Monyo!
Ha ráérsz, majd olvass vissza a másikon. Mintha magamat olvasnám.
Amit tegnap benyelt, abban szinte szó szerint azt írtam, h. én sem foglalkoztam a figyelmeztetésekkel annakidején, hiszen gyereknek én is ugyanilyen voltam, mint a fiam.
Ő sem aludt 1 éves koráig, én sem.
Én nem másztam egyáltalán.
Én sem beszéltem 2 éves koromig, a fiam sem.
És mégsem lettem diszlexiás.
Sőt!
Az a baj, h. nem tudhatod előre, h. ami nálad nem okozott gondot, az nála sem fog.
A fiamnál a felmérés kidobott egy csomó olyan dolgot. Pl. szemkövetés elmaradása (nem oda néz, ahova mozdul, ezért esik rengeteget, ezért megy neki dolgoknak), ami a későbbiekben gond lehet az olvasásnál (mert nem fogja a szemével követni, amit olvas).
Lehet, h. nem lesz gond, de ha egy egyszerű, játékos tornával meg lehet oldani, akkor megyek vele.
Már most rengeteget javultak dolgai.
Nem hiszem, h. nálatok ne lenne szenzomotoros torna, hiszen ez nem magyar találmány. Max nem tudsz róla.
Nálunk is többnyire csak azok tudnak róla, ahol súlyos érintettség van, én is egy ilyen helyről kaptam a tippet annó.
A neten rá tudsz keresni Delacato, Ayres, TSMT, BHRG néven (csak az utolsó 2 magyar fejlesztés)
Ne orvost keress, ők sajnos ma még csak a nagyfokú elmaradásokat veszik észre. Konduktort vagy gyógytornászt kérdezz meg!
Na mostmár végleg bedugulok. Bocs az offokért!