Új privát üzeneted érkezett!

Zazzy!

Visszakerestem KIR hozzászólását.... Azt gondolom igaza van,de én mint első babát váró kismama honnan tudjam hogy valóban nem teszem tönkre a gyermekemet a cukorral????
Persze azon már én is gondolkodtam hogy azért csinálják ezt velünk az orvosok, mert nem merik vállalni a felelősséget ha valami rosszul sül el.
Pl.: ezért olyan sok a császármetszés is!!!!
Tehát én gondolom hogy ott van Mókica, akinek sajna magasabb a cukra mint nekem, és szerencsésebb mert nem paráztatják hetente inzulinnal!!!!! Ha az ő cukrát nézem /bocs Mókica/ akkor úgy érzem nem kell besz..nom!!!!
De Vickyt mintha kevesebbért is inzulinra rakták volna....
Hát nem tudom, azért bizakodom, és a jövőhéttől minden nap tornázok, hátha az is segít.
Ma már nyugodtabb voltam, és elhatároztam ha inzulin, akkor legalább minél késöbb!!!! :x
Persze keresnem kell még diabetológust, aki foglalkozik velem.
Én már csak azt nem értem hogy az endokrinológus miért mondta hogy csak éhgyomri cukor érdekli, mert ha baj van, akkor azon látszik???? :shock:
Most is csak azt nézi, de a cukros doki szerint az endokrinológus, nem diabetológus!!!! :evil:
Miért az inzulin nem hormon?????????

Kép
mók

Mók: Először is: nyugi! Bele kell törődni :( Ha inzulin, akkor az, nem tudsz mit tenni. Előfordul, hogy a diéta nem elég sajnos :(
Másodszor: Igazad van! Ha már inzulin, akkor minél később legyen! Mindent megteszel az ügy érdekében, ez számomra nem kétséges, szóval, ha el lehet kerülni, akkor el fogod! De ha nem sikerül, akkor abba is bele kell törődni. Szoktasd magad a gondolathoz, próbálj meg nem parázni ezen. Tudom, hogy könnyű mondani, de ez is olyan dolog, amint hiába parázunk, mert az nem segÍt (sőt!).
A Margitban volt egy diabetológus nőgyógyász... Nem tudom, hova jársz most endokrinológushoz, merre laksz, de talán sikerülhet egy olyan diabetológust találnod, aki nem akar egyből inzulinra tenni. Ha tudnék ilyet, akkor segÍtenék szÍvesen... (szerencsére nekem nem kellett). Megkockáztatom, hogy jobb lenne mindkettőtőknek, ha már most elmennél egy diabos dokihoz. Persze egy jóhoz, aki nem paráztat összevissza ;) Lehet könnyebben elfogadnád az inzulint vagy nyugodtabb lennél, amig küzdesz ellene....
Sok-sok kitartást neked és milliónyi drukk, hogy sikerüljön!

Mókica: Hogy vagytok? Milyen a cukrod? Haladsz a cukor emelő ételek kizárásával?

Kir: Láttam pocakod a blogodban :) Nagyon csini kismami vagy!

Kép

Kép
bettica

Mók!
Ezért írtam,hogy dokija (is) válogatja :roll: Csak itt meg megint jön az,hogy mi laikusként kinek higgyünk???Ha az orvosok is ennyire nem egységesek.Tudom,hogy mi is mindannyian mások vagyunk,minden egyes PCOS más és más,de akkor is.Tényleg majdhogynem ahány doki,annyifélét mond :evil:
Tapasztaltakat kéne kérdezni/kérni,hogy ajánljanak egy jó diabetológust.

Én megőrülök.3.napja lent van a hőm(vagy ki tudja mióta,csak azóta mérem) a béka s...e alatt,ugyanennyi napja görcsölget/fáj a hasam,de sehol semmi.Pedig amikor leesik a hőm,nekem aznap,max másnap megjön :roll: Fogalmam sincs,mi van.44.cn.Ma délutánra úgy bepörgettem magam,hogy csináltam egy tesztet,persze fölöslegesen,36,2-3-as hőkkel,de már fogalmam sincs,mi van.Tejem is megcsappant,ahogy mensi előtt szokott,de sehol semmi :evil: Mérges vagyok.
zazzy

Zazzy, nem lehet hogy esetleg most van péd???

Bettica, sajna most nem tudom mérni a cukrom, várom a csíkokat. Addig is kerülöm, amiről már kiderült, hogy nem jó, és azokat eszem ami nem emelte a cukrom. Cukros üdítő, krumpli, fehér kenyér szinte egyáltalán nincs is. (tegnap volt egy kis fehér kenyér :oops: )

Mók, én is azt mondom, ha inzulin, hát inzulin. Szerintem nem fogom megúszni. Mondjuk dokinénim nem kért még diétás naplót se, vagy hogy otthon mérjem a cukrom. Ez csupán önszorgalom nálam. De legközelebb viszem a feljegyzéseim, hogy mondjon rá valamit.
Szóval ne keseredj el. Babáért mindent! Talán nem rosszabb inzulinnal szurni magam, mint a vércuki méréshez. :wink:

egyébként jól vagyunk. Afp eredmény is jó lett. 1,21MOM és koriigálva 1,32 MOM. :)
mókica

Mókica!
Még erre gondolok én is :roll: A múltkor ugyanez volt,hogy együtt voltunk,és majd leszakadt közben az egész hasam alja :oops: nagyon fájt,most ugyanez volt tegnapelőtt,csak nem emlékszem(nem is én lennék :x )hogy ez mensi vagy pé előtt volt a múltkor.

Ebben is van valami,hogy a cukormérővel sem jobb böködni magunkat :? Emlékszem,az én ujjam is tűpárna volt,már nem tudtam hova szúrni,hogy ne fájjon annyira.
zazzy

Lányok!

Igazatok van, nem kéne félnem a szurkálásoktól.
Végül is mire kiderül milyen a cukrom, már csak 10 hét lesz hátra, és azért még reménykedek hogy hátha még a következő is elmegy, és akkor megint lehet kicsit húzni az időt.... :roll:
Nekem kötelező "kajás naplót" vezetni. Mondjuk annyiban nem roszz, hogy sokmindennek nem kell újra számolnom a ch tartalmát.
Hát ennyire jó.

Mókica!
Gratulálok az afp-hez, nekem 0,70 volt, a korrigált pedig 0,99, így elfogadta az orvosom, genetikára sem kellett mennünk.
A tied jobb lett, egyértelműen!!!! :D

Zazzy!
Én is pé-re gondolnék, vagy ami még lehet az a méhnyálkahártya leválása , ugye mensi elött, de ez egy kicsit elhúzódik ezek szerint.
Mondom ezt én, akinek mensis görcseim voltak, közbe meg terhes voltam... :)
Már keresztet dobtam arra a bizonyos hónapra, csak hát az ördög nem alszik, csináltam tesztet...

Kép
mók

De pé-nél meg nincs ennyi ideig lent,nem???Hát nem tudom lányok,ha ez most pé.akkor rá kéne gyúrni,de egy porcikám sem kívánja,annyira fáj a hasam,hogy előre félnék,hogy milyen lesz :oops: :shock: Azért ez így milyen?Férjem amúgy is hosszú nappalos volt,már alszik,úgyhogy ez amúgy is eldöntve :lol:
zazzy

Zazzykám, én tökéletesen megértelek. De annyira megértelek, h el sem képzeled...
Én is annyira be voltam görcsölve, h nehogy vissza kelljen mennem dolgozni. És sajnos nem úsztam meg. Amikor egsyzer kiszmítottam, h mostmár tuttira több mint 3 év lesz a küönbség, hát olyen lelki beteg voltam, hogy csak!
De akármilyen közhely: nem szeretnek a babák parancsszóra születni. Látod vissza kellett mennem dolgozni és le is húztam egy egész tanévet. Becsszó nehéz évem volt, mert a fiam 4 órás oviba járt (8-12-ig), én 2,5 év kiesés után... meg aztán a végefelé terhesen... na de a világért sem szeretnék panaskzodni...

És mikor babásodtam?
Hát ezt így a közösben nem meséltem el, de most el fogom:

Két év metszedés után kiakadtam. (Tibike 2 hónap metszedés után fogant).
Szóval 2007 áprilisben megszületett Tibike, majd 2008 januárban kezdtem újra metet szedni.
És 2009 decemberben totál depis lettem... már addig sem voltam jól, mert midnen ciklusban tudtam, h mit kések le: ez az utolsó hónap, h 2 évnél kevesebb legyen a különbség. Ez az utolsó hónap, h esetleg nem kell visszamennem dolgozni. Ez az utolsó hónap, blábláblá....
Szóval parzáztam rendesen és depiztem.

És 2009-ben, decemberben kikészültem. Közöltem az urammal (egyébként mindent ketten döntünk el, de ezt most közöltem, h így döntöttem és kész), hogy decemberben, ha megjön, akkor tartok egy hónap szünetet. Vagyis egy ciklusnyit. Ha megjön, akkor kidobom a metet és midnen gyógyit kidobok, mert már megbolondulok, és amikor majd januárban is megjön, akkor kezdem újra szedni a metet, újra járkálni a laborba, nődokihoz tüszőlesőbe, stbstb.

Nos, dec.14-én megjött és január közepén idegeskedtem, h a francba bele, h milyen jl be volt állva a ciklusom, most meg megint nem kar megjönni, stbstb...

Lényeg a lényeg: azóta sem jött meg! Abban az egy szál ciklusban maradtam babás, amikor nem szedtem semmit!

Akkor is úgy, h a 27. cn-on mondom az uramnak, h a fene se érti már az én szervezetemet, kéne megjöjjön a mensim és errefel totál pé-ős tüneteim vannak. De persze nem mértem hőt és nem csináltam semmit, mert nagyn megfogadtam, h egy ciklusnyit NEM ÉRDEKEL SEMMI EZZEL KAPCSOLATOS!

Nos, persze kb a 28. cn-on jött össze Hugi :)

A történet folytatása, h a 32. napon csináltam egy tesztet, mert írtó gyanús tüneteim voltak (létezik, h 4 naposan éreztem már valamit? cicifeszkó, éjszakai pisilés, stbstb), és képzeljétek: NEM HITTEM, h egycsíkos, ezért a 33. napon csináltam még egyet. Sima egycsík az is.
No, volt amiért bőgjek.

A 40. napon be akartam szedni a duphastont, h hozassam meg. Hát kitörpöltem az agyamban, h már annyi 1csíkost láttam, h 1el több v kevesebb nem számít, de azért mégsem duphastonozok teszt nélkül. Lepisiltem a tesztet, otthagytam a mosógép tetején. Aztán reggeli után mentem, h "dobjam ki azt a hülye tesztet, egész nap ne nézzem az egycsíkos idióta midenit." S hát bakker, volt rajta halvány második csík. :)))

No, azóta sem jött meg, hálistennek.

Csak azért meséltem el, h... persze tudom, h nem lehet parancsszóra lenyugodni... de mindig kiderül, h a nyugodtság igenis roppant fontos!

És azt sem akarom mondani, h abbahagyjátok a met-et! Isten ments!

Csak elmeséltem.

Szerencsét mindenkinek a babásodáshoz.

EZO: puszik! Ügyesek vagytok!!! :)

Egyébként úgy néz ki, hogy JUTKA lesz a hugica :)

Kép
k.ir

ezo: Örülök hogy jöttél, jó nagyra megnőtt már Máté.

mók: Nálam a 15. héten volt 7,7 vagy 7,8 a cukrom. Ez a met abbahagyása miatt volt. Akkor méregetnem kellett, de kiderült hogy rossz a mérőm. Befektetett a doki és mindig 7 fölött volt a kaja után 1 órával. Ezért kellett az inzulin. Ne félj, nem olyan macerás az inzulinozás sem. Én már bárhol megböktem magam. Kicsit bele kell jönni, de utána már nem keseríti meg az életed. És nálad még közel sem biztos hogy kelleni fog. Egyébként én is kiborultam, hogy a cukorral beteg lesz a gyerekem, de semmi baja nem lett. Csak nagyon oda kell rá figyelni. Bár meg kell hogy mondjam, az ünnepek alatt már nem foglalkoztam annyira vele. És nekem a végén javult. Egyébként annyiból jó az inzulin, hogyha valamit nagyon meg akartam enni amit nem igazán lehetett volna, akkor nyomhattam 2 egységgel többet és rendben volt a terhelt eredményem. Egyébként az inzulin is hormon, de a diabetológus azért van hogy csak erre figyeljen az endokrinológus meg szélesebb körben tájékozott, de lehet hogy ennyire az inzulinban nincs otthon. Szerintem. Csak mert az én nőgyógyászom endokrinológiát is végzett, mégis diabetológushoz kellett mennem.

Nem kaptam erre a terheléses cukor eredményeimre a háziorvostól sem gyógyszert. Átvágni meg nem akartam a tesó projekttel. Majd csak lesz valahogy. Ha jönnek a tünetek úgyis íratok fel valahogy metet.
vicky79
Budapest III. kerület

Kir!
Drága vagy,hogy ezt elmesélted (pedig emlékszem ám! :wink: de sosem árt egy kis frissítés :lol: )biztos nemcsak nekem segít.
Tény és való,én most nagyon bepörögtem. :cry: Mert most minden annyira jó,és annyira ideális(az anyagi helyzetünket leszámítva,de,ha arra várunk(ahogy valakinek a dokija is megmondta,nem emlékszem,ki volt)akkor sosem lesz tesó :lol: )és a férjem is szeretné,pedig ő annyira azzal volt,hogy legalább 1 évet menjek vissza,anyagilag nem lenne mindegy,de kérdem én,hogy lehet egy pcos-nak ilyen szinten tervezni???Sehogy!:evil:

Hőt nem mérek,nincs idegrendszerem hozzá,most csak azért,mert elkezdett fájdogálni a hasam,és kíváncsi voltam,hogy mensi vagy pé miatt.De nem lettem okosabb :lol:
zazzy

Vicky!

Köszi a hozzászólást, most nagyon igyekszem a tornával is, hátha tényleg segít az is. Kezdem szokni az inzulin gondolatát, csak azt nem tudom még hova fussak ha elérem a 7-et. Mert ugye doki augusztusban szabin van...... :roll:

Kép
mók

Mók, ha kezd emelkedni, akkor a háziorvosodtól kérj beutalót diabra és irány az egyik rendelő... Addig is nézegess dokit, mire eljutsz oda (de ilyen ne legyen), akkor már legyen a kezedben egy név... (továbbra is megkockáztatom, hogy jobb lenne már most elmenned egy JÓ diabos dokihoz, majd ő megmondja, hogy mikor menj vissza).

Kép

Kép
bettica

mók: Szerintem csak akkor rohanj dokihoz, ha tartósan 7 fölött lennél, vagy jóval fölötte. Nekem volt hogy új dolgot ettem és még inzulinnal is sikerült 7 fölé tornászni. Egyszer-egyszer nem gond, csak ha tartósan magasabb. Hol is fogsz szülni? Az ÁEK-ban van nagyon jó diabos dokinéni kimondottan terhesekkel foglalkozik. Legalábbis minden kismamát hozzá és a kolléganőjéhez küldenek.
vicky79
Budapest III. kerület

Mók saját példa:
először is, én szedtem a metet, így az eleve majd egy egész értékkel hanem többel lentebb vitt mindent

DE

és itt a lényeg.

A magyar orvosok félnek. Ez tény.Sok a per,ez is tény.Emiatt mindent megtesznek, nehogy baj legyen és olykor feleslegesen idegesítenek betegeket és sajnos terheseket leginkább.
És ugye egy babás aggódik...Ez dupla teher.

Egy valamiben voltam biztos, magamban.Ez volt a fix.

Az elvem:
éhomi alacsony legyen max 5.Kaja után egy órával max 7 ha pedig 7 fölött volt, akkor kaja után másfél órával legyen max 6.8

Amíg ez így volt, nem érdekelt, ki mivel basztatott, ki mivel idegesített, persze ez erős túlzás, mert marhára idegesítettek, és kurvára elegem volt mindenkiből és mindenből, de tény, ezeket az értékeket tartanom kellett, vagy így, vagy úgy.
Végül vagy úgy lett belőle, azaz átmentem drasztikus diétába és ezzel kordában tartottam magam és az értékeim.

Persze volt, hogy elszálltak az értékek, ezeket feljegyeztem, miket ettem, mi történt pl stressz, front fejfájás stb és ha megismétlődött és valami stimmelet a felírtak közül, tudtam, nem gond hogy magas mert pl a melegfront nekem rendzerint 7 fölé vitte a cukrom, de ez kirívó eset volt, így nem is jelentettem le.

Azonban ha tartósan 7 fölött vagy 6.8 fölött (a másfél órás) lettt volna az értékem, INZULIN!!!!Mert inkább inzulin, mint baj.

DE
amíg az inzulin elkerülhető, el kell kerülni, mert egy kh-i körülmények között beállítptt inzulin érték bizony nem mindig megfelelő az életben produkált értékekhez lásd frontkor megnő a cukor nálam...

Tehát nyugi nyugi nyugi!Mérj!
Vendég

Vicky!

Én a sote-n szülök, ott is nagyon jó a doki aki a kismamás cukorral foglalkozik, csak elment szabira, egész augusztusba, és helyettes nincs. :evil:

Hunci!

Jövő héten megint labor, akkor kiderül hol állunk, most intenzívebben tornázok is, hátha...
A sote-n lett volna jó, ha ott állítják be az inzulin, mert nem kell befeküdni. Valószínűleg pont azért amit írtál, mások a körülmények. Illetve mostanában nagyon sok stressz ér, azt hittem csak szójáték hogy ez kihat a cukorra, ezek szerint nem. Mi most kezdünk babaszobát építeni, meg az össze fűtést átvariállják, és babókámnak se vásároltunk még, plussz bejött ez a cukorbaj, meg tegnap párom papája is meghalt. De leginkább az építkezés nyomaszt, és hogy a gyerek nehogy hamarabb jöjjön mert nem tudom mi lesz akkor. Tehát stressz az van bőven!!!!
:cry:

Kép
mók

Hű Mók,akkor elsősorban nyugiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.Tudom,könnyű mondani,de tényleg!A babád érdekében!Ha szép nyugisan várod,akkor majd akkor jön,amikor jó lesz.
Ez jó sok nehezítő körülmény,nem irigyellek,de tényleg arra gondolj,hogy SEMMI sem fontosabb most NÁLA!!!
zazzy

Mók!

[quote]D írta:e leginkább az építkezés nyomaszt, és hogy a gyerek nehogy hamarabb jöjjön mert nem tudom mi lesz akkor.

Ez most nagyon hülye szöveg lesz, tudom, de az az egy biztos, h. ha korábban jön, akkor tovább benn lesz a kórházban, úgyhogy ezen aztán tényleg ne parázz! (bocs mégegyszer, nem poén tudom)
Ne parázz ilyeneken. Nem Szibériában vagyunk és nincs farkasordító tél, semmi baj nem lesz, ha nem készül el a fűtés kiépítése, max veletek alszik az első pár hétben (amire egyébként is van esély)

Én azt mondom, mielőbb keress egy jó diabetológust és egy jó dietetikust, aki segít neked a kaják kiválasztásában. Azzal talán könnyebben megúszható az inzulinozás.
De ha kell az inzulin, akkor kell.
Próbáld meg úgy felfogni az egészet, hogy 3 hónapot erre áldozol az életedből.
Annó, amikor még babára gyúrtatok, hogy elment 3 hónap, ugye?
Most is pillanatok alatt el fog.
Aztán, mire észbekapsz, a következő 3 is, meg az azt követő 3 is, és egyszercsak ott találod magad a gyerek diplomaosztóján és visszagondolva csak egy pillanat lesz a 3 hónap, amit inzulinozással töltöttél.

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Rambóka!

Aranyos vagy,de amikor arról írok hogy korábban jön a baba, akkor nem ennyire koránra gondolok, csak remélem hogy mondjuk még a 36. héten se bújjon ki,mert minden egyes hérte szükségem lesz hogy kellőképpen fogadhassam, vagyis ahogy úgy ahogy szeretném, hogy minden rendbe legyen, és utána csak rá koncentrálhassak.
Az inzulinnal megbarátkoztam, vagyis barátkozok. Ha kell hát kell, meglátjuk.
Jövőhéten megyek a háziorvoshoz, és kérek beutalót diabetológiára, aztán labor, és meglátjuk!!!!

És biztos igazad van,de sajna hajlamos vagyok kicsit idegeskedni dolgokon. Annyit vártam erre a babára, és most tényleg szeretném úgy fogadni ahogy elképzeltem... :roll:

Kép
mók

Mók!

Amikor én a fiammal terhes voltam, a helyi távfűtő az utolsó pillanatban jött átkötni a radiátorokat, pedig többször is szóltunk, h. útban van a baba.
Aztán a fiam a 38. héten kikíváncsiskodott. A párom végül privátban elintézte az átkötést, amíg én a gyerekágyon voltam. A többi anyuka húzott haza, mint a vadlibák, egyedül én érdeklődtem a dokimnál, h. nem maradhatnék még két napot, mert még le kell festeni a frissen beszerelt csöveket és kiszellőztetni a festékszagot. Maradhattam. :)

rambóka

Börzefigyelő :) :
Csajok a Lidl-ben múlt vasárnap volt fa etetőszék, ilyen:
http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=-1
9999-ért.
Én tegnap még kaptam.
Most bébiruhák vannak.

Jövő héten pedig szűkítővel kombinált wc ülőke lesz 4-5000 körül, ha jól emlékszem (a következő újságban láttam, a honlapjukon még nincs fenn).
Ilyesmi, mint ez:
http://www.szatmari.hu/termekek_item_co ... item=27920
Nekünk nagyon bevált. Nem csúszkál, mint a külön rátehető szűkítők és a gyerek is boldog, hogy ő hajthatja le/fel.

rambóka

Sziasztok!

Csak jöttem egy kicsit dicsekedni, mert ma voltam endokrinológusnál, és hát fogytam 2,5 kilót, ami ugye a diéta hatása, és hát boldog vagyok miatta. Persze szerdán jön a fekete leves mert akkor megyek laborba, na a miatt aggódom, de hátha még jó lesz az eredmény.
Az endos dokinál a éhgyomri cukim 3,1! :shock:
Amit a helyi laborban csináltak az mindekettő 4,8 lett. Hát én ezt nem értem, mert az endos doki is laborral dolgoztat.....
Majd most kiderül. Annyit azért közölt hogy szerinte sok a 150 ch. Vegyem kevesebbre, de a cukros doki szerint ennyit kötelező megenni a baba miatt. Az endos szerint a zöldségekből, gyümölcsökből elég tápanyagot kap a baba.
Na itt, egy kicsit nem tudom mit is tegyek, próbálok a cukros dokinak inkább hinni, mert ő csak kismamis cukorbetegséggel foglalkozik, és biztos jobban átlátja mi a teendő.
Hét vége felé jelentkezem az eredményeimmel, remélem nem sírva!!!

Kép
mók

Mók!
A 150gr ch egy kismamának szerintem nagyon kevés!!!! A cukor értékeid viszont nagyon szépek. Szerintem nincs min izgulnod. :wink: Az enyém lenne ilyen.... Én 160gr ch-n vagyok. Tegnap pl úgy éreztem a vasat is megenném. :) Ma az ebéd utáni cukrom elkeserített kicsit, mert ettem egy kis krumplis tésztát és sikerült 7,7 mérnem. Mondjuk viszont a reggelit ma megállítottam 7 alatt annak ellenére, hogy az éhomim 5,7 volt. :) Szóval nekem tilos minden féle tészta, kenyér és krumpli. Hurrá! Hisz mind imádom....
Ja és szerintem nekem rendesen kever a front!

Kir, a Jutka igazán szép név! :lol:

Ezo, Máté nagyon szépen fejlődik! Szép baba nagyon. :)
mókica

Ezo :lol: :lol: :lol:

én is 150 gr-on éltem babásan :cry:

Bettica, itthon vagyunk, ha kell a pelus, írj vagy szólj :lol:
Vendég

Hú, Hunci, tényleg! HÍvlak majd, mert kellenek a pelusok még a héten! (Csak kapnánk már végre fizut :evil: De megoldjuk ;) )

Mók! Én a diabos dokinak hinnék ;) Szép eredmények, nem kell aggódnod! Csak Így tovább, ha odafigyelsz talán sikerül elkerülnöd az inzulint.

Mókica: Ha már tudod, hogy a krumpli és tészta tiltólistás, akkor jó, mert Így könnyebben kordában tudod tartani a cukrod. Kitartás! Drukkolok nagyon ;)

Kép

Kép
bettica

Bettica, köszi a bíztatást. Ma reggeli takarítás is meghozta az eredményét. :) látom reggeli után tilos a fenekemen csücsülni. Éhomim megint 5,7 volt. Reggeli ugyan az mint tegnap és ma 6,6 utána.:)

Hunci, ez 150gr azért nagyon durva egy kismaminak. :shock:
Vagy ez függ attól is, hogy milyen mértékben túlsúlyos az ember?
Minden elismerésem a tiéd, hogy így végig csináltad anno. Példaképp vagy előttem. :)
mókica

Mókica!
Igen,függ attól is,de hidd el,a gyerek elveszi,ami kell neki!!! :wink: Ezért van,hogy pl Hunci is fogyott a terhesség alatt(ha jól emlékszem)de sokan mások is vannak így.
zazzy

[quote="zazzy"]M írta:zazzyókica!
Igen,függ attól is,de hidd el,a gyerek elveszi,ami kell neki!!! :wink: Ezért van,hogy pl Hunci is fogyott a terhesség alatt(ha jól emlékszem)de sokan mások is vannak így.

konkrétan 10et :lol:

Betti, köszi.láttam, megoldva:)

Mókica, evvan.megszoktam.meg lehet szokni szerintem.bár nekem nem voltak ilyen eredményeim mint a tiéid.nekem éhomi 3.4 körül max 3.6 és a 60 perces 5 alatti volt, néha 6 körüli, amikor visszatartottak szteroiddal, akkor ment 7 körülre.ennek ellenére 150 grammon nyomtam már 11 hetesen :cry:
Vendég

Mók, Mókica

lemaradtam egy kicsit. miért kell mérnetek a cukrot minden étkezésnél? Magas volt a terheléses? Nekem nem kellett mérnem, és diétáznom sem kellett. Nem is diétáztam :oops: :oops: . minden ami jólesett :oops: :oops: . mondjuk én végig szedtem a metet. lehet azért?

most viszont kész vagyok. bár a terhességem során híztam 5kgot, mikor kijöttem a kórházból már 17kgmal voltam kevesebb. az eltelt 4hónap alatt már 14kgot híztam. teljesen kivagyok!!!!!!!!!!!!
állandóan édességet ehetnék, hullik a hajam....
hajrá PCOS!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
gota79

Gota!

Nálam az éhgyomri cuki rendbe van,de a terheléses még a 24. heti vizsgálatnál 7,8 lett, és ez a legfelső határ. Aztán elküldött a nőgyógyi a sote főorvosához, aki kismamik cukorbetegségével foglalkozik, és hetente kell, kellene járnom, most épp szabin van, helyettese meg nincs.
Ő álított be 150 gramm ch diétára, de a reggelizős cukrom így is növekedő tendenciát mutat. Szerinte kelleni fog az inzulin elöbb, utóbb, kb. 2 hetet jósólt.... :cry:
Legutóbb 6,3 volt, és holnap megyek vérvételre.
Aztán meglátjuk.......

Kép
mók

Mók, drukk a vérvételhez!!!! :D Amint van eredmény, gyere és Írd meg!

Kép

Kép
bettica

Hű Gota,neked minél hamarabb met kell!Addig is próbálj diétázni(nekem szoptatás alatt nem ment).

Mók!
én is várom az eredményeket!
zazzy

Lányok!

Azért jöttem, h biztassalak: diéta! diéta!

Bár én ma megkívántam a Tibijeim reggelijét és... hát... társultam. Megettem egy finom puha fehér kiflit, vajjal megkenve és hozzá ittam egy csésze kakaós kávét, fruktózzal édesítve.
Aztán a kiflinek amikor elfogyott a fele, akkor eszembe jutott a csipkebogy lekvár! És a második felét azzal is megkentem.
A cukromat meg nem mérem ma meg.

Holnap reggelizek rendeset. Ezer bocsánat.

Tegnap egyébként szarul voltam erősen. Voltam egy új dokinőnél, aki eléggé felhúzott, máris vissza akarok menni a másikhoz :(
No, majd meglátom.

Gota! A hajhullás el fog múlni, de legalábbis nem lesz ilyen vészes. Az a taasztalat, h szülés után iszonyú a hajhullás midnenkinél. Leginkább a baba 3 és 6 hónapos kora között.
De diltázni, mozogni kell! Mese nincsen. Mert itt nem csak arról van szó, h sikerüljön babát összehozni, hanem, hogy azt a gyermeket egy egészséges anya felnevelhesse, aki minél több ideig beszámítható a gyerekének. Szerintem senki nem akar 15-20 éves gyerekkel lebetegedni, neaggyisten elpatkolni. Tehát ha már gyerekünk van, akkor kutya kötelességünk vigyázni rá, egyik ilyen vigyázó szempont, h legyen neki minél több ideig egészséges anyja!
Erről Mona tud meggyőzően dumálni, most az ő szövegét nyúltam le.

Minden jót!
Kir

Kép
k.ir

Tudom, hogy igazatok van, de nekem a diéta mindig nagyon nehezen ment. Pedig tudom hogy muszály! Nagyon rajta vagyok most. Főleg ha felveszek egy nadrágot, ami a terhességem alatt a lötyögött rajtam, most meg épphogy feljön. Most a krémlevesekkel próbálkozom, remélem sikerül tartani. Ebbe csak zöldségek vannak, a végén összeturmixolom, és egy kis tejszínnel felöntöm. De szerintem a tejszín nélkül is jó lesz.
Amúgy szeptember 28ra kaptam időpontot az endokrínra, remélem a dokker felírja a metet. Mondjuk még van 4dobozzal, de még szoptatok (igaz miután anyós teljesen kiakasztotta apcit, és én átsírtam egy éjszakát már csak napi 150-300 gramm körül van) nem nagyon merem elkezdeni. De lehet el fogom, csak kiszámolom hogy 3x500-zal kitartson míg megyek a dokihoz. Néha már olyan rossz gondolatok járnak a fejemben, hogy nem is bánnám ha teljesen elapadna. Pedig olyan jó szoptatni. Csak szegénykémet sajnálom, hogy erőlködik, és néha 20perc alatt csak 50gramm sikerül. Úgyhogy most nagy dilemmában vagyok a mettel kapcsolatosan, de most úgy érzem, hajlok arra hogy elkezdjem. Csak azt nem tudom, ha marad a tejcsi, babónak nem e ártok vele.

Kép
gota79

Hajhullással kapcsolatosan akkor egy kicsit megnyugodtam. Már el akartam menni levágatni, csak az a baj, hogy most növesztem, a hugomnak októberben lesz az esküvője.

Kép
gota79

Gota: Én hajhullás szempontjából a másik véglet vagyok. ezerrel hullik, pedig Bence már igen messze van a fél éves kortól. Metet szedem, de csak azért sem akar ez a fránya hajhullás abbamaradni :( A fodrászom próbált rávezetni, hogy sokan csak azt hiszik, hogy hullik a hajuk, pedig ez természetes. Nem akartam vele leállni vitatkozni... Most hétvégén hancúroztam Húgom fél éves fiával, aki persze mindig belecsimpaszkodott a hajamba... Teljesen el volt Húgom hűlve, hogy mennyire hullik, szóval nem csak beképzelem magamnak, hanem tényleg így van. A gyerek kezéből minden egyes túrás után (pedig nem markolta meg erősen, szinte csak lengette) 3-4 hajszálat lehetett kiszedni :shock: Nem ám csak az elsőnél, hanem mindegyiknél! Teljesen kész voltam, már nem tudom, mit csináljak :( Vettem azt a piros vagy rózsaszín flakonos hajhullás elleni sampont, már 4 hónapja használom, de eredmény nélkül... Van egy sejtésem, hogy ez már csak akkor fog javulni, ha újra babás leszek majd, addig meg a padló állítja csak meg :cry: A nem rég készített hormonsor gyönyörű, még a tesztóm is lejjebb ment, de úgy látszik máshol van a bibi :(

Zazzy: Láttam a másik topikan rácsodálkoztál, hogy az egyik lány 3x850 metet szed, pedig nem túlsúlyos. Nos, én is annyit szedek már több mint egy éve, a súlyom meg ugye igen kevéske... A reggeli hasmenésen kívül nincs más tünet. Viszont először a 2x850-et próbáltuk, mert a doki is azt mondta, hogy ilyen súly mellett annak elégnek kellene lennie. Hát nem volt, semmit sem használt, pedig 4 hónapig szedtem, szóval vártunk eleget a hatásra. Amint áttértem a 3x850-re csodás ciklusom lett pével (konkrétan az adag emelését követő 5 napon belül! Ez nem lehet véletlen... Legutóbb is ez volt :) )! Ja és azért tegyük hozzá, hogy a terhelt cukrom és inzulinom tankönyvi lett!

Kép

Kép
bettica

Hú lányok! Most olvasom a másik topik első oldalait :)

[quote="kandi72"]( írta:kandi72Elküldve: 2005 December 01 Csütörtök - 21:20)
Ma voltam jósnál...5éven belül bizti nem lesz gyerekem! Kép na mindegy,majd az idő megoldja!

Szerencsére tévedett a jós :)

Kép

Kép
bettica

Gota!
Hajhullással én sem akarlak keseríteni,de nekem konkrétan alig van már hajam :cry: Nem vicc,tényleg.Már eljutottam odáig,hogy tök közönyösen szedem össze hajmosás után a kagylóból a kifésült maroknyi hajat :cry: Soha nem javult,annó nekem is mondták,hogy a szopi első hat hónapja miatt,hát szerintem mostanában jobban hullik,mint akkor,pedig az sem volt piskóta.

Met:Én Lara 1 éves koráig hezitáltam,akkor kezdtem el.Én is féltettem a szopit.Volt,akinek elapadt a mettől a teje,volt akinek meg nem.Hát nekem talán még több lett.De ez lutri szerintem,vagy nem tudom.Az a pici,ami átmegy a tejbe,szerintem max.őket is védi.Persze ezt nem tudom alátámasztani,de senki,mert nincsenek tudtommal ilyen vizsgálatok,ugye nem kísérletezgetünk terhes és szoptató nőkön.Nekem mondjuk leginkább a hangulatomnak kellett már,borzalom volt,utána gyakorlatilag egyből pé-m lett tőle valami 80 napos ciklusban :wink: Sokkal jobban vagyok,mióta szedem,és még mindig szoptatok :wink:

Nem tudom,hova mész orvoshoz,de ha megmondod,hogy szoptatsz,borítékolhatod,hogy nem kapsz metet :evil:
zazzy

Mók!

Nem akarok én pofázni sokat...no meg minden dokinak biztos más a véleménye...de én is terhességi cukros voltam. Nekem a 28. héten derült ki. Aztán diétáztam meg böktem.
Nekem a dokik azt mondták, hogy az étkezések előttieknek 6 alattinak kell lennie és étkezések után 1 órával 8 alattinak. Ezt szépen be is tartottam, picikém egészségesen született szülés után sem volt baj a germek cukorszintjével. Az ényém is viasszaállt a normálisra szülés után 5 héttel. Engem sohasem fenyegettek inzulinnal...igaz metet adtak volna. Annyit mondtak csak, hogy nagy az esély a nagyobb babára és sajna lehet csáaszár lesz a vége, de csak azért hogy én ne szenvedjek már.

Zazzy: hajhullásra én egy olajat használok hajmosás előtt és nekem nagyon bejön, nem is hullik most, csak a normális szinten.

Üdv.
Aisha
aisha

Én is fogytam a terhességem alatt, mert annyival szültem, mint amennyivel terhes lettem. Én 160-200 gr.-os diétát tartottam, a végén ehettem többet. A hajam nekem is hullik, de nem kaptam metet. Nagyon aggódom emiatt. Lehet hogy elmegyek magánban megcsináltatom a terh.inzulint és hátha a rossz terheléses okot adna végre a gyógyszer felírására. Addig a hajamra legfeljebb veszek Varga hajszeszt, az jó volt.
vicky79
Budapest III. kerület

Aisha!

És mi lett a vége, mármint császár?! És mekkora súlyal született a kislányod?
Holnap reggel lesz labor eredményem......Meglátjuk mi a helyzet,de nálad tényleg nem volt olyan szigorú a doki mint nálam ezzel az inzulinosdival. Mondjuk hozzáteszem az endokrinológusom sem láttja felhősnek a helyzetet, csak ez a főorvos a sote-ról, dehát neki ez a szakterülete....

Kép
mók

Gota, igen elég vacak lett a terhelésem a 14. héten. A 120 perces cukim: 8,3 lett. Erre 160gr ch diétát írtak elő 5* étkezéssel. Már egész jól alakul azt hiszem.

Mók, én nem értem miért paráztatnak téged ennyire. A 6,3 cuki érték szerintem nagyon szép. Persze azt mondom hallgass az orvosodra.
Én a héten voltam a házidokimnál ekg-n. Tökéletes lett. A cukorra azt mondta étkezés után 8 alatt jó. Válaszolt a diabos dokim is az emailomra, ő nálam eddig diétázási hibát vélt felfedezni, ami javítható. Ő 7,8ig engedi az étkezés utáni cukrot, de írta, ha gondolom keressem meg a dietetikus kollégáját és segít a helyes a diéta kialakításában. Azt hiszem élni fogok a lehetőséggel.
Most már nem fogok beparázni, ha egy étel után véletlenül 7 fölött mérek. Persze, célom, hogy ne lépjem túl. De ugye nekem az éhomim sose volt 4 körül.
Kitartás!! Ölellek!
mókica

Mók

szerencsére nem volt császár... Zyva 4,38 kg-val született, és csak segítettek elfordítani a vállát és természetesen szültem.
amikor 3,8-at mértem étlkezés előtt a doki mondta hogy ezt nem lehet, egyek....
szóval dokira válogatja

Üdv.
Aisha
aisha

Sziasztok!

Bocs, hogy csak egy kérdés erejéig ugrok be, de szeretném azt megkérdezni, hogy mikortól lehet vagy egyáltalán kell-e a metformintot újra szedni?
Mikor megtudtam, hogy babát várok abba kellett hagynom, de szülés óta érzem, hogy nem ártana folytatnom.

KépKép
charlott

Önzőzés:

Ma megkaptam a magamét a dokitól: tessék sokkal-de-sokkal többet pihenni, h nem akar koraszülést. Méhszáj megrövidülve, baba feje lennebb (vagy bennebb?) mint kéne.

Betojtam. :(

Kir, 32+4

Kép
k.ir

kir: Ne ijedj meg, nekem a 20. héten már meg volt rövidülve a méhszáj. És Barbus feje is elég hamar be volt illeszkedve. De kibírta odabent a 37. hétig. Nem tudom mennyi az összefüggés a diéta és a koraszülés között, amikor kell a diéta. De akkor egyél egy kicsit többet.
vicky79
Budapest III. kerület

Mókica!

Most nézem hogy mindjárt félidős vagy. Tudjátok már ki van a pocakodban? Mármint kisfiú vagy kislány?
Milyen lett a 18 hetes uh-d?

Kép
mók

Mók, jövő héten megyek uh-ra. 20 hetesen. Még nem tudjuk a nemét a babának. Őszintén megmondom úgy vagyok vele, ha mutatja magát jó, ha nem úgy is jó. A lényeg egészséges legyen. A férjem is így gondolja. Én kislánynak érzem... :)

Kir, pihizz sokat! Vigyázz magatokra!!!!! Drukkolok, hogy a kicsi bent maradjon addig amíg kell!
mókica

Kir!
Tessék komolyan venni a pihit!!!Virtuális fenékberúgás! :wink:
zazzy

Sziasztok!
Csak gyorsan jelentkezem a cukoreredménnyel.
Éhgyomri 5.1 :shock: , ennyire magas még sose volt, terheléses 5.7 :shock: , na ez meg még nem volt ilyen alacsony.
Mi történik??????
Hogy lehet ilyen magas az éhgyomri??? Persze tudom ez még jó tartomány, de akkor se volt még ilyen magas.....

Kép
mók

Mók,

érdekes eredmények.

Zazzy,

szerintem mire eljutok a dokihoz, már nem is lesz tejcsi. már csak napi 150-300 gramm körül van. de ha lesz is, nem fogom neki mondani. amúgy nagyon hajlok arra, hogy elkezdem.
még egy olyan kérdésem lenne, hogy nekem most a szopi, vagy a pcos miatt nincs mensi?

kismamik,

hogy bírjátok ezt a nagy meleget?

Kép
gota79

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?