Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok! Köszi a hozzászólásokat!Most jól gondolkodóba estem!Kép Lexie,remélem kislányodon halványulnak a pöttyök!? Ed,jön a második?Kép
Vendég

Andi, nem irigyellek, de gondolom már minden rendben van és tól vagytok a kezdeti történéseken. vagy ez nem is egy mai eset? igen a doki tényleg határozott és kicsit talán nagyképűnek tűnik, de nem az. megismertem és nagyon jó a határozottsága is és az egész stílusa. bírom, ha valaki ilyen.

Ilona, a pöttyök hol halványulnak, hol nem, de a saját megnyugtatásomra lementem vele reggel a gyerekorvoshoz. azt mondták, amit gondoltam, tejkiütés, teljesen normális, nem kell vele semmit csinálni. csak hát ha ezt egy orvos mondja, akkor megnyugtatóbb. de a kis cukikám nagyon aranyos volt. nem is sírt, csak a csempén nézegette a mintákat:-)
nem csodálom, hogy gondolkodóba estél, én is így voltam ezzel szinte az utsó pillanatig. hiszen mégis csak minimum 24 e ft- ról van szó (egyágyas szoba és négy nap esetén), amit ilyenkor lenne mire költeni. de arra gondoltam, hogy szeretném a cuccaimat (főleg a nagy értékűeket, kamera, fényképező, telefon, hálapénzek) biztonságban tudni és a családom is had legyen ott amikor akarnak. na meg a kislányommal szerettem volna lenni minél többet (nappal végig velem is volt). a terhesgondozáson amikor pedig megláttam a nem fizetőshöz tartozó zuhanyzókat és wc- ket, akkor kiakadtam. szóval ezek voltak azok az okok, amik miatt a fizetős mellett döntöttem és nem bántam meg. de nyilván ki lehet bírni a nem fizetősben is azt a pár napot és gondolom odafigyelnek arra is, hogy kit kivel raknak egy szobába. érted?:-)
lexie

Aranyos vagy Lexie!KépSokat segítettél ezzel az üzivel is! Én is biztos az orvosnál kötöttem volna ki még akkor is ha tutira gondoltam volna,hogy tejallergia! ANDREA megszerettem volna kérdezni már reggel,hogy az embólia az mitől alakul ki?Csak azt tudom,hogy nagyon veszélyes!És hogy derült ki,hogy neked az van? Minden jót!Sziasztok mindenki!
Vendég

Ilonana,
még nem jön, de a terv már elkészült, gondolatban már megvan. Ezért van az, hogy én már szoktam a Tesóról beszélni. Kincső 26án lesz 8 hónapos, azt hiszem, egy kicsit korai lenne még.

Üdv
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Ed!Kép Vámpíroska kislányod édes nagyonKép Sok sikert!
Vendég

Szia.
Igazából már tul vagyunk rajta.
Akkor is inkább az viselt meg,hogy 4 napig nem láthatam a babákat.
Az embóliát úgy veszed észre,hogy nem kapsz levegőt.(most már tudom). Igazából nekem azt mondták,hogy császár után ritkán de előfordul ilyen is. Attól még a szülés életem legszebb élménye volt.Valahogy a többi eltörpült mellette,
ha vannak a közelben jó orvosok.
Sziasztok
andrea_74

Sziasztok !

2 hete én is a Schöpfben szültem Arnold főorvosnál és Herczegh Szabolcsnál császárral, ahol az anesztes Sorbán doki volt. Nagyon elégedett voltam velük és az asszisztenciával is, de legjobban a végeredmény két pici ikerfiam dobott fel, akik 2750 és 2700 gr-al látták meg a napvilágot.KépKépKép
A kórházról annyit, hogy a 18. héten összevarrták a méhszájamat, és akkor elhatároztam, hogy csak fizetős szobában fogok szülni. Bár a szobatársak a nőgyógyászaton is kedvesek voltak, de a körülmények borzasztóak. Ráadásul idegen emberek leskelődtek be állandóan a kórterembe, sőt a pereputtyuk éjjel is ott ült a lift előtti padon. Így a szüléskor orvosom javaslatára a 3. emeleti fizetős szobákat választottam, méghozzá a 3-ast, ami kétágyas. Az orvosom a szülés előtt 2 héttel leszólt a Titkárságra és előjegyeztek egy körülbelüli időpontra. Mivel ikres kismama voltam már a 37. héten be kellett feküdnöm, és rá 1 hétre szültem. A bébikkel 6 napot voltam bent. A csaszi utáni intenzív őrzőbe is a 3. emeletre vittek, ami szintén fizetős. Így a teljes tartózkodásom 47.000 Ft volt. Lett volna más helye is ennek a pénznek, de így voltam nyugodtabb, hogy a cuccaim biztonságban vannak, és ikergyermekeimet nyugodtan tudtam szoptatni, és igazából csak 1 szobatárshoz kellett alkalmazkodni, akivel sokat segítettünk egymásnak.
A csecsemősökkel is maximálisan meg voltunk elégedve. Kedvességüket és jóindulatukat mutatja, hogy a hazajövetel éjszakáján kevésnek bizonyult a tejem, és a gyerekek üvöltöttek mint a fába szorult féreg. Mivel tápszerünk nem volt felírva a férjem felhívta a kórházat, ahol kézségesen adtak nekünk anyatejet, hogy átvészeljük az éjszakát, pedig ez hivatalosan tilos. De az emberség felülkerekedett a szabályokon.KépKép Igaz én még máshol nem szültem, de teljesen elégedett voltam itt a szakembergárdával, és ha mégegyszer szülnék csak ide mennék. Ilyenkor az ember félreteszi az infrastruktúrális gondokat, ha jó kezekben érzi magát. Mert ez a legfontosabb!!!

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok! Köszönöm a hozzászólásokat! Gratulálok a csemetékhez,sok tejcsit kívánok!Kép
Vendég

Sziasztok!

Enikő vagyok, kb.2 napja olvasgatok társalgó rovatokat szülészetekről, szülészekről.
Nekem két korház lenne szimpatikus:a Schöpf_Merei és a Szent Imre. Viszont sok férfi nőgyógyászban csalódtam már és most elsősorban nőket keresek majd terhesgondozásra és szülésre egyaránt.

Kérlek titeket, bárki aki ismer jó és kedves dokit kérem írja meg elérhetőségét, és a tapasztalatokat is szívessen olvasnám!

Köszi mindenkinek

Kép

Kép
prüntyi

Enikő!

A Schöpf-Mérei-ben több nő nőgyógyász dolgozik. Egyről vannak személyes és ismerősi tapasztalataim. Nem nála szültem, csak vizsgált egyszer és beszélgettem vele, illetve az egyik ismerősöm nála szült nem egészen egy hónapja. Pozitívak a tapasztalatai. Ő dr. Fodor Mónika. Elérhetősége: 06-20-366-4692.
Élőben egy szőke, magas vékony mosolygós nő.

Jó keresgélést!

Zita
pzita

Sziasztok!

Van egy eladó hordozókendőm használatival 3500 Ft-ért ha érdekel valakit. e-mail: virgile@freemail.hu

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
virgike

Enikő,

Egyetértek Zitával, engem is vizsgált Fodor Mónika, beszélgettem is vele. Nekem nagyon szimpatikus volt.

Kriszti

cuiccolo

Enikő!
Én Fodor Mónikánál szültem másfél éve és egy hónapja is Ő műtött, mert meghalt a babám a 12. héten és csak jókat tudok mondani róla.
Ha bármi kérdésed van írj nyugodtan priviben.

Réka
muki

Engem is vizsgált Fodor Mónika, és szerintem is roppant szimpatikus és kedves nő.Kép Viszont a kórházválasztásodon kicsit meglepődtem, mert az Imre és a Schöpfi eléggé más jellegű kórház.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Zita, Kriszti, Réka, Zsizsa

Köszönöm nektek az információt! Fel fogom keresni.Mesélnétek a kórházról?

Én még csak a Szent Imrében jártam, ott jó körülményeket tapasztaltam, de kicsit messze van, azér keresgélek más korházat ahol szintén pártolják az alternatív szülési módokat.

Meg igazából én az orvosokkal úgy vagyok, hogy ne nekem kelljen az információt kihúzni belőlük, hiszen ha nem tudom mit kérdezzek... mi a fontos... én azt várnám el, hogy ő amit fontosnak tart az én szempontomból azt elmondja. Vagy ez olyan nagy elvárás szerintetek? Én az a típusú ember vagyok, ha tudom, hogy mikor mi fog történni, mire kell felkészülni, akkor jobban elviselem a nagyobb fájdalmakat is! Utálom, a "váratlan meglepetéseket"-csak az orvosi területen! Kép

A Szent Imréből , Kocsis Évához volt szerencsém egyszer, és nem voltam tőle hasra esve, nem éreztem azt, hogy tőle megkapnám azt a lelki támaszt a szülésnél amit én szeretnék, így nem megyek hozzá többet. Hallottam ott Urbán doktornőről, de vele még nem találkoztam.

Szerencsére még nem vagyok állapotos így van még időm keresgélni, de 1-2 hónapon belül már szeretnék az lenni!

Mégegyszer köszi a segítségeteket!

Enikő

Kép

Kép
prüntyi

Enikő!

A Schöpf-Méreiben sajnos nem fogsz a gyerekágyas osztályon túl jó körülményeket tapasztalni, viszont szerintem a fizetős szobák jók. De a Szent Imre felújítás utáni színvonalát még ez sem éri el. A szülőszobát, az ultrahangnál lévő részt felújították, azokkal nincs gond.
Az alternatívsággal kapcsolatban annyit tudok neked mondani, hogy bár a híre nagyon konzervatív a kórháznak, messze nem az. Ugyan nincs szülőszék, de a szülőágy támláját felfogják neked emelni, ha úgy kényelmes, és nem fogják a lábad kengyelbe kötözni kitolásnál, mint egy-két csili-vilire felújított (Nem a Szent Imrére gondoltam.) kórházban, ahol a szemlélet a csillogás ellenére nem változott. És itt van egy nagyon jó orvos csapat, mind a nőgyógyászok terén, mind a gyerekorvosok közt. Ha ne adj isten szükség van rá, akkor nem kell a babát máshová szállítani, mert jó a koraintenzív. Többek közt a Szent Imre koraintenzíves ellátásra szoruló babáit is sokszor hozzák ide.

Ha a szülés szempontjából igazán alternatív kórházat szeretnél választani, akkor érdemes az István kórházban is szétnézned, illetve a MÁV-ban.

Kíváncsi vagyok, hogy végül hol fogsz kikötni, és hogy mikor fogan meg a kis emberke, aki miatt keresgélsz.

Üdv:

Zita
pzita

Szia Enikő,

Én az orvosomhoz ragaszkodtam igy keveredtem a Shöpfibe. A körülmények valóban kizárólag a fizetős részlegen jók. Viszont szakmailag a kórház élen jár. (mind a mama, mind a babák -főleg koraszülöttek- szempontjából).
A Szt. Imrében születtem én, a húgom, az unokatestvéreim, ott belgyógyász az egyik barátunk és több ismerősöm is szült ott. A kórház nagyon szépen fel van újítva és valóban élen jár "alternatívoskodásban".
A MÁV-ban (sajnos) feküdtem 4-5 hetet babástól, háát az isten óvjon Tőlük. Bár én egy speciális eset voltam, sokan meg vannak elégedve.

Kriszti

cuiccolo

Prüntyi,
szerintem azért kissé konzervatív a kórház pár dologban, kötelező a beöntés, a borotválás, a gátmetszés, nem ihatsz/ehetsz a vajúdás közben, és csak a szülőágyon szülhetsz, bár tényleg felemelik a támlát, ami jó. De nem szülhetsz állva, térdelve vagy szülősámlin, esetleg medencében (mondjuk, ez engem sohasem vonzottKép, nem tudom, hogy te mit szeretnél). A fizetős szobák nagyon jók, ott veled lehet a babó végig, ha akarod, kivéve a reggeli és esti gyerekorvosi vizitet, de ha nincs ilyenben hely, akkor olyanba is kerülhetsz, ahová csak három óránként hozzák ki a babákat. Viszont a koraintenzív nagyon jó (de remélhetőleg nem lesz rá szükséged), és tényleg nagyon jók a szakemberek. Szóval én azért nem mondanám a Schöpfire, hogy alternatív lenne szülési módok tekintetében (egyébként nem is szeretem ezt a szót, szerintem nem alternatív, hanem természetes szülés létezikKép), de tényleg jók az orvosok. Én is még az Istvánt és a MÁV-ot ajánlanám, hogy nézd meg őket, és aztán válaszd ki a neked legjobban tetszőt.

Sok sikert a babucihoz!Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Zita, Kriszti, Zsizsa

Hát lányok...Kép Nem gondoltam volna, hogy ennyire jó érzés, hogy ilyen sokan segítetek, így "ismeretlenül" is, komolyan elérzékenyültem...

Nem vagyok az a chat-elős fajta,de ide mindig vissza fogok térni informálódni és levelezni Kép

Köszönöm a tippeket, megnézem mindkét korházat, vajon, ha megkérem megmutatják az osztályt?

Enikő

Kép

Kép
prüntyi

Szia Enikő! Kórház és szülőszoba látogatás előzetes bejelentkezés alapján, 476-4400/159-es mellék. Nekem ez van a mamakalauz 2004 papíron! Kérdezz nyugodtan,valaki mindig válaszol majd!Kép Én az első babámat várom a 25.héten,ebbe a kórházba fogok szülni februárban...
Vendég

Köszönöm Ilona!

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Pontosan három hete, hogy világra jött az én szemem fénye Marcell Sándor cicafejű uraság.
Ebből következően már rég adósotok vagyok a történettel. Régebben mindig értetlenül vártam a Ti történeteket a szülések után, mert azt hittem ez egy egyszerű munka. Vagyis a baba alszik a nap nagy részében és cicizik néha. Emellett biztos sok idő marad Internetezni. No nem így van. Sőt eddig csak 1-2 mondatra volt időm itt-ott, de ne siessünk ennyire előre. Kép
Szóval okt. 3-án vasárnap, egész nap rosszul éreztem magam és az esti vérnyomás mérésnél kibukott egy 160/125. Ettől nagyon megijedtem, mert olvastam, hogy ha a 2. Érték 100 fölé megy akkor az a kisbabára veszélyes, ezért mértem még hármat 20 percenként és hívtam a Szabolcsot. Ő ez idő tájt Franciaországban volt, de sikerült utolérnem és kért, hogy azonnal menjek be a kórházba menetfelszereléssel és várjam meg ő indul haza.
Mire be értem a kórházba 200/120 volt a vérnyomásom, amitől a szülésznő (Kriszti) eléggé megijedt és akit csak talált odahívott. Biztonságban éreztem magam, ott volt dr. ifj. Szőnyi (tudom, hogy remek orvos) rettenetes nyugalmat árasztott a hozzám való viselkedése, Kósa dr. (nos ő gyűlöli a kövéreket és ezt soha nem mulasztotta véka alá rejteni, de én már kis életem során megedződtem az ilyesmihez) a gyerekcsináló, Garamvölgyi a főigazgató (jaj őt annyira megszerettem, mindig meglátogatott engem), ő azért már tudhat valamit, Bányász dr. ő tartotta az egyik tanfolyamot és már ott is nagyon szimpatikus volt. Nos mondtam nekik, hogy rendesen akarok szülni (nem császárral) és hogy Szabolcs már úton van, szeretném megvárni. Két napig vajúdtam a szülőszobán fájásokkal (hol két percig tartókkal 3 percenként, hol pedig 1 percig tartókkal 5 percenként) , de csak 1 ujjnyira tágultam, mert a baba visszatolta magát a vízbe és nem segített a buksijával. Kedd reggel kegyelmezett meg a Garamvölgyi a Szabolccsal és úgy döntöttek jöhet a császár. Addigra már olyan elcsigázott voltam a fájásoktól, hogy bármibe bele mentem volna, csak a karomba tudjam már a csimotám.
Innentől nagyon gyorsan pörögtek az események. Férjemmel felsétáltam a szobámba (sikerült egyágyasba kerülni), átöltöztem hálóingbe és mentünk a szülőszobába. 5 perc ctg, aztán katéter felhelyezés (egyáltalán nem fájt, feleslegesen ijesztgettek vele), a borotválást én megcsináltam otthon, a beöntést nem kérte Szabolcs (ezen nagyon meglepődtünk a szülésznővel, de én nem erőlködtem, hogy nekem feltétlenül tessék adni Kép ).
És akkor bejött a szobába, az én legnagyobb kedvencem dr. Sorbán. Egyszerűen imádom. Szépen elmondta, hogy mik a lehetőségeim, és hogy ő a spinál-t ajánlja. Megígérte, hogy nem fáj. Átsétáltam a császár műtőbe felültem az asztalra és hagytam, hogy beadja az érzéstelenítőt. Meglepődtem, hogy tényleg mennyire nem fáj. Kellemetlen, de nem fáj. 10-kor kezdődött és 10.38-kor emelték ki az én gyönyörűségemet, az apukája és a nagymamája várt rá a szülőszobába, szépen felsírt és aztán el is hallgatott, 10/10 apgart kapott, 51 cm és 3950 lett a súlya. Legnagyobb bánatomra akkor nem láthattam, csak 20 perc múlva, miután lefürdették és bepólyázták. Odahozták nekem, hogy megpuszilgathassam és megsimogassam, a csecsemős türelmesen tartotta, amíg én próbáltam betelni vele. Annyira gyönyörű és törékeny volt. Amikor elvitték én zokogni kezdtem. A boldogságtól, nagyon boldog voltam. Sorbán dr. a kezemet fogta, Szabolcs meg néha két öltés között vigasztalt. Aztán bealudtam, szerintem ebben a Sorbán dr. keze van, de letagadta Kép
Arra ébredtem, hogy a férjem kukucskál a műtő ajtajánál és szerelmesen nézz rám. Na erre megint elkezdtem zokogni Kép . A dokik teljesen ki voltak a sok sírástól, én meg mondtam, hogy nem minden nap történik velem ilyen csoda. Kép
Az őrzőben már együtt volt az egész család. Szerencsére csak én kerültem oda, így senkit nem zavartunk. Este 6-ig ott volt mindenki és felváltva dajkáltuk a kis jövevényünket. Sikerült cicire raknom (mozdulatlanul kell feküdni a spinál után) és a babácskának sikerült szopiznia is 4., 5. Próbálkozásra. Persze akkor megint sírtam Kép
Aztán hármasban maradtunk (apával és babával), örültünk egymásnak szótlanul. Simogattuk, öleltük, szerettük egymást. Aztán egyedül maradtam. Másnap reggel átsétáltam a szobámba és megkaptam oda a kincsem. Hamarosan jött a nagyi is, aztán apa is. Velem volt a kis Drága minden nap, minden éjjel. Szopiztunk rendesen. Eleinte 20 aztán 40 és pénteken már 80 gr-ot is. Császár után azért ez nem semmi Kép nagyon büszke voltam magunkra.
Szombat reggel haza engedtek. Nagyon boldogan tértünk haza. Az első 3 éjszakát becsülettel végig csináltam a babussal a negyediket már nagymamai segédlettel sikerült, mert nagyon kimerült voltam a folyamatos ébrenléttől, szoptatástól. És itt követtem el a legnagyobb hibát, azzal, hogy segítséget kértem. Anyósom, ugyanis csupa jó szándékból, nem kelltet fel, hadd aludjak és inkább megtömte őt tápszerrel, nekem meg jól bedurrantak a melleim reggelre. Pedig lefekvés előtt abba maradtunk, hogy ő csak a büfit vállalja át és szól nekem, ha szoptatni kell.
Így a baba napi egy tápit ezután is igényelt. Olyan ideges voltam, hogy arra nincs is kifejezés.
Aztán visszakerültem a kórházba egy bevérzés miatt (nem részletezem, mert nem akarom riogatni a várandósokat), ahol ergam cseppeket kaptam, amitől úgy elapadtam, hogy most már csak napi 200 gr tejem maradt. A védőnő szerint már nem fog nőni ez a mennyiség, de én nem adom fel. Iszom a soja tejet, eszem a lucerna csírát és iszom a Laktoherbet. Hátha nőni fog a mennyiség. A legrosszabb az, hogy amíg én kórházban voltam a babuska elfelejtet ciciből szopni, pedig az segítene szaporítani. Egyszerűen lusta. Igyekszem azért visszaszoktatni és ez most úgy tűnik meg is indult.
Na ennyi írásra volt most időm, nem olvasom vissza, mert sír az apróság, nézzétek el a fogalmazási hibákat.
Üdvözlettel Multiplusz

Kép
multiplusz

Olyan boldog vagyok, hogy sikerült képet feltenni. Kép
multiplusz

Multiplusz!

Nagyon szép a szüléstörténeted. Köszi, hogy megosztottad velünk.

Tündéri a fiad!

Anyósodra ne haragudj, biztosan tényleg a jószándék vezérelte. Csak sajna igaz a mondás, hogy a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve.

Sok sikert a visszaszoktatáshoz! A fejleményekről majd tájékoztass minket, ha nem gond. Részemről szurkolok nektek.

Üdv:

Zita
pzita

Multiplusz!Kép Köszönjük a történeted,hogy leírtad nekünk! Gratulálunk! Örülök,hogy megerősítetted az orvosi gárdába vetett hitünket!Kép Jó volt olvasni... Minden jót nektek!Kép Sziasztok.
Vendég

Multiplusz,
nagyon szép a történeted!Kép A kisfiad (nem is tűnik kicsinekKép) meg nagyon cuki!Kép Ha esetleg tanácsra van szükséged a cicireszoktatással kapcsolatban, ajánlhatom Coryt, aki szintén itt szülte meg a kisebbik fiát, aki koraszülött volt, bent volt jópár napot, és cumizavaros lett, de aztán sikerült visszaszoktatni a cicire.Kép Biztosan szívesen megosztaná veled a tapasztalatait, ha írsz neki; a címe: cory@eposta.hu. Remélem, nem haragszik meg, hogy így reklámozom.Kép

Minden jót, és sok-sok tejcit! Az Urtica urens ch5-ös homeobogyót próbáltad már? Nekem sokat segített.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Köszönöm, jól esik ez a topic-közi szeretgetés az ember lelkének.
Az orvosokat tényleg csak dicsérni, tudom. Hihetetlen profik és nagyon kedvesek.
Hát ha segíteni akartok a következő tapasztalatok érdekelnek:
Hogy tudom kitolni az etetéseket 3-ról 4 óránként-ra?
Milyen módszerekkel lehet több éjszakai alvásra bírni a gyermeket?
Szerintetek, hány hetesen jutnak el oda a picik általában, hogy csak kétszer kelnek fel egy éjszaka?
Na és mikor alusszák át az éjszakát? Kép

Nagyon meghálálnám, ha segítenétek, hogy kicsit elviselhetőbbek legyenek az éjszakák. Most minden éjjel fent vagyunk, ami nagymamai segédlettel megy, de illene most már egyedül is helyt állnom. Kép

Cory címét köszönöm, keresni fogom, mert minél előbb rá akarom venni a babust, hogy ciciből egyen.
multiplusz

Multiplusz!

Az első és a harmadik kérdésedre nem tudok válaszolni. Az elsőre azért mert nem próbálkoztam ilyesmivel sohasem. A harmadikra meg azért, mert ezt szerintem eddig senki nem próbálta felmérni. A három gyerekem alapján én három különböző időpontot tudnék max. átlagolni.

A második kérdésre talán tudok segítséget. Az éjszakai felkelések, menjenek minél kevesebb faksznival. Ha nappali körülményeket csinálsz, akkor nem fogja tudni megkülönböztetni a napszakokat. Ráadásul mivel ilyenkor az ember nagyon szeretné, hogy visszaaludjon az a csepp emberke, szinte görcsösen, akkor megérzi a feszültséget és még kevésbé sikerül az altatás. Pelenkázás csak kaki esetén, egy éjjeli fény elég, ha világít.

A negyedikre tudok neked válaszolni, de örülni nem hiszem, hogy fogsz neki. Teljesen változó. Van aki két hetesen, van aki két évesen. És ezen határok között, sőt még ezen kívül is sok minden elképzelhető. Az én három gyerekem teljesen azonos altatási és szoptatási gyakorlat mellett 10, 12 és 2 hónaposan kezdték átaludni az éjszakát.

Az elsővel kapcsolatban visszakérdezhetek? Miért szeretnéd? Azon kívül hogy fáradt vagy. Most próbáltok viszaszokni a cicire, ráadásul még nagyon pici a fiad. De ha nem mostanra gondoltad, akkor is áll a kérdésem.

Üdv:

Zita
pzita

Multiplusz!

Nagy nagy gratula a kis jövevényhez, igazán szép a szüléstörténeted. Marcell olyan boldog babának tűnik, semmi zaklatott külső :-)
Az én Marcim 2 hónapos korától átaludta az éjszakát viszont -kit tudja miért- kb. 2 hete ismét felkel és kér enni hajnali 3-kor.
Az éjszakai etetés nálunk is különbözik a nappalitól, gyors tisztába tevés enyhe éjszakai fénynél, evés, büfi majd vissza a kiságyba.
Türelem, türelem és minden beáll a rendes kerékvágásba.
Kriszti

cuiccolo

Sziasztok!

Multi, nagyon jó olvasni a szüléstörténetet! Marcell gyönyörű!!!!!
A kérdésekkel kapcsolatban én is csak általánosságokat tudok mondani. Szerintem a 4 óra majd jön (nálunk 5 hósan 1 hónapig 4 óránként evett napközben,majd visszaállt a 3 órára). Az elején, mint a vekker: 3 óránként jelzettKép
Az éjszakázás húzósabb, de nekem 1 dolog vált be: fogadd el, ahogy jön. Ha kicsit többet alszik a későbbiekben, örülj, ha esetleg megébred, gondolj arra, hogy ez nem fog szokásává válni, a holnap biztos jobban alszik. Nem idegeskedem emiatt. Andrisom 7 és fél hónapos, volt, hogy egy ideig már 6kor kelt, aztán vissza a 4 órára 1 hónapig, mostanában fél 6 körül kel enni(de fél 1 kor megébred, bár visszaalszik magától pár perc múlva) Szóval: TELJESEN változóKép Fel a fejjel, türelemKép
Pár baba azért kel éjjel, mert éhes. Én próbáltam agyonetetniKép alvás előtt egyszer, ugyanúgy hajnalban csipogottKép, vagyis nem jött be.
Igazából tényleg az a a megoldás, amit Zita ír, hogy nem baj, ha kel, eszik, csak utána hamar aludjon vissza a baba, hogy Te is tudj pihenni.

Lányok, érdeklődni szeretnék, hogy a Schöpfiben ki foglalkozik lombikkal? Mintha a Kósát említettétek volna. Csak ő? Egy ismerősöm már úgy is próbálkozott, de sikertelenül sajnos, orvost váltana.

Pusza, Kriszta
móki

Multi, mégegyszer gratula.
Nálunk az éjszakák elég zűrösek voltak, Kincső volt, hogy óránként ébredt. Éjszaka csak szopi van, peluscsere csak ha bekakilt. Villanyt nem szabad felkapcsolni, mert jobban felébred. Mikor már belefáradtam az állandó rohangálásba, kivettem a matracot a kiságyból és a mi matracunk mellé tettem, hogy kéznél legyen a gyermek. Sokat javult a helyzet. 3 napja került vissza a kiságyba és türhető az éjszaka. 1* vagy 2* ébred, este 9-től reggel 8-9ig. Ha fogzik, akkor többször, de akkor érthető.

Móki, ugye a tv-t nézed? Kedv? Ha jól emlékszem, mindenki Kósát emlegeti.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Móki,

Kósa dr. a fő "gyerekgyáros".
Kriszti

cuiccolo

Szia Zita, Kriszti, Zsizsa

Képzeljétek, mivel én fanatikus szülőszoba rajongó vagyok, így tegnap is néztem az adást, és pont a Szent István kórházban szült egy hölgy, és nagyon szimpatikus volt a doki és a kórház mentalitása!

Remélem nem csak a kamera miatt volt! Mindenesetre még vacilálok a Imre és az István között!

Elmegyek mindkét kórházba körbenézni!

Enikő

Kép

Kép
prüntyi

Szia Multi!

Valóban szép a történeted és nagyon gratulálok n is!

Enikő

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok új mamák!
Móki csak röviden: nekem Kósánál 3.szorra lett eredmény.

Multi: Rózsa Ibolya a LLLigától NAAAAGYON sokat tud a szoptatásról, szerintem sokat tud segiteni...LLL honlapján van telefonszáma, amin ingyen tanácsot ad bármilyen szopi-kérdésben...Nekem több infot adott mint az összes babás magazin eddigi kiadásai...és KITARTÁS!!!!!
timili

Ja, még vmi: állítólag az átalvás ( a védönöknek ez már 5 óra alvást jelent egyben, nekem mondjuk este 8-tól reggel 6-ig számitana annak) szóval ez állitólag az agy érésével füg össze, nem pedig a teli pocakkal. (Mellesleg én próbáltam eddig így is, úgy is mindkét esetben u. a. volt az eredmény: 3 órás kelés)
Tehát , bár nekem naaagyon nehezen megy, tü-re-lem...Majd, egyszer csak, átalusszák az éjszakát...úgy iskolás kor felé...:-))

Az enyémmel egyébként nekem leginkább az a bajm h nem alszik sokat. Kb. 12 óra össz. egy nap.Azt is nagyrészt kevébbé mélyen...ami ugyan sokak szerint normál, mert a piciknek még több a REM fázisuk az alvás közben, de nekem elég nehéz ezzel létezni...
Mellesleg ne gondoltam soha h nekem lesz egyáltalán ennyi türelmem is...Néha vannak napok amiket jobb szeretnék minél elöbb befejezni, söt már gondoltam arra is hátha van a közelben valaki aki mondjuk hetente csak 1 X ugyan, de felkel helyettem és megszopiztatja...:-)))))))))))de sajna senki...
Biztos majd visszasírom ezt az idöt is...egyszer....mint a terhességet....vagy mint a szülés....bár akkor ezeket sem igy gondoltam...

Jók legyetek! Meg a babucik is!
timili

Sziasztok Lányok!
Szia Multi!
Már nagyon- nagyon vártam a beszámolód és örülök, hogy minden rendben van veletek.
A kérdéseidre én os csak a saját tapasztalatom tudom írni, ami szerintem túlságosan szép és jó. Laura pontosan a betöltött harmadik hetén megajándékozott egy éjszakai átalvással, amit én véletlennek gondoltam, de nem az lett! Azóta este tíztől reggel 9- ig egyhuzamban alszik. Egyetlen egyszer sem ébred fel. Napközben szépen bepótolja azt a kajcsit, amit éjszaka elmulasztott. Ő cumisüveges kisasszony a kezdetek óta és pótlásként tápot is kap kb. 1/3 mennyiségben. Persze a legideálisabb a tej és ciciből, de nehogy elszomorodj, ha nálatok ez nem így van. Nálunk sem így van és nem látom hátrányát. A kislányomnál nyugodtabb és egészségesebb babát nem is kívánhatnék. A babák és a természet kiválasztják, hogy nekik mi a legjobb.
Szerintem csak a babucin múlik, hogy mennyit és mikor alszik éjszaka. Azt tudnám tanácsolni, hogy ha csak egy ici- picit mozdul meg, ne kelj fel azonnal, lehet, hogy visszaalszik. Ha éhes, úgyis fel fog kelni és kér enni.
Marci nagyon cuki a képen, szép, erős és igazi fiúcska!

Képzeljétek, Laurám gyönyörűen mond egy- két magánhangzót (e, i, á, ö) és amikor hosszas szájformázás után kijön a hang, olyan büszke és úgy örül. Egyfolytában mosolyog tátott szájjal a kis fogatlan mukikám. Ez a leges- legszebb dolog a világon.

Ja, és Multi, ne gondold, hogy a szülés után közvetlenül abbamarad a sírás. Annyit fogsz még örömödben sírni a nagy boldogságtól!:-)
Szabolcsnak feltétlen vigyél majd fényképet Marciról, nagyon fog örülni neki. A hat hetes kontrollra mi is vittünk képeket és Laurát is elvittük, megszeretgette:-)

Puszi lányok!
lexie

Sziasztok!

Multi gratulálok, nagyon szép a történeted!
Az éjszakáink nekünk már majdnem rendben voltak, de most megint folyton felébred. Lehet, hogy ez a szeparációs félelem, mert napközben is rögtön hiányol, ha nem lát.

Prüntyi, a barátnőm azokkal szült és nagyon meg volt velük elégedve. Az orvosnak nagyon jó hírneve van így rengeteg a betege, de állítólag kedves és sokat viccel. A barátnőm borzasztóan aggódós ée hülyére zaklatta kérdésekkel, de jól bírta.
Én is nézem a szülőszobát.Kép Tud kedvet csinálni az újabb babagyártáshoz.Kép

Szia Ed! Az úgy tűnik nálunk is jó, ha beteszem kettőnk közé az ágyba, csak reggelre folyton kitúr és el is zsibbadokKép

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok kismamik!
Úgy néz ki, lassan finisbe érek, azaz a hónap vége felé fog megszületni várva-várt kisfiúnk. Azt olvastam a babanet valamelyik topicjában, hogy itt az ideje elkezdeni felkészülni, ha az ember lánya gátvédelemmel szeretne szülni. Bár tudom, hogy a Schöpfiben először szülő kismamáknál szinte biztos a gátmetszés, de azért próbálkozni lehet a gátvédelemmel, ugye? Szerintetek van olyan szülésznő a kórházban, aki profi ebben?
Valójában a kérdésem az lenne, hogy a gátmasszázs fogalma mit is jelent? Az olaj megvan már, csak a művelet nem tisztázott még. Segítsetek, ha tudtok!
Köszi
ildi
matt07

www.nandu.hu-n le van irva. hogy hogy kell

Kép
babarozsa

Matt, én simán massziroztam oda-vissza, föl-le.....vágtak is jó 4 cm-t. (baba 4,5 kiló volt)De ma már csak nagyítóval tudná apa megtalálni, azt meg nem viszunk az ágyba...
timili

Sziasztok!

Köszi az infót a Kósáról. Valaki esetleg az elérhetőségét meg tudná adni priviben (hamar továbbíthassam az illetékeseknek)? A profilomban van a címem. Előre is köszi!

Ed, hát persze, hogy megint Szülőszoba függő lettem, és a kedv egyre csak növekszik Kép Lassan már időszerű lenne a kivitelezés, de a párom hajthatatlan, hogy a szopik számát csökkenetenem kell, mert nagyon lemerít szerinte. (megjegyzem, szerintem is).

Ildi, masszázsolajjal érdemes szülés előtt is kenegetni, masszírozni - talán kisebbet vágnak. Nem tudom, gátvédelmeznek-e a szülésznők, de első babánál tényleg gátmetszés van. Ne aggódj!!!! Én észre sem vettem, a varrás szintén nem fáj. Ilyenkor a legjobb fájdalomcsillapító a baba, ha utólag mégis fáj egy picit a seb. Kép Próbálj meg többet fekve szoptatni, akkor az sem okoz gondot. Emiatt tényleg ne aggódj!! Szorítok, hogy ügyes dokid legyen!

Móki
móki

köszönöm a hozzászólásokat/segítségeteket!
ildi
matt07

Sziasztok!

Én is itt néha kérdezősködök, így most is ezt tenném!:
Kigyültek az almácskám és mennék DM-be gondoltam akkor a babának megveszek minden pelusfélt. JAnuár elejére vagyunk ugyan kiírva, de már elférnek a cuccaiKép
Szóval azt szertném kérdezni, hogy mit kell otthagyni a korházba? Pelust? és kell más is?Tudom, hogy már csomószor volt róla szó, de visszakeresni nincs energiám és akkor még nem találtam fontosnak.
Légyszíves írjátok le nekem!

Köszönöm
Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Rékacs,

A kórházban leadni az újszülöttnek: pelenka , popsitörlő, kenőcs, babafürdető(nem a gyógyszertári tubusos, csak sima bolti)
Nem fogod elfelejteni, mert nem hagyjákKép

Pusza,

Móki
móki

Móki kell még Kósainfo? Telefon, tapasztalat?
timili

Sziasztok lányok! Szeretnék információt kérni szülésznő-ügyben! Segített itt valakinek Jolika keresztnevű?A dokim őt ajánlotta!
Vendég

Szia Ilona!
Nekem ő volt a szülésznőm, nagyon profi, kedves, megbízható. Nála jó kezekben leszel.Ha kérdésed van írj nyugodtan.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok Kép

Ha lehet, én is társulnék Ilonához, kaptam az orvosomtól egy nevet, hátha ismeri valaki...

Fekete Ildikó

Ha esetleg tud róla valaki valamit, hálás lennék az infóért Kép

Lir
lirian

Köszi Barbi!Kép Válaszod elég meggyőző volt számomra!KépA többit majd személyesen tőle... Bence kisfiad tündéri!Kép Nekem is fiam lesz, februárra várjuk!Kép Minden jót! Sziasztok!
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?