Új privát üzeneted érkezett!

Reggelt!

hazatérőknek :lol:

Druszám még egyszer gratulálok...a tesós kép nagyon aranyos :lol: én is terveztem hogy bemegyek, de aztán elvetettem mondván biztos inkább pihenni szeretnél.. most már tudom hogy rosszul gondoltam :roll:

Mecsi jobbulást családnak!

Zsófi hát a lényeg hogy egészséges legyen..ezek szerint titkolózunk továbbra is :lol: BENi nagy kópé képe is tünemény és pocaklakójé is!

Aproo örülök,hogy ott sülhetsz ahol eredetileg szerettél volna és a nyaralásos élményekhez külön grt :D

Mazska köszönjük még egyszer a Hétfőt! és sajnálom az utolsó percek" telefonos közjátékot"
Zsiga azóta is emlegeti Lójla lójla :wink: mondtam én hogy most már azért ha fáradt vagy ha nem tessék pihenni!!!
ez vonatkozik a többiekre is!!!

:wink:

Barbikám ez a tanárnő..hogy az a ....kiosztottad? családnak jobbulást!
ilyen névről még nem is hallottam...
:roll: de ízlelgetve nem rossz nem rossz :wink:

Sziszka! először is örülök,hogy Maja már otthon add át drukkjainkat továbbra is!

másodszorra hú szegény Málnus..a második legnagyobb parám vált valóra.. örülök,hogy sikerült jól kijönnötök belőle!!!!remélem találtok üveget!

Dávidnak utólag is boldogságosat! képeket kapunk?

velünk semmi különös, egész nap kinnt vagyunk, már pelus nélkül mentünk le az utcára is 2 napja . nem volt baleset.. ügyesen locsolja a fákat Zsiga . alváshoz még kell, mert sokat iszik és álmában még nem kontrollálja..de így is büszke vagyok az én majdnem kétévesemre!

Mindenkinek pusssz :lol: :oops: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Nagyjából visszaolvastam, de mivel az előző oldal....hát a tyúkeszem nem sokat segít. :lol:

Sziszka, Majának jobbulást! Kocsit sajnálom nagyon, velem is pont ezt játszotta el Levi amikor a 11.kerületbe mentünk be, az volt a mákom, hogy az anyósülés ablaka pont le volt annyira eresztve, hogy be tudjak nyúlni. De nagyon ijesztő tud lenni.
Amúgy sztem ez rengetegszer előfordul, legalábbis nálunk már kb. hagyománya van a kocsiablak törésnek, mert tesóméknál is volt pici korukban, meg az Ő gyerekeiknél is.
Drukkolok, hogy sikerüljön szerezni jó kis ablakot.

Boni, Zsigi milyen kis ügyes. Mi még ettől messze vagyunk. Bár a Balcsinál egyik nap iszonyú sírásban tört ki, nem volt hajlandó belepipilni a fürdőgatyeszba, de a fűre se, a wcbe se, addig ordított amíg pelust nem kapott. Szóval vmi alakul, de még a pelus a biztonsági övezet. Szegénykémnek már nagyon fájhatott, mert annyira telecsurrantotta azonnal, hogy a térdéig lógott. :roll: :D

Niki, sajnálom a kórházi 5 rémnapot, nem is értem, már az ÁEK sem gyúr a bababarát címre. Ez a cukros víz a rémálmom. Az Imrét is ezért kerülöm többek között. Remélem a Kútban nem teszik, mert vkit megtépek. Amúgy is úgy megküzd az ember a szopival....de azzal már nincs baj, ugye?
Tettem fel a picassára soksok képet és Domi virágjáról is, de azóta mindenki azt hiszi a mi pocaklakónkat fogják így hívni. Szóval lehet, hogy le kell törölnöm, mert kitör a családi balhé, hogy nekik nem mondjuk meg de a netre felteszem a nevet. :)
Sztem is hasonlítanak a lurkók, de ezt persze egy képről nehéz megítélni.

Barbi, párodnak jobbulást, a tanárnőhöz meg kitartást. Jó bátor vagy. Nálunk az ilyen rettenetesen visszaüt. Úgy értem hiába van igazad, ha leállsz egy pedagógussal vitázni, a gyerekedet csattan az ostor, nem is kicsit. Ezért kb. senki sem teszi, pedig sok tanári viselkedés hagy némi kívánni valót maga után. Legalábbis pl. az én gimis osztályfőnököm egy akkor tetű volt, hogy az már neki is fájt.

Zsófi, kis huncut a pocaklakód! Én inkább nem tippelek, tekintve az előzményeket.... :wink: :lol:
Csak azért el ne kezd kislánynéven szólongatni, mert meg ne sértődjön, mint anno Lecsó!

Mecsi, üdv itthon. Jó sokat mentek, hallod! Azért pihizz is, meg tudod, ne hagyj mindent otthon utolsó pillanatra mert meg fogsz buggyanni. Én már kb. mindennel megvagyok, mégis mindig találok új dolgokat.

Verka, megvan már a kötési mód?

Mazska, vettetek vetítőt?

Anna, megkaptad a privit?

Nálam meg az a szitu, hogy egyre inkább úgy érzem, ez a gyermek is meg fog viccelni, és absz. nem úgy gondolja, hogy megvárja a sorát jövő csütörtökig. Legalábbis, ami az pocakgörcseimet illeti, eléggé kellemetlenek. De akkor meg már jó lenne ha szombatra ütemezne, mert akkor van nagypapi szülinapja is!

Na, megyek, eldőlök egy csöppet, ma egész délelőtt játsziztunk, sztem engem sokkal inkább lefáraszt már, mint Levit...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Boni, édes ez a kép Zsiguszról :) Ráadásul nagyon ügyes!!! Mi sem pelusozunk mér 3 napja, nem is tűri meg magán, szól, ha pisilnie kell, de továbbra sem hajlandó sehova, nem tudom mi lesz a vége, de úgy döntöttem, hogy nem kap pelenkát, egyszer csak megunja, hogy folyton pisis :(

Ezt leszámítva nagyjából a végkimerülés határán vagyok, néhány napja már csak napi 2 kávéval tudok létezni, úgy volt, hogy hétvégén megyünk egy kicsit a Balatonra sátrazni, de apa kezd meghátrálni, már nem akar elmenni pénteken, csak szombaton, és a vasárnapi meccsre persze már itthon kell lenni...így viszont nincs is kedvem összeszedni a sok motyót a sátrazáshoz, egy éjszakáért feleslegesnek érzem, szerintem így csak egy nap lesz belőle.

Van köztünk tejallergiás??? Nem rémlik, de hátha csak szita az agyam....teljesen el vagyok keseredve, nem nagyon tudom mit mivel helyettesítsek, nem tudok sütni, küzdök a családdal, akik nem veszik figyelembe, és tömnék mindennel amikor elfordulok(mármint a mama)..... azt hiszem utána kell néznem....

Kismamik, tessék pihenni!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziszka, ez most konkrétan laktóz, tehát tejcukor vagy tejfehérje allergia?

Sajnálom a hétvégét, de ismerős a szitu, most tényleg a legtöbb pasinak a meccs áll a középpontban, vígasztaljon, hogy már csak pár nap és véééége. Te nem szoktad nézni?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Apró, igazából nem tudjuk, csak tippelünk, azért kell egy hónapig teljes tej és tojás mentesség, hogy megnézzük-e elmúlik a kiütés vagy sem....
De közben találtam egy-két jó oldalt használható receptekkel, még sütik is vannak.
Meccset én is nézek, azaz együtt nézzük, én is szeretem, de nem -e körül forog az életem, ez a férjemről nem mondható el most :D

Egyébként is pocsék hetem van, talán ezért viselem rosszabbul, de majd csak vége lesz egyszer. (sikerült kimosnom a telefonomat is, szervízben van)

Nem tudom mennyire kivehető, de ilyen az egész teste:

Kép

A saját dokink köti az ebet a karóhoz, hogy melegkiütés, és nem kell vele foglalkozni, a másik pedig akihez elvittük, azt mondja, hogy ha december is van, csak időnként kevesebb, akkor biztos hogy allergia....

<
sziszka78
Tolna

mert hogy mivel szoptatok, így nekem is teljes tej és tojásmentesség....

<
sziszka78
Tolna

Ajaj, teló. Az nem jó! Az enyém decemberi és a mikrofonja halt be, alig hallok vmit. De hogy mikor jutok el vele bárhova is. Olyan bosszantóak ezek a ketyerék....

És a doki úgy mondta hogy tejallergia, hogy még bőrtesztet sem lőtt?
Csak mert Levi egész jobb combja detto ilyen. Néha ilyen halvány, de néha extra piros lesz. A tiétek nem? De nekünk csak ott van. Én most nem vállaltam mát be újabb órákat a szakrendelőben a füles buli után, de valahogy úgy vagyok vele, hogy a gyerekbőrgyógyászat talán a "legbarkóbább" terület.
Szóval ha már rég ilyen, akkor az lehet magától az anyatejtől is, nem?
NA, nem tudom, csak azért kérdezem, mert van 2-3 ismerősöm hasonló cipőben és nekik van pár jó netes cím a zsebükben, ha érdekel. De nem mindegy, hogy a tejallergia melyik fajtájáról van szó, ezért kérdem. Kicsit furi, hogy vizsgálat nélkül tiltanak el. Olyan, mintha fel sem fognák mivel jár ez. Pedig rettenetesen nehéz minden vásárlás, főzés előtt minden alapanyagot végigbújni, váááá, bele is bolondul az ember sokszor. Nekem volt laktózintoleranciám, de rémes volt.
És akkor szójatejet isztok?
Szopira nem mondott semmit a dokinő?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Bocsi, bocsi hogy ismét bepofátlankodom csak megakadt Sziszka írásán a szemem.

Sziszka,
Lillentyűnek 2,5 hónaposan jött ki a tejfehérje allergiája, azóta kemény diétával de sikerült leküzdenünk. Ma már elmondhatom, hogy már semmi baja nincs tőle, eszi rendesen a tejes dolgokat.

Viszont ami miatt írtam: a tejallergia nagyon durva ekcémát vonz magával. Nem tudom kivenni a képből, de nagyon tud viszketni és recés a felülete. A másik tünet, az a hasfájás. Nekünk soha semmilyen tesztet nem csináltak, csak azt mondták, hogy ne egyek, igyak tejes dolgot (még túrót sem) és ezt majd vele is tartassam be. Most hogy közeledünk a bölcsihez, elvittem a SOTE I. sz. Gyermekklinikára hogy ugyan csináljanak neki tesztet vagy vegyenek tőle vért. Persze előtte adtam 2x túró rudit neki. Na most a klinikán szintén semmit nem csináltak vele, megnyomkodták a hasát, ránézett a bőrére és közölte, hogy kinőtte már a gyerek. Fel voltam háborodva, de megfogadtam a tanácsát és szép lassan adtam neki mindent és igaza lett a dokinak. Mint kiderült, nem akarták feleslegesen tesztelni. Én azt mondom, hogy tényleg tartsátok be (próbáld meg a nagyinak elmagyarázni, hogyha mindig ad neki valami finomságot, azzal a gyereknek tesz rosszat) és nem lesz semmi gond, bár én a kép alapján nem gondolnám hogy ez lenne a baja (bár a kép csalóka)
Tudom nagyon drága, de én rizstejjel főztem mindent (a szójás dolgokkal is vigyázni kell, mert mi arra is allergiásak voltunk) és mielőtt bármit megvettünk volna, ezerszer elolvastam hogy mit tartalmaz.AZ elején nagyon rossz kb. 2 órával tovább vagy az üzletben.

na nem akarom itt az észt osztani, csak gondoltam megosztom Veled/Veletek hogy Nekünk mit javasoltak.

A gyerköcök továbbra is tüneményesek, a most született babákhoz sok boldogságot kívánok, akik még most következnek azoknak könnyű szülést!!!

Üdv,
Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziszka írtam mailt!

Vica köszi , én is egyetértek ! Ti hogy diétáztatok és meddig kellett? Áronnak ugyan ez a baja, és neki is szoktak viszketni a kiütései. Dokinéni adott rá krémet , és azt mondta néha mértékkel adjak neki tejterméket. Most akkor lehet vagy sem?
Tegnapi majonéz evés ezt tette:
Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

sziasztok, nagyon gyorsban vagyok-még mindig sajna, Sziszkának akartam reagálni-Többiek bocsánat-én vagyok tejfehérje allergiás és tejcukor érzékeny, a Levim meg valszeg tejcukros. Málna lábán a pöttyök a nagyok nem fájnak neki,ha elkaparja? egyébkéént nekem is ilyenek szoktak nőni rám,ha nem diétázom , itt-ott bizony fájank eezek a fránya dudrok.
kérdezz nyugodtan, de én is nagyon-nagyon sokmindent a netről bányásztam.
makadu

Mecsi majonézban-általában nincs tejcucc, de nézd meg az összetevőket. Majóban csak tojás szokott lenni. Én egyedül csak majonézt tudok enni,mint "szósz".
makadu

Mecsi,
Mi konkrétan megvontunk Lilitől minden tejes dolgot, hozzátáplálásnál is kimaradtak ezek, sőt amíg szoptattam én is elfelejtettem mindent. (Ennek köszönhetően ha most iszom egy pohár tejet, utána két napig nagyon rossz a gyomrom.) Abból a szempontból nagyon rossz volt, hogy még túró rudit sem ehetett, amíg a nővére ette addig Ő "csak" nézte, bár mindig próbáltam neki valami mást adni olyankor. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy anno Ő nem kérte ezeket a dolgokat mert nem ismerte se a csoki, se a puding ízét, egy szóval semmit. Most nagyon nehéz lenne, mert azóta imádja ezeket a dolgokat, de pl. a joghurtokat, tejfölt, túrót nagyon nehezen eszi meg.
Liliána tulajdonképpen 2,5 hónapos korától volt diétán egészen idén áprilisig vagyis 20 hónapos koráig. A klinikán azt mondta a doki, hogy annak köszönhető hogy kinőtte, hogy be lett tartva a diéta. Volt olyan doki aki azt mondta, hogy néha adhatok neki de én nem mertem, mert 2,5 hónapos korában láttam mennyit szenved, amikor csak azt láttam, hogy csapkodja a kiságyban a matrachoz a fejét, mert annyira viszketett a kis bőre, vagy épp azért nem aludtunk mert fájt a hasa tőle. Én a helyedben mellőzném és semmit nem adnék, mert akkor tudja, hogy milyen finom pl. a csoki és később nehezebb lesz megmagyarázni, hogy most nem szabad ilyet enni. Van olyan ismerősöm aki nem tartja be a mai napig és mindig ad valami finomságot a lányának... ilyenkor szegényt kicsapja az ekcéma és más tünet is jelentkezik.

megpróbálok képet keresni,hogy milyen volt Liliána amikor észrevettük,hogy valamire allergiás...

vica10

A védőnő nekem ezekre azt mondta, hogy meleg kiütés vagy a mosóporra allergiás. Hát a mosópor kilőve, azóta is azzal mosok.

Kép

Kép

vica10

De akkor ezek szerint a tejital milupa se lehet jó mert elvileg az is tej alapú nem?
ÁRon kicsinek hasfájós volt aztán elmúlt , néha voltak ilyen pontjai aztán csak egyre több lett és most már ott vagyok hogy mégmég több van neki , de ha egy hétig nem adok neki semmi tejeset, jóformán csak zöldségek kenyér húst kap akkor elmúlnak.
Nagyon nehéz dolog ez az biztos, és sajnálom hogy nem előbb figyeltem fel jobban erre, de se a védőnőm se a dokinő nem mondta hogy semmit ne adjak inkább . Csak kérdés most még kinőheti e vagy se és hogy mennyi idő lesz így ?

Lányok bocsi hogy most nem reagáltam de 2-3napja káosz vagyok, hánytam megint , totál ideggyenge vagyok, Áron is alig alszik valamit napok óta és borzasztó hisztiket levág.

Barbi köszi a pelenkázó már nem lesz aktuális , megkaptuk még használatra a barátnőmékét. Érkezett hozzád levelem mellesleg?

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Ételallergiások! Az alábbi adatbankban nézhettek utána, hogy melyik gyártó, melyik termékét lehet minden gond nélkül venni.

http://www.taplalekallergia.hu/

Illetve van egy olyan cég (több helyen az országban), hogy táplálékallergia centrum. Pesten biztos (nem tudom, hogy a többi helyen is így van-e), hogy minden nap van dietetikus, akit meg lehet kérdezni a különféle diétákról. Szerintem jó hely!

Dorka
dorkak

Hú, de jó sok mindent reagáltatok!

Nagyon-nagyon köszönöm! Mecsi neked külön a mailt!

Engem is nagyon bosszant, hogy eddig mindenki csak legyintett, bár Málnusnak látszólag nem viszket és nem fáj....Most hogy belegondolok ugye, a hányás-hasmenés elég gyakori volt nálunk, de mindig ráfogtuk, hogy benyelt valami vírust ( Gyakori alatt azt értem, hogy 2 év alatt 4-5 alkalom) Zömében a vállán és a combján vannak, extrém esetekben az arcán kívül mindenhol. Ha megsimogatom, akkor rücskös, de ekcéma jellegű bőrszárazság sosem volt nekünk.
Igazából nem is piros, inkább Áronéra hasonlít, mint Liliére, a tetején mintha kicsit grízes lenne, kicsit fehér.
Én nagyon régóta Mosódiózok, Málna még meg sem volt, fürödni Babe-bal fürödtünk, most a doki tanácsára lecseréltem, Tulasi termékekre (a Krisnások csinálják, teljesen természetes, és sokkal olcsóbb, mint a Babe) Szóval a kozmetikumok szerintem kizárva, valami más okozza :(

Néhány jó oldalt amivel átvészelhetem ezt az egy hónapot, elfogadnék, akár priviben is! Aztán remélem nem erről van szó, és tényleg csak meleg kiütés, de azt elhatároztuk, hogy 1 hónapig szigorúan betartjuk, rajtunk innentől ne múljon. Legalább kiderül!

Végül elindulunk holnap délután a Balcsira sátrazni :lol: végre valami jó is, szóval délelőtt még begyűjtöm tőletek az infókat, aztán vasárnapig eltűnünk!

Mecsi, neked kitartás!!!!

Jó éjt!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Apró, nagyon köszi a privit, megkaptam, hasznos volt! Még lenne 1-2 kérdésem, de nem jutok számítógép elé, most is félálomban sikerült.

Niki, nem is tudtam, hogy az ÁEK-ban voltál! Most szült ott egy barátnőm, és ő nem beszélt a cukros vízről! Kezdek parázni én is! Ja, és ha tudom, hogy itt vagytok a szomszédban, tuti, hogy meglátogattunk volna Emmával!

Kiütéseseknek gyógyulást! Emmán is van mindenféle, de gyanítom, neki tényleg meleg-kiütés, mert reggel-este eltűnik, csak a hőségben van tele a kis pofija. Ja, és a múltkori mégsem szemölcs volt, hanem csípés, mert eltűnt nyomtalanul :). Viszont hála Sziszkának, ha egyszer tényleg lesz, most már tudom, mit kell tenni!

sushy

sziasztok!
Sziszka és akit érint:
http://tejmentes.blogspot.com/
Merre sátoroztok??

Boni!köszönöm a hiányolást(még mindig itt van nálam a macid :oops: )Általában vagyunk itthon pár napot ha neked is jó legközebb elvisszük neked.
vera
l.veronika

Sziszka szerintem is allergia, mert a melegkiütés inkább olyan kis qapró piros, ez meg olyan grízes. Döncinek ill. Iminek volt pár alkalommal, nálunk nem tejtermék volt, hanem valami allergizáló gyümölcs ill. paradicsom.

Páromat ma viszem vissza ellenörzésre a vesegyulladásával. Úgy néz ki, hogy minden baj okozója ez volt, de sok hét el fog telni, mire a veséje regenerálódik (remélem azt is teszi és nem pedig lassan felmondja a szolgálatot). Mindenesetre anyámmal közösen ügyesen diagnosztizáltuk így virutálisan, a kórházban is csak megerösítést nyert. :)
Csórikámnak lassan nem tudom, hogy mit adjak, mert a laktózmentes kaja is már kikészíti, de akkor most fehérje- és sómentes is legyen a veséje kímélése miatt...

Dönci tegnap 38 fokos volt, nyügös, de nincs más tünete eddig és most láza sincsen. Talán csak fogzik, vagy nö, mert az öklét majdnem felfalja egész nap és ömlik a nyál belöle. Mozgalmas éjszalánk volt. Egy szúnyog is ránktalált, de megvéttem a családom. :)

Ded olyan mélyen be van ékelödve a medencémben, hogy az nagyon fáj, de nem kell tartanom egy burokrepedéstöl, annyira szigetel a kobakja.

Ma megyünk Ikeába, amíg a párom a dokinál van.

Baromi meleg van, nehezen tudom elviselni a 40 fokot a lakásban...

Mecsi posta még nem jött.

Apró látod ezzel az a gond, hogy mindenki attól fél, hogy rosszabb lesz a gyerekének, ha kiosztja a szülö a tanárnöt. Hát én ettöl nem félek, mert sokkal rosszabb már nem lehet. Ha meg mégis, iskolát váltunk és ott a vége. Ezek az emberek sose kapnak kritikát, nincsenek hozzászokva és nem is tudják kezelni. Valakinek muszály cselekedni, mert ez így nem mehet tovább. Ha meg nem kap kritikát, nincs tudatában a viselkedése következményeinek és nem tanul belölük. Az óvónökkel is éppen ugyanez a helyzet. Mindenki csak nyafog a hátuk mögött, hogy ez a baj velük, meg az, de senki se mer a sarkára állni, ott is én voltam az egyedüli, aki kritizálni mert. Persze ki kell emelni a kritizált személy erösségeit is, nem minden rossz, amit csinál, vagy értésére adni, hogy értjük a szándékát, csak rosszul fejezi ki, stb., különben csak szidás és nem konstruktív beszélgetés alakulna ki az egészböl.
Én sose kötöttem csomót a nyelvemre, ha valamai nem tetszik, megmondom, de igyekszem tapintatosan és burkoltan. Vannak dolgok, amik baromira idegesítenek, de nem akarok tudálékos és bántó lenni, így nem mondok semmit, de idövel jön egy helyzet, mely megkívánja a szót. A barátnöm pl. tegnap panaszkodik nekem, hogy leesett két körme is gennyes körömágygyulladás miatt. De könyörgöm ö sose mos kezet, folyton rágja a körmeit, állatokkal foglalkozik, állandóan minden létezöt elvakar magán (rémesen néz ki a böre, olyan ápolatlan a sok véres és gennyes miegymás miatt), nem véletlen ez. Ráadásul beleléptem a kisfia végtermékébe a teraszról a kertbe indulva, mert ö mostanában a szerves trágyázást házilag oldja meg... A férjét hívta eltakarítani, mert ez neki túl büdös. Kérdeztem, hogy mi a különbség ha ö a fiát pelenkázza, de azt mondta az mégis csak más!? A fene se érti.

Tegnap hazafelé a nögyógyásztól hallom, hogy mögöttem beindítja valaki a motorját és elindul, majd pár másodperccel késöbb az én magasságomban a csattanás, ahogy a motorost egy az utcába bekanyarodni szándékozó autós elütötte. Láttam szegény embert repülni is... Mire átértem a baleset oldalára, már mások is odagyültek, akik ugyan nem látták, de kíváncsiak voltak. Ahhoz képest, hogy a motoros és az autós se volt gyors, elég szépen összehajtott az autó a motor elejét és beleékelödött úgy a lökhárítójába, hogy nem tudott töle megszabadulni. Fura módon a soför nem szállt ki rögtön az autóból és késöbb se ment a motoroshoz, hanem egy ideig próbálta a hátramenetet a motortól megszabadulandó, aztán letett erröl. A motoros ment oda hozzá mondani valamit... Én megadtam az elérhetöségemet a motorosnak, ha jogi bonyodalmai lennének, legyen egy tanuja, mert tapasztalatból tudom sajnos, hogy még ha egyértelmü a helyzet, a baleset okozója, mint egyedüli hibás írásba adja, hogy ö volt, tanu is van, mégis megpróbál a biztosító kibújni a fizetés alól. Nálunk anno a mi tanunkat felhívta a biztosító és megfenyegette, a baleset okozójának meg azt mondta a biztosító, hogy már minden le van rendezve. A tanu nem hunyászkodott meg, értesített minket ill. a baleset okozóját és közös erövel tudtunk a biztosító ellen eljárni. Ezt elmagyaráztam a mocisnak, mert ö tök optimista volt, hogy itt nem lesz gond, stb. Mondtam neki, hogy akkor is jobb a biztonság. Hát még haza se értem, már jelentkezett is, hogy mégis gubancra kell számítani. Na nem erröl beszéltem? :)
Ugyanis ugyanaz a biztosító van megint a játékban, mint anno nálunk...

A bolta is beugrottam és konstatáltam, hogy a kiírt árak és a ténylegesen a számítógépben szereplök erösen eltérnek egymástól. Ezzel is megküzdöttem, kiharocoltam az igazam. :)

Ilyen harcias menyecske vagyok, ha tüzö nap ér hosszabb ideig! :)

Mennem kell a páromat leszervizelni (viszem dokihoz). Legalább az autót lemüszakiztatta tegnap.

Puszi: én
Vendég

[i
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.08.09 21:23-kor.
Vendég

Édes Zsigimanó a képeken!

Niki! Sajnálom a vacak gyeremkágyas napokat a kórházban. A lényeg, hogy túl vagytok rajta, és mr otthon együtt az egészséges kis család! Szerintem is hasonlít Domi Barnusra. Kicsit talán kerekebb a buksija, de hasonlít.

Pocakosoknak kitartás a nagy meleghez! Nem semmi napok jönnek az időjósok szerint!

Barbi! Remélem Dönci nem lesz beteg! Párodnak gyógyulást!

Zsóf! Aranyos a kis kreatív fiúcskád!

Szisz! Durva az autós sztori! Tejmentes diétához kitartás! Olyan allergiatesztre nen tudtok eljutni, ami bőrön át vizsgál, azt hiszem valami rezgésszámmal mérés elvén működik? Én anno voltam ilyesmin, az gyors és fájdalommentes, de persze fizetős....

panna1

De beteg lett. Kéz-láb-száj betegsége van és nem tehetek ellene semmit. Nincs rossz kedve, kicsit nyügösebb az átlagnál, nem alszik egy percet se, hanem reggel 7-töl este 10-ig talpon van, nem iszik ill. eszik valamit sokat, de összességében nem reménytelen a helyzet.

Páromnak viszont napok óta annyira fáj a feje, hogy majd belebolondul. A pisijében egyre több a vér és nem kap kezelést... :(

A bolhát megjártam, rengeteg ruhát vettem, mert egy nö 20 Centért adta darabját és csupa szép, márkás kissrác cucca volt. Zsófi csak egy olyan zenemasina volt, ami neked kellett volna, de 15 Eurot akart az eladó érte, az meg túl sok! Majd összel!
Vendég

Sajnálom Barbi!

Kicsit félbemaradt az irományom, mert RÉka megébredt. Azt hiszem egy kósza légy ébresztette fel...

Mi hazaértünk szerencsésen a nyaralásból. Persze bekövetkezett az is amitől tartottam a kellemesen langyos vizű beltéri mdence miatt (vagy a később érkező épp betegségből kilábaló gyerkők miatt): RÉka lebetegedett. TÖbb helyről hallottam, hogy van most vmi vírus, ami 1 nap magas lázzal, majd torokfájással jár, amit ksi hólyagocskák okoznak. Szerda délelőtt RÉka már nyűgös elesett volt, délre belázasodott. Éjjel elég keményen, 39,6-ig ment a láza 4 óránkénti lázcsillapító mellett... De reggelre lázmentes lett, viszont nem bírt semmit inni-enni. Úgy kellett belediktálni némi folyadékot, nehogy gond legyen. És emiatt persze folyamatosan nyűglődött. Éjjelre még felment a láza 38,1-ig, tegnap már egész türhetően volt, csak baromi nyűgös volt egész nap (amit estére én viseltem elég nehezen). Ja, és az egész teste, tetőtől talpig apró pöttyös lett. Most már szűnnek a pöttyök, kezd önmagához visszatalálni, de azért még elég hamar kiborul ha elfárad. Remélem holnapra túl leszünk rajta.... És persze a gyerektársaságból még 4 másik is lebetegedett szépen sorban. A többi csak azért nem, mert ők már átestek a betegségen....

Na most megyek, mert emberem türelmetlen... :?
De már majd sűrűbben bekukk...

panna1

Sziasztok!

Panna, ez a vírus/baci felnőtteket is támad?

Mi is eléggé nagy carban vagyunk, tegnap már délután Péter fájlalta a torkát, éjjel meg felváltva rohangásztam a két pasihoz.
Levi nem lázas, de fenn volt 2 órát, csak nurofennel tudtam visszaaltatni, Péter meg 40 fokos lázzal fetrengett, de persze a lázcsillapítóig nem ment el. :roll:
Szóval most rendesen be vagyok tojva, mert ha elkapom, akkor nincs szülés meg semmi, kezdődhet az újabb kör szervezés mindennel.
Drukkoljatok.
Egyenlőre rávettem Pétert, hogy szedjen antibiot, bár nem tudjuk mi ez, de jobb a megelőzés most ebben az esetben, Levit meg figyelgetem. Neki lehet, hogy fog.

Most megyek a játszóra, csak ne lenne 60 fok...

Barbi, Nektek is jobbulást!

Boni, írtó szuper képeket csináltál, nagyon tetsz. Hol jártatok, ahol volt arcfestés? És Zsigi ilyen türelmesen tűrte?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Barbi sajnálom a tortúrátokat.. hogyan küldjek gyógyító energyt? nyiss ablakot :) baccus minnyá kinnt lesz legifjabb is? :shock:

Panna sajnálom a lázat, remélem csak ennyi volt... :cry:

Szisz

Aproo örülök,hogy jó volt pihi és hogy kisebb megvárta hogy hazagyertek.. jobbulást fiúknak +++++++++

.én festettem :oops: múlthéten barátnőm kislányának a buliján festettem a vállalkozó szelleműeket és ő is odajött, odatartotta a kis pofit..büszkén, mintha azt sugallta volna az én anyukám ám aki fest... ezt ma reggel festettem :lol: de általában 3 év a alatt ritka ha egy gyerek megengedi.. hozzám a gyerekszigeten amikor kint voltunk hoztak oda 1 éves gyereket aki visított, de anyja csak szorította az arcát hogy fessem.. szegény kicsi meg akárhányszor az ecsettel közelitettem rettegett.. mondtam drága szülőnek hogy hagyni kéne, de ő azt mondta hogy jaj ne foglalkozzak vele olyan cuki lesz csak fessem...végül sikerült lebeszélnem...... :twisted: :shock:
Vendég

Sziasztok!

Bocsánat az eltűnésért, de tényleg alig tudom utolérni magam! Nagyjából képben vagyok mert olvasni néha este szoktam lefekvés előtt. Látom zajlik az élet! Nagyon jók a képek mindenkiről! :)

Szóval amiért eltűntem: ugye már rég terveztük a nyaralást, és végre rávettük magunkat hogy menjünk valahova mert aztán évekig valszínű nem fogunk ha majd lesz kistestvér, mert kicsi babával csak nem megy olyan messzire az ember. Na ki is néztünk egy tök szuper utat Törökországba, már leakartuk foglalni, amikor eszembe jutott, hogy oda kéne útlevél is Virágnak. Közben kiderült hogy az enyém is lejárt, nekem is kell csináltatni. Az az út amit kinéztünk lefújva, mivel ki tudja mikor érkezik az útlevél. El is mentünk pár napra rá hogy elintézzük, ez egy hétfői nap volt, aztán csütörtökön már hozta is őket a postás! Ezen felbuzdúlva leakartuk foglalni azt a szállást, de már nem volt hely. Napokig ment a keresgélés, összehasonlítgatás, és minden ami megtetszett, már sehol nem volt hely. Napokat telefonálgattam, már majdnem feladtuk, aztán rátaláltunk egy last minute útra, az utolsó szoba volt. De még ez sem volt biztos, mert valaki válaszára vártak, de mivel ő még sem akart utazni, miénk lett a szoba. Így nagy nehezen sikerült egy tök szuper szállodát foglalnunk Törökországba. Jövő héten megyünk. :D Na de mivel minden időm elment ezzel, így annyi válaszolatlan emailem volt, na meg közben a Gyes-t is kellet intéznem, szóval kicsit sok volt!

Amúgy jól vagyunk, Virág beteg volt a múlt héten, 39 fokos láz egy napig, elvileg nyári vírusos megbetegedés, de szerencsére azóta jól van. :)

Kép
Kép
dia123

Sziszka,
És napallergiára gondoltatok esetleg? Én napallergiás vagyok, a kiütések pont úgy néznek ki mint ami Málnusnak van. Mondjuk viszketni is szokott, de csak akkor, ha vakarom is. És érdekes, mert nem minden évben jön elő. Tavaly meg még idén nem tapasztaltam szerencsére, de volt olyan év, hogy még 5 perc a szoliba is előhozta. Itt van egy angol oldal róla (csak a kép miatt), de hátha találsz valami hasznos infót: http://health.howstuffworks.com/skin-ca ... /printable

Aproo,
Kitartást neked, már nincsen sok hátra!! :wink:

Zsóf,
Nagyon édi a pocak fotó! Nevek már vannak?

Mecsi,
Neked is kitartást! Nem akar múlni ez a rókakoma?? :roll:

Kép
Kép
dia123

Mai képek Virágról :D

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
dia123

Szép estét!

Dia,Virág nagyon nagylányos ezeken a képeken! És de jó de jó, hogy utaztok.

Boni, Zsigi akkor tényleg nagyon türelmes! Te meg ügyi vagy!
Szegény kicsi, 1 évesen....minek, egy pár fotó kedvéért? Viccesek ezek a szülők néha....

Panna, hogy vagytok? Tényleg, cipő üggyel mi lett?

Dia, napallergia is szóba jöhet elvileg, de akkor decemberben ruci alatt miért lenne Málnusnak?
Tényleg Szisz, Maja hogy van?
Amúgy annyi minden lehet, hogy csak na, sztem ha nem lesz feltűnő változás, akkor nem kell komolyan venni ezt a tejalleriás dolgot....olyan lutri ez a gyerekbőrgyógyászat, hogy csak na.
Nálunk a szakrendelőben csinálnak olyan pötyis 20 perces tesztet, azt nem lehet kicsiken?
Amúgy Levinek pont ma néztük, napon jön ki főleg, szóval Dia köszi az ötletet! Mi melegkiütésre tippelünk egyenlőre.
Keresztapám nagyobbik lánya szegény annyira napallergiás, hogy sehova sem tudnak elutazni emiatt, vagy benn kuksol végig a szállodában. Állítólag eléggé extra lesz tőle mindene.

Szisz, mindenhol van ez a kiütés amúgy? Tehát az egész testén Málnusnak?

Levi ma nem volt lázas, az orrát is csak kétszer szívtam, apa viszont eléggé ramaty. Szerencsére apum kijött és segített, mert ez a meleg most lehervaszt. Kimentem a játszóra, ahol sehol nincs árnyék, és majd megfulladtam.

És persze hiába lesz csütörtökön a műtét, nem bírtam lebeszélni a dokikat, hogy ne kelljen már menni 2 naponta ctg-re, így vonszolhatom be magam hétfőn és még szerdán is.
Apa azt mondta, ha nem lesz jobban, nem megy be dolgozni már szülésig, mert nincs értelme főleg nem kardio intenzívre bevinni a bacikat. Hát, megmondom őszintén most drukkolok, hogy azért annyival ne legyen jobban, mert ugye a mostani hétvége kiesett minden szempontból. Bölcső szerelés, kerti melók, kocsitakarítás....azért már nem állnék neki füvet nyírni hétfőn. :roll:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok Lányok!

Nagy-nagy gratuláció a gyönyörű Domi babához, mielőbbi felépülést az anyukának!

Gyönyörűek a gyerekek, mindenki hatalmasat nőtt!

Sajnos mi az idén sem magyünk nyaralni, csak a gyerekeink mennek/mentek táborba. Talán egy hosszú hétvégére Győrbe barátokhoz. Akkor viszont lehet, hogy átugrunk Ausztriába is. Én Dorinak is és Bencusnak is csináltattam új személyit. Ingyenes és azonnal kész!!!! 14 éves korban pedig újat kell csináltatni!

Dorcánál sajna még mindíg nem jó a nyomás, immár egyik szemen sem, a napszemüveget még mindíg nem tűri...:(

Én amúgy visszamentem dolgozni, nagyon kell a pénz, csak a szabimat töltöm okt. 15-ig. Dorit beírattam a bölcsibe, de majd csak aug-ban kezdjük a beszoktatást.

Ha kicsit közelebb lenne a Waldorf bölcsi...:)

Barbi nagyon vártam a leveled, de eddig még nem érkezett!!!!!
Remélem rendeződi párod egészsége, nálatok most ez lenne a legsürgetőbb szerintem . 5 gyerek és beteg apa, az már nagyon sok lenne Neked!!!

Zsófi!

Biztos kislány, nálunk is csak a 2 fiú mutogatta magát, Dorcát csak a 4D-n látták, valamikor a 32. hónap környékén.

MAjácskának mielőbbi Kép jobbulást!

KépKép
koadri

Sziasztok,

az allergiánál a Prick teszt, amit Apró írt. Ilyenkor a kar belső oldalára szoktak csepegtetni egy-egy csepp reagenst és egy kis lándzsával "belekarcolják" a bőrbe. Három éves kor alatt nem igen szokták megcsinálni, mert egyik gyermek sem üli végig azt a a pár percet, amíg a karját szurkálják, illetve az 15 perc után ad eredményt.... Addig nagyon viszket és nem lehet vakarni, csak fújni..... Amúgy úgy tudom tejallergiát ilyen formában nem néznek. általában polleneket szoktak, illetve más inhalatív allergéneket néznek (poratka, lisztatka, stb.). Azt vérvétellel szokták nézni, illetve a gasztroenterológián folyatni szokták a gyerekeket. Egy löttyös cuccot kel meginni és megadott idő közönként folynak egy "szonda" szerű szerkezetbe.

A gyerkőcök nagyon szépek a képeken, és Zsigi tényleg nagyon türelmes volt.
Apró kitartást csütörtökig!!!

Dorka
dorkak

Sziasztok!

Köszi Dorka, csak egy ötlet volt, de nem tudtam, hogy tejre nem ad eredményt, meg hogy ilyen macerás. :cry:
Akkor ez is ugrott, marad a találgatás.
Illetve van a laktózlötyis teszt, nekem azt csinálták anno, vagy azt sem lehet piciknek? Az a vérvételes...

Nekem csak azért furi, mert ugye úton-útfélen azt hallani, mennyire fontos a tejtermék meg ilyenek, aztán közben iszonyú sok gyereket tiltanak el tőle, és egy csomószor hasraütés-szerűen. Ez meg olyan visszás. Persze, ha beigazolódik, akkor érthető, de nekem sok ismerősöm van, akiknél utólag derült ki, hogy teljesen más volt a gond.

Veletek minden rendben? Anyud, nagyid?

Adri, szia! Sajnálom Dorca szemét, akkor a múltkori sikeres műtét mégsem lett annyira jó?
Melóhoz meg sok sikert és a bölcsihez is!
Annyira messze lennének Sziszkáék?

Megyek, megpróbálok aludni, bár kedves kisgyerekes szomszédaink megint alkotnak. Tegnap két kocsiba szereltek tunning hangszórókat...délután fél1től 3ig, ma meg elővette a 8 éves fia kis crossmotorját és fel-le zúznak az utcában, most. Komolyan, nem hiszem, hogy minden utcai lakos arra vágyik, hogy az összes kutya megbolonduljon és egy motor zúgjon el percenként az ablaka előtt vasárnap kora délután.
Még egyszer sem szóltam, fő a béke alapon, de ha ezt így folytatják, azt hiszem nem fogom sokáig bírni.
Ja, igen, nekik van az ideggyenge kutyájuk is...

:evil: :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sziasztok lányok!

nagyon durva az időjárás! mi is ma még csak itthon punnyadunk! délelőtt kidekoráltam a gyerekszobát, majd csatolok fotót is, amúgy semmi komoly, csak a möbelix-ben vettem tegnap 1490-ért falmatricát, és olyan cuki állatos, hogy ma már nem is bírtam magammal, és feltettem, illetve apa fúrt fel 2 képet, egyet Benihez, egyet pedig végre a nappaliba... már nagyon ideje volt, mert olyan csupaszak a falaink! sajnos polcokat a beköltözés óta nem vettünk, így nagy csupasz fehér felületek vannak a lakásban, de lesz ez még jobb is, csak idő kérdése! :)

Panna, jobbulást Rékunak! remélem, hogy már tényleg vége a betegségnek!

Dia, nektek meg jó nyaralás! esetleg átdobnád mail-ben, hogy hol, és mit foglaltatok!? egyébként vízum is kell Törökországba! lehet azt beutazáskoz is ott a reptéren?

GYESt már most beadtad? MÁKnál, vagy ügyfélkapun keresztül? csak augusztus 5-től kérted, nem? és egy kis segítség, mit ikszeltél oda, hogy most kapsz-e valamit!? mert elvileg igen, de gyakorlatilag, amikor már a GYESt folyósítják, addigra a GYEDet már lemondod... nekem ez a bajom, azért nem adom be egyelőre, mert ez nem vili... II.4, II.5. kérdések azt hiszem! nálunk apa kapja a GYESt, én meg szabin, illetve táppénzen leszek!

Virág nagyon cukkancs, és egyetértek Aprooval, olyan nagylányos már! szerintem a hajacskája miatt is! :)

amúgy fiú nevünk még egyáltalán nincs, az lesz a keményebb dió, ha szükség lesz rá... lánynév már van több is, de persze még nem szólítjuk nevén, ameddig nem bizti, hogy kit is rejt a pocak! egyébként apának a Lilla a favoritja, nekem az Izabella... tudom, hogy furi név, de nekem most ez a mániám, apa persze ellenzi erősen, szóval még várunk egy igazán tutira, mint amilyen Benié is! :)

Boni, iszonyat cuki Zsigusz pofija! tudtuk, hogy baromi ügyi vagy, de, hogy a gyerek is így tűri! ;) le a kalappal! :) majd egyszer benevezünk nálad egy arcfestésre, bár Beni nem a türelem bajnoka! :)

Aproo, jobbulást a fiúknak, remélem, hogy neked nem kell halasztanod a műtétet! drukkolunk nagyon! láttam Levi fotók között a dekorációkat. nagyon klasszak lettek! mind egyedül csináltad!? nagyon ügyi vagy! ;)

majd a fém bicót (Levi tesóajándéka), ha már úgy lesztek, akkor meglesnénk! szólsz majd, ha átugorhatunk!? ja. meg az övterelő is, de tényleg szólj, ráér nekem! :) köszi!!!!

Adri, Dorkának jobbulást! remélem, hogy sikerül végre valamit csinálni szemecskével, hogy jobban legyenek! :) amúgy nem akarok okoskodni, de én úgy tudtam, hogy kicsiknek, 6 éves korig, vagy hogy, kb. 3 évente újítani kell! akkor ezek szerint ez már nem él!?

amúgy köszi! jó lenne, ha kislány maradna, ha tényleg az, majd pár hét múlva kiderül talán 100%-ra! :)

Barbi, kitartást a betegeskedéshez! remélem, hogy Döncinél semmi komoly nem lesz, hamar átszalad rajta ez a vírus, vagy mi fene. viszont férjed esete nagyon durván hangzik, gondolom, hogy az is! :( kórházban nem akarják bennt fogni? vagy minden nap vinned kell? mitől alakulhatott ki ez a betegség? bocs, ha már írtad, akkor átsiklottam felette! jobbulást nekik! neked pedig sok energiát az ápoláshoz, ellátáshoz! legkisebb még várhatna egy picurit!

köszi a bolha infót is! de ez most a legkevesebb, szóval csak magatokkal törődj! ;)

Dorka, hogy vagytok? te is el vagy tűnve... :( mentek nyaralni? vagy már voltatok? gondolom, hogy sok a meló is! :S

na. és akkor dobom a fotókat a fali matricákról! :) a falvédőt anyukám varta Beni ágyához, az anyagot meg én vettem ;)

Kép

Kép

Kép

sophie27

Sziasztok,

Azért nem tűntem el teljesen :) , olvasgattalak benneteket, de nagyon fáradt vagyok. Nagyon sok a családi teendő a vállamon. Amúgy mi megvagyunk. Ugyan a héten szabin voltunk, de Anyukámmal rohangáltam a kijelölt vizsgálatokra. Egyébként meg van köszönöm. Jól tűri a tortúrákat. A Nagyim is meg van. Otthon, ellátja magát, bár időnként aggaszt.... Van, hogy nem emlékszik dolgokra, visszakérdez, illetve nagyon furcsákat mond. A Nagypapám akkor halt meg, amikor Réku három hetes volt. 56 éves házasok voltak, és nagyon nehezen viseli az egyedüllétet, de persze semerre sem mozdul, mert Ő ott szokta meg. Amúgy meg eddig fel sem merült, mert ellátja magát. De egy költözésbe biztos nem menne bele. Az a rossz, hogy Ő volt eddig az egyik segítségem, és tudom, hogy most is segít szívesen és Réka tartja benne a lelket, de kicsit félve viszem oda... Kedden ott volt, és nem volt semmi gond, sőt a Nagyimat délutánra mint ha kicserélték volna. :)
Most Rékának öt hét szünete van, azaz most már csak négy. Majd az augusztus első két hetében leszünk szabin megint. Akkorra tervezünk egy hetes nyaralást, le is van foglalva a szállás, de azon gondolkodunk, hogy lehet, hogy visszamondjuk... Tekintettel a gyengélkedőkre, nem tudjuk, hogy mi lesz. Ha akkor mondjuk le, akkor viszont a teljes előleget bukjuk, ami nem kevés.

Zsófi, nagyon jók a képek. Szép lett a gyerekszoba.

Apró,
sajnos a vérétel marad ilyen kicsiknek. Meg a gasztroenterológiai kivizsgálás. Amúgy fontos a tej, de vannak olyan gyerekek, akik nagyon túlzásba viszik. A reggeli, esti három deci kakaó, és mellé az egyéb tejes dolog, azért már túlzás. Náluk is van ilyen gond, így "kakaó korlátozás" van, illetve Réku még nagyon szereti a joghurtot, és a túró rudit. De ezt is korlátoztuk. Nekem van problémám a tejjel, és neki is vannak a bőrén gyanújelek.
Ha jól emlékszem a Kútvölgyiben fogsz szülni ugye? Azt hallottam, hogy a szülészet magán kézben van. Te mit tudsz erről? Mindha azt hallottam volna, hogy az I.sz. női klinikáról mentek át oda orvosok és csinálták meg a szülészetet...

Adri, sajnálom Dorka szemét. Tudom, hogy mindenki okoskodik, de Pesten a szemklinikán nem jártatok vele? Állítólag nagyon szuper orvosok vannak. Én kettőt tudnék onnan ajánlani. Bár biztos sok helyen jártatok már. Bölcsihez és munkához sok sikert. Remélem, minden rendben lesz. Nálunk Réku október óta bölcsis. Nagyon ügyes volt és nem volt gondunk a beszoktatással sem.

Dia,
nagyon édes virág a képeken. Nagyon nagylány!

Jó éjszakát mindenkinek, és nagyon szép hetet! Kismamáknak kitartást a nagy melegben!!!!

Dorka
dorkak

Adri! Sajnálom, hogy nem javul Dorca szeme. Azért remélem, hogy találnak még valami megoldást a gyógyítására.

Zsóf! SZép lett a gyerekszoba! GYes igénylést én is most kezdem töltögetni, lehet, hogy majd jövök kérdésekkel.

Apró! Kitartást a lökött szomszédokhoz!

Dia! Nagyon aranyos Virág a képeken! TÖk jó, hogy mentek Törökbe! Nekünk nagyon bejött. Csak ugye ott is egy vírus.... VIgyázzatok nagyon: csak palackos víz, semmi jégkocka, gépi üdítőnél kérdezzetek rá, milyen vízzel van higítva. Mi tuti attól kaptuk el. RÉpa is lebetegedett, meg én is szenvedtem 2 napig. Remélem benneteket minden kórság elkerül! mikor mentek, és hova?

Réka ma este kiborított rendesen! Úgy de úgy utálom ezt a betegség utáni hisztis időszakot, hogy csak na! Egy órát üvöltött a kádban, miután megmostam a haját, (mert persze apa nem ér rá 3 percre elszakadni a VB elől, pedig ő már rutinból csinálja). És tényleg nem túlzok. 1 óra volt. AMúgy igazán torkaszakadtából. Kiabált, hogy aja gyere, de ha közelítettem rázta magát és még jobban ordított. Remélem lassan tényleg távozik ez a hülye vírus minden utózöngéjével együtt!

Van amúgy pozitív fejleményünk bilizés terén: két napja teraszos pucérkodásnál észrevettem, hogy Réka megáll a kinti szőnyeg közepén, elgondolkozik, majd leszalad róla, és állva a betonos részre pisil. Na mondom, akkor itt az idő, ha megint érzi, hogy pisilni kell, szaladjon,csücsüljön rá a bilire, oda csorgassa. És láss csodát, következő alkalommal magától ment, nagy boldogan. Azóta persze volt még 2 baleset, mindkettő apa felügyelete alatt. Meg volt két olyan, hogy belepisilt ugyan a bilibe, csak a nadrágját, bugyiját nem sikerült letolnia. :lol: Tényleg nálatok ez hogy megy (már akinél sikeresen bilizget a gyerkő)? Le tudja tolni a bugyit? Ha pucér popsival van RÉpa, nincs semmi gond, jól működik a dolog...

panna1

Sziasztok!

Köszönjük a bókokat!! :)

Zsófi,
Igen, azért igényeltem már meg a GYES-t mert augusztus 5től töltöm a szabikat, és addigra meg kell legyen a határozat, anélkül nem vesznek vissza állományba. Egy hónap kb az átfutási idő, ezért már most igényeltem hogy addigra meglegyen. Én bepipáltam azt, hogy jelenleg jár a GYED, azt úgy is tudják, hogy addigra már nem fog járni, automatikusan lejár amint betölti a gyerkőc a 2 évet.
Nagyon csini lett a szoba!! Mióta alszik Beni normál ágyon?

Panna,
Na most jól rám ijesztettél ezzel a vírusos dologgal, mert nekem azt mondták, hogy Törökben nem kell aggódni a hasbajok miatt. Amúgy mi Alanyába megyünk, pontosabban onnan 10km, a Grand Cortez Resortba. Ti hol voltatok? Amikor voltunk Egyiptomban a nászutunkon, ott sem ittunk csak palackozott vizet meg semmi jégkocka stb, de férjem 4 napig olyan beteg volt hogy csak na, már injekciót kellet kapjon, annyira nem volt jól....:roll:

Adri,
Jobbulást Dorkának, nagyon sajnálom a kis szemecskéit!!

Aproo, Sziszka,
A napallergiához nem kell sok napfény, hogy előhozza (pláne érzékeny bababőrnél), így akár télen is lehet. :(

Dorkak,
Sajnálom nagyidat, nem lehet túl jó neki sem, nektek sem. Kitartást! Azért egy kis pihi rátok is rátok fér, én nem mondanám le a nyaralást.....

Kép
Kép
dia123

Zsófi meg aki még tervezz babát és kíváncsi a nemére, ez a Kínai Fogamzás táblázat, ami elvileg viszonylag nagy pontossággal megmondja, mi lesz a gyerkőc neme, attól függően hogy hány éves voltál a fogantatás hónapjában. Én nem nagyon hiszek ilyesmiben, de idáig nálam is meg mindenkinél akit ismerek, bejött!
Kép

Kép
Kép
dia123

Dia, hát nálunk nem jött be :). Bár a kivétel erősíti a szabályt.

sushy

Sziasztok!
Tegnap este mi is hazaértünk a kempingezésből, nagyon jól éreztük magunkat, bár a Balcsi kicsit hidegebb a szokottnál, de Málna így is nagyon élvezte!
Visszaolvasni nem igazán volt időm.

Viszont nagy előrelépést tettünk pisi ügyben, hétfőn gondoltam egyet, és levetten Málnusról nappalra a pelust, volt sok baleset, mert ugyan szól, hogy kell, de nem akar ráülni sehova, szerdán a kedvenc unokatesók egy délután tanítgatták a fűben pisilés rejtelmeire :) pénteken még gyakran ment a plédre, de szombattól minden alkalommal a fűbe pisilt, olyan is volt, hogy leguggolt a fűbe, de nem akart jönni, visszajött, és egy perc múlva újra ment guggolni, akkor sikerült is, szóval szerintem jól haladunk.

A másik újdonság, hogy tegnap a Balatonon "elvesztettük" a cumit! A délutáni alvás alkalmával már nem volt meg (persze ez a leszoiktatás része) és este is elaludt anélkül, szóval azt hiszem sikerül a cumiról is leszokni!

Most nyűglődik, mennem kell, de majd visszaolvasok!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Dia! Nem akartalak ám megijesztteni, menjetek, mert szerintem felejthetetlen az a nyugi és a tengerpart. Nálunk közel sem volt olyan vészes a vírus mint férjednél Egyiptomban. Réka kicsit belázasodott, meg párszor hányt. Én csak a Wc-t látogattam sűrűbben.... Kórház szóba se került. A helyi dookinak is csak biztos ami biztos alapon mutattuk meg RÉkát. És ha iszik eleget, nem lehet semmi gond.
Jó kérdés hogy hol voltunk, mindjárt utánanézek, mert fejből már nem tudom...

panna1

Panna,
Hát remélem nem lesz gond nálunk sem. Ti voltatok fakultatívon? Mi most azon gondolkodunk, főleg a delfines dolgon, de minden annyira drága! Van valami, amit ajánlasz?

Sushy,
Nahát, te vagy az első aki idáig azt jelezte vissza, hogy nem jött be. :wink: Na nem baj, én bízom benne, hogy nálunk majd bejön mert akkor van 3 hónapunk, hogy fiú legyen!! :D :wink:

Kép
Kép
dia123

Dia, most néztem a táblázatod, jelzem, nálunk sem jött be, egyik gyerkőcnél sem:) elvileg mindkettőnek lánynak kellett volna születnie a táblázatod alapján:)

sniky

Anna, te is az ÁEK -ban fogsz szülni? Remélem te nem jársz úgy a csecsemősökkel, mint én, bár én már az első nap nem voltam nekik szimpi, mert nem itattam a gyerkőcömmel a cukros vizet, amit nagyon lelkesen mindenki éjjeliszekrényére odakészítettek. Ha meg nem sárgult volna be Domika, akkor el tudtam volna kerülni az összes hercehurcát...

A legdurvább az, hogy bennfenntestől hallottam, hogy nem csak azért nincs 7végén hazaengedés, mert nincs aki megírja a zárójelentést, hanem azért sincs, mert kiszúrják, hogy ki az, akit esetleg bennt lehet fogni több napig (pl. sárgaság miatt), mert akkor több pénzt kap a kórház utánuk.... a 2 napos császárost meg lazán hazaküldték 7végére... itt tartunk 2010-ben....

sniky

sziasztok!

Dia, nálunk sem jött be a kínai naptár! :) de nem baj, remélem, hogy nektek összejön majd a kistesónál is! :)

Beni egyébként múlt hónapban kapta a kiságyát, de a rácsosról már rég leszereltük (talán a januári terhességnél) az elülső rácsot, hogy ki-be tudjon közlekedni, de azt az ágyat valamiért nem szerette, így az lesz a tesókájé, Beni pedig kapott IKEAs olcsót, de nagyon szereti, ebben már többször is végigaludta az éjszakát, persze lehet, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz! :D

milyen jó is lesz nektek az a kis utazás! érezzétek magatokat nagyon jól! amúgy mikor indultok? szombaton?

én is nagyon vágytam rá, hogy esetleg a 30. szülinapomon apa meglep valami hasonlóval, persze ez csak hiú ábránd volt, mert nagyon sokat kell költenünk a lakásra, mármint a hitelre, igaz, hogy kocsihitelünk nincs, de diákhitel, életbiztosítás van, szóval nagyon sok elmegy rá, így fölös 300e Ft-unk, vagy még többünk nincs, hogy elutazzunk, pedig tényleg ez lett volna a nagy kívánságom! :) mindegy, majd, ha visszamegyek dolgozni! az is már csak 2-3 év! :P

a GYESes hozzászólást meg köszi, akkor majd ezek szerint töltöm ki én is! :) csak nálunk apa nevére...

a GYED autómatikus megszűnéséhez csak annyit, hogy szerintem az sem autómatikus... ha a munkahelyed kifizetőhely, akkor náluk írásban le kell mondanod! ;) erre azért figyelj!!!

Niki, nagyon sajnálom a gyermekágyas részt, még mindig! :( annyira durva, az ember azt gondolná, hogy 2. gyerkőccel hamarabb kidobnak, okés, Domi besárgult, de akkor is, meg, hogy nem akarnak annyira rád erőltetni mindent, amit Te nem akarsz, de ezek szerint ez is csak egy álomvilág...

Sziszka, gratula a 7végi nagy előrelépésekhez! amúgy nem gondolod, persze hülye a kérdés, de nem érzed Málnuson, hogy ez a kettő újdonság sok egyszerre? mármint pelus, és cuminélküliség? nekem most még nincs szívem elvenni a cumit tőle, de próbálom korlátozni a használatát! nem tudom, hogy emlékeztek-e, de nálunk az első hónapokban Beni ki nem állhatta, mikor elkezdtek jönni a fogai, akkor szerette meg, és azóta is nagy cumi Muci! :D

napallergiás témához szólnék én is hozzá egy picit. nekem is van, sőt a szüleimnek is, azok inkább nem pöttyök, vagyis nem olyan aprók nálunk, mint a melegkiütés, hanem inkább nevezném rücsköknek, és viszketnek is eléggé! :( meg ég a bőrünk tőle!

Dorkak, nagyidnak jobbulást! sajnos az én nagyim nagyon durva állapotban van, és igaz, még otthon, de kb. már semmire sem képes önállóan, mármint a wc, tusolás még oké, de főzni, pénzt kezelni már egyáltalán nem! ő az öregkori elbutulásban szenved, egyedül van már nagyon rég óta, ijesztő dolgokat művel, nagyon oda kell rá figyelni! remélem, hogy a Te nagyidnál nincs ekkora gond! :roll:

sophie27

Dia nálunk is Lánynak kellene lennie Zsigának :wink: :lol: jó nyaralást azért alapvető orvosi felszerelést vigyél..

Dorkák jobbulást nagyinak

Niki ez a kórház..ááá
Vendég

Dia! Nekünk bejött a naptárad :)

Mi nem voltunk semmi fakultatívon, mert nem találtunk közte olyat, ami annyira érdekelne, hogy egy 1 éves gyerkőt akár egész nap hurcibáljunk. De néztem, és más helyen volt olyan, hogy a szomszédban volt kb a delfin-show. Na azt tuti nem hagytuk volna ki. Szerintem csak gondold át, hogy mi az amit mindannyian élveznétek, és Virágnak is lesz türelme hozzá. Nálunk minden este volt minidisco piciknek. Hát az nagyon tuti volt. Mi meg sem akartuk nézni, mert azt gondoltam, hogy nagyobbacska gyerekeknek való, de egészen totyogóktól a 4-5 éves gyerekekig mindenki ott ugrált a színpadon. Nagyon édesek voltak. :lol:
Ja, és mi Side-ben voltunk, a Hotel Alba Resort-ban.

panna1

Dia, jó nyaralást!

Niki, igen, az ÁEK-ba megyek, itt van a szomszédban :). Hát, attól tartok, én sem leszek szimpi a csecsemősöknek, mert tuti nem fogok Muc2-nek cukros vizet adni. Na majd meglátjuk. Ki az orvosod? Vagy ügyeleten szültél?

sushy

Tapasztaltakhoz kérdés bili ügyben.

RÉka ügyesen pisil a bilbe, ha pucér popsival van. De amint bugyi van rajta, becsorgat. Lehet, hogy még mindig várjunk inkább a bilizéssel? De szegénykém már nem akar pelust, inkább bugyit (de leginkább pucér fenékkel rohangászna egész nap)...

panna1

Sziasztok!

Mazska, Anna, bírjátok? Nekem kezd kicsit túlzás lenni a dolog..... :oops:

Jönnek elő a szokásos nyavalyák már így a vége felé....
Ma meg ctg, minden okés, leszámítva, hogy drága férjem a coláját betette a táskámba...persze nem becsavart kupakkal. Az egy dolog, hogy Levi kapott tegnap egy csomó könyvet és azok is benn voltak, de mellékesen minden papírom is, személyi, taj, jogsi és nem mind műanyag. Szóval hétvégén nyögtünk, Péter nem csinált semmit, mert lepukkant, most meg ahelyett hogy behoznánk a dolgokat, kerti melók, stb....mossuk a hivatalos papírokat, amik kellenek ugye csütörtökre.

Emellett újra előjött a vizesedés és a rettenet izzadás, de csak nyaktól fölfelé. Tiszta vicces, mintha folyamatosan esőben állnék. Ami éjjel eléggé durva, óránként kelek rá. Levi sem bírja a meleget, Ő is nagyon felszínesen alszik. Nálatok mizu e téren? És miben altatjátok a lurkókat? Mi eddig pelus, atléta, zokni, de ma már csak zokni-pelus, mert Levi is nagyon izzad. Úgy sajnálom!

NA, meg ugye jönnek elő a rémképek, sztem ez is betesz. Minden szép tisztán, amit nagyon nem csípek. Majdnem beszóltam az anesztesnek, hogy azért ugye nem 4x fog hátba szúrni....attól félek legjobban, hogy majd ott pánikolok be és nem fogják megérteni miért. Mint Levivel, szülés után ott néztek rám kerek szemekkel, hogy minden nap elsírom magam az oxi injekciótól. Azok után, ami szülés alatt volt. Csak abba nem gondoltak bele, hogy előtte két vénámat durrantották szét és 3x szúrtak gerincbe mire végre sikerült nekik. Szóval jogos volt a tűundorom. Amúgy pont most tudtam meg, hogy a 4. gerincszuri is rossz helyre ment. Kiderült, hogyha epit adtak volna, akkor az csak deréktól lefelé bénít, én meg egy napig meg sem tudtam emelni a karjaim. Nővéremnek meséltem, hogy amikor ellenőrizgették, hogy hat-e, a vállamra tettek vmi hideget. Erre tesóm csodálkozva nézett, hogy dehát az epi ott nem is hat.....ugye, milyen kis viccesek? Na, szóval igen, kezdek parázni picit, tudom, a vége a lényeg, de odáig el kell jutni.

Niki, de miért akarták adni a cukis vizet, ha van tejed? Nem is értem komolyan.Mert nekem nem volt egy csepp sem, akkor még logikus lenne és Levi olyan rettentet sárga volt, hogy csak na. Bezzeg kékfényt nem kaptunk anno.
Na mindegy. Amúgy minket is kitesznek 2 nap után majd.

Dorka, igen a Kút most magánba került, nagy változások vannak, a Papp prof csinálja az egészet, az egyetemi tanár, aki a tk.is írta. Nem tudom mire vagy kíváncsi, ha van konkrétum, szívesen válaszolok, de így általánosságban nem tudom, mit meséljek. Igen, marha drága, az tény......meg 3 nap az egész, illetve két éjszaka, de az családi két ágyas szobákban. Nekem ott dolgozik rokon, ezért nem kell kifizetnem, amúgy sztem 10 év gyűjtésből sem menne...,.
:roll: :oops:

Zsófi, megrajzolni segített BucsekSzilvi egy párat, mert pont ott voltunk és így ketten estünk neki az alapoknak, de a többi saját kezű. Köszi!
Beni szobája is édes lett! Jók a matricák.
Nekünk végre megjött a foszforeszkáló, holnap fel is teszem.

Szisz, ügyesek vagytok és örülök, hogy jól sikerült a sátrazás. Málnus is bírta?

Mi kinn tökéletesen bilibe pisilünk, olyannnyira, hogy ma már pakoltam el, bili fel a tartópolcra, amikor kétségbeesetten futott oda, hogy pisi-bili és bele is pipilt, még kinn a kertbe. Ott nem is hajlandó másba,se fűre, se sehova. Emiatt is volt botrány lenn a Balcsin, mert a strandra nem vittük a bilikét. Benn viszont csak pelus.
Cumi nekünk csak alváshoz van szigorúan,de ahhoz meg kell, pont pénteken nem volt anyósoméknál, 1re értem vissza és mondta anyósom, hogy már 3x próbálta altatni, totál koki, reggel amúgy 6kor kelt aznap és nem aludt el cumi nélkül a kis Drágám.

Na, megyek, mert a hétvége kimaradt és emiatt holnap kert, kocsimosás, kisebb takarítás, locsolás...na, szóval van még mit csinálni, igaz, a nagyját már Péter intézi, de azért be kell segítenem. Nagybevásárolni már nem tudok, képzeljétek, múlt héten majdnem belefejeltem az auchanos kocsiba, mert a hasamtól nem tudtam behajolni a kocsi mélyére. Egy 70 néni segített kipakolni...ami amúgy jellemző.... :roll:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Hát, ezt az időt én is elég nehezen viselem - hányingerem van, nagyon gyorsan fáradok mostmár, nincs túl sok kedvem semmihez - csak így reggel haladok valamennyire. Szerencsére anyu mostmár szabin van, így van segítségem.

Mi is megcsináltuk a gyerekszobát, kész van a szekrény és a kiságy, elkezdtem kimosni a ruhákat, a kórházi csomagot összekészíteni - jövő hét vége felé már Oliver is lassan jöhetne, mert ez így tényleg egyre nehezebb. Laurához sincs már annyi türelmem, aminek nem örülök.

Aproo - kitartást, neked mostmár csak pár nap. Klassz lett a dekoráció (nálatok is Zsófi!)

Dia - jó utat nektek! Biztos klassz lesz Törökországban. A nyaralás nekem is hiányzik, de idén kimarad.
A naptár nekünk sem jött be... :oops: Hacsak Oliver meg nem gondolja magát....Bár lánynevünk abszolút nincsen....Tényleg Anna, nálatok hogy fogják hívni Muc2-őt?

Kellemes napot, vigyázzatok magatokra ebben a melegben! Én ma megyek CTG-re majd, meg jön a védőnő is.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?