Új privát üzeneted érkezett!

Csöpplány, a Tranzitba jártok az anyatanyásokkal? Anyuék egy utcára laknak onnan. :)
Még jó, hogy anyukád leszokott erről a szövegről. Anyunak én is meg merem mondani, ha valami zavar, de anyósoméknak még nem. Majd pár év múlva... :)

Ma mértünk, végre átléptük az 5 kilót! 5100gramm... :)
Samu is kb egy hete nyáladzik, és pár napja öklöt rág. :? A kezét is egyre tudatosabban használja. Hét elején letettem a szőnyegre hason, és elé raktam 3 kisautót, ő meg elkezdett kaparni az egyik után. A másik meg, hogy a pihenőszékén van egy olyan funkció, hogy csak akkor zenél, ha megbökdösi a macit vagy a méhecskét, amik két oldalt vannak. Pár napig véletlen kapálózott, de mostanra azt is direkt bokszolja. :) Már az állandóan zenélő funkciót be sem kapcsolom neki. :) Fölé lógatós játéka nincsen, szóval azt még nem próbáltuk. Egyelőre a magasabban lógó dolgokat sasolja, de azokat nem tudná elérni. Hát nem tudom, hogy próbálná-e.

Törpi, jó a verda. :) Biztos könnyű közlekedni vele. Én is elfogadnék egy nagy kerekűt a helyi sétákhoz (eszméletlen gázak az utak néhol), de nálam inkább az volt a szempont, hogy könnyen vonatra pattanjak vele. :)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Halihó!

Barba:igen,oda járunk,többen laknak a közelében meg gyerekbarát is,így voltak akik tudták hozni a nagyobb gyerkőcöket is.Elég jó hely.

Törpi:azt elfelejtettem írni hogy jó a verda!Milyen típusú?

Balu ma 21:30tól aludt 3/4 8ig :shock: :shock: :shock: Mi lett ezzel a fiúval? :lol: Ennyit még sosem aludt,új csúcsot döntött! :lol: Egyébként felkelt 2:10kor,de csak nyöszörgött nem volt ébren,így visszaadtam neki a cumiját és visszaaludt,és aludt reggelig :D Istenem de jót aludtam :D

Ujj-szopás:nem is igazán azért mert fiú,hanem egyszerűen engem zavar.Nem tudom megmagyarázni.Ez is egy ilyen rigolyám :lol:

Hibernia:miket próbáltatok hasfájásra?

Na megyek készülődni,megyünk vásárolni,remélem nem kap el minket az eső.VEszek Balunak cumi-láncot,meg csörgőt.Folyton kiköpi a cumit és leesik aztán már nem tudom neki visszaadni.Jó találmány ez a cumilánc.Az a baj hogy néha véletlenül ejti ki a szájából és akkor megy a nyafi,míg vissza nem adom neki.

Na puxa.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


csöpplány hát ez jó kis szundi volt, nálunk is hasonló volt az éjszaka, 10-3/4 8-ig szundi, bár 3kor és 4kor felkelt, de simán visszaaludt 5 perc múlva magától... :)

próbáltunk Infacolt, Gripe Water-t, masszírozást, ringatást, Komfort tápit... a GW elég jó, lerövidíti a sírást, de azért nem tökéletes... már csak a 3 hónapban bízom. :? most is 9től eddig (9.40) sírt... :? ilyen szakaszokban. megnyugtattam karban és ilyen görcsösen újra kezdi a sírást 5 percenként... legörbül a szája, kifeszül, sír, megnyugatom, szundi 2 percig újra jön egy "roham", sír stb stb így megy... :?

hibernia
 
 
 

 
 

na végre megnéztem a képeket, jól nézünk ki, na. :)

gréti annyira aranyos mufurcan a 2. képen... :lol:
gabi meg tök ügyesen szopizza az ujját... :shock: nálunk ilyen nincsen... csak öklöt szopizik, így ujjat külön nem... :) a kocsi tök jó, ilyen kéne nekünk is... :)
ja és nekünk is ilyen a zenélő napocskánk! :) :) úgy szeretem. :)

küldtem én is pár képet, most hogy állunk.

hibernia
 
 
 


Hali,

túl vagyunk az első oltásokon! :D Persze volt sírás, krokodilkönnyek hullajtása :cry: , de aránylag hamar megnyugodott Krisz.
Egy kisvárosban lakó ismerősöm mesélte, hogy náluk az a szokás, hogy az oltás után rögtön cicire teszi az anyuka a babát, mert ez nyugtatja. Gondoltam naivul itt is (Bp-n) bevált dolog ez. Sajnos nem. A folyosón kellett szoptatnom, bár engem nem zavart. Krisz szépen lassan szopizgatott. :wink:
Egyébként Krisz 59 cm és 5,2 kg. :lol:

KépKép
charlott
 
 


Sziasztok!
Én is itt! Bocsi, tudom régen voltam! :oops: Fene a pofámat! :oops: De tudjátok a nagy melegben nem punnyadtunk itthon a 40 fokban, hanem inkább reggel már elmentünk a tesómékhoz és ott "nyaraltunk"! Kendra egész nap aludt, meg evett, én meg jókat fürödtem! Este mire meg hazaértünk, addigra már fáradt voltam, én nem volt erőm írni!
Szóval szerdán megyünk mi is az első oltásra. Egyből kettőt is kapunk, kötelező plusz még az agyhártya ellenit is beadatjuk! Remélem nem fog nagyon sírni a drága! :( Bár tudom én jobban fogok, mint ő! :cry: :cry:

Megnéztem g-mail-en a babákat! Tényleg szépek vagyunk! Bárki bármit mond! A linkemet nem tudom miért nem tudtátok megnézni, most javítottam rajta, mert eddig nem nyílvános mappák voltak, most átírtam, próbáljátok meg, hátha most! Ha így sem akkor feladom, és elküldöm az "újakat" mail-ben! :D

A lányos anyukákhoz lenne egy kérdésem! Nem vagyunk sokan, de hátha segítetek! :D A kislányotok fülét kilyukasztottátok már? Én nagyon dilemmázom! A helyzet az, hogy én sem hordok fülbevalót, és nem tudom, hogy Kendra akar-e majd!? :?: :roll: Szóval nálatok hordanak a lányok fülbevalót? Ha igen hová vittétek el őket?

Charlott!
Én is ettől félek, hogy Kendra sírni fog, de tudom muszáj és kell az oltás, hogy ne legyen beteg! Majd próbálom megvigasztalni! Remélem menni fog! Meg attól parázok nagyon, hogy be fog lázasodni utána! Jó hülye vagyok mi? Ilyeneken töröm a fejem! :!: De hát ez van! Krisz jó nagy már! 59 cm és 5,2 kg.! Ezt nevezem! :D Nagyon ügyes! :D

Törpi!
Tényleg jó a verda! :D Igazi terep! Na ezzel lehet terep-rallyzni! :D Nehogy a 7végi forma-1-en induljatok, mert leköröztök mindenkit! :D:D:D És Márk hogy érzi magát benne! El tud benne aludni! Mert nálunk Kendra imád a babakocsiban lenni! Amint elindul a kocsi, máris alszik! Persze a legjobbakat a legsz@rabb utakon alussza! :D Néha az az érzésem, hogy mire hazaérünk, a gyereknek enyhe agyrázkódása lesz! :D:D:D:D

Hibernia!
Peti nagyon-nagyon édes a képeken! Az egyiken, amelyiken görbül a szája, mintha Kendrát látnám! Neki is szokott a szája görbülni, nem is akár hogy! De nagyon szép lett Peti, és szerintem sokat is nőtt már! :D:D Hány kilót nyom?

Mayday!
Nagyon eltűntél! Mi a helyzet a Balatonon? Helyzet jelentést kérünk! :D:D

Csöpplány!
Sikerült hazaérni szárazon? :D Remélem nem kapott el benneteket az eső! Sikerült venni mindent amit szerettél volna? Milyen cumi láncot vettél?! Csak mert én is gondolkodtam, hogy venni kéne, mert Kendra is előszeretettel köpködi ki a cumit a szájából. Bár ő igazán nem cumis, csak amikor nehezen alszik el akkor adom a szájába, meg amikor megyünk fel anyósékhoz, vagy amikor csak úgy a kezemben van! De érdekes, mert kiköpi, aztán hiszti van érte, hogy hol a cumija! :D Hát ki érti??? :?: :?:

Zsófesz!
Gratula Samunak az 5kg-hoz! Nagyon ügyesek vagytok! :D Kendra legutóbb 4,30 kg volt, szóval azért ő is hízik rendesen! :D Ti mikor mentek a kötelező oltásra? Beadatjátok az agyhártya ellenit is, vagy csak a kötelező lesz?

Képzeljétek szeretnék venni Kendrának játszószőnyeget, és most találtam a neten egy csajszit aki egyedi játszószőnyegeket készít, most felvettem vele a kapcsolatot, hogy Malackásat tudna-e készíteni nekem, meg hogy a neve is legyen rajta! Írta, hogy bármit elkészít most elküldtem neki az ötleteimet kíváncsi vagyok, hogy mennyi lesz a végösszeg! :roll::roll::roll::roll:

Most lépek, mert 4 után jön az egyik volt kolléganőm akivel még a Polgármesteriben dolgoztam együtt, és még van pár dolog amit addig szeretnék elrendezni, de szerintem jövök még este!

Mindenkinek eső mentes délutánt! Mondjuk nálunk megint esik! :(

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Sziasztok!

Itten vagyok gyorsban..vége a lazulásnak apa megint dolgozik

Gabi 1x nézte meg a kezét eddig de azt jó alaposan :) Szemdörzsölés úgy 2 hete nálunk is megy na meg a nyáladzás és az ököl/ujj szopás is. Fekve nomás még nincs, de a fejét megtartja fekve is meg függőlegesben is elég szép ideig, tehát hátizma az van.
Annyir aédes amúgy egyre többet kommunikál..néha be nem áll a szája.. bár se én se az apja nem vagyunk éppen hallgatagok :)
Anyósék is balcsin nyaralnak így idegeim is pihiznek most..persze már kaptunk pár telefont, hogy menjünk le utánuk..de szerencsére ki tudtuk magunkat dumálni. Lényegében helyettem élné az életem ez a nő... vagy legalább is tuti beköltözne hozzánk, engem lekötözne és agyonszeetgetné az aunokáját..amivel nem lenne gond ha hetente 1x 2 órára csináná. Na de hagyom is ezt már.

Tali: Aug 28-29? Az hétvége aug utolsó hétvégéje??

Az éjszakánk amúgy azóta rendeződött szerintem a nagy kánikula miatt dilizett be a gyerkőc. 6óra tutira megvan egyhuzamban de egyre többet alszik 8 órán át is. Viszont a nappalok változóak de ivel egyre többet tudunk játszani így egyre könyebbek a fentlétek is.

Holnap oltás... jól be vagyok én is sz@rva tisztára mint ercsikati. Majd holnap beszámolok.

Csók

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Sziasztok!

Ez a hideg front nekünk kissé betet :? Gréta nyűglődik ezerrel. Talán a teraszon most el lesz, itt van egy rokonom és tök rendes, kint tologatja már egy ideje, addig legalább én utol érem magamat itthon a háztartásban, meg kicsit netezhetek is.

Hibernia, köszi a biztatást a tornával kapcsolatban. Ez megnyugtató, hogy akkor neked is minden rendben lett és használt 100%-osan a tornáztatás. És mindenkinek köszi, mert eléggé pánikoltam még a múlt héten emiatt. Majd csak túl leszünk ezen az időszakon. És végül is nincs nagy baj, mert csak 10 fok az eltérés, szóval annyira nem aggódom már.
A hasfájás nekünk is olyan, mintha durvult volna az utóbbi napokban, vagy Gréti hangja lett nagyobb. De iszonyat ordítás van néha... Tartsunk ki, mert már tényleg nincs sok hátra! Már csak a 3 hónapban bízom, mármint, hogy ha betöltik a babák, akkor hirtelen elmúlik. A GW nekünk is talán egy kicsit lerövidíti a küzdést, de egyre kevésbé használ. Infacol már totál szar, úgyhogy ennyi. Ja mi is tornáztatjuk/maszírozzuk, de mikor vörös fejjel sikítva ordít és kifeszíti magát, akkor semmit sem lehet kezdeni igazából. Szóval átérzem a helyzetet totálisan sajna.

Az oltásokhoz mindenkinek kitartást! És ne aggódjatok, ha picit belázasodik, az normális. Meg hát a sírás is az. Én valahogy már ettől nem félek. Lehet már a hasfájás miatti ordítástól jól megedződtem...Mi jövő héten megyünk.
Charlott, ez az oltás utáni szopi tök jó ötlet. Jól tetted, hogy nem törődtél senkivel és megszopiztattad. Nem lepődöm már meg azon, hogy itt Pesten ez nem gyakorlat....de lehet én is kipróbálom jövő héten. Nem lázasodott be Krisz utána, ugye? Méretekhez gratula!

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Csöpplány, tényleg jó a cumilánc, nekünk is van, bár nem nagyon használunk cumit. Még mindig félek, hogy a szopizásba esetleg bezavarhat. Nálunk ujjszopás se nagyon van szerencsére. Nyáladzás viszont annál inkább. Mitől lehet... talán tényleg a fogzás előjele? :shock: Azzal még várhatna, mert akkor annyi a szopizásnak...legalább is nekem ez a parám már most, hogy akkor majd jól megharap :shock: :shock: :shock:
Tök jó, hogy a másik fórumosokkal így taliztok. Nekünk is tényleg össze kéne már hozni. Mi ráérünk aug. utolsó hétvégéjén!

Zsu, élvezd ki a nyugalmat anyósék nélkül!!!

Kati, irigyellek titeket a folyamatos "nyaralás" miatt 8) sajna nálunk nincs medence és a közelben sincs, így idén még nem láttam vizet, pedig jó lenne úszkálni egy kicsit valahol. Strandra meg még nem mertem elvinni Grétit.
Erről jut eszembe: vettem neki tegnap uv szűrős sapkát! Nagyon komoly, hogy mik vannak. De iszonyat édes, rózsaszínű, fodros és csillogós. Majd küldök fotót róla. Bár sajna most még nem próbáltuk, úgyhogy várjuk vele megint a napsütést.
Játszószőnyeg tuti jó lehet, ha egyedileg tervezett. Majd küldj fotót, ha elkészült!
Mi most kaptunk anyóstól egyet, zenél is, meg sípolnak rajta az állatkák, de Gréti még nem élvezi annyira, mint én :D

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Még akartam írni, de már nem tudom mit....
Holnap jön a védőnőnk, tök jó fej, mert felhívtam, hogy lenne pár kérdésem. Ő meg mondta, hogy akkor holnap reggel beugrik. Megkérdezem ezt a nyáladzást, mert eléggé fura ez nekem, habosítja és úgy folyatja kifelé :shock: szinte már állandóan. Másik, hogy az arca elkezdett pöttyösödni. Azt hittem, hogy meleg kiütés, de még mindig olyan, pedig már 3 napja hideg van :shock: És a terpeszbugyihoz is kell némi segítség, mert valami nem stimmel, mert vagy szart vettem, vagy szarul adom rá, mert a lába abszolút nincs terpeszben tőle....
Mennem kell a héten már mindenképp cukorvizsgálatra. Tényleg, akinek terhességi cukorja volt, annak nem kell menni kontrollra? Nekem már a 6. héten kellett volna menni, de el is felejtettem. Bízom benne, hogy rendben lesz, mert őszintén már nem tartom szigorúan a diétát, és nem is szeretnék visszatérni rá...

Na megyek a gmailre és megnézem az új fotókat. Úgy szeretem, mikor vannak új képek a babucikról! :D

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


nadina akartam már írni, hogy ha nagy a sírás, mint ma is, minden kaja után fél óra kb torkaszakadtából :? akkor szoktam hajszárítózni. megnyugtatja a hang + jó meleg is és az lazítja az izmokat stb. egy pelust teszek a hasára és azt fújom gyenge fokozaton. kevésbé sír és ritkábban. :) látom, te is edződsz a hasifájás miatt, én is, sokszor már alig hallom, ha sír. :( régen pisilni sem mentem akkor, most meg még pakolásztam is, miközben üvöltött szegény. :( a torna miatt meg tényleg no para, jó lesz, csak bírjátok ki a sírást, nehogy emiatt feladjátok, mert akkor lehet gond!

ercsikati, de irigyellek a fürci miatt! :) :) az én kedvencem is az a szomorú arc, mindig röhögnöm kell sajnos, ha látom, annyira savanyú. :) Peti amúgy most 5,2 kg és 58 centi. :) :) holnap is mérünk, keddenként szoktunk valamiért...

amúgy ti látjátok a képeket, amiket küldtem? csekkolni akartam, melyikeket is csatoltam, de már nem látom az üzenetemet a gmail-on. :(

csöpplány, cumilánc nekünk is kéne, de itt 5 euro... :lol: majd hozatok anyuval augusztusban.

ami az oltást illeti, én azonnal felkaptam Petit a szuri után és nem sírt. nem szoptattam meg csak jóóóól megölelgettem és megnyugodott. aztán el is aludt. :) :) szóval szégyellőseknek ez is opció. :)

charlott, örülök, hogy túl a szurin. :) szééép méretek.

zsu, ercsikati, gondolunk rátok a szuri miatt. :) kis láz benne van, de ki fogják bírni, stramm gyerkőcök. :)

ja nadina, azt akartam még, hogy nem ettél tojást? attól lehetnek a babának kiütései... :? ez a buborékfújás nálunk is van, de ez természetes, ez tuti nem gond, ne izgulj. :) :)

ja képzeljétek, ma újra kezdtem az Infacolt és mintha hatna, de nem akarom elkiabálni... 2x adtam eddig és 2x nem volt sírás... hmm... lehet áttérünk erre?

hibernia
 
 
 



hibernia
 
 
 


ja más.
meddig adjátok a D és K vitamint? nekünk már csak 2 K vitaminos izénk van. :? kell íratnom újat?

hibernia
 
 
 


ja és még egy a buborékfújós anyukáknak:

"Különböző hangok mint berregés, buborék fújás
4 és 6 hónapos kor körül
A babák imádnak gurgulázni , bugyborékolni és egyéb furcsa hangokat produkálni. Miért? Ez része a beszéd kialakulásának.Most kisérletezik azzal, hogy hányféle módon tudja mozgatni a nyelvét és az ajkait. Egyszer biztos hogy a nyálbuborék fújásra is rájön és imádni fogja. ( Megint fontos megjegyezni hogy a csecsemők 25-33 %-nál ez kimarad és rögtön kialakul a gőgicsélés.) De ha gurgulázik és bugyborékol add fel a komolyságod és bugyborogj csak vissza rá, ezzel őt is arra bíztatod kisérletezzen a különböző hangokkal, ami a legjobb gyakorlás az első magánhangzó, mássalhangzó és nemsokára az első szó megformálására."

hibernia
 
 
 


Sziasztok!

Egy év alatt sikerült összehoznunk az esküvői fotókönyvünket amivel muszáj vagyok eldicsekedni :lol: :oops:
http://www.teddyfoto.hu/images/fotokony ... _large.swf

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Hibernia:hasfájásra próbáltad már hogy hason ráfekteted az alkarodra,hogy arccal lefelé legyen és úgy járkálsz vele?Balu nagyon csípte mikor fájt a pocija.A másik kezünkkel meg simiztük a pocakját.

Charlott:gratula a méretekhez,és örülök hogy túl vagytok az oltáson.A lázasodás inkább estefelé jelentkezik oltás után,nálunk 5-6 körül volt.Figyelgesd azért.Ezt a szopi dolgot én is hallottam,de ugye mivel én nem szoptatok nálunk is az ölelgetés jött be,bár Balu mindkét szuri után csak 5 mp-et sírt.

Ercsi,zsu:előre is kitartást az oltásokhoz,nem lesz vészes.

ERcsi:hát nem teljesen szárazon de sikerült.CSak sitált az eső,mintha köd lett volna.Fura volt.Egyébként sikerült vennünk csörgőt,rágókát,egy csörgős plüsslabdát,cumisüvegmosókefét,meg 2 cumiláncot,na meg egy faja cumisüveget.Mindezt azért kapta mert 3 nap múlva 3 hónapos lett én meg nem bírtam magammal és előre megvettem neki.Tudom jó kifogás ez a 3 hónapos lesz duma :lol: Egyébként érdekesen nézett az új szerzeményekkel,de szépen játszadozik vele,néha beleakad a csörgőbe és megrázza,akkor néz hogy ez mi volt :lol: Csináltam képet az új haverjáról,majd feldobom g-mailre.A Müller-be vettem,sima natur cumiláncot,395 volt.Fehér színű és kékkel rá van írva hogy beauty baby :D :D Cumikiköpés dettó,be fogok szerezni egy cumivisszatevő gépet Balu mellé :lol: Érdekes hogy ha álmában esik ki akkor is elkezd nyöszögni és csak akkor fejezi be ha visszakapja a cumiját.

Tali:aug 28.-án van a szülinapom,fogalmam nincs hogy lesz az a nap,de valahogy megoldom majd...talán...nem mondom biztosra.

Nadi:nem lehet hogy tejkiütés?

Hibernia:nekem meg itt van egy doboz K-vitamin.Ugye mi el se kezdtük adni.anyudék mikor mennek ki?Mert ha esetleg gondolod szivesen átpasszolom neked.A 2 izé az nem két hónapra elég?Mert akkor szerintem megoldható hogy valahogy eljuttassam hozzád,persze csak ha igényt tartassz az ajánlatomra.Ingyen adnám természetesen,csak nem tudom a posta mennyibe kerülne.

Zsu:istenem ez az album egyszerűen gyönyörű!!!!!!!!!!!!!Elállt a szavam is,és hogy te is milyen gyönyörű voltál!Hihetetlen!!!Még egyszer sok boldogságot nektek :D

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Hibernia, köszi a hajszárítós tippet! Mindenképp kipróbálom :D
Infacolt mi is kezdtük már újra egyszer és akkor napokig volt hatása, aztán megint semmi. Úgy vettem észre, hogy előbb-utóbb mindenhez hozzászokik szervezete és akkor már nem használ, de aztán meg megint jó.
Tojást nem ettem, csak max. rántott hús panírjába volt tojás :shock:
Nem tudom sajna, hogy meddig kell adni ezeket a vitaminokat, holnap rákérdezek a védőnőtől, aztán írok.
Akkor én is buborékfújós anyuka lettem :lol: :lol: :lol:

Zsu, a fotóalbum tök jó!!! Nagyon szépek voltatok! Gratula nagyon!!!

Ja és még a fülbevalóval kapcsolatban akartam írni, hogy mi nem lövetjük ki a fülét, úgyhogy ebben nem tudok segíteni hová érdemes vinni. Nálunk majd ő eldönti, ha nagyobb lesz, hogy akarja-e. Nekem is csak kb. 8 évesen lett fülbevalóm. Meg őszintén bevallva félek is, hogy ha most beletennék valamit, lehet kikapcsolódik és lenyeli, orrába dugja, stb...

Megyek fürdetni. Szerencsére holnap már férjem is hazajön a medvelesből és visszaállhat minden a régibe :D

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Jó reggelt!

Jelentem az oltás utáni első éjszakán nem lázasodott be Krisz, szerencsére! :D
Bár egésznap nyűgős volt és nagyon bújós, szinte el sem engedett elalvásig. Volt hogy elfeledkezett a történtekről és mosolygott, vigyorgott, de amikor bevillant neki a reggeli oltás mizéria, rögtön sírni kezdett. :( Vígasztaltam ezerrel, ez mindig hatott. :lol:

KépKép
charlott
 
 


Jó reggelt!

Balu tegnap aludt 7-7:30ig,aztán 9től hajnali 1ig,aztán 6kor kelt újra.7-8ig volt sírás,mert szegényemet puki kínozta.Mielőtt jött volna a nagy "robaj" sírt keservesen.Úgy sajnáltam szegényt,még egy puki is hogy meg tudja kínozni.Aztán végül szoptatós tartásba vettem és úgy paskoltam a fenekét,ezt imádja a kis mazoistám :lol: Meg bal kézzel fogom csak,ilyenkor a lába húzódik a föld felé és jól kinyújtózik,aztán a jobb kezemmel visszahúzom a hasamhoz szinte guggolásba húzom,aztán megint nyújtózás és megint görnyesztés.Ez bevált és 8ra kijött az összes csúnya puki. :D És a föld ismét megmenekült hála a pindur panduroknak :lol: :lol: Aztán 8kor visszaaludtunk mindketten egymás mellett és csak most 10kor kelt.Arra ébredtünk hogy tiszta pisi mellettem szegénykém.Én hülye elfelejtettem kihúzni a pelenka fodrát,és kifolyt neki a pisi.Látszik hogy hajnalba tiszta kóma voltam.Ma húzhatok új ágyneműhuzatot,meg a gyereket is teljesen át kellett öltöztetnem,sebaj.... :D Most tízóraizott és itt gügyörészik a játszóhídján lévő nyuszikának,az a kedvence.

Charlott:örülök hogy nem lázasodott be Krisz!Azt mondják ha első nap nem lázasodik akkor már nem is fog,de azért figyelgesd,nem hiszek én senkinek :D

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


csöpplány hát ezt a tartást még nem próbáltuk eddig, de lehet, legközelebb bevetem, csak le ne ejtsem... :oops:
köszi a K vitamint, de aranyos vagy!!! megkérdezem anyut, be tud-e ugrani érte, aug 15-én jön, de Vecsés útba esik neki, még írok, ha van vmi konkrét, most épp a Balcsin vannak... szegények, pont a gáz időben. :?
ha szitált ködszerűen az eső, no akkor megtapasztaltad, miben élünk mi. :) mondjuk most épp tűz a nap, tegnap farmerben sétáltunk, azt hittem, lerohadok. irigykedem a cumiláncra... :) :)
nekünk van csuklócsörgőnk, egyelőre azt nyomja, mert a fogás még bizonytalan. :lol: de úúúúúgy üti a cuccokat, hihetetlen. majd teszek róla képeket, nagyon vicces.
huh, az ilyen éjszakák kemények lehetnek... nálunk megint 10-fél8ig aludt áááááá... :) :) igaz, cserébe napközben van fenn, de most tök jó, mert elvan magában. a puki gondok ismerősek, hihetetlen, mit tud szenvedni... :roll:

zsu, nagyon szép az album!!! :)

barbazsó, tőled akartam kérdezni, hogy mersz együtt fürdeni Samuval? én úgy szeretnék, de még nem szedtem össze a bátorságom... :oops: ja és nagyon hasonlít rád a fiad, tök jó!! nálunk az apukájára ütött Peti + az én apukámra. :shock:

hibernia
 
 
 


ja, mi holnap megyünk szurira, a pneumococcus-t most kapja meg. :? szurkoljatok. :) :) kíváncsi leszek, hogy megy itt a dolog...

hibernia
 
 
 


Túl vagyunk a szurin..volt sírás de csak pár mp-ig, viszont épp kajás volt és képzeljétek, nálunk van elkülönítő ott kiságy és lehet szoptatni :D
Amúgy ma extra brutál napunk van alapból..egész nap nyűgös Gabi este is sokszot fel-felsírt aztán visszaaludt. Aztán reggel a kezén és a fején több piros kiütés volt na dokinál kiderült valami szemét bogár csípkedte este.
MA meg eddig aludtunk 4*5 percet :roll:
Ki vagyok teljesen..és oltás óta néha rájön Gabira a keserves sírás is szóval eh nem egyszerű ez ma de ez van...túl éljük :)

Köszia dícséreteket megérte megmutatni :lol:

G-mailen nem jártam még de majd pótlom!

Csók

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


zsu, szegény Gabi, nem elég az oltás, még a csípések is. :(

milyen idő van otthon amúgy?

ja. itt ugye tök szél van, képzeljétek ma tapasztaltam a búvárreflexet. :( szegénykém csak szívta be a levegőt, ki nem eresztette, tök megijedt, már vörösödött a feje... :? aztán az orra elé tettem a kezem és jó lett minden. :)

hibernia
 
 
 


Sziasztok !

Én is itt vagyok. Tudom rég írtam már.

Ercsikati: Én kilyukasztottam a kislányom fülét, még bent a kórházban. 4000.-Ft volt.

Nekünk is meg volt a 2. hónaposan az oltás. Szerencsére nem lett lázas. max: 37.6 fok volt neki az nap este. Nagyon jól viselte a szurit. Büszke voltam rá.

Hasfájása szerencsére már nincs.
Csak azt figyeltem meg, hogy időjárás változásokra nagyon érzékeny.

Nekünk is van csörgönk, de azt még nem tudja úgy megfogni, hogy saját magától csörgesse. De az újamat nagyon tudja szorítani ha ő akarja.
Hason feküdni nem nagyon szeret, pedig muszály. 5 percből 3 percet sír emiatt. Minden nap többször hasra fektettem. és 2-3 hét alatt nagyon sokat fejlődött így is. De eléggé lusti a kis drágám.

Buborék fújás az nálunk is van, nagyon élvezi Szinti baba.
A szájában lévő cumit, olyan néha mintha megfogná.
A lábát nagyon szereti felemelgetni, mikor a hátán fekszik.
egyre többet mosolyog.

<A HREF="http://www.nagyonbaba.hu"><IMG SRC="http://www.nagyonbaba.hu/tickerek/2-25-70-2010_05_24-Szinti_0Kira.jpg" BORDER=0></A>
cyntia2009
 
 


Az előbb csatoltam vonalzót, de nem tudom, hogy látszik-e.


Kép
cyntia2009
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek a hétvégén kétszer fél napot anyósoméknál volt Anna, így ki tudtam takarítani a lakás harmadát (nagytakarítás). :-)
Plusz szombaton úgy kifárasztotta az idegen környezet és a jó kis csömöri levegő, h este 7-től aludt reggel 7-ig :shock: :shock:
Aztán másnap már sajna nem :-(

Nálunk van játszószőnyeg, de még most se nagyon köti le. Van több csörgője, azokat imádja, van, hogy kacag ha rázzuk.
Tegnap kapott a névnapjára egy ilyen nagyon gagyi beszélő, éneklő kiskönyvet. Hát nem semmi. Nevet, kiabál úgy örül neki és az éneknél rázza magát ahogy fekszik - mintha táncolna :-) Nagyon vicces.

Fülbevaló - nálunk ugye az elején szóba se jöhetett, aztán meg úgy gondoltuk, h nem kínozzuk vele, végül is az egy pár napig fáj picit. Majd ha nagyobb lesz és szeretné, akkor fogjuk megcsináltatni.

Oltás - hát nálunk az nem sikerült túl jól. Kapta a kötelezőt és az agyhártya ellenit is, de az szúrásnál olyan sokkot kapott, hogy még sírni sem tudott, csak eltorzult és elvörösödött a feje, plusz nem vett levegőt. Jól megijesztett. Aztán meg nagyon vérzett mindkét szúrás helye :-( Nem tudom normális-e. Ja és be is lázasodott tőle kicsit.

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület
 
 


Kb. egy hete nagyon durva estéink vannak. Az utolsó két kaja és büfi úgy zajlik, hogy közben a gyerek ordít és befeszíti magát. Sehogy nem tudjuk megnyugtatni :( Ijesztő picit.

Ja ma délelőtt is és délután is 20-20 percet aludt, és most aludt el kb. fél órája. Egyszerűen képtelen vagyok többet altatni és állandóan figyelni kell, mert nyafog ha nem foglalkozol vele...

Nadina - néztem Gréti képeit és ha jól emlékszem a pocakos fotódra, akkor azt kell mondanom, hogy nagyon hasonlít rád :D

Zsu - tök szépek az esküvői képek, látszik, hogy nagyon meghitt és jó hangulatú esküvőtök volt.

A fiúk is tündériek mind, mindegyikről van kedvenc képem :D

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület
 
 


sziasztok csak gyorsan jövök, ma este peti 3x hasról hátra fordult. :) én hősöm. nyugis volt, nem úgy, mint múltkor. csak nézelődött, nézelődött és egyszer csak azt hallottam, hogy kopp - beverte a fejét a kiságy rácsaiba, ahogy befordult... :lol:
holnap oltás szurkoljatok, aztán jövök reagálni. :)

hibernia
 
 
 


Hali,

Hibernia: micsoda forgolódásokat csinál Peti! Gratula hozzá! :lol:

Csigababy: az oltási arc eltorzulásnál és hogy levegőt nem vesz, nekem azt ajánlotta a doki, hogy fújjak a baba szájába. Ez elterelte a figyelmét a fájdalomtól. :wink:
Éneklős könyvecske??? Tök jó játék lehet a babócáknak, beszerzek én is egyet! :D

Cyntia: nálunk is hasonló a helyzet a hasonfekvésnél. 5 percig erőlködik, utána hiszti indul, hogy fordítsam vissza! :? Jó lenne már ha élvezné ezt a testhelyzetet is, mert a mászás kialakulásánál bajok lesznek!

Zsu: örülök, hogy nálatok is bevált a cicis nyugtatás! :D

KépKép
charlott
 
 


Na itten.. nem lázasodtunk be este de mega brutál volt tagnap. Összesen 40 percet aludt napközben, azt is apa kezében... a szuri délutánra csak még inkább kikészítette egész nap bőgött szegénykém. Ma talán nyugisabb. Este meg álmában állandóan felsírt..ő jót aludt én kevésbé :evil:

Hibernia megy a drukk az oltásra
Én az agyhártya ellenit nem mertem beadatni elég most 1 szuri...majd később valamikor. De mást nem adunk neki a kötelezőkön kívül. Ja amúgy viszont kapott Gabi viburkol kúpot, nem tudom ismeritek -e homeopátiás nyugtató..szerintem érdemes beszerezni azt mondják fogzásnál is jó lesz. Persze kicsit borsos az ára de jó sok kúp van benne.

Csöpplány, 3 hónaposan BAlu ennyit mindent kapott? Mit kap 1 évesen :lol: Amúgy tök megértelek. Én mindjuk egyenlőre nem tudok elmenni de netről azért be-be rendelgetek Gabinak.

Ja cumi: nekem Gabi nem fogadja el..szerintem ujjszopós lesz. Cuminak jobban örültem volna, de ha nem hát nem...

Ja és a hivatalos méreteink: 5600 gramm és 58 cm. Én nagy fiam :D

Csigaby..át tudom érezni a helyzeted, nekünk sem épp jó alvó Gabi. Én személy szerint a 3 hónapos kort várom mint a messiást..remélem tényleg sokmindenben megerősödik..pl pocak

Ja Csöpp, Csigaby nektek ezt hogyan kell számolni? Mert nálatok van korrigált meg a normál idő. Fejlődés tekintetében melyiket kell szem előtt tartani?

Na megyek kihasználom amíg alszik Gabi... ki tudja meddig :?

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Magnéztem a g-mailt

Babakocsi nagyon állat :D Gréti gyönyörű, Peti meg írtó cuki

Én is küldtem újabakat

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


zsu, egyetértek, én is várom a 3 hónapos kort, bár ma mondta a dokinő, hogy az ő lánya 6 hónapig volt pocifájós. :? ahogy mi haladunk, asszem nálunk sem fog elmúlni 2 hét múlva. :( 5600 gramm? hát nem semmi! :)

cyntia, gyere gyakrabban, mesélj, tényleg ritkán vagy. :)

csigaby, részvét az oltás miatt. :( én is hallottam olyat, hogy vki nem vesz levegőt, úgy megrémül az oltástól, hát reméljük, hogy Anna leszokik róla. egy ismerősömnél fejjel lefelé tartották a babát ilyenkor. :oops:

charlott, szerintem ne parázz, hogy nem szeret még hason lenni, nálunk meg háton nem szeret, legalábbis ezerrel rúgkapál folyton. minden baba más. ;)

mi voltunk szurin, szegény most szarabbul viselte, mint a diperte-t. :( 5 percig csak üvöltött... :( mondjuk hülye időben vittük, pont mikor aludni szokott egyszer 30 percet és ez is bejátszott. meg össze-vissza forgatta a dokinő... pl így egy kézzel fogta az oldalánál hogy hogy reagál. :shock: hivatalosan 5450 gramm és 58 centi. :)

aztán kiderült, hogy otthon 5 oltás van ugye ebben a dipertes cuccban, itt meg 6, úgyhogy jövő héten mehetünk újra. :? van, aki otthon ugye megkapja egyszerre a diperte-t + a pneumocccust, hát ez nálunk 3 alkalom lesz... :( de ezek után már ő is a 6in1 oltást kapja majd, ebben lesz Hepatitis B is. csak ugye most ezt a Hepatitis adagot pótolnunk kell először. :( eh...

na eszem valamit, játszózik. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hibernia 2010.07.28 13:16-kor.

hibernia
 
 
 


Helló!!!

Zsu nagyon szép az esküvői albumotok!!!Utólag is sok boldogságot!! :lol:
A súly gyarapodáshoz is gratula!:)
A csipések helye jobb már?

Csipés:Márkót a szúnyog csipte meg tegnap előtt,de már nagyon szép ahhoz képest amilyen volt.

Oltás mi jövőhét kedden megyünk már előre félek tőle.Kettőt fog kapni a kötelezőt és a pneumococcus-t.


Hibernia gratula az átforduláshoz.Milyen volt az oltás?Nagyon sirt Peti?El se hiszi az ember,hogy milyen gyorsan fejlődnek,meg nőnek,mi már kinőttünk egy csomó rugit megint.

Kati Kendra,hogy birta az oltást?Irigykedem a fürdésért biztos jó volt!!
:lol:
Nehogy a 7végi forma-1-en induljatok, mert leköröztök mindenkit! -Hát ezen nagyot nevettem :lol:
A forma-1-en nem indulunk,csak itt a városban szoktunk rallyzni vele és nagyon büszkén tologatom benne az én nagy fiamat.Szeret benne aludni,bár neki mindegy miben alszik csak rázza a seggét! :lol: :lol: Mert azt nagyon szereti.

Csöpp a pukiról jut eszembe ma reggel miután szopizott Márk úgy elkezdett sirni,hogy azt se tudtam mit csináljak hirtelen.Láttam a fején,hogy vörösödik,majd szét durrant,de semmi nem jött.Megtornáztattam,de nem igazán használt,legalábbis először úgy vettem észre,aztán megint felhúztam a lábát a pocakjához és utána már jobb volt.Egyszer csak elhallgatott. De rossz volt hallgatni,már régen nem sirt igy:( :cry:

Kép

KépKép
torpilla
 
 


Hibernia valamit elirtál!3450??Nem 5450-et akartál irni?
Ha ezt akartad irni akkor gratula hozzá!

Kép

KépKép
torpilla
 
 


háhááá, csak meg akartam tudni, figyeltek-e... :D persze, elírtam, 5450 gramm. :lol: köszi, javítom. :)

hibernia
 
 
 


ja akartam már kérdezni, nálatok is ijedősek a babák: :shock: peti mostanság anyámasszony katonája, már 2x volt, hogy tüsszentettem és rájött a frász, elkezdett üvölteni. :lol: eddig nem zavarta ennyire, de most a hirtelen hangokra nagyon reaktíy lett... :roll:

hibernia
 
 
 


Hibernia: :-) néztem nagyokat mikor Peti súlyát olvastam. Hogy lehet ilyen könnyed a baba?! :shock: Na, a 5,4 kg, az már reális! :lol:
Ijedés - Krisznél hamar kiderült, hogy "művészlélek", mert a kórtermi ajtó becsapódott vagy a fiókot betoltuk (nem volt olyan hangos), akkor Krisz jól összerezzent. :( Ehhez már hozzászoktunk! :)
Lehet, hogy a hallása finomult a 2 hónap alatt.


Lenne egy (lehet, hogy hülye) kérdésem!
Krisz, ahogy kell jól teleteszi pelenkáját, de mostanában a ruhája is kakis lesz. Ahogy észre veszem, rögtön folttisztítós vízben mosom, de a folt megmarad. Mit csinálok rosszul??

Tettem fel friss képeket! :-)

KépKép
charlott
 
 


Charlott mostanság én reggel kelek arra,hogy a kaki kijön egy kicsit a pelusból én olyankor egyből vagy még délelőtt meleg vizzel meg tide-al kimosom és ariel professional folttisztitót öntök rá és úgy kijön belőle nagyon szépen.

Kép

KépKép
torpilla
 
 


Voltam fent g-mail-on!

Hát nagyon szépek a babáink!!!!De tényleg ,mindegyik tökéletes és aranyos!!!!

:lol: :lol:

Hibernia nekünk is van olyan virágunk mint Petinek.Márkó nagyon szereti hallgatni és kiabál ha nem zenél :lol: :lol:,de azt hiszem már te is irtad egyszer nem?

Kép

KépKép
torpilla
 
 


Hali!

Hibernia..hát ez szívás, hogy mindenhol más ez az oltás, de alényeg hogy lassan de biztosan túl lesztek rajta :)

Charlott én vanish folttisztító szappant használok, de van, hogy elfelejtem ilyenkor 2. mosásnál kijön. Amúgy a mosható pelusokkal mosom a ruhácskáit így 60 fokon megy, lehet az is rásegít. JA én tomi kristályt használok folyékonyat nem tudom ez számít-e.
Amúgy semmit nem csinálsz rosszul..a kakifoltok ilyen makacsok :D Viszont nálunk csak az elsobható pelus ilyen szemét..a moshatóból nem jön ki a kakai pedig az előbb is komoly adag robbant ki a tökiből....

Hasonfekvés: nálunk sak aludni szeret hason, amúgy nem bírja. Le is vagyunk maradva a topik babákhoz képest mert nem nagyon van még fekvenyomás... de a fejét megtartja hátizomból..én már ezért büszke vagyok rá :D

Rendeltem Gabinak játszóivet ma ki is vittél férjem munkahelyére, mert bp-en ingyen szállították..már alig várom hogy hazahozza A pihiszékre vettem, de igazából bárhova fel lehet szerelni. Sajna a játszószönyegünk ajándék anyóstól és nem igazán elégíti ki az elvárásaimat de eléggé sértő lenne hamásikat vennék..pedig előbb utóbb az lesz mert ez kicsit semilyen. Van rajta 3 bábu ebből 2 csörög de azt is szinte észrevehetetlenül. Amúgy aranyos de én olyan szeretnék amin pl ha hason van Gabi akkor is leköti..van rajta tükör meg ilyenek..de ajándék lónak ne nézd a fogát persze....

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Sziasztok!
Megjöttünk az oltásról! Az én drágaságom úgy sírt! :cry: :cry: :( Annyira sajnáltam! Mire az egyik szuriból "magához tért" jött a másik! Aztán a második szuri után magamhoz öleltem, és ez segített! Folyamatosan beszéltem hozzá, aztán megnyugodott! Volt nálunk is mérés! 57,5 cm és 4480 gr. Ma reggel mutatvány volt! :D Felhúzta a lábát és elfordult az oldalára, aztán újra megcsinálta! :D Már "löki a dumát" is! Folyton gö-gö dö-dö a "szókincs"! Persze amikor kimond egy gö-t utána jót nevet, és kezdi előröl!
A hason fekvés nálunk sem megy nagyon, de muszály "gyakorolni"! A fejét is már szépen tartja. De amikor hason van olyan, mintha már mászni akarna. Lehet hülyeség, de én ezt látom.
Most megyek, mert ébredezik.
A linket sikerült végre megnézni?

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Nálunk régen imádott hason lenni, de kb. 1 hónapja (most, h fontos lenne) egyszerűen nem hajlandó. Ha hasra teszem egyszerűen megfordul. Ha 10-szer, akkor 10-szer fordul hátra.

Nálunk is volt többször kakis ruha, de eddig még egyszer sem volt gond, mindig kijött. Persilt használok (babásat) és 40 fokon mosok. Csak az első alkalommal mosok mindent 60 fokon, utána már 40-en megy. Nem tudom jól teszem-e, de eddig bevált.

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület
 
 


Gyorsan reagálok egy-két dologra, mielőtt elfelejtem, aztán nézek képeket.

Oltást mi is megkaptuk kedden mindkettőt. Szegény eléggé sírt. És ugyanaz, mint Kendránál: amikor már alábbhagyott a sírás, jött a másik döfés a másik combba. :( Én is csak öleltem utána, nem szoptattam. Aztán az autóban elaludt. Egész nap semmi baja nem volt. Sokat aludt, még éjszaka is csak 4 óránként kelt, ami nálunk nagy szó. :) Volt hőemelkedése, de nem lázasodott be durván. A lába sem dagadt vagy csomósodott be, pedig nem borogattam. Nekem nem mérték a hosszát. :( A súlyát is elszarták, de nem foglalkoztak vele, mert rengetegen voltak még utánunk, és már lejárt a rendelés.

Aug 28-29. szerintem nekünk is jó. Ha Csöpplányék szombaton ünnepelnek, akkor legyen 29, nem? Vagy hogy lenne jobb?

Úgy fürdünk együtt, hogy kifertőtlenítem a kádat, lezuhanyozom magamat, és csak utána dugom be a dugót. Apa pedig vetkőztet, odahozza a babát, és ott is marad velünk, aztán a végén kiveszi, és mennek öltözni. Nagyon jó úgy összebújni, hogy nem kell félni, hogy lepisili a ruhám. :) De már elég rég fürödtünk együtt, pedig élvezi a "mély" vízben úszkálást. :)

A K vitaminon én is épp múlt héten gondolkoztam. Úgy emlékszem, fél éves korig kell adni, szóval ki kell még egy adagot váltani. Tegnap újrapróbáltuk a GW-t, mert nekünk egy hónaposan nem vált be, és most úgy éreztem, kicsit hozzászokott Samu az Infacol, Espumisan kombohoz, és tök jó! Mondjuk egy perceseket pukizik, nagyon durva, de legalább nem sír hozzá! :wink:

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


A képek.. Tényleg nagyon szép minden gyerek!
Kata, meg tudtam nyitni a linket!!! :) Szépséges Kendra!
Hibernia, ezek a férfias játékok...! :) Lila zebra, rózsaszín víziló... :D A saját készítésű forgó nagyon tuti! Banyek, ha nem írod, nem vettem volna észre, hogy házi! :D Állati jó ötlet! Petinek nagyon komoly a nézése!
Zsu, Gabi hatalmas már! A macival beszélős képen tiszta apja.
Samu nagyon lemaradt itt a többiektől. Gabi 5600g, király! :) Samunál lassan az is nagyobb súlyú lesz, aki 3 kiló alatt született. Mondjuk én emiatt nem aggódom. Egyelőre... :) A dokinéni szerint jó a súlya. (Ők 4,96-ot mértek, de végig nagyon kapált, és ugráltak a mérlegen a számok.) Az esküvői album gyönyörű! Annyira szép vagy a képeken! Hogy állsz a visszafogyással? Én szerintem a kezdeti hirtelen fogyás után most megint felszedtem pár kilót. Nem merek mérlegre állni!!! :D
Krisz is nagyon helyes!
És Balu is! Hihetetlen, mennyit vigyorog!

Erről jut eszembe! Anyu mondta ma Samunak, hogy itt jön ki a jó erdélyi véred. (Nem emlékszem pontosan, mire mondta. Az volt a lényege, hogy milyen erős a szervezete.) Erre mondom neki, hogy van ott román vér is, mert az egyik dédapja román volt, és hogy a nagymamáját ezért hívják úgy, ahogy. És mondtam anyósom nevét. Samu pedig akkorát nevetett rajta! És akárhányszor elismételtem, mindig teli szájjal mosolygott a hangzásán!!! :D :D :D
Amúgy vicces, de pont az a dédmami egyáltalán nem beszél románul! A román férje beszélt magyarul. :) Szegény dédmami meg tökre fél, ha dokihoz kell menni, mert már kinézik azokat az orvosokat, akik megszólalnak magyarul. :( Nagyon nehéz lehet. :(

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Jó reggelt!

Gratula az oltásokhoz mindeninek!!! Most ,ár én is elkezdtem izgulni, pedig mi csak 1 hét múlva megyünk...
Hason fekvés nálunk is kínlódás, de muszáj, mert a fejét felhúzáskor még abszolut nem tartja...még nem aggódom, de mostantól figyelem, hogy változik-e. Viszont hason ő is olyan, mintha már rögtön mászni akarna :D elég viccesen néz ki: fejét veri a matracba, ordít és teperne előre...sajnálom szegényt ilyenkor.

Védőnő javaslatára mi is visszatértünk a GW-re, de egyenlőre hatástalan, Viszont vettünk sópárnát, sütőbe melegítettük és azt tettem tegnap a hasára, na attól jobban lett és be is aludt egyből! Vettem gyorsan a gyógyszertárban hűtő-fűtő zselét is. Ennek is ez a funkciója, csak könnyebb, mert mikrózható és nem fél kg. Féltem a sótól, hogy a 4 kg-os gyerekre ráteszünk egy fél kg sót :shock: de tűrte.

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Barba, gratula a közös fürdőzéshez! Én még nem merek ilyet csinálni, de tuti jó lehet! Édes lehet Samu, ahogy anyósod nevén kacarászik :lol: :lol: :lol:

Tegnap voltam megint nődokinál, mert az internet miatt jól beparáztattam magam ismét :? Már egy ideje szoptatás alatt és után iszonyatosan fáj a mellbimbóm és olyan fura a felszíne is. Szóval utána néztem, hogy mi lehet. Először csak valami fertőzést találtam meg gombát, aztán már jött a mellrák, stb... Doki megnyugtatott, hogy szerinte csak valami kis dolog....kenegessem ecsetelővel, aztán ha nem múlik akkor vesz mintát belőle és kivizsgálják.... Annyira megküzdök ezzel a szoptatással! Mindig van vele valami! Szép dolog, meg minden, és örülök, hogy van tejem, de én már rettenetesen várom a hozzátáplálást!!!!
Ja és Gréti arcán egyre több a kiütés, szegény már elég durván néz ki. Na persze ez meg a tejtől van, kiderült. Pedig semmi olyat nem eszem, ami kiütést okozhatna....sőt már szinte semmit nem merek enni...á, de mindegy, nem panaszkodom. :)

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


barbazsó, a hossz mindegy is, csak hozzávetőleges, úgyis folyton kukackodnak, tuti ne pontos a mérés... :) tök jó, hogy Samu jól bírta az oltást. és hogy fertőtleníted a kádat? mivel?
ja és a kiskádat ti hogy mossátok ki?
vicces lehetett ahogy Samu nevetett a néven. :) :) köszi a forgó dicséretet, olyan voltam, mint Csoki az Üvegtigrisből, volt nálam IKEA-s állatka meg szárító oszt' egyszer csak ott volt a forgó. :D a rózsaszín vízilóért elnézést, de legalább jó színes! :lol: a pihiszék zebrája meg nem olyan gázos, mint a fotón. :) uniszex szék. :)

hát én ma szerzek mi mást hátha van vmi ír csoda, mert sokkal jobban sír mostanság a poci miatt, mint eddig. nem értem, nem értem. :(

nadina a sópárna tök jó lehet, sosem hallottam még erről. :) reméljük beválik. a hozzátáplálással kapcsolatban anyukám lehangolt, hogy az is gáz azért... :lol: a sok pancsolás, maszatolás... ráadásul 4 hósan csak almalé, répalé mehet max, napi 1x egy-két kiskanál. :? a vicc, hogy minket már 2 hetesen teáztattak, etettek mindenfélével...

hibernia
 
 
 


Sziasztok

Elnézést de tegnap valahogy nem volt kedvem írni.

Hibernia:nálunk nagyon bejött ez az alkaron tartás.Hidd el nem fogod elejteni.K-vitamint természetesen szívesen adom.Ferihegy 2-ről fognak menni?Mert akkor majd kiállok a vecsési buszmegállóba,úgyis ott mennek el,és akkor odaadom :)
Petiről nagyon édesek a képek, a kedvencem a bubifújós.Hát eszméletlen,meg kell zabálni! :D
Oltás:mi két combba kaptunk,megnéztem most a kis könyvet,így 6 féle cucc ellen védett.
Gratula Petinek az átforduláshoz,tényleg egy hős! :D Azóta csinálta még?Egyébként nekem is vissza kellett tennem a körbe rácsvédőt,mert eddig csak sima fejvédő volt.Mindig amikor felébred forgatja a fejét,és valamelyik nap a nagy kopogásra ébredtem.Hát a feje volt a rácsnak ütögette ahogy forgatta.
Balu egyáltalán nem ijedős.A múltkor becsapta a huzat az ajtót,meg se rezzent.Néha azt hiszem hogy süket ez a gyerek! :lol:

Zsu:szegény Gabi :cry: Elmúltak a csípések?Láza volt Gabinak?Nem lehet hogy fájt neki a szuri helye?Nekem Balu azért sírt,mihelyt megemelte a kis lábát elkezdett sírni.Emlékszel,ezért kötöztük neki össze éjszakára,és onnantól kezdve nem sírt.
Balu azért kapott ennyi mindent mert nekünk még semmi játszója nem volt.Van a pihiszéken a játszóív,meg az ágyon körbe-forgó és ennyi.
Fejlődés:hát elvileg korababa Balu,gyakorlatilag meg nem tudom.Neki a fogantatás pontos dátumát se tudjuk,doki is csak méretek alapján ítélt születési dátumot.És mivel az elején 12 nappal idősebbnek vélték,aztán az idő teltével ugye egyre kisebb volt,hogy nem fejlődött rendesen,így senki nem tud semmit mondani.Elvileg aki a 37. hét után születik az nem minősül korababának.Na most az orvos által kreált időhöz képest 4 nap,és már nem lett volna koraszülött Balu.Ráadásul ő a kis súlya miatt került koraszülött intenzívre,na meg mert kapkodta a levegőt,ami érthető,mivel bent nem kapott eleget.Szóval szerintem Balunál nem kell másképp számolni,mint egy időbe született babánál.3 és fél hete lett volna elvileg hátra,nem nagy idő.Van aki a 38. hétre szüli a babáját,lásd Hibernia.Neki se kell két hetet levonnia.Csigaby-éknál azért más a helyzet.Egyébként 3.-án megyünk vissza kontrollra és meg fogom kérdezni konkrétan a kezelőorvosát erről.
Játszóívet én is akarok venni,olyat ami mindenhová felszerelhető,nem kötős,hanem csipeszes.amit bármire rá lehet csiptetni.

Csigaby:Gratula a nagy alváshoz!Nekem Balu rekordja idáig a 10 óra alvás volt.Tök jó hogy tudtál nagytakarítani,én még nem csináltam,de gyanítom hogy nem is fogom,majd talán ősszel.
Ennyire megviselte Annát a szuri?Szegénykém :cry: Anna már tud így forogni??? :shock: Nagyon ügyes akkor!

Charlott:nem tudom,nálunk még sose kakilt ki a pelusból.

Ercsi:most már meg tudtuk nyitni,nagyon édes Kendra baba.
Szerintem nem látsz furcsaságot,tényleg másznak.Próbáld ki hogy a talpához teszed a kezed és el fogja magát rúgni.Én ezzel szoktam szórakozni Baluval :lol:

Barba:még nem beszéltünk anyuékkal hogy mikor ünnepeljük a születésnapunkat,attól függ ki hogy dolgozik aznap.Szerintem hónap elején meg fogom tudni mondani,amikor mindenki megkapja a beosztását.De egyébként attól emrt én nem érek rá,ti még megtarthatjátok a talit!Persze mindent meg fogok tenni hogy ott lehessünk :D
Tényleg szinte folyton vigyorog Balu,most rászokott arra is hogy kaja közben vigyorog és néha így folyatja mellé a kaját.e annyira édes ilyenkor! :lol: :lol: :lol:

Mi jól vagyunk egyébként,Balu is.Tegnap kicsit nyűgös volt,de hát ez a szar idő...Napközben egyre többször alszik csak fél órát.Már napok óta.Enni mikor hogy eszik.tegnap csak 550et evett egész nap,viszont előtte meg 760at evett :shock: Ki érti ez.Viszont múlt hét péntek óta kap répalevet,nagyon tetszik neki,bár még a kanalas evés nem megy,felét melléfolyatja és a répaléfolt elég makacs,úgyhogy cumisüvegből kapja.Ma délután már őszilevet fog kapni,kostolgatunk már.Sokan korainak tartják,de anno anyumék ettől is hamarabb kezdték,de én sem akarom nagyon elsietni,inkább még csak kóstolgatunk.Olvastam neten hogy répalevet már 6-8 hetes babának lehet adni,így azért kezdtem ezzel.
Na most hirtelen ennyi.Majd még jövök ma :wink:

Jajj,még annyit hogy néztem a képeket gmail-en és nagyon édesek a babák.Charlott,nekem a közös képetek a kedvencem,nagyon szépek vagytok együtt.Zsu-nál meg a fejek tetszenek amiket Gabi vág!Nagyon kifejezőek :D

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Sziasztok!

Jelentem: Krisz ma először értékeli és élvezi a játékszőnyegét!!! :lol:

Köszi a pelus tisztításához a tanácsokat! :wink:

Gmailon egyszerűen minden baba gyönyörű! :D

KépKép
charlott
 
 


csöpplány Balunak boldog 3 hónapos évfordulót! :) kár, hogy nem volt kedved jönni, eltünedezik mostanság mindenki. :? mayday sem jön... :)
anyuékkal beszélek, mikor tudnák átvenni a szajrét. :) :) egyeztetünk. :)
most nekünk is 6 x van az oltásos könyvben, de a Hepatitis B hiányzik, az meg ugye itt kötelező. szóval az lesz jövő héten.... vagy valamikor.
mikor lesz a kövi oltás? de jó, hogy Balu már répalét iszik, tök irigyellek. hogy szereti is az meg külön király. :) amúgy hogy csinálod a répalét? úúúúgy kipróbálnám. :)

charlott, gratula, majd alig bírod elrángatni, figyeld meg. ;)

sajna én a forgás óta nem tettem ébren hasra, mert tegnap ugye egész nap nyűgi volt az oltás miatt és ma sem az a szuperhappy, elég ideges. eddig 2xfél órát aludt reggel 7 óta no de ezen ugye már meg sem lepődünk. ha nem akar, ne aludjon, csak ne sírjon.

a karra tevést kipróbáltam, de kiderült, nem a hasa fájt csak éhes volt. :lol: basszus 130 után sírt, mint az őrült, mondom, ez tuti has, de csak nem hagyta abba, bármit csináltam, visszatettem cicire és még evett 70-et... fél óra alatt 200... nesze neked max. 150 mg... :?

akinek nem szeret hason a babó, próbáltátok már, hogy lefekszetek és a hasatokra teszitek? nálunk tök élvezi és én is, nagyon vicces a feje 1 cm-ről... :D

hibernia
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?