Új privát üzeneted érkezett!

felhívott a dokim. H nem akar riogatni DE (na itt szokott összerándulni a gyomrom) de a mytralis prolapsusom miatt (nem káromkodtam, ez azt jelenti az egyik szívbillentyű nem zár teljesen)és tekintettel a utolsó utódom szívbajára (lyukas szív de nem volt műtendő kat. beforrt magától) muszáj elmennem egy olyanhoz aki erre specializálódott mert megvan az esélye h most a 3. bébinél súlyosabb gondok lesznek....csúcs nem? Tekintve h van kb 2000féle szívrendellenesség és ebből kb 5-10 vehető észre nameg ha nincs is szíve a gyereknek (meg hasonló durva elváltozások) de egy csomó élettel összeegyeztethetetlen nem is látszik az uh-okon mennyek el.....nem borultam ki...áááá....épp mondogattam is h hej de jó milyen egyszerű most minden.....aha.....és akkor kihúzoma biliből a kezem....hagy izguljon a kedves delikvens a maradék pár hónapban is.....meg utána míg el nem patkol.....tudom ám h neki ez a dolga és igaza van meg elhiszem meg el is megyek.....csak olyan gáz ez.....h mindig van valami....ha épp nem a gyerekkel az anya van úgy ki h élni sincs kedve..... :cry:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


jééé, péntek 13 van....fel sem tűnt.....

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono,
nyugi (konnyu mondani)! eloszor menj el egy specialistahoz, mihamarabb, addig ne parazz!!
s.orsi
 
 

 
 

Uxi!

Módósították..a gyet-et(főállású anyaság)már a legkisebb gyerek 2 éves korától igényelhető minimum 3 gyerek esetén...ezt akkor módosították amikor elvették a gyes-t a harmadik évtől.

De amúgy Viktor tényleg vissza fogja állítani a 3 éves gyes-t..sztem már januártól.de tuti hogy vissza fogja!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Hali csajok!
Megjöttünk. Szép volt, jó volt, elfáradtam. 3 gyerekkel nem tudom hogy nyaralnék/fogunk majd nyaralni... :shock: Nagyjából visszaolvastam. A témához csatlakozva, ma a fiam megkérdezte miért nincs öt kezem? Na, erre én is szeretnék választ kapni, sokszor hasznát venném. 8)

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Nono!

Most nézem..pont 7 hét van köztünk :wink: :wink:

Sztem is menj el a specialistához ,de tuti csak túl óvatos a dokid és nem lesz semmi baj!!!!!!!Azért ha valami nagyon nem klappol akkor az már csak látszódna uh-n.....szal no para lécccci!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Nono
Csatlakozom Pannyhoz, irány a specialista és addig no para. Nincs annak a kiscsajszinak semmi baja! :wink:

Hoztam nektek egy kis Csendes Óceánt:
Kép Kép Kép

Na, balra el...vár a mosás. :roll:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


köce csajok, sztem sincs semmi gáz ill nem izgulok. A fiamnál jól beparáztam aztán semmi baja tul.képp. Igen volt gond mikor megszületett de nem kellett gyógyszerezni, műteni. Szval semmi komoly. Szval most élvezem.

Bár ez a meleg nagyon megvisel, nehézlégzés alig vánszorgok de a lakás és a kölkök nem várnak. Pedig azt hittem hej de jó mire nekem igazán nagy hasam lesz túlleszünk a forró nyáron...ahaaa hogyne. Elég a közepes/kicsi has is h izzadjon az ember terhes lánya. Lehülést akarok sok jéggel és -20 fokkal. (sicher meglesz a szülésre.... :D , ez az én formám)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Én is mondtam ma a férjemnek hogy lehet a szüléskor még visszasírom ezt a meleget ,de most nagyon elegem van már belőle...én tiszta ideg vok ettől a hőségtől...sokkal türelmetlenebb vok a srácokkal is...plusz a hányinger is gyötör a melegben...szal elég gáz,de én akartam :lol: :lol:

Egcsi!

Klassz képek!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Sziasztok!

Nono, biztos nem lesz baj, a specialista majd megnyugtat! Ami neked van, az örökletes?

Egcsi, de jó, óceánpart! :D Milért ruhában fürödtek a fiúk?

Orsi, az más, azt hittem, 3 hónap után mindnekinek vissza kell menni.
Na igen, nálunk is hallottam olyan agyament ötletet, hogy megszüntességk a gyest, fizetőssé teszik a bölcsiket, s a gyes összegét ehhez való támogatásként lehetssen megkapni... ÉS aki nem jogosult gyedre, adja az 5 napos gyerekét bökcsibe? :evil: Még jó, hogy nem lett belőle semmi.


Én meg beiratkoztam egy bibliaiskolába, már egy éve nem tanultam semmit, itt az ideje :D Na persze csak internetes változat, nem kell hozzá elhagyni a lakást, az még nem menne egy óránál hosszabb időre egyedül :wink: .
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára uxi 2010.08.16 07:44-kor.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Legfiatalabb leszármazottam háromszor tankolt az éjjel. Pedig egy hete végre rákapott a kanalazásra, azóta jól bevacsoráztatom tejpéppel fekvés előtt, plusz szopik is még utána. Úhhogy tuti nem éhes, szerintem inkább szomjas, csak neki ez még nem megy külön. :D Próbáltam vizet adni, dehát a cumisüveggel nem nagyon tud mit kezdeni.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Nono, mindjárt félidő! :D

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Uxi: hogyhogy miért ruhába fürödtek???? Hááá, biztos azé, hogy ne fázzanak!!!!!!!

Nono: innen nézve elég kevés az esélye, hogy lakást dugok a fenekük alá!!! Inkább okosaknak és találékonyaknak nevelem őket, hogy megszerezzék maguknak!!! :lol: :roll: :lol:

Úgy láccik a harmadik gyermóca velejárója a para is. Szuppancs!!!!

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


A nap poénja
vettünk ilyen wc ülőkét:

http://www.lidl.hu/cps/rde/xchg/lidl_hu ... _11929.htm

Duplán felhajtható, ha egyet hajtok rajta, gyerekülés, ha kettőt, felnőttülés.

Az előbb néztem a felszerelési útmutatót, idézek belőle egy mondatot:

"VESZÉLY A GYERMEKEKRE! Ne engedjen kisgyereket a WC -ülőke közelébe, mivel megpróbálhatnak rácsimpaszkodni, vagy felmászni!"

Hát... nem azért van, hogy felmásszom rá, és használja? :D :lol:

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Uxi
Nem fürdeni indultunk, estefele volt már, hűvösödött, fújt a szél. Csak meg akartuk nézni az óceánt, de persze az én gyerekeim ha vizet látnak akkor muszáj pancsolni is benne. :D
Bibliaiskola :) Hajrá! :wink:
W.c. ülőke: :lol: Még jó, hogy nem azt írták, hogy gyereket ne engedj ráülni.... :roll:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


uxi. elmentünk egy ismimhez terepszemlére az új lakásukba. naná h meg sem érkeztem már pisilnem kellett, be is eveztem ilyen wc ülőke volt. Visítva rohantam ki és rángattam be az uram h ezt nézze megmilye van a szomszédnak és ilyen nekünk is kell. Két óra késéssel megérkezett a másik lakásnézőjük a lakásavatóra, az a csaj is pisivel kezdte, de nem jutott el ő sem könnyen odáig, kirohant és visítva rángatta be az urát h nézze meg milyen klafa wc deszka ez. Azóta is ezen röhögünk, meg sem érkezünk carunk az új lakásra de a wc deszkára úgy visítunk mint a malac. Emléxel arra a hülye reklámra ahol a friss házas bemutatja az új lakást, jönnek a csajok és visítanak mikor meglátják h a agazdaasszonynak milyen klassz gardróbja van. Kis idő eltelik és visítanak a férfiak is akik meglátják a gazduram klassz sör-raktárát. :lol: :lol:
Még nem vettünk ilyet de már tervben van csak nem s láttam sehun se a nevét meg nem ismertem h milyen típusra keressek. :lol:

Holnap félidő. Neve még nincs, bár midnig akad épp aktuális de úgy látom a Lilien és a Szofia maradt egyenlőre befutó a sorban persze mögöttük a névutó..... :lol: annyira nem tudom mi legyen. 8) A fiam szerint hívjuk favinak (fagyi). Mutat a hasamra és közli anya a baba favííí. Kicsit függö csak a lelkem. A favi olyan neki mint a drog.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono: a Lidl-be ha megkérdezed, biztos tudják! És tényleg nekem is tecc ez az ülőke! 3 kölöknél pedig már több, mint praktikus!

Elfáradtam lányok!!! Most azt érzem, hogy nagyon! Nem fizikailag, hanem szellemileg. Türelmetlen, ön és közveszélyes vagyok! Lehet, hogy ez is csak olyan, mint a 800 m-es futás: kell egy kis akarat, hogy túlessél a holtponton, és aztán már minden megy magától. Mondjátok, hogy igen, igen igen!!!!!!!

Fmárti: rég nem hallottunk rólad!!! És Bangham: te is néha előbukkanhatnál rejtőzködésedből!!!

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


Fanetta!
Azt nem ígérhetem, hogy minden magától megy majd, de jobb lesz, az biztos. :D

Érdekes, én is kb. 4 év itthonlét után éreztem ezt. A lelki fáradtságot. Azóta pedig van, hogy minden szuper, de máskor meg nagyon vágyom 1-2 nyugalmas, magányos órára.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


fanetta: mondanám h jobb lesz de én magam sem viselem magam. egy hüje pi*a lettem. Mindenért perelek, kiakadok, nyüszítek, visítok a kölkök nem rosszak és még segítségem is van....megint visszaestem ebbe a uva betegségbe megint fáj a torkom..ha elmúlik jön a takony aztán megint torok megint takony....kezd elegem lenni de veszett...már 3 hete így megy....pedig volt antibigyó kúra is...elegem van de nagyon, semmi nem jó sehogy nem jó, fizikailag nem olyan vészes , ideát az agybaj a legnagyobb baj.....de azé bíztatlak lesz ez jobb is, pár évtized és kedvedre szunyálhatsz akkor meg nem akarsz majd és bottal nyomulsz a kora reggeli buszon mikor az össze puttonyos suliba menő ott lesz! :D De szép islesz mi, Addig meg...hm, naja sok a caros pelus. Nem hiába mondják nem vagyunk nómálisak ennyi gyerekkel....sebaj, szeptemberbe tárgyalják h ismét 3 év legyen a gyes de elveszik a 8órás melót mellőle (ez nem fain)

facom kivaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan.

na bocs másra nem tellik, csak a rinya megy itten is. nade így megy ez ha egy jót röhögünka topikban tuti lesz böjtje oszt jön a rinya....

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


baccus csajok van ám reflexem...laptopró írok és ide szállt egy légy, és lecsaptam...jellemző h ponty a monyitor közepén van a szaftos paca......ez az én formám....kéne egy pzs.....vagy nem tom mi....hej nem gondoltam h ilyen gyors vagyok (meg agresszív...) :lol: :shock: baccus de kéne pzs....hm zavaró h a fél szövegem nem látom....fuj....na kész vagyok jobb ha menek. :oops:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Hali!

Én is hallottam hogy 2010 májustól vissazmenőleg 3 év lesz a gyes megint...annak én se nagyon örülök h elveszik a gyest..igazából két oldala van a dolognak..egyrészről aki melózik annak nyilván jobb a fizetése mint a gyes és a gyes arra lett anno kitalálva hogy aki otthon marad a gyerekével az kapja,másrészről meg akinek nem veszik be a gyerekét állami bölcsib,vagy ne adj isten nem is akarja a zsúfolt államiba adni annak jó volt ez a kis gyes pl.egy családi napközire vagy magánbölcsire...

Meglett a kombi teszt eredményem és totál negatív lett!! :lol: :lol:

Én már 9 éve itthon vok és nekem is vannak hullámvölgyeim de alapjában véve élvezem...főleg h Márk már sulis így egyátalán nem unatkozom....ja és a 9 évből 4-et egyetemre jártam ,szal azt bele sem számítom nyugodt itthonétnek :wink: :wink:

Nálunk ha fiú lesz Roland ha lány Vilola....(tudom nem kérdezte senki de én megírom :lol: :lol: :lol: )

Apát szombaton megharapta egy kutya az utcában 2x is...tök ki vok a kutya gazdájára mert nem elég hogy póráz nélkül kihozza a kutyáját most még az oltási könyvvel is kavarások,sumákolások vannak...még az hiányzik hogy apa megvesszen :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ..tudom nem olyan vicces ez a téme..remélme tisztázódik minden.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Ja és majdnem elfelejtettem h nekünk is olyan WC ülőkénk van mint amiről írtatok...én egy hónapja vettem kb.a nyaralás előtt és apának csak most egy hete volt ideje felszerelni...Olikának nagyon tetszik,nem kell neki pakolgatni a kis ülőkét...egyébként nekem is úgy ajánlotta egy kisgyerekes barátunk..nekik ettől lett szobatiszta a gyerek mert annyira tetszett neki...LIDL-ben lehet ilyet kapni?????Én egy kimondott fürdőszobai árauházban vettem itt Gödöllőn...nagyon erős műanyag(mert én először féltem h műanyag..nekünk mindig erős fa volt)de ez tényleg masszív és Olasz gyártmány..8500ft volt.

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Panny
Gratu a kombinálthoz! Ez azért olyan megnyugtató, nem? :)
Jó neveket választottatok, hajrá Viola! :D
Kutyaharapás :shock:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Sziasztok!

Eltűntem pár napra, rokonoknál voltunk.

WC ülőke: Igen ,a Lidl-ben vettük, de ezt ki kell fogni, mert csak pár napig árulják ezeket a nem élelmiszer jellegű mindenféléket.
Múlt vasárnap kezdődött az akció, aznap délben értem oda, már az utolsó előttit hoztam el, a többit már elkapkodták. Ahol nyaraltunk, ott volt hasonló, szerették a gyerekek.

Ez is jó minőségű, erős műanyag, 4990 pénz volt, ami nem nagyon tetszik benne, hogy magától csukódik le, csak meg kell lökni, tehát, nem lehet csak úgy gyorsan lebillenteni, ki kell várni.


Asszem megdőlt az éjszakai nemalvásom rekordja: reggel 6-kor (!!!) tudtam elaludni, s negyed 8-ig sikerült szunyálnom, bő egy órát aludtam, azt is már reggel. Egész éjjel virrasztottam.

:x :( Samukám végighányta az éjszakát, szenvedett, húzta a görcs.
Nem tudom, de erős a gyanúm, hogy a Sinlac okozta, eddig 6-szor kapott, s 3-szor aznap este hányt. Eddig nem voltam biztos benne, de most már tuti van összefüggés. Utoljára 2 hónapja kapott, azóta nem mertem adni, most kipróbáltam ,hátha már tudja enni.
Soha többet nem adok neki.

Nem is értem, a gyerekdoki szerint ettől nem lehetett, mert ez valami gyógypép, de túl sok az egybeesés. :shock: Rá van írva, hogy nem kaphat, aki allergiás a rizsre, vagy a szetnjánoskenyérmagra, illetve glükóz intoleranciája van. A rizzsel és a glükózzal elvileg nincs gond, azt evett már másban is, marad a sztjánoskenyérmag. Ha tényleg arra érzékeny, hát az nem túl nagy gond, simán elkerülhető ételfajta.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Uxi
Hú, basszus. Egy órát aludni... :shock: Napközben nem tudod pótolni, apjuk nincs otthon?

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Nincs itthon, holnap jön haza. De mindjárt fekszem, muszáj lesz.
Emit elvittük a nagynénémhez, legalább nem tetlház van. Samu meg ma már jól volt, csak nem evett semmit a szopin kívül. Estére elég kevéske tej maradt neki, de nem fogadta el mellé a tápot. Pedig nem bánnám, ha éjjel nem kelne sokszor enni. :roll: 8)

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Húúú Uxi!!! Tényleg nem volt naon lájtos az éjszakád!!!!! Remélem a mai annál inkább az lesz!!!

Kép Kép Kép
fanetta
 
 


Uxi!

Sztem tuti attól a táptól hányt....tényleg túl sok az egybeesés és simán lehet rá érzékeny.

Remélem tudtál azóta pihenni.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Szia Nono,

többször ajánlottam már a Schüssler sókat, mint a homeopátia egy pici (12 féle) csoportját.
Google-ba ha beírod rengeteg infót találsz. Nem próbálod meg?
Terhesen is lehet, meg szoptatósan!
Torokfájásra a 3-as és 4-es só a jó, de ha már ilyen régóta vacakol a torkod akkor meg lehet próbálni a 6-os sót is.

Mi idén tavasz óta ismerjük ezeket a termékeket és azóta rengeteget segítettek. Legutóbb sógornőm panaszkodott torokfájásra és fülfájásra, ő kéthónapos babát szoptat és el szerette volna kerülni az antibigyót (megtehette mert időben szólt és nem lázasodott be), neki a 3-as 4-es só segített.
A 3-as só az a vas, ami mindenféle gyulladást lehúz, (terhesen még nem is árt egy kis extra segítség).

Én még szúnyogcsípésre is azt adom a gyerekeknek és másnapra elmúlik.
Nekem ha beteg a nagylány, akkor 4x2 db-ot adok mindkét sóból.
Próbáld meg, biztosan fog segíteni.
cukorka
 
 


cukorka: már van és használtam a kálium és a mg sót de majd veszek a vasból is az amúgy sem fpg ártani meg a ca is kell a szervezetnek. de köszi! 8)

Voltunk ma a böliben, magán, háááát, nem mondom h egyszerű volt de majd meglátjuk h menni fog. Kap egy hetet ha kitart és nem élvezi akkor marad velem ha élvezi megy 3de egy héten. Csuriba a kezem, jó lenne ha menne mert könnyebb lenne itthon egyedül az tuti, pláne a téli szutymák időben.

Hétfőn elmentem a dokihoz a baba szíve miatt. Nem volt ott, helyettesítette vki pedig a dokim is odaszólt h menek és időpontom is volt és aki helyette volt bennt nem rendelkezett ezzel a szaktudással. 2 órát vártam a kórház folyosóján h végre bejussak....meleg, bűz pára.....1000ft csak a parkolás...nagyon kibolrultam bőgtem a kocsiban hazáig h ezt nem játszom el mégegyszer, ígyisugyis megszülöm ezt a babát. Nem menek többet ehhez a mócsinghoz.....nesze nekem protekció meg egyéb....szval nem tom mizu sztem semmi és elegem van az orvosokból.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


egyenlőre úgy néz ki van nevünk de még nem 1000% de a lányom nagyon akarja apa sem talál jobbat szte is egész jó úhogy a második tirmeszter befutója a Lilien. Szofia elvetve. 8)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Jaj, Samu az előbb megint hányt. Remélem nem lesz megint olyan sorozat, mint szombat éjjel :shock: .

Holnap megyünk a dokihoz, kérek beutalót kivizsgáltatni, mert ez nem vírus. Az eddigi hányások valsz a Sinlactól voltak, ez most borsófőzeléktől. Nincs is bennük közös alapanyag, csak a rizsdara, de az meg szinte midnen bébiételben van. :shock:

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Nono
Ez szemét húzás volt a dokitól. :evil: Lilien szép név. :) Hajrá bölcsi! Nem nagyon drága?

Uxi
Hányás :shock: Remélem hamar kiderül, hogy mire allergiás a kispocok, már ha egyáltalán ételallergia okozza. :?

Mi pénteken megyünk Bercivel az új suliba, találkozunk a tanító nénivel, már izgulok. :D

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Csajok, felmondok. :shock: :x
Kilencszer ébredtek fel a gyerek az éjszaka. :evil: :evil: :evil: Lassan élőhalottá válok. MIkor alhatok már át egy éjszakát?
Már azzal is elgedett lennék, ha csak egyszer kelnének.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Jaj, Uxi!
Két évvel ezelőtt én is szenvedtem az éjszakázástól. Nálunk az hozott némi javulást, hogy hagytuk a gyerekeket vándorolni. A nagyok átjöhettek az ágyunkba, és a kicsit sem tettem vissza a sajátjába az éjjeli szoptatás után. Persze 5-en már nem fértünk el rendesen az ágyban, így szereztem egy szivacsot vésztartaléknak. Sokszor úgy aludtunk, hogy a férjem a nagyokkal az ágyban, én pedig a szivacson a kicsivel. Aztán lassan-lassan egyre kevesebb éjszakai látogatónk volt. Mostanában már csak ritkán jönnek át.
Ma pl. Márk jött, és kérte, hogy kapcsoljuk fel a villanyt. nemet mondtunk, erre duzzogva visszament az ágyába, és aludt reggelig. :D

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


uxi: átérzem. Márk 6 hós korig úgy aludt h éjjel fél egyig fennt volt aztán hajnali 5kor kelt. De közben evett. Du. volt egy tartósabb alvása de akkor meg a lánykám miatt nem tudtam aludni így egy éjjel átlag 3-4órát aludtam és közben min 1x keltem az is félóra volt a kiscsecsemő etetése büfiztetéáse pelenkázása álomba visszaringatása. Ja és a lányom még kért éjjel enni akkor...szval a 3-4 óra is min 3-4 részletben jött össze ha egyáltalán megvolt. fél évig. Sztem a zombi egy friss üde élőlény volt hozzám képest. Aztán mikor egyszer elaludtam a mikro mellett míg vártam a tápszert h felmelegítse (tom káros a mikro de egy idő után ez már nem számított) és aludtam a konyhaszéken vagy 3 órát akkor rájöttem ez így nem mehet tovább pláne h a fiam nem kérte hangosan üvöltve a tejet amit így aztán nem adtam oda neki. Na akkortól kiköltöztem a szobájából és együttalvás ide meg oda egy hétig üvölteni hagytam hajnalban h leszokjon. ekkor már 6 hós volt de nem bírtam tovább. Annyira kimerültem h a fejfájásom hetekig tartott semmi nem hatott. Egy hét után a gyerkö este 9től reggel 5ig aludt egyszeri megszakítással ami maga volt a megváltás. De nagyon nehéz volt lelkileg is meg fizikailag is. Már nem bízom benne h most más lesz mert a lányom anno 15x is kelt éjjel és 1 évesen egyik napról a másikra felcserélte az éjjeleket a nappallal és 2 hónapig küzdöttünk a visszaszokással....gáz volt na...de elmúlt és h lássa ország világ nem tanultam az esetből jön a harmadik... 8) ..de már nem bízom benne h jóalvója lesz Lilinek...kettő után sem hiszek benne h járna egy jóalvó. Ígyí felkötöm a gatyám....oszt lesz ami lesz....majd alszok a sírban, addig meg harcolok..... 8) kitartás, lesz ez jobb is....tom ilyenkor nem hiszi az ember. :roll:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Hali,
megjottunk az oceanpartrol mi is. Klassz volt, a fiuk nagyon élvezték, a kicsi meg probalt alkalmaszkodni a porgéshez. sajnos kicsit (nagyon) felborult a napirendje augusztusban. ossze-vissza, alszik, eszik. az esti lefektetések gazosak voltak, és volt, h 3 oranként kelt, de miutan visszaolvastam, inkabb befogom a szam. heti egyszer kétszer azért atalussza az éjjelt. 8 orat egyhuzamban. holnaputan lesz 3 honapos. viszont tegnap megtaknyosodtunk, ma estére mar a kicsi is szipogott. pedig hétfotol vmi rendszert kell teremtenem, jon majd a dadus, marha kivancsi vagyok milyen lesz, az iskola csutortokon kezdodik...

Egyébként az élohalottat én is eljatszottam masfél éven at, a 2. fiammal. de tuléltuk. Uxi! kitartas! Nono, meglatod a 3. aludni fog. Megkonyorul rajtad majd a sors!
s.orsi
 
 


elkezdtük a fiammal a bölcsit de lehet h feladom. Nappal semmi baja nincs nem látszik rajta de éjjel 5-6 alkalommal is felkel sír, kiborul pedig ő átaludta az éjjeleket. Ott nemjátszik a többiekkel csak nézi őket. Az ennivalót nem fogadja el (persze ez az eleje még akár változhatna is). Ha érte megyek nem sírva jön de mutatja h haza. Itthon mintha mi sem történt volna játszik de az éjjelek brutál. Hulla vagyok.
Viszont hétfőn a lányom már oviba megy (várja is) apa dolgozik ő meg megint itthon lesz egyedül, a játszótér kiürül mert minden kishaverja ovis/bölscis lett, ez szokott lenni sajna minden évben. Így sosem akar kinnt lenni. Ha egyedül van nem játszik csak kuncsorog a kapcsiért (tv). Fekszik a tv elött akár 3-4 órán át ha ki nem lövöm. Sőt tovább is képes lenne már egyszer kipróbáltam. Nagyon durva. Ergo hiányzik neki apa meg a jány de a bölcsi nem jött be. A játszóról haza akar jönni mert üres és hiányzik neki a játszótárs. Minden nap nem lehet menni és progit csinálni az nekem is sok már a nyár utáni nonstop progik után.
Nagyon feladta a leckét mert tul.képp nem jó neki itthon (ill egy fokkal jobb hisz éjjel legalább aludt) de ez akkor sem megoldás h csak a tv egész nap. Annyira nem tudom mit csináljak. erőltessem tovább a bölcsit? Apa meg anyós erőltetné mert sztük egy hét nem mérvadó a beszokásból anyum ellenzi én szívem szerint nem vinném de tudom ezt csak most mondom amikor ott fog feküdn az ajtó elött h apa elment akkor másképp látom majd. szó szerint olyan volt mintha depis lenne tavaly és tartok tőle idén sem lesz ez másképp.
Basszus nem tom mi legyen. Mondhatnátok vmi okosat mert nekem nincs ötletem már sajna.
Heti 3 de. lenne a böli magánba. Maga a bölcsi tök klassz mert 100nm es a játszószoba 8 gyerekre és 2 dada van és ha hideg van van egy 100nm es kismotoros pálya a garázsban átalakítva nkik h tudjanak akkor is rohangászni. Külön van a hálószoba nekik persze minket ez nem érint a fiam nem aludna ott. Kedvesek a dadák, az egyiknek van 4 gyereke és bölcsis gondozónő volt most vezeti a sajátját. Szval klassz hely csak a fiam nem értékeli. Talán egszerűbb ha nem megy hisz akkor reggel viszem délben menek érte du meg a jányért az oviba szval én rohangászok mint pók a falon de nem tom h mi lenne a jó, ha élvezné akkor nekem is lenne közben 4 szabad órám ami azért nem rossz heti 3 de. Ti mit csinálnátok?

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


én még hagynék neki egy kis idot, nem venném ki rogton. Beszélgess el vele négyszemkozt. akkor is, ha nagyon kicsi. és fixalj le magadban egy datumot most, meddig illene beszoknia. aztan, ha még azutan sem megy, akkor vedd ki.
s.orsi
 
 


sorsi: nehéz ügy. a lányom 1,5 évig szokott az oviban. Az első félév horror volt a második félévben már csak egyszer kétszer sírt egy héten de ha b.ki megkérdezte szeret e menni nem volt a válasz. A második év egy fokkal jobb volt és a második év végére eljutott oda h szeret menni pedig semmi nem változott sem óvónő sem a környezet sem a társaság. Szval félek h a fiam is ennyire nehezen beszokoós lesz. így nehéz időpontot kitűzni nem? Annyira nem tom mi legyen....vigyem e holnap v sem...? A hetet még asszem végigjárja most és aztán meglátom hisz csak heti 3de ről lenne szó.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


nekem az volt a sajat tapasztalatom, hogy konnyebb volt, ha mar minden nap jart. az egy nap igen, egy nap nem elég nehezen megszokhato, mert sosem tudja, most menni kell-e vagy nem.

anno én is beirattam Matét 2 évesen 3 hosan. Nem sirt sosem, de nem szeretett menni. egy év mulva mashova irattam, azt imadta. azota is lelkiismeretfurdalasom van, hogy egy évet odakényszeritettem, de én belepusztultam volna, ha nem megy. Heti két teljes napot ment, 9tol fél4ig. Nekem megvaltas volt. A férjem szerint, csak tullelkiztem az egészet, semmi baja nem lett a gyereknek, hogy jart, de én késobb megbantam. szoval, ennyi. Gondolom ez nem konnyiti meg a dontést. Hallgass a sajat szivedre.
s.orsi
 
 


Nono
Én hagynám, de 3 egymásutáni délelőtt vinném. (Nem tudom, most milyen napokon jár). Egyébként a gyerek megérzi, ha a szülő nem biztos magában, úgyhogy magadban is le kell rendezned a bizonytalanságot bölcsi ügyben. :wink: Bence majd csak januártól megy két napot, de ő már most is menne, ha rá lenne bízva. Januárig itt vannak a nagyszülők felváltva, ezért itthon marad. :wink:

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


hát nem tudom. Az az igazság h nekem jó lenne ha menne és megszokná. Heti 3de egymás után van hétfő-kedd-sze és utána 4 nap itthon. Csak fél napra adom be, 8 gyerekre 2 dada jut. Most még erőltetem egy két hétig ill ezen a héten tuti de ha szerdára sem javul akkor nem tom. Lehet h a köv hetet még megpróbálom és az az ucsó határidő ha akkor is sír és nem játszik ott akkor nincs értelme. Én úgy gondolom h az amit itthon csinál ha apa meg a lányom elmegy munkába ilyesztő (ijesztő, milyen j is? de ciki) szval fexik akár képes 2 órát a kikapcsolt tv-t nézni ha benyomom akkoris mozdulatlan, néha tesz egy kört a lakásban megnézi mégsincs e elbújva vhova a többi családtag. A játszótérről hazakunyerálja magát v leül mellém ha nem vok hajlandó eljönni és nem mozdul. Du mikor megyünk a lányomért az oviba kivirul és már játszik itthon is egyedül akár. Szval annyira nem tom mi lenne a jó.
Azért nem fizetek h ott se tegyen semmit. Ha megérkezik Lili akkor sokkal nehezebb lesz itthon az is tuti de lesz megint egy harmadik személy rajtunk kívűl és talán ez feloldaná de addig még 4 hó van hátra majdnem. Oks a dec már fél hó mert ott a kari meg a többi és januárban nem menne egyik sem nehogy hazahozzon vmit a kicsinek. Jaj annyira nem tudom ám....sajnálom nagyon.

Másfelöl én utáltam a bölit és emlékszem mennyit sírtam. A férjem is emléxik és én nem akarok ilyen emlékeket adni neki. Nem azért teszem h nekem könnyebb legyen hanem h neki jobb legyen de így se jó, akkor már anyával depizzen itthon inkább, nem? Vagy? Mit mondana egy pszichomókus erre vajon?

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono!

Sztem még ne add fel...én is vinném még a helyedben legalább 2 hetet is..ha végképp semmi változás,sőt még rosszabb akkor talán feladnám és marad otthon....próbáld úgy beszoktatni hogy szerezzetek egy barátot a csoportból akivel a bölcsin kívűl kéne progit szervezni vagy csak egyikőtöknél játszani .-Ez már több ismerősömnek bejött...anno nekünk is a Krizsivel...oviba ment és nagyon sírt egy hétig...mi már anyuval ki akartuk venni az oviból amikor az egyik anyuka ezt az ötletet adta.Volt ott egy kisfiú akinek az anyját ismertem régről..1-2x elmetünk hozzájuk meg ők is hozzánk és Krizsi sokkal jobb kedvvel ment utána az oviba és nem is sírt.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


panny. de érdekes azt hittem mikor megláttam h írsz h te azonnal kivennéd mert tom h elég böli ellenes vagy. meglepődtem.

Szval. reggel nagyon sírt de napközben játszott. még nevetett is, mutatott képeket digitális gépről a dadus és azon volt minden, motor, bőgés, csúzda, autózás. Mikor elhoztam vidám volt nem sírt, örült h mentem. Most is azzal kezdte h ana sítam de amúgy a kedélye nem erre utalt, nevetett beszélgetett velem, ennit kért és büszkén mondta megettem a levest (nem ette a lelkem de olyan édesen mondta, gondolom beleimádkoztak egy kanállal) és iszonyat sokat beszélt ahhoz képest amennyit szokott, elég csendes kölök amúgy nem nagy dumás és olyan felvillanyozott volt míg eddig letört vol még akkor is mikor mentem érte. Szval ennek fényében nem adom fel pedig úgy mentem ide sem engedem többet de úgy meglepődtem azon amit láttam h el sem akartam hinni. Hihetetlen volt számomra. Szval próbálkozunk tovább is. Remélem a reggeli bőgés is elmarad a héten de pl holnap is szakad az eső mit tudnánk itthon csinálni egész nap? tv? csütörtökre majd találok progit az nekem is csak heti egy nap pénteken meg apa is meg a nagyobbik is korábban jön haza akkor meg már jó. Szval ez a lehető legjobb ami történt.
Persze én napközben olyan voltam mint a mérgezett egér, sok önuralom kellett h fel ne pattanjak és el ne menjek érte de izibe. Így Lili érkezése elött lesz egy kis szusszanás és ha nagyon szereti és menne majd akkor mehet egész héten de. is de persze ez odább van még csak ha valóban megszereti. Nem az a célom h elfogadja hanem h szeresse ehhez azért idő kell.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Nono!

Más a magán bölcsi meg más a sokszor nagyon zsufi állami bölcsi---ezért más a véleményem most :wink: És mióta a tesómnak van a családi napközije(szinte magánbölcsinek is hívhatjuk mert Olika korú gyerekek vannak)...szóval azóta látom h ez totál más mint a rendes bölcsi és látom h Olika is h szereti...persze azért is mert a nagymama mindig ott van kellő távolságon belül :wink: :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


ma reggel is nagyon sírt. jaj annyira nem tudom mitévő legyek. ma apa is látta h kiboult, mondta vegyem ki...már ő sem erőltetné. Azt hiszem kiveszem...csak azt nem tom h mondjam meg ott hisz már kiszsákot is kapott tőlük a nevével amiben a holmija van. úgy sajnálom, szívem szakad meg.
a középső gyerek szindrómát sem akarom felerősíteni ha jön a kislány.....

panny: igen azért egy családtag jelenléte annyira más ám.

tudjátok nem mentem el arra a vizsgálatra amit a dokim annyira akart. Azt hiszem nem fogok megnyugodni míg egészségesen meg nem születik Lili. ill elmentem csak a másik doki cart rám....a magánba meg nem adnék pénzt ha nem muszáj...de lehet h kiveszem a böliből a fiam és amit arra szántam - mármint a bölire) azt most magánban elvégeztetem....nem nyugszom.....azt mondják aki elhatározza h ezt v azt nem csináltatja meg az sem nyugszik míg valójában meg nem jön a baba egészségesen.

fura ez a terhesség. jól érzem magam alapvetően bár bevallom nem szeretek terhesnek lenni. sosem szerettem, azt hiszem ha rosszul éreztem magam arra fogtam de most minden stimt mégse szeretem. amúgy kevés az energiám is...érzem a hormonokat amik megvesztek-szegény apa is tuti- jó lenne már előrébb tartani. ő lesz az ucsó bébink, nem akarok több gyereket de nem bánom ha vége lesz ennek a terhességnek is. itt a car idő kéne terhes ruci de vazze....ezt nem lehet fehér embernek megfizetni. horror mik vannak....vagy zsák méretű 30ezerért vagy még úgy hogy kinéz és megfizethető csak méretemben nincs. Nézegetem a bébihordozókat használtan de nem találok szépet. ebay-en van de nem éri meg behozatni mert a mérete miatt sokba kerül és akkor már ott vagyok mintha majdnem újat vettem volna. meg az idei színek is olyan rusnyák.
Hó végén veszek pár rucit ha bejön éli ruha kollekció a babáknak mert téi ruhánk kisméretben egy szál se nincs és még annyi midnen kéne, nincs hordozó, kiságy....egy kisebb vagyon, meg aztán jön a karácsony de már nov végére el akarom intézni h ne kelljen az ucsó hetekben rohangálnia tömegben.....ha belegonolok mi pénz ez..... :?

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


Sziasztok!

Megvagyunk mi is, izgulok kicsit, holnap kezdi a két nagy az ovit.

Samu változatlanul sokat kel éjszakánként, asszem ennyit bírtam, szép lassan elválasztom, hátha akkor nem fog annyit kelni.
Amúgysem gondoltam most sokáig húzni ezt as szopi témát, mert minél tovább tart, annál nehezebb abbahagyni.
Anno BEni járkált utánam, cicire cuppnsz kiáltásokkal, tépte a pólómat, vetkőztetett volna az utcán is.

Szép, szép az igény szerinti szopi, de asszem nekem már nem igényem. :oops: Úhhogy az igény szerintiséget befejeztük, (legalábbis nappalra :( ) s remélem még az ősszel sikerül a szopit is abbahagyni.
Fáj a hátam a mellem súlyától, rajtam van egy csomó felesleg, amit nem bírok így leadni, töredezik a fogam, hullik a hajam, kimerültem. Asszem besokalltam. :roll:

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Uxi!

Sztem simán alakíthatsz egy kis rendszert a szopizásokban mert már így teljesítetted a minimum 6 hót....én is így tennék a helyedben mert tényleg kimerülsz nagyon!!!

Nono!

Sztem a fiad tényleg érzi hogy igazából ti se vagytok meggyőződve arról h jó-e neki a bölcsibe...a gyerek mindent megérez....de az is igaz hogy te se tudsz magadnak meg az érzéseidnek hazudni..nehéz ügy...talán ha magabiztosabbnak látna titeket ő is jobban kedvet kapna a bölcsihez...de tudom hogy nehéz téma és könnyű okosnak lenni....nem tudom mit csinálnék a helyedben...abban is igazad van hogy ő lesz a középső és ez egy extra "teher"lesz neki is és neked/nektek is..legalábbis neálunk nagyon-nagyon meglátszik Krizsikén a mai napig sajna

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


uxi: ne aggódj, nem kell magyarázkodnod, itt nincsenek fanatikusak akik megvetik azt aki nem szoptat. Én v.leg egyáltalán nem fogok. A lányomnál 6 hónapig fejtem mikor feladtam és nem bírtam tovább...igény szerinti fejés ugyanis nicsn ott vagy sok van v elapad és annyi került a frigóba h még 2 hnapig kitartott....csak fizikailag belerogytam a sok nemalvásba. A fiamnál egy percig sem ment, pedig kihívtam a LLL tanácadóját is egy vagyonért....de nem sikerült, úhogy most úgy vonulok be a kórházba h lesz itthon már táp mire hazaérek...ha nem megy akkor nem erőltetem de 3 gyerek mellett fejni....áááá, esélytelen. Szval sztem ne aggódj, semmi baja nem lesz a picinek ha feladod.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?