Új privát üzeneted érkezett!

Szisztok!!!! :) NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT A SZÜLINAPOSOKNAK!!!!!! :D

Lovász Kata!!!! Nagyon szép poci!!! Asszem az enyém is ekkora.
De Julcsi a tied még mindig olyan picinek tűnik. Lehet tényleg azért ,mert kicsi a méhed. Bár azért valóban nőt a múltkorihoz képest. :) Lehet a végére utolérsz minket. :) Tényleg vigyázz magadra, és szerintem se aggódj azon, hogy a nyakára jársz a dokinak, ha egyszer nem vagy jól teljesen,akkor muszáj. Köszi a kelengyés listát. :)

Kata! ÉN babót általában alul érzem, ahogy te is írtad, " Huppog " rendesen, és ritkábban két oldalt. Biztos úgy szeret lenni. Most is Huppog Életem. :)

Megint jön a kánikula. Szombatra 34 fokot mond felénk. :( Mondjuk nem dolgozok :) Akkor lehet strandolok kicsit. Kár, hogy medencét csak jövőre veszünk :? Pedig most jól jött volna, meg szerintem lesz is még idén meleg.

Kép
bei
 
 


Sziasztok!

Végre megint van egy kis időm.
Cicus: Ne aggódj, nem lesz semmi baj. Én már kezdem azt gondolni, hogy nem is jó, hogy ennyi mindent tudnak nézni a mai orvosok, minden kismamának okoznak pár álmatlan éjszakát. Ránk hozzák a frászt, sírunk, alig alszunk – biztos jót tesz a magzatnak – aztán meg azt mondják, hogy ja, nincs is semmi baja a gyereknek. Régebben indig azt mondtam, h ha egyszer terhes leszek, legalább 3 dokival meg fogom nézetni a babót, és ha mindhárom azt mondja, h minden ok, akkor elhiszem. Most kettőnél tartok, és bár nagyon jó dokinak tartom a saját dokimat, a másik egy nagy nevű adjunktus és ő sokkal jobban megnyugtatott, h nincs semmi gond a gerinccel. Szerintem ha nem nyugszol meg, nézesd meg a babódat mással is.
J: kitartás, próbálj nyugiban maradni, a „végeredmény” számít csak, semmi más.
Pancsi: gratula a jó amnio-hoz! Örülök, hogy minden ok! :)
Bei: csini vagy! :D Nálunk is hasonló volt a helyzet, mint nálatok, én már azt éreztem, hogy kirúgja a ház oldalát a baba, de a párom nem érezte. Én úgy vezettem rá, hogy mit is kéne érezni, hogy először megkerestettem vele több olyan pontot a hasamon, ahol érezte, hogy lüktet az ér. Amikor már biztosan érezte, és a babó is bulizott odabent, mondtam neki, hogy azokat a „lüktetéseket” figyelje, ami az ér szabályos lüktetéshez képest máskor van. Hamar rájött, hogy mit kell érezni, azóta meg minden este úgy alszunk el, hogy a keze a pocakon van. Próbáld meg, hátha így menni fog.
Lovászkata: gratulálok a jó cukor/labor eredményhez, azt meg csak remélem, hogy a kiskölködnek nem lett baja az esésétől.
Ha Eper nem kérdezte volna meg a kifogót, valószínű én tettem volna meg… :shock: :oops: Köszi az infót! :D

Na, megyek dolgozni...

Kép
orsolymors
 
 


Ja, rólunk gyorsan, röviden:

Múlt héten megvolt a cukor terhelés, éhgyomorra: 4,37 mmol/l; PP: 5,92 mmol/l úgyhogy minden ok! Vizelet negatív, vérkép rendben, hízás 6 kg, amiért szóltak.... :oops:
Hétfőn voltam fogászaton, gyorsan végeztem, a doktorbácsi annyit mondott, hogy nem bántjuk egymást! :D (Meg hogy elöl egy kis darab letört a fogamból, de mivel látja, hogy már férjhez mentem, ezért nem olyan fontos megcsinálni.... :D :D :D Jófej!)
Kedden volt nálam a védőnő, beszélgettünk 1,5 órát, kedves volt. Azt mondta, hogy ők mindenképpen az egy szobában elhelyezést javasolják fél éves korig legalább.
Vásárlás: nekünk túl sok mindent nem kell venni, egyetlen nagy kiadás a babakocsi, ágyat, légzésfigyelőt, bébiőrt kapunk, bútor van, a pelenkázót megoldom a babgy melletti komódon egy pelenkázóbetéttel ami peremes (kb 3000 Ft tescoban). Amúgy csak szeptemberben állunk nei vásárolni, bár a sógornőm már nagyüzemben turizik és vásárol nekünk.
Mocorgás nálunk is intenzív, főleg este és reggel. Én úgy érzem, hogy többet mozog a hasam alsó részén, mint fölül. Alul finoman bököd, fölül meg ritkán mozdul, de akkor nagyobbat kapok! Nálatok is így van?
Na, tényleg megyek!
Vigyázzatok magatokra!

Kép
orsolymors
 
 

 
 

orsolymors! Nálam pont így van a baba mozgás,ahogy nálad. Az ötletet köszi, megfogadom, talán akkor apa is tudja majd, hogy mit kellene éreznie. :) Bár rafkós a kis pocok,mert ha érzem, hogy rugdos, és szólók gyorsan apának, hogy na most jöjjön, ha érezni akarja,akkor mire odateszi a kezét abba hagyja. Apa meg nem elég kitartó. 2-3 perc és feladja :( Persze,ahogy elveszi a kezét újra rugdos, de ha oda teszi abbahagyja. Mért????? :roll:

Kép
bei
 
 


Sziasztok!Nekem is legttöbbször alul mocorgott de pár napja fentebb is érzem.
Bei nekem is mire apának szólok mindig abbahagyja,nem tudom hogy mi az oka.Kingával is igy volt majd a 30hét fele akkor jobban fog kidudorodni majd akkor fogják érezni.

Kata szép nagy poci.
Orsi gratula az eredményekhez.Szerintem is jobb ha velünk van egy szobába a picur.

t katinka
 
 


T. Katinka! Én is úgy gondolom, hogy később jobban érzi majd apa is,már csak ezért is,mert nem lesz helye elbújni. :)

Ezt találtam a Kismama.hu honlapján. Egy kis olvasnivaló a kilókról.

Miből tevődik össze a terhesség végére a súlytöbblet?
A kisbaba súlya ennek mindössze negyede-ötöde, átlagos születési súlyt alapul véve (3300 gramm). A megnagyobbodott méh önsúlya egy kiló körüli, a mellek pedig egyenként akár nyolcvan dekával is súlyosabbak lehetnek, mint várandósság előtt. A magzatot ellátó méhlepény körülbelül hatvanöt dekás, az erekben keringő vérmennyiség és a szövetekben felhalmozódott víz, valamint a magzatvíz együttvéve négy kilogrammot tesz ki. A "hasznos" súlytöbblet tehát nagyjából 9750 gramm, az ezen felüli mennyiség zsírpárnák formájában rakódik le, ám ez sem teljesen haszontalan. A szoptatás idejére szolgál energiaraktárként – genetikai örökségünk ez abból az időből, amikor a zsírtartalék biztosította az utód ellátását ínséges időkben. Mivel ma már nem kell ilyesmitől tartanunk, felesleges túlzott tartalékot felhalmoznunk a terhesség alatt.

Mennyit hízhatok a várandósság végéig?
Régebben kilenc és tizenkét kiló közötti súlytöbbletet tartottak ideálisnak. Ma már árnyaltabban vélekednek az orvosok a hízásról. Több súly fér el azokon az asszonyokon, akik a várandósságot igen vékonyan kezdték, óvatosabban hízhatnak azonban azok, akik már eleve némi súlyfelesleggel rendelkeztek. Átlagos irányadó adatok helyett szélesebb határokat javasolnak az orvosok, a hét és tizennyolc kilogramm közötti sávon belül pedig nagyok lehetnek az egyéni különbségek.

Testtömegindex-számítás
Számolja ki a terhesség előtti testtömegindexét (kilogrammban megadott testsúlyát ossza el méterben megadott magasságának négyzetével).
Nézze meg a táblázatban, mennyi az ideális gyarapodás az ön esetében.
Például 1,70 méter magas, 68 kilós nő testtömegindexe: 68 : 1,7 x 1,7 = 23,5. A táblázat szerint 11,5 és 16 kg közötti hízás optimális ebben az esetben.

Testtömegindex a várandósság előtt Optimális gyarapodás a várandósság alatt
Alacsony (19,8-nál kevesebb) 12,5–18 kg
Átlagos (19,8-26) 11,5–16 kg
Magas (26-nál több) 7–11,5 kg

Kép
bei
 
 


Helló Mamik!

Most újra kezdem az irományom, mert délután már majdnem kész voltam, mikor totál lemerült a gépem :x

Julcsi: köszi a kelengyelistát, nekem is jól jön, egyelőre még nem kaptam a védőnőtől, de addig is jó valamiből készülni :wink: Azért a te pocid is nő, de gondolom magas is vagy a képek szerint. A múltkor nekem azt mondta a dokim, hogy nekem se lesz nagyon nagy hasam, mert hosszú a derekam és jól el fog férni a gyerek. Na majd meglátjuk :lol: Ne aggódj az ingyen doki- szívesség miatt, ha menni kell hát menj! Szerintem tök természetes ebben a helyzetben, én bizony lehet, hogy minden héten ott ülnék :oops:

Katinkababa: sorry, tényleg nagyon rossz lehet, átérzem! Egyelőre én még nem hámlok és a kence segít, de ugyan meddig :roll:

Lovászkata: Nagyon boldog szülinapot neked!!! Szép kerek poci az ajándék, csini, nekem tetszik :wink: Norbi jól van?

Katinka: apának is Happy Birthday!

Orsi: na ja, én itt sunnyogtam, de a kifogóról nekem is csak sejtésem volt, mint a múltkor a tankiniről :lol: :lol: :lol:

Bei: megnéztem a fotókat, szerintem jól nézel ki és egyáltalán nem látszik annyi kiló! Viszont jó kerek!

babamozgás:hát én mindenhol érzem, lenn is gyakran, de ott az is jellemző, hogy feszül. Azt hiszem olyankor a húgyhólyagomon telepszik le, mert akkor 5 percenként járok pisilni. Képzeljétek én már kívülről is látom a hasamon ha rúg, sőt a héten azt is elcsíptem amikor egyik oldalról a másikra vándorolt :D Érdekes tegnap
napközben elég inaktív volt, már majdnem kezdtem megijedni, de este beindult elég rendesen. Ma meg folyamatosan jelentkezett finoman. :lol: :lol:

finom rugdalózást mindenkinek,
C

cicóka
 
 


ja dobtam fel tegnapi képeket a gmail-re
C

cicóka
 
 


Szisztok! jajj cicóka! Nagyon szép a pocid. Olyan hozzád illik. Nem olyan nagy ,mint az enyém.... :shock: :) Sőt szerintem fele. De a testalkatodhoz,pont,amilyennek lennie kell. Nagyon szép!!! :wink:

Mindenki azt mondja, hogy nem is látszik, hogy híztam, pedig de.... :cry: Én látom és érzem is...... A fenekem és a combom duplája lett.( A varrónőm is megmondta) Csak szerintem mindenki a hasamra és a mellemre fokuszál és azért nem látják a többit. :lol: De végül is nem is bánom.

Azt én is látom a pocin, ha mozog, bár én vándorolni még nem láttam. :) MAjd később. Én általában ráteszem a tv távirányítót és olyan jó nézni ahogy mozgatja. :)

Kép
bei
 
 


Katinka, Lovászkata:

Nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánok!

Szép napot Nektek!

Kép
orsolymors
 
 


Szülinapodra kívánom neked:
szerencse kísérje végig életed.
Szerencse mellé még egyebet,
sok-sok vidám, örömteli percet,
Sorsod útja legyen mindig egyenes,
Te pedig légy boldog és sokat nevess!


Kép
bei
 
 


Sziasztok Lányok!

Decemberi babaváróként megpróbálok én is csatlakozni hozzátok :-)
Elsőként az érdekelne, hogy választottatok e orvost vagy kórházat? Egyre több kismamától hallom, hogy ügyeletesnél fog szülni. Nektek mi a véleményetek?
Bei: Az én pocakom sem kisebb és december 10-re vagyok kiírva :-) Mi lesz még? :-)

Üdv: Kriszta
mkriszta75
 
 


Sziasztok!

Lovaszkata: Boldog szülinapot! A mai ajándékod az lesz, hogy az uh-on azt mondják minden rendben a kicsi szívével!!! Várom a beszámolót!

Katinka: Neked is boldogságos szülinapot!

Cicóka: Nagyon kis helyes pocid van. Mi kb. egyidőben vagyunk, de én egyenlőre csak érzem, hogy mozog, látni nem látom.

Rohamosan nő a hasam, szerintem napról-napra nagyobb :D
Én szeretnék november közepéig vagy végéig dolgozni, ha Réka is úgy akarja.
Ki meddig szándékozik dolgozni?

Kriszta üdv köztünk!

Kép
eper74
 
 


Sziasztok kismamik!

Köszönöm mindenkinek a köszöntéseket! :)

Cicóka szép pocak,

Bei nekem is csipőm sokkal szélessebb lett meg a combom is vastagodott előző terhességemmel is igy volt,de sikerült lefogynom.Én is látom mikor mozog a pocim tegnap elég aktiv volt ma még nem annyira de még hosszú a nap.
Üdv kösztünk Kriszta.Nekem van választott orvosom.

t katinka
 
 


Katinka: hol fogsz szülni?

Kép
Kép
Kép
mkriszta75
 
 


T. KAtinka! Akkor megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül a vastagodásban. :) És azért is megnyugodtam, mert tudom, hogy ha megszülöm babót,akkor vissza fogyok, mert vagyok annyira kitartó már. Tudom mitől tudok fogyni és tudom mennyire fontos a sport. Már futni is szeretek, pedig régen utáltam...... Persze nem mindjárt futással kezdem a fogyót, mert az elég megterhelő lenne az elején.


Kriszta! Üdv itt nálunk! :) Nekem van választott orvosom. Vannak előnyei is és hátránya is. Előnye, hogy biztos megtesz mindent, hogy minél jobb és gyorsabb legyen a szülés és a fájdalmat is enyhítse.És szerintem sokkal nagyobb biztonságba fogom érezni magam, mintha idegen orvos keze alá kerülnék, olyan alá,akit életemben egyszer sem láttam. Fogalma sincs arról, hogy milyen a személyiségem, hogy mire van szükségem, hogy mi történt a terhesség alatt velem. Volt-e közbe valami komplikáció stb.... Hátránya csak annyi van, hogy sajnos a választott vagy fogadott orvos sem 100%, hogy ott lesz a szülésen,mert lehet éppen szabadságon síel, vagy másik szülésen van, vagy bármi miatt lemaradhat a szülésről és akkor jön az ügyeletes orvos,aki idegen és mivel tudja a kis könyvből, hogy van választott orvosod ezért alig foglalkozik veled, lesz.. és csak akkor megy be , ha a kitolási szakasz jön meg ha megvizsgál mennyire tágultál.(ha nincs választott orvosod lehet többet foglalkozik veled) Legalább is nálunk ez van. Ettől függetlenül én mindig is Optimista voltam, és bízom benne, hogy ott lesz az orvosom. És a másik, hogy fogadottnak minden hónapban fizetni kell, ha vizsgálatra megyünk,mert magán rendelésre megyünk és persze a szülés után is. Én havi 5000 ft-ot adok vizsgálatért és a végén kb 20-30 ezret. Mivel ez hálapénz, így én döntöm el mennyit adok.

Kriszta te tudod már, hogy kislányod vagy kisfiad lesz? És neveken gondolkoztatok már? Első baba? Eddig minden rendben ment? Dobhatnál föl poci fotót ha van. :wink:

Eper! Én is szeretnék november közepéig-végéig dolgozni, de persze ez attól is függ, hogy mennyire bírom és milyen idő lesz. Mert ha korán jön a tél és csúszós havas utak lesznek, akkor nem valószínű, hogy kockáztatok. Bár lehet már akkora hasam lesz, hogy nem bírom el, vagy menni sem tudok mert elránt. :)

Kép
bei
 
 


Sziasztok!

Lovaszkata, Katinka!
Istenke éltessen benneteket nagyon sokáig. :)

Eper!
Én is kb. addig tervezem, ha babóca közbe nem szól. :) Egy hónapot szeretnék szülés előtt otthon lenni. Végülis nem tömegközlekedem, nem autózom, nem egész 10 perc sétára lakom a munkahelyemtől, ahol egy irodában csücsülök, s ügyfelek bacijainak sem vagyok kitéve. Egyelőre még úgy gondolom, jobb emberek közt. :) Bár a reggeli kelés kicsit nehezebben megy, pedig még a reggelimet is mindig ágyba kapom. :oops:

És utána ki meddig tervezi otthon?

Babamocorgás: ma nagyon passzív kisBogár. Ő is álmos... :)

Na megyek pocifotót nézegetni... :)

Kata
Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Third Birthday tickers
katinkababa
Eger
 
 


Sziasztok!

mkriszta: ÜDV köztünk! Nem gondoltam, hogy még fog csatlakozni valaki, örülök, hogy tévedtem! :) Babódról és rólad mit lehet tudni? Írj gyakran, ha van időd!
CSajok! Nyugi nekem is vastagodik a combom, meg sztem a hátsóm is nő, bár azt nem látom... :lol: De nem érdekel amíg jól érzem magam és minden ok.
A választott orvos nekem is a biztonság érzés miatt fontos, ő ismer, ő követte végig a terhességet, nagyon nem örülnék, ha végül másnál szülnék. Én még szülésznőt is felkérek, sokan javasolták, pont a biztonság érzet miatt. Lehet, hogy többe kerül így, de abban is biztos vagyok, hogy nem fognak hagyni 20-on órákat vajúdni, mondván, hogy majd az éjszakai ügyeletes orvos megoldja... Szóval én a fogadott orvos oldalon állok.
Ma nálunk is passzívitás van a pocakban, nekem szétmegy a fejem, fülledt az idő, gondolom ezért.
Én nov elejéig tervezem a melót, de ez képlékeny, mivel saját vállalkozásban dolgozom, és október végén egy szép kis költözés elé nézünk (új telephely), ott mindenképp szeretnék még ott lenni. Ha csúszik én is tovább melózom. :) És az otthon maradás is képlékeny, én tavasztól szeretnék be-bejárni, igazából a családomhoz megyek, ha a munkahelyemre megyek. :)
Ágyba reggeli??????? Úúúúúúú irigy-irigy-irigy.... :lol: :roll: :lol: Na meg is mondom az uramnak, hogy de régen volt nálunk ilyen... :wink:

Kép
orsolymors
 
 


Lányok akit érdekel egy nagyon jó babakocsi reális áron. Mert 30000ft-ért elvihető. Teljesen megkímélt állapotban.
Babakocsi
- 4-szeresen állítható háttámla
- 5 pontos biztonsági öv
- állítható lábvédelem
- dupla görgők elől és hátul
- gumikerekek
- könnyű alumíniumváz
- egykezes összecsukás
- kényelmes ülés, párnázott fejtámasszal
- nagy, levehető bevásárlókosár

[+ további leírás]

- gyerektálca italtartóval
- szülői tálca: óra, hőmérséklet kijelző, tárolózseb
- forgatható naptető
- lábtakaró
- könnyű hordtáskával (max. 3/4 hónapos korig)
- méret (SZ x M x H): 99 x 58 x 107 cm
- méret (összecsukva): 58 x 58 x 88 cm
- tömeg: 15,5 kg

Újonnan 97000ft volt.

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
pancsi76
 
 


Otthonmaradás: Én is családhoz megyek dolgozni vissza :) Úgyhogy én is tavasszal. Akkor indul be az élet a vállalkozásba és anyu egyedül biztos nem bírná.

Ágyba reggeli? Az milyen? :roll: Én még soha nem kaptam olyat. :cry:

Kép
bei
 
 


Szisztok

Kriszta én Szabolcs megyében lakom és Kisvárdán fogok szülni.Az én orvosom arab lehet hogy pont otthon lesz mert ugye közel lesz a karácsony.De ha egy jó szülésznőt ekapsz aki segitőkész az nagyon jó.

Kata jó neked irigyellek az ágyba reggeli miatt.Nem tudom meddig maradok itthon 2 évig biztos.Az én melóm Biatorbágyon van úgy hogy nem tudom mi lesz.

t katinka
 
 


Sziasztok Lányok,

köszönöm a kedves fogadtatást!!! Vannak topikok ahol az újakat válaszra sem méltatják!!!

Rólunk azt lehet tudni, hogy van két kisfiam 7 és 5 évesek, most pedig kislányt várok :-)
Eddig minden rendben van. Igaz nem dolgozom, mert veszélyeztetettként táppénzen vagyok. Az elején sokat görcsöltem. A dokit azért kérdeztem, mert ugyan nekem mindkettőnél fogadott orvosom volt, ő már nem praktizál és nehéz újat választani!
A szülésznő tényleg nagyon fontos, ő van ott végig, ő irányít. A doki csak akkor lép közbe, ha valami komplikáció adódik és persze övé a befejezés, szépen kihímez :-)

Katinka: Én is arab orvosnál születtem :-) anyukám azóta is emlegeti, hogy milyen jó fej volt.

Van köztetek olyan aki a Máv-ban fog szülni?

Üdv Kriszta

Kép
Kép
Kép
mkriszta75
 
 


Bei: hihetetlen, de egy pocakos fotóm sincs....ígérem pótolni fogjuk és rakok föl!!!

Kép
Kép
Kép
mkriszta75
 
 


Sziasztok!


Sajnos nem jól alakult a nyaralásunk a mamánál. Ma kiderült, hogy a dédinek övsömöre van, amit a bárányhimlő vírusa okoz, és sem Balázs sem én nem voltunk bárányhimlősek. Már múlt héten csütörtökön kijött rajta, de nem tudta hogy mi ez és csak ma derült ki, mi pedig már ugye szombat óta egy légtérben éltünk vele. Tegnap még a gyerekkel együtt egy jégkrémet is nyaltak. A bőrgyógyász elküldött vérvételre, hogy kiderüljön elkaptam-e. Hétfőn kell mennem, de egy hét múlva van csak eredmény. Balázs ott maradt most a mamánál addig amíg ki nem derül, hogy elkaptam-e, és ő ma kapott védőoltást, mert ha elkapta is lerövidíti a betegség lefolyását, állítólag. Szóval ez történt velünk. A múltkor már összefutottunk a játszin a bárányhimlős kisfiúval, amit sikerült megúsznunk, erre most megint itt van ez. Pocsékul érzem magam, de próbálok pozitív lenni.

Cicus: küldök sok-sok pozitív energiát neked is, nem lehet baj!!


Bei, lovaszkata: szép poci!

Kriszta: üdv közöttünk!

ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG A SZÜLINAPOSAINKAT!
Az uncsihugomnak is ma van a szülinapja.

Kép
cedis
 
 


mkriszta!
üdv a klubban :)

nekem van orvosom, de ügyeletesnél fogok szülni (remélem, ő fog ügyelni... legalábbis a prücsökkel azt beszéltem meg, hogy akkor bújjon elő, ha a dokim ügyel)
sok rosszat hallottam mostanában a fogadott-orvosos szülésekről.

cedis!
nem akarok hülyeséget mondani... de mintha vmi olyan rémlene, hogy a bárányhimlő csak a terhesség elején lehet veszélyes a babára...

csajok!
ma varrtam a prücsöknek 2 angolpólyát:
Kép

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


"A bárányhimlő magzatkárosító kockázata a terhesség első három hónapjában jelentős, ilyenkor - a baba szervfejlődésének időszakában - ugyanis komplex, az idegrendszert, a látást, a hallást, a szívet, a végtagokat érintő, gyógyíthatatlan fejlődési rendellenesség alakulhat ki. A harmadik hónaptól átvészelt anyai bárányhimlő magzati kockázata már csekély."

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


julcsi: ezt én is megtaláltam a neten, de a gyerekorvos, és a bőrgyógyász nagyon rám hozta a frászt, azt mondták koraszülést, vetélést is okozhat a fejlődési rendellenességek mellett, és ők félidőig mondták, hogy addig nagyon veszélyes. Mondjuk azon éppen túl vagyok, de ez csak kevés vigasz. Csak reménykedni tudok, hogy valami isteni csoda folytán mégsem kaptuk el.

Nagyon szépek a pólyák!

Kép
cedis
 
 


cedis!
nem is azért írtam! persze, hogy fél az ember, és oda kell figyelni... csak azért kicsit talán megnyugtató, hogy már túl vagy a terhesség azon részén, ahol kifejezetten veszélyes (egyébként én mindenhol lényegében 1. trimeszterről olvastam... persze azért tuti jobb az óvatosság)

drukkolok, hogy minden rendben legyen :)

a pólyák nevében pedig köszi :D igaz, a nagy varrás-tudásommal nem nagyon van rajta egyenes varrás... de asszem a törpét nem fogja zavarni :lol:

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Sziasztok!

NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A KÖSZÖNTÉSEKET!!! :lol:
Minden rendben van az öcsivel, szép arányos, tökéletes szíve van és jó az áramlás!!! :lol: :lol:

Úgy néz ki hogy ez a 30.születésnap nem lett szerencsétlen a péntek 13 ellenére! Csak néhéz feldolgozni hogy így öregszem, vége a 20-as éveimnek!Este értünk haza, fáradtan, nem nagyon volt ünneplés,Ugye a szüleimmel voltam Peste, páromat csak este láttam, fel se köszöntött úgy igazán.Azért egy szál rózsa jó lett volna... :roll: :cry: Csalódott vagyok kicsit.Majd tudom vesz nekem valamit, csak meglepit soha se kapok...ez olyan gáááz.Mivel cukrász vagyok, még tortát is magamnak csinálom. :? Nah, mindegy....
Ma kitakarított , azért jó fej volt, én meg mára és holnapra is vendégeket várok, ugyhogy sütök. :)

Íme a kis prücsök! Alig 22 hetesen.
Kép

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok :!:

Vegre ujra itt egy picit :) Igyekszem irni mindenre meg ha megkesve is.

Pancsi gratula a jò eredmenyhez es a kislanyhoz :!:

Katinka Boldog Szuinapot :!:

Lovaszkata remelem Norbi mar el is felejtette az esest es jol van. Nagyon Boldog Szulinapot :!:

Julcsi remelem mar jobban vagy...mindenesetre pihenj sokat :!:

Cicus remelem nalatok is minden jol folytatodik :!:

Kriszta udv kozottunk :!:



Nalunk minden rendben szerencsere. Csutortokon megkezdodott ismet a nyari szunetunk. Sziciliaban vagyunk anyoseknal! Nagyon meleg van de szerencsere a tegerpart csak 10 perc :D Szeptember 15-ig itt leszunk biztos keveset fogok irni de mint mindig olvasok folyamatosan.
Nalam a kilok 7,5 :? de itt olyan sok minden finomsag van , nehez nem egyfolytaban enni :oops: Azert igyekszem vigyazni magunkra :roll:

Szep hetveget kivanok mindenkinek :!:

Daisypath Christmas tickers
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
nenu
 
 


Sziasztok!!!Visszajöttünk mi is!Majd visszaolvasgatok,meg hozok képet!

Egy hír:a hét eleje óta Niki baba már úgy rugdos h szabad szemmel is jól látható,csak úgy hullámzik a pocakom :lol: :lol:

annus11
 
 


Sziasztok!

Katinka: utólag is nagyon boldog szülinapot! Bocsi, de amikor olvastam csak az maradt meg bennem, hogy apának volt szülinapja, kissé feledékeny vagyok. :oops:

Köszi lányok a poci dicséretet :D Ma azt mondta az egyik barátosnőnk, aki november elején szül, hogy olyan kis hetykén hegyes :lol:

Cedis: bízom benne, hogy nem lesz semmi baj! Dokik hivatalból is paráztatnak, de mivel nem konrétan báráynhimlőssel hozott összes sors, hátha... szurkolok!

Kriszta: üdv itt, izgi, hogy még most is csatlakozik valaki! Nekem egyébként választott dokim van, és a Jánosba megyek szülni.

Eper: javascript:emoticon(':lol:')én november elejéig tervezek dolgozni, max nov 10-ig ha bírom. Elég stresszes a melóm, plusz óriási felelőség, már most is gondom van a koncentrációval. Én most úgy gondolom, hogy kb 1,5 évig maradok itthon, max ennyi idő, amíg tarják a helyemet :(

Julcsi: ügyi vagy, irigyellek, hogy így tudsz varrni :wink:

Lovászkata: ugye-ugye minden okés, nem is kell ettől szebb szülinap :lol: jó bulit a hétvégére!

Csajok! 2 napja viszket az orrom, ma már a szájpadlásom is és tüsszögök, kisebb orrfolyásom van. Úgy tűnik nem úszom meg az allergia szezont. Most kicsit baparáztam, mert tavaly olyan súlyos volt, hogy szteroidot kaptam és még akkor is csak két nap után kezdtem alakulni. :cry: :cry: :cry: Hétfőn irány az allergia gondozó!

További szép hétvégét, puszi

H

cicóka
 
 


Sziasztok!

Cedis: Remélem nem lesz semmi baj! Hiszen azért nem teljesen ugyanaz a vírus felelős mind a kettőért.

j: Nagyon ügyes vagy, szépek a pólyák.

lovaszkata: Jó a kép, aranyos a pindur.

Nenu: Irigykedek a tengerpartra. Szoktál fürdeni is?

Cicóka: Remélem nem lesz súlyosabb az allergiád! Nem elég, hogy viszket a bőröd, most még a nyálkahártyád is. Szuper lehet!

Velem annyi van, hogy a gyomorsavra bevált a Reni, sokkal jobb így minden, de azért nem viszem túlzásba a szedését.
Rékababa csak finoman rugdos, meg jön-megy, férjem sajnos még nem érzi.
Hasam óriásit nőtt.
Lakásfelújítás a vége felé jár, egyre szebb minden.

Kép
eper74
 
 


Sziasztok!

Elnézést a zavarásért, de hátha valakit érdekel:


AKCIÓ!!! Vadonat új, bontatlan SENCOR SBM 1600 BÉBIŐR az eredeti ár alatt!!!
Bolti ára 12.000 FT

Rendkívül megbízható, DIGITÁLIS KÉT irányú! NE HAGYD KI! Garancia van a termékre!

* A készletben egy adó és egy vevő készülék
*

* Hatótávolság 400 m nyílt területen
*

* Frekvencia tartomány:1,9 Ghz
*

* Tápellátás hálózatról vagy elemről
*

* Lágy éjszakai fény a gyermek egységén
*

* A készülékkel kér irányú kommunikáció lehetséges
*

* ( Szülői egységtől a gyermek egysége felé is)
*

* Állítható mikrofon érzékenység ( 5 szint)
*

* Állítható hangerő (6 fokozat)
*

* Akku töltöttség kijelző
*

* Tartozékok: 2 darab AC adapter,2 db AAA akkumulátor elem
*

POSTÁZOM IS!
A POSTAKÖLTSÉGET A VEVŐ ÁLLJA!

AKCIÓSAN MOST 8.000 Ft

Kép
Kép
sz.niki
 
 


Eper: sajnos a vírus ugyan az, csak ez olyanon tud kijönni, aki már volt bárányhimlős. A vírus a gerincbe visszahúzódva él a szervezetben, és valaminek hatására előtör bizonyos idegpályák mentén, és a bárányhimlőhöz hasonló hólyagokat produkál, amiben a vírus benne van. Talán annyi, hogy cseppfertőzés útján nem terjed, de ebben nem vagyok biztos.

Cicóka: még nem is láttam azt a pocifotót, majd mindjárt megnézem.
Hétfőn nem leszel véletlenül a Jánosban? Mert én reggel megyek vérvételre. Allergiával kapcsolatban: nekem is van, de eddig még nem tört ki rendesen, kicsit folyik az orrom reggel, és éjszaka már nekem is viszketett a szájpadlásom, de eddig még elviselhető volt. Jobb azért ha tényleg elmész dokihoz, nekem azt mondta nem szedhetek rá semmit sem.

Kép
cedis
 
 


Cicóka: Megnéztem a pocidat. Nagyon édes, illik hozzád. :)


Annus: Örülök, hogy rendben megérkeztetek, és hogy jól éreztétek magatokat. Csodaszép a baldachin meg a takaró, amit vartál, ügyes vagy igazán.

Kriszta: nekem is választott orvosom van, és a Jánosban fogok szülni. A kisfiamat is ott szültem nála, és elégedett voltam vele, nem akartam váltani. Remélem most is minden rendben lesz.

Tegnap mi is megvettük Balázs ágyát a Kikában, még össze nem tudjuk rakni, mert kell hozzá matrac is meg a szobájában hátra van a felújítás, parkettázás, tapétázás, aztán a régi ágyát tesómmal el kell vitetni a nagyihoz, mert nálunk nem férne. Végül is úgy döntöttünk, hogy eleinte a mi hálónkban lesz a pici ágya, legalább fél éves koráig, aztán meglátjuk, lehet együtt lesz Balázzsal, de az is tervben van, hogy nagyobba költözünk. Balázs egyébként azt mondja, hogy szeretne együtt aludni a kisbabával, hát mondjuk, majd meglátjuk ez fog-e még változni, ez a véleménye. A háló már kész, ki van festve, lassan készen is leszünk a munkálatokkal mi is.

Zsanimanó, Tyche olyan rég jelentkeztek már, vajon mi lehet velük?

Vásárlás: igazából csak egy pár dolgot akarok venni a ruhákon kívül, mert a Balázstól örököltek közül azt nem sokat fogunk tudni használni. A kiságyba kell egy új kókuszmatrac, pelenkázó, pihiszék, nagyjából ennyi. Gondolkodom még a mellszívón, de ha annyira nem lesz tejem, mint Balázzsal, akkor felesleges megvenni, inkább veszek egy kézit, amit elektromosra lehet csatlakoztatni, azt a részét meg bérlem, láttam már erre lehetőséget több helyen is. Úgy tervezem, hogy szeptemberben már beszerzem ezeket. Mellszívó tapasztalatokat szívesen vennék tőletek, hogy kinek mi vált be.

Kép
cedis
 
 


sziasztok lányok!

úgy látom, hogy a János nagyon népszerű :-) nekem az a legnagyobb bajom vele, hogy tudomásom szerint nincs a szobákhoz saját mosdó-wc. Én mindkét fiamat a Máv-ban szültem és nagyon jó volt, hogy nem kellett a folyosóra menni, gondolok itt főként az első nagywczésre és zuhanyra.... brrrr...talán ez a legrosszabb.
Cedis: én Avent mellszívót használtam és nekem nagyon bevált. igaz nem a legolcsóbb, de könnyebb volt használni, mint bármelyik pumpásat.

Kép
Kép
Kép
mkriszta75
 
 


Van a Jánosban saját fürdőszobás szoba, az IKEA fizetős szobák mind ilyenek, és szerintem a 2 ágyas nem fizetősek között is van saját fürdős. Én mondjuk, amikor Balázs született pont egy olyan két ágyasban voltam, amihez nem volt, de ott volt közvetlen mellettünk, nem kellett messzire csoszogni. Most úgy tervezem egyébként hogy két ágyas IKEA szobába szeretnék lenni, perszer ha lesz akkor éppen hely benne. Ami még nagy előnye a Jánosnak, hogy van koraszülött osztálya. A MÁV-ról is csupa jókat hallani. Nekem Balázzsal Avent kézi volt, az nem jött be igazán, most azért szeretném inkább az elektromost kipróbálni, hogy ha nehezen jönne meg megint a tejem, akkor azzal talán jobban rá lehet segíteni.

Kép
cedis
 
 


Sziasztok!

Semmi baj Cicóka és köszi.Én is nagy nyomott vagyok hát ma az ablak sarkába nagyon belevágtam a fejem vérzett is pedig elég látható helyen van csak én vagyok kábult biztos a meleg miatt.Tegnap voltunk strandolni anyós meghivott szülinap alkalmából voltam a vizbe is babó jól érezte magát kellemesen rugdosott.Kinga imádja a vizet ki nem lehetett szedni belőle,nagyon jól érezte magát.Valakinek fáj a mdence csontja nekem eléggé.

Cedis nekem a vákumos van chicco elég jó megvagyok elégedve vele.

t katinka
 
 


Na beszámoló és képek a blogomban!

Ma igyekszem visszaolvasgatni!

Allergiára ajánlom a szőlőmag kapszulát,DMben is lehet kapni,van tea is belőle.Nekem nagyon bejött mindig.Illetve a lecitin.Ezeket lehet szedni,sőt,a lecitin azt hiszem a babának is jót tesz,emlékeim szerint okos lesz tőle :lol: :lol: De erre már nem emlékszem....

annus11
 
 


Na visszaolvasgattam!

Pocakokat megnéztem,szépen növöget mindenki!

Az én hasam is nőtt megint,kilók nem jöttek vele hála az égnek!

Szülinaposaknak sok boldogságot utólag is.Nekem is 11én volt :wink: Meg a házassági évfordulónk is aznap volt :lol:

Én se vásároltam még,de ugye nekünk is van szinte minden Izáról.1-2 téli cucc kell mindkét gyerkőcnek.Meg egy ágy.Illetve gondolkozom a testvér babakocsin.

18án megyek a dokihoz,alig várom!Aztán nekem is jön a vérvétel,cukorterhelés.Az uramat aznapra haza is rendelem.Izával nem szeretnék ott ücsörögni.

annus11
 
 


Sziasztok!

Annus: Neked is Boldog Születésnapot!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat.
Olvasgattam a blogodat is. Iza nagyon tündéri kiscsaj.

Én 23-án megyek vércukorterhelésre és majd csak szeptember végén a 28 hetes uh-ra.
Raktam fel pocakfotókat.

Kép
eper74
 
 


Sziasztok!

Cedis: remélem nem lesz gond ebből a bárányhimlőből. Szorítok Nektek nagyon!
Lovászkata: Örülök, hogy jószívű a kisöcsi. :) Ünneplést meg tessék bepótolni! :lol:
Annus: utólag neked is kívánok nagyon boldog szülinapot! :D

Nálunk minden ok, a hétvégén nagy mozgolódásban volt a kiscsaj, 2 napig szinte meg sem állt. Olyan jó érzés, teljesen odavoltam egész hétvégén. Főleg amikor lelökte a pocakomról a keresztrejtvény újságot. :D

A héten hívom a dokimat a 4D UH időpontja miatt, valamikor jövő hétvégéig szeretném megejteni, mert jövő szombaton lemegyünk a Balcsira pár napra. Meg amúgy is úgy szeretném már látni!
Azon gondolkodtam, hogy ha majd valakinél megindul a szülés, azt a többiek honnan fogják tudni?? Lehet azt kéne csinálni, hogy mindenki meghagyja vkinek a telefonszámát, és küld egy sms-t, ha megindult a szülés, vagy netán már megvan a baba. Küldhetnénk pozitív energiákat egymásnak, nem csak napokkal később tudnánk meg, hogy ki szült már.
Mit gondoltok? (Én Nenuról tuti tudok híreket hozni és ő is rólam.)

Lesz kismama találkozó? Szerintem vmelyik szeptemberi 7végén megejthetnénk, tök jó lenne.
Na, megyek, mert a papírok valahogy nem akarnak eltűnni az asztalomról maguktól.

Szép napot Nektek!

Kép
orsolymors
 
 


Orsi!

persze h lesz tali!!Szeptember szerintem is jó ötlet,akkor már nincs ilyen meleg....

Ne aggódj,gyorsan terjednek a hírek ha megindul a szülés!Izánál mikor elfolyt a magzatvíz még írtam a fórumra h mi a pálya,meg a 2 perces fájások közt is dobtam még smseket :lol: :lol: És talán 1-2 óra múlva kaptak képet is a picről,öcsém tett fel :wink:
Amúgy a gmailre én beírtam a telszámom,szerintem oda be lehetne írni 8)

4D szuper lesz,majd meglátod!Örülök h nálad is ilyen nagy mocorgást csinál a baba!Niki is folyton rugdos,tegnap este belelendült,azóta alig hagyja abba :lol: :lol:

Eper!
Mindjárt meglesem a pocakfotóidat!!!Azt hiszem itt a 32.héten van a köv nagy uh,de majd megnézem!

annus11
 
 


Sziasztok!


Cedis remélem nem lesz gond a himlőből.

Annus bldog szülinapot neked is.Hol lenne a kismami tali?
Voltam ma védőnőnél megint +1 kg igy már 70kg vagyok.Jövő kedden uh végre :lol: :lol: meg cukorterhelés.A vérnyomásom alacsony nem mondott rá semmit,fáj is a fejem.

t katinka
 
 


S.O.S. , S.O.S. Föld hívja Tyche-t és Zsanimanót!
Hova tűntetek lányok? Reméljük minden oké veletek?!

Kép
orsolymors
 
 


:lol: :lol:

Majd előkerülnek :wink:

Katinka!
Nekem is alacsony a vérnyomásom,de nekem se mondtak rá eddig semmit.Mondjuk időjárás függvénye is.

annus11
 
 


Sziasztok! A hétvégén nem volt netem,mert olyan vihar volt......., Valahova ide a közelünkbe becsapott a villám és elment a net tv minden. Ma javították ki.

Cedis! Hihetetlen, hogy megint összetalálkoztál a vírussal. nagyon szorítok, hogy most is mint múltkor elkerült és nem lesz semmi gond.

Lovász Kata!
Látom nem vagyok egyedül. Párom ugyan ilyen. :( Nagyon jó a kép a kis prücsökről!! :) Édes!!!!

Annus
! Akkor neked is így utólag nagyon sok boldog szülinapot!!!!! Az alergiád reméljük nem lesz olyan súlyos,mint ahogy tavaly volt. Megnéztem a blogod. Nagyon jók a képek!!!! Iza tündéri!!! :) Alacsony vérnyomásra KÁVÉ . Napi 2 csésze kávé elfogadott- Tejes kávé- Nekem is 100/ 68 a vérnyomásom, de én 2 kávét iszok meg mellette. Ennyit a védőnő is engedélyezett. :)

Ha valakit kihagytam volna attól elnézést kérek!!!! Mindenkinek szép estét. Holnap jövök. :wink:

Kép
bei
 
 


Szisztok kismamák!

Senki nem mozgolódik ma a fórumon? :shock:
HOLNAP 4D Délután 1-kor. NAgyon várom. Izgulok nagyon. :)

Engem még nem küldött senki terheléses cukorra. Szerintem a védőnő elfelejtette. Vagy a doki? Na mindegy. Annyira nem is hiányzik. :D

Kép
bei
 
 


Sziasztok!

bei: Hozol majd képet? Kiváncsi vagyok!
Mi majd csak 30. hét körül megyünk, ha addig kibírom :D

Kérdezz rá a vércukorterhelésre mert a kötelező vizsgálatok között van. Mondjuk egy-két hét eltérés biztos nem számít!

Kép
eper74
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?