Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!Ma voltunk a 32 hetes uh-on(32+5).Jaj, miért nem néztem meg ezeket az üziket, most tudnám, hogy mekkora Panna. Nem kérdeztem, hogy mennyi lehet a súlya, csak az átlagos adatokat tudom. Akkor a babócáink már 2 kg-nál járnak? Nekem 23 hetes 4d-s uh-n mondta a szonográfus nő, hogy átlagos, azon belül is kisebb a baba.Nem bánnám, de mindegy valahogy csak ki jön.
Uh szerint minden rendben van.100% hogy kislány.
Lehet Piros, hogy együtt fogunk szülni, ez olyan jó!
Haskeményedésem kezd elmúlni!!!
Constanze! Én elő tudom idézni az arcod és a férjedét isKép, holnap találkozunk
Lina
flina
 
 


Sziasztok!

Most kicsit nyálas leszek Kép Na csak azért, mert Lili teleköpködte a klaviatúrámat Kép

Piros!
Még nem írtad meg melyik a házatok!
Az ami nagyon nagy lesz?
Két szintes? Mondjuk ennyi gyerkőchöz már kell is a nagy ház. Vagy a másik oldalon, ami tető alatt van már?

Bogi!
Nekem mindig mértek kisebb és nagyobb értéket is a terhesség alatt, általában kisebbet, és Lili egy teljesen normális 3,21 dekás újszülött lett.
Úgyhogy ne aggódj. Amúgy meg Te is vékonyka vagy, a baba is lehet olyan mint Te. Kép

Persze megadom a számát:
Tóthné Börzse Mária 06-70/2448306
Nyugodtan mondd neki, hogy a Farkas Bogitól kaptad meg a számot.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi!
Köszi az adatokat. Felírom, aztán reméljük valaki bevállal minket, ha a szemész enged normál úton szülni:-)) A szemem miatt kifejezzeten jó, ha nem lesz túl nagy, mert 4 kg fölötti baba esetén már semmiképpen nem engednek természetes úton szülni.

Flina!
Tényleg? akkor ügyes vagy.:-) Mondjuk engem pont aznap húzott fel totálisan a gazdasági ügyintéző, éppen próbáltam lehiggadni.

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 

 
 

Helló!

Bogi!

Igen, a nagyobb ház lesz az. Tető még sehol, ha minden igaz a héten kezd az ács (de már a múlt héten is ezt ígérte). Így most kicsit felborult a technológiai sorrend és kívülről pucolták be valami alapkencével a téglafalakat. Nem lesz kicsi, de most kicsit nagyobbat mutat, mert úgy tűnik mintha mindenütt kétszintes (tetőteres) lenne, pedig odafent egyelőre semmi sem lesz és a tető is felemás magasságú. Remélem valaha még elkészül...

Innen folytatom, csak a kisebb rákapott a gépemre.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Újra itt ontom magamból értékes gondolataimat. Mostanra nyugodott el a család. Mostanában egyre gyakrabban tölt el valami rémisztő érzés, hogy hogyan is fogok én megbirkózni a három gyerekkel. Fanniflóra, neked nincsenek néha kétségeid? Amikor kiderült, hogy úton van a harmadik, csak legyintettem a párom kételyeire, amik most kísértetiesen felidéződnek bennem is. Csak most valahogy ijesztőbbek. Na mindegy. Mostmár kicsit késő meggondolni magam, nem igaz?! Különben sem volt számomra másik alternatíva. Na meg úgy még sosem volt, hogy sehogy se lett volna. Valahogy ez is megoldódik, nem igaz?!

Bocs, nem is erről akartam írni, csak úgy elkapott a filozofálás és nincs itthon a párom, hogy megoszthassam vele. Na meg Ti biztosan jobban értitek miről is beszélek. Legalábbis kevésbé szégyellem, hogy néha elkap a bizonytalanság. Ettől még lehetek jó anya, nem?!

Constanze!
Nekem is a szemem miatt kellett megalkudnom a szülésben. Igaz, nekem nem is engedték (vagy inkább tanácsolták), hogy megpróbálkozzam vele, mert elég erősen rövidlátó vagyok. Jól értem, hogy nálad még kétséges, hogy mi lesz a vége? Mikor kell dönteni? Te dönthetsz vagy a dokik? Van állandó szemészed itt Győrben? Ha nem zavar az érdeklődésem, írj erről.

Flina!
Nem írták rá a leletre a súlyt? A 32 hetesen általában megnézik, lehet, hogy csak nem mondta a doki. A Krekó általában beszédesebb, a Papp Gáborból nekem csak harapófogóval sikerült eddig bármit is kihúznom. Mondjuk ettől még a baba pontosan tudni fogja mennyivel szülessen meg. Őket nem nagyon szokta zavarni. A következő terhességed alatt meg már Te is profin fogod faggatni a dokikat (na nem mintha ettől ők okosabbak lennének :-))). Gyakran eszembe jut mostanában a Hofi poénja a sebészek és a többi orvos viszonyáról. (ti. "a sebész, az igen, levágtam, tényleg, a többi csak taperolja az embert").Azért a haskeményedés nem baj, hogy elmúlt. Nekem mostanában kezdődnek a gyomorégési gondjaim. Pontosabban valamiféle maró érzés keletkezik a nyelőcsövemben így estére, akármit ettem napközben. Ha jól emlékszem az első gyerek körül összeolvasott szakirodalomra, akkor ez valamiféle nem rendesen záró gyomor jelenség. Nektek még nincs?

Bogi!
Ne felejtsd el megírni mi van Lilivel!

Na, jó éjt! Szerintem ennyi bőven elég belőlem egyszerre. Bocs, ha túl sok voltam.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Néha itt, néha ott... (csak mint Pumukli)szóval hellyel-közzel olvaslak benneteket, de nem nagyon volt időm írni.

EGyébként velünk minden ok. 22+4 a jelenlegi állás. Picur mocorog, de van, hogy órákat, fél napokat is sunyít, aztán meg jön a boxmeccs Kép És direkt kicselezi az apját!! Én már többször elkapom a kezemmel is a mozgását, de mire neki szólni tudok, addigra a kis mocsok mindig lapít már..Kép TEgnap ezt eljátszottuk egymás után többször is, attól félek, elkopik a pocakom. Párom valamit sugdosott neki, azt lapítva hallgatta, bezzeg mire elvette a fejét a hasamtól, megint beindult! Szóval, már most kezdi az ujja köré csavarni az apjátKépKép
Szerintetek az normális, ha egyik nap aktívabb, a másikon meg alig mozog? Mivel a doki csak annyit kérdezett, hogy mozog-e, de semmi instrukciót nem adott erre vonatkozóan, úgy gondolom, hogy jó ez így.

Bocs, hogy érzelmi töltésemnek adok hangot, de ha a Papp Gáborról hallok, mindig kinyílik a bicska a zsebemben. Érdekes, hogy ő a mindenható az UH-on, tőle kell kunyerálni az információkat, holott alig-alig ért jobban hozzá, mint bárki más doki. A kapott papíron a név alatt van a kategóriájuk, MSZNUT A vagy B vagy C, az A (=Papp G.) a legalacsonyabb, neki egyedül sem lenne szabad ott okoskodnia.. A C-sek meg a profik, és ők még beszélni is tudnak.. Nekem őurasága nem volt hajlandó tarkóredőt mérni 11+5-nél, visszarendelt, de megnyugtatni sem volt hajlandó. A dokim szerint csak elfáradt addigra...

Hajrá, Piros a gyógyulásnak!!
Mi múlt héten két napig kergettük a párommal egymást a klotyón, de ráfogtuk az egyik kajára. Mikor már nem ettük, a gyomrunk is rendbejött.

Gyomorégés nekem is előjön néha, ill. az a nyelőcső-égés, és nekem is este, bár mostanában, hogy nem este 9-10-körül vacsizunk, ritkább jelenség. Nekem nagyon bevált az egy citromból készített fél liter limonádé, azt elkortyolgatom és teljesen ok. lesz a gyomrom.

Ja, cukorterheléses vizsgálat! Előtte lehet azért vizet inni? És elég egy citrom? Vagy vigyek egy vagonnyit? NOv. elején kell mennem.

Képzeljétek, nagy öröm ért, megvan a babakocsink!! Használtan vettük, de szuper állapotban, megérte. Azóta ott trónol a nagyszobában és esténként valamelyikünk megy vele egy kört.Kép

MIndenkinek sok szépet és jót kívánok, akinek kell, annak drukkolok. Sziasztok, Ttika
ttika
 
 


Sziasztok!
Piros, én már vagy egy hónapja küzdök gyomorégéssel ill.olyan, hogy mindegy mit eszel a savad visszajön a torkodba. Nem kellemes.
A Papp Gábor nevétől még a hideg is kiráz. Nem találkoztam még hidegvérűbb uh dokival. Tegnap is rettegtem, nehogy ő legyen. Szerencsém volt.
Sajnos nem írták rá a baba súlyát a leletre, újra kezdhetném rákérdeznék. Mindig tanul az ember.
Babakocsival, hogy álltok csajok? Kettő között vacilálok. Használt vagy új. Egyik ismerősöm eladja 6 hónapig használt ABC Design kocsiját. Nekem tökéletesen megfelel, nagyon tetszik, árát még nem beszéltük.Tudja valaki, ennek mi lehet az új ára? ABC Design Focus Alu-két funkciós, nagy kerekű, 4-5 fokozatban állítható támla, téliesíthető stb. Tök jó és szép.
A másik meg a Tomában van. Simbaba Smart-ugyanezekkel a paraméterekkel 40 e-ért.
Mit gondoltok?
Voltunk szombatok a KIKA-ban, megrendeltük a babaágyat. Itt a neten olvastam, hogy eladó egy mózeskosár-Pesterzsébetre elugrottunk érte- nagyon szép, megvettük. Tehát a dilemma megoldódott nálunk, a gyerkőc velünk fog aludni, mózeskosárban Kép
Constanze! Jövő héten ne felejtsd el megkérdezni, hogy mekkora nálatok ám a pici.
Na sziasztok
Ma terhestorna, felkészítő!!
flina
 
 


Szia TTika! Most, miután elküldtem a mail-t láttam, hogy Te is írtál.
Nálam is bicska nyílik a kezembe a Papp Gábornál.
Irtózom tőle!!!!
Milyen kocsit vettetek?
Én úgy tudom, hogy nem lehet inni se enni a cukotrehelés előtt. Tapasztalatom 7 óra előtt 10 perccel legyél ott. 6.55 kor beszedték a kiskönyveket és 7.05-kor már csapolták is le a véremet. Nem vittem citromot. A hölgy a terhesgondozóban annyira aranyos volt, hogy mindenki poharába már tett citromot-nem is levet, hanem rendes cirtomot! Nagyon jól esett nekem a lötty, bár a vége már nagyon édes volt. Szomjas voltam addigra, mint állat!Kép
Lehet, hogy kipróbálom a limonádét, amit írtál, gyomorégésre.Köszi!
Abszolút normális, hogy egyik nap aktívabb a pici, másnap light-osabb. Ne aggódj miatta.
Sziasztok
flina
 
 


Piros!
A kérdés még nem eldöntött. Pénteken megyek szemészhez, az Optirisbe. Én amúgy a Fotexbe jártam, de ott csak optometrista van, ő nem adhat hivatalos igazolást. A dokim nem mondott semmit, rá sem kérdezett, de mindenki azt tanácsolta, hogy inkább legyen egy papírom. MEg engem is megnyugtat, ha azt mondják, hogy rendben a szemfenék. Ha meg nincsen rendben, akkor nem kockáztatom a látásomat.

Ttika!
A cukos izé előtt nem lehet inni. MErt előtte van egy éhgyomri vizsgálat. Nekem mondjuk a kórházban csinálták, ott a nővér egy jó nagy bögre teába tette bele, azt baromi könnyű volt meginni.


Flina!
Mindenképpen megkérdezem a súlyát, mert a 25 hetes 3D-n, kicsinek jósolták, meg a legutóbbi dokis vizsgálaton a doki is egy ici-picit kisebbnek találta a méhem növekedését. MOndjuk én sem voltam és vagyok egy nagy darab, tehát nem baj, ha a baba sem lesz az, de kíváncsi vagyok, hoyg mekkora.

Nekünk Peg Pérego Venezia kocsink van. Nekem a legfontosabb szempont az volt, hogy könnyű legyen, és nagyon kicsire összecsukható. Az első emeleten lakunk, és én ugye most vagyok 47,5 kiló. Szóval éppen elég lesz cipekedni. Ja és az PUnto csomagtartójába is belefér összecsukva. Nagyon parktikusnak találtam. Nem volt olcsó, bár mi valami leárazába vettük, úgy volt 65 e Ft.

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Sziasztok!

Flina! Constanze!

Mi is Pegperego Veneziát vettünk, csak mi használtan és szuper állapotban van, 25 ezerért. (bocs, C. nem idegesíteni akartalak vele, egyszerűen örülök neki.) Én állati sokat nézegettem a neten, mielőtt körvonalazódott, milyen lenne nekünk az ideális. (Megmondom: PP Classic, ez mózeskosaras, szuper rugózással, könnyű, aztán meg a Venezia, még könnyebb-ezeket vennénk újonan, ha milliomosok lennénk..) A legkevesebb kompromisszummal a PP Veneziát találtam, aztán vettünk egy BAzárt, ott pont hirdettek is egyet, megnéztük, beleszerettünk és megvettük. Mi lakótelepen lakunk, tehát a terepkerék nem szempont, viszont a könnyű súly igen, hiszen nekem majd buszoznom kell, meg ügyet intézni, posta, bank, bolt stb. Oda mindig emelni kell a kocsit. Tehát legyen könnyű. A bolygókerék az én "bogaram" volt, elképzelni nem tudom, miért jó a fix, amit állandóan emelgetni kell. De mondom, ez az én heppem volt. Eleinte szerettünk volna mélykocsit, vagy mózeskosarasat, de azok nagy és fixkerekűek általában és nehezek, mint a dög. Ezért kompromisszumként maradt a két funkciós Venezia. Valószínűleg kb. csak márciustól kell kimennünk, akkor meg már meg tudom oldani több takaróval azt a kis levegőzést, ami a két funkció hátránya, vagyis, hogy nem védett annyira benne a baba, mint egy mózesben. És nincs autónk, tehát a hordozó sem kell. VOltunk áruházakban itt Győrben, megnézegettük az új kocsikat, és a valóságban is a PP győzött, egyedül az árával voltunk bajban. Mi azért döntöttünk a használt mellett, mert úgy gondoltuk, hogy inkább használt, de jó minőségűt veszünk, lehető legtöbb pozitívummal, minthogy olcsón újat, de dög nehezet, nagyot, nem tetszőt. Persze eldöntöttük, hogy csak olyat veszünk, amivel kapcsolatban nincs rossz érzésünk, tehát nem zavar a használat miatti "hibája". Pl. nem kellett volna nagyon kifakult, pecsétes, olyan majdnem összeesik-jellegű, de pl. ha a huzat színe nem tetszik, azt sem vettünk volna. Ehhez képest állati mázlink volt, mindenben megfelelő ez a kocsi, szerintem gyönyörű!! Ja, és még az is a használt mellett szólt, hogy sokan írták erről a márkáról azt, hogy strapabíró és még használtan is érdemes megvenni.

ABC Design-ről egyik barátnőmtől azt hallottam, hogy a sok autóba berakástól, kivételtől, tehát a sok csukogatástól olyan szétesőféle lett, azért nem ajánlotta nekünk, pedig eladó volt. Ja, és azt is tanultam, hogy nagyon fontos az, hogy teljesen vízszintesre lehessen a kocsi támláját állítani, mert az újszülöttek gerincének az kell. Mi mondom, idegentől vettük, de jártunk a házukban amikor megnéztük, meg ahogy beszélt és bemutatta a csaj, abból biztos vagyok, hogy a kocsira vigyázott (látszik is), nincs semmilyen fenntartásom. Ilyen szempontból szerintem neked sincs, hiszen a barátnődet ismered. Az én véleményen az, hogy inkább a praktikusság döntsön, mint az, hogy új legyen, persze, ha ua-t tudja a kettő, de hasonló áron, akkor a garanciásat, újat kell/érdemes venni. Van az ABC-nek azt hiszem honlapja, esetleg keress rá. Ja, és van egy fórum a babakocsikról, mindjárt idemásolom a címét, ott biztosan írnak erről a két típusról, akár az áráról is, meg hogy milyen viszonyokra jók.

Szomorúan olvasom, hogy még inni sem lehet cukorvizsgálat előtt. Pedig mostanában állandóan szomjas vagyok. Végre, mert általában alig bírok pár pohár folyadékot meginni naponta. Hát azért majdcsak kibírom.

Jó sokat bírtam írni, hát abbahagyom. Kiságyat fogunk kapni, úgyhogy az is megoldódik "occsón".
Sziasztok, Ttika
ttika
 
 


Megőrülök!! Írtam egy kisregényt és vhogy elszállt!!


Flina!
Van egy babakocsis fórum, ott talán tudsz ezekről olvasni, meg talán az ára is ott van, meg a vélemények a típusokról.
forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=210&na_step=30&t=9100895&na_order=

Most elbujdosom egy kicsit bánatomban, aztán majd újrakezdem...

Ttika
ttika
 
 


Ezek szerint mégsem szállt el...
ttika
 
 


Csajok,
miert nem lehet inni cukorterheles elott?! Vizet szerintem siman lehet, nehogyma' reggel felkelsz es a vervetelig szomjazol. Persze semmi cukros, edes lotty, na de tiszta viz. Nekem senki sem mondta, hogy ne igyak. Ehgyomor az stimm, eleg azt kibirniKép.

Babakocsi: kerekfixalas neha jol jon, pl. telen, havas idoben, ha nem takaritjak rendesen az utat. Vagy ha nem aszfalton tolod, pl. atvagsz egy parkon a nagyobbik gyerek utan loholvaKép De alapbol nem hianyzik.
Ja, es aki lakotelepes, az nezze meg, hogy beferjen a kocsi a liftbe!

Ttika,
aranyos ez az esti kocsitologatas a szobabanKép

Gyomoregesre nekem egy pohar hideg tej jott be anno.

Holly,
innen tavolrol is kitartas!Kép

-Afonya
afonya
 
 


Ágonya!

EGyszerűen nem lehet kibírni a tologatás nélkül... Pedig ugye még van időnk, el kellene rakni szépen, ne porosodjon, ne foglalja a helyet (állandóan kerülgetjük, tologatjuk ide-oda,hogy ne ütközzünk bele..)de azért ott van továbbra is elöl, uralja a hatalmas lakótelepi teret KépKép és ha ránézünk rögtön mosolyra fut a szánk. Ilyenkor kell egy kis szülői puszi, simi, miegymás...Kép

Vmelyik este a párom nekiállt tologatni. Legalábbis én hittem azt, holott merőben tudományos vizsgálat volt!! A kocsi mind a négy kereke bolyog is meg fixálható is. Namármost ez ugye 4 variációt tesz ki, első vagy a hátsó bolyog, mindegyik vagy egyik sem. Hát az édes mindegyikkel ugyanazt az útvonalat járta be, kitapasztalva, melyik lehet a legjobb!! Végül nagy bölcsen kijelentette, hogy majd a gyakorlatban rájövök..Kép Az empírikus vizsgálat során azonban én beszorultam a kisszobába, mert mindig akkor akartam kimenni, amikor a szigorú útvonalvezetés zajlott.

Ugye, ugye vizet azért szabaaaaaaaaad!!!!!

A lift jó ötlet, igaz, már csak az anyunál van, de oda is kell majd menni persze. De a Venezia egy karcsú kocsi, úgyhogy szerintem ezzel sem lesz baj. NÁlunk szerencsére van egy bungi az alagsorban, ott tároljuk a bicajokat, mellettük a kocsi el fog férni, nekem csak a gyerkőcöt kell majd felcipelni a harmadikra.

Ttika
ttika
 
 


Köszönöm a tippeket a gyomorégésre. Ma ki is próbálom majd.

Babakocsinál az első gyerekkel emeleten laktunk és ott nagyon bejött a kivehető (merev oldalfalú)mózeskosaras modell, mert ha el is aludt séta közben a kisded, nem kellett lent szobrozni vele, hanem komolyabb zaklatás nélkül fel tudtam cipelni az emeletre és kitenni az erkélyre. Sok nyugodt órát nyert nekem ez a lehetőség. A másodiknál családi házba szültem, így nem volt olyan fontos a dolog, mert a kertben kint tudtam hagyni. Érdemes esetleg ezt is meggondolni.De a szempontok fontossági sorrendjét úgyis mindenkinek magának kell eldöntenie.

Sok sikert!

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Nekünk Pierre Cardin babakocsink van, és eddig meg vagyok vele elégedve. Ennek nagy előnye, hogy újan is olcsó.
Most "futkosós" babakocsit akarunk venni, mert tönkrement, amit nyáron használtunk. Abból is Pierre Cardint néztem ki.
A hétvégén voltam otthon a szüleimnél, és meg akartam nézni egy otthoni bababoltban is. Közölték, hogy nincs és már csak tavasszal lesz. Nem tudtam, hogy ezek kimondottan nyári kocsik, nekem utazásokhoz kell.

Constanze!
Én is rövidlátó vagyok, nem kicsit, és én Győrben az Ofotértbe jártam. Ott volt egy nagyon rendes szemész dr.nő. Azt mondta nyugodtan szülhetek (szülhettem volna) rendesen. Csak -10 fölött nem ajánlatos.

Győrben is azt a borzalmas löttyöt itatják a cukorterheléses vizsgálaton? Itt Tatán nincs ilyen, megúszhattam volna, de a dokim volt szíves papírt írni, nehogy kimaradjak a jóból!

Üdv!

Andisz
andisz
 
 


Andisz!
Nekem -5,5-es a szemem. Szóval remélem nem lesz gond. Holnap megyek.

Flina!
Azt hiszem most már én is tutira tudom ki vagy, tegnap is ugyanott ültél, ahol egy hete? VAgyis a középső sorban a második padban a bal oldalon?

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Lányok!

Nekem lopja valaki a köldökömet!! SEGÍTSÉG!! Napról-napra fogy!! Eddig azt hittem, hogy ez csak néhány kismamánál van így, a szerencséseknek megmarad.. Mégsem? Olyan csúnya kidudorodó bigyó lesz a helyén a végére? Brühühüüüü KépKépKép

Ttika
ttika
 
 


Constanze!!!!!!!!!!!
Az a csajszi,akit írtál-mögöttem ült- A Hillier Balázs felesége! Kép Kép Én az első sorban ültem, tényleg a bal oldalon.Szemüveget vettem fel, mert én is rövidlátó vagyok, csak kisebb mértékben.Majd ma megyek a Balázshoz, megkérdezem tőle, hogy szülésnél mit befolyásol a rossz látás.
Te kedves pároddal ugyanott ültél, első sorban ,piros pulcsiban voltál, még kérdeztél a Balázstól is. Ugye? Legközelebb már köszönjünk egymásnak, oké? Kép
Köszi mindenkinek a babakocsis hozzászólást. 40-re tartotta az ABC Design kocsit a csajszi, de mondtam, hogy max 30-at adok érte. Valószínűleg ez lesz. Beleszerettem.Viszonylag nagy kerekű, de az autóban el fog férni, remélem a sok összecsukástól nem fog kilazulni Kép Apukám és bátyjám autószerelő Kép
Én is szeretném már tologatni a lakásban a kocsit, olyan jó lehet. Képzelem, nagyon helyes lehetett a párod TTika, ahogy próbálgatta a kocsit. Kép
Constanze! Hogy-hogy ilyen erős a dioptriád? Bátyjám, mikor pici volt, malter ment a szemébe.Hutás volt itt Győrben a "nagy szemdoki", + helyett - szemüveget írt fel a 2 éves gyereknek. Szemtengely ferdülése lett. Neki is 5 a szeme. Csak ezért kérdeztem. Nagyon jó a szemdokija- Dr.Kéry Klára- Ergényi ltp-n lakik. Tesóm nagyon szereti, már közel , nem is tudom, bátyjám 29 éves éves középiskolás kora óta hozzá jár. Nagyon dicséri.
Ttika-köszi a fórum címét, most regisztráltattam magam. Megnézem.
Chalice! Voltál felkészítőn?
Szép napot Nektek!
flina
 
 


Flina!
Na akkor most megtévedtem:-)) A Hillier felesége a legszélső padban ült, én a középsőben véltelek látni:-))
Akkor te voltál barna felsőben?
Mindegy. Köszönj rám nyugodtan, ha nem jönnék rá, hogy ki vagy:-))

Amúgy te totál eltaláltál engem:-))
Nekem az optometrista azt mondta, hogy az erőlködéstől leválhat a retina. De ha az ember becuskja a fejét, és a nyomást lefelé, nem a fejébe koncentrálja, akkor elvileg nem lehet gond.
9 éves korom óta szemüveges vagyok. Hutáshoz nekem is volt szerencsém, nekem olyan erős szemüveget írt fel, hogy majd szétment a fejem. Akkor elmentünk máshoz.
Ja és Kéry Klárához megyek holnap:-)))

Te amúgy a Hillierhez jársz? Nekem ijesztő, hogy ilyen nagy darab ember...De kedves.

Ttika!
A köldöknek sajna ez a sorsa. Szerintem egyáltalán nem csúnya!

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Constanze!
Tegnap olyan hülyén egyszer rád is mosolyogtam, de nem mertem erőltetni, mert mondom ez a csaj totál hülyének fog nézni. Én voltam barna felsőben. Aki mellettem ült, ő egyik alsó szomszédom Niki és ő 22 hetes, most fog menni cukorterhelésre. Náluk is úgy néz ki, hogy kislány lesz.
Én a Hillierhez járok- tesóm nagyon jó barátja- nagyon szeretem, annyira emberséges és ügyes doki. Ő műtött már engem. Először mikor megláttam én is kicsit meglepődtem és vajon mekkora keze van?KépÁldott jó ember és nagyon szeretem. Felesége Ildikó, ő meg egy tündér.
Miért lettél szemüveges, volt valami oka?
Tudod hol lakik a szemdoktornő?Mert ha kell leírom.
Ttika! Szerintem sem gáz a köldök. Mikor annak idején láttam én is másokon, jaj de gáz meg de csúnya, de magadon teljesen más. Meg hozzá fogsz szokni szép lassan alakul át-simul ki, majd fordul kifele- már nekem is kifele dudorodik. Szülés után visszakapja eredeti formáját.
Neki álltam a kisruhákat kimosni. Még nincs hova tegyem őket, de már annyira szeretném vasalgatni, hajtogatni őket. Nem sokára teegetem ki az első adagot, kiváncsi vagyok, milyen látvány lesz a szárítón!! Kép
Sziasztok
flina
 
 


Constanze!

Én is 9 éves korom óta vagyok szemüveges. Az enyém -5-ös, de a kontaktlencsém -4-es.
Erre mondta a dr.nő, hogy ne aggódjak.
Úgyhogy szerintem Te is nyugodt lehetsz!
andisz
 
 


Flina!
Az Optirisben rendel, oda megyek, holnap délre kaptam időpontot, egy kedves kollégám visz el, mert a férjem nem tud már ennyit lógni:-))
A rövidlátás szerintem nálunk öröklött, a szüleim is szemüvegesek, meg a 2 tesóm is. A férjemnek viszont sas szeme van.

Na, akkor már belőttelek:-)) Nagyon szimpinek néztelek:-)) És szép nagy pocikád van.Kép

Nekünk még nincsenek is szinte ruhácskáink, mert a fekvés miatt nem vásároltunk. Aztán ebben a hónapban meg megvettük a kiságyat, meg a komódot, szóval majd a következő hónapban maradnak a ruhák, meg az autósülés.

Andisz!
Köszi:-)) Nekem a lencsém 4,75-ös.

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Constanze!
Tehát akkor legközelebb már köszönünk egymásnak Kép
Voltam a Balázsnál-minden rendben van nálam.Keményedés miatt nézte is a méhszájat, teljesen zárt, meg volt elégedve.Hallgattuk a pici szívhangját, annyira jó volt!!! Imádom!
Annyira jól néznek ki a kisruhák a szárítón!!!Kiváncsi vagyok Bandi párom észre veszi-e.
100% megvesszük az ABC design babakocsit. Örülök neki.
Kérdeztem a dioptriát, 7-től felfele automatikusan császár van, egyébként sima szülés javasolt. Ha a páciens szeretne császárt, a szemésztől kell javaslatot kérni császárra és azt vinnie kell magával. Ezt tudtam meg.
A babám, azt mondta a doki, hogy olyan 3,10 kg körül várható. Az jó!(fej és combcsont méreteiből).
Jó éjt mindenkinek!
flina
 
 


Flina!
Ok.:-) Mi a keresztneved? (Nekem Boglárka)

Hát nem tudom, a barinőmnek -7,5-es a szeme, és egy éve szült normál úton Győrben. Szóval szerintem azért nem automatikus.

A baba méretei ideálisak!! Kíváncsi vagyok nekem mit mondanak majd a jövő héten.

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Sziasztok!
Constanze!
Magdolna vagyok-Lina a becenevem.
Nekem a Balázs ezt mondta, hogy 7 felett automatikusan műtenek. A bartátnőd vitt valami orvosi igazolást, ugye?
El kell mesélnem ezt az éjszakánkat. Arra ébredtem, hogy a gyomorszáj tájékán, olyan szúrást érzek, mintha csontszilánkkal szúrgodnának. Mind a tüdőmet, mind a gyomrot és gyomorszájat. Nem tudtam aludni, feküdni, állni, gugolni, ülni szóval mindenhogyan szar volt. 20 perce már kínlódtam a nappaliban, mikor párom (András)is felébredt. Nem tudta mit csináljon velem, mikor ecseteltem neki, hogy ne aggódjon ezt a szúrást baba fekvése okoza, nem fogok még szülni.Kép Majd András mondja, hogy nem kellene-e valamit enned, hátha arrébb mászik tőle a baba. De jó ötlet! Jó édes szőlőt adagoltam magamba éjjel 2.30-kor. Majd az én Pannám elkezdett csuklani és 5 perc múlva megszűnt a szúró fájdalom. KICSELEZTÜKKép Olyan jót nevettünk utána párommal.
Nem tudom járt-e valaki már így, nem volt kellemes. Ha valakinek van ilyen, lehet, hogy ott is be fog jönni egy kis édesség!Kép
Szép napot mindenkinek!
flina
 
 


Flina!
Vitt igazolást. Ő is Kéry Klárától.:-))

A mi babócánk is előszeretettel rugdo már csontokat...Kedvence a jobb oldali medence részem, meg a bordáim:-)

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Sziasztok!

Bocs, de tegnap voltunk a vizsgálaton, és egész nap nem voltunk itthon.
Délelőtt egy tanfolyamon voltam, amit 10-re ütemeztek, és én a vizsgálat miatt csak fél 12-ig tudtam volna maradni. Erre fél 12-kor meg is érkeztek az előadók, úgyhogy szépen elköszöntem tőlük Kép Ebédeltem, és fél 1-re mentünk a kórházba. Ott vártunk még vagy háromnegyed órát, mire bekerültünk az Ágneshez. Közben letámadott egy Johovista hölgy, aki a súlyos születési károsult 5 éves kislányávan volt ott. Most gondolj bele. Addig a folyosón ültek egy széken, vártak. Amikor elintéztük a papírokat, beküldtek minket egy játszó szobába, ahol Lili játszott. Abban a pillanatban utánunk jött a nő, és két kérdés után belevágott a hittérítésbe. Kérdezi tőlem, hogy elgondolkoztam-e, hogy mi lesz a világ jövője. (Ha bunkó lettem volna megmondom, hogy kb. 5 milliárd év múlva a nap vörös óriás állapotba kerül, és elnyeli az összes bolygót, köztük a Földet is. Bár az emberiség már előtte ki fog pusztulni a nagy intelligenciája miatt.) Természetesen nem ezt mondtam, hanem, hogy igen. Hiszen a gyermekünk jövőjéről van szó. Persze jött, hogy Isten nem akarja ezt, meg azt, és segíteni fog, és tudom-e hogy segít, stb. Ismerem-e a Bibliát stb. Mondtam, hogy a férjem 2 évet elvégzett a teológián, úgyhogy van róla fogalmam, ráadásul hívő vagyok. Kaptam két újságot, és pár kellemetlen pillantást, és kimentem a szobából. Mikor visszamentem a cuccomért, a kabátomon még találtam egy szórólapot, jelentkezési lappal együtt.
Ezek után a vizsgálat még jó 1 órás volt, de azt nagyon élveztem, a doktornő tündéri. Persze Lili egyszer sem csinálta a fejrázást, úgyhogy figyelnem kell még, de előzetesen azt mondta, hogy szerinte az idegrendszerének semmi baja, és egészséges.
Azért kicsit megnyugodtam.
Aztán voltam a szülészeten a Marikánál. Képzeljétek, még mindig ott van az a kisfiú, akit táskában vitt be az anyja. Ilyen esetben igazán lehetne gyorsított eljárásban örökbe adni.

Puszi mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Kép
afonya
 
 


Bogi!
Örülök, hogy Lilivel minden rendben!!
Az ilyen johivások borzasztóak tudnak lenni.

Csajok!
A szemésznél minden rendben volt! A szemfenekem teljesen jó állapotban van, csak nagyon elhúzódó, nehéz szülés esetén javasolja a császármetszés megfontolását.

Afonya!
Köszi ezt a szép táblát!!

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Szégyellem magam, de még nem jutottam el a felkészítőre, valószínű, hogy majd csak nov. első hetében kezdek bele, mert úgy néz ki, megvan az utódom a munkahelyemen, nem is volt egyszerű. Volt egy frissen végzett TK-ás, azt hittem, a szíve tele lelkesedéssel, a feje meg óravázlatokkal és ötletekkel, de arra a pár órára, amit tanított nálunk, szerintem egy percet se készült. Az én felkészítőm úgy van, hogy 16,00-17,00-ig torna és utána van 17,00-től az előadás, Constanze, Flina, ti is erre jártok?

Itt mindenki TK-ás és mindenki vakegér??? Én is szemüveges vagyok ill. kontaktlencsés, kb. 3 éves korom óta.+4,5 és +5,5, nem hiszem, hogy ez jelen esetben érdekes lenne. A Hutás tényleg hülye, nekem egyszer +2, +3-ast írt fel...

Erről jut eszembe, a korábban emlegetett Papp Gábor nekem is a szívem csücske, három olyan napot okozott nekem és a családomnak...
18. heti ultrahangon tíz perc néma vizsgálat után közölte, hogy a hasüregben 8 mmm átmérőjű folyadék látható, és jöjjek vissza 3 nap múlva. Kérdezem a szonográfus nőt:"De, hát, miért?!"
Válasz: "Kérdezze a doktor urat!" Na, ettől aztán végképp összetojtam magam, és ha mindez nem lett volna elég, a doki azt felelte:" Mert én úgy látom jónak." Kész. Ezt kaptam útravalónak három napra. Ezek után szerencsére a Bödecs nézett meg, aki nem értette, miért volt szükség az ő "C"-jére, mert az a gyomor és abban még szerencse, hogy van folyadék! Na, szóval ezt a nevet hallani se akarom.

Mit gondoltok, áldozzak még egy 4d-re? Megesz a kíváncsiság, és a 32. hét még olyan messze van. A 23. héten voltunk, de akkor nem is lehetett tudni, hogy fiú-e vagy lány, no meg azóta biztos óriásit nőtt.

üdv: Krisztina
chalice
 
 


Chalice!
Nem, mi a másikra járunk, ahol először van az előadás.

Én is szurkolok, hogy szerdán sikerüljön még Krekónál bejutnom. De most korán reggel megyünk, és akkor csak bejutunk 11-ig.:-))

Mi a 25. héten voltunk 4D-n, tényleg nagyon szuper. De hamar elröpül ám az a pár hét! Nekem már itt is van:-))
Te látod a pénztárcátokat! Nekünk szuper volt a látvány 25 hetesen, nem hiszem, hoyg most jobban látnánk. A nő szerint is a legjobb a 24-26. hét között elmenni.

Ja és én nem vagyok TK-s:-)) Én PEsten végeztem a Közgázon. Ellenben a nagypapám tanít a TK-n.:-))

C.

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Sziasztok!
Sajna, mi nem arra járunk- először az előadás és utána a torna.
Páromnak most meséltem el,Chalice, az esetedet Papp Gáborral. Nekem a párom, ha fel tudott volna ocsúdni a sokktól, amit ez a "doki"okozott nekünk, akkor helyben beterítette volna. Kegyetlen, undorító patkány....
Képzeljétek el, említettem a Hillier dokimnak, hogy a felesége Ildikó jöjjön fel a netre dumálni, erre ő: pár hónapon keresztül olvasgatta ő ezeket a mail-ket. Azt mondta, hogy a kismamák, mennyit szapolják a dokikat!! Kép
Nekem semmi közöm a TK-hoz, de van egy barátnőm aki ott végzett.Kép befogadtok? Kép
Mi is kibírtuk a 2. 4D Uh nélkül. Mi 23 hetesen voltunk, már akkor is édes volt a babóca... van róla egy nagyon édes képem.
Jó éjt, sziasztok
flina
 
 


Szerintem PG-n kívül senkit sem szoktak itt szidni:-)) És amúgy is nem zörög a haraszt....

Na holnap ismét védőnő+doki. Olyna gyorsan szállnak a hetek...
Amúgy ma kisbabás ismerősünk votl itt 3 hónapos kisfiúkkal, és a kiságyba rakták a fiúcskát.:-)) Szóval ki lett próbálva. Hasonlóan a szoptatós fotel is, a csajnak nagyon-nagyon tetszett, rögtön nézett a férjére, hoyg ilyen neki is kellene:-))

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Sziasztok!

Ejnye, ejnye! Mi ez a Papp Gábor közutálat?
Nekem minden UH-mat ő csinálta, és engem pl. kimondottan nyugtatott, hogy ő olyan nyugodt volt. Minden alkalommal először végignézte a babát, bediktálta amit kell, és utána a férjemnek még egyszer elmutatta, hogy mit hol kell látni. Velünk nagyon rendi volt mindig, pedig nem is ismerjük. Úgy értem semmi protekció.

UH. Titeket nem irritál néha, hogy vártok órákat, és azoknak, akik magánrendelésre járnak a dokikhoz, (Bödecs, Krekó) soron kívül bemennek, és bent vannak fél órát, míg minket 1 perc alatt lezavarnak? Engem nagyon tudott zavarni. És a 9 hónap alatti 6-7 UH-n, minden alkalommal 2-3 ilyen kismama ment be, de csak 1 volt köztük olyan, aki sürgős eset volt, és akit meg is császároztak még aznap.

Bogi!
Milyen szoptatós fotelotok van?
Én hintaszékben szoptattam amikor éppen volt időm.
Egyébként meg volt, hogy Lili lógott a mellemen, és én közben rohangáltam a lakásban, mert telefon csörgött, vagy ilyesmi. Sőt sokszor pl. munka közben a számítógép előtt szoptattam Kép

Lina!
Mi volt Papp Gáborral? Biztos olvastam, csak már nem emlékszem. Mikor írtál róla?

Kriszti!
Én is alig bírtam visszafogni magam, hogy ne rohanjak mégegy 4D-re, de mi nem engedhettük meg magunknak. Aztán hamar eltelt az a 9 hét. Én is a 23. héten voltam.

Csajok!
Hihetetlen milyen gyorsan nő Lili. 77 cm, és bár a súlya 2 hónapja stagnál, még nem érte el a 7 kilót sem, vagy talán most két hónap után átlépte a bűvös 7 kilót a napokban, de olyan sokmindent csinál már.
És egyik napról a másikra tanul meg dolgokat, és a büdös emlékszik mindenre.
Most pl. az indiánüvöltést tanultuk meg, és ha a szája elé teszem a kezem, már kiabál is, nekem meg ütögetnem kell a száját, és nagyon élvezi Kép
Kis DÖG Kép

Mutatok róla szexi fotót Kép
Kép

Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi!
De engem nagyon-nagyon zavart az, hogy egy csomó protekciós bemegy előttem. NEmcsak az éppen UH-sóz doki betegei, hanem más éppen ott lévő kórházi dokik betegei is. A múltkor legalább 10-en voltak ilyenek. Én meg majdnem meghalltam már a melegben a kényelmetlen székeken, miközben a gyerek is össze-vissza nyomakodott.

A szoptatós fotel olyan, mint amilyen a Brendon, meg Megatoys katalógusban is van, de mi a KIKA-ban vettük, sokkal,de sokkal olcsóbban.:-)

Lili igazi sztármodell!! És úgy látom élvezi a vizet.:-))
Ha egy doki be akarja hívni a protkós betegeit, akkor tegye reggel 6-7 között, a hivatalos rendelési idő előtt. Akkor nem is érdekelne.

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Harmadszor is megpróbálom elküldeni a véleményem. Elégé letört, hogy már két éjjel írtam egy-egy kisregényt de közben lebontott a kapcsolat és emiatt elszállt. Ennyit az ADSL-ről vagy a számítógépes beállításaimról. HIába, csak amatőr vagyok.

UH: szerintem még aprotkósoknál is idegesítőbb, amikor 1-1,5 órára doki nélkül marad a rendelés, emrt éppen szülni hívják az aktuális ultrahangost. Megértem, hogy az anyuka ragaszkodik a dokijához, de miért nincs beugró orvos ilyenkor? Nem hiszem, hogy ennyire minimális létszámmal üzemelnének. Örülök, Bogi, hogy a PG-ral jó tapasztalataid voltak, így nem egyoldalú a kép, de én sajnos nem fényezhetem, emrt még rámenős harmadik gyerekesként sem tudtam értelmes, összefüggő három szavas választ kicsikarni belőle, pedig próbálkoztam miután nekem egy amnionszalagot írt az előző leletbe az asszisztens és a PG által végzett kontrollig volt időm olvasgatni arról, hogy az milyen károsodásokat okozhat (végtaglefűződés, stb).Nem nagyon volt nyitott az aggodalmamra. Nálam csak a leletdiktálás ment és az sem túl részletesen. Ez van.

Viszont rövidlátásban én vezetek a -8,-9 dioptriámmal.Mit mondjak, elcserélném egy utolsó helyre. Az első szülésem előtt három szemésszel is konzultáltam, de az egy igen, egy nem és egy döntse el maga válasz után nem kockáztattunk. Így viszont valszínűleg ez lesz az utolsó szülésem, mert egy negyedik császárt az én koromban és súlyommal már nem kockáztatnék meg. Inkább felvetettem a páromnak, hogy hozzuk haza azt a táskás babát (is). Elég furcsán nézett rám...

Mellesleg én sem TK-t végeztem, csak ker. főiskolát és Közgáz egyetemet. De van egy gazdasági szaktanári diplomám is, az beszámítható?

Üdv,

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok! Akarom a kisbabánkat, már!!! Miután láttam Lilike képét.... Annyira édes pofija van, na és azok a fokhagyma kerezdek Kép na jó azért még várjon a Panna...
Bogi, elég nehéz leírni a P.g-vel esett történetemet, azért megpróbálom: tavaly állapotos voltam októberben. 6 hetes uh-n kiderült, hogy ikerterhességem van. Nagyon örültünk. El jött a 8 hetes Uh ideje-Vártunk Uh-ra, 6.40 körül bent voltunk a kórházban, 9-kor szóltunk a nővérnek, hogy legyen kedves hívjanak már be, mert páromnak 9-re már menni kellett volna dolgozni, oktatni.
Be is hívtak és ez az 'ember'volt a doki.
Emelt hangon 'kért', hogy húzzam fel a lábam. Meg is tettem, erre ő nyomatékosította újból 'kérését'."Azt mondtam, hogy húúúúzzzza fel a lábát", erre én, mivel teljesen felhúztam a lábam, megemeltem azokat...leszídott, hogy " ez magának húzza fel a lábát? Ez emelje meg a lábát!!!"Hüvelyi uh volt. Megkérdezte, hogy hogy érzem magam. Mondtam, hogy köszönöm, nagyon jól. Erre ő, "hát persze, nincs szívhang" közölte fél vállról. erre én" hogy-hogy nincs szívhang? Úgy tudom kettő van." Erre ő, úgy mint aki mindjárt lehány " itt vagy van vagy nincs. Itt nincs!Keresse fel a dokiját..."Párom sem tudod erre mit kérdezni, csak ennyit, hogy " Doktor Úr!Ez természetes?" erre ő " az a természetes, ha valaki ki tudja hordani a gyerekét". Én már persze remegtem és sírtam. Felöltöztünk,és kijöttünk. Hát ennyi volt- ezt átélni nagyon szar volt, mai napig él bennem és nem is fogom ezt soha elfelejteni. Én nem vártam semmit, ne érezzen velem együtt, de legalább annyit, hogy kismama legyen erős-ez van, vagy valami. na mindegy. Aznap a H.Balázs meg is műtött.....
Mikor Pannával teherbe estem mondtam H.Balázsnak vagy bejön velem 8 hetes uh-ra vagy soha többé nem megyek el ilyen vizsgálatra. Ő eljött velünk.Párommal együtt sírtunk az autóban, hogy él a baba.... Majd még a 12 hetes uh-ra is elkísért bennünket, sírva mentem be, mert annyira féltem ismét, páromon a hideg veríték futkosott.... szerencsére Kép, rendben van Pannával minden ez vigasztal.
A p.g. állítólag, valami szekta félében van benn, aborotuszt nem is csinál...
Hát csak ennyi... egy hidegvérű, nem kell hogy az emberrel érezzen együtt, hogy is kérhetnénk, de egy kis emberség férhetne belé!!!!! Életre nyomott hagyott bennem!!! Na mindegy, megburítanám szívem szerint Kép
Egyébként uh-ra visszatérve, szerencsésnek mondhatom magam. Mindig ott voltunk 6.40-kor és 7.40-kor végeztünk.Kép én is voltam az első 2 uh protekciós, Balázs bekisért bennünket, várnunk nem kellett. Muszáj volt. Tehát ezért is lehet valaki protekciós.Kép
Vélemény a szoptatós párnáról?
na most ennyi Sziasztok
flina
 
 


Flina!

Szörnyű lehetett...Ez a viselkedés teljesen beleillik a pg-ről alkotott/tapasztalt képbe. Az a baj, hogy egy ilyen esetben az ember lánya (meg bizony fia is) csak későn jön rá, hogy itt piszkosul embertelenül bántak vele, és ki kellene kérnie magának...

EGyébként én eddig 3-szor voltam UH-on, ebből 2-szer találkoztam a dokimmal előtte, de sem neki, sem nekem nem jutott eszünkbe, hogy engem ő bevigyen soron kívül..én marha..

KÉpzeljétek, tegnap akkorát rúgott belém a kisbaba, hogy SZEMMEL LÁTSZOTT!! És szerencsére a párom is látta, utána sokáig még kuncogtunk rajta.

Ja, és babakocsi-ügyben győzött a józan ész, elcsomagoltuk a járgányt, rengeteg helyünk lett.. de azért sajnálom, olyan jó volt ránézni!

Bogi!
Lili nagyon édes! És nagyon örülök, hogy minden rendben van vele. Remélem, megnyugodtál.

Ja, a hittérítőkkel már nagyon rutinos vagyok. (De mindig kiakadok tőlük!) Akár Jehovista, akár Krisnás, vagy bki más, nagyon határozottan elküldöm őket, akárhol és akármikor is szólítanak le. Én szoktam adományozni erre-arra, képeslap stb. a Baross úton. Néhány éve egy Krisnás szólított le, adakozzak, ad cserébe "ajándékba" egy müzlis szeletet. EGy felháborítóan szerény összeget akarhattam adni, mert ő felháborodottan közölte, hogy annak a szeletnek az előállítási ára is több volt, mint amennyit adni akarok. Mondtam, akkor ne adja oda, csak tegye el a pénzt. De azt sem lehet, mert neki oda kell adnia...és kandikált bele a pénztárcámba, hogy van abban nagyobb címlet is.. No, azóta nagyon gyorsan lerázom őket, mellőzve minden udvariassági formulát..
Szóval tök kínos lehetett az az anyuka.

Na, sziasztok, Ttika
ttika
 
 


Flina!
Ez tényleg szörnyű....
NEkem meg nem vette észre, hogy cisztám van, pedig 3,5*4 cm átmérőjű volt...MIvel ott nem látták, a nőgyogyi elküldött a sebészetre, hogy hátha valami sebészeti probléma, ott csináltak komplex hasi UH-t. és egyből látták. Akkor visszaküldtek a nőgyógyászatra, ahol megint nem látták!! Ezért 2 hónapig nem kezeltek...Szerencsére jóindulatú volt, és végül gyógyszerekkel elmúlt, de mi lett volna, ha nem az?!

Nekem van szopis párnám, a neten rendeltem...Én sokszor használom alvásnál megtámasztani a hátamat. Szoptatás során még nem volt szerencsém kipróbálni:-)

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Sziasztok!

Köszi a Lilit méltató szavaitokat Kép Mi is meg vagyunk vele elégedve. Kivéve persze a tegnap éjszakát. A világért nem volt hajlandó aludni a kis mocsok. Fél 12-kor felébredt, aztán fél 2-kor még nem akarta lecsukni a szemeit. Nem sírt egyáltalán, csak ha le akartuk tenni, úgyhogy nem a foga jön. Csak ilyenje volt Kép Persze nem haragudtunk rá, apja mondta is neki, hogy semmi baj, velünk is előfordul, hogy nem tudunk aludni. Aztán szépen megágyaztam magamnak a szobájában, lefeküdtünk, még egy fél órát kepesztett, aztán elaludt. Fél 4-kor felébredtem, hogy hol a cumija, nem találtam. Nem mertem elaludni, mondom bejött valami és elvitte. Aztán a hálózsákjában volt. Fél 8-ig aludt Kép
Ja, és ilyen születése óta nem fordult elő!!!

Amúgy olyan jó visszaolvasni benneteket. Mármint a kismama élményeket.

Lina!
Ez most nem rád vonatkozott! Szörnyű ami veled történt. Azért nem értem, mert nekem is volt ugyanilyen élményem, de velem pl. nagyon emberséges volt. Aztán mikor Lilivel is kórházba kerültem, és jött a kórházi kontroll UH, azt is ő csinálta, és ugye szerencsére Lilinél volt szívhang, és még direkt meg is mutatta. Sírva köszöntem meg neki, még a kezét is elkaptam, annyira örültem, hogy jó hírt mondott.

Szóval tényleg nem is értem ami vele van.

Bogi!
Akkor most naggggggyon irigyellek a fotelod miatt. Olyat akartam én is, csak éppen nem 80 ezer Ft-ért. Aztán mire a Kikában le volt árazva, addigra már nem szoptattam Lilit.
Remélem Te legalább 8 hónapig fogod használni Kép Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Helló lányok!

Ma eszembe jutott egy gyakorlati kérdés, amire nem tudom az aktuális helyi választ, hátha Ti tudjátok. Kell mostanában is házassági kivonat a baba anyakönyveztetéséhez? Aktuális másolat kell vagy jó a kb. 10 éves eredeti? Egyáltalán hol kell intézni? A TAJ számot hol adják? Ma a könyvelőmnél voltam és azt mondta ezek nélkül nem tudja intézni a TGYÁS-t. Van ezekről tudomásotok? Esetleg Áfonya?

Előre is köszönöm.

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Nem tudom, irhatok-e ideKép En szegedi prog.mat.-os voltam es nincs szemuvegem.Kép

Piros,
Ha Gyorben volt a hazassagkotes, akkor nem kell semmifele papir, pusztan a datumot kell bediktalni es a korhaz kikeri az adatokat. Nekem a datum bediktalasa sem ment oly konnyen, ket fajas kozott kiszoltama a ferjemnek es megkerdeztemKép A TAJ szamot is a korhaz intezi, postan megkuldik, nekem par nappal a szules utan erkezett meg.
A dokidtol mar beszerezted a 4 latogatasrol szolo igazolast? Mert az meg az anyasagihoz kell.

Bogi,
nagyon helyes Lili. Es jo nagy kadatok vanKép Tudom, semmi kozom hozza, de en puceros kepet nem tennek fel a netre, sok az aberralt, itt is elofordult mar nehanyKép
Mas: a ferde fejtartas mar elmult nalatok? Tudod, Matenak is van, azert vagyok ennyire kivancsi, hogy mikorra varhato, hogy elmulik.

-EsetlegAfonyaKép
afonya
 
 


Sziasztok!

Áfonya!
Szerencsére ebből még nem volt gondom, de lehet, hogy leszedem őket majd.

Lilinek elmúlt a ferde fejtartás, de csak intenzív tornával. Meg úszásra is jártunk vele. torna nélkül beáll, és akkor a rossz tartást tanulja meg később is. Valószínű, hogy Máténak is gyenge a nyakizma. Keressétek fel szerintem a Gézengúz Alapítványt.

Piros!
Én is Győrben kötöttem házasságot, nekem mégis azt mondták, hogy egyszerűbb a dolog, ha hozom a házassági anyakönyvi kivonatot, mert akkor gyorsabban megy az ügyintézés. Már az első nap el is kérik a szükséges iratokat. És mindent a kórház intéz. Aztán azon a napon, amikor hazamentek a zárójelentéssel együtt oaadják a baba papírjait is.

A TGYÁS-hoz tényleg kellenek ezek a papírok, de nagyon hamar, pár napon belül megjön a TAJ kártya is, ahogy Áfonya írta.


Képzeljétek tegnap majdnem infarktust kaptam. Lilit törölgettem a fürdés után, és észrevettem, hogy az egyik cicje sötétebb mint a másik, és nagyobb is. Odanyúltam, és egy nagy csomó van benne. Üvöltöttem a férjemnek első ijedtségemben, hogy jöjjön és nézze meg, persze ő is megerősítette, és egyből hívtuk a gyerekorvost. Azt mondta, ha mára nem kezd múlni, akkor vigyem el hozzá. Lehet, hogy megütötte. Nem tudom, én nem tartom valószínűnek, hogy megütötte. Meg a nyakában is van csomó, olyan ami mozog, tehát nem csak egy dudor, hanem ha hozzáérek, kimozog az ujjam alól. Tiszta ideg vagyok, és annyira bután érzem magam, hogy mindig észreveszek valamit a gyereken.
Aztán vacsoráztam, és valahogy úgy haraptam rá a zsömlére, hogy ketté törött az egyik hátsó fogam, úgyhogy ki kell huzatnom. Kész vagyok!

Na puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!
Rengeteget kell visszaolvasni,így írni sose marad időm.De azért rendszeresen olvasom a rovatot.Bár már elbizonytalanodtam,és nem tudom írhatok-e még ide! Nem a tk-n végeztem és szemüvegem sincs, vajon ez kizáró ok?
A legkisebb baba is jól van,nálunk semmi komplikáció.Most vagyunk a 26. héten.
Képzeljétek egy angol barátunk foglalt nekünk Londonba 4 jegyet holnapra,és már nagyon biztos,hogy el is tudunk menni!!
Szurkoljatok! 6 hónapos terhesen egy két és egy négyévessel, bár csak 4 napra megyünk. Fárasztó lesz de biztos klassz! London az egyik kedvenc városom,remélem a babóca is jól viseli majd a repülést.Az orvosomnak persze nem szóltam,szerinte utazni veszélyes.
Jövő héten jelentkezem, addig biztos sok levél lesz.
Bogi: Nagyon sajnálom ami veletek van,rád jár a rúd.Mindig van vmi izgulnivalód,de remélem -és kívánom,hogy csak megint vmi ártalmatlan dolog legyen!
Üdv mindenkinek:
Judit/Fanniflóra/
fanniflóra
 
 


Szia Judit!

Hol lehet beszerezni egy ilyen angol barátot? nekem is van pár, csak éppen jegyeket nem foglalnak Kép

Azért tényleg légy körültekintő a repkedés alatt!

Én is ezt kívánom magunknak, hogy ne legyen semmi baj, csak mondjuk egy zsírcsomó, vagy ilyesmi.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok győriek!

Én a TK-n végeztem, szemüvegem (vagyis inkább kontaktlencsém) is van, viszont csak laktam Győrben! Kép
Azért remélem továbbra is elviseltek itt!

Bogi!
Én még nem méltattam Lilit, úgyhogy most méltatom! Nagyon szép és aranyos!

Erről a hülye papírokról jut eszembe, hogy én Pesten szültem a VIII. kerületben. Az anyakönyvezéshez 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kellett! Mikor ezt olvastam a kórházi tájékoztatóban, azt hittem viccelnek. Hát nem!
Az egészhez hozzátartozik, hogy mi Tapolcán kötöttünk házasságot, tehát onnan kellett beszereznünk. Még szerencse, hogy kisváros, és Anyukám ismerős ott a Polgármesteri Hivatalban. Így el tudta kérni nekünk, nem a férjemnek kellett leutaznia.
Máshol is van ilyen?
Egy TK-s kérdés! Szerintetek elvégezhetem csak a matek-szakot levelezőn?

Üdv!

Andisz
andisz
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a segítséget. Nagyon jó hír, hogy a kórház besegít az adminisztrációba, mert az előző kettőnél, akiket az Uzsokiban, Pesten szültem, szegény páromnak kellett rohangásznia mindenért. Nálunk is "friss" házassági kellett. Mi Zircen esküdtünk, de én is bízom az anyósomban. :-) Az indoklás egyébként az volt, hogy 1995 óta akár el is válhattunk és ne akarjam az exférjem nyakába sózni a gyermeket.

Bogi!

Lili már ránézésre is tökéletes, nem hiszem, hogy komoly baj lenne. Ugyanakkor továbbra is azt vallom, hogy jobb félni, mint megijedni. Vidd csak el minden gyanúval a gyereket. Nálunk édesanyám hálátlan szerepe volt, hogy hol süketnek, hol kancsalnak, hol rövidlátónka, hol foghibásnak, hol meg hibás lábtartásúnak ítélte a gyereket. Még fújtam is rá, hogy miért hoz engem kellemetlen helyzetbe, hogy hetente megyek vaalmivel a dokihoz, de azután a fog és a láb-ügy beigazolódott és a korai felismerésnek köszönhetően egy pár hónaos "kacsalábas" cipőhordással korrigálni lehetett a magzati kori kényszertartás hagyatékát és mára teljesen egészséges. Ma már "csak" félévente látogatjuk sorba a mostanra ismerős szakorvosokat megnygatásért, hoyg még mindig nem süket vagy bandzsa.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!
Csak röviden.

Piros! Pont rákérdeztem a felkészítőn, jó az eredeti házassági anyakönyvi kivonat.

Rólunk. A méhszájam tovább romlott, 2110-as...Szóval vissza a teljes fekvésbe, csak nagyon rövid időkre kelhetek fel. A baba viszont jól van szerencsére.
A doki nov. 22. mondott, hogy addig húzzuk ki, a férjem inkbb nov. 23-at szeretne, mert onnatól már nyilas a gyerkőc:-))

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Igen, igen!!!!
hajrá nyilasok!!!!

Ttika, a nyilas KépKép
ttika
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?