Új privát üzeneted érkezett!

Mókica!
Gdm-ben nem tilos a gyors ch reggel?
Tudod,hogy a narancslé ch-ját ugyanúgy kell számolni,mint magát a gyümölcsöt?!

Hát lányok,kitartást kívánok nektek,ez piszok kemény lehet :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zazzy 2010.07.20 11:29-kor.
zazzy
 
 


:D :D :D :D :D :wink:
zazzy
 
 


Hajrá Zazzy :lol:

Mók: Teljesen megértem, hogy nem szeretnél az inzulin "kötöttségeivel" élni... Drukkolok Neked és Mókicának is, hogy sikerüljön diétával kordában tartani a cukrot.

Kép

Kép
bettica
 
 

 
 

Sziasztok!

Rambóka!

Ákosnál is volt egy nagyon rázós időszak a kakival. Úgy ahogy írod, állt, feszített, ordított, a szobában folytattuk le a műsort törölközőn. Szép volt. :roll:

Én azt gondolom, hogy nála elsősorban az egyoldalú táplálkozás volt az oka a szorulásnak. Őkelme nem eszik meg mindent (a húst egyáltalán nem), joghurt, tej, tuturi (túrórudi) ment, gyümölcs, leves bele, a rágcsálni valók és ennyi. Ezt valahol én cseszhettem el, mert biztos vagyok benne, hogy azért nem eszik, hogy engem húzzon, de ez egy másik kérdés.
Tudod mi hozta meg nekünk a változást? A bölcsi. :roll:
Eszik mint a gép, bármit amit elé raknak, mert a többiek is esznek! Rendesen kajál, van rendes kaki is, szinte mindennap. Most hogy bölcsi szünet van, megint nem eszik, látványosan kisebb lett a hasa is, de nem tudunk mit csinálni vele.
Tudom, ezzel nem lettél okosabb. Az egyik fórumon egy anyuka szintén ezzel küzd a lányával, visszaolvasom majd, hátha találtak valami megoldást.

Zazzy! :wink: :wink:

Pussz mindenkinek!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Zazzy, nem mondták hogy gyors ch nem lehet reggelire, egyenlőre csak a fehér lisztes dolgok és a cukor tilos. De máshol olvastam, hogy nem szabad, meg ugye saját bőrömön tapasztaltam, hogy nem jó.
Hajrá laptető!!!

Mók, mi a címe a kismamatornás dvd-dnek? Kéne nekem is mozogni valamit, mert igen eltunyultam, és a mozgás is jó hatással lenne a cukiszintre, meg most olvastam, hogy a savanyú káposzta is lejjebb viszi. Meg a fejes is, és a kelkáposzta is jó cukit csinált nekem.

Vicky, igen sajna tudom, hogy benne van a pakliban az inzulin is.

Monee, de jó téged is látni!

Bettica, köszi a drukkot.
mókica
 
 


Mókica!
Annyi van a dvd-re írva hogy:"kismama edzésprogram".
Valami külföldi csajszi van benne, nem ilyen Rubint Rékás vagy ilyesmi.


Megjöttünk a cukros dokitól, a diétás reggelis terhelésem 60 percesnél 5,6!!!!!!, a 120-as 4,9. De őt csak a 60 perces érdekli.
Tehát így diétával most jó!!!!! :lol:
És nincs még inzulin!!!!!!

Jövőhéten újra megyek.

Kép
mók
 
 


mók: Ennek nagyon örülök. Csak így tovább.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Mók: Ez tök jó!!!! Éljen :D
Csak így tovább!

Kép

Kép
bettica
 
 


Mók!
Dejó!Ez az,csak így tovább! :wink:

Mókica!
Direkt megnéztem a diétás kiskátéban,hogy a narancs GI értéke csak 40,míg az inzulinértéke 64 :shock: Nagyon csalósak ezek a dolgok :?
Én is egy noname kismamatornát csináltam(már amikor csináltam :oops: )990-ért vettem azt hiszem tescóban.

Monee!
Jöhetnél sűrűbben is! :wink:
zazzy
 
 


Mókica!

A másik topikon olvastam hogy már 3 hónapja nem ettél fagyit.
Igaz lehet azt mondom könnyen beszélek mert Budapesti vagyok,de itt vannak cukrászdák, ahol van diabetikus fagyi 1-2 ízben.
Nézz után biztos találsz felétek is.
Illetve esezmbe jutott magamnak is hogy veszek egy kis fagyigépet, és gyártok édesítővel, nem nagy kinszt mert alapot meg kell főzni, tojás, tejszín, tej, meg édesítő, és agyümipürét belekverni, aztán uzsgyi a gép.
Nemrég láttam a tévében.

Ja itt van cukormentes cukrászda is sütikkel, meg minden, arra is keress rá szerintem, hátha ott is.

Persze ez se minden nap de hetente 1-2 alkalommal uzsi hekyett mehet.


Most tudtam meg hogy a dinnye tilos /lenne/, mert hogy 40%-a szőlőcukor, és a többi része csak a gyümölcscukor.... :cry:

Remélem nem veszed tolakodásnak a fagyis gondolataimat.... :lol:

Kép
mók
 
 


Mók!
Egy szelet dinnye nyugodtan mehet(azt hiszem,Mókicának is engedték)a dinnyével az a legnagyobb baj,hogy igen nagy %-a víz,így hajlamosak vagyunk nem egy szeletet enni belőle :?
zazzy
 
 


Mók, nagyon szépek az eredményeid!
A fagyis dolgot nem vettem tolakodásnak, de még csak 3 hete, hogy nem ettem.
én ezt az oldalt találtam:
http://www.mamami.hu/forum/showthread.php?t=832
Meg van egy sütis könyvem: Cukor nélkül édesen. Meg a 100 legjobb reformdesszert van még.
Ma ettem dinnyét, egy kisebb szeletet. Ennyit engedett a dokinő uzsi helyett. Én a körtéről, szilváról és szőlőről lettem letiltva. A körte nagyon fog hiányozni, nagyon szeretem.

Zazzy, köszi az infót. Mindig tanul valamit az ember. Még arra gondoltam hígítom a gyümölcs leveket, hogy ne csak a víz legyen a folyadék.

A cukimérőmmel lehet gond lesz, mert nem lesz hozzá tesztcsík. Végső esetben megkeresem a gyártót.

Többiek?
mókica
 
 


mók: Én ettem görögdinnyét tavaly, mert ugyan sok benne a cukor, de azt mondta a dokinénim, hogy nagyon gyorsan kiürül. Nincs is nagyon ideje felszívódni. Ha cukorba nem kavar be akkor mehet.

mókica: Milyen cukkermérőd van? Nem mindegyikhez írhatják a tesztcsíkokat és így jó drága. Én lecseréltem a cukormérőmet miatta, de arra is kapsz receptet.

Én nagyon mérges vagyok. Voltam terheléses cukron múlt héten. Mondtam hogy kéne inzulin is, azt persze nem csinálták meg mert drága. Most kijött, hogy 4,7 a 0 perces és 7,4 a 120-as. Szóval nem írta fel a metformint a dokinő és mivel nem kaptam javaslatot sem rá, ezért nem fogja kiírni a háziorvos. Hiába mondtam neki, hogy a legutóbbi 7,4-es cukornál 115 volt az inzulinom, ez nem igazán hatotta meg. Azt mondta majd szedjek akkor ha megint babát akarok. Ja, addig meg merítsem csak ki a hasnyálmirigyemet!!! Ti hogy szereztetek szülés után gyógyszert? Már 10 hetes kora óta nem szoptatok és még mindig nincs gyógyszerem.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Bocsi, kétszer küldtem el véletlenül.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky: miért nem mondtad, hogy szeretnétek már kistesót ;) Max védekeztek :)

Mókica: milyen mérőd van? A gyümölcslé hígítása jó ötlet... Persze csekkold le utána a cukrod. A dinnyét pedig próbáld ki, hátha neked nem viszi fel a cukrod...

Kép

Kép
bettica
 
 


Mókica!

Megnézem a linkedet....és köszi a dinnyés infót!

Vicky!Tényleg azt kéne mondanod hogy hé akarok még babáagy másik dokit keresni..... :?

Voltam 4d-n, nem igazán sikerült,de azért itt van,feltöltöm.... Kép file:///C:/Users/Dia/Desktop/K%E9p009.jpg

Kép
mók
 
 


Mók!
Éééééééééééédes!

Vicky!
Tényleg vagy azt mondod,hogy babát szeretnétek,vagy másik orvos :roll: :? :evil:
De nekem van ismerősöm,aki terhesség óta nem volt endosnál,a háziorvos írja neki azóta is.Szerintem az enyém is fel fogja,de nem tudom még.Most emésztgeti a pcos kiadványokat :wink:
zazzy
 
 


Ezo!
Olyan szívesen hallanék Mátéról,gyere néha egy pár mondat erejéig!
zazzy
 
 


Megpróbálom én is felíratni a háziorvossal a metet. Hátha sikerül.

ezo: Én néha olvaslak az indexes fórumon, de tényleg jöhetnél dicsekedni Csoda Mátéval.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Az jutott még eszembe,hogy ha van bármilyen szakorvosi papírunk,amin rajta van,hogy pco-szindrómánk van,és ugyebár ez egy nem gyógyítható betegség,akkor igenis fel kéne írnia a háziorvosnak!Tökmindegy,mikor diagnosztizálták,mert NEM MÚLIK EL!!!!
zazzy
 
 


Jóég csajok,a 16.hónapos lányom énekli,hogy boci boci tarka :shock: :D
zazzy
 
 


Sziasztok!

Zazzy: PCOS-ra nem lehet felÍrni a metet, kivéve ha le lett nyomtatványozva az eseted az OEPnél! IR-re lehet asszem, szóval ha az igazolt, akkor van esély rá, hogy továbbra is felÍrja. Az én endós dokim úgy Írta fel a metet, hogy teljes áron, a házidoki is a javaslat alapján Így irja ki. Évente megyek az endós dokihoz, ő ad javaslatot, Így a gond letudva. Akartam én is ezt a lepapÍrozást, ha már annyit dolgoztak vele Norkáék, de akkor a sor mindig az orvosnál, hogy egyszerűen nem volt pofám azt mondani neki, hogy itt egy rakat papÍr töltse már ki nekem. Ráadásul gondolom ezt minden évben el kéne játszani :(

Mók: Nagyon édes pocaklakód van :)

Mókica: Szoktak akciók lenni a cukor mérővel, nézz körbe hátha sikerül találnod egyet. Illetve a teszvesz, vatera is jó ötlet sztem. Ott tudsz olyan tÍpust keresni, amihez itthon is lehet normális áron kapni teszt csÍkot és esetleg a doki is felÍrhatja...

Ezóóóó??? Mi van veletek?

Kandi?

Most soroljak fel megint mindenkit, hátha beköszöntök ismét pár szó erejéig? :)

Kép

Kép
bettica
 
 


Sziasztok!

Én bevallom, hogy még csak nem is zugolvastam pár napig. De most pótoltam.

Le vagyok döbbenve, hogy Rambóka miket ír a kaki-visszatartásról. Hogy ez ekkora problémát okozhat, nem is képzeltem.
Nálunk pedig továbbra is a biliügy a téma, vagy nemtéma, ahogy mondja Rami: azt sem tudom már, h hogy reagáljak...

Mindenesetre most kiköltöztünk falura, a világ végére Tibikével. A szüleimnél nyaralunk, Medgyes mellett, Magyarsáros nevű faluban. A netem is olyan, h van egy ilyen vodafone-os usb-s stickem, de mikor egy kicsit beborul v esik, akkor már alig döcög a net. De jobb, mint semmi, mert eddigi években ha idejöttem, akkor itt nem volt semmi netem. No, ezért is vagyok lemaradva a fórumozással is, mint minden egyébbel :))

Mók, Mókica, a cukor-ügyeket sajnálom, nehéz dolgok ezek. Én olyan boldog voltam 2 hétig, mert képzeljétek: otthonfelejtettem a cukormérőmet és 2 hétig foggalmam sem volt, h mennyi a cukorszintem. Aztán 2 hét múlva meglátogatott az uram (tegnap ment vissza, ti. ő dolgozik) és elhozta, szal kezdődik előlről a méricskélés. Az értékek sokszor a felső határokat súrolják, de elhatároztam, hnem aggódok miatta. Tudjátok: nálunk a dokik nem törődnek a GDM-mel, mintha nem is létezne, nem értem, h miért nem. A születő gyerekek pedig... soha nem hallani, h valami nagy gáz történt volna, az igaz, hogy elég sok gyerek születik nagy súllyal.
Én tiszta önszorgalomból próbálok diétázgatni és méricskélek.

Most engem itt le fognak lőni ha elmondom a véleményemet, de azért elmondom: szerintem az igazság valahol félúton lehet, mármint egyik véglet: nálunk senki le se szarja, h létezik a Földkerekségen GDM, másik véglet, amit Veletek MO-n csinálnak: agyonparáztatják az egész terhseséget a cukroszintekkel és midnen egyes falatnál lelkifurdallás és mittudoménmi.

Szerintem a stresszes terhesség is árt legalább annyit a babának, mint az összevissza cukorszintek, úh ezt valahogy nem így kéne csinálni, mint ahogy látom, h mit művelnek Veletek. Ne vegyétek rossz néven.
És nem is azt mondom, hogy nem kell vele törődni egyáltalán, hanem egy normális középutat kéne választani valahogy...

No, kifilozófiáztam magam. Jöhetnek a puskagolyók :D


Akartam írni még nálunk a szobatisztaság témát. Tibike elmúlt 3 év, 3 hós és... szerintem Ranschburg értelemben véve a gyerek szobatiszta. Persze jön, h Jenőnek egy taslit lekeverjek, mert ennek semmi de semmi gyakorlati haszna nincsen.

Most így élünk:
este Tibike kap egy pelust (moshatót, mert a pelenkamanó ugyebár elég kegyetlen volt velünk...). Reggel aztán kinyitja a szekrényt, választ magának bugyikát, polót és rövidnadrágot. Kisebb segítséggel egyedül felöltözik és büszke erősen, h egyedül csinálhatja.

Aztán képes egész délelőtt nem pisilni, mert tudja, h ebéd után megkapja a másik pelust, a délutáni alváshoz és abba beleereszti. Még alig kapcsoltam be a pelust, már kérdezi: Anya! Feltetted a pelust? Mondom igen. Erre: Már megy is a pisika! Mondja nagy kedvesen. Persze ha kakálni kell, akkor azt belenyomja a bugyiba. Szóval melegítjük a vizet, Tibike beleáll, lemossuk a fenekét és a kakát betesszük a bilibe, majd együtt elvisszük és a budiba öntjük.

Délután, amiután felkel megint kap bugyikát és képes estig nem pisilni!!! Amikor fürösztjük, akkor azzal kezdi, h belepisila vízbe.

Egyik nap 2szer előfordult, h pisikált a fűbe, erre próbáljuk rávenni. De azzal annyi. Tegnap próbáltam rávenni, h próbálja meg, ez már este volt a fürösztés előtt, erre nagyot bőgött, h nem szereti ő a pisikát, majd a vízbe!


És elmesélek egy esetet: bevásároltam: tejszeletből, túrórudiból és Actimel-ből, ezekért ölni tudna. Beraktam az egészet a hűtőbe. És megmondtam, h amikor megy a pisika a fűbe, vagy a kaka a bilibe, akkor egyet választhat.
Persze 2-3 nap múlva még midnen megvolt. Egyébként a szívem szakad meg, mert TUDJA, h ott van és kinyithatná a hűtőt és kivehetné, vagy akár hisztizhetne ezerrel, de érti, h mikor van az megérdemelve és nem nyúl hozzá.

SŐt: egyszer iszonyúan feldühödtem, pisiltem a fűbe, majd kijelentettem, h nekem jár egy tűrórudi, de neki nem. Elővettem egyet, kényelmesen kifeküdtem és az orra előtt bezabáltam a túrórudit. (Hogy is tudtam ezt megtenni? :((( )
Reakció: apám éppen arrafelé téblábolt, és kifejtette neki: "Tudod Nagytata, én nem kélek most túlóludit! Se tejszeletet és se Actimelt! Majd Kolozsválon fogok a wc-be kakálni, a wc-be pisikálni és ott eszem meg a finomságokat! Most nem kélek, csak Kolozsválon kélek!"

No, így megy ez nálunk, sajnos abban nem vagyok következetes, h vagy nem kéne törődjek vele, vagy akkor mindig kéne szidjam. Asszem az a legrosszabb, amit csinálok. A hangulatomtól függően vagy leszidom, vagy megmondom, h nembaj...

Én becsszó mkár mindent kipróbáltam. Azért örülök, h napközben pelus nélkül van, mert legalább még szellőzik afeneke... És ha bekakál, hát a bugyiból könnyebb kizárni, mint a mosható pelusból...

Mostmár látom a lelki szemeim előtt, h én minimum 7 évet fogok nonstopba pelenkázni, egy kicsit reménykedtem benne, hogy lesz legalább pár hónap szünet, de már nem reménykedek semmiben...


No, ezek vannak, reméelm, h pár nap múlva még errefelé nézek :D

Mindenkinek minden jót!
Kir

Kép
k.ir
 
 


Hali!

Mók édes a picurod!

Zazzy, Lara nagyon ügye. Légy büszke rá!

Bettica, FreeStyle cukor mérőm van. Ajándékba kaptam. Próbálok utána járni, hogy legyen csíkom. Mert egyszerűen nem tudom mit csinálok rosszul, hogy akar normális cukrom lenni. Pedig betartom az időpontokat és a ch-t. Vizet iszom, és nincs semmi nasi.

Kir, jó látni téged is. Egyetértek veled a stressz is olyan rossz, mint a GDM. Főleg, ha meglátom a cukrom még rosszabb. Most pár napig én se mértem itthon. Ma reggeli előtt mértem: 6,1 reggeli 2 puffasztott rizs májkrém, paprika, utána egy órával 8,3. Sok, nagyon sok tudom.
Na de majd szépen kitalálom mit is kéne ennem reggelire. Meg egy kis esti mozgást beiktatni.

Vicky, miért nem mondtad, hogy tesót szeretnétek? Remélem kapsz gyógyszert minnél előbb!Drukk.
mókica
 
 


Mókica? Hízásilag hol tartasz?

Én most vagyok 10 kg-nál, tudom, h ennél jobb is lehetne, de ha azt vesszük, h Tibikével a 23-dik héten volt +11kg, akkor most a 30-dik hétben a +10 egész OK-s :D

Persze tudom, h az utosló 2-3 hónap jön fel a legtöbb kg, de remélem, h már a 21-et nem érem el, mint Tibikével anno.

Kép
k.ir
 
 


Kir, kb 2-3 kg-ot híztam eddig. Eszem rendesen. :)
mókica
 
 


Sziasztok!

Pár szó erejéig én is jöttem!

Kir, én is olvasom a blogodat, nagyon csini vagy!!!
Pelus-dolog. Szerintem hagyd kicsit! Én visszaadnám rá a pelenkát nappalra, azért ez nem jó így hogy egész nap képes tartogatni a pisit :( Ráadásul most a kistesó ki tudja mit hoz ki belőle... Nekem óvónő keresztanyám azt mondta, hogy ne aggódjak, pelenkás egészséges gyerek nem maradt...
Hátha zavarja majd a pisi a pelusban és ő kéri hogy vedd le róla.

Mókica, sajnálom a cukor-dolgot :(

Vicky, én is tuti mondtam volna hogy tesót szeretnénk! :wink:

Rólunk. voltunk nyaralni kicsit a múlt hét elején, hát nem igazán sikerült jól, pontosabban nem lett volna baj, csak a tetőtérben+toronyszobában laktunk egy kastélyban és nem tudtunk szellőztetni a 40 fokban sem éjjel sem nappal, mivel nem volt szúnyogháló és nappal darázzsal lett tele a szoba, éjjel szúnyoggal. Klíma sem volt, így kb 35 fok volt bent is, nem is bírtuk ki végig. Csereszobát pedig nem tudtak adni :(

Pár kép:
Kép Kép Kép Kép itt aludtunk (volna) Kép
Az utolsó képen valóban hatalmas kék folt van Ádám buksiján! Ugyanis kiszedte valahogy a távirányítóból az elemet és menekült, mikor el akartam venni tőle, viszont útban volt a saját lába és hatalmasat esett... :(

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Lányok!
Nem lehet, hogy a cukker most ezek miatt a hülye frontok miatt ennyire rossz Mókicánál? Tudom, hogy előtte is az volt, de a mostanit talán rá lehet fogni erre. Így viszont tök "feleslegesen" paráztatja magát ebben a pár napban, mert sokat ront a helyzeten az időjárás (talán Huncinál volt valami ilyesmi?). Gondolom, hogy ilyenkor tök mindegy hogy mit eszik... Persze ez csak elmélet és tényleg csak az elmúlt pár nap rossz eredményeit indokolná...

Anyoo, már a blogodban néztem ezeket a szép képeket! Igazi nagylány lett már Dorka :shock:

Kir: Jó hallani felőletek. Egyébként valami lehet abban, amit Írsz. Gondolom, hogy ez sok stressz a cukor miatt nem igazán tesz jót a kismamának. De hogy lehetne elkerülni a terhességi gdm-et, ha nem nézik a kismamákat? Azért mégiscsak több hatása van egy magzatra, mint a túl nagy méret :( Szóval lehet hogy én inkább paráznék azért, hogy jó legyen a cukrom, mint hogy végig nyugodt legyek, aztán meg vmi baj van... Persze egyik megoldás sem jó (magyar-román), tényleg jó lenne vmi arany középút...

Rami: Amikor olvastam a kakis hsz-ed, meg is mutattam Apának, mert látta az arcomon a döbbenetet és kérdezte, hogy mi van. mondta ő is, hogy minden elismerése azoknak a szülőknek, akik ez kijutott és persze a csemetével is nagyon együtt érez. Remélem a probléma hamar megoldódik, azért ez igen idegőrlő lehet nap mint nap :(
Épp a minap adtam Bencének nasinak mazsolát. Aztán kérte az aszaltszilvát is, de mostanában olyanja van őkelmének, hogy minden előkóstoltat velünk. Hát én benyomtam egyet, hogy hű de finom, aztán persze nem kellett egy óra és már futottam is :lol: Eszembe jutottatok ekkor ;) Persze csak az etetési trükk miatt (Bencének is vannak időszakai, amikor pl. ritka keveset iszik és a második kaki nélküli nap már szenvedés neki, emiatt vettem neki aszaltszilvát kb 2 hete...) Aztán persze úgy kellett lelőni, hogy ne egyen 4nél többet meg, mert akkor meg nem győzzük majd a pelust cserélni és gondolom neki sem lesz kellemes :?

Kép

Kép
bettica
 
 


Anyó, szép képek.olvastam a kálváriát a nyaralásról.

Kir, kitartás a pelusdologhoz is!pocifotót nem raksz?egyezértek a véleményeddel, én aztán tudok mesélni a paráztatásról eleget.

Mók, hajrá jó cukor.édi a kép, simán kivehető a bébi.

Mókica, sztem ehetsz néha fagyit, azért ekkora qva melegben már bocsánat ami itt volt egy-két fali nem árt, tudom, szar a cukrod, de azért bebűnözhetsz este, akkor már nem magas az ember cukra.

Bettica, megszámoltam, 20 db :lol: Örültem nektek!

Kandi, puszi, szépek vagytok, örültem , hogy láttalak titeket, Nati kész nagycsávó, hűh mennyi bajod lesz a csajokkal, Belcsi meg, haláli, nagyon "kihasznál". majd legközelebb talán összejön végre H-val is a tali:)

Rólunk:megyünk Balcsira, megint kifogtuk, mint minden évben, szar idő evvan, még alig fürcsiztem a Balcsiban.állandóan fagy volt akkortájt, így elmondhatom, idén sem, majd 50 évesen hátha összejön :lol:
H jól van, kopkop.tanítom most, hogy csukja be a száját, de már orron vesz levegőt,nincs horkolás, köhögés, trüszi semmi, szóval alakul.kopkop.
SZOBATISZTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ő kérte, mint írtam annó, és most fullra az.utat is bír ki simán.most egy a gáz, kicsit visszaesett, egy hétig anyósnál volt vidéknen és kakinál nem szól most, de talán visszaáll.

ir kontroll jól sikerült, örültem minden eredménynek, makk egészséges vagyok, pcos bár nyilván megvan, de se ciszta, se ir, se szar hormonok, sőőőt marha alacsony a cukrom, a triglicerid magas de más a choleszterin is jó sőt alacsonyka is. megérte kitartani :lol:
Vendég
 


Bettica, igen, nálam frontok hatottak nagyon.egyszerre írtunk :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

A GDM-ről és a problémákról:
http://www.freeweb.hu/bmkorhazbabak/ter ... tegseg.htm


Kir!

Ha ennyire stresszeli a pelushiány, h. képes visszatartani a pisit, akkor szerintem adj rá pelust és jegeld a témát egy ideig.
Egy dackorszakos gyerekkel állsz szemben, aki immáron nagyon jól tudja, h. neked ez a téma kifejezetten fontos, és ott "tart be", ahol tud. Még, ha nem is tudatosan, de ahogy a soraidból érzem, valószínűleg tudatosan is.
Te most ugyanazt játszod, amit én játszottam a fiammal az evés terén. Harc, hát legyen harc!
Ne tedd!
Olyan ez, mintha egy kamasznak azt mondanád, h. jól van fiam, vagy felhajtod a deszkát, vagy pisilhetsz vödörbe. Szerinted melyiket választaná? Lefogadom, h. onnantól hordhatnád ki a teli vödröt.
Úgy tűnik, h. a fiad maga szeretné meghatározni, h. hova pisil és mikor. És ebben hajlandó felvenni a kesztyűt akár az élete árán is.
Szerintem itt már nem segít a jutalom és a zsarolás sem.
Csak az, ha megadod neki, amit akar: a pelusát.
Hidd el, h. le fog róla jönni!
Most, amikor a kakivisszatartás témakörében nyomoztam a neten, rengeteg olyat olvastam, amikor a gyerekek képesek még 4 évesen is visszakérni a pelust a kakiláshoz, vagy inkább nem kakilni, ha nem kapják meg.
A fiadnál úgy tűnik a kaki nem problémás, nála a pisi a centrális kérdés, azt "nem adja".
Add meg neki a lehetőséget, h. rendelkezhessen a teste felett.
Úgyis jön majd más, amiben ellenállhat, akkor majd háttérbe szorul a pisilés és lehet, h. egy hét alatt megoldódik az egész.


Anyóm!

Ki az a ba..marcú, aki kisgyerekeseknek kiadja azt a padlásszobát??????
Én biztosan beírnék a panaszkönyvbe.
Borzalmas lehetett!

Csemetéid hihetetlenül hasonlítanak egymásra.



Kakiprojekt jelenlegi állása (bocs, h. állandóan erről írok, de hátha vkinek később jól jön):
Úgy tűnik a matrica a nyerő!
A Laevolaccal eljutottunk oda, h. már puha a kaki.
Most már nem sír, amikor kakil, csak utána kezd el hisztizni és cowboy járással közlekedik (már végre röhögni is tudunk a témán), amíg le nem vesszük a pelust és bele nem dobjuk a kakit a wc-be, ő húzza le és integet neki, h. " Szia, kaki!"
Utána kap matricát. Az elején még a Bob-ból is meséltem neki, de ez mostanra elmaradt, mert különben nem érünk oda az oviba.
A matricáknak nagyon örül, az ágyára ragasztjuk belülre, ahonnan aztán le is kapargatja őket.
(Érdekes viszont, h. a tesó - egyébként hozzáférhető helyen lévő - matricáit nem kaparja le.)
Áttörés van a bilibepisilés terén is. Valahogy feltörte a pelus elől a csípőjét, fájt neki és folyton tépkedte le magáról, így a minapi kánikulában kipróbáltam, h. mi lesz pelus nélkül.
Kétszer a padlóra pisilt, de mondtam neki, h. akkor visszaadom rá a pelust, mert nem szeretem, ha pisis a padló, jobb lenne, ha a bilibe pisilne.
Onnantól a bilibe pisilt, nagyon örömködtünk, azt is kivisszük a wc-be és lehúzhatja. Pisiért pici matrica jár.
Kakilni viszont nem hajlandó még bilibe, így inkább nem erőltetem.
Most, h. visszajött a hideg, úgysem lehet egész nap pucéran, így inkább pelusozzuk.

Kir, mielőtt a kardodba dőlsz, h. itt mindenki másnak hipp-hopp szobatiszta a gyereke, csak a tiéd nem, ne feledd, h. ezek sokkal kisebb gyerekek, mint Tibike és még eszükbe sem jut dacolni, náluk még motiváló, ha anya szeretne vmit.
Hidd el, ha Tibike talál más dacolandót, a peluskérdés is megoldódik!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Hunci!

Gratulálok a jó eredménzeidhez!!!! :D
Tényleg érdemes volt kitartani..... Csak így tovább.


Rambóka!
Már ez is nagy áttörés szerintem kakifronton. Csak rájön majd hogy neki is kényelmesebb ha nem nyomja a pocakját....
Nővérem kisfia 4 éves koráig csak pelusba volt hajlandó kakilni, pisivel nem volt gond. De mikor ovis lett, mindíg megvárta míg hazaérték, és pelust kapott, aztán bebújt a szekrénybe, ott elintézte.
Hogy ne legyen székrekedés azt hiszem gutalax cseppeket adtak neki. Képzelem szegény gyerek mit élt át amíg az oviból hazaértek, és kipakolhatta ami benne volt... :(
Nem egyszrű történetek ezek.


Mókica!

Neked milyenek az éhgyomri cukor eredményeid????
Fura nekem hogy diétás reggeli után, ennyire magasra szökik nálad.....Pedig amit írsz hogy mit eszel az tuti ok.
Én mondjuk épp hogy megébredek általában a 8 órás reggeli elött, és akkor gyorsan kefír, korpovit +gyümivel pótlás hogy meglegyen a 20g. Aztán tízórai az mindenképp gyümi meg korpovit, ebédre általában melegszendó 1 és 1/2 zsemléből, uzsi megint gyümölcsös történet, és a vacsival szoktam bajba lenni, az változó,az mindíg megdolgoztat hogy mi legyen, és utóvacsi mi más lehetne mint megint gyümi.
Uzsira tegnap Norbi pudingot ettem, kb.11g szénhidrát,de legalább egy kis édesség.... :oops:


Ja elnézést, még nem köszöntem meg, de ez úton is köszönöm mindenkinek az uh dícséreteket!!!!! :D

Kép
mók
 
 


Sziasztok!

Hunci: Akkor engedte megnézni vagy kitrükközted? :D
A pelusokat el is felejtettem, majd ha visszajöttetek Írjunk egymásnak mélt, hogy megbeszéljük, jó? Vmi árat is találj ki rájuk ;)
Apának meséltem, hogy a fiad miket tud :D Közölte Bencével, hogy van fél éve megtanulni angolul és számolni (meg a többi) :lol:

Ez a kaki dolog érdekes. Nálunk szerencsére nincs ezzel gond... A bilire viszont nem akar ráülni sem, de megbeszéltük Huncival, hogy ez nem baj, majd szól, ha akar :) Persze irigykedem, hogy más hasonló korú gyerek a másik topikomban már szobatiszta, de hát nem egyformák szerencsére... Szóval csak irigykedem :D

Kép

Kép
bettica
 
 


Bettica, azért na kérem, egyszerűen ez így jött,magam sem tudom, hogyan és mitől, mert okés, nyomtam neki az angolt, de a matekos része számomra érthetetlen, mert csak 20ig számoltunk és először azt hittem, ez is csak egy vers, aztán meg ez lett belőle, persze örülök, mert hátha így könnyebb lesz minden :oops: Bence meg nyomja az összes Thomasos neveket, mi azt sem tudjuk, ki kicsoda "Cheeky"-n kívül :lol: na meg a labdázás, tutti valami jó kis sportman lesz :D

Mondtam neki, ááá és együtt számoltunk fogakat, aztán ő az enyémet

Pelus:van két bontatlan színes tecsós 5ös, fél pampers 5ös. Még van fél színes tecsós és 15 db pampers 5-ös, de ez utóbbiakat még megtartom, ha esetleg alapon.
Szóval eladó két bontatlan színes tecsós 5ös és majdnem teli (több mint fél) pampers 5ös sleep and play 42 db-os.
Darabonként 2000 vagy együtt a három 5500?
Vendég
 


Hali!

Mók, sajna az éhgyomrim is elég magas. 5 fölött, tegnap pl 6,1 volt. :(
Már úgy vagyok vele ha inzulin hát inzulin. Aug 23-án megyek kontrollra, addig kéne okosan kitalálnom mi jó.
Nálad főtt étel egyáltalán nincs? Mert szerintem a meleg szendvics nem épp a legjobb kaja ebédre. Az nálam mindig valami leves+ második(kevés tészta, főzelék, hús körettel stb) Max mindegyik kisebb adag, hogy az 50 ch-ba beleférjen.

Hunci, ügyes a kisfiad nagyon. Gratulálok.

Rambóka, köszi a cikket. Elolvastam és értem is. Gyerekem semmiképp nem szeretném veszélyeztetni.
Gratulálok, hogy alakul a kaki a kicsi lánynál.

Anyoooka, nagyon szépek a gyerkőcök!
mókica
 
 


Rambóka,
hátha ezzel a recepttel hozzájárulhatok a lányod sikeréhez, ha már tanácsot tapasztalat hiányában nem adhatok :-) Ebben jól el vannak rejtve a bélmozgató anyagok :-)
http://szepekkonyhaja.blogspot.com/sear ... /zabpehely


Mók, Mókica, Kir,
vigyázzatok a csöppökre ! Diétához kitartást !

Zazzy,
ciklus, babatéma hogy alakul nálatok ? Nálam eddig volt 2 ciklus, 37 ill. 34 napos, a 2.-ban néztem teszttel , peteéréses volt. Már csak türelem kell....

Olivér elindult 14 hónaposan, nagyon tetszik neki a járás :-) Mamánál nyaraltunk falunk, pucéran rohangált a kertben, kurjongatott nagyokat, csurgatott mindenhova, pancsolt, leszüretelte a barackfát és egyesével hozta be a kertből a mamának, a papának :-)Imádnivaló kiskrapek . Kép

üdv szepm
szepm
 
 


Mókica!

Nálunk jelenleg nincs itthon konyha, máshonnan meg nem merek enni mert nem tudom mennyi a ch tartalma. Így a melegszendó .: 1 és 1/2 zsemle, az ugye 45 g+ valami felétét,de azt kihozom nem egész 5 grammra, így legalább meleget is eszem.
Szeptemberig oldódik meg konyha kérdése, sokminden mással a lakásba, pl.:babaszoba.....

Hát ezért nincs főzés... :(

Kép
mók
 
 


Mók: Mikró sincs? Sok minden el lehet készÍteni benne :)

Mókica: Ha inzulin, akkor inzulin... Ez van, mindkettőtöknek jobb lesz Így ;) Azért drukkolok, hogy a frontok elvonulása után sikerüljön diétával beállÍtani a cukrod elfogadható szintre....

Hunci: Ne mentegetőzz :lol: Irigylésre méltó, hogy a fiad milyen okos, bolond lenne az ember nem kihasználni ezt.
Pelusok: sztem okés. Ha visszajöttök nyaralásból, majd beszélünk... Sztem Apa elmegy majd érte vmikor.

Kép

Kép
bettica
 
 


Mók, nekem a rezsó jutott eszembe. :wink:
Meg van olyan étel szállító cég ahol lehet alacsony ch-s ételt rendelni.
Mondjuk én se főzök minden nap. Sőt hétköznap üzemi kaja az ebéd. Ha olyan aminek sok lehet a ch-ja akkor én kevesebbet eszem belőle.
Hétvégén, ünnepnap természetesen én főzök.

Bettica, én is reménykedek hogy alakulok még. rajta vagyok az ügyön ezerrel. Férjem bíztat, hogy nem lesz belőle inzulin, hiszek neki. :wink:
mókica
 
 


Szepm!
Drága vagy,köszönöm kérdésed,éppen depis korszakomat élem :cry: Ugyanis én kis korkülönbséget szerettem volna,és egyre kevésbé hiszem,hogy sikerül.Tudom,csoda bármikor történhet,Lara is az lett,de akkor is..most nagyon nehéz.Ciklusaim sehogysem akarnak alakulni,március vége óta szedem a metet,de nagyon nehezen tudtam feltornázni 2x850-re(több mint 2 hónap alatt)és egyelőre délben még egy fél se megy,pedig kéne.Kicsit fogytam,ez az egyetlen pozitívum,amúgy semmi.Nyilván a szoptatás sem segíti elő a dolgot,de nincs szívem megvonni tőle.Lehet,hogy úgy sem sikerülne hamarabb,akkor meg? :roll:
újabban dinnyébe fojtom a bánatom,a lehető legjobb választás :? tudom,de itt van az udvarban halomszám,felvásárlóknak nem kell,és sajnálom hagyni tönkremenni,imádom.Szerintem amit leadtam már vissza is jött bőven,de nem érdekel,közelébe se megyek a mérlegnek.
Tavaly júliusban volt először mensim és van is azóta is,de totál változó,az átlag negyvenegynéhány nap,de volt már 80as és 36os is.A 36-ost fogalmam sincs,hogy produkáltam,ilyen még sosem volt.De most megint lassan 40.cn,és full alaphő.Nem mérek,mert nincs idegrendszerem hozzá,csak még jobban elkenődöm,30.nap körül megnézem,hogy mi újság,aztán vagy mérek tovább vagy nem.Most nem. :roll:

Kisfiad csodaszép!Akár a Lara nagy barna szemeit látnám,olyan édesek vele! :)
zazzy
 
 


Sziasztok!

Köszi a hiányolást, mi jól vagyunk.Volt Mátémnál egy kis étvágytalanság, hát most sem egy túl nagy evő, de tápszert váltottunk és azt már eszi szerencsére.Meg már egy ideje főzelékezünk, és nagyon ügyesen eszik kanálból.(Annó Gergőnél mit szenvedtem, Máté meg egyik napról a másikra kanálból evett...)

Rambóka!
Székrekedésre olvastam, hogy valakinek (korababás anyuka ) a Sió Vitatigris gyümölcspüré vált be, a nagyon régóta tartó problémára.

Ja, és ámultam-bámultam a tortáidat, meg hogy Neked mi mindenre van időd!!!(esetleg annak a tejszínes gesztenyekrémnek a receptjét elküldhetnéd, akár priviben is!!!

Pár képet teszek Gergőről és Mátéról: Kép Kép Kép
ezoterike
 
 


Ja, Zazzy!

Nincs kedved megpróbálni a Premenst szedni a met mellett??

Nekem mindkét gyerkőc a Premens + met kombóval jött össze :)
(olyan 3 havi Premens szedés után, szépen beállt a ciklus, pedig nekem is mettel 40 felett voltak összevissza a ciklusaim.....Premensből napi 1-et szedtem és gyönyörű peteéréseim voltak.)
ezoterike
 
 


Szepm!

Köszi a receptet!
De vki meg tudja mondani, h. a 18 szem édesítő mennyi cukornak felel meg? Mert én az édesítők fémízét bármiből kiérzem, és a gyerekeknek sem adnék szívesen.

Fiadnak mekkora szemei vannak!

Zazzy!

Premensre fel!
És ne görcsölj rá a kis korkülönbségre. Inkább úgy tervezz, h. azonos hónapban szülessen a kistesó és akkor esetleg jók lesznek a ruhák, ha meg esetleg mégis hamarabb becsúszik, hát egye fene! :)

Én meg a dinnyék miatt irigykedem. Imádom.
Bár igen jó vízhajtó, úgyhogy mostanában muszáj kelni hajnalban. :)


Ezo!

Hogy nőnek! Mint a gomba! :)
Testvérféltékenységgel hogy álltok?

Gesztenyekrémet megpróbálom nem elfelejteni megkeresni.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Ja! tortákhoz egy kis ötletadó:
http://kiskukta.blogspot.com/search/label/Torta

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Ezo!
Aztaaaaa mekkora már Máté!Tündéri!És már kanalaz :shock: Nagyon ügyi!
Gyere gyakrabban ha tudsz!

Köszönöm a tippet premens ügyben.Nekem annó nem nagyon történt tőle semmi,vagy csak türelmetlen voltam,nem tudom.Meg akkor még nemrég szedtem csak a metet.
Lehet,hogy megpróbálom megint.De szoptatás alatt lehet?

Rambóka!
Én nem csak a ruhák miatt szerettem volna,nekem a Lara születési ideje annyira bejött mindenféle szempontból,hogy szívesen megismételtem volna,de idén erről már lecsúsztunk :cry: Pedig olyan jó lett volna.
Tudom én,hogy nem szabadna rágörcsölni nemhogy a kis korkülönbségre,semmire,de most annyira nehéz.Remélem,kilábalok minél hamarabb :roll:
zazzy
 
 


Rambóka,
szerintem kb. 15 dkg cukor elég lesz bele. Pontos átváltást nem tudok, csak kb-ra mondom.

Zazzy,
mennyit szoptatsz még ? Nálunk napi 1-3 X van, de már szerintem nem is sziv már olyan sokat inkább nyugtató cuminak használja. Nekem sincs szivem megvonni tőle. A metet én is elkezdtem az itthoni raktárkészletemből :-) Én még csak a napi egynegyednél tartok, most akarom majd emelni kétszer egynegyedre. Nem kapkodom el az emelést, mert mostanában sokat strandolunk, nyaralunk és nem akarom hogy a hasmars beárnyékolja :-)
Tegyél fel Lara képet, megnézem az ő szemét is :-)

Ezo,
hú de nagyot nőtt Máté. A kiskönyvben a vizsgálatokat (2, 3 6 hós stb), illetve az oltásokat a születési dátuma alapján vagy a korrigált alapján végzik/kapja?

Mók,
szerintem is fontos a meleg ebéd. Telfood, teletal ezeknek van Ch szegény kajája, egész jók is.

Ha valakit érdekel, a fent emlitett kajás blogomra teszek fel rendszeresen PCO barát ételeket, bár elbújnak a sütik között :-) A halas ételeim szerintem mindegyik nagyon finom, meg a kapros túrós lepény most a sztár nálunk :-)

üdv szepm
szepm
 
 


Szepm!
Többnyire 3 szopi van,de a hajnali meg az esti az fix.Napközben esetleg elmarad(vagy 2 van :lol: ).De én érzem,hogy van még tejem,akkorákat nyel,hogy csak na.Meg hiába mondják,hogy ilyenkor már nem tápláló a tej,nem hiszem el,mert ha többször cicizik,alig eszik valamit egész nap.Reggeli azóta van,mióta ébredéskor(fél8 körül)nem kap,csak a fél 5ös kelésnél utoljára.(Én már ennek is örülök nagyon,hogy fél 9től fél 5ig alszik-hacsak nincs fog vagy hőség vagy valami egyéb :lol: - és utána még visszaszundít fél 8-ig kb.
zazzy
 
 


Zazzy!

Szopi alatt azt hiszem nem lehet szedni. Sajnos!
Tudom, h. nehéz, engem is hajtott a GYED lejárta, meg egy csomó más minden. Aztán Fruzsi csak kivárta, h. két év legyen köztük!

Szepm!

Köszi a segítséget, kipróbálom.
És megnézegetem a többi kaját is.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!

Bocsi hogy ide jövök a cukros gondjaimmal, de nem tudom hova mehetnék, a diétás topikon senki sincs szinte soha... :cry:
Ma voltam a cukros dokinál sote-n, vittem új labort ahol éhgyomri 4,8, reggeli utáni 6,3....
És kiborultam!!!! Közölte hogy a leleteim alapján kb augusztus közepéig lesz elég a saját inzulinom, utána kezelni kell.Ezt ti is tudjátok mit jelent.. természetesen hogy szurkálnom kell majd magamat. :evil:
Én ettől úgy de úgy rettegek hogy elmondani sem tudom, persze próbálom szem elött tartani hogy a baba a legfontosabb, de teljes depibe kerültem azóta....
Ráadásul augusztusban nem lesz,mert szabin van,de én menjek mindenképp hetente laborba, mert ha elérem a reggeli utáni 7-et akkor azonnal keressek orvost :shock: ,mert kell az inzulin.
Tehát fogalmam sincs mit tegyek..... :oops:
Totális a végelkeseredettség, és hol találok diabetológust aki fogad???!!!!!

Kép
mók
 
 


Hű Mók,én annyira azért nem értek ehhez,de miből szűrte ezt le pontosan???? :shock:
A 6,3-mal mi a baj???
Diétázz szépen,ellenőrizd sűrűn a cukrod(gondolom,ezt teszed)és szerintem,nem feltétlenül lesz gond.(Vagy nem tudom,én nem értem,hogy miért kell így riogatni/bestresszelni az embert :evil: Olvastad Kir hsz-ét nem olyan régen itt?,Szerintem ez kicsit túlzás,amivel téged riogatnak :roll: SZERINTEM)
zazzy
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?