Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Én is vagyok, csak a jó idő miatt inkább kint voltunk! Meg tesóméknál felállítottuk a medencét, és a jó időben anya és apa fürdőzött, Kendra baba pedig aludt a hűvös teraszon! :D De most már vagyok! Nálunk az éjszakák eléggé jól telnek! :D Attól függően, hogy Kendra mikor eszik - általában 7-8 körül - hajnalban kel 4 és 5 között! Szóval nyugisak az éjszakák! :D Holnap 14:00-re megyünk UH-ra! Aztán meg elnézünk a bababoltba, mert vennék pár dolgot! Remélem a kisasszony engedi majd! :D

Zsófesz!
Megnéztem a képeket! :D Nagyon-nagyon édes Samu! Ahol nyitva a szeme, nekem az a kedvencem! :D Samu hogy viseli azt a kendős hordozót? Én a kengurut próbálnám ki, hogy Kendra mennyire érezné magát jól benne! De addig amíg nem próbáltam ki nem venném meg, mert eléggé borsos az ára! Így érdekelne, hogy Samu a tiédet hogy bírja?!

Zsu!
Kitaláltál már valami ajándékot? Nekem lenne egy ötletem szerintem árban középkategóriás, és otthon lehet elkészíteni! Én ha lesz Lacinak valami azt fogja kapni tőlünk! Ha még nincs 5let szólj és megosztom veled, mire is gondoltam! :D És egyébként a hasad tényleg pici!

Orsi!
Én is csak azt tudom mondani, mint a védőnő, hogy NO PARA! :D Amíg híznak a csöppségek, addig gond nem lehet! Nekem a doktornő azt mondta a zöld kakira, hogy nem mindig jelent rosszat. Ha csak "néha" van zöld kaki az lehet attól, hogy a baba túlette magát! Szóval én is azt mondom, ha nincs láza, nem huzamosabb ideig zöld a kaki akkor nem lehet gond! A 220 gr. gyarapodáshoz 7 nap alatt, pedig Gratula! :D

És képzeljétek, hogy a Picibaba.hu-n nyertünk egy oklevelet, és ajándékot is! A fortuna kegyeltje lett Kendra! :D Majd az oklevelet amit nyertünk átküldöm g-mail-re! Meg majd pár képet Kendráról, mert már azt is régen küldtem!

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Gyönyörúek vagytok a képen Barba és Ercsi :D

Barba, nekem rugalmas kendőm van, ahogy látom neked szövött, nem tudom annál lehet e alkalmazni de beszkennelem majd a megkötésről szóló cuccot és átküldöm.
Tényleg mai thai-t még vállalod, vagy inkább passzolod picur mellett?

Ercsikati... epedezek az ötletért szóval írhatod, és előre is köszi!! :D

Nekünk ma a délután nyügi volt, most lefekvés előtt pedig úgy sírt Gabi mint még soha...a szívbajt hozta rám kevésen múlott, hogy ne kezdjek el bőgni, de szerencsére nem let baj, cici megnyugtatta..biztos ez a csuda idő :?

Zöld kaki akkor lehet tegnap nálunk a maratoni kajálás miatt volt..mert azért az a laza 1 liter....

Ja Orsi..igazad van..ez igazi ajándék, de azért ez egy közös project nekem is ugyanolyan jó hogy ő az apja a gyermekemnek és szülhettem neki na meg magamnak na meg a nagyvilágnak :D

Esték..nálunk változó van, hogy 7 órát egyhuzamban alszik, van hogy éjjel 1x felkel enni Gabi de nekem mind a kettő kezelhető.. bár néha hulla vagyok de ez ilyen. Most olvastam egy ranschburg cikket, abban írta a fáradságról és nehézségekról, és ez nagyon tetszik hogy a gyermekvállalás/nevelés nem a jelenről, hanem a jövőről szól.

Na legyen ez a búcsú mondtad szép estét! :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Ja és ercsikati, gratula nagyon tuti ez az oklevél..gondolom falra kerül :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 

 
 

Köszi Lányok! (Samu nevében) Tényleg sokat szépült a születése óta. Bár néhány képen látszik az a fránya ekcéma... Hát az sem volt valami csábító... De sebaj, ráérünk a csajozással! :wink:

Samu nagyon szereti a kendőt, hamar elalszik benne. Az a nagy előnye, hogy teljesen az emberhez tud simulni a baba, és ez megnyugtatja. Viszont egyszerűen lehetetlen úgy megkötni, hogy ne söpörd fel vele a földet. Ez elég undi, ha nem otthon vagytok. :( A kengurut könnyebb felvenni, viszont ott nem simultok úgy össze. Nekünk van egy kölcsönben. Ha gondolod, elvihetem a talira kipróbálni mindkettőt. Már ha lesz találkozó. Nagyon hallgat mindenki a témáról. :D
Gratulálok Fortuna kegyeltjének! Nagyon szép! Milyen ajándékot kaptatok?

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Köszi Zsu, várom a kötést! De lehet, hogy tényleg csak rugalmassal lehet megkötni. Azért egy próbát megér. :D
Mai thai-t vállalok, de szerintem csak az augusztusi talira leghamarabb. :) Addig úgysem lehetne még használni.
Ha van festék a nyomtatóban, készíthetnél valami jó kis scrap book-ot. Van fotópapírotok? Van egy tök jó oldal. Azt hiszem, smilebox.com, de nem biztos. Le kell tölteni a programot, és egy csomóféle fotóalbumot lehet készíteni. Mondjuk kell pár óra, amíg átnézegeti az ember, és rájön, hogy hogyan működik. :) Ott zenét is játszik le a program, miközben lapozgatja az albumot, de ki is lehet nyomtatni. Nagyon szupi! :D Jó szórakozást, ha belevágsz! :wink:

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Zsu!
Amit én gondoltam most akciós a Brendonban Anyák Lapjás kuponnal! :D Baby Art Kit Delux Natural kéz- és lábszobor készítő szett! Nekem nagyon tetszik, én ilyet veszek majd, és Kendra lábát és kezét fogom Lacinak emlékbe adni! :D Szerintem a Te férjed is örülne egynek! A neten lehet rendelni és van egy csomó féle! Szerintem nézz utána, persze csak ha érdekel! A kuponnal most a Brendonban 4.590,-Ft, eredeti ára pedig: 6.590,-! Az oklevél természetesen a falra kerül majd! Van itt Ercsiben egy fotós csávó, megkérdezem, hogy A4-be fotópapírra ki lehet-e nyomtatni! Remélem igen, mert akkor keret, és kerül a falra! :D

Zsófesz!
Én szívesen kipróbálnám a kengurut, de nem tudom, hogy Kendra mennyire viselné el! Bár mondjuk egy próbát megér! A talira elhozhatod, bár már én is kételkedek benne, hogy lesz valami! :cry: :shock: :shock: Hogy milyen ajándékot kapunk azt nem tudom, de ha megérkezik, elmondom! Ok? Addig tudsz várni?? :D

Csöpplány!
Nem értem Kismami miért nem válaszolt! Lehet valamivel megbántottuk, csak nem vettük észre!? Mert, hogy még vissza sem írt neked! Elég fura! Egyébként ma és tegnap Kendra is nyügi volt, szerintem tuti érzik ezt a hülye időjárást!

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Hali!

Ercsi:Hát ti aztán tényleg mázlisták vagytok!Én őszintén megvallva feladtam a szavazgatást mert láttam hogy a többségnek már az első napon 100 akármennyi szavazata volt,és elég esélytelen a dolog.Én meg nem fogok azért telefonkártyát venni hogy szavazgassak a kisfiamra,mert az 3 pontot ér.Nem tűnik fairnek az egész szavazósdi nekem.Nektek gratula,megérdemeltétek szerintem mert Kendra tényleg csodaszép baba.Ha nem baj kicsit irigy vagyok az oklevélért,és természetes hogy a falon van a helye!!!!Én kirakót akarok készíttetni Balázs egyik mosolygós képéről és azt akarom majd bekereteztetni.

Zsu:ötlet apának.Mi lenne ha csinálnál egy fotóalbumot a régi képeitekből,amikor összejöttetek aztán az esküvő,pár pocakos kép aztán Gabi megszületése és a közös képek!Szerintem nagyon tetszene neki.Összefoglalná az egész eddigi életeteket :)

Kendő:nekünk szövött van,tetszik mert jó szorosan meg tudom kötni és nem lazul ki benne Balu.nekem 5 méteres van és ugyanez a problémám hogy utcán végighúzom míg megkötöm.
Mai tei:nekem anyu varrt egyet,sajna egy baja van,míg nem tud ülni a baba nem kényelmes neki.Én beletettem Balut jó szorosan magamhoz kötöttem de neki a békalábtartásos póz nem jön be,abba meg másképp nem lehet beletenni ilyen pici babát,főleg míg nem tud ülni.
Kenguru:abba csak akkor lehet hordozni amikor már tudja tartani a fejét,és ülni is tud.
Belinkelek egy tök jó oldalt ahol összehasonlítják a hordozó eszközöket.
Kor szerint:http://www.babakozelben.hu/valasztas/tablazat_babakora.htm
Hordozó tulajdonsága alapján:http://www.babakozelben.hu/valasztas/tablazat_praktikus.htm
hordozási módok szerint:http://www.babakozelben.hu/valasztas/tablazat_poziciok.htm

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


csak a kendőről: hogy kötitek meg? szövött van nekünk is, de mindig kicsi. :shock:

holnap jövök, ma voltunk Visegrádon "kirándulni", vicces volt.

a fotóalbum tök jó ötlet, ilyesmit akartam én is írni: én videót csináltam összevágott képekből anno, tettem alá zenét, tök jó lett. :D

zöld kaki: hát ez érdekes, nekünk hullasárga, de engem meg ez rémiszt meg... :?

ja és a pisi nálatok is olyan istentelenül büdi? :shock:

hibernia
 
 
 


Hibernia:Hány méteres a kendőd??Nálunk a pisi abszolút nem büdi de a kaki annál inkább.Sőt a pisi nálunk nagyon halványsárga,szinte alig észrevehető csak a pelus állagánál fogva látható mennyire pisis.
Mesélj!!!! :lol: Kiváncsi vagyok ha már így kezdted :D

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Hibernia:itt vannak megkötési videók! http://babamamaklub.network.hu/video/ho ... _megkotese
Oldalt vannak még ilyen videók,hátha valamelyik beválik nálad.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Hello!!!

Most csak ezt az oldalt tudom átfutni,sorry. :oops:

Kati,grat az első helyért!!!Jó,hogy a falon a helye!!! :D Én ugyan úgy vagyok,mint Csöpplány,feladtam,bár őszintén szólva nem is vettem komolyan. :roll:

Zsu,itt is Csöpplánnyal értek egyet(egy rugóra jár az agyunk :D ),tök jó ez az albumosdi!!! :D Csak elég időigényes,de megoldható.Én apa szülcsijére csináltam egy videót közös képekből+Bálint és alatta meg ment a közös dalunk.Na,ezt jól megaszontam!!!

Csöpplány,kirakót???Ezt én nem érteni,jönni másik bolygó... :oops:

Lányok,szépek a babák,naggggyonnnn!!!!

Mucus,én is általában ilyenkor vagyok,napközben csak ha gyermek alszik és nincs valami dolgom(vagy csak lusta vagyok).

Duánunk elég nyügi volt,de 9kor már aludt a Kincsem.Vacsira bevágott 180at :shock: ,meg is lepődtem az elmúlt napok után.Így evett ma összesen 860-at,mezítelen gyermekem 4570,2 napja 4460 volt.Örülök,mint állat!!!!

Kép

KépKép
mayday
 
 


Büdi pisi?Mienké színtelen,szagtalan.Nem lehet,hogy a táptól?Vagy ez hülye gondolat?

Kép

KépKép
mayday
 
 


Mayday:mi tápizunk és nem büdi a pisi nálunk sem.
Kirakó lenni egyenlő puzzle-val :D Nem tudom,mi így hívjuk :D

110 gramm 2 nap alatt???Az igen!!! :D

Öööööööö..a szopcsit adtad fel?Ha igen,akkor se légy szomorú és főleg ne hibáztasd magad.Én az elején nagyon depis voltam miatta,azzal nyugtattam magam hogy én csak a legjobbat akarom a fiamnak.Most már látom hogy a lehető legjobban döntöttem,mert egy kiegyensúlyozott békés fiam van,aki jól hízik,nem szenved a kevés tejmennyiségtől,és ezáltal én is nyugodtabb vagyok.És ez a babának is jó,mert érzi azt ha görcsölünk valamin.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Jaj csajok!Már rég akartam írni.Hallottam hogy ahogy a baba méhen belül viselkedik,úgy fog idekinnt is viselkedni.Nálunk ez igaz.Balu pocakban is nagyon nyugodt volt,folyton azon izgultam miért nem mozog,vagy miért csak olyan keveset.Volt 1-2 nap amikor kis aktív volt,de alapon nagyon nyugodt volt és sokat csuklott.Na dettó ugyanígy viselkedik most idekinn is.
Hibernia neked Peti a pociban is elég aktív volt ha jól emlékszem.Legalábbis ahogy a videót elnéztem :D
Többiekkel mi a helyzet ilyen téren?Van az állításban valami?

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Barbazso,
nem ismerem a cimet.

Csopplany,
én a zold kakis dolgot a kizarolag szoptatott babakra értettem. a tapisoknal passz. ha tanacstalan vagy kérdezz ra a dokinal.

Kenguru
nekem nem vallt be, pedig az akkor piacvezeto baby bjorn volt. igen, tudnia kell tartani a fejét rendesen a babanak és még igy is olyan idétlen az egész. a kendo minden szempontbol sokkal jobb, és bele lehet jonni a megkotésébe hamar.
viszont a kanikula miatt nem tudom mostanaban hasznalni a kendot, sajna

Hibernia,
a pisi budos?? sokat pisil? mert a pisi akkor budos, ha suru, tehat sarga, ami azt jelentené, hogy nem kap elég folyadékot. vagy esetleg a tapszertol lenne. azt nem tudom. mutasd meg a védononek. nekunk a pisi vilagos szinu és nem budos.

Méhen beluli aktivitas
én megcafolom. én para voltam, hogy egy hiperaktiv babank lesz, mert eszméletlen sokat mozgott, még a szulést megeloeo napokon is. erre kaptunk egy rém nyugodt tundérkét, ami engem amr néha nyugtalanit!

Most pl itt ulok, mert varom, hogy mi lesz... felborult az esti rend. este 9kor ki kellett mennem egy baratnomért a palyaudvarra. a 3 gyerekkel! persze a vonat 40 percet késett!!! a pici most meg, fekszik és még mindig nem alszik, de siri csondben van. nekem meg mar majd le ragad a szemem.
egyébként a mi éjjeleink ugy telnek, hogy kb 10 korul elalszunk, aztan az elso ébredés kb 2-3kor, a masodik 5-6-7 ora korul és utana még kb 9ig alszunk. most, hogy végre itt is nyari szunet van, tok jo, reggel sem kell sietni, lehet aludni.
s.orsi
 
 


Jó reggelt mindenkinek !

Elöszőr is GRATULÁLOK Kendrának a nyereményért. :D :D :D :D :D :D

Nálunk most volt az elmúlt délután sírós. Aztán jött ez a viharos szél. Szerintem ettől volt ki.
Zöldes kaki nálunk is van. A tápszertől, igaz váltottunk, most a Novalac AC-t használjuk, bár ezt nem lehet receptre kapni. Bélgörcsben szenvedőknek van. Hypoallergén. Azóta a nyügőssége sokkat javult. Csak 1 dolog nem tetszik, hogy azóta kemény a kakija. 2 napja.

Voltam körzetinél is vérvizsgálatot kérni szülés után, mert eléggé fáradt vagyok és szédülgetek. HÁÁÁÁT az eredményem az lett, hogy vérszegény lettem újra. Kiskoromban voltam vérszegény. Terhesség alatt minden eredményem jó lett. 4 hónapig kell szednem gyógyszert rá. Aztán megint csinálnak vérképet. Amúgy minden rendben van.

Milyen találkozót szerveztek ? És mikorra ? Én is mehetek ?

Kép :D
cyntia2009
 
 


Jó reggelt!

Balu nem alszik jól ma.Keltünk fél 2kor meg most fél 5kor.Nehezen alszik,most altatom,egykezes akció az írás :lol: Szegénykémet ez a szar idő teljesen kikészíti.Mindig akkor ilyen.Csak állna már be és ne változna naponta szinte.

Szeretnénk talizni a csajokkal.Természetesen te is jöhetsz.A lágymányosi hidnál van egy parkszerűség,ott gondoltuk.Nekem a most vasárnap jó.úgy akarjuk hogy júl 12 előtt mert hibernia megy vissza írbe és nem tudjuk mikor jönne visza és szeretnénk vele is talizni,Meg lesz egy tali aug 20 után,mert maydaynek csak azután jó,és vele is jó lenne talizni.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Sziasztok!
Egy gyors kukkra jöttem, míg Kendra alszik, mert aztán 12 körül indulunk UH-ra! Remélem minden rendben lesz!
Köszönjük a gratulációkat nektek! A ti szavazatotok is segített, bár nem első hely, hanem ők sorsolták ki Kendrát, vagyis Ő tetszett nekik a legjobban! :D Teljesen mindegy, mert én nagyon-nagyon örülök!
A taliról csak annyit, hogy szerintem azért nem 40 fokban kéne talizni! Most 7végére pedig annyit mond!

Hibernia!
A pisi nálunk színtelen szagtalan. A pelus "súlyáról" lehet észre venni, hogy van benne valami! :D A sárga kaki az egészséges! A tápos babáknál zöld a kaki! Úgyhogy nyugi, a "hullasárga" kaki csak jót jelenthet! :D

Csöpplány!
Én minden nap szavaztam Mayday és a te kisfiadra is! A helyzet az, hogy későn vettem észre, hogy lehet nevezni, de most már teljesen mindegy! És egyébként az SMS-es dologgal meg igazad van, az ilyen én sem tartom fair-nek! A méhen belüli mozgásról csak annyit, hogy Kendra bent nagyon-nagyon aktív volt, kint is az! :D:D:D

Cyntia!
Nagyon-nagyon klassz lett a vonalzód!
Szervezünk egy talit a májusi babásoknak! Csak még egyenlőre "húzzuk-vonjuk" a dolgot! És természetesen TE, vagyis TI is jöhettek, tovább megyek.....Jönnötök kell! :D:D:D
Egyébként nálunk is a tegnapi nap nyügisebb volt. Tuti ez a hülye időjárás! Most kicsit "hűvösebb" van a szobájában Kendrának és jobban is alszik! Szerintem ő is érzete ezt a hülye szelet! :(

Mayday!
Még szép, hogy a falon lesz az oklevél! Mindjárt írok is a srácnak, hogy lehet-e belőle fénykép minőségűt egy A4-es ben kihozni! Remélem lehet! Én egyébként minden nap szavaztam a srácokra! :D

Zsu!
Csöpplány ötletéhez is csatlakozom! Nekem az egyik barátnőmék egy ilyen "boltot" csinálnak! Egy csomó minden van náluk! 3D-s kockától kezdve, a hőre változó poháron át, a puzzle-ig minden! Nagyon-nagyon klassz dolgok ezek is! És ezek is egy örök emlékek lehetnek! Majd írd meg, hogy mit agyaltál ki! :D Kíváncsi vagyok, na meg, hogy a férjed mit fog hozzá szólni! :D

Még akartam kérdezni egyet, de már régóta, csak mindig elfelejtem! :( Pedig már nem is vagyok kismama! :D
Ti a baba cuccokat - gondolok itt, pl. cumisüvegre - ti a saját mosogató szeretekkel mossátok el, vagy valami mást használtok mosogatáshoz? Csak mert az egyik újságban olvastam, valami spéci mosogató szert, amivel a baba cuccait, még a játékait is el lehet mosni! :roll: Hát csak ezért a kérdés!

Most megyek, de este még jövök.
Mindenkinek szép napot! Nálunk ma már nincs 40 fok! Csak 25! :D

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Sziasztok!

Valaki tudna bővebb tájékoztatót adni a Motherlove kapszuláról? Hol lehet beszerezni, kb mi az ára, és mi a védőnők véleménye róla?
Én a Laktoherb teát iszom, de délutánra már kevésnek bizonyul a tej, fürdetés előtt már tápot adok, igy nyugodtabb Peti, nem is kicsit:)
Viszont az előtte lévő szopi is már nagy kinok közepette zajlik, elégedetlen, izgága, felsir szopi közben, gyanakszom, hogy ott is baj van, és hát serkenteném ezt tejci dogot, ahogy csak lehet.
Nálunk az éjszakák változóak, most lehet az átállás az egyszer kelésre, mert eddig ébredt 2-kor meg 5-kor, mostanában meg valamikor fél3 és fél4 között, utána meg reggel 7 körül. Este 9-kor van a szopi.
Sajnos hasfájósak vagyunk, de lekopogom, egyre ritkábban.

Puszi minden babának és mamának! Remélem nem bánjátok, h néha én is beirok:)

Kép
dixus80
 
 


Ercsikati, mi chicco folyadékot használunk, 1000-1500 ft / l attól függ, hol veszed. nekünk bevált. :) Gratula nektek!!!

Barbazsó, tök jók a képek, tényleg! És akkor kussolok az éjszakákat illetően... (Ma már azért "pöröltem", mert 10.30kor feküdt le és 5-kor már fenn volt. :lol: igaz, nálunk nincs visszaalvás meg nappali szundi, max 10 percekre.)

Csöpplány, köszi a linket, 4 méteres a kendőnk, lehet kicsi? :(

Amúgy nálunk is tök olyan most, mint benn. :) Éjjel ált. nyugton volt, most is; ha aludt nappal, az délelőtt volt, a legaktívabb délután... Illetve benn és kinn is sokat csuklunk... :lol:

Sajna nálunk a tali nem oké, keresztanyám jön vasárnap + anyukámék, mert ugye jövő héten már utazunk el. :? De október elején jönnünk kéne haza...

A pisink nem tudom, miért büdi. A dokinő szerint okés, max ha zavar, cseréljünk pelust óránként. :shock: és azt mondta a hasa is rendben.. Hát remélem...

Ja és tegnap voltunk Visegrádon, vicces volt, padon etettünk + kocsiban. Oda meg vissza mentünk, Peti kb ki se szállt, de az autózást tök élvezte. :)

hibernia
 
 
 


Hali!!!

Csöpplány,nem a szopit adtam fel,hanem a picibabás versenyt. :lol: Szopi még van,de ha nem menne,akkor sem keseredem el,nem a szopinál kezdődik a jó anya,lásd, itt vagy Te!!! :wink:
Amit írtál a méhen belüli és kívüli létről,ránk totál igaz.Bálint aktív volt benn is és most kinn is.
A kirakóst már értem,illetve értettem is,csak nem tudtam elképzelni... :oops: Nekem a "kirakósról" mindig a Fűrész című film jut eszembe,ez szégyen és gyalázat. :lol:

Kati,én csak forró vízzel elöblítem a cuccokat,aztán kifőzöm,mindennap.Úgy tudom fél éves korukig nem ajánlatos mosogatni a cumisüveget meg mi egymást.

Mei Tai-t(nem tom ,hogy kell írni :oops: ) szeretnék majd venni,de asszem azzal még várni kell pár hónapot.Valaki nem tudja mennyit?

Ja,és szerintem nekem megjött. :cry: 3szoros hipphurrá.

Még jövök,ébredezik a Kincsem.

Kép

KépKép
mayday
 
 


mayday, nekem már 4 napja... :( asszem...
egyszerre jár a szervezetünk... :lol:

hibernia
 
 
 


Hali..nekünk olyan ilyen is olyanis napjaink vannak nehezen alszik el Gabi, de ált nappal 4-5 órát valahogy összekaparjuk, esték változatlanok 9-10 között szunya, 2 körül kelés utána 5-6 kor és onnantól nem sok a amegállás..irigylem azokat akiknek 9-7 ig egy kelssel el van ababa, de sebaj, egyszer mi is lejutunk idáig :D

Pocakélet nálunk detto mint hiberniánál, délelőtt nyugis volt-most is az- délután este felé a legaktívabb-most is, éjszaka nyugis, de azért néha-néha érezhető dettó :D

Az ötleteket köszönöm!! Fotós ajándékok már voltak régebben de ez az összefoglaló album nem rossz ötlet, meg ez a lenyomatos, ezt néztem is már a brendonban de nem is jutott eszembe mint ajándék..szóval köszike, megírom mi lett a végeredménye :D

Pisi, színtelen szagtalan és jó sok :D

Mai Tei 3 hónapos kórtól lehet használni, azthiszem illetve ha már tartja a fejét

Kengurut mi is nagyon szeretnénk, olyat amibe bele lehet tenni úgy is a csöppöt, hogy arcal kifele legyen. Amúgy a manduca-t néztem..írtó drága de neten azért találtam jobb lehetőségeket. Van a mamami bolt a 11. kerben, ot van manduca, tervezem hogy bemegyünk és kipróbáljuk de megvenni nem ott fogjuk ha bejön mert nagyon drága a bolt...

Na megyek sírás van

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Sziasztok!

Köszi az 1 hósat :lol:
Nálunk nyüglődés megy ezerrel már 2 napja, így most csak bekukkantottam, de már megyek :cry:

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Hibernia,neked milyen? :oops: Mert nekem elég lightos...ezért nem is mernék rá megesküdni,hogy az.

Nektek szokott köhögni a babótok?Bálint egy nap 2-3 köhint.Nem durván,csak kíváncsi vagyok másnál is van-e ilyen.És amikor "ülő" helyzetben van a száján vesz a levegőt és "hö" hangot ad.Szerintetek?

Ma zizzent napunk van,elég nyűgös a gyermekem,most pl álomba sírta magát.Nem tudtam vele mit csinálni,evett,cipeltem...stb,aztán letettem.Sírt pár percig,aztán elaludt. :?

Kép

KépKép
mayday
 
 


Gyorsan egy kérdés, Csöplány annó írtad itt az elintéznivalókhoz, hogy van egy olyan, hogy életkezdési támogatás amit az önkorm.-nál kell igényelni. Ez mi is pontosan, én nem is hallottam róla! Minden önkormányzat ad minden gyereknek? Előre is köszi!

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Mayday..nálunk Gabi köhögni nem köhög, de néha mikor levegőt vesz sípol mint a sípolós maci de ilyenkor szerintem csak rosszul tartja magát illetve mi tartjuk rosszul, és ezért ad ki néha furi hangokat ha komoly baja lenne azt látnád, nem lilul, zöldül a feje és amúgy tisztán vesz levegőt szerintem nem kell aggódni....

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


mayday, én sem tudom, az-e... nagyon light-os, tisztasági is elég simán. de élénkpiros, nem barnázás...

Peti is köhög, ne izgulj. :) (meg egyéb furcsa hangokat is ad)

hibernia
 
 
 


Köszi Lányok,megnyugodtam.

Nem tudom eldönteni,hogy az-e,mert ugyan a hasamat érzem,de nem lehet összehasonlítani azzal,amilyen terhesség előtt volt.Hm-hm.Remélem nincs gáz.

Hibernia,mikor repültök?Jövő héten?Várod?

Kép

KépKép
mayday
 
 


F@sza,itt kopácsolnak felettünk,Bálint már mozgolódik.Remélem felkeltik. :x :x :x

Volt itt a vadiúj védőnőnk.Érdekes volt.Meg se nézte Bálint egészségkönyvét,azt se kérdezte hány kilo vagy valami... :? Azért tök jó,október óta a 4. védőnénink.Szép teljesítmény. :roll:

Kép

KépKép
mayday
 
 


Úgy tűnik végre van egy kis időm írni. Sikerült Grétivel együtt aludnunk napközben pár órát, és ő megint alszik. Az ilyeneknek már úgy tudok örülni :lol:
Mayday, Ti fogyasztjátok rendesen a védőnéniket :lol: ! A fenti szomszédotok kopácsol? Na én ezért vesztem össze a miénkkel, már szinte egymáshoz sem szólunk...vagyis ő hozzánk nem szól, mert reklamálni mertem, hogy legyenek csendesebben :?
Sajnálom, hogy nektek megjött, bár ez akkor azt jelenti, hogy a szervezetetek már visszaállt a normális kerékvágásba. Nekem meg még csak pár napja múlt el a vérzés (majdnem pont 1 hónapig véreztem császár után :? ) Azért remélem nem jön meg még egy darabig...
Gréti is köhög, sőt elég gyakran, de csak 1 köhintést egyszerre. Ja és csuklik is, az már gázosabb, mert akkor tejcsi is jön vissza néha. A legújabb, hogy a nyálát bugyborogtatja kifelé, nem sokat, de az olyan buborékos, tök nevetséges :lol:

Kérdés: Ti szoktátok orrszívóval kiszippantani a babák orrát? Mi az első héten csináltuk, mert ott jött vissza a tej, mikor félre nyelt és én paráztam, hogy nem kap majd levegőt. Viszont a védőnő mondta, hogy nem kell gyakran, csak ha eldugul neki. De most ő is sípol néha levegővételnél. És én parázom, mert olvastam, hogy a csecsemők a szájukon nem vesznek levegőt, csak az orrukon, ezért gázos, ha eldugul nekik.

Orsi, akkor neked köszi a meleg pelenka hasratételes tippet!!! Még alkalmazzuk és egész jó.

Kaki nálunk sárga mindig, de azt hallottam, hogy változhat mindenféle színre, csak ne legyen nyálkás, mert az utalhat betegségre, de nálunk egyszer volt már nyálkás, olyan takony szerű, felhívtam a védőnőt és mondta, hogy egyszer-egyszer még az is belefér.

Gmailen voltam, a minden baba gyönyörű!!! Kendrának gratula az oklevélhez! Küldök most már én is pár fotót, csak még odáig nem jutottam.
Tali nekem bármikor jó, viszont 30-35 fokot mondanak hétvégére 8) lehet, hogy ez tényleg nem a legideálisabb a szabadban babákkal... abban a parkban van árnyék, de azért nem túl sok....mi legyen?

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Csöpplány, a hordozókendős kép tök jó, milyen jó kényelmes lehet úgy Balázsnak! Én még nem rendeltem, de fogok.
Na meg a mosolygós fotók is nagyon jók!

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


mayday én sem tudom, ez az-e... én a hasam sem érzem, igaz, előtte sem voltam az a görcsölő... remélem, nincs semmi, mind2en menstruálunk... :?

aha, jövő csütörtökön repülünk... kicsit várom, jobb az idő kinn, nincsenek frontok, kb olyan idő van mindig, mint ma itthon... ez nekem okés, Peti is utálja a dögmeleget meg a folytonos változást is... aztán persze bizonyos szempontból tök rossz, egyedül leszünk, mint az ujjam, oké, vannak barátok, de azért ők nem nagyszülők... meg olyan furi, megint vége egy szakasznak... április óta itthon vagyok, nagy nehezen megszoktam itt megint, erre megint visszamegyünk... terhesen jöttem haza és most viszünk egy babát, tök furi... nem gondolok bele komolyabban, mert rossz érzés, utálom mikor véget érnek a dolgok, per pillanat gondolok itt az itthon élésre, a terhességre. nem rossz az anyukaság, csak nosztalgiázom néha, szerettem terhes lenni. ráadásul nem tudom, mikor tudunk hazajönni legközelebb, ez attól függ. hogy sikerül ez a repülési főpróba. ha végig üvölt, asszem maradunk kinn jó ideig... :( na mindegy.

más. nektek is szöszös a babák ujjköze? de miért????? mi ez??? nem fogdos még semmit, mégis teli van...

hibernia
 
 
 


Erről a nyálkás kaki dologról nem is hallottam..nekünk egy kicsit az na nem takony szerű annál hígabb de nyálkás kb mintha nyál lenne.. de hetek óta ilyen és más baja nincsen Gabinak,, szóval csak nem beteg + azért gyerekrvos is látta és nem mondott semmit. Na mindegy legközelebb rákérdezek. Szerintem csak akkor van eldugulva az orra ha ezek a hangok szinte minden levegővételkor jelen vannak nálunk alkalmanként van így nem parázom túl ezt a dolgot bár vicces és azért néha elgondolkodtató miért is csinálja, de nem hiszem hogy kóros lenne :D

Szöszi az csak beleszál, és ott megtapad az ujjak között hogy miért nem tudom, de normális teljesen :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Halihó!

Ercsi:cumisüveget meg a cumikat minden nap sterilizálom mikróba.Vettem egy tescos sterilizáló dobozkát,még 2000 ft se volt.Belerakod a cuccot,öntessz rá vizet és 8 percre beteszed,és a gőz kitisztítja.Egyébként kaja után a mi mosogatószerünkkel mosom ki,meg cumisüvegmosó kefével.Aztán nagyon alaposan kiöblítem.Egyébként a chicconak van egy fertőtlenítő folyadéka,na meg a patikában lehet kapni egy ún. neomagnol nevű tablettát,azt kell feloldani vízbe és beletenni a dolgokat.

Dixus:én nem ismerem a tabit,nem tudok segíteni.

Hibernia:lehet hogy kicsi a 4 méter.Én kikértem az eladó tanácsát.Mi azért kaptunk ilyet mert apa meg én is akarunk hordozni és ugye ő magasabb nálam.Meg van egy két kötés amit csak ilyen hosszúval lehet megkötni.

Mayday:köszi :oops: Belinkelem még egyszer a táblázatot,ott mindenféle szempont alapján össze vannak hasonlítva a hordozóeszközök.
Kor szerint:http://www.babakozelben.hu/valasztas/tablazat_babakora.htm
Hordozó tulajdonsága alapján:http://www.babakozelben.hu/valasztas/tablazat_praktikus.htm
hordozási módok szerint:http://www.babakozelben.hu/valasztas/tablazat_poziciok.htm

Vérzés:nekem 3 napja jött meg és tuti hogy az mert tiszta zizzent voltam már előtte is pár napja,fáj a hasam is,Meg élénkpiros is.El is kezdtem szedni a fogigátlót,mert volt még itthon egy levéllel.Igaz még nem voltam kontrolon de nem szeretném ha becsúszna a kistesó.

Köhögés:nálunk is van,szerintem ilyenkor véletlen beszippanthat valami kis szösz,ami "izgatja" a kis torkát.

Zihálás:az is van nálunk,szerintem néha ahogy tartjuk az nem jó neki,nyomhatjuk a kis tüdejét vagy nem tudom.Nekem azt mondták hogy nem gáz,ha nem fullad be,csak néha zihál.

Zsu:elméletileg önkormányzata válogatja,nálunk pl nem adnak.Érdemes utánaérdeklődni.Életkezdési támogatásnak nevezik.És ennek is valami 60ezer az összeg de van ahol kevesebbet adnak.Ezt önkormányzat saját zsebéből adja.Kérdezd meg az önkormányzatnál van e ilyen lehetőség.

Nadi:én csak pumpással,mert csak reggelre taknyosodik kicsit be,mikor lehűl a levegő,mert nyitva van az ablak.Akkor kiszippantom neki és utána egész nap semmi.Én nem használnék még orrszi-porszit,mert olyan gyenge a kis orrnyálkahártyája,hogy felsértheti szerintem.Természetesen ha nagyon taknyos akkor egyértelmű,de ha csak kicsit akkor szerintem bőven elég a pumpás.

Szösz:nálunk folyamatosan tele van az ujjai között,na meg a lábujjai között is,napjában többször is ki kell szednem.Kis gyüjtögető :D Gyűjtöget a nehezebb napokra,végülis válság van :lol: Nálunk mondjuk egyértelmű mitől van,mert imádja gyömöszölni a pelusát,folyton gyűri,markolja és onnan a bolyhok beszorulnak.Na meg a plédről,meg ahol éppen van,ott szépen megragad nekik.Főleg hogy úgy tudnak szorítani,meg néha kicsit izzadtabb is a hajlatnál nekik könnyen beletapad.
Nálunk a nyakánál a redőbe szokott még csomó dzsuva lenni,azt is napjában többször kell takarítani.

Balázs ma megint nehezen alszik,de megint az időre fogom :D Egyébként cuki,de leginkább csak a karomba vagy rajtam tud elaludni.Remélem nem kapatom el,szépen vissza lesz szoktatva a kiságyába.Egyébként nálunk Balu annyira lefárasztja magát hogy nem tud elaludni.Aludna de minden érdekli és mégis fent akar lenni.Ezért befogom a cicimhez,szoptatós tartásba,és letakarom egy textilpelussal.Elkezdem előre hátra ringatni és közben folyton sssss-elek,és fél perc múlva már alszik is.
De egyébként egy tündér még mindig és annyit vigyorog hogy el se hiszem.

Na tépek..hajhó.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Szösz nálunk is van,még a lábujjai között is.Bálint is mindig gyűrte e feje alatti textilpelust,sokszor az orrához is,úh inkább kivettem alóla.

Hibernia irigyellek is az utazás miatt,meg nem is.Mikor megérkeztek egyből repül a férjed tovább,vagy azért még marad picit?

Nadina,mi valamikor a 2.héten orrporszívóztuk ki az orrát,pontosabban apa,én nem mertem. :oops: Akkor is csak azért,mert varacskolt már nagyon.
Fenti szomszéd igen,de ők most nyaralnak és addig újítatják fel a kérót,szóval nagyon szólni se lehet nekik. :?

6 hetes kontrollom nekem is csak jövő héten lesz,mivel a dokim nyaral(de jó,mindenki nyaral),és mikor elment még csak 4 hetes voltam,úh jobbnak láttuk így.Persze mondta,ha gond van hívjam az asszisztensét és akkor soron kívül fogad valamelyik kollegája ingyen és bérmentve.Szerintem elég korrekt.Épp ezért mi még nem nyosztunk,én nem merem bevállalni,amíg a dokim nem látott.

Jövök még,csak lezuhanyzom.

Kép

KépKép
mayday
 
 


Most jut eszembe,2 éve ilyenkor én is nyaraltam... :oops:

Kép

KépKép
mayday
 
 


Én lenni itten. :D

Kép

KépKép
mayday
 
 


Én is itten lenni, csak közben meccs! Hajrá Spanyol garmada! :D:D:D

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Most van a spanyol?Anyám,le vagyok maradva...

Kép

KépKép
mayday
 
 


Jól van,nyugtáztam,hogy még nem maradtam le semmiről.Hajrá Spanyolok!!!

Kép

KépKép
mayday
 
 


Kati,nyertetek még valamit picibabán,vagy "csak" az oklevelet?

Kép

KépKép
mayday
 
 


Sikongat a fél lakótelep!!!JEEEEEEE!!!!!!! :D :D :D :D

Kép

KépKép
mayday
 
 


Hurrrrrráááááááá! Nyertek! De hát nem is vártam mást! :D:D:D:D
Nálunk csak én "sikongatok"! De csak úgy halkan, mert Kendra a másik szobában húzza a lóbőrt! :D

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Azt írták az e-mail-ben, hogy a nyereményt postán küldik! De hogy az mi lesz, nem tudom, mert a picibaba.hu-n csak azt írják, hogy az első helyezettnek "jár" ajándék csomag! Ehhez képest nekem az e-mail-ben jelezték, hogy küldik! Hát majd meglátom! De ha nincs ajándék csomag az sem baj! Az oklevél is tökéletesen megfelel! Már elküldtem a srácnak, hogy fotó legyen belőle, ami a falon lesz! Már várom hogy készen legyen! :D

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Sziasztok!
Itt az éjszakás műszak. :twisted:
A férjem éjfélig dolgozik,megvárom.Még jó,hogy a héten csak két nap van ilyen.

Végül tegnap mégis elmentünk az állatkertbe.
Jó volt mert nem volt dög meleg.
Egyszer a játszótéren szoptattam meg Kolit(baromi kényelmetlen volt)biztos azért mert szopipárnához vagyok szokva,egyszer pedig tápszert kapott.Vittük termoszba a vizet,külön a port,összekever,csap alatt kihűt és már ihatta is. :D

Orrszívó:Mi már használtuk mert 1 hétig náthás volt,nagyon szépen tűrte.
Motherlove:Tegnap óta szedem,bizakodok.....tegnap 3x is tudtam 100 fölött szoptatni,korábban ez csak hajnalra jött össze.
Tali:Én benne vagyok de az e hét nem jó.
Szösz:Kolinak is van minden reggel a tenyere,ujjai között és a lábán is. :)
Vérzés:Nekem még nem jött meg de nem is várom,szülés után 5 hétig véreztem. :?
Holnap megyünk oltásra....... :roll:

KépKép
Kép
mucus75
 
 


Az éjszakai műszakot most itt hagyom, mert elmegyek fürdeni, aztán elteszem magam holnapra! Vagyis nemsokára már holnap is van! :( Nem fogok sokat aludni! Kendra várhatóan 5 körül kel majd!De nem baj, majd visszafekszem még kicsit reggel! :D

További szép estét, és nyugodalmas jó éjszakát kívánok Mindenkinek!

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Vérzés:én 4 hétig véreztem,aztán 4 nap szünet és utána megint vérzés pont 6. hétig.Aztán most volt 3 és fél hét szünet és most rendesen megjött.

Én a tápit most szentkirályi ásványvízből csinálom,babáknak is adható forralás nélkül,és a másfél liter 95 ft volt most akciósan a tescó-ba.A forralt víz nem jött be mert itt olyan fos minőségű,hogy az valami istentelen,én se innám meg,nemhogy a gyerekemnek ezt adjam.
Én aventes tárolóba viszem magammal a tápit,ami a kezdőcsomagban volt.Vizet üvegbe viszek,ha tudom hogy van ott hely ahol meg tudom melegíteni neki,ha nem akkor termoszba viszek meleg vizet.De volt már hogy nem tudtunk melegíteni és úgy is simán megette és semmi baja nem volt tőle.
A pelenkázótáskám teljesen tele szokott lenni.Néha már azon gondolkodom hogy bőröndöt kéne magammal vinnem :D Benne van a tápi,cumisüveg,adagolókanál,itatós cumisüveg,víz,angolvíz infacolos üvegbe,4 db pelenka,popsitörlő,popsikenőcs,pelenkázó alátét,váltásruha:body,rugi,nadrág,poló,zokni,sapka,na meg 2 textilpelus.Nem is értem hogy fér el ennyi minden benne.

Nálunk az éjszakai műszak ma apáé,ő kel Baluhoz.Most evett,már alszik is,reményeink szerint legalább 4-5ig.Szerintetek elég rá egy rugi?Meg persze be van takarva.Csak mert nyitva van nálunk az ablak mert meg lehetne sűlni,viszont hajnalra már hűvös van.

Oltás:mi hétfőn megyünk,addigra végre elérjük a 4500grammot.Hihetetlen hogy már holnap 10 hetes és még mindig csak ennyi,más ennyivel szül :D 56-os rucik még mindig nagyok :D Pont ma próbáltam rá.Kiváncsi lennék hogy hány centi most.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Ercsikati!
Jó éjt,aludj helyettem is! :wink:

Csöpplány!
Én Jana baby vizet szoktam venni azt se kell forralni.
Én is Aventos pohárba viszem a tápszert már kimérve.
szerintem elég egy rugi,Koli is úgy alszik és egy vékony takaró van rajta.

KépKép
Kép
mucus75
 
 


csak toszavakban, mert hulla vagyok, a nagyokkal voltam megint este 8ig egy zenés délutanon, igy tolodott az esti program megint, de apa ma hazajott. Hurra!

Ja, és ma nagyon boldog vvoltam! Sarga kaki, normalis allagu, szinu és szagu! hogy milyen kevés elég a boldogsaghoz!
Nyalkas kaki nekunk is volt, de csak egyszer... amikor a zold kaki napok voltak.

az én lanyom is hangosan fujja ki a levegot, de a védono szerint nincs légszomja. az orra még eddig nem dugult be, pedig most par napja én is + az egyik fiam mega nathas. én porszivot még nem hasznalnék, nekem van elektromos orrszivom, de még azt sem vettem elo eddig.

szosz: igen nekunk is ragad a kezére minden, mert raadasul szopja is és igy nyalasan még jobban ragad

nekem még nem jott meg és csak honapok mulva szokott volt

én egy body-ban + egy vékony halozsakban altatom és mivel nyitva az ablak egy vékony pléddel van még betakarva.

jo éjt! tegnap is ilyen késon fekudtunk le és igy csak egyszer kelt fél4kor, aztan fél8kor és még probalt visszaaludni, de a nagyok nem hagytak...a mai nap hosszu volt
s.orsi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?