Új privát üzeneted érkezett!

Én is gratulálok Nikiéknek Domi babához!!!

yuyu79

[/b]Isten hozott a nagyvilágban, Domonkos!

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Isten hozta a kis embert a nagyvilágban!

Niki, sok szeretettel gratulálok!
danyuci

Szívből gratulálok Nikinek és családjának Domonkos babához. Jó hosszú babóca! Könnyű felépülést, sok tejcit kívánok!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Találjátok ki kit dajkáltam ma? :)

Kép

Kép

Egy kis segítség: egy napos és Domonkosnak hívják :D
A boldog anyuka engedélyével hoztam nektek a képeket.
Vendég

Andi, köszi a fotókat Domiról! nagyon jó dolgod volt ma, hogy Te meg is nyomizhattad a kis édeskét! :)

jöhetnél, hogy magatokról is írj! ;)

én már fent. tesóm 7kor indul hozzánk, közben meg izgulok már az uh miatt...

majd jelentkezem anyuéktól! :)

szép napot mindenkinek!

sophie27

Zsófi: drukkolok! Nem lesz semmi baj. Kíváncsi vagyok a nemére.

Tippek?!! Én kislányt tippelek...

Nagyon édes Domi baba. Ilyenkor mindig ellágyulok egy újabba baba felé, de aztán győz az észérv :). A mai gazdasági helyzet, meg hát amúgy is. Fel is kell nevelni, foglalkozni is kell velük...

Sziasztok

Kép
Kép
Kép
emesedora

sziasztok!

mi még mindig a sötétben tapogatózunk... :( sajnos nem tudták megmondani, hogy mi is lesz a baba neme! kicsit csalódott vagyok, de végülis az a lényeg, hogy a baba jól van, bár az arcát nem látták, mert úgy feküdt, így azért majd a 25. héten vissza kell mennem, amúgy meg ráírták a leletre, hogy rossz szonográfiás viszonyok, de ettől eltekintve minden okés, a kezét konkrétan láttam is, gyorsban leszámoltam és megvan az 5 ujjacska is, a szívverése is szuper, na meg a másik, hogy mára teljesen behozta a lemaradását. a mai uh-n 19+5-t állapított meg terhességi kornak, szóval még 2 nappal nagyobb is! :P

szerdán elmegyek ahhoz az ismerős uh-s nénihez, mert azért jó lenne a kis pofiját is megvizslatnák, de biztosan minden okés! :)

Szilvi, hááát, amilyen szégyenlős, lehet, hogy tényleg kislányka! :D vagy nem! :lol:

sophie27

Zsófi!

Az a lényeg, hogy minden rendben van!
Még van 20 hét, hogy kiderüljön a neme! :roll: :wink:
De hátha szerdán megmutatja magát.

Domi baba, nagyon szép vagy! És milyen kis pihepuha! A virágodat lefotóztam, csak most kissé kaotikus itthon a helyzet, mert holnap reggel indulnánk, de Péter a héten még egyszer sem jött haza 6-fél7 előtt, és ma még fűnyírás, égetés, takarítás, bepakolás és sajna reggel nem tudunk korán indulni, mert még 7-8 között mozgóügyeletben van Peti. Így nagy eséllyel beáll a sztráda is.
Szóval lehet, hogy előbb érsz haza, de lesz virágkép, ígérem!

Nekem megjött a gbs, persze hogy pozitív. Most vagy az előző dokim volt ultra gáz, vagy én lettem érzékenyebb, de sajna ez az 5. vagy 6. antibiokúra amit el kell kezdenem.
Amúgy a tippem, hogy Levinek és nekem nagy mákom volt anno, mert a doki 2 perces uh-kat csinált, kb semmit sem vett volna észre, szűrést egyáltalán nem csinált és flowmetriát sem soha! Pont tegnap olvastam, hogy simán megfulladhat egy baba a köldökzsinórtól, Levi meg ugye 3x tekerte a nyakára és ezt egy sima uh áramlással ki lehetett volna szűrni és nem hagyni 25 órán keresztül hogy szorítsa a kis nyakát,
Na mindegy csak ahogy telik az idő, egyre több olyan dolgot tudok meg, hogy megcsavargatnám a volt dokim.....fülét. :-(

Na, eszem vmit aztán hasznossá kellene tennem magam, amíg Levi alszik.....de olyan fáradt vagyok.
Kismamik, Ti is keltek már éjjelente? Mert én kb. 2 óránként. Már fáj mindenem....

:roll: :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Tényleg nagyon aranyos Domi baba!! Andi, köszi a képeket!! Na és Veletek mi van?

Aproo, mi az a gbs?? :oops:

Sziszka, holnap délelőtt megyünk Domboriba... mikor jöttök? :wink:

Jó hétvégét mindenkinek!!

Írtam már, hogy Peti 6400 g és 65 centi? És már rendszeren átfordul hasról hátra, sőt ma először vissza is fordult egyszer :shock:

yuyu79

Sziasztok!

Julcsi, strepto szűrés. :-(
Nagyon ügyi Peti! És szép nagy!
Jó pihit Nektek!

Mindenkinek szép hétvégét, szerdán érkezünk, remélem még egyben.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Na, mi itt ragadtunk. Baleset a MO, M7-en reggel, azóta is áll minden, 20 km dugó a régi 7en is. Ismerőseink kínjukban Dunaújváros felé kerültek, de Levi kikészült másfél óra után. Így inkább mamáéknál ebédeltünk, most alszunk, aztán nekiugrunk újra. Csak így vesztünk egy napot. :cry: :cry: :cry:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo stretoért :cry: én is dupla antibiotikum kúrát csináltam.. :cry: ez meg neked áá

remélem délután neki tudtok indulni...még jó,hogy vissza tudtatok jönni :roll:

Domi nagyon édes vagy! :lol:
Vendég

ZSófi a kis huncut bujócskázik? :wink:
Vendég

Zsófi,
nekem Borónál urz volt uh-on...kislánygyanús :lol: :lol: :lol:
TÜRELEMRE tanítja az anyukáját...

Apró,
kitartás...

Vicces, hogy itt lakom a Balatontól 100m-re és nincs időm még egy úszásra sem... :roll: :oops: 8)
danyuci

urz=uez
danyuci

Sziasztok!
Domi baba csuda édes! Nekem így nem hasonlít Barnusra :) persze élőben biztos más!

Zsófi, lényeg, hogy minden rendben!

Apró, elindultatok? Jó pihenést nektek!

Julcsi, bármelyik nap jó, kivéve hétfő és csüt. Jó pihenést nektek! Hétfőn Süni, jöttök?

Danyu, tessék lemenni, és úszni egyet helyettünk is!!!

Binyekéknek kellenének a drukkok! Hétvégén strandolni voltak, és Maja benyelt valami nagyon durva vírusos szájfertőzést, két napja kórházban, infulzión, Majusnak olyan fájdalmai vannak, hogy egész nap üvölt szegény,

a szája peremétől a mandulájáig mindenecsupa hólyag, heg és seb, a sírástól ezek a sebek újra felszakadnak, és egyfolytában folyik a vér a szájából...de a dokik semmit sem tudnak csinálni, várják, hogy a vírus átmenjen rajta.
Szóval rájuk férne egy kis jókívánság :(

nekem összejött a Waldorf bölcsi, szept.-től indul :D

Apró, barbi: kérdésem lenne, szerintetek milyen orvoshoz kellene fordulnunk azzal a problémával, hogy Málnának születése óta folyamatosal elválik az egyik körme a körömágytól, és leesik??? Bőrgyógyásznál voltunk, nem gombás, és nem vitamin hiány, igazából nem volt ötlete?! Kb. 3 havonta teljesen új körme van, látszólag nem fáj neki, de engem egyre jobban zavar a tehetetlenség ...

Szilvi

:cry:

<
sziszka78
Tolna

Drága kicsi MAja kitartás csöppem!!!!!! :cry: +++++++++++ZSiga küldi gyógypuszákat!

DAnyu kitartás!

Szisz hű ilyent még nem is hallottam.. éljen az ovi :lol: :lol: :lol: :lol: Málnus megy bölcsibe?
Vendég

Boni, Bölcsi lesz nem ovi, és egyenlőre csak heti két nap, így velem jön, és az én "bölcsisem" lesz, egyenlőre nagyon ideálisnak tűnik minden :D
Waldorf intézményben járhat hozzám a saját gyerekem, államiban ilyen nincs. Mondjuk, hogy melyik a jobb arról még nem tudok nyilatkozni, majd kiderül.

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Sajnos most már rendszeresen nem bírok aludni éjjel, másfél-2 órát fenn vagyok ált.ban. Legalább írok egy kicsit, úgyis reggel indulunk táborozni 1 hétre.

Köszönöm a kendős hsz-kat, egyszer felkötötték Adélt a háátamra és konkrétan azt keresem, hogy csinálták, de még nem adtam fel.

Mazska, Captivát mi nem használtunk, bár lehet, már megoldottad a feleslegből adódó problémát...

Sziszka, nagyon csajos-csinosak voltatok az esküvőn és látszik, hogy a kedvetek is szárnyalt. Egyébként én dolgoztam kisgyerekkel, mondjuk más szitu, mert másvalaki vigyázott rá a munkahelyen, nekem megnyugvás volt, nem okozott fennakadást. Az elindulás persze kicsit bonyolultabb, mintha egyedül mennél, de összességében szerintem pozitív, ha ott a gyerek.
Málnus körmét megmutatnám másik bőrgyógyinak is, gyerekorvos mit mond? Nem ütötte meg azt az ujját korábban?

Sophie, én is kislányra tippelek, ha nem "látszódott" még semmi...A Calcimuscot én beteszem anni vízbe, amennyit egyszerre biztosan megiszik, nincs íze.

Aproo, nálam is szóba került a SOTE II, de nekem a klinikától szinte betegségtudatom van, így elkerültem, de nincs sok infóm róla.

Doma baba gyönyörű, hamarosan mi is részesei leszünk újra a csodának... Mostanában szeretnék én is kicsit befelé fordulni, csak vannak itthon, akik ezt nem engedik
:D :D
Az uram Zalában hétvégézett és csak csütörtökön látjuk, de akkor legalább 4 napra!
Adél 3 napig láz-hőem. határán mozgott, de péntek estére elmúlt, valószínű, újabb foga(ka)t növeszt. Egyébként ebben a melegben olyan étvégytalan, 1 hete málnán él, mint a maci

:D :D

Szép vasárnapot, akinek szüli- és névnapja lesz/volt, azt Isten éltesse!!!

üdv, verka
Kép
Kép Kép
nverka

Sziasztok!

Jó nagy itt a csend. Nekünk ma társadalmi melóban könyvtár festés és takarítás a program, apa nem volt túl lelkes, így úgy volt, hogy ő vigyáz a gyerekre, én meg melózok, de annyira belejött, hogy hazaküldött bennünket :D Jó a társaság :D

Málna kis is dőlt, én meg azon filózok ki lehetne bébiszitter, hogy visszamehessek, de nincs hadra fogható ember a környéken....

Verka, elég durva az időpont, amikor írtál, hogy bírod így napközben? Én már a korai keléskor is ki vagyok purcanva....kijöttek a fogacskák? Nekünk is lett a héten kettő....

Na megyek, ha már itthon esz a fene, csinálok valami dekorációt a nekik...

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

sziasztok!

tényleg jó nagy itt a pangás! bár ebben az időben nem is csodálom, hogy mindenki a szabadban, a jobbak valami víz mellett... :P

Aproo, remélem, hogy jól telik az utolsó hármasban töltött nyaralásotok! ;) remélem, hogy kicsiny fiacskátok nem lesz irígy, és kivárja a hazajövetelt az érkezéssel! :)

Majácskának mennek a drukkok, jobbulást a kis drágának! :S nagyon sajnálom, hogy ilyen súlyos a baj! Sziszka, ha van infód, akkor légyszi majd írjad ám! köszi érte!

Verka, nem semmi vagy! mondjuk átérzem a helyzeted, bár nekem ilyen álmatlan időszakaim még nincsenek, de az tény, hogy sokkal nehezebb elaludnom, mint nem terhesen! :S

gyerekem újfennt köhög, folyik az orra... én megőrülök, hogy ilyen időben is lehet betegeskedni... :S komolyan mondom! nem vészes, szóval dokihoz nem mentünk, de a tegnap délutáni alvás, az katasztrófa volt, és most is köhög ezerrel... gondolom, ahogyan a takony hátrafolyik, már bocsi! :(

sophie27

Boni, azt még mondd már el légyszi, hogy ez a pampers-ös dobozos cucc hogy van a boltban? sógornőm járt a 7végén rossmannban, de nem tudta, hogy mi a szitu, mert dobozban (nem műanyag) látott pelust, meg külön műanyag dobozt is... elvileg ennek egyben kellene lennie. nem? szóval a műanyag dobozban a pelusok, és ez egy csomi. nem?

sophie27

Sziasztok! Kicsit eltűntem, de most megint itt!

Először is nagy nagy gratula Nikinek, Domi baba tényleg gyönyörű!

Sziszka, jól hangzik ez a bölcsi dolog, majd mesélj!

Zsófi, szerintem is lánygyanús a babátok, akkor szokott ez lenni, hogy nem tudják, Emmánál is így volt, csak Muc2 mutatta meg magát rögtön, ő nem túl szégyenlős :)

Apró, sztrepto nekem is van, állítólag nem lehet elkapni, vagy hordozók vagyunk, vagy nem, de ha egyszer kimutatták, úgyis adnak szüléskor antibiót. Nekem csak az fura, hogy Emmával nem mutatták ki.

Verka, nálam is ez volt az alvással, hogy órákig fenn voltam éjjel (ált. 3-6-ig), most a vége felé kezdek megint jobban aludni.

A kirándulababa új design-t is kapott, szerintem elég jól sikerült, nézzétek meg! Na jó, többet nem reklámozom magam :)
http://kirandulababa.turistautak.hu/

Kép

sushy

Sziasztok!

Most értünk haza egy gyerekdoki magánrendeléséről....Málnus láb körme minden valószínűség szerint gombás, ez az oka annak, hogy rendszeresen lejön. A kiütéseit is megnézte, szerinte egyértelműen allergia, így minden vegyianyagot tartalmazó szert kerülnie kell, és egy hónap teljes tej mentes diéta....ami a mi esetünkben azt jelenti, hogy még azt a kevés dolgot is el kell vennünk tőle, amit eddig megevett, pl. sajt, tejföl :( Kíváncsi vagyok az eredményre, rajtam ne múljon, az egyetlen kétségen annyi, hogy nekünk már akkor is voltak ilyen kiütések, amikor még egyáltalán nem tápláltunk hozzá, viszont a decemberi melegkiütést a doktornő is kizártnak gondolja....

Zaófi, Pampers: egy nagy zöld műanyag dobozban van 2 nagy csomag pelenka, a doboz felülről két oldalról nyitható, kívülről az oldalán rajta van, hogy milyen méret van benne!

Megyek, kicsit összekapom a házat!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziszka, köszi a pelus infót! sajnálom Málnust a tejmegvonásos diéta, és a gomba miatt! remélem, hogy kaptatok szuper ecsetelőt, és így hamar meggyógyul a körmöcskéje! :)

bölcsihez pedig gratulálok! majd számolj be a fejleményekről mindenképpen!

jobbulást nektek!

én nem bírtam magammal, és holnapra áttetettem az ultrahangom... így holnap 10re megyek a magánrendelőbe! légyszi drukkoljatok, hogy úgy feküdjön, hogy minden egyes ujjacskát, fülecskét, stb. meg tudjunk számolni, és esetleg a neme is látszódjék! ;) köszi!!!

Niki, mizújs veletek? otthon vagytok már Domi babával? remélem, hogy minden rendben ment a kórházban, ha lesz egy szusszanásnyi időd, küldj füstjeleket! na meg hozzál friss fotókat is!

jajj, és most Aproo, Mazska és Anna miatt izgulhatunk! :) nagyon remélem, hogy nem sokkal előbb jönnek a manók, mint a kiírt, de azért jó lenne már újra babaképet nézegetni! :)

akik mennek nyaralni mostanság, jó pihit! biztosan jó idő lesz, és ezt víz mellett csak az igazán kellemes kibírni!

sophie27

Szasztok!

Reméltem, hogy ha most benézek, már hallom a jó híreket Nikiékről!
Gratulálunk mi is Domi babához, nagyon szép kisfiú! Tudunk amúgy róluk vmit? Már otthon? Minden oké? Barnus hogy fogadta anya távollétét?

Julcsi! Szép nagy fiú Peti baba, és milyen ügyi, hogy már 3 hónaposan forog!

Szisz! Remélem, rendbejön gyorsan Málnus körme. Tejallergia: ki tudja. Az tény, hogy érdemes megpróálni egy pár hetet, azalatt kiderül, hogy mi van. Kicsit olyan sötétben tapogatózásnak érzem a dolgot... Mondjuk szopizás alatt is, hozzátápi nélkül is lehet kiütéses a gyerkő az általad elfogyasztott tejtől. A fene se tudja.

Istenem, szegény Maja! Gyors gyógyulást neki! Hólyagok ellen nem lehet náluk még corsodyl-t használni? Vagy valami egyéb szájfertőtlenítőt? Hihetetlen, hogy nem tudnak semmit tenni a dokik! Csak van valami megoldás!

Apró! Balcsi utat sajnálom, de várható volt, hiszen hosszú ideje az az első jó idős hétvége. Ilyenkor mindig iszonyat dugó van az M7-en...

Én csöppet elhavazódtam. Vagyis a múlt hét előtt dolgoztam mint állat, gyakorlatilag az összes RÉka nélküli időt gép előtt melüzva töltöttem. Amikor már úgy látszott, csak fél napi munkám van, bejelntkezet egy régi megrendelő, és persze azonnal kellettek neki a tervek, mert már a falak is állnak, és nem tudnak tovbbhaladni a munkával. Értem én, de szólhatna néhány héttel hamarabb :evil: PErsze htévégén már fix volt a program, így Szegeden voltunk, csak későn indultunk, későn jöttünk vissza. Vasárnap éjjel dolgoztam, meg hétfő délelőtt (anyum jött segíteni), aztán pakolás, irány Pécs. Ott ezerrel csomagolás, takarítás, szerda délutánig, teleratunk egy mikrobuszt,+utánfutót, + 2 autót. Pedig már azt hittem nincs sok cuccunk... Szerda este 10-re érkeztünk meg, RÉka szerencsére jól bírta, egyből ágyba dugtuk, aztán bepakolás az autóból. Másnap kb 10! adagot mostunk ki, szennyesek, ágyneműk, takarók, és szétpakolás néhány dobozból. Este megint meló nekem, hogy a nyaralás alatt legalább ne zargassanak, másnap csomagolás, és du. 3 körül sikerült is elindulni. Azóta nyugi van.

TÖk jó helyen vagyunk, jó társasággal. 6 család, összese 9 gyerekkel, tök jó a benti élménymedence, (a kinti egy kicsit hideg), vannak lovak, egyéb háziállatok, az idő is jó, úgyhogy minden szupi. Réka is élvezi a gyerektársaságot nagyon. A medencében órákat képes ellenni, nagyon jól érzi magát. És mi is. Pihizünk, társaság is van, együtt is vagyunk. ránk fért ez már nagyon.
Egy igazán rossz gyerek van sajnos köztük, aki rendesen veri a kishúgát, és a többiekkel is agresszív, kötekedő. Ahogy megjöttek, Rékát csak úgy saját kedvteléséből hátulról aljas módon addig lökte, míg el nem esett. PErsze az anyja is, én is 4-5 méterre voltunk a tett színhelyétől, így nem sikerült időben közbelépni. Réka persze nem értette, hogy miért érte az agresszió, láttam rajta, hogy ez esett neki a legrosszabbul. Én meg elmagyaráztam neki, hogy ha ilyen van, és valaki ilyen gonosz módon viselkedik vele, nyugodtan lökje vissza. És a kis drágám mit mondott erre: Nem akajom. Majd megzabáltam. De aztán megbeszéltük, hogy nem hagyja magát. és persze én is jobban figyelek, ha a kis kötekedő a közelben van. Remélem eztán békésen zajlanak majd a napok. Nem győzök RÉkának magyarázni, hogy nehogy eltenulja a hülye viselkedést ettől a gyerektől. Persze van sok másik aranyos gyerek is a társaságban,ha lehet inkább velük játszunk. Persze ezzel nem csak mi vagyunk így....

NA megyek, mert zajlik a társasági élet!
Pocakosoknak kitartást még, főleg, akiknek már csak pár hét van vissza. HIhetetlenül megy az idő.... Apró, Mazska, Anna! el se hiszem, hogy ti is mindjárt szültök!!!

NA befezem, mert már itt csesztetnek a többiek, hogy regényt írok... És tényleg

:wink:

panna1

Zsóf! UH-hoz megy a drukk! Remélem minden okés, és egészséges a kis pocaklakód!

panna1

Zsófi, drukkolunk!

Panna, nagyon jó nyaralást nektek!

Csenge, veletek mi van mostanában?

Szisz

<
sziszka78
Tolna

Panna, jó nyaralást és sikeres kötekedő gyerek mentes napokat Rékának! ;)

mi már fent! most főzöm Beni ebédjéhez a tésztát, bolognait csináltam tegnap, de csak szimplán porból :oops:

aztán anyósom is jön lassacskán, addig még van pár dolgom! :S

gondolom, hogy ma is meleg lesz, vigyázzatok magatokra!

majd jelentkezem a hírekkel, képekkel, ha esetleg kapunk azt is! :)

sophie27

Sziasztok!

Ismét itthon! Nikinek Domi babához szívből gratulálok!
A betegeskedő babáknak meg mielőbbi gyógyulást!

Csodálatosan szép helyeken jártunk, majd teszek fel képeket is!
Pl. Torockói hegyek, Tordai hasadék, Békás szoros, Medve tó, Gyilkos tó, stb.
Az ottani magyarok,a székiek hihetetlenül vendégszeretőek, szinte versengtek egymással, hogy kinél aludjunk, kivel menjünk el kirándulni, kinél együnk...Volt olyan nap, hogy hétszer ettünk, hét különböző főtt kaját...A háromfogásos menü, az a minimum volt... :D
Mire visszajöttünk, Dávid egy hét alatt is annyi új szót tanult, hogy csak kapkodtam a fejem... :lol:

Kép
felicia

Még annyit, hogy Dávid második szülinapján csokitorta volt, természetesen marcipán brümm-brümm-mel a tetején. :)
Én úgy vettem neki ajándékot, hogy elvittem egy játékboltba, és amire felcsillant a szeme, amit le akart kapni a polcról azt megvettem neki. Így kapott egy vonatot, mert mostanában csihuhu mániás lett, egy mobiltelefont és egy slusszkulcsot, hogy ne az enyémeket nyúlja le állandóan... :lol: és egy háromkerekű rollert, amin már tök szépen tud menni, annyira kis ügyes...

Kép
felicia

sziasztok, végre itthon! :)

Köszönjük szépen a drukkokat, jókívánságokat, nagyon jól estek! Visszaolvasni még nem volt időm, nézzétek el nekem, de ahogy tudom, pótolom;)

Röviden a történet: 13.30-kor a dokimnál vizsgálat közben el kezdett folyni a magzatvíz, ugyanis a burok meg volt repedve, csak annyira lent volt Domikám buksija, hogy elzárta a víz útját, emiatt nem indult be a szülés hamarabb. 14.00-re értünk a kórházba, ahol a felvétel után el kezdtem szedni a homeós bogyókat 20 percenként, amik nagyon sokat segítettek. 16-kor beöntés, majd 17.00-kor még beülhettem kicsit a kádba. Ekkor már voltak 5-7 perces fájásaim és 3 ujjnyira nyitva voltam. A dokim fél 6-kor érkezett és rákötöttek az oxitocinra. 18.20-kor már tolófájásaim voltak, 18.42-kor pedig megszületett Domonkos, kb. a 3. tolófájásra, és aminek nagyon örültem, az az, hogy gátvédelemmel sikerült szülnöm. Picit repedtem, így kaptam egy pár öltést. Összességében nagyon nagyon fájt, de olyan gyorsan zajlottak az események, hogy nem nagyon volt időm ezzel foglalkozni. Barnuska születéséhez képest ég és föld volt a különbség, főleg ami a dokit és a szülésznőt illeti. A kórházi napokat most nem részletezem, csak annyit mondok, hogy rémálom volt az elmúlt 5 nap odabent, nagyon sokat küzdöttem a csecsemősökkel, katasztrófák! A legszomorúbb, hogy az ember ki van nekik teljesen szolgáltatva és úton útfélen cukros vízzel tömik a gyerkőcöket, figyelmen kívül hagyva, hogy az anyukának van-e teje vagy sem. Sajnos kékfényezni kellett a picit, több, mint 2 napig, nagyon nehezen viselte az inkubátort, a csecsemősök pedig ahellyett, hogy hozták volna etetni, akár másfél-2 óránként, inkább hagyták üvölteni, annak ellenére hogy előtte világosan megbeszéltük, hogy ahogy ébred kihozzák és közben bukta vissza folyamatosan a cukros vizet. Persze amikor ezt észrevettem, jó nagy volt a balhé, hát utána nem lettünk túl népszerűek és szívattak, ahol tudtak:(( baromi fáradt és kimerült vagyok, kb. 20 órát aludtam összesen az elmúlt 5 napban. na mindegy, a lényeg, hogy itthon vagyunk és a képek beszéljenek tovább helyettem.

Andi, Rita, Vera, nektek nagyon köszönöm a látogatást, telefonokat, sokkal nehezebben viseltem volna nélkületek! Többieknek köszi még egyszer a drukkokat!

És akkor mindjárt töltök fel egy pár fotót:)

sniky

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

még annyit, hogy Barnuska nagyon jó kisfiú volt amíg nem voltam otthon, de nehéz volt mindkettőnknek. Ő sokszor befelé fordult, kerülte a témát, aztán egyszer csak megszólalt: "Anya nem jön haza" és mindezt álmában :( A szívem szakadt meg érte, főleg, hogy nem jöhettünk haza hétvégére a kórházból, mert nem volt aki megírja a zárójelentést :(( szóval most azt hiszem egy kicsit be kell pótoljam felé az elmúlt 5 napot. De. le is mentünk kettem a játszótérre egy kicsit, amíg Domi baba aludt, apukája pedig vigyázta az álmát:) Az első éjjelünk itthon elég jó volt, Barnus aludt vígan, Domika 2x kelt, viszont akkor másfél órát szórakoztattam, mire visszaaludt. Most mindkettő alszik, én is lepihenek:)

ahogy tudok, jövök:) puszi lányok és még egyszer köszönjük a jókívánságokat, drukkokat, jól jöttek :)

sniky

Összehasonlításképp íme még két fotó:)

Kép Barnus anno:)

Kép Domi baba

Szerintem nem is kicsit hasonlítanak egymásra:)

sniky

Niki, nagyon jók a képek! sajnálom azt az 5 napot :( annak viszont örülök, hogy gyorsan túl voltál rajta!

a két baba fotó szerintem is nagyon jó, de azért Domi arca teljesen más! nem? ;)

ja, és még egy kérdés. Barnus minden nap ment látogatni? vagy csak 1x?

én ettől félek szinte a legjobban... annyira, de annyira gyenge vagyok, hogy ahogyan Beni sírna miattam, tuti összerámolnék, és lelépnék haza, mindamellett pedig én is bőgnék, mint egy kisgyerek! :S szóval én még nagyon vívódom, hogy mi legyen látogatás ügyben! persze nekünk még messze a vége! többiek, akik lassan szültök, mit gondoltok erről?

Felícia, Dávidnak utólag is boldog 2. szülinapot! ha lesznek fotóid, utazásról, Dávid szülinapról, osszd meg velünk bátran! :)

lányok, én ma sem lettem sokkal okosabb, mint pénteken. gyermekem full a méhlepénybe fordulva. pici arcocskáját nagyon nehéz kivenni, méretei 20 hetesnek megfelelőek, kaptam dvd-t is, meg egy elég halovány fotócskát! :) illetve a szonográfus néni 2x is lánygyanúsnak mondta a bébit, persze biztosat majd csak akkor, ha terpeszt a Drágám egy hatalmasat! :)

foci szünetben apával tesóka dvd-t nézünk! :) ha tudok, majd mentek róla fotót, és felteszem nektek is! jó éjt!

sophie27

Sziasztok!

Végre itthon! Nem igazán akaródzott haza jönni ebben a szép időben ,de muszáj volt és jobb is így. Már elég volt lent, de jövő hétvégén megint megyünk le egy hétre ha mama már otthon lesz persze csak akkor, mert pihenni azt semmit nem tudtam.
Pocaklakó nagyon nőőőőő, brutál nehéz a hasam és nagy is , Aprooval egy cipőben járva , mindenki már azt hiszi alig van hátra időm. hahaha hol van még a vége. Még csak most megyek a héten cukros vérvételre. Hétfőn pedig dokihoz kukkoltatni.
Hízással baromira szarul állok 6hét alatt vissza jött minden , ismét a 68kilót ütögetem. szóval 6hét alatt 6kiló az kicsit sok, de mondjuk ez az én hibám is ,de ezen már nem aggódom.

Apája sokat tudott lent lenni velünk szerencsére, most még elengedték szabira amig nem volt döntés hova kerül, de végre lett helye főnök mellett egy osztályon és most nyugodtság van!
Áronnal a fene tudja mi van ,de szó szerint az agyamra megy és idegesít, mintha direkt keresné a balhés szitukat velem, jaaa és persze mindene mostanában az apja. Már kezdek arra gondolni, hogy érződik a féltékenység rajta ahogy látja nőni a pocakot ???! :shock: :shock:
Nem tudom kezelni és elég kilátástalannak is látom most ezt a helyzetet.
Anyósom még korházban, még nem engedték haza, sajnos nem igazán van jól nem tudjuk mi lesz , reméljük hogy nem kell megint majd műteni a szívével mert amit beültettek neki eret nem igen akar dolgozni és ez nagy baj.
unokatesóék gyógyulgatnak, nem is találkoztunk velük nagyon nehogy betegek legyünk , így meg aztán elég uncsi volt .
röviden ennyit rólunk.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Drága Nikianyu nektek nagyon nagy gratuláció Domi babához ügyes voltál!
Csakis minden jót kívánhatunk !
Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Niki, szerintem is más azért az arcuk, egyet értek Zsófival, de a második képen annyira, de annyira gyönyörű!!! Sajnálom, hogy kicsit a szájízt, eddigi életed leghosszabb 5 napja volt? Örülök, hogy minden oké veletek!

Mecsi, üdv újra itthon, jó, hogy apa kicsit megnyugodott, végre béke otthon :D Mamának jobbulást!

Zsófi, micsoda szégyenlős kiscsajod van! Titokzatos a drága :)

Majácska közben ma végre kijöhetett a kórházból, még nincsenek túl rajta, de már erősen kifelé mennek.

Velünk is valami nagyon durva történt ma :shock: az egyszer már említett könyvtár rendbetételi meló társadalmi munkában, két napja ezen gályázok, túlzás nélkül éjjel-nappal, ma reggel a függöny mosás volt a feladat, visszavíve, látom, hogy nincs elég csipesz, Málnus mindenhova velem persze, mert nincs kire hagyni...

Be az autóba, egy utca csak, nem kötöttem be (apa hozzászoktatta, és azóta 2 percnyi utazásért 10 perc hiszti van, ha be akarjuk kötni, ezennel megígérem, hogy ennek ma vége!)

Málnus, slusszkulcs marad az autóba, anya beszalad az előszobába a csipeszért (komolyan csak 1 perc volt, elő volt készítve) mire visszaérek Málnus magára zárta az autót a biztonsági gyerekzárral :shock: az autóba 40 fok kb. kint 30. Közben talált egy csomag rágót, és mivel egyébként mindig elvesszük tőle, a helyzetet kihasználva leült befalni....nagy nehezen próbáltuk elmagyarázni neki, hogy melyik gombot kellene újra megnyomnia, szegény próbálta is, de egyre csak az ablakot akarta leengedni, ami szintén ez miatt le gyerek zárazva, sehogy sem tudtuk megértetni mit várunk tőle, anya egyre idegesebb, Málnus patakokban izzad, negyed óra után már látva rajtunk az idegességet, ő is kezdett kétségbe esni...a pótkulccsal nem volt nyitható egyéb okok miatt, maradt a féltégla, tiszta erőből többször odavágva, nem akar betörni az ablak, Málnus már üvölt, annyira fél, én lelki szemeim előtt már nagyon csúnya dolgokat látok, teljes kétségbe esés....végül egy kalapáccsal nagy nehezen be tudtuk törni, és úgy tudtuk kinyitni, szegény kislány 3/4 órán keresztül sírt utána, alig tudtam megnyugtatni :cry:

Az már csak a mi pechünk, hogy rögtön utána leszakadt az ég, így teljesen beázva az autó, órákig takarította Lackó a szilánkokat....szóval ez nem a mi napunk volt.

Ennyi történt, tanultunk belőle, remélem mások is...azért írtam le...

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Jó reggelt!

Niki nagyon édesek a képek, szerintem is nagyon hasonlítanak a kisfickók egymásra! Pihenj, amennyit csak tudsz, de nem egyszerü, amíg a kisemberek nincsenek szinkronban az alvással... Sajnálom a rossz tapasztalataidat a csecsemösökkel, de ha csak két napot szolizott a baba, akkor a záró miatt kellett összesen 5 napig maradni? S ha késöbb beugrottál volna érte, aztán áldás-békesség? Én tuti leléptem volna, a gyerekorvos is meg tudja nézni a babát, nem kell ahhoz kórház. Másik kérdésem, hogy miért nem lehetett veled a ded egész nap?

Zsófi te legalább olyan türelmetlen vagy, mint én, de nyugtasson meg a tudat, a baba neme egyszer biztos ki fog derülni! :)

Panna nálatok is mindig van valami, mennyit gürizel, hihetetlen!

Apróról nincsen hír? Lehet, hogy kis sunyin ellépett már szülni? Izgi!

Nekem majdnem leszakad a két lábam között a medencém. Pokolian fáj, napról napra nehezebben viselem, már éjjel is felébredtem, hogy sehogy se jó.

Sziszka milyen kocsitok van? Nézzek bele üveget? Durva történet, de tanulságos. Neked ígértem biciklire gyerekülést? Kaptam egy Kettlert és nem emlékszem, hogy kinek kell.

Mecsi keresel még pelenkázólapot ágyra szerelhetöben? Hétvégén bolhapiac és megint megyek nézelödni. Zsófi neked mi is volt? Megvan még a mailed, csak ki kell keressem...

Holnap megyek megint dokihoz.

Itt is zajlik az élet. A párom nagyon szarul van, de csak egy okot tudunk biztosra, a többi még nem derült ki. Szerintem volt neki úgy 3 hete egy streptococcusos torokgyulladása, aminek következtében most vesegyulladása van. Izgulhatok érte, mert ha a veséje beadja a kulcsot, akkor nem tudom mi lesz. Mindenesetre hosszú kínlódás után (a vesegyulladás nem fáj, de a körülmények nem túl szerencsések: "hízott" 6 kg-t 5 nap alatt hasürbe víznek, minek következtében nem evett-ivott, nem kapott levegöt, stb.) végre kötélnek állt és elvihettem a kórházi ügyeletre, ahol beigazolódott a gyanúm. Holnap mehet a következö körre. Aztán ezzel még nincs vége a dolognak,mert változatlanul szarul van, höhullámai és hidegrázása van hullámokban, a feje majd szétesik, annyira fáj és még sorolhatnám. Nagyon megterhel mindannyiunakt ez az elhúzódó és javulni nem akaró állapot. Ö meg nem megy sehova, mert nem bízik az orvosokba, ráadásul baromi sokba kerül. Hát nem tudom mi lesz velünk.

A napokban megyünk mindenesetre megint két házat megnézni.

Döncinek vettem cipöt a Decathlonban acélos 6,50-ért, de van szandál 4,50-ért... Baromi olcsó és jó kis cuccok, csak ajánlani tudom. Pl. tiszta bör lányka cipö 24-28-as méretben füzös rózsaszín 10 Euro emlékeim szerint. Sziszka ha kell valami, most csápolj, mert esetleg elmegyek a postásunk feleségével pénteken.

Ma megyek a tanárnöhöz egy utolsó körre. Nagyon elegem van a nöböl, be is fogok neki olvasni. Eni nagyon szorgalamas, de matekban nem sok változás tapasztalható ami a dolgozatát illeti. Jellemzö módon mást tanulnak ill. gyakorolnak házi feladat címszó alatt, mint amit a dogában kérdez és Eni nem érti a feladatot, nem tölti ki és bukta van. Nagyon le van lombozva. Ha itthon kijavítjuk együtt és elmagyarázzuk a dolgokat, megérti és megcsinálja.

Hétvégén voltunk a tónál pancsolni, vasárnap Eni szülinapozni volt hivatalos, nagyon boldog volt a meghívástól.

Minket egyre jobban nyomaszt a magunkrautaltság és a társadalmi közöny. Ennyire szétzilált családi- és baráti társasága ill. háttere, mint nekünk, kevés embernek van. Én tartom bennünk a kollektív lelket, de nem egyszerü ennyi optimizmust minden nap újragenerálni. Igazán senki se tudja átérezni a helyzetünk.

Egyébként Regönek is lett egy olyan semmiböl jövö körömkörüli gennyes gyulladása és hiába kezeltem le rögtön, nagyon csúnyán gyógyul. Nekem is fájni kezdett a körmöm, rögtön lekezeltem és nem lett gennyes, de biztos az lett volna amúgy. A fene se tudja, hogy ez most mitöl van, de nem nyugtat meg. Aztán itt ez a baromi höség is.

Mentem dolgomra, történetesen van éppen elég. :)

Puszi: én
Vendég

Barbikám, egész nap hajtjuk a bontókat üvegért, egyenlőre semmi, de még várjunk egy kicsit, mert ha nem muszáj akkor nem várunk jövő hétig, viszont ha ma nem találunk, akkor este mindenképpen írok! Nagyon köszönöm!(egyébként Toyota Avensis jobb első)

Ülés nekem ígértél, de anyámék megvették Málnusnak szülinapjára :oops: :oops: :oops: Viszont azon gondolkodom, hogy elküldheted, mert lehet, hogy jobb mint ami most van. Mennyibe fog kerülni? :D

Férjednek jobbulást kívánunk, kitartás. Úgy szeretnék segíteni, de ilyen messziről nagyon nehéz! Talán a levegő változás, ami a költözéssel jár, jót fog tenni!

Puszi

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziszka ajándékba kaptam, lefotózom a napokban ill. keresek az ebay-en egy képet róla, az lesz a legegyszerübb.

http://cgi.ebay.de/Fahrradsitz-Herlag-K ... 4cf04c219e

Kb. ilyen, mint a linken. A sárga rész több fokozatban állítható fejtámla, oldalt két zárható rekesz. Jó masszív darab.

Avensis ablakot megnézem, de kéne az autó évjárata ill. teljes típusa, biztos ami biztos alapon.

Puszi: mi
Vendég

sziasztok!

Barbi, jobbulást netkek, és kitartást a sok megpróbáltatáshoz! :(

pocaklakónak mennyi van még hátra???

nekem a téli bundazsák kellene, de gondolom az ilyenkor még esélytelen, talán ősszel, és a zenélő körforgó kiságyra! köszi előre is!

Sziszka, nem semmi ez az autós sztori! nekem is rémálmom, hogy bezárja magát, bár Beni már ki tudja nyitni kilinccsel, de amúgy mindig csak leengedett ablakkal hagyjuk magára a kocsiban, szerencsére tekerős az ablak, így nem tudja bezárni! ;)

Aprooék a Balcsinál! én a lelkére kötöttem, hogy írjon, ha van valami, szerintem csak vígan nyaralgat! :) remélem! :)

Beni az előbb bement a szobájába, mondván rajzol, persze az ajtót is magára csukta... mire bementem, már a polója össze volt rajzolva elég keményen! csináltam róla fotót, majd megmutizom... :D

sophie27

Zsófi, Málna is ki tudja nyitni az autót, az volt a fő baj, hogy az elektromos ablakot mi zártuk le, az ajtót pedig ő maga, és utána már nem tudtuk elmagyarázni melyik gombot kellene megnyomnia....próbálta szegény, nyomogatta, de sajnos rosszat, a végén pedig már annyira átragadt rá a mi idegességünk, hogy csak zokogott....

10.000 ft egy ablak a bontóban :?

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Zsófi még 4 hetem van, jelenleg durva hányingerem és hasmenésem. :( Szegény embert még az ág is húzza... Ha én is kidölök, nem tudom mi lesz velünk. Mivel azonban nyavalyás vagyok, le fogm nyalni a tanárnöt, hogy neki se legyen már jó napja... :)
Vendég

Barbi, akkor csak keményen! Szálljon már le rólatok... :( Nehogy aztán a kórházban köss ki, mert a legkisebb úgy dönt... :S

Amúgy mi lesz a neve a kisöcsinek?

Sziszka, nem semmi, 10e Ft... Hát, az ilyen kiadás sosem jön jókor! :( De a lényeg, hogy Málnus csak megijedt nagyon, és nagyobb baj nem lett!

Felétek milyen az idő? Itt eléggé szeles, hűvös! Tök jó, hogy egyik nap száz fok, másnap meg kimondottan kellemetlen hideg!

és akkor a reggeli alkotás... :lol:

Kép

sophie27

és gyorsban a tesókáról egy elég homályos fotó! a jobb felső sarokban pedig Benike pár napos profi fotója! :D kis golyóka...

Kép

sophie27

Zsófi: Edömér Bandur, de ha rajtam múlik, akkor inkább Hunor vagy Etele vagy ilyesmi...

Edömért olyan döcögösnek tartom.

Tanárnövel 2:0 az állás a mi javunkra. Szegénynek nagyon beolvastam virágnyelven, be is fejezte elég gyorsan a velem való kommunikációt... :)

Itt baromi meleg van. Denaturálódok.

Puszi: barbi
Vendég

Sziasztok!

Megérkeztünk dél körül, azóta rendezkedünk, mert este már egyedül vagyok.
Voltam Auchanban, most kezdem a lakást, már kipakoltam, de kb. 4 adag rucit kellene mosni....

Az idő két napig csodás volt, a strand egyszerűen tökéletes, gyerekbarát, azzal a feltöltött iszaphomokozóval. (Levi szerint piszahomokoszó...vicces volt ahogy kajabálta... ) Nem is értem, hogy más strandok miért nem veszik ezt át, a kölykök 0-15 éves korig odáig vannak érte, ja bocsi, 30 éves korig, Pétert ki sem lehetett robbantani.

Levi rettenetesen élvezte, meglátta és megszűntünk létezni, ment mint a güzü, be a vízbe mellig, ott megállt, majd vissza, minden homokozó gyerek mellett megállt nézelődni, a szimpibbeknek behajolt az arcába vigyorogni egyet, de le nem ült volna a fenekére játszani, csak futott, futott és le sem olvadt a vigyor az arcáról amíg lenn voltunk a strandon.
Voltak édes pillanatai...pl: kölesgolyót akart enni, elküldtem hogy mossa le az iszapot a kezéről a vízben. Kb 5 méterre volt a víz. Elment, lemosta, de visszafelé megállt vki/vmi mellett ami lekötötte és leült iszapolni 5 mp-re. Aztán rámnézett, eszébe jutott hogy miért is ment, újra kezet mosott, majd újra leguggolt vhol visszafelé. Aztán tanácstalanság, újra rám, újra kézmosás. Majd a végén már rám sem nézett, csak azt láttuk, hogy kb. percenként megy kezet mosni és már vagy 3 anyuka vigyorog rajta.

Unokatesóit (12,10,7,4 évesek) hihetetlen csodálattal nézte, egész nap a neveiket rikoltotta, ha nem voltak látható közelségben. De a skacok is bolondultak érte, a füredi séta abból állt hogy a legnagyobb fiú végig rohant fel-le vele a babakocsival rallyztak a sétányon.

Én végig tök jól bírtam, bár éjjelente nagyon fájt a pocak, de még a 2 órás nagysétányi kirándulást is megcsináltam, utáltam volna otthon ülni. A strandon volt nehézkes fel-le ugrálni Levihez.
Kb 600 képet lőttünk, majd teszek föl picassára.

Most újra alakult a helyzet is: Kútvölgyiben maradunk szülni, és a prof fog műteni...jaj, ne is kérdezzétek már, kicsit bonyi. A lényeg, hogy csepegtetve de végre kibökte a harci nagyhelyzetet sógorom, szóval kb. 1% esély lenne a szülésre, mivel nálam nem a köldökzsinór miatt nem volt tágulás. Így meg megismétlődne a múltkori.
Anna, ide írom ezt, ha nem baj, nem pötyögöm be kétszer. Szóval nem tudom, nálad mizu volt, de itt többtényezős a dolog, ami miatt nem vállalná be egy doki sem a dolgot, vagy nem jó szívvel. ÉS úgyis azonnal altatnának utána, ha menne természetesen a dolog akkor is a belső seb miatt, hogy nem szakadt-e, főleg ekkora babánál. Így meg pont a lényeg, az együttlét veszik el megint! :-(
Szóval új doki, régi kórház, és ha minden igaz jövő csütörtök a nagy nap. Én szeretném a 15.ét, Péter páros napot akar, de így járt. Azt hiszem van némi előjogom a döntésben, vagy nem?

NA, majd még jövök, de lejárt a mosás....

Remélem mindenki jól van, nincs betegeskedőnk!
Niki, a képeket átfutottam, ezek szerint már otthon! Szuper!!!!

Este visszaolvasok, ha letettem Levit.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

En is itt vagyok, tegnap voltunk az elso CTG-n, szerencsere minden rendben volt, sokat mozgott Oliver es mar volt kisebb fajas is. Egyenlore jol birom, bar ma delutan a jatszoteren eleg durvan bekemenyedtem, a rohangalast, fel-le ulest-allast mar nehezen birom. Anyu szerencsere jovo heten mar szabin lesz, igy lesz mostmar segitsegem, ez a vege azert mar kezd nehez es faraszto lenni - remelem Oliver is megszuletik meg juliusban.

Aproo - akkor neked mar tenyleg csak par nap van hatra!

Sziszka - durva ez az autos tortenet, jo hogy nem lett nagyobb baj. Laura is szeret "vezetni", amiota az apja megengedte egyszer neki, hogy odauljon. En a kulcsot mindig kiveszem. Nalunk egyebkent volt mar, hogy a bekotott autosulesbol maszott ki, valahogy ki tudta nyitni a csatot.

Jo, hogy a bolcsi sikerult! :) Majd kivancsi leszek a tapasztalatodra.
Majanak gyors gyogyulast!

Panna - jo nyaralast nektek!

Zsofi - jo lett a kep a kis szegyenlosrol! :) Laura is imad rajzolni - vegyel moshato filctollat, az konnyen kijon a ruhabol.

Nem tudom meg mit akartam meg irni, probalok pihenni egy kicsit.

Zsofi

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?