nadina a levegőnyelés olyan, mintha irtó nagy kortyokban enne - de utána hallod, ahogy bugyborog a hasa. elég idegesítő, mert TUDOM, hogy ettől fáj neki, de nem tudok mit tenni...
alvással kapcsolatban sok adat van, ez a legszimpibb, bár olyat is olvastam, hogy 1,5 éves gyerekek alszanak 10-12 órát, nem 2-3 hónaposak.
hát mindenki más persze. mondta egy barátnőm, hogy 1 éves kor körül tuti javul helyzet, mert addigra baromira ki tudnak fáradni napközben a mászástól, állástól stb.
anita, gyere gyakrabban! szegény Vince...
de most már minden oké lesz, biztos! szép fiúcskáid vannak.
zsu, hát akkor Gabi veri Petit béna alvásban.
nálunk az este kb jó, fél-egy óra ringatás után elalszik és ma ugyan 5kor hökögött kicsit, de 7ig visszaaludt magától, be se mentünk hozzá.
hát ez a "klánban" élés tényleg ultragáz lehet...
ez a sírás meg... basszus ez a szar mikor még be is szólnak... mintha tényleg bántanád azt a gyerkőcöt.
innen jut eszembe nálunk manapság az a divat, hogy séta közben, jó 30-45 perc után mint a sakál elkezd üvölteni és így kifeszíti magát. felveszem, az sem jó, ott is sír, abba sem hagyja. öt perc után megunom, hogy abszolút nem reagál, bevágom a kocsiba és rohanok vele haza, az utca népe meg bámul, hogy sietek egy visító gyerekkel a kocsiban. mikorra hazaérek mindig elhatározom, hogy én többet ezzel a kis vakarccsal nem megyek utcára...
nem tudom, mi baja, sétálni egy 15 perces büfi és 15 perces játék után szoktunk menni, miután evett persze. aztán fél órát alszik a kocsiban és rákezd erre az istentelen sírásra, hogy semmi nem jó neki, bármit csinálok: felveszem, büfiztetem, itatom vízzel, ringatom, cumit adok neki stb... annyira kikészít ezzel.
és mindehhez jön, hogy úúúúúgy néznek rám, mintha ölném...
mucus nem is vagy öreg, csomó ismerősöm 35 évesen szüli az elsőt...
mozi???? tudsz élni!!!
mayday, hát kitartást neked! mindjárt otthon lesz a párod!!!! amúgy mi is beszéltük, hogy nekem abszolút nem kell 2. gyerek...
vagy ha lesz, remélem lány lesz, ők állítólag könnyebbek... (kivéve, ha hasfájósok, mint Gréti pl
) de szóval hogy ez tök gáz, hogy én vagyok a gonosz hárpia, aki attól kiakad, ha a férje 10 percet késik a munkából, de hát könyörgöm, mikor várom, mint a messiást, hogy jöjjön már, persze hogy feldühödöm, hogyha késik kicsit.
nem ő van vele egész nap, ő tud reggelizni, ebédelni normálisan, ha akar pihizik kicsit munka közben, akkor megy wc-re mikor akar, akkor bámul ki a fejéből 5 percre, mikor akar... eh...
anyóson én tegnap még bőgtem is, bevallom. inkább dühömben, hogy hogy lehet ilyen tapintatlan. este mondta is neki a férjem, hogy legközelebb azért kérdezze már meg, jó-e nekünk is, hogy ideköltözik pár napra...
főleg szilveszterkor... most értitek és ha barátokkal szerettünk volna egy délutáni / esti zsúrt??? vagy ha simán 3asban szerettünk volna lenni??? és ha hazautaztunk volna??? októberben nem megyünk úgy néz ki, gondoltuk majd karikor, de erre meg idejön. ;( áááááááááá még most is felhúzom magam.
csöpplány, kérdezz csak, felizgattál!
ja kenguru, hát elvileg használhatnám, de ilyen perec áruló szerű, szóval előttem fekszik Peti, úgy pl mosogatni nem tudok...
mondjuk kendővel sem egyszerűbb szerintem...
keresztelés, hát nálunk a férjem tuti kiakadna, ha lenne...
én úgy vagyok, mint csöpplányék asszem, ha akar, később megkeresztelkedhet, szóval fogunk beszélgetni a vallásról, de döntsön ő.
fokhagyma: a hagyma puffaszthatja a kicsiket, ezt tudom, a fokhagyma passz.
én port már használtam, nem vettem észre változást, mondjuk nálunk amúgy is van sírás.
csöpplány, az én férjem dettó ilyen.
hogy tegyük le hagy sírjon, ne szokja, hogy csak kézben alszik el...
eh, férfiak... mondjuk nem tudom, mit szólna a dokinénitek Petihez, Balunak remek kis naprendje van, ahogy látom...
nálunk a 3 óránkénti etetés is nagy kunszt... ja a panaszhoz akartam még hozzátenni, hogy én ugrom a "miért vagy olyan feszült?" kérdésre is, mikor én küzdöm itt egész nap, ő az esti etetést látja, esetleg az esti sétát (mikor már nem csinálja a hülye sírást), a fürdetést csinálja, amit már szeret Peti és az esti altatást, mikor viszonylag simán bealszik fél óra ringatás után... vagy ha nem, hát jön a hagyjuk sírni... mikor összesen ekkor kéne ringatgatnia... és hogy nem érti, miért nem tudok enni napközben.
mert miért nem hagyom sírni, ha csak hisztizik.