Új privát üzeneted érkezett!

Nagyon ügyik, h 4 óránként eszenek! A szopis párnát "U" alakba hajtottam, és a közepére tettem, háttal, max oldalt, h a feje meg legyen emelve, meg a teste is egy kicsit.

Van néhány védőnő, meg csecsemős nővér, aki ezt mondja, bár őszintén szólva ikreknél még nem hallottam. szerintem az a csoda, h eddig bírtad egy mellből!
Ami a tej elejét illeti, nekem a legnagyobb fiam 8 hónapos volt az első nyarán , de hiába vittem neki forralt vizet, teát, bármit, csak szopizott (a strandon is), kb másfél óránként. Ez az én tapasztalatom, nem előírás. Mindenestre azóta tudom, h ez működik. Szerintem ki kell tapasztalnod, h mi a jó nektek, h bírod Te úgy, h ők is jól fejlődjenek, és passz. Biztos nem egyetlen üdvözítő módszer létezik!
Az nem árt valóban, ha ilyen idő marad, szeretném még ezta hetet kihúzni velük, ez normál időjárásban esélyesebb.

Üdv, és csak így tovább: claire
claire
claire
 
 


Volt ma nálunk a védőnő. Lillust "diétára" fogná. Mondta, hogy el kéne hagynunk az éjszakai etetést. Na most ezt hogy kivitelezzük egy folyton éhes, torka szakadtából ordító gyereknél egy lakóparkban???? Amit ez a csöppség művel, ha éhes, döbbenet. Ráadásul nemcsak az éjjeli etetést kéne elhagyni, hanem kevesebbet kéne adni neki enni, mert soknak találja a 120g-t egy ekkora babának. De ezt hogyan kivitelezzük??? Komolyan ötletem sincsen.
Ráadásul a tejem is egyre kevesebb. Vettünk malátaitalt. A citromosat kóstoltam, borzalmas. Holnap megkóstolom a másikat is. Mennyit kéne inni ebből egy nap?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
Dobd ki a védőnőt. Nem viccelek.
Karamlzból talán 2 üveg/nap.
Nekem Dani zabált néha annyit, hogy fogtam a fejem, aztán lejjebb adta idővel. 3 hetesen van egy fejlődési ugrás, a következő meg 6 hetesen, lehet, hogy ezek miatt eszik ilyen sokat (a 3 meg 6 hét az átlag, és melyik baba működik úgy, ahogy a könyvben írják...)
vovanda
 
 

 
 

Abbey!
Ez a diéta hülyeség!!! Szopós gyerek, nem hízik túl!!! nekem egyik fiam olyanokat hízott, h máár megijedtem, és azt mondta a gyerekorvos, aki egy szuper alapos idős ls a mai dolgokban is profi néni, h ha csak anyatejet kap, nem tud elhízni. látnád most, 9 évesen, kilógnak a bordái, főként, amikor így nyúlik! :)
mást ne adj neki szerintem, de szopit igen!!! te meg utána fogsz állni! ezt a löttyöt nem ismerem, én néha laktoherbet ittam.

Orvosi rendelvényre méred? Lehet, h a méréseket is ritkítani kéne, ahogy nőnek. Én csak hetente mértem őket, néhány esetben lemértem őket, de össze-vissza ettek kb 50- 120 között-
sógoromék egyik lkánya egy nap csak 4x szopott, akkor viszont 300-350et :lol: .

A lényeg, hogy hogy fejlődnek!!

claire
claire
 
 


Nem tudom, számomra rejtély, hogy a védőnők mi alapján mondanak dolgokat. Ráadásul még egyik a másiknak is abszolút képesek ellentmondani.
Valahol ezen ki vagyok akadva, mert ez nagy felelősség is lehet adott esetben, de nem??? Hogy mondhatnak ilyet?
Mert ha egy babával maradandó gyomor gond van, akkor úgyis szakorvoshoz kell menni, aki majd megmondja, hogy mi legyen, de ameddig semmi komoly, csak habzsolás és bukások, addig ne már a védőnő mondja meg mennyit szopizzon a baba.

Most látom csak, már egy gyerek után, hogy mekkora hülyeségeket bírnak mondani a védőnők és hogy első szülés után ezt mennyire kajálja is az ember, mert kétségek között van.

Abbey,
szerintem, ha nagyon nem tudod mi legyen és nem vagy nyugodt, akkor konzultálj az orvosotokkal vagy ha benne sem bízol, akkor szakorvossal...nincs semmi gondom a védőnőkkel, de néha hallgass az anyai megérzéseidre, sokkal jobbak.

Claire,
tényleg jól nyomod, de ahogy olvastam a ctg-n a kórházban sem izgulták túl a dolgot, hogy ikreket vársz, majd gyere jövő héten.
Röhej, hogy nincs optimális, az egyik doki be akar fektetni már 32 hetesen mások meg gyere majd ha szülsz és kell! :-) Ki érti ezt.

Nem tudom, tapasztaltak...lesz ez a pocak helyzet jobb is, mert én nagyon szenvedek itt mostanság. Annyira nagyon nyomnak a kölkök, és olyan érzésem van, hogy szétpukkad a pocakom, mintha nem akarna tágulni olyan ütemben, mint ahogy kéne...nem a nagy pocak a bajom, hanem, hogy baromi diszkomfort érzésem van...én azt sem tudom most, hogy bírom ezt ki olyan sokáig még???!! Lejjebb mennek valamikor egyáltalán kicsit?
Ráadásul, sokat kőkemény a pocakom. Nem görcsöl meg, nem is összehúzódik, hanem egyszerűen kőkemény...


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Köszi, most megnyugtattatok. Én nem monadanám, hogy elhízott Lillus. Van egy kis tokája, de még mindig csak 3310g. Mi van azokkal a babákkal akik ennyivel születnek? Azok is szopiznak éjjel. Uh egyelőre nem hagyom el. Persze, nekem is jobb lenne, de nem minden áron. Megnyugtat, hogy nem hízhatnak el anyatejen, ezt nem tudtam.
Mindesetre holnap jön a gyerekorvos, majd megkérdezem, hogy mit gondol.
Claire, én is csak hetente mérem. Egyrészt mert szar a mérleg, másrészt mert hízik rendesen, uh fölösleges procedurának tartom. Most ettek, Lillust feltámasztottam a szopipárnára ahogy mondtad. Békésen tűri, büfizett, és nem tűnik úgy, hogy fájna a pocija, uh köszi szépen a tippet!

Szivvi, szerintem lesz jobb is, nekem is volt egy holtpont a 25-28 hét között. Folyton kő kemény volt. Ez után hagytam abba a munkát, pihiztem többet. És eljártam maszírozásra, ahol a hátam felől finoman maszíroztam a pocim felé, hogy jobban nyúljon a bőr. Kérd meg a férjed, hogy néha simítsa át neked vm olajjal.
Nekem nem mentek lejjebb, de ha befordulnak, elvileg ugyanúgy leszáll majd a pocakod, ahogy egy babánál. Mindenesetre a diszkonfort érzés nem hiszem, hogy elmúlik, maximum hol jobb hol rosszabb lesz. Ha visszaolvasol, én is iszonyat szenvedtem a 32-33. héttől, és hétről hétre éltem. És csak kihúztam a 39.hétig. Úgyhogy kitartás!!!!!

Jó éjt Mindenkinek!
Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
Tesóm második fia 6 hónapos volt az esküvőjükön, olyan volt, mint egy kis hörcsög. Most meg csúzlival kel belelőni a kaját, kilóg a bordája, tiszta cérnagéza.
Szívből együtt érzek egyébként, tudom, hogy nagyon sok a bizonytalanság. Nekem hihetetlen szerencsémvolt, mert a tesóm meg a sógorom voltak a fix pont, és volt olyan, hogy a nővérem már röhögött, amikor egy nap alatt tizedszer hívtam. :D
vovanda
 
 


Köszi Vovanda!
Valóban ilyenkor totál elbizonytalanodok. Itt van anyu sokat, de azóta annyi minden változott, meg eltelt 23 év, látom rajta, hogy ő is bizonytalan. Pont itt volt tegnap, és ő sem tudott hozzászólni a dologhoz, mondván a védőnőnek ez a szakmája, csak tudja mit beszél. Amúgy biztos tudja, de pont ahogy Claire fogalmazott, 2 védőnő is képes homlok egyenest mást mondani.
Na, tesómnak jó lesz majd, mire ő babázik, nekem legalább lesz már némi tapasztalatom. :)

Amúgy meg hiába mondta, visszaálltam az egy gyerek egy mell, a maradékot meg lefejem dologra. Mondanom sem kell, hogy már sokkal több termelődik, mindketten kényelmesen jól laknak anélkük, hogy a második leszakítaná a mellbimbóm a nagy erőlködésben. Én meg nem vagyok folytonos kétségek közt, hogy vajon maradt-e elég tej a másodiknak, és jól lakott-e. És ami szintén nem mindegy, jóval gyorsabban végzek az etetéssel.

Mégegyszer köszi a tanácsokat, jó, hogy itt vagytok!!!!

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!
Abbey! Örülök, h ha bejön a szopipárnás módszer, csak győzd mosnia huzatot :lol:
Látatlanban be merem válallni, h Lillus nincs elhízva. Amelyik fiamról írtam, hogy kb fél kg-ot hízott egy hét alatt, ő 3, 98-al született!!! (59cm, mint egy 2 hónapos :lol: ), és kb 1 éves koráig nem bírtam az éjszakai szopiról leszoktatni. Ezzel együtt 1 évesen 10 kg kjörül volt. Most meg 9 éves, és nincs 30 kg. egyébként amikor elkezdenek baromira mozogni, onnantól nem híznak annyira. És nekem Dávid még csak lusta sem volt, sőt mozgékony volt, és idejében csinált mindent, pedig olyan sűrű gyerek volt, kerek fej, nagy toka, hogy az már vicc. Akkor még hagyományosra fotóztunk, de ha lelek vmit teszek fel róla régi képet :lol: .

Szilvi! sajna diszkomfort érzéseket tudnak okozni, de hidd el, képes a szervezeted alkalmazkodni a növekedésükhöz, főként az óriás bébid után. Próbálj velük beszélni, h helyezkedjenek úgy, h neked is tűrhető legyen. Ha befordulnak, tényleg lejjebb lesznek, de akkor meg nehéz cipelni. Nekem most aki farosan fekszik, néha befeszíti a bordám alá a fejét :roll: izgi, mert olyankor köpni, nyelni, levegőt venni nem tudok. Kíváncsi vagyok milyen alakú lesz a feje ezután. A bordáimról van elképzelésem, mert az előzők után a lengő bordáim totál derékszögben kifele álltak, nagyon vicces volt. szerencsére egy idő után visszament (nagyjából :D )

Vovanda! tök igazad van! egy jófej idős védénő egy ismerősömnek azt mondta, amikor a lányuk született, h döntsék el, és a sok kért és kéretlen tanácsadóból válasszanak 2-t, akire hallgatnak, neki megtisztelő, de nem muszáj, h ő benne legyen, de ha mindenkire hallgatnak, akkor semmi nem fog működni, ők meg bediliznek és kapkodnak. Pont ezért igyekszem én is úgy írni ide az "okosságaimat", h tuti működik máshogy is, nekem ez vált be, ez is egy ötlet és kész. És igen, vannak anyai ösztönök, meg igények, stb és azt is be kell kalkulálni. Sőt! Azon röhögök mindig, h az ember azt hiszi a többedik gyerekénél, h már milyen rutinos, és ami bejött az egyiknél, az majd a másiknál is :lol: :lol: haha, erről tudnék mesélni!!

Szilvi! Igen, nem izgulták túl , de nem bánom. Egyébként a héten még úgyis kell mennem a dokimhoz. Különben tényleg röhej, h mennyire nincs olyan protokoll, ami minden kórházban ugyanúgy működne. Egy barátom szerint pl a klinikákon azért fektetik be 28-30.héten az ikeseket, mert így sokkal jobban lehet belőlük cikket, tanulmányt írni :lol: nem rossz elmélet, hozzá teszem az illető tudós ember :lol:

claire
claire
 
 


Sziasztok!

Abbey,nem mondod,diéta? :shock:
Nekem az első hónapban Balázs(2360 szül.súly) 1 kilót,Noémi(2160 szül.súly) 1 kilót hízott.A második hónapban 1.5-1.2 kilót.Az éjszakai szopiról maguktól szoktak le 2.5 hónapos korukban.Szerintem tudják ők,hogy mi és mennyi kell nekik.És úgy hallottam,hogy a kissebb súllyal született babák az elején jobban gyarapodnak,kvázi próbálják behozni a lemaradásukat,így 2 hónapos korukra megduplázták a születési súlyt,amit 6 hós korig kell.
Vendég
 


Sziasztok!

Teszek egy képet Lillusról, kíváncsi vagyok, hogy mit mondtok.
Bejön a gyerekorvos. Első kérdése: anyuka, mivel eteti ezt a gyereket? mondom neki, csak anyatejet kap. Mondja: nem mondta a védőnő, hogy el kéne hagyni az éjszakai evést? :shock: na mondom szupi... akkor sem hagyom el. Ha alszik nem keltem, de ha kér, kap.

Más.
Ti használtatok espumisan cseppeket? Hogyan adjam Lillának? Minden este órákat szenved, látszik, hogy a pocija fáj. Kész tortúra elaltatni...
Kép Kép

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
Édes kis husibaba! Nincs vele semmi baj, eszedbe ne jusson fogyókúrára fogni. Szerintem úgy lesz, mint Danim volt: 2 és fél hónapos koráig minden éjjel kétszer tömte meg a hasát+a brutális mennyiségű vacsik (nem vicc, volt, hogy 2 és fél deci kaja ment le), aztán kész, abbahagyta, azóta többé-kevésbé stabilan végigszunyálja az éjszakákat. Ráadásul az éjszakai szoptatások serkentik legjobban a tejtermelést, olyankor a legmagasabb a prolaktin szintje.

Espumisan: ha jó a memóriám, 4-5 csepp, de interjúvold meg a gyógyszerészt.
vovanda
 
 


Abbey
jajjj nagyon aranyos!a legfontosabb:mindig a TE ösztöneidre hagyatkozz!!
ém infacolt adok, abban van egy cseppentő, elég könnyű beadni nekik és használ.
én nagyon küzdök a tejjel :( néha alig jön össze 2x70 :cry: már a fagyóból is veszem ki a pótlásokat...pedig eszem az urticat, iszom azt az ocsmány teát, mégse..plusz atompontosan 3 óránként éhes a fiam, jó sokat sikerült aludnom....

Silver
nem akarlak elkeseríteni, de a diszkomfort csak rosszabb lesz sztem..én már a megváltásért könyörögtem...

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi!
Tudom, hogy gyakorlatban nem biztos, hogy kivitelezhető, de nem tudnál 2-3 alkalommal naponta fejni még a szoptatások után?
És már akartam kérdezni: a Nagy mit szól a Kicsikhez?
vovanda
 
 


Sziasztok!
Abbey! Tök jól néz ki!!! egyelőre még nem ér körbe a tokája, pedig olyat is tudnak :lol: ! Ádám fiam , aki most tényleg pipaszár, és 2-3 kg-al kevesebb, mint az ikertesója, szopósnak olyan volt a feje, mint a labda!!
És amit Vovanda írt, az éjszakai szopás elhagyásával nagyon gyorsan csökken az anyatej mennyisége. Ha mégis csökkenteni akarod, akkor inkább nappal, amikor ébred, próbáld kicsit kihúzni amíg kap, h a szopik közti idő picit növekedjen. De kajásabb babáknál fennáll az a veszéély, h akkor meg túl hirtelen bezabál, és azért fog fájni a hasa!
De azért a kajás gyerekek is nagyon megdolgoznak az anyatejcsiért, úgyhogy nem fogja túl srapálni magát!
Nyugi, tök jól csinálod!!!

Claire
claire
 
 


Olyan rejtély számomra, hogy mitől függ, hogy kinek mennyi teje van. Hajnalban megetettem mindkét babát, és utána 260ml tejcsit fejtem még le. Azt hittem szétrobban már a cicim.
Vacsira rendesen bekajáltam, lecsót 2 bucival :oops: . Aztán még egy kis madártej is lecsúszott. Szivvi: Én pl az csomót eszek, nem tudom segít-e, esetleg próbáld ki. Az első naptól minden nap eszek legalább 3-4dl-t. És legalább 2 üveg ásványvizet megiszok, plusz minden nap 1-2 tányér leves.

Nem mertem még adni neki a cseppeket, majd ma kipróbálom. Tegnap is szenvedett szegény. Elvileg 25 cseppet kell neki adni. Hallott vk az édeskömény teáról? Nagyim azt mondta, hogy régen azt adták a hasfájós babáknak. Nagyon hígra főzve.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Tejcsihez: nekem az a tapasztalatom, hogy inkább a folyadék a fontos. A túl sok sem jó, azt mondják, olyan 3 liter/nap kellene.

Abbey!
Meg lehet próbálni a teát, ha a csepp nem használ, nálunk nem jött be, sőt, rontott a helyzeten.
vovanda
 
 


Sziasztok!
Édeskömény tea: régen tényleg azt nyomták, én a nagynak próbáltam anno, de csak a cumisüveg rágicsálásig jutott, így se pro, se kontra nem tudok állástfoglalni!

Tej: folyadék biztos kell, és normális sokoldalú táplálkozás. (Anyám azt mondta, ő mindig ha tésztát evett, szinte már érezte, h beindul a tej, de ez csak afféle "népi megfigyelés".
Mennyiség: ahogy változó, h mennyit eszenek, nyilván az is, h mennyi termelődik.

MÁr megint össze-vissza pakoltam, mostam meg minden, most meg ki vagyok nyúlva , de azért mindig az a benyomásom, hogy nem haladtam eléggé.

Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Claire, ez a tészta dolog igaz lehet. Én viszonylag sok tésztát eszem (mindig is imádtam), és hát ugye nincsen gondom a tejjel (kop-kop-kop). Holnap is azt ebédelek, majd megfigyelem. :)
Ma zöldbab pörköltet ettem, nem tudom mennyire tett jót a piciknek. Esztinek továbbra sincs baja, de Lilla ma is sírt. Adtunk neki cseppet, 20 perc múlva hatalmasat kaksizott, azóta nyugi van.
Viszont ami jó, hogy a főtt kukoricát pl simán bírták. Persze túlzásba nem viszem, de örültem, jól esett nagyon.

Más.
A sok sírás valóban kihozhatja a köldök sérvet? A védőnő szerint Lillának van egy kis köldöksérve. Mire a nagyi mondta, hogy akkor ne hagyjuk sírni, mert attól romolhat. Tényleg?

Claire, azért óvatosan a pakolászást. Én az utolsó hetekben már semmit nem csinálhattam, jóformán a kanapéról sem kelhettem fel. Engem is szörnyen zavart, hogy nincs olyan rend, mint szeretném, de a babák fontosabbak, mint a rend.
Vigyázz magatokra!

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szia! a sérvnél a kötöszövet alól (ha az gyenge, esetleg szakadt), kitüremkedik az izomszövet. ahogy erősödik a kicsi, vissza is húzódhat. Ha nagyon erőlteti a hasizmait, az valóban árthat, ezért jó lenne, ha a kakilást se kéne nagyon erőltetnie. ha jobban kijön, akkor egy kis műtéttel visszatuszkolják, de eezt azért jobb elkerülni.

Igazad van, igyekszem kímélni magam, tulképpen ma sem nehezet pakolásztam a játékos polcon raktunk rendet, csináltunk helyet, stb, de estére már marhára húznak lefele. És persze mosni meg mosogatni a gép mmos, de azért csak be kell rakni, ki kell szedni. Bár ma itt jártak a nővéremék, ők főztek (anyámmal). Ráadásul délután lementek a nagyok apámhoz edzésre, a két kicsi a kertben játszott az unokatesókkal, így fújtam egyet!
Akkor már rám is fért :lol: :lol: !

Claire
Holnap elmegyek a régi dokimhoz, azt mondta szívesen vet rám egy éltető pillantást így a vége felé. Kíváncsi vagyok mit mond, drukkoljatok!
claire
 
 


Abbey!
Valóban ronthat a köldöksérven a bömbölés, de nem kell megijedni. 1 éves korig nem nyúlnak hozzá, nálam mind a 3nak volt, simán kinőtték.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Drukkolunk Claire, számolj be mi volt!

Nálunk elég nyűgös volt az éjszaka. Félek megfáztak. Taknyosak és sokat tüsszögnek, és megmagyarázhatatlanul sírnak. Lillusnak még az orrát is le kellett éjjel szívni, jött rendesen anyag. Mit kell ilyenkor csinálni? Hagyni, majd helyre jönnek? Mondjuk azt sem tudom, hogy honnan tudom, ha lázasak? Van olyan, hogy baba hőmérő? Vagy a kis homlokuk meleg nekik is? Azért remélem nem, de jobb előre tudni mi a teendő.
Ráadásul a férjem is most tervez ottalvós bulit a haverjaival. Nem örülök neki, hogy itthon hagy a picikkel 2 napra. Ráadásul ha hazajön is használhatatlan,másnapos, és hulla fáradt... uh jó hétvége elé nézek. Gondolkodom, hogy megkérem anyut jöjjön át, főleg, ha megfáztak, és nagyon nyüglődnek elkél egy segítő kéz. Csak őt sem akarom terhelni, végülis az én gyerekeim.

A sérv miatt nem aggódom egyelőre, csak akkor majd figyelek, hogy ne bömböljön sokat, és kaksihoz is megtornáztatom, hogy könnyen menjen. Jobb elkerülni mindenfajta beavatkozást.

Szép napot!
Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
Láz: meleg az egész gyerek, fején is érezni. Popóban akármilyen normál lázmérővel tudsz lázat mérni, fél fokot le kell vonni az eredményből. Ha nincs lázuk, akkor csak simán szívd a cuccot az orrukból, ha van, akkor fél Germicid kúp.
Fül-, homlok- és egyéb lázmérő leginkább a kukába való, iszonyú pontatlan az eredménye. Normál higanyos/folyadékos vagy digitális mehet.
Egy idő után meg már nem is fog kelleni, én már "kézrátétel" alapján +-fél fok eltéréssel megmondom a hőjüket, csak akkor mérek, ha bizonytalan vagyok.
vovanda
 
 


sziasztok
fúúú Abbey de sajnálom!! Gyógyuljanak meg hamar++++
van egy Libenar nevű cucc, én Olaszból hozatom a barinőmmel, ilyen sós tengeri csepp, jó orrba, meg szembe cseppenteni is. Lilinél állandóan azt használjuk, nem kell orrcsepp, spray, csak becsöpp, orrszi, aztán tök szépen oldja a cuccot és könnyen kijön még a lerakódott anyag is.

Nálunk sajna előkerült éjjel a táp :cry: :cry: :cry: bakker a jobb mejjemből írd és mondd 30ml jön ki fél óra alatt....a balból is nagyon max 100...akárhogy zsonglőrködtem a milikkel, Emi kapott 60 tápot hajnalban. itt bőgtem, mint egy szamár :cry:
Sajna egyik sem szopizik, pláne éjjel, még nappal Emi próbálkozik, de 10 perc után bealszik, Oli meg 5 perc után megunja..Tudom jobban kéne erőltetnem, de nem megy :( béna vagyok és fáradt :oops:
Amúgy tegnap voltunk méricskén, majd' 3 hét alatt 500 gr-t híztak, grammra 3080 mindkettő, jótesók :)

Vanda
Lilkóm imádja a tesókat, reggel, meg ovi után ott kezd a szobájukban, nagyon aranyos! Féltem nagyon, hogy megsínyli, de talán nem annyira, mint számítottunk rá..Azért van valami, mert tövig rágja mindennap az összes körmét..(erre vmi 5let? dokinő vmi büdi kenőcsőt, vagy mit mondott)

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Claire
azta te aztán jól bírod! Nemhogy pakolni, menni alig bírtam az utolsó hetekben...
Lotion
ha vagy, mi újság? múltkor akartam kérdezni, miért lesz program csaszi? esélytelen, hogy meginduljon?

el kéne menni sétálni, de olyan bizonytalan vagyok, sztetek mi jobb, ha a hordozóban görnyednek, vagy ha a nem teljesen vízszintig dönthető sportrészben vannak??

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Sziasztok!
Ha tényleg taknyosak, érdemes az orrukba fújni egy kis sósvizet, vagy salvus vizet porszizás előtt és után. Vehetsz stérimart a patikában, de ha kiürült már bármilyen porlasztós orrcsepped, vagy vehetsz a patikában is, amibe ők töltik az ott készülő orrcseppeket. Szóval a sósvíz, (lehet tengeri sóból is9, illetve a salvus víz hatásos. ezenkívül én a pelusra, ami a fejük alatt van, vagy a ruhájuk nyakára szoktam pár csepp levendulaolajat csöpizni, mert jobban szuszognak tőle, meg fertőtlenít is.
ja, állítólag pár csepp lefejt anyatej is jóttesz at orrnyálkjahártyának belül, de aazt nem próbáltam.

Voltam dokinál, azt modta minden OK, meg lettem dicsérve, h milyen sramm vagyok :D . A méhszáj zárt, a doki szerint meg lehet őket rendesen szülni, és kisebbek, mint az előzőek voltak, főként a "B". Remélem azért hozzák a megfelelő méretet, az előzőeknél bátran lehetnek kisebbek :lol:

Kösz a drukkot: Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Ezt a sós víz dolgot nem tudtam, simán szívtam le az orrukat :? Senki nem mondta eddig. De gondolom egy alkalom nem tett kárt semmiben.
Még mindig kicsit nyugtalanok, de már nem szörcsögnek annyira. Kicsit lelkifurdalásom van, mert fáj a torkom, lehet tőlem kaptak el vmt? Nem puszilgatom csak a buksijuk tetejét. De azt se kéne gondolom.

Szivvi, én nem teljesen dönthetőbe viszem őket. A hordozóban nagyon suták még, nyakacskájuk nagyon lecsuklik. Mi minden nap visszük őket, nagyon élvezik. Egyből bedobják a szunyát amint elindulunk.
Nagyon sajnálom, hogy nem megy a szoptatás. Nagyon átérzem a csalódottságod. De a fő, hogy egyenek rendesen a picik, és nőjjenek, ami mint írtad szépen megy. Ne csüggedj!!!!

Claire, szupi, ügyik vagytok. Irigyellek kicsit a sima szülés miatt. Mit mondanak, mekkorák most a picik?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szivvi!
Azért lesz program csaszi, mert faros-haránt fekvésben vannak. 38. héten fogok szülni, azt mondta a doki, hogy akkor már elég érettek lesznek.
Egész jól viselem a terhességet, vizesedés is csak minimális van. Remélem ezt a két hetet már kihúzom problémák nélkül.
Ti jól vagytok? Látom a szopizással gond van... :(
lotion
 
 


Szivvi! Picik még, gyönge a gerincük, ne görnyedjenek. Ha nem buknak, jó a vízszint, ha nem picit emeld meg, de inkább legyen egy merev alap alatta!
kösz a gratulációt, aranyos vagy, egyébként én is nehezen mozgok, ami megvisel, mert amúgy elég nyüzsi vagyok :)

kimaradtam: mi a gond a szopival. tudunk segíteni???

Abbey! Nem okoztál bajt, csak a sósvíz jól oldja a trutyit, meg fertőtleníti utána a nyálkahártyát. Nekünk egy idősebb, nagyon jó fej dokinénink van, tele hasznos házi prktikákkal, ha partner vag homeopata cuccokkal, és csak végső esetben jön a gyógyszer, pl antibiotikum, így olyankor hat is!

Még ne irigyelj a sima szülés miatt, majd ha úgy is lesz. De azért jól esett, h ezt mondta a doki, bízom a tapasztalatában. Akkor még nyugodtabb lennék, ha nála szülhetnék, de igyekszem a mostani dokimhoz is pozitívan állni, végül is ez küldött oda, csak nem enged rossz kezekbe! (Csak hát én ilyen kis hűséges típus vagyok! :lol: )

Claire
claire
 
 


Szivvi!
Tejcsihez: ne edd magad. Felni-cumiztatni egy babát is strapa, nem hogy kettőt, plusz ott a nagy. Nekem hiába volt tejem, állandó tejcsatorna-elzáródás miatt 4 hónap után feladtam a fejést (enyémek is csak cumiztak). Plusz itt volt a nagy, aki szintén igényt tartott rám.
Nagytesó: húú, nehéz kérdés. Valószínűleg van benne némi szorongás, Balunak a szobatisztaságát vetette vissza-. Körmére ne kenj semmit, tök felesleges. Tudsz vele néha kettesben lenni? Nálunk sokat segített, hogy meg volt a napi fix rituálénk a naggyal, addig a párom foglalkozott az ikrekkel (cumisüveg előnye, hogy etetni is tudott). Meg esetleg megrpóbálhatod bevonni a kicsik körüli teendőkbe. Nekem Balu adta a popsitörlőt, később, amikor együtt fürödtek, mosdatta őket. ha helyre billen a lelke, a rágást is abba fogja hagyni.

Abbey!
Én Sterimart használok, ugyanaz a tengervízspray. Nem gond, ha nem fújod mindig, ha nem jön ki a cucc, akkor kell.
vovanda
 
 


Tesók: szerintem a lányokból kivááltódik az anyai ösztön, de azért persze féltékenyek ők is. talán ezen is szorong, h tudja szeretni kéne a tesókat, és szereti is, de ambivalens módon féltékeny is, és ezt szégyenli.
Én is mindig meséltem meg mit tudom én szoptatás közben a nagyobbaknak, meg ilyenek. Ha fejből is meséltek, vagy báboztok, hátha kiderül, h mitől szorong és rágicsál. A keserű kence szerintem csak a tunetekre hat, nem?

Én is kiváncsi leszek főként a legkisebb fiamra, h mit fog elővezetni féltékenységiből.

Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Érdekes ez a testvér téma nagyon. Kicsit hosszabb távon mi is szeretnénk tesót/kat a lányoknak. Férjem persze kisfiút szeretne mindenképp, dehát ez úgyse rajtunk múlik.
Én arra gondoltam, hogy majd ha suliba mennek az ikrek, akkor kistesó. Én még akkor sem leszek 30, uh részemről nem késő. Kérdés, hogy a korkülömbség nem nagy-e. 6-7 év sztem annyira nem sok. Én mindig szerettem volna egy nővért.

Claire, nálad mennyi a korkülönbség a lurkók között?
Miért nem a régi dokidnál szülsz, ha nála szeretnél? (lehet írtad már, és lemaradtam, bocsi)

Szép estét!
Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


KOrkülönbség: Ábel és Dávid között 2, dávid ás az Ikrek között 3, Ikrek és a mostani ikrek között 6.
Szerintem ha csak 1 kistesó jön, akkor kicsit sok a 6, pláne az ikrek mellé, akik azért mindig összetartoznak. Ha azok is ikrek, az más szitu.

Doki: az én dokim sajna már csak magán rendelést tart, meg járóbeteg rendelést, de már nem szerződik kórházzal, és így nem is műt, meg szüleszt sehol. Ellég idős már, és csak akkor szerződhetne, ha beválallna ott egy csomó ügyeletet, és már "öreg bohócnak". mondjukk hülyeség, mertiszonyú sokat tanulhatnának tőle a fiatalabbak, tök jó erőben van, stb, én ezt biztos kihasználnám egy vezetőfőorvos helyében vhogy. Amikor Dávidot szültem(és már ő is 9 éves!) ,megkérdeztem tudja-e, hány szülést vezetett, azt mondta 2000. után már nem számolta :lol:
Jó, mi?

Hú, baromi fiatal vagy! hány éves is?
Claire
claire
 
 


Abbey!
Köztem meg a nővérem közt 5 év van. Rövid időszakokat leszámítva mindig sok volt. Én ugyan imádtam, de kb. 10 éves korától nyűg voltam a nyakán (értsd: mindig vele akartam lenni, ő ezt annyira nem értékelte). Amíg el nem költözött otthonról, elég sokat téptük egymást. Viszont mindenben számíthatunk egymásra, regényt tudnék írni, mennyi segítséget kaptam tőlük, amikor a gyerekeim születtek (többet, mint anyámtól). :oops:
vovanda
 
 


Hmmm, érdekes amit mondtok. De 2-3 év múlva az ikrek mellé ne adj Isten még 2 lurkó. Abba tuti beleőszülnék. Nem beszélve a munkáról. Úgy vágnának ki mint azt a bizonyos macskát. Most is abban maradtunk, hogy 1 év múlva legalább fél állásra visszamegyek. Persze nem ígértem meg, csak mint lehetőséget mondtam, de nagyon számítanak rám. Hát nem tudom, lehet maradnak a lányok. Meg hát ki tudja, hogy egyáltalán lehet-e még babám. Ők is csodababának számítanak.

Claire, igen elég fiatal vagyok, ősszel leszek 24. Én is így jártam a dokimmal. Én dokim is már elég idős, elvégre mi is nála születtünk, és akkor sem volt már kezdő. Ő még vállalt volna, de csak Telkiben, de hát az mégiscsak kis túlzás lett volna. Régen a MÁVban volt oszt.vezető főorvos. És szintén ő ajánlotta a mostani dokit.

Megint elkezdett fájni a hasam. Beduzzadt az egész varrás (persze a bőr alatt), és minden mozdulatra fáj, tapintásra is baromi érzékeny, se tüszizni, se köhögni nem bírok, és a mozgás is nehézkes. Normális ez lassan 5 hét után? Szivvi, neked hogy van a hasad?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
Nekem nem volt császárom, de szerintem nem árt megmutatni, mert bármilyen műtéti heg be tud gyulladni!!!!

Szerintem 1 év múlva visszamenni korai lesz, nem tudom mennyire muszáj. Mit dolgozol? És mi lenne a gyerkőkkel? Én az ikrek után szintén fél állásba mentem vissza, anyám vállalta a gyerekeket, 2 évesek múltak akkor.

Miért csoda, h vannak? Lehet hogy már mondtad, vagy nem szeretnéd, akkor bocs. De ha ez a terhesség ilyen simán lement, akkor bármi lehet még!

Claire
claire
 
 


Szállodában dolgozom, pénzügyesként. Szeretem csinálni, jól is csináltam. Muszájnak nem muszáj, de az utódomat határozott időre, 1 évre vették fel, hogy vissza tudjak menni. A főnököm eléggé ragaszkodik hozzám, nagyon jól tudtunk együtt dolgozni. Arra gondltunk, hogy reggel mennék dolgozni, anyu lenne délelőtt a picikkel. Ebédre mennék haza, és enyimek délután. De megmondom őszintén én is korainak tartom, de apu nagyon ragaszkodik hozzá, hogy menjek vissza, fél, hogy nem vesznek vissza, ha tovább maradok itthon. De persze én döntök. De ezen még nem akarok filózni, ráér még.

Pont egy éve derült ki, hogy mindkét petefészkem tele van cisztákkal, un PCO-m van. Akkor 3 doki is azt mondta, hogy nem lehet babám. Nem volt peteérésem sem, menzim2-3 havonta volt csak. Aztán egyszercsak a férjem unszolására mégis csináltam egy tesztet, és hát pozitív lett. Akkor már 6 hetes voltam. A doki annyit fűzött a dologhoz,hogy ilyet még nem látott, ez Isteni csoda. És nem bizt, hogy lehet több. De ki tudja. Én sem gondolom ilyen véresen komolyan ezek után a dolgot. És mostatntól nem hiszek senkinek, védekezni fogunk, az tuti :)

Abbey.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
Sebet mindenképp nézesd meg, fő az óvatosság.
Meló: én januártól megyek vissza, 6 órában, minik terv szerint bölcsibe. Balum is járt, szerette, remélem, az ikrek is szeretni fogják. Annyit nagyon halkan mondok, hogy jól át kell ezt gondolni, főleg, ha szereted a munkahelyedet, és hajlandóak részmunkaidőben visszavenni. Persze, első a gyerek, mint ahogy nekem is, ezért nem 8 órában megyek vissza.
PCO: kezeltek valamilyen formában? Ha gondolod, van egy PCO-s barátnőm, ő sajnos már 10 éve babáért küzd, eléggé képben van. Tényleg csoda.
vovanda
 
 


Igen, sajnos igazad van Vovanda, a mai világban nagyon meg kell becsülni a munkahelyet. Sajnos a férjem már több, mint 1 éve nem talál munkát :( Ez is közre játszik, hogy visszamenjek. Ha továbbra se sikerül elhelyezkednie, ő tudna itthon maradni a picikkel, én meg nyílván visszamennék. A bölcsi elég nehéz dolog. Már most mondták, hogy irassam őket be, mert nem lesz hely. Nincs túl sok hely itt a bölcsikben.

Sajnos muszáj lesz visszamennem hétfőn, mert újra elkezdtem vérezni :( Nem tudom mi történhetett.

PCO-val nem kezeltek, azt mondták, majd ha babát akarok, addig nem kell. Nekem is van egy PCO-s barátnőm, neki van 2 babája, de lombikok, uh ő is küzdött rendesen. Hála Istennek nekem jöttek a csajok. :)

Szép estét!
Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Nekem a félállással csak az volt a bajom, h félpénzért végeztem kb 2/3 munkát. mondjuk az órarendnél eléggé figyelembe veszik a gyerekeseket, meg van amit én itthon is csinálhatok, szóval be lehetett osztani, de igazából mikor idén elkezdtem teljesben dolgozni, nem lett annyival több a munka, ebből látszott, h előtte több volt mint fél. Persze azért én is nagyon hálás vagyok, h visszavárnak, nem kaptak sikítófrászt az újabb terhességemőtl, pedig már az összeset végig asszisztálták, és joggal gondolhatták, h befejeztem. most is visszavárnak, bár sokan mondják, h 6 mellől már lehetetlen, Mindenesetre én is bevállaltam, h amitlehet itthonról is, kutatásban részvétel, stb, abból nem húzom ki magam. Meg megmaradnak a szakdolgozóim, stb, már aki bevállalja így a dolgot!

Fura, a férjem egyik unokatesója volt úgy, h azt mondták fejlődési rendellenes, többb üregű a méhe, aztán kiderült, h ikreket vár :lol:
Persze ha mindig minden úgy lenne, mint ahogy a dokik mondják...., haha

Claire
claire
 
 


Abbey
nekem is be van duzzadva a belső varrat..de ez Lilivel is így volt. betojtam, hogy mi van, de semmi, heged össze a bibi.
Én még mindig vérezgetek, 4 hete folyamatosan :x
Szopi talán rendeződik, lehet vmi fejlődési ugrás volt, vagy bux index, vagy front, mittomén :roll: Próbálok sok tejját inni, plusz tegnap vettem alkeszmentes sört is :P
Voltunk tegnap plázázni a picikkel együtt. jó volt kicsit kimozdulni..jó sokan megbámultak minket, ez olyan fura nekem, bár már ugye a bébkocsink is feltűnő darab...
fú de így 3 gyerekkel, még a 7 személyes busz is alig elég....

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


De jó, hogy Szivvi említi...
Az első "rendes" vérzésnél brutális mennyiségre készüljetek. Én nagyon megijedtem, de normális. 1-2 napig iszonyú sok.
vovanda
 
 


Sziasztok!
Ahogy a méh húzódik össze, sokáig eltarthat a vérezgetés, nekem nem is volt az olyan kicsike, jól kitágult méh, többedik szülés, jó sokáig eltartott a vérzés, és szoptatásoknál jó sokáig éreztem, ahogy húzódik össze, termelődött az oxitocin rendesen. De megérte, mert 1x egy hasi ultrahangnál mondta a nő "picit nagyobb a méhe az átlagosnál, szült már" Á, mondtam csak 3x, abból 1x ikreket :lol: Így csinált: :roll:

Vovanda! de hol van az még :D nekem kb 1 évig nem volt :D

Claire
claire
 
 


Claire,jó lehetett a hasi ultrahangnál :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Claire!
Nekem talán 4-5 hónap után jött meg először mindkétszer. De nagy eltérések vannak, olyat is hallottam már, akinek szoptatás mellett egy hónappal szülés után megjött.
vovanda
 
 


Igen, nekem volt olyan barátnőm, aki már a 6 hetes kontrollra úgy ment, mondták neki, h az még nem az, de onnantól rendesen megjött neki havonta.
Mondjuk én sokáig szoptattam éjszaka is, de biztos egyéni jellemző is. Először kicsit aggódtam, de aztán inkább örültem neki :)

Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Jó, hogy mondjátok ezt a havi dolgot. Akartam is már kérdezni, hogy mire számítsak. Egyik ismerősöm mondta, hogy amikor neki megjött, a babák kiköpték a tejet és nem voltak hajlandók tovább szopni. Ti szoptattatok még akkor?
Szivvi, kicsit megnyugtat, hogy te is vérezgetsz még. Megyek majd jövő héten 6 hetes kontrollra. Mit csinálnak azon? Megtapizza a pocim és kész?
Huuu, voltatok plázázni? Férjem már attól morci volt, hogy hétvégén kimentünk anyumékhoz. Pedig nekem is mennyire jól esett kimozdulni. Milyen kocsitok van?
Én már kész vagyok az utcai sétától. A mi kocsint LILA VIRÁGOS, és mindenki megkérdi, hogy "kisfiúk?". Hát mondom ilyen nincs. Direkt vettem ilyen kocsit, mondván legalább nem kérdezi meg senki, hogy kisfiúk-e. Következő embertől már megkérdem, hogy miből gondolja... Ennyire fiúsak a babák? (rózsaszín és lila rugiban...)

nekem meg még mindig fáj a torkom, elmentem sztk-ba fül-orr-gégészetre. Odamentem fél8-re, hogy hamar bejussak, persze aki utánam jött azt is hamarabb hívták be, mint kiderült időpontot kellett volna kérni... na mind1, 1 óra várakozás után bementem és közöltem, hogy szoptatnom kell, ha lehet nézzenek már meg. Na, következőnek be is hívtak. Csúnya garatgyulladás, kaptam antibiot meg vm sprayt 2000ft-ért... dokinő mondta, h napi 4szer spray-zek. Hazajövök, elolvasom a kezelési útmutatót,első sorban közlik, hogy szoptatás alatt ne használjam. Na mondom szupi, még jó, hogy mondtam a dokinak, hogy szoptatok. Felhívtam a gyerekorvost, megkérdezni, hogy akkor most mi van, használjam vagy ne. Mondta, hogy ne. Mondom szuper, h ilyen hozzáértő orvosok vannak. El is mentem egy másikhoz is, ő vett le torokváladékot, hogy megnézze, hogy egyáltalán kell-e antibio. Addig is szódabikarbónás-sós vízzel és tantum verdével gargarizáljak.

Bocs, h ilyen hosszú lett.
abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey
Na szegénykém..
Nekünk 7 személyes ford galaxynk van, de az utsó 2 ülés ki van véve, hogy beférjen a járgány. kicsit buta a babakocsi, mert külön le kell szedni a sport részt, jó sok helyet foglal...nektek milyen babakocsitok van?
a 6 hetes kontroll, sztem rendes hüvelyi vizsgálat :roll:

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Lányok!
Ikrek után 6 hetes kontrollon lelkiismeretes doki UH-val is megnéz. Egyrészt, hogy rendesen vissza húzódott -e a méh (nem garantált), másrészt császár után a heget.

Abbey!
Ha te kapsz gyógyszert, akkor leginkább a gyerekdokit kérdezd, szedhető -e. Amúgy halkan mondom: a gyártók szinte mindenbe beleírják, hogy terhesen/szoptatás alatt ne, félnek, így védik magukat.
Utcai hülyeségek: próbáld nem meghallani. Iszonyú buták tudnak lenni az emberek. én a múltkor köpni-nyelni nem tudtam: a gyerekeim testvérének néztek. :lol: :lol: :lol: :lol:

És ha már gyógyszer, némi infó kedvenc gyerekorvosomtól (a sógorom): a Nurofen/Panadol és egyéb lázcsillapító szirupokra általában az van írva, hogy felbontástól számított fél évig jó. Ezzel ne foglalkozzatok. Ha felbontottátok, tegyétek hűtőbe, kb. 1 évig eláll. Azért szólok, mert elég drágák ezek a vackok, és ha a gyerek mondjuk oltás után lázas, kap belőle egyszer, esetleg kétszer, és lökhetitek a kukába.
vovanda
 
 


Jó nektek Szivvi, nekünk nem fér be az autóba a babakocsi. Suzuki swiftünk van, a két gyerekülés is épphogy belefér. Szeretnénk mi is venni új autót, álmom egy ford s-max, de olyan úgyse lesz... egyelőre egy citroan xsara picassot néztem ki. Az használtan egész megfizethető.
Nekünk bergon iker kocsink van. Nagyon szeretjük, olyan könnyen irányítható, nagyok a kerekei, ezeken a kátyus járdákon is szépen elmegy. Örülök, hogy ezt vettük.

Én is azért hívtam fel a gyerekorvost, hogy most szabad-e fújkálnom vagy nem. De holnap visszavisszük a patikába a sprayt, hátha visszaveszik. Elég drága volt.
Amúgy valóban nagyon jól nézel ki Vovanda. Nem tudom hány éves vagy, de ha csak meglátnálak az utcán, nem mondanám meg, hogy több gyerekes anyuka lennél.

Hát kiváncsi leszek a vizsgálatra. Jó lenne, ha csinálna Uh-t. Jó biztosan tudni, hogy minden rendben van.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?