Sziasztok!
Ma én is voltam a munkaügyön szerződést aláírni, csak szeptember végéig hosszabbítanak meg..
egy hónappal előbb megyek el a melóból mint terveztem..a másik az hogy így majd táppénzre se tudok menni, meg rontja az egész évi keresetem pénzét ez az egész dolog,így kevesebb GYEStkapok majd..nem tudom hogy lesz októbertől nagypocakkal munkanélküliben állhatok sorba, végig az infulenzás időszakban? Aki ért ezekhez a dolgokhoz tudna segíteni, mire számíthatok?
Mennyi időre mehetek el munkanélkülire?veszélyeztett terhesen is muszály munkakresőnek mennem?mennyire romlik majd az összegem ez miatt?
Tudtommal a szülés előtt egy hónappal lehet csak szabira menni,én jan.17re vagyok kiírva,szóval akkor még december elején melóznom kellene..?
Egy csomó túlórám van amit nem fizetnek ki csak szabimat növelte, a szabadságokat nem hiszem hogy kifizetik neke, vagy kötelesek,?
jaj rengeteg kérdés és marad a letargia,hogy azért milyen jó lett volna ha "én írányítok" és nem kényszerből kell elmennem..
Nagyon jól esett hogy egy kolleganő odajöttt megkköszönni, hogy mi terhesek 2en még dolgozunk, mert így mindenki el tud menni szabadságra legalább..aranyos volt, de azt nem értem ha én ekkora szívességet teszek a munkahelyemnek, nekik mért fájt volna az hogy fél éves hosszabbítást írok alá a 3hónap helyett..
Hát vígazstalt a munkaügyis hogy lehet utána még meghosszabítanak, dehát akkor már 24hetes leszek, nem hiszem hogy megéri nekik inkább egy olyat vesznek fel akit egyedül is tudnak mozgósítani..mert most mi ált. csak kettesével lehetünk...
Kemény a meló azért nem is bánom hogy így alakult, más kollegina már 9hetesen elment állományba..
Irbill:van a Rubin Rékának terhestornája, mind a 3 trimeszterre, meg ha kevés szénhidrátot és több fehérjét viszel be az nem hízlal és a babónek sem árt..pl. ma édesszájú hangulatba voltam, vettem túrót kikevertem édesítővel kis van.cukival és egy barackbefőttel elnyamiztam,jó hüvin behűtve isteni volt!és kell a kismanónak a sok fehérje hogy ő is szépen nődögélhessen.
Lányok én is olyan nehezen hiszem el hogy lassan már 3hónaposak vagyunk/és akik már elmúltak/!még mindig vhogy nem tudom az egészet felfogni..amíg nem érzem a mocorgását talán nemis fogom.
Nyufó:nyugi, ez a placenta dolog még nincs "lejátszva" még alakulhat a helyzet!
Krisztin:úgy látszik hasonlóan alakulnak a dolgaink..csak te elöbb mész kényszerszabira..én is Kriszti vagyok egyébként.Az óvónőhöz fősuli kell, asszem októbertől februárig le lehet adni a jelentkezéseket fősulira.
Minden évben gondolkozom rajta,hogy elmegyek mert többet is keresnék, de éppen azért a kórházaknak nem éri meg a diplomásokat alkalmazni a sima OKJ-sok helyett, nehezebben találnék munkát, lehet én is más szakma felé kacsintok hogy több lábon tudjak majd állni..