Új privát üzeneted érkezett!

Sonjus!
Gratulálok a barátnőidnek! :D Én is drukkolok, hogy mielőbb kövesd a példájukat! :wink:

Kata!
Remélem, a gyomorsavad mielőbb elmúlik! :roll: A negyedike pedig itt lesz hamar! :wink:
A Heted 7 Vigasság idején rossz idő csak most hétvégén volt - de végig alig voltak fesztiválozók... :? - Képzeld, az a zenekar, amelyik péntek este nagyon jó hangulatot csinált egy utcabálhoz (csak éppen táncolók nem voltak... :? ), szintén tatai! Az a nevük, hogy Relics. Nem ismered őket véletlenül? 8)

Ancsa!
Nagyon örülök, hogy minden rendben a bébikkel! Sajnálom viszont, hogy az UH nem volt egy nagy élmény, s normális együttes képet sem kaptál róluk... :( Gondolom, most már lassan nem is fognak ráférni 1 képre mind a ketten! :D
hbzs

Sonjus, Hbzs,
remélem mindkettőtöknél lehet még spontán babó :wink:

Nem ismerem ezt a zenekart, de megnéztem itt a neten a képüket, hátha ismerek közülük valakit, de sajnos nem.

Gyomorsav most nem vészes, tegnap kipróbáltam a Rennie-t, nagyon bevált. :lol:

i.kata

Kata!
Köszi! :D Én meg felajánlom a laptetőmet neked, jó? :wink:
S örülök nagyon, hogy a Rennie nálad is bevált, ahogy a többieknél! Ez az a gyogyi, amit zugyborgó hasra ajánlanak a TV-reklámban?
hbzs

Hbzs,
köszi a laptetőt, de inkább osztozzunk :lol:
Nem tudom hogy ennek milyen reklámja van, nem igazán ragadnak meg ezek a reklámok :oops: De szerintem a zugyborgó hasra inkább valami puffadás csökkentőt reklámozhatnak, nem? :roll:

i.kata

Sonjus!
Gratulálok a barátnőidnek!!! Reméljük te is csatlakozol hamarosan a kis csapathoz... :lol: :lol: :lol:

Beus!
Tegnap elfelejtettem írni, hogy GRATULÁLOK A HUGICÁDNAK A BABÁHOZ ÉS JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK NEKIK!!! :P :P

Kép

Ancsa!
Neked meg elfelejtettem BOLDOG NÉVNAPOT kívánni... :(

Kép

Kata!
Babaragacs és pocaksimi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) :)

Hbzs!
:D :D :D

Szép napot mindenkinek!

Ne álmodd az életet, hanem éld az álmaidat...

KépKép

Kép
minnie manó

Kata!
Akkor ismét köszi! :lol:
Hát bennem sem maradnak meg a reklámok, ezért is kérdeztem... :oops: (Inkább a képek maradtak meg: apa megy haza zugyborgó hassal, anya bevetet egy gyogyit vele, rendeződik a dolog. Majd ismét hangosan zugyborog valami, megijednek, de kiderül, hogy a kislányuk iszik valamit egy pohárból szívószállal - csak éppen nem szívja, hanem fújja a szívószál végét... :lol: )
Egyébként megnéztem a betegtájékoztatóját, és a Renniet puffadásra is ajánlják. :D (Idézet: "A Rennie gyomorsavkötő gyógyszer, hatóanyagai semlegesítik a gyomorban a gyomorsavat. A készítmény gyorsan enyhíti a gyomorsav túltermelődés okozta tüneteket, így a gyomorégést, savas felböfögést, emésztési zavarokat, terhességi emésztési zavarokat, a, teltségérzetet vagy nehéz érzetet a gyomorban, és a puffadást.")
hbzs

Minnie!
Ez a vonalzód annyira édes a gyönyörűséges Nati babával!!! :D
hbzs

Hbzs,
ez tényleg lehet, hogy a Rennie reklámja :lol:

Nemrég hívott egy forgácsos csajszi, akivel együtt voltam tavaly a 3. beültimen. Felhívták május végén, hogyha időben megjön neki a következő ciklusa, akkor még szünet előtt belefér. Szeptemberben kezdhetett volna, de valaki spontán babás lett és mehetett a helyére. 8 hetes terhes, a legutolsó héten volt még a beültije, és ő is S. dokihoz jár. :lol: Most belegondoltam, hogy amikor ezt a csajszit megismertem, akkor aki még ott volt velünk, már az a nő is babás, szóval szép lasaan mindenkinek sikerülni fog, csak kivárni nehéz :oops:

i.kata

Minnie köszönöm, Neked legalább eszedbe jutok.
Átadom a húginak, örülni fog neki:)
Puszi

Kép

Minden lehetőség a szíve alatt hordja a reményt.
beus84

Beus,
szerintem azért mert nem kérdezzük rendszeresen végig, kivel mi a helyzet, az még nem azt jelenti, hogy nem gondolunk rád, vagy nem drukkolunk... Szerintem ha valakivel valami történik, az úgyis megírja.

i.kata

Sziasztok Lányok!

Nagyon köszönöm, a véleményeket és a tanácsaitokat, meg a biztatást is.

Üdv. és jó hét végét mindenkinek!

velociraptor
velociraptor

Velociraptor,
nincs mit :lol:

Belluska,
gondolom ma jöttök haza. Jól kifogtátok ezt a hetet, remélem azért jól telt a hét :lol:

i.kata

Hbzs!
Köszönöm!!! :lol:

Ne álmodd az életet, hanem éld az álmaidat...

KépKép

Kép
minnie manó

Hbzs!
Sajnálom,hogy a rossz időnek ott is megvolt a hatása! :?
Hamarosan kezdés,már alig várom! :wink:

Kata!
Babával tuti minden rendben,én nagyon nyugodt vagyok most már veletek kapcsolatosan!Sok simi!!!!!!
Én háztartási kekszet ettem(nagyon bevált),igaz nekem csak az utolsó harmadban volt ilyen problémám!Én a gyógyszeres módszert nem mertem kipróbálni,de nekem is nyugodt szívvel ajánlották amúgy!Puszi!

Beus!
Még hogy nem gondolunk rád!Nekem olyan sokat vagytok eszembe!És úgy örülök nektek!Igaz szívesen olvasnék többet felőletek! :wink: Millió simi és puszi! :P :P :P :P :P :wink:

Minnie!
Nagyon édes a vonalzó!!!!!Nati egy gyönyörű baba! :P

Mindenkit puszilok!!!!!!

Gabó,Wepe,Zsuzska!
Millió puszi!!!!!! :P

Hát megérkeztünk szombaton!
Egy nap(csütörtökön) be tudtunk menni a Balatonba(21 fokos volt) :evil: Gyenesdiáson szuper a strand,legalább egy napja volt a drágáimnak élvezni a homokos,lido strandot,hisz sarazni készültek leginkább(nagyon élvezték) :lol: .De azért voltunk sokat fürdeni meleg vizű strandokon,fedett fürdőben.Pénteken 16 fokunk volt,fáztam a tavaszi kabátban! :evil: :evil: :evil: Barátaink mentek meleg rucit venni a C§A-ba.Hát mi készültünk! :?
Képeket teszek fel az iwiwre majd! :wink:

phpBB: Kép
belluska

Sziasztok.

Belluska olyan jó, hogy már hazajöttél:) nagyon hiányoztál :oops:
Biztos nagyon édesek voltak a gyerköcök, majd folyamatosan figyelem az iwiw-et. Azt tudom, hogy te őszintén szoktál rám gondolni..
Montanába elég kemény a hasam, mondjuk nem alul, hanem inkább a gyomrom környékén, szinte kő kemény, elég érdekes, de remélem nincs semmi gond.
Voltam a 18 hetes UH-n ott voltak a manók 250gramm és 270 gramm, ja és 99% hogy vegyes páros:D 20. héten megyek egy komolyabb UH-ra az istenhegyi útra ( jövőhéten kedden )

Minnie nekem is nagyon tetszik a vonalzód :wink: Főleg Nati baba :P

Lojcika merre vagy? Hogy vagy? Hogy állsz a vizesedéssel?

Kép

Minden lehetőség a szíve alatt hordja a reményt.
beus84

Belluska,
nagyon jók lettek a képek:-) Barnus szerényen eszegeti a zsömlét, Kataímeg szorongatja a rövidet? Jól beosztották :lol: :lol: Erről a homokos strandról én is hallottam, gondolom tele volt kisgyerekes családokkal. :lol:

i.kata

Belluska!
Én is meglestem a képeket, nagyon helyesek :)

Mostanában annyi csodababáról hallok, szeretnék én is olyat :D

Beus!
Tapasztalatból mondom, hogy minden b.netes életében eljön az a pont, mikor úgy érzi láthatatlan ;) ez valami fórumos betegség lehet :) "öreg róka" vagyok a neten, átéltem én is! :)
Ne haragudj senkire!!! Ne felejtsd el, mikor épp akcióban voltál, vagy előtte sok kérdésed volt, sokan segítettek! A legnagyobb csodát éled át, ráadásul duplán, és elsőre sikerült, így kérlek ne írj olyat, hogy csak 1 valaki gondol rád őszintén, hiszen mások is részesei voltak az első lombikprogramodnak!
Csak magamról tudok nyilatkozni, de én úgy látom, néha jó nem jönni, néha csak olvasgatni, és néha úgy érzem, a magam baja mellett elég 1-2-3 problémát még hozzávenni ;) érted mire gondolok? Én nagy örömmel nézegetem a vonalzódat és eszembe jut, mikor találkoztunk :) Örülök, hogy problémamentes a terhességed és bármi kérdésed van, felteheted. Persze nem nekem, mert én pocakosodás és ezzel kapcsolatos ügyekben nem vagyok mérvadó :)
A fentieket természetesen mindenféle rossz és kioktató szándék nélkül írtam, csak tudom mit érezhettél, mikor leírtad azt a sort...és természetesen nem szent írás, amit írtam, mindenki gondolhatja ezt másképpen!!!

Ölelés mindenkinek
sonjus

Beus!
:P
Biztosan nincsen semmi gond!Tuti!Ne is aggódj ezen!

Kata!
Katus ilyen laza tudod! :lol: :wink:
Igen,nagyon család barát ez a strand!Sokan voltak kicsikkel!

Sonjus!
Én drukkolok a csodababához!
:wink:

belluska

Sonjus,
nagyon tuti a vonalzód :lol:

Belluska,
persze, Kata nagyon vagány, de gondolom Barnus is hasonló lesz :lol:

Szombaton a barátaink kisfia azt mondta kislányunk lesz :lol: Igaz állítólag mindenkinek ezt mondja mostanában, aki pocakos :lol: :lol:

i.kata

sziasztok!

Bejelentkeztem Sipos Doktor Úrnál ,jövő héten a Múzeum Körútra kell mennem

velociraptor
velociraptor

Velociraptor,
nagyon szuper, biztos pozitív lesz az első benyomásod :lol: Vigyél magaddal minden korábbi leletet :wink:

i.kata

Velociraptor!
Nagyon kellemes hely a doktorbácsi rendelője :)

Kata!
Ez a vonalzó tartja bennem a lelket :)

Lányok!
Eddig mindig könnyű volt örülni mindenki más terhességének, de tuti öregszem, mert egyre inkább megvisel! A két barátnőmnek nagyon örültem, főleg, hogy az egyik csodababa, de nagyon nehéz is egyben. Az jó, hogy ezt velük is meg tudtam beszélni, mert féltek elmondani, nehogy nekem rossz legyen, de ez azért butaság! Kérdeztem is, hogy mikor akarták volna elmondani, mikor már érettségizik a gyerek? :lol: No mindegy, csak gondoltam megosztom veletek, mert velem mostanában ez és ennyi történik :) Próbálok csak előre nézni, hátha lesz novemberre pénzünk a következő lombikra, addig pedig kikapcsolni és sodródni ;)
sonjus

Sonjus, akkor lehet veled fogok november felé lombikolni - remélem IR akkor már engedi. Addig megadrukkok Hbzs-nek, a következő kismaminak.
Beus, én igenis gondolok rád, mégha nem is teszem közzé mindig itt!!!
Kata, hogy vagytok ti is mostanság- meleg nem visel meg nagyon?
Belluska, örülök, hogy jól éreztétek magatokat!
Minnie :)
És mindenki, aki azt gondolja soha nem szólítom meg, kap most egy nagy ölelést! :) Már ha elfogadjátok :)
babszi

Sonjus,
ez sajnos nem kor függő, de idő függő. Legalábbis úgy értem, hogy mennyi idő telt már el sikerélmény nélkül. Nekem is minden sikertelen inszem és lombik után egyre nehezebb volt, hát még miután elment a babánk :roll: Voltak jobb napok, amikor nem érdekeltek más pocakosok, de több volt az, amikor a sírás kerülgetett egy baba láttán. Sajnos bennem még most is megvan ha egy ismerőrömről kiderül, hogy gyorsan terhes lett, hogy azért milyen jó neki, hogy megkímélte az élet ettől a sok szenvedéstől. De ki tudja, lehet neki meg más területen kell küzdenie.

i.kata

Babszi,
november mindjárt itt van :lol: Végül mi volt legutóbb az IR miatt? Megint csak hátbaveregetés?
Leginkább itthon vagyok, megy a ventillátor, ha már elviselhetetlen akkor a klíma. Tegnap mászkáltunk, de végig szakadt rólam a víz. Amúgy is izzadni szokott az arcom, de most extrán :oops: :roll: Elég kellemetlen, de azért még bírom :lol:

i.kata

És a vérzés? Megszűnt?
Igen, hátbaveregetés volt csak, így nem is megyek a belgyógyászhoz többet - veregessen Sipos doki hátba majd :o Őt ugyan még nem tudtam elérni e-mailben, de megpróbálkozom vele újra.
Hú Kata, mindjárt 12 hetes leszel!!!!!!!!!!!!!
babszi

Kata!
Tudom, hogy mindenkinek a saját gondja a legnagyobb, ezért is próbálom amennyire lehet eltitkolni, ha fáj, de szerencsére a barátaimmal azért lehet őszintén beszélni :) Furi, hogy már lassan 6 és fél éve várjuk a csodát. Mennyi mindent megtettünk már a cél érdekében, de mégsem tűnik ilyen hosszú időnek, inkább csak a korom miatt aggódom :oops:

Babszi!
Bevallom töredelmesen én abbahagytam az IR gyógyszert, mert már több mint 8 hónapja szedem és én hiába diétázom, (hiába van hasmenésem) inkább több vagyok mint kevesebb. Mikor 5-6 hetesen elmentek a pöttyeink, akkor még nem is szedtem semmit, így úgy ideologizáltam meg az ügyet, hogy nekem erre a gyogyira nincs szükségem. Ráadásul a kontroll után nem is mondtak semmit az Intézetben (pedig nem voltak annyira jók az eredmények) jött a lombik. Max (ha összejön a pénz) okt-novemberben csináltatok egy vérvételt, aztán meglátjuk. Most életmódváltásban vagyok, búzafű levet iszunk a párommal, hetente 3x járok 1 órát "edzeni", figyelek a kajára, aztán jöjjön, aminek jönnie kell :D ha novemberben együtt megyünk, tuti neked összejön, mert én sokaknak szoktam szerencsét hozni ;) Ancsának sem voltak tutik az IR eredményei, mégis odabent van a két manó! :) Neked is menni fog már a november!
sonjus

Vérzés megszűnt mostmár 2 hete. Néha van 1-1 kisebb maszatolás, de az szerintem az utrótol van, hogy kicsit kikezdi a nyálkahártyát (azt hiszem).
Már nagyon várom a 12. hetet :lol: Bár tudom ez még nem garancia, de nekem már óriási előrelépés lesz :lol: (Anyukám anno a 13. héten vetélt el)

i.kata

Sonjus,
ne bomolj, nincs semmi gond a koroddal!
Én minél előbb megnézetném az IR-t, mert ha rossz, azért csak kellene szedned a gyógyszert, legfeljebb egy másikat, amitől nincs hasmenésed. Én is váltottam pár hónapja és ettől semmi bajom nincs. Én sem fogytam már vele, de az már nem is érdekelt. Viszont az életmódváltás szuper, biztos meglesz az eredménye :lol: Ha meg esetleg még rossz az IR-ed, akkor az új gyógyszer és a mozgás gyorsabban fogja meghozni a várt eredményt :wink:

i.kata

Kata!
Olvasd le a számról: MINDEN RENDBEN LESZ INNENTŐL :lol:

Adok egy kis időt a búzafűnek, aztán nézetek egy inzulint :) Olvastam egyébként, hogy meddőségre is ajánlják, 0,5-1 dl a hüvelybe és 10-20 perc gyertyaállás :shock: Erősen gondolkodom rajta, csak ez a 10-20 perc gyertyaállás kicsit visszatart :D nem semmi mutatvány lesz :lol:
sonjus

Sonjus,
O.K. leolvastam :lol:
Nekünk az ágyunk a szekrény mellett van, én mindig a szekrényre támaszkodtam. Még ha teszel a derekad alá párnát, az is könnyít a mutatványon :lol:

i.kata

Sonjus, fennakadtak a szemöldökeim, amikor olvastalak. Ezen a "nekem minek a gyógyszer" dolgon rendesen megakadtam. Itt az tartja bennem a lelket, hogy aki szedte és rendbe tette az Ir-jét, az bebabásodott (bocs az az-ért). Kata is, Beus is, Ladiva is (ha jól emlékszem), most Hbzs... Fúúú, ne haragudj a kérdésért, de nem "felelőtlenség" abbahagyni? Az életmódváltás nagyon tuti, és hasznos dolog. De mint Kata mondja van még számtalan metes gyógyszer, ami segíthet. Az ADMIN (de lehet nem ez a neve) is sokaknak bejött, akiknek a met-nevesek nem -> kicsit másképpen hat, de ugyanarra. Kizárólag azért kérdezlek, mert nekem fontos, hogy mindenki bebabásodjon!
Remélem tényleg szerencsét hozol nekem, de félek, hogy nekem a babonák már nem jönnek be. (olyan lemondónak éreztem ahogy írtad) Egyébként egyre jobban foglalkoztat a lombik gondolata, és valahogy egészen pozitívnak érzem a hozzáállásomat. Szóval ha lesz egy jó IR eredmény, akkor nagyon nagyon szeretnék már a dolgoknak eleget tenni. Annyira várom!! De amolyan sodródósan... Kép
babszi

Sonjus!

Nem akarok okoskodni, de tapasztalatból beszélek. Novemberben IR-t találtak nálam. Akkor 95 kg voltam, hullott a hajam, szőrösödtem és nem volt peteérésem, Azóta ezek rendeződtek,SPONTÁN peteérésem van, és már "csak" 78 kg vagyok.
Fel a fejjel, és hidd el az IR-hez kevés a nőgyógyász keress egy endo dokit.

I.Kata látod, mondtam, hogy nem lesz gond?

üdv.mindenkinek

velociraptor
velociraptor

Babszi, Velociraptor!
Lehetséges, hogy felelőtlen vagyok, de inkább elkeseredett :(
Mikor még semmiféle IR-ről nem volt szó, a gyógyszer nevét sem ismertem, akkor teherbe estem (2 naponta kellett Hcg-t szúrni inszem után). Azok a pöttyök nem maradtak velünk. Nem voltam se túlsúlyos, a hajam sem hullott, nem szőrösödtem, a dokik sosem találtak semmit a 6 év alatt, amire azt lehetett volna mondani, hogy ezért nincs baba! November óta szedem a gyógyszert, baba sehol (állítólag semmi bajunk, kivéve az IR eredmény) és a súlyom inkább felfelé, mint lefelé mozdulgat, szóval nem tudom hogy is legyen. Mikor 2008-ban jártam az Intézetben, Tanár úr azt mondta, hogy most divat ez az IR, ha gondolom nézessem meg, nem oszt, nem szoroz. Akkor jó volt az eredményem, majd 2009-ben már kifejezetten kérték, hogy nézessem meg, akkor meg lett gond. A kontroll után sem mondott senki semmit, én még mindig 2x1-e szednék, mikor másoknál ez a beszoktató mennyiség. Valóban kicsit megkeseredett lehetek, ezért elnézést. Talán egyszer valakinek írtam is, hogy lehet nem jó, ha én jövök és írok, mert nem vagyok valami jó formában, lehet "rontanám a levegőt" :( Most nincs igaziból pénzünk arra, hogy orvosról orvosra menjünk. A novemberi lehetséges lombikra sem tudtunk még félretenni, mivel a párom munkanélküli. Az IR vizsgálat kb 8000, ha jól emlékszem. Endokrinológust nem ismerek, aki tb alapon meg és kivizsgálna, bár lehet megkérdezem a körzetit, tud-e segíteni?

Babszi! ne haragudj, nem akartam azt sugallni, hogy a gyógyszer felesleges! Dehogy az! Csak én kattantam be! Őszintén örülök, hogy lelkes vagy és drukkolok is, biztos meglesz az eredmény!!!

Még egyszer bocsi, ha lehangoló lettem volna, talán mégis jobb, ha én csak olvasgatok :)
sonjus

Sonjus, el ne menj nekem olvasó üzemmódba!!! Engem nagyon érdekel mi van veled, mert bizony sokáig voltam a mostanidhoz hasonló hangulatban! Nem a levegőbe beszélek, nagyon sokáig éreztem így én is!!! Te ne haragudj, hogy belekotyogtam - öreg hibám, hogy kotyogok, de hidd el, ez NEM ÍTÉLKEZÉS!! Semmi ehhez hasonló sincs benne, egyszerűen szíven ütött ez a lemondás-szorongás és minden érzésed. Én nagyon sokat szoktam hallgatni/olvasni - amolyan babanetről leszokás, hogy ne mindig minden erről szóljon.
Értem amit mondasz, teljesen megértem. Az a fránya Anyagi Helyzet nagy úr! Alkalmazkodni kell hozzá, de csak gátol mindenben. Sajnos olyan sztk-s orvossal nem találkoztam, akit ajánlhatnék, vagy egyáltalán. Az sztk-s orvos közölte, hogy a teherbeesés nem függ össze az ir-rel, és nekem különben sincs ir-em, az meg amúgy is micsoda??? Sztk-s belgyógyász, diabetológus. Köszönöm. Magánintézetben mint írtam eszméletlen sok pénzért csak hátba veregettek, hogy csak így tovább. Tehát igazán csak erre azt sem ajánlom. Viszont ami tüneteket mondasz, lehet, hogy nincs rendben valami más értéked, és ha egyszer odajutsz, esetleg megnézethetnéd majd normális dokival. Ajánlom a Mensmentist, honlapjuk a neten van. Tuti gyógyszerváltás is lenne belőle, bár én sem hiszek már senkinek sem.
Hogy mit tennék még: beszélnék mindenképpen erről Sipos dokival. Valójában ő adta meg az én adagomat is (belgyógyászék nem mertek volna ekkorát felírni, meg amúgy is elég "tutyimutyival hozott össze a sors), és a doki nem kért még azért pénzt, hogy "csak" hátbaveregessen, meg blablázzon csupa olyan dologról, amit már úgyis tudsz. Beszélj vele, lehet ajánlana neked normális dokit is!!
Óóó, megint kotyogok, meg tanácsokat osztogatok, de csak azért, hogy érezd gondolok rád is :) (Beus drága, rád is:):))
Ölelés!
babszi

Babszi!
Nyugodtan kotyogj bele :) kicsit elgondolkodtattál, hogy lehet valamerre lépni kellene!
Valamit félreértettél, mert nekem semmiféle tünetem nincs!!!
Sosem voltam vékonyka, szeretek enni, 1 alma is meglátszott rajtam mindig is, de a 157 cm-hez 56 kg vagyok, az szerintem normális. Ami a gondom, hogy türelmetlen vagyok :) és egy hét diéta után többet vártam, mint hogy nem ment le semmi, aztán meg állandóan a mérlegen álltam, és inkább felfelé mozdult, így úgy döntöttem, hogy nem állok rá többet :) jöhet a búzafű és a mozgás. Szerintem egyébként nem csak ez a gyógyszer segíthet az IR-en (most jöhet a tojásdobálás :lol: ). A Mensmentist ismerem, ott voltam 2008-ban. Érdekes volt, mert az mondta az ottani endokrinológus, hogy amire ő nem írhat fel gyógyszert, arra kellene szednem, amire fölírhatna, azzal nincs gond, az Intézetben meg pont fordítva mondták! Most legyek okos!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sonjus 2010.08.03 11:07-kor.
sonjus

Sonjus,
ahogy Babszi is írta, senki más nem írna fel "rendes" adagot, csak az intézetben a dokik. Ezt már nekem is mondta S. doki. Ha elmész egy diabetológushoz, az nem fogja látni, hogy te 6 éve küzdesz a babáért és szépen, komótosan fogja beállítani az adagodat. Első 3 hónapban megnézi, hatott-e a kis adag, aztán emel, aztán megint 3 hónap múlva kontroll. Sőt, lehet először még gyógyszert sem írna fel. Amikor megnézettük a férjemnek, hát szörnyű eredményt kapott és elmentünk diabetológushoz. Ott a dokinő ahogy leírtam, először csak a diétát javasolta, és 3 hónap múlva kontrollt. Nekem mondjuk az a dokinő írta fel a másik fajta gyógyszert, de ettől én sem fogyok ám. sőt, miután átálltam erre, híztam 3 kilót, de ezt tartom szerencsére.
Régebben tényleg nem foglalkoztak ezzel az ir dologgal, mert nem tudták mi az. De ahogy hallom, már szinte minden rendes intézetben elküldik a betegeket ezt megnézetni. Nekem tavaly a befejező műtét után azt mondta S. doki, lehet a magas IR miatt ment el a baba. Persze ez nem 100%, de ez is befolyásolhatta a végeredményt.

Én a helyedben mindenképpen együtt csinálnám: sport+diéta+gyógyszer
Azt se nagyon várd, hogy fogyni fogsz a sporttól, de nem is az a lényeg, csak maga a mozgás, méregtelenedés.

i.kata

Sonjus, én nem szeretnék okoskodni, mindössze leírnám a szerényke véleményemet. Szerintem nem kellene abbahagynod a gyógyszert. A gyógyszer-diéta-sport kombináció elég hatásos tud lenni IR tekintetben, persze ez nem azt jelenti, hogy két hét múlva már vissza is állt minden a normális szintre. A diéta sem hat azonnal, a szervezetnek is át kell állnia az új étrendre, ami nem is olyan szörnyű, meg kell szoknia a dolgokat, hogy másként használja fel a szénhidrátot, aztán a szervezet egy idő után megtanul mindent és utána már szépen hatásosan fog minden működni benned.

Nekem is IR-em volt, a kutya se gondolta volna. Vékony vagyok, normál magasság, normál súly, igazából probléma nélkül. Azonban pont úgy, mint neked, rajtam is meglátszott már egy alma is, bár ez abból is adódott, hogy vékony vagyok. Azonban gondoltam egyet, elmentem egy ilyen IR-vizsgálatra, mert ugye az az elmúlt időkben olyan úgymond trendi lett, a várakozási időbe meg pont belefért. Amúgy érdekesnek találtam azt, hogy csak annak nem volt IR-je, aki nem ment vizsgálatra, szóval valahol ez már szintén népbetegség lett. Szóval nekem is lett. Közel egy évet szedtem gyógyszert, közben ráálltam a diétára és hát sportoltam is, de azt őszinte leszek, meguntam, utáltam. Aztán közel egy év után - a többiek talán emlékeznek - mind a 60, mind a 120 perces inzulinom szépen beállt egy 5,2-es értékre. Volt a gyógyszerszedés ideje alatt is lombikom, ami sikertelen volt, ki tudja, hogy miért, de egyébként nálam más problémák is voltak. Én azt tudom mondani, hogy ha nem is azonnal, de a gyógyszer segít. Én a mensmentisben voltam mindig, az ottani doki írta fel a gyógyszert, soha egy pillanatig nem problémázott azon, hogy rendes adagot felírhat-e vagy sem.

Egyébként ha úgy érzed, hogy a metformin-nevűekkel nem jutsz előre, van egy másik, az Avandamet nevű, amit azoknak adnak, akiknek valamiért az IR-jét az előzőek nem bírják lentebb vinni. Az Avandamet állítólag ezeknél a lányoknál szupergyorsan reagál és szépen elmozdítja lefelé az értékeket. Én is ismerek egy lányt, akinél semmire sem mentek, aztán az Avandamet segített. Ennek egy hátránya van, ha terhes lesz valaki emellett, akkor át kell állnia metforminosra. Esetleg beszélj Sipos dokival tök őszintén erről és előbb-utóbb el fog jönni az a pillanat, amikor sikerülni fog a lombikod.

A búzafűlé egyébként jó dolog, segít a lúgosításban, sőt a gyógyszertárban kapható zöldárpafű is nagyon jó, ezt ittam egy darabig, de egyébként nem bírtam az ízét, talán emiatt abba is hagytam. Helyette úgy döntöttem, hogy sok zöld almát eszem, az is lúgosít és finomabb is.

A lehangoltságodat én tökre megértem, ezen én is, meg szerintem sokunk keresztülment, teljesen érthető és valahol normális reakció.
Vendég

Lányok!
Annyira jó, hogy leírjátok a véleményeteket, de tényleg!!! :) Nekem sosem árt egy kis fejmosás :) Nincs senki akivel ezt meg tudnám beszélni, így hálás vagyok nektek :) Annyit azért megjegyzek, hogy az Intézetben látták az IR eredményeim, de az elején Sipos doki azt sem mondta, hogy diétázzak, majd a kontrollkor sem mondták, hogy szedjek többet :shock:
DE FOLYTATOM A GYOGYI SZEDÉST, ÉS MÉG EGYSZER KÖSZI MINDENKINEK :)
Már nem is vagyok annyira magam alatt, hátha mégiscsak nekem is sikerülhet ;)
sonjus

Sonjus, nemtom mikor voltál utoljára Sipos dokinál, de lehet mára máshogy látná a dolgokat. Szerintem - ha annyi belefér - akkor kérj hozzá egy időpontot, mert akkor tud rád időt szánni, de biztosan menne a dolog az intézeten keresztül is. Ne hagyd magad lerázni!!!

Ladiva, erre a gyógyszerre gondoltam én is (névmemória). Viszont ami fontos, hogy 3 hónapig legalább szedni kell, és mellette NEM SZABAD teherbe esni. Nem fogysz tőle, másként reagál a szervezeted, de van olyan ismerősöm, aki a gyógyszer után lombikolt sikeresen!!! Szóval kérdezz mindenképpen rá!

Na, milyen jó, hogy kicsit megpiszkáltuk ezt a dolgot :)
babszi

Babszi, nekem már nem kell ez az Avandamet gyógyszer :lol: Nekem hatásos volt a Meforal.

Azt nem hallottam, hogy mellette nem szabad teherbe esni, csak azt, hogy ha megtörténik a teherbeesés, akkor át kell állni más gyógyszerre erről.
Vendég

Ladiva, tudom, hogy neked nem kell a gyógyszer. Azért címeztem neked, mert feljebb az általad néven nevezett gyógyszert jól elírtam, és örülök, hogy "pontosítottad".
:oops: :oops: :oops:
Amúgy a belgyógyász mondta ezt, na meg az az ismerősöm is, akinek azóta megszületett a kis Zsombija :)
babszi

sziasztok Lányok,

csatlakoznék :)
első lombikunk lesz jövőre (legalábbis gondolom, hogy idén érdemben már nem tudnak foglalkozni velünk), egészen pontosan icsi - zuram eredményei miatt. valszeg én sem vagyok teljesen 100as, a konkrét eredményre még várni kell a kontroll uh-ig, addig még előttem van az új ciklusban a 3. és 21. napi vv.
a már pocakosoknak gratula, akciózóknak drukk, búslakodóknak fel a fejjel (nemsokára honeymoon 8) )
kezdésnek ennyi voltam :)

Kép
Kép
tündérlétra

Sonjus!

Így van,szedd csak tovább a gyógyszert,kár lenne ez miatt rontani a következő lombik esélyein,illetve a spontán esélyén is!Nagyon szorítunk neked,de kérlek ne hagyd abba a gyógyszert!Puszi!

Ladiva!
Mizujs az AFP eredménnyel?Gondolom minden rendben!
Sok simi a picurkádnak!Úgy rohan az idő,már lassan itt a félidő! :wink:

Tündérlétra!
Üdv itt közöttünk!Jól tetted,hogy írtál nekünk!
Majd írjál mi volt a konzultáción!
Drukkolok a mielőbbi babásodáshoz!Szerintem Beust le is utánozhatod az első lombikos ikrekkel! :wink: :lol:

belluska

Babszi, bocs, akkor csak félreértettelek, de a lényeg a lényeg, megvan a gyógyszer neve :lol:

Bellus, az AFP-m eredménye jó lett, az istenhegyin csináltattam, másfél óra alatt megvolt, megvártuk, és így legalább nem kellett idegeskedni még egy-két hétig, amíg egyéb esetben megjött volna az eredmény. Bizony, nemsokára már fele idő van, és idesüss, egy teljes kilót híztam! :lol:

Tündérlétra, üdv közöttünk. Azért nem lombikoztok idén, mert már nem fértek bele az ideibe a sorszám alapján, vagy mert addig még vizsgálatok lesznek? Drukk, hogy jövőre sikerrel kezdj.
Vendég

belluska, köszi :)
igenis, ikres kismamikról levettem a mintát :P :P
persze, beszámolok a konzultációról, de addig is jövök még (kérdésekkel természetesen) :) csak most mennem kell Besenyő családot nézni :lol: :lol: :lol: :lol:

jóéjt mindenkinek!

Kép
Kép
tündérlétra

ladiva, még Neked gyorsban - gratula a jó afphez, és a plusz 1 kilóhoz! ügyes vagy!
a jövő évi lombikot azért írtam, mert nekünk csak az első konzultációnk lesz 1jén, ahogy olvastam nagyjából fél év a várólista, így idén szerintem érdemi dolog nem fog történni velünk. legalább lesz időm lefogyni... :oops: :oops: :oops: :oops:
drukkokat mindenesetre köszi, bezsebeltem őket :)

Kép
Kép
tündérlétra

Tündérlétra!
Helyes!!!!! :wink:

Ladiva!

Nagyon örülök a jó eredménynek és hát igen én is szerettem a gyors eredményt és a kevés izgulást az Istenhegyin!Gratula a plusz kilóhoz!Nagyon csinos vagy,bőven van hová felszedjél! :P Még egyszer örülök nagyon!

belluska

Szia Sunjus!

Fel a fejjel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Az IR vizsgálatért felesleges pénzt adni, megcsinálják TB-re.
És higgy nekem-egy jó endo doki nagyon kell!!!!!!!!!!!!!!!!

velociraptor
velociraptor

Jelentem szedem a gyógyszert :)
Nem ismerek jó endos dokit :(

Tündérlétra! Üdv itt, drukk nektek +++
sonjus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?