Új privát üzeneted érkezett!

Bea, milyen tápszert használsz?
Nekem kb. 1 hónapja kell az esti etetésnél pótolnom az anyatejet táppal. Eleinte 40-60, majd 100-120ml-t. Ahogy megnöveltem az adagot székrekedése lett a kicsinek. 3. napra is csak segítséggel (glicerin kúp) lett széklete. Azt mondják, hogy a táp miatt van, előtte pedig naponta 3-4 széklete is volt. Most duphalac szirupot adok neki, és tegnap már magától volt széklete. Lehet, hogy le kellene cserélnem a tápszert? Beba HA strartot használunk.
Kinek milyen tapasztalata van? Esetleg jó tanács?

Ildikó
[url=http://picibaba.hu]Kép
limi

Ildikó, nekünk a Beba nem jött be. Eleinte is Milupát kapott (HA start), aztán BEBA AR-t (bukásra van az AR). Most Milupa optima HA/AR-t kap, azt szereti. És a Milupa fele annyiba kerül, mert van rajta támogatás...

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Ja, és próbáld ki a banános rizspépet a 4 hós felicitas csomagból! Abban van rost (igazi banán), ami jót tesz a kakinak! :D

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Teva:gratulálok Petrához!!!:)Örülök,hogy neked is ilyen gyorsan,szépen a Világra jött!Látod kicsi a bors de erős!

Ti mennyit kajáltok egy étkezésnél?Neked van tejcid?
Mi most ott tartunk,hogy már 20ml-t tud szopizni egy ciciből.) és mellé tápi (45ml-t becsap).

Lili:nekünk is ez a tápszerünk és sajnos székrekedésünk van,csak a lázmérő segített tegnap is:( és ma sem volt még kaka...

Zsuzsi: telefonon jelentkeztetek be a csípőszűrésre?Hogy van a kis csibész?
hodo

Teva:amúgy én Kingával a 3-as szobában voltam,csak nekünk meg szobafogságunk volt,mert a doki néni azt mondta,hogy nem szeretné a Kingát a folyosón látni.

Bea:szopival szerencsére úgy nincs gondunk,mert szívesen szopik és jól is,az elején volt sebes a bimbóm,de már meggyógyult szerencsére.Csak kicsit több tejci kellene...
hodo

Kicsit elvesztem,de olvastalak benneteket épp csak időm nem volt ragálni a hozzászólásokhoz.

teva gratulálok Petrához! Igazi kemény kis csajszi.
Örülök, hogy minden rendben van veletek!
Majd kérünk képet is a kicsi lányról, ha lesz időd rá.

Ildikó:
anno mi is sokat küzdöttünk azzal, hogy Dorinának volt, hogy 4-5 napig nem volt kakija. De mindenki azt mondta, hogy nyugodjak meg, semmi baja a picinek (anyatejet és tápszert is kapott ebben az időben) Azt mondta két gyerekorvos egymástól függetlenül, hogy a babának csak akkor van székrekedése, ha a kakija olyan apró mogyorós. Mindaddig amíg nem ezt tapasztalod, addig nem ajánlott sem lázmérőzni sem más módszerrel rásegíteni a kakira, mert elveszed az ingert tőle és később ebből problémák lesznek.
Természetesen ha fáj a pocija, akkor nyilván segíteni kell neki, de minden más esetben hagyni kell.

Én úgy tudom, hogy a babános dolgok megfogják a pici hasát.
A sütőtöktől meg az alma őszilétől tudnak a picik igazán kakilni, legalább is nálunk ha Dorina kap ilyen pürét vagy iszik bébiitalt szinte 1-2 órán belül kakil.

Voltunk csütörtökön az 5 hónapos oltáson. Nagyon ügyesen viselte, még a dokinőnek is mosolygott és magyarázott kézzel lábbal, persze mindezt szuri előtt :) De szerencsére a következő szurit majd csak 15 hósan kapja.
7,14 kiló volt. Szépen össze szedte magát. Olyan édes kis husis :)

Kép

Kép
buba*

Hodo: telefonon jelentkeztünk be, de a sürgős beutaló miatt másnap mentünk személyesen és akkor fogadtak is. Egyébként meg a telefonon kapott időpont arra lett jó, hogy pont akkorra rendelt vissza a doktornő. A kis cipőt hősiesen viseli, a masszázst meg nagyon élvezi. Ahogy én látom már most változott a kis lábtartása. Remélem ezt majd a doktornő is megerősíti.
Tápszerből nálunk a Beba ha start bevált, mindig délután tud tőle produkálni is.

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Hodo, az jó, ha ügyes a babád, akkor majd szaporítja a tejet is!
Azért gondolkodj el a more milken, ha a teát nem éreznéd hatásosnak! Együtt nem szabad őket használni. Ebből a kapszulából van 60 darabos is, csak úgy drágább.
A legfontosabb viszont, hogy egyél és igyál eleget, és pihenj sokat! Nálam bármelyik hiánya azonnal jelentkezik a tejnél.
Szorítok Nektek!

banán: rám fordítva hat :shock: ööööö mindannyian mások vagyunk :D

Zsukka, ebben a melegben pedig még inkább hős az a gyerek, aki cipőt "húz"! Nagy puszit Neki!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Köszönöm mindenkinek, hogy megosztottátok a tapasztalatotokat.
Bea, lehet, hogy kipróbálom a Milupát. Tényleg olcsóbb receptre, mint a Beba. Úgy látszik minden babának más jön be.
Buba, nem bánnám, ha 1 hétig sem kakálna Ancsika, de, ha már egy nap kimarad, másnap már nagyon szenved, így azon vagyok, hogy minden nap legyen eredmény.
Elkezdtem őszibarackot adni neki, szerintem az is használ.
Bea, honnan tudod, hogy a more milket nem lehet a teával együtt használni? Mi az oka ennek? Én eleinte együtt használtam, majd elhagytam a teát és csak more milket szedtem, mert elég tejem volt, de pont ma újra elkezdtem a teát is.

Ildikó
limi

Itt mondta valaki, hogy a kettő hatása kioltja egymást. Rákérdeztem a védőnőnél és az LLL tanácsadónál, és ők is így tudják. Úgyhogy én a teát elhagytam.
A gyógynövények csinálnaak ilyeneket. :o

Olyan mókás Máté haja: ahogy levágtam, néhány hosszú hajszál megúszta, és azok most állnak szanaszét :lol:

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Zsuzsi: tényleg hős a kislegény!Kitartást!
Képzeld ma felhívtam csípőszűrés ügyben a rendelőt és nem tudtak időpontot adni....a védőnőnk mondta,hogy kb.erre lehet majd számítani,meg ne aggódjak,mert a doki nénik ad majd beutalót,de az volt az egészben a szép,hogy 5 percet beszéltem az aszisztenssel a semmiről. :evil:

Bea:ez a pihenj sokat dolog megy a legnehezebben,a kisasszony nem nagyon hagy szabadidőt még...:)ennyire futja,hogy ide feljövök néha,zuhanyzom aztán le is telt a két etetés közti szünet.De gondolom,nem mondtam újat! :lol:
hodo

Sziasztok!

Megpróbálok egy képet csatolni a csajokról, remélem sikerül... Kép

Az elmúlt éjjel elég rázós volt, és végül is a mai nap is. kb. 3 óránként ébred, de az újra elalvásig 2 óra telik el. Az egyik mellemen folyton bealszik, és max. 60-at eszik belőle, azt is kb. fél óra alatt, aztán meg úgy ébred, mintha éhen akarna halni. A másik cicivel nincs gond, 5-10 perc alatt benyel belőle akár 90-et is. Most ott tartok, hogy mindkettőből kap, és ma 110-ig meg sem állt. Hihetetlen evőkéje van. Ma fürdetés előtt megmérjük a tiszta-súlyát, kíváncsi vagyok, hogy hol tart.
Remélem a ma éjszaka nyugisabb lesz. Úgy látszik én már sosem leszek az, aki szoptatásonként egy-egy ciciből szoptat. Mindegy, csak legyen neki elég tejem. DÓrival 4 hét után már pótolni kellett. Most szerintem jobban állok a mennyiséggel, de a kezdeti homeós rásegítés után, most a Laktoherb-hez folyamodtam. Ha nincs jelentős változás, kipróbálom a more milk-et. Összességében bejött nektek, nem?

Hodo, nekem is ezzel kezdte a doktornő, hogy nem akar meglátni a folyosón (ez volt szerdán). Rossz idő, és hideg is volt, úgyhogy nem mentünk ki, de a hétvégi doktornő azt mondta, hogy ha nem a huzatban állunk, akkor nyugodtan kimehetünk egy-egy fél órára, úgyhogy vasárnaptól kimerészkedtünk . :)

Éva

Kép

Kép
teva

Teva, édsek a lányaid!
Milyen rég volt már ilyen pici Máté!

hodo: pihenni márpedig kell! Én szerencsésnek érzem magam, hogy - ha másképp nem is - rajtam elszik Máté napközben is. Így "kénytelen vagyok" pihenni.

Most viszont megyek kutyázni: kicsit elhanyagoltnak éri magát...

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Gyorsan bekukkantok, kicsit én is eltűntem, küzdünk továbbra is a hasfájással és már Máté is itthon van, nincs ovi.

Ma voltunk oltáson, M 6 évesen, G meg 2 hósat kapott. A pindurim 5700 grammot nyom... :lol: Több, mint egy kilót hízott 4 hét alatt.
Amúgy el kell vele mennünk neurológushoz, mert áll. nem emeli, tartja elég jól a fejét... volt vkinek ilyen?
Mondjuk Máté se nagyon vitte túlzásba anno, de aztán kialakult.
Amúgy sokat mosolygunk, forgolódunk, töltök is fel mindjárt képet.
Pénteken utazunk vidékre aszüleimhez 2 hétre, várom már, hátha a friss levegő jót tesz mindenkinek! :)

Nagyon szép mindenki, jók a képek.

Éva, gratulálok Kingához! :)

Majd még jövök, jobban visszaolvasgatok és reagálok, ha megy! :roll:

Sziasztok, Kriszta

És a ma két hónaposom:
Kép
Kép

Kép

Kép
tkrisz

üdvüdv

sajna megint tök rég jártam erre, és vissza nem nagyon van időm olvasni a dolgokat, de küldök két friss Ábelpofázmányt

jól vagyunk, ezt a meleget elég nehezen bírja szegény (én is mondjuk), ő már pörög-forog hátára, majd vissza, a tengelyén körbe (ezt én is meg tudom csinálni) :)). majdnem 8 kilós

ma megint jártam a kórház felé (és megint kirázott a hideg), most a régi rész felújítják, és milyen osztály lesz a helyén? vagy lebontják teljesen? bár azt nem hiszem.

szerk.: és nagyon édesek a képek! mindenkitől :)
megintszerk.: és rendbe jött a hajam. nem hullik már. vééégre

Kép

Kép

Kép

Kép
plömi

Tyhűh, Lányok, nálunk nagyot ordult a világ! :shock:
Azt már meséltem, hogy Máté ide-oda forog. Azt is, hogy elkúszott a számigépig. Most már azonban állandóan figyelni kell, mert kúszik ide-oda. Közben forog a tengelye kürül, tehát a kúszás iránya néha a "lefelé a kanapéról".
Úgyhogy, leköltöztettem a földre: leraktam a járóka lapját, rá a játszószőnyeget. DE! A kiskölök arról is elindul lefelé - pl. ha a kiszemelt játéka menekül előle :D Ez azt jelenti, hogy próbálja megfogni, de az a mozdulata hason még nem tökéletes, így néha arrébb löki az ujjaival. Amikor elérte, elégedetten a hátára fordul... a kövön :? :lol:

A legnehezebb, hogy a kiságyában nem nagyon szeret lenni :? , és ennek hangot is ad. Jól kiadja a hangot :shock: :lol: Persze kis ideig elvan, és ha elaltatva sikerül leraknom, akkor is, de 20 percnél többet nem akar ott tartózkodni. Így egész nap rakosgatom a gyereket: kiságyból kanapéra, kanapéról játszószőnyegre, játszószőnyegről szánkóba, és ezeet végtelen variációban. 8)
Legjobban viszont még mindig ölben szeret lenni :D , ami elég fárasztó :? .

Főleg, hogy nagyon mozgékony és már elég nehéz is.
Tegnapra visszarendeltek mérecckedni, mert - úgy-e - nem megy a súlya. Én el sem tudom képzeni, mekkora lenne, ha menne! :shock:
Mindenki azt mondja, szép nagy baba. Pedig, amiket itt írtok, ahhoz képest ő picike. Most gyarapodott is szépen :)
67 centi és 6470 gramm.

Kérdeztem a védőnőt, mekkora ruhát vegyek neki, hisz a kiárusításokon télre, de esetleg jövő nyárra is vennék néhány holmit. Azt mondta, nem tudja, hisz jó hosszú gyerek lesz.
Meglátjuk, azért csak veszek néhány klassz rucit.

Most pedig visszaalszom, nemsokára ébred a kölök.

Üdv. B.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

plömi:
Micsoda nagy fiú lett Ábel :) Jók a képek nagyon.
Neked mennyi ideig tartott a hajhullás? Én most vagyok benne rendesen :( Naponta több maréknyi jön ki sajnos. Alig várom, hogy vége legyen. Minden a hajammal van tele.

Kriszta:
Nagyon aranyos Gergő. És mekkora :) Az én Bogim nemrég érte el az 5kg-t.

kis.csillag:
Nagyon ügyes Máté :) Bogi is próbál forogni a tengely körül. Amikor nincs rajta a kengyel, akkor úgy járnak a lábai. Össze-vissza kapálózik. Remélem, jövő héten megszabadulunk a kenygeltől örökre! Amúgy Máté hamar megtanult kúszni?

Niki

Kép
lina81

Sziasztok!
Hát lányok, nekem is hullik a hajam. Abbahagytam a vitamint, gondolván, én úgyis elég vitamint, ásványi anyagot eszem... aha, persze... nem győzöm szedegetni össze a kihullott hajam. A fésülködéstől meg bőgőgörcsöt kapok. :? A fiam kiszív mindent belőlem... :P Szóval újra szedem az Elevitet, hátha feltuningol. :wink:

Szombaton lementünk a nyaralónkhoz melózni kicsit. Ha előzőleg nem veszünk szúnyoghálót a babakocsira, úgy fordulok haza, ahogy kell. Meg lehetett veszni, annyi szúnyog volt! :evil: Hiába fújtuk magunkat, Zsófi így is 40 csípést szedett össze! Szegénykém szörnyen néz ki, de hősiesen bírja. Nem tudom, hogy lesz így nyaralás... :?

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Nálunk is rengeteg a szúnyog sajnos. Mi is szúnyoghálózzuk a babakocsit. A házban pedig éjjel megy az elektromos szúnyogriasztó mióta egyik reggel Bogi arcán 4 csípést találtam. Ez a Vape herbal elég jónak bizonyult eddig.

Niki

Kép
lina81

Plömi, nagyon nagy fiú lett Ábel. Édes mindkét képen!

Kriszta, a kis Gergő milyen kis pofis:) Tündéri!

Hajhullás: Nekem is volt benne részem több, mint 1 hónapig. Aztán elmentem fodrászhoz, azóta csak az eddig is megszokott rendesnek mondható mennyiség hullik ki naponta szerencsére.

Szúnyogok: 5 éve lakunk itt, de eddig egyszer sem jött fel a 3. emeletre szúnyog hozzánk.
De most az elmúlt időben rengeteg volt. Szerencsére Dorina vérét nem szívják, meg közben vettünk az erkélyre elektromos szúnyogriasztót, az magához vonzza ezeket az élősködőket és jól agyoncsapja:)
De így is sikerült sajnos Dorinát megcsípni egynek (még örülök, hogy eddig csak 1 csípte meg) de pont a szeme alatt, reggelre úgy bevizesedett, hogy alig bírta kinyitni a szemecskéjét.
Elvittem Dokinőhöz, de csak délre kaptunk időpontot, de szerencsére addigra lelappadt neki.

Kezdek kicsit kétségbe esni.
Mi még mindig a forgásnál ragadtunk le.
11 hetes kora óta hasról hátra simán megy neki, pár hete próbálkozik a hátról hasra fordulással is, de csak oldalra sikerül neki, onnan tovább már nem. Anno 6 hetesen voltunk koponya, hasi, csípő ultrahangon és mondták, hogy minden rendben van vele.
Ügyesen próbálkozik és sokat is, meg szoktam hentergetni is (ezt még anno a babamasszázson a védőnő mutatta, meg egy anuka, akinek a kicsije anno koraszülött volt és a Dévényesek ezt mutatták neki.
Szóval az inger megvan, csak a védőnő szerint veszett lusta a lányom és ne aggódjak majd megfordul a másik irányba is.
Most arra jött rá, hogy próbálkozik hason a kúszással. Meg ha az ölünkbe ültetjük kirúgja magát és feláll.
Csak ez a fránya hátról hasra forgás nem megy:(
Már mindent bevetettem, hogy segítsek neki, de nincs több ötletem.
Vélemény vagy valami jó ötlet esetleg valakinek?

Kép

Kép
buba*

kúszás: Niki, a védőnő szerint még korai a kúszás. Én nem tudom, mit mikor kellene. Mindig kérdezik oltásnál és mérecckedésnél, hogy miket tud már, és eddig elkápráztattuk őket. :D
A legújabb tudománya, hogy a lábait kinyújtva felnyomja a popsiját, majd eldől. :lol:
Az a kengyel kegyetlen lehet, reméljük, leerül!

szúnyogok: nálunk este és éjjel rengeteg szúnyog muzsika van, ami inkább bennünket, felnőtteket zavar. Mátén a csípések nyoma napokig látszik, de nem zavarja. Ugyanakkor vettem szúnyoghálót az ágyára, mert engem zavar...

Hajhullás: nekem még mindig tart, pedig szedem az elevitet minden másnap. De már kevésbé feltűnő, állítólag 6 hónapos kor körülre visszaáll a normál állapot. Jó lenne!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok,

Most már vidékről kukkantok be, na itt sincs sokkal több időm, sajnos... :roll:
Pedig a hasfájásunk már mintha javult volna, ahogy átléptük a 2 hós kort, de most meg már el van kapatva a fiatalúr, szórakoztatni és vagy cipelni kell egész nap... :oops: Néha egész sokat alszik, aztán meg alig... ma is, amikor mindenki aludt, ő nem tudott volna egy percig se nyugton maradni.... akkor alszik, amikor a legnagyobb zajjal játszik Máté és unokatesója....

Múlt héten voltunk othopédián G-vel, de nekünk csak megnézték a csípőjét meg a nyakát, semmi ultrahang... mindenkinél volt uh? Nekünk vajh mért nem? :shock: Ott is és másnap a gyerekdokinál is megállapították h nem tartja eléggé a fejét a kicsike és menjünk neurológiára (ahová szept.köz-re kaptunk időpontot... :twisted: ), persze azóta egyre jobban elvan hason és szépen tartja a fejét, ha akarja. Mindjárt teszek fel egy képet. A hátára is többször átfordult tegnap hasról, csak néztem... Máté ennél lustább volt.

Sajnos itt is több a szúnyog, mint szokott, katasztrófa... közel van a Duna. G-t még sikerült megóvni eddig, de a nagyokat agyoncsípik, kevesebbet lehet kint lenni, mint számítottam... :( Engem is idegesítenek.

Plömi: nagyon édes Ábel, mint mindig! :)

Niki,Andi: köszi Gergő nevében is. :)
Niki, remélem, megszabadul a kengyeltől a leányka. :) Milyen helyes kis filigrán csajszi lehet, a lányok annyira kis édes pindurik tudnak lenni! :) Majd tegyél fel fotót te is!

Nekem még semmi hajhullás, kíváncsi leszek, mikor jön. Én a Hipp Natalt szedem, mint terhesség alatt, de rájöttem h nincs benne kálcium így azt még pluszban veszek be.

Bea: szép hosszú Máté! :) Nekünk a 74-es méret tovább kitartott, mint a többi, akkortájt kevesebbet nőtt már. Télre sztem nyugodtan vehetsz már neki 80-asat vagy akár nagyobbat is, overálból, dzsekiből úgyis nagyobb kell, h alá lehessen öltözni.

Ági: szegény Zsófi! Allergiás is rájuk, feldagad vagy "csak" apróbbakkal van tele?

Szerintetek lehet kapni vmilyen védőhálót, amit akármilyen babakocsira lehet rögzíteni? Hol érdemes nézni?
Köszi! :)

Jók legyetek! Kriszta

Kép

Kép

Kép
tkrisz

Kriszta, a csecsemő uh nem alapellátás, csak akkor csinálják, ha úgy látják, kell. Mi fizetősön voltunk, majd most a kontroll lesz tb-s. A fizetős viszont koponya, has és csípő. Mindezt én is itt tudtam meg.

Ti hogy álltok az evéssel?
Én egyfolytában ennék. :shock: Csak már nem tudom, hogy mit. Nem lehet derelyén élni! Az ebédemet hozzák, mert egy személyre (magamra) nem állok neki. Egy-egy napot kihagyok a rendelésből, olyankor valami tészta, derelye, néha egy zacskós leves.
De a lényeg, hogy állandóan éhes vagyok. :shock:
Kívánok sósat, édeset. Szerencsére rágcsákat nem, de pl. kekszet rengeteget eszem.
Nyugtassatok meg, hogy ez normális! Végülis szoptatok! :D :D :D

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Kriszta
Gergő nagyon szépen tartja a fejét. Legyen sűrűn hason és nem lesz semmi gond.
Szúnyoghálót én a Tescoban vettem 2000-ért,ami univerzális. Nekünk 2 babakocsink van és mindkettőre tökéletes,sőt még az utóágyra is rá lehet húzni. De bárhol lehet venni. Talán a bababoltban kicsit drágább.
az ultrahang nem alapellátás. Én Dorinát 6 hetesen vittem el csípőszűrésre, ahol manuálisan megnézték, mondták minden rendben, de én inkább elvittem még rá egy hétre koponya, hasi csípő ultrahangra. Nem olcsó, de megéri. És egészségpénztárra is elszámolható.

Kép

Kép
buba*

Kriszta:
Minket anno a gyerekorvos utalt be a Budai Gyerekkórházba csípő, hasi és koponya UH-ra. Ott ingyenes beutalóval.
Képet majd teszek fel én is, csak most rohanok.
Szép estét!

Niki

Kép
lina81

Ahogy ígértem a képek:
Kép

Kép

Szép napot mindenkinek!

Niki

Kép
lina81

Kriszta, nem tudom, hogy mitől számít allergiának a szúnyogcsípés, hasonló van neki is, mint nekem. Kb. 1,5cm átmérőjű körben pirosság a csípés körül, de vannak apróbb piros pöttyei is.

Lányok, lehet, hogy a súlya miatt, de a fiam nem hajlandó forgolódni. Utál hason lenni, próbálom szoktatni. :P A hátáról meg maximum "nagyjából" oldalra fordul. Bár, most, hogy jobban belegondolok, még csak 3 hónapos, papír szerint a második negyedévben "kell" elkezdeniük forgolódni. Akkor viszont ráérünk... :P

Ezt a két cikket találtam érdekesnek:
http://www.babaszoba.hu/articles/fullpa ... 1120184457

http://www.noiportal.hu/main/npnews-7888.html

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

A forgolódásró és a többiről én azt gondolom, hogy a baba tudja, mit kell tennie. Persze nekem is mondták, hogy tegyem hasra, hogy erősödjön a háta, hagytam is néha ordítani. Olyankor úgy lihegett, amikor felemeltem, mintha valami súlyosból menekült volna.

Lehet, hogy szerencsének tartotok, mert Máté mindenfélt csinál, de pl nem hízik annyit. Minden baba más, és szerintem mindennel ráérnek!
Ági, ezeket a cikkeket én is olvastam, és alátámasztoták, amit gondolok. Köszi!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Én is jól eltűntem, mostanában nem tudtam netezni, de azért örömmel tudatom veletek, hogy június 26-án megérkezett kisfiúnk, Krisztián. Már egy hete itthon vagyunk, szokjuk, tanuljuk egymást.

Üdv,

Jusztina Kép Krisz

Jusztina
mjuszti

Hali mindenkinek, megint el voltam tűnve egy kicsit.
Nagyon édesek az új kis jöveveények! Petra tényleg nagyon aprócska lehet, de nem baj, majd megnő! Én mindig azt mondtam Alexandrának is amíg a hasmban volt, hogy ne ott nőljön, hanem majd miután kijött. Ezt be is tartotta. :D
Mi a múlt héten voltunk az orvosnál és 5740 grammal 64 centisek vagyunk. Nagyon kis formás a lány, a baj, hogy a kilóihoz képest, keveset eszik, étkezésenként 170 milit kellene, de nem minden evésre eszi meg, így a nap végére jó ha összejön a 750. (Az se mindig).

Itt találtam érdekes táblázatokat babasúlyról is, és mozgásfejlődásről is:
http://babasuly.blog.hu/
http://picibaba.hu/picibabaval/babaapol ... yerekeknek
http://rendelo.blog.hu/2010/01/07/baba_suly_tablazat

ezek szerint annyira nem vagyunk mi sem lemaradva.

mozgás: Alexandra mostanában kezdett hasra fordulni, de egészen még nem megy neki, csak félig: a lábai már teljesen el vannak fordulva, de a könyöke megtámasztja a felső testét, így az csak félig, a fejét meg közben hátra feszíti, hogy lássa mi van mögötte. Elég vicces. Viszont állni már nagyon régóta imád, Ölben rögtön kinyomja magát (Persze a hónaljánál tartani kell, de nagyon szeret így lenni). Van hogy vadul elkezdi riszálni a popikáját. :lol:
Szúnyogok: Minket is össze-vissza csípkedtek a kis nyomorékok. Én már úgy nézek ki mint egy tűpárna, ráadásul engem kifejezetten imádnak a dögök. Szanit is megcsípték pár helyen. Most beszereztünk egy riasztót. Majd meglátjuk, hogy hat-e. Remélem ebben a hidegben kipusztulnak. :twisted:
Utazás: Idén tutira nem megyünk sehova nyaralni. (Utoljára két éve voltunk, de az megérte.) Viszont a jövő héten a-ha koncert! 8) A nagyi meg vigyázhat a picúrra. :)

Más: Képzeljétek, ma nekem is megjött a nem hiányolt havi baj. :( Pedig eddig olyan jól megvoltam nélküle... Most már gondolom nem sokára végleg elmegy a tej. Hát így alakult. Pedig így visszagondolva, ha már az elején kérek hozzáértő segítséget, szerintem máshogy alakult volna, de könnyű utólag okosnak lenni. Pedig annyira szeretném, ha lenne legalább annyi tejelm, mint 2 hónapja volt, de közben annyira utálom az elektromos mellszívómat. :?
Akik már elkezdtétek a hozzátáplálást: Mikor lehet egy egész étkezést kiváltani rendes kajával? Mi még most csak ott tartunk, hogy napi 1x két kaja között adok Szaninak turmixolt barackot vagy reszelt almát. Szerintem szereti. Olyan ari, amikor a kanálból próbálja kicumizni a cuccot. :)

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

Ja még valami: Nem nől még a babáitok foga? Nálunk igazából még nincs semmi látható, de mostanában olyan erővel rág mindent Szani, mintha mindjárt kijönne a foga. Ma pl. elkapta az egyik ujjamat, és olyan erősen kezte rágni, hogy fájt, úgyhogy el kellett vennem tőle. :roll:

Kép
ahsoka

Orsi, attól, hogy menstruálsz nem biztos, hogy elmegy a tejed. Kicsim születése után másfél hónapra nekem is megjött, azóta is rendszeresen menstruálok, és szoptatok is. Egyedül az esti lefekvésnél kap pótlást. Szóval, bizakodj!
Még én is csak őszibarackot adok Ancsinak két etetés között, nem tudom hogyan működik a kiváltás. Szerintem kérdezd meg a védőnőt, biztos segít.

Ildikó
limi

Orsi, én ugyan a gyümölcsöt csak kóstoltatom, de tízórira banános rizspépet kap Máté. Azt mondták és azt olvastam, hogy ezzel az étkezéssel kezdjem. Ha megtudsz valamit, kérlek, szólj!
A mi védőnőnk elég impotens...

Szerintem Máté még soha nem evett 750-et egy nap...

Valaki kérdezte a szúnyoghálót babakocsira. Tegnap a minimanóban láttam990-ért univerzásliat. Volt hordozóra való is.
Nekem csak a kiságyra van. Napközben inkább a lentin van, ott a berepülő méhektől és egyebektől védem alvás közben. Estére ma már szerintem felviszem, mert megint meleg van, így lesznek szúnyogok.

Édes lehet Szani, ahogy forgolódik! Majd beindul, amint rájön, hogyan vegye ki a karjá maga alól. Csak győzd utolérni!

Máté mióta rájött, hogyan tud előre jutni, meg sem áll. Reggelenként az ágyamon jár körbe-körbe: kúszik, görög, forgoódik. Annyira élvezi, hogy nem tud elaludni, amikor elfárad.
A legédesebb, amikor felveszem: körülnéz, hol lát valami érdekeset (a kvs tálcám talán a legérdekesebb, de a távirányító, Apa hálóruhája), felragyog a kis pofija és nekiindul. Kirúgja magát a hasamon, tapossa keményen, ha lejut rólam, akkor pupzza a popsiját, "rohan" a cél felé. Nekimegy a párnának, és kukucskál mögüle, hogy ott van-e még, amiért indult.
Kicsit fárasztó...

kis.csillag
Kép
kis.csillag

[quote="limi"]K írta:limiicsim születése után másfél hónapra nekem is megjött, azóta is rendszeresen menstruálok, és szoptatok is. Egyedül az esti lefekvésnél kap pótlást. Szóval, bizakodj!

Ennek a hírnek örülök. Pedig valamiért azt hittem, hogy ha van menszesz, elmegy a tej. Nem mintha mostanában olyan nagyon sok lenne... :cry:

Kép
ahsoka

Jusztina, nagyon édes a kis Krisztián!
Gratulálok. Sok boldogságot és annál is több tejcsit kívánok!

Vannak kivételes esetek, mikor megjön és a tej ezzel párhuzamosan el is megy, de ez a ritkább eset.
Én pont ezek táborát erősítem:(
3 hónapos volt Dorina mikor megjött először, de akkor még csak annyi történt, hogy mikor megvolt arra a pár napra nem volt annyi tejem, de majd következő hónapban mikor megint megjött el is ment teljesen a tejem.
De ez nem jelenti azt, hogy ez az általános.
Ismerek olyat, akinek szoptatás alatt jött meg és majd 2 éves koráig a kicsinek volt teje.

Képzeljétek, Dorina elkezdte gyakorolni a kúszást.
Fejét és karját a plédbe nyomja és a popsiját tolja ki majd a lábacskáival próbálja több kevesebb sikerrel előre tornászni magát.
Mint egy rozoga kommandós:)

Kép

Kép
buba*

Imádok szoptatni! :D
Tegnap szinte egész nap kettesben jártuk a várost Mátéval. Hol a hordozókendőben ült a csípőmön, hol a hordozóban a bevásárlókocsiban, de a legjobb az volt, hogy amikor megéhezett, akkor a kocsimban vagy a baba-mama szobákban egyszerűen megszoptattam. Tegnap nem is kapott mást, de elégedet, tündéri baba volt. A ujutalom ma reggel egy aranysárga kaki volt, amilyet már régen láttam, hisz már minden nap eszik pépet.
A baba-mama szobák jó tapasztalat voltak. A Camponában és az Alléban próbáltuk ki. Mindkettő egy nagyobb mosdó pelenkázólappal a pulton és egy székel. Az Alléban láttam viszont az első olyan kialakítást (amit máshol már hiányoltam), hogy a baba-mama szobában wc is van, így nem kell betolni a babakocsit a kozös női wc-be, ahol ha bezárkózol (úgy-e), nem látod a gyereket. Itt ez megoldható volt, így először, mióta gyermekem van, pisilhettem ( :shock: :roll: bocs) shopping-túrán.
Hozzá tartozik, hogy oda a kendőben vittem Mátét, így az volt a megoldás, hogy a kendőt a székre tettem, behúztam a wc elé, és fogtam Mátét pisilés közben. Elég mókás volt, pláne, hogy a kiskrapek röhögött közben, mert szopi és büfi után neki ez egy jó móka volt :lol: .

Tegnapelőtt vettem Máténak játszószőnyeget. Tudjátok, olyan várososat. A piacot az egyik brátnőm már felmérte, így egyenesen a Kikába mentünk (ez itt a raklám helye :wink: ). Itthon leraktam rá a gyereket: olyan pici ezen a nagy szőnyegen! Kellett, mert nálam kő van a nappaliban, és a kisebb szőnyegről folyamatosan lemászott-legörgött.
buba, mesélted, hogy Dorina játékot választott. Máténak csörgős ladát kerestem, de az nem volt, így tovább nézegettünk. Találtam egy szintén püss autót, ami csörög is. Ahogy megráztam, a hangjára Máté hangosan nevetni kezdett. Újabb rázás, újabb nevetés. Le sem raktuk :D

Nos, mi így leköltöztünk a kanapéról a szőnyegre. Csak a kutyám nem érti, miért nem csatlakozhat!

Szép napot! B.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Jusztina: gratulálok Krisz-hez, nagyon édes! Majd mesélj, milyen volt a szülés!

Niki: Bogi tündéri kislány! :)

Köszi a szúnyoghálós tippet, már vetettem is. Jól jön.

Szóval az uh már nem kötelező... Mátéval még volt annak idején.. majd megkérdezem, hogy mennyire ajánlják.

Bea: ügyesek vagytok, h ekkorát kirándultatok. :)

Andi: édes lehet Dorina, olyan cukik ilyenkor, emlékszem még! :wink:

Erika, veletek mi van?

Ági: Gergő se szeret hason lenni, ezek a nagy súlyú lusta fiúk... :lol:
De asszem 3 hósan még nem feltétlen kell forgolódni.
Gergő annyira nem élvezte egyszer a hasonfekvést, hogy átlökte magát hátra, de amúgy ez nem rendszeres azért, a másik irány meg jóval nehezebb. De az ráér még 4-5 hósan, nem?
Én egyelőre boldog lennék, ha többet lenne hajlandó a fejét emelni, tartani hason...csak néha van kedve..

Képzeljétek, azt még nem is meséltem, h 5 nap után abbahagytam az Azalia szedését, mert érezhetően lecsökkent a tejem, megijedtem... :shock: Azóta viszont semmi gond...

Nekem sem ment el a tejem anno Mátéval, amikor megjött a menzeszem, mondjuk nekem jó soká, 9-10 hós volt már Máté.

Mi élvezzük a vidéki létet még a héten. Máté közben 6 éves lett, megünnepeltük itt.

Tegyetek fel képeket! :wink:

Kriszta
Kép

Kép

Kép
tkrisz

De jó! Gratulálunk Máténak! :D
Jó, hogy említetted az Azaliát, ki se váltom. Egy:nem kockáztatok. Kettő:nem is nagyon van szükség rá... :oops: 8)

Nem bírom ezt a meleget! Zsolti is izzad... szegénykém... Tegnap sokat autóztunk telekre meg vissza, úgy beizzadt a háta! Az autóban meg ugye nem vehetem ki a hordozóból... :roll:
Láttam valahol valami ülőkébe való betétet, amitől állítólag nem melegednek be annyira a babák... valakinek van ilyen?
Meg is találtam gyorsan:
http://www.bababirodalom.hu/product.php?id=2094

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Boldog szülinapot Máténak!!!

A nap híre: Dorina ma meztelenül kétszer is hasra fordult:)
Pelusban még nem sikerült neki, de legalább a technikájára rájött.
Vére:):)

Kép

Kép
buba*

Nekem már olyan kevés a tejem, hogy úgy döntöttem elkezdem a fogyókúrát. Mivel a 90 napos már többször bejött, most is azt csinálom, szerencsére nem egyedül, mert anyum és a férjem is úgy érezte, hogy van mit ledolgozniuk. Most lesz 2 hete hogy kezdtük, de a picike tejem még megvan, meglátjuk meddig.

Ez a meleg borzasztó! Itthon a lakásba ma délután 32 fokra ment fel a hőmérő mutatója (hozzáteszem ez az árnyékos oldala a háznak). Végül be kellett zárnom az erkélyajtót. Alexandráról egész nap és éjszaka is ömlik a víz, napközben már rendszeresen adok neki vizet, nehogy kiszáradjon nekem. :cry:

Kriszta: Nagyon guszta ez a torta! :wink: Máris éhes vagyok! :lol:

Kép
ahsoka

Sziasztok,

Köszi a gratulációkat! :)
Igen, nagyon fini is volt a torta, trüffeles, igazi frissen gyártott trüffelgolyókkal. :)

Andi: gratulálok Dorinához, nagyon kis ügyes, csak így tovább! :) Jó szuflája lehet,hogy pont ebben a melegben ügyeskedik ilyennel! :lol:

Ági: én nem ismerem az a védőhuzatot, de biztos jelent azért valamit, ha sokat van autóban a gyerek, biztos megéri!

Orsi: hajrá a fogyókúrához! Rám is rámférne, most fogyás helyett hízni kezdtem, kevesebbet mozgok és pörgök itt anyuéknál, mint otthon... :shock: Pedig még lenne mit leadni is, nem még ráhízni, főleg nyáron, amikor az embernek minen kilátszik...Az étvágyam persze nem igazán csökken... még ebben a melegben sem... :oops:
Nem tudom, mikor merjek elkezdeni tornára járni vagy futni, hogy ne zavarjon be a tej mennyiségébe.. szerintetek?

Mindenkinek minél jobb kánikula-tűrést kívánok!

Erika, írj majd!

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Éva: szívből gratulálok Petrához, édesek a lányok a képen :)
remélem azóta is minden rendben, és szépen gyarapszik a pici lány
én is az 1-esben voltam :)

Plömi: nagyon édes Ábel!

Niki: nagyon aranyos, nagylány Bogi!

Jusztina: gratulálok Krisztiánhoz, ha van időd írj majd a szülésről
a doktornővel meg voltál elégedve?

Buba: nagyon ügyes Dorina, csak így tovább!

Bea: jó nagy túrán voltatok, bátor vagy, hogy elindultál, már akkor is jó meleg volt :(
Máté igazi kis örökmozgó, szaladhatsz majd utána! :D

Kriszta: boldog születésnapot Máténak! nagyon jók a képek :)
igen, az uh nem kötelező, nekünk javasolta a doktornő
nekem is írt fel a doktornő azáleát, még nem kezdtem el szedni, nálam a szoptatásba nem fog bekavarni, sajnos :(

Lili ma 6 éves lett, szombaton ünnepeltük, de e hét szombatra még hátravan az ovis buli, az egyszerűség :oops: és Bálint nyugalma érdekében a mekiben
Bálint 2 hete volt 5 kiló, Ő szinte csak hason szeret lenni, ügyesen kinyomja magát, az ágyban meg állandóan elkúszik a rácshoz :), aztán kopog a feje :roll:

vasárnap zajlott nálunk az élet, Apa reggel Bálinttal a kezében - elszédült és összecsuklott :(, szerencsére a franciaágyra estek és estében én igyekezten lelökni Őt a gyerekről, szerencsére sikerült
olyan rosszul lett, hogy kihívtam az ügyeletet, azt mondták, hogy vigyem be az Árpád kórházba, persze ott nem sok mindent csináltak, gyógyszert kapott és infúziót, másnap reggel fél 8-kor kirakták, azóta már jobban van, a házidoki azt mondta, hogy ez ennyi, nagyon sokan átesnek ezen a rosszulléten :twisted:
remélem egyre jobban lesz, az étvágya már visszatérni látszik :D

Kép Lili 6 éves Kép Kép

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Erika, boldog szülinapot Lilinek is! :)
Nagyon jók a képek, Bálint iszonyú nagyot nőtt és gyönyörű! :)
Jó nektek h ilyen jól elvan hason, mi még mindig nem nagyon...
Ma megint jó hasfájósak vagyunk... :cry:
Mi történt a férjeddel,mitől lett rosszul? :shock: Remélem, már jól van és nincs nagyobb baj!!!Rémisztő lehetett, h B-tal a kezében esett össze...
Jók legyetek, kitartás a hőséghez... Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Szia Kriszta!

köszönöm szépen Lili nevében is és a dicséretet is :D

szerencsére nálunk mindkét yerek hasalós, előbb-utóbb Gergőnek is megjön a kedve, remélem feleslegesen mentek a neurológiára

talán ez a hasfájás is elmúlik lassan, úgy tartják a 3 húnap a vízválasztó, nem?

nagyon ijesztő volt, ahogy a gyerekkel elkezdett tántorogni, de pillanatok alatt történt minden és minden előzmény nélkül :(, a kórházban azt mondták vírus, kérdeztük, hogy a gyerekekkel mi legyen, erre a doktornő (inkább őrmester) "kedvesen": ha megkapják, majd meggyógyulnak
nesze neked magyar eü :twisted:
szerencsére egyre jobban van, ma már Bálintot is meg merte fogni

Nektek is kitartást ehhez a trópusi időhöz, úgy sajnálom szegény piciket :shock:

puszi, szép estét!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Sziasztok,

hogy bírjátok ezt a hőséget? :roll: Rólam folyik a víz...
Ma már itthon vagyunk, de a hőség egykutya vidéken is és itt Pesten is... :twisted:

Erika, az lehet h mindkét gyermekünk között pont 4 nap különbség van, ezt számolgattam... nagyon vicces, nem? :lol:

Tényleg, Ági, csinálsz majd vmikor egy frissített tabellát, olyan rég láttuk? Köszi!

Többiek, mi van veletek?

Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Kicsit én is elmaradtam...ebben a hőségben nagyon nehéz a pici babával,szegénykém úgy izzad tiszta víz a tarkója mindig.Negyedik emeleten lakunk,felettünk nincs már senki csak a tető,és naggyon meleg van.A kiságyban állandó hőmérséklet 30-31 fok.Tegnap este 32 fokot mutatott az Angel Care.
Még szerencse,hogy a doki néni a kórházban mondta,hogy Kingának meleg kell mert picike,hát most abból nincs hiány!

Hihetetlen,de pont ma egy hónapos!És tegnap mértem:3140gr!Már 800 gr-ot hízott!:)

Sajnos tejci kevés van,de annál inkább szeret szopizni aminek örülök,mert ugye a főétkezés a tápszer cumisüvegből megy.

Kicsit visszaolvastalak bennetek,nagyon ügyesek a gyerkőcök :) !

Máté milyen kis ficánka lett!Szerintem Kinga se lesz különb.Minden percben jár a keze-lába :),még alvás és szopi közben is.És morog mint egy kis Tigris :).

Teszek majd fel képet csak Apának le kell tömörítenie(azt sajna még nem tanultam meg).

Mindenkinek kitartást ebben a melegben!
hodo

Én is el vagyok veszve, lent vagyunk vidéken szüleimnél már több, mint 1 hete.
Itt is elviselhetetlen a meleg, de Dorina hősiesen bírja. Bár szakad róla is a víz, szerencsére délután nagyokat alszik és éjszaka is 12 órát húz le egyhuzamban.
Monjduk szinte minden nap este 5-6 körül a kis medencéjében pancsol így könnyű neki:):)
Már nem csak pelus nélkül, hanem pelusban is sikerül a forgás:)
És képzeljétek megtalálta a lábacskáit is. Most már a lábán lévő ujjacskákat a szájába veszi, ez most nagyon jó móka neki:)

Erika utólag is Boldog Szülinapot Lilinek!!! Annyira édesek a képen!
Férjed azóta jobban van?

Na rohanok, kihasználjuk még ezt a hétvégét anyuméknál,mert holnap már utazni kell vissza. Apának hétfőtől meló.

Kellemes hétvégét mindenkinek!
Babókra mindenki vigyázzon ebben a nagy melegben.

Kép

Kép
buba*

Úgy látszik most már heti 1 lesz a hozzászólásaim üteme.

Képzeljétek, Alexandra rákapott a hisztire. :? Egy ideje már délelőtt is rákezd a nyávogásra és a cél mindig az, hogy a kezemben kössön ki. Ha elkezdek fejni, 1 perc múlva már hallom is hogy kiabál. Lassan már semmit nem hagy csinálni, elég gáz... Ráadásul elég sokszor kénytelen vagyok felvenni, mert annyira belelovalja magát a hisztibe, hogy elkezd róla szakadni a víz, néha fuldoklik, és félek hogy a nagy szenvedés közben a végén még megfullad. :cry: Egyre anyásabb is lett, most már ha rábízom anyumra és elmegyek, ahogy becsukódik az ajtó, máris üvölt. Ja és emellett egyre kevesebbet eszik, ami persze lehet hogy a melegtől van. De amikor jó kedve van, akkor olyan aranyos!!!
A hasra fordulás még mindig nem megy, de a lábát már ő is megtalálta. :)

A hozzátáplálással még nem haladtunk semmit, mert azt hiszem a védőnőnk elfelejtkezett rólunk; már két hete kellett volna jönnie, de még nem is hívott. Persze én sem hívom, kíváncsi vagyok mikor jutunk eszébe. :evil:

Szani és a szarvas :D

Kép

Kép
ahsoka

ahsoka
nagyon édes Szani. Hatalmasat nőtt.
Hát igen, a hisztit minden baba kipróbálja.
Nálunk is előfordult néha, de szerencsére tudok elég határozott lenni és kezd róla leállni, mert látja nem jut vele előrébb.
Hozzátáplálás:
szerintem ne várj a védőnődre. Mi van, ha még hetekig nem jelentkezik??
Nyugodtan adhatsz a kicsi lánynak már bébiételeket.
Mi 4 hónaposan kezdtük el. Először csak sütőtököt adtam neki, ami 4 hós kortól adható, de minden bébiételre rá van írva mikortól adható. Ebből 1-2 kanállal kapott. Majd másnap már 4-5 kanál csúszott le neki és a harmadik nap már megevett egy fél üveggel egy evésre.
Egy héten csak 3 új ízt szabad megkóstoltatni a babákkal.

Nekem van egy rokonom, neki 3 héttel idősebb a kislánya, mint Dorina és ők most kezdték el a hozzátáplálást és szenvednek vele.
Minél hamarabb elkezded, annál könnyebb lesz a a babának is.
Persze csak módjával és nem sokat egyszerre. A kicsi úgy is jelez, hogy mikor kell és mikor elég neki.

Mi most ott tartunk, hogy mivel már 4 hós kora óta eszik bébiételt minden nap egyszer, így már kapott sütőtökös bébiételt csirkehússal. Ízlett neki szerencsére:)

Forgás:
Dorina megmutatta pár napja hogyan kell végre hátról hasra fordulni, ezt legalább háromszor megcsinálta, de azóta sem.
Úgy látszik annyira még sem tetszik neki, de legalább tudja hogyan kell:)

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!
Ez a hisztizés érdekes... Zsolti is rákezdett. Eszik, lerakom, elvan egy ideig aztán rázendít! Amikor felveszem, érdekes módon semmi baja nincs. Úgy látszik elkezdtek minket idomítani a gyerekek... :P :P

Csinálom a táblázatot, de most, hogy szinte mindenki megszült, aki ide jár, mi legyen a táblázatban? Hogy rakjam sorba?
Maradjon úgy, ahogy volt, csak szülési/születési sorrendben legyen?

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?