Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Eddig nem jelentkeztem, mert az új helyemen, nem nagyon tudok netezni, mert van mindig mit csinálni, meg van egy csajszi aki most diák melón van csak, és annyi idős, mint én és marha jókat dumálgatunk és így repül az idő. (de csak aug. 5ig van aztán nem jön és akkor egyedül leszek, és akkor már lesz idő netezgetni melóból is, mert akkor nem lesz kivel ennyit dumálni :) Délután mikor haza jövök meg örülök, hogy végre egy kicsit "hűvösebb" helyen vagyok, és ledöglök, és már nincs erőm, kedvem netezni, de mindig olvastalak titeket csak nem írtam, de minden oké megvagyunk, nem vagyok rosszul meg semmi ilyen, csak nagyon nagyon meleg van, és utálom!!!!
monka: köszi kérdésedet, nem vesztem el, csak a fent említett dolgok miatt nem jöttem, de mindent olvastam, nem vagyok lemaradva :) nagyon nagyon gratulálok az UH képedhez, meg a sok jó hírhez, szuper :lol: :lol:
Én is megyek dokihoz, már nincs egy hét sem... most nagyon hamar elment a 3 hét, akkor voltam ott utoljára, elrepült az idő. Múltkor meg mikor nem tudtam biztosat, hogy mozog meg ilyesmi akkor meg vánszorgott az idő pedig akkor is ennyit kellett várni, most meg mehetek megint és láthatom. Kombináltra is kedden megyek :)

KépKép

KépKép
t.timi

Sziasztok!!
Tegnap éjfélkor tértünk haza a szlovákiai rövid nyaralásunkból, így lesz mit visszaolvasnom! :)
Biztos ti is így vagytok vele, hogy ez a meleg szörnyen megvisel. Vasárnap strandoltunk, nagyon szuper volt, sajnos egy kicsit leégtem. :( De a hasam le volt takarva! :wink:

Kép
salsifraga

syl most olvasom, hogy egy nap különbséggel voltunk genetikai UH-n, te csütörtökön, én pénteken! :)
Én is szedek Jodidot, neked miért ajánlották? Igazából én annyit tudok, hogy az idegrendszernek tesz jót, és okos lesz a bébi. :)

kiscsillag valamiért nem látom a menyasszonyi ruhás képet, de biztos az én gépemmel van a gond, mert a táblázat egy része se látszik nekem. :(
Névváltoztatás: én felvettem a férjem nevét, de tényleg bosszantó, hogy még most is derülnek ki hiányosságok, pl. a múltkor a Diákhitelesektől kaptam fenyegető levelet, hogy megtudták, hogy megváltozott a nevem, és nem jelentettem be, hűha.. Az adókártyám, a bankkártyáim még a régi nevemen vannak, de nem érdekel. Az Apeh úgyis megtalál! :D
Nagy gratula a párod új munkahelyéhez!!!

krisztin nagyon szépek vagytok, és csini a pocakod! Rólam is készült "pocakfotó", bár nemigen látszik semmi, azért föltöltöm majd!
Bejelöltelek iwiwen! :)

rebeka én simán úszok, strandolok, nekem az orvos a termált nem ajánlotta. Azt hallottam, hogy akkor kell esetleg óvatosnak lenni, ha korábban is hajlamos voltál az "uszodás" fertőzésekre.

Kép
salsifraga

Sziasztok!

Nah reggel az éjszakás társammal levettem a vért, és beraktam a hűtőbe a kedves kolleginának. Este felhívtam hogy nem tudom csütörtökön bejönni, levetetném reggel a vért vkivel, úgyis emlékeztem rá hogy máskor is 2napig aszaltunk a hűtőbe egy kombinált tesztet, akkor nekem miért ne lehetne levenni előbb? Mondta hogy jaj akkor neki az le kell centrifugáltatni, nem tetszett a megoldásom…de basszus, ő áll ott a centrifugagép felett, vagy a laboros??Nagyon gáz emberek vannak…

Kis-csillag:Huuu de sok változás előtt állsz!! ha Soroksárra költözöl, az helyileg a Jahn Ferenc Délpesti kórházhoz tartozik, ott voltam tanuló.Kerteshézban vagy családiban gondolkoztok?
Hát köszönöm a bíztatást, azért nem szeretném 36.hétig nyomni..mostani fölállás szerint a szeptember végét is eltudnám viselni annyi a meló..holnap meg egyedül leszek éjszaka, és tuti csomó császáros lesz! Remélem a férjem észbe kap majd, ha más nem kényszerből is..most újabb kiadás van vettem neki egy tv-t, mert amióta kint alszunk a nappaliba, ő ott éjfélig tvzik, én meg nem bírok a tv-t se a hőségtől aludni, és fél 5kor meg kelés..szóval ez volt a legjobb,legbékésebb megoldás, ha a babó meglesz, akkor tudunk együtt aludni a nappaliba, ő meg a nagykonyhában tvzik, kialakítok neki egy kis tv sakot..nem akarta hogy vegyek tv-t, de máshogy én se tudtam volna nyugodtan aludni, meg mondt lesz a névnapja, ilyen nagy ajándékot kap tőle..mondtam is neki, hogy minden csak befektetés számomra, mert ha otthon leszek a babámmal, neki kell a mi igényeinket anyagilag is kielégítenie.

Jah most az agressziómat már sírógörcs is ötvözi…apa is kivan tőle…
de reggel megemlítette, hoyg vasaljam ki a cuccait /csak a kórházi ruhákat és ha van pár inget szoktam vasalni/ mert ahogy beszedte a szárítóról, összegyűrve a székre dobta…nah eldurrant az agyam, megmondtam hogy nem vagyok cseléd és majd akkor fogok vasalászni mindent, ha otthon mereszthetem a seggem és nem kell éjjel-nappal dolgoznom…éppen éjszakából jöttem haza, egyébként is házisárkány vagyok akkor..

Megérett egy csomó cukkiní a kertünkbe, kettőt be is hozott apa, hoyg rántsam ki, hát azt is mire megcsináltam,lesóztam-állni hagytam-kipaníroztam- megsütőrrem ebben a dög melegben…meg is mondom neki, máskor vmi könnyebbet találjon ki vagy ne éjszakázás után paníroztasson..jaj de utálok panírozni! de csináltam kis görög salit meg rizst is mellé tartár mártással, imádunk enni midn2en, és imádok a kedvében járni. :roll:
Nem is tudom, hogy fogja majd feldolgozni, ha már nem ő lesz az első, állítólag nagyon megsínylik az apák, majd megpróbálok figyelni rá is, úgyis mind2jük szükségletei fontosabbak lesznek a sjátomnál. Vkinkek tapasztalata erről, akik már túl vannak ez első gyerek dolgokon?

Gratulálok Monka! Jó hogy ilyen rendes dokit találtál magadnak! Én is 10hetesen voltam védőnéninél, 12.hétig intézd el.

Spumilla: a vaszati mindt indiai emberalkatokként rémlett az agyamban, szóval nem ismerem..Kösz a széles vállas ölelést! Nah össze is hoztam egy gyors tervrajzot paintban, nah milyen vagyok? Juuuj de töki a kaldalló!! Jó is egy ilyenre beinvesztálni, nehogy idén is az oroszok elzárják a gázt, aztán nézhetünk! Kolleganő fodrász szalonban hallotta hogy állítólag decemberig nyár lesz…nah mekkora hülyeség! bár nem lenne rossz nem kéne annyi gázt fizetni!

Zsuzs: szeptember végéig kapott haladékot, már szóba se hozom a dolgot, majd az utolsó hetekben rágom a fülét a meló miatt..

Msi: gratulálok a férjedért! Sok nő megérdemelne egy ilyen pasit, többieknek is hasonlót kívánok!

Nlzs:jó újra látni, remélem kipihented magad, jövőre már eggyel több gyerekkel mehetsz nyaralni! Sajnos az integrálthoz nem tudok hozzá szólni, ez teljesen új dolog és a cég reklámjáról se hallottam.

Köldökzsinórvért valaki leveteti?

Ti éreztetek olyat mintha kés lenne a hüvelyetekben?tegnap ezt éreztem mikkor rohantam be melóba és nagyon kellett pisilnem, utána ettől a fájdalomtól alig bírtam de elmúlt..és ebben a melegben én is úgy szédelgek mint aki sokat ivott...eddig nem volt semmi bajom most jön majd ??

Kép
Kép

Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület

Spumilla: itt a kép amit kértél: Kép otthonunk

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

szupi!!! a kérdéseim küldöm priviben :)

Kép
spumilla

Sziasztok!

Most értünk haza az orvostól. Szépen növekszik a gyermekünk, most kb 14 centi :)

Képzeljétek el, újra megmutatta a kukacát, úgyhogy már nem maradt kétségünk afelől, hogy fiúcskánk lesz :)

Képet nem kaptunk, mert nincs a dokinak nyomtatója :o a párom kicsit elkenődött, de majd 19 hetesen a 4D-n kapunk.

Csill Zamárdiban voltunk, pont most volt a Balaton Sound is, de olyan horror volt a belépő ára, hogy úgy döntöttünk kihagyjuk a látványt, csak a zenét hallgatjuk.
Szerencsére semmi bajom nincs a strandolástól, azt mondják az élő vizek ilyen szempontból aránylag biztonságosak.

salsifraga Nagyon örültem, amikor láttam mit írtál a nagy bejelentésetekre. Látod minden jóra fordult!! :) vagy inkább nem is volt rossz :wink:
krisz0923

avrenim

akkor egy cipőben járunk..az én párom is már előre féltékeny,jaj h mi is lesz vele :D vele nem is fogok foglalkozni stb,van baj :D :D

KépKép
bettike83

krisz: neked nincs vonalzód, és fejből sem tudom, hány hetesen ilyen nagy a babád??

Kép
spumilla

Sajna nincs vonalzóm, Bettikét megkérem majd, hogy készítsen egyet nekem.

Ma pont 15 hetes a kicsink. De már 12 hetesen megmondták, hogy fiúcska.
krisz0923

wow!! hát gratulálok és köszi, akkor kb mi is ekkorák vagyunk. megnéztem egy vonalzón és hát lányok ez már igen nagy :D
dejó krisz, hogy most ezt mondtad, meg hogy voltál, meg a fiú is jó hír (lenne nekem:) ) te is kisfiúra pályáztál amúgy?

a fejlődési táblázatban nem akarsz benne lenni?

Kép
spumilla

Köszönjük szépen! Én mindenben szeretnék benne lenni, nyufó minket is felvett egy táblázatba. Arra gondolsz?
Mi még a legelején kislányra pályáztunk, de már nagyon régen éreztem, hogy fiú. 3 hete tudjuk is, hogy az, úgyhogy fiút akarunk, de nagyon!! :D

Igen, tényleg olyan nagy már, én még mindig nem fogtam fel, hogy gyerekem lesz. Vagyis persze, tudom, várom, de ez még mindig olyan távolinak tűnik, pedig mindjárt itt a január.
krisz0923

Sziasztok!

Dalmicsek, utólag is nagyon boldog névnapot!

Spumilla, szép kandalló!

Nlzs, nekem Lexivel 15 hét 3 naposan vették le, nem volt gond, szerintem nálad se lesz!

Monka, cuki a babád!

Avrenim, le a kalappal, hogy így bírod a munkát! Nálunk nem volt féltékenység, kezdettől belevontam mindenbe a férjem. A vért Lexinek levetettük, Marcinak is lefogjuk.

Két napja ramatyul vagyok, most kezdek kilábalni belőle, fej és torokfájás, valamint 3 napig elég erős hasfájásom is volt. De megmaradok. :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Sziasztok!

Salsifraga: no ezért nem akarom jelenleg felvenni apa nevét, részben, félő nálam is kimaradna valami változtatásos dolog és hát most kicsit húzós is lenne anyagilag :o

Avrenim: tulajdonképpen mindegy, hogy lakás vagy családi, bár az utóbbit az ikrek miatt jobban szeretném, hiszen ha kitavaszodik lenne hova kimenjek velük, nem a lakótelepeken ismert fülledt és szennyezett levegőbe. :roll:
Sírógörcseim nekem is vannak, csak tudnám miért.. Apuka már néha hülyének néz, hogy apró semmiségeken elpityeredek. :oops: Lehet lányaim lesznek? :lol: S azért vagyok ilyen csacska?

Krisz: 14 centi? Wow! Az már "óriási" :D:D:D Gratula :wink:

Túléltük a tegnapi budapesti kalandozást, de az a kánikula, ami fent is uralkodott.. Elszörnyülködve néztem negyed 9kor hogy 32 fok van :shock: Tegnap sok mindenre nem jutottunk sajnos, pár jó ajánlatról lekéstünk, de jövő héten még lesz idő, mert a költözést kicsúsztattuk augusztus 1-ig. Így jövő héten lehet már belekóstolok kicsit a pesti életbe :D:D:lol::lol:

Kép
kis-csillag
Tököl

sziasztok csajok

krisz: nagy nagy gratula az óriásbabához, a 14 cm már nem semmi :D további jó egészséget kívánok nektek is :D
tök jó hogy már biztosan tudjátok hogy fiú, van már választott nevetek a baba számára?

timi: örülök hogy előkerültél, és hogy minden rendben van veletek is.

avrenim: jó hogy sikerült végül levetetned a vért. azzal meg ne foglalkozz, hogy duzzog a kollegád. az ilyen emberek akárhogy csinálod a dolgaid úgyis mindenbe belekötnek, semmi nem jó nekik. lényeg hogy ezen is túl vagy
én is sokat sírok mostanában, sokszor azt sem tudom miért. már tiszta bolondnak érzem magam. de te se aggódj, tuti csak a hormonjaink tombolnak :D

salsifraga: köszönöm a választ a strandolással kapcsolatban. szerintem én is fogok fürödni legalább egy-egy kicsit. többen mondták hogy nem lehet tőle baj. jó volt a nyaralás? gondolom ott is jó meleg volt.

mindenkinek szép napot

KépKép
Kép
rebeka85

krisz: nem arra gondolok. van egy privát táblázatunk is, amt mindenki magának vezet, látni benne h ki mekkorát nött... :) ha küldesz priviben mail cimet, akkor megosztom veled is az elérhetöséget

Kép
spumilla

sziasztok!

Krisz
gratula a babához, tényleg szép méretek...:) mi barátnőkkel beszélgettünk a babákról és ahogy egyre valóságosabbnak tűnt hogy jönnek úgy pánikoltam be egyre jobban...mit szépítsek NAGYON félek...

kis-csillag
ma nekem is sírhatnékom van meg úgy ébredtem hogy felrúgnék valakit, szerencse hogy apa elsunnyogott 6kor melózni...lehet haza se mert jönni:S

pedig tegnap barátnőkkel moziztunk (megnéztem harmadjára is az eclipset:)) csacsogtunk apa meg elvitte Balót fürdeni csipogó farkú kutyás úszógumiba...mondjuk reggel fél 7kor takarítók vaslapáttal kapargatták az utcánkba az út szélét és olyan hangosan sercegett hogy égnek állta az összes szőr a hátamon...na őket megrúgtam volna csak sokan voltak:D

wáááá annyira messze van még 5.-e én nem bírom kííííííííííííííííííííí, de apa igen sajna, de én látni akarom már a babákat!!!!!!

Balonak meg délelőtt összeraktam a felfújhatós medencét és abba pancsizott meg egyszál kukacba szaladgált az erkélyen...

KépKép

KépKép
msi22

amúgy ebben a melegben hogy álltok a kéz és láb dagadással? nekem kezd előjönni, már levettem a gyűrűmet is:S de hát ez még nem korai...???Balóval nem vizesedtem egyáltalán..remélem most se fogok...

KépKép

KépKép
msi22

Halihó kismamik!

Krisz gratula a nagy csávóhoz! Jó modell, hogy mindig megmutatja magát!
Avrenim, nagyon sajnállak, bocsi a kérdésemért, de döbbenten olvastalak, hihetetlen a férjed, mondd van, hogy jót tesz veled???, hihetetlen az önzetlenséged és a toleranciád, téged olvasva nagyon becsülöm az én férjem, már a harmadik gyerek, de egyfolytában körbeugrál. Meddig bírod még cérnával? Mit csinál a férjed egész nap?

Beze, köszi, megnyugtattál kicsit.

Saslifraga, merre voltatok Szlovákiában?

Kis-Csillag, ügyes vagy így birod a pörgést az ikrekkel, én azt kívánom legyen az egyik lány, a másik fiú neked. Hol lesz az esküvő így, Zalában vagy Pesten?

Kép
nlzs

Msi, helyes kis család lehettek, neked is jó férjed van, biztos nagy segítség lesz majd, ne parázz, minden menni fog, úgy még sosem volt, hogy nem volt sehogy- a dédim mondta ezt mindig. Nekem szokott vizesedni a lábam, de inkább a viszereim jöttek elő nagyon.

Spumilla, jobban vagy már?- úgy lelkileg?

Kép
nlzs

Nektek is kinyomja magát a babucitok? Reggel, (akkor még behorpad a gyomromnál a hasam, ugye, késöbb már nem) arra ébredtem hanyatfekve, hogy a kis pocaklakó mintha ki akarna jönni a hasamon, úgy kidomborodott mint egy hegy, majd kiszakadt a hasam, (igaz apa mindig miondja neki, hogy gyere már ki, de még ennyire ne legyen szófogadó).
Nem mertem megmozdulni, csak a telefonom volt melletem, le is fényképeztem, ( még jó, mert már magam sem hinném), nem tudom fel merjem- e rakni nektek, mert azért elég intim. Majd megbeszélem apával.
Amúgy ahogy felálltam már nem is látszik. Hihetetlen volt.

Kép
nlzs

nlzs
köszi:) igen nagyon sokat segít a férjem, nem győzök hálálkodni a jó Istennek hogy ilyen pasit találtam:) tudom hogy majd lesz valahogy, nálunk is azt mondja a mamám mint a te dédid:) csak néha riadozom kicsit:D

KépKép

KépKép
msi22

Nlzs: Tudom drasztikusan hangzik,amilyen a férjemmel a kapcsolat, de úgy érzem nálunk teljesen elmosódtak a női-férfi szerepek..simán megcsinálja /persze kiírom cetlire mert mindent elfelejt/ az összes háztartási melót, amit igazából nekem kéne: mosogatógépbe bepakol, tereget, beszedi a ruhákat,porszívózik (hát nem tökéletesen), wc-t és fürdőt takarít stb. van néhány specialitása amit csak ő főz, ő szokott bográcsolni, kertet rendbe rakni meg ilyenek.. igazából lusta és mindenért szólnom kell neki, de már jól bevan „idomítva” házimunka terén, gondolom ha otthon leszek nem fog már annyit segíteni, de akkor én is fényesebben vezetem majd a háztartást ha tényleg csak ez lesz a dolgom. 8)

Anyómsoméknak köszönhetem, hogy így elnevelték a gyerekeiket,pl. a sógornőmről már meséltem/30éves főzni nem tud, gyereket folyton lepasszolja anyjáéknak, nem dolgozik vagy 5éve, és az életében többet se akar már/ apósom-anyósom tündériek mindent megtesznek a gyerekeikért, saját igényeiket teljesen utolsó helyre szorították, mindent elvégeztek helyettük és kikímélték őket. Így a sógornőm nem lett egy életre való, de szerencsére talált vkit, aki elvette feleségül..párom meg régen autószerelőként dolgozott, nem kellett semmit csinálni otthon mert szegényke dolgozik és elfáradt a munkában.. Elkezdett apukámmal együtt egy cégnél dolgozni, ahol kötetlenül lehet de nincs fix jövedelme:amíg nem volt válság jó volt…de most… :cry: és nagyon nehéz azt mondani hogy hhúzzon el máshova melózni, mert apukám se csinálja azt, és mindig rá hivatkozik a párom, meg hogy majd a válság után jobb lesz mindig ezt mondja…de addig haljunk éhen?? :x

Emlékszem suli mellett is dolgoztam éjszakába discoba ruhatárosként és egyszer be kellett volna a páromnak ugrania mellém, de ő megmondta hogy szaros 8000Ftért nem fog éjszakázni!!!Anyósom meg adta alá a lovat, hogy tudod az én kisfiam nem bírja az éjszakázást, nem olyan fizikumú!!!!Basszus de éjfélig, meg egyik tv-t néz vagy pókerezik a netten!!! Nah szóval gondolhatjátok….és most is mondta anyósom, hogy hát igen dolgoznod kell Krisztike sajnos nem álltok úgy anyagilag, hogy elmenj táppénzre….bezzeg ő meg a lánya otthon meresztették a seggüket a 6-8héttől mert jaj ők veszélyeztetett terhesek voltak..jaj csak azért mert más a fizikumuk…én meg egy nagydarab málhás ló vagyok aki majd eltartja terhesen is a kisfiát?!? nah szóval innen is fújj a szél, ilyen családi háttérben mit tegyen az ember? Anyum meg bíztat hogy azért is menjek táppénzre majd megoldja vhogy az uram vagy anyómomék minket is eltartnaka mint a lányáékat…viszik nekik a kaját, főznek rájuk, bevásárolnak nekik, havonta 15forint OTP előtakarékosságit fizetik nekik, amióta terhes lett a sógornőm mert ő nem bírna már fizetni..és azóta a gyerek 2éves! jah és a szülést is ők fizették mert a férje megmondta, hogy nem fogad orvost, azért fizetik az orvosokta, hogy ellásák a munkájukat./ami részben igaz/ Mai napig kíséri az anyósom sógornőmet orvoshoz, ha vmi okmányt papírt kell kitölteni akkor is vele megy mert szegény diszlexiás és nem bír egy A4es lapot kitölteni…de én is az vagyok csak nem mind1 hogy vkit úgy nevelnek hogy megálljon a lábán, vagy úgy hogy kislányom te hülye vagy és semmihez se értessz.

nah jól kiömlengtem magam, kicsit a párom védelmére is akartam ezzel kelni, nem olyan rossz ember, csak nagyon elnevelték és már nehéz visszacsinálni hiszen elmúlt 30éves..
:( de bízom benne hogy a felelőség majd megváltoztatja így is folyamatosan változik, alakul, és tényleg nem tudnánk egymás nélkül élni, mert kiegészítjük vmilyen módon egymást.

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

Msi: együtt érzek veled, én is nagyon szeretném már látni a babámat. Főleg, hogy 2 napja megint hasfájós vagyok. Habár, amint megfigyeltem ez a "pocaknövő fájás" :D Én nem csak sírós hangulatban vagyok, hanem napi szinten sírok. Egyébként is egy érzékeny pi..a voltam, most meg...ennél rosszabb nem is lehet... Szegény páromat sajnálom, most is a kedvenc kajáját csinálom, muszáj mindennap kiengesztelni :lol:
Ha 2 pocaklakóm lenne, biztos dupla annyira félnék mint most, de meglátod minden rendben lesz.
Én még nem vettem észre, hogy vizesednének a végtagjaim. Ellenben tegnap nagyon durván bekeményedett a hasam. :?
Tegnap én is megnéztem az Eclipse-t, jó volt, bár a kedvenc vámpírunk "világfájdalmas arcába" néha beletudtam volna tenyerelni :lol: :lol: :lol:

Krisz: Gratulálok a nagy babádhoz :D Én se fogtam még fel, hogy anyuka leszek, de már nagyon várom a januárt :D

Dalmicsek: Csak Dunakeszin nézegetek lakásokat? Biztos szép hely lehet, én is szívesen élnék a városhoz közelebbi helyen. És már eldöntöttétek, hogy mi lesz a mostani lakással? Eladjátok vagy kiadjátok?

Nlzs: én irtó kíváncsi vagyok a „hasadon kitüremkedő pocaklakóra”

:D Biztos szuper érzés lehetett :D

Kép
csill79

nlzs: a keményedéseknél szokott úgy kiállni a méh fekvő helyzetben, nem érezted? mikor szülés van akkor is fájásoknál kiegyenesedik megfeszülnek a tartó szallagok és megemelkedik kicsit a méh..

Beze:jó hogy így álltok anyagilag, mi sajnos csak emiatt nem vettetjük le a kzsvért...vagy ti törlesztéssel fizetitek? melyik cégnél ha szabad kérdeznem?

Msi: nekem nem terhesen is beszokott dagadni a kezeim nyáron, bár nincs nagy baj a szívemmel ez szerintem normális dolog és még korai lenne a terhességre fogni..elösször a vérmennyiségünk növekszik meg, nem a szövetekben lévő víz a terhesség elején.

Spumilla:elfelejtettem reggel megnézni a napkeltét de majd figyelem és pontosan megírom a dolgokat.

Kis-csillag:kitartást az otthonkereséshez! vaóóó nem sietitek el aug.1-es költözéssel? nem minden tulaj tudja megoldani rögtön az átköltözést és a papírmunk, ügyvéd is minimum 1hét, már juli közepe van! :shock: Felén nem nagyon gondolkoztok? 18kerület és Gyál is szép környék

Msi:jaj de jó nektek!nem vetetted be magad Baló mellé a medencébe :wink: ?

Krisz: jesszus de nagy babó!!!Gratulálok hozzá, hát ott már tényleg lehet a fütyit is jobban látni :lol: ..

Rebeka: lehet egyszer én is bemerészkedem majd a vízbe, ami jól esik azt megteheti az ember...nem igaz?

juj aludnom kéne éjszaka előtt, főleg hogy egyedül leszek este!!jaj remélem nem volt-lesz sok császármetszés...

Kép
Kép

avrenim
Budapest XVII. kerület

Avrenim: hát az biztos, hogy nem mindegy kinek milyen családi háttér és nevelés van a háta mögött...De gondolj arra, hogy Te az ilyen embereknél százszorta többet érsz... Mi lesz a sógornőddel is, ha már nem lesz aki támogassa? Éhen halnak? Szurkolok neked, hogy a férjed is belátásra térjen minél előbb. :)

Kép
csill79

megjött az integrált teszt eredményem, (jó gyorsan, csak hétfőn vették le a vért), bemásolom: NEGATÍV, hurrááá........

A Down-kór és az idegcsőzáródási rendellenességek
kiszűrésére irányuló vizsgálat eredménye

Összevont - Első és Második trimeszteri szűrővizsgálat

Integrált-teszt

A lelet kiállításának időpontja: 2010. július 15.

Várandós neve: Nagyné Lukácsy Zsuzsanna
Születési ideje: 1972. február 11.
Utolsó menstruáció (első napja): 2010. március 28.
Az első vérvétel napja: 2010. június 17.
A második vérvétel napja: 2010. július 12.

A vizsgálathoz szükséges adatok:

Azonosító kód: CY7387
Korábbi, idegcsőzáródási rendellenességgel sújtott terhesség: nem
Korábbi, Down-kórral sújtott terhesség: nem
Inzulinfüggő cukorbetegség: nem
Anyai életkor (terminuskor): 38 év
Ikerterhesség: nem
Ultrahangvizsgálat szempontja a terhességi kor megállapításához: CRL
Teszthez használt ultrahangvizsgálat dátuma: 2010. június 17.
Terhességi kor az első vérvételkor: 11 hét 4 nap (utolsó mensesből számítva)
11 hét 6 nap (ultrahang/biometria alapján)
Terhességi kor a második vérvételkor: 15 hét 1 nap (utolsó mensesből számítva)
15 hét 3 nap (ultrahang/biometria alapján)
A vizsgálathoz használt terhességi kor: biometria alapján
Testsúly: 66.00 kg
Etnikai eredet: európai

A vizsgált markerek eredménye:

MS-AFP szint
28.40
iu/mL 1.00MoM
uE3 szint
2.30
nmol/L 0.94 MoM
Szabad ßhCG szint
11.90
Ng/ml 0.71 MoM
Inhibin-A szint
136.20
Pg/mL 0.77 MoM
Tarkó redő vastagsága
2.00
mm 1.38 MoM
mm
PAPP-A szint
434.80
miu/L 0.66 MoM

A szűrővizsgálat eredménye: negatív

Kockázat a Down-kór előfordulására: 1 : 4 100
Kozkázat a 18-as triszómia (Edwards-kór) előfordulására: kevesebb mint 1 : 50 000

____________________________________________________________________________________________________________
FONTOS: A szűrővizsgálat célja, hogy a lehető legpontosabban becsülje a rendellenesség előfordulásának kockázatát az adott terhességben, hogy az eredmény ismeretében dönthessünk a további, diagnózist adó módszerek alkalmazásának szükségességéről.
A vizsgálatot az angol Wolfson Betegségmegelőzési Intézet, Magzati Szűrővizsgálati Központja végezte. A Wolfson Intézet angol nyelvű leletét a vizsgált személy kérésére kiadjuk.

A leletet validálta:
Wayne Huttly
Wolfson Intézet
Magzati Szűrővizsgálati Központ vezetője

1148 Budapest, Bolgárkerék utca 3.
Telefon: 06 1 273 1913
Fax: 06 1 273 1914
Mobil: 06 20 772 5845
Információ: www.downszures.hu

Kép
nlzs

Sziasztok!

nlzs: gratulálok az eredményhez, nagyon örülök, hogy minden oké :)
Eddig még mindenkinek szuper lett az eredménye, nagyon helyes, úgy látszik itt mindenkinek makk egészséges lesz a babája.
Én kedden megyek kombinált tesztre, remélem nekem is minden oké lesz, és hamar meg lesz az eredmény, mert nem bírom a várakozást :)

Annyira melegem van, hogy borzasztó, pedig szombaton megyünk kirándulni, de nem tudom , hogy fogjuk kibírni :?

Most megyek, mert nem tudok már mit csinálni magammal, a hőségben, holnap is jelentkezem. Üdv mindnekinek és jó pocakosodást :lol: Ja és erről jut eszembe... képzeljétek el, hogy voltam ma a spárba, sokat járok oda vásárolni, mert itt van mellettünk, de úgy nem ismerem ott az eladókat, és ma mégis az egyik megkérdezte a pénztárnál, hogy kisbabád lesz?:) erre én igen :) :) tök örültem, mert ő idegen, nem tudhatta, és már látszik rajtam, már nem sokára mindenki látni fogja :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
t.timi

Sziasztok!

Délután akartam egyszer írni, mire minden elszállt - feladtam..
Most újra próbálom :lol:

Msi: dagadás nálam is van! és valószínűleg ettől a nagy melegtől, sajnos, mert egyébként én sem vagyok rá hajlamos. Így is van olyan nap, amikor nem annyira jelentős, ha viszont sokat talpalok egy nap, akkor már valószínűbb, hogy estére a bokám bedagad.

Nlzs: mindenképpen Zalában lesz az esküvő, ebből már nem engedünk.
Gratulálok a negatív eredményhez! :P

Csill: ezt a növekedős hasfájást már én is kifigyeltem, hetente 1, max. 2 napig tart, nagyon gyenge, csak megvan. Most már kezdek is hozzászokni, s nem kapom be egyből a Magne B6-ot :D

Avrenim: nem lakást veszünk, hanem albérletbe megyünk, itt is abban vagyunk :roll: venni majd tán pár év múlva :oops: :roll: Úgyhogy így könnyebb költözni. :)
Mennék én Pesten sok helyre lakni, csak igyekszünk olyant találni, ami apa munkahelyéhez relatíve közel van, mert kocsival fog bejárni.

Hát lányok, ma olyasmi történt velem, ami eddig még nem :shock:
Estére belátogatott hozzám kicsi Vuk, majd 5 perc múlva megjött utána Íny is, és Karak, és ez egész rókacsalád :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Utána győztem apától bocsánatot kérni, de hogy miért :lol: :lol:
Hiszen nem a szoba vagy a konyha lett az áldozat :lol: :lol:
Amúgy nagyon sz@r napom volt, megmozdulni is alig volt erőm, de most meg, mint akit kicseréltek :lol: :lol:
Csak ez a nagy meleg ne lenne :( Kezdek belegebedni :( A ventilátor is csak a meleget fújja, éjszaka sincs enyhülés :( De ez a nyugati fekvésű erkélyes lakás egyik átka :(

Kép
kis-csillag
Tököl

Kihagy az agyam..

Timi: az attól függ hova kirándultok, milyen messzire, tudsz-e eleget pihenni ha kell. :) Meggondolandó így várandósan, kánikulában.

Mi holnap megyünk ki a hegyre sütögetni, de oda is csak este.. :)
Vasárnap meg felutazunk Pestre, de előtte bemegyünk Balatonfenyvesre nagynénémhez a nyaralójába és nem érdekel, bele fogok menni a Balatonba icipicit lubickolni :D

Kép
kis-csillag
Tököl

kis csillag

húha,akkor jól jártál,érdekes h eddig nem volt most meg már mikor múlnia kellene a tűnetnek,elöjön,majd 15 hetesen.

msi

én nem vizesedek,legalábbis gondolom.

nlzs

hurrá,gratulálok :)

KépKép
bettike83

Lányok, nem vagyok biztos felrakjam-é a képet a reggeli Alian-ról, a fiam szerint gusztustalan, lehet, megbotránykoztok. De nagyon fura volt, kiváncsi lennék mit mondtok normális az ilyen? A fiaimnál nem emlékszem ilyenre.

Kép
nlzs

Hát megkockáztatom:

Ilyen volt délután ugyanúgy fekve, általában ilyen:
Kép

Így csinált reggel, erre ébredtem:
Kép

BOCSIIIIII!
SZERINTETEK EZ NORMÁLIS? NEKTEK CSINÁLT ILYET?

Kép
nlzs

Sziasztok!

Bocsánat a zavarásért!
Lombikos iker babákat várunk!Ma voltam orvosnál,és azt mondta hogy nagyobb a kockázat a rendellensségekre a lombik miatt!Elküldött,hogy csináltassak valahol down-szűrést!A Boglárkerék utcát gondoltam,de azt mondja,hogy ikrekre nem csinálnak ott!
Tudnátok nekem tanácsot adni,hogy HOL és MENNYIÉRT csinálják meg?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Gratulálok mindenkinek a babájához! :D

Kép
Kép
ancsa81

Sziasztok!

Nlzs, persze, hogy normális! :wink: Nekem még nem dugja ki magát , de szerintem ez tök jó! Gratulálok a negatívhoz, szuper hír! :D

Avrenim, amikor Lexinek levetettük, akkor még munkanélküli voltam, hónapokig spórolgattuk a pénzt az első felére,utána a másik felét havi részletekben törlesztettük, de azt akkor már számla ellenében visszakaptuk az egészségpénztártól. A Krio-nál kötöttük, én maximálisan meg vagyok velük elégedve!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

nlzs: előszöris gratulálok az integrálthoz!!!!!!!!!!! nekem is Wayne Huttly validálta :D hihi
remélem jó volt a balcsizás! ;) és gen, mára már teljesen rendbejöttem. régebben kis voltak ilyen depiközeli dolgaim, már amikor tart, szoktam számolni hány napja van meg. ami több mint 5 napig tart az már gáz nagyon. azt hiszem hormonális is volt persze meg a szociális élet hiánya is, meg a hirtelen lezajlott nagymunka átadása.. szóval halmozott világvége hangulat :D aztán ahogy jön, úgy megy. :) szerencsére.
visszerek itt is. de még csak seprűvénák kékülnek :)

nekem nem nyomja ki magát, mint egy hegy :) viszont két napja volt könyöközés meg sarkazás bentről :) vizsont most már engem is érdekel mit láttál :) tedd fel vhova privibe. picasa pl

avrenim:
jól benyaltad ezzel a családdal, de láthatjuk hogy nem egy könnyű életet választottál. Segítő vagy és közben azért pluszba magadat sem kényezteted holmi könnyed élettel. :S pedig te igazán megérdemelnéd, hogy úgy menjenek a dolgaid, mint a karikacsapás. másrészről meg, ha úgy érzed kiegészítitek egymást nincs miért hőzöngenünk nekünk sem. kívánom, hogy könnyebb legyen az utad! (nézd a napfelkeltét, ha már úgyis fennt vagy olyankor ;) )

timi:
de jo, már idegeneknek is várandós vagy :) ez nagyon jo érzés lehet, tőlem még senki nem kérdezte, pedig nem titkolom :D :D

kiscsillag:
sajnálom a rajzfilm-figurákat, akikkel találkoztál :( nem lehetett kellemes.

ma egész kellemes napom volt. a pirosriasztós paráztatáshoz képest sokkal jobban viseltem mint 2 napja mondjuk.. pedig az épitkezésen voltam egész nap. szoval ugylátszik ez is hangulatfüggő-ben nyomom :)

Kép
spumilla

ancsa:
mi székesfehérváron voltunk és igyen csinálták a kombinált-szűrést. ha érdekes neked, akkor részletezem szivesen

nlzs: hűűűű, én ilyet még sohasem láttam :) ha ezt a baba csináálja akkor vicces. ha nem, akkor rémisztő. mondjuk én beszartam volna az tuti ha erre ébredek az tuti. de tudod, milyen szarcsis vagyok. :)

avrenim láttál már ilyen kis kiváncsi hegyet? :)

Kép
spumilla

Avranim
nem anyira vészesen dagadok, csak gyűrűt kell levennem…de most hogy mondod volt nyáron ilyen melegekbe nem terhesen is hogy kicsit megdagadtam…hát sajnos nem tudok Baló mellé csobbanni mert kb 1 m a kismedence átmérője és nem férek bele :De egyszer megpróbálhatom de bálna habtestem szerintem szét szedné szegény medencét))))

csill79
hát nekem Jacob jön be …na jó csak kéne rá kb 10-20 év…vicces hogy közel 30 évesen egy 16 éves fiút játszó hapsira csorgatom a nyálam :D Edward itt kicsit jobban nézett ki, felnőttesebbnek…de még mindig nyálgép a feje)) tegnap végül apa hazamert jönni de a rossz napom még rosszabb lett délutánra

elmentem délután kardiológiára, először pillogott rám az idős bácsika hogy minek kell jöjjek…mondom mert küldtek meg 15 hetes ikerterhes vagyok meg szívbillentyű szűkület szívzörej stb de nem vészes… ultrahang + trutyi rám :S erre benyögi….hát ugye már túl van azon az időn (elmúltam 12 hetes) hogy elvetesse…ááááááááááááááá mondom mi van??????????? Kiguvadtak a szemeim…..rám néz, de nem is akarja? mondom hát nagyon nem, azt mondja nem baj nem is kell….akkor mért mondta??????????????????? Frászt hozta rám basszus…ilyen idiótát bakker…de a csúcs két hónap múlva vissza kell mennem ellenőrzésre és akkor mondja meg hogy szülhetek e természetes úton vagy sem….

kis-csilla
hm lehet hogy valami nehezet ettél előtte?? Azért olyat nem halottam még hogy 15 hétig nincs aztán jön a kisvukk…csak ne legyen redszeres…de ebben a melegben minden meglehet…

nlzs
EZ BRUTÁLIS!!!:))))))) nekem volt Balóval ilyen de nem rémlik hogy 16. héten…de hát többedik baba után ki tudja ez nagyon jó)) amúgy melső falon tapadt? Mert ha elől akkor lehet gondolom már kb 13 centis a baba vagy több is…más nem nagyon van ami kidudorodhatna így hacsak nem találkoztál mostanában Aliennel;):D én tegnap tüsszentettem erre elkedtett a hasam le-fel ugrálni mint mikor toporzékol a gyerek bent én is meglepődtem..mikor meg a szív ultrahangon a doki benyögte az elvetetést rúgott eggyett valamelyik…gondolom véleményezték a dolgot

KépKép

KépKép
msi22

nlzs

ez tényleg durva,de nagyon ari :) én sem láttam még ilyent,csak úgy evickél odabent a picurka,nem semmi :D

az én gyerekem még lusta,semmilyen mozgást nem produkált még eddig,mikor akar már :) na,ne legyek türelmetlen igaz :)

én ma megint görcsölök,cicifájás is előjött.

nlzs

kérünk tőled is pocifotót :D

KépKép
bettike83

msi: ez a doki hülyeeee? ttök fel vagyok háborodva, hogy kérdezhet ilyet egy orvos? normális? a minimum hogy megmagyarázza, de gondolom nem tette. felháborító komolyan mondom.

na jól felhúztam magam :oops:
most megyek megnézni egy zuhanykabint, amit már régebben kinéztünk, de személyesen még nem láttuk, szoval rohanok és drukkoljatok hogy jó minőségű legyen a cucc :roll:

Kép
spumilla

spumilla

jó nézelődést :)

KépKép
bettike83

nlzs: jesszus, Aliened van? :shock: Hú nem semmi ez gyerök! Biztos ráállt a vesédre és kinyomta magát hátha többet lát.....vagy mid van ott épp! :lol: Biológiából nem vagyok épp a toppon.... :oops:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

hát nagyon érdekes az tuti :D de jó pofa :)

KépKép
bettike83

Hát engem is nagyon megijesztett, kiváncsi vagyok Avrenim mit szól majd hozzá, remélem csak a baba lehetett, mi más lett volna!?

Spumilla, megjött már a te integráltad eredménye is, vagy te csak kombinálton voltál?

Bettike, az én pocakfotóm a legmegmutatósabb, túlságosan is, csak én se tudtam hová tenni a jelenséget. Állva még csak egy kis dudor látszik, nem olyan mint a felrakott képek. De őszintén nem bánom, mert nem szeretnék megint 128 kg lenni, félek tőle nagyon, próbálok figyelni rá mit és mennyit eszem, persze néha én is bűnözöm, de aztán utána jováteszem, nagyon figyelnem kell, könnyen hízom. Tartok tőle így majd 40 évesen és műtétek után már nem lesz olyan rugalmas a bőröm sem ha óriás hordót növesztek és őszintén kenegetni meg utálom magam, főleg ebben a melegben. Tapasztalatom szerint minden év előrehaladtával dupla olyan nehéz lefogyni.
HÚÚÚ, de hosszúra sikeredett a magyarázkodásom, bocsi!

Nono, én is egyből Aliannak hívtam, nem tudom elképzelni sem, hogy csinálta, ma reggel nem nőtt heggyé.

Msi, az idősek mindig azt hiszik, ha fiatal vagy nem is lehet bajod, és ők a legtürelmetlenebbek az orvosnál mindig. Ezt már én is többször megfigyeltem.

Kép
nlzs

sziasztok lányok

ma sem fogunk fázni az biztos. remélem bírjátok a meleget

spumilla: sok sikert a vásárláshoz, jó nézelődést. ezeket én is annyira élveztem mikor építkeztünk. nagyon jó érzés a közös lakást szépítgetni

msi: hogy mekkora idióta orvosnál voltál? én már sok hülyével találkoztam de még mindig meglepődök hogy milyen orvosok vannak. hogy kérdezhet egyáltalán ilyet??? nem hiába véleményezték a picurok is a dolgot. :D nem tudsz máshoz menni kontrollra? bár az ilyenek véleményével nem kell foglalkozni

nlzs: hát nem semmi kis akrobata babád van! életemben nem láttam még ilyet. de nagyon aranyos az a kis pukli a hasadon. :D gratulálok az integrált eredményedhez

timi: olyan jó érzés lehetett hogy ideges észrevette hogy babát vársz. én is várnám ezt a pillanatot de nekem még mindig tökre laposka a hasam. vagyis én látok rajta egy kis puklit, de más nem. még a kollegáim se tudják csak azok akiknek megmondtam. fogalmam sincs hova bújt el ez a kölök :lol:

vigyázzatok magatokra ebben a kánikulában

KépKép
Kép
rebeka85

nlzs

meg ugy látom te elég vékony is vagy,lehet ezért nem is nő annyira a pocid :)

érdekes mert én sem eszem sokat és mégis nő a pocak.mondjuk 2centit eddig,eddig volt egy kis hájacska,most kitöltötte a bébi :D :D én sem akarok rengeteget hizni,igy is 70kg körülröl indulok ami azért nem kevés,de bozm benne h majd szülés után megindul majd a fogyás ha szopizik a pici.most arra gyurok h nem hizzak sokat.eddig semmi,de a végéig jöhet még fel jó pár kiló.no majd meglátjuk :)

lányok

ti probáltátok már az ingás jóslást?én probáltam,sőt,az egész család csinálja,és a baba neme jóslásában elég jól bevált.
nekem már tini korom óta 3 gyereket jósol,első lány,második fiú és utánna még egy lány :) :) én mondjuk 2vel is elégedett lennék.

ha ki szeretnétek probálni,elmondom h működik.már a meglévő gyerekeket is megjósolja,akár az ikreket is.

szoval kell egy aranygyűrű,és egy cérna.belefűződ és a csuklód felé tartod úgy h a kezed nem mozdul egyáltalán.és a gyűrű magától elkezd mozogni,ha körbe kezd körözni akkor lányha pedig egyenesen,előre hátra,akkorfiú,ha pedig köröz és közbe be is vág a körbe akkor ikrek.

minden gyerek után le kell tenni és ujra felvenni,és addig ismételni amig miután felemeled már meg sem mozdul.

remélem kirpbáljátok :)

KépKép
bettike83

köszi lányok, megjöttem, jó a cucc, tetszik, csak egy valami, hogy az esőztető izé a tetején csak 195 cm magasan van. A férjem ennél kb 5 centivel kisebb, lehet hogy hajmosáskor zavarná, úgyhogy elküldtem, hogy neki is meg kell nézni. minden más szempontnak megfelelt amúgy.

ez az:
Kép
jó tágas is..

nlzs én csak kombinálton voltam, nekem annyi elég volt. Holnap leszek 16 hetes, te is vasárnap ;) és aztán AFP, ha ott nagy gebasz lenne és a kombinált eredménynel együtt a dokim aztmondja akkr a qvadrátot megcsináltatom, de nem lesz rá szükség . azért eddig is elég sok mindent néztek, sztem kijött volna ha izé lenne

nyufó: merre vagy??
rebeka: tényleg jó ez a fészek szépitgetés, csak ne lenne a végeredmény olyan k***ra sok. az egyik tételen tudsz spppórolni, mire a másik meg pont annyival drágább. azért nem könnyű, de nem panaszkodom, mert még igy is jó a helyzet. csak ügyesen kell ssakkozni.

bettike, neked milyen neműt jósolt? én nem szeretek josolni, josoltatni, mert tulságosan befolyásolnak a hallottak, de kiváncsi vagyok, mi jön ki annak aki kipróbálja :)

Kép
spumilla

nekem lányt,de már tinikorom óta :) :) :) de ez nem folyásol be egyáltalán,még nem gondolok csak babaként rá,majd ha tudom mi a neme akkor lesz "pici lányom,vagy pici fiam

amúgy jó kis kabin :)

:)

KépKép
bettike83

nlzs gratula az eredményekhez!
Hű ez a pocakfotó elég extrém, sosem láttam ilyet. Jó erős babád lehet :)

spumi az a kabin elég nájsz. Nálunk azért nem jöhet szóba ilyen, mert apa 206 cm

bettike kíváncsi vagyok bejön-e az ingás dolgod, én nem ingázok csak nagyon erősen bízok abban, hogy fiú lesz :)

msi ez a doki egy idióta. :evil: Én lehet, hogy beszóltam volna neki egy erőset. Ne is foglalkozz vele.

rebeka iszonyat nehezen viselem ezt az időt, pedig légkondis az iroda. Most is voltam egy megbeszélésen, ott volt a vezér is én meg ültümben elszédültem. Nem mertem elmenni vízért, mert elájultam volna. De szerencsére elmúlt.

ancsa én integráltat csináltatok medconnexus-ban (XVIII. ker).
Ha gondolod nézd meg a honlapjukat.

kis-csillag jobbulást, lehet hogy csak rosszat ettél vagy túl zsírosat. Én is szoktam émelyegni, hétfőn haza is kellett mennem melóból, annyira szerul voltam, de leküzdöttem Vukot, nem jött meglátogatni :)

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő

Sziasztok!

Meg azt is kipróbáhatjátok, hogy fehér cérnát átfűztök az arany karikagyűrűn, két végénél fellógatjátok, nem túl magasra és a pocak fölé tartjátok. Ha lóbál, akkor himbi-limbi, ha köröz, akkor kislány :)
Nekem anya csinálta, amikor kiderült terhes vagyok, már akkor is fiút mutatott. Jó móka, de szerintem igaz is. Anya a csuklós módszerrel még egy kislányt és egy kisfiút jósolt nekem :D :D azt hiszem sok lenne a jóból...

Köszönöm szépen a gratulációkat! A fiam a lábacskáival együtt 14 cm ám, nem az ülőmagassága. Az kb 10cm.
krisz0923

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?