Új privát üzeneted érkezett!

Szia Gabi!

Yndinek 2 gyönyörű, egészséges kislánya van (25 hónapos és 7 hetes). Ugye Yndi?!!!

Nekem nincs babám, s egyenlőre (sajnos) úgy tünik, hogy egészen távol vagyok a babázási lehetőségtől....Kép

ÁgiKép
aszemenyei
 
 


Gabi!

Legyen ilyen malacod!!
Kép
Ági

Ui.: gyorsan eltelik a kórházi idő, meglátod!!!
aszemenyei
 
 


Gabi
Hamar eltelik a kórházi idő és utólag legalább lesz miről mesélni Kép
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67
 
 

 
 

Sziasztok!

Gabi! Én 8 hetes vagyok, de már szülés után KépKépKép Egyébként Pestre jártam a korábban már sokat emlegetett Baranyi doktornőhöz mindkét terhességemnél.
Ja közben most vettem észre, hogy Ági már elmesélte KépKépKép

Amúgy van egy bajai cukros kisterhes most Pesten beállításon. Szóval annak ellenére, hogy messze van, esetleg megérné feljárni egy "tuti" helyre, ahol esetleg többet tudnának segíteni, mint Baján.

Yndi

Kép
Kép
yndi
 
 


Yndi!Kép

Bocs, nem bírtam ki, elkotnyeleskedtem...Kép

Gabi!Kép

Yndi ötlete megfontolandó (tényleg, alaposan!!). Ha már amúgy is megvan a baj (cukorbaj, he-he-he), legalább a legjobb kezekben legyél!!
Különben készülődsz már?Kép

Puszi

ÁgiKép
aszemenyei
 
 


Gabi!
Én is Baranyi doktornőhöz jártam és csak megerősíteni tudom az előttem szólókat. Gondold meg a Pestre járást
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!
Ági!
Már egész gyűjteményem van a kis mókásaidból!
Már csomagolok,rendezem itthon a dolgokat.Mosás,vasalás,kaja bevásárlás,stb.,hogy a férjemnek minden OK legyen.Nagyon szar lesz így is,pedig mindenkit ismerek ott is,ahová megyek,brátnőim is dolgoznak ott.
Úgy beszéltük meg az orvosommal,hogy ha 1 hétig itt nem OK az Insulinbeállítás,(akkor 1 hét múlva úgyis megyek Bpestre a genetikára),átad ott a cukorbeteg gondozónak.Nem lenne jó,mert csak úgy vállalnak,hogy a szülészeti vonalat is ők viszik.Nem mindegy,hogy az ember itthon van,vagy sem.Nektek könnyű!!!!!!!!Két hetente Pestre járni,ott szülni,stb.Nagyon egyedül lennék ott.Igaz,van pár rokon,de mégsem ugyanaz.Biztosan több a tapasztalatuk diab.terhesek terén,ezt a aláírom.Remélem,itthon is sikerül!
Sziasztok,Gabi.
gabriela
 
 


Gabi!

Nekem sem volt könnyű, nem pesti vagyok. Első terhességemnél kisterhesként inzulinbeállításon 7 ( !!! ) hetet töltöttem a kórházban, szüléskor ötöt Kép És én még ráadásul hetente jártam Pestre ellenőrzésre. Én is egyedül voltam piszokul, a második szülésnél ráadásul itthon kellett hagynom a nem egészen 2 éves lányomat, de tudtam, hogy nem kockáztathatok, ha egészséges babát szeretnék.

Yndi

Kép
Kép
yndi
 
 


Gabi!Kép

Három fontos dolog van, amit nem kellene elfelejteni:
1. Minden jó, ha a vége jó! (Bár közben azért nagyon nehéz...)Kép

2.A férjed így fog örülni, oromtáncot járni,amikor hazamentek:
KépKép

3. "Nálunk" (mondom ezt nagyképűen...), általában 12 hetes korukig a kisterhesek a kórház vendégszertetét "élvezik". Gondolj arra, hogy Te ebből már kimaradtál!!Kép

Én Nektek drukkolok!Kép

ÁgiKép
aszemenyei
 
 


Uran!
B.É. ORVOS! Az a dolga, mint minden orvosnak, hogy a rászorulókon segítsen, és ezt meg is teszi. 28 éve dolgozom vele, most is, tanusithatom! De engedtessék már meg, hogy az ember ne örüljön, ha munkáját hátráltatják! Az, hogy akkor mész hozzá, amikor már esetleg nem tud helyesen dönteni az az orvosnak kellemetlen, de neked esetleg végzetes lehet (bár esetedre ez vszeg nem igaz). Ugyhogy dönts időben, különösen hogy Te tudod is azt, hogy mikor kell döntened!
gyuri
Szeged
 
 


ui.
Thaisz dr nő egyébként azon nagyon kevesek közé tartoznak ebben az országban, akik értenek a cukorbetegek terhességéhez. Szeretni nem kell (engem se, senkit), de a szakmai tisztességét TE nem tudod megítélni.
gyuri
Szeged
 
 


Gyuri!
Bocs, hogy belekotyogok, csak egy kicsit védeném Urant. A szakmai tisztességét nem is ítélte, sőt ajánlja másnak is a doktornőt. Emberileg meg bárkit lehet ítélni, ez egy más kérdés.
hogy ne kelljen visszalapozni idemásoltam:
"Különösebben nekem nem volt vele jó tapasztalatom, nem szakmailag, hanem emberileg, de a többi anyuka nagyon szerette."
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Szia Gyuri!

Nem tudom mivel sértettem meg az orvosi büszkeségedet (legalábbis ezt vettem ki a hozzászólásaidból), de nem volt ilyen célom.

1. Annak idején megbeszéltük éppen veled, hogy nem volt igazolva a cukorbetegségem, sőt az adatok alapján valszeg csak vaklárma volt. ( a diagnoszta épp Thaisz doktornő volt)
2. Nem lutrizom, mert megnézettem a terheléses
vércukromat, ill. többször is néztem a vércukrot étkezések után, ill éhomit (jók voltak), lefogytam 25 kg-t pontosan azért, hogy ne tegyek rosszat a leendő babámnak, hanem inkább jót. Tehát nem érzem magam egy felelőtlen anyának ill. anyajelöltnek.
3. Nem akartam egy olyan elfoglalt ember idejét pazarolni, mint a Baranyi drnő egy olyan esettel, amivel nincs mit tenni (jobban szólva amit volt, azt meg is tettem) a jelenlegi ismereteim szerint. Amit többek közt innen szedtem.

Úgy emlékszem, hogy nem kérdőjeleztem meg sem Baranyi drnő, sem Thaisz drnő szakmai hozzáértését, odafigyelését, maximum utóbbi pszichológiai érzékenységét, ami sok esetben úgy láttam a túl sok betegnek, a túlterheltségnek köszönhető, de egy épp szülés álló ember lelkivilágát ez nem nyugtatja meg, amikor aggódik a babájának egészségéért, és akárhogy is igyekszik, és utána jár a dolgoknak, és mindent megtesz azért, hogy betartsa az orvos utasításait (melyikét néha nem is tudja, mert mindegyik mást mond, de hát az orvoslás nem egzakt tudomány, ez tehát érthető, pontosan ezért szeretné az ember, hogy az orvosában egy EMBERt is felfedezzen, akiben MEGBÍZHAT)

Tehát hiába teszek meg mindent, mérem az ORVOS UTASÍTÁSAIRA otthon a vércukrot és a vérnyomást, amik JÓK! és az adatok még csak nem is érdeklik az orvost (amiből én azt szűröm le, hogy nyílván nem hisz nekem), hanem csak az amit éppen lát (éppen magas vérnyomás 150/90, amire 10 perc múlva azt mondja egy másik orvos, hogy ilyen vérnyomás nem is létezik), még akkor sem, ha elmondom, hogy ez csak itt és most van így (sőt erre viszek bár nem cáfolhatatlan, de biszonyítékot), ami a fehérköpeny szindróma tipikus esete, bár tudom ebben vannak orvosok akik nem hisznek. Valszeg ő is ilyen. Jó. Úgy gondolod, hogy ez így jó? Normális? Akkor nincs miről itt beszélni.

De kérdem én, mit szólnál, ha a gyermeked tanára azt mondaná neked, hogy igaz most még minden rendben van a gyerekkel, de a végén úgy is meg fog bukni. Hogyan reagálnád le??? Szerintem hasonlóan. A helyzet pedig közel uaz.

Nem akarom szeretni az orvosaimat, arra ott van a férjem és a gyerekem. De szeretnék ember maradni, amikor belépek a rendelőbe, és szeretném, ha nem néznének hazugnak, butának, rosszat akarónak úgy alapból, azért mert én csak egy BETEG vagyok.

Ja igen, és az orvosnak az a dolga valóban, hogy a rászorulókon segítsen, és én per pillanat az eddigi infók alapján nem vagyok rászoruló. Ha rosszak az infóim javíts ki! A prekoncepcionális gondozásban elvégzendő vizsgálatokat elvégezték rajtam, rendben volt minden. És elhiheted, bár már nem bízom benne, hoyg amint bármilyen rossz értéket mérek azonnal diabetológus orvoshoz fogok fordulni.

Remélem nem fog senki átkozni a fórumon, amiért leírtam a véleményem, de ha nem kívánotassá váltam, akkor ám legyen. Távozom.

Panni
uran
 
 


Panni!

A vélemény szabadsága szent, pláne egy internetes fórumon!!Kép

Maradj.légyszi!!Kép

Ági
aszemenyei
 
 


Sziasztok!
Ági:
komolyan mondod a 2-3 hónapot a Baranyi doktornőhöz? Mire először bekerülhetek hozzá? te jó ég :-))
És mondja meg már valaki tapasztalt, szükségszerű, hogy sok időt töltsön kórházban (bentfekvéssel) egy cukorbeteg terhes? Mondja valaki hogy NEM!!!
Köszi
K.
nkriszta
 
 


Szia Kriszta!

Nem törvényszerű, de mint korábban írtam, nekem 7 hét volt az első terhességemnél. Azért szokott ilyen sok lenni, mert az első 3 hónapban nagyon labilis még a beállítás, és nagyon gyarkan kell változtatni az inzulinon is meg a kaján is.
Aztán egészen a 35-36. hétig nem kell kórházban lenni, max ha valami gond van.

Yndi

Kép
Kép
yndi
 
 


Szia Kriszti!

A várakozási idő több tényezőtől függ.
Elsősorban attól, hogy mennyire "sürgős" eset vagy (esetleg terhes vagy, mert akkor S.O.S.!!). Másodsorban attól, hogy van-e szabad hely, üresedés a jelentkezők között.

Nem. Ezt szeretted volna hallani?
DE!! Az első 12 hét igen meghatározó a baba szempontjából, a vércukorszint meg esetleg úgy ingadozik, mint a bolondgomba. Ja és leginkább változik az inzulinigény, amit nem biztos (hát, ha csak valami nagyon-nagyon nagy tapasztalattal és tudással bíró egyénkéről van szó, bár ha terhes még nem volt.. szóval megítélésem szerint ez egy külön szakma!!), hogy bárki meg tudja oldani otthon, hogy az oly fontos, jó vércukor-értékek legyenek.

A cukorbeteg terhes is annyi időt tölt a kórházban, amennyi SZÜKSÉGES, amennyi ahhoz kell, hogy rendesen beállítsák, esetleg betegoktatáson vegyen részt, bár a start-jelesek szerintem már a felkészülési időben is rengeteg időt és energiát fordítanak e helyzet megfelelő kezelésének tanulmányozására. A kórházat követően is heti diabetológiai (és nőgyógyászati, meg egyéb) ellenőrzés van.

Minden a baba és a mama egészségének, szövődménymentességének érdekében!!

Ági
aszemenyei
 
 


Hogy lehet kibírni 7 hét kórházat? én egy olyan rohangálós, sportolós fajta vagyok. Ezért pl. mikor átállítottak egy új inzulinra a kórházban, persze nem tudták modellezni a "való" életemet, így aztán kikerülve nekem kellett utánaállítani az adagoknak.
Yndi!
te melyik kórházban is voltál? azt értem hogy a Baranyi dokinőnél, de melyik kórházban feküdtél? a Szabolcs utcában kórház van vagy csak rendelő?

Üdv
Kriszta
Ui.: és bocs a sok béna kérdésért, de valahonnan tudnom kell...
nkriszta
 
 


Kriszta
Már meg is adtad a választ a kérdésedre:
"a kórházban, persze nem tudták modellezni a "való" életemet"
A mozgás a stressz a hétköznapi élet mind mind változtatja a cukorszintet és ezt lehetettlen beállítani. Egyszerűbb ha mindenkit egy "nyugodt" kórházi légkörhöz állítanak be. Én 2 hónapot feküdtem a Szabolcsban szülés előtt és ezalatt kétszer hazamentem 1-1 napra. Még a kórházban leesett a cukrom 2,5-re és ez csak az izgalomtól, hogy kiszabadulok egy rövid időre. Ezen a két napon többet ettem az előírtnál, hogy ne menjen a megengedett érték alá a cukrom és állandóan mértem. Pedig nem csináltam semmi extrát. Ennyit számít az életmód.
Persze ezt csak laikusként írom, lehet, hogy más oka is van a kórházfogságnak.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Uran!
Azt hiszem kissé túl keményen fogalmaztam meg a véleménymet, de a lényeg az, hogy tapasztalataim szerint T.E. kiváló szakember.
A többivel amit írtál lényegében egyetértek.
A vérnyomásmérés eltérésnek egyébként van magyarázata: közismert, hogy a vérnyomást maga a mérés is emeli! Ezt hívják "fehér köpeny" hipertoniának, ugy-e nem kell magyaráznom a jelenséget. "Leleplezni" az ugynevezett ABPM (24 órás járóbetegként végzett összesen 80 méréséből álló méréssorozat) lehet. Ehhez a nyakadba akasztanak egy "diszkótáskát" vérnyomásmérő mandzsettával és a gép 15 percenként automatikusan mér, éjszaka is. Itt már nincs izgalom okozta tartó magas vérnyomás....

A korai terhességi labilitása cukorbetegeknél esetenként igen súlyos lehet, hirtelen felléphet hypo, ami életveszélyes is lehet, ezért kell (egyre kevésbé) a koraterhességben befeküdni. Baranyi dr.nő egyébként két kórházzal áll (csak!) kapcsolatban: a Szabolcs utcával általában és a Jahn Ferenccel (Délpest) két éve.
gyuri
Szeged
 
 


Ja és nem sértődtem meg, engem csak a rosszindulat sért.
gyuri
Szeged
 
 


Én az ABPM-szerkentyűt (vérnyomásmérőt) csak kiskutyának hívtam, olyan édesen morgott 15 percenként...Kép
És tényleg érdekes dolgokat hoz ki....

Ági
aszemenyei
 
 


Szia Kriszta!

Első terhességemnél a Szabolcsban voltam beállításon is meg ott is szültem. 2. terhességnél pedig a Jahn Ferencben látta meg a napvilágot Fanni manó. Szóval én mindkét helyen szültem már KépKépKép

Yndi

Kép
Kép
yndi
 
 


Szia Indy!

Hol van pontosan a Szabolcs utcai és hol a Jahn Ferenc kórház? Vagyis, azt tudakolom, hogy hogy lehet és mivel odajutni?
cseszi
 
 


Szia!

Bár tudom, hogy Yndit szólítottad meg, belekotnyelskedek (szokás szerint).

Szabolcs utca:
75-ös troli (Stadionoktól vagy a Dózya György úti metrótól, Szabolcs utcai megálló)
79-es troli (Keleti pu.-tól, Szabolcs utcai megálló)
4-es, piros 4-es busz (Deák tértől, Szabolcs utcai megálló)
30-as busz (Keletitől, Vágány utcai megálló)
20-as busz (??, Vágány utcai megálló)
Kisföldalatti (Hősök tere megálló, kb 10-15 perc séta)
Ez volt a tömegközlekedés. Autóval pedig a Dózsa György útról nyílik a Szabolcs utca Hősök terét elhagyva, bal oldalon a harmadik utca).

JFK:
A 123-as busz ott tesz le a kórház előtt. Végállomása a Határ úti metró, kb 15 megálló, de gyorsan ott van!!)
Autóval: attól függ honnan mész... Ha Bp. centrum felől: M5-ösön (vagyis inkább az arra vezető úton!!) mész egészen addig, amíg látsz egy Tesco jobbra táblát, ott lemész jobbra, a körforgalomban Soroksár felé mész. Itt az út végén lesz egy elágazás, ahol Neked megint jobbra kell menned, egészen az első jobbra útig. Ez a Köves út, ahol a kórház is van. Nekem ezek voltak a legegyszerűbb megközelítési lehetőségek, d ehát minden út Rómába vezet....

Így gondoltad??

Ági
aszemenyei
 
 


Esetleg még Szabolcs utca: 14-es villamos (Lehel tér végállomástól 2 megálló), Dózsa György úti megálló, 5-8 perc séta.

Ha megmondod merről jönnél, biztosan megtaláljuk a legrövidebb utat!!

Ági
aszemenyei
 
 


Cseszi!

A választ lekéstem ;-) De lásd fentebb.
Még annyi: a Szabolcs utca a Westendtől gyalog max 10 perc, így már talán be tudod határolni.

A diabetológia egyébként a Szabolcsban van, max a szülészetet választhatod ( Szabolcs vagy Jahn ).

Yndi

Kép
Kép
yndi
 
 


Húúú!

A válasz tökéletesen kielégített,: ) most már képben vagyok!

Ági, Indy, köszi!

Eszter
cseszi
 
 


Indy!

Igaz az, hogy a Szabolcsban ha cukorbeteg az anyuka nem lehet állandóan mellette a baba? vagy ugye ez (remélem) hülyeség?
cseszi
 
 


Kedves Gyuri!

T.E. biztosan nagyon jó szakember, hiszen a rendelőjében látható rengeteg baba képe valszeg nem véletlen. Emellett azonban nekem furcsa volt, hogy terhességi cukorbetegnek diagnosztizált oly módon, hogy csak kézi vércukor mérővel volt vércukrom mérve étkezések után.
Azaz sem terheléses, sem éhomi vércukrom nem lett laborban megállapítva. És pont Te írtad azt, hogy ezen adatok nélkül nincs diagnózis. Nálam volt. Ettől függetlenül nem vonom kétségbe a tudását a doktornőnek. Rosszindulat pedig végképp nem volt bennem.

Ja és ABPM-mem volt 1 héttel az ominózus eset előtt, ami mutatta, hogy nekem van igazam. Csak ezt sem akarta figyelembe venni a doktornő. Nem tudom egy hét alatt lehetett-e ekkora változás, ami miatt ő nem akarta azt figyelembe venni. Főleg, hogy az első ABPM is a fehér köpeny hipertónia "leleplezésére" volt kihegyezve.

Na mindegy. Szerintem hagyjuk a témát. Én nem akarok senkinek semmi rosszat. Valszeg rengeteg anyuka van, aki boldogan emlékezik vissza Thaisz doktornőre, főleg, ha az egészséges gyermekére néz. Szívesen hallanék ilyenről itt a fórumon is.
Neked pedig köszönöm az eddigi segítségeidet, és amennyiben szükség lesz (bár ne lenne!), akkor remélem, hogy fordulhatok hozzád és a többi anyukához bizalommal.

Panni
uran
 
 


Sajna igaz KépKépKép Egyebek között ezért is mentem a Jáhn Ferencbe szülni másodszor.

Yndi

Kép
Kép
yndi
 
 


Köszi az infót, jó ezeket tudni előre. Bár a Jáhn van messzebb nekem. De ha nincs gond a lurkóval, ki nem adom a kezemből! : )
cseszi
 
 


Nekem mindegyik messze volt Tatabányától... ;-)

Yndi

Kép
Kép
yndi
 
 


Hahó!
Dec. 9-re van időpontom a Baranyi dokinőhöz! Nem mostanában van, de jobb később, mint soha (vagy mint januárban...) addig legalább összeszedem magam kicsit.
Olvasgatva a hozzászólásokat már lassan összeáll a kép a nem túl távoli jövőmről.
Kérdés még:
- A ti babáitok közül mindenki egészséges lett? Ez nagyon jó hír!
- a Szabolcs utcai kórház nagyon "gáz"? tudjátok mire gondolok: környezet, tisztaság, felszereltség, stb. (tudom, az orvosi gárda általában többet számít, de azért mégis...)

Ági: te nagyon képben vagy mindenben! ilyen rendszeres látogató vagy a Szabolcsban és társintézményeiben?

pussz mindenkinek,
Kriszta
nkriszta
 
 


Kriszta!Kép

Igen. Sajnos.. Vagy nem?? Most is éppen onnan jöttem.
A "helyismeretem" meg abból is adódik, hogy nap mint nap ott megyek el valamilyen formában (mármint közlekedési eszközzel) Képa Szabolcs utca előtt.

Vagy mire gondoltál?

ÁgiKép
aszemenyei
 
 


Kriszta!

A Szabolcs utcáról is van egy topik, bár ott inkább általános dolgokat fogsz olvasni:

http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39890/974.html?1098694334

De hátha jó lesz valamire...
A dec. 9-hez gratula, az mindjárt itt van!!

Ági
aszemenyei
 
 


Kriszta!
A Szabolcs utcai kórház szerintem nagyon jó felszereltségű és nagyon jó orvosi gárda van. Bár látszatra nem tűnik tisztának, mert régi és kopott, de hidd el, hogy tiszta. 2 hónapot feküdtem bent és naponta 2x felmostak minden nap. Persze azért nem a Hilton Kép
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Uran!

OK, és sok képnek (is) hiszek.
más.
Mindenkinek van, lehet, saját elképzelése, és nem biztos, hogy egyezik az én véleménnyel, lehet én csak hiszem, hogy így KELL, mások pedig uezt másként csinálják. A sikerhez néha több út is vezet.
gyuri
Szeged
 
 


Kedves Doktor Úr!Kép

Lenne nekem is egy kérdésem: tudom, hogy nem jó, de MENNYIRE nem jó ha a vizeletben a kvant. fehérje 1.267 g/die? Mindez 5,8-as HgbA1c és 277-es fruktózamin mellett, illetve az összes (vér) eredmény a normál tartományban van (kivéve a karbamid, ami 10,1 mmol/l)? (Most albuminúriát nem néztek...)
Ez (fehérje-ürítés) a mags vérnyomás helyrerázásával mekkora eséllyel tűnik el? Vagy esetleg számíthatok valami más kezelésre is?
Kép

Előre is köszönöm!

ÁgiKép
aszemenyei
 
 


Ági,
hát elég pepec választ adtál a Szabolcs utca megközelítésére vkinek, ezért írtam hogy jól ismered a helyeket; meg amúgy is extra tájékozott vagy. Persze tudom, ez nem mindig jó, pláne ha kórházakról és hasonlókról van szó.
Nyanya-Kriszta!
A hiltont úgysem tudnám megfizetni :-))
csak arra voltam kíváncsi, hogy azért elfogadható hely-e. Különösen irtózom a kórházaktól.

Most mértem cukit; 6,7 - ez pl. egy terhesnek már nagyon gáz? (innen ebédig már csak lefelé megy majd)

pusza
Kriszta
nkriszta
 
 


Sziasztok!
Gyuri Doktor!
Lenne egy kérdésem.Most fekszem éppen a kórházban Insulin beállításon.A tegnapi értékeim:
éhgy.:6,2
reggeli után:7,3
ebéd előtt:5,0
ebéd után:7,3
vacsora előtt:4,5
vacsora után:5,2
21 óra:5,4
02 óra:5,6;
Ezek az értékek csak főétkezéskor adott 5-4-2 E Actrapid Insulin mellett vannak.A nőgyógyász főorvos szerint 5-ször kellene adnom az Insulint,a diabetológus azt mondja,hogy éjszakára nem szúrunk,mert be fogok hypózni,emelünk a reggeli,déli Insulinon.
Szeretném megkérdezni,hogy mia a doktor úr véleménye esetemről.Köszönöm szépen,Gabi.
gabriela
 
 


Gabi!
Nem belgyógyásznak kéne beállítani?
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Szia Gabi!

Nem is olyan rossz!! ("Laikusként" én a diabetológusra hallgatnék...)

Kitartás!
aszemenyei
 
 


Kicsit OFF, de talán annyira mégsem.
Az orvoslás rövid történetéről szól...

"Beteg: - Beteg vagyok!

Orvos:

(i.e.1000.) - Itt egy gyökér, rágd el!
(i.sz.1000) - A gyökér pogány dolog, imádkozz!
(1850.) - Az ima babonaság, itt az elixir!
(1925.) - Az elixir kuruzslás, vedd be ezt a tablettát!
(1980.) - Ez a tablatta elavult, jobb az antibiotikum!
(2004.) - Az antibiotikum nem természetes. itt ez a gyökér."

Bocs, de olyan édes...
aszemenyei
 
 


Szia Kriszta (Nyanya)!

Úgy látom, egyre gondolunk Gabival kapcsolatban!!

Ági
aszemenyei
 
 


Sziasztok!
Köszi a gyors reakciót,én is a diabetológusra hallgatnék,de rossz két tűz között állni.A mai ebéd utánim (ami rizikós volt)csak 5,8.Szerintem alakul,csak engedjék a diabetológust kibontakozni!Én most a Nőgyógyon fekszem.(Még jó,hogy az osztályomon hozzáférek a Nethez).Nagyon várom Gyuri válaszát,mert izgat a kérdés.
Sziasztok,Gabi.
gabriela
 
 


Gabi!

Ami szerintem még a diabetológus mellett szól:
Gondolom Te is tudod, hogy a terhességi cukrosok jó eséllyel indulnak az időskori cukorbetegségért...
Nos, a szülész-nőgyógyész a terhességed alatt, a szülés körüli ideig foglalkozik Veled (DIABÉTESZ szempontból!!), míg a diabetológusod ennél sokkal tovább kísér el, ő gondoz a továbbiakban is!!!
Már bocs, Doktor Úr!
Ági
aszemenyei
 
 


Sziasztok!
Jókat írsz Ági,remélem így is lesz.Egyébként én nem geszt.diab.vagyok.NIDDM,min.emelkedett vércukorral,már pár éve.
Gabi.
gabriela
 
 


Akkor meg pláne igaz!! Én ugyanezt kicsit másként hallottam "eredetben". Szemész-szülész összehasonlításban, de szerintem igaz...

Bocs a geszt. diabért!! Mea culpa, mea culpa...Kép

Ági

Ui.: szuper, hogy nem vagy elzárva akülvilágtól, legalább internet van...
aszemenyei
 
 


Ági!
Aranyos volt az orvoslás története Kép

Gabi!
Szerintem is, ha már nem belgyógyász, akkor a dietetikus véleményét fogadd meg. Sajnos kevés nőgyógyász ért a terhesség alatti cukorhoz, de úgy látom már egyre többen Kép Ez egy külön szakterület.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?