Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Komolyan mondom, ha nem én lennék, nem hinném el. KÉpzeljétek, mi történt. Péntek este sterilizáltam, mint rendesen esténként. Igen ám, csak reggel melegszendvicset csináltam a mikróban. Eredmény: sterilizáló 800W-ra, 8 perce, grillre berakva Kép Még szerencse, hogy kb. 3 perccel, hogy bekapcsoltam, kimentem és észrevettem. De így a sterilkének annyi, már ami a tetejét illeti. Az alja egyben maradt. Egy Aventes tető csavar ment tönkre, arra olvadt a szelep, meg az üvegek deformálódtak egy oldalukon. De még használható.
(Tök fáradt voltam akkor már, én ezt annak tudom be).

Szombat reggel meg, a gyerkőc felmászott reggel az ágyunkra (már csinálta egy-két napja, kanapé is bejátszik, fotel is) és azzal a lendülettel, ahogy beindult, jól lefejelte a fejtámlát. Az álla repedt fel, meg a szájpadlása bal oldalt egy picit. Ő nem ijedt meg annyira, mint mi. Viszont jó sokáig vérzett az álla, még le is kellett ragasztanom, mert minden véres lett. Persze ő meg mászott tovább ezerrel.

Aztán séta alatt (boltban voltak Ádámmal) elhagyták a kedvenc cumit (kék Nukos). Kereste Ádám, miután észrevettük, de nem lett meg.

Egyébként tegnap csak délután aludt a babó. Úgy látszik, hogy nálunk is áll tán át napi egy alvásra, mert a héten próbálkozott már egy párszor. Séta alatt is volt, hogy délben ájult be és persze délután nuku alvás. Ádám tegnap anyuhoz vitte fel, mert én a teljes családnak főztem, ő etette meg. Azt hittem, hogy utána beájul. Hát nem! Fél 2-kor hívott anyu, hogy nincs pelus és cumi. Kérdeztem, hogy aludt már Marcus, azt mondja, dehogy! Átmentem és írd és mondd, két perc alatt el is aludt és aludt 5-ig Kép

Ma meg másik nagyiék és Sári uncsitesó nézőben voltunk Kép Meg kicseréltük Ádám cipőjét, ami már ráadásul cserecipő volt. Horváth cipőben vettük. Nem igazán akarták kicserélni, de végül meggyőztük a csajszit. Meg vettem Marcusnak egy meleg, de nem overáll együttest a C+A-ban, 4e Ft-ért. Azt kapja tőlem szülinapjára. Játékot nem nagyon akarok neki, mert annyi van. Max építőkockát és Duplos kisvonatot.

Manó,
Na, mi a helyzet bölcsi ügyben? Hogy ment a péntek?

Krisz,
Jobbulást a családnak!!!! Nagyon rátok jár a rúd! Kép
Csipa letetett a bacitól-vírustól(második valószínűbb), amit összeszedett, a fütyijét a foltok meg a kakától. Marcusé is csúnya mostanában, hogy jön a rágófoga. Ilyen előtte egyik foggal sem volt Kép És Robival mi van?
És hol fogtok árulni? Majd megkeresünk Kép Kriszti most 14 hetes terhes, úgy emlékszem. Kivi vagoyk, mit mondott Rita ám! KépKépKép
Ezt a fűtés dolgot nem értem, hisz anyuéknál meg pont fent van meleg és lent hideg, ha jól tudom. Még szerencse, hogy mi "csak" 4 emeletes házban lakunk. Nem tudnátok szólni a közös képviselőnek, hogy csináljon valamit? Bár tudom, Hajni is panaszkodott, ők asszem a 3. laknak és max 18 fok van nálunk.
Én is filóztam annó az elektromos orrszívón, de a doki (OFG-s) nem ajánlotta. A fülészek a porszívósra esküsznek Kép Később viszont lehet, hogy jobb az elektromos, nem tudom....

Ja, és a Rutascorbin-t sem értem. Tudtommal az egy vitamin, ami a vérképző rendszerre hat. Hogy jön ez a náthához??? Vagy én tudom rosszul? Mert nekem annó nőgyógyi ajánlotta, mikor a gyószertől köztes vérzésem volt.

Marycus,
Vikónak is jobbulást!!!! Gondoltam ám, hogy nem fogod le már most Vikót és fenyíted meg, hogy igenis tessék késsel-villával enni :D Valóban mindent akkor kell elkezdeni, amikor a gyerek benne van Kép Erre jó példa a bilizés, azzal állítólag jó kis gondok szoktak lenni, ha a gyerek még nem igényli, de a szülő igen...

Alvásért irigykedem!!!!!!! Kép Nálunk Marcus továbbra is ugyanúgy alszik, mint régen, akár hideg van, akár meleg. Bár mostanság nem alszik be fél 8-kor, inkább 8-fél 9 körül.

Vérzés meg náthánál "normális", mert a nyálkahártya gyulladt és ilyenkor sérülékenyebb. Keresztfiamnak állandóan vérzett, ha náthás volt, később anélkül is, kapott rá gyógyszert. Így derült nála ki, hogy allergiás fű-fafélékre.

Szirom,
Már csak pár óra és itt a nagy nap!!!! Kép Torta ügyben én is a Horváthra gondoltam, de inkább arra, hogy megkérdezni, hogy Sacher-t nem csinálnak-e formatortában. És aztán tojáshabbal kipingálnák. Mert a marcipánost nem akarom, meg ugyebár nálunk a tejkontroll még szigorúan áll. Vajkrémestől meg kiver a víz is.
Almás receptre majd rákérdezek, annó azt hiszem, hogy Cory-nak megvolt.

Ja, egyébként mikor Marcus náthás volt, nekünk is a Cebiont javasolta dokinéni.

Nálunk ennyi az újdonság. Szerdán megyünk szemészetre, meg remélem, hogy OFG-re is vissza tudunk menni kontrollra. Még a gasztrora kell időpontot kérni, a tejallergia-vizsgálat miatt. Meg nekem sem ártana már egyrészt tanulni (lusta dög vagyok!!!!), másrészt azt a vacak vérvételt letudni a hegyen (hormonvizsgálat). Ja és megyünk be a céghez szerdán, mert a babakocsit be kell vinni, az egyik kolléganőm leviszi Kecskemétre.

Jó éjt!

H.

Kép
hanzika
 
 


Szirom,

Erre gondoltál?

Francia almatorta

1. Hozzávalók (8 szelethez)

a tésztához: 4 dl (kb. 26 dkg) finomliszt
12,5 dkg margarin
fél mokkáskanál só
0,5 dl hideg víz
a töltelékhez: 75-80 dkg alma
1 citrom leve
4 evőkanál (kb. 10 dkg) cukor
5 dkg margarin
a forma kikenéséhez:
2 dkg margarin

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, megsózzuk, majd a vízzel összegyúrjuk. Folpackba csomagolva 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Az almát megmossuk, hámozás nélkül félbevágjuk, magházát kimetsszük, majd húsát 3 milliméter vastagon fölszeleteljük. A tésztát egy kivajazott, 26 centi átmérőjű, alacsony tortaformába simítjuk úgy, hogy pereme is legyen (a legegyszerűbb kézzel belenyomkodni). Utána az almát körben rárakjuk úgy, hogy a szeletek félig takarják egymást. A citrom levével megöntözzük � vagy ecsettel rákenjük , majd a cukorral megszórjuk. Az olvasztott margarinnal meglocsoljuk, végül előmelegített sütőben, nagy lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) kb. 30 percig sütjük. Mire kihűl, az almából kisült levet a tészta mind beissza, így nem lesz szalonnás.
Elkészítési idő: 1 óra.

H.

Kép
hanzika
 
 


Vagy ez van még:

tejmentes 1eves szulinapi torta, francia almatorta, de persze mas gyumolcsbol is jo
20dkg liszt, 10 dkg (tejmentes) margarin (persze vajbol az igazi, de ugye mindenki azzal foz, ami jar neki:-), 1 tojassargaja, es annyi viz, hogy szepen osszealljon nem tul kokemeny tesztava, fel ora pihentetes utan tobbszor nyujtani, es belesimitani sutobe (a gyumolcstorta alapba a legjobb), jol megszurkalni, es 10-15 percig elosutni, kicsit szint kapjon,
ekozben 4-5 szem almabol keves vizzel kompotot fozni (fel csomag vaniliascukor nem art bele, fahej es cukor csak ha mar szoktatva van hozza a gyerkoc, nalunk az nem volt), villaval osszetorni a suru kompotot, es rasimitani a tesztara, es 2 (vagy 3) almat egesz vekony szeletekre vagni, es azt szepen csinosan elhelyezni korkorosen, be a sutobe, kb. 30 percig meg sutni,
nalunk cukormentesen gyerkoc es a felnottek is ertekeltek

H.

Kép
hanzika
 
 

 
 

Akkor legyek én az első:

MIKSÁNAK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!

Hanzi, Ádám, Marcus

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok, nem tűntem ám el!

Köszönöm az eddigi reagálásaitokat! A korábbi általános jellegű kérdésem elsősorban a Szülőotthonra vonatkozott volna (csak nem sikerült jól feltennem), de minden hasznos információt köszönök! Addig is, amíg az egy (!) alkalmas felkészítőre eljutok, kérlek ha tudtok, válaszoljatok nekem.
Azt már ugye tudom, hogy nincs szülésznőválasztás, nincs EDA, és egyáltalán nincs nagyon alternatívkodás.
Mégis emlékeitek szerint:
- vajúdni hogyan lehet?
- szüléskor kengyel és szíj?
- köldökzsinór átvágás mikor, utána mama hasára rakják a babát, majd ha minden OK, együtt maradhat egy kicsit a család?
- nincs 24 órás rooming in?
- a csecsemősök alapból megfelelően állnak a babákhoz, vagy szükséges egy kis anyagi rásegítés?
-ismeritek esetleg dr. Makó Nóra gyermekorvost, a védőnőm őt ajánlotta ugyanis és mivel nem sok helyismeretem van (júliusban költöztünk Újpestre), így érdekelnének a tapasztalataitok.
Bocs, hogy ilyen felsorolásszerűen kérdezek, csak próbáltam összeszedni a kérdéseimet, meg próbáltam lényegre törő lenni.

Üdv:
Kaktuszvirág
kaktuszvirag2
 
 


Sziasztok!

Köszi szépen Miksa nevében isKép

Kicsit el voltam úszva az elmúlt napokban, és egyszerűen nem jutottam el idáig. Szombaton bevásárlás, aztán vendégségben voltunk (az ember halászlét főzött bográcsban, miután ki is fogta a halat), tegnap vendégek voltak nálunk, majd dolgoztam hajnali fél 3-ig, szóval brr.. Mondjuk anyukám itt van, és ez nagy segítség.

Hanzika! Köszi szépen a receptet, igen, ezekre gondoltamKép Most alszik a kisnyúl, mindjárt neki is látunk az anyuval. Köszöntés még enm volt, mert az ember délután hazafelé hozza el a tortát a Horváthból. Ja, figurális tortát egyféle alapanyagból csinálnak, mert abból tudják szépen megformázni, valami kókuszost emlegetett az ember. Úgyhogy olyan lesz. Én is próbálkoztam, én gesztenyés szerettem volna, mert azt már Miksa is evett.

Kriszta! Még mindig jobbulást nektek! Az elektromos orrszívó is hatékony, de közel sem annyira, mint a porszívós. Igazából volt olyan, hogy nem tudtuk vele Miksa orrát rendesen kitisztítani. Meg tovább is tart vele a művelet. A porszívós ég és föld.
Ajándék: kap egy zseniális búgócsigát, igazából én szerettem bele, de a hangját már Miksa is hallotta, és nagyon beindult rá. Naszóval ez úgy volt, hogy anyunak megmutattam a konyhában, mert nem bírtam ki, ő meg a szobában fülelt. Szóval a búgócsigának plexi a felső része, és egy kisvonat megy benne körbe-körbe, csihuhuzik, zakatol, és emelkednek a sorompók isKép Kap még egy formaegyeztető-szerűséget fából, állatok vannak rajta, különös tekintettel a vauvaura. Meg még a pénztárnál megláttam egy mini lendkerekes fa kisautót, szóval azt. Mindezt a Fair Play játékboltban a Visegrádi utcában. Már tökre vágom az ünneplést. Meg le kéne feküdnöm egy kicsit aludni, mert kivagyok, de Miksa 14.51-kor született, és azt nem akarom átaludniKép

Marycus! Vikónak is jobbulást még mindig! A csak spricnizés nálunk sem vált be, én azért valahogy mindig kiszippantyúztam Miksa orrát: De azért írtam, mert a doki azzal nyugtatott minket, hogy ha már legalább spricnizni tudunk, az nagyon jó. Akkor már nagy baj nem lehet, mert a cucc feloldja a takit.

Kaktuszvirág! Egy kis alternatívkodás azért belefér, de nem sok ténylegKép Van egy alternatív szülőszoba, egy nagyon kényelmes, állítható hiper szülőággyal, labdával, bordásfallal, kötéllel, lehet asszem zenét hallgatni is. Tulképp csak kád nincs. Elég nagy tágas, levegős, nekem tetszett volna, de elfoglalták előlünkKép Amikor én szültem, négyen szültünk, de ez ott nagyon ritka. Amikor Manó szült, akkor már egy hete üres volt a szülőszobaKép A többiek sétálhattak, én azért nem, mert nálam kizúdult a magzatvíz, és ilyenkor tartani lehet a köldökzsinór előreesésétől. Oxitocint kaptam, de amikor már felállhattam (reggel fél 6-os kezdés után kb. délben), vittem magammal az állványt. Inni ásványvizet lehetett, enni szőlőcukit, de ezt már írta valaki. Na szóval addigra mindenki megszült, így mehettem az alternatív szobába.
Kengyelről és szíjról nem tudok, mert nálam nem került elő, inkább tartották a lábam többen is, de nálam a kitolás elején kiderült, hogy Miksa feje rosszul illeszkedett be, így mentünk csaszira.
Így a további kérdéseidre csak mesékből tudom a választ: igem a hasadra teszik a babát és 2 órát együtt maradhat a család, ha minden rendben van. Szerintem a köldökzsinór átvágásáról lehet beszélni doki bácsival.
24 órás rooming nincs, a babák reggeltől estig vannak veled. Bevallom, nekem jólesett a pihenés legalább éjszaka, bár az se volt igazi pihi, mert a fejéssel küszködtünk, meg lázas is voltam.
A csecsemősök aranyosak, szerintem nem pénzorientáltak. Mi hazamenetelkor megköszöntük nekik a munkájukat egy ajándékkosárral, mert szerettem volna nekik adni valamit, de annál azért többen vannak, hogy egyesével lehessen hálálkodni.
Gyermekorvosról nem tudok mit monadni, mert nem Újpesten lakunk.

Este még jövök képekkelKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Kaktuszvirág!

Vajúdni elvileg bárhogy lehet, tehát lehet állva, ülve, fekve, de azért függaz adott szitutól is pl én egész éjjel nem aludtam mert erős jóslóim voltak, nem vacsoráztam, ezért amikor szülőszobára kerültem cukor infúzióra kötöttek. na azzl feküdni kellett. Amikor lefolyt mondták hoyg keljek fel, de bevallom én nem tudtam felkelni, felhúztak de szóltam hogy viiszafekszem. Én így hiába feküdtem az alternatív szülőszobában nem próbáltam ki semmi alternatívkodást. egyedül a szülőágyta mert az állítható volt, az jó volt.

kengyel és szíj nem volt szüléskor nálam. Amikor elindultak a tolófájások akkor valami papírcsízmát vagy tudomisén mit ráhúztaka lábamra, de az nem fogat oda sehová, csak valami védő lehet, olyna anygból minta doki szájmaszkja. Először fogtáka lábam d emivel nem rugkapáltam és jól menta nyomés is ezért utána azt is elngedték. A hasm sem nyomták meg ilyesmi, szóval ha jól megy a nyomás akkor nem alklmaznak semmi ilyesmit. Még vajúdáakor viszont volt egy vizsgálat, amikro nézték volan hol tartunk és fájás közben viszgáltak és akkor nagyon rúgkapáltam, na kkor lefogták a lábam hogymeg tudjon viszgálni az orvos. Ez így most hülyén hangzik, de akkor annyira ösztönösen viselkedsz én sem tudom miért rugkapáltam, de nem bírtam fájás közbe nyugton maradni.
Szülés után a hasamra rakták a babát, d ecsak kb fél percre, próbálták mellre tenni, aztán elvitték megmérni, öltöztetni, és utána ott voltunka két órás megfigyelés alatt együtt. DE: azt mondták hoyg ezt csak nagyon jó állapotú babáknál engedik, a baba érdekében. pl a a szobánkól 4 anyuka közül csak én kaőptam meg szülés után. nekem Emma 10/10-es apgarral született, azt mondták ritka jó állapotú újszülött volt, de sok abbaát elviszenk rögtön inkubátorba, szóval ebbe ne éld bele magad. De ha mód van rá,a kkor megkapod rögtön.

24 órás rooming-in viszont nincsKép Ez elég rossz. Hozzák, viszik őket, igaz nem 3 óránként, hanem több időt kint vannak, de nappal is elvsizik pl látogatási időben éjjel pedig bent vannak a csecsemő osztályom.

Én a csecsemősöknem nem adtam pénzt, nem volt velük gond. Azért ha szeretnéd hofy valamit megmutassank akkor kédezni kell, mert maguktól nem feltétlen mutatják, de ha kérdezel segítenek, pénz nélkül is.

Szirom!

Miksának boldog szülinapot! Hihetetlen!

Mi kűzdünka bölcsivel továbbar is, főleg én, most eléggé beleestem hoyg elkezdtem magunk sajnálni, tegnap este jót bőgtem is. Emma reggel zokogott amikro beadtam, kb negyed órát, aztá semmi baj nem volt vele, játszott egész nap, nem sírt. Amikro mentem érte ebéd utám vigyorogva ugrotta nyakamba. éehet a héten megpróbálják lefektetni, na az még nehéz menet lesz, ittjon is alig akar elaludni.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kriszta!

Az elektromos orrszívóról kérdezel? A pesztonkáról? merts zerintem semmire sem jóKép nekünk volt, Emma pár hetes korában a orrába folyt beszáradt tejcsit nem szedte ki, kapartuk vele 1 percig az orrát, mere kijötta legszélésről, közben üvöltött. A porszívóssaL meg csak odaérintettük és kész. na én azóta sem próbáltam nátháál,s zerintem max azt szedi ki ami a szélén van, de azt Emma már 1 éve ki is tudja fújni. Szóvals szerintem egy kalap... Én kihajítottam a mellszívóval együtt a kukába. Merta pesztonka mellszívó is kb ennyit ér, legalábbsi olynanál akiből nem ömlika tej. Persze lehet hogy van akinél bejön és utálatm mindkettőt, sé szerintema pezstonka mellszívó az egyik oka hoyg csak 3 hónapig volt tejem és aztáne lapadtam, egy jobb melszívóval vana ki 1 évig is fejéssel fent tartja tejtermelést.

De ez ne tartozik az orrszívó témáhozKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Hanzi!

A Horváth cukrászdában csinálnak Sascer-t formatortában. De egy 20 szeletes formatorta kb 8000 FtKép Így én idén még nem vettem Emmának, majd jövőre ha jobban értékeli.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Nagyon-nagyon boldog 1 éves születésnapot Miksának!!! (Vikó, Zoli és Marycus)

Szirom:
Nagyon várom a képeket! Meg, hogy mit szólt Miksa a formatortához és a tök jó játékokhoz.
Mi még nem tudjuk, hogy mi legyen Vikó névnapjára és szülinapjára. Úgy vagyunk vele, mint Hanzi, hogy végülis van egy csomó játéka, nem tudom érdemes-e még venni.

Én nem vettem észre, hogy az elektromos nem szippantaná ki a trutyit. Bár Vikó még eddig csak enyhe náthával küszködött, szóval nincs letapadva, nem hurutos. Meg oldjuk is. De persze senkit nem szeretnék se rá-, se lebeszélni. Szerintem ez is azok közé tartozik, amit ki kell próbálni, mert vagy bejön vagy nem az adott gyerkőcnél. Vikónál a porszívós tuti gáz lenne, mert ha bekapcsoljuk a porszívót, alapból olyan üvöltést rendez, hogy csak na. Nem is lehet mellette porszívózni, csak ha valamelyikünk addig másik szobába megy vele, de még akkor se nagyon bírja. Lehet, hogy bántja a fülét, nem tudom. De az elektromos hangja se jön be neki, mert érdekes módon a spricnit tűri szó nélkül, a szipókát bekapcs nélkül betesszük a nózijába, érdeklődve figyel, aztán, ha bekapcsoljuk, még be se tettük és máris kezdi a hisztit.

Hanzika:
Hát nem semmi Marcus. Lehet rá vigyázni az biztos, mi lesz, ha már futni fog...
Remélem már jobban van az álla.

Most Vikó kitalálta, hogy attól függően, hogy 7-kor vagy 8-kor kel, 11-kor vagy délben elalszik. Addig felesleges is próbálkozni az altatással, de amint eljött az idő elég felvennem, kicsi séta és még félállomban kéri, hogy tegyem az ágyába és majd ő egyedül elalszik. Aztán fél-2 óra szunya, ahogy igényli. De ez már haladás, mert eddig ugye semmi rendszer nem volt a szundiban. Remélem ezt most tartani fogja, mint a 7 órás fürdit, mert ezt is ő találta ki. Még a végén lesz napirendünk...
Az esti altatás is már így megy, ott lehet hagyni és magától elalszik, és általában a tápira még nem alszik el, de kéri, hogy tegyem az ágyába.
Most éjszaka nem ébred enni. Szóval ép szupi gyerek. Pedig náthás... Soha rosszabb betegeskedést!

Krisztocs:
Szerintem is kellene szólni valakinek fűtés ügyileg, hát ez azért nem állapot, hogy állandóan betegek a gyerkőcök. De ha ez már régóta probléma nem próbáltok valami kiegészítő fűtést? Már légkondin kívül, mert az azért mégse arra való.

Mindenesetre jobbulást!!!

Manó:
Bölcsivel hogy álltok?

Kaktuszvirág:
Én csak azt tudnám szajkózni szülés témában, amit az előkészítőn mondtak, mivel nem sikerült ott szülnöm. Ezt meg inkább nem tenném, mert azt élőben érdemes meghallgatni. De ne aggódj nekünk a felkészítő az nagyon hasznos volt és tényleg minden fontosat elmondtak és lehetett kérdezni is. Szerintem a főnővér nagyon kedves volt.

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek még egyszer nagyon szépen köszönjük a köszöntéseket!Kép
Hát jó is meg nem is ez a szülinap, mert Miksának nagyon tetszenek az ajándékai, különösen a búgócsiga, meg a vauvau-torta, viszont belázasodott szegénykém kora délután. 38,3-at mértem neki, amikor felébredt. A Germicid nem is nagyon vitte le neki, a Nurofen viszont igen. Eléggé folyik a nyála, lehet a fogzástól is, de én gyanakszom egy kicsit a pisijére, mert mintha erősebb illatkája lenne. Beszéltem a doktorral, holnap viszünk neki pisit, meg csinál egy gyors vérvizsgálatot is.

Akkor a képek, először az ilyen volt - ilyen lett:
Kép
Kép

Ha megengeditek, akkor egy kép velem (új a frizura, remélem, megismertekKép)
Kép

És a búgócsigával:
Kép

Most már eldugulok, legyetek jók!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Szirom,
Akkor még egyszer Kép Tök jó ez a búgócsiga, nekem is tetszik Kép Ez tényleg nem rossz ötlet, mert Marcus az üveget is így pörgeti. Formakirakós is van nekünk, Angliából kapta Marcus Ádám unokatesójától még nyáron. Meg a torta is tetszik, csak hát nálunk az ilyenek nem mennek, ő meg ugyebár ennyit megenni (meg egyáltalán nem tud). Így lehet, miután Manó beírta, hogy mennyi a Sacher forma torta, hogy lesz egy sima Sacher, meg én is csinálok almást. Tényleg, te megsütötted?
És nagyon jó a hajad, ha nem mondod, lehet, hogy nem ismerek rád KépKépKép

Nem lehet, hogy a pisi valami kajától volt? Mert nálunk is volt ilyen egyik nap, erős bilirubin szaga volt a pisijének, de másnapra már semmi. Egyébként jobbulást! Ja és a láz: Amidezophenum kúpot nem próbáltad még? Én arra esküszöm, nálunk Germicid nem ért semmit.

Manó,
Kitartás! Nem lesz gond Emmával! Egyébként ez teljesen normális, hogy rágod magad a bölcsin - mármint lelkiekben. Csak nem uralkodjon el rajtad! Tuti, hogy én is ilyen leszek - már most bennem van, hogy a fenébe! De most már nagyon úgy látszik, hogy ha nincs a terhes kolléganőm, akkor is hamarosan vissza kell mennem. Okok, mint nálatok.

És köszi a tortáról az ifót, ennyit tényleg nem ér, akkor sima Sacher marad - az is ugyanolyan finom, sőt! Kép

Marycus,
Ha gond van a porszívó zajával, akkor tényleg jobb az elektromos, ha azt elfogadja Vikó. Nálunk a porszívózás is sláger, Marcus segít, nyomkodja a gombot, ráül, tolja, ráfekszik arra a részre, ahol jön ki a meleg levegő. Egyébként egy időben Marcus sem szerette a porszívós orrszívózást, akkor mondták, hogy egyikünk ölébe üljön, a másik meg először adja a készüléket a kezébe, hogy "játszon" vele, aztán szívja ki az orrát. Bevált és később már egyedül is gyakoroltam Kép Az volt a gond, hogy fekve le kellett fogni és akkor üvöltött.
Egyébként nektek milyen márkájú a készülék?

Bealvás: előre az időrendhez KépKépKép Szerintem most már rájött, hogy neki is kell egy kis szundi délelőtt is Kép

Kaktuszvirág,
Sajnos a kérdésekben max a Sote 1-en tudnék segíteni, de lélekben veled vagyok!
Egyébként Újpest melyik részén laktok? Mert vszleg a dokinő azon a részen rendel (mivel a védőnők körzetileg vannak beosztva).

Ma "balesetes" napunk volt. Délelőtt nem volt semmi, délután Marci először beverte a fejét az asztalba (homlokát pontosabban), üvöltés. Aztán kiesett a dömperből, pont a fülére, még nagyobb ülvöltés. Aztán megint lefejelte az asztalt, úgy, hogy az álla megint berepedt, ahol még szombaton, megint sírás. Szóval, mozgalmas napunk volt.

Szerdán szintúgy. 3/4 8-ra megyünk OFG-re, aztán szemészet (mindkettő Madarász), aztán nekem vérvétel, majd be a céghez. Kiváncsi leszek, hogy bírja majd.

Nos, jó éjt!

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!
Bazi rövid leszek, nagyjából futottam csak át az írásokat Kép

Szóval: kicsit megkésve, de nagyon sok boldog első szülinapot kívánunk mi is Miksának! Kép

Sajnos többre nem futja, csak nézek ki a fejemből, Robi itthon maradt ma, olyan szarul volt, a füle is k.o. A gyerekek továbbra is köhögnek, közben anyumhoz rohangálok a kórházba, betegápolok, és totál kivagyok Kép

Összevakarom magam, és jövök még a napokban bővebben! Kép

Ja, én nem a pesztonkára gondolok, hanem van vmi új cucc, ami kinézetre leginkább a fülhőmérőhöz hasonlít, csak orrba kell dugni, és taknyot gyűjt Kép Ez tök új, azt hittem, arról van szó. A pesztonka tudom, hogy nem ér semmit Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Kriszta!

kitartás, vannak ilyen pocsék időszakok.

Hanzi!

Az igazat megvallva én ne a sacherre kérdeztem rá, azt mi nem szeretjük, hanem formatortából az oroszkrémre jött ilyen árajánkat tőlük. De a másik sem olcsóbb szerintem.

Szirom!

Hát tényleg szupi a frizura, én rád sem ismernék, nagyon jól áll. pedig a másik is jó volt de ez még fiatalít, komolyanKép

Kriszta!

Akkro az lehet hogy jóKép Hátha kitalálnak már valamit. Nekem a porszívóval az az egy bajom hogy nem lehet mindnehol hazsnálni, vagy pl volt hogy áramszünet volt Emma meg itt volt tök taknyosan, akkro egy elemes jól jön. Már feltéve hogy nem elektromos az isKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!
Ez már a második próbálkozásom. Írtam egy kisregényt, s mikor el akartam küldeni elszállt a gép.
Ez még valamikor 5-6 között volt. Azóta nem volt lelkierőm megint ideülni, s lehet hogy már az írásom sem lesz kisregény.

Szirom,
boldog szülinapot Miksának!!!

Kriszta,
jobbulást a családnak!

Manó,
sok sikert, s főleg kitartást a beszoktatáshoz. A torta árakat én is néztem, le is hervadtam tőle!!! Szerintem rablás!!

Kaktuszvirág,
Szülőotthonos dolgokban én sem tudok segíteni, nem itt szültem csak újpesti vagyok.

S rólunk.
Az elmúlt két hétvégén csavarogtunk. Múlt héten Győrben voltunk a barátainknál,
szombaton egy kis bécsi shoppingolással egybekötve. Hát a szombati napot nem ajánlom ilyesmire!!!
Főleg nem egy gyerekkel. Végülis nem volt gond, de nem is volt Tomi mellett annyi időnk nézelődni.
Viszont Győrben történt Tomi első önálló felülése!
Most hétvégén anyósoméknál voltunk. Tomi mint kiderült, nagyon oda van érte!! Már a kocsiból kiszúrta, s ezerrel vigyorgott rá.
Persze anyósom nagyon sokat mókázik vele, játszik, s mindig nagyon meg tudja nevettetni.
Most hétvégén, hogy most is legyen valami kis örömünk, megtette első kis csusszanásait négykézláb és térdelve. Párom épített egy kis barikádot is,
s motivációként a tetejére rakott egy távirányítót. S az én kúszó kölköm, arra fel tudott mászni!!!
A kúszással azért még van egy kis bibi, csak a jobb lábát használja.
Dokinéni most a 10.hós vizsgálaton ezért úgy döntött, nézze meg egy neurológus is. Ma voltunk. Az eredmény, hogy gyógytornára kell
mennünk. A Dévény Anna alapítványt ajánlotta, ahová péntekre be is jelentkeztünk.

Játszóházzal kapcsolatban. Jogsim már van.(gyorsan megcsináltattam, csak elfelejtettem jelezni!). S mivel Tomi is aktívabb már,
nem csak fekszik vagy kúszik. Lehet hogy érdemes lenne már nekünk is kipróbálni. De én mondjuk azt se bánom, ha így minitalizunk.
A kérdéses csak az időpont. Mostanában valahogy összevissza alszik napközben. de hogy több óra alvásra van szüksége, az biztos.
Majd pl. elküldöm azért a mobilszámomat.
na ennyi
Ildikó
nildikoka
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Úgy felhúzott a kisördög, hogy csak na, úgyhogy ketrecbe került. De ahogy kijöttem megnyugodni, nemsokára el is hallgatott az üvöltő farkas. Aztán megnéztem és fogta magát elaludt. Szóval nekem volt igazam, hogy elfáradt, de aludni azt persze nem, csak a hiszti mindenért. És persze csak olyanokat akart csinálni, amit nem szabad. Pedig már alig van ilyen, de ha elfárad, akkor csakazértis lépcsőzés, kanapéra mászás, fiók, meg szekrény nyitogatás újjbecsípéssel, újságozás stb. Ha meg visszaviszem a nappaliba a játékaihoz sikítás, meg hiszti, meg üvöltés. És mostmár a földhöz is csapja magát. Hát nem tudom hogy fogjuk tudni kicsit visszaszorítani nála ezt az önfejűséget. Pedig muszáj lesz.

Szirom:
Gratula Miksának! Jó nagy vau-vau tortája volt. És kapott belőle? Megengedtétek neki, hogy beleharapjon?
Remélem semmi komoly nem lesz Miksával.

Hanzika:
Én ülve a kezemben porszívozom a nóziját, már amíg ki nem feszíti magát. Mi is megengedtük neki, hogy játszon vele. Amíg nem kapcsoljuk be addig nincs gond. Bekapcsolva is odaadtuk már neki, hagy ismerje meg, de szerintem a hangja bántja. Hát azért elkapjuk őkelmét, mert muszáj. Anyu szerint ez az egész csak kínzás, mi is voltunk náthásak, és nem volt ilyen-olyan orrszívó és mindig tisztán tartotta a nózinkat. Hát én nem feltétlenül értek vele egyet, mert szúrták fel az én fülemet, meg a huginak is volt asztmája, szóval lehet, hogy mégsem sikerült annyira kitisztítani a nózinkat. De nem vitatkoztam vele...

De látom te sem unatkozol Marcus mellett. Kiváncsi vagyok, hogy hogy vizsgálják meg a szemét, majd meséld el!

Ildi:
Jó, hogy végre te is jöttél.
Nekünk is feltűnt mikor itt voltatok a talin, hogy mintha csak a jobb lábát használná Tomi.
Mondott a doki valami konkrétabbat is, vagy csak, hogy gyógytorna. Remélem a gyógytorna segít majd.
Hol van ez az alapítvány?

Míg Vikó náthás, addig nemigen megyünk se talira se játszóba. Nehogy valakit megfertőzzön, vagy ő szedjen össze még valamit. De a telcsiszámot küldd el, mert nem tervezünk hosszú betegeskedést...
Ma szerintem egy sétát be is iktatunk, mert szépen süt a nap, és az biztos jót tesz neki.

Manó:
Bölcsivel mi a helyzet?

Mi még nem tudjuk, hogy milyen torta legyen Vikónak. A formatortát én nem szeretem, de lehet, hogy csak azért, mert ki nem állhatom a marcipánt és ez tömény marcipán. Meg ahol én tudom, hogy csinálnak ilyet, onnan rendeltük anno az esküvői tortánkat és eléggé megbántuk. Csodaszép volt, de majdnem ehetetlenül tömény. Mindenki mondta, hogy tuti finom volt minden kaja, de az a torta nem sikerült. Szóval mi inkább ott csináltatunk tortát, ahol tudjuk, hogy finom.
Amúgy nálunk általában fagyitorta szokott lenni, de most még azt Vikónál kihagyjuk, talán majd jövőre. Abba nem lehet beleharapni...

Krisztocs:
Hát csak jobbulást tudok nektek kívánni! Neked külön meg sok kitartást!!!

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Jó volt ma a bölcsi, nem sírt csak beadáskor 2 percet, de lefeküdni nem volt hajlandó ott. Akkro sírt amíg be nem hívtak, utána eg yideig ugrált az ágyban majd közölte hogy Emma kész, megy haza. Most már mindne nap kísérletezünk, jövő héten bele kell rázódnunk teljesen, mert novembretől élesben megy a dolog, egyedül lezs ott egész nap.

Marycus!

én tavaly oroszkrém tortát csináltattam Emmának idén m,eg feketeerdőt. Tavaly is és idén is cica volt rajat, plusz idén még egér is. Mi sem szeretjük a marcipánt, de Emma jól megfogdosta, tetszett neki. én adtam nekia tortából már tavaly is pár falatot.
Egyébkénta formatorta sem mindíg tömény, én pl olyat néztem ki neki amit meg lehet csinálni habosból is, pl oroszkrémből, hoyg egy igazi barbi baba van benne és a szoknyáját csinálják meg oroszkrémből, az a torta. A végén a baba megmarad játéknak, a tortát meg el lehet pusztítaniKép De ez is 8000 körül van 20 szeletesben, így majd jövőre halasztom el, akkor már jobban fogja értékelni.
Egyébként idén már a gyertyát is el tudta fújni!

Nekem anyósom van nagyon az orrszívó ellen, d enem nagyon érdkel. ha itt van mindíg fújatja Emmával az orrát és amikro utána porzsvózom akkor mondja hogy miért, most fújta ki, szelel neki. nem érti meg hogy ha nem szívom akkor könnyen arcüreg vagy fül gyulladás lezs belőle. Nekem is zúrták fel a fülem egyébként.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Hát nem sok jó van, Miksa hajnalban 39,4-gyel kezdett, kellett lázcsillapító kétszer is, meg hűtőfürdő, hogy lemenjen neki valamennyire. Késő délelőtt viszont újra lázas lett és délutánig nem is sikerült 38 alá nyomni. A doktornál kiderült, hogy van egy húgyúti fertőzése. A pisije és a vérvizsgálat eredménye is pozitív, kapott egy antibigyót, egy Suprax nevű szuszpenziót. Holnap is konzultálni kell a dokival, hogy hogy érzi magát, csütörtökön újabb pisi és vérvizsgálat, és ha pozitív az elmozdulás, de legalább nem romlik, akkor marad az itthoni kezelés, ha viszont nem, akkor kórházba kell mennünk. Az az igazság, hogy nagyon aggódom. Ráadásul nem is akar inni, úgyhogy szinte egész nap szopizni próbálunk. aludni sem aludt még ma. Ez van, most nem is írok senkinek, bocsi ezért.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Én is rövid Kép Bár javulunk, de húzós napunk volt kb 50 féle szempontból Kép

Szirom,
Jobbulást! Kép

Hanzi,
Kell még Pampers pont? Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Szirom,

Jobbulást nektek! Remélem, hogy javulni fog Miksa és nem kell kórházba menni. Ez nem túl jó hír.... Drukkolok, hogy antibigyó hasson. Suprax viszonylag erős, kimondottan ilyesmikre ajánlott (egy időben én is hajlamos voltam "felfázni" sűrűn, legtöbbször ezt kaptam felnőttben).

Kriszta,

Nektek is jobbulást! Apának ajánlom kis Velichet, ő nagyon rendes doki az SZTK OFG-jén. Anyukáddal mi a gond????

Az új orrszívós gépre tudom, hogy mire gondolsz, azt hiszem, a jelenlegi Kismamában volt benne promózva. Ismerni nem ismerem, persze, de én is kíváncsi lennék.

Pampers pontra vevő lennék, ha neked nem kell Kép

Manó,

Örülök, hogy ma nem volt gond a bölcsivel. Kíváncsi leszek, hogy alvás hogyan fog megoldódni. Nekünk is az lesz a sarkalatos pont most, úgy látom.

Tortát Sacher-t rendeltem, abból csak egy méret van és nem vállalnak formatortát ám. Így lesz rajta egy kis szalag díszítésnek, egy egyes gyertya és egy marcipáncicát kértem még (ha lehet, barna színűt, Szemire tekintettel).

Idli,

Szorítok péntek ügyében! Hívj majd, hogy votl, meg lsz, küldd el a dokid számát!

Jó éjt és a betegeknek jobbulást!

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Szirom!

Hú, szegény miksa és tiKép JobbulástKép És hogy szedte ezt össze? Na ez hülye kérdés voltKép Cska azért jutott ezsembe mert akit én eddig hallottam húgyuti fertőzést arra azt mondták hogy starnadon avgy homokozóban, na ez nálatok most kizárt, vagy hogy a kakitól, de az is lányoknál szokott cska lenni. Illetve volt a másik topikban is 2-3 eset akinél húgyuti vagy vese gyulladás lett, ha jól emlékszem 3-ból kettő meleg vizű starndon szedte össze, 1-re neme mlékszem hogy mi voltKép Szóval elég ritka, főleg fiúknál.

Hanzi!

Na ez jó, valaki a babaszobán írtam amikro beszélgettünk a tortákról szülinap előtt hoyg sachert csináltatott formatortában. Igazából nem kérdzetem utána mert mi nems zeretjük azt.

Ma jól ment a bölcsi reggel, már ahhoz képest, már vigyorogva adott puszit és csak akkor kezdett sríni amikor mondtam hogy menjen be az Éva nénihez. Tegnap este mesélt anyuikámnak a bölcsiről, mondta hogy "Anya nincs ott"
Jaj, én nem gondoltam hogy ilyen iszonyú rossz érzés lezs, most is ahogy gépelek néha beugrik hogy halkabban üssem a billentyűzetet mert felébred, aztán hoppá, ninc sis itthonKép

Hanzi!

lehet hogy nálatok még egyszerűbben fog menni, általábana kicsik könnyebben váltanak, nem sírnak annyit.

Pedig Emma lapvetően jól érzi ott magát, tök sokat játszik, meg énekelgetnek, míg bevallom nekem itthon már általában nem volt türelmem ilyenekhez, legalábbis nem egész délelőtt, sokszor bekapcsoltama videót és hagytam hagy nézze, ami nem jó, de ha közben valamit akartam csinálni akkro muszáj volt.Ott meg olynaneki mint a játszótér vagy játszóház, csak ugye az anya hiány ami rossz.

Ti mikro mentek akkor bölcsibe?

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Nem jó hírek... Remélem a bogyó használ és kihagyjátok a kórházasdit. De tényleg, hogy kaphatott húgyuti fertőzést van róla valami elképzelésed? El se tudom képzelni... Én is úgy gondoltam, mint ahogy Manó írta, hogy homokozó, meg strand, de mindenképpen pelus nélküli tevékenység. A felfázást se nagyon tudnám elképzelni pelusban, szóval előttem rejtély ez az egész. Remélem hamar meggyógyul. Mindenesetre én drukkolok. Ha tudsz már valamit értesíts minket! Nem kell hosszan, csak, legalább, hogy mi lett az eredmény.

Krisztocs:
Remélem javulóban a gyerkőcök és apukájuk is. Anyukád még mindig kórházban?

Hanzika:
Kiváncsi vagyok mit szól majd Marcus a tortához. És ebből ehet? Nem nagyon tudnám így fejből felsorolni mi van benne.
Mi volt OFG-n, meg szemészeten? Remélem nálatok csupa jó hír van.

Manó:
Biztos nehéz elvállni Emmától, hisz 2 évig össze voltál vele nőve. Lehet, hogy nekik könnyebb, mint nekünk... Megvallom őszintén, hogy estére nekem is kiszikkad az agyam. Vikó ugye most már szinte fixen egyszer alszik (bár végre ennek van belőtt ideje), a többi időt meg csak ki kell tölteni valamivel és azért van amikor elegem lesz belőle. Egyedül egy nap max. 2 órányit játszik. A ketrecben nem marad el, úgyhogy én viszem... (jön ő magától) magammal mindenhová. De egyre nehezebb mellette bármit csinálni, mert ugye mostmár ön és közveszélyes...

Tegnapi csúcsa, hogy valahogy kilopott a hűtőből egy félbevágott erőspaprikát. Ott kóricált körülöttem, s amikor lenéztem rá, mert megint azt a szekrényt kezdte megközelíteni ahol a reszelő van, akkor nézem, hogy mi van a kezében. Hát rohantam vele a fürdőszobába, hogy megsikáljam a kezét. Még szerencse, hogy véletlenül szájában volt a cumi, meg a szemébe se dörgölte bele. Lett volna nagy sírás-rívás és azt se tudom hogy segítettem volna rajta... A reszelő is favorit, azzal csak az ujját tudja elvágni. Szóval főzni vele kész rémálom.

Ma babakocsi nélkül voltunk sétálni. Találkoztunk két kisgyerkőccel, s azonnal megrohamozta őket. Gyerekfüggő...
Amúgy megkóstolt két kiló kavicsot, meg ami az útjába került mindennel próbálkozott. Én meg próbálkoztam, hogy ne tudja a szájába venni, de reménytelen, sokkal gyorsabb, mint ahogy a kezem odaér. Ti mit csináltatok az utcán Manó, Krisztocs? Nálatok is volt ilyen gond?

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Ma sem volt semmi gond délig a bölcsiben Emmával, azt mondja gondozónő hogy felszabadultan és vidáman játzsik egész nap, nem pityereg mint sok gyerek. Sőt, ma annyit haladtunk az alatatásban is hogy ma ebéd után felvette a kabátját (persze a sajátját, nem az ottanit amit kéne alváshoz, no meg nem engedte hogy segítsenek neki,egyedül akarta cvsinálni), de végüli s sírás nélkül kimet az ágyba. Ott nem feküdt le, csak beült, betakarták a lábát és ott ücsörgött kb 40 percet. Állítólag nevetgélt eleinte, aztán 40 perc után megunta, de neme ngedték felkelni, na akkor elkezdett sírni, akkor hazahoztam. remélem lezs ez még jobb is.

Amúgy tök fura, mert sok gyerek rá va kattanva gondozónőjére, tehát a kettőből csak ahozz ragaszkodik aki beszoktatta, ha a másik van ott már sirdogálnak, egyfajta any apótléknak veszik őket. Na Emma nem, ő jól elvan, magasról ejt a gondozónők fejére, játssza amit ő kitalál, jól érzi magát, azt engedi hogy pelenkázzák, d epl öltözésnél evésnél nem fogadja el a segítségüket, és nem érdekli hogy meliyk van ott épp velük.

Marycus!

Homokozóban pelenkával is el lehet állítólag kapni, mert bemegy a homok a pelusba. De nem sűrűn fordul elő. felfázás persze lehet, akár talpról is, de az sem túl gyakori, csak aki érzékeny rá.

Séta ügyben nem tudok segíteni, Emma is egy időben mindnet a szájába vett, de valahoyg az utcánnem, nem tudom miért. mindet megfogdos, összeszedi az össze kavicsot, botot, kutyafülétKép, de nem veszi és nem is vette soha a szájába őket. perszea piszkos kezét amivel azokat a kutyapisi dolgokat fogdosta azt a szájába veszi, ez kivédhetetlen. ő a homokot sem ette sose a homokozóban, volt aki nem győzte a gyerek szájából kiszedniKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Talán kicsit jobban van Miksa, bár ma is 39,2-vel kezdtünk reggel 4-kor. Akkor már velünk is maradt a nagy ágyban, hát remélem, hogy nem szoktatjuk ezzel oda. De hát olyan elesett ilyenkor, nem akarom visszatenni egyedül a rácsos ágyába. Meg szopizunk is minél többet, mert fontos a folyadék. Talán egy kicsit többet is iszik már, és ennek örülök.
Kérdeztem a doktort, hogy mitől lehet, azt mondta, hogy ez tipikus pelenkabetegség, és a székletből jutnak fel a kórokozók. És ehhez nem kell órákig kakis pelusban tartani, szóval nem a mi hibánk. Felfázást nem nagyon tudok elképzelni a pelus miatt, lábról pedig azért nem, mert bár zokniban van itthon Miksa, nálunk padlófűtés van ott, ahol kő van. Manó, a doktor is azt mondta, hogy a lányoknál jellemzőbb, de fiúknál is előfordul. És azt is mondta, hogy úgy látja, hogy időben kaptuk el, mert még nem mért olyan nagyon sok kórokozót. Holnap mindenesetre újabb vizsgálat délelőtt, és akkor kiderül, hogy haladtunk-e. Szerintem igen, mert tényleg jobban van egy kicsit Miksa, bár napközben aludni például ismét nem akart, muszáj volt vele délután egy egész órát autóznom. Viszont nappal sikerült lenyomni a lázát, tegnap pedig ez nem nagyon ment. Igaz, hogy most már 3-fajta lázcsillapítót keverünk: egy kúpot, Nurofent és Panadolt. Meg van ugye az antibigyó. És hát egyiket sem könnyű neki beadni, hiába málnásak, meg narancsízűek, üti ki a kezemből kóstolás nélkül. Meg ugye a pisiminta se egyszerű dolog, mert hiába van elég jól kitalálva ez a pisigyűjtő zakcsó, tegnap az elsőből kifolyt az értékes lé a pelusba. A másodiknál már nem pelusoztuk be, hanem ahogy ment bele valami, már le is szereltük róla. Csak hát így meg piszkálgatja a kukacánál lelógó zacsit, ami csaknem a térdéig ér. Holnap ráadásul nem is lesz rá túl sok időnk, mert reggel megyünk. Szóval ezek vannak.

Ildi, már akartam írni, hogy szurkolok Tominak! A dévényesekről nagyon sok jót lehet hallani, biztos, hogy minden ok lesz!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom!

Hát akkor tényleg ez lehet, csak én eddig azt hittem ez csak lányoknál van, hogy a kaki bemegy neki és ez okoz fertőzést.

Pisigyűjtő zacsi: na most képzeld el ugyenzt lánynálKép mert hogy én voltamolynaszerencsételn hogy 3 hónapos korában gyűjtenem kellett tőle vizeletet. Az első adag úgy haogy volt kifolyt. A másodiknál levettem a zacsit, meztelenre vetkőztettem és ott álltam lesben. Amikro pisilni kezedett odanyomtam egy műanyag poharatKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


ja, és azt már nem részletezem hogy a tengerimalacomtól is vizeletet kellet gyűjtenem, és hoyg az hogy mentKép Képzeld magad eléKépSzóval pisigyűjtésben csak kérdezzetekKépKépKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Hát mi még mindig dögrováson Kép Apuci már eljutott odáig, hogy bejelentkezett dokihoz, de le kellett mondania, mert elég nagy gebasz volt a cégnél Kép De most már megoldódott, viszont most már cseszik új idöpontot kérni. Vmivel jobban van, már felszakadt a köhögése. Máténak detto, egész éjjel szinkronban hallgattam öket. Most már Máté taknya (bocsi...) is fehér, nem zöld, úgyhogy talán javulgat. Reginek a negyedik féle köhögés elleni cucc, úgy tünik segít! Kép Én még mindig talpon, majd ha mind meggyógyult, kidölök Kép Bár a börzéig jó lenne megmaradni.

Ja, és a nagy hír, hogy Máté -ha kedve tartja- egyedül is álldogál, kapaszkodás nélkül. Kép

Manó,
Pisigyüjtést én is hasonlóképp éltem meg Regivel anno Kép
Örülök, hogy ilyen jól haladtok a bölcsivel!! Novemberre simán fog menni minden, hidd el! Nézd meg, már mennyit haladt Emma a kezdetekhez képest! Kép

Ildi,
Szurkolok nektek holnapra! Tényleg jókat hallottam én is róluk!!
Egyik barátnöm a kislányával máshova járt ugyan, de nagyon hamar behozta a társait! Kép

Szirom,
Nem is gondoltam volna soha, hogy ilyen bajaik is lehetnek a kakitól! Jobbulást!!! Gyere minél elöbb a hírekkel!!!
Most hogy van Miksa? Kép

Marycus,
És Vikó?

Hanzi,
Anyumat tegnap kiengedték a kórházból. Azért volt bent, mert hetekig nem volt étvágya, fogyott, hányt, hasmenése volt. Úgyhogy vizsgálgatták, és megállapítottak nála enyhe depressziót. Kapott egy rakat gyógyit, 1 hónap múlva kontroll.
De most már megy majd melózni úgy tünik. Kép

És akkor egy-két kép Kép
Kép
Kép
Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Egész jók a hírek, Miksa pisilelete annyira jó lett, hogy nem is vettek tőle vért. Hajnalban már nem volt az az éktelen láz, 37,5-tel kelt. Azért az mégsem 39 akármennyi. Mondjuk még tegnap is négyszer kellett lázat csillapítani. Ma reggel simán vettünk tőle pisit, el se késtünk, szóval nem indult rosszul a napKép A doktor szerint annyira jó az eredmény, amennyire csak lehet. A gyógyszert 10 napig azért szedni kell, meg még lesz egy fenntartó kúra is, közben kapnia kell egy granulátumot, hogy a bélflóráját helyreállítsuk, amit az antibio nyír. Kisebb baj, hogy nagyon csúnya a popsija, állítólag az antibigyó miatt, arra kaptunk bóraxos krémet, és kenni kell Neogranormonnal és Canestennel is. A pisit havonta még ellenőrizni akarja a doki. Azért kell ennyire figyelni, mert a húgyúti fertőzésből lesz általában a vesemedencegyulladás, és az már nagyon gáz. Egyébként azt mondta a doki, hogy ha egy napot késünk, akkor nem sikerült volna szájon át elkapni a betegséget, valszeg infúzió kellett volna. Hát nagyjából ennyi. Én annak örülök nagyon, hogy már sokkal jobb a kedve, most már újra azért jön-megy, mert csintalan örökmozgó, és nem azért, mert nyűglődik és nem tud magával mit kezdeni. És nagyokat nevetKép Mondjuk kora délután még mindig 38-at mértünk, de ma ez volt az első alkalom, hogy csillapítani kellett, és most már elég jól le lehet nyomni a lázát. Mellékhatásként ismét rengeteg a tejem, mert nagyon sokat szopiztattam a folyadék miatt. EvvanKép

Kriszta! Még mindig jobbulást az egész családnak. Anyukádnak is minden jót! A pasik pedig ilyenek: ha szarul vannak, akkor a halálukon vannak, de amint egy picit is jobban lesznek, már szaladnak tovább, és csodálkoznak, hogy nem gyógyulnak meg rendesen. A srácokról nagyon jók a képek. Máté itt a betegségtől ilyen bágyadt, szomorú, vagy csak haragszik, fáradt?

Manó! Elhiszem, hogy lánynál sokkal húzósabb a pisigyűjtés, anyukám is azt mesélte. Nekem 6 hetes koromban volt gondom, és 1969-ben ez úgy ment a bajai gyerekkórházban, hogy egy kémcsövet ragasztottak rám, anyu meg 3 órát sétált velem a karjában a folyosón, mert az istennek se pisiltem.
A tengeri malacnál meg sem próbálnámKép

Marycus! Miksa is mindent a szájába vesz, nálunk csak az vált be, hogy a nyomában lihegek. Mondjuk itt vannak mindenféle mérgező bogyók meg cserjék, de azt a hosszú fajta fenyőtüskét se lenne jó, ha megenné.
Erőspaprika, Vikó nem viccelKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom,
Na, szupi hírek! Örülök, hogy nem kell kórházba vonulnotok!! Kép

Igen, a képen a betegségtöl olyan, igazából pont amiatt is lett akkor fényképezve, összehasonlításképp.

A sétához elfelejtettem írni. Regi se vett semmit a szájába, a homokot se. Ellenben minden füszálnál megálltunk folyton (sokszor a mai napig), így gyök 2-vel el is jutottunk bárhova Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

cska gyors hírek. Emma ma nem srít reggel amikro beadtama bölcsibeKép Úgy örülök. Már csak az alvás van hátra mint megoldandó dolog.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Jaj, nekem is egy gyors, de örömteli Kép Máté ma elkezdte mondani, hogy apa Kép Kép Kristálytisztán, zabálnivaló! A másik meg -szintén mától-, ha mondom neki, hogy simi anya, akkor nyújtja a két kezét, és megsimogatja az arcomat Kép Megzabálom! Szóval termékeny napunk volt!!!!! Bocsi, de kikívánkozott Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


És még akartam írni...szóval..Manó, látod mondtam én, hogy menni fog! Kép Az alvás meg aztán egy hét alatt simán behozható! Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok Lányok Kép
Ujra itt vagyok , igaz ezer éve nem jártam erre felé :8
.Nos van egy jo hirem ,már itthon is bekőtőték a netet,szal megprobálok rendszeresen feljárni/ha engednekKép/Kélbzeljétek hogy megy az idő Nikim ma 10 hetes Kép
És őrőmmel jelentem 4650 gr és 53 cm :Kép)
Hát akkor bele is kezdenék a kérdések áradatába!
Mikor kezdtetek a baboknak kiegészitő kaját adni? gondolok gyümőlcsre,
És milyennel kezdtétek?
és a tejcsit mikor lehet neki kprobálni? és hogy?
mert szerintem a tápszer eléggé uncsi lehet már neki.
Sajnos hasfájos a dokinéni szerint lehet a tápszertől Kép
Jo lenne valamit változtatni az étrendjén.Amugy ha nem fáj a poco nagyon nyugodt baba,már mosolyog ha beszélsz hozzá
sőt néha magátol gögicsél Kép)
Előre vagyunk a korához képest egy honapot/védőnő szerint/ a fejét teljesen emeli nézelődik ,forditgatja a lábát is emelgeti sőt már a kezét is nézegeti Kép)
Teljesen behuzta azt hogy kis sullyal született Kép
Csak még az iccakát nem alussza át teljesen
,nem tom hogy kellene rávenni
ugyanis ha este 7-kor fürdetem és utána vacsi,akkor nincs gond elalszik de csak hajnali 3-4 igKép
Na ezt az időt nem tudom kihuzni mert 7 kőrül már alig lehet vele birniKép
Valahogy beált az esti fürdetésre.Pedig jo lenne ha később fürdizne akkor talán reggelig is elaludna Kép
Ezek olyan dolgok amiket már teljesen elfelejtettem Kép
Most mennem kell hiv a "kötelesség" Kép
puszika majd jövök M.Ildi
tifics
 
 


Sziasztok!

Hát nagyon nem jutottam ide, de azért igyekszem.

Manó! Ez nagyon jó hír, aludni már szerintem simán megtanul Emma. Vagyis beadja a derekátKép És akkor mikor is kezdesz a munkahelyeden? És milyen munkaidőben? Te mész majd Emmáért a bölcsibe?

Kriszta! Tök jó, akkor ettől most meggyógyul a férjedKép Az ember is annyira várta, hogy Miksa kimondja a papát, és most is látom rajta, hogy mennyire örül neki, amikor modogatja a kissrác. És mondogatja is jó sokat. A papát imádja formázni a szájacskájával, hosszan készül rá, meg persze a vauvau a slágerKép Még mindig minden állat vauvau különbenKép Mamát vagy mammamát csak akkor mond a büdös kölyök, ha valami gáz vanKép

Mildi! De jó, hogy jöttél! Gratula a babához!
Hozzátápi: mi kis híján 6 hónaposan kezdtük, a tápis babáknak is úgy tudom, hogy a 4 hónapos kor a legkorábbi, amit ajánlanak. Tápszer ügyben nem tudsz a dokinénivel beszélni, hogy írjon másikat? Ha ő is azt mondja, hogy attól fáj a babád pocija, akkor miért totojázik? Szerintem amit most iszik, az nem jó tápi neki. Annyiféle van már, különös tekintettel ugye a HA tápszerekre. Sok olyat olvastam, hogy kísérleteztek, és egyszer csak valamelyik bevált a babánál. De Manó és Hanzi sokkal többet tud a tápikról nálam.

Ébredés: Miksa este 9, de inkább 10 előtt sosem feküdt le, és ő átaludta az éjszakát. De ha mondjuk 8-kor elalszik a babód, akkor egy ébredés azért egy ilyen picinél még eldfogadható, nem? Szerintem Miksa is ébredt volna, ha olyan korán teszem le.

Miksa különben jobban van, tegnap már nem kellett lázat csillapítani. A popsija is javul, bár kicsit küzdünk azért a kezelésével, mert a doki ajánlotta a krémeken kívül, hogy lámpázzuk, hát látnotok kellene a műsortKép Arról nem beszélve, hogy egy kicsit levegőztetem is, és hát pisi és kaki is ment már a szőnyegreKép Az ember kicsit meg volt rökönyödve, de nem mondott semmitKép Még egy dologgal vagyok elégedetlen, a betegséggel párhuzamosan elkezdett alig aludni nappal, volt, hogy egyáltalán nem szunyált, és a max. most is egyetlen óra ebéd után. Nem tudom mi legyen, mert a fene tudja, hogy érdemes-e a két alvásra visszatérni. Lehet, hogy nem is menne. Most viszont éjszaka alszik rendesen, napok óta egyetlen egyszer sem ébredt. Ja, és kapott ikeás paplant sünis huzattal, és annyira tetszik neki, hogy tegnap nem bírt magával, dőlt-borult az ágyban, elbújt a paplan alá, kukuccsolt, vigyorgottKép Van hozzá egy kis lapos párna is, ti használtok párnát?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Szirom!

Még jövő héten vagyok itthon. Novembertől dolgozomKép Reggel 7-15:10-ig, péntekem 7-14: 20-ig. Reggel korám engyek majd, még Emma laudni fog (remélem, hoyg nem kel fel ahogy készülúdöm) és a férjem fogja hordani. Ezen a héten már gyakorolt, bepelenkázta 2xKép És én megyke majd érte kb 4-1/4 5 körül, pénteken már 1/2 4-re.

Mildi!

Hát érdekes dolog eza tápszer-hozzátápi kérdés. Nekem Emma 2 hetesen lett hasfájós, kbakkor maikro kezdtünk neki tápszerta dni mert em volt elég a tejem. Na akkor én is ráfogtam, hogy tuti a tápszertől szorulásos, attól hasfájós stb. 12 hetesen kinőtte és azóta is imádja a tápszert, reggele ste még mindíg issza pedig 2 éves. Mondanom sem kell hogy azóta semmilyen kajától,a tápszertől sem fáj a ahsa, sőt nagyon is jó gyomrú, ehet bármi puffasztót és szorulása sincs azóta. Szóvals ezrintem ez sokkal inkább a bélrendszer értelenségétől van minta tápszertől.

Amennyiban szorulása van (nem tud kaklilni és ettől nyűglődik) akkor lehet adni neki napi 1x kb 10-20 ml szőlőlét. Én ezt adtam, nekünk ez bevált, d ezt nem evésre kapta, hanem gyógyszerként. Ettől még hasfájós maradt, de legalább este nem nyűglődött pluszba a kakival. ha a kakilásával nincs gond akkro én nem adnék neki semmi mást. Nem fog a hasfájósságán segíteni, sőt, megterheli az értelen bélrendszert. Persze mi s úgy nőttünk fel hogy már 3 hetesen hozzátápláltak, tehát én nem mondom hogy baja lesz tőle, de segíteni nem fog a hasfájásán,sőt lehet hogy ront rajta. És hidd el nem unják a tápszert, nekik ilyenkor még nem kell változatos táplálkozás, tökéletesen kielégíti hoyg tele a pocakja. A hozzátáplálst mi 4 hónaposan kezdtük, sárgarépával ésazt ette vagy 1-2 hétig. Utána lassan jött atöbbi, alma, bugonya, őszibarack, sütőtök, meggy, kb ezek adhatóak első próbálkozásként. Én egyébként 4 hónaposan is napi 1 evést váltottam csak ki, és azt is utáltam, sokkal macerásabb volt mint a tápival megetetniKép

Úgyhoygs ezrintem nyugodj meg, várj türelmesen még 2-3 hetet és meglátod egyik napróla másikra elfújják a hasfájást. Ezt én sem hittem el de így történt nálunk is. és iszogassa csak nyugodtan a cseppet sem uncsi tápszert 4 hónapos koráig. Utána etetheted még bőven, még meg is unodKép
ja, dokoira meg ne nagyon halgass ez ügyben, ők mindner rábólintanak hasfájással kapcsolatban, én nem tudtam olyna hülyeséget mondani amire ne mondta volna hogy próbáluk ki nyugodtan. igazából tehetetlenek hasfájsá ügyben, a szakirodalom se tudja pontosna az okát, csak azt hogy a 2. héten kezdődik és kb a 12-13. héten elmúlik.

Még azt megpróbálhatod hoyg cserélsz neki tápszert, ha pl nem HA tápszert kap akkor térjetek át HA-re, mert a nem H az pl tényleg okozhat hasfájást, kiütést. Mi Humana HA-t kaptunk nagyon sokáig, abból van 2-es tápszer is.

Az éjszaka átalvása az nálunk úgy volt hogy kb éjfélkor tettük le és akkor aludt reggel olyna 9-ig, eleinte 5-kor evett de egyből aludt tovább, később ezt magától elhagyta. Mi nem tetük az ágyába be 11-éjfélig,hiába fürdőtt. Szunyókálgatott ő mellettünk, a kis székében ücsörögve, vagy játszottunk vele az ágyon. Nekünk ez bejött. Később egyre előreébb tolódotta lefekvés, de erre neki volt igénye, nem mi dugtuk korábban ágyba.

Szirom!

Én 1 éve skorától hazsnáloma kis lapos árnát neki.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Szirom,
mi nem használunk párnát Tominak, sőt mi sem alszunk párnával. Így nem is fogom erőltetni.
Örülök hogy jól van Miksa, s főleg hogy nem lett komolyabb baj. Amikor valamikor nyáron Tomival ügyeleten voltunk, nálunk is azért néztek mindent, hogy nehogy vesemedence gyulladás legyen. Állítólag annál csak láz van, semmi más tünet. Ezért ha a gyerek ilyet produkál, akkor először a vesemedencegyulladást kell kizárni.
Alvásilag én is kivagyok Tomira. Tegnap napközben 1 órát aludt. Ma megint azt hittem az lesz, de negyed hatkor bealudt. Persze én közben próbálkoztam, mert úgy tünt fáradt. Erre nagy sírás-rívás és ordítás lett a vége. De az esti elalvás sem ment simán.

Kakiügyben. Tomi valamelyik nap olyat kakilt, ami rengeteg apró darabból állt. Mikor szerencsétlenkedem és borítom ki a pelust, hát most. Utána ott sasszéztam, hogy bele ne lépjek, no meg kisseprővel vadásztam össze a darabokat a szőnyegről!

Mildi,
gratula a babához!
Hozzátápi: kb. mint Szirom 5és fél hónaposan gyümölcs. Pontosabban alma.
Szerintem ha kizárólag az anyatej nem uncsi nekik 6 hónapig, akkor a tápi sem az. Márpedig Tomi szivesen itta és még most 10 és fél hónaposan is szívesen szopizik.
A tejet manapság egy éves koráig nem szokták ajánlani, az allergia veszélye miatt.
Éjszaka: Én nagyon örültem volna annak idején ha 10 hetesen már ennyit aludt volna egyben. Próbálkoztam én is, de csak akkor aludta át az éjszakát,amikor már neki jó volt. Szép fokozatosan átállt, de magától. S lehetett vagy 5 hónapos, vagy talán később?

Kriszta,
nagyon ügyi Máté! Kiváncsi vagyok Tomi mikor mond valami beazonosíthatót!

Viszont Tomi az elmúlt hetekben, hypotónia ide vagy oda, azért látványosan fejlődget.
Egy pár hét leforgása alatt felült, térdel, kapaszkodik térdelve ezerrel, négykézláb mászik. Sőt kellően motiválva (pl. egy távirányító), ha akar, barikádokon át felmászik egy ágyra.

Azt elfelejtettem említeni, hogy voltunk a Dévény alapítványnál. Ők is megerősítették a hypotóniát (izom gyengeség!?), ami nem csak a lábát hanem az egész testét érinti. Hetente egyszer fogunk menni kezelésre és hétfőn megyünk először. Azt hiszem nem is torna ez, de majd hétfőn többet megtudok. Az biztos, hogy kifjezetten jó az ilyen babáknak.
S persze nem lehet tudni, hogy mennyi ideig kell ezt csinálni. Pontosabban Tomitól fog csak függni, hogy hogyan reagál.
Elkeseredve nem vagyok, mert magamat is beleértve abban mindenki egyetért (gyerekorvos, neurológus, Dévény Anna) hogy Tominak egy kis indíttatás kell. Legalábbis mindenki ebben reménykedik. De szerintem az is jó hogy már az elmúlt hetekben is belelendült a mozgásba.
Na mára ennyi.

Ildikó
nildikoka
 
 


sziasztok Kép
Kösszike az infokat.
Hát tudjátok nem ez az első tápszer amit eszik.Ez már a harmadik fajta jelenleg Mildibé 1.
Pl ma reggel ugy jártunk a hajnali kaja után hogy fél 7-kor felkellt majd adtam neki a szokásoso adagotKép és valamiért nem nyugodottKép már tisztába tevés ringatás minden megvoltKép nem tudtam mit tegyek,aztán gondoltam csinálok még neki kaját ugy 60gr-ot....és nem hiszitek L de azt is bevágta Kép)a ma reggeli adagja 180 gr volt) Lese merem irni.
Emlitettem a dokinéninek hogy simán megeszik akár 170gr-is azt felelte nem szabad annyira tőmni,Niki adagja naponta 6*130grKép
Na ha betartom akkor orditás van.
Marad az anyai ösztőn és annyit a dok neki amennyit kér Kép
Hát kiprobáltam tegnap nappal az alma pici darált keksz méz kombináciot Kép
csak 3 kiskanál erejéig:D volt ám nagy csámcsogás de izlet neki és ami a lényeg nem volt utána semmi gond!
Egy kérdés a multkor elfeljtettem hogy áltok a Mikroval? Lehet benne melegiteni? ugy értem kaját?Én még a Nikinek adott vizet se merem benne felforralni pedig mennyire hamarabb kész lenne .
Drussa igazad van az anyatej nem uncsi nekik hiszem Te mint anyuci változatos kaját eszel és a babod a tejed által megkap mindnet .De egy tápszer hossu ideig.......Van egy kismami Ő egy héttel előbb szult mint Én na az kézeljétek már simán adja babojának a gyumit sőt ezen belul a banánt is. Na azt nem merném , félek a banántol.
na pusz ma ennyi volt.
M ildi
tifics
 
 


Mildi!

Ez tényleg a te döntésed, neked kell tudni mit adsz a babádnak. Mi csak egyet tudunk mondnai, a jelenlegi ajánlások szerint nem kell a babának semmi más 4 hónapos koráig csak anyatej vagy ha az nincs akkor HA tápszer. Én e helyedben tuti nem az almával próbálkoznék hanem Hypoallergén tápszerrel (ahoyg írod ő sima 11-es tápszert iszeik, lehet az túl erős neki, Emmát még 6 hónaposan is kiütötte). De ő a te gyereked te döntöd el természetsen. ja, mézet 1 éves korig nem ajánljákKép Persze nem kell ebben egyetértenünk, ettől még szvíesne olvasunk rólatok meg várunk meg mindenKép Viszont arról nem tudsz meggyőzni hogy unja tápszert, ne haragudjKép Az alma mézzel perzse hogy ízlik, hiszen jó édes. Azt már megint cska félve íírom hogy keksz 10 hetesnekKép 6 hónapos korig nem szabad gabonát adni neki, 4 hónpaos korától rízs, kukorica mehet, búza csak 6 hónapos kortól. A keksz glutén tartalmú.

Mikro:

Éna vizet abban melegítem neki, már régóta. csak az anyatjeet nem lehet abbanmelegíteni, mert abban kiöli az élő részeket. A tápszerhez a vizet én abban melegítettem.

Remélem nem haragudtál meg a kajcsis vélemyénem miatt, de kérdezteél és nem bírom azt írni hogy ez így jó, hiszen nem így gondolom. De azt komyolan gondolom hogy ettől függetlenül neked szíved joga másképp dönteni.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


ja, a másik kismama: Szerintem a banán kevésbé allergizál minta glutén. Sokkal több glutén érzékyen van mint banán allergisás. ettől pesrze én a 9 hetesnek nem adnék, de ha mégis valami miatt akkor csak tiszta gyümölcsöt, zöldséget turmixolva.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

MIldikó! Szerintem ne legyél türelmetlen, mert a túl korai hozzátáplálás árthat a babádnak! Az alma sem tesz jót az emésztőrendszerének, de a kekszben lévő glutén (netán tojás), illetve a méz kifejezetten allergizálhat! Megmondom őszintén, mert kérdezted: én kifejezetten meggondolatlan lépésnek találom, hogy ilyesmit etetsz azzal a csöpp lánnyal. Aki ráadásul hasfájós is. Bevallom, és nem mertem volna, mert semmi esetre sem akartam rosszat a kisfiamnak. Ezektől amiket említettél, baja lehet egy ilyen pici babónak. De én úgy látom, hogy te már elhatároztad magad, és végülis ebben mi nem szólhatunk bele, hat e kockáztatni akarsz. De azt ugye tudod, hogy az allergia nem feltétlenül jön ki azonnal? Bocsi, de ez kikívánkozott.

Manó! Én már tiszta izgatott lennék a munka miattKép Jó nagy váltás lesz mindenkinek. Anyukád nem fog unatkozni?
Apró megjegyzés: Miksa nem nagyon bírja az édesetKép A tortáját nem kóstolta meg, azt sem, amit én sütöttem direkt neki (almás), és nem jön be a túrórudi sem, egyszerűen összerázkódott tőle. Más srácok meg hogy csípik ezeket. Ő a tegnapi rakott krumplinkra volt rázuhanva, csak válogatnom kellett neki, mert tojássfehérjét azért még nem kap.
Húú, még valami: összejött a 90 Nestlé-címkénk, te hogyan küldted be? Komoly, hogy ki kell vagdosni és fölragasztgatni?Kép

Nildikó! Tök jó, hogy így elindult Tomi! A torna pedig még akkor sem árthat, ha minden ok, úgyhogy szerintem nagyon klasszul mennek most a dolgaitok. A nyár végi babáknál volt egy kissrác, akinek szintén csak egy kis lökés kellett a nagy mozgásokhoz, talán olvastad is.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Hát mi is itt lennénk. OFG-n minden rendben volt (bár elég nyafis volt Marcus, mert bár odarendeltek 3/4 8-ra, 9-kor jutottunk be, pont akkor, mikor Marcus elaludt az apja karjában. Így alva kezdték el vizsgálni, de fel kellett kelteni Kép A szemészeten megint vártunk egy órát, ott viszont vissza kell őt vinni, lehet, hogy gond lesz. Szűk volt a vizsgálat alatt a pupillája, ezért nem mondta dokinő biztosra. Kaptunk egy időpontot, szemcseppet, amit vizsgálat előtt kell használni és kitágítja a pupilláját, úgy fogja a főorvos megvizsgálni 12-én. Akkor többet tudok. Egyébként a vizsgálat nagyon muris és 6-8 hós kor között ajánlják, mert vannak olyan rejtett szembetegségek, amiket később nehéz korrigálni (pl. tompalátás). Egy nagy gép, ami elé le kell ülni, gyerkőc kézben és amikor bekapcsolják, kis piros pöttyök ugrálnak és zenél. Tehát figyelemfelkeltő és hasznos.

Pénteken meg elvitte anyósom Marcust hozzájuk, így szabadok voltunk. Pénteken este színházban voltunk, tegnap meg nem bírtuk ki és eljöttük látogatóba, ma meg a börze után érte. Persze hiányzott ezerrel, még sírtam is. De ő jól bírta, bírja és ez a lényeg Kép

Manó,
Örülök, hogy alakul a bölcsi. Nálunk februárban kezdődik a beszoktatás, de már feb-ban dolgozom is.

Marycus,
Sacherben tojás van, kakaópor, lekvár, csokival bevonva. Én úgy tudtam, hogy keserűcsoki, de kiderült, hogy tejes. Így csak tésztáját kaphatja majd, de én is sütök neki almatortát azt hiszem.

Krisz,
Gratula Máté ügyeskedéseihez Kép Anyudnak meg jobbulást! Ti már jobban vagytok? Bocsi, hogy börzén nem kerestelek meg, vagyis végigmentem, de nem találtalak Kép Majd itthon megkereslek zacsik végett. Úgyis messze laksz Kép

Szirom,
Tök jó, hogy Miksa jobban van már! Popsira nálunk ezek a krémek nem váltak be ám, hanem egy Naturland-os popsikrém (mert a fogától hasonló lehetett mint nálatok). Ja és Marcus 6 hós kora óta használ lapos párnát, amit az ágyneműhöz adtak.

MIldi,
Tápszer: biztos, hogy nem unja, mert akkor az anyatejes babák is unnák a tápit. Marcus pl. imádja,pedig születése óta ua-t kapja, Mildibé HA-t. Szerintem is jobb lenne visszatérni a HA_s tápszerre, korai még neki a tejalapú (1-es tápszer az). Gyümit én, hiába Marcus kezdetektől fogva tápszeres, 4.5 hósan kezdtem sima almával. Semmit nem raktam bele, csak lereszeltem és kész. Pontosabban két hétig almalevet kapott csak! Ez ment egy hónapig, akkor kapott már mást is: barackot, sütőtököt, almát. A Kismamának van egy táblázata, hogy milyen idősen mit kaphat a gyerkőc, ha gondolod, átküldöm. A keksz és méz tényleg nagyon korai, mert allergiát válthat ki később. És gondolom, nem szeretnél Nikivel majd allergológushoz járni és szénanáthával bajlódni... Ha jó a széklete, akkor nem a tápszer a gond, alapból hasfájós. Vannak rá csodacsöppek, amik segíthetnek, mi is bajlódtunk Marcus 12 hetes koráig, akkor ahogy jött, el is múlt a hasfájás. Tejet 1 éves koráig semmiféleképpen ne adj neki, a lebontott tejtermékeket (túró pl.) majd olyan 10-11 hós korában lehet kezdeni, ha jól emlékszem.
Alvás: tök jól alszik Niki, nincs vele gond! Nálunk Marcus nem aludta át az éjszakát 6-7 hós koráig! Ez az időtartam teljesen normális és szerintem nem kell erőltetni, hogy tovább maradjon fent. akkor is ekkor fog ébredni, én tapasztalatból tudom! Tehát fogadd el, 1x kelés 10 hetesen több, mint tökéletes Kép Marci még van, hogy most is kel enni éjszaka, pedig hamarosan 1 éves lesz. És ő is 7-kor fürdik, aztán evés és legkésőbb 8-9-kor már alszik egészen reggel 6-ig.
Ja és mégvalami: annyi tápit adj neki, amennyit igényel. Ha nem adsz annyit neki, csak ami a dobozra van írva, úgyis sírni fog, ha éhes még!

No most megyek.

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Rövid leszek, kissé korán keltem a börze miatt, úgyhogy hulla vagyok Kép
De megérte, jó sok pénzt bezsebeltem Kép Hanzi, mé nem hívtál? Kép
Oks, akkor majd megbeszélünk egy randit! Kép

Már jól vagyunk szerencsére, apa még köhög picit, Máténak egy pöttyet folyik a nózija még. De köhögés már nem igazán van egyik gyereknél sem! Kép

Jaj, de úgy hiányoztak egész nap! Kép Pedig jó gyerekek voltak nélkülem is Kép

Nildi,
Egyik ismerősünk kisfiának is ez a "baja" most, de ő már elmúlt egy éves nyáron, és talán most állt fel vmikor...Vhova ők is járnak, és haladnak, úgyhogy biztos sokat segítenek majd! De ahogy leírod, Tominak nincs is akkora segítségre szüksége, elég egy távkütyü Kép

Hanzi,
Pontosan mi nem stimmelt a szemészeten? Az okés, hogy nem tudták rendesen megnézni, de mégis mit mondtak, mi lehet?

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Hanzika! Először a kérdés, jöttök a hétvégén? Most lesz ugye a gittegyleti összejövetel, és ha jöttök, akkor az ember nem megy horgászni, mer akkor a gittegyletbe megy az uraddal, de ha nem jöttök, akkor peca lesz.
Lemaradtam róla, hogy miért is mentetek a szemészetre? Egy kicsit engem is érdekelne a dolog, mert nekem -4 körüli mindkét szemem, az embernek meg még erősebb, csak pluszban. Miksa viszont szerintem úgy lát, mint a sas, hiszen a legapróbb izécskéket is észreveszi a földön, látja a mókust a fán és a konyhából kiszúrja az utcán sétáló kutyákat. Szerinted érdemes elvinni?

Kriszta! Ezek jó hírek: pénz, jó egészség, úgy hangzik, mint egy jó horoszkópKép Börzén én még sose nem voltamKép

Tényleg csajok, ha jönnének Hanzikék, van kedve másnak is kiugrani? Tök sok mókusunk vanKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Helló!

Krisz,
Azért nem hívtalak, mert pont lemerült a kártyán a píízem és hát így, anélkül, elég nehéz lett volna. Pedig végigjártam az összes sort, de biztos nem voltam elég figyelmes...

Szemészeten azt mondta a dokinő, hogy szűk a pupillája, ezért nem meri 100%-ra mondani, amiket látott. Mert ugyebár Ádám is és én is rövidlátók vagyunk, és mindkettőnknek van még plusz cilinder is. És hát látott Marcusnál rövidlátást is, meg cilindert is, de nem 100%. Ezért most majd kitágítják a pupilláját és úgy nézik meg. Mert ez jelentheti még azt is, hogy nem jó helyen lát agyilag és hát azt másképp kell korrigálni.

Szirom,
Megadtam a válaszokat remélem, szóban Kép Hétvégén úgy néz ki, hogy megyünk és a szemészet meg javasolt, mint mondtam.

Most ennyi, dolog van (tanulni is kéne... nyaf, nyaf).

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

cska gyorsan, Emma itthon, mert reggel hőemelkedése volt, minimális, d eazért nem engedtem el. ma este már sírt hogy Emma nem beteg, Emma megy. Azért ez jó jel, nem, úgy látszik szereti.

hanzi!

Minket nem küldtek szemészetre, pedig anyósom valami -10-es szemüveget hord, anyukám eg +6-7-est kb. De se nekem se a férjemnek nem lett rossz szemünk érdekesképp, szóval szerintem nem biztos hogy öröklődik. anyukámé is cilinderes is egyébként, anyüsomé meg katasztrófa, tipiku szódásüveg, nagyon rossz szeme volt mindíg.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Manó, lécci, lécci írjál nekem a Nestlé-címkékről! Talán nem vetted észre a kérdést: szóval hogyan küldted be?

Délután jövök, addig még elmegyünk kontrollra, meg újra megküzdünk a pisimintavétellel. Jók legyetek!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom!

Ajánlott levélként küldtem be őket.

Az autósülés vagy 2,5 hónap után érkezett meg. Most adtam fel hétfőn az újabb adagot, na ez már nem olyna sok, egy kis maci lesz Emmának. Remélem ez előbbmegérkezik majd.

Manó+unatkozó Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ja, most olvasom, igen, kivágtam és felragasztgattam őket. De nem egyszerre, hanem folyamatosan ahogy gyűlt úgy ragszatottam.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Tifics:
Gratulálok a kislányodhoz!
Mi elég korán kezdtük a hozzátáplálást Vikónál. 3 hónaposan, de kizárólag a koragondozó orvos tanácsára. De erősen kilógtunk a sorból. Mi répával, meg almával kezdtünk, meg sütőtökkel.
Én nagyon féltem a tápiktól, de mai eszemmel inkább tápit adnék neki kiegészítésnek. Nem azért, mert a répától és almától baja lett volna, de hidd el hogy sokkal egyszerűbb és az sem igaz, hogy megunják az ízét. Vikó most 11 hónapos és még a mai napig akkor villanyozódik fel a legjobban, mikor azt látja, hogy tápi készül. És még most is HA-s tápit kap.
Nálunk a gyomorpanaszokat az Infacol nevű csodaszer oldotta meg. Azt elég sokáig kapta. Szerintem inkább ezzel próbálkozz, meg tápi váltással, mint hozzátáplálással. A dokitok mit mondott a problémákra?
A másik, ami feltűnt, hogy egyszerre többfélét kevertél. Ez egyáltalán nem ajánlott, mert ha valamelyiket mondjuk nem bírja nehéz kizárni, melyik volt a bűnös. Az evés kezdetekor mindennek a bevezetését úgy kell elkezdeni, hogy fel se merüljön, hogy nem tudod mi okozta a problémát. Azonkívül ezeknek a piciknek annyira nem érdemes még keverni a kajcsikat, mert még mindennek az alapíze is érdekes számukra.
Méz, én úgy tudom, hogy az szigorúan tilos ilyen piciknek, mert lehet benne valami botulizmus, ami akár halálos is lehet. Szóval szerintem ezt inkább hagyd későbbre.
Kekszet se ajánlanak a gluténtartalom miatt 6 hónapos korig, de nekünk a dokinéni inkább a 9 hónapos kort mondta.
Szóval mi előre voltunk mindig, de azért az alapdolgokra vigyáztunk mi is.
Szerintem ne siettesd az evést, meg egyáltalán semmit, enélkül is olyan gyorsan fejlődnek, hogy győzd kapkodni a fejed egyik napról a másikra mi mindent tudnak már.

Szirom:
Ezek szerint Miksa már jobban van. Örülök, hogy így megúsztátok. Amúgy bennem nem merült fel, hogy hibásak volnátok, csak a kiváncsiság volt a kérdésem lényege, meg az, hogy hátha mondasz olyat, ami segít, hogy esetleg a többiek elkerülhessék a bajt.

Hanzika:
Szemészet: Ha biztosra megállapítják a problémákat Marcusnál, akkor mit csinálnak vele. Gondolom azért ekkora gyerkőcnél a szemüveg még nem játszik, vagy igen? Mondjuk elgondolom Marcus mentalitásával a szemüveget... Szerintem életveszély. Hát, bazi kiváncsi lettem...

Ez a szem dolog érdekes. Nekem nyolcadikos koromig sasszemem volt akkor kezdett rohamosan romlani. Hugomnak meg szemtengely ferdülése volt, amit még kicsi korában kikezeltek, és sokáig nem is hordott szemüveget, aztán most meg neki is romlik. Arról nem is beszélek, hogy attól függően, hogy hol vizsgálják a szemem vagy cilinderes vagy nem. Volt egy doki aki rejtett kancsalságot vélt felfedezni és kb. 30 évesen akart nekem prizmás szódásüveg szemüveget felírni, hogy elkancsítsa a szemem, hogy utánna a húzóizmok átvágásával helyre álljanak a szemeim. Hát úgy döntöttem, mielőtt végleg idiótát csinál belőlem elmenekülök...

De mindezek ellenére úgy gondolom semmilyen vizsgálat elvégzése nem felesleges, ami korán felfedheti a bajt. Szóval Szirom, ha úgy érzed, hogy örökölhetett valamit Miksa, szerintem beszélj a dokitokkal és ő majd eldönti, hogy érdemes-e megcsináltatni és milyen vizsgálatot érdemes és hol. Ahogy írtál róla szerintem nemigen megy el a problémák mellett. Ha meg nem értesz egyet vele, még mindig saját szakálladra kérheted a vizsgálatot, ha úgy érzed.

Mi pl.: a koragondozáson kértük, hogy Vikó hallását nézzék meg, mert sokáig nem figyelt a hangokra. A doki semmit nem kérdezett már utalt is be minket az audiológiára. Ott kaptunk egy könyvecskét, amiben le volt írva, hogy nem egy olyan gyerkőccel találkoztak már akinek olyan magas az intelligenciaszintje, hogy annak ellenére, hogy nem hall jól mégis meg tud tanulni beszélni. A gond a suliban kezdődik, és akkor a legnehezebb hozzászoktatni pl. a hallókészülékhez. Szóval ilyen is van.
Ja, és nagyon figyelnek a gyerkőcre, mert még most is folyamatosan vissza vagyunk rendelve kontrollra, pedig Vikó már bebizonyította, hogy hall.

Manó:
Na, látod, Emma nem egy elveszett gyerek. Dehát ezt Te is tudtad, nem igaz?

Krisztocs:
Gratula Mátéhoz! Akkor lassan kezdetek kilábalni a betegségekből is. Ez jó hír.

Ildi:
Ha Tomi a távirányítóért mászik ezerrel, akkor szerintem nem kell sokáig várni, hogy javuljon. A mászás már önmagában edzeni fogja őkelmét. Aztán hamarosan úgy fog futni mint a nyúl.

Milyen volt az első kezelés? Mit csináltatok?

Én mondjuk csak egy dolgot nem értek, hogy miért kellett a dokitoknak csak 10 hónaposan észrevenni ezt... Bár biztosan nem vagytok elkésve, de azért mégis...
Bár megvallom őszintén, hogy a miénk se nagyon érdeklődik a gyerek mozgását tekintve, csakhát nekünk óriási szerencsénk a szerencsétlenségben, hogy koragondozásra kell járnunk és az ottani doki a mozgást is állandóan vizsgálja és már 2 hónaposan kiszúrta, hogy Vikónál fokozott izomtónus bejátszik és elmondta, miket kell otthon csinálni vele. Két hónapig csináltuk itthon az ő általa ajánlott tornát. Az eredmény nem maradt el.

Na, mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!
Tegnap volt az első kezelés maszírozták Tomit. Térdelő, féltérdelő és álló helyzetben. Nagyon sokáig jól viselte, az állásnál egy idő után már elkezdte a sírást. Hát ahhoz nincs hozzászokva!

A dokinkat nem hibáztatom, igazából mindig megvizsgálta a különféle reflexeit a fiúnak. (úgy tudom nem ez a jellemző a környékbeli gyerekorvosoknál!) S abban megértem, hogy más egy vizsgáló asztalon nézni, vagy egy nagy felületen mozogni látni.
S nehéz lehet eldönteni, mikor lassú egy gyerek, s mikor van gond.(azóta már olvasgattam a neten erről)
Arról meg nem is beszélve, hogy azt nem lehet mondani, hogy egyáltalán nem használta a bal lábát. Pl. a hasa körüli forgáshoz egyértelműen használta, csak a kúszáshoz nem. S magától kezdte el az ülést, térdelést stb., csak kicsit később mint más.
Szóval én nagyon nem aggódom. No meg az a jó, hogy 1 éves kora előtt elkezdték kezelni. Állítólag ekkor nagyon hatásos.

Ildikó

ui.
Kriszta,
már utólag jutott eszembe, hogy nem is néztem hol árulsz a börzén. Bár amilyen vaksin mentem az is lehet, hogy simán elmentem melletted! Ha így volt bocs.
nildikoka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?