Új privát üzeneted érkezett!

Köszi csajok hogy drukkoltok de szerintem nekem megjön :( holnap reggelre okosabb leszek.Igaz hasam nem fáj de van bent tampon és mindig van rajta.nem tele de van minden alkalommal mikor cserélem:( ha megjön holnapra tuti erősen jön.Viszont nem értem mert pénteken volt pém mensim meg mindig két héttel napra utána jön.Ha viszont nem mensi akkor nagyon ágyazódik befelé ez a kölök mert viszont van valami.

Bogárka: nekem nem ez a fajta van de Gergő a mai napig használja most már hintaszék gyanánt.Nekem jó szolgálatot tett mert nem volt járókánk stb és amikor int voltam a konyhába ott nem a földön olt hanem velem a kisszékben :) én szerettem.

Kati: pihenés ezerrel,gyógyit szedjed és nem lesz smemi gond én drukkolok :)

Mona: nem feltétlenül:) egyik nem zárja ki a másikat akár babás is lehetsz :) de akár valami fertőzést is összeszedhettél :( amit nagyon sajnálnék :(

nika70
Salgótarján
 
 


Mona, de jó, hogy jöttél!!!!! Most már tényleg nincs sok hátra a tanulásból! Az meg teljesen természetes, hogy ilyenkor úgy érzed, hogy nem tudsz semmit. (Biztos vagyok benne, hogy nagyon jól fognak sikerülni a vizsgáid. Az eddigiek is csúcsszuperek voltak! :D )

A teszteléssel szerintem még ráérsz. Nem feltétlenül kell még kimutatnia. Pláne mivel nem halálpontosak a ciklusaid. Én a helyedben lehet, hogy péntekig is várnék...

Betti: Pár olyan dologról tudok Neked írni, ami szerintem nem feltétlenül szükséges egy babával. Az egyik a pelenkázó. Nem tudom, hogy nézegettél-e már ilyeneket, de ez általában egy komód, aminek a tetejére tesznek egy bútorlapot amire aztán a pelenkázó szivacsot. Ha oldalról megnézed, a komód általában sokkal keskenyebb, mint a pelenkázórész, ami azt jelenti, hogy a fiókok nem túl nagyok... gyakorlatilag alig lehet tenni beléjük valamit...
Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy vettünk jó nagy komódot, amibe rengeteg cuccot lehet beletenni és a tetejére egy puha szivacsos pelenkázólapot. De, ha őszinte akarok lenni, sokszor nem is ott tettem tisztába Bencét, hanem mondjuk az ágyon... Kb 5 hónapos koráig mertem használni a pelenkázólapot, mert utána már olyan izgága volt, hogy féltem, hogy egy óvatlan pillanatban leesik...

A másik dolog, ami szerintem káros (de ez az én véleményem...) a bébikomp. Persze ez majd csak később kellene, de szerintem nem tesz jót a babának. Beleszól a természetes fejlődésbe... Én úgy vallom, hogy a gyerek teste pontosan "tudja", hogy mikor érett meg arra, hogy hosszabb időt töltsön függőleges testhelyzetben. Szerintem sokkal egészségesebb az, ha először megtanul kúszni, mászni, majd felállni és járni.

A pihiszékről már írtam korábban. Bencénél fel sem merült bennem, hogy veszek. Inkább mindig leterítettem egy vastag felnőtt paplant a szőnyegre és arra fektettem. Pár (nem túl sok!!!!) játékot tettem melléje, illetve mindig odafeküdtem én is. Beszéltem hozzá, meséltem neki, ... stb. (bevallom őszintén nekem is kényelmes volt...) Ő meg simán gyakorolgatta, hogy hogy kell megfogni egy játékot, emelni a kis buksiját, elfordulni egyik majd másik oldalra. Szóval szabadon kapálózhatott, mozoghatott és nem kellett félnem attól, hogy leesik valahonnét.

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Nika, ez simán lehet beágyazódás!!!!! Ha jól számolom a 11. napon vagy peteérés óta???????? Nekem a létrejött 3 terhességemből egynél volt ilyen jellegű pecsételgetés, de nem mensi időben, hanem előbb. 4 napig tartott!!!!!!!! Én is azt hittem, hogy meg fog jönni, de nem úgy lett! :D

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 

 
 

én használtam mind a kettőnél 1-2 hónapig hébe hóba baba kompot....most valszeg eladom.......kb 3000-ért.......

Mona HAJRÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nita, én is mondtam, hogy az az ÉN véleményem, hogy a bébikomp nem tesz jót a gyereknek, lehet, hogy csak az én hülyeségem... Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy akarja-e használni vagy sem. :wink:
Azt nem is kérdeztem, hogy a pihiszéket mennyiért akarod eladni?

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Huu, csajok, aradat van!!!!

Mona, ne aggodj, majd csinalsz par nap mulva tesztet. Mit is irtal? Szerda, csut. jossz ide? Na, majd csut. reggel tesztelj!!!:):) Nika hetfon fog!!!:):):):)

A pihiszekrol szimpi amit Nika is irt es az amit Virag. Nem vagyok meg varandos de asszem en azt fogom majd csinalni, hogy nem veszek, de ha ugy erzem, hogy maskent nem megy, akkor majd beszerzek egyet. Egyebkent en eddig ugy voltam ezzel, hogy amig kicsi, leteszem a foldre mig pl. fozok. Jarokat semmikepp nem szeretnek. Na, de kafa vagyok, en vagyok itt az egyetlen akinek eselye sincs a babasodasra (egyelore :wink: ) de elkepzeles van mar dogivel! Bocsi lanyok, nem okoskodni akarok. :oops:
Vendég
 


Nika, ne aggodj!! Nem fog megjonnni!!!!!
Vendég
 


Virág ha neked kell akkor oda adom 3500-ért............

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


hát köszi csajok de szerintem nekem megjön reggelre rendesen:( amúgy szerintem a 9. napon vagyok ha tényleg akkor volt pém.Bár valszínű mert reggel belegörcsölt a hasam és csak akkor szokott így hajnalban görcsölni egy nagyot. amúgy meg ugyebár már mult hét kedden kellett volna megjönnie ha 28 napos a ciklusom .szóval passz.Gergőnél nem voltak ilyen problémáim .

nika70
Salgótarján
 
 


Hát szerintem ez megjött :( reggelre már elég rendes mennyiség van és a hasam is kezd fájni ez nem beágyazódás :(.Majd legközelebb de mia neked drukkolok :)

nika70
Salgótarján
 
 


Jó reggelt!

Csak röviden, mert már reggeliznem kéne, mindjárt kidobom a taccsot.

Buli jó volt. Röviden, jó hangulat, klassz társaság, füst (a sütögetés miatt), és este sok szunyog.

Hordozó önmagában kevés a gyereknek, a gerincének sem lehet jó, mert regi állandóan tekeredett benne, és hamar rájöttünk, kb 3 hét után, hogy nagyon fárasztó hintáztatni benne, úgyhogy vettünk használtan egy elemes hintát, aztán persze abban jókat pihent, aludt, de kicsit zabálta az elemeket, úgyhogy megcsináltuk hálózatira, így max az áramot fogyasztotta, de mégis gazdaságosabb volt.
A játékokat is erre a hintára, raktuk, hogy ne unatkozzon. Be is lehet kötni, sokszor elmentem fürödni, mire visszaértem már aludt is a drága. Jó szolgálatot tesz egy ilyen hinta.
Kép
Ha kicsit nagyobbak, ez a habszivacs is nagyon jó megoldás, akár az egész nappalit "járólapozhatod" vele :)
Kép
Kép
Hordozó eszköznek pedig nagyon jó a babazsák, anyukámmal varrattam, a netről szedtem le a szabásmintáját.
Kép
Itt kicsit ijjedten néz, de egyébként ez nem a kendőnek szól, mert nagyon szerette.
Vendég
 


Nika! Nagyon sajnalom!!!!!!! De tudod, ebben a honapban sikerul!! Hamarosan babazhatsz!!!!!

Rita, orulok, hogy jo volt a buli! Ezek szerint nem voltal nagyon rosszul! Rita, es mi a velemenyed nem ezekrol a kendo hordozokrol, hanem egy ilyenrol. En ezt a fajtat szeretnem es itt ez is van elterjedve, nagyon sok fele-fajta van. Kép
Vendég
 


Rita, nagyon edes, cuki, imadni valo csoppseged van!!! Annyira edes!!!! Meg lehet zabalni!! Ketpofara!!:)
Vendég
 


sziasztok!

elmúlt, tiszta vagyok, úgy tűnik.
ma reggel úgy ébredtem, hogy már csak kettőt kell aludni és mehetünk babamozizni! egy hős vagyok, hogy kibírtam!!!!!! mondjátok, h IGEN!!!!!

nika! nagyon sajnálom pirit!!!! te használtál ovu tesztet, vagy csak érezted a pét?

mia++++++++++++++++++

brita: örülök, h jó volt a buli, és úgy tűnik a pocaklakónak is jók voltak a körülmények, mert békén hagyott téged. gyönyörű a babócád!!!!!

bogár: én is ilyen vagyok, mint te! már szinte minden össze állt a fejemben, hogy mit veszek, mit nem, mire készüljek. már tudtam, mióta babát szeretnék. aztán valószínű, h semmi nem úgy fog működni, ahogy elgondoltam, mert már nem úgy működik.

csillag: köszönöm, h nem nekem kellett felhoznom a kompot!!!!! mi gyógypedagógusok NAGYON ellenezzük a kompot! minden természetellenes benne. kimaradnak a nagyon fontos mozgásos fázisok, mint például a mászás, amikor is az ellentétes kéz-láb mozgásnál elválnak az agyféltekék működései, ami minden tanulási képességet elrejt!!!! ha ezek keverednek, akkor ott valamilyen formában gebasz lesz!!!!

egyébként köszi, h aggódsz. kímélő életmódban dolgozok, de szerdáig nem akarom a főnökömnek sem elmondani, így még dolgozok. szerencsére sok gyerekem lemondta, mert nyaralni vannak. ez az asztalnál ülést 5ig pedig kibírom.

mona: ez szerintem is természetes, h úgy érzed, h nem tudsz semmit! pedig te mindent tudsz! nem lennének ilyen szupi jegyeid, ha nem így lenne. hajrá, hajrá, hajrá!!!! kitartááááááás!!!!

szóval! kérek mindenkit! ne kompozzanak a gyerekek!!!!!! azt szoktuk mondani, hogy a 21.század legjobb találmány a cumi volt, de azt is szoktuk mondani, h a legrosszabb a gyerekek fejlődése szempontjából az a komp.

mondtam már, hogy jövő héten szabin vagyok?????!!!!! úgyhogy kétszer számolok vissza. most szerda estig, aztán szerdától péntek délutánig. aztán egy hét pihike!!!!!

húúú! remélem írtam eleget, de még ma írok, mert itt ülök a gép előtt!!!!!

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


ja! mona: nekem is eléggé sokára lett pozi a tesztem! 13.napon láttam a halványat és az már eléggé mensikor volt! majd 3 nap múlva volt pozi. szerintem is a vizsga után tesztelj egyet! ne előtte, nehogy csalódjál, ha mégsem és ne koncentrálj a vizsgára!!!

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


kati: nem használtam tesztet hanem mikor pém van akkor tojásfehérjés váladékom van.Mert onnan számítva két héten belül jön meg mindig .Most valamiért előbb jött vagy nem akkor volt a pém amikor én gondoltam vagy akkor is volt passz nem tudom :)

Kompot én is ellenzem.Nekünk nem is volt igaz cumi sem :) vagyis volt neki csak nem kellett neki állandóan kiköpte nem is baj :)

nika70
Salgótarján
 
 


nika: akkor új hónapra fel!!!!! tudod, nekem is kétszer volt valszínű pém!!!! és jöttek is ketten!!!!

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


Kaaatiiiii!!! Es ez a felcsatolos hordozo ez jo a babanak? Nem a kendo, azt nem szeretnem, hanem ez amirol a kepet is mellekeltem. Persze csak bevasarlas, buszon utazaskor, itthon nem ebben lenne. Ez jo otlet?!
A cumi az miert nagyon fontos? Nekem az anyam nem adott cumit es ocsemnek sem. En nem, de ocsem dohanyzik. Ezt fosulin tanultuk pszichologiabol, hogy az a gyerek akitol eroszakkal veszik el a cumit, dohanyos lesz mert keresi az oralis dolgokat. En nem dohanyzom de allandoan ragom, szamban van a toll, ceruza.:) :(
Nemtom az anyam hogyan csinalta de aszonta nekem, hogy amelyik gyerek nem tudja, hogy letezik cumi az nem is keresi. Allitolag se en, se tesom nem voltunk ugymond cumira szorulva, ha sirtunk oka volt, kereste az okot, megszuntette, de nem dugott soha szankba cuclit. Errol mi a velemenyed?? Volt otthon cumi, vett, de nem hasznalta. Allitolag. Koszi elore is!
Vendég
 


bogár: szerintem ez jó, amit felraktál. ezt hívják úgy azt hiszem, hogy kenguru. (javítsatok ki gyakorló anyukák)

cumi: a cumizás és a cigizés közti párhuzamot én még nem hallottam, és a szájba vevős dolgok között sem.
azért gondoljuk, h egy jó találmány, mert megnyugtatja, álandóságot, biztonságot jelent a gyerekenek. egy apró tárgya, ami mindig ott lehet vele. például egy bevásárlás, egy idegen cincáló nagynéni ölelései között is ott van az a hazai, ami a biztonságot, a megnyugvást jelenti. ha ez nincs, akkor a gyerek úgy is talál magának valami hasonlót, például az ujjára fog rákapni. arról pedig nagyon nehéz lesz leszoktatni, mivel azt nem lehet elvenni tőle(csak elég drasztikusan). de a cumi helyett egy idő után fel lehet neki kínálni mondjuk egy plüss állatot, amihez a nagyobb gyerekek már érzelmileg tudnak kötődni. így már el is felejtettük a cumit.
azt meg nem szabad engedni a gyereknek, h a cumival beszéljen. abból sok-sok beszédhibás gyerek lesz, mivel a nyelvével hallja tartja a cumit.

röviden ennyi a véleményem a cumiról! cáfoljatok!!!!!

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


Kati, koszi. Erre nem is gondoltam, hogy ez egy biztonsagot ado eszkoz a babanak! Mi vannak!!!:):)
Ha a kenguru vagy mi jo dolog akkor na, en ezt fogok beszerezni. Itt hordozonak hivjak. (bena angolok. a kenguru mennyivel talalobb ma`, nem?:))
Ez a cumival valo beszed sem semmi. Ez eddig eszembe sem jutott. Jo anya leszek en????!! A szomszed kislany mar masfel eves de meg nem beszel semmit. Apa-ezt mondja erthetoen. Az anyaval is probalkozik de en nem ertem, csak hogy ajjajjjajajajaaaajjjjjaaa, valami ilyesmit hallok ki belole es O sokat is gugyog cumival a szajaban. Szoljak az anyjanak, hogy ezt igy ne hagyja? Vegulis meg semmit nem beszel a gyerek amit meg probal azt is sokszor cumival.
Vendég
 


én nagyon ellenzem a cumis beszédet. erre is már sok szülő mondta nekem, hogy én is cumiztam, mégis megtanultam beszélni. tényleg így van, de a nagy számok törvénye alapján mondjuk mi ezeket. és csak tanácsoljuk!!!!

bogár: ne hülyéskedjél már!!!! remek anyuci leszel!!!!!! nem ettől lesz valaki jó szülő. én ezeket tanultam. és nem biztos, h jó szülő leszek, de majd próbálkozok. nekem egyébként egy tanárom mondta, h ha egyszer anyuka leszek, felejtsem el, h gyógypedagógus vagyok!

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


Igen, de Te fogod tudni kontrollalni magad. Fogod tudni, hogy ne ess at a masik oldalra!!! :wink: Es sok mindennek hasznat fogod venni a fejlodesben. :) :D
Vendég
 


na én úgy hallóttam a cumiról h ha a szájában van akkor kisebb a bölcsőhalál lehetősége,mert ugye egyfolytában jár a szája,és ebben lehet valami.

nika

én nem értem mi van akkor veled,egyáltalán miért nem akar összejönni a baba?kéne nézetnek egy hormonsort,legalább tudnád mi van,ezt okvetlenül csináltatsd meg.mert igy a honapok csak mennek és te csak reménykedsz.bár remlem nincs baj,de ha mégis,akkor minél előbb kezeléjék és hamar babásodsz te is.

de örülök h ennyit irtatok a kérdélsemre,nem is gondoltam volna :) :)

csillag a holtkomp nekem sem kell,én tudom,a tesóim is mindig tiszta puklisak voltak mert felborultak a küszödnél.

pihiszék

ha kapok olcsón akkor veszek,ha nem akkor én is leteszem plédre vagy paplanra,ott is biztonságban van a kis drága ahogy nálad is :)
hordozó

azt szeretnék majd venni,de mei tait,nekem az valahogy szimpi.

ágyneműt lehet úgy varratok mert rettenetes árak vannak,15 körül vannak.

amúgy megvannak a butorok,de anyósnál vannak és ott szépen ellesznek,addig nem is teszek képet még nem hozom el.

KépKép
bettike83
 
 


Bogárkám lehet a megérzésed azt mutatta hogy majd most júliusban leszek babás:)amúgy most ez az a hónapom volt amikor semmi nincs rendben :):):) nekem három hónapig normális a ciklusom a negyedikben meg rakoncátlankodik.Nem is baj hogy ebből most nem lett baba :) majd most ++++++++++++

az én fiam nem cumizott :) igaz több mint két és fél éves koráig volt cici neki :) igaz csak alváshoz,fél éves kora után

Másfél éves gyereknél még nem olyan nagy gond ha nem beszél.Gondolom hogy azért az apán kívül egy két szót mond már.de például az én fiam két és fél évesen még nem beszélt csak azt hogy "nem" de azt elég masszívan.

Nekem azért is volt jobb a pihiszék mert abból nekem nem esett ki sohasem de ha a szőnyegre tettem volna tuti elkalandozik már olyan hat-hét hónaposan miközben én a wc,vagy a fürdőben vagy a konyhában vagyok.

nika70
Salgótarján
 
 


Nika!! Mostanaban nekem is olyan a ciklusom, hogy 3 honapig napra pontosan jon meg, a 4.ben meg kesik 2 napot vagy 3at. Ez miert van??? :shock: :shock: :shock: :shock:
Ez is igaz, hogy a pihiszek akkor mar tok jo amikor kalandozni tud. Kicsikent meg oke a pled es a fold, de ha mar nagyobb.... :? Milyen jo, hogy felmerul itt minden tema, csak tanulok Toletek.

Bettike, tok szuper, alig varom mar, hogy poci es butor fotot is tegyel fol!!!:) :D :D :D A szomszedom lanyanak 2x is majdnem leallt a legzese es cumizott. Szoval.....

Nika, mond szavakat a gyerek de csak ugy, hogy A A A, amit en nemtom mi, az anyja igen. Az apat sem erteni csak mar tudom, hogy az az erdekes hanglejtesu szo az apa lenne.:) Edes pofa amugy csak...nemtom. Fura, hogy meg csak gugyoges szinten tart. Betuket sem mond a A-n es M-en kivul. Szerintem ez annyira nem jo masfel evesen. Probalkozik mert magyarazna de nem jon ki ertelmes hang a torkan. Olyan..fura. Baratnom 9 honapos lanya gugyoreszik igy. Vagy ez normalis???!
Vendég
 


bogárka

majd lesznek nemsokára bizti képek :) igyekszem

KépKép
bettike83
 
 


Sziasztok!

Brita tényleg jók ezek a hinták de pofátlaul sokat kérnek egy ilyenért.............:(:(

Kati mi kompoztunk de van mászás is meg minden aminek lennie kell:)

pihiszék:én áldom aki kitalálta........még etetőszéként is funkcionál.mi ennek is használtuk..

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Később visszaolvasok, most csak beugrottam. Hétvégét végigfeküdtem, csütörtökön éjjel fél 12-kor elkezdtem vérezni, fenyegető vetélést állapított meg a szekszárdi kórház ügyeletese és a dokim is. A vérzés vasárnap délben elmúlt. Ma megint voltam uh-n, szerencsére minden rendben, veszély elmúlt, már nem kell egész nap feküdnöm, csak sokat kell pihennem. A méhszáj is zárt maradt. Kérlek benneteket, szorítsatok, hogy minden rendben menjen a továbbiakban!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Beze szorítok neked, nem lesz semmi baj!!!! Minden rendben lesz a Picike Babátokkal!!!!

Kép
Kép

Moncsi
monalux
 
 


Monalux, nagyon szépen köszönöm! :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Beze megy a drukk.!!!!!!!!!!!!!!
mitől lehetett a vérzés?
ahogy látom már tudjátok a baba nemét?!gratulálok!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nita, köszönöm. Igen, fiú. :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


A vérzés pedig 2 ok miatt lehetett: szex, illetve felemeltem és kb 1 métert cipeltem a 12 kilós lányomat. :(

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Beze vigyázz..............nekem Barninál egész terhesség alatt tilos volt a sex.........nehéz volt nagyon..

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Mizu erre? :)

Beze!Nemlesz semmi baj,szorítok!

Bogár: ismerősünk fia elmúlt 3 éves és bakker nem beszél, csak 1-2 szót mondd!Még cumizik,de áhh a szülei a hihásak,úgy nem törődnek vele!!! :shock: :x Mindegy,ő dolguk de már a tanácsadáson is szóvá tették nekik,hogy már beszélni kellene a gyereknek,erre még ők voltak megsértődve hogy hadják őket... Szeptemberben kezdi az ovit,de ott szerintem majd elküldik valahova vizsgálatra...

Amúgy jólvagyok,bár látom senki sem hiányolt :roll: :roll: :roll: :cry:
Vendég
 


a barátnőd kisfia az oviban tutira megtanul majd beszélni...

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Jaj Beze, nagyon megijedtem, ahogy elkezdtem olvasni a soraidat! Vigyázz nagyon magatokra és próbáld meg nem emelgetni Lexikét, meg persze pihi, pihi, pihi, amikor csak tudsz!
A szex nálunk is tiltólistán van annak ellenére, hogy elvileg most már a méhlepényem jó helyen van... nehéz, de kibírom...
Az emelgetést is ugyanúgy kerülöm, mint akkor, amikor kényszerpihenőn voltam. Valahogy úgy vagyok vele, hogy annyi mindent megtettem már Gergő babáért, hogy most már nem szúrhatom el a dolgot...
Egyébként SZÍVBŐL GRATULÁLOK A KISFIÚHOZ!!!!!!!!! (Te is jöhetsz a boszi klubunkba, hisz mindig mondtad, hogy tudod, hogy most kisfiatok lesz! :wink: )

Nagyon sok pozitív energiát küldök Nektek és biztos vagyok benne, hogy nem lesz semmi baj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


beze: nem akartam most írni, csak függő vagyok és gyorsan, mielőtt megyünk olvastam, de muszály, h bíztassalak!!!!

NAAAAGY gratula a fiatokhoz! nagyon hamar megmutatta magát!!!! biztosan nem lesz semmi baj!!!! nyugodj meg, beszélgessetek hozzá és lexikének is meséld el, h simikézze, meg szeretgesse és várja nagyon. az bíztató, h zárt a méhszáj és gondolom jó a szívhang.
a sexel pedig ne is törődj-na jó, ez tutira nem könnyű, de a gyönyörű nevű babátokért mindent!!!!

majd még jövök csajok!!!

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


Beze, nagyon, nagyon gondolok Ratok, hogy minden rendben legyen! Biztosan minden okes, hiszen mar jol vagy! Gratulalok a kisfiuhoz!! Nagyon szep nevet valasztottatok neki! :wink: :) :) Puszi Neked es jobbulast!!! Pihenjel sokat!!! Most minden mas csak masodlagos!

Mia, mi az, hogy nem hianyolt senki?????!! Ocsem, Te no!! En tegnap is hianyoltalak, tessek csak visszaolvasni!!:):) Meg meg is kerdeztem, hogy mi ujsag, hogy vagy, tunet, es jobban vagy e az eses utan! Szoval....
Vendég
 


Bogár: olvasok-olvasok de nemlátom :roll: :)
Vendég
 


Bogárka
A kengurú nekem is jobban bevállt, arról nincs képem, azt főleg kint, sétákhoz használtuk. Órákat el volt benne, csak szoptatni mentem vissza az autóhoz, és aztán róttuk a belváros utcáit, és intéztem a dolgaimat.
Hordozókendőm is volt, de azt nehezebb felkötni, vagyis inkább macerásabb, de valaki arra esküszik.
A babaerszény, inkább csak otthonra.

Nika
Használtan vettük, már nem emlékszem pontosan mennyi volt, de nem volt drága.
Mi is használtuk etetőszékként, két magaságba állítóható, jól lemosható, szóval nagyon praktikus.

Beze
Biztos minden rendben lesz, talán a hormonátállás nem ment zökkenőmentesen. Hiszen a 14. héten veszi át a lepény ezt a szerepet, és az átállásnál lehetnek ilyen jellegű gondok. Pihenj sokat!
Szerintem ennyi cipeléstől nem. Én is felemelem néha Regit (persze sokkal kevesebbszer, vigyázok magunkra) 14 kg. Most is cipeltem egy kicsit, a vasárnapi misén, néhány métert, és naponta többször emelem a WC-re, én is remélem nem lesz ebből gondom.
Inkább a sex, de én is beígértem a páromnak hogy a 12. hét után összebújunk. Egyébként Reginél a 12. hétig el voltam tiltva, aztán meg a görcsök miatt a 15. héttől végig, szóval gondolom most sem lesz másképp.

Jó volt visszanézni a képeket, olyan édes volt picinek, persze most is aranyos, de másképp.
A nagy képnézegetésben arra gondoltam, hogy mindeki rakhatna magáról, családjáról képet, mert jó lenne a nevek mellé arcot is társítani :)
Majd holnap én is rakok, de már fáradt vagyok, nemsokára fürdetés. Holnap meg vásárlós napot tartok, meg néhány ügyintézni valóm is van. Párom azt mondta, vegyek valami dögös ruhát magamnak :)
Remélem azért bírom az álldogálást, a turiba is megyek, ott biztos elleszek 1-2 órát. De már egy hónapja nem voltam így vásárolgatni, kicsit kell a kikapcsolódás. Regi addig a mamival lesz.
Holnap már talán nem lesz kánikula sem.

Ma voltam védőnőnél is, illetve csak elindultam, de pont ma szabin volt. A toxoplazma szűrésre akarok beutalót kérni, bár az is lehet, hogy nem ő adja, hanem az orvos. Reginél nem csináltattam meg, mert odafigyeltem nagyon. De most már nehezebb, mert Regi mamákkal sokszor simogat cicát, meg itt is még nyitott udvarunk van, és homokozik mindenhol. Na mindegy, szóval van néhány tényező, jobb elővigyázatosnak lenni.
Van aki megcsináltatta a toxoplazma szűrést?
Úgyis esedékes az első laborom.
Vendég
 


Mia!!!! Keressed csak, ott lesz az valahol!! Lehet nem tegnap volt, tegnap elott? nemtom dolgoztam is osszefolyik minden!!:):) Megkeresem Neked!!:) :wink:

Rita, koszi a valaszt! Mi az a toxoplazma szures?? Ezt csak keresre csinaljak, szoval nem kotelezo? Egyebkent az exsogornom nem csinaltatott es a fia hazavitt valamit az ovibol amit elkapott a hasaban a baba, valami mergezes volt es neki is ezt mondtak, hogy egy ilyen szuressel ki lehetett volna vedeni. De ez mi? Ezt hogyan csinaljak?
Vendég
 


Mia, megtalaltam!! Igazad van, meg penteken hianyoltalak! Jol van, jol van!! Osszefolynak a napok! :D :)
Vendég
 


Délután már írtam egy tök hosszút de elszállt... :twisted:

Kati, örülök, hogy jól vagy! Nagyon sokat gondoltam Rád tegnap óta! És igenis, egy HŐS vagy, hogy kibírod szerdáig az uh-val!!! :wink:
Azt is köszönöm, hogy megerősítettél abban, hogy a bébikompozás nem tesz jót egyetlen gyermeknek sem!

Brita, gyönyörű kislányod van! Olyan habszivacs puzzle Bence szobájában is van. Én is azzal "parkettáztam" le gyakorlatilag az egész szobát. Nagyon jó rajta heverészni, jó meleg télen is! Amikor meg elkezdett beszélni, szépen sorban megtanultuk a rajta levő figurák nevét. (nekünk a nagy része állatos) Most is ott van az ágya mellett és minden este azon bújunk össze és mesélünk, beszélgetünk kettesben elalvás előtt.

Nika, nagyon sajnálom pirit... de ha tényleg negyedévente szokott bibi lenni a ciklusoddal, akkor talán jobb is, ha nem most kopogtatott a gólya. Ovu teszteket nem akarsz lőni a köv. hónapban, hogy tuti biztosra megtudd, hogy mikor van pé-d?

Betti, örülök, hogy sikerült elhoznotok a bútort, biztos nagyon jó!

Bogárka, nekünk nem volt ilyen kengurunk, sem semmilyen hordozókendő. Egyszerűen nem akartam hozzászoktatni Bencét az állandó cipeléshez... (de azt hiszem, most sokan csúnyán néznek rám...) Ez nem jelenti azt, hogy nem szeretgettem őt, meg nem bújtunk össze, egyszerűen csak nem akartam cipelni. Kölcsönben volt nálam egy ahhoz hasonló kenguru, aminek feltetted a képét, de csak kétszer használtam utcai séta során. Az igaz, hogy nagyon hamar elaludt benne Bencus, de annyira fájt utána a derekam a nehéz súlytól, hogy azt mondtam, hogy én ezt nem csinálom... maradtunk a babakocsizásnál.
A nagy mélykocsit szinte csak a teraszon használtam levegőztetésre, mindig abban altattam délután a fiatalurat. Aztán amikor már tudott önállóan ülni, akkor vettem egy könnyű kis sportkocsit, amit kényelmesen be tudtam tenni a kocsim csomagtartójába, így ha mentünk valahová, nem kellett cipelnem a kis "seggét". Ezt a sportkocsit a mai napig szereti. Ritkán használjuk, (utazásnál, piacon) de most is úgy trónol benne, hogy öröm nézni. :lol:

Mia, nem igaz, hogy senki sem hiányolt... Bogárka írt is neked és mondta, hogy drukkol, hogy ne jöjjön meg. Én is írtam, de elszállt... bebizonyítani nem tudom, de tényleg így volt! Te mikorra nem várod pirit?

Nekem ma megint volt egy kis hőemelkedésem délután... :cry: Épp egy kicsit volt magasabb a hőm a normálisnál, de már megint fájtak a kezeim, lábaim, hátam. De most már jól vagyok. Lehet, hogy túl kifáradtam. Kint voltunk Anyuék kertjében délután és állandóan Bence után futkároztam. Egy percre nem állt meg a kis drágám, olyan volt, mint akit felhúztak.
Holnap megyek védőnőhöz, azért majd megemlítem neki, hogy nem vagyok teljesen jól és megkérdezem, hogy elmenjek-e dokkerhoz. Bár most a nőgyogyim és a házidokim is szabadságon van...

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Brita, a toxoplazmás vérvételt úgy tudom, hogy az orvosod kérheti, a védőnő nem. Legalábbis Bencénél még így volt. Akkor megcsináltattam, mert volt macskánk. Most még a teherbeesés előtt volt egy ilyen vizsgálatom a vetélés miatt kérte dokim, de ennek TORCH teszt volt a neve. 3 dolgot néztek (ezek rövidítéséből jön ki a vizsgálat neve), ezek a toxoplazma, rubeola, cytomegalovírus. Nálam kiderült, hogy még mindig nem estem át toxoplazma fertőzésen, így most nagyon vigyázok.

Bogárka, ezt Neked találtam a toxoplazmáról:
A terhesség idején az anyát érő friss fertőzés következtében a kórokozók átjutnak a méhlepényen, és károsítják a magzatot. Spontán vetélést, halvaszületést vagy veleszületett toxoplasmosist okoznak. A kórokozó hatása a terhesség első harmadának végén és a második harmadában a legsúlyosabb. Ebben az időszakban 50 százalék az esélye annak, hogy az anyát érő fertőzés megtámadja a magzatot is, s ezeknek az eseteknek 2-10 százalékában alakul ki veleszületett toxoplasmosis.

A veleszületett toxoplasmosis jellemző tünete a mikrocephalia, a vízfejűség, a szellemi visszamaradottság (retarcíáció) és különféle szembetegségek. A veleszületett toxoplazmás fertőzésre visszavezethető szemelváltozások, a szellemi fogyatékosság évek múltán is kialakulhat, annak ellenére, hogy az újszülöttön a betegségnek semmiféle tünete nem látható. Ezért tartják fontosnak, hogy a terhesség idején fertőződött anyák gyermekeit hosszabb ideig tartsák megfigyelés alatt.

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Virag, szabadsagoloknak felmondani, Viragot dokkerral megvizsgaltatni!! :wink: Viccen kivul, remelem jol vagy es leszel holnap es nem szorulsz orvosra! Puszi Viragom!

Amit a kengururol irtal.. jajjj, csajok nem is tudom. En uuugy utalom a babakocsit. Baby sitter korombol kifolyolag. En picike vagyok, mindossze 160 centivel aldott meg az Ur es utaltam mindig babakocsival kozlekedni, foleg buszon. Sosem neznek az emberek lefele, hogy ott vagyok meg ha behemot nagy kocsit tolok magam elott is.:(:( Alig tudok vele kozlekedni, nehez is, el sem birom. Csepp vagyok es gyengusz.:(:( Nekem asszem muszaj lesz kenguruzni vagy nemis tudom.

Kati a hos, szerdan megy dokkerhoz!!!:):):)

Beze irjal majd hogy vagy!!!!
Vendég
 


Bogárka, édes vagy, köszi!!!!!
Elhiszem, hogy buszon nem akarsz babakocsizni, lehet, hogy én se bírnám, pedig 172 cm vagyok... (ha belegondolsz, az meg már önmagában röhejes, hogy én meg autóval járok babakocsizni.... :D :shock: :D )

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Virag, koszi az infot!!! Az exsogornom asszem a 27. heten lett rosszul, de megmaradt a baba, most mar 2 eves is elmult. Januarra volt kiirva de oktoberben szuletett.:(:( Igaz vannak gondok, szem, jaras es szellemileg sincs rendben de nem veszes, hetente orvos foglalkozik vele. Nincs a koranak megfelelo szellemi szinten de allitolag nem lesz nagy hianyossaga. Bizom benne igy lesz. A nagyobbik fia nagyon okos, meg ovis de mar sakkversenyekre jar masfel eve. Hihetetlen milyen agya van a kissracnak. A kisebbik viszont sajnos beteg...
Vendég
 


Laptetyuuu!! Miaaa!! Bocsi!!!
Vendég
 


Virag, haat, jol vagyunk am mi is osszerakva!:):):) Miert az tok jopofa, hogy kiemeled a kocsibol a kocsit!:):)hihiihi! Vagany vagy!!!:):)
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?