Ironram!
Szerintem azt, hogy mikor jó következő babát vállalni, jó esetben az anya érzi meg. Vannak persze orvosi tanácsok, és ellenjavallatok is, mint egy komplikált terhesség, de az én esetem pl. azt mutatja, hogy ez sem mindig van úgy, ahogy az orvosok állítják. Én az első terhességgel cukorbeteg lettem, amire azt mondták, hogy a 2. terhességben még súlyosbodhat. Annyira megijedtem akkor, még azon is elgondolkodtam, hogy akkor egyáltalán merjek-e vállalni másodikat. Aztán most ezzel a második terhességgel ( az első kislányom másfél éves volt, amikor teherbe estem) meg sokkal jobbak lettek a vércukor eredményeim, mint az elsővel! Viszont hamar megrövidült a méhnyak, és a végén kinyílt a méhszáj is. És ezek után még túlhordtam a babámat. Szóval nincs recept, de azért azt mindenki érzi, hogy jó, ha egy szülés után kipiheni magát a szervezet.
Ellenpélda: sógornőm gyors egymásutánban 3 gyereket szült (szintén Péterfyben
), 14 és 16 hónapos korkülönbséggel, és meg se kottyant neki. Komolyan! Semmi komplikáció, sima, nyugodt terhességek, úgy hogy közben már egy , ill. 2 gyerek ugrált körülötte. Nem hullott ki a haja, nem lett vashiányos, nem kellett feküdnie, és még csak nagyon fáradtnak sem láttam soha. Az Isten is anyának teremtette a lányt, az biztos! De szerintem ő az a kivétel, aki erősíti a szabályt, én azért egy ilyen helyzettel nem tudnék megbirkózni.
Ja és még valami: az sem mellékes, hogy az anyukajelölt milyen korú. Egy barátnőm huszas évei elején szült 2 gyereket, meg se látszott rajta, most még kettőt szült a második férjének, viszont most sokkal nehezebben bírta a terhességeket, fáradtabb, nyűgösebb volt.
Időszak szemszögéből én elfogultan a tavaszt mondanám ideálisnak, akkor az allergiás időszakban már nem vagy terhes (viszont szoptatsz), télen talán nem olyan jó szülni, mert a babák könnyebben megfázhatnak, és kevesebbet lehetnek szabad levegőn. Téli terhesnek azért nem jó, mert sok hacukát kell felhúzni a nagy hasra, nyáron meg azért nem jó, mert a melegtől szenvedsz, bedagad a lábad, stb. Szóval akkor mikor is jó?
Elnézést a hosszúságért, remélem, azért tudtam hasznos infoval szolgálni.