Új privát üzeneted érkezett!

Kati, bocs, pont egyszerre írtuk, én már a köv. oldalra jutottam, így kimaradt a hsz-od.. :oops: húúúú, 29 ezer nem semmi, de ez tök jó, hogy örökölhetőre tervezed a szőnyeget! ;) én most tervezek még egyet venni, 5 euro, nincs ilyen izé fölötte, de van rajta tükör, csörgős, sípolós rész.... bolondnak is megéri.. :lol:

Nadina, megértelek, néha mi is kivagyunk... :roll: iszonyat ez a hasfájósság, sírás... félek, a 3 hónap sem segít még... :? küldj képet Grétiről, 1000 éve nem láttuk! én nem vezetek, de nem az oldal miatt, hanem, mert béna vagyok. :? 10 éve van jogsim, de 1000 km-t se mentem. :oops:
Nekünk is azt mondják, kék marad Peti szeme. :) én örülnék. :)
jó éjt! :)

ja nálunk mostanság nevetés van peluscsere alatt. :shock: mi lelte?? :roll:

a kipisit én sem értem. ugyanúgy van most is, mint eddig és pelust sem váltottunk. 12-kor tisztába tettük, fél 2kor vizes volt a háta... :? ugyanez 3 körül meg 5 körül. :shock: nem értem.

Barba, örülök, hogy ilyen hatással volt rád az ikeás szárítós cucc... :lol: :lol: Samu 59-60 cm? széééép! nyurga baba. :lol:

hibernia
 
 
 


Ja és csatlakoznék a 2 napja semmi nem jó neki táborhoz. :(
hétfő-kedd tök jó volt, szerda volt a mélypont, csüt-péntek közepes, most hétvégén megint halál nyűgi volt... :? csak kocsiban aludt, itthon egy szemet sem, csak éjjel... eh...

hibernia
 
 
 


Halika!

Csöplány köszi a rákeresést..igazából ezt én is megtehettem volna :oops:
Amúgy utánanéztem/olvastam a könyvnek..hát nem tudom... én úgy veszem észre Gabi egyre ügyeseb magától is minden téren, nem kell tanítani de azért beszerzem ki tudja mit hoz a jövő :D

Hibernia, tök jó cuccokat vettél! Én ezt a játékívet vettem meg mindenhova feltehető:
http://www.babalap.com/babalap/termek.p ... abakocsira

Amúgy Peti állati cuki.még azelőző sorozatból nagyon tetszik ahogy ki van feküdve a játszószőnyegen :D

Új játszószőnyeget én is zseretnék, de lehet a meglévőt valahogy feltúrbózom..meglássuk.

Ja áés a játékíven van rózsaszín boci :lol: + van egy bari ami sípol ha megnyomják, na Gabi rögtön összehaverkodot vele én állat meg sípoltam neki..gondolhatjátok, azóta sípolni kell :lol:

Amúgy óriásit fejlődött a fiam..már tudatosan ütögeti a játékokat, kacag, kommunikál, egyre jobban részt vesz az életben..nagyon büszke vagyok rá :D

Amúgy a hétvégén nekünk is nyyügi volt, 10 óra/nap alvással..persze ezen nem lepődök meg.

Barba, köszi kérdésed, én is jobban vagyok mell ügyileg, a sebek begyógyultak, viszont a tejtermelést még mindíg érzem és fáj.. de nem vészes. Én is most rendeltem magamnak mosható melltartó betétet..ki vagyok mennyi szemetet termelek ezekkel a vackokkal.

Pocakfájás/etetés. Nálunk ez furi, mert Gabira szopizás közben jön rá a pocakfájás..kész rémálom egy-egy etetés. Ahogy leérnek az első kortyok összegörnyed, vörösödik és ordít..vállra dobom megnyugszik, megint cicire és 2 korty után megint bömbi..kész ideg tudok lenni ilyenkor. Nagyon kiváncsi leszek Hibernia nálatok a 3 hónap hoz-e valamit.

Ja kaja para..na az análam van rendesen. Egyrészt mi össze-visza eszünk. De bírja 2 óráig kaja nélkü, de du jön az 1 óra aztán a 20 perces cicire kéredzkedés..gondolom ürül a mellem is... Remélem ha majd ez a bűvös 3 hónap letelik rá tudom szoktatni legalább a 2 órás kajára.. meglássuk.

Ja kismama különszám, azthittem írtam nektek, ha nem bocsi mert tényleg nagyon jó. A baba első éve a címe és nagyon állat.

Na menyeg nyüszögés van

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 

 
 

Hali,

egy gyors bekukk.... :lol:

Reggel Kriszt levittem fütyi nézőbe a doki nénihez! Szerencsére nem látott semmit gondot rajta. Azt kérte, hogy a pisilés közben nézzem, hogy ívelt-e az iránya, rendesen ki tud-e jönni?! :wink:
De talált problémát máshol: a szeme be van gyulladva, kötőhártyagyulladása van a jobb szemének. :( Erre kaptunk cseppeket.

KépKép
charlott
 
 


MEgint vagyok, mert még van móndandóm..jajj nektek :lol:

Szóval, ercsikati nagyon jók a tervek..na meg az ára is.. de ezt egyrészt Kendra is hosszan fogja használni, másrészt megmarad..biztos jó minőség. És mik fognak lelógni róla..vagy nem lesz ilyen funkciója?

Hibernia: pelus..nem kellene nagyobbra váltani? Mi már3asat használunk, bár csak azért vettük meg ezt mert mi csak éjszakára használjuk és sokáig kitart így muszáj volt olyat venni ami nem marad a nyakunkon, de nem nagy..de nem is kicsi..szóval értitek :D Ebből már nem folyik ki a cucc kivétel ha túlpisili este vagy ha apa pelusozik...ő néha nem köti olyan szorosra de hát senki sem lehet tökéletes :wink:

Charlott, örülök, hogy nincs fütyigond. Amúgy mi sem nézegetjük, dokinéni havonta ellenőrzi azt mondta mi ráérünk ezzel..remélem nem is lesz bajunk tőle..nagyon rossz lehet nekik ha letapad vagy mi.

Sírós nyűgös babákhoz kitartást!!

Ja és képzeljétek Bratyómék nyaralni voltak múlt héten és jegyespárként tértek vissza..annyira örülök!!!!!!!!!!!!!!! :D

Na egyenlőre ennyi..csók

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


No ma ilyen aktívak vagyunk? :lol:

Pár dolog még eszembe jutott: csöpplány nekem a sebem még szokott fájni pontosabban nem is ez a külső heg hanem belül.. gondolom az hosszabb idő míg rendbe jön. De ha nagy gond lenne akkor nem csak belenyilalna..szóval azt éreznéd!
Amúgy a hegem nekem is pirosas/lilás még...biztos még idő míg kifehéredik. Nekem a csíkjaim is látszanak a pocakomon is meg a combomon is+ szoptatás alatt a mellem is totál gáz :evil:

Hibernia..ranyos vagy de bizony 68 voltam az esküvőn..súlyos egy alak vagyok :D Amikor cigin meg kávén éltem akkor voltam 58-61 kiló de akkor tényleg gebe voltam. Mikor leszoktam meghíztam nagyon+mikor megismertem Gabit és elkezdtünk az anyukája kajáját enni..na az is +5 kiló volt szóval a 2009-es évet 70x kilóval kezdtem de lefogytam az esküvőre...
Most, hogy anyósom szabin van és végre nem főz rám 2 hét alatt 2 kiló csurgott le rólam. Hétvégén jönnek haza remélem elfogadja, hogy nem kell ránk főznie...

Valaki gondolkodik babaúszáson/tornán? Én most kezdek utánanézni ha Gabi is úgy akarja :)

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


sziasztok

zsu, nekem is kell ilyen "játékív" vagy mi :lol: imádom a sokfelé használható dolgokat. a mi baris kocsicsörink sajnos elég rövid, a kiságyra nem tudok feltenni, de a kocsin szereti legalább. :) amúgy tök vicces, sosem szerettem a plüssállatkákat, de kaptam 1-2-t, most Peti megörökli őket. :lol:
Gabi kaja közben sír csak? nekünk az ritkább, inkább eszik - játszik no és aztán jön a hasfájás. persze van, hogy ütve-verve eszik, de ez a ritkább... ilyenkor állítólag próbálnak nyomni kifelé vmit... :oops:
hogy bírod ezt a sűrű etetést??? :roll: mi 3 óránként eszünk mostanság, ha előbb sír, 15 perc engedményt kaphat, többet nem. kemény vagyok, mint a kád széle. :oops: ha 3 órán túl nem éhes, akkor akkor kap, mikor megéhezik. értitek. :)
tesódéknek gratula. :)
amúgy mi 3-as pelust használunk. :roll: hmmm... itt nem láttam 2-t a sparban, ezért vettünk 3-sat, majd belehízik, de nem kellett híznia, most is ez a jó... ma pl még 1x sem pisilt ki... nem tudom, tegnap mi lelte.
rád főznek? óóó de irigy vagyok. :oops: kerestem itt kajafutárt, basszus csak kínait, indiait vagy thai kaját hoznának ki, fújjjjj. jó kis Laci bácsi, az kéne. :lol:
én szeretnék babaúsztatni, de itt uszi sincs. :evil: a tenger meg hideg. :lol: jut eszembe, ma itt munkaszüneti nap volt, kimentünk egy közeli kisváros tengerpartjára és ott sétáltunk, meg volt vurstli és felültem egy halál-gépre. :lol: nagyon jó volt, Peti végigaludta. :shock: ettünk fagyit, olyan volt, mint május 1 otthon... tök jól éreztük magunkat.

charlott, mik voltak a kötőhártya tünetei? krisznek jobbulást. :)

na, lelövöm magam. :)

hibernia
 
 
 


ja zsu, érdekes cikk az úszásról: http://www.kismamablog.hu/nem-kategorizalt/babauszas

hibernia
 
 
 


Halihó!4

Huuu,lemaradtam....

Babaúszás:hát eléggé megoszlanak a vélemények róla.Elég sok negatívumot hallottam róla,bár ha ellenőrzött a hely,akkor kicsit hajlok felé.Én félek hogy megfázhat,elkaphat valamit.

Hibernia:köszi a linkeket.Ma voltam bent pesten,néztem egy bababoltot ahol találtam egy tök cukit,és nem is drága,a babyfun-os amit te linkeltél asszem.Bementem a bababolthoz erre ki volt írva hogy 2-8.ig zárva-.-"
Kicsit se voltam ideges.Ráadásul Baluval mentem,kendőbe.Teljesen leizzadtunk,bár Balu jól aludt.Össz-vissz 3 és fél órát voltunk oda,ebből 2 és felet aludt :lol: A cégemhez kellett bemennem valami papírt aláírni.Az volt a konkrét cél,az az Astoriánál van,a bababolt meg a moszkva térnél.Pár megálló az egész.De így egy plussz út volt a bababoltozás.

Charlott:sajnálom a kötőhártya gyuszit :? Szegény Krisz.Huzatot kapott?Kukival kapcsolatban nem tudtam volna válaszolni.De most hogy írtad,megnéztem és Balunak is kisebb lett,nem lehet annyira visszahúzni a fitymáját.Remélem nem tapad le.

Pelus:mi is valamelyik nap folyton kipisiltünk belőle.Mármint Balu. :lol: Mindig néztem hogy rendesen ráadom hogy nem e az a baj.De mindig kipisilt.Nekünk is 3 body ment rá.Azóta viszont nem történt baleset.Ki érti ezt? :roll: Mi még a 2-est használjuk,még van egy 104 db-os 2es liberónk,meg van 30 db pampers szintén 2-es.Remélem nem növi ki,el szeretném használni még,kicsit besokaltunk :lol: Meg vettem már egy 3-as Huggies-t is,akciós volt,az 5-9 kilóig van.

Képek cukik,ez a Peti nagyon nagy arc! :D Birom :D

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Zsu, nem akarod kivizsgáltatni ezt a fájás dolgot? Nekem is enyhült a fájdalom, miután nem "dunsztoltam" egész nap a cicijeimet a papírbetét alatt, és mégis kiderült, hogy van ez a baci. Szerintem kérdezz rá a háziorvosnál. Ha van steril csöve (kis tartály, amit így hívnak), akkor egyszerű a dolog. Ha nincs, ad beutalót, és a központi ÁNTSZ laborba kell menni. Én ott a mosdóban fejtem bele picit a tartályba. Amióta szedem az antibiotikumot, már a tejtermelés nem fáj. Nagy megkönnyebbülés...
Állítólag ezek a bacik a levegőben is vannak, és ha van akár egy pici seb is a mellbimbón, bejuthatnak a tejbe, ahol szépen elszaporodnak. :?

Babauszit mi is tervezzük. Augusztus 20-án lesz 1 éves a bicskei tanuszoda, szóval nagyon szép új és tiszta,... Szombatonként van délelőtt a babaúszás, és pénteken éjjel cserélik le a medencék vizeit. Én nem annyira szeretem a vizet, úgyhogy Barnusra vár a feladat. :)
Én még ringatóra mennék szívesen, ha lenne a közelben. Meg a torna is érdekel. Itt Bicskén olyan Csiri-biri torna van 1 éves kortól.
Zsu, hány centi vagy? Én a cigi+kávé időszakban voltam 45 kiló is, de akkor tényleg nem nagyon ment le más. Banyek, volt, hogy napokig nem ettem! Éhes voltam, kinyitottam a hűtőt, és nem kívántam semmit. Ezzel el is volt intézve a vacsi. :? Hozzátartozik, hogy egy kevésbé jó párkapcsolatom volt akkoriban, és a vizsgaidőszakok is leterheltek. :) Aztán jó darabig 48kg voltam, majd hirtelen egy év alatt híztam 10 kilót. Akkor tanultam meg főzni, és a barátom is nagyon jól főzött. :D Meg utána kiderült ez a pajzsmirigy dolog is, ettől is hízhattam. Na, meg ezalatt az egy év alatt szoktam le a cigiről is... Így indult a terhesség 58-59 kilóról. Most azt hiszem, 62 körül vagyok. Nem tudom megmérni, mert Samu rám van kötve. :D És ehhez 164 centi magas vagyok. Az a 45 kiló csont és bőr volt... A 48 pedig álomalak. :D Most meg... Nagyon várom, hogy legalább a hasam ne legyen ekkora!

Nekünk is hasonló játékívünk van, csak a színe és a lógója egészen más. :D Szóval ilyen a rácsatolója, amivel a babakocsira vagy kiságyra lehet rögzíteni. Mi azt is kölcsönbe kaptuk. De Samunál most a pihenőszék a favorit. Nagyon élvezi, hogy ha megtolja a játékokat, beindul a zene. :)

Nadi, tényleg küldjél képet Grétiről!

Hibernia, irigykedem a majálisért. :) Úgy hiányzik valami hasonló program! A peluscsere nálunk is vidám, amióta szopi után csinálom. Mindig köszön neki fölülről az oroszlán és a felhúzós Zsiráf Zsófi. Samu meg visszaköszön, vagy mosolyog. :) Jókat lehet vele ilyenkor dumálni.

Megyek vacsizni. Van köztetek olyan, aki kibírja, hogy este 6 után nem eszik? Én képtelen lennék rá. :(

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Hú, ez a babyfun-os kitérő állati idegesítő lehet! :( Tavaly mi is így jártunk a Visegrádi utcai bababolttal. Mondjuk én legalább nem bkv-val és gyerekkel voltam. Csak már úgy beleéltem magam... :D

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


csöpplány hát ez tényleg elég bosszantó lehetett... :? szegények, sajnálom. :(
ez ilyen nap, mi ma este elmentünk a magyar boltba, hát nem zárva volt... :evil: pedig már azt hittem, vacsira derelyét eszünk. :(

barbazsó, hát igen, jó volt a kis kikapcs... :) csak az a baj, hogy iszonyatosan időhöz vagyunk kötve... kajcsi kb 45 perc, mire elindulunk, marad 2 óránk a programra + oda-vissza útra, mert napközben szigorúan 3 óránként kér Peti... :? szóval elég rohanósok a programjaink... de nem panaszkodom, voltunk már vele ikeában, plázában, most majálison... :) :)

amúgy nálatok is gyorsan változik a kedv, lányok? nálunk elképesztő... egyszer nevet, kacarászik, egy mp múlva sír. aztán újra nevet. aztán újra sír. de így 5-5 mp egy érzelem. nagyon komoly.:shock:

mayday hol lehet már? :roll:

hibernia
 
 
 


Én is mindig számolgatom az időt, de én már szoptattam plázában, ikeában, Brendonban és sötétben Tesco parkolóban is a kocsiban. :) Így máris több, mint 5 órás kimenőm van. :D

Mayday tényleg nagyon eltűnt. Csöpplány, végül írtál neki? Múltkor megnyugtatott, de pár napja már megint aggódom értük.

Nálunk a jókedvből lesz hirtelen nyüszi, ha elfárad vagy megéhezik, de abból már csak ritkán lehet visszavarázsolni a mosolyt. Max esti masszázsnál.

Tiszta pangás van mostanság... :?

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Sziasztok,

én is írok egy kicsit már, most éppen van időm...
Nektek mennyi idő amíg igazán szopizik a gyerkőc, Nekem mostanában azt csinálja, hogy szopizik vagy 2 percet utána meg bele sem lehet tömni a szájába, röhög vagy beszélget ésnem hajlandó enni, lehet hogy ennyi idő alatt eleget eszik :shock:

Egyébként tartja a 3 órákat kb., de én is megetetem bárhol így nem vagyunk az etetéshez kötve.

Éjszakákat meg két hete átalussza úgyhogy arany életem van :lol:
A nagyoknál ez közel 8 hónap alatt következett be...

Fütyitémában én csak annyit tudok írni, hogy a gyerekorvos szerint mostanában 5-6 évig is várnak mielött bármit is csinálnának a gyerekkel! A nagyfiam most 5 és neki egyáltalán nem lehetett kicsit sem fölhúzni, most rákérdeztem, kaptunk egy krémet kentük 5 napig és simán feljött neki.

Ha arra kerül sor hogy elviszitek a fiúkat majd pár év múlva megmutatni, kössétek ki előre hogy nem engeditek fölrántani! Csomó ismerősünk járt úgy hogy elvitték a gyerkőcöt csak megmutatni és se szó se beszéd hátrarántották neki, a gyerek még évek múlva is emlegette 2 hétig sírva pisilés és egyebek :twisted:

Játszószőnyegből nekünk ikeás van, a kimosható fajta és nagyon szeretjük!

További szép napot, megyek mert indul a napi program!

kriszta0612
 
 


Halihó!

Csöplány ez a boltos mizéria..nem lehetett valami boldogító... sajna benne van a pakliban.

Na találtam uszit és itt van a közelben 5-10 perc autóval..tök mázli :D 10e forint/ 4 alkalom. Én úgy is hetente 1x gondoltam eljárni..havi 10e meg belefér.

Barba..már gondolkodtam, hogy megnézetem magam. Most a házidokim szülési szabadságon van szóval még ki kell találnom kihez is mehetek....
Amúgy én 172cm vagyok. Szóval biztos ennek is betutható a nagyobb súlyom. De tényleg alapból nehezebb vagyok az átlagnál..gondolom a csontok vagy nem tudom... akilók annyira nem érdekelnek inkább az, hogy hogy nézek ki..olyan 65-68 kilósan nézek ki jól az még kb 10 kiló felesleg.

Amúgy én vacsizni néha elfelejtek, de ez azért van mert azért nasizom napközben....
Húú már a szobabiciklimet várom nagyon..remélem lesz is időm/energiám használni.

Kriszta, pont tegnap írtam hogy Gabi sem épp a jó evő. Pár korty után abbahagyja... néha még kér utána néha elvan de ez nálunk pocakfájás miatt van.

Ja, Hibernia sajnos Gabi nem csak kaja közben sír..2 kaja között is szokott csak nem miindíg.
Amúgy nálunk is van, hogy tök jól elvan aztán egyszer csak eltörik a mécses...aztán valami felkelti a figyelmét, megnyugszik, esetleg jókedvű lesz és bumm..megint nyügi....
Ki érti ezt?

Mayday-en már én is filóztam mi lehet... lehet nem tudták megjavítani a laptopot?

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Sziasztok!

Na,megjöttünk a dokitól.Minden rendben van.Balu 3 hónaposnak felel meg,megkérdeztem nem kell levonni semmit sem a korából,annyi hónapos,hetes amennyi.Hozzátápival kapcsolatban azt mondták nyugodtan el lehet kezdeni,már 2 hónapos kortól,de tejcsis babáknál javasolják a 6 hónapot.Szóval Balu kapni fogja a hozzátápit.Sütőtök,alma,őszi,répa mehet most.Aztán körte banán és társai.Már most kaphatna pépeset,de én aug végéig,4 hós koráig maradok a lénél.
Ültetéssel kapcsolatban azt mondta,hogy ne ültessem Balut,mert az asszisztált mászatásnál látszott hogy le van maradva.Azt mondták hogy amelyik baba ül,annál többé kevésbé kimarad a mászás,kúszás.A kúszás mászás az idegrendszer fejlődése szempontjából fontos.Nem csesztek le mert "ültetem",de mondták hogy Balu korához képest nagyon jól ül,jobban mint a kortársai,és inkább most hanyagoljuk az ülést és inkább koncentráljunk a mászatásra,nehogy kimaradjon neki.Kaptunk feladatsort,amit gyakorolnia kell napi 3*5 percet.
Még annyi derült ki,hogy van egy kis szívzörejünk 2 hónap múlva kell visszamenni miatta kontrollra,állítólag sok babánál előfordul,de kinövik.Ha nem múlik el neki akkor kivizsgálás lesz.
Örülök hogy igazából nem tapasztaltak lemaradást.Kicsit megnyugtattak.

Babakedv:nálunk van váltakozás,de nem ilyen gyors.Ja és nincs váltakozás csak váltás,jókedvből nyügi.Állítólag ilyenkor már unják.Nálunk sírásba nem szokott átmenni.

Lányok,mindjárt írok maydaynek meg az eltűnteknek.Elmegyünk gyógyitárba és már írom is ha válaszoltak.

Vettem játszóívet,eddig tetszik.Fotózom ha megjöttünk és teszem fel.

Na megyek.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Sziasztok!

Kötőhártyagyulladást úgy vettem észre, hogy Krisz jobb szeme könnyezett mikor sétáltunk napos időben és a hétvégén már gennyesedett is. :(
Kaptunk rá gyógyszert és naponta 5-ször kell cseppektetnem a szemébe, ami nem egyszerű művelet, de olyan aranyosan néz rám, mikor sikerül, mintha tudná, hogy segíteni próbálnék! :) De gondolom, azt hiszi, hogy ez is egyfajta játék. :wink:

KépKép
charlott
 
 


Csöpplány: örülök, hogy a doki egészségesnek találta Balut! Én hiszek abban, hogy a baba akkor jön ki a pocakból vagy indítja el a szülést, mikor neki a legjobb. Balu 3 hónappal ezelőtt érezte, hogy most jött el az idő! :-)

Zsu: hova fogsz járni úszni? babaúszásra fogtok járni?

Kriszta: nem is írj ilyeneket!! méghogy hátra húzzák a bőrét?? jobb azt békében hagyni.

Hibernia: hogy tetszett Petinek a forgó-morgó bizottság? (az ágyra szerelhető forgatható játék) :wink:
Hangulatingadozás nálunk is van. Egyik pillanatban vigyorog, mint egy tejbe tök és a másik pillanatban hisztérikusan sír! :shock:

KépKép
charlott
 
 


Kriszta, jó, hogy jöttél! Már hiányoltunk. Samu 15-20 percig szopizik, de most volt pár nyűgös nap, amikor előfordult a 45 perc is. A legrövidebb idő szerintem 7 perc lehetett, de olyat csak akkor csinál, ha sok a levegő a hasában. :?

Zsu, ezt kapd ki! Én ilyet kérek Barnustól. Már teljesen beleéltem magam!
http://www.szafarisport.hu/hullahopp-karika-cikk.html
A főiskolán tornaórán egyszer nyertem hulahopp versenyt. :D A végén már csak ketten maradtunk, és kb 5 karika volt egyszerre a derekunkon, aztán én bírtam tovább... :)

Csöpplány, örülök a jó híreknek Baluról! 3 hónapos korban van egy alaposabb kivizsgálás, vagy ez a szívzörej hogyan derült ki? Samunak eddig egyszer sem vizsgálták. De tuti kinövi Balu, és nem lesz komolyabb baja. Az ülést hogy értették? Hogy az öledben ne ülve tartsd?

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Halihó!

Megjöttünk a gyógyitárból.Na,küldtem sms-t.Írt vissza eddig Kovmarti meg Mayday.Kovmartiék jól vannak,jönni akart már,és fog is mihelyt lesz ideje.Röviden ennyi.Maydaynek még mindig rossz a gépe,de ők is jól vannak és mielőbb jön mert hiányzunk neki :oops:

Charlott:én is így gondoltam,na meg Balu pontos korát a pocakban se tudták,mert se a mensim nem volt rendszeres,se Balu súlyából méreteiből nem lehetett kalkulálni,mivel ugye a méhlepényem miatt kisebb volt,elkezdett sorvadni.A buciját a 31. héten 35 hetesnek megfelelően mérték.Szal a kutya füle tudja hogy mikorra érkezett Balu :lol:

Barba:Mivel Balu a koraszülött osztályra került,ezért ott van kötelező kontroll.Minket mára hívtak vissza és itt nagyon rendesen kivizsgálják őket.A legapróbb bibibe is belekötnek,nehogy későbbiekben baj legyen.Ez a mászatás dolog is ezért fontos,mert kicsit kötöttebbnek találták a kéz és lábizmait.Ezzel kell fejleszteni,hogy a későbbiekben ne legyen ez baj.De azt mondták nagyon kicsi az eltérés,se perc alatt behozza.
Szívzörejt is így vették észre,hogy megnézték a légzését,a pulzusát,szívverését.Kitapogatták a szerveit(na ezt nem csipázta szegényem),aztán megtornáztatták.
Ültetést nem mondta konkrétan hogy hogy értette,de gondolom hogy mindenre ami ülő helyzetbe hozza a babát.Pl ha ölembe van,ha a pihiszékbe teszem,vagy babakocsiba akkor se döntsem feljebb a támlát.Én gyakoroltam Baluval az ülést,felhúzza magát ülésbe ha bele tud kapaszkodni a kezembe.Ez nem lenne baj,ha nem maradna el Balu a a mászatásba.De Balu annyira akar ülni hogy sír ha nem hozom a vízszintestől jóval feljebb.Egyedül a pihiszékben hajlandó majdnem fekve lenni.
Na madj valahogy megoldom hogy ne akarjon ülve lenni.Csinálom a képet az új szerzeményünkről és már dobom is.Naggyon tuti,Balu már most imádja,főleg a napocskát.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Csöplány, összességében jó híreket kaptál, ez nagyon jó. -leginkább, hogy korának megfelelő Balu. Ezeket a mozgásfejlődéseket meg..nem egyszerű de annyit tudok én is, hogy az nem gond ha valami később jön, a lényeg hogy a sorrend rendben legyen és ne maradjon ki semelyik mozgásforma sem. És az első az átfordulás aztán kúszás/mászás stb.

Amúgy Gabi is sokat van ülő helyzet pl babahordozó, ha az ölünkben van, pihiszék, de magát a felülést nem segítem... örülök ha emeli a fejét :oops:

Charlott.kötőhártya gyulladásunk nekünk is volt, azzal született. Nagyon gennyesedett Gabi szeme és kamilla teával kellett törölgetni..aztán úgy 3-4 hetes korában gyógyult ki belőle. A szemcsepp tuti gyorsabb lesz :wink:

Amúgy ide viszem majd (babaúszás)..tőletek sincs messze. Találtam még egyet csillaghegyen de az adrágább, ha kéed belinkelem azt is.
http://www.babauszas.net/bpestihelyszinek.php

Barba..nem rossz ez a hullahop de én nem vagyok jó benne+ehhez kell hely is én félnék, hogy leverek mindent.... :oops:

Amúgy nálunk baba is meg anya is takonyos..Gabi már napok óta..én csak olyan 2 napja.. remélem hamar elmúlik. Utálom a takonykórt!!!!!!

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


sziasztok csak bejelentkezem, hogy minden oké, de iszonyú nyűgösség van, ma eddig kb 10 percet nem volt kézben a kis drága. most 1 kézzel írok, a másikban fogom. így teregettem, képzelhetitek.
csöpplány örülök, hogy Baluval minden oké, stramm srác ő!!
jövök még, amint ebédeltem, ma még az sem sikerült. :( nem tudom mi van, mi ez az anyahiány... hmmm

hibernia
 
 
 


Samu meg ma egész nap alszik szinte. Amikor meg nem, akkor elnézelődik, csapkodja a játékívén a lógókat. Ma először sikerült olyan erővel megcsapnia, hogy dalra fakadt a viziló. :D Úgy látszik, átküldtük Írországba a nyügit. Bocsi! :)
És képzeljétek, eddig mindig úgy panaszkodott, hogy ejj-ejj, tegnap óta meg úgy, hogy ányá-ányá. Olyan, mintha azt mondaná, hogy anya. Nagyon cuki! :)

Zsu, jobbulást nektek!

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Nagyon édi a játékívetek, Csöpplány! Jó vétel volt!
Amúgy ezen az ültetés dolgon én is gondolkoztam, hogy a mei tai-ra azt mondják, hogy csak 4 hónapos kortól lehet használni, de ha ölben tartjuk, vagy a lábunkon ültetjük, akkor ugyanúgy terheljük a gerincét. Azt mondjuk nem értem, hogy ez hogyan befolyásolja a mozgásfejlődést, mert nem magától ül, hanem mi tartjuk. Na, mindegy. Ha lesz időm, elmélyedek a témában. :)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Sziasztok Csajok!


Bocsi, hogy nem jöttem, köszönjük az aggódást!
Olyan gyorsan eltelik egy nap, hogy alig van időm bármire.
Egyik hisztis, másik sírós. Utóbbi ugye Ádi. De amúgy jól vagyunk.

Az ülésről én is úgy tudom, hogy ilyenkor még nem szabad.
Nálunk most a hasról hátra fordulást gyakorolja Ádi. Iszonyat dühös és mire átlöki magát, teljesen bepörög. Remélem még nem vagyunk lemaradva.
Ádi még mindig sokat sír. Vagyis már nem annyit, mint mondjuk 1 hónapja, de miért van az, hogy szinte csak kézben hajlandó ellenni? De akkor mi lesz a mozgással?
Nálunk sem igazán jön ki a 3 órás etetés, jó ha kettőt kibír.
Ma kétszer öltöztem át, először délben az evésnél kifolyt a csajszi pelusából a pisi, az egyik combomon ült, tiszta pisi lett a gatyám. Aztán 3-kor Ádi a szopinál befosott, nemhogy a gatyám fosos lett, de még a bugyim is
:D Mi jöhet még?

Próbálom fölvenni a ritmust.

Pussz
kriszta15
 
 


helloka!!megint csak kolcsontelós jelentkezes,de talan holnap mar tudok jonni,de csak kolcson laptoppal.koszi lanyok az aggodast es az smst,nagyon jol esik.foleg mert mostanaban kezd kijonni rajtam a folyamatos egyedullet.nagyon car.fiamnak asszem jon a foga,pici feher dudor van az also inyen.amugy jol vagyunk,novekszunk,remelem holnap mar erkezem bovebben.pusszanat csajocak!!!

Kép

KépKép
mayday
 
 


sziasztok,

elment a két fiú sétálni én 1 éve először fürödtem kádban. :lol: tök jó volt csak siettem ki, mert még millió dolgom volt. :? jó ez ha kicsit egyedül lehet az ember lánya, főleg egy ilyen sírós nap után...

képzeljétek, nálunk tegnap éjjel aludt először Peti egyedül. tök jól bírta, remélem ez így is marad. kinél alszik még egy szobában a baba? mi féltünk, hogy ha nagyobb lesz, nem engedi majd, hogy átköltöztessük. hát most beelőztük.

kriszta, ez komoly, a pörgölődés tök jó. :) nálunk azóta se volt. :oops: igaz, azóta bolondgomba fiunk van, azóta se tettem hasra játszóidőben.

charlott, zsu megnyugtattatok, ezek szerint nem csak Peti ez a hangulatember... :) néha kicsit félelmetes, amit művel.

barba, hát köszi a nyűgit. :lol: de irigyellek az alvó Samu miatt. hogy nekünk miért nincs egy olyan napunk sem, mikor azt írhatnám, hogy húúúú, Peti ma egész nap alszik?? :lol:

ültetés: nekünk is szóltak, hogy az autósülésben ne tartsuk sokat a gyerkőcöt, mert terhelődik. sőt, a pihenőszékben is csak tök vízszintesen kéne fektetni. :? mondjuk nem tudom, mi van így a hason fektetéssel?

hibernia
 
 
 


mayday, te is hiányzol ám. :) tarts ki! ;)
Bálintot pusziljuk.

ja mi ma este 5600-at mértünk puccosan. :) 1 hete volt 5460.

hibernia
 
 
 


Halihó!

Hibernia:Balu is istentelenül nyűgős.Szerintem ő hideg front és kettős front érzékeny.Valahogy ezeknél mindig lesokkol a viselkedésével.Sokat sír,nyugtathatatlan,még ölben sincs el.

Kérdés:mitől lehet szerintetek az hogy Balu néha kaja előtt úgy beingerli magát,hogy nem kap levegőt,hiába teszem a szájába az üveget,mintha fel se fogná hogy ott van csak pár perc (!) múlva esik le neki.Addig meg éktelenül ordít.Ritkán csinálja de nagyon kikészít.Átlag 2 perc alatt kész a tápi,és nem szoktam megvárni a sírást.Ha tudom hogy itt az ideje és elkezd nyöszögni már rohanok is.Néha kiakaszt ezzel.Komolyan mint egy idegbeteg.

Mayday,Kriszta:ezek szerint odaért az sms.(mayday tudom te válaszoltál is sms-ben)Örülök hogy jól vagytok és hogy jelentkeztetek.

Lányok itt olyan vihar van hogy csak na..Nem is csodálom hogy Balu ma ilyen dinka.Tuti ezt érezte.Olyanokat villámlik.....

Zsu:fogalmam sincs.Párom nővérének a nagyobb fiánál pl kimaradt a kúszás mászás,és mindkét gyerekénél kimaradt a forgás.Mégse dinka egyik gyerek se :lol: Fogalmam sincs ezekről egyébként.
Jajj,jobbulást nektek.Nekem is volt takonykórom úgy 3 hete,nagyon gáz volt.Semmi tünetem nem volt,csak egész nam folyt az orrom.És ráadásul az a vizes(bocs a részletezésért),és marha jó volt úgy Baluval foglalkozni,az egyik kezembe mindig zsepi volt hogy le ne folyassam szegénykémet :lol:

Barba:ha találtál valami érdemlegeset akkor szólj!Valahogy az én fiam nem nagyon hajlandó vízszintesben lenni,kivéve ha alszik.Vagy elől fogom,de hát ilyenkor is terhelődik valamelyest a gerinc,mivel a popója alatt fogom,meg a mellkasánál,szerintem így se tehermentes.De nem értem én ezt.

Mayday:huuu,jó korán kezditek a fogzást!Egyébént én is megkérdeztem hogy ez a buborékolás már a fogzás jele,és azt mondták hogy nem,egyszerűen csak fedezi fel a testét és ez egy jó buli számára :lol:

Nálunk Balu velünk alszik egy szobába,de ha lenne rá mód hogy külön szobába legyen,én akkor se tenném.Legalábbis míg nem tud menni.Mert akkor már ki tud mászni az ágyából ha valami baj van.Addig szeretném őt a közelemben tudni.Hát ha nem akar majd különszobába aludni akkor majd jól megszívtam :lol:

Mi holnap megyünk a védőnőhöz a 3 hónapos státuszvizsgálatra,akkor fogunk méreckedni,már nem mértem 4 napja,mert folyton kalimpál kaja előtt,kaja után meg nem tudom pontosan lemérni,mert a kaja mennyiséget le kellene vonni,és néha mér így is hülyeséget a mérleg.Kaja előtt lenne ideális,de kajáig mindig alszik,és ahogy ébred már kell is a szájába a cumó :lol: Szal majd holnap megkérem a védőnénit hogy mérjük le nála.Na meg a hosszára is kivi vok,de olyan 58-60 között lehet.

Most aludt rajtam 2 órát,aztán kajolt,előadta azt az idegbeteg sírást amit fent írtam,most lefektette apa és úgy néz ki alszik.Kopp-kopp.
Úgyhogy megyek és megejtem a vacsit,na meg a zuhit.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


ja, jelentem, mi már 62-es rucikat hordunk. :)

csöpplány, átérzem a helyzeted, nekem is van egy vízszintjelzőm. :lol: ma még séta közben is üvöltött, kivettem, akkor se hagyta abba, tök gáz volt. nem tudom, mi zavarta. :shock:

hogy nem veszi észre a cumit nálunk is van, igaz, nem percekig, kb 10-15 mp. ez is idegesítő. amúgy Peti is bazi türelmetlen, nálunk ha nem elég a tej és tápit csinálok, hát összeszalad a ház. pedig 100-120 tejet megiszik mondjuk és 30-40 táp hiányzik... ki érti ezt???

dinka népség. :D

hibernia
 
 
 


hali első és utolsó is én? hmmmm...

jó volt az éjszaka, 10-7ig szundi, de napközben képtelen aludni. most tettem le fél órája és fél óra után mp-re pontosan kel, ébred. nem értem, hogy csinálja. 10 órát aludt tegnap. :? áááááá megyek, mert sír.

hibernia
 
 
 


na kajálunk épp. vagyis ő.
szóval olvastam, hogy 1,5 éves gyerekek alszanak csak 10-12 órát / nap... :roll: a legjobb anyósom volt tegnap, mikor a férjem mondta neki, hogy peti 1xfél órát, 1x45 percet és 1x20 percet aludt egész nap, hogy "na kéne neki egy kistestvér, hogy az anyukájának ne legyen ideje számolgatni mennyit alszik..." B+... mikor múlt héten kifejtette, hogy nála meg a sógornőmnél is mind2 gyerek 1,5-2 órákat aludt mindig, napi 2x és ők akkor ledőltek és milyen hülye vagyok én, hogy nem alszom, mikor a gyerek is alszik... eh... mondjuk mert nem alszik 1,5-2 órát??? :evil: ilyen hülyeséget már. meg mindig elmondja, hogy a férjem ne keljen már fel velem, mert én ugye nappal is tudok aludni (!!!!), neki meg dolgoznia kell napközben.... mikor mindig elmondjuk, hogy nálunk nincs napközbeni alvás. :evil: néha annyira elegem van ezekből a körökből, mint egy végtelenített lemez, tényleg. :? :?

hibernia
 
 
 


Sziasztok!

Hibernia, anyós :evil: Eskü, azért születtek, hogy kicsinálják a menyüket. Vajon mi is ilyenek leszünk?
Enyém múltkor annyit mondott, hogy lehet, hogy igazam van, de még csak LEHET.
Ugyanis mondtam, hogy szerintem az is baj, hogy Ádám májusi, nem pedig téli. Rögtön jött azzal, hogy dehát a férjem is májusi és ő áldott jó gyerek volt. Na igen ám, de 30 évvel ezelőtt, hol volt ilyen szélsőséges az időjárás? Először árvíz, majd kánikula, majd 15-20 fok, aztán megint kánikula. És ők pont ebbe születtek. Márpedig a legtöbb pici baba érzékeny a frontokra. Egy téli babánál azért más a helyzet. Na ebben adott igazat nekem.

Megvolt ma a 3 hós oltás, volt nagy sírás. De nekem már az a furcsa, ha nem sír.
5640 gramm, 57 centi. Töretlenül forgolódik.
Viszont próbálták felhúzni ülő pozícióba és nem tartja a fejét. Többet kell hason lenni. de hogy, ha rögtön fordulni akar?
kriszta15
 
 


ezen már én is filóztam, szerintem én jobb fej leszek. :lol:

a lehet azért már komoly haladás. ;)

Ádi forgolódik? de merről merre? :) a méreteink amúgy tök megegyeznek, csak Peti 1-2 centivel hosszabb, ha kinyújtózik. :)

a nem tartja a fejét mit tesz? kicsit lóg hátra? nem tudom, hogy kell tartaniuk a fejüket ilyenkor... :?

ja anyós még, az is tetszik ha azt mondja, hogy dehogynem, alszik ez a gyerek, nem jól látom. :lol: na erre mit lépsz. :lol: :lol: meg hogy miért hiszem el másoknak, hogy alszik a baba (lásd Kendra vagy Balu)... :shock: hát nem tudom, miért ferdítene valaki? én se írom, hogy Peti éjjel is kel, mert nem kel, ha meg mégis, akkor rögtön elpanaszolom. :lol:

hibernia
 
 
 


Helloka!!!

Újra itt kölcsöngéppel igaz,de itt!!! :D Bár már szinte írni is elfelejtettem.Megpróbálok visszaolvasni,de 2 hetet nem lesz egyszerű.

Szóval jön a fogunk.Asszem.Elég nyűgös a Csöppöm napok óta és ott aza a pici fehér dudor az alsó ínyén.Kitapintható,látható,plussz folyik a nyála,mint állat.Úgyhogy én fogra tippelek.

Ülés:enyimé is ülni akar már nagyon,szabályosan idegbeteg,hogy még nem lehet.Forgásra utaló jel még nincs.Hason fejét emeli,szépen tartja percekig,általában mikor aludni kéne.Ha már az alvásnál tartok,Bálint se egy nagy alvó.Napközben össz-vissz kb 2 órát alszik.De olyan is van,hogy max 1 órát,3×20 percet.Este olyan 8-9 fele letetszem,még nyűgizik fél órát,azt beájul,reggel 4-5-6 körül kel,ritkán alszik vissza,max 7ig.Cicin már nem szundít be,inkább vigyorog,dumálgat evés közben.Szóval már ennek az altatásos fegyvernek is sanyi.

Anyós:ez most nálunk is aktuális téma,holnap jönnek a párjával hétvégére.Esküszöm én örülök,talán picit pihenhetek. :roll:

Na,visszaolvasok,bár még ebédet is kéne csinálni... :? Jaaaajjjj...

Keresztelőt valaki szervez már?

Kép

KépKép
mayday
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk a védőnőtől,megcsináltuk a 3 hós státuszt.Balázs 57 cm és 4980 gramm.Minden rendben van vele,mindent csinál amit egy 3 hósnak tudnia kell.Taliztunk ott egy szintén 3 hós babával,aki kicsit előrébb jár,ő már egész kordináltan nyúl már tárgyakért,Balu még nem igazán.
Balu tegnap 21:45kor aludt el és 4:20kor kelt,egész baráti volt Viszont az idő elég tré,és szegény Balukám is megérzi,elég nyűgi ma is.

Hibernia:anyós nc....Az enyém jófej,engem inkább anyám borít ki.

Kriszta:próbáld elvonni a figyelmét,hasalj elé,tegyél elé játékot,ösztönözni kell valamivel.
Ülő pozició:elvileg ha fekszik és a kezénél fogva húzod fel ülésbe akkor nem szabad hogy hátul hagyja a fejét.tartania kell.Elvileg ezzel a gyakorlattal lehet erősíteni,meg a hason fektetés is segít.

Hibernia:na igen,anyám is mondta már hogy miért hiszek el mindent amit itt irkálunk.Miért ne hinném el,miért hazudna itt bárki is?Mi érdeke fűzödne hozzá?Elvileg azért irkálunk ide,hogy támogassuk egymást,tanácsot kérjünk,megosszuk örömünket-bánatunkat.

Megye emrt nyöszögi van.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Hibernia, pont így van, ahogy Csöpplány írta. Ha fölhúzzák ülő pozícióba, nem szabadna lent hagynia a fejét. De Ádi ott hagyja és nem emeli. Bevallom én a lányt se huzigáltam sose, nem is mondták, hogy kéne. Nekem ez új...
Ja meg arra készülj, hogy nekem "hiszti Pankám" mindig megjavul, mikor akár anyósék, akár idegenek jönnek. (Na Ádi már nem ilyen). Ja, és akkor én is megkapom, hogy nem is hisztis ez a lány. Ja, lenne vele ő 1 napot. Egyébként imádom. Olyan cuki dolgokat művel, tüneményes. Ma pl. ment el Apával kajáért és integetett és mondta, hogy Cia! Ugye ő most kezd el jobban beszélni. Szept. 24-én lesz 2 éves.
kriszta15
 
 


Sziasztok!

Mayday üdv újra köztünk!!! Már vártunk! Kisfiadnak már a foga jön tényleg? Ez elég durva... jáj és mi lesz akkor a szopizással? Én ettől úgy parázom :oops: Gépetekkel mi lett amúgy? Meg lehet azért javítani?

Mi tegnap voltunk koponya és hasi ultrahangon Grétivel. Szerencsére minden ok, bár beigazolódott a sejtés, hogy tényleg a hasa fáj állandóan, mert ultrahangon látták, hogy tele van levegővel a pocija, ezért ordít kaja után, mert nyeli a levegőt sajna. De legalább megnyugtattak, hogy szervi baja nincsen szerencsére. Ajánlották, hogy többet és gyakrabban büfiztessük. Már ezt csináljuk, de semmi változás... Ja és Gréti is nyűglődik ma, tegnap is végig ez volt, emiatt nem is tudtam írni. Ahogy gép elé ültem elkezdett sírdogálni. Egész nap aludt össz-vissz talán 1 órát... és sajna megszakad a jól bevált szokása, hogy átaludja az éjszakát :cry: Háromkor kelt ma :?

Hibernia, megértelek, hogy idegesít anyós beszólásai :? elég végtelen lemeznek tűnnek az ilyen beszélgetések. Szerintem nem lehet amúgy őket meggyőzni...sosem fogadják el, hogy esetleg a dolgok másképp is lehetnek, mint azt ők elképzelik...tiszta idegesítő. Nem baj, legalább tudjuk, hogy majd mi milyenek ne legyünk :D

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Kriszta, jó hogy jöttél közénk. A fosos bugyin jót röhögtem, de gondolom ez ott akkor nem volt vicces :lol: . Gratula a 3 hós oltáshoz és a szép méretekhez!
Ja és Hibernia, Peti is jó nagy már! Mi még csak holnap megyünk a 2 hós vizsgálatra és oltásra, remélem nem lesz ordítás...
Gréti se tartja rendesen a fejét, védőnéni mondta és javasolta, hogy többet fektessem hasra...aha, csak ne őrjöngene közben...
Csöpplány, nektek is nagy gratula Balu méreteihez, gondoltam én, hogy nincs ő lemaradva semmiben a 3 hósoktól, sőt! A szívzörej meg szerintem sok babánál van ilyen kis korban, de kinövik, nálatok is csak a részletesebb vizsgálatok miatt vehették észre. De azért gondolom ez megnyugtató, hogy ilyen jól kivizsgálták.

Törpilla, most jut eszembe, hogy akartam már neked írni, hogy ma megyek/mentem a cukorvizsgálatra. Elvileg 6 hét után kellett volna, de ma volt időm, meg ma tudtam megszervezni, hogy Babucira tudjon valaki vigyázni reggel 7-től 11-ig. Két vérvétel között haza ugrottam szopiztatni, bár nem lehetett volna, de leszarom. 4,8 volt az éhgyomri, és a terheléses 5,8. Szóval elvileg minden ok lett, elmúlt a cukorbetegségem. Bár ezek a saját méréseim, de gondolom nem tér el nagyon a labortól. Te voltál már? Mikor mész?
Ja és képzeljétek simán lehúztam a cukros oldatot, terhesen meg majdnem kihánytam :lol:

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


mayday üdv újra itt, hiányoltunk. tessék beszerezni rendes gépet. :) te írtad, hogy folyik a nyál 1000 éve, hát Bálint ilyen kis előrehaladott. :) Az alvás akkor nálatok is ilyen ratyi... :? :? részvétem.

csöpplány, de jó, hogy minden oké!! ezt fejemelést csak azért kérdeztem, mert nekünk is csinálta a doki és nem szólt, hogy rossz, pedig azért így "lifegett" még Peti feje lefelé, szóval nem volt egy síkban a testével... vállon tartva mondjuk tartja jól, de azt 1000 éve. na most felizgattatok, kajcsi után ki is próbálom, mit művel... :)

azért sem értem ezt a miért hiszünk el mindent-et, mert tényleg mi értelme lenni arról beszélni, hogy húúúúú, így meg úgy keveset / sokat alszunk / eszünk, ha nem így van? a tanácsok tök jól jönnek, miért kérnénk olyannal kapcsolatban tanácsot, ami nem probléma??? értitek na. én sosem panaszkodtam még arra, hogy Peti keveset eszik vagy sokat alszik, mert egyiket sem csinálja... meg azt sem mondom, hogy forog, mikor nem, 1-2x csinálta, szevasz. na mindegy.

kriszta, húúú a beszédet úgy várom már, Peti tuti nagy dumás lesz... :lol: remélem jó hamar rákezd és jön más is a "rö" meg "eee" mellé...

ja és a napokban vettem észre, hogy mintha nevetne néha. :shock: először azt hittem, köhécsel, de nem, így rötyög. kicsit rémisztő. :lol:

hibernia
 
 
 


nadina tök jó, hogy minden oké a cukroddal!!!! sajna nekünk is teli volt uh-n a poci bubival, ez ilyen. kemény, hogy én csomószor hallom, ahogy nyeli a levegőt, túl mohó vagy nem tudom... :?

ja és most megint nevetett. ez tuti. :lol: ilyen ehe-ehe-ehe és közben vigyorog... :lol:

hibernia
 
 
 


találtam ezt a 3 hónapról: http://www.kismamablog.hu/gyermeknevele ... napos-baba

Nappali alvás, evés 3 hónapos korra a legtöbb baba napközben háromszor alszik 30-90 perc közti időtartamot és 1-1 alvás között 2-3 órát van ébren.

hoppá. szegénykémet én meg altatnám. :D

hibernia
 
 
 


Hibernia, a nevetés furi lehet, de biztos édi Peti! Már én is nagyon várom, hogy Gréti beszélni kezdjen, bár még kicsit odébb van....

Ez durva, hogy csak ennyit kell, hogy aludjanak :shock: Mi meg itt kiakadunk a kevés alváson...de ezt nekünk miért nem mondta eddig senki :?: :D

Nálunk most volt szopi és hiába a Gripe W. mert megint fáj a hasa, néha keservesen felsír, úgy sajnálom már szerencsétlent! Viszont nekem fogalmam sincs mikor nyel levegőt, mert nem hallom. Megyek, próbálom vigasztalni.

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Sziasztok!

Mivel Csöpplány keresett, gondoltam benézek hozzátok. Igazából azért nem jöttem, mert olyan kis összeszokott csapat vagytok, nem hiszem, hogy beférek még hozzátok.
De kicsit magunkról. Vince már a kórházban is sárga volt egy picit, de nem vészesen. Itthon nagyon kijött rajta, 2 hetesen visszafeküdtünk infúzióra. A bilirubin csak nem akart csökkenni, hetente jártunk vérvételre, 2 hete megint be kellett 4 napra feküdni, újra infura. Ez úgy látszik segített, mert a múltheti vérvétel sokkal jobb eredményt mutatott, de még messze vagyunk a tökélestől. Közben mindenféle vizsgálatokat elvégeztek, minden negatív, úgyhogy valószínű, hogy ilyen sokáig elhúzódott neki.
Egyébként nyugodt baba, 5.45 kg. Csak szopizik, nincs sem cumisüveg, sem cumi. Urtica homeos bogyót szedek.
Este 9 körül elalszik, és 4-5 körül ébred enni. Egy szavam sincs. :D Gyorsan le is kopogom.
Megpróbálok visszakapcsolódni, meg visszaolvasni is. :) Képet mindjárt mutatok. :)

Anita

Kép

Kép
anita1984
 
 


Én ide rakom a képeket, mert valamiért nem enged be a gmail.



Kép

Kép

Kép

Kép

Anita

Kép

Kép
anita1984
 
 


Hali-gali! :lol:

Kriszta:jajj,ne értsd félre,nem kell,sőt állítólag nem is szabad ültetgetni őket.Balu nem hajlandó megmaradni fekve,és a védőnő mondta hogy akkor torna keretében csinálgathatja hogy húzza fel magát én meg rásegítek.Nekünk kellett gyakorolni is,mert mikor Balu megszületett a nyakizmaival voltak problémák és azt tornáztatnunk kellett.Most viszont a mászatást kel gyakorolnunk,mert a fejét hátát nagyon szépen tartja,sőt ülni is állítólag jobban ül mint a kortársai.Viszont ezért lemaradt a kúszás "reflexében".

Nadi:de jó hogy rendben van minden a cukroddal!Egyébként én hallottam hogy van egy lötyi amit a doki ír fel,gyógyszertárban keverik ki és az nagyon jó pocifájásra.Állítólag valami végső megoldás,ezért nem is nagyon említik.Esetleg kérdezz rá ha gondolod.

Mayday:nálunk nem lesz keresztelő egyáltalán.Valahogy mi nem hiszünk ebbe a dologban.Majd ha Balu tudatában lesz a dolgoknak akkor eldönti maga hogy szeretné-e.Mi ezen a véleményen vagyunk párommal.

Hibernia:de jó hogy ezt belinkelted.Balu is ezt csinálja.Ugye kb 2 hete nem alszik már olyan sokat napközben.És dettó hasonlóképpen alszik mint ahogy ott leírták.Bár néha nálunk napközben is beficcen 1 2-3 órás alvás.

Anita:jajj ne beszélj már butaságot!Ide mindenki befér!!!És mindenkit szeretünk.Ha már végigkisértük egymást a terhességen,mégha csak a vége felé is,de akkor is így vagyunk egy csapat.Igenis tessék jönni,mert kiváncsiak vagyunk rátok is!Na meg hát a tapasztalt anyukák sose jönnek rosszul :D Nagyon édes Vince baba,kedvencem a vigyori!Szegénykém akkor jól megjártátok itt az elején :S
Pár kérdéshalmaz neked!Kende hogyan viszonyul a kistesóhoz?Meleget hogy viseltétek?Mekkora rucikat hordtok már?Napirendetek van?Forog már Vince?Miket tud?Nyáladzás nálatok is van?Hasfájás?
Na ennyi jutott eszembe hirtelen! :lol: :lol:

Na megyek főzikélni...

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


halljátok, megőrülök, anyósom vett jegyet dec 31-re, bakker ez milyen már. nem is szólt.
hogy lehet valaki ilyen izé? életünk első szilvesztere lenne 3asban, erre este 10kor mehetünk ki elé a reptérre.
basszus, mindjárt elbőgöm magam.
kezd rohadtul elegem lenni.
mégis mit képzel????????????????

hibernia
 
 
 


Hibernia, :( :x Elhiszem,hogy mérges vagy,tök gáz,hogy bejelentés nélkül intézkedett.

Anita,tessék jönni és ne beszélni butaságokat!!! :D Vince nagyon cukkancs! :wink:

Nadina,grat a jó eredményhez Neked!!!Grétit sajnálom. :( Mocsok hasfájás!!!

Gépünket el kellett küldeni Pestre,mert teljesen meghalt.Nem tom mi a gáz,én nem értek hozzá... :? Ugye már 2hete bevittük a gyerekhez megcsináltatni,akkor aszonta pár nap.Erre kiderül,hogy pár hét. :evil: De rendes volt,mert adta ezt a kölcsöngépet.Elvileg a héten megérkezik a miénk is.Remélem,mert ez a gép nekem furi.Mienk ASUS,ez meg HP,tök más rajta minden.Bár már volt HP-m,de ez régebbi.

Keresztelő:mi sem volnánk azok a nagy templombajárós népség,ezért nem vágom még mindig,hogy mi a keresztelő menete.De ezt szeretném "megadni" a gyerekemnek,azt majd ő eldönti,hogy később akar-e bérmálkozni meg ilyenek.Velem is így volt.Nem is jártam hittanra!!! :oops: :lol:

Kép

KépKép
mayday
 
 


Csöpplány Nektek is grat a jó eredményekhez!!! :D

Kép

KépKép
mayday
 
 


Csöpplány, Kendén talán most kezd kijönni az egész. De így sem nagyon gáz. Kicsit érzékenyebb, fél mindentől. De igyekszünk kétszer olyan türelmesnek lenni. Egyébként már úgy kezdtük, hogy Vince hozott neki egy bicajt, mikor hazajöttünk a kórházból. Szóval lekenyereztük. :D
A meleget nem bírjuk, főleg, hogy mikor az a nagyon meleg volt, kórházban voltunk, és volt vagy 40 fok. Szinte végig mikor nem volt infun a folyosón sétálgattunk.
Vince 62es ruhát hord, 5450 gramm. Napirend nincs, talán annyi fix, hogy este 7-fél 8 között fürdik, 8-9 között alszik el. Nem forog még. Tud nagyon szépen mosolyogni, gagyarászik, beszélget, próbálgatja a hangját. Lassan kezd nyúlni a lelógó izébizéjéért, nézegeti a kezét. A nyálazás indulgat. Egyébként ez nem azt jelenti, hogy hamarosan foga lesz, csak a fogcsírák vándorolnak a helyükre, és szegényeknek ez is fáj. De persze minden gyerek más.
Szerencsére csak akkor fáj a hasa, ha olyasmit eszem. A múltkor pl a tükörtojástól. Meg nem ihatok másat, csak mentes vizet, mert minden egyébtől fáj neki. Kb 4.5 litert iszom egy nap. :D

Asszem mindenre válaszoltam. :D

Hibernia, mintha az én anyósomról beszélnél. Ugyan ilyen a természete. :D

Mayday, nekünk most 22-én lesz a keresztelő. De még szinte semmi nincs meg rá, már látom, hogy az utolsó héten fogok szaladgálni mindenért.

Anita

Kép

Kép
anita1984
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?