Helló!
Csütörtökön reggel voltam a sima és terheléses cukor vizsgálaton
Reggel 7-re, negyed 8-ra vitt a kórházhoz a férjem, majd Ő tovább ment ügyet intézni, én meg mentem a vizsgálatra. Páran voltak csak előttem, nem volt vészes, fél 8 után 5 perccel sorra is kerültem.
A körzeti orvos által adott beutaló sajnos nem volt jó, mert nem egy nyomtatványos beutalót kellett volna adnia, hanem csak egy egysorosat, ami a Diabetes Ambulanciának IR vizsgálatra szól.....de aztán szerencsére azt is elfogadták.
Az első vérvétel eléggé fájt, de nem a nővér hibájából, Ő nagyon rendes volt
Nagyon rendi volt, mindent szépen elmondott, úgy mintha most lennék először ilyen vizsgálaton.
Az első vérvételkor 4 kémcsővel vettek le vért
, majd gyorsan megittam a cukros lötyit, ami nem is volt olyan borzasztó, mint ahogy azt vártam, aztán két órára kiültem a váróba.
7:50-től 9:50-ig ültem kint, majd behívtak és akkor egy másik nővér vett le tőlem ismét vért. Ez nem fájt annyira.
A nővérek nagyon rendesek voltak, a két vérvétel között egypárszor rákérdeztek, hogy minden rendben van-e, jól vagyok, még mennyi idő van hátra.
A vérvételek után megérkezett értem a férjem, beszéltünk a doktornővel, aki mondta, hogy a vizsgálat egyik eredménye felöl már másnap érdeklődhetek, a másik részéről viszont csak 2 hét múlva.
Másnap, azaz pénteken fel is hívtam őket az eredmény végett, nagyon rendes volt a laboros is!
Mondta, hogy minden értékem jó, csak a sima cukor értékem egy kicsit magas. A terheléses eredményért később érdeklődhetek majd, ami nem is baj, mert a doktornő, akihez járok júli 19-e után lesz és addigra bizti készen lesz az eredmény is!
Azért Lányok nem semmi ez a cukor vizsgálat sem. Kb. egy éve amikor a Szent Imre kórházba csináltattam meg ugyanezt a vizsgálatot, ugyanúgy beutalóval mentem oda, mint ahova most mentem. A különbség csak az volt, hogy a Sz. I-ben elég hülyén viselkedtek velem + még amikor levették először a vért, kérdőre vontak, tök meglepődtek, hogy nem hoztam magammal azt a cukrot, amit fel kell oldani vízbe majd meg kell inni.
Mondtam nekik akkor, hogy miért hoztam volna, hiszen ezt nekik kell adniuk, erre ők, ők nem adnak, hanem a betegnek kell magával hoznia.
Magyar egészségügy
A vérvételesnő végül adott egy tasak cukrot, de mondta, hogy ahogy levették a vért, mennyek el a kórház gyógyszertárába, vegyem meg és adjam vissza nekik.
A vérvétel után elis mentünk a férjemmel a gyógyszertárba, ahol azthiszem 180,-Ft ért vettünk meg a tasak cukrot.