Új privát üzeneted érkezett!

:D :D :D :D :D :D :D :D eladtam a babakocsit :D :D :D :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi :lol: :lol:

t-pk
 
 


Sziasztok! Én is bejelentkezem bár nem hiányolt senki... :roll: :(

Timi, miért adtátok el a babakocsit? (Gondoltam írok, hogy nekünk lehet hogy kell, de már akkor tárgytalan)

Kata, örülök, hogy Jázmin jobban van. Végül is mi volt a baj??? Majd írok mailt, csak még nem jutottam oda. (a lényeg, hogy kellenek a rugik).

Lpemoni, részvétem. :cry:

Vanda, Reunion, édik a bébik! ;)


Nyulasz, nálunk volt egyszer, hogy A. rákiáltott L-re, aki elsírta magát az ijedtségtől.

Velünk minden rendben, attól eltekintve, hogy:
1. az ételt a szájukból szétkenik az egész arcukon, majd bele a szemükbe, ami elkezdi csípni, ezért még jobban beledörgölik.
2. Egyik üti a Másikat és fordítva
3. Másik szétmarja Egyik arcát, majd a sajátját is (én nem értem, ezeknek hogy nő meg a körmük 2 nap alatt. :shock: :roll: )
4. Egy óvatlan pillanatban a szájukba tömik a hangyákat, a száraz falevelet és a fűszálakat is, majd nagy krákogás közepette le is nyelik (én ilyenkor veszem észre csak). És TÚL SOK Óvatlan Pillanat van. :roll:

Nade persze ezek itt fentebb legyenek a legeslegnagyobb gondjaink! :wink: :lol:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 

 
 

Rana,én már hiányoltalak :D
Ja,az óvatlan pillanatok :roll: :lol: Képeket kérünk!!!

Timi :D :D :D :D :D :D
Vendég
 


Rana: én is hiányoltalak-csak nem írtam. :wink: Babakocsit azért adtam el, mert apa közölte, hogy csak akkor vehetem meg a másikat, ami nagyon tetszik, ha ezt eladom.
A problémáitok-hát, mintha én írtam volna szóról-szóra! És tényleg 2 naponta vágom csutkára a körmüket és folyton nem értem, hogy hogyan nő meg ilyen gyorsan. :shock:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Tali megvolt, nagyon jól sikerült, cseppet fáradtak vagyunk. Balu nyamvadt, de láztalan tegnap éjjel óta, a torka fáj, vagy fagyi a ludas, vagy a légkondi.
vovanda
 
 


Örülök, hogy hiányoztam. :oops: :)

Vanda, légkondi :evil: fagyi :twisted: :roll:
Örülök, hogy Balu jobban. Milyen volt a tali?
Fenistil cseppet recept náélkül adják? Jobb, mint a zselé? És külsőleg vagy belsőleg? (Bocs, lehet hogy hülyeséget kérdezek). Tegnap egy óriási szúnyog szökött be vhogy hozzánk, nem viccelek, akkora volt, mint egy kisebb árvaszúnyog, de ez a marós fajta. :shock: Aztán sehol se találtam este, de reggel anyám megtalálta a szobánkban és leütötte, és hármunk (bébik+én) közül tuti megcsípett vkit, mert kb fél liter vér kenődött szét a falon. :roll: De hogy kit csípett meg, még nem sikerült megtalálnom.... Lehet hogy csak másnapra jön ki a duzzanat? :roll:

Kata, már akartam kérdezni, játszanak még a tieid a bébitornázóval? (Látom a karámotokban) Te bébieid is nagyon édik, tegnap lemaradt. :oops:

Nyulasz, lesznek képek, csak most elrohanok a Lidlibe, mert talán elszunnyadtak a bébik.

Figyeljetek, sztetek mennyire kell tele lennie a pelusnak reggelre? Eddig mindig tök nehezek voltak a pelusok, de ma reggel kaki egyáltalán nem, pisi meg alig volt bennük. Szinte mintha tiszta pelus lenne. Aggódom. (Pedig itatom őket, meg ugye szopiznak is még, meg a kutacsuk is okés, de akkor miért nincs pisike???? :roll: :roll: :roll: )

Na léptem.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana!
Tali jó volt, csak piszokul elfáradtunk. Gyerkőcök is élvezték, csak Balu nem volt tökéletes, de ennek ellenére azt mondta, megyünk máskor is. :D
Fenistil csepp receptes, belsőleg, annyi csepp, ahány kiló a gyerek.
vovanda
 
 


Sziasztok,

Móni, gratula a járáshoz! Éjszakák továbbra is jól telnek?

Ortopéd kérdés; én elvittem őket, mikor még járni sem tudtak, már akkor mondták Mírának, hogy állandó cipő viselésre ítéltetett. Majd vigyem vissza 6 hónap múlva, akkor már tuti stabil lesz, kialakul a járása. Én azt látom, hogy sokat javult a kis bokája. Esténként fürdés előtt mezítláb tappancsozik, és nem látom már befordulva a bokáját. És sima, kemény sarkú cipőt hord csak, nem ortopédot. Na de ez velünk van, nem biztos, hogy ez a tuti.

Vanda, örülök, hogy sikerült elmenni és jól éreztétek magatokat! Balunak egészséget kívánok!!!!!

Idő tegnap nálunk is jó volt, én még fürödtem is a medencében. Lányok egész jól elvoltak néha nélkülem is, ma már nehezebb esetek voltak. Most alszanak, remélem délután kicsit könnyebb lesz velük. Ma cudar az idő, de legalább nem esik. A szél viszont eléggé fúj. Talán holnap :roll:
Befértem a kombiba, egy nagy bőrönddel, két sporttáskával, na meg a játékok, hűtőtáska, és egyéb sallangokkal. Babakocsi is be lett suvasztva, bár a kiságyakat meg a belevaló matracokat sógor hozta le, nem tom hazafele hova fogom rakni :shock: Na majd apa, ő a nagy logisztikus :lol:

Timi, örülök, hogy lesz új kocsitok! remélem szerdára már azzal jöttök :D Ja, persze a lefele út nekem sem úgy alakult teljesen, ahogy terveztem, mert a csajok már 6-kor fenn voltak, így le kellett őket tennem még ebéd előtt. Aztán az autóban persze nem aludtak be azonnal, de Míra kisebb nyüszije után beverte mindkettő a szunyát egészen Almádiig, ahol csak azért ébredtek meg, mert eltévedtem, és amíg kanyarogtam kivertem az álmot a szemükből :oops: De végülis hiába tértünk el a "tervtől", jól alakultak a dolgok.

Megyek én is szunyálni, mert az éjszaka rövidnek bizonyult :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Ja, Rana, nálunk is elég gyakran fordul elő, hogy kevés a pelusban a cucc. Többnyire ébredés után kezdik el telepakolni. pedig isznak is éjszaka. Én nem parázok rajta, azt olvastam, ez a szobatisztaságra való érettség első jelek egyike. Bár mi már korban előbbre vagyunk, mint Ti.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


sziasztok
Nyaralóknak kitartás, jön a jó idő

Timi: milyen kocsiba szerettél bele?

mi is vettünk megint egy kocsit, ez a 3. ez tényleg valami ikres betegség? és mi várható hány lesz még?

ma nagyon megviselős volt az idő, lányokkal alig bírtam ma, hiszti az volt rendesen

Réka folyton macerálta Laurát, állandóan ordít
és a fenekébe nyomja az orrát (pedig tiszta a pelus)
Kép
ez valami hatalmi harc?

Móni
KépKép
reunion
 
 


beleolvastam a 2010-es forumba és megakadtam a szemészet témán
Minket senki nem küldött szemészetre,
ez miért lehet ?
mi nem számítunk koraszülöttnek 36+4 -el?
vagy az István kórház ennyire gáz és nem foglalkoznak az emberrel

Egyszer kérdeztem a házidokit, és ő meg azt mondta hogy ha nem feltűnően kancsal a gyerek akkor ő nem küldi el szemészetre

Szerintetek?

Móni
KépKép
reunion
 
 


Móni!
Minket sem küldtek SEHOVA. Pedig mi 35+3-ra születtünk.
Gondolom a záróra írják, rá a kórházban a dokik mielőtt hazaadják, hogy milyen plusz vizsgálat kötelező.

Tündi
Kép
Kép
_manó
 
 


Sziasztok!

Vanda,örülö,hogy megvolt a tali :D

Reunion,jajj,de édes :D nálunk ilyen sosem volt :lol:
Milyen kocsit vettetek?
Szemészetre minket sem küldtek,mi 37+1-en születtünk.De 1 évesen szeretném őket elvinni.

Törpi,mihamarabbi jóidőt kívánok!!!

Ja,a babakocsit meg a hordozókat tegnap eladtam,úgyhogy már ne szólj az ismerősödnek :wink:

Rana,mi pelusunk jó nehéz reggelre :lol: messze még a szobatisztaság :lol:
Vendég
 


Jaj.
Szemészet: koráknál fpokozott ellenőrzés kell, azt a kórházi záróra írják, hogy mikor és hova kell menni, de őket szemészeti vizsgálat nélkül elvileg haza sem adhatják. Egyébként: MINDEN babát legkésőbb 1 évesen nézetni kell szemésszel és pont. (szemészdokink+gyerekorvosunk+sógorom egybehangzóan mondta). Szóval ha a gyerekdoki nem küld, az gáz.
vovanda
 
 


Reunion: :D édesek! :D Ilyet az enyémek sem csináltak. Szemészetről elmondták a lányok már a lényeget. Nekünk sűrűn kellett járni, pedig sosem volt probléma egyiknél sem, de enyémek 34+5-ön születtek.
Easy go ikerkocsiba lettem szerelmetes a lábzsák és a karfa miatt.

Törpi: na, akkor ügyik a lányaid, jó volt az út. Az idő meg jobb lesz!

Tegnap mi kimenőn voltunk apával Kehidakustányban. A legjobb időt választottuk rá, de nem bánom, mert nagyon jó volt így is. Lányok elvoltak anyósékkal, amikor hazajöttünk nagyon meglepődtem, mert Hanga volt az, aki onnantól mászott az ölembe és le sem rakhattam. Ma reggel óta ez folytatódik, Alexa meg rám sem bagózik. :( Bár reggel nagyon örült, hogy lát.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Móni, édes ez a fenékbe-fúródás,bár számomra is ismeretlen :lol: Szemészetre minket sem küldtek, csak a korán hazaengedés előtt volt vizsgálat, de én elvittem őket egy évesen. Szeptemberben újra megyünk, előtte csepegtetni kell a szemükbe, így vizsgálnak majd alaposabban nekik, igaz először nem találtak semmit, de alapos akar lenni a doki.

Nyuszi, ügyes vagy! Jó, hogy ilyen gyorsan sikerült túladni rajta.

Timi, hát tényleg nem lehetett valami melegetek tegnap :wink: De a lényeg, hogy jó éreztétek magatokat. Lehet, hogy Alexa megsértődött, hogy őt nem vittétek magatokkal? :lol:

Törpjeim negyed és háromnegyed 7-kor keltek, így fél10-kor újra kidőltek. Még mindig húzzák a lóbőrt, nem tudom, mi lesz így délután. Pedig el akartam ma végre menni valahová. Na mindegy, majd holnap állatkertezünk. Ma meg próbálom a kertben lekötni megint őket :? Ez a nyanvadt időjárás :evil: :evil: :evil: :evil: A guta ütöget, hogy egész nyáron rohadtunk a melegtől, most meg melegítőben is fázunk. Ezt el sem akarom hinni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! vagy ezt már mondtam? Nem baj, minden nap eldühöngöm :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi: dühöngj csak, ha jól esik! Lesz jó időtök! Alexa lehet tényleg megsértődött, amikor hazamentünk, rám sem nézett, szóltam neki és plexinek nézett, felvettem, dőlt lefelé a játékokhoz. De ma már semmi gond, csak Hanga lett picsogós kismajom. Ja, és nem tudom tegnap anyós mivel etette Alexát (én idekészítettem az összes kajájukat), de megy a hasa. Húslevest tuti kapott, mert azt mondta is anyós meg főttrépát belőle, de ő telerakja mindenféle vegetával, kockával amit főz, itthon meg mi sem eszünk ilyen agyontartósítószerezett szarokat, nemhogy a lányok.

Babakocsink holnap délután lesz csak, mert ma nincs nyitva a bolt és csak két szín van nekik fekete-drapp és szürke-zöld. Én a fekete-grafitra pályáztam. :? Még holnapig van időm dönteni, de a zöld nem tetszik nagyon. A drapp meg olyan túl világos, de majd élőben biztos más lesz mindegyik. :?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi,úgy tudom ilyenkor még nincs időérzékük,és az,hogy csak 1 órára mentetek el,vagy 1 napra,ők még nem tudják.Járgány mikor lesz?

Törpi,minden nap eszembe juttok Zsófival,hogy tényleg megkukultunk a hőségtől,most meg :evil:
Én is örülök,hogy 1 hét alatt sikerült eladni,közben jelentkezett a másik vevő is,de már késő...mondjuk nagyon jó álapotban volt a babakocsi,jól jártak vele.
És mennyi gyerek van?Eljátszanak egymással is?Szállás milyen?Éjszaka aludtak?

Nálatok a járás hogy kezdődött?

Noémi csinálja pár napja,hogy háttal áll valaminek,nem kapaszkodik semmibe,csak popsival támaszkodik,és előre löki picit magát,megáll pár másodpercre,majd visszadöl.Ha meg leteszi előre a kezeit,akkor onnan is vissza bír már egyenesedni kapaszkodás nélkül,de szintén popsit megtámasztva.Jó lenne ha lassan elindulnának végre :lol: Balázs kényelmesebb,de iszonyat tempóban megy a bútorokba kapaszkodva,oldalazva :lol:
Egyik nap Noémi elkezdte a széket tolni maga elött,na az nagyon tetszett neki,gyönyörűen sétált vele,de nem örültem,mert Baláz is ment rögtön,és ő meg Noémi felé tolta a széket,féltem,hogy nagy zakó lesz belőle :roll:
Vendég
 


ilyen babakocsit vettünk
http://www.koelstra.com/en/product/232/Simba_Twin.aspx

nagyon keskeny tényleg 74 cm a legszélesebb pontján, és mindenhová beférünk vele összecsukás nélkül és fektetős is

most ez volt a fő szempont, persze hamarosan szűk lesz ahogy elnézem, de utána meg már jó lesz nekik az egymás mögötti kocsink is
(gondolom addigra ülnek már)

Móni
KépKép
reunion
 
 


köszönöm akkor mindenképpen viszem őket szemészetre

Móni
KépKép
reunion
 
 


Reunion,jó kis járgány :D és milyen keskeny :shock: És az egymás mögöttitek milyen?Az most még miért nem jó? :roll:

Timi,ja a húsleves lehet a ludas :roll: Az még sok felnőttet is meghajt...
Menniért van itt babakocsi?Máshol nincs ilyen áron?
Néztem,szerintem is jobb a szürke,mint a drapp.És a piroson nem gondolkodtok?Kár,hogy a zöld nem valami szép zöld,a kékje szép pedig,lehetett volna valami jobb színeket gyártani :?
Vendég
 


no, lenn voltunk a parton, csúszdáztunk, trambulinoznunk, iszonyúan élvezték, göcögtek, mi meg nem bírtunk betelni velők. Végre nem fújja le a fejünket a szél.

Nyuszi, első éjszaka Emma szokásos egy órás műsorát hallgattuk, de ma éjjel csak inni kellett párszor kelni hozzá. Két kisgyerek még van, 5 és 3 évesek, velük trambulinoztunk, bújtak a nagylányhoz édesen :) Amúgy sokat nem foglalkoztak eddig egymással. A kert nem túl nagy 20 embernek, de azért elvagyunk. Mindig akad valaki, aki játszik a lányokkal. Amíg meg nem látnak, addig el is vannak, de aztán másznak rám.
A járás hasonlóan kezdődött nekünk is, azután, hogy ellöködte a popiját a kanapétól, elkezdett próbálkozni egy-egy lépést tenni. Én meg elé ültem, és hívtam. Először csak kettő lépésnyire, majd egyre messzebb tőle. Miután már majdnem 10 lépést tudott tenni felém, egyszercsak, mikor a közelében sem voltam látom, hogy egy-egy cipővel a kezében grasszál a lakásban :lol: Nincs már messze, hogy kapaszkodás nélkül menjenek :wink:

Timi, jobbulást Alexa pocijának. Én ilyenkor Normaflore-t adok Mírának. Kocsivadászathoz sok sikert!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Flóra is megtett tegnap 2 lépést egyedül felém...

t-pk
 
 


Nyulasz: amit én vagy anyu főzünk húslevest, attól nincs semmi bajuk. :? Ja, lehettek volna jobb színek is és a kék nekem nagyon tetszik, de a szürke lenne a legjobb. A piros szerintem túl piros és nincs is a boltban. 36500-ért van a Bippa-ban, oda megyünk holnap. Nem tudom, hogy hol van bolt, ahol esetleg lenne, de mindössze a holnap délután áll rendelkezésünkre, hogy megvegyük, úgyhogy nem nagyon van választási lehetőségünk. Marad a drapp szerintem.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Reunion!
A mi járgányunk is ekkora, férnek benne. Téli cuccban is.

Lépegető Flórának gratula!
vovanda
 
 


nyulasz
ilyen a másik kocsi
http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=25

ez még nagy nekik, az első ülésbe beleesik mind a kettő
összevissza dülöngélnek ha beletesszük őket

Móni
KépKép
reunion
 
 


T-pk: Flórának gratula! :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok!

Törpi,még ilyen cudar időben is isznak éjjel?Enyémek még nappal is alig :?

Reunion,és ki fog elöl ülni?Majd váltjátok,vagy hogy van ez? :roll:
Mondjuk tök jó,hogy nem kell vele centizgetni :D

Tkata,komolyan?Flóra ilyen ügyes?Gratulálok :D Már én is nagyon várom,hogy menjenek.

Timi,értem...túl piros :lol: az esprite nem volt az? :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Nyulasz: az esprit szép piros volt, ez meg a kép szerint túl erős-nekem. :)

Kicsit elaludtunk. 3/4 9-kor ébresztettek a csajok a szokásos fél 8 helyett. :shock: Na jó, azért 6-kor Alexa sírt a cumijáért, de totál álmában.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


mázlista :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


És már megint álmosak. Tegnap is szinte egész nap aludtak. Amióta lehűlt a levegő ezek átmentek mormotába. :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok!

A keresztelő és hétvége részleteit a bologomból másoltam ide, mert most nincs időm leírni megint. Ez pedig elég részletes! :)
Bálinttal ma megyünk kardiológiára. Remélem minden rendben megy, és nem fog ordítani a lelkem! Szép napot!!!
Ja még annyit, hogy Gábor a tesóm, ő a keresztapa. Rami a keresztanya, a sógornőm!

"Végre ez is meg volt! :) Keresztanya elmondása szerint jól sikerült, bár én jobbára csak sürögtem forogtam, szóval az élvezet nem nekem maradt, de örülök, hogy jól érezték magukat vendégeink.

A részletek: vasárnap reggel esős napra ébredtünk. Ha jól emlékszem egész nap esett. Így legalább lehűlt az idő, és nem izzadtunk. A reggel elszalad, mire felöltöztettem a családot. Már mindenki elment, mire mi oda értünk. A hévízgyörki evangélikus templom előtti hídra álltunk, de míg beértünk, így is kissé eláztunk. Amíg tartott a prédikáció, mi hátul várakoztunk. A nagy várakozásban Gergő elfáradt, és elaludt Tibi karjaiban. Én Bálintot szórakoztattam, aki néha hangoskodott, én ilyenkor gyorsan a szájába tömtem a cumit. Közben a lányok felfedeztek, és édesen integettek. Főleg Johanna volt kissé hangosabb. Anyu átvitte őket a gyerek istentiszteletre, de Johi persze nem akart maradni. Vissza jött, és sétálgatásával meg a padok közti bóklászással szórakoztatta a jó népet. Párszor ki akart szökni, de persze nem mehetett. Volt némi csatánk is vele, de végül elfogadta, hogy marad bent. Aztán előre akart hívni, és nagyon örült, mikor végre intettek, hogy mehetünk. Anyut Zsuzsa tiszteletes nő átküldte a lányokért. Vera valami irtó zörgős zacskót hozott. Végül elkaptam, és hátra adtam anyunak. Rém ciki volt. Bár ezt feledtette, hogy a három lány (Niki ugye meg a mieink) végig rohangálták a keresztelőt. Vera a szertartás közepén felfedezte óvónénijét, és elkérte magát - persze én engedtem hogy oda üljön. Már csak két csajt kellett valahogy elszeparálnunk. Gergőt Gábor tartotta, Bálintot Rami. Mielőtt a templomba mentünk, Gáborék ide jöttek, hogy szokják őket a srácok. Rami meg is etette Bálintot tápszerrel, ami talán javított a kapcsolatukon, mert előtte folyamatosan sírt a kezükben. Nagyon barátságtalan mostanság. Persze a keresztelést és az áldást is rosszul viselte. Gergő bezzeg nagyon ügyes volt :D Haza értünk, ettek, ittak, gyerekek huncutkodtak, és elment a nap. Gergő nyűglődött, Bálint ügyes volt. A nap végén fotózkodtunk, ennek örömére csatolok majd képet is!

A keresztelőn viszont volt pár vérszemet kapott asszonyka vagy uraság, aki engem szemlélgetve érdekes híreket közölt ma a "falu rádióba" amit apám meglepve hallott vissza Böbétől: Várjuk az 5. babát! Azt hiszem van még mit ledolgoznom a pocakomból, de ha így szívóznak a végén tényleg ráállok hogy megműttessem szétnyúlt hasamat!

Fogak pedig már hárman vannak. Szombatra Bálint kinövesztette bal alsó metszőjét, és Gergő mára szintén ezt. Úgy néz ki, tükörben haladnak növesztésügyileg :D"

Kata
labkat
 
 


Kata: gratulálok a keresztelőhöz! Falu rádió :lol: :lol: :lol: És a fogakhoz is gratula, nálunk még mindíg csak kettő van és az mind Hangáé.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Lenne pár kérdésem:
tejet úgye nem szabad/nem ajánlott kb. 2 éves korig adni. (pedig a hozzátáplálási táblák írják 1 év fölött) .... főzni sem szabad vele, gondolok itt pl: spenót??

Mi a helyzet a tejföllel és a tejszínnel, az mehet 1 év után?

Mi az, amit viszont feltétlen be kell vezetni valameddig? Valami a tojásról rémlik Zavarban levõ Forgó szemek

Jó minőségű felvágott, esetleg virsli (ha egyáltalán létezik ilyen), mikortól mehet?

t-pk
 
 


Kata,gratulálok a keresztelőhöz!Ja,falu rádió,tényleg van ilyen? :lol:

Tkata,én tejfölt már adok nekik,a 12%-ost.A spenótot meg táppal csinálom :wink: Felvágott,virsli passz,szerintem már akár mehet is,de enyémek nem hajlandók darabosat enni :evil: Már vettem nekik kinder tejszeletet(az egészségesen étkezők most ne olvassák :lol: )de azt is csak széttrancsírozzák :?
Vendég
 


T-pk: jó kérdések! Én is kíváncsi vagyok. A tejre nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy 2 éves korig direktben ne adjuk. Ezalatt én azt értem, hogy esetleg, ha azzal főzök, pl. spenótot, akkor azt azért 1 év fölött adhatok. Aztán lehet hogy azt sem kéne. :?
A tojássárgája 8-9 hótól heti 1x mehet, a fehérje csak 1 év fölött, ha jól tudom.

Megkóstoltattam velük a natúr aktíviát. Imádják, de nem merek nekik azt adni még egy teljes dobozzal uzsira. Mikortól mehet ennyi? Mert tuti befalnának fejenként 1 dobozzal. Jó lenne, ha már nem kéne nézegetni, hogy mit lehet és mit nem ennyire.
Tegnap meg ma milánóit ettek. Hát mit mondjak, ez annyira nem jött be nekik turmixolva, bezzeg darabosan az én tányéromból befalják, mint sokminden mást. Lehet, hogy már inkább így ennék? De Alexának még nincs foga sem és úgy félek, hogy megfulladnak. Meg csak akkor eszik meg a darabosat, ha az a mi tányérunkban van és mi esszük. A sajátjukból nem kell már ugyanaz. Nagyon nem értem én ezt. :?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Nálunk meg ugye Jázmin csak szopik, tehát nem róla beszélek, de Flóra mostanában csak kézzel akar enni és csak az etetőszék tálcájáról: így mostanában kenyér, sajt, tegnap kapott egy kis gépsonkát és kefir a kaja. egyszerűen nem bírom megetetni normális kajával, max. benn a karámban játék közben :?

t-pk
 
 


az nem baj, ha nincs foguk...olyan ügyesen tudnak rágni az ínyükkel

t-pk
 
 


Kata!
Keresztelőhöz gratula! Pletykazsákok meg monnyanak le...

T-pk!
Tej: ha nincs tejallergia a családban, a savanyított tejtermékek mehetnek bátran. Kajába is bele rakhatod. Tejet az enyémek kb. 16 hós koruk óta isznak. Először kétnaponta kaptak 20-30-40 milit, aztán vártunk, és mivel ízlett és nem lett bajuk, azóta kapják.
Tojás: 1 éves kor alatt csak a sárgája, 1 éves kor után mehet az egész.
vovanda
 
 


Kata: tényleg ügyesek. Azta! Flóra már ilyen ügyesen eszik darabosat! Mekkora darabkákat teszel elé? Jázmin még semmit sem eszik? Gondolom most a kórház is eléggé betett szegénynek.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Jázmin csipeget: pici kenyér, pár csipet sajt..és minden étkezésnél kínálom tejpéppel, mert legalább abból 5-6 kanállal eszik...kórház és betegség miatt fogyott egy picit, az egyébként is pille súlyából ezért próbálom hizlalni tejpéppel

Flóra: kb. köröm nagyságú darabokat adok neki, de olyan komótosan eszik, hogy csak nevetünk apával - a sajtot imádja, így abból repetázik. Ez azt jelenti, hogy egy falat kenyér, egy falat húsi, egy sajt, majd újabb sajt és kezdődik előröl...és ő válogatja, ha rosszat fog meg, akkor leteszi és mást fog a kezébe, de odafigyel, hogy mindenből egyen..egy kis "gúrmand".. :roll:

t-pk
 
 


De édes lehet, ahogy válogat! :D Jó, ha Jázmin megeszi a tejpépet, meg akkor már ő is csipeget.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


T-pk, Flórának gratula! Enyémek 8 hós koruktól kapnak tojisárgáját hetente egyszer (vagy ritkábban). Fogacskák egyáltalán nincsenek még?

Timi, enyémek is álomszuszik tegnap meg ma! (mi 8:20-kor keltünk :oops: :lol: ) Sztem joghurt már mehet akármennyi.

Én sem merek még darabkákat eléjük rakni... :roll: PEDIG:


TADÁM
: Ajsinak ma reggelre előtört az első, bal alsó 1-es fogacskája!!!! :D :D :D

És sikerült végre kicsinyíteni képeket (kicsit sok, de később úgyis kitörlöm őket):

TÖRÖLTEM
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rana33 2010.07.30 13:08-kor.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


De van fogunk: J:4 F:2

t-pk
 
 


Megjöttünk. Bálint szívzöreje nem gáz, úh majd csak 2 éves korban kell vissza vinni. Akkor csinálnak neki uh-ot is.

Tejtermék: Én másfél éves kortól adtam a lányoknak tejet, 1 éves kortól tejterméket (joghurt, rudi, túró... stb.)

Kata
labkat
 
 


Rana: gratula Ajsinak a fogacskához! Szépek a lányok!

Kata: jó, hogy nincs nagy gond!

Alexának be tudtam kukkantani a szájába és azt hiszem a bal 1-es tetejét láttam, de még nem tört át, mert nem érzem karcolni. Ideje lesz, mert a hisztijét már nehezen viselem.

Megvan a babakocsi. Drapp lett, mert már csak az volt, de nekem tetszik és páromnak is. Szokni kell, az biztos, mert még nincs bejáródva és nehéz még összecsukni-kinyitni. A háttámla leengedése bután van kitalálva, kétkezes, nem úgy, mint az espritnek és a kupolák csak együtt mozgathatók. Azt hiszem ez az összes hátránya. Nagyobbak a kerekek egy kicsit, egy kézzel is tolható, bár ezt még hosszabb távon kell kipróbálni.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Hmmm Sehol senki?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi, köszike. :D :oops:
Mi a helyzet fogfronton? Azt hiszem, napról napra bújnak ki ezek a kis fogacskák, ugye? ;) Nagyon hisztis lett tőle Alexa???
Babakocsiról linkelnél be megint képet? (Vagy saját fotó még jobb..) Olyan sok babakocsiról van itt szó mindig, hogy már elfelejtettem, a tiéd melyik. :oops: Ez is esernyőre csukható? Vagy lapra?

Enyémek feszt alszanak. :roll: Ma 8:45-kor keltettük (!) őket, mert anyám már aggódott (este 9-kor aludtak el). Szopiztak, na gondoltam csak kibírnak 2 órát a karámban a kövi kajáig. Hát nem. Le kellett tenni őket, mert nyüszögtek az álmosságtól. Most is alszanak. :shock: Mi lesz így a napirendünkkel??? Tízórai délben??? :shock: :roll: :roll: :roll:

Kata, hála Istennek, hogy nincs nagy gond Bálinttal! :)

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana!
A hülye időjárás meg tudja őket kavarni. Az enyémek 40 fok melegben aludtak 3 órákat, totál leszívta őket. Úgy látszik, nálad fordítva van...
vovanda
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?