Új privát üzeneted érkezett!

na halló!
Én ma voltam uh-n meg az integrált teszten szét k...ták a vénámat, na de azért van:) Apa is jött uh-ra és beengedték, hát neki is harmadszorra is izgi volt sokkal jobban kivehető mint az előző kettőnél. Tegnap hajnal 4 től indulásig ment a hasam nem kicsit görcsöltem, de már hajnalban egyéb dolgom felől bekapcsoltam a gépet és olvastam, hogy jobb ha kijön, majd ha sokáig görcsöl az ember akkor kell valamit tenni. Estére megmaradok!!! A gyerekek holnaptól vasárnapig szabin hurrá persze nekik is. mamáékkal strandos buli. Nekem a munkahelyem megszűnt jun 30-al, szóval az élet nem áll meg egy percre se...:) De kitartás és noo panasz, mert annál több lesz és sose fogy el:) ennyi egyenlőre rólunk. Viszont nem győz az em,ber utánnatok olvasni persze ez a tuti, nem az amikor hetente 1-2 bejegyzés van!!
Dalmicsek
szakmai végzettségeket tekintve óvónő és gyógy testnevelő lennék ehhez képest vidékfejlesztési irodát vezetek (tem) Tegnapi nappal felfüggesztették, még jó hogy előre figyeltünk és táppénzre mentem Itt jól kerstem, ideiglenesnek jó volt 3-4 éveig, de amit igazán szeretnék az az ovi. Mire vissza megyek addigra talán lesz egy nyugdíjjads itt helyben és annak a helyére jó volna helyben van, meg minden. Ez a terv, hogy mi lesz a vége az a jövő dolga. Kis joly joker!:)
nlzs!
Igazad van a hozzá állást illetően és is erre tértem át! Változtatni nem tudok rajta akkor meg minek stresszeljem magam! De itt nehéz tartani a ritmust, mert vannak akik aztán pörögnak ezerrel, ami ismétlem magam szuper!!! na te meg a háj köhög a bolha!! Majd ha rohangálunk a futrinkák után majd lemegy
msi
ventilátor?? Hát nem rossz apa legalább örül Nagyob pocakkal majd jobban kevered a levegőt. De a pocid szépséges! Abban 100 %ig igazad van hogy minél többedik gyerkőc annál hamarabb látszik a szövetek ahogyan már egyszer kétszer kinyúltak sokkal hamarabb engednek. Nekem is De jó mert a hájas pocira most nem azt mondják, hogy hogy össze szedtem magam, hanem milyen szép Igazad van DEC 16 csak kódolás kérdése!! Gyógyuljatok neked meg c vitamin nagy adag!!
t timi
nah ugye jó itt?? Ennek örülünk Annak meg pláne, hogy jó a kedved! A drukk megy!!
irbill
Hát ez a zumba nagyon klassz, de én most nem hiszem, hogy bírnám szusszal Mihez viszonyítod a plussz kilódat? Az elképzelt vagy ideális BMI mondjuk? Sztem pedig én magam ból indulok ki vén szittyó mindenki a plussz súlyokkal van. Ma találkoztam a nőgyógyinál egy csont kollekció nő mondta, hogy gyerekeknkét minimum 30 max 40 kilót szedett fel. És ott beszélgetett velem hát tőlem jóval soványabban… Szóval nyugalom én elsőként 17 másodszorra 14( a kórházi tartózkodásunk alatt ott is maradt) et szedtem fel, és mind lement. Majd ha rohangálunk mint a bolond gomba eszünkbe sem jut. Vigyázni a szoptatáskor kell vigyázni. Cukros levek meg ilyenek. Igaz erre most is érdemes figyelni. megpróbálni lehet, de csak lightosan!!!:)
bettike
Hát kérem aki tud az tud, a mamit meg csak dicsérni!!! Megérdemli. nekünk is a legfontosabb ágy és baba kocsi kellene most sasolom, meg körbe kérdezem az ismerősöket, aki már valószínű nem vállal, hogy kinőtt kombi ágyuk nincs-e 50 ezret nem szívesen adnék ki érte azért az egy évért..:)
spumilla
nyufo8 A méret crl 7,17 milyen táblából hiányzom??? próbálok gyorsan írni de titeket lekörözni nehéz
monka 1
Halló kikérem magamnak én jan 7 re vagyok… a február kicsit soká lenne inkább a december  De ha valakiből februári mamóca lesz, ám legyem Azért nem dolgoztam ott, mert sok sok érv szólt a mostani(volt) mellett dupla annyi fizu, annyi szabad idő amennyit szinte akartam, nem szakadtam meg a munkától, meg hát csak 3 éves szerződésem lett volna az oviban egy gyeses helyén. Így maradtam, de ami késik, nem múlik..:)
avrenim
Hát ez sem jó hír! Nekem a munkaügyisnél nincs tapasztalatom . De ha valakivel (egy vállalkozó)meg tudnád boltolni, hogy pl egy megbízási díjjat valamire számoljatok el, te fizeted amit utánnad kell, akkor az megnyomja a gyest. Mi ezt csináltuk volna de nem kellett. De te is nézed ha jól látom a jó oldalát, pihi… Az meg rád is fér!! Én már túl vagyok egy fősulin meg egy egyetemen is úgy hogy csak tanulni ne kelljen Az óvó a fősulim a gyógy testnevelő meg az egyetem. Hát ha már azt nézzük az első szakmám pék!!! utána számítógép kezelő, érettségi óvó, gyógy testnevelő és vezető képző. Szóval több láb az van Jah mi kicsit hasonlítunk én már táppénzen természetesen csak elméletileg. A függő ügyeket lezárom és helló itthon a katasztrófa övetetet megszüntetem amit a gyerekek csinálnak folyamatosan és én soha nem érem magam utol… Kit érdekel meg vár és senki nem csinálja meg De fősuli gondolata jÓ!!! gondoljodj rajta!
lenojo IGAZAD VAN!!! úgy, hogy sehogy sose volt még!
szonce82
igazad van én is ezzel küzdök csak nekem még munkahely az ami feltart meg itthon a gyerekek.. A hányinger majd csak múlik, bízzunk benne jobbat úgy sem tudsz
krisz 0923 én is szegeden szülök, gratula a pasikához

dr_nono
üdv újra itt!!! és mindenjót!

mindenkinek jó pihentető éjszakát igyekezni fogom ígérem a következő jelentkezéssel:)
Üdv krisztina

KépKép
Kép
krisztin76
 
 


Jó reggelt!

Tegnap estére kihívtam az állatorvost, akit 10 éve ismerünk már. Már a kapuban kérdezte, hogy mikor jön a következő baba. Mondom, január eleje. Erre látszott hogy elkerekedik a szeme és mondja: Hát az még akkor odébb van! Szóval nekem is már jól látszik a babapoci és sokkal nagyobb mint amekkorára lehetne belőle következtetni. Lehet hogy már azt hitte félidős vagyok. :shock: Tényleg igaz ez hogy a többedik babával már hamar kinyúlnak a szalagok újra.

Avenim Nagyon sajnálom hogy ilyen nehéz mostanában nektek. Ez így szokott lenni tényleg hogy csőstől jön a a probléma. De a gödör aljából már csak felfele vezet az út, most már remélem más nem jön nektek és kezdenek helyrejönni a dolgok. Kitartás neked!!! Az nem lehet különben hogy majd októberben simán meghosszabbítják a szerződésed majd?

Nlzs de szép nagy már a babód! Beírtam a táblázatba a méreteket. A szülési dátumod nem változott? Tudom hogy valószínű előbb leszel és csaszival, de a hivatalos? A táblázatban dec. 30. van. Még azért bármi lehet, én nem mondanék le a helyedben a kislányról, a 18-20. hét körül azért a tuti. Én is még úgy vagyok a 80 % kislány infómmal, hogy még lehet fiú, majd pár hét múlva lesz biztos.

Krisztin beírtalak a táblázatba. Nem hiányzol belőle, azt hiányoltam hogy ritkán írsz. De most írtál jó sokat. És te hogy tervezed? Sikerül szülésig táppénzen tartanod magad? Vagy hogy lesz? Olyan fura nekem hogy itt ilyen bénán vesznek vért. Nekem is az integráltnál amikor vették, mondta a nő hogy feszítsem be és úgy szúrta bele a tűt, még mindig lila és fáj, pedig már több napja volt. Kint nincs ez a hülye feszítsd meg a karod és sosem volt lila a karom utána és nem is fájt. Ha esetleg nem látszik jól a véna, akkor mondják hogy párszor szorítsd ökölbe a kezed, de ennyi, utána már ellazult állapotban szúrják bele a tűt.

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Jó reggelt Lányok!

Hát most túl vagyok a depin úgy érzem, majd apába kell egy kis életet lehelnem..

Krisz09: üdvözlünk a csapatban, jó hogy nem csak te vagy szegedi kismami.

Nyufó,msi: hát nekem megkérdezte a csecsemős nővér, hogy már hány hónapos vagyok, mondtam neki mennyi és hogy ez amit lát csak a hájam, erre ő:már azt hittem ilyen nagy a babád azért nagyobb a pocid.. :evil:
Utána mentünk vérnyomásokat mérni kolleginával, amikor egy négyszer szült anyuka megkérdezte hanyadik baba..hát mondtam az első.. :roll:
jó hájas is vagyok meg pocakos is ez van, régen is mindig szülőszobán kérdezték a szülőnők nekem mennyi gyerek van otthon, úgye hitelesebb is úgy szülést kísérni,vezetni hogy tudják a nők, már te is átéltél ilyen fájdalmakat..
pl. dúlának csak szült nő mehet.

Kép
Kép


Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület
 
 

 
 

avrenim: ha nem gond pár mondatban összefoglalnád mi történt? Hiába keresem nem lele. Örülök h jobban vagy egy picit, remélem így is marad.

nyufó: kősz mégegyszer mindent itt is. jól esett a kedves szó. 8)

köce csajok a fogadtatást.

vesz vki angelsounds-ot?
http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=25

most van egy hely ahol 5ezerért megvehetném. gondolkodom rajta. Csakhát félek ha nem lelem a hangját akkor kiborulok, meg azért az uh miatt sem túl bíztató...de a marketingje olyan jó volt h engem beh*lyítettek....de még ellenállok. :oops: :lol:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono
 
 


nono

én is gondolkodom rajta h veszek,elvileg 12.héttől lehet hallani a hangját.okan azt mondják,nem kell annyira beparázni ha nem is haljuk rögtön,mert lehet úgy fekszik a baba.sőt egy héten csak egyszer javasolják,pont azért mert jobb igy nekünk is,nem idegesitjük magunkat vele.

én már lebeszéltem az egyik babanetes csajjal h kell,most várom a válaszát.

ha nem ir akkor lehet én is netről rendelek.

KépKép
bettike83
 
 


Sziasztok, jó reggelt!

Megjöttem, csak tegnap nem értem rá délután, este meg már nem volt kedvem netezgetni, de gondoltam rátok!
Köszi a gratulációkat a melóhoz, ma vagyok a régi helyemen utoljára..érdekes érzés egy kicsit.

nyufó: igen én is szeretek este írogatni, de tegnap nem volt hangulatom. de nem tünök el, megígérem :)

monka: nem is foglalkozom azzal aki ellenségeskedik, bár meg megbeszéltük a dolgot, és mostmár nem "haragban" válunk el egymástól, szerencsére. meg jobb is így, mert rendelni úgyis jövök vissza és akkor jobb ha nincs feszültség.
Már nem sokára lesz a péntek, és megint láthatod a babát :)
Én majd csak 20-án megyek megint a 12 hetesre.

spumilla: igen az nagyon jó, hogy a baba akkora amekkorának lenni e kell, meg a mozgása is annak megfelelő, meg is nyugodtam, hogy láttam és hogy minden rendben van, csak az "bánt", hogy miért 9 hétnek számolja a heteimet. mert azt értem hogy a baba akkora, ezt tudtam is, de a menszitől 11 hetes vagyok, és mindenkinek úgy számolják, akkor nekem??? és azt mondta 3 hét múlva menjek 12 hetesre mert akkor lesz a baba 12 hetes, de a menszitől én már 14 hetes leszek, de mégis ezt mondta :o és most akkor a védőnőhöz sem akkor kell mennem amit először gondoltam, ezért ma fel is kell hívnom, kiváncsi vagyok ő mit mondd :o

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


timi

hát én már marhára nem értem h számolja a dokid.én mensi szerint 11+6 naposan mentem 12 hetesre,szoval a 12 hetes az nem a 14.héten van.a 16 hetesre is pontosan kell menni...nem értem,de hátha a többiek jobban tudják.

KépKép
bettike83
 
 


timi

sztem ugorj be a vdőnőhöz,hátha tud vmi okosat mondani neked.

KépKép
bettike83
 
 


bettike: ez az , hogy én sem értem :( nem tudok bemenni,de ma mindenképpen felhívom, majd megírom mit mondott.
csak az a baj, hogy hiába mondd mást, a doki 3 hét múlva vár :?

Többiek is írjanak, valami okosat!

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


nlzs: micsoda hatalmas baba! :D figyi, most milyen vizsgálaton voltál?
óó, kisfiú, megint :) hát megértem hogy most egy kislány is jöhetett volna, de úgy látszik ezek a kisfiúk nagyon szeretnek hozzátok menni, ti tudtok valamit :)

krisztin,
és mi volt az uh-n? mik a méretek? mesélj!!
óóó, most olvasom és 7,17, hatalmaaaas :) olyan édesek, ahogy nőnek, jaj lányok, már milyen nagy babáink vannak, gratulálok Krisztin, ez nagyon szép eredmény!!!

nyufó: minek kellett állatorvost hivni? csak valami turin dolog ugye? már rá vagyok parázva a témára :D:D
én ma reggel voltam egy nagyon jól sikerült vérvételen. igazi kincs a hölgy, ápolt , jóindulatú és istenien szúr :D hipphopp megvolt, pedig ott sorakozott a rengeteg fiolám. Meg sem mertem számolni, de több volt mint 5 :)
de a múltheti kombináltas vérvétel meg a horror volt. lila még most is és ugy begörcsölt.ááá, még szerencse hogy most megtaláltam itt ezt a gyöngyszemet :D

timi: aha, értem már a heteidet. a lényeg hogy a babád megfelelő méretű, hetes legyen amikor a 12 hetesre mész, mert itt végülis ez számít igazán. :) a védőnénid véleményére még kiváncsi vagyok én is, csak a miheztartás végett ;)

Kép
spumilla
 
 


timi hány naposak a ciklusaid? Nem lehet, hogy nagyon késői fogantatás volt? A doki nem mondta, hogy miért tett 2 héttel előbbre?

Angelsound: én nem fogok ilyet venni, mert nem látom értelmét. Mi van, ha nem hallom, vagy lassabbnak hallom? rohanok a dokihoz? Nekem a családban nem volt semmi olyan eset, amiért tartani kellene a szívleállástól, vagy szívbajtól.

Muffin: tegnap kiderült, hogy keresztszalag szakadása van és ma fél12-kor műtik. Intubálni fogják, hogy nehogy leálljon a légzése. Tegnap nagyon vígasztalhatatlan voltam, alig aludtam és nagyon izgulok.
Kérlek szépen gondoljatok az én kis bulldogomra fél 12-től.

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő
 
 
 
 


----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.03.31 18:10-kor.
szonce82
 
 


spumilla: megírom mindenképp mit mondott a védőnő.

dalmicsek, szonce: én sem értem. úgy volt, hogy az UM:04.14. a baba meg 04.29-én fogant. tehát a baba ma lenne 9 hét 3 napos, a menszi szerint meg 11 hét 2 napos vagyok ma.

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


Reggelt :D :D

Bocsi Krisztin Zsuzs-t akartam írni, ő még a februári :D :D kicsit kihagy néha az agyam :lol: Szurkolok, hogy összejöjjön az ovis meló, nekem is annyira tetszik az a szakma, csak hát nehéz bekerülni :( :( Amúgy szorítás nélkül is látszik a vénám, de mindig szétszúrkodják :lol: :lol: már eszembe juttott, hogy beszúrom magamnak inkább :D :D
Krisz09 én is üdvözöllek :D
Timi örülök, hogy sikerült mindent megbeszélni, azért csak jobb így elmenni, főleg, ha még találkoztok időnként :D gondolom már nagyon várod a hétfőt :D sajna nekem olyan messzinek tűnik most a péntek :cry: mintha ezer év múlva lenne :cry: jó lenne egy otthoni kis UH :lol: De a te vizsgálatod sincs közel :shock: :shock: Hát a 9 héthez nem tudok hozzá szólni, mert nem értem most én se a dokidat. Hány naposak voltak a ciklusaid?

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


timi

én is kiváncsi vagyok a védőnő véleményére.

KépKép
bettike83
 
 


Timi, szerintem nem megy a vonalzód, de nézd meg, lehet tévedek

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.03.31 18:10-kor.
szonce82
 
 


Dalmicseknagyon gondolunk a kutyusra és megy a szorítás ezerrel, hogy minden legyen :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


monka: szerintem sem megy a vonalzó :x Majd megnézem mi van vele megint :x
A dokit én sem értem, hát nem tudom pontosan, mert én eddig gyógyszert szedtem, aztán meg össze vissza volt még meg, de kb 29-30 napos, de az utolsó menszi 04.14-én volt, és 04.29-én fognat a baba.

bettike: hívtam a védőnőt, de nem értem el, írok ha tudtam vele beszélni.

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


monka: már jó a vonalzó?

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


Timi most már megy a vonalzód igen :D csak mert úgy emlékeztem, hogy tegnap is ez volt neked :) Hát nem tudom akkor ezt a babaméret dolgot annyira. Mondjuk az is lehet, hogy pont abban a hónapban lett volna hosszabb a mensi, de hát akkor is túl nagy az eltérés. Ha jól emlékszem, te előtte a 6. hét körül mentél dokihoz és akkor még petezsák volt, ugye? Csak azért kérdezgetek (bocsi érte), mert nekem mindig pontosan 28 naposak voltak a ciklusaim (bogyó nélkül) és én hőmérőztem is és abból pontosan tudtam, hogy mikor érik a petém, ezért tuti voltam a középidőben és amikor a 6+4 napos vizsgálaton voltam, már 0,81 mm élő (dobogott a kis szívecskéje a drágámnak) embrió volt és ez a korhoz képest állítólag tökéletes méret. Ezért gondolom, hogy nem bizti a középidős fogantatás :roll: Meg a mamanet.hu, ott vannak méretek és az én 0,81mm-hez a 6+4 nek tökéletesen megfelel (tehát amikor voltam) és neked ha jól emlékszem, akkor 9+2 mondott és annak meg a 25 mm felel meg. Vagy valahogy így :!: Na nem kombinálok itt, én csak ezeket gondolom,de tényleg az a tuti, ha megkérded a védőnőt, mert én nem akarok hülyeséget mondani, csak megpróbálok következtetni. Ha sikerült vele beszélned szólj mindenképpen kérlek, mert nagyon szeretném tudni, hogy most akkor mi is van :D :D és még egyszer bocsi, csak próbálok én is kicsit segíteni, hátha sikerül kideríteni mi is a helyzet, de a lényeg akkor is, hogy a picikéddel minden rendben van és végre hosszú idő után már láthattad őt :D :D :D :D :D

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


monka: amikor először voltam dokinál akkor menszi szerint voltam 6 hetes, akkor azt írta a papírra a doki, hogy 4-5 hétnek megfelelő petezsák látszik ami 12 mm.
Most meg mikor voltam akkor voltam menszi szerint 10+9 a baba meg 9 hetes. a méret nekem is megfelel megnéztem a neten, szóval a babával semmi baj nincs, és szuper volt látni :lol: csak én azon agyalok, hogy így a 12 hetes a kombinált meg a 16 hetes aminek pont akkor kell lennie tök nem stimmel és nem értem :?
mindenképp beszélek a védőnővel, csak az a baj, hogy a doki 3 hét múlva vár akkor nem állthatok oda jövőhéten :?

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


Hát igen Timi ez így érdekes, de azt nem lehet, hogy esetleg a dokit hívd fel, hogy akkor mi szerint is haladtok? Mert gáz lenne, ha a vizsgálatok miatt tévedés lenne

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


hát már erre is gondoltam, de én kedden mikor ott voltam rákéreztem egyből, mert akkor sem értettem, és akkor is azt mondta, hogy a baba kora a lényeg, és 3 hét múlva menjek.. :?

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


én azt hittem, hogy a terhesség kora alapján mész a 12. , vagy a 16. heti vizsgálatra, na érdekes :shock: addig zaklasd a védőnőt :D Amúgy a mamanet.hu ott az idő az a terhességi időre vonatkozik, ugye? nem a baba korára ha jol értem

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


elvileg igen, minden ilyen kalkulátoron az van hogy az utolsó menszitől számítja ki, mikor fogsz szülni, és szerintem az jó.
és szerintem a terhességi heteknek megfelelően kell menni 12,16 hetesre nem a baba koránál, ezért vagyok meglőve :cry:

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


te most jövő héten miért is mész dokihoz? dokit váltottál?

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


sziasztok,

én új vagyok a csapatban.
most lépek a 12. hétbe. remélem fel tudom majd venni a ritmust. van köztetek, aki 35 év feletti? én igen
ti hogy bírjátok ezt a meleget? én teljesen kivagyok. van valami ötletetek, hogy lehet túlélni?
egyébként én most váltok dokit. még nem voltam semmilyen laboron. UH-n kétszer.
jövő héten megyek a 12. heti UH-ra. remélem minden rendben lesz
halacskalány
 
 


T timi
Itt is az egyik csajnak kétszer vettek pl afp-t mert a baba kisebb volt, azaz később tapadt, mint Ahogy a nagy könyve meg van írva. Inkább menj később, mint kétszer kelljen és elkeserítsenek. A 16 hetesnek betöltött 16 nak kell lennie és azt mondták itt, hogy a 12 hetesnek is vagy pontosan 12 hetesnek a legjobb vagy utána. Mert talán a nuha méret úgy ad pontos információt de avrenim biztosabbat tud mondani..:) A ciklus ideje is fontos mindenki 28 számol, de hol vagyunk mi az átlaghoz..:) meg a természet aztán, ha valami kiszámíthatatlan..:) De a baba uh mért méretei alapján csinálják ezt a vért. Itt nálunk előtte uh és csak utána vérvétel. Később lehet, de korábban nem ad komplex eredményt. Bízzál a dokiban, nem érdeke, hogy neked rossz időbe vegye le. Biztos azért mentél hozzá, mert megbízol benne, így akkor nem stresszelj ezen, hanem élvezd az egész állapotot!
Spumilla
Hát az uh táncolt.. apa mondta, hogy vagy rokker gyerek lesz vagy pom-pom lány De neki is nagy élmény volt. Kérdezem, na milyen volt? Hát ha tudja, hogy ennyit kkell várni… erre rám néz a kocsiba, és hogy a csudába ne lenne jó és legközelebb is jön, sőt elkezdi, hozom a kölköket is kutyástól macskástól jövünk, hogy mindenki örüljön. Hát én ennek is nagyon örültem, tőle ez már nagyon-nagyon sokat jelent. Szóval vannak kárpótló dolgok a munkahehellyel
Nyufó
Innen kezdve végig táppénz a doki havonta adja a javaslatot és simán megoldható. Remélem gond nem lesz a babócával, és csak ilyen látszat akármi kell
Dalmicsek!
Nem lesz semmi gond a kutyival!! Szorítok érte, te meg ne idegeskedj!
szonce82
sztem amikor esetleg cipelni kell a nagyságos popóját akkor lehet neki mondani, hogy azért nem, mert egy babó van a pociban és az neki rossz és fáj. De mélyebbre menni teljesen felesleges, majd az élet olyan szépen hozza mint a csuda. Nekem 2 éves volt a fiam és az emelgetéseknél vagy a nagy játékoknál kicsi a rakás mondtam, hogy ezt nem mert a babának fáj. És akkor én is szomorú leszek.vette az akadályt. Akkor kell majd rá figyelni amikor meg lesz, hogy ő is valamilyen szinten része lehessen és segíthessen az ő szintjén, hogy nektek az ő segítsége nagyon fontos!.
Monka 1
semmi gond!!! Csak viccelődtem
dr nono
én sem szerzek be, mert azt hallottam a babának sem annyira tuti, ha naponta hallgatóznak a sugárzás miatt..:) Nem tudom, de ahogyan nő úgyis fog mocorogni akkor meg úgy is tudjuk, hogy minden rendben van. De a te döntésed és ahogy döntesz a te megnyugtatásodra legyen

KépKép
Kép
krisztin76
 
 


halacska

gratulálok a picihez és gyere sokszor hozzánk,mesélj mi a helyzet veled?

a meleget én is nehezen birom de muszáj elviselni valahogy.én jobban szerettem a hűvő napokat.

KépKép
bettike83
 
 


Timi azért megyek dokihoz, mert váltottam orvost és az UH-n kívül még nincs semmilyen vizsgálatom se :(
Szia Halacskalány üdvözlünk köztünk :D még nekem is csak UH volt eddig, de jövő héten megyek az új dokihoz beutalókért és UH-ra megint :D Ezt a meleget nem is nagyon lehet kibírni :( :(
Tudom Krisztin :D [/b]

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


krisztin: mondjuk ebben igazad van, hogy csak nem fog direk rosszat mondani nekem, meg igazából én csak őt ismerem, benne bízom. csak annyira furcsa nekem, hogy mindenhol azt hallani, hogy az utolsó menszi elsőnapjától számolják a heteket, meg nektek is úgy van, és akkor nekem meg vissza 2 hetet :? :?

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


Lányok mindenkit puszilok,
nagyából beleolvastam, de nincs időm írni, valószínű csak hétfőn, mert ma van a fiam 14-dik szülinapja készülnöm kell, meg hó eleje van a cégnél, sok a könyvelés, holnap még meló, eközben mosás, vasalás, bevásárlás, pakolás, aztán du megyek 20 éves érettségi találkozóra, vasárnap reggel indulunk a Balcsira. Ha ott sikerül netezni majd több időm lesz fórumozni. BOCSÍÍÍÍÍÍ!
Spumilla, csak receptekért voltam nála és akkor már megnézett, hogy biztos-e a kora, hogy tuti betöltse a 15 hetet az integrált vérvételnél 12.-én. Látod most vagyunk mi akkorák mint Ti majd 2 hete,"Te kis sunyi".
Nyufó, a szülés ideje most jan 3. vagy 4., javíthatod a táblát, s végre nem én leszek elől,de nálad még jelentkezem. Remélem jobban vagy, megkérdeztem a dokimat rólad, majd mondom mit mondott, talán tényleg nem olyan vészes, de nem emelést tarsd be. Én meg szoktatom magam a fiú gondolatához, egyenlőre még nagyon le vagyok törve. ha szégyen, ha nem ez az igazság.
Kriszti majdnem egyforma nagy a babánk, gratulálok.
Halacskalány én sajna már elmúltam 35, miért kérdezted, egyébként üdv köztünk.

Kép
nlzs
 
 


nálam biztos terjeszkedik a baba mert tegnap óta nagyon görcsölök megint,meg a derekam is fáj.nem tudom mitől van.

KépKép
bettike83
 
 


most műtik az én kis kutyám :!:
apa látta amikor elaltatták, azt mondta nagyon jól viseli de szerintem csak engem nyugtat.

halacskalány gratulálok a babádhoz és kellemes pocakosodást kívánok!
A meleget én is rosszul tűröm, még szerencse, hogy az irodában megy a légkondi. Igyál sok-sok vizet, az segít.

bettike nemrégiben nekem is fájdogált a poci, biztos csak helyet csinál magának a baba :)

Kép Muffin és a bot

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő
 
 
 
 


szegény kutyuli,remélem hamar felépül :) amúgy tök cuki :)

KépKép
bettike83
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a gratulációt és az üdvözlést!

dalmicsek! Sajnos nincs még képem, mert a 12 hetes kötelezőn láttam a kukacot és ott semmilyen anyagot nem adnak a gyerkőcről. Kb másfél hét múlva megyünk a saját dokinkhoz, onnan hozunk képet és felteszem.

Azért kép nélkül is nagyon jó volt látni a kismanónkat. :)
krisz0923
 
 


nono: üdv. újra itt :lol:

t.timi: én is úgy tudom, hogy a vizsgálatok idejének számítása az utolsó mensitől számolódik. De lehet, hogy annyira későn volt nálad a peteérés, hogy máshogy számol a doki?

dalmicsek: megy a drukk Muffinnak

halacskalány: üdv közöttünk :lol:

avrenim: na a gyeddel sem lesz gond, de amikor majd elmész passzív táppénzre, valamikor félidő körül (15 nap) menjél be az OEP-be, hogy megkérdezz egy ügyintézőt, hogy mit is írjál bele a méltányossági táppénz igénylésedbe.
Aztán ott már megkérdezheted azt is hogy a szülés utáni ellátásokkal hogyan tovább, de nem lesz probléma egyik sem.

Ráadásul idén beraktak egy olyan módosítás is a törvénybe (na ezért kellett felhívni az OEP-et, mert elég hihetetlennek tűnt), hogy ha TGYÁS után feléleszted a munkanélkülidet (TGYÁS alatt szüneteltetve van) és nem mész el rögtön GYED-re (a GYED 6 hónapra visszamenőlegesen megigényelhető), hanem majd visszamenőlegesen megigényled a GYED-et, akkor max 6 hónapra járhat egyszerre a GYED és a munkanélküli is. Ami azért anyagilag nem mindegy....
De amikor a passzív táppénz +30 nap méltányosságát intézed, akkor ezeket pontosan ki kell tudni (telefonon annyira nem merik mondani ezeket az ügyintézők), nehogy kiadjanak valami változtatást még addig, na meg ez a trükk sem 100%, mert 2 ügyintéző sem tudta egyből, hanem mind a 2 visszahívást ígért.

Kép
Daisypath Anniversary tickers
irbil
 
 


irbil: nem volt későn 15. napon volt peteérésem, akkor is szokott lenni, akkor fogant a baba. 04.29-én fogant és az utolsó menszi 04.14. volt.

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


Sziasztok!

Örülök az újaknak, és a visszatérőknek!!!

dalmicsek nagyon drukkolok Muffinnak!!!

spumilla ez nagy öröm, hogy Lili ilyen jól van! Látom, te is jársz úszni. Ugye, milyen jó??? :lol: Én kedden indultam úszni, de bezárt az uszoda szeptemberig, ahová járok. Erre gondoltam egyet, és kibicikliztem a strandra, és ott úsztam, még barnultam is! Ráadásul 4 után olcsóbb a jegy. :) Azóta még egyszer voltam. 8)

Ettől eltekintve pocsékul vagyok, a hányingeres korszak a végét járja, de a vérnyomásom a béka se...e alatt, többször is ájulás környékez, és gyakran szörnyen elgyengülök. Most már kivárom a hétfőt, akkor megyek háziorvoshoz. Még holnap dolgozom, aztán jövő hét utáni keddig szabadság!! 8) Úgy tűnik, pár napra el is tudunk utazni, a tervezett úticél Bártfa egyelőre. :lol: Nagyon régóta vágyom oda, gyönyörű város!!

Kép
salsifraga
 
 


t.timi: hát akkor tényleg nem tudom, hogy hogy van ez a számolás
Az biztos, hogy én az utolsó mensitől számítva jövő héten leszek betöltött 12 hetes, és kedden kell mennem a 12. heti genetikai UH-ra

salsifraga, spumilla: nektek kifejezetten engedi a dokid a strandot? Én kérdeztem, a balatont és wellness hotel medencéjét is, de egyértelműen nem mondta azt hogy persze hogy igen, csak hümmögött, meg magyarázott össze vissza..... Nem lettem okosabb
:twisted:

Kép
Daisypath Anniversary tickers
irbil
 
 


irbil én a legtöbb helyen pozitív véleményeket olvastam a terhesség alatti úszásról. Mikor mondtam a dokinak, hogy úszok, kifejezetten megdicsért, és azt mondta, hogy nem fogok elkapni semmi fertőzést. Azt mondta még, hogy meleg termálvízbe ne menjek.
Én nem félek egyáltalán tőle! :wink:

Rám is fér az úszás, mert bár még nem látszik a baba, a hasamra rakódott háj a szeszélyes étvágyam miatt, és a derekam is kezd vastagodni, ami nagyon zavar. :(

Kép
salsifraga
 
 


krisz

én a közeledben lakok,na azért nem annyira közel,de kecskemét mellett :)

KépKép
bettike83
 
 


Avrenim sokszor eszembe jutsz, mióta írtad, hogy kicsesztek veled a munkahelyeden. Eszembe jutott egyből az is amit a párodról írtál. Akkor így azért csak elkezd munkát keresni, hogy októbertől neked se lesz meló nem?????? Gondolom így vesztettél a munkakedvedből :cry:

Nono én még az előző terhességnél gondolkodtam venni, de több helyen olvastam hogy hiába írják hogy 12. héttől, azért általában a 20-24. hét körültől lehet jobban megtalálni már a babát, már akinek sikerül. A végén nem is vettem, azt hiszem most se fogok. Majd számolj be hogy neked bevállt-e, kíváncsi vagyok :lol:

T.timi teljesen nem értem hogy számolja neked a dokid. A mensitől kell számolni, de az UH alapján változhat valamennyit a szerint hogy mikor volt a peteérésed, van különbség hogy korán, középidőben, vagy a vége fele, akár 1-2 hét is. Lehet hogy emiatt kerültél vissza, mert későn fogant a baba. Nekem is amikor integráltra mentem, először az ultrahangon nézték meg a baba méretét, az alapján belőtték a korát hét+nap és úgy döntötték el hogy időben vagyok-e (nem korai vagy késői). Szóval szerintem ne aggódj, mert tuti akkor a baba méretei szerint most itt a helyed és akkor jó lesz az integráltra vagy kombináltra is az időpontod. Most olvasom hogy tudod mikor volt a peteérésed. Honnan vagy ennyire biztos benne hogy akkor volt? Ha viszont tényleg akkor volt, akkor furi, mert nekem tudom hogy 14-én volt a peteérésem és az két hét köztünk akkor és én most vagyok 13+2 UH szerint, akkor te 11+1 kéne hogy legyél.

Krisz írj magadról pár sort, első baba, tervezett volt? Meg küld pü-ben nekem a táblázathoz az adataid :lol:

Spumilla csak az éves oltás, macskaállomány beoltása anyósoméknál, semmi komoly :lol: Tényleg gyöngyszem a jó vérvevő az biztos. Én már úgy megszoktam kint hogy ilyen ügyesen szoktak venni, hogy most olyan furcsa volt, hogy ilyen ügyetlen volt a nő. Nem is közben fájt, végül is az egész türhető volt, de még mindig lila és fáj a helye.

Dalmicsek remélem minden rendben volt Muffinnal, írj rögtön amint van infód!!!!!! Nagyon szorítok neki, a botos kép nagyon aranyos.

Szonce pont ez a bajom nekem is, hogy hiába magyaráznám, még úgysem érti. És nem tudom hogy ha 1-2 napra eltűnök aztán hazaállítok egy picivel akkor mit szól hozzá felkészítés nélkül :shock: Abban bízom hogy esetleg ősszel-télen már valamennyire jobban meg tudom vele értetni, végül is november végén lesz 2 éves. Majd meglátjuk...

Halacskalány üdv köztünk. Van kedved magadról írni pár szót? Hányadik baba? Tervezett volt? Ha írsz nekem pü-t az adatokkal, beraklak téged is. Talán két oldallal hátrébb a lap alja fele van a táblázat beszúrva utoljára, ott látod az életkorokat is, ki hány éves. Én egyáltalán nem bírom a meleget, alacsony a vérnyomásom, napon szédülök, fáj a fejem, rosszul leszek. Ilyenkor csak lakásban. Még árnyéban se bírom, alig kapok levegőt.

Krisztin végül is nem is baj akkor talán hogy otthon vagy, így többet tudsz a két meglévő gyerkőccel is foglalkozni és nem kell nagy pocival dolgozni. csak gondolom a hátránya, hogy kevesebb gyedet kapsz majd :cry: Nálad nem volt féltékenykedés amikor jött a másik baba? Én vetettem fel ezt a témát, hogy hogy lehet megértetni a nagyobbal hogy jön a pici. Szonce is kicsivel van otthon azért kérdeztem őt. Nekem novemberben lesz 2 a kiscsajszi, abban bízok talán ősszel-télen már jobban megérti esetleg mint most. Sokat számít az a pár hónap.

Nlzs boldog szülinapot a fiadnak! Zsúfolt napjaid lesznek, remélem sikerül mindent elintézned nyaralásig. Köszi az érdeklődést a dokidnál. Én most nagyon optimista vagyok, mert a legrosszabb eset, azért ritka, csak nem leszek olyan szerencsétlen :lol: Még az se gond ha félig van ránőve a méhszájra, csak a teljes ránövés a veszélyes. Úgyhogy jók az esélyeim, bizakodok. Bejelentkeztem 14-ére a maszek dokimhoz, vele is megnézetem, lehet hogy addigra két hétben történik annyi minden, hogy már jobban meg fogja tudni mondani. Még nagyon messze van az aug. 6, akkor kell visszamennem oda, ahol megállapították ezt. Még olyan korán van azért hogy 100%-ra megmondják hogy fiú, bizakodj!!! Nekem is még csak 80% hogy lány, még nekem is változhat. Úgyhogy majd ha a 18-20 hét körül biztosan látják majd akkor élem csak bele magam a kislányba, addig nem.

Bettike nem most kellene nem megjönnie? Lehet hogy azért érzed a mensi szerű dolgokat.

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Dalmicsek:remélem minden rendben van Muffinnal és már ébren van, lábadozik.

Spumilla:örülök hogy Lili is jobban van, és lassan mndenkinek megoldódik a kutyusos dolgai.

Irbill:köszönöm a sok infót, majd megyek kérdezősködni is csak ebben a melegben és a mostani lelkiállapotban nem szeretném..

Lányok, szerintem tényleg csak növöget a babánk,azért vannek ezek a húzódások,görcsök én mindig jó jelnek veszem, mert más bajom nincs is, a mellem érzékenysége elmúlt, de el kezdett hámlani a bimbóm, szóval próbálaom kenegetni.

Timi: ne izgulj már ezen a terhességi koron, mindig úgy számold ahogy a doki mondja és ahogy ő láttja a z UH-n.nekem is most kedden azt mondta, hogy éppen 11hetes vagyok, pedig 11+2nek számoltam a múltkori uh-szerint, szóval néha elmérnek pár mm-t és a napokkal is variállnak.

dr nono: Hát már egy éve dolgozom itt, fél éves szerzőséses hosszabításokkal gyeses helyén. Örültem, hogy megtudtam hogy a gyeses megint babát vár szóval újból kiesik a melóból, vissza se jön..anyum mondta hogy hülye vagyok hogy nem vártam ki amíg véglégesítenek, és lett babám...hát úgy voltam vele, hogy sose lehet megfelelő időpontot találni a babázásra, mindig lehet a munkára,anyagiakra bármire fogni hogy miért nem tökéletes a helyzet a gyermekvállaláshoz, a másik az hogy nem akartam úgy hogy amikor már szeretnék program szerint is, addigra "begörcsöljek"és a ciklusaimat hőmérőzzem stb..és a sors engem igazol, mert a myoma okozhat meddőséget, ha nagyobbra nől, és már ébvek óte fájt a hasam mensi alatt és előtt egy héttel, szóval minden hónap kínlódás volt mensi szempontjából..
Nah eltértem a dologtól, szóval bementem ismét szerződét hosszabítani,amikor láttam a papíromon hogy csak szept.30ig lesz hosszabítás,szóval csak 3hónapot kapok...a munkaügyis azt vágta erre, hogy bizti a Gyes-nek járt le a gyes vagy vmi ilyen miatt rövidebb ideig van hosszabítás a helyére...nah én felvilágosítottam hogy kb.11 hetes terhes vagyok,le is döbbent de szerintem egyértelmű hogy ez miatt nem hosszabítottak fél évre, nehogy a szerződés aláírása után azt mondjam hogy heló megyek táppénzre decemberig..mondta hogy lehet még hosszabítanak, de 24hets leszek kb. szept. végére szóval nem hiszem hogy engem szeretnének alkalmazni, a meló meg kemény és már elvileg csak kettesével oszthatnak be...de elszólta magát a részlegvezető hogy sokat leszünk egyedül nyáron is, van 3 napom is ebbe a hónapban amikor egyedül nyomom...és napi3-8 császár átlagban van az új helyen, akiknek segíteni kell mikor tussolnak, nehogy vmelyik eldobja magát, meg óránként észlelni,inf. stb..mellette meg ott a többi megszült anyuka is..35ágyas az osztály..

szóval eddig kifacsartak, szétdolgoztattak, a nőgyógyról sokszor sírva mentem haza, annyira kimerítő volt és lelkileg is megterhelő, soha nem vettem ki egy hétnél több szabit nehogy mások miattam dolgozzák szarrá magukat és hát mégis én ezt kapom...most aug.ban is egy hetet veszek ki mert kifestenénk mire jön a baba szép legyen a ház, és erre a vezető mondta hogy meglátjuk, mert sokan mennek aug.ban szabira...nah akkor fűzte oda hogy sokat is leszünk majd egyedül..

nah mind1 majd a jó része, hoyg pihizhetek és sokkal aktívabb tagja lehetek a fórumnak , ha már nem kell melóba járnom.

Kép
Kép


Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület
 
 


elköszönök mára, majd hétvégén igyekszem jelentkezni :D mindenkinek kellemes napot :D
Dalmicsek majd írj a kutyusról :D

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


Halacskalány,
üdv közöttünk. :)

Én májusban múltam 35. Nlzs-vel ketten nyomjuk ennyi idősen. :) Meg talán még Zsuzs. Igaz?

Te is elmúltál már?

Dalmicsek,
kutyiműtéthez sok szerencsét kívánok!

Mi hétfőn voltunk kombinálton. Az uh jó volt, édes volt a bébi, össze vissza forgolódott. Mindene megvolt. :)
A véreredmény 1:2700 lett Down-kórra, ez negatív, bár amikor a fiammal 1:14000 volt, az jobban tetszett. De mi úgyis megyünk amnióra. (Előre félek tőle.)
Hétfőn voltam 13+3, a CRL-je 76 mm volt. És tobb mint két centi a kobakátmérője. :) Kis buksi. :)
A hasam egy-két napig jobb volt, most az előbb megint fájni kezdett...
Vasárnap pár napra lemerészkedünk a Balcsira, remélem, minden rendben lesz, így hasfájósan félek elutazni, de remélem, nem lesz gond. A vízbe én sajnos nem merek bemenni, annyira hajlamos vagyok a fertőzésekre, nem akarok kockáztatni. Pedig a hátamra ráférne egy kis úszás.

Sziasztok.

Kép
balimamika
 
 


Ja, és az utóbbi két este mintha a bábát éreztem volna mozogni, ahogy a hasamra tettem a kezem. Nagyon finom kis mozdulatok voltak, de olyan édesek! Persze ez még nem tuti, de még annak hinni is jó!

Kép
balimamika
 
 


Nlzs: gratulálok a következő lehetséges fiúhoz..majd utólag megláttod hogy így kellett alakulnia és fura lenne, ha máshogy lenne...majd a srácok hozzák a lányokat, akiket ugyanúgy a szívedbe fogadhatsz mint a saját gyerekeidet.
Anyuméknak is mi négyen vagyunk lányok, és anyu is ebvallotta utólag enm bánja, fura lett volna más nemű babát pelenkázni, vele foglalkozni, az unokánál is örülne nagyon ha lány lenne, de ha fiú az se baj kell egy kis újítás a családba..

Nyufó:hát veszítettem a munkakedvből, néha eszembe jut, milyen jó lenne nekem is keresztbe tenni nekik és most nyár közebén fölrakni a talpam hogy sorry akkor már nem bírom a melót..de sose voltam se haragtartó, se bosszú álló, és tudom hogy a benti lányok szívnának akik semmiről se tehetnek.

Kép
Kép


Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület
 
 


Krisztin:de jó hoyg neked ennyi "lábad" van, irigykedem is, de bizti sokat seggelhettél hogy íg ylegyen és most nem is csodálom ha a hátad közepére nem kívánod a sulit.

Kép
Kép


Dokinál controll: Okt.04
avrenim
Budapest XVII. kerület
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?