Új privát üzeneted érkezett!

Szió!

Hibernia..megértelek, bár Gabi napközben azért el-elalszik 20 percre..ha mázlim van akár 1 órára is néha :D De összességében nem alszik többet éjszakával együtt 11-12 óránál ha meg ébren van akkor nincs megállás... nem lehet letenni mert hamar elunja és vinni kell körbe-körbe a lakásban magyarázni és mutogatni a dolgokat..na azt csípi. És nálunk már 3 hete megy az elfordulás 90 fokban..de legalább nem vagyunk egyedi esetek :D Amióta hazahoztuk tornázik és hason "kúszik" bár ez túlzás de elmászik. Én büszke vagyok rá :D Na nem mondom hulla fáradt tudok lenni de szerintem ezt a fáradságot majd meghálálja.. Apósom mondta, hogy a férjem is ilyen volt és amúgy mérhetetlenül okos ember szóval lehet benne valami amit orsi írt. Én azt várom, hogy majd lekösse a játszószönyeg mert az még nem érdekli... de aért így is an, hogy 5-10 percre is belemélyed a karika mintás pára nézegetésébe vagy macikkal társalog a rácsvédőn :D

Na de összességében mi szerencsésebbek vagyunk mert 13-14 óráig azért alszik Gabi valamennyit viszont este kellni kell hozzá és 4 fél 5 körül indul a nap... szóval ez van :D De lesz ez még így se..nyugodj meg :lol:

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Jajj, Barba..mindíg elfelejtem, nem váltok dokit mert mérhetetlenül meg vagyok veleelégedve + a MÁV-ban a szülészet írtó profi...azt a 3-4 napot meg kibírom majd 2. gyerekkel.. akkor már fel leszek készülve valamennyire. De amúgy inkább egy profi szülészet és nehézkes csecsemősök, mint fodítva.a szülészeten az életünk is múlhat a dokikon adott esetben.
Igazából most sokminden lesokkolt, Gabi megérkezése, a császár, a bunkó növérek, azt sem tudtam mit csináljak, a férjem pont elutazott szóval nekünk nagyon sokminden öszejött.. 2.-al remélem rutinosabb és nyugodtabb leszek :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Tényleg akkor a talira találjuk ki valami időpontot. Akkor ha Hibernia elutazik ne tegyük át aug 20 utánra, hogy legalább Mayday ott tudjon lenni?

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 

 
 

Ja..na most már befejezem ígérem :oops: :D
Köszönöm a vonalzó dícséreteket, amúgy csináltattam még egyet arra is kiváncsi leszek aztán meglátom melyik tetszik :)

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Sziasztok!

Sajna nem nagyon van időm, mert Gréti 2 napja ordít, szinte állandóan, vagy csak nyöszörög, de mindig kézben akar lenni..... én meg kezdek hulla lenni :evil: Most is itt szuszog a vállamon :D olyan édi, csa tök jó lenne, ha végre aludna kicsit!!!!

Zsu, a vonalzód nagyon tuti! Akkor ti nem is mentek már koponya meg hasi uh-ra? Mert a Mávban nekünk is megcsinálták, vagyis a zárón rajta van, de a gyerekdoki meg elküldött, azt mondta, hogy 6 hetes és 2 hós kora között kell menni. Persze időpont nem volt a budai gyerekklinikán, mert mi területileg oda tartoznánk, de védőnő ajánlott egy magán uh-t a 12. kerben, ahol állítólag csak 6ezer, oda gondoltam majd, hogy bejelentkezem.

Tali nekem mindegy mikor lesz, csak augusztus 21-én esküvre megyünk, az sajna nem jó.

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Zsu, kíváncsi vagyok nektek milyen tapasztalatok lesz az esküvővel, mármint Gabi hogy bírja majd. Bár biztos nem lesz semmi gond! Én kicsit félek tőle, mert mi egy elég nagy esküvőre mennénk, olyan, ami már ebéddel kezdődik... szóval nem tudom mi lesz....bár addigra majdnem 3 hósak leszünk.

Hibernia, tartsatok ki! Bár most az utóbbi 2 napomat nézve át tudom érezni a helyzeted :( De látod 2 évesen már mehet az IQ teszt és lehet, hogy egy kis zsenivel van dolgotok! :D :D :D

Kati, mindig olyan jó kajákat eszel, hogy én is miután olvaslak, ennem kell :lol: most is a maradék jégkrémet fogom felfalni dinnye híján. Bár én dinnyét nem merek enni Gréti hasfájása miatt.... szinte alig merek almán kívül más gyümit enni. Vagy szerintetek ez hülyeség, hogy ennyire szigorúan tartom ezt? Mert védőnő szerint mondjuk nem ezektől fáj a hasa, hanem csak úgy..... :shock:

Vettünk tegnap Gripe watert, de még várok vele pár napot, mert 1 hós kortól lehet adni. Nagyon bízom benne!!! Törpiéknél is ez vált be, ha jól emlékszem, meg Csöpplányéknál is. Mi az Infaolt már nem itatjuk vele, mert az elején picit segített, aztán már a dupla adag se :?

Mayday, tarts ki! A tej dolog tuti csak átmeneti, szerintem is a kánikula is bezavarhat. Én is most gyakrabban etetem Grétit, lehet nekem is kevesebb a tej, mert pár napja alig csöpög, eddig meg, ha felsírt a gyerek, nekem már folyt a tej :shock:

Csöpplány, a fotók nagyon jók a gmailen, hordozó kendő nekem is kell. Honnan rendelted? A büfiszemléltetés meg nagyon tuti!!! Baluval elmehetnétek ilyen bemutatóra, annyira jól tűrte a szemléltetést :lol: nagyon édi! Ki is próbáltuk, az ülős póz be is vált!

Kati, Kendra is nagyon édi a fotókon!!! Az az előke :lol: :lol: :lol:
Majd teszek fel én is most már új képeket.
Ja és a hasvágások nem is olyan gázosak ám! Enyém sokkal nagyobb és rondább :cry: és nekem is van hasam még rendesen sajna :oops: de még bízom abban, hogy megy le belőle. Főleg, hogy Grétit cipelem egész nap :lol:

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


ja és szerintem azért is van "kevesebb" tejunk, marmint, hogy nem folyik agyba-fobe, mert beall a kereslet-kinalat egyensuly.
s.orsi
 
 


Sziasztok!

Előre is bocsi,nem tudom ki mit írt,csak a témákra emlékszem valamennyire.

Bukás:elvileg figyelni kell rá,mert ha nagyon sokat bukik a baba,és nem csak időben sokszor hanem mennyiségileg is,akkor érdemes megmutatni dokinak,mert akár refluxos is lehet.Állítólag nem baj,csak akkor kaja előtt adni kell neki valami spéci tápiból,és utána lehet folytatni a kajálást.Elvileg kinövik a babák,általában a felállással,vagy a hozzátápival.

Vonalzó:nagyon cuki mindenkié :)

Mayday:nehogy megijjedj hogy nincs tejed,mert ez biztos nem így van a te esetedben.Ha jól tudom nálad szépen szopizik Bálint.Valószínű hogy tényleg a fejlődési ugráshoz értetek és azért érzed úgy hogy megcsappant a mennyiség,de hidd el hogy Bálint meg fogja magának csinálni a kellő mennyiséget.

Gripe water:hát igen,úgy néz ki bevált,bár még így is vannak görcsök,de a kezdeti 4-5 óra helyett 4-5 perc naponta.

vizsgálatok:én úgy tudom hogy csak a csípőszűrés kötelező.Hasi-,koponya-,csípő-ultrahang meg akkor ha valami gáz van,vagy dokija válogatja.Mi pl csípőuh-n nem voltunk.

Hibernia:lehet benne valami amit orsi ír.Majd ha nagyobb lesz akkor kiderül.Addig meg kitartást nektek!

Kúszás nálunk is van,felmászik az ágy másik végébe,na meg a forgolódás is.Egyszer volt hogy felkúszott teljesen a fejvédőig és ott keresztbefordult.Mindezt hajnalba,mikor kómás voltam,aztán megijedtem mert először nem találtam a gyereket :D Megállt bennem az ütő :D :lol:

Nadi:hibernia:köszi a képdicséretet.Balu azért tűrte ilyen jól a szemléltetést,mert tényleg büfiztettünk,mert kaja után csináltam a képeket :D

Hordozókendő:nagggyooonnn jó,Balu szereti.Viszont egy nagy hibája van.Baromi meleg.....Bár megoldom mert amennyire tudom lehúzom a hátáról a kendőt és inkább fogom a kezemmel a kis hátát,és csak akkor húzom vissza a hátára a kendőt amikor csinálok valamit és a kendő tartja míg én ténykedem.
Én innen rendeltem: http://www.bababolt.com/index.php?/hord ... -kend.html

Kendra:nagyon szépen növöget ő is!És az az előke nagyon brutál! :lol:

Tali:nekem általában bármikor jó...de tényleg kellene lépni,ha akarunk hiberniával is talizni.Lehet kellene most egy hiberniás tali,aztán aug 20 után egy mayday-es tali :lol: Hibernia ha jól értetem kövi hazajöveteletek majd csak ősszel lenne.viszont akkor tuti enyhesebb az idő mint most.Fogalmam nincs hogy lenne jó.Ráadásul folyóparton jobban le lehet égni.Na most jól megkavartam magam xD

Mi egyébként jól vagyunk.Tegnap zűrös napunk volt.Voltam két új Barijelöltnél.Az egyik csajjal még terhesgondozáson ismerkedtem meg és végül 3 nap különbséggel szültünk.A másik meg a klímaszerelő felesége,akinek van egy 16 hónapos kisfia,aki szintén korababa volt.Délelőtt az előbbinél voltam,délután az utóbbinál.Aztán este anyunál,aztán meg másfél órát küzdöttem Balázzsal mert nem tudom mije fájhatott,de nem volt neki semmi se jó.Egész nap csak reggeliztem meg valamikor 22 kor tudtam enni egy falatot.Kicsit ideges is voltam,mert húzós nap volt,meleg is volt,éhes is voltam,és Balu is csak sírt :( Aztán végül befeküdtünk az ágyba és a kis lábát toltam fel a hasához aztán kiegyenesítettem és ez tetszett neki.De tuti nem a hasa fájt,mert a jól bevált alkaron fektetés,meg a hasmasszázs meg a cicizős póz se jött be,pedig ezek mindig beváltak.Meg nem is húzta úgy össze magát,nem húzta fel a kis lábát amikor "görcsölt".Aztán végül eközben a torna közben hirtelen filmszakadás volt nálam,és a telefonra ébredtem,mert anyu hívott hogy sír-e még Balázs.(kértem egy kis telefonos help-et anyutól)Aztán így aludtunk egymás mellett kb fél 11től,hajnali 4ig.Aztán ő evett és aludt is békésen tovább.Ja és mikor behoztam neki a kajcsit a szokásos tombi (mindig sír míg meg nem kapja a kaját,de csak hajnalba...szerintem ilyenkor már nagyon éhes,főleg mióta ilyen sokat alszik egyben) helyett békésen nézegette a plafont és akkorákat vigyorgott hogy csak lestem.Édes pofa! :D Én meg nem bírtam aludni és elmosogattam,beszedtem a száraz ruhát,összehajtogattam,elpakoltam,kiteregettem a mosást,amire délelőtt óta nem volt időm.Hát kb ennyi volt velünk tegnap.Ma voltunk délelőtt vásárolni még a nagy meleg előtt,azóta meg végre punnyadunk.

Na ennyire futotta...puszi.Ja még annyit hogy sms-re még mindig semmi válasz.Nem tudom mi lehet velük.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Jajj azt még elfelejtettem,hogy Balu ma reggel óta 140-et eszik. :shock: Ez 40-el több mint az eddigi.Igazából most lenne 6 hetes ő is,lehet hogy azért ugrott meg egyik napról a másikra az adagja?

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Hali!!!

Köszi Lányok a tanácsot és a nyugtatást,én is remélem,hogy lesz még elég tejci,igyekszem nem stresszelni a témán. :D

Csöpplány,Balázs,hogy viseli,mikor ilyen sokat mentek egy nap?
Ezen jót somolyogtam:mikor kómás voltam,aztán megijedtem mert először nem találtam a gyereket Very Happy Megállt bennem az ütő Very Happy Laughing Bocsi,tudom,hogy nem vicces.. :oops:

Most ennyi,fiatalúr felébredt az 5 perces alvásból. :roll:

Kép

KépKép
mayday
 
 


Mayday:semmi baj :lol: így utólag már én is mosolygok rajta,tényleg mókás volt.Ráadásul nekünk elég nagy kiságyunk van,ami később ifjúsági ággyá alakítható,így néha elveszlik benne a gyerek :lol: Kép Balázs így mászik el a kiságyba,na meg ki is lóg belőle
Volt egy jobb kép is,de azt nem találom.Egyébként a fekvőfelület 70*120-as,és még így is 2kicsi" neki :D

Balázs jól tűri a mászkálást,általában végigalussza az egészet.Tetszik neki a friss levegő na meg hogy tologatom a valagát :D [/img]

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Kép Így fordultam keresztbe a fejvédőnél,anyára meg a frász jött hogy hova tűntem

Na ezt még el kellett küldenem :D Ez az ominózus eset amit fentebb leírtam.Mondjuk akkor még pici is volt.Sztem alig 3 hetes lehetett amikor ezt művelte.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Brutál sz@r délutánunk volt..a kezem majd leszakad annyit cippeltem ezt az 5 kilós bömbi bajnokot.. azért édes pofa, apa hazajött az ő karjában bezzeg bedopta a szunyát.

Na amúgy nálunk 5 kor volt utoljára kajcsi azóta volt vagy 5x cicin de egy grammot nem evett ki..pedig tejci an... de akkor miért csinált úgy mint aki éhes? Na mindegy..azt már látom nem az a könnyen megfejthető fazon :D fél 9kor fürdi aztán vacsi..már ha hajlandó enni....
Igaz 5re bekajált már 730 grammot az egész napi adagja max 800 lehet ez volt a gond.. na de nem agyalok.

Kitartást a nyűgös babákhoz!
Nadina én is kíváncsi vagyok nagyon Gabi mit fog szólni az elmenetelhez... sógorom lagzija lesz laza 150 fős lajosmizsén. Este 6kor lesz a ceremónia 8tól vacsi... most azon filózom mi tévő legyek hagyjam majd ott a vacsit és ahogy itthon szoktunk legyen fürdi lefekvés (én e elé hajlok) vagy borítsak fel mindent és maradjunk vagy 10ig.... a majd úgy is meglátom :D
Ha akarunk hiberniás talit akkor azt jövőhétre össze kellene hozni!!!!!!

Na megyek

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


No,talán lesz egy kevés időm.

Csöpplány,mintha Bálintot látnám a kiságyba.Nekünk dettó ilyen ágyunk van,ő is ilyen "sok" helyet foglal. :lol: A láb kilógós kép haláli édes!!!

Zsu,mi is szenvedtünk m,szóval nem vagytok egyedül.
gondolom ez tök megnyugtató. :D

Ma jól megkavarta a fiam az esti programot.Ugye 7-fél8 körül fürcsi van,aztán kaja és alvás.6fele megébredt a Csöpp,gondoltam de jó,eszik egyet és fürdésig még simán elleszünk.Ja,gondoltam én.Elkezdett enni 6után.Egy cici 50,üvölt.Ok,jogos ez nagyon kevés.Másik cici,70,még mindig nem elég.Vissza elsőre,40,azzal már jól lakott a Kincsem,de fél 8ra végeztünk.Megfürdettem és ilyen nyugodt fürcsink még nem volt,jót dumcsiztunk közben. :D Most alszik...de meddig?????

Délután aludt be:
http://www.youtube.com/watch?v=b3mOLJvbBwQ
:D :D :D Így csörög a telóm,pont hívtak és feltűnt,hogy Bálint nyugszik.Megpróbáltam,hátha,és bejött.He,örülhetek,többet úgyse fog. :?

Kérdés:Bálintnak folyik a nyála mikor alszik.Másnál van ilyen?

Kép

KépKép
mayday
 
 


Ma mi is egész nap nyögtünk. Álljon már be az időjárás egy állandó tök mindegy milyenre, csak ne változzon folyton! :D

Viszont van jó hír is: az ekcéma szinte teljesen eltűnt a Heim Pálos csodakrémtől. Nem is hiszem, egy nap alatt! Tök durva!

Samunak nem folyik a nyála alvás közben. :) Ez aranyos! :)

Holnap úgy döntöttem, Anyuéknál dekkolunk. Így legalább szopik között meg tudok majd inni egy kávét, vagy eszem valamit, vagy talán még alhatok is egy picikét... De az is lehet, hogy napozok vagy medencézek egyet. Végül is holnapután 6 hetesek leszünk!!! Végre, végre! :D
A mai nap extra brutál volt. :( Nagyon fáradt vagyok. Most várom a következő szopit, hogy aztán alhassak. Ha Ő is úgy gondolja... :D

Ma megkaptam az engedélyt Apától, hogy megrendeljem álmaim babakocsiját! Már kezdtem kiakadni ettől a kicsit lestrapált örökölttől. Vera, ne sértődj meg! (Bocs, de néha Nővérem beleolvas a fórumba, amióta megírta Samu születését Nektek...) Szóval a Babának nagyon kényelmes, nagy mózeskosaras, de nekem nem a legpraktikusabb... Alig fér ki az ajtón, és a kerekei sem a régiek már...

Na, lezuhanyzom, mielőtt Samu reklamálni kezdene.

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Sziasztok!
Jó reggelt! Úgy látom most jogos ez a köszöntés! :D
Én vagyok az első! Vagyis remélem!
Kendra este 6 kor evett, utána fürdetés volt, és Mayday-el kell, hogy egyet értsek, ugyanis nekünk sem volt még ilyen nyugis fürdetésünk! Aztán hajnali 3:45-kor reklamált, hogy éhes! Most alszik, remélem még azért sokáig, mert 10-re körmöshöz megyek, és jön velem! Szeretném, ha átaludná az egészet! :D Szóval a hajnali kelés után gondoltam alszom még, de a nagy kutyám felkeltett, mert a füle tele volt "fülzsírral" - bár náluk nem az - és rázta a fejét, felhívván a figyelmet, hogy ki kéne tisztítani! Na ez volt 6-kor! Azóta fent! :cry: :roll: :x De nem baj, mert legalább már hajat mostam, és félig meddig elkészültem, nehogy rajtam bukjon a mutatvány, hogy nem érünk oda 10-re! :D

Mayday!
Lehet mi bevezetjük, ezt a szopi utáni fürdetést! Nálunk nagyon bejött! :D Kendrának sem folyik a nyála! Legalább is még nem vettem észre!

Csöpplány!
Balázs annyira édes! És egyébként Kendra ugyan ez lenne, ha az anyukája nem rakott volna oda plédeket! Én azért féltem, hogy amikor alszik, nehogy a lába vagy a keze beakadjon amikor "tornázik" álmában! Ezért nálunk végig finom puha pléd van, amihez a fejét hozzá is teszi úgy alszik! Majd dobok olyan képet g-mail-re, ahol a fejét hozzá "tolja" a pihe-puha takaróhoz! :D

Zsófesz!
Van esetleg fénykép álmaid babakocsijáról? Kíváncsi lennék milyen! Nálunk a sétával az a baj, hogy 1000+1 szúnyog van! Úúútálom őket, és annyira félek, hogy találnak egy kis helyet, és már a babakocsiban is vannak! :o Bár most kinéztem egy ultrahangos szúnyogriasztót! Nem olcsó, de lehet megpróbálom, hátha beválik! Ki tudja! Mondjuk a szobájában van, és úgy vettem észre, nincs is nála szúnyog! Remélem ez így is marad!
Az meg, hogy az ekcéma elmúlt szuper jó! Nekem is van, azt mondják rá, hogy "velem született" :D! Jó mi? Aztán amikor úgy gondolja elő jön! Na meg ha tejet iszom, akkor iszonyatosan! :evil:

Nadi!
Szerintem dinnyét lehet enni, az viszont mindegy, hogy görög, vagy sárga, amelyiket szereted! De szerintem Grétinek nem lesz baja tőle! :D Egyébként én szinte majdnem mindent eszem! Kivéve persze azokat a kajákat amiket tényleg nem lehet, hüvelyesek és társai! Bár már úgy ennék egy jó kis lencse levest, vagy zöldbablevest, de hát nem lehet! Ez van! :( A képeket meg természetesen várjuk! Kíváncsi vagyok Gréti mennyit nőt már! :D

Most megyek, mert még készülök, aztán remélem Kendra húzza 8-8:30-ig az lenne a legjobb! Szép napot Mindenkinek!

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Halihóó..eh tegnap 2 órát altattunk én 10ig bírtam aztán átdobtam apa kezébe a kölköt mert a tegnapi nap után eleve hulla voltam, erre el sem akart aludni kis töki..szóval kibuktam kicsit..remélem kisGabi nem haragudott meg :oops:

Amúgy a fürdiket próbálom úgy belőni, hogy ne legyen éhes mint az állat, de utána vacsizhassunk egyet ez eddig sikerült, kivéve tegnap.... későbbre tettem a fürdetést hát nem kellett volna...

Ma végre alszik 8:30 óta..de azthiszem max 20 percem van még aztán jön a nyüszi... nem egyszerű mostanság de ez van

Barba te iszol kávét?? Jajj hogy innék én is de nem merek, így is pörög a gyerek szine egész nap.. tegnap pl 24 óra alatt 9 órát aludt..nem tudom hogy bírja- szóval attól félek, ha meginnék egy kávét még rosszabb lenne, vagy van erről valami tudomásotok, hogy hathat a gyerkőcre?

És a Ti babátok hogy bírja a sok jövést menést? Nekem még az új emberek után - bár élvezi a társaságot- de bepörög teljesen...

Persze lehet alapból túlpörgeti magát nem is filózom ezen.

Holnap nem lesz velünk apa, öcsinek lesz legénybúcsúja..előre félek... utálom a magányos éjszakákat, remélem nem lesz gond.

Na megyek valami apró nyüszit hallok....

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


zsu, pont ezt akartam kérdezni, hogy kávééééééét? :lol: :lol: fél karom adnám egy tejes kávéért is, de nem merem bevállalni... :roll:

illetve ti esztek / isztok mindenfélét? én kb csak krumplit, rizst + húst és vizet iszom meg nestea-t... se tejtermék, se kávé, se tea ugye (meg csoki sem, mert abban is van koffein), se gyümik, se zöldségek a hasfájás miatt, se rostos üdítő... kezdem kicsit unni... :roll: :roll:

a tegnapi zéró szundi után most az éjjel sem volt túl jó, 10-kor letettem és már 2-kor nyökögött, fogtam kicsit a kezét, fél óra alatt elaludt, majd 4-kor ugyanez, nyökögött, fogtam a kezét és újra elaludt, de csak 6-ig. :? az egész napi pörgés után 8 óra kicsit kevés alvásnak...

nektek amúgy mekkora a poci? én attól tartok, a miénk túl nagy... így oldalra is nő... :( lehet küldök képet a közösre, aki nem szégyell, küldene csak összehasonlításként? tudom, minden babának a nagy a hasa, de Petié gigászi... pedig nem is eszik már sokat 550-700 között naponta...

csöpplány vicces ez a Balumászka... :lol: nem tudom, miért mocognak el, de tök mókás... :D nekem az tetszik, hogy takaróstól mozognak, azt is viszik magukkal...

kötést amúgy honnan tanultad? képzeljétek, van egy zsákunk tele rucikkal a sógornőmtől, tegnap míg Apuval sétáltak, kiválogattam azokat a ruhákat, amik jól jöhetnek kinn (meleg plüssrugik pl) erre a zsák alján találtam egy szövött hordozókendőt. :lol: kicsit olyan volt, mint a Dumb & Dumberben tudjátok, hogy "neked végig volt egy tartalék-kesztyűd"? :D Itt nézegettem, honnan rendeljünk, erre itt volt. :shock:

ja és nektek melyik pelus vált be? mi eddig Pampers 1-t használtunk, 2-5 kg-ig asszem, de mindig kipisil mostanság... :( vettünk Huggies 2-t, 3-6 kg, de az ugyanakkora szó szerint ergo ebből is kipisil, úgy kel reggel, hogy az oldala vizes...

hibernia
 
 
 


bocs, lehet megint felmegy majd egy-két anyukaban a pumpa, de mar ez sem "divat", hogy nem szabad mindent enni, ha szoptatsz. na jo, nem kell egyszerre 4 tanyér zoldbablevest meg naponta kaposztat enni, de meg lehet probalni egy picit. ugyanez a gyumolcsokkel. én pl nem birtam megallni, hogy a cseresznyeszezont kihagyjam, vagy most mar van sargabarack. napi szinten eszem a sargadinnyét és semmi baja a gyereknek. szoval itt azt tanitjak, a szoptatott babaknak ugy kell az izérzékét finomitani, hogy mindent kell enni, ami jol esik a mamanak, de csak mértékkel. a tej ize valtozik, attol fuggoen mit eszunk. Ha fanyalog a baba egy jo fokhagymas kaja utan, akkor esetleg azt ki lehet szurni és kevesebbet enni. (jelentem, mukodik a dolog!)

a hasfajos gyerekek, mint ahogy észrevettétek, az ido teltével kevésbé lesznek hasfajosok. és nem biztos, hogy az az ezer féle szer hat, amirol itt mindannyian irtok, hanem egyszeruen az, hogy a gyerek gyomra lassanként hozzaszokik a kajalashoz és az emésztéshez és igy egyre kevésbé gorcsol. Ugyanugy, mint a sok terhesvitamin, amit szuper marketingesek Mo-on reklamoznak (és ez oriasi bevétel a gyogyszeriparban), a grip water és tarsai is nagyrészt marketing. de arra jo, hogy az anyuka megnyugszik, mert végre kapott vmit a pici, amitol (allitolag) nem faj a hasa. én nem hiszek az ilyen szerekben és szerintem felesleges is, kivéve, ha az orvos ir fel vmit...
s.orsi
 
 


de aranyszabaly, hogy legjobb, ha mindenki a sajat belatasa szerint cselekszik. az anyai oszton ritkan téved!
s.orsi
 
 


Hali!!!

Kaja-pia:egyetértek Orsival,ez a kaja dolog szerintem is kicsit túl van parázva.Kávét iszok,ihatok is.Napi 1 reggel,ok,az igaz,hogy tejes,de kávé.
Ugye elvileg tilosak a "K"-s kaják.Múlt héten ettem főtt kukoricát(elfelejtettem,hogy tiltólistán van :roll: ) és nem volt hasfájás.Jött egy ismerősöm,mondta,ne egyek paprikát.Azelőtt 3 nappal ettem lecsót,nem történt semmi.Persze,Bálint sírdogál mindennap,de tuti,hogy nem a hasa miatt.Bár az a baba aki alapból hasfájós megint más tészta.

Tehát csak az én fiamnak folyik a nyála. :? Lehet hülyeség,meg tom,hogy nagyon korai lenne,de nem elképzelhető,hogy útban van egy fogacska?Csakmert az alsó ínyén van egy pici fehér kiálló pöttyféleség.Lehetséges lenne?Azt olvastam,van olyan baba,aki foggal született.Ezek után én már nem lepődök meg semmin.

Hibernia,Bálint hasa is oldalra nő.Csak akkor domborodik előre,ha bekajált.

Ebben a hirtelen növekedésben is van valami.Reggel evett egy ciciből 90-et,másikból 70-et,kb fél óra múlva megint 70-et.Az másfél óra alatt 230. :shock:

Pelus:mi tescosat használunk,3-6 kilosat,jó is,olcsó is.Gazdaságos!!! :lol:

Barba,örülök,hogy elmúlt az ekcéma!!! :wink:

Még gyüvök,de teregetni kéne...

Kép

KépKép
mayday
 
 


ja és elfelejtettem az elobb a kuszo-maszo babakhoz:
nalunk nem maszik sehova, mert nincs helye a mozeskosarban, én csak akkor tettem oket a kisagyba, amikor mar kinotték a bolcsot.

haaaat és ami a hasonalvast illeti. na ez az ami itt szo szerint "tilos"a bolcsohalal veszélye miatt, hason altatni egy csecsemot (vagy egy agyban aludni vele - ennek ellenére én is egy agyban aludtam az elso két hétbén a picivel, mert egyszeruen elaludtam szoptatas kozben...), . viszont van aki csak igy tud. én csak két honapos kortol kezdtem oket hason altatni, amikor mar tudtak fekvotamaszozni és akkor is sajat felelosségre, a doki nagyon haragudott miatta.
ennél a dolognal tizévente valtozik az orvosok véleménye, én is ugy nottem fel, hogy hason aludtam, akkor még azt tanacsoltak. amikor az elso fiam szuletett akkor az oldalfekvést (kitamasztva a gyereket), most pedig mindenki a hatonalvast ajanlja, addig amig a baba nem forgolodik egyedul.
szintén nem tanacsos takarokat stb tenni az agyaba, ami ala bebujva megfulladhat. elvileg takaroval nem is szabadna betakarni, hanem csak halozsakban szabadna altatni, mert az ala nem tud bemaszni...
s.orsi
 
 


mayday, fogzás? lehet... télleg én már mindent elhiszek... :D
látom, nálatok is megy a maratoni szopi... én ettől őrülök meg, 8kor kajál 50-et aztán pihen 10 percet, kér még, eszik 50-et, aztán pihen, stb stb - elhúzzuk a kaját 1,5 óráig mi is... :?

amúgy voltunk dokinál, azt mondta, tuti én eszem puffasztót. :evil: de mit? rizst? húst? illetve volt egy tippje, hogy talán tejcukker érzékenység. szerintem meg ez csak találgatás... eh... aztán lehet szimpla hasfájás a dolog és kinövi...
a nem alvásra azt mondta, ez így okés, hiszen éjjel alszik... szóval ha aludna nappal - éjjel is szirénázna. így ezt eddig megúsztuk. :) :)

Peti amúgy csak hason alszik jól, mert háton, oldalt kalimpál és felébred... mi is hason nőttünk fel, tudom, hogy elvileg a mostani trend szerint tilos hasra tenni őket, de ezek a módik folyton változnak... a kórházban nekem a hátra tételt is megtiltották, ott a fektessük oldalt volt a nyerő... hát ehhez képest mi hasra tesszük... :roll:

hibernia
 
 
 


illetve ti honnan tudjátok, hogy elég neki a kaja??? egyszerűen nem tudom megállapítani, mikor nem kér már többet...

se cumisüvegből, se ciciből nem látom, mikor fejezi be, hogy kész, töltve van...

mennyit is adtok alkalmanként / naponta? mi most 4,4 kg-osan tartunk napi 600-650 körül, 5x eszik kb 120-150-et...

hibernia
 
 
 


Sziasztok!

Nálunk is tegnap extra brutál nap volt sírás terén. És ma folytatódik azt hiszem :evil:

Csöpplány, Balu nagyon édi, ahogy el tud veszni a kiságyban :lol: :lol: :lol:

Mayday, Gréta se nyáladzik egyenlőre alvás közben, neki inkább ordítás közben jön ki a szájából úgy, hogy kibugyborékoltatja. Talán tényleg a foga jönne már a fiacskádnak? :shock:

Hibernia, én is erre gondolok, hogy tuti én eszem valamit, amitől fáj a hasa.... de már elképzelni nem tudom mi lehet. Szinte már én sem eszem semmit, amiket te is írtál :? tök gáz. Viszont én iszom kávét 1 nap egyet, de csökkentett koffeintartalmút, védőnő mondta, hogy az mehet, de szigorúan tej nélkül. Mert esetleg a tejtől is fájhat a hasuk, mármint, ha anyuka issza.
Persze, amelyik babának nem fáj alapból a hasa ott anya ehet mértékkel bármit, de ha minden etetés után 1 órán át ordít torkaszakadtából a baba, akkor szerintem minden jóérzésű anyuka inkább kihagyja a kajájából azokat, amik esetleg egy kicsit is okozhatnak bajt.

Nekünk a kórházban a háton fekvést nem javasolták, és okkal. Volt, hogy megfordult viszont hátra Gréti és még szerencse, hogy ott voltam mellette, mert félre is nyelt álmában, vörös fejjel riadt fel, levegőt nem kapott, rohantam a csecsemősökhöz és azonnal szippantották ki az orrát és a szájüregét... szóval én ezzel vigyáznék azért. A hason alvás, meg nem gáz, mert, ha kókuszmatrac van, az átlélegezhető és úgy nem tud megfulladni.

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Hibernia,
az okosok szerint egy étkezés kb 20 percig tartson (és ha lehet mindkét mellbol kell kinalni), a tobbi az mar csak cumizas, kozelségre vagyas stb.
én onnan tudom, h elég a kaja, h vagy bealszik és tényleg csak cumikazik a cicin, olyankor abbahagyjuk, beteszem az agyaba vagy ha nem alszik el akkor kikopi a cicit, amikor kész. ha elaludt a cicin, de az elején evett és felébred 10 perc mulva nem teszem vissza mellre, csak felveszem és altalaban megnyugszik és visszaalszik.
ha masfel oraig tart a kaja, akkor ez is lehet a hasfajas oka, mert folyton jon neki az uj adag a még megemésztetlen tejre. és ha egy ilyen hosszu etetés kozben kipiheni magat, akkor utana mar nem tud egy hosszut aludni. nem? (most csak talalgatok)
mit értessz a napi 5x esziken? 5x masfél ora? nalunk 7-8-9 x 15-20-max30 perc a szopizas, mikor hogy jon ki a lépés.
s.orsi
 
 


Hibernia, elvileg statisztikailag :D kilónként 120/150grammot kell ennie egy nap. De ettől lehet eltérő szerintem. Én onnan gondolom, hogy elég neki, hogy bealszik szopizás közben, meg nagyokat nyújtózkodik :D

Zsu, én is egyedül leszek ma este :? férjem megy este évfolyamtársaival ünnepelni, hogy vége a vizsgaidőszaknak. Én is félek, hogy mi lesz...remélem tudunk aludni azért.

Na megyek kajálni, mert most talán bealudt.

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Orsi, még annyit akartam írni, hogy persze én elhiszem, hogy ezek a löttyök, ami hasfájásra vannak nem biztos, hogy használnak, meg marketingfogás, stb.. De az ember megpróbálkozik mindennel, ha lila fejjel ordít a gyerek és tuti, hogy a hasa fáj a tünetei alapján. És hogy idővel elmúlik....persze lehet, vagyis nagyon remélem. De gondolj bele: napi 6-7 szopizás után napi 6-7-szer 1 óra ordítás! Szóval, ha valakinek van erre valami jó megoldása, hogy ezt elkerüljük, akkor várom.
Már arra is gondoltam, hogy elviszem valami magánorvoshoz, mert a mi gyerekdokink elég szerencsétlen....ja és ő javasolta az Infacolt és a Gripe watert is. De úgy néz ki egyenlőre egyik sem vált be :cry:
Tornát, masszázst próbáltuk, nem jött be, hason fektetés is volt, az se, és a hosszú büfiztetés is megvan, de hiába.

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


és azt honnan tudni, hogy eszik vagy csak cumizik? :lol:

hát nálunk még csak kb 2x volt eddig, hogy kiejtette a cicit a szájából ÉS nem kért többet... legtöbbször, ha kiejti, elalszik, 2 perc múlva felébred és újra kér. tudom, gáz a ráetetés, de ha nem kap, az éhség miatt bömbizik...

azon gondolkozom, lehet azért nem alszik, mert folyton éhes... :shock: fene tudja... a hascsikarós éles sikítást már ismerjük, de sokszor éhesen sír asszem, nem is a hasfájás miatt...

amúgy igen, 1-1,5 óra egy kajcsi. most már inkább 1 óra, de az elején hosszabb volt.

látjátok ezért is cink a tejnélküliség... :( sosem lehet kizárni semmit, épp miért sír... hiszen lehet, azért nyűgös, mert éhes.

a hasa szerintetek nagy? most olvasgattam, a puffadtság csomó betegség jele lehet. :?

hibernia
 
 
 


nadina a meleg? ha meleg vizes palackkal melegíted a hasát? vagy ha hajszárítóval fújod egy peluson keresztül? azt olvastam ezek is jók lehetnek.
meg a folytonos masszázs, bicajoztatás, ha nem fáj, akkor is.

amúgy ha ráhajolsz a hasijára, nálatok is bugyborékol? én mindg azt hallom. :? szomorú. :(

ja és 9 óta alszik. :shock:

hibernia
 
 
 


Nadina,
akkor szegényke "igazi hasfajos", mert sok babara csak rakenik, hogy tuti a hasa faj. sokan fardsagukban is megfeszitve sirnak. ezért irtam, hogy szerintem a bélrendszer éretlensége okozza az igazi hasgorcsoket, és ha ez igy van, ezen csak az ido segit, amikor hozzaszokott a hasacskaja a kajahoz + te is jobban megismered a kulonbozo siras okokat. altalaban a 3. honap végére mindenkinek elmulik ez a kolikas idoszak, legkésobb.
igen, én is megprobalnék mindent, tuti, de az se jo, ha te nem eszel mar mast krumplin, meg egyszeru kajakon kivul, mert neked is szukséged van a valtozatos étrendre és azért nem élhetsz hetekig-honapokig olyan kajakon, ami elvileg nem puffaszt...
s.orsi
 
 


Halika..én is MÁV szóval hasonfekvés..első 2 vagy 3 hetében Gabi mondjuk csak háton maradt meg, azóta ez fordult és csak hason laszik jót. De no para. Amúgy azt hallottam pont 2 hónapos kortól fordul elő a csecsemőhalál és spontán légzésleállás nem pedig takaró vagy hasonló miatti fulladás..ezek csak óvintézkedések mivel senkinek fogalma sincsen miért is fordul elő...

Kaja: én oda is figylek meg nem is pl málnát ettem de nem lett bajunk :D

Szopizás..azthiszem én leszek a csődök csődje nálunk napi 10-12x-i etetés van..de ha 10 percet tart már szerencsém van :? Sajna Gabi nagyon mohó egyrészt másrészt kezelhetetlen kaja terén.. 30-40 grammokat eszik néha beüt egy-két 100 fölötti de amúgy fogalmam sincsen mikor lakik jól..szerintem soha sem :D
Na de úgy vagyok vele én a 3 hónapos fordulóban hiszek, akkor talán már tényleg erősödik ő is meg én is na megh a pocak is ami nagyon fontos..szóval majd 3 hónap után próbálom meg "nevelni" és a 2 órás kajákat bevezetni ha ő magától addig nem áll be. Amúgy említettem védőnőnek a bukást azt mondta amíg ilyen brutálul hízik ne törődjek vele, na meg ő 4,6 kiló, szóval kb 600-650-et kéne ennie egy nap a nagykönyv szerint..no mi meg eszünk 800-at azt mondta lehet emiatt is a bukás...

Nade tényleg nem parázom, mert hízik és ez a lényeg.

Mayday: 6 étről még mindíg semmi? Nem lett jobb?

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Na..ez a 3 hónap úgylátom nem csak nálam van jelen mint vízválasztó... én azt várom nagyon pedig még pont ugyanennyit kell hozzá aludni :D
Ja és egyetértek orsival...kajálni kell..persze nehéz megítélni mi az a mi kihathat a gyerekre mert én pl nem csak 1 dolgot eszem így ha másnap sír az egész napi menünk végig kell menni..de igazából szerintem mindegy mit eszek..Gabi sír :?

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


én a 4. hónapot várom, akkor jöhet némi normál kajcsi is juhúúúúú

hibernia
 
 
 


Hibernia,
onnan tudod, hogy eszik vagy csak cumizik, hogy ha eszik, akkor aktivan mozog az egész pofija, lathatoan sziv és hallhatoan nyeli a tejet. ha csak cumizik, akkor csak kicsit mozog a szaja, csukva van a szeme, néha megall, hébe-hoba lenyel vmi kis tejet, de nem sziv aktivan semmit ki a cicibol.

A hasfajos babaknak én is hallottam, a meleg jot tesz. allitolag egy vasaloval megmelegitett torolkozo (de nem forro) csodakra képes.
s.orsi
 
 


Hibernia,
9 ota alszik??? és az éjjel milyen volt?
s.orsi
 
 


én is azért ulok ma a gép alatt, mert a tobbiek nincsenek itthon, a kicsi meg mota felkelt eszik, alszik...
s.orsi
 
 


nem a gép alatt ulok, hanem a gép elott :lol:
s.orsi
 
 


10-től aludt 6-ig... igaz, 2-kor és 4-kor felébredt kb fél órát... nem kajált csak nyünnyögött...

hibernia
 
 
 


de te nyugtattad meg vagy o magatol visszaaludt? és honnan tuttad, hogy nem éhes éjjel? akkor reggel 6kor mega éhes. nem?

nalunk tegnap pl este 9kor szopott, elaludt, 1kor felébredt, szopott, 5kor is és utana 8ig aludt. en automatikusan megszoptatom, ha felébred és kezd sirni.

hasznal valamelyikotok moshato pelust? ha igen, milyet? tapasztalat?
ma ezt nézegetem az interneten egész nap, gondolkozom, hogy veszek egy-kettot, kiprobalni...
s.orsi
 
 


na most ébredt fel, épp szopi...

éjjel jó ideje nem eszik, mert nem ébred fel, álmában nyöszörög kicsit. (ettől csak én nem alszom)

amúgy most reggel játszószőnyegezett aztán ásított 2t, hasra tettem és elaludt 15 perc után...

hibernia
 
 
 


Halihó!

Nyálazás:nálunk inkább lufifújás megy nyálból,mostanság kezdte,nem tudom miért jó neki.Meg amikor az alkaromon fekszik akkor folyatja végig a kezemen :lol:

Alvás:nekem Balu csak hason hajlandó aludni.Próbáltam oldalt de addig kapálózott meg sírt míg vissza nem tettem hasra.Háton nagyon ritkán alszik el.Eddig a 2 hónap alatt talán 3szor sikerült neki.Ha nagyon fáj a hasa éjjel,eddig 2szerr volt ilyen,akkor magam mellett volt az ágyban és ott simán elaludt háton,na meg a pihiszékben.De ilyenkor nem alszik mélyen.Szóval a favorit a hason alvás.Nálunk kókuszmatrac van,na meg légzésfigyelő is,így nyugodtan alszok.Ha hason van és bukik az szépen kifolyik a száján.A háton altatásnál fennáll a veszélye hogy visszanyeli,és esetleg "cigány útra megy" neki.

Evés:én is azt hallottam hogy lehet mindent enni,csak mértékkel és figyelni kell a gyerek reakcióit.Mert a jó tejtermelődéshez sok folyadékra,megfelelő táplálékra sok pihenésre van szükség.

Hasfájás:orsi,amikor Balu 4-5 órán keresztül sír a gyereked és semmi nem használ neki.akkor a létező összes praktikát és cseppet kipróbálod amivel enyhíthetsz a fájdalmán.Én nem fogom 3 hónapos koráig hallgatni az üvöltését,mondván hogy majd kinövi.
Nadina nekünk ami még bevált ha fáj a hasa Balunak hogy az alkaromra fektetem,küldök egy képet hogy hogyan,bár azon apa karján van.Egyébként mint majd a kép is ábrázolja,imád így elaludni:D
Itt a kép: Kép

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Hibernia:most nézem a képet gmail-on,hháááttt....tényleg nagy...sztem....Balunak fele ekkora.Még ha kidülleszti akkor sincs ekkora.Fogalmam sincs hogy normális-e.Baluhoz hasonlítani mondjuk nem érdemes a koraszülöttsége miatt.Most 4100gramm.Nemrég mértem.

Jajj csajok,úgy rohan az idő,Balu tegnap töltötte a 9. hetet.Olyan gyorsan nő :cry: :D Kettőt pislogok és már diplomázni fog :lol:

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


ezt a poziciot az én gyerekeim is imadtak!!!!!
s.orsi
 
 


Mi a különbség a kókusz és a sima matrac között?Nekünk sima van,hason alszik és most besz@rattatok!!! :(

A kórházban a háton alvást mondták,a dokinéni az oldalt.Szinte az összes ismerősöm hason altatta a gyerekét.Na,ilyenkor mi van?Amúgy én azt hallottam,hogy 0-1éves kora között bármikor előfordulhat,de 2-3 hós korban a leggyakoribb.Valahol úgy olvastam,hogy a legdurvább hónap a júli-aug,máshol meg úgy,hogy a jan-febr. :? Na,de ezt hagyom is,még beszélni is utálok róla.

Zsu,nem lett jobb. :?

Csöpplány,édik a pasijaid!!!

Kép

KépKép
mayday
 
 


Peti-has tényleg nem kicsi.Kaja előtt vagy után?

Kép

KépKép
mayday
 
 


Mayday:elvileg a szivacs nem egészen légáteresztő, a kókuszmatrac igen.A kókuszmatracon átfolyik a folyadék,mint pisi,hányás,nyál, a szivacs magába szívja.A kókuszmatrac kemény felület,a szivacs ugye puha,kicsit bele tud süppedni,bár ez a szivacs vastagságától is függ.A kókuszmatracba nem telepednek meg az atkák,a szivacsban elvileg igen.Ezért jobb a gyerek egészségének a kókuszmatrac.
Párom nővére szivacsmatracon altatja a fiát,hason,és soha semmi baja nem volt.Elvileg megörököltük volna azt tőlük,csak még ott is csak 16 hónapos a kicsi,használja,ezért vettem.Ami szivacs lett volna olyan vékony volt,hogy legalább kettőt kellett volna venni,akkor ott tartottam mintha kókuszmatracot vettem volna,ezért lett kókusz.

Bölcsőhalál:igen én is halottam hogy a 2-3 hónaposok a hajlamosak rá,illetve kockázati tényező az is,hogy hogy alszik,min alszik,milyen a hőmérséklet(nagy hőmérsékletben esélyesebb).Elvileg a fiúk hajlamosabbak rá.
Most alszik Balu és már kétszer sippantott a légzésfigyu,de aztán jelzett tovább.Rám meg persze a frász jön.Bár elég meleg is volt a szobába,úgyhogy inkább bekapcsoltuk a légkondit,Balut jól betakartam meg tettem a fejére egy textilpelust.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


na most jól beparáztattatok... nálatok nem ekkora a poci? :? asszem amúgy ez kajcsi közbeni állapot, bár mindig kb ekkora... :(

hibernia
 
 
 


Ezt a napot még az ellenségemnek sem kívánom.Bálint ilyen bolond még sose volt.Cicit kért,kapott,erre üvöltve kiköpte. :cry: De ez csak érthetetlen eset a sok közül.Sírtam ma vele együtt,már gondolkodtam,hogy dokit hívok,aztán nagy nehezen sikerült letenni,de kaja nélkül,úgyhogy van egy gyanúm,hogy ma még kel.

Csöpplány,köszi.Remélem azért a miénk is jó lesz.

Hibernia,ha doki vagy védőnő(de inkább doki) látta Peti hasát és nem szólt semmit miatta,akkor szerintem nincs gáz,lehet,hogy ő hasra hízik inkább.De ha nyugtalanít,említs meg a dokitoknak,végülis az a biztos.

Hulla vagyok,de apa még legalább 2 óra míg haza ér.Ááááááááá,help me!!!!!!

Kép

KépKép
mayday
 
 


Sehun senki?Nohát kérem szépen,milyen munka ez? :lol: :lol:

Kép

KépKép
mayday
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?