[quote="bogarka74"]B írta:bogarka74ammeg ezen az oldalon mindent felsoroltak, hogy mit nem szabad. Egyebkent attol fugg az ember hol olvas utana a dolgoknak. Az Aloet nekem tobb baratnom is fogyasztotta vegig terhesseg alatt sot elott is es nem volt senkinel gond. A zold teat is tobb nogyogyasz is ajanlja, allitolag jot tesz a kismamaknak itt ez is tilto listan van. Ez mar sztem attol fugg ki, kinek hisz. En a terhesvitaminokban nem hiszek pl. A majat is terheli es vegyileg eloallitott megis ajanlja az osszes nogyogyi kiveve parat. Ez is inkabb ma mar jol meno biznisz a gyogyszercegeknek. Aki nem szed vitamint is egeszseges babaja szuletik. Gyogyszeresz baratom szerint nem kell csak folsav, magnezium es asszem a kalciumot mondta. A tobbi oszerinte csak jo fogas a gyogyszercegeknek. Egy nagy halozat ez az egesz. Aztan aki ezt elhiszi, elhiszi, aki nem, nem. Nem tudom szedek e majd vitamint de...nem biztos. A folsavat azt tuti fogom es a Mg-t is.
Az a baj, hogy amit a neten írnak, annak fele sem igaz, és pl. egyik helyen azt írják, hogy ehetsz májpástétomot, a másikon, meg hogy egyáltalán nem. Én van, hogy napi szinten megiszok 1 l zöld teát, Nestee-s, vagy Lipton (ezek jobbak mint a neve-nincs társai). De ezek még akkor is gyengébbek, szóval biztosan lehet.
Az én orvosom szerint teljesen feleslegesek ezek a kombinált vitaminok, ne akarjak óriásbébit szülni, mert szerinte ezért vannak ilyen nagy babák mostanság. Ráadásul ha jobban informált vagyok, és utánanézel a vitaminoknak, egyesek ütik egymást, és mégis jól megférnek egymás mellett ezekben a kombinált vitaminokban, szóval akkor mégsem használ.
Azért választottam a Hipp Natal ivólét, mert abban 100%-os a vas, és C vitamin is rendesen van benne, de megnéztem az összetételét, nincs olyan vitamin, vagy ásványianyag, ami a másikat gátolná a felszívódásban. Az Elevites reklámon tudok nagyon felháborodni, az idegcsőzáródásról beszélnek, meg hogy szedd már a terhesség előtt. Igen, szedd, de a folsavat, mert az segíthet ezen. Bár én Regivel folsavat sem szedtem (mert nem mondták, hogy kell).
Az aloe gél, én úgy tudom hogy kifejezetten vetélés, koraszülés ellen van. Amikor mentem az orvosomhoz szülés utáni 6 hetes vizsgálatra, megjegyezte, hogy ennyi és ilyen erős görcsök mellett ő csodálkozik, hogy 40. hétig kihúzta Regi. Akkor mondtam, hogy ittam az aloe gélt is. Nem tudok róla, hogy ártalmas lenne, de most is fogom inni, mivel az elsőnél is minden rendben volt. Nehogy abból legyen gond, hogy abbahagyom. És máshogy az allergiámmal is nehezen bírnék. Ami higgyétek el nagyon erős, mert májusban voltam friss teszten, és csak néztek, hogy ilyet régen láttak, hogy valaki a fűpollenre ennyire allergiás, na azt meg próbáld kerülni. Áprilistól-októberig szépen szóra a pollenjeit.
Szóval nehéz eldönteni, mivel is ártasz, és mivel nem. Bár itt a példa erre a krémre ami nekem túlérzékenységi reakciót váltott ki, a neten olvasom, hogy sokaknak meg bevállt.
Még visszaolvasok, csak ezt azért idéztem, mert jól összefoglalta bogárka a lényeget.