Sziasztok!
Rengeteget írtatok, nem tudtam mindet visszaolvasni.
Mona
Csinosak voltatok az esküvőn.
Csillag
Jól néz ki a szülinapos tortája. Szerintem is ki vagy virulva, bár ez pénteken is látszott rajtad. Egyébként én is az utolsó trimeszterben voltam felpörögve, órákat sétáltam, rengeteg energiám volt mindenre, még szülés előtti órákban is takarítottam.
Hálóing vagy pizsi
Én inkább hálóing párti vagyok, mert amikor Regi született nagyon meleg volt (május elején), és a lehető legvékonyabb hálóingeket hordtam. Vettem kettő újat is, meg anyukámét hordtam, az még igazi magyar termék, minőségi hálóing - csak szülés után hordtuk, anyukám, nővérem, és én is. Szóval jó állapotban vannak ezek a hálóingek. Ezeket fogom majd most is hordani, szóval erre már nem akarok beruházni. Inkább majd itthonra akarok egy kényelmes pizsamát, az utolsó hónapokra.
Fürdőköpenyt egyáltalán nem hordtam, de vettem egy kéket külön erre az alkalomra, anyósomtól is kaptam egy fehéret, de abba meg kétszer beleférnék, nem érzem jól magam benne.
Beze
Jobbulást a férjednek!
Kati
Biztos nem lesz gond, de azért megértem hogy elmész dokihoz, főleg így a baleset után én is jobban aggódnék. Egyébként nekem is vannak időszakok, amikor olyan erős szurkálások vannak, hogy legszívesebben én is dokihoz mennék, de aztán mikor elmúlik, meg nyugtázom, biztos minden rendben.
Egyébként a balesethez visszatérve, elég durva, hogy az részeg soförre figyelt mindenki. Anno nekünk is volt egy balesetünk, piros lámpánál megáltunk, és 90-el belénk jöttek hátulról, semmi fékezés. Olyan erejű volt az ütközés, hogy a párom ülése kitört a helyéről, én meg pont előtte hajoltam oda a páromhoz egy pusziért, aztán épphogy visszatettem a fejem, és már éreztem is a tarkómba a hatalmas ütést. Átlökött minket az útkereszteződésen, és csak a szerencsének köszönhető, hogy senki nem jött oldalról. Aztán méterekkel arrébb állt meg az autó, nekem filmszakadás, már csak arra emlékszem, hogy áll az autó, és a párom iszonyúan mérges, ülése félig kiszakadva. Ő kiszállt az autóból, én nem tudtam, zsibbadt mindenem, és a vérnyomásom nagyon alacsony lehetett, homály és szédülés. Aztán a párom kérdezte, hogy jól vagyok, mondtam hogy majd mindjárt jobb lesz, de ő akart mentőt hívni, végül aztán nem hívtunk. De a győri balesetire bementünk megnézetni a nyakam, csak rándulás egy hétig nem tudtam mozgatni a fejem. Szóval még majdnem nálam is mentőt hívtunk, de nálad egyértelmű, a baba miatt én is így tettem volna.
Végre eljutottunk a Balatonra is, jó volt, bár fájt a szívem, hogy nem tudok Regivel bemenni fürödni. De nem mertem az irritáció, és a méhszáj állapota miatt sem (amit már 5 hete nem látott doki).
Jó kis árnyékos helyet kerestünk, mert még reggel odaértünk, padot is hozzá, szóval a kényelem tényleg meg volt. Napközben pihentem, olvasgattam, vagy a stégen lógattam a lábam. Déltől-kettőig meg játszóházban voltunk, iszonyatosan meleg volt, nem lehetett ezidőtájt a napon lenni. Végigettem a szokásos balatoni menűt (lángos, kukorica, palacsinta, stb). Estére már annyira tele voltam, hogy alig bírtam elaludni.
Amíg a többiek fürödtek, én vigyáztam a cuccokra, pihentem, csak feküdtem és néztem a fürdözőket, és közben egy rugást éreztem, pontosan a méhem közepéből, aztán egy-két perc után még egyet. Szóval lehet már a baba, ez volt az első ami nem igazán hasonlít a bélmozgáshoz, és izomrángáshoz sem. De azóta meg nem nagyon éreztem. Biztos neki is tetszett a balatoni lazsálás
.
Regi úgy el fáradt, hogy a strandról (este fél 9-kor) már apja a kezében vitte ki, és amint berakta az ülésbe, már aludt is. A szúnyogok össze csípkedtek minket, úgyhogy séta elmaradt, csak indultunk haza.
Hazafelé meg majdnem frontálisan ütköztünk egy jobbról érkező/száguldozó autóval. A 82-esen jöttünk mi, és a párom valamiért lassított (belső hang, megérzés, vagy ki tudja miért), és egyszer csak a keresztező útról, előttünk átszáguldott egy autó. Szóval biztos vigyáznak ránk fentről, mert ha tartjuk a sebességet, és nem lassít akkor pont ütközünk vele. És a sebességet nézve, azt biztosan nem éljük túl. Utána nagyon megijjedtem, mert nem sokon múlott, szóval ennyi az élet.
Regikém még alszik, szegénykém beteg lett, gondolom megint a balatonon szedett össze valamit, tavaly is ilyenkor volt beteg, mert persze ő úgy fürdik, hogy iszik a vízből is.
Tegnap kezdődött volna az ovi, de csak ügyelet volt, és nem akartam Regit ott hagyni, úgyhogy most úgy néz ki csak szeptember elsején megy először. Így magammal kellett vinnem Győrbe. Már az is gyanus volt, hogy állandóan aludt volna, mondogatta, hogy ő fáradt. Bementünk a laboreredményért a terhesgondozóba, utána mekiztünk (mert így jobban volt kedve sétálni), de ott is alig evett valamit, csak vizet ivott sokat. Aztán megnéztük a Süsüs kiállítást a plázában, majd elmentünk a tescoba, ott már annyira fáradt volt, hogy mindig leült a sor végére a köre. Aztán kifelé menet meg bekakilt, és már csak utána szólt. A parkolóban átöltöztettem (pont a végén álltam meg, úgyhogy nem kellett szegénykémnek mindenki szeme láttára öltözni. Aztán hazajöttünk, bele is dugtam egy kád langyos-meleg vízbe, de akkor már gyanus volt, hogy ülve alszik a kádban (amíg én kipakoltam a kocsiból), és megnéztem kicsit meleg volt, de nem vészes. Aztán felöltöztettem, leült a székre, adtam kekszet neki a hasmenésre, majd elmentem fürödni, hajat mosni, és mire kijöttem már lefeküdt az ágyra. Aludt kb másfél-két órát, aztán megnéztem újra, már tűzforró volt, és miután megmértem 39,6 szóval hűtőfürdő és kup, még most is alszik, de már kicsit meleg, szóval még biztos kap majd egy kúpot.
Pont délután rendel ma a gyerekdoki, meg nekem is mennem kell 16-16.30-ra dokihoz, szóval remélem nem kell sokat várni a dokinál.
A laboreredményem első ránézésre jónak tűnik. A limfocitám, meg valamelyik másik érték alacsony. A többi a normál értékhatáron belül van.
A hepatitis B - negatív
Az ellenanyag szűrés is negatív.
A TORCH teszt, teljsen negatív, így a toxoplazmát javasolják 4-6 hetente ismételni, és eleinte biztos fogom is.