Új privát üzeneted érkezett!

Túl vagyunk az őszin.Hááááát....5kanállal kapott,kb felét kiköpte. :roll: Holnap újra próba.
Még jövök,kopogtak.

Kép

KépKép
mayday
 
 


Sziasztok!

Hibernia hívott, hogy csatlakozzak Hozzátok (bár a mi kis Döbrögink április végi), mert itt majd csomó okos ötletet is kapok, hogy Ti hogy csináljátok a dolgokat + a közös panaszkodások is jók. ;-)

A pihiszék Isten áldása! De komolyan! Nekünk egy tök egyszerű változat van, még játékhíd sincs hozzá, de a pici nagyon-nagyon szereti. Tök jól elvan benne, egyedül is, de sokszor szoktam magammal vinni a konyhába, és együtt főzünk, mindig magyarázok neki, hogy épp mit és miért csinálok... szerintem igazi profi szakács lesz, mire felnő... ;-)

Moncsi
seidelm
 
 


Moncsi, de jóóó, hogy jöttél :D
hát látod, mi itt a fogakkal + hozzátápival küszködünk most... meg a hasfájással persze, az a nagy favorit... :)

na megyek hajszárítózom tovább Petit. :?

hibernia
 
 
 

 
 

Hajszárítóó??? :-)
seidelm
 
 


hát ja, hajszárítózom, attól megnyugszik... :)

húúú brutál kaja volt most, végig sírt, nem tudom a hasa vagy a foga miatt, nem sikított, csak sírt sírt és nem hagyta abba, ha felvettem, akkor sem... :shock: nem evett mellből, ott is sírt... :? aztán cumizott egy keveset üvegből és visszatettem mellre, akkor már oké volt, összesen megevett 190-et... de nagyon para volt, még tán sose sírt ennyire... :( :(

mindenki a balcsin??? hol vagytok leányok?????
hosszú hétvége mindenkinél? :oops: nálunk nincs.

ja vetettem hazafelé ilyen fogzás könnyítő zselét meg fájdalomcsillapítót, ez is epres, mint a Panadol. :)

hibernia
 
 
 


Nap végi bekukk.
Moncsi, üdv köztünk - mit lehet tudni rólatok, főleg Döbrögiről? És vajh miért ez a becenév? :lol: 8)
Hibernia
Ez most vérciki lehet, de fingom nincs mi az az este jó, azon kívül, hogy sejtem, altatódal lehet :oops: :oops: , na erről beszélek nyuszómuszók :lol: én meg a gyermekdalok :roll: :roll: áh, hagyjuk. Csiribirit mondjuk vágom, de annak inkább üteme van, nem az a dallamos dal.
Pihiszékről köszi az infókat, neked is Moncsi - ez lett volna még kérdés, csak elfelejtettem, hogy meddig jók. Mert ha általában csak 6 hóig, akkor már nem vesződök vele, de ha van olyan, ami tovább is, akkor lehet, hogy beruházok. Játszózás nekünk is az ágyon van, az meg az emeleten, minden más meg a földszinten, szóval ez így nem praktikus. Utazóágy mondjuk lent van, de abban is fekszik, ugyanúgy mellette kellene lennem, ebben meg legalább látnám rendesen én is meg ő is engem, hogy mit csinálok éppen, fel tudnám tenni a konyhapultra, ilyenek.
Ma nálunk is minden szopi macera volt, többször felsírt közben is, meg egész nap rángatta ugye, én nem érzek és nem látok semmi fogas dolgot, szóval nem tudom mitől lehetett, de durva volt nálunk is :o. Akkor majd mesélj, milyen volt a második kanyar a répával.
Mayday
Te őszit pürében próbáltad? Amúgy tetszett neki?
kovmarti
 
 


küldtem volna képeket gmailre de lefagyott, feladtam, majd legközelebb megpróbálom. Mentem alunni.
kovmarti
 
 


Reggelt!

aug.20., kihalt a fórum és az utcák is, biztosan sokan nyaralnak valahol vízpart mellett...irigy-irigy! :oops: De majd jövőre! :o Vicces, de már most fantáziálok a jövő évi nyárról: bababarát strand valahol a Balaton déli partján.... :roll: :lol:

Szoktunk mi is gyermekdalokat hallgatni (sőt mesefilmeket is hallgatni:Mátyás király, Magyar népmesék), most éppen a Vuk dalát próbáljuk elsajátítani! :D
Az angol dalokat is bevetettem már, de nekem jobban tetszettek, mint Krisznek. :oops: Hiába magyar kölök, nincs mit tenni!

Pihenőszék nagyon szupi! :wink: Nekünk bölcsőshintánk van és eleinte a nagyokos rokonaim körbe röhögtek, hogy minek ez a ...!!?? :shock: De állítom, hogy szeret benne lenni és ez is egy játék, ami fejlődésre sarkallhatja.

KépKép
charlott
 
 


Sziasztok!

Gratula a 3 hónaphoz, látom már többen túl vannak rajta. Sajnálom, hogy ez a forduló meg fogat hozott :? De tartsatok ki!!! Lesz ez még jobb is!
Mayday, furi, hogy egyből ennyi fog jön nálatok! Jól belehúztatok. És kapásból az őrlőfogak :shock:
Nálunk még mindig a hasfájás az aktuális favorit....bár most kicsit én is bűnösnek érzem magam, mert 2 napig mákos gubát ettem, és lehet a mák miatt sírt szegény Gréti :( Bár eddig is sírt, és most ettem ilyen kaját először a szoptatás alatt...szóval passz. De már nem is akarok okos lenni, hajszárítózok én is, meg kezdek immunissá válni a gyereksírásra :roll: Ez van. Húgom sokat van nálunk mostanában, mert vasárnap megy vissza Londonba, ő ott dolgozik. És ő még pánikol, ha Gréti ordít...én néha már meg se hallom :oops:

De jó a Balatonozóknak, meg persze az óceánozóknak!!! Irigy-irigy :D
Mi holnap megyünk arra az ominózus esküvőre, már délben kezdődik. Kíváncsi leszek Gréti hogy viseli...kicsit parázom, de ha gáz lesz legfeljebb haza jövünk, nem lesz tőlünk túl messze.

Látom már megy az őszi meg répa kóstoltatás. De jó nektek! Nálunk még csak szopi, bár napok óta a cicizés után sír Gréti, nincs az az elégedett feje...tegnap este már arra jutottam, hogy talán kevés neki a kaja...a szar digitális mérleg nem méri pontosan, mert persze kalimpál, mint állat rajta...így tegnap már mindkét ciciből etettem. Mára meg megint az egyik becsomósodott, könnyem folyik a fájdalomtól, de ki kell valahogy fejnem, mert ez csak rosszabb ilyenkor....ekkora küzdést ezzel a szoptatással bakker. Ezt soha sem gondoltam, hogy ez ilyen nehezen megy majd....de nem panaszkodom.

Törpi, gratula a méretekhez, meg a vizsgálathoz! Mi 30-án megyünk vissza a csípőszűréses dokihoz kontrollra, addig még lesz egy gyógytorna jövő héten. Tegnap is voltunk (persze Gréti folyamat végig üvölti :x , gyógytornász nőci szerint nem fáj neki, csak dühös :D ) A cukros vizsgálatoddal akkor mi lesz? Nem csodálom, hogy kihánytad...olyan szar a lötty! Esetleg, ha citromlevet tennél bele?

Megyek kajálok gyorsan, mert elaludt.

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Seidelm, üdv köztünk! Gyere és mesélj a gyerkőcödről!
Pihiszék nekünk nincsen, de ha 6 hósig lehet használni, akkor én se vennék már. Pont mostanában akartam ezeket én is kérdezgetni, kösszi.
Tegnap menetem el én is a két könyvért, a Szülős és az Anya taníts engem-ért, beleolvastam, tök jó mindkettő! Csak mikor lesz nekem időm olvasni? :shock:
Megyünk ma kerti partira anyuékhoz! Már várom, legalább Gréti is levegőn lesz, én meg kicsit pihenhetek. Mostanában még sétálgatni se volt erőm :?
Mindenkinek jó hétvégét!
Pussz 8) 8) 8)

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Sziasztok!

Csajok,ti aztán pörögtök rendesen,nem győzök visszaolvasni,pedig csak egy napot nem voltam :shock: Tegnap megint egész nap a párom nővérénél voltunk.Jó volt,csináltunk sátrat plédből és ott dorbézoltam Baluval :D Közben volt egy nagy hiszti,akkor megmutattam az ínét a Krisztinek,és mondta hogy hát az bizony nagyon fognak tűnik.De ami fura hogy nem elől hanem kicsit hátrább.(bocsika de nem tudom milyen sorrendben jönnek a fogak...tök ciki :roll: :lol: )

Kovmarti:GYES,nekem Balu elintézte hogy mindenképp 3 évet maradjak. :lol: Nóri a megasztár zsűri :lol: :lol: :lol: :lol: Én is akartam gyümicentrifugát,de azt mondták hogy jobban járok ha kézzel vagy turmix-sual csinálom és gézen átszűröm.Nincs olyan macera,na meg a gép takarítása...Azt mondták nnaggyyoon gázzz,ugye nagyon alaposan ki kell takarítani hogy ne maradjon benne semmi maradvány...
Pihiszék:én áldom a kitalálóját..Nagggyon bevált nálunk.Balu sokat van benne,viszem magammal mindenhova a lakásban.Van rajta játszóhíd,arra teszek neki érdekességeket.Mi az Auchanbe vettünk egyet,8000ft volt.Comptine márkájú.Tök noname.De nagyon jó!És az van ráírva hogy 9 kg-tól!!!Na most ez vagy félreírás vagy nem tudom :D Viszont jó erős fémből van,nagyon strapabíró,úgyhogy nem elképzelhetetlen hogy tovább is jó lesz.Én csak ajánlani tudom.Ja és majdnem vízszintesig dönthető és teljesen széknek is használható.Több pozícióban állítható.

Zsu:szúnyoghálós tipp nem tesz semmit,azért vagyunk itt :D Jó Balcsizást nektek.

Cici miat no para :lol: :lol: :lol: :lol:

Fogra:panadol meg dentinox,ez utóbbit azt hiszem csak napi 3szor szabad használni.

Hibernia:grat az elalváshoz!Peti ügyes :)

Mayday:érdekes én is úgy érzem hogy több szeretet van bennem,meg igazán anyának érzem magam,anyaként gondolkodok.Olyanokat észreveszek amiket régebben soha.Pl tegnap a párom kifelé tette le a fűrészt,és nekem meg rögtön bekattant hogy ez veszélyes,gyerekek vannak.Régebben ilyenekre nem figyeltem fel.
Minden gyümiből először 2-3 kiskanállal lehet adni,aztán másnap 5-6 kiskanállal,aztán 3 napon már 10-12 kiskanál,aztán negyedik nap meg amennyit megeszik.Balunak eddig a max adagja almából volt,ez 60 gramm volt.Répaléből meg 50ml.ősziből annyira nem evett hogy nem is tudom hogy mennyit evett.

Takarítás:na igen,én is el vagyok megint maradva,pedig a múltkor már utól értem magam.Na majd valamikor.Egyébként nálunk is szalad a konyha ha kaját csinálok a gyereknek :D

Törpi:szépek a méretei Márkónak,na meg gratula az átforduláshoz :) Balu is egyszer megcsinálta és azóta se.Szerintem az is csak véletlen volt :D

Répalé:én úgy csináltam hogy leturmixoltam a répát,a botmixerhez kaptunk alulra darálót,és abban.Aztán meg beletekertem gézbe és jól kicsavartam.

Seidelm:üdv közöttünk!Gyere csak nyugodtan,mesélj magatokról.Minden érdekel.Mikor,menyivel,hogyan született.Hasfájás,szopizás,kiruccanások babával.Tényleg minden minden.Mi ilyen kiváncsi népség vagyunk :lol:

Nadi:én se gondoltam hogy gáz lesz a szoptatással.Olyan izé ez a dolog.Tudom hogy az a legjobb ha a baba szopizik,de ahogy olvaslak titeket,hogy mit küzdöttök nem csak a mennyiséggel hanem nem ritkán a fájdalommal is :? Hháááátttt..ilyenkor azt gondolom hogy mennyivel könnyebb a tápi.Nyöszög,kimegyek megcsinálom az adagját.Megeszi és utána mindig elégedett.Nincs órák hosszat küzdés,nincs elégedetlenség a végén,nincs mérlegelés,nincs küzdés a tej mennyiséggel.

Na megyek reggelizni :D

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Ja oltás:mi a 3 hósat 4 hósan kapjuk mert a doki szabin van.30.-án megyünk

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


csak gyorsan, rosszul emlékeztem, nem csak 6 hóig jó a pihiszék... :oops: addig amíg megmarad benne. :) van, aki 6 hósan kimászik (Samu :lol:) van, akit tovább is leköt... :) :)
de ez termékenként is változhat szerintem. meg lehet a kimászás mellett az is számít hány kg a gyerkőc... de ez is más-más minden típusnál...
na, ezt kifejtettem, jövök még csak próbálom elaltatni az urat, ne legyen hisztis egész nap... :)

hibernia
 
 
 


5 perce elvan a játszószőnyeg ívjével. :D nincs is ott semmi, csak markolássza, simogatja... budget gyermek. :lol: :lol:

hibernia
 
 
 


NA, látom megy az aug. 20-ázás... :roll: holnap repül a férjem, ma jön anyukám, nem tudom, mennyit leszek itt a jövő héten... :oops:

kovmarti és ha a konyhába vinnéd le a játszót? vagy ahol vagy? aláteszel egy vastag takarót, plédet és kész... vagy ez béna? én szoktam néha, de nálunk a nappali + konyha egy légtér, így a nappaliban fekszik a játszón, én meg mosogatok pl és látom, mi van vele...
szopit sajnálom, nálunk is ez a rángatás volt, megőrjít vele. és hiába vágjuk le a körmét akkor is összekaszabol, mert így markolászik...
az este jó ez: http://mondokaversmese.freeblog.hu/arch ... nEste_jo_/ elég félelmetes itt-ott... :lol:
répát ma nem merek adni, hátha attól volt a sírás tegnap, bár mondom, pár korty után még csak nem görcsölhet, hát le se ért és visított...

charlott, hát igen, én is irigykedem a nyaralókra... :oops:

nadina drukk hogy az esküvő simán menjen... meg a kerti parti is... ;) és sajnálom Grétit a sok sírás miatt... tudom, milyen sajna. :? a ciciddel mit kezdesz ilyenkor? kenegeted?

csöpplány én is csak azt tudom, hogy alul középen jönnek az első fogak. aztán talán felül kettő. a többi passz... :lol: az őrlők mindenesetre tuti később jönnek, mint ezek elöl... egy év körül... ha-ha. köszi a kanalas számokat, beparáztam tegnap, hogy sokat adtam répaléből, de kb 8-10 mili volt, egy kiskanál meg 5 mili kb szóval nagyjából 2-3 kanál ment le, azzal nem árthattam.

húúú, megyek, csomó dolgunk van még az utazás előtt mindenkinek szép hétvégét kívánok én is, aztán majd próbálok jönni anyukám mellett is. :)

hibernia
 
 
 


Hibernia:Én is furcsállottam,meg most megmutattam egy másik anyukának is,és ő is azt mondta hogy az már fog,de milyen fura hogy ott jön neki.Mondjuk páromnak is az jött ki először.Meg mindketten hamar ültünk,lehet azért siet ezzel annyira Balu is :D Én meg párom is 9 hósan már mentünk :D Kivi leszek majd mit mond a doki másfél hét múlva.Megmutatom neki,kivi leszek hogy tényleg fog-e.
Elvileg ez az "ajánlott" mennyiség.Szerintem semmi baj ha több sikerül elsőre,főleg ha nem lesz baja tőle Petinek.Egyébként ez érdekes,mert nálunk is volt ilyen sírás egyszer,kb ugyanígy 3-4 kanálka után.Nem tudom mi lehetett.Nálunk az őszinél volt,ezért nem adtam neki többet utána,hanem folytattuk inkább almával,annál nem volt ilyen sírás.

Párom meg ma dolgozik,én meg itthon :( Eddig a szomszéd anyukánál voltunk,ott másfél éves a kisfiú.Jól elvoltunk, a kicsi folyton játszani akart Baluval.Anyuka nem csak a fogán volt elhallva,hanem hogy milyen ügyesen áll Balu,na meg próbálja kinyomni magát lábbal.
Na eldugulok,úgysincs itt senki :lol:

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Hallo!!!

Nadi,sajnálom a cicidet. :( Hogy-hogy bedurrant,ha 2 cicizel?Az én fiam is ma eddig 2ből fogyasztott.Gondolom a 3hós ugrás miatt.

Moncsi,üdv köztünk.Gyere és mesélj,örvendezz vagy panaszkodj,ahogy néha mi is szoktuk. :oops:

Hibernia,ez már az amerikai út?
Budget gyermek... :lol: :lol: Ez jó!!!

Csöpplány,nálunk is jönnek az őrlők,pedig azok még ráérnének.

Annyi mindent akartam még...

Kovmárti,a konyha-csatatérrel együtt érzek,nálam is hasonló a szitu elég sokszor.Ki szoktam olyankor vinni a hordozót,beleültetem a fiam és úgy próbálok valami rendfélét varázsolni.Persze nem mindig sikerül. :roll:

Kép

KépKép
mayday
 
 


Egy hülye kérdés:Nektek nincs "összemenve" az iwiw?Nekem full kicsi az egész.De csak az iwiw.Valami új style lehet?Qrva design-os. :?

Kép

KépKép
mayday
 
 


És ez mostan az én bestem:

Kép

hát nem édes???? :oops: :oops:

Kép

KépKép
mayday
 
 


Hali,

végül is sétáltunk hármasban egyet a Duna parton (a Rómain). Nagyon jól sikerült, mert nem volt elviselhetetlenül meleg, így Krisz a babakocsiban nyugisan elvolt, hol nézelődött, hol alukált. :) Mi meg lángosoztunk a part végén, mert kellemesen elfáradtunk addigra a kiadós sétától.

Aztán próbáltam hasznosan tölteni az időt fiammal, mert ő is feltöltődött a délelőtti kirándulástól és élénken, vigyorogva várta, hogy foglalkozzak vele. Mindent bevetettem: játszósszőnyeg, hasonfekvés gyakorlás, mese hallgatás, ringatás zenére...... :roll: Aztán valahogy rátaláltam erre az oldalra: http://www.youtube.com/watch?v=MxOEblYC ... re=related , ahol mondókák és gyermekdalok vannak megrajzosítva. Na, ezeket énekelgettem, mondtam Krisznek! :lol:

KépKép
charlott
 
 


Mayday: de, nagyon édes! :lol: :D

KépKép
charlott
 
 


Charlott,jó ez az oldal!!! :D :D Ha megébred Bubu le is tesztelem.Amúgy ma igen alvós.Ez se egy gyakori esemény.

Köszi. :oops: :oops: :oops:

Kép

KépKép
mayday
 
 


Hajhó!

Na végre egy kis élet :D Én meg már unalmamban nekiálltam takarítani :D Balu egy ideig segített,aztán dalolásztunk,majd bealudt :D Elfáradt a lelkem a nagy takarításban :D

Mayday:én nem tudom melyik foga jön Balunak,ha az.De két anyuka is mondta (tapasztaltak),hogy ez nagyon fognak tűnik.Na majd meglássuk.
Bálint nagyon éddess!!!

Charlott:irigy a sétáért :D Én halálra unom magam.Már körbenyaltam a lakást..Balu alszik még mindig.

Az én jelenlegi kedvencem:

Kép

Egyszer meg fogom zabálni azt a huncut kis fejét :D :lol:

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Nadina: cicizésre visszatérve...milyen gyakran szoktál fejni? Talán ha szoptatás után rögtön fejnél, vagy amikor érzed, hogy kezd megtelni a cici (húz lefelé), akkor nem csomosódna be ennyire. :wink: Sajnálom, hogy fáj, nekem csak az első hónapban volt macerás a szopi aztán valahogy helyreállt a dolog.

Csöpplány: nagyon jó, hogy a szomszédban van olyan, akinek babája van és tudtok együtt lenni, gyerekek játszani. :) Úgy hallottam, hogy fiatalabbak gyerekek az idősebbek társaságát keresik. Felnéznek rájuk, tanulnak tőlük.
Én még keresem séta közben a társaságot, de valahogy a friss babások még nem nyitottak ebben a kérdésben. De majd a játszón! :wink:

Hibernia: anyukád meglátogat Titeket! Biztosan jó lesz veletek lesz, és nem maradtok magatokra hosszú időre.

KépKép
charlott
 
 


Csöpplány: én meg irigy Balu szép fekvőtámaszáért! :oops: :wink: Amikor Krisszel gyakoroltatom a kinyomást, mindig Balu szép íve jut az eszembe! :oops: :lol:
Hogy szoktatok együtt takarítani???

KépKép
charlott
 
 


Charlott:beleteszem a pihiszékben és viszem magammal :D Ő nézi mit csinálok,én meg közben magyarázok neki :D Teregetni nagyon szeret.Tetszik neki a sok szines himbálózó ruha.Mosogatni nem szeret,azt unja :lol: A teregetést azért is szereti,mert elbújok a ruha mögé és várja hogy hol bukkanok elő,nagyon édes :D Mindig mondom neki hogy na hol van az én huncut babám,és akkor előbújok,és nagyot kacag,mintha mondaná hogy itt vagyok anya :D :lol:
Egyébként nehogy hasonlítgasd Kriszt Baluhoz :D Biztos vagyok benne hogy Krisz is nagyon ügyes!Egyik babának ez megy jobban a másiknak az.Látod másoknak már forgolódik a baba,nálunk még semmi.Balu annyit csinál hogy törzsben elfordul.Az alsóteste ugyanúgy van mintha egyenesen feküdne, a felsőtestét meg kitekeri.Így jól lát oldalra és nem is akar ennél jobban fordulni.Na majd egyszer ő is rájön milyen jó dolog is a forgolódás :D

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Fúúúúúú,csajok,én kész vagyok.Rohadt magyar e.ü.
7kor megfürdettem Bálintot,utána cicire tettem.Nem kellett neki.Jól van,akkor fejek.De b@szhattam,kb. 10 milli jött össze.Ok,akkor hívom a dokinőt,gyerekem úgy üvölt,mint még soha.Ki van kapcsolva!!!! :shock: :evil: Jól van,akkor ügyelet.Nem veszik fel!!!!! :evil: :evil:
Fiam totál könnyes szemmel néz rám,hogy anya,miért nem kapok enni? :cry: :cry: :cry: Bőgve hívtam fel apumat,hogy menjen el nekem az ügyeletes patikába tápért.Most hívott,vett,mindjárt itt van vele.Közben a fiam álomba sírta magát.
Ez azért nagyon durva....És csak mert az orvos tápszer ellenes...

Kép

KépKép
mayday
 
 


Balunak ez a képe nagyon tetszetős.Iwiwen is írtam alá.... :oops:

Kép

KépKép
mayday
 
 


Mayday:én tuti irattam volna vele tápit.Már csak biztonságból is,főleg hogy Bálint mostanában nem fogadja el a cicit.Rá kellett volna erőszakolni hogy igenis,írjon fel!!!Még jó hogy vény nélkül is lehet kapni tápit.Szegény kis Bálint :( Azért remélem majd megemlíted a kedves doktornőtöknek,hátha kicsit elszégyenli magát.Remélem most már minden rendben....Elhiszem hogy kibuktál.Hogy-hogy nem sikerült a fejés?Mondjuk gondolom hogy ha üvölt melletted a gyerek,akkor nem egyszerű :?
Én már azt se tudom milyen képet hova raktam :D

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Csöpplány,elhiheted én is akartam íratni,már bánom,hogy nem voltam rámenősebb.De ezentúl ilyen nem lesz!!!!!!Az biztos,hogy elmondom a véleményem,ha legközelebb megyek.
Pont mikor kész lett a tápi(úgy izgultam el ne rontsam :oops: ),ébredt Bálint,150-et be is nyakalt.Már nagyon éhes lehetett szegényem.
Nem tom miért nem ment a fejés...Ilyen még nem volt.Biztos igazad van abban,hogy a gyerek üvöltése is bezavart.

Számítsak most valami változásra?Pl kaki. :oops:

Kép

KépKép
mayday
 
 


Elvielg a tápi fog,szóval lehet hogy nem lesz kaksija,vagy sűrűbb lesz.Meg lehet hogy a színe is meg fog változni.
Én is lehetnék néha rámenősebb....muszáj lesz,mert midnenki csókolgatja a gyereket.Még a közeli rokonok oké,de a szomszéd meg ilyenek is puszilgatják az arcát,meg a kezét is.Most már főleg szólnom kellene mert uyge eszi a kezét is.Úgyhogy nekem is meg kell húznom a gatyaszíjat és odacsapni keményen!!!!
Na akkor lényeg hogy jóllakott Bálint :) Mit szólt az ízéhez?nem fintorgott??Miylet vettetek?

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Milumil HA 1.Ette szépen,úh gondolom bejött neki,bár én féltem tőle,hogy nem fog.De szerencsére bezabbantotta.

Csapj oda keményen!!! :D Kőkeményen!!!!!!!!Ezentúl én is odafogok,nem sz@rozok.Már nem csak magamért vagyok felelős.Hogy velem mi van lesz@rom.De a gyerekemért mindent!!!!!

Kép

KépKép
mayday
 
 


Na most ez miért lett kék? :roll:

Kép

KépKép
mayday
 
 


mayday hát ez nagyon szar lehetett, szegény Bálint. :( :( nagyon keservesen tudnak sírni, ha csalódottak, hogy nincs kaja... :( szegényke. nem is tudtam, hogy van HA milupából is. :shock: de jó, hogy ízlett neki. :) amúgy én nem tudtam, hogy lehet csak úgy is venni tápit...
ja, innen jut eszembe, mielőtt repültünk volna ki, a dokinéni felírt két x két doboz tápit. oké. első patikában mondták, hogy óóó, nálunk nincsen, rendelnek... másnap repültünk, úgyhogy hagytam a fenébe, át egy másik patikába, ott meg csak egy doboz volt, de a recepten két doboz szerepelt, no mi legyen. átszaladtam egy 3. patikába, ott is csak egy doboz volt persze úgyhogy megrendelték és anyukám utánunk küldte a 2. dobozt. ez is milyen már, hogy max. egy dobozt tartanak és ha valaki másnak is kéne? :lol: basszus, annyi gyerek él azon a telepen... na mindegy, csak beugrott.

csöpplány hát ez tényleg gáz lehet, ha puszilgatják, fogdossák... amúgy itt vadidegenek is simizik - a kezét csak, de akkor is. :shock: még én sem szóltam... :oops:

ezek a képek!!! olyan aranyosak ezek a babák!! :) kis mosolygós Balu meg komoly úriember Bubu... :D olyan furi amúgy barna szemet látni :oops: de olyan szép bogárszemek ezek... remélem a következő gyerkőcünknek barna szeme lesz. :lol: csak hogy meglegyen mindkettő változat... :)

na, lépek, megjött anyukám, vééégre... :)
viszont holnap megy a férjem. :cry: egész nap ilyen nyomi voltam miatta, tök szar lesz nélküle... :cry: igen, ez már SF... :( jövő szombaton jön. :?

hibernia
 
 
 


ja igen, jártam gmailen, Anna nagyon szép és nagy kislány lett!!! teljesen megnőtt... :D nagyon szép! :) kedvencem a bunyós arca... :lol: még az a komolyság. :lol:

hibernia
 
 
 


Jó reggelt!!!

Ma elég korai vagyok.Úgy értem magamhoz képest... :oops:

Hibernia,én is csak onnan tudom,hogy lehet simán is tápit venni,mert Kovmárti írta.Csak így drágább.3e.Receptre mennyi?Bár engem az sem érdekelt volna már tegnap este,ha 100e. :?
Nincs elég tápi a gyógyszertárban...pffff....felelőtlenség. :x

Köszönjük a dicséretet. :oops: Amúgy én se látok sok barna szemű babát.Itt talán csak Samuét láttam annak...De arra se merek megesküdni.Azért érdekes,mivel a barna szem gyakoribb.
Belegondolok,hogy mennyire szerettem volna ,ha Bubu kék szemű lesz...most meg már el nem tudnám képzelni vele.

Kitartást Nektek az apa nélküli hétre!!!(irigy apára :oops: )

Annát én is megskubizom.

Kép

KépKép
mayday
 
 


Basszus,Balu minnyá 4 hónapos...Hogy megy az idő.

Kép

KépKép
mayday
 
 


Hát a milupa optima 1000 Ft körül van, az 900 gramm; a gyógytápik meg pl a milupa komfort 2000 Ft és csak 600 gramm. Most Humana tápit írt fel a dokink, ez is 2000 Ft, de 900 gramm, szóval ez a kettő között van...

Apa még itthon van, késik a gép. :? :? jó lesz, ha hazafelé is késik... :cry: amúgy konferencia lesz, este 9-ig programokkal... még jó, hogy adnak időt várost nézni... :lol: este 9 után, 8 előtt... :? persze lehetne maradni bármennyit, de úgy döntöttünk, ne most lásson világot. :) Így csak holnap sétálgat kedvére. Szegény. :(

na lépek, jó hétvégét mindenkinek. :)

hibernia
 
 
 


Csak gyorsan jövök, mert megyünk el.

Mayday mi is ezt a Milumilt kapjuk. Sosincs a patikában elég. Ha egyet ír fel nincs, ha kettőt, akkor csak egy van. Recept nélkül 2900 Ft, receptre 2400 Ft. Ja és a legfontosabb, az Auchanban is lehet kapni 3000 Ft. Vészhelyzet esetére. Nálunk sem volt hajlandó a dokinő sokáig felírni, ezért minden beszerzési forrást felkutattunk :-(

Hízás - Anna az elején tök nagy ütemben hízott (1 kg/hó), mostanra nagyon belassult. De kevesebbszer is eszik jóval, viszont az adagja nem nőtt egyáltalán. Tejből megeszik 90-120 ml-t, kedvétől függ, viszont a tápiból csak 80-90 ml-t. Ja és naponta hatszor eszik max., de van olyan is, hogy csak ötször. Szóval nem is csodálkozom rajta. Amíg hízik és látom, hogy jól érzi magát, addig nem aggódom. Mindig szól ha éhes :-)
Ráadásul ő nem annyira kilóra, inkább hosszra gyúr :-)

Szúnyog - nálunk Vape van (elektromos) és nagyon bevált. Csak akkor volt szúnyogcsípésünk, amikor kerti partin voltunk.

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület
 
 


Ja és a hajhullás.. Én már foltokban kopaszodom :twisted:

Ugye a terhesség alatt is hullott a hajam, akkor levágattam vállig érőre. A szülés után elmúlt. Most kb. 1 hónapja kezdődött, de nagyon brutális. A lakás tele van a hajammal mindenhol, már fésülködni is alig merek, mert marékszám jön. A homlokomnál már fél centit felkopaszodtam és néhol úgy elfogyott a hajam, hogy látszik a fejbőröm :shock: Nagyon el vagyok keseredve...

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület
 
 


Csigaby,Anna nagyon szép kislánnyá cseperedett!!! :D :D :D

Hajhullás, :x :(

Lenne egy tápis kérdésem.Ha már megcsináltam a tápit és nem evett Bálint,akkor azt később még oda lehet neki adni?

Reggel 7kor még 1cicizett Bubu,10kor már 2,és 1kor is 2,de az már igen bőgős volt.Gondoltam még éhes,megcsináltam a tápot,erre bealudt. :?

Amúgy ez a hülye mérlegelés kikészít.Csüt.ön 5380g,tegnap 5430,ma meg 5330.Fogy,vagy mi van?Teljesen kétségbe vagyok esve,ráadásul egész nap olyan hisztis a Drágám.Uccsó kajálásnál elég sokat vissza is bukott,pedig már régóta csak minimálisat szokott vagy egyáltalán nem.Szóval kész vagyok.Szerintem meg se várom a szerdát,hétfőn visszaviszem dokihoz.

Kép

KépKép
mayday
 
 


Sziasztok!

Szia Mayday, a mérlegelés azért is mutathat hülye eredményeket, mert mondjuk egyik nap tojik egy nagyot, másik nap meg tele a hasa/bélrendszere, szerintem ezen ne aggódj. Én úgy tapasztaltam az enyémeknél, hogy ha el tud aludni, akkor nem volt éhes, az én gyerekeim éhesen soha el nem aludtak. Ha pedig most többet bukik, akkor lehet, hogy túlette magát táppal. Ha jól emlkékszem Te szoktál tornázni, ugye? Az jutott eszembe, hogy nem lehet, hogy azért sír szopinál, mert amiatt megváltozott a tej íze, és ez rossz emléket hagyott benne? Nem tudom mennyire igaz ez torna-tejíz összefüggés, de gondoltam hátha.

Hát az én hajam is brutálisan hullik, bár nekem a terhesség alatt egy szál sem hullott ki, de most elég gáz, szerencsére sok hajam van, de elég szar érzés...

Gyerekpuszilgatás: én sem szeretem, annak ellenére, hogy anyatejes Bori, én is mindig parázok, hogy elkap valamit. De az is biztos, hogy nálunk ugye nagyobb gyerek is van, és benne meg aztán ki tudja milyen baci-vírus van vagy nincs éppen, szóval tutira feljődik az immunrendszer ilyenkor.

Nadina, olyan fura, hogy Neked még mindig bedurrannak a cickók, mintha nem állt volna be a kereslet-kínálat. Napi szinten fejsz még, vagy csak akkor, amikor épp szét akar durranni? Nekem már két hónapja nem kell fejni szerencsére (utáltam).

A fogakról: a fiam nagyon szenvedett velük, neki is elég hamar elindult jópár egyszerre, aztán persze olyan sorrendben jöttek ki, ahogy a nagy könyvben van megírva. Borinál nem veszem észre, hogy szenvedne velük, pedig az alsó kettőnél látszanak a kis fehér pöttyök már az ínyén, na de míg kijön, az lehet, hogy még két-három hónap lesz.

Pihiszék nekünk is van, a fiam is úgy 9 hónapos koráig simán elücsörgött benne, nagyon szerette, Bori viszont eddig nem nagyon akart ott ücsörögni. Amióta viszont ráindult a játékokra (ütögeti meg fogdossa őket), azóta simán eljátszik ott egy fél órát, ha mi éppen vacsorázunk vagy ilyesmi. Nekem az a nagy bajom, hogy Bori háton nincs el a babakocsiban. Ahogy oda a hátára beteszem, öt perc múlva tutira üvölt, így csak hasra tudom tenni - amúgy is csak hason van el, úgy alszik, játszik, stb. - na de mi lesz így télen??? Full téli szerkóban nem tudom majd hasra tenni. Na mindegy ez még odébb van.
monde
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást és az érdeklődést! :-)

Kicsi fiam, Ádi, április 25-én hajnalban látott napvilágot, fél napos vajúdást és egy császárt követően. Kicsi kincsem elég szép méretekkel született, 4200gramm és 59cm volt. Most kb. 8,20kg-nál járunk, jövő szerdán lesz 4hónapos. :-) Hogy rohan az idő...

Súlya és egyéb okok miatt (úgy tűnik, van egy kis gondom a tejmirigyekkel, és egyik cicim nem akar termelni 2csöppnél többet...) Ádi kezdettől tejcit és tápit is kap, így van ez még most is. Most fogjuk kezdeni a hozzátáplálást, csak el kellene jutnom valami normális helyre, mert a Tesco-s és hasonló agyonpermetezett, génkezelt cuccoktól egyelőre szeretném megkímélni a kismanót... :-)

Hát igen, a Döbrögi név eredete asszem akkor válik egészen egyértelművé, amikor az ember meglátja Ádit a pihenőszékében ülni. ;-) Hogy lehet egyébként az aláírásomba fényképet is beilleszteni??

Átfordulás megvolt, de fogaink még nincsenek, bár már jó régóta macerálja az ínyét az ujjacskáival.

Tápiból mi Beba HA Pro Startot eszünk, ebben van bifidus, és Ádi csípi. Ez is majdnem 3ezer recept nélkül, amúgy vhogy 2200 körül van (600gr). Mayday, szerintem a napi mérlegelés csak arra jó, hogy az ember totál kikészítse magát. Heti egyszer bőven elég (dokinőnk szerint is). Ha 1-2 hétig nem gyarapszik, hanem fogy, akkor ráérsz elkezdeni aggódni. Nekem volt, hogy totál tele volt a cicim, megszoptattam Ádit, rátettem a mérlegre, és a szopizás előttihez képest mínusz 10-et mutatott. Na, én itt hagytam abba az állandó méricskélést... :S

Hibernia, gondolok Rád a férjnélküliségedben! Bár most biztos jobb egy kicsit, hogy Anyud Veletek lesz. Tényleg Lányok, valamelyikőtök férje/párja ment már el a picik születése óta "ottalvósan" szórakozni? Az én párom igen, és nekem ez kicsit rosszul esett, de lehet, hogy túl szigorú vagyok, és normális ez a szabadságigény... Mit gondoltok?

No, megyek, asszem ébredezik a pöttöm... :-) Kép ÁdiBaba

KépKép
seidelm
 
 


Ja, és nem áll ám így el a füle, ez az apja mániája volt, hogy így fotózza le, mert így manósabb... ami igaz, az igaz... ;-)

KépKép
seidelm
 
 


Monde,hogy a torna miatt nem eszik a fiam?Bevallom,én is gondoltam rá,de már több mint egy hónapja nyomom,szóval nem hiszem.Bár ki tudja.Csak az a gáz,hogy már pár napja estére szinte semmi tejem,hiába próbálom fejéssel szaporítani... :?

Fiaddal,hogy vészeltétek át a fogzást?Kapott valamit rá?Meddig tartott?

Moncsi,Ádi baba nagyon édes!!! :D :D Tényleg,mint egy kis manó!!! :D

Méregetni én sem akarok,de most orvosi utasítás,hogy minden reggel mérjem le.Már f@szom tele van vele.

8200?Az már valami!!!Győzheted emelgetni!!!Bálint 3 kiloval könnyebb,de az én derekam már leszakad.És a bal vállam is. :roll:

Apa és a szórakozás:én párom reggel7-éjfél-1-ig dolgozik mindennap,szóval nálunk ez most nem téma.
Nem hinném,hogy szigorú lennél,én tuti nem hagynám szó nélkül,ha bulizni menne.Elvégre ketten vállaltuk a babát és sajnos vannak a dolognak kellemetlen részei is(éjszaka kelés pl),amit nem csak anyának kell megoldani.Ez az én véleményem,de én diktátor vagyok. :oops: :lol: :oops: :lol:

Kép

KépKép
mayday
 
 


Ma már egyszer kapott tápit.Ahogy a cicimet nézem a vacsi is az lesz.De legalább nem üvölt,hogy éhezik!!! :wink:

Kép

KépKép
mayday
 
 


Megmaradt kész tápi?Lányok S.O.S. :!: :!: :!: :!: :!: Légyszíííííí.

Kép

KépKép
mayday
 
 


Nyaralóinknak megengedett a lógás,de többiek?Hun lenni mindenki?

Kép

KépKép
mayday
 
 


Gyorsan:mayday:tápit 2 órán belül fel kell használni.Addig hűtő,aztán fel kell melegíteni.Én mikróba szoktam és nagyon alaposan összerázom,hogy egyenletes meleg legyen.2 óra után nem ajánlatos,és addig is hűtő,mert könnyen megbuggyan

Majd jövök csak altatok,ez is egykezes művelet :D

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Visszaolvasni most nem megy,nagyjából reagálok amire emlékszem.

Mayday:én 2000ft-ért veszek 600grammot.Majd most akarom megkérdezni a dokit,hogy válthatunk e simára.A hasfájás miatt ettük ezt,de most már átállnánk,legalábbis megpróbálnánk valami olcsóbbat.
Igen,Balu egy hét múlva már 4 hónapos!El se hiszem én se :D Titta naffiú! :D

Ádi nagyon aranyos,tényleg kis manós ezen a képen!

Anna meg egyszerűen hihetetlen!!!!!Azok a szempillák,istenem! :D Nagyon nagyon sokat nőtt,és teljesen ki van csinosodva,formásodva :D

8200:????????aztaaa.....kis vasgyúró :D Így már értem a döbrögit! :D

Hát ez elég gyér ami eszembe jutott...bocsika....

KépKép
Kép
csöpplány
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?