Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!
Csak egy gyorsra jöttem amíg nem lövik ki az áramot! :roll: :P :cry:

Zsófesz!
Samu tényleg nagyon sokat nőtt, és állati aranyos! :D Várom a talit, hogy élőben is szemügyre vehessem a "vejkó" jelöltet! :D:D:D

Csöpp!
Küldök neked még ma egy e-mailt a saját címedre, remélem sikerül kipuskáznom a babanetes e-mail-ről! :D Aztán ott leírom, hogy mit is szeretnék, te pedig írj majd vissza, hogy szerinted megvalósítható-e: Aztán átdobom a képeket! De az már szerintem csak este lesz, mert itt ugye nem lesz áram! :D

Amúgy nálunk is állati nyálzás megy! Szoktam mondani Kendrának, hogy kitől kéri kölcsön ezt a sok nyálat, mert neki tuti nincs ennyi! :D

Most megyek! Remélem lassan ébredezik a kisasszony, aztán készülünk, mert megyünk Tesómékhoz! Szép napot mindenkinek! Este jövök azért! :D

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Csöpp!
Sikerült az e-mail címedet kipuskáznom! :D Elküldtem a levelet! Remélem érthető lesz azért! :roll: :roll: :wink:

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Hali,

a gépem bekrepált és újra kellett formázni, telepíteni a programokat. :? Meg férj uram is szabin van és próbáljuk hármasban tölteni ezeket a napokat! :lol:
Ma Szentendrére foguk elutazni, babakocsival sétálni. Izgis lesz!
:wink:

Köszönöm a fotós dicséreteket Zsu és Csöpplány! :oops: :D

Hibernia:kipróbáltam a hétvégén a kengurozóban a sétát. Eleinte tetszett Krisznek, nagyokat nézelődött, aztán kis hiszti, ki akart szállni belőle és miután nem tudott semerre sem fordulni bealudt. Édes volt! :)
Ja, és tengerpartos kép miatt irigykedem, jól gondoltad! :) 8)

KépKép
charlott
 
 

 
 

Charlott én is dicsértelek titeket. :D Csatlakozom amúgy a hogyan nézzünk ki bénán az anya-baba fotókon grupphoz ... :D

A kengi tényleg bejött, igaz, egy óra után rogyadoznak a térdeim, azok alig bírják a plusz 6 kg-t, a hátam még csak-csak, de komolyan, remegnek a lábaim... Lehet, mégis kéne edzeni... :roll:

Zsu, nálunk sem kell a cumi. Kb egy percig beleerőltetem, aztán dühösen kiköpi... Mondjuk nekünk csak Nuk van, mást nem próbáltunk... Illetve aki majd üvegből etet vmikor, Peti a latexet szereti, a szilikont kevésbé... Tudom, mindenki más, de hátha jól jön ez a tapasztalat... Ja és ami vicces: nálunk nem csócsa van (na jó az is, de nem feltűnően) hanem nyalás... :lol: Mindig röhögünk rajta, hogy ő a Nyaligátor az Üvegtigrisből, tudjátok... :D De imádom, ahogy flegma vagy épp "na, ez van, ha nyalni kell, nyalni kell" képpel elkezdi a barikákat vagy a kenguru szélét nyalni. :D Mondjuk így mindent moshatunk 10000x... Nagy arc, tényleg.

Csöpplány a nagyon keveset sír az mennyi? Nálunk összesen tegnap olyan 1,5 óra masszív sírás volt, de olyan kevésnek tűnt ez, mert délelőtt aludt is 1 és 3/4 órát tádááám... :)
Ja és mi nem rotázunk... inkább majd a meningococcus vagy mi... :? így is megyünk csütörtökön is szurira mert itt kötelező a hepatitis B... :cry: :cry: előre fosok... :(

Barbazsó, az utcsó kép tényleg nem semmi! Hihetetlen kis huncut... :lol:

Ja, érdekesség: Azt vettem észre, hogy néha nem szeret kézben... :shock: Tegnap 2x üvöltött, bármerre vittem, bárhogy fogtam, vagy 15 percen át egyfolytában visított... Mondtam magamban, hogy hát ez van, akkor le vagy ejtve :lol:, betettem a kiságyába és 2 perc múlva aludt. :shock: Lehet, hogy azt akarta mondani, hogy tegyem már le???? :D Csórikám...

A dicséreteket mi is köszönjük... Igen, kis művészlélek, mint az apja és hangulatember, mint az anyja ... :roll: :oops:

hibernia
 
 
 


Kép
Sziasztok megirigyeltem a képösszeállítást megpróbáltam én is egyet, hátha sikerül, így több képet is tudok mutatni!
Ma voltunk védőnőnél és Kristóf is lógatja kicsit a fejét ha fölhúzzuk, de csak annyit mondtak, hogy gyakoroljunk. Hason fekve viszont nagyon ügyi.

Mi is kipróbáltuk a kengurut és nagyon szereti,de csak ha kifelé néz, a hordozókendőnket el is adom mert az nekünk nem jött be , vagy csak én vagyok béna a kötözgetésben...

Zsu, reméljük anyós betartja a megállapodást!
Abban az egy napban akkor egész nap ott van? :shock:
Ha nem bírnám az egész napot vele és nem veszi észre magát inkább én mennék át akkor bármikor haza lehet menni...

kriszta0612
 
 


csak bekukk. élünk. de nulla idom van, sajnos, még olvasni sem tudlak titeket. visszaolvasni meg lehetetlenség volna.
a mult héten elutaztunk, hulla vagyok. majd valamikor ujra bekapcsolodom, remelem
s.orsi
 
 


Sziasztok!

Ismét itt. Múlt héten még a gépet se volt lelkierőm bekapcsolni :oops:
Volt olyan, hogy Anna semmit nem aludt napközben.
Próbáltam visszaolvasni, de nagyon sokkal el vagyok maradva.
Örülök, hogy Kriszta és Mayday jelentkeztek (éppen ott tartok a visszaolvasásnál)

Anna most 54 cm, de még mindig nincs 4 kg. Ő inkább a hosszra, mint a súlyra gyúr :-)

Csöpplány - tök jó, hogy Balu fejlődését így nyomon követik. Ahhoz képest, hogy Anna milyen körülmények között és mikor született, nem nagyon foglalkoznak vele.
Mindennek én nézek utána, én erőltetek vizsgálatokat.

Ahol született, oda vissza se hívták, a Péterfyből jöttünk haza, elméletileg 6 éves koráig ők fogják figyelemmel kísérni. Mikor hazaengedték, visszahívták 1 hét múlvára és azóta se nézték meg.
Úgy volt, hogy júliusban, de nem volt hely az UH-on, utána a doktornő szabira ment, szóval majd augusztus vége vagy szeptember eleje.
Fejlődésneurológia kötelező az ennyire koraszülötteknél. Ott is évekig kéne figyelemmel kísérni a fejlődést és tanácsokat adni a szülőknek. Eleve csak protekcióval jutottunk be szeptember előtt. Kint 40 fok, bent légkondi a vizsgálóasztal fölött. Ezerrel fújja a hideget az asztalra, doki közli, hogy vetkőztessük le a gyereket :evil:
Rángatta össze-vissza, aztán közölte, h minden oké, csak a csípőjénél van egy elég durva kötöttség. Kérdeztem mint csináljunk vele (torna stb.), közölte semmit, menjünk vissza aug. 27-én. :evil:
Mintha magától elmúlna bármi. Ha nem lenne a Dévény módszer, akkor nem is tudom mi lenne.

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület
 
 


Ja egyébként Annánál azt mondták, hogy van valós és korrigált kor. Van amiben ezt kell nézni, van amiben azt. 18 hete született, de sok mindenben le kéne belőle vonni azt a 9 hetet, amivel előbb jött és azokban a dolgokban még csak 9 hetesnek minősülne. Egyébként egyik se mérvadó, mert 9 hetesnél azért fejlettebb mindenben. Mozgásban is egyre ügyesebb, max az okoz gondot, hogy kötött az izomzata pl a csípőjén és ez megnehezít dolgokat.

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület
 
 


Na elég a szófosásából, megyek és olvasom, h kivel mi történt :-)

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület
 
 


Barba:Samu nagyon édi,és az a nézés nagyon huncut a végén! :D El is küldtem gmailre is :)

Mucus:elvileg gmailről szedtem össze a képeket,meg amiket annó a táblázathoz lementettem.Te még nem küldtél képet gmailre,és itt meg nem tudom hogy hanyadik oldalon volt,ahol tettél fel képet.Ha teszel gmailre,akkor természetesen titeket is ráteszünk a kollázsra,kijavítom :) Elérhetőséget elküldtem priviben neked :)
Ehhh,elég sok gyerkőcnek jön már a foga.Tegnap Balu is mindent a szájába tömött,favorit a saját és anya keze :lol: De ha a rágókát a szájába adtam azt is rágta.Két rész van elől az ínyén ahol fehérebb az ínye,de megfogni nem tudtam neki,mert rángatja a fejét közben.

Tali:inkább a 10 szerintem.

Chalott:imádom Szentendrétttt!!!!Anyu keresztanyukája lakik ott és hozzá szoktunk kimenni.Majdnem egészen a patak parton lakik.Ott szoktunk felmenni a városba,sétálunk egyet a korzón,fagyizunk aztán a parton vissza.Naaggyon szép hely,és romantikus :P Irigy hogy mentek! :D

Hibernia:én azt mondanám hogy kb fél óra/nap.Általában kaják előtt 3 perc,míg megcsinálom a kajcsit,meg néha nyűgizésből.Tényleg nagyon kevés a bömbi.
Balu se szeret néha kézben lenni.Hiába próbálom altatni nem megy,püföli a mellkasomat,aztán nem értettem.Elegem lett,betettem a pihiszékben és fél perc múlva már aludt is :D Úgy látszik hogy azért anyából is megárt a sok néha :D

Kriszta0612:Nagyon édesek a gyerekeid.Mennyi haja van a picurnak :D

Orsi:de jó hogy jöttél!Remélem azért lesz időd dumcsizni velünk :)

Csigaby:akkor egy igazi modell alkat leánykád van :D :lol: Vékony és magas! :lol:
Hihetetlen hogy ennyire nem foglalkoznak már veletek :S Balu csak 3 héttel jött előbb aztán mégis ilyen szigorúra fogják.Házidokidtól nem lehet beutalót kérni spéci koraszülöttes kivizsgálásra??
Balunál nincs ilyen kor,csak ha valamit nem kezd el a korának megfelelően csinálni,akkor kapja a 3 hét haladékot! :D De mondjuk Annának nagyobb a "lemaradása".
Nem teszel nekünk képet Annáról???Rég láttuk őt is :)

Balu tegnap egész nap 2 és fél órát aludt.Este fél 10kor aludt el,és 4:10kor kelt.Aztán visszaaludt és húzta még 8:30ig.Persze én megint fent voltam az etetésnél,mert apa mindig szórakozik hogy húzza az időt,próbálja cumival tömni.Persze Balu meg minél tovább húzza apa,annál jobban kezd nyöszögésből sírásba átmeni.Így míg apa kaját csinált,inkább átpelenkáztam a Balut,hogy ennyivel is előrébb legyünk.Ilyenkor nem érzem apát túl nagy segítségnek :D
Ma is alig alszik Balu most aludt el,ez lesz szerintem a harmadik 30 perces alvása.
Jajj egyébként járok vezetni apuval,egész jól megy.Apu azt mondta hogy most jobban megy mint mikor friss jogsival vezettem :D Mondjuk ehhez az is hozzátartozik,hogy akkor másik autónk volt,egy Daewoo Nexia,és azt nem szerettem vezetni.Most egy Chevrolet Aveo-val tolom :D Tegnap még csak itt a kis utcákban tolongtam,ma viszont már átmentünk Gyálra,meg postára meg ilyenek.Vettünk T betűt is a kocsira,mert azért még van hogy bénázok,és talán kevésbé anyáznak a hátam mögött :D

Na megyek dolgomra :P

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


vettünk t betűt, ez de aranyos. :lol: én T + nő-t szeretném kitenni, szerintem a földön nincs nálam bénább sofőr... :oops: egyszerűen nulla érzékem van a vezetéshez, de tényleg.

végül elfogadod a kocsit?

csigaby, de jó, hogy jöttél! szép magas csajszi lesz Anna, tök jó! :) ez tényleg gáz, hogy neked kell "harcolni" a vizsgálatokért... :? :?

kriszta, jó kis csapat! tetszik a "fotóalbumod"! :)

orsi azért próbálj jönni.

amúgy lányok, náluk gáz van. vagy nem tudom... :? utoljára múlt hétfőn (!) volt kaksi... :( adtam már 2x 5 ml Laevolacot (tegnap + ma reggel), adtam kamillateát cukorral, sima barna cukros vizet (itt ezt javasolják), szélcsöveztünk 3x és semmi...
ma reggel elmentünk az itteni dokihoz, ő megnézte, írt fel Babylax-et ez folyékony glicerin asszem, ilyen beöntésszerűen kell beadni, most beadtuk (apa hazaszaladt) és csak egy tök kis adag jött ki... :shock: hol a többi??? egy hét után nem hiszem, hogy annyi kaki lenne ami épp megszínezi a pelust. :cry: :cry: tök stresszelek, én is szorulásos voltam mindig, ma már nem, de hát szegénykém ő is most itt fog évekig küzdeni?? ami vigasztal, hogy tök vidám emellett... tegnap + ma is jó napjai voltak, alig-alig sírt (az eddigiekhez képest), nagyokat nevetett, jól aludt, mintababa volt, komolyan... egyszerűen már nem tudom, mit csináljunk vele, napi 100x tornázunk, masszírozom és semmi. a napokban a hasa sem fájt, de 8 napig kaksi nélkül... hmmm...

hibernia
 
 
 


Köszönjük a dicséreteket! :oops:

Hibernia
Kristóf ugyanennyi kakit produkál nekem is :cry:

én is adok neki kamillát laevolacal már 3 napja de semmi...,de ő is jókedvű, látszólag nem zavarja, engem kicsit már igen.
Ha kakil akkor is tök sűrűt, állítólag betudható annak hogy jól hasznosít mindent, hát nem tudom :roll:

kriszta0612
 
 


szegény Kristóf, ő is ilyen? :( nálunk eleinte jó volt, aztán 3-4 naponta, most heti 1, ha. az is segítséggel... tök idegesítő. nem hiszem, hogy így fel lehet dolgozni a tejcit... :?
mi amúgy tápszert is adunk, napi 150-200-at összesen. legalább az jönne ki.

ja és bocs a témáért lányok :oops: most hogy jött kis színezős kaki, teli volt emésztetlen darabokkal kb mint a fehér szezámmagok... nálatok is ilyen? ez a tej?? vagy mi?? eleinte volt ilyen, az utóbbi időben sima volt már a kaksi...

és kriszta, doki nálatok mit mond?

hibernia
 
 
 


ja azt mondta a doki, hogy adjam folyamatosan a Laevolacot... napi 2x2,5 ml-t... akár hónapokig... :shock: és ha nagyon beszorul, jöhet a babylax megint.

hibernia
 
 
 


Nekünk is ugyanezt mondta, lehet adni a laevolacot bármeddig, elvileg nincs semmi másra hatással!

kriszta0612
 
 


Köszi lányok a dicséreteket! Olyan fura, hogy így megnőtt Samu! Tök hirtelen! :) Hetente mérnem kellett volna a hosszát... Szerintem ha az egy hónapos kontroll óta 7 centit nőtt, akkor abból 3-at legalább a legutolsó héten... :)

Charlott, azt hittem, én is írtam, erre látom, hogy nem. Pedig még a férjem is megnézte a képeiteket! :) A baba-mama képeid verhetetlenek. :)
Szentendre miatt én is irigy... Mi Visegrádra akartunk menni hétvégén, de múlt héten bekrepált a kocsi. :(

Orsi, már nagyon hiányoltunk. Milyen volt a vendégsereg? Gondolom, nem unatkoztál... Hova utaztatok?

Kriszta, helyesek a fiaid! Tényleg mekkora haja van Kristófnak! Ez még a babahaj, vagy már az új? Samu szerintem most kezdi elhagyni a babahaját. Remélem, szőke göndör lesz! :D Mindketten azok voltunk. :)

Sajnálom, hogy kaki gondjaitok vannak! Mi a másik véglet vagyunk... Minden pelusban van több-kevesebb... :? Ami azért gázos, mert ha csak egy kicsi csokicsík van, az is erősen szaglik. :lol: Itthon nem gond, de utcán, ahol nem tudom azonnal átpelózni... :)

Csöpplány, tök jó, hogy vezetsz! A T betű aranyos. :) Ha rászánom magam a vezetésre, én is csak azzal merek...
Hibernia, én a nő elé még beillesztem a szőkét is... :D :D :D

Samu nem csinált rendszert az éjszakai alvásból. :cry: Sőt, ma egész nap tök nyűgös. Kendőzünk rendületlenül. Nekünk az jött be. Először még kapál, aztán 2 perc után bealszik.

Csigaby, ez a doki dolog tényleg gáz. Én hiába próbálok meg beutalókat kicsikarni, a dokinéni csak akkor ad, ha szerinte nagyon indokolt. Mehetek magánba majd. Azért én kicsit ideges vagyok a nehéz szülés miatt. Szóval neurológushoz el akarok majd menni Samuval.

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


barbazsó, szaglik? nálunk szagtalan is a kakker. :D olyan semmilyen...

hibernia
 
 
 


A miénk nem is tudom, mire hasonlít. Nem büdös, de szaglik rendesen, messziről... :lol:

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Ja, és olyan fehér bogyószerűek is vannak benne, amit írtál. Nem tudom, mi lehet, de a védőnő szerint normális. Így emészti meg a tejcsit...

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Halihó!

Hibernia:igen,elfogadom a kocsit,jól fog jönni.
Kaksira nem tudom mit lehetne még adni.Állítólag a hozzátápinál már nem szabad ilyen problémának lennie,de ha doki nem javasolta ezt a megoldást akkor én se :D Glicerines kúp?És közben simogatni a nyílást?Engem tegnap majdnem így kakilt le Balu :lol: Cseréltem a pelusát és ahogy töröltem a kendővel a popóját elkezdett kakilni :D
Erről a "túrós" cuccról a kakiban nekem azt mondta a doki,hogy a gyomorsav kicsapja az anyatejet,és abból lesz ilyen "túrós" valami,ezt már nem tudja megemészteni.Ez azok a dolgok amiket anyuka megeszik elvileg és a baba nem tud vele mit kezdeni,mármint a baba gyomra.Azt mondják semmi baj nincs vele,természetes.Ha nincs akkor mindent fel tudott dolgozni.
Ja és nálunk über-mega-giga-extra-brutál büdös a kaki :D :lol: Vagy csak én vagyok finnyás.Néha olyanokat csinál,hogy elkélne mellé egy gázmaszk is :lol: De doki erre is azt mondta hogy ez van :D

Balu most alszik,a fél órás alcsiból,egy órás lett.Evett-pancsizott,és megint alszik.De legkésőbb 9kor keltem hogy egyen,aztán aludhat tovább.De 6kor evett,nem mennék így neki az éjszakának :D
Csináltunk emgint vigyori Balus képeket,meg pancsisakat,ha nem gond megosztom veletek gmail-en :D

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Küldtem egy halom képet gmailre :D :lol:
De itt is van egy rakat új kép,akit érdekel :P

http://picasaweb.google.com/tahirak.mon ... 6171634178

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Megnéztem a képeket. Nóri és Balu is tündériek!

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Kovmarti, ti már mei tai-oztok? A kagylóüléses a kedvencem. :)
Baluról pedig a kisinges. :) Nagyon vagány! A baba-mama talis kép meg haláli! Már annyira várom 29-ét!!!

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Sziasztok!
Csöpplány!
Semmi gond a kép miatt. :wink:
Nem tudom miért nem tudok a gmail-re bejutni. :(
Megnéztem a képeket,nagyon édes Balázs és végre Téged is láttalak,csini vagy. :wink:


Hibernia!
Szerintem ha nem sír a kaki miatt nincs semmi gond,feldolgozza a szervezete. :wink:

Kriszta!
Nagyon édesek a fiúk. :D

Többiek pussz.
Jól vagyunk,ma almát evett,izlett Neki.Mindenkinek jó éjt!

KépKép
Kép
mucus75
 
 


jártam gmailnél, nagyon jók a képek! :lol: Balu kisingje haláli, tényleg! és azok a mosolyok! imádnivaló. :lol: Nóri baba is gyönyörű, szépek vagyunk, no. :)

Lányok egy furi kérdés... :oops:
A ti babótok is néha csak úgy néz a semmibe és elvigyorodik? nincs ott semmi, csak a csupasz fal... :oops:
tegnap éjjel meg úgy hallottam, hogy a férjem beszél nála, a légzésfigyelőn keresztül, erre látom, hogy ott fekszik mellettem... :shock: aztán kimentem pisilni, benéztem Petihez, senki sem volt ott, aztán lefeküdtem és még egyszer hallottam, mintha valaki beszélne a figyelőn át... tök beparáztam... :shock: napközben el is felejtettem ezt, aztán most meséltem az apjának és ő is tök befosott, pedig abszolút nem hisz az ilyesmiben... :oops:
mit szóltok ehhez? remélem csak képzeltem az egészet... :roll:

hibernia
 
 
 


Kép Kép Kép Kép

KépKép
Kép
mucus75
 
 


Basszus Petrus, kirázott a hideg!!! Feláll a szőröm a karomon. Nem tudom, mit hallhattál... :shock: Nem lehet, hogy van másik baba is a nagyon közelben, és összeakadtak a frekvenciák?!? Én nem értek hozzá, magas nekem ez a rádióhullám... :oops: :lol:

Jaj, de helyesek Koliék! Nekem ennyire vigyori képet még nem sikerült elkapnom. Ahogy észreveszi a fényképezőt, belenéz mélyen a kamerába... :?

Csöpplány, nagyon jó a könyv, köszi!

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Ja, igen. Samu is nagyon el tud bambulni. Előfordul, hogy mosolyog közben, de általában csak elbambul ilyenkor. Ha valami kizökkenti, tökre meg tud ijedni. :) Akkor is, ha a saját cuppogása. :D Máskor meg az égzengés sem zavarja. :?

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Csöpplány!
Közbe sikerült a gmail. :oops: :wink:

Barbazso!
:wink: :)

KépKép
Kép
mucus75
 
 


Most újra elolvastam. Ha a férjed hangját hallottad, és magyarul beszélt, akkor elég valószínű, hogy rossz az elméletem... :lol:

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Sziasztok !

Csöpplány: Köszönöm, hogy megadtad az gmail elérhetőségét. Fent voltam és mindenkinek a babája olyan édes . :D :D :D :D :D :D :D
Megnéztem a recepteket is, nagyon sok jót találtam.

Én is tettem fel Szinti babáról fotókat. Fotókeret szerkesztővel csináltam.
Nekünk a kaki és a puki már nem büdös, mióta hozzátáplálok.

Barbazso: Igen, aki nem hisz ilyesmiben, annak tényleg ilyesztő lehet. Bár én eddig nem mertem leírni, mert hátha hülyének néznek.


:D :D :D :D

de én is észrevettem a lányomnál, hogy hajnalban vagy éjfélkörül etettem és nagyon nézett oldalra és mosolygott. Pedig nem volt ott senki, illetve én is volt mikor furcsa hangokat hallottam.
Így már megnyugodtam, hogy másnál is furdol elő ilyen.


Voltunk a doktornéninél és 63 cm és 5900 gramm lett Szinti baba. Nagyon szépen fejlődik. Tegnap voltunk a Heim Pál Kórházban az Othopédián, kontrollon. Ott is rendben van minden. Már javult a kötöttség a lábában. De azért tornáztatni fogom továbbra is.
Közben sikerült ugyan ott elintézni a hasi és koponya Uh-t is.
Szerencsére ott is minden rendben van. Bár vizsgálat közben lepisilt a lányom. :D :D :D :D :D :D :D :D Végig sírt.
Még egy gégészeti vizsgálatot szeretnék kicsikarni a doktornénitől, mert az uh-n megkérdezte a doki, hogy mindig így szokott sírni ? Rekettesen ? Mondtam neki, hogy igen. És ő javasolta, hogy azért nézessem meg. Bár lehet, hogy csak ilyen rekettes lesz a hangja majd.

Lányok sajna nekem a 29.-e tali nem jó, mert pont akkor keresztelik meg a lányomat.
Neki a keresztelő ruhát már megvették a keresztszülők. Szerintem édes lesz benne.
Nekem viszont kéne valamit vennem, mert megnéztem itthon és nincs semmi olyan elegáns és jó cuccom, amit templomba ilyen alkalomra felvehetnék.
Ugyhogy ma bevásárló körútra fogok menni a picurral. Elviszem Shoppingolni. :D :D :D

Majd még később felnézek. Kép
cyntia2009
 
 


Hali g-mailen még nem voltam, majd pótlom.

Hibernia, kakasi úgy tudom 10 napig normális..már ha ez normális. Azóta valami javulás?
Rémisztő amit leírtál..én lépteket hallottam még kb 1 vagy lehet már 2 hónapja de annyira hitelesen, hogy kiküldtem a férjem nézze meg nincs-e betörő..és ezt 3 este egymás után..nem örültem. Van hogy Gabi is elbambul, közben elmosolyodik, de ezt én a pocak fogtam, hogy biztos valami belülről csikizi.. de hallottam azt az elméletet, hogy a babaák ilyenkor többet látnak és érezznek mint mi...nyitva van a 3. szemük vagy hogy szokták ezt mondani..én abban hiszek, hogy jobban megéreznek dolgokat..pl a szeretetet :D

Na de a lényeg, hogy nyugi... csak nem járt senki és semmi petinél..

Ja akrtam kérdezni, hogy nálatok 2 nyelvű lesz Peti, angol/magyar? Egyelőre csak magyarul beszéltek hozzá? Vagy már angolul is?

Mucus..gyönyörű fiaid vannak!

Én is várom már a talit.. :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Sziasztok!!

Kovmarti:Nóri tündéri!És tényleg kis vigyori ő is! :D Ti már mai-tei-oztok?Én nem merek még,mert azt hallottam hogy azt csak akkor lehet amikor már tud ülni.Pedig nekünk is van és alig várom hogy azt is használhassam.

Barba:van még egy kisingje,az sokkal vagányabb csak az a mosóban volt.De ha megszárad arról is küldök képet :P

Mucus:ne már mert elpirulok :oops: :lol: Mennyi almát adsz neki egyszerre?És pürének?Nálunk kb 1/3 alma ment le egyszerre,pürének.

Tündériek a fiaid,le is mentettem a képet és beillesztem a kolázsba :P

Hibernia:én azt hallottam hogy ők még többet látnak mint mi,angyalokat meg szellemeket.Na most hogy ebből mi igaz,mi nem,nem tudom.De Balu is van hogy néz a nagy messzeségben és vigyorog,sőt a szemével mintha követne valakit aki nincs is ott.Tényleg rémisztő.
Én zajokat szoktam hallani,mintha kint valaki motoszkálna,akkor jön hogy apát oldalba bököm(nagy örömére),hogy menjen ki és nézzen szét.Én még Balu születése előtt hallottam hangokat :shock: Néha már azt hittem hogy begolyóztam,ilyen suttogásszerű volt.De mikor megszületett Balu,azóta nem volt.

Barba:hibernia küldte a könyvet :lol: Egyébként tényleg jó!

Cinthy:szinti baba is nagyon cuki! :) Szép mérete van Szinti babának,és örülök hogy a kötöttség is oldódott.Remélem hogy a gégészeten se lesz semmi gond.

Ez az angol-magyar engem is érdekelne,Zsu,jót kérdeztél:D

Balu elaludt tegnap 10kor és ma 5 kor kelt,aztán fent volt egy órát,aztán még bedobta a szunyát,kb fél 9ig.Aztán elvolt a kiságyában,emelgette magát,gügyögött,aztán nem tetszett már neki,így most itt lebzsel mellettem a pihiszékben.Jó volt még kicsit visszaaludni :)
Ma délben elvileg Balu egy kis húslevesben főtt répát fog kapni,felhigítva egy kis bébivízzel,hogy nehogy erős legyen neki az íze.Kiváncsi vagyok mit fog hozzá szólni. :)
Megyek mert Balukám éhes,aztán meg én is eszek valamit.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


halihó

na ma nem jött a férfihang... :oops:
barba, nem a férjem hangját hallottam, csak férfi hang volt, de azt gondoltam, tuti ő ment át hozzá és őt hallom, aztán vettem észre, hogy hoppá, ő itt fekszik mellettem és ekkor fostam be... :roll: amúgy mi is arra gondolunk, hogy vmi zavarhatta az adást vagy még az is lehet, hogy élénk a fantáziám. :) nem tudom, ki tudja... hogy kit hallottam milyen nyelven azt sem tudom... :oops: remélem nem a szellemes verzió játszik... brrrrrrrr...

mucus a fiúk gyönyörűek! csak én látom úgy, hogy csak kicsit hasonlítanak? :oops:

cyntia miket veszel? kérünk képeket a keresztelőről majd. :)

ja és köszi, hogy nem néztetek kattantnak a képzelgéseim (?) miatt... :roll: :lol: de látom, nálatok is van "hasonló"... én attól is féltem, hogy ez a semmibe nézés és vigyorgás betegség... felnőttkorban ugye ez a skizofrénia egyik tünete... :roll: tudom, ők még csak babák, de azért megrémülök ilyenkor mindig....

zsu, hát egyelőre magyarul beszélünk hozzá, de ha megy a tv vagy a rádió, az ugye angol... meg a forgója is angolul beszél meg az utcán is hall ezt-azt... de ennyi... itt az ovi elég korán kezdődik, ha járni fog, ott csak megtanul angolul... nem erőltetjük a dolgot egyelőre, várjuk, hogy magyarul tanuljon meg. állítólag sajna a két nyelvű babák később kezdenek el beszélni, mert ugye nehezebb a dolguk... hát meglátjuk. most ugye az zajlik, hogy az össssszes kiejthető hangok közül kiszűrik, mi kell nekik később. ilyenkor még MINDEN hangot tökéletesen ki tudnak mondani (pl az afrikai csattogókat, a franciás raccsolást, az angol th-t ugye), de amik nem kellenek (amiket nem hallanak a környezettől) idővel elfelejtik... Grétsy tanár urat hallottátok. :lol: :lol:

csöpplány hogy ízlett a húsleves Balunak? :lol: és ezek a hangok ááááááááááááá :cry:

ja kaksi téma kovmartisan végződött... ma reggel megint adtunk neki ilyen glicerines beöntést, épp bement az utolsó ml erre akkorát kilőtt hogy vehetek délután szőnyegtisztítót... :lol: aztán jött még vagy két adag, minden csupa olyan lett... vihettem fürdeni... apa jól elkésett, mert ugye ő is ott volt az akciónál és kiosztotta a parancsot, hogy valaki foglalkozzon a gyerekkel (Ő), más valaki meg (én) tisztítsa a szőnyeget, ne száradjon bele... :) :lol: kemény menet volt, mit ne mondjak... mostantól naponta adjuk a Laevolacot csak fosok, hogy hozzászokik... :( asszem ez már csak a hozzátápinál javul... igaz akkor meg állítólag ki kell hagynom a répát + krumplit, mert azok hasfogók. no köszönöm. :?

megyek, reggelizem valamit, kikészített ez a reggel...

hibernia
 
 
 


Sziasztok.
Már reggel óta készülök írni, visszaolvasnom sikerölt úgy-ahogy.
A tali tök jó lesz, már várom. A fotós összeállítás szuper! A többi gmailes képet még nem sikerült megnéznem.
Megyünk ma Grétivel Ecserre egy barátnőmhöz. Remélem nem lesz gond az út alatt, sajna keresztül kell mennünk az egész városon a délutáni dugóba :evil: . Ráadásul pont kaja időben kéne indulni...annyira utálom ezt, hogy nem lehet előre tervezni és sosem tudunk így időre menni sehová, na de mindegy, végül is késhetünk is :twisted:
Mostanában totál el vagyok foglalva, mert tesóm itthon van és ezt a 2 hónap lemaradását próbálja Grétinél pótolni. Így non-stop vele akar lenni, meg programokat szervez, aranyos, de szerencsére kezd rájönni, hogy egy ekkora babával néha otthon is kell lenni :lol:

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Hibernia:hát nem jutottunk el odáig.Voltunk vezetni apuval aztán mikor hazaértünk rögtön megcsináltam Balunak,Evett 2-3 kiskanállal,aztán elkezdett hisztizni.Kimentem megcsináltam a tápit,gondolván ha nem akarja akkor nem erőltetem a répát.De hiába csináltam meg neki,nem kellett,azon is hisztizett.Aztán végül a karomban megnyugodott és elaludt :D De mihelyt le akartam tenni sírt,álmában,tök mélyen aludt már.Úgy néz ki most ilyen anyás hangulata van.Aztán 45 percet aludt így,aztán felkelt és megette a tápit,mert a répa már kihűlt,és újramelegítve már nem olyan,így azt megettem én :lol:
Egyébként ma egész nap a szájában van az ökle.Az egészet próbálja betömni,a szó szoros értelmében az egészet.Mellette bubikat fúj,és néha tök keservesen elkezd sírni,de ez ma kb 2-3 szor volt.Na meg nyugtalanul alszik,és olyan kis bújós megint,nem mehetek ki szinte a látószögéből se.Szal ma segített teregetni,mosogatni,pakolni,mert mindenhova vittem magammal a pihiszékben :lol:

Lányok,merre jártok???

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Csöpplány, mi lehet Baluval? Csak nem a foga jön? :shock:
Gréti is kezd buborékolni :lol: :lol: :lol: olyan vicces, meg nyalogatja a ruháját, tiszta nyál állandóan...és persze folyatja is kifelé, pedig neki még nem jöhet a foga. Ja és az ököl szájba gyömöszölése dettó.

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Nadi:én is arra gondoltam,de nem látok semmit a szájában,mármint az ínyén.Van egy rész ahol kissé fehérkésebb,de elvileg nem ott kellene hogy kibújjon az első fog.Nem tudom,mit gondoljak.
Tök jó hogy ilyen jóba vagy a tesóddal.Valahogy én sose voltam úgy igazán jóba a sajátommal.Szeretem meg minden,de közel nincs olyan mint pl egy barinő.Lehet azért is mert homlokegyenest más jellem mint én.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


hali,

irtam egy csomo mindent és elszallt!!!!!! szoval:

Csopplany
jo, hogy fogsz vezetni, szerintem attol fuggoen hol lakik az ember oriasi konnyebbség a gyerekhez az auto.

Hibernia:
kaki + szonyegtisztitas :)

kétnyelvuség:
nekem mindkét nagyobbik gyerekem kétnyelvu (apjuk francia). mindketten hamar beszéltek és mindkét nyelvet egyszerre. A magyar volt az erosebb nyelv, mig ovisok nem lettek. és miota Fro-ban lakunk, az iskolaval lehetetlen a lépést tartani szokincsileg, de én tovabbra is magyarul beszélek hozzajuk. viszont azt nem tudnam elképzelni, hogy két magyarnyelvu szulo idegennyelven beszéljen a sajat gyerekéhez. Peti az angolt magara fogja szedni egyedul, ha sokaig maradtok, foleg, ha ovis lesz ott.

bébifon:
valszinu a szomszédot hallottad. nekem volt egy ilyen felejthetetlen esetem. A 6 honapos fiamhoz az anyosoméknal tobbszor rohantam mert fajdalamas sirast hallottunk, a gyerek pedig angyal modjara aludt. aztan, egyszer csak azt mondta a bébifon, mama gyere, franciaul. mindenki nagy rohogésben tort ki.

Barbazso
a vendégeskedés jol sikerult. Kb egy nap kellett mig mindenki megszokja az uj helyzetet. Elisa korul percenként min 3 gyerek lebzselt, 10 centire a fejétol. Jol lereagalta. rengeteget aludt, felvette a nagyok ritmusat, csak 10 korul aludt el, és reggel 9-10ig aludt (egy-két szopit beiktatva)

Az anyosoméknal voltunk. Mindenki "meg akarta nézni" Elisat. Borzaszto volt, de o jol birta. Ott még tobbet aludt. aztan miota ujra itthon vagyunk kicsit elromlott az alvokaja. Fejlodési ugrasnak tudom be, kozeledunk a a3 honaphoz. és ma kifejezetten megfigyeltem, hogy tudatosan megfog dolgokat.
Pl van itt egy gumi, puha zsiraf, aminek hosszu vékony a nayaka és labai és jol lehet harapdalni. Nem ismerek olyan francia gyereket, akinek ne lenne ilyen, ez afféle "kotelezo" jaték. de tényleg imadjak a gyerekek és én is, mert jol moshato. biztos lehet otthon is kapni, az a neve, hogy Sophie, la Girafe. Mindenkinek ajanlom. Raadasul csipog is.

Még leirom, mert annyira el voltam ajulva a lanyomtol. Mikor mentunk anyosomhoz, aki 3,5 ora kocsiutra lakik innen, hat minden varakozasomat felulmulta az ut. este 8kor indultunk, minden gyerek megvacsorazva, megfurodve, pizsamaban. Elisa fekve utazott a mozesban. éjfélkor értunk oda, megallas nélkul, mert a kicsi rogton a nagyok meg 10 korol elaludtak. Felvittuk a mozest a szobaba, fel sem ébredt Elisa csak 4kor, ahogy szokott, szopott utana betettem az utazoagyba, amit életében sosem latott és szépen aludt tovabb, mintha misem tortent volna.
Hazafélé viszont nappal jottunk, tobbszor meg kellett allni és utana egész este oklendezett, ugy latszik rosszul volt a kocsiban, felkavarodott a gyomra. szegénykém.
s.orsi
 
 


s.orsi
 
 


Hibernia:asszem pofavágásban verhetetlen Peti!Micsoda kép! :D Na nekem Balu ilyeneket nem csinál.Vagy nevet vagy néha sír,vagy csak olyan semmilyen fejet vág :D Ilyen kivehető pofikat sose vág.Helyedben én is megzabálnám :D

Orsi:na akkor jól átvészeltétek a rokonöznöt :D Elisa is nagyon ügyes kislány volt.Segített anyukájának :)
Szerintem nagyon jó a gyerekeknek hogy két nyelvet beszélnek "alapból",nagy könnyebbség lesz nekik.
Balázs még nem nyúl dolgokért,de nagyon nézi a kezét,és fogdos,ha valami oda ér a kezéhez.Most hogy ennyire ököltömős lett,a kezébe adtam a rágókát és azt simán betette a szájába.De lehet hogy az ököltömős reflex :D

Kép
Kép

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


bekukkantottam a gmailbe. fantasztikus képek vannak. szerintem Petit nyugodtan benevezhetnéd Hibernia vmi gyerekmagazinba, olyan tokéletes fejecskéje van!
na nalunk is "görbit" Elisa, ha megijed vagy vmi nem jo, csak még nem sikerult rendesen lefényképezni. de nagyon cuki.

Csajok, attol félek Elisa az elso két honapban kialudta magat elore egy fél évre. mai nap nagyon durva volt. alig aludt 20 perceket, valszinu azért is mert nekem lassacskan el kellene kezdenem dolgozni (itthonrol), de képtelen vagyok koncentralni. nagyon fusztral a dolog és o is érzi, gondolom...

Elisa ugyanigy tomkodi az oklét hetek ota, bar ma még ezt is elfelejtette, hogy megtudja magat nyugtatni. csak és kizarolag anya olében és cicin volt jo. az esti lefektetés masfél orat vett igénybe!

nekem a sok nyalra azt mondta a doki, hogy lehet, hogy jon neki fel egy kis gyomorsav, mégha sosem bukik is és azért folyik a nyala annyira.

egyébként megkapta az oltast, minden ok, 58 cm és 4930 gr, a doki elégedett volt, én meg kicsit csalodott, hogy még mindig nincs 5 kg...
s.orsi
 
 


Orsi:szép méretei vannak Elisának.Ha ez megnyugtat akkor Balu se volt ruhástól (!) 5 kg a 3 hós státuszvizsgálaton.Oké,ehhez az is hozzátartozik ugye hogy ő 1900grammal született,de viszont ők gyorsabban gyarapodnak az első időkben.
Drukk hogy ne lázasodjon be.Vagy ezután nem fog?
Érdekes mi a 3 hós oltásunkat 4 hósan fogjuk megkapni,mert a gyerekdoki szabin van, a másiknál meg millióan vannak,aki helyettesít,na meg a város másik végén van.De elvileg nem gáz ha késünk ezzel az oltással.Hát remélem.

Megyek vacsizok valamit,Balu most aludt el.Ma 3* 30 percet és egyszer 2 és fél órát aludt.Enni meg 5*130at tolt be,ami nála rekord :D Remélem sokáig fog aludni,mert én is elég hulla vagyok ma :D

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


nekunk ez a 2hos vizsgalat volt. 10 nap késéssel, mert ugye nem voltunk itthon. az oltast hétfon kapta, nem lazasodott be. pedig egyszerre kettot kapott.

nekem azt mondta a doki, nem baj, ha csuszik az oltas. min 4 hét kell az oltasok kozt, kulonben nem jo, ha gyorsabb.
s.orsi
 
 


ma azon kaptam magam, hogy a kezemben ringatom a kicsit és kozben tologatom az ures babakocsit.
s.orsi
 
 


sziasztok,

hát csajok, elpirulunk, tényleg. :oops: bevallom, nem tudom, hogy lehet Peti ilyen szép, kire üthetett... :shock: :shock:

amúgy ma 2x1,5 órát voltunk sétálni, kenguruban, azt hiszem többet nem szégyenkezem, hogy nem tornázom, azt hittem belerogyok, mire hazaértünk... :roll:

holnap felmegyek a felettünk lakó szomszédtól megkérdezni, van-e bébiőre, kíváncsi vagyok most már. remélem van. :lol: ha nincs, felkutatok még valakit a házban, akinek kicsi gyereke van... :roll:

csöpplány 2,5 óra alvás? máááázlista... :) nálunk a szokásos 2xfél óra és 2x45 perc (ezek a kenguruban)... vettem ma őkelmének 3 rugit, 6,5 euro volt, tök aranyosak... kinőtt egy csomó régi ruggancsot, beruháztam hát. :) mondjuk nem tudom, ez most hogy jutott eszembe. ó, nálunk nincs még rágóka-élvezet... mindig fintorog, ha a szájába nyomom. a fotók alapján el tudjátok képzelni, milyen képet vághat... :lol:

orsi, ügyes volt akkor Elisa, tök jó!! otthonról dolgozol? megkérdezhetem, mit? :)

mi holnap 11re megyünk oltásra, hepatitis B... :( remélem nem lázasodik be... :?

na besegítek apának altatni, már feladta... :) inkább letette forgózni, a gyerek persze síííír... :lol:

jó éjt!!!

hibernia
 
 
 


orsi ez jó... :D a szokás hatalma... :D

hibernia
 
 
 


Elisa megkonyorult rajtam! még mindig alszik és csak egyszer ébredt, 5kor, de akkor 1 oran (!!!) at szopott.

Hibernia,
kulker.
egyszemélyes vallalkozo vagyok (a batyam cégével dolgozom egyutt), siiskolaknak forgalmazok reklamajandékokat az Alpok orszagaiban. sajna most mar nekem kezdodik a foszezon és minimum passzivan dolgozni kell. ha vki felhiv, nem hajthatom el....
s.orsi
 
 


Hali,

Szentendrei kirándulás nagyon jól sikerült. Krisz eleinte nézelődött érdeklődően a babakocsiból kifelé, aztán amikor elfáradt bedobta a szunyát és édesdeden alukált. :lol:
Mi a párommal romantikázhattunk egyet, nyaltunk szamos marcipános fagyit és nosztálgiáztunk is egy padon ülve. :oops: :)

Hibernia: Krisz is olyan tárgyakra nevet rá, hogy néha én is azt gondolom, hogy az angyalokkal kommunikál! :shock:
Aztán rájöttünk, hogy a fények váltakozása (árnyék, napsugár) a falon, plafonon nagypn tetszenek neki. Ja, a lámpák és csillárok a mindene hosszú ideig képes nézni és vigyorogni ezekre! :roll: :D

KépKép
charlott
 
 


charlott, de jóóó, szentendre! fagyi! :D édesdeden alvás! :D
lángost nem ettetek? :)

a lámpák, csillárok ismerősek... :) :)

orsi hú szegény, nem lehet egyszerű "passzívan" sem dolgozni... :? mondjuk én is filóztam a fordításon, de örülök ha van két percem és leülhetek ide pl... :?

hibernia
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?