Új privát üzeneted érkezett!

Bagzer, ez vicces. Most utánaszámoltam, és én ma vagyok 24+3, és ki vagyok írva feb 13-ra. Te 25+1 és feb. 2-re. érdekes ez is, nem? hetek meg napok alapján én 6napot számolok max... na, mindegy.

kikocska

Kikocska!
igen, én ezt egyáltalán nem értem, persze úgyis akkor jön a babó amikor ő úgy gondolja, de mégis jó lenne tudni hogy kb mikor. mert az utsó menzesz alapján meg jan.28-30, amit kiadnak a kalkulátorok....szóval mindegy.
de szerintem ebből nem lesz február....
bagz

KépKép

KépKép
bagzerka

Lányok, én már csak a 32. hét betöltésére pályázom, akkor már nincs agyvérzés veszély sem a babábak, meg tényleg tök jó. De végülis előtte is, nem? Mi most kezdtük a 28. hetet, ez is már bíztató, és nagyon örülünk!!!Kép Úgyhogy engem nem is nagyon érdekel a január 16-ai időpontomKép..

Orbis, mi csak megvettük a kiságyat, még nincs hely felállítani, de mi is fel fogjuk! És tök jó, hogy a párjaink lelkesekKép
Az intim tornát szerintem is könnyebb tafolyamon tanulni, meg akkor biztos, hogy csinálja az ember.

Én is dekoncentrált vagyok, de már fel se tűnikKép.

Puszi mindenkinek:
És tegnap kívánós lettem. Elvitt a férjecském a szomszéd étterembe palacsintázni este 11korKép Pedig nem nagyon kívántam eddig az édeset. És úgy érzem most nagyon nő a baba. Viszket a pocakom. Aki túl van már ezeken az időkön, az is úgy látja, hogy nagyon beindul ilyenkor?

Kikocska! Nálunk is orrba rugta már az apukáját!Kép

Noémi
vghnoémi

húúúú,
most számoltam utána, és amióta ezen vagyok fennakadva hogy hanyadik hét meg hány hónap hátra, meg ezek, most számoltam, és már csak három hónap!!!! juhéééé!!!
bagz

KépKép

KépKép
bagzerka

Noémi,

mi most töltjük a 32.hetet. Nem vettem észre egyenlőre hirtelen beindulást, eddig fokozatosan növekedtünk.Persze ez még változhat, hiszen most másfél kilós a baba Kép

Hulcsi

hulcsi

Én abbahagytam a számolást Kép

Noémi, lehet, hogy csak a fronttól érzünk valamit? csak mert nekem is nagyon feszült ma meg tegnap a hasam, és nem volt rá más élettani okom... Kép egyébként én sem kívánom az édeset egyátalán. A csokiízű Maltofer-folt hányingerrel veszem be minden este, jól hátratéve, hogy ne érezzem az ízét, és gyorsan iszok is rá. Max ilyeneket tudok enni, ami édes, hogy túrógombóc, meg már ettem palacsintát is kétszer, de inkább az is túrós, vagy savanyú lekvárral, ja, meg rétes - meggyes, mákos -, meg egyszer rámjött a mákos guba, de asszem az a mák miatt lehetett Kép és kb két hétben egyszer akarok ilyesmit enni, és az sem baj, ha nem jön össze. Legalább ne híznék, de nagyon jönnek rám a kilók. Pedig mikor látom a finom sütiket, meg a kedvenc csokijaimat, mindig úgy ennék, de aztán mikor elképzelem, hogy eszem, vagy megkóstolom, rosszul leszek.
Ami nekem kínszenvedés, a sót megállni. Még a várandósság előtt olyanokat csináltam, hogy a nagyszemű sódarabokat, amik nagy kristályok voltak, eszegettem ki a sótartóból. Rázogattam fel őket, aztán szedegettem... Most normálisan sózva eszem a dolgokat, ahogy mások, és közben tudom, hogy ez is sok.

kikocska

Kikocska,
Nekem a vérképemen volt rossz a Na-mal valami, túl kevés lett és a doki kifejezetten előírta, hogy egyek sokkal sósabban. Pedig előtte direkt figyeltem rá, hogy ne, mert azt hittem, hogy az rossz. Lehet, hogy neked is ez kell a szervezetednek. Mindenesetre nehogy lelkiismeretfurdalásod legyen a sótól Kép!
aura

Sziasztok!

Megint mennyit írtatok! Olyan jó olvasgatni a soraitokat, az én Kismama barátnőim/sógornőm olyan messze vannak, ritkán tudunk dumcsizni. Kép

Ma megvettük az autónkat! Kép Igaz, csak csütörtökön vehetjük birtokba és anyagilag teljesen lenulláztuk (vagy inkább mínuszoltuk) magunkat, de nagyon örülünk. Persze ma egész nap papírokat intézgettünk és dögfáradt vagyok, de már nagyon ránkfért ez a kocsi, utáltam mindig a szüleimtől kölcsönkérni az övékét. Most már elhozhatjuk a kiságyat is a Párom bátyjáéktól meg a ruhácskákat is. Ez utóbbiakat már nagyon vártam, mert addig nem igazán akarok ruhákat venni, amíg nem látom, mink van.

Eszti! Nekem is két hónap még és olyan soknak tűűűűűűűűnik! De nagyon élvezem!!!!! Nekem már régóta csak Lili körül forognak a gondolataim, hónapok óta nem lehet velem értelmes beszélgetést folytatni, mert bármiről a babatémára lyukadok ki. Kép Ma az Intersparban fél órát töltöttem a bébicuccoknál, már a pelusok árait is megnéztem... Nálunk még most jön a babasarok kialakítása (a hálónkban fog lakni a Picur), kicsit kifestjük a falat, bordűr, lámpácskák... Tök izgi! Kép

A hetek és hónapok számolásával én is mindig bajban vagyok, mert ha négy héttel számolunk egy hónapra, akkor 10 hónapig tart a terhesség, nem?!?! Mi elvileg most léptünk a 31. hétbe, ez úgy nagyjából egybevág a hártalevő 2 hónappal. Azt hiszem...

A kajálásról csak annyit, hogy amióta itthon vagyok, folyamatosan tudnék enni, édesre sósat, aztán savanyút, megint édeset, szóval tökmindegy, csak kaja legyen!!!!!!! Kép

Ja, és kezdek "féltékeny" lenni a lányomra, annyira apás már a pocakban is! Ahányszor Apa szól hozzá, vagy odateszi a kezét, mindig mocorog neki egy csomót. Persze nem vagyok igazán féltékeny, inkább nagyon örülök. Kép Nálatok is van ilyesmi?

Na jó, befejezem a litániámat, jó sok mindent összehordtam. Kép

Jó éjt,
Katinka
katinka

Sziasztok!

Ti mi alapján számoltok? Én visszafelé. Február egy ugyebár a kiírt időpont, tehát elvileg azon a napon töltöm be a 40. hetet. Az egy keddi nap, úgyhogy attól visszafelé számolva minden keddhez beírtam a naptárba, hogy akkor milyen hetet töltök be. Ez alapján ma vagyok 25 hetes.

Viszont voltam ma a körzeti orvosnál, és minden eddigi negatív csúcsot megdöntöttem vérnyomás ügyben Kép Eddig is alacsony volt, ezért nekem orvosi utasításra kötelező kávéznom reggelente, meg néha még kora délután is (persze csak nagyon híg tejeskávét, azt mondták, még mindig jobb, mintha gyógyszert szednék) de ma kávé után is 100/55 volt. Eddig sosem ment még 60 alá Kép Azt mondta a doki, ne utazzak a járműveken egyedül. Jó vicc. Holnap, direkt kiszámoltam, kb 3 órát fogok tömegközlekedni. Megyek nőturkászatra is. És már csak egy hetem van a rettegett vércukor-vizsgálatig KépKép A legutóbbit jól visszaadtam a természetnek. Majdnem lehánytam a liftesnénit Kép

Ja, az amnézia témához hozzászólva: Holnapra van időpontom a belgyógyászhoz, aki minden hónapban behív, hogy ellenőrizze a vérképemet meg ilyesmiket, és tegnap jutott eszembe, hogy nem csináltattam vérképet Kép Most hívhatom fel, kérhetek másik időpontot.

Katinka:
Nálunk a babuci mindenki másnak az érintésére visszavonul. Simogatom, nézzük ahogy hullámzik a poci, de ahogy valaki más hozzáér, többnyire azonnal abbahagyja. Apának egy idő után újrakezdi, sőt mostanság van néha, hogy abba se hagyja. Szóval olyan kis távolságtartó.

Na jó éjt mindenkinek
Orbis
orbis

Orbis!
én az utsó menzesztől számítom, és azalapján január vége lenne vége, de eddig uh alapján azt mondták feb 2. szóval szerintem a tutitól érdemesebb számolni, meg arra úgyis emlékszel....

vigyél citromlevet! nem vészes a dolog, legalábbis én úgy gondolom hogy kéteszeres szenvedés és két vérvétel mindenképp rosszabb mint az íz!!

no jó éjt mindenkinek! úgy el van zsibbadva a nyakam meg a vállaim, mintha izomlázuk lenne, anyám rávilágosított hogy lehet hogy huzatot kaptak. lehet. ja, és hogy ő az ötödik hónaptól lebénult bal karjára, kellett lidokain vagy valami injekcióra járnia, szörnyű....

pusz,
bagz, a béna

KépKép

KépKép
bagzerka

JAJ LÁNYOK!!

Én annyira de annyira meg vagyok ijedve!!
Az előbb kimentem a szokásos éjszaka közepei pisilésre, és hát eddig is volt egy nagyon pici folyásom, de most több és hígabb és BARNA!!! És a wc-ben is láttam utána valamit, mintha olyan darabos lenne. És előtte ugyan az ég világon semmit nem éreztem, de azóta mintha fájna is a pocim alul. Bár azt hiszem, ezt nagy ijedségemben csak bemeséltem. Előbb bőgve felébresztettem apát, őt is jól megijesztettem, de neki azóta sikerült visszaaludnia. Most itt ülök egyedül a riadtságommal és már mindenféle rémképek jelennek meg előttem. Tudom, hogy nem kéne, dehát nem tudok mit csinálni. Holnap délután szerencsére úgyis megyek a szülészhez vizsgálatra, de lehet, hogy ha erősödik, inkább bemegyek hozzá a kórházba már reggel.
Az egy picit megnyugtat, hogy közben babuci szépen mocorog. (Utálja, ha sírok vagy idegeskedem.)
Tapasztalt már valaki ilyet? Mi lehet ennek az oka?
orbis

Orbis!

Remélem nem lesz semmi gond, de szerintem mielőbb menj be a kórházba.
Inkább egy "felesleges" vizsgálat, minthogy baj legyen.

De ne idegeskedj, biztos nem lesz semmi gond. Én a 18. héten görcsöltem be éjjel, be is mentünk a kórházba, de a vizsgálat után minden bajom elmúlt. Gondolom, segített az, hogy a doki megnyugtatott arról, hogy minden oké.

Drukkolok.

Csilla
spectro

Hát picit nyugodtabban keltem, sikerült 4 órát aludni. Kértem már időpontot a dokihoz is.
Bocs a kirohanásért... nem szoktam hisztizni, de most valahogy bepánikoltam.
De reggelre nem láttam semmit és időpontot is kaptam, úgyhogy lehiggadtam picit.
Na jó, tényleg csak picit... Kép
Majd írok délután, hogy mi volt
üdv
orbis

Sziasztok!

de kár Orbis, hogy nem kapcsoltam be a gépet. Én is ébren voltam. Ne, aggódj a barnástól biztos egy kis progitultengés. Előforul, és úgyis mész dokihoz. Majd ő jól megnyugat.
Én meg olyan szarul vagyok, hogy ihaj. Nagyából folyamatos a hámnyingerem. És émejeg a gyomrom. Már éjjel is arra keltem éás alig aludtam valamit és most nagyon kell dolgozni, mert holnap le kell adni az anyagot. Pedig szar nagyon függőlegesen lenni.Kép
Így most abba is hagyom, igyekszem a munkámmal, hogy visszafekhessek.
És semmit, de semmit nem kívánok, sőt felfordul a ygomrom, ha kajára gondolok.
remélem nem kaptam el Bagzertól!Kép

Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

No lányok, én is beállok a tünetesek sorába!KépKép
Egy pár napja a szeméremcsontom iszonyúan fáj...erre még azt gondoltam oks, a babóca helyet keres és ennyi, de tegnap annyira fájt jobb oldalt alul az egész, hogy nem is bírtam aludni, van,vagy volt valakinek ilyen fájása?
millió pusz,eszti
esztyx

uhh, mindenkinek rossz... Remélem csak az időtől van. Szeretek minden rosszat az időre ráfogni.
Orbis, nagyon remélem, hogy nincs semmi baj, legfeljebb ágynyugalom lesz, nem? Kép De én is azonnal mennék dokihoz, nem várnám meg a délutánt. Az idegeskedés is elég kárt tud csinálni. Kíváncsian várom, hogy miújság, de valahogy nem hiszem, hogy baj lenne.

Rékacs neked jobbulást, meg kitartást, és sok sok pihit!

Egyébként olvastam itt ilyeneket, hogy féltek itt többen a koraszüléstől, mondjuk én is, de azzal szoktam nyugtatni magam, hogy az anyósom 6 és fél hónapra szülte a kisebbik sógoromat 43(!!!!) évesen, és nagyon stramm kiskölyök lett belőle.

kikocska

jaj!!! mindenkinek jobbulást!
Orbis! remélem tényleg nem lesz gond!! én sem várnék délutánig! dehát én már csak ilyen türelmetlen vagyok...

Rékacs! neked jobbulást! nekem már egész jó, úgyhogy nem egy hosszú lefolyású ügy, de annál kellemetlenebb! azt mondta a doki vírus! pihenj sokat és igyááá!! én nem voltam hányós, csak a hasmenés volt, de nem-terhes társaimnak hányós-fosós volt az egész, mondjuk nekik egy napig tartott....

mindenkinek jó(bb) napot!!
bagz

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok LÁnyok!

Alig birtam végigolvasni a hozzászolásokat. Szóval mindenkinek jobbulást!!!!!!

Én asszem jol vagyok, csak a farcsontom fáj, de biztos a sok üléstöl, na meg a sulytöbblettöl. 25. hétben vagyok, és már 9 kilot hiztam. Valahogy vissza kéne fognom magam....

Nekem egyre többet rugdos a baba, és jo eröseket, olyan jo. Apa esténként mindig puszilgatja a hasam, és beszél a babához. Olyankor reagál rá a kicsi, és még arcon is rugta. :

Puszi nektek!

Eszter
25+0
eszter2004

Sziasztok!

Orbis!
Pont aznap töltötted a 25. hetedet. Szerintem nem lehet nagy gond! Lehet, hogy csak egy kicsit menstruálni akart a szervezeted!
Remélem csak ennyi a gond! Írj, ha már tudsz vm.-it!!!
A hátam nem sokat javult, úgyhogy ma sehová nem megyek már és lefekszem!

Mindenkinek jobbulást Kép !!!

Puszi: Katy
Katy

Katinka, biztos a frontok hatnak, én nagyon érzem. Olyankor mindig azt hiszem, már holnapig se bírjuk. Aztán mégis itt a holnapKép)...
Nem alacsony a vérnyomásod? Mert nekem igen, Orbis, volt már 80/55 isKép, úgyhogy ne aggódj, és annak sem rossz a sós.
Amúgy Orbis, nekem előtte is alacsony volt, én így vagyok normális azt hiszem...
Most olvastam csak, mi volt itt éjszaka. 24-25. héten előfordul ilyesmi, jó, hogy mész orvoshoz! Nagyon drukkolok!!!

Esztyx!
Ez a fájás csak a szalagok lazulása valószínű, azt mondják, ott a szeméremcsont közeli a legfájdalmasabb. Tegnap nekem oldalt lazultak, nagyon tud fájni, de hála Istennek másfajtán, mint a görcs.

Ahogy növekszünk, egyre több lesz a gond.Kép Nekem tegnap egész nap a derekam fájt, sehogy nem tudtam már feküdni, úgyhogy félülőben vagyok, úgy jó egyelőre. A 6 és fél hónapos születés 26 hetet jelent?

A dokik is az utolsó menzesztől számítják a kort, az Ultrahang - azt mondja az enyém- nem olyan biztos, mert átlagérték alapján számol.

Mindenkinek jobbulást,

Noémi
27+2
vghnoémi

Hahócsek!

Nálunk oksak a dolgokKépKép
bár valamit beírt, amit elfelejtettem megkérdezni izgalmamban, hogy minden oks, de a hüvelyi vizsg.(Cervix Score) oda írta, hogy 3000-ez mit jelent????nem tudjátok??????????????????
pusza,eszti
esztyx

Eszter, szerintem ha hízunk, hízunk... nincs mese. Én nem eszem édességet, délelőtt max egy fél liter tejet, esetleg almát, délben normál adag főtt kaját (ok, többnyire nem zöldséget párolt hússal, de azért igyekszem sok főzeléket, kevés krumplit) du valami gyümölcs, és este vacsi, többnyire főzök szintén, csak néha kenyér, és nem betegre eszem magam, mert ugye akkor nem tudok aludni, és mégis hízok... Ha éhes vagyok, gyümölcs vagy zöldség, hétvégén megengedek magamnak egy kis csipszet vagy ilyesmit, szerintem nem eszem többet, mint amikor nem voltam várandós. Az első 3 hónapot végighánytam, akkor fél kilót híztam, az utána következő 6 hétben minden héten egy kiló jött fel. Most megyek holnap, remélem megállok a +9 kilónál így a 24. héten... Csak attól félek, a babának árthat, mert tudom, hogy úgyis le fog menni, mert akaraterőm azért lesz.

kikocska

Eszti!
Múlt héten a dokim nekem is ezt írta: cervix score:3000 Én sem tudtam mi ez, így utánanéztem.
A következőt találtam:
" méhnyak megrövidülése mellett a helyzet veszélyességének elbírálásához még a nyakcsatorna nyitottságát jelző számok is kellenek. Ez a terheskönyvében cxKépcervix score) Ha 3 cm a méhnyak és zárt a nyakcsatorna , akkor cx=3000. Ha nincsenek keményedések, görcsök, könnyű sétálás, kevés otthoni munka végezhető cx= 2000 mellett, vagy szült nők esetében cx2100 esetén, amikor a külső méhszáj ujjkúpnyira nyitott. Ilyenkor is szoktak magnéziumot és méhműködést csökkentő gyógyszereket szedetni a kismamával szájon át. A fekvést azért javasolják, mert kevésbé terhelődik a gravitáció miatt a magzatburok alsó pólusa, kevésbé reped meg (mely koraszülést jelentene)"

Úgyhogy szerintem teljesen megnyugodhatunk! :-)

Orsi
borso75

Borso, én ugyanezt a cikket másoltam ide pár hete, akkor éppen valakinek 2000 volt Kép

kikocska

Kikocska!
Az nekem kimaradt, nem baj.Jobb többször, mint egyszer sem. :-)
borso75

Ebben egyetértek, csak azért írtam, mert nagyon vicces, hogy a világnagy interneten ugyanazt találjuk meg Kép Kép

kikocska

Csajok! Kép

Nagyon örülök, hogy nem lett senkinek komolyabb baja Kép
Ilyen fájdalom nekem is volt, de nekem látványosan szélesedett a csípőm, valószínűleg a csontok? elmozdulását, távolodását érezhettem.
Jobbulást mindenkinek Kép

cic
cicmerák

Szasztok Lányok!

Régen jártam erre. Örülök, hogy ennyien vagyunk és mindenki jól van ( a virusoktól eltekintve, azon én is keresztül mentem).
A szemérem csontom nekem is eléggé fáj, de már régóta. Az első babánál csak az utolsó hónapban szenvedtem vele. Most meg már az is kínszenvedés ha ülő helyzetből fel kell állnom. Ráadásul többször is arra ébredek éjszaka, hogy begörcsöl a lábam és esténként meg a hasam szokott keményedni. Most elkezdtem magnézium pezsgőtablettát inni. Remélem használ.

Orbis!
Mi a helyzet? Rendben vagy? Mit mondott az orvos?

Tényleg tervezi valaki a Bőrzét a hétvégén? Én megyek mindenképpen. Igaz hogy egy komód már tele van babaruhával, de hátha meglátok valamit.

Puszi mindenkinek
Sys 27+5
sys

Sziasztok!

tényleg fura ez a számolás:

Bagzer 25+1 február 1.
Én 23+3 február 8.
Babus 23+3 február 17. (ha jól emlékszem rá)

Mindenkinek jobbulást, pihenjetek sokat

cic
cicmerák

éééén nem bírtam tegnap óta túllépni, hogy
még milyen sok van hátra..!KépKép
hiába próbálom csinálni a dolgokat, akkkor
is úgy érzem, mintha megállt volna az idő...
én nem bírom, magamhoz szeretném ölelni,látni, megismerkedni vele, az apukájával is megosztani őt!!!!!!!puszó,eszti
esztyx

NNa!
Megjártam a dokit, igaz csak délután mentem el, mert mint kiderült, csak akkor rendelt. De szerencsére nincs nagy baj, valamiféle gyulladás, azt mondta. De azt is mondta, szerencs hogy azonnal rohantam, mert ez katasztrófák előjele is lehetne akár. Szóval ha megint ilyen lesz, megint halálra fogom magam izgulni.
De most minden rendben, sőt adott igazolást, még tornára is járhatok.
Jól meg is ünnepeltük, vettünk sötétítő függönyt Kép
Ma, az alatt a négy óra alatt, amit sikerült aludnom, azt álmodtam, hogy megszületett a baba és teljesen bepánikoltunk, mert nincsenek még ruhái, egy-két kősza rugin kívül KépKép
Úgyhogy bababörze tuti!!!!!

Örülök, hogy az eddig gyengélkedők jobban vannak, az "újonnan érkezőknek" meg jobbulást.
Üdv mindenkinek, és nagyon köszi az aggódást, igazán jólesett. Olyan jó, hogy vagytok!!!!!!!! Erre máskor is gondoltam már, de ilyenkor főleg, mikor van kinek megírni a bajokat, tanácsot kérni... na lelövöm magam, mielőtt túlságosan elérzékenyülök magamtól Kép
Pusz:
Orbis
orbis

Orbis Kép Nagyon örülök, hogy nincs semmi baj Kép Pihenj nagyon sokat!!!
Te, én azt kívánom, hogy ez legyen a legnagyobb bajotok, hogy két rugija van a gyereknek Kép
Pussz
cic
cicmerák

Orbis, nagyon örülök, hogy nincs baj!!!
És mindenki másnak is nagyon örülök, hogy nincs baj! Kép Kép

Apropo, torna, járna valaki velem az Eötvös utcába esténként esetleg kismamatornára? Legalább heti egyszer. Asszem soha nem fogok elmenni egyedül, már 3 hete sikerült kicsikarnom a dokitól az igazolást, és mégsem mentem el egyszer sem, de még úgy sem, hogy készültem volna, hogy mennyek... Kép Esztyx, hogy érzed, bírnád? Bagzer, neked is közel van, mert csak a 4-es6-ossal eljössz 3 megállót... Kép Hátha lenne valaki, aki inspirál... Többieket nem tudom, hogy merre vannak...

Gondtalan frontmentes pocakosodást mindenkinek!

kikocska

Helló!

Mindenkinek gyógyulást!

Brigi, a Samu szerintem is nagyon jó! Főleg, ha valami jó vezetéknév van hozzá!

Pocak: hát tényleg én vezetek, nekem a legszélesebb pontján 107! 25+2 ma. Viszont én már 75 kg vagyok, és eredetileg is hetvenvalahány volt a derekam. Mostanában feszül is a hasam, szerintem pont nő. Tényleg, erről is volt szó (kicsit le vagyok maradva), szóval én néha tényleg úgy érzem, hogy nő, mert olyan, mintha szét akarna repedni, és semmi köze a fájásokhoz. És láthatóan nagyobb is lett, és egy egész kilót híztam egy héten. (Utóbbit sajnos csak ráfogom)

Kikocska,
nagyon durván hangzik nálatok ez a felújítás! Nem találtatok olyan kőművest, akinek van hol aludnia??!! Mi már felépítettünk egy házat, meg most finisben a tetőtér, de eddig a melósok max. kajáltak nálunk, jól néznénk ki, ha ideköltöznének!!!Kép
Mondjuk a burkoló itt lakik, állandóra, mivel ő a férjemKépKépKép

Bagzer,
én a hónapokat úgy számolom, hogy hó végén töltök egyet-egyet, és kész. Szerintem mi jól vagyunk kiírva, mivel egy napra vagyunk, és mindig ugyanazt írod napra, amit én számolok, azaz vasárnapi fordulóval. Mondjuk február 2-nek köze nincs a vasárnaphoz... hu!
Hónapfordulók hétben számítva elvileg: 5 hó=23 hét, 6 hó=27 hét, 7 hó=31 hét, 8 hó=36 hét, 9 hó=40 hét. Persze egy hónap se 4, se 5 hét, hanem valami a kettő között.

Na megyek fürödni, én is próbálom a Kristonon átküzdeni magam, de csak a kádban van rá időm, és az a gyanúm, hogy megszülök, mielőtt megtudnám, mit is kell csinálni konkrétan.Kép Már amilyen gyakran én ráérek fürcsizni...Kép Ez a hátránya az anyaságnak, lehet rá készülni, hogy ha este 11-kor RÁM törne a palacsintaevési őrület, max süthetnék magamnak, de általában marad a kínai tészta, az csak 3 perc.KépKép Mindegy, még szerencsés vagyok, a gyerekek este lefekszenek és alszanak reggelig, már most kivagyok a gondolatra, hogy ez a pici megint nem hagy majd aludni.Kép Asszem én vagyok a leggyerekebb ebben a családban, lételemem a kiszámítható, nyugodt élet.
Hát, kellett nekem harmadik gyerek.
Mindegy, most már asszem, ennyinél megállunk.
Na, nálam így néz ki a hormon-depresszió! Most kimutattam a fogam fehérjét!Kép

Puszi:
Vica
mvica

Kikocska!
én is már nagyon szeretnék tornázniiii!!! ez pénzes dolog?? meg persze hülye én, nem kértem igazolást a dokitól, pedig végre ráért megnézni engem, de a héten elmegyek megint emiatt! szóval, igen, abszolút lenne kedvem! de van a trefort utcai rendelőben is, hetente 2x, az tuti ingyen, azt is megnézhetnénk! oda is kell igazolás!

Orbis! örülök hogy minden rendben!!! csak így tovább!!
bagz

KépKép

KépKép
bagzerka

Vica, köszi, bár én így is hülye vagyok ehhez, akkor mi most a 6-ik hónapban vagyunk???? vagy míííííí?
bag

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok

Magvannak végre a képeink, tettem egyet-kettőt
ide

pusz
Orbis
orbis

Sziasztok!

Ki nálatok a tábla felelős, aki átvette Maricától? A "Friss kismamik"-nál én vettem át és mivel beindult a babaeső, hát kellene rajta változtatnom, de nem tudom feltenni!
Van ennek valami trükkje? Kérlek kedves tábla-felelős segíts nekem!

Köszi
Barbara
babar

Orbis gratula hogy nincs baj!Kép
VIgyázz magatokra!!

aki otthon van- pl.noémi...te hogy bírod ki?
mármint ezt a sok időt ami van még??
tudom uncsi hogy ezen agyalok, de valahogy
meghülyültem tegnap és rámjött a szülhetnék, persze egézsséges szép babát, egyszerű,gyors szülésselKép
esztyx

Sziasztok Csajok!Kép
Hú már jó rég nem jártam erre.KépTud valaki valamit Sysről és Anettkáról??Ők is eltűntek mint én anno.Puszi nektek jó pocakosodást.

Orbis!Igazán csini vagy.Kép
Dia 32+0

Kép
Kép
lldicsi

Hát, Esztyx, én már annak örülök, hogy 5 hét múlva betöltött 32 leszek, és az már nem is olyan sok!!Kép. Nekem most jobban mennek a hetek, a 20. körül még nagyon lassú volt... Szerintem annak örülj, hogy most már bármikor születhet, nem lesz baja. Nekem ez megnyugvás. És szépen készítgess össze mindentKép Meg túl fogsz lendülni a holtponton, talán segít, ha tudod, vége lesz pár nap múlva, és újra szaladni fog az idő!

Orbis, nagyon jó, hogy nincs semmi baj. Ha nem nyílt a méhszájaad, akkor tényleg nem kell aggódnod! Több ilyen volt a kórházban, de ott az a szokás, hogy 4-5 napra bentfogják az "ilyeneket", de mind ment haza aztán, semmi bajuk nem lett, úgyhogy ne parázz! Kép És örülj, hogy otthon vagy!

Rékacs, sikerült befejezned a munkát, meg jobban vagy? Nem irigyeltelek tegnapKép

Dia, Sys írt, egy picit feletted van.

Bagzer, te teljesen meggyógyultál? Azt hiszem, te a 6. hónapban vagy. Én meg a 28. héten a 7-ben, vagy csak a 28 betöltött után leszek?! Fene se érti ezt az egészet tényleg. Végülis mindegy, e azért viccesek ezek az eltérésekKép

Puszi mindenkinek, kezd kifordulni a köldököm, nem tetszik, de azér jó, hogy nő a picúr.Kép...
Brigi, a Samu nem is rossz ötlet! Bár van az egyik barátunknál, de nem olyan közeli. Nálunk Levente vagy Botond eddig, még nem döntöttünk.

Kikocska, csak enyhe meledgfront van, én azt nem érzemKép Remélem, te se!!!Kép)

Noémi
27+3
vghnoémi

Sziasztok Lányok,

én ugy számolom a honapot, hogy végiggondolom mikorra vagyok kiirva, és ahhoz képest még hány honap van vissza. Tehát én febr. 1-re vagyok kiirva, most pedig oktober vége van, igy akkor még hátra van három teljes honap. Tehát a 6. honapban vagyok.

A pocakom körfogata: 97 cm, 25+1 hét, és + 8,5 kg.

na ennyit az adatokrol. Kép

Orbis, a fotok továbbra is tetszenek, mint ahogy a rucid is.Kép
eszter2004

Szerintem ami tök jó fiú név, a Simon--
dehát nekünk lányunk lesz...
Egyébként én most a 32 héten akkor hány hónapos vagyok????Kép))??????????
puszók

várom a túllendülést a holtponton!!Kép
esztyx

Noémi!Kép
Köszi az infót Sysről,figyelmetlen voltam.Kép

Eszter!Kép
Én most a 32.hétben vagyok 126cm-es hassal és +6,5 kilóval.Kép
Én úgy számolom a hónapokat,hogy 17+3 hetesen mozdult meg picur először"érezhetően"ehez adok 20 hetet,tehát KB:37+3 hétben fogok szülni szerintem.KépTehát még van bő 5 hetem.De az is lehet,hogy megvárlak titeket.KépKépDia

Kép
Kép
lldicsi

miért ahhoz adsz 20 hetet? ezt valahol ovlastad??
ez is egy számítási mód?
esztyx

Esztyx!Kép
Igen,ez is egy számítási mód,sőt a védőnőm szerint ez jobb mint az orvosé.KépAztán majd meglátjuk kinek lesz igaza.KépDe szerintem nem húzom ki végig.Amúgy dec.15-re vagyok kiírva.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Én is úgy számolok, hogy minden hónap 13-án, mivel feb.13-ra vagyok kiírva töltök egy hónapot, tehát hatodikban vagyok. de az úgyis csak infó, ha megkérdezik, mert a babák akkor jönnek, amikor akarnak, meg a túlhordásnál van jelentősége, de a dokik is a babákat nézik, csak irányadó, a babák meg megszületnek. csak idegeskedik az ember, ha előbbre várja, azt nem jön. A kollégám kisfia is ki volt írva április közepére, hogy születik, azt 34. héten voltak vizsgálaton, mondta a doki, hogy ez a gyerek kb. 2 hét múlva meg fog születni, és 10 nap múlva meg is született. 3 nap múlva otthon voltak...
Ja, még azt is hallottam, hogy a 6. meg 12.heti ultrahangok méretei alapján kiírt időpontok lehetnek meghatározók, mert addig nagyjából együtt fejlődnek a babák.

Lakásügyben köszönöm az együttérzést. A kőművesgyerek azért lakik velünk, mert így olcsóbb sokkal. Asszem. Kép De már nagyon elburjánzottak a költségek, nem annyira tudom követni. De már ő megy haza holnap, ma befejez mindent. Ééééés, jönnek a festők. A nagyobbik baj az lenne, ha nem jönnének... Kép De még ez is megtörténhet. Ha jönnének, akkor talán a jövő héten, meg a hosszúhétvégén sikerülne kitakarítani, és végre nekiláthatnék azon gondolkodni, hogy hova milyen bababútort kellene venni Kép meg miket kell megvarrni, meg ilyesmik.

Ja, és 84 és fél kiló vagyok, ami 85 alatt van, és +8,5 kiló összesen így a 24. héten, ami sok ugyan, de nincs lelkiismeretfurdalásom, én megtettem mindent. Kép
És áldott jó asszony a védőnénim, mikor látta, hogy elkeseredek, nem rátett még egy lapáttal és szidni kezdett, hanem levetette velem a pulcsimat meg a cipőmet, és 83,30-at mért, hogy megnyugodjak. Kép Vannak még ilyen védőnénik. Aztán részletesen megbeszéltük a miket eszek-et, és mondta, hogy kevés sót, azt is nátriumszegényet, meg füszerek nélkül egyek Kép MOndtam is neki, hogy miket olvasok itt a babaneten, hogy milyen védőnénik vannak, és hogy ő milyen ritka madár. Mondta, hogy ezt már máskor is hallotta Kép Mármint hogy vannak szakbarbárok, de hogy ők a 6. kerületben nem ilyenek Kép Ja, és meghallgattuk a baba szívhangját is, és az nagyon jó volt Kép Kép Kép

kikocska

Sziasztok!

Orbis, örülök, hogy minden rendben van veletek! És a képek is nagyon jók, szépek vagytok!
Bagzer, remélem Te is tünetmentes vagy már!

Ma voltunk UH-n, a doki is megerősítette a 31. hetet, meg hogy kislányunk lesz és minden rendben van, szépen növekszünk. Kép Biztos sokan utáltak a rendelőben, mert a dokim (aki mellesleg az osztályvezető főorvos) soron kívül bejuttatott, így összesen 5 percet kellett várnunk, pedig baromi sokan voltak. A helyükben én is kiakadtam volna, de egyébként is nekem volt a legnagyobb pocakom. Kép

Lányok, Ti a pocakméretet derék (mármint az egykori) vagy csípő magasságában méritek? Melyik a hivatalos? Nekem a védőnő soha nem mérte és ugye a kettő között nálam 10 cm a különbség.

Esztyx! A 32. hét szerintem már a 8. hónap, nekem még van egy hét a 7.-ből. Te mikorra is vagy kiírva? Mert én dec. 23-ra. Kitartás, én is alig várom már, hogy megszülessen a Pici!!! Kép

Noémi! Nekem is kifordulóban van a köldököm, ráadásul féloldalasan, úgyhogy tök viccesen néz ki a hasam. Kép

Pussz,
Katinka
katinka

Én elvileg dec.3-ra vagyok kiírva, utolsó mensi alapján ami feb.24 volt...de ehhez képest most ezen a héten a 31-32héten vagyok...szóval nem tudom.. mi kb. egy idősek lehetünk és azért a kettő között jelentős az eltérés...azt nem értem, hogy az uh. neked annyi időst mutat, mint amennyire te számolod? mert nekem fiatalabb az uh alapján, mint ahogy a doki kiírt, és nem kevéssel 2 héttel kb....jajjajja őrület!!!!!
puszó,e
esztyx

Esztyx!
Te,hogy lehetsz 31-32 hetes ha dec.3-ra vagy kiírva??Akkor neked most 33-34 hetesnek kellene lenned.Én vagyok 32 hetes és dec.15-re vagyok kiírva,akár,hogy is de 12 nap van közöttünk.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?