Új privát üzeneted érkezett!

Etna! Jövő szeptembertől megy majd bölcsibe, addigra betölti a 2-t. Én meg csak gyest kapnék és a családit, ha itthon maradnék. A bölcsi 30 ezer, amire elég ez a kettő, szóval a teljes fizetésem megmarad majd. Így megéri visszamenni. Amíg gyedet kapok, addig itthon maradok Ákossal. Már most a szívem szakad meg, hogy be kell majd adnom :( Ma voltunk megnézni, és nagyon jól érezte magát. Még 20 percre magára is hagytam, de nem keresett, nagyon jól eljátszott :)

kiru84

kiru!
én, aki bölcsi ellenes voltam, most azt mondom, hogy tökre igazad van bölcsi terén, anyagi dolgok miatt sajnos az ember rákényszerül. de ne aggódj, szerintem már 2 éves korban hiányzik nekik a gyerek közösség és főleg a nagyok társasága. (leszenk 3 évesek is)
képzedl el, hogy a szófogadatlan fiam tegnap a barátnőm két nagy gyerekével (ovis és elsős) úgy eljátszott, hogy nem is keresett enegm. én meg loholtam, holgy úristen, ordítani fog utánam, vidáman ott ugrált az ágyon és rám sem kakált. este kilencig ott voltam vele, én nagyon jót dumáltam a gyerekkori barátnőmmel és a gyerekek nagyon jót játszottak. tökre megnyugdotam, hogy nem csak az én fiam csinál érdekes dolgokat, mert persze a dumálásunk nagy része a gyerkőcökről szólt. az ő fia is dettő ilyen volt, azzal a külömbséggel, hogy az övé még asztmás is, szóval rá azért extra figyelmet kellett fordítani. de büszke voltam, hogy az enyém 1,5 éves korában "már"! átaludta az éjszakát, mert az övé csak 2 évesen csinálta, szóval igazi anyukásan beszéltünk és a kölköm hagyta!!!!! :D persze eljövetelkor ordított, kár , hogy messze laknak, minden nap mennénk :D de mivel én nem megyek vissza dolgozni egyenlőre, így maradok én társaságnak neki, meg remélem idővel a kistesó, bár szerintem azt nem fogja annyira élvezni :roll: szóval röviden, ha jól fogja magát érezni a bölcsiben, te is nyugodtan mész majd a melóba és egy-két hét után meglátod, még egy kicsit örülni is fogsz neki, hogy végre felnőttek között vagy :D de addig reménykedjünk, hogy hátha a gyerekbarát kormányunk helyre hozza amit az előző kevésbé gyerekbarát kormány elcseszett és így nem lesz mindenki rászorulva arra ,hogy vsszamenjen dolgozni,csak az, aki akar.

képzeljétek majdnem beneveztem egy 4 éves diploma szerzésbe, de sajnos még nem állok készen minden téren. az eltén óvodapedagógus szakra mennék másoddiploma ként, de van alkalmassági, ami tök jó is lenne, de nem ilyen testalkattal. végre nem kell hangszer a felvételihez, erre most meg van torna (futás, kézenállás, labdavezetés, stb) én a futás miatt nem mertem bevállalni, mert azért valljuk be őszintén, az,hogy szaladok a boti után, az lehet,hogy kevés egy 5 km lefutásához, ami után labdavezetés és egyéb nyalánkságok jönnek. a sok kövér ovis néni gondolom régen ezeket kihagyta. 25 népdal és az olvasás az menne. tök könnyű most a felvételi, még meggondolom, mert 4 év az csak 4 év és a gyerekpszichológia nem egyszerű (még mindig ugyanaz a nyolcezer oldalas könyv van, amiből már régen is tanították) max akkor lenne jó, ha boti már ovis, így lenne időm készülni is. de akkor meg ott lesz a tesó, remélem. gyerekes anyukaként nagyon ideális lenne a 3 hónapos szünet, bár a fizetés nem annyira kecsegtető!de akkor már megpróbálnám a magánovit, végül is van angol nyelvvizsgám, gyógypedagógiai végzettségem+ mgé az eltés is meglenne, ennyi már csak elég lenne!de hát ez csak távlat, lehet, hogy ha a tesó is ilyen nehéz eset lesz ,mint boti, akkor már nem fogok akarni gyerkőcökkel foglalkozni :D
na most jól lefárasztottalak titeket, de hát van időm, mert boti mereven alszik, jól kifáradt tegnap :lol:

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Sziasztok!

Flórának nagyon-nagyon boldog névnapot kívánok!!!!!!

Mírácskának pedig gratulálok az első lépésekhez! Innentől nincs megállás!

Kiru: Ákos nagyon ügyes, hogy már ilyen sok szót mondd. Ti nem gondolkodtok kistesón? Mert mi úgy szeretnénk, hogy a 2 között már nem mennék vissza dolgozni. Így valószínűleg nem lesz aktuális a bölcsi kérdés, hanem csak oviba menne. De ez még nem biztos, majd meg látjuk, mit hoz az élet.

Etna: Évvégétől akkor ti is élesben vagytok a kistesóval?

Kép

Kép
daniellla

Flóra babának boldog névnapot kívánunk mi is!

Etna! Tök jó, így kikapcsolódni :) Mi is sokat megyünk, mindenfelé. Holnap jön az Ákos keresztanyja, hétvégétől, pedig megyünk a balcsira, ha minden igaz. Gratulálok a fogyáshoz!

Daniella! Mi is úgy szerettük volna, ha 2 év van a gyerekek között, de aztán apa meggondolta magát. Nem akar egyenlőre kis tesót. Azt mondja, hogy örül, hogy Ákos már ekkora, nem akarja elölről kezdeni. Talán majd 2-3 év múlva, meglátjuk.

kiru84

Sziasztok Lányok!

Tudom nagyon eltűntem, de igazán nincs miről írnom... Minden napunk ugyanúgy telik... Reggel felkelünk, megyünk boltba, eszünk, Flóra alszik, Kornélka nem... sőt felébreszti sokszor Flórát is, így estére nyűgösek mindketten. Nekem pedig fogynak az idegeim szépen... Szerencsére Kornélka is átszokott az itthon létre így majd két hónap után és kicsit kezelhetőbb lett, de azért hiányzik neki az ovi.

14-én megkaptuk a 15 hós oltásunkat, szerencsére átvészeltük mindenféle nyűg nélkül... Voltunk 15-17-ig Siófokon. Nagyon élvezték a gyerekek... De én megint jól megszívtam, pont miklós vendégeskedett nálam.... És a telefonom is lemerült, így képeket nem tudtam csinálni... és a töltő persze itthon maradt... a fényképező gépünk pedig szar.... Na mindegy... Megyünk még valamikor majd nyaralni... Talán akkor nem leszünk ennyire szerencsétlenek...

A héten kibújt a hatodik fogacskánk. 3 éjszaka ébresztett minket kisasszony 1-kor és 4.18-kor. Ma már semmi nem volt, tehát ez a fog végzett a kínzós időszakkal... De ez alatt a 3 nap alatt annyira nyűgős volt, hogy nem evett, nem aludt rendesen, és mindenért nyávogott... Volt olyan hogy akármit csinálhattam fél órán keresztül sírt és járkált fel alá... Rossz volt rá nézni... Nálam sem volt el...

Beszélni még nem tud, csak apa, mama, mámmá, ana megy... De a saját nyelvén löki a rizsát rendesen. Ügyesen iszik pohárból, de azért a cumisüveg is megy még... A cuminkat is elvesztettük, a pót cumi pedig nem annyira favorit... Ez van, idővel úgyis le kell róla szoknia... De nem fog... legalábbis mostanában nem... Nagyon igényli ha fáradt....

Rólunk ennyi szerintem elég is... Így is soknak tűnik, ahhoz képest, hogy nem történik semmi különös velünk...

Laar! Gratula az első lépésekhez.

Kiru! Fel a fejjel! Ha vége lesz a lagzinak mindent másképp látsz majd. Sokszor én is így éreztem ahogy te. A bölcsivel kapcsolatban nem tudok tanácsot adni... Soha nem is gondolkodtam rajta, egyrészt mert nálunk nincs, csak Móron, másrészt apa nem is engedné, hogy visszamenjek dolgozni. Megtalálod a megfelelő helyet Ákosnak ebben biztos vagyok! Gratulálok a kis Duma géphez... Tényleg olyan mint Tamás volt... :)

Etnám! Köszönöm, hogy írtál, jól esett. Remélem, jól vagytok! És szerintem is szüksége van a gyereknek egy idő után más társaságra... Az én gyerekeim is nagyon elvannak, ha van mellettük másik gyerek... Ha teheted többet vidd abba a közösségbe ahol jól érezte magát... Ott tanul igazán viselkedési formát... Az pedig, hogy szigorú vagy hozzá tök természetes. A gyerek és a saját érdekeidet tartsd szem előtt. Nekem is mindig ezt mondták, de nem érdekel, mert a gyerek egyedül csak nekem fogad szót a többieknek nincs tiszteletük... Szóval, akkor mégis mi a jobb?! Igen is úgy jó a gyereknek, ahogyan te látod, ahogy te csinálod... Te tudod, mivel lehet kordában tartani, és hidd el ettől fog a gyerek később tisztelni téged!!

Nem tudom mennyire vagyok érthető, újabban akadnak gondjaim a fogalmazással, biztos a kevés felnőtt társaság teszi... :D

Többiek remélem jól vagytok.... Mindenkire gondolok, de valahogy nem sok időm van írni... Kérlek ne haragudjatok rám!

Köszönjük a névnapi köszöntéseket! Aranyosak vagytok!

Puszilunk mindenkit. Sziasztok!
wpetra
Pusztavám

Jó reggelt csajok!

Tamásnak nagyon boldog 2. születésnapot kívánok! Puszi

Petra! Nálunk pont fordítva van, apa akarja, hogy visszamenjek dolgozni, én szívesebben maradnék itthon, és szeretném a 2. babát is, de neki most ez sok lenne. Majd alakul ez még.

Ákosnak kibújt a 12 foga :) alul eddig megvolt a 2 középső és 2 rágó fog, elég mókás volt :) de most kijött a jobb alsó 2. metsző foga is! Szépen lassan megtelik a szája :) Nem tudom, hogy ettől, vagy az időtől, vagy csak úgy spontán, de olyan nyűgös és anyás volt, hogy az már borzasztó! Ja, és nem is aludt napközben, szinte semmit. Semmi nem volt jó neki. Tegnap már egy fokkal javult a helyzet, a dédivel elvolt, míg takarítottam.
Ma meg elviszi a papa, amíg csinálom apa szülinapi ebédjét és a tortákat!
Megyek is csajok!
További szép napot kívánok mindenkinek!

kiru84

Sziasztok!

Gyorsan reggeli előtt még írok pár sort, mert utána már a manó nem fog engedni...

Tamásnak nagyon boldog születésnapot!
Flóra babának, pedig utólag de annál nagyobb szeretettel kívánok nagyon boldog névnapot!

Etna!

Jól van apósom, kicsit nehezen viseli, h nem dolgozhat annyit, mint a műtét előtt, meg nem emelgetheti a Mírát, de nagyon jól van.
A lábát, ahonnan az az ereket kiszedték azt fájlalja néha, gyakran beleszúr a fájdalom neki...azt mondták, h az sokkal nehezebben gyógyul mint a mellkasa, ezt tapasztalja is...

Gratulálók a -kg-hoz, nagyon ügyi vagy csak így tovább, remélem a párod melletted áll, és biztat, mert másképp nem megy.
Iszod azt a turmixot reggel este?

A víz okozta károkat már rendbe hoztuk, még nem tökéletes a füvünk, de ez az eső nagyon jót tett neki...Most majd az lesza következő meló, h megoldjuk a vízelvezetést a támfal tetején, h még 1x ilyen ne forduljon elő.

Ez a suli biztos nem rossz, de ez a fizikai felmérés sztem azért nevetséges..Melyik óvónő áll kézen meg futkos ennyit..lassan olyan szigorú lesz a felvételi, mint a rendőröknél...

Kiru!
Nagyon ügyes a gyerkőcöd, ha már ennyi szót mond,lassan le sem fogod tudni lőni annyit beszél majd....

Sok boldogságot a párodnak, szülinapjára.Mi finommal készülsz?

Lassan itt az esküvőtök napja nem izgulsz?

Mindenkinek millió puszit küldök, remélem mindenkinek jól telik a nyara.

Kép
Kép
laar
Kozármisleny

Sziasztok Lányok...

Hát, én is csak azt tudom írni, hogy semmi különös nem történik nálunk. Sada dolgozik, én állást keresek. Bár most úgy tünik, találtam... majd meglátjuk, hogy válik be... akkormesélek róla többet is. :-)

Tamásnak nagyon Boldog Születésnapot kívánok, Flórának meg Boldog Névnapot.

Kép

Kiru, tényleg, mindjárt itt az esküvő... anyóssal hogy állsz?

Etnám, nagyokat nevetek az írásaidon, hihetetlen humorod van... :-)

Most megyek, vigyázzatok magatokra... puszilok mindenkit: Nofi

nofertiri

Sziasztok!
A szülinap egész jól sikerült :) 9-13-ig folyamatosan a konyhában főztem és sütöttem. A tortába természetesen Ákos mászott bele először :roll: Mondtam neki, hogy nem szabad, ez apáé, és amit kimarkolt belőle, adta az apjának :) Annyira drága volt :) Imádom :)

Képzeljétek, már 65 szót mond! Napról napra okosabb ez a gyerek! Azt hiszem, 100-ig fogom számolni, aztán nem.

Nofi! A helyzet változatlan. A fura benne, valamikor, pl. tegnap, semmi gond nem volt! Bár biztos azért, mert itt volt a Peti is, ilyenkor sosincs.

Az esküvő miatt kezdek nyugodt lenni. Majd lesz, ahogy lesz. Nem tudom írtam-e, de legutóbb a fater akasztott ki. A balatonnál lakik, és mondta, hogy a bort majd ő rendezi, kérdezte mennyi, kell, megbeszéltük, hogy 50l fehér. Erre, felhív, hogy a bor rendben van, elintézte, félre van téve nekünk 10l. :?: :?: :?: :?: :?:
Erre ő, hányan lesztek, minek annyi embernek ennyi bor? Ja, nem tudom meséltem-e már róla, azon is meglepődött ( és nagyon meghatódott, mert nem érdemli meg), hogy meghívtuk az esküvőre.
Kb. így vagyunk mindennel.
Szerencsére van egy barátom, akire számíthatok bor téren, még jó, hogy nem mondtam le, a vöröset amúgy is tőlük hozzuk. Meséltem ezt a sztorit neki, aztán mondta, hogy ne aggódjak, megoldunk mindent.
Na, ez csak egy példa volt, úgyhogy lassan az esélytelenek nyugalmával indulok. A menyecskeruhám körül óriási balhék vannak. De majdcsak lesz valahogy!

Mennem kell, puszika mindenkinek

kiru84

Sziasztok!

Tamásnak nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánok!!!!!!!!!!!!!!

Lucám: Merre vagy, hogy vagytok?

Kiru: Húúú...akkor Ákos is jó gyorsan kinöveszti a fogacskáit, mint Alexa. Alexának szerintem már csak a 4 leghátsó rágó hiányzik, olyan 14-16 foga lehet neki is. Nem tudom pontosan, mert már nem nagyon enged belenézni a kis szájába, csak lopva tudok bele lesni. De azt látom, hogy tele van fogacskákkal. Majd a doktornéninkkel szeptemberben a 18 hós szurikor megint megszámoltatom. :D :D
Olyan izgi, hogy mindjárt itt az esküvőd! Szombaton lagziban voltunk, de ez szűk családi+baráti körös volt, 30-an voltunk csak. De nagyon jól sikerült. Alexa anyukámmal volt itthon.
Nagyon ügyes Ákos, hogy már ennyi szót mond!!!

Etna: Nem semmi ez a felvételi. Anno a Tanítóképzőn nekünk is valami hasonló volt. De ez már rég volt, alig emlékszem. :D Ügyi vagy a fogyás miatt, kitartás!

Olyan rossz, hogy Vasi és Grácus nem jönnek mostanában fórumozni!!!! :cry: :cry:

Nofikám: Örülök, hogy jól vagytok, de még boldogabb lennék, ha pozitív teszttel jönnél közénk! Nagyon drukkolok továbbra is! Jelenleg mi a szitu ezen a téren?

Laar: Míra lépeget már önállóan azóta is? Timiékkel szoktatok találkozni? Ti mikorra tervezitek a kistesót?

Mi jól vagyunk, szokásunkhoz híven sokat jövünk-megyünk, nem nagyon vagyunk itthon. Ma de. Baba-Mama klubos játszóházban voltunk, múlt pénteken meg az Anyatejes világnap keretén belül voltak jó kis programok itt a városban, a védőnők szervezték, volt ugrálóvár, arcfestés, babatorna, babamasszázs, játszóház, Alexa nagyon élvezte.
9330 g és 82 cm most. Minden kaját megeszik, amit mi is, imádja a hasát. Folyton pörög, amíg ébren van, nem áll meg egy pillanatra sem. Mondd már ő is néhány szót, pl. baba, mama, anya, apa, hinta-palinta, nem, nem baj, jaj, ott van, cica, ezek jutottak most így hirtelen eszembe. A saját kis babanyelvén viszont megállás nélkül gagyog. :lol: Néhány hete áttértünk most már a nappali 1 alvásra, ált.fél 1-3-ig, fél 4-ig alszik. Az éjszakák továbbra is olyan jók, mint az elejétől, etéren nagy mákunk van, nem is tudom mi lesz, ha a kistesó nem lesz jó alvó... :shock: :shock: :D Alexa nagyon elkényeztetett minket.
A hónap végén megyünk majd nyaralni Olaszba, Jesoloba, a szüleimmel együtt, 8 nap, 7 éjszakára. Már nagyon várom!!!!!

Most búcsúzom, puszi mindenkinek, azoknak is, akiknek nem írtam!!!!

Kép

Kép
daniellla

sziasztok csajok!

daniellához hasonlóan mi is pörgünk, mármint mi a gyerekkel, mert norbi állandóan dolgozik. sajnos egyáltalán nincs segítségem, boti olyan eleven, hogy anyuék nem vállalják be. az apjával meg egyáltalán nincs el, csak úgy, ha engem is lát. de akkor is csak kicsit. eléggé szíven üt a dolog, mert én gondoltam, hogy nobri nem fogja magát feltalálni a gyerekkel, de az a legrosszab rémálmomban sem gondoltam volna, hogy ennyire nem. képzeljétek fürdetésnél alig lehet botit a kádból kivenni, de ha az apjával fürdik azonnal ki akar jönni. nem beszél hozzá. állandóan fárdt, nincs türelme a gyerekhez. ordítozik vele, de azért mondja, hogy ő mennyire szereti. semmit nem tud a saját gyerekéről. nem tudja hányas a lába, ruhái, milyen meséket szeret, stb. ez engem rohadtul bánt, ebből is látszik hogy nem nagyon foglalkozik önmagán kívül semmivel és senkivel.
a másik dolog, ami miatt kivagyok, hogy nem megy a fogyás. visszajött a 2,5 kg. nem tudom, hogy mitől. nagyon tartom magam, nem csábulok el és megint ott vagyok, ahonnan elindultam. ez borzasztó, nem vagyok ura a testemnek. hidjétek el lányok, amennyit most kajálok, egy 60 kg-os lepipál. reggeli vacsi turmix (ami 87 kalória, mert vízzel csinálom, tehát 2x87 kalória) ebédem tegnap fél csirkemell (igaz hogy franciásan liszt tojában forgatva) 20 kg grillezett cukkini, egy kevés puding, édesítővel. ma spenót egy szál virslivel, szombaton vendégségben voltunk ,akkor egy kis tál milánói. (gyerek tál fele) endokrinológiára nem tudok bejutni, kb márciusra tudnak időpontot adni ,de magánrendelésre akár mehetek a jövő héten is 15ezerért!!!!!ez felháborító!kikészít, állandóan ideges vagyok az éhségtől. nagyon elegem van!!!!!

a legdurvább tengapi nap a gyerek születése óta a legrosszabb napom volt, hála a minimax hajónak. a fodrászom kislánya születésnapjára voltunk hivatalosak, amit a minimax hajón tartottak. épp azt nem mondták meg, hogy ki kell fizetni ugyanúgy a belépőt, ami 4400ft a gyereknek és nekem. vettem ajándékot kétszer ennyiért, de ez egy dolog. a többi minimax hajón utazóval együtt kellett várni a tűző napon a rakparton. boti kért teát és mire elővettem a gyerek elsprintelt, nem értem utol, mert agyerek előtt szétnyílt a tömeg, elém viszont elémálltak. rohantam teljes erővel és nem értem utol, az utolsó pillanatban kaptam el, majdnem a dunába esett és a hátam mögött 40 ember RÖHÖGÖTT, hogy milyen gyors a gyerek. volt aki azzal poénkodott, hogy ő egy 1000-est rakott arra, hogy nem érem el a gyereket. nézték, senki nem fogta meg! ezt nem tudom felfogni, ilyen közömbös emberek vannak? az egyik nő meg vígasztalni próbált, hogy akkor sem lett volna nagy baj ,ha beleesik, sekély a víz, csak éppen akkora sodrása volt, hogy egyből bevitte volna a gyereket a köepére. nagyon sírtam félelmbe, azt hittem elájulok. és megint egyedül voltam! norbi itthon aludt, mert fáradt volt! :evil: utána a hajón ért a többi csalódás, ez egy kalap szar, nincsenek meg a feltételek, hogy ilyen rendezvény legyen ezen a hajón. ajtók nyitva, lépcsők meredekek. boti menet közben simán kinyitott egy ajtót és már repülhettünk volna bele a vízbe, ha nem vagyok résen. mindenki ciplete a cuccokat, semmilyen programra nem tudtam menni a gyerekkel, mert mindenhol sorba állt az apuka, én meg ugye nem tudtam botival sorban állni. leesett a csúszdáról, mert egy gyerek lelökte, kék-zöld a háta. arcfestésre 2 nő volt kb 1000 gyerekre. árusok azok voltak, csak a lóvé kiszedése, az ment ,de nem adtak érte semmit. undorító volt az egész!!!!! ha valaki el akart menni közületek, jól gondoljátok meg, menjetek vagy 4-en, igaz az egy kisebb vagyon, de legalábba gyerek fog tudni programokon részt venni, minden sorba álljon egy családtag. apacuka zenekar, az nagyon aranyos volt, ennyi! gyakorlatilag agyerek 2x volt életveszélyben minimum! még most is remeg a gyomrom. undorító emberek vannak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! na abbahagyom mára, mert még nem hevertem ki ezt a sok szart! szombaton megyünk nyaralni.

daniella!
sajnos mi nem nevezünk tesóra év végén, egyenlőre sem testileg sem sehogy nem állok készen. így segítség nélkül, ennyi + kilóval számomra nem pálya. norbi hozzáállása sem jó, úgyhogy egyke marad botikám. de őt becsülettel fel fogom nevelni, ha kell egyedül is.!

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Sziasztok!

Daniella!

Mírácska napról napra többet sétál, de nem bent a lakásban ott mászik...Rengeteget eszik ő is, ő 81cm és 10.09kg..és egész nap eszik, mindig kunyermál vmit.Csütörtökön vettünk neki fülit de kiderült, h el van az egyik luk szúrva, és nem volt igazi a kicsi, sztem 1 év alatt kinőtte volna, ezért ma vissza mentünk és kicseréltük nagyobbra, az persze dupla annyi volt..remélem nem hagyja el, egy 10 évig most biztos nem kap másikat, hacsak nem vesz neki vki.

Timivel akkor szoktunk találkozni mikor fodrászhoz megyek, meg mikor tanácsadásra.Szóval havi két alkalommal.Jobban mondva velem csak 1x mert mikor fodrászhoz megyek, csak apa megy fel a kicsivel.

Etna ne keseregj, sajnos ez a fogyás ilyen de ne add fel..én ajánlok neked vmit, vagy megfogadod vagy sem rád bízom..hagyd a fenébe azt a turmixot, reggel egyél rozskenyeret túrót,FŐTT tojást,paradicsomot, zöldségfélét, szalámit,akár többet is.Ebéd lehet meleg kaja, kenyér nélkül, zsíros húsok, tésztafélék nélkül, csirke , hal stb..este gyümi meg joghurt. vágd kockákra a gyümölcsöket bmi lehet, és önts rá joghurtot isteni, és estére nem terheli meg a pocakod, de mégis tele lesz , napközben is ha éhes vagy edd ezt....mondjuk én elhagytam a tejterméket is, mert az sem az igazi..de ehetsz sztem szalámit, tojást, kenyér nélkül is és persze 6 előtt.6után csak gyümi.Igyal vagy sima vizet vagy magadnak csinálj limonádét édesítő nélkül, tehát csak mentes víz egy kis citromlével..én már több mint egy hónapja iszom és bírja a gyomrom, de ha tied nem bírja akkor vmi mást, mondjuk zöld teát.Vagy almaecetet próbáld meg, én nem tudtam meginni, de Solyi azt issza és tuti jó. Most van a dinnye szezon egyél abból is sokat, az csak víz de jóllaksz vele egy dbig:).

Ha érdekel a www.femina.hu-n szoktam nézelődni hátha találok vmi nekem tetsző és betartható diétát és onnan szoktam lopni némi ötletet, h mit eszegessek stb...mondjuk még sosem tartottam be egyet sem.Meg a www.hazipatika.com oldalon van testsúlynapló oda szoktam beírni, meg ott is vannak ötletek...sztem találsz magadnak megfelelőt...

A reggeli nagyon fontos, azt ne hagyd el, a turmix az lószar, és ehetsz rozskenyeret, teljes kiörlésü lisztből kenyeret, ÉS ANNYIT AMENNYIRE SZÜKSÉGED VAN.....Semmi péksüti.
De sztem ha ennyire éhes vagy, és nehezen bírod akkor próbáld meg a 90 napos diétát, azt csak szétválassza, de minden nap ehetsz rendesen.A víz napot nem kell betartani, sztem nagyon kevés olyan ember van aki egész nap csak vizet tud inni, én biztos rosszul lennék.Jah, és egy fontos momentum, semmi édesség, se süti, se csoki..sztem még eheted a győri jó reggelt kekszet, a cukor nélkülit.
Sok sikert és kitartás ne add fel..

Timi, merre vagy?

puszi mindenkinek, most megyek, torna azt fürcsi...

Kép
Kép
laar
Kozármisleny

Daniella!

A kis tesót úgy tervezzük ahogy ti..Sztem majd, ha két éves lesz a gyerkőc a körül állunk neki.Előtte még meg akarom csinálni a nyelvvizsgát a diplomámhoz..

puszka

Kép
Kép
laar
Kozármisleny

sziasztok lanyok!!!
ezer eve nem voltam de nincs idöm!
ne haragudjatok!
anyat kihoztam juniusba vizsgalatokra ahol anno a parom volt,neki a közep füljaratba volt rakja! kigyomereggel gyilkoltak ki!
anyanak az eredmenye amik otthon szarok voltak itt jok,jol is erzi magat hala istennek,most augusztus vegen hozza megint az öcsem mert megint menni kell kontrolla! kicsit megnyugodtunk de meg 3 honaponta hozni kell ,mindene jo a verkep,a csontizotop,agykontroll,a mamografia...stb!
annyi hogy kicsit kalcium hianya van azert fajnak a labai de szep lassan potolni kell mindent,a doki itt azt monta hogy nagyon jo eselyei vannak a gyogyulasra! a haja mar teljessen visszanött,kap nagyon sok vitamint,issza az aloet is!ugyhogy örülünk csak hat nagyon nehez meg mindig nincsenek lanyok nagyon sokat dolgozom azert nem is tudtam jönni mert azt sem tudom hol all a fejem! babank az nincs meg hat nem is igyekeztünk semilyen teren,leköt anya es a gondok!
nem tudodk visszaolvasni de az utolsokat elolvastam es nagyon örülök hogy a gyerköcök lepegetenek ,beszelnek es egeszsegesek!
Tamasnak en is nagyon Boldog Születesnapot kivanok!
Angyalkarol nem olvastam remelem minden renben vele!
majd vissza keresek!
na röviden ennyi,holnap repül a parom nyaralni a lanyaval,en nem tudok mert valakinek tartani kell a frontot! en majd remelem anyaval vissza tudok menni a magyar földre jo eredmenyekkel.)
na puszi mindenkinek es szertettel ölellek benneteket!
a következö par napban jövök mindenkepp,bar egyedül vagyok de talan estenkent lesz idöm!
sziasztok csajok!
suzi2

Sziasztok!

Suzy!
De jó hallani rólad, örülök, h anyud jobban van...rendbe fog jönni, mondjuk az érdekes h itt rosszak az eredményei kint meg jók...de az a lényeg h jól érzi magát.

Nem lehet könnyű neked, a sok meló, anyukád..ritkán találkozol a pároddal is....nem irigyellek,szegényem.

Angyal jól van, megszületett a kisfia, tett fől képet is pár oldallal előrébb..csodaszép baba.

Nagyon rossz lehet, h nem tudsz elmenni a párodékkal nyaralni, senki nincs akire rámernéd bízni a boltot?

Sok erőt csajszi...puszi

Etna!
Tegnap nem reagáltam erre a szörnyűségre, mikor elszaladt Boti, azért ez elég durva, h senki nem fogta meg, jó nem az ő gyerekük, de akkor is...Én ha mellénk szegődik egy gyerkőc, vagy szaladgál és nincs mellette szülő és veszélyes közegbe kerül, azért nem hagynám ott.Szegényem, te mindig kifogod...

De már túl vagy rajta és hála a jó égnek nem esett baja a kicsinek...

millió puszi

Kép
Kép
laar
Kozármisleny

laar!
olyan tündér vagy, köszönöm a segítséget. sajnos az én tézisem vált be, ennek orvosi okai vannak. nem bírtam feldolgozni a kudarcot, elmentem egy magánklinikára, ahol egy nap alatt vannak eredmények, vérvételnek, vizeletnek,stb sajnos nagyon rossz hírek vannak. pajzsmirigyem szuper, kizárva, hormonok még nincsenek meg teljesen, viszont a meglévő eredmények alapján életem végégig gyógyszer. pco szindróma súlyos változata van. sem tesó, sem fogyás ügyben nem sok jóval kecsegtettek. annyit kell szenvednem 1kg-ért, mint másnak 10kg-ért. de nyaralás után meglátják ,hogy mit tudnak tenni az érdekembe. ez egy veleszületett betegség, azon kívül, hogy meddőséget okoz, súlyos anyagcsere betegség!!!!kezeletelnül lábszárfekély, vakság és egyéb nyalánkság! 34 éves koromtól életem végéig gyógyszer. 850 mg meforál naponta! ja és 15.000ftért már rögtön tudják a bajt, csak éppen az orvostudomány mai állása szerint gyógymód nincs rá! szinte a cukorbetegséggel megegyező állapot!! milyen szuper, ha nem tudom kifizetni a magánklinikát, beledöglöm? vagy megvakulok? rohadt egy egészségügyünk van, az biztos. tb alapon márciusra adtak volna időpontot!!!!

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Szia Etna!

Sajnálom, h az derült ki, h baj van..de ne keseredj el...elég fejlett már az orvostudomány, csak találnak erre is vmi megoldást.
Remélem azért lehet még babócátok, de ha mégis úgy alakulna , h nem,akkor se csüggedj, van már egy imádni való gyönyörű kisfiad.
Fel a fejjel.

millió puszi

Kép
Kép
laar
Kozármisleny

sziasztok csajok!

elmentünk egy hétre sárvárra, igyekszem nem gép közelében lenni és egy kicsit pihenni ,mert botikám nehéz korszakát éli, hisztizik mindenért. a hajam égnek áll!!!!!!!! persze minden az én nyakamban van, mert norbi dolgozik, de hát már megszoktam. egy hét pihi, bár reméem van valahol bébisintér szolgálat, ahol ott is marad és nem ordít utánam. addig én bámulom a plafont mélán, mert ezt már nem lehet meditálással elintézni, itt már annál több kell. én akartam rossz gyereket, hát megkaptam :D

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Sziasztok!

Etna: Jó utat kívánok nektek!

Luca: Nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánok neked!!!!!!!! Puszi!

Kép

Kép
daniellla

sziasztok lanyok!
nagy hirem van:))))))))))))))))))))))))))
pozitiv terhessegi tesztet csinaltam ma!!!!!
holnap megyek orvoshoz reggel!
nagyon boldog vagyok,remelem most a helyen van a picinyem!!!
holnap jövök!
bar latom nem nagy a mozgas de azert megirom nektek mit mondott a doki!
puszillak benneteket!
suzi2

Sziasztok!
Suzi
Gratulálok drukk a holnapi doki látogatáshoz!! +++++++++++++ :lol: :lol:

Remélem mindenki jól van!! Nem nagyon pörög a topic! Azért olvasgatlak titeket csak nem volt kedvem erőm írni!!
Leállás van ez már a második hét jövő héten már megyek dolgozni! Jaj de jó már nagyon várom!!!
Kész a fürdő felújítás nagyon szép lett! :)
Megvan az immunológiai vizsgálat eredménye sajnos nem mondtak semmit mert az asszistens csak a kezembe nyomta holnap megyek a háziorvoshoz hátha valamit kitud belőle nézni. Van egy pár ahová oda van írval betűvel, hogy negatív de a többihez értékek vannak meg és nem tudom, hogy jó-e vagy nem. Ha a házidoki sem tudja akkor csüt megyek a dokimhoz Ő bizti tudja.
Párommal úgy döntötünk, hogy most pár hónapot védekezünk félek nagyon egy újabb terheségtól meg szeretnék genetikai vizsgálatott(génvizsgálatott), hogy hátha azért volt beteg az első baba és azért vetélek el azóta. Ki tudja meglehet, hogy közösen nem is lehet egészéges babánk akkor viszont minek próbálkozni!! Már 11 napja szedem a fogigátlót!! :cry:
Majd még jelenkezek.
Mindenkinek további szép nyarat!!! Puszi!!

Kép
grácus

Sziasztok lányok!

Először is Suzikám Neked gratulálok, el sem hiszem hogy ++++at teszteltél! Annyira örülök neked, remélem minden rendben lesz ezúttal. Mindenképpen gyere és írd meg mi a fejlemény holnap! Puszi és vigyázz MAGATOKRA!!!

Grácus, Daniella, Laar köszönöm szépen a szülinapi köszöntést.
A sors fura fintora, hogy pont ma kerültem teljesen magam alá. Ugyanis délben, míg Tamásom aludt nézegettem neten, hogy GYES alatt biztosított vagyok-e egyáltalán. Hát nem sok jó találtam, sőt ami egyenesen padlóra küldött: a másfél év GYED-em alatt sem voltam biztosított, mivel megszűnt 2008.12.31-én a munkaviszonyom, így passzív GYED-en voltam, ami nem számít biztosítási időnek. úgyhogy marha happy vagyok, min. két évet kell melóznom, hogy Tamásnak tesója lehessen. Most azon az állásponton vagyok, hogy marad egyedül. Idemásolom pontosan mit írnak:

Passzív gyed
Akinek a tgyás vagy a gyed folyósítása alatt szűnik meg a biztosítása, az a baba 2 éves koráig hátralévő időszakra ugyanúgy jogosult végig a gyedre, mintha lenne biztosítása, de ilyenkor passzív gyednek hívjuk, ezzel különböztetjük meg attól, amikor tart közben a biztosítás.
Ha már a tgyás alatt megszűnt a biztosítás, akkor a gyed igénylésekor már semmi közünk nincs az utolsó foglalkoztatóhoz, mégis ő fogja kitölteni a tgyáshoz a foglalkoztatói igazolást, ha pedig kifizetőhely, akkor ő fogja elbírálni és folyósítani a tgyást.
A passzív gyed egy kényelmes, de veszélyes dolog. Azért veszélyes, mert a rengeteg előnye mellett – ugyanolyan összegben jár végig, egészségügyi szolgáltatásra jogosultságot jelent, összeköti a biztosításokat, ami így folyamatos maradhat, nyugdíjhoz szolgálati időnek minősül, beszámít a tgyáshoz az előzetes biztosításba – egyetlen hátránya van csak és aki ezt nem tudja, vagy nem veszi komolyan, az később, egy következő babánál kellemetlen helyzetbe kerülhet. A következő gyed egyik, nehezebben teljesíthető jogosultsági feltétele ugyanis megint az lesz, hogy az előző 2 évben legyen 360 nap biztosítás, de ebbe a passzív gyed már nem számít bele.

Szóval magam alá kerültem rendesen, amúgy sem tudom hogyan lesz, mert szept-től 28.000 ft-ot kapok, ami semmire nem elég. Egész délután bőgtem, most sem vagyok toppon. Rohadt egy helyzet ez, fogy a népesség, de közben meg hozzák a szarabbnál szarabb "gyerekbarát" törvényeket.
Tovább nem untatlak Benneteket, olvasni jövök, csak nem sok kedvem van írni. Bocsi, de össze kell szednem magam. Jah: Etnáék jönnek hozzánk pénteken, hazafelé - kis kerülővel - idelépnek. Puszi nektek

Kép

Kép
luca81

Sziasztok!
Gyors bekukk, nem sok a mozgás itt, de látom vannak jó és rossz hírek..

Suzym!
Gratulálok, és várom a további híreket fejleményeket a dokilátogatásról.Nagyon szorítok neked, és bízom benne minden rendben lesz.

Grácus!Hogy telik a leállás?Voltatok kicsit kikapcsolódni, vagy otthon munkával telt? Küldesz képet a fürdőről?Biztos nagyon szép lett.

Luca!
Sajnálom, hogy így alakult a helyzeted.Nem tom ilyenkor mit lehet tenni, gondolom semmit.Megszűnt a munkahelyed közben, vagy mi történt? Biztos mondtad anno, csak már nem emlékszem, leírod?
Ne sírjál, és szomorkodj, sajnos nem tudsz azzal megoldani semmit, írd meg mi történt, hátha körbekérdezősködünk és tudunk neked segíteni valahogy.

Puszi mindenkinek, megyek zuhizni, és szunyi, elég fárasztó napom volt.

Kép
Kép
laar
Kozármisleny

Sziasztok....
Akik nyaralnak azoknak jó pihenést szép időt kívánok akik meg nem azoknak is nyugodt kellemes napokat.
Már egy hete és 3 napja nem dolgozom bár még nem vagyok munka nélküli szept. 3 .-ig van munkaviszonyom de kezdem unni magam.
A múlt hét nagyon gyorsan eltelt mintha szabin lettem volna csak sajnos ez most nem akar véget érni :-(
No mindegy ne síránkozzunk a helyzet úgysem változik meg...
Az új ablakok már benn vannak nagyon szépek és jók nagyon tettszenek és hála a jó égnek kevesebb kosszal porral és ház szétveréssek járt mint ahogy képzeltem.Kellemesen csalódtunk főleg Lajosom mert ő már fel volt rá készülve hogy a fél ház meg sem lesz mire az új ablakok bekerülnek a helyükre.De szerencsére semmi ilyen nem történt a pasi jött dolgozott 4 óra múlva 5 új ablak vírított a házban.Már van párkányunk is most már csak a redőnyök és a szúnyogháló hiányzik..Már lassan kezdem megszokni hogy totál kilátok még éjszaka is persze annak már kevésbé örülnék ha valaki meg totál belátna 8) 8)
De nagyon jó dolog hogy nem kell folyton be-ki nyitogatni az ablakot amikor jövünk megyünk...Így bukón jöhet be a sok levegő imádom.
És tényleg faszául hangszigetelt ablakok...
Másról most nem nagyon tudok beszámolni jó lesz majd végre megint rendbe tenni a lakást hogy csili vili legyen de ugye ez még nem egyszerű Lajosom kávázik meg amíg az uccsó simítások meg nem lesznek úgyis kezdhetném előről az egész takarítást..
Na majd alakulnak a dolgok...
Hát ennyit egyenlőre rólam mindenkit puszilok és élvezzétek a nyár megmaradt idejét mert mindjárt vége :-(
cupp
bibócska

Igen Laar, az van, amit írtál: 2008.12.31-én lejárt a határozott idejű munkaszerződésem, de mivel a szülés idején még volt munkahelyem, így passzív jogon ugyan, de járt a GYED. Csak akkor erről elfelejtettek szólni, hogy ez nem számít majd bele a tesónál a szükséges biztosítási időbe. Én balga meg szépen elterveztem, hogy majd 2011. januártól lesz frankó bejelentett állásom, dolgozok egy-két hónapot és usgyi táppénzre, szülni... hát ebből nem lesz semmi. Sajnos ez tény, ezen nem lehet változtatni, erről nincs mit kérdezni sem. Még jó, hogy nem vállaltuk be a tesót két éves koráig, mert anno nekem egy jogász akkor azt mondta, ha két éves koráig szülök, és mivel nincs munkaviszonyom jelentkezzek be a munkanélkülibe pár hónapra, hogy a szülés időpontjában biztosított legyek és akkor jár a tgyás, gyed... hát buktam volna jó nagyot. Mert ha kb. most szülnék, a visszamenő két évben nincs 360 nap biztosított időm ezek szerint, mert 2008.12.31 óta passzív gyeden vagyok... ilyen szar helyzet van most. A legrosszabb az egészben az, hogy aki szeretne gyereket, meg tényleg nevelné becsülettel, az nem vállalhat ilyen barom törvények miatt. Csak tudnám miért van így, hiszen valakinek végig van munkaviszonya, akkor sem a munkáltató állja a gyed-et, hanem végig fizetetlen szabin van az anyuka. Szóval úgy beleszámít, így meg nem... szemétség.

Suzi gyere kérlek és mesélj mi volt dokinál!

Bibó!
Nálatok aztán zajlik az élet. Úgy becsüllek, hogy Te ilyen erős kitartó lány vagy, bárcsak én lennék ilyen. TEgnap teljesen magam alá kerültem, oké ma már jobb, meg apa vigasztalt, Tamás rám néz és elolvadok, de még mindig szar. Tudom, hogy nem vezet sehova, ha sírok, meg "nincs kedvem élni" hangulatom van, de most ezen túl kell lennem és beletörődni, hogy vagy egyedül marad Tamás, vagy min. két évet várunk még tesóra. Puszi és gyere gyakrabban, jó olvasni Téged. (bár a naplódat mindig olvasom)

Kép

Kép
luca81

Sziasztok!

Suzikám: Istenem, úgy örülök, ez ám a jó hír!!!!!!!!!!!!!! Jaj de boldog vagyok, annyira megérdemelted már!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szorítok, hogy minden a legnagyobb rendben legyen veled! Vigyázz magatokra nagyon kérlek, most már ne pörögj annyit, kismamiként a lassabb tempó a megfelelő. Ígérd meg jó? Ha pedig voltál dokinál, gyere egyből, nagyon kiváncsi vagyok a fejleményekre!!!! Kb. áprilisban születne majd a babó, ugye?

Luca: Hú..nagyon sajnálom, ezek igazán nem jó hírek. :( Szemétség, hogy anno nem tájékoztattak téged erről megfelelően. :( Na és a törvények...ne is mondd! Tudom, hogy nem nagyon vígasztal, de te azért jóval fiatalabb vagy nálam, még úgy is simán belefér a kistesó, ha előtte dolgozol 1-2 évet. Én már nem nagyon várhatok, ezért is vágunk bele az évvégén szerintem. Aztán majd meglátjuk, hogy a sors hogy alakítja a dolgokat.... Fel a fejjel drága, ne szomorkodj! Akkor most álláskeresésben leszel?
De jó neked, hogy találkozol Etnáékkal! Olyan jó lenne még egy fórum tali a közeljövőben, én nagyon bírnám! :D

Grácus: Szorítok neked, hogy jók legyenek az eredményeid és a dokid bíztató dolgokat mondjon! Sikerülnie kell neked is a babának, régóta vársz már rá!

Most búcsúzom, ha felébredt Alexa, kimegyünk a városi élményfürdőbe.

Sok puszi mindenkinek!

Kép

Kép
daniellla

Sziasztok!
Az immunológia jó lett semmi eltérés nincs!! Most még hátra van a kromoszóma vizsgálat csak ahoz meg pénz kell!!! :cry:
Tök rendi volt a házidoki az Enyém szabin van és Ő új doktornő (tavaly halt meg az elődje) Lecserélte az össze vérnyomás gyógyszeremet mert a régiekel nagyon magas volt a mai pl. 177/140 pulzus 102 volt!! Remélem ezek most használnak!!!

Laar
Majd küldök fényképeket csak még nem volt időm féyképezni! Nyaralni nem voltunk sehol a múlt héten volt a felújítás a héten meg már dolgozik a férjem.
Majd még jelenkezek!
Sok-sok puszi!!

Kép
grácus

Húúú Grácus ez a vérnyomás érték nem semmi. Ez nagyon brutál! Alapból magas vérnyomásos vagy? Drukkolok, hogy a kromoszóma vizsgálatot is minél előbb el tudjátok végeztetni. A képeket várjuk! Puszi

Suzi!
Etna a lelkemre kötötte, hogy gratuláljak Neked a nevében is! (nem tud jönni, mert nyaralnak) Annyit írt még, hogy meg van anyukád gyógymódja: az unoka :) Mikor jössz már végre mesélni mi volt a dokinál??? Izgulok nagyon! Puszi

Daniella!
Igen, álláskeresésben vagyok, csak sajnos ördögi kör az egész, mert bölcsibe csak akkor tudom beadni, ha van papírom, hogy megyek dolgozni. Viszont munkát nehezen találok úgy, hogy a gyerek még nem bölcsis... most nagyon kilátástalan a helyzetünk :(

Kép

Kép
luca81

köszönöm Luca de hidd el én sem vagyok ám olyan erős...
De nekem már tényleg ez a legkevesebb hogy nincs munkám ezen már egyszerűen nem tudok kiakadni.bár remélem hogy hamarosan lesz mert ugye pénzből élünk és az nekünk is fogyóban hiszen vannak kiadások de majd csak lesz valahogy.
meglátod neked is így lesz.
puszi
bibócska

Luca
Igen alapból magas vérnyomásom van már 19 éves koromtól!! :cry:
Drukk az álláskereséshez Bibócska neked is drukk!!!!!
Suzi
Gyere majd a hírekel!!
Puszi!!

Kép
grácus

Sziasztok!

Lucám!
Háát most nem tom mit mondjak..nagyon sajnálom...és azt a határozott szerződést nem lehetett volna meghosszabbítani, vagy határozatlanra átírni anno? Vagy ezt a munkáltatód nem tette volna meg, ha már úgy is otthon vagy a kicsivel!Most már mindegy, tényleg sajna semmit nem lehet tenni..nincs más lehetőség akkor vissza kell menni dolgozni, remélem sikerül találnod vmi melót, azt mondod bölcsibe megy...vagy lesz ki vigyázzon rá...lehet h hazudnod kell de manapság máshogy már nem megy.Rákényszerül az ember.

Suzykám!
Várom, mit mondott a doki.

Daniella, de jó hogy látlak, ti is nyaraltatok, merre jártatok, rég voltál itt.

Most megyek szek pár falatot manóm alszik, apa meg ment a tesójának segíteni, mert autóbalesetük volt , szerencsére nincs bajuk.

puszika

Kép
Kép
laar
Kozármisleny

Zsuzsám, nagyon boldog névnapot!!

Kép
Kép
laar
Kozármisleny

sziasztok dragaim:)
megjöttem csak doki utan meg dolgoznom kellett!
hat ugy nez ki hogy minden ok a manoka jo helyen van de meg csak egy ici pici fekete pontocska latszik,mert nagyon korai a terhessegem!
vettek vert,megvizsgalt rendesen es lanyok...... olyan jo erzes volt!
annyira boldog vagyok!
jövö heten csütörtökön kell visszamennem addigra azt mondta hogy mar tutti többet latunk!
hat csajok ez lett a szülinapi ajandekom a parome meg az lesz ha megszületik mert aprilis vegere szamolta kb a doki es neki 26-an van!
tehat jol idözitettünk bar tenyleg nem tudom mikor hoztuk össze!
Anya tacot jart mikor megmondtam neki a parom visitott a telefonba ugyhogy nagy az öröm!
de jol erzem magam csak aludnek mindig amugy semmi különös!
köszönöm lanyok mindannyiotoknak hogy velem együtt örültök!
olyan jol esik:))))
meg külömben el sem hiszem igazan......olyan hihetelen!
na alszom lanyok reggel koran kelek!
meg egyszer köszöm nektek a jo kivansagokat!
puszi neketek es sok-sok öleles!
suzi2

Sziasztok Lányok...

Hát először is, Suzykám, nagyon-nagyon örülök neked és a pici babádnak a pocidban. :-D Vigyázz magatokra, és pihenj... ennél szebb ajándékot nem is kaphattál volna... :-) Várjuk a további örömteli beszámolókat....

Lucám, utólag Boldog Születésnapot kívánok Neked...
Szomorúan olvasom, hogy milyen helyzetbe kerültél... sajnos én ehhez egyáltalán nem tudok mit hozzáfűzni, mert nem volt még tapasztalatom. De azért csak nem kell lemondani a kistesóról... Mindenesetre borzalmas, hogy nincs megfelelő tájékoztatás, tanácsadás, hogy milyen lehetőségei vannak egy nőnek, ha olyan helyzetbe kerül, mint te. Bezzeg akkor megkapja az ember a leveleket, ha fizetni kell, de ha precíz tájékoztatást kellene adni, akkor csak a nagy hallgatás van. Pffff..... Azért fel a fejjel...
Etnát puszilom én is, ha mennek hozzátok, kérlek, add át neki. :-)

Bibócska, látom, te is pörögsz... :-) Ez a munkakeresés nekem is nagy mumus, elég lehetetlen állások közül lehet "válogatni". De talán szerencsés leszel, és hamarosan lesz állásod...

Daniella, fórumos tali reload? :-) Hát, ha a többiek is benne vannak, megbeszélhetünk valamit... :-)

Grácus, azta, ilyen vérnyomást. :-O Ez tartósan nem tesz jót... kapsz rá valamilyen bogyót?

Zsuzsám, Boldog Névnapot kívánok... Mi van Veled? Kérlek, jelentkezz, hiányzol .....

Laar, elkezdted az almaecetes lötyit? Mirácska lépeget szépen? Timiről tudsz valamit? Régen volt ő is....

Petrám, Lujzi csacsog továbbra is? Írjál kérlek... ;-)

Nálunk annyi van, hogy augusztus 20. utáni héten megyünk pár napra nyaralni egy kastélyhotelbe... már nagyon várom, kell egy kis kikapcsolódás. Na persze, nem elsősorban nekem, hanem Sadámnak, mert rengeteg a munkája, és sokat idegeskedik.
Én nyugisan elvagyok, főzőcskézek, kirándulgatok... élvezem a nyarat... :-) Mindig van valami program, hol a bnőmet viszem a sürgősségire, hol anyukámmal rójuk az utakat... Baba fronton talán ez a pár nap nálunk is meghozza a gyümölcsét... :-D
Munkafronton annyi van, hogy a volt főnöknőm keresett meg, hogy a párja fürdőszobáját kellene lakberendezni... persze, elvállaltam, rengeteg ötletem van... remélem szép lesz. :-) És talán szeptembertől lesz végre bejelentett munkám, napi 6 órában, ami tökéletes lenne nekem. De erről majd később... Annyira unom már a nem bejelentett, vállalkozóis munkákat...
Na, ennyi panasz volt...

Most búcsúzom, majd jövök... olvaslak titeket, és mégegyszer, Suzykám, vigyázz a kis csodádra... :-)

nofertiri

Sziasztok!

Suzym!
Nagyon nagyon örülök nektek...vigyázz magatokra és tényleg tessék egy kicsit visszavenni ebből a sok munkából.

Solyim!
Elkezdtem inni ezt a lötyit, de nekem nagyon édes, megpróbálom csak fele zacsi Bolero port rakni bele..de mióta ezt iszom sajnos nem igazán viszem túlzásba az iszogatást.

Timivel tegnap is váltottam pár szót, jól vannak, biztos jön majd.

Képzeljétek kibújt a két hátsó rágófoguk uh meg van a 9-10ik fogacskánk, volt sejtésem,h ezért nem eszik..de szerencsére máson nem vettük észre.

Most megyek, délután beugrom a munkahelyemre, csajok már nagyon kíváncsiak a lányra.

puszi mindenkinek.

Kép
Kép
laar
Kozármisleny

Sziasztok!

Laar: Olyan jó volt tegnap dumcsizni msn-en! Ebből csinálhatnánk majd rendszert! :D
Nem, most nem voltunk nyaralni, még júli elején voltunk a Balcsin és majd 2 hét múlva megyünk Olaszba.
Tegnap az élményfürdőn voltunk, de ezt már írtam neked, nagyon élvezte Alexa! Gratu Mírácska újabb fogaihoz! Remélem, a talit is össze tudjuk majd hozni ősszel!!!!

Nofi: Ez a kis nyaralás jól hangzik, jó pihit kívánok nektek! Baba fronton továbbra is drukkolok!!! ++++ Te annyira ügyes vagy és olyan sok mindenhez értesz! Főzés, lakberendezés....Igazán sokoldalú csajszi vagy!

Grácus: Húúúú...ez a vérnyomás nem semmi, főleg ez a magas pulzusszám. Azért a normál 72 helyett a 102 az dúrva. Milyen gyógyszerre váltottatok? Párom most Aprovel 300-at szed. Ez nagyon szépen beállította a vérnyomását és hál'Istennek semmi mellékhatása nincs a gyógyszernek. Rendszeresen jár ellenőrzésekre, szemfenék nézés, ekg, hasi uh, vizsgálják az ereit, hogy minden ok-e a magas vérnyom. miatt, de szerencsére igen! Fokhagyma kapszulát is szedhetnél vagy van a fehér fagyöngy tea, az is nagyon szuper a vérnyomás problémákra!

http://www.vital.hu/themes/alter/galag1.htm?page=0%2C1

Párom mindig azt szokta mondani, hogy az ő vérnyomása majd akkor lesz annyi, mint az enyém (ált. 100/60), amikor meghal és kezd kimenni belőle az élet. :D Dúrva hasonlat, de tény, hogy az övé még gyógyszerrel is jóval magasabb, mint az enyém. Sajnos az anyukájától örökölte. :(

Örülök, hogy jók lettek az eredményeid, drukkolok, hogy a kromoszóma vizsg. is rendben legyen!

Suzikám: Nagyon szuper hír, hogy minden rendben volt a dokinál, annyira jó ezt olvasni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szorítok, hogy minden a legnagyobb rendben legyen a kis pocaklakóddal! Anyukád hogy van?

Zsuzsám, ha aug.-ban tartod, akkor nagyon boldog névnapot kívánok!!!!!

Csajok, most megyek, van még néhány dolog, míg Lexi durmol.

Kép

Kép
daniellla

Laar, szívem, gondoltad volna, hogy valamikor az almaecetes itókára azt fogod mondani, hogy édes??? :-)

Daniella, hát reméljük, hogy a kikapcsolódás jó hatással lesz ránk. ;-) Szeretek tanulni, és ami érdekel, az megmarad bennem. Ez a "titkom". :-)

Puszi nektek

Arte is nagyon eltűnt...

nofertiri

sziasztok lányok!
megjöttünk a gyorsan elszálló nyaralásból, én elég fáradt vagyok, kéne pihennem egyet egyedül :D pasik lefárasztottak, kicsi hozta a formáját, egész strand utána rohangált, a nagy meg el volt ájulva, hogy milyen nehéz a kicsivel. de azért nagyon jó volt, voltunk lucáéklnál, jót dumáltunk, egész felvillanyozódtunk, remélem összejön a dolog és nem lesz tovább kilátástalan helyzeted drága. bővebben majd később, mert bőröndökön ülök.

suzy!
G R A T U L A ! nagyon vigyi magatokra, megint kismami van köztünk, többiek gyerünk utána, mindenkinek nagyon drukkolok.

majd jövök a részletekkel alvásidőben! csók mindenkinek!

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Sziasztok lányok!

ÉN is csak gyorsan bekukkantok, mert anyunál állunk neki a kerítést megcsinálni hátul... nem kis meló lesz, de a kutyus kiszökik, úgyhogy muszáj.

Etnám!
Én is felvillanyozódtam tőletek :) Boti nem is olyan rossz, lehet vele bírni, csodálkoztam azon, hogy simán elvolt velünk bent, míg Ti a konyhában... úgyhogy Ő aztán tényleg nem félős. ÉÉÉÉÉSSSS!!!! Képzeljétek csajok bejött Etnáéknak a főztöm! Izgultam, hogy mi lesz, mert mint tudjátok, elég nehezen tudnának olyan kajcsit mondani, amit mindketten megesznek. Norbi megdicsérte a levesemet, pedig Ő szakács szemmel nézte :):):) Úgyhogy happy voltam nagyon, sőt még Botikám is megette a levest és a másodikat is. Etna majd dob pár képet, mert én most nem otthon vagyok, max. este tudok feltenni. Gyerkőcök elvoltak, bár előbb Tamás aludt el, majd Boti 3 órára!!! Úgyhogy Ők ketten nem sokat voltak együtt. MI kidumcsiztuk magunkat Etnával, és tök jó volt a nyugi, míg a gyerkőcök és Boti-apa is aludt :)

Puszi, most lépek, mert többiek már hátul vannak...

Kép

Kép
luca81

sziasztok csavargók, mindenki nyaral? :D

rakok fel pár képet, amit lucáéknál csináltunk. nofi én is kérem az almaecetes lötty receptjét!

grácus!
nem tudni ,hogy mitől van ez a nagyon magas vérnyomásod ilyen fiatal korod óta? nagyon sajnállak, remélem az új bogyótól nem lesznek ilyen nagy kilengéseid. én is kérek képet a fürdőszobáról.

bibó!
remélem lesz mihamarabb munkád és egy kicsit rádmosolyog most már a jóisten, mert mostanában levette rólad a szemét. az új ablakokat én is nagyon szeretem, főleg azért mert marha könnyű pucolni. nálunk sem járt nagy kosszal, bár nálunk egy napig keményen dolgozott két manus, reggel 8-22 óráig csinálták és még másnap vissza kellett jönniük befejezni, pedig össz-vissz 3 ablak volt, de nagyon gáz a ház, omlott minden.

laar!
gratulálok a fogakhoz, nagyon jól bírja a kiscsaj. boti már kevésbé.

suzy!
akkor most végig fogod nyomni a munkát, vagy elmész pihizni egy kicsit? remélem lesz segítséged, mert azért előfordlulhat, hogy lesznek nehezebb napok, amikor jól jön egy kis lustulás. én volt, hogy olyan álmos voltam, hogy elaludtam kanállal a kezemben :D egész terhesség alatt (nálam terhesség volt nem áldott állapot :( ) tök jókat aludtam, csak a végén a hülye savam miatt már nehézkes volt az alvás. de a salvus víz megoldotta, nekem nagyon jó volt, utána mehetett a durmolás. nálam a hányinger a 10. héttől a 21. hétig volt, de soha nem hánytam, csak mindentől undorodtam. így legalább nem ettem. de utána bepótóltam :roll: egyél sok vitamint, hogy növögessen a kispasi vagy kiscsajszi. már jöhetne egy kislány, mert most pasi uralom van.

kiru!
mi újság esküvő fronton? még együtt vagytok? :D bocsi, ez csak vicc, de ilyenkor mindenki szétveszekszi az agyát egymással. anyós pajti jól viselkedik? mi lett ákos fogával, megmutattad dokinak?

nofi!
remélem a pihenésből 3-an jöttök már haza és a harmadik a baba lesz .... :lol: :D mikor írhatsz már a munkáról? olyan, amilyenre gondoltál?

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Sziasztok Csajok!

Etna-Luca: Nagyon jók a képek, olyan jó nektek, hogy találkozhattatok!!!!! Újabb talit akarooooook!!!! :lol: :lol:

Drága Suzim, szülinapod alkalmából nagyon sok boldogságot kívánok neked, millió puszival és szeretetteli öleléssel!!!! Vigyázz magatokra nagyon!

Mi jól vagyunk, tegnap strandoltunk egy nagyot, Alexa élvezte a dolgot! Változás annyi van nálunk, hogy Alexa ismét 2-t alszik nappal, az 1 kevésnek bizonyult (1 hónapja álltunk át rá), mert egyre kevesebbeket aludt, a végén már csak 60 percet, az pedig 1 egész napra nagyon kevés neki, nyügi volt tőle....
Szóval most ez van, aztán majd meglátjuk, hogy változik a dolog. Most is szundizik.

Remélem, mindenki jól van, elveszett báránykák is jelentkezhetnének!!!!

Puszi!

Kép

Kép
daniellla

Suzi: gratula a picihez és nagyon vigyi magadra!

Hát lányopk a péntek 13.-a nekünk nagyon bejött, a 70 nm-es pincénkbe 50 cmes víz állt.... úgyhogy Etna elázott a lakotok. Ma bejelentettem a biztosítónál, talán a 7en kijönnek. A kazán a szivattyúk a vízbe áztak a gerendák lebegtek a vizen, a nikecel a szigeteléshez egy tömben úszott a vízen. a fiúk gumicsizmába voltak lent és 1 cm híján nem folyt bele a csizmájukba a víz.

Munka keresés van ezerrel, mert ez a pénz amit hazahozunk az éhen döglésre nem elég....

Pénteken terasz és lépcső öntés, szombat vasárnap kerítés készítés, mert amíg az nincs meg a garázsfeljárót sem tudjuk megcsinálni és ha nincs garázsfeljáró akkor egy kis eső után már nem lehet a garázsba bejárni. ördögi kör. A 7en öcsém felrakja az ereszcsatornát, mert mégegy elázás nem kell, igaz amennyi esett 66 mm ha lett volna eresz akkor is így jártunk volna, mert ide folyt mindenkitől a víz, de rendesek volta a szomszédok adtak kölcsibe szivattyút így 3 szivattyúval reggel fél hattól fél 12ig tartott a szivattyúzás....

Most röviden ennyi mert mennem kell dolgozni. Már biorobotnak érzem magam. Állandóan túlórázok és mégse jutunk egyről a kettőre, még szerencse h van a hitelből pénzünk aztán amit a házon kell csinálni azt tudjuk legalább abból fizetni. Mert ha meg abból élnénk sose lenne meg semmi, mert a későbbiekben sem lesz könnyebb.

Na pusszantás és ölelés!!!!

Kép
Kép
arte

sziasztok csajok!

arte nagyon sajnálom a lakásomat, remélem rendbe tudjátok hozni. de a viccet félre téve nem semmi megint ez a nagy belvíz helyzet. a biztosító remélem nem szenyóskodik, mert nálunk a leszakadt plafonra 30ezret adott nagy kegyesen. remélem nemsokára kész lesztek és nem nehezíti már semmi a helyzeteteket. pco-van neked mit mondtak? küldtek endokrinológushoz? figyi akartam kérdezni ,hogy a győri kaáliban fogtok járni, ha úgy alakul? mert az nagyon jó, dr kőrössy tamás nevét sokan áldják, csak kicsit nehéz telefonon bejelentkezni. de vasi is kivárta a megfelelő időt és bejutott, csak sajnos neki nem tudnak segíteni.

daniella!
de jó neked, hogy alexa 2x alszik, botikám tegnap egyszer sem aludt, én hulla voltam estére. azt hittem este elájul, de nem fél 10-ig fent volt. aztán éjjel megint felkelt, nem értem, már olyan szépen átaludta az éjszakát, szerintem elb...tuk, hogy nyaraláskor megint velem aludt, most naná, hogy nem akar egyedül aludni. de hát nem volt utazóágy, mert azt írták, hogy lesz a szálláson, erre az előző turnusban a külföldiek lenyúlták.

lányok lenne egy kérdésem: ti miket használtok a gyerkőcöknek védőfelszerelésnek a strandon? botikám már nem marad meg a csecsemő úszógumiban. karúszót luca dícsérte, de nekem akárhogy fújom boti lehúzza. sajnos 2x megállt a szívem, mert a strandon a csúszdáról lecsúszva elmerült, az apja nem tudta elkapni (nem tudom, hogy hogy nem vette észre, hogy csúszik a gyerek) és képzeljétek nem kapálózik a vizben. úszott, mint egy darab fa, ilyenkor nem kéne valami reflexnek lennie? utána meg beszaladt a medencébe, nem értük utol. az utolsó pillanatban kaptam el, de már ordítottam, az egész strand minekt figyelt. így elég rémálom vele a strand, imádja a vizet, de nincs semmi félelem érzete. nem tudom ,hogy mennyi idősen lehet vinni igazi úszásoktatásra, biztos be fogom iratni, mert így halálfélelmem van vele strandra menni.

ettől eltekinte sárvár viszonylag jó volt, én kicsit többet vártam tőle. elég nyugdíjas hely, semmi élet nincs este. ezen csodálkoztam, ennyi külföldi mellett. igaz a legtöbb nyugdíjas, de este azért azok is beülnének valahova. a kaják és éttermek borzalmasak voltak, alig vártuk, hogy lucáéknál együnk egy jót :D boti egy hétig nem evett szinte semmit. mindenhol pizzát lehetett szinte csak kapni, az éttermi árak horrorisztikusak voltak aztán átmentünk sopronba, az nagyon nagyon jó volt. kár, hogy későn eszméltünk, kőszeg, szombathely még nagyon érdekelt volna. írottkő szintén. sárvári fürdőben a gyerek részt olyan jól megcsinálták, 2 percenként egy óriási dézsából nyakonöntik őket jéghideg vízzel. boti rálapult a csúszdára, akkora erővel jött a víz és vacogott is a kis lüke, de utána rohant vissza. ki talál ki ilyen jókat? :roll: biztos jól megifzették ezért a marha jó ötletért. a bébi medencébe a kalózhajóról lehet lőni, a sok nagy gyerek a vízsugarat mind a kicsik arcába lövik, ha az nem jön össze, akkor a szüleikébe. tök jó ötlet ez is, biztos nem volt gyereke aki ezt kitalálta és a saját elmaradt gyerekkori élményét valósította meg. mindezért 2400ft/fő árat elkérnek. két napig le sem lehetett teríteni a törölközőt, mert belvíz volt a strandon mivel most a turizmus kellős közepén építenek még hozzá a strandhoz, egész nap hallgathattuk a légkalapácsot és a benti gyerekrészt most zárták le. érdekes a magyar gondolkodás mód, télre biztos átadják :D 3 pénztár van millió emberre, boti ordított, mert látta a vizet és menni akart, de kb 25-30 perc sorbanállás minden napra jutott. pedig a pénztárosok gőzerővel dolgoztak. közben ajtót is nyitogattak a mozgássérülteknek és babakocsisoknak. de szerintem lassan felzárkóznak azért a többi nyaralóhelyhez. sopron jóval olcsóbb volt, ezen megdöbbentem, azt hittem a határ közelsége miatt milyen drága lesz, de nem. jaj nagyon szép város, teljesen elolvadam tőle. tisztaság, kedves kiszolgálás, nyújtanak valamit a pénzünkért.
raktam fel az iwiwre képeket!

a fórumtaliban én is benne vagyok! lucával olyan jó volt talizni. arte hozzád is mentem volna, ott voltál a szomszédban, csak nem akartalak zavarni. botikám megoldotta volna a pince helyzetet.

viszem a 18 hós oltásra, kicsit megcsúsztunk vele. remélem nem lesz lázas.

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Sziasztok!

Nagyon jo hogy beneztem!

Suzy ez a legcsodallatosabb hir amit olvashattam gratulalok, latod nm imadkoztunk hiaba. Nagyon boldog vagyok:) Vigyazz magadra es pihenj, ne foglalkozz semmi massal!! Olelunk.

Etnam, latom teis ujra tanulnal, enis igy vagyok vele. Igaz ez "csak" 8honapos kozmetika suli, de en meg ettol is rettegek. Kozben meg ugy erzem kepes leszek ra es nekem is jar a lehetoseg, ugyhogy szeptemberben belevagnek, nekedis javaslom! Puszika! Kitartast Botival.

Lanyok ne hari tenyleg csak gyors bekukk mert eszter mindjart ebred, Mate kozben szopizik.

Megvolt a keresztelonk is vasarnap igyexem kuldeni kepeket! Olelek mindenkit!

Kép
Kép
a.angyal88

Sziasztok CSajok!!!

Megvagyunk ám mi is, élünk és virulunk. Már készülünk a Balcsira, jövő héten megyünk, úgy néz ki jó időnk lesz, bár még nem kiabálom el. Minden napra megvan a terv: Tapolca-tavasbarlang, Szigliget-vár, Fűzfő-bobozás... vitorlázás (egyik ismerősünknek van Füreden vitorlása, beígért egy utat :D) szóval reméljük nagyon jó lesz.

Nofikám Nektek is kellemes pihizést kívánok a jövő hétre! Aztán tessék mindent megtenni a trónörökös érdekében ;)

Angyalom!
Várjuk a képeket, biztos nagyot nőtt már Máté is. Eszter segít sokat? Mesélj kicsit, ha van időd!

Etnám!
Várom a linket, amit ígértél.. tudod a 4000 ft-os cuccok.... Remélem Boti rendesen alszik éjjel :) Szurit hogy bírta szegényem? Mi holnap megyünk tanácsadásra, jó is lesz, mert TAmásom háta tele van piros pöttyökkel, legalább megnézi a doki. Szerintem melegtől van, de azért idegesít. Képzeld elhagytuk a cumit. Szombat óta nem adom neki oda, nagyon ügyes.... igaz most este nem alszik el egyedül a helyén, ott kell ülnöm, de mindegy. Majd visszaáll ez is. Legalább nem kell a cuci alváshoz. Már nem is keresi, csak annyit mond lefekvéskor: nem kell a cumi. Édes nagyon.

Csajok most lépek is, mert megyünk városba, ezer dolgunk van. Puszi Mindenkinek és igazán írhatnának pár sort az elveszett lelkek: Petra, Niki, Timi, Vasi és a többiek...

Kép

Kép
luca81

Arte!
elfelejtettem írni: képzeld 20-én DELTA buli lesz, már alig várom.... kimenőnk lesz apával, mami bevállalta a gyerkőcöket (Noémit és Tamást is) tesóm majd hazalép szoptatni ha kell, bár a kiscsaj átaludná az éjszakát, ha tesó nem keltené fel kettőkor. Puszi, remélem a pincétek már szárad...

Kép

Kép
luca81

Sziasztok Lányok!

Csak pár sort írok, aztán megyek is.
Zajlik az élet nálunk:
Megvan a műkörmöm, hogy szokjam az esküvőig, semmit nem tudok csinálni vele, de szép :)
A nagy viharban pénteken a szomszéd házba csapott a villám, nincs villany az egész házukban, semmi sem működik nekik a szennyvízszivattyújuk sem ... :(
Nálunk a túlfeszültség miatt, tönkre ment a hűtő, a mikro, a monitor, a számítógépekben egy pár alkatrész és a upc is elment, a közelben minden házban. Meg persze az összes szomszédban lett valami gond.
Az öcséméknek a strandon elvitték minden cuccukat, iratok, kocsikulcs, telefonok...
Az esküvő körül csak a gond van...
Anyóssal több a gond mint eddig...
Ákos továbbra is gyönyörű és okos, az én tökéletes pici gyönyörűségem :) Annyira anyás, hogy semmit sem tudok csinálni mellette, és a sok gond miatt, sajnos nem nagyon van türelmem hozzá :( Már 100 szót mond, tovább nem számolom. És ma képzeljétek, megtett 2 m-t egyedül :) Még a végén elindul :)

No, kipanaszkodtam magam, bocsi hogy most nem írok külön nektek, de mennem kell!
Remélem jól telik a nyaratok! Élvezzétek ki, mert mindjárt vége!
Puszika mindenkinek!

kiru84

Sziasztok csajszik!Két napja a kicsim száján, ajkain, belül nem láttam neki, megjelentek fehér hólyagocskák, foltok, van ami már le is jött, gondolom a fogával lekaparta..nem tudjátok mi lehet?
Tudtok ajánlani vmit? Hétfőn ha még ilyen lesz neki elviszem dokihoz, de addig is mit csináljak?

köszike

Kép
Kép
laar
Kozármisleny

laar!

ez úgy hangzik mintha szájpenész lenne, ott vannak ilyenek. bórax glicerinnel kend hétfőig, de jó alaposan, steril gézlapra kell rátenni patikában lehet kapni recept nélkül. meg mindent kell fertőtleníteni. ja és vitamin, mert az immunrendszer gyengülését jelezheti. de ez csak az én feltevésem, azért az orvos biztos jobban tudja.

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?