Új privát üzeneted érkezett!

Ja..és ezt az utazóágyat vettük:
http://babaszafari.hu/spd/unas_446780/C ... s_utazoagy
nagyon tetszik :) Meg úgy tűnik Gabi is megszokta..bár most épp a játszószönyegen horpaszt..gondolom ott jó hűvi van a földön..csak meg ne fázzon mégjobban :?
Ej de szörnyű vagyok..semmi sem jó nekem :oops:

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Sziasztok!
Gondoltam én is egy kis életjelet adok magamról! Régen nem voltam! :oops: Szégyelllllem is a pofámat! :oops: :oops: Bocsi, de ebben a jó időben összepakolom magunkat és megyünk a tesómékhoz! Ott van felállítva a medencénk amit még tavaly ősszel vettünk együtt velük, és most kicsit lazítunk! Bár Kendra ebből nem sokat vesz észre, hiszen ő pihizik az árnyékban, és jókat alszik! :D
Egyébként minden nap olvastam a történéseket, és bevallom őszintén, hogy egy csomó dolog járt a fejemben, hogy kinek mit kéne írni, de azt hiszem elfelejtettem! :oops: Ha valakinek nem írok, akkor sorry! :D Pedig már nem vagyok kismami! Akkor most mire is fogjam, hogy kihagy az agyam???

Hétfőn nekem is megvolt a 6 hetes kontroll, ami 7 hétre sikerült, mert a dokim szabin volt! Megvizsgált, közölte, hogy minden rendben odabent, nincs összenövés, és a méhem is az eredeti méretében "tündököl"! :D Vittük Kendrát is, és megcsodálta a doki is! Mosolygott rá, és a doki meg vissza! Aranyosak voltak! Volt rákszűrés, az eredmény 2 hét múlva lesz meg, de azt mondta, hogy ha gáz van akkor ő fog hívni, ha meg nem akkor 1 év múlva találkozunk, ha addig nem lesz valami! Mondtam, hogy 1 év múlva újra itt! :D Jót nevettünk! :D

Kérdezte valaki, hogy mi az az inszemináció! Ez egy reprodukciós eljárás, más néven méhen belüli mesterséges megtermékenyítés! A petesejteket felturbózzák gyógyszerekkel és szurikkal, majd a megfelelő időben egy katéter segítségével a spermákat befecskendezik a méhbe, ahol megtermékenyül a petesejt, vagy petesejtek!

Volt szó az anyós témáról! Azt hiszem talán az egyetlen vagyok köztetek, akinek főnyeremény az anyós és az após! Nálunk is egy emelettel feljebb laknak, de ők főznek nekem, a kutyáimat az apósom sétáltatja, és lesik minden kívánságomat! Cserébe szeretnék látni néha Kendrát! :D:D:D Na jó ez csak vicc volt, de tényleg mindenben segítenek! Sőt após szokta Kendrát a mózesbe levinni az elsőről, nehogy "bajom" legyen! Bár nem tudom mi bajom lehetne, de mindegy! Hagyom mindig had segítsen! Bár azt tudom, ha anyukámék közelebb laknának ők is ugyanezt megtennék, ha nem többet! :D Mondjuk csak az borít ki, amikor anyós Kendrához úgy beszél, mintha valami hülye gyerek lenne! De akkor Kendra általában jól kiröhögi őt! Én meg szoktam neki mondani, hogy normálisan kell a gyerekhez beszélni! Nem úgy, mint aki hülye!


Mucus!
Még nem írtad meg, hogy ki volt a dokid a Kútban? Kendra is Dévais baba! :D:D:D:D Szóval van már közös pont! :D És a második baba is inszemes, vagy természetes úton jött? Miért kellett inszem? Ha nem vagyok túl indiszkrét? :? :oops:

Zsu!
Nálunk Kendra két etetés között van, hogy 6 órát is húzza a lóbőrt! Már nem fejem a tejcsit, hanem átálltam a szopiztatásra, úgyhogy fogalmam nincs mennyit eszik! Ma reggel pl. 5-kor kelt, szopizott kb. 20-25 percet, és azóta csend van! :D Feltételezem jól lakott, mert akkor már jelzett volna! Barbával egyet kell, hogy értsek mérleg ügyben! Volt olyan nekem is, hogy Kendra kevesebb volt etetés végén, mint előtte! Meg mondjuk, ha etetés közben teletrottyolja a pelust, akkor már eleve nem annyit fog mutatni a mérleg! Szerintem se mérd! Inkább csak egy héten egyszer, max kétszer mérd le, fürdés előtt csupaszon! :D:D:D És tényleg ha látod, hogy sok pisis és kakis pelus van, akkor ne foglalkozz semmivel, én amondó vagyok! :D Az utazóágy tényleg nagyon klassz! Nekünk is kéne venni egyet majd anyósékhoz, mert anyuéknál van! Mikey és Benedek öröksége! :D

Zsófesz!
Megfordult Samu? :lol: :lol: Ezt hogyan sikerült elérni?! Egyébként én bármit csinálok a szobájában Kendrának 29 fok alá nem nagyon akar lemenni a hőfok! Bár az első emeleten amit egyfolytában süt a nap, mit is várhatnék!A klímát meg nem merem bevinni hozzá, mert akkor meg félek, hogy megfázik! De úgy nézem egészen jól bírja, vagyis szegénykémnek nincs más dolga! Annyira békésen alszik! :D Olyan jó nézni! :D Nálatok mi van ezzel a dologgal?

Most ennyi! Megyek összepakolom a konyhát! Délután valószínűleg jön a védőnő! Szólnom kell neki, hogy hozzon egy receptet, mert tegnap a patikából hoztam haza egy tápszert, gondoltam biztos ami biztos! A tápit odaadták csak a receptet kell majd bevinnem! Sőt rendeltem egy teát is, ami szerintem nekem bevált! Mecsek Tejserkentő Tea!
De jövök még! :D:D:D

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Sziasztok!
Na, jövök egy kicsit.
Tej- hát nálam is probléma, bár én még sosem mértem. Este háromnegyed 9-kor kezdünk szopizni, fél 10-kor már alszik. Ha nem is alszik be cicin, ha beteszem a kiságyba, elalszik. Külön szobája van, tompa fény világit. Esetleg kéri a cumit, de nem mindig, és 10 perc múlva, mikor benézek hozzá, már alszik. és ezt le is kopogom!
Fél 3 és 4 között ébred, ez változó. Aztán reggel 7 és 8 között. Persze eszik is ilyenkor. Aztán megint szunya, 3 órára kéri a cicit, de ezután már sűrűbben, végül már 2 óránként, de volt hogy még elöbb. Ezért a 6-fél7-es szopit felváltottuk tápra, 120-at benyal, de fürdés után már rengeteg ideges, és cuppan is a cicire, ami ugye háromnegyed 9! Hát igy megy ez napról napra. Laktoherb teát iszok, meg sok folyadékot. Még nem csináltam, de majd ma vszinű lefejem a tejet, mikor ő tápizik, csak hogy lássam, mennyi is az annyi.
Ezt a nagy meleget nem nagyon birja, tiszta nyűgi egész nap.
Na de én sem. Nincs klima, sötétítünk ezerrel, hát 26-27 fok simán van bent. És éjszaka sem hűl le.
Peti is meg van fázva, taknyos. Bár nem nagyon, napont 1-2x szivom az orrát, olyankor jön is takony... olyan szájjal szivós orrszivóm van, ami engem illet, az porszivós az brutálul hangzik, és ezzel senkit sem akartam megbántani, van, aki arra esküszik.
Anyóstéma? hát tudnék én is mesélni, na de ki nem!!!
Hát most ennyi, majd még jövök, és irok, irok, irok... :)
Ja, mindjárt küldök képeket a g.mail-re!

Kép
dixus80
 
 

 
 

Sziasztok!

Ma apáé volt az éjszakai műszak.Én kialudtam magam :D Viszont most Balut tiszta pisisen vettem ki az ágyból.Mondom apának hogy te nem pelenkáztad át?Mire ő:hogy dehát te pelenkáztad.Én erre nem is emlékszem,csak hogy felkeltem megnézni az időt.Na mindegy,híg ész :D Kelt Balu 2kor aztán fél7kor és most.

Mennék ma fodrászhoz de már most olyan hőség van hogy nem merek elindulni.Na meg vissza kéne mennem már tényleg arra a 6hetes kontrollra,mert Balu már csütörtökön 11 hetes :D A 6 hetes helyett lassan 12 hetes kontroll lesz :D

Zsó:lehet tényleg felcserélte a nappalt az éjszakával.Elvileg úgy lehet helyreállítani,hogy nappal 3 óránként kelted enni és este hagyod annyit aludni amennyit akar.

Zsu:Nálunk is megy a klíma,de csak lehűtjük a szobát aztán kikapcsoljuk,és csak akkor kapcsoljuk újra amikor megint nagyon meleg van.Balut ilyenkor mikor megy letakarom egy pelussal,vagy ha a pihiszékben van akkor háttal fordítom és felteszem a "napellenzőjét" a pihiszéknek.Mondjuk nálunk a szoba másik sarkába van a klíma,és felfelé és az ablakra van irányítva a "sugár" és így mire a kiságyhoz érne,mar nincs olyan "cúgja".

Na megyek készülni...majd leszek még.Kivi leszek mennyire basznak le hogy ilyenkor megyek kontrollra :D

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Ja! Dobtam képeket én is g-mailre! :D

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


én minden nap szomoruan olvasom ezeket a méricskélos hsz-t, hogy pl este mar csak 40t eszik.
Basszus lanyok! Este kevesebb a tej, mert
1. faradtak vagytok
2. meleg van
3. MAR ELORE FELTEK, HOGY CSAK 40-T FOG ENNI!!!!!!!!!!!!!!
na ezért nem eszik este is 100-t. Nekem halvany lila gozom nincs mennyit eszik, de latom, hogy jol van. Pedig igy ranézésre, egy vékony no vagyok, akibol nem nézné ki senki, hogy a 3. gyerekét szoptatja... anyam nem tudott szoptatni (alitolag nem tudott - de szerintem nem volt épp divat a szoptatas), én tudok. Bocs, h egy kicsit igy kifakadtam.

szuper éjszakank volt, nem tudom le merjem-e irni, pedig mega szarul kezdodott!

majd még jovok!
s.orsi
 
 


tegnap mértuk? 4440 gr. most szabira megy a védono, utana meg mi utazunk el, lekozelebbi mazsalas aug 9. a dokinal, amikor oltani viszem.
s.orsi
 
 


Nálunk nincs klíma, csak 38 centi vastag kőfal. :) Most 28 fok van. Nem éppen hűvös. A hálóban be van kapcsolva a ventilátor. Legtöbbet ott vagyok. :)
Ma éjjel jól aludt Samu, és reggel sem aludt vissza, hanem 7-től nappali műszakra váltott. Úgy látszik, tegnap megzavarta nagyon a meleg. Így is tovább bírja nappal kaja nélkül, de ilyenkor kaja után még ébren van egy-másfél órát, és utána csak még egyszer annyit alszik (vagy kevesebbet).

Kata, nem is mondtad, hogy átálltál! Mikor? Gratulálok! :wink: És Kendra mindig 20-25 percet szopizik? Egyszerűen fel sem foghatom, hogyan bírja 6 órán keresztül! Nagyon tuti kiscsaj! :) Ugye azért egyszerűbb, hogy nem kell folyton fejni, mosogatni, sterilizálni,... Bár az anyatejgyűjtő kagyló meg a cumik,....
A forgás úgy jött össze, hogy hasra fektettem a pelenkázón, és elé guggoltam, gagyogtam neki, ő meg nagyon figyelt, emelgette magát, aztán átfordult. :) Valószínűleg véletlen volt. :D Azért ügyes. :D

Anyósék nálam is aranyosak, azért én nem szeretném, ha nagyon közel laknának. Van erre egy jó szabály: a szülők legyenek elérhető közelségben, ha szükség van rájuk, de ne lehessen papucsban átmenni hozzájuk. :lol:

Az esti tejhez még Orsi 3 pontjához 4.-ként azért is kevesebb állítólag, mert táplálóbb.

Jaj, az az utazóágy nagyon jó! Én is néztem már tavaly nyáron, de akkor még...

Na, megnézem a képeket.

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


http://www.kismamablog.hu/szoptatas/keves-a-tej

Egy kis megnyugtató irás azoknak, akik szoptatnak, és a mennyiségen aggódnak. Engem legalábbis megnyugtatott.

Kép
dixus80
 
 


Dixus,
nagyon jo az az iras, koszi, hogy bemasoltad! 1000%-ig egyetértek vele.

és még vmi, a tegnap este utan, ujra csak azt mondom magamban, bizd a dolgot a babara.
délutan nagyon kiadosan evett, 3kor és 6kor is, két mellbol, tokre orultem neki, este fél 9kor gondoltam leteszem aludni, szoptatni kezdtem és olyan erosen lovell be a tej, hogy szinte fuldoklik a gyerek. ezek utan megsértodott vagy meijedt vagy mit tudom én, de nem evett semmit. fél 10kor ujra probalkoztam. nem fogadta el a cicit, orditott, mint a sakal, én is tanacstalan voltam. fél ora utan a kezemben beajult. gondoltam fél ora mulva felébred, mlert csak egy-két percet szopott este 6 utan. ez volt 10kor. én is elaludtam. és fél 5kor ébresztett! utana pedig fél 10ig aludtunk.

és szerintem ebben a melegben az étvagyuk is megcsokken estére, szomjasak inkabb. szoval no para. folytassatok a szopit, menni fog, de bizni kell magatokban ES a bababan!

egyébként nalunk most 6 hetesen kezd "hasfajossa" valni a gyerek. még ilyet nem hallottam. de sokat sirdogal napkozben, mintha fajna vmi. de az is lehet, hogy csak fejlodési ugras.. varom a 3 honapot!
s.orsi
 
 


Jaj, irtó jók a képek! Aranyosak a nagy fiúk, ahogy szeretgetik Elisát. Kendráról az utolsó a kedvenc, Petiről meg az első. Dixus, azon a képen, mintha a tükörképed lenne piciben! Nagyon jó!

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


A cikk hasznos. Én nem ezt olvastam, de a tartalom nagyjából ugyanaz. :)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Köszi Barbazso, örülök,hogy ezt irtad, általában aki ránéz azt mondja, hogy tiszta apja :?
De én kicsinek ugyanígy néztem ki, és ez már nekem elég :D

Kép
dixus80
 
 


hát lányok, megint csak átfutottam a dolgokat, reggel 7 óta vagyunk fenn, Peti azóta kb cicin lenne, nekem meg pakolni kéne, sehol sem állunk. :(
ha vizet adok neki, 10 mili után kiköpi, hisztizik, hogy enni akar. nem értem. hogy bírja ilyen hőségben is??? ááááááááááá, zabagép. én nem attól félek, hogy keveset eszik, hanem hogy sokat, tök idegesítő. :? :? a dokinéni is szólt ugye. :(

amúgy én még mérlegelek, mert ugye pótlunk... nem mindegy, hogy 130 mili tej után kér még tápit vagy 30 után... ha 130 után kér még, csak 20 tápit adhatunk neki, ha meg 30 után, legurulhat 100 is... abszolút nem érzem, épp mennyi jön... szóval mi minden kaját mérleggel kezdünk és végzünk. :? elég macera de nem akarom túletetni, képes lenne 150 tej után is befalni még egy csomó tápot is. :roll: nem tudom, kire ütött... :shock:

nem tudom, ki kérdezte, narisárga a kengurunk, csak olyan színben van. engem nem zavar, bár kicsit kukásnak nézek ki, ha nincs még fenn az eleje... :lol: de eddig bejött... :) ma sétáltunk vele.

a malév állítólag 6 órát késett vasárnap, szurkoljatok, hogy most ne járjunk így, mert megőrülök... :( :(

hibernia
 
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy nem jelentkeztem, de nehéz napjaink voltak a hőség miatt, és elkezdtünk végre látogatókat fogadni :D így hétvégén meg semmi időm sem volt. De legalább végre tudok találkozni a barátaimmal, meg a távolabbi rokonokkal, mert eddig nem hívtunk senkit a szülőkön és nagyszülőkön kívül.

Kicsit visszaolvastam, tök jó, hogy a szopiztatás azért megy, nálunk is megy. Mérlegelem én is, de már nem nagyon izgat, amit mutat. Amíg nem éhezik, addig nincs gond.
Mucus, tarts ki! Szerintem is esetleg próbáld meg minél többször szoptatni, hátha... Amúgy én semmi teát nem iszom tejserkentés céljából, mert félek, hogy esetleg attól is fájhat Gréti pocija, csak naponta megiszom egy Karamalz sört :lol: (alkoholmentes)
Viszont nálunk a hasfájás még megvan :evil: most szombaton tölti be a 6 hetes kort, ha nem enyhül, akkor szerintem elvisszük valami magán gyerekdokihoz, mert szerintem tuti nem normális ez, hogy ennyit sír, és ráadásul ilyen keservesen.

Kati, neked a nődoki mondta a 6 hetes kontrollon, hogy akár 1 év múlva megint lehetsz terhes? Vagy lehet rosszul értettem. Mert én ma megyek a kontrollra, és rá akarok kérdezni, de sajna félek, hogy nem fogja javasolni a császár miatt. Pedig mi is szeretnénk tesót, és minél hamarabb. (bár mikor napok óta nem alszom, akkor ezt másképp gondolom :lol: a tegnapi éjszakánk jó volt kivételesen)

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Ezt a cikket most küldte egy barátnőm, annyira tetszett, hogy bemásolom, ha valakinek lesz esetleg ideje olvassa el, szerintem nagyon tanulságos (a végén még a könnyem is folyt, pedig már vége kellene, hogy legyen az érzelmi hullámzásaimnak, nem?):

http://antalvali.com/gondolatok-az-anya ... efp=0&evp=

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Hibernia, kitartás neked!!!! Akkor ezek szerint most mentek vissza. Szorítok, hogy ne késsen a gép! Aztán jelentkezz odakintről, hogy mi volt! Na meg jó repcsizést kívánok nektek már így hármasban :D

Orsi, sajnálom a hasfájást, akkor ezek szerint nálatok sok a sírás. Te mit csinálsz vele? Adsz neki rá valamit? Nekünk semmi sem vált be, jelenleg semmit sem kap.

Nálunk nincs klíma Földszinti lakás, a babaszobában délutánra akár 30 fok is van.... én hűtöm a gyereket úgy, hogy nedves vattával törölgetem az arcát, meg legyezem legyezővel :lol: azt imádja. Gondolkoztunk a klíma beszerelésen, de félek, hogy akkor meg megfázna, a kocsiban se kapcsoljuk be, csak egy pár percre. Azért szerintem vigyázzatok a klímával, csak 2-3 fokkal legyen kevesebb, mint a kinti hőmérséklet.

Megnézem a gmailt

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Hibernia, drukkolunk a repülőhöz! :wink:

Pont most néztem, a rossmannban péntekig akciós a karamalz. Igaz, még így is 169.-/üveg, ami 0,33l... De ha segít...!

Dixus, azon a képen nagyon hasonlítotok! De lehet, hogy a férjeddel is vannak közös vonásaitok, ami nagyon jó, mert állítólag az hosszú házasságot jelent. :) Ezt egy esküvői fotós bácsi mondta a saját megfigyelései alapján. :)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Szegény kis Gréti! Remélem, hamar elmúlik már ez a hasfájása! Samu is küzd a pukival, és olyankor néha nagyon sír, de valahogy nem minden alkalommal szenved tőle. Nem tudom, hogyan van ez nála. :?

Fú, én 4 gyereket szeretnék, de még nem gondolkoztam, hogy mikor kezdjük a következő próbálkozást. :) Vagyis azt tudom, hogy semmiképp sem akarok bölcsit és munkát, szóval ha nem állítaná vissza a fidesz a 3 éves itthon maradást, akkor jövő tavasszal mi is ráállhatunk a témára megint. Bár talán másodszorra nem kell majd fél évet várnunk, ha nem leszek olyan feszült. Nekem a nagy család az alap, viszont a páratlant én nagyon megszívtam gyerekként, így lett a 4 betervezve. :) Aztán majd meglássuk. Az első pár hét hulla fáradtságát még előbb el kell felejtenem. :D

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Hibernia,
jo utat! remélem minden ok lesz!

megnéztem a képeket:
Kendra hasonlit Elisara az utolso két képen! lehet, hogy 20 agon rokonok vagyunk??? :D
Nekem Petirol a nevetos tetszik a legjobban, meg a kiskéz a nagykézben.

Zsofi, igen a fiuk imadjak Elisat. Hala az Istennek! tegnap skype-oltunk, mert ok sem birjak ki, hogy ne lassak két hétig! Elisa is nagyon figyelt a hangjukra.

Klima
nekunk sincs. én naponta 2szer furdetem miota ilyen meleg van. van, hogy csak gyorsan a mosdokagyloban, mert mégbelefér oda is.

Nadina,
csak par napja van, hogy ugy tunik, mintha a hsa fajna és hat jon sok puki is ilyenkor. tovabbra is vannak zold kaki délutanok. én semmit nem adok erre neki és nem is fogok. majd kinovi. de nekem azért nincs olyan brutal siras, orak hosszat. csak észrevettem, hogy tobbet panaszkodik. egyedul tegnap orditott ugy egy fél orat, mint még soha, de szerintem faradt volt és éhes, de szopni meg nam akart. igy alomba sirta magat / ringattam.
Ja és, ha enyhul a meleg, probald magadra kotni, nekem ez is bevalik. csupaszon, csak pelenkaban + az alkaron hason hordozgatas.
+ akinek van pihiszéke és a baba nehezen kakil, na a pihiszékben tok jokat lehet kakilni, valahogy ez a pozicio bejon nekik. legalabbis nekem mind a 3 gyerekem imadott benne kakilni vagy a combunkra fektetve, ugyanoltan pozban.
s.orsi
 
 


Zsofi,
4-et? de jo lesz nektek!
én is annyit akartam, de apa nem akar tobbet (per pillanat én sem). de ki tudja! még barmi lehet...
s.orsi
 
 


Nadina,

elovastam a cikkedet is. Mennyire igaz mind ez! és mégis olyan nehéz jol csinalni. ez a rohano vilag...
s.orsi
 
 


A neten akadtam ra a kov szuloimara (leendo es gyakorlo szuloknek), ami egesz jol osszegzi a mindennapi kihivasaimat immar 8 eve :D


Ó, Mennyei Atyám, tégy engem, jobb szülővé!

Segíts, hogy értsem a gyerekeimet, türelmesen hallgassam a mondanivalójukat és szeretettel válaszoljak minden kérdésükre!

Óvjál engem attól, hogy félbeszakítsam őket vagy ellentmondjak nekik.
Add, hogy olyan kedves legyek velük, amilyennek nekik kellene lenniük velem.

Ne engedd, hogy nevessek a hibáikon vagy megszégyenítsem, netán kinevessem őket, ha nem tetszik, amit csinálnak.

Soha ne büntessem őket a saját önző indítékaim miatt vagy azért, hogy a hatalmamat fitogtassam.

Soha ne vigyem őket a hazugság, vagy a lopás kísértésébe.

Mindig irányíts, hogy minden szavammal és tettemmel azt mutassam, hogy a becsület boldogságot ad.

Kérlek, gyógyíts ki az irigységből. És amikor nem tudok higgadt lenni, segíts Uram inkább csöndben maradnom.

Mindig tudatában legyek annak, hogy ők gyerekek, tehát nem várhatok tőlük felnőttes nézeteket.

Add, hogy ne vegyem el tőlük azt a lehetőséget, hogy önmaguk érdekében ők döntsenek.

Ajándékozz nekem bölcsességet, hogy az összes értelmes kérésüket teljesítsem, és bátorságot, hogy megtagadjam tőlük azokat a kiváltságokat, amelyek ártanának nekik.

Tégy engem igazságossá, igazzá és béketűrővé.

Ó, Uram, add, hogy a gyerekeim becsüljenek engem, szeressenek és utánozzanak.
Amen.
s.orsi
 
 


Ja és a masik kedvencem:

Az Ur nekem feladatot adott, amikor erre a vilagra kuldott,
de olyan kurvara le vagyok maradva, hogy valoszinuleg orokke fogok elni.

Remelem, ti is jobb kedvre derultetek!
s.orsi
 
 


HAlihó!
Látom ez a meleg mindenkit kikészített..
Szopi témában..nálam az a furi, hogy du jön a nem evés 20, 40 grammal estére meg 100-akat bevág

Ma de. meg egy mellből 160-at olyan büszke voltam mindkettőnkre :D Sajna nálunk fenn áll az a dolog, amire már panaszkodtam..Gabi érdekesen áll néh aaz evés dologhoz nekünk minden nap van hogy éhes, szív kettőt aztán sírva lecuppan, jön büfiztetés vissza, megint 2 szívás...és ez megy akár egész délután.azért néha ki tudok készülni..de a lényeg, hogy akár mérem akár nem nem tudok arra hatni, hogy ő menyit eszik... és hogyan és mikor szóval tényleg felesleges dolog ez...

Mucus, szerintem se add fel a tejcsi dolgot, de ami ennél is fontosabb nem attól vagy jó anya hogy mivel eteted a gyermekedet...ha tudsz anyatejet adni az jó, de ha nem megy attól még jó anya vagy és megkapp mindent a gyerek..sajna forsítva is igaz..csak azért mert szoptatsz még nem vagy anya..sokkal több kell hozzá..de ezt azthiszem mind tudjuk :D

Hibernia én kérdeztem a színt, mert tetszik nagyon a kenguru csak férjem a színétől kikelt..lehet bevállalunk egy nagyobb összegűt..meglássuk majd
Holnapra szurkolunk, aztán ha tudsz jelentkezz

Klíma: Mi 28-27 fokot csinálunka nappaliba, így a hálókba 28-29 van... mivel kinn 35 fok van árnyékban azért 33 fokot nem szeretnék elviselni, hiába csak 1-2 fok különbséget tanácsolnak.....
Gabinak 2 naponta szívjuka nózit, nem vészes, és ő jól bírja a porszit :D

Oh..mennem kell...sírás van

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Halihó!

Sikerült eljutnom ma fodrászhoz,meg a 6 hetes kontrollra is.(majd 11 hetesen oohhh jeeeee :D ).Mindent rendben talált.Kérdeztem hogy nem-e baj hogy elkezdtem a fogigátlót,azt mondta ha nem szoptatok akkor semmi baj.Le se szidott hogy miért most jöttem.Lényeg hogy a méhem,meg a méhszáj rendben,vett kenetet,csinált rákszűrést.Azt mondta hogy a hegem is csudiszép.úgyhogy ez is letudva,én is megnyugodtam.
Balu még mindig jól van,ma kipróbálunk egy új módszert.Ezt is a suttogóból vettem.Amikor elkezd ásítani akkor leteszem a babakocsiba,vagy ágyba vagy a pihiszékbe,letakarom a kis fejét egy textilpelussal,cumi a szájába és hagyom.5 perc után bealudt eddig.Elvileg így nem lesz hulla fáradt estére,és jobban fog aludni este,és könnyebben fog elaludni.Na majd este meglássuk.Majd beszámolok sikerült-e.

Cukik a babók,én is küldtem párat.

Reagálni megint nem tudok semmire,majd legközelebb.Kicsit el vagyok maradva a házimunkával.Ma csinálok gyümilevest,meg vettem estére dinnyét,már be is hűtöttem :D

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Sziasztok!!!

tegnap voltam 6 hetes vizsgálaton.Minden oké,csak a gátmetszésnél van még egy seb ami nem gyógyult be teljesen és azt mondta a doki,hogy ha 1 hónap múlva is még ott lesz és fáj akkor menjek vissza.Amúgy nekem szülés óta ez az egy pont fáj ott lent. :cry:
Azt mondta,hogy sex már lehet,de szerinte fájni fog ez a seb.

Fejés:én kb 1 hónapig fejtem azóta se és szerintem nem is kell,ha nagyon tele van akkor kézzel fejek ki belőle egy kicsit,csak hogy laza legyen :lol:

Súly mérés:Kb 2x ha mértem,de az se volt pontos,mivel nem jó a mérleg :lol: igy nem igazán tudtam pontos számot leolvasni róla.
Nekem bőven elég,hogy a védőnő mindig azzal jön,"hogy már megint sokat hiztunk!"
Én utoljára evés előtt és után a kórházba mértem Márk súlyát ott is azért,mert kellett.

Hát nálunk meg lehet "dögleni" olyan meleg van,nincs klima se redőny,csak függöny,ami szivja magába a meleget

:cry: Itt van épp melettem a gyerek pancsiviz mérője 34 fok van most.délután süt ide a nap is.
Éjjel tárva van az ablak,mert nem lehet megmaradni a szobába,akkor megy le 27-28 fok-ra minden éjjel megnézem :D a fiam i egy rövid ujjú bodyba alszik a pelust amit rárakok azt meg lerúgja magáról.

Most olvaslak tovább benneteket,mert megint le vagyok maradva egy kissé.

Kép

KépKép
torpilla
 
 


Sziasztok!
Zsu!
Nagyon köszi az írásod aranyos vagy.Már második napja küzdök a könnyeimmel.... :? Bár ma apa szabadnapos tudtam aludni reggel egy kicsivel többet és 110et tudott szopni.Szóval lehet,hogy csak pihenni kellene sokat de hát Domi is itt van.....

Ercsikati!
PCO-s volt a petefészkem azért kellett az inszem mert 5 évig nem estem teherbe.Én az István kórházba jártam csak Dévai doktor csinálta az inszemet ill.az előtte lévő dolgokat.Koli már spontán sikerült igaz Ő is 5 évre úgy,hogy sose védekeztünk. :wink: :roll:

Mi is lehúzunk hétfőn a nővéremékhez,minket is vár ott a nagy medence. :D

Hibernia!
Én is pont azért mérlegelek mint Te.Koli 130 cici után még simán enne 100 tápot. :shock: :twisted:

Barbazso!
A hozzátáplálás miatt kell a mérleg.
Amióta kevesebb a tejem a kaki sincs Kolinál minden nap csak 2-3 naponta. :roll: Előtte minden nap volt 1x.

KépKép
Kép
mucus75
 
 


Szép jó estét!

Hát nem vált be az ötletünk.Balu ugyanúgy sírt most is.Evett aztán fürdött,masszázst kapott,aztán elkezdett ásítozni.Letettük a kiságyba és elkezdte a műsort.Aztán se a pihiszékben se rajtam nem nyugodott meg.Csak akkor volt csendben mikor függőlegesbe tettem és tudott nézelődni.Most a pihiszékben lazul.De már látszik hogy álmosodik.Az érdekes az az hogy egész nap szépen alszik csak az esti elalvás ilyen gázos.8-10 között csinálja a műsort.Lehet hogy hagyni kellene 10ig fent lenni?De annyira fáradt szegényem.Teljesen tanácstalan vagyok.Nektek esetleg van valami ötletetek hogy mi miatt lehet ez?

Torpi:örülök hogy jól vagytok és szépen hízik Márk.Huu nem semmi.Nálunk a szobába anno 32 fok volt,akkor döntöttük el hogy veszünk légkondit.Egyszerűen meg lehetett dögleni,hiába volt leeresztve a redőny,hiába ment a ventillátor,semmi hatása nem volt.Pont a legnagyobb napsütésben, 11-5ig süti a nap a szobánk falát közvetlenül,és ezek a lakások betontömbökből épültek.Gondolhatjátok a beton hogy megszívja magát a meleggel.Kb mikor a forró aszfalton állsz.Nagyon durvaÁldom a légkondi kitalálóját.És szerintem ha okosan hűtenek vele,és megfelelően védik a babát,pl kissapka a fejére ,meg letakarva van mikor megy a klíma,akkor kicsi az esélye hogy megfázzon.Na meg nem kell 10 fok különbséget csinálni a benti és kinti levegő között.Mert akkor azért fog megfázni.Nekem azt mondták hogy maximum 6-7 fokkal lehet hűvösebb a kinti levegőnél és akkor nincs baj.Ma kint 34 fok volt,bent 27-28,teljesen elviselhető volt.

Mucus:Én úgy hallottam hogy anyatejes babáknál előfordul hogy minden pelusban van kaki de az is hogy egy héten egyszer.Attól függ mennyire tudja feldolgozni a tejet.Ez attól is függ miket eszel.
Tápis babáknak napi 1nek lennie kellene de Balu beállt arra hogy másfél 2 naponta van neki.Azt mondta erre a doki hogy ha nem görcsöl a kakilással akkor nem gáz ez sem.

Hibernia:jó utazást nektek!Vigyázzatok magatokra!Aztán jelentkezz mihamarabb ahogy tudsz! :) Kitartást a bevásárláshoz!

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Sziasztok!
Csak gyorsan bejelentkezem, mert igazoltan leszek távol 2 napig! Na nem utazunk el, vagy ilyesmi, hanem a Kedves E-ON bejelentette, hogy két napig nem lesz áram reggel 8-tól délután 4-ig! Aztán nem tudom, hogy estére lesz-e kedvem jönni, ezért inkább szólók! A tesóméknál fogunk "tanyázni" egész nap szerintem, mert hát medence, meg minden! :D:D Szóval ha nem jelentkeznék ez lesz az oka! De szerintem úgysem tudom megállni, hogy este ne nézzek be, és meséljek, hogy mi történt velünk! :D
Most megyek, mert fürdők aztán fekvés! Ma is volt fürdés meg védőnő, kicsit el is fáradtam, de holnap pihenek napközben, és jövök este mesélni, és persze reagálni egy-két dologra!

Szép estét, és holnap klassz napot, nagyon-nagyon meleg lesz holnap is! :D

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Csöpplány!
Fürcsi után már nincs kaja? Mi legkésőbb fél7-kor odaadjuk neki a kaját, ami mostanság 120ml táp (bár ma cicin volt akkor is, és nem volt gond :) ), negyed9-kor kezdem a fürdetést, akkor már kezd éhes lenni, ezért a száritkozást sajnos végig sirja, helyesbitek, üvölti. 20:45-kor már cicin van, és rá egy órára már tuti alszik. Mi így csináljuk, és ez bevált, az első naptól kezdve. És néha alszik akár 4-ig is. De ez még nagyon változó. Hát ennyi.
Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
dixus80
 
 


Én úgy tudom, hogy nem baj, ha csak 2-3 naponta van kaki. Legalábbis a védőnő azt mondta egy hónappal ezelőtt, hogy ne lepődjek meg, ha csak hetente egyszer lesz ezután, mert az is normális. Azt mondta, nem kell hozzátáplálni, csak akkor, ha a baba tényleg éhes, és sír a kaja után. Ha amúgy jókedvű, figyelmes, és produkál elég pisit, akkor csak fölöslegesen hizlaljuk a táppal. Mondjuk engem a gyerekorvos azért is leszidott, hogy akkor adtam neki tápot, amikor éjszaka éhes volt, sírt, és nekem már nem volt tejcsim. Azt mondta, akkor is csak tegyem mellre, hogy ingerelje, és több legyen, de ha megvan a heti 200-250g gyarapodása, akkor nem szabad tápszert adni, max vízzel vagy teával kínálni. Nem tudom, nálatok hogy van, és nem is szeretnék beleszólni, csak leírtam, hogy nekem ezt tanácsolták, hátha segít. A pihenés tényleg nagyon fontos lenne. Esetleg ebéd után próbáld meg Domit lekötni egy dvd-vel, és dőlj le a babával. A házi munkát én általában estére hagyom, amikor apa bevállalja Samut így gyorsabban megy, és napközben tudok pihenni kicsit.

Igen, Orsi, 4 van tervben, de igazából csak részemről. Majd meglátjuk. :) Mondjuk mondtam a férjemnek, hogy addig nem állunk meg, amíg nem lesz egy lány is, szóval ha 6 fiú születik egymás után,... :lol: :lol:
Jók az imák! :)

A cikket én is olvastam, húúúú... Bár sosem fogyna el a türelmem! Az ember azt gondolja, hogy sosem követi majd el azokat a hibákat, amiket a szülei, de felnőttként rájön, hogy nem is olyan egyszerű... Na, nem Samu miatt van olyan "hatalmas" tapasztalatom, hanem unokaöcsék, unokahúgok, na meg az iskolai gyerekek, a tanítványaim...

Nagyon kíváncsi vagyok a pelusos altatásra. Nem félsz, hogy nem kap levegőt? Vagy nem az arcára teszed? Én félnék, hogy magára húzza, és beletömi az orrába. De ha nálatok beválik, még a végén én is kipróbálom. :)
Balu cuki! Jól áll neki a kendő! :D Én már nagyon félek a szuritól!!! Irigykedem, hogy túl vagytok rajta. Aranyosak vagytok együtt. :)

Én is küldtem friss képeket. Apásat, anyásat, kendőset, babakocsisat, fekvenyomósat, naphemüs-légióssapis-vagányat,... :D

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Már megint egy órán keresztül írtam pár sort, közben érkezett pár hozzászólás...

De Csöpplány, akkor még most bevethetitek a pelust, ha kezd álmosodni, nem? Nem lehet, hogy a sötét miatt fél esténként? Jaj, olyan rossz ez, hogy csak találgatni tudunk, mi lehet a baj! Szegény kis manók!

Samu utálja ezt a meleget, folyton fölkel nyöszörögni kicsit.

Ercsi, jó lehet, hogy közel vagytok nővéredékkel! Nálunk van a kertben medence (puha falú), de egyedül nem megyek ki napközben csobbanni. A teregetésen kívül csak este 6 körül merészkedek ki Samuval és Zafírral leghamarabb, amikor kimegyünk apa elé az állomásra. :) Jó szórakozást holnapra! :wink:

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Barba:az arcára terítem a pelust,de csak egy rétegben,és így tök átlélegezhető,kipróbáltam.De mihelyt le van csukva a szeme már lejjebb húzom róla hogy kint legyen az orra is.
Most kipróbáltuk,hogy rátesszük a pelust hát sírt tovább,de 7-8 perc után bealudt.
Nem hinném hogy a sötéttől fél,mert ha fény van akkor sem alszik könnyebben este.Meg éjjeli kelésnél se zavarja a sötét.Szépen alszik tovább evés után.

Dixus:mi pancsi előtt kajolunk,mert ha fordítva csináljuk végigüvölti a fürdést.Valahogy éhen nem megy neki a pancsi csendben.Általában pancsi után elkezdi ezt a nyűglődést,csinálja 2 órán át,amikoris elérkezik a kövi etetés ideje,eszik 40-60at közben persze üvölt hogy fáradt,ezt is alig lehet beleimádkozni,aztán ennyi kajával elalszik 6-7 órát egyhuzamban.Nem értem ezt a gyereket.

Na most úgy tűnt nagynehezen elaludt,errefel negyed óra után már megint sír.Kikészít.....Nem az hogy nem alszik,hanem hogy nem tudom miért nem?!

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Jó reggelt mindenkinek !

Nálunk nyugodtabbak a napok, mióta beállt az időjárás. Nincs már az az órákig tartó fájdalmas sírás. Csak 1 vagy 1,5 óra max. Ha látom, hogy nagyon fáradt, akkor beteszem a kiságyba, oldalra fektettem és simogatom a hátát kb 20 percen át. közben fogom a kis kezét. Eddig bevált napokig. :D :D :D :D :D :D
Ha jobban belegondolok, ebben rám hasonlít. Én is szeretek úgy elaludni, hogy közben simogatnak. :D :D :D :D :D
Tegnap kértem időpontot a 2 hónapos oltásra az új doktornénitől.
A régit leváltottam, nagyon sok mindent nem mondott el kellőképpen, amit én igényelnék. mivel az első gyerekem Szinti baba, így nem is tudom mi lenne velem, ha anyukám nem lenne itt. Meg nem bújnám a könyveket , internetet .
Visszamentem abba az orvosi rendelőbe, ahol anyukám is vitt engem anno. :lol: :lol: :lol: :lol:
Múltkor írtatok a hasonfektetésről. Megkérdeztem a doktornénit, azt mondta, hogy nappal mindenképpen javasolja , mert így tornázik és emelgeti a kis fejecskéjét kell, hogy a nyak izom is fejlődjön. Csak este nem javasolja . Ja és csak kemény felületre szabad ráfektetni. Javasolta még a görgetési módszert is, hogy hagyat fektetjük a textil pelusra és jobbra görgetjök benne és balra oda-vissza. Valamint azt is, hogy ha szembe állunk vele, a két kis kezét megfogjuk és felhúzzuk. Így próbálja meg tartani a fejecskéjét.
A szájpenésze nem gyógyult meg teljesen, erre azt mondta, hogy 3 hónapos korig is meglehet a pici szájában. kaptam egy gyógyszertárban keverhető ecsetelőt. Most azzal kenem neki.
A régi orvos ezt sem kérdezte meg, hogy milyen a pici szája. Mert súlyosabb esetben ha nem kezelik, akkor nincs étvágya és véres lehet a széklete is.
Kaptam, pontosabban kértem beutalót én is a koponya és hasi uh-ra. Rá írt valami fals indokot, mert csak így ingyenes állítólag. Amúgy fizetni kell érte. 7 e Ft-tól egészen 14. e Ft-ig.
Hallása és a látása jó szerencsére.

Én is üdvözlöm köreinkben az újonnan érkezőket . :D :D Kép
cyntia2009
 
 


Nagyon cukik a babak!

Zsofi,
Te hanyadik vagy a csaladban? mennyi a korkulonbség a legnagyobb és legkisebb tesod kozt? és hogy fogadtatok az orokbefogadott testvéredet?
a férjed is nagycsaladbol szarmazik?

Csopplany,
a letakarom a fejét pelenkaval modszerrol még nem is hallottam. Ezt a Suttogoban olvastad? Nem huzza le magarol?
Az esti lefektetéshez alakits ki egy ritualét, ha még nem lenne.
én pl ugy csinaltam anno, hogy furdés, szopi, bufizés kozben éneklés, mindig ugyanaz az ének altatas elott, puszi, beteszem az agyba, kimegyek. de Elisanal ez még nem alkalmazhato, mert elalszik szopi kozben egyelore.
meg én még nem akarok semmit eroltetni, mert egész augusztusban uton leszunk, akkor ugyis felborulna a rend. csak szeptemberben fogom kezdeni nevelni ilyen szempontbol.

Uj talalmanya van a lanyomnak. Nem(csak) az oklét szopja, hanem a felso ajkat vagy a nyelvét, hangosan cuppogva. Nagyon aranyos olyankor. és amikor felébred, vigyazz allasban fekszik, ha odahajolok az agy folé, kicsit félrenéz az egyik vallat megranditja, olyan kis vagany mozdulattal és persze kozben fulig ér a szaja! ha ezt apa meglatja... el fog olvadni!

Napkozben én is hasra teszem tobbszor, de nem szereti, még mindig nem. Hatizomgyakorlatokat végez, még nem jott ra, hogy keze is van, amivel feltolhatna magat, igy par perc alatt marhara elfarad.
s.orsi
 
 


szép napot!

Éjszaka:fél 12kor aludt el és fél 5kor ébredt.Aztán gyors kaja és húzta még fél 10ig.Sajna nem vált be a "haásítgyorsanleteszemaludni" módszer.Csak nappal.Az esti lefekvés most még tovább tartott mint eddig.Végül rajtam aludt el és úgy lett áttéve a kiságyba.Felébredt rá,de mint máskor ilyenkor már nem sírt hanem szépen elaludt.

Orsi:nem,ezt nem a suttogóban olvastam hanem egy ismerős ajánlotta.Mert az ő babája is olyan volt,hogy folyton nézelődne,pedig már hulla fáradt.Igazából nálunk is bevált,kivétel az esti fektetés.
Nem húzza le magáról,meg végig ott vagyunk mellette ilyenkor,csak ő nem lát minket.Mihelyt elalszik levesszük róla.Babakocsinál vagy pihiszéknél rajta hagyom mert olyankor nem a fejére terítem hanem a pihiszékre vagy babakocsira.A lényeg hogy a fehérségen kivül ne lásson mást.Kis kiváncsi a drágám,nincs mit tenni,de aludnia kell.
Rituálé van nálunk is.Kajcsi,játszás,torna,fürdés masszázs,aztán ágyikó.Régebben ez bevált,elaludt legkésőbb 10kor és 2kor kelt.Most mondjuk előbb van füdetés de nem is teszem le még ilyenkor aludni.Kb 6-7 körül van pancsi,aztán masszázs játék,mert még nem fáradt,8kor kezd nyűgölődni,ez eltart 10ig,gyors kajcsi ami kín szenvedés mert éhes és álmos már egyszerre.általában 40-60at lehet beletukmálni,és ezzel alszik 4-5ig.Ki érti ezt?

Nekem Balu szinte csak hason van,de mióta ilyen kis kiváncsi már háton is sokat van,mert imád nézelődni.

Úgy szeretnék segíteni,de olvastam hogy vannak gyerekek akik így dolgozzák fel a nap történéseit.De még ha így is lenne sajnálom szegényemet. :(

Merre jártok lányok?Megyek eszem valamit.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Csöpplány: azt megkérdezhetem, hogy a játszás alatt pontosan mit csinál Balu? Próbálom az aktív órákat jól, hasznosan eltölteni Krisszel, de a játszósszőnyegtől még fél, a plüss állatkákat még nem fogja. :roll: Nézelődés: ezen a héten vettem észre, hogy a babakocsiból folyamatosan, nagy szemekkel figyel kifelé. Minden dologra úgy rá tud csodálkozni, hogy mindig mosolygok rajta, olyan aranyos. Ja, az aluljáró sötétségétől és fényétől viszont nagyon fél, ijesztő számára! :( s.Orsi, Cyntia: a hasonfekvés még nálunk is tanulandó dolog, bár egyre többször fordítom meg, de 5 percnél nem bírja tovább. Egyszer a nagyerőlködésnél oldalra fordította a fejét, azaz felém nézett, mintha üzenné, hogy látod mama próbálom minden erőmmel, de még nem megy. :lol: Mikorra kellene természetes dolog lenni a kinyomásnak? Altatás - nálunk bevált az esti séta (most a melegtől gyorsan elfárad), utána fürdés, vacsi és fekszünk egymás mellett még ő el nem alszik. Ez nagyon bevált nálunk, este 9-re rendesen gyártja a "zzzz" betűket. :lol:

KépKép
charlott
 
 


Szió!

Orsi,nagyon jó az ima!

Csöplány nálunk is ez van kb 2 hete...eddig szépen elaludt de mostanáan min 1 óra szenvedés de van, hogy 1,5 2 óra is.
Amúgy nálunk fürcsi előtt is meg után is van kaja bár nem vagyunk ebben mérvadóak ugye, mert úgy eszünk ahogy kedvünk tartja :D Rituálé viszont megvan, fürcsi, aztán a vacsi máshol vanmint nappal, "sötétben" éjszakai fénynél, aztán lefekvés.. eddig elaludt cicin, de már ez sem válik be..aztán a ringatás jött már se megy...ringatás után félálomban megy az ágyikóba és kis ficergés után elalszik..de fárasztó...talán ez a legfárasztóbb egész nap, mert én nappal ha alszik örülök, de ha nem nem csinálok semmit pihiszékezünk, vagy megy a tárlatvezetés
A játszószönyeg még nálunk is erőltetett kicsit... inkább a bazi nagy ablakokat nézi :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Sziasztok!

Nálunk nyűglődés megy ezerrel mióta ilyen kezelhetetlen meleg van.... most már megint kezdem várni a telet! Pedig terhesen meg hogy vártuk a jó időt!!!

Most olvastam csak vissza, hogy páran már túl vagytok az oltáson is! Gratula!
Csöpplány, sajnálom, hogy Balázs ilyen nehezen alszik. Nekem sajna semmi ötletem nincs, de együtt érzek veled! Tudom, hogy milyen sz@r, ha csak sír a baba és nem tud az ember segíteni rajta....
Mi így vagyunk a hasfájásával. Most talán a meleg miatt is, de iszonyat mennyit sír. Már felhívtam a védőnőket (a miénk szabin van) és kérdeztem tőlük, hátha van valami praktikájuk, de sajna nem tudtak újat mondani. Azt mondták, amíg hízik és szopik, meg pár órákat alszik egyhuzamban addig doki sem tudna mit kezdeni vele. Mert én már komolyan attól paráztam, hogy a sok sírás miatt alig alszik és totál ki fog merülni. De azt mondták ha 1-2 órákat alszik néha-néha az ok. Hááát ja, csak nekem nem ok, de mindegy.

Csöpplány, jó hogy sikerült a 6 hetes vizsgálatod. Fodrász mit csinált a hajaddal?
Én is mennék már hajat festetni végre, csak még nem találtam ki, hogy milyen legyen. Már idejét sem tudom, hogy mikor voltam utoljára festésen :shock:
Voltam tegnap én is nődokinál, 6 hetes kontrollon. Minden ok, csak valami fertőzésem lett :( vett mintát és kapok majd rá valamit...csak tudnám honnan a fenéből lett, mert hát ugye no szex, meg itthon minden tök steril...
Rákérdeztem a tesó dologra. Azt mondta, hogy ha második gyereket hüvelyi szüléssel szeretném, akkor min. 1,5 év teljen el, de csak akkor engedik, ha minden ok. Nálam ugye a terhességi diabétesz újra előjöhet a következő terhességnél is nagy eséllyel, szóval az már kizáró ok lenne. De ha császár mehet, akkor bármikor lehet a következő :shock: Persze akkor is azért minél több idő telik el annál jobb, mert a belső vágások annál jobban összeforrnak. Kicsit megnyugodtam így.

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Addig írtam ezt az egy hozzászólást, hogy azóta Ti is írtatok :lol:

Hasra fektetés: nálunk egyből ordít, állítólag a hasfájós babák utálják, ezt a védőnő mondta. De ha hagyom úgy akkor se csinál mást hátizommozgáson kívül, ja és a fejét veri bele a matracba, vagy a combomba, ha az ölemben van épp :? Nem tudom sajna, hogy mikortól kell majd kinyomniuk magukat, de azért szerintem lassan kéne, nem?

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Zsu: próbáltátok jobban kifárasztani napközben? Plusz programok, játékok, egy kis rokonlátogatás.... Lehet, hogy marad még feles energiája nap végére! :wink:

Nadina: akkor egyszerre szenvednek gyermekeink a hasonfekvéstől. :roll: Szerintem is, lassan már illene ezeket a mozdulatok könnyedén elvégezniük. Legalábbis a doki nénim már jelezte a problémát felém. :?

KépKép
charlott
 
 


no para. olyan gyerek még nem volt, aki ne jojjon ra, hogy milyen jo hason, kinyomni magat. a mieink kicsit lustacskak... figyeljétek a siros napok utan, van-e fejlodés?

nalunk tegnap ota visszatért a nyugi, alszik, eszik, jatszik, nézelodik, stb... és még a kaki is sarga (ami nekem nagy oromet okoz!! :D )
s.orsi
 
 


sziasztok

egy óra és indulunk a reptérre... :? tök izgulok. :roll: remélem nem késik a gép... :(
iszonyat cuccunk van, 2x 23 kg, 3x 10 kg... + Peti a kenguruban...

többet nem szülünk itthon... :shock:

szegénykém tök nyügi ma, most alszik, de nyugtalan, szerintem érzi, hogy van valami... és 4 napja nem volt kaksi... tuti a gépen csinálja össze magát, 1000%... bár akkor legalább sikerülne valami... :) szóval inkább csak engedje el magát. :lol:

na, lépek, legközelebb már D-ból írok, ha élünk... :lol:

hibernia
 
 
 


Hibernia...már gondolom a repcsin :D
NAgyon várjuk, hogy jelentkezz addig kitartást!

Ma apa sörözik :?

Nem is meséltem reggel rátettem a gyerkőcöt mellre, beleszívott és el is engedte egy pillanatig nem értettem de képzeljétek, csak úgy spriccelt a tejem a nagyvilágba kb 30mp-ig nem tudtam elállítani..érdekes volt szegény Gabi meg tiszta tejcsi...tejben vajban fürösztöm :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Zsu,
nekem is erosen lovell be a tej és elofordult mar, hogy a pici megsértodott, mert fuldoklik tole, orran szajan folyik ki ilyenkor.
Ugy lehet szabalyozni, h lassabban jojjon egy kicsit az elején, hogy az ujjaddal a mellbimbo felett lenyomod, tehat szinte kozvetlenul a gyerek felso ajka felett, alul, pedig egy masik ujjaddal, kicsit felfelé nyomod a melledet. igy kicsit "megtorik" a tej utja. ez csak addig a par masodpercig szukséges, amig olyan erosen jon, aztan mar birja nyelni.
nekem bevallt.

amikor eloszor fordult velem ilyen elo, én is racsodallkoztam, nem gondoltam, hogy a tej ennyi helyrol spriccel, meg azt sem, hogy spriccel. :D

Hibernia,
otthon, édes otthon! hany fok van nalatok? nalunk ma szuper ido volt, kb 25-26, a hazban is lehult mar 22-23 fokra. Hurraaaa!
s.orsi
 
 


De irigylem azt a hőmérsékletet...
Orsi, köszi a tippet :D
Na amúgy talán most sikerült letennem Gabit...8 kor kezdtük a procedúrát a fürdéssel..és ahhoz képest nem is vagyunk rosszak :)

Charlott..ez egy jó kérdés, hogy most még nem fáradt-e bár ezt a jelekből ált kizárnám inkább túl fáradt! Gabi olyan 4 óra után már nem alszik egy szemhunyásnyit sem szóval foglalkozunk ele, megy a mondókázás/éneklés/tárlatvezetés/látogatások/séta minden ami ilyenkor kipattan az ember fejéből... de csak egyre nyűgősebb és 9 körül tetőzünk, és olyan fél 10-10re tudjuk elaltatni..... lehet mostanában jobban befogadja az ingereket, és nehezebben dolgozza felés ezért ilyen... de gondolom ez mind-mind változhat. Legrosszabb esetben 6 hónapos korától, mikortól kb elkezdjük a nevelést majd leszoktatjuk erről :) De optimista vagyok :)

Húúú akartam még írni/reagálni de tiszta dinka vagyok...bocsi

Tévedtem...felébredt

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Szép estét!

Ma jó napunk van,bár roszul kezdődött.Balu aludt fél10ig ugye,de utána az istennek nem bírt.Fél 2ig sikerült kétszer 10 percet aludnia...az ölembe....Nem tudtam tőle semmit csinálni,aztán délben átjött anyu,akkor sikerült megreggeliznem,addig ő foglalkozott Baluval,meg kiteregettem,meg beszedtem a száraz ruhát.Aztán ól elvolt magának,aludt a kezembe 2től 3/4 5ig.Aztán kajolt és mentünk sétálni kicsit.Esett pár csepp eső is,de csak arra volt elég hogy esőerdőben érezzem magam.Aztán fél 8 körül elkezdett nyűgös lenni és hazajöttünk.Fürdött,masszázst kapott aztán kicsit aludt,mert még éhes nem volt(kb 20 percet aludt) aztán mégis csak kajás lett.Evett és most 9től alszik,fél10kor tettem be az ágyába(akkor lett vége a Bariköztnek :D )Azóta szépen alszik.Szal még most elmosogattam,kisterilizáltam a holmijait,kivittem a szemetet,megfürödtem,szal utolértem magam a háztartásban is :D

Charlott:játszani mi úhy szoktunk hogy énekelek neki,mondókázok,vagy csak simán beszélgetek és ő édesen visszagagyog meg mosolyog rám:)agy tárlatvezetünk,tornázunk,mint ahogy nadina írta,dettó ezeket csináljuk és élvezi.A játszószőnyeg nem nagyon köti le,szerintem még nem tudja hova tenni.Tornázni nagyon imád,kis vasgyúró :D Szereti ha a kezeivel nagyokat kőrzök,na meg a lábkörzést is imádja.

Fodrász csak vágott a végéből meg megritkította,meg igen dús hajam van.Bár észrevettem hogy elkezdett durván hullani!Nálatok is jelentkezett már?

Hibernia:biztos már otthon vagytok,minden szépet és jót nektek!Remélem ott is hamar visszarázkódtok a kerékvágásba.Remélem Peti jól bírta az utat.

Huu,még írni akartam valamit..na mindjárt visszanézem

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Zsu,
4 utan mar nem alszik? hogy birja olyan sokaig?
nekem még minden etetés kozott szundit egyet, néha csak egy fél orat. muszaj, kulonben nagyon elfarad.
Pl ma aludt 3-5ig, szopi, aztan fél 7korul furdés, amit nagyon élvezett, mert se almos, se éhes nem volt. utana viszont hirtelen almos lett. probaltam szoptatni, nem akart. par perc alatt elaludt a kezemben. letettem. fél ora mulva ébredt. pelenka-ellenorzés és fél 8 korul kezdtem szoptatni. este barmeddig szoptatok, ma kb 30-40 perc volt, ugy tunik jo mélyen elalszik, de ahogy leteszem felébred. utana viszont mar nem szol, én kimegyek a szobabol és o elalszik. de ehhez az kell, ugy tunik, hogy jol tele legyen a hasa és félig komaban legyen. egyelore igy van nalunk.
s.orsi
 
 


Nadi:hasfájásra:angolvíz(gripe water)
infacol
melegség
tornáztatás
ha felhúzod a lábát
édeskömény tea
http://babacsoda.hu/content/view/33/60/

Barba:Samu nagyon cukika!A kedvencem az utolsó kép!Honnan lehet ilyen pici napszemcsit szerezni???Nagyon vagány!Apának is tetszene ha lenne ilyen a fiának :D

KépKép
Kép
csöpplány
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?