Halihó!
Na,jól összevesztem anyámmal,nem részletezem miken.Szal tiszta ideg vagyok!
Monde:üdv itt!Persze mindenkit szívesen fogadunk na meg a véleményeket is.Egyet kérünk,senki se akarja a másikra erőltetni a szerinte jónak vélt nevelést,esetleg hozzátápit meg társait.Nálunk az alapszabály hogy mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy akarja!
Egyébként én a koraszülöttes főorvosnőt kérdeztem meg,és ő is azt mondta hogy lehet.Ha lehet inkább neki hiszek
Egyébként ha Balu nem csak tápit kapna akkor várnék-
Charlott:elvileg anyatejeseknek 6 hótól javasolják,mert akkorra fogy ki a vaskészlete vagy mi és azt pótolni kell.Tápis babáknak azt mondják mehet 4 hóstól.Ez az amit az internet hírdet.Ez a mostani "trend".
Nekem a csecsemőorvosunk, a védőnőnk,meg a koraszülöttes főorvosnő is azt mondta hogy 2 hóstól mehet a gyümilé,aztán 3 hótól a gyümipüré,aztán 4 hótól a főzelékek.Anyatejes babának viszont ők is javasolják megvárni a 6 hót.Aki vegyesen kap annak is mehet tápi-pótlás helyett a gyümis pótlás.Ez az ő álláspontjuk.
Az én véleményem szerint:én tuti várnék 5-6 hónapos koráig,ha lenne tejem.Az a legjobb neki!
Egyébként küldtem egy táblázatot gmailre,egy anyatanyás anyukától kaptam,azon szépen le van írva hogy mit mikortól lehet kezdeni
Monde írta:"hogy sok orvos, védőnő stb korábbi hozzátáplálást javasol""orvostudomány jelenlegi hivatalos álláspontja az, hogy fél éves korig anyatejen és tápin kívül SEMMI!"Bocsika de ezt nemérteni,nem ellentmondásos kicsit?
Anyatanyán ezzel kapcsolatban elég nagy vitát kavartunk,jó nagyot veszekedtünk,sokaknak nem volt kedve írni abban a pár napban,ne rontsuk ezt itt is el,plssss!
Anita:édesek a fiaid!
Én már fentebb írtam hogy nekem ezek a dokik javasolták,na meg az anyai ösztönöm is ezt súgta,na meg a személyes "támogatóim"(gondolok rokonok,családtagok,fiatal babás anyukák).
Na,dobom a recept-gyűjteményemet,ezeket csak én gyűjtöttem össze a netről