Új privát üzeneted érkezett!

Timi, köszi, hogy írtad ezt a Halicar-t, bár nálunk még nem jöttek elő a szúnyogok, de jobb tudni. Örülök, hogy Hanga jobban van, Míránál ugyanez volt, két napig magas láz, vírusos torokgyuszi, három nap múlva kutya baja sem volt. MIénk doki elég laza, nem küldött se vv-re, se vizeletet nem kellett vennünk, de sajna Míra műsora miatt elmentünk fül-orr-gégészhez, aki viszont megküldött Antibioval, amit én meg beadtam neki :x

Nyuszi, gyönyörűek a gyerkőcök!!!! Látszik, hogy élvezték a kirándulást. De jó, hogy Nektek vannak ilyen lehetőségeitek. Az ébrenmaradással épp így vannak az én lányaim is; reggel korán ébrednek, délelőtt már tiszta nyügik elég hamar, aztán ha átlendülnek a holtponton, egész jól kibírják ebédig. Egyet alszanak, majd akármikor ébrednek, este fél 9-ig gond nélkül fenn vannak. Ha Te le tudod őket időben tenni este még a késő délutáni szunya után is, akkor még ne álljatok át szerintem egy alvásra. Még néha én is érzem, hogy tudnának egyet aludni délelőtt, de akkor este 10 előtt tuti nem tudnám őket este letenni.

Na megyek, mert valaki itt kaparászik a hátanál, le akar szedni a bárszékről, hogy játszak vele.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


A mai nap is új tudományt hozott! Alexa mászik és annyira tetszik neki, hogy így is tud haladni, hogy közben sikongat és kacag. Azért még ha gyorsan akar sprintelni hasra vágja magát és kuszik, de olyan édes! Könnyet is csalt a szemembe. Mindíg arról álmodoztam, hogy csattogó tenyerek hangja kísér. :D Hanga is próbálkozott, látva, hogy mennyire örülünk A. mutatványának, de még kiterült, mint a béka és egy idő után feladta és sirva fakadt. Úgy sajnáltam. De gyorsan megvígasztalódott egy kis mondókázástól.

Törpi: ne rágd magad az antibio miatt, ha kapunk én is beadom. Jobb a tuti gyógyulás, mint a legyengült szervezetnek esetleg még egy baci is, mert annak akkor már szabad az út.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Nyulasz,
igen, a spray-re gondoltam, mert hogy elzsibbasztja a torkot... végül is logikus.
1 alvás: nekem védőnő 13-15 hós kortól mondja az 1 alvást, de még az enyémek is igénylik a délelőtti szunyát.

Jó éjszakát mindenkinek!

Móni

Kép
lpemoni
 
 

 
 

Ja, Timi, és elfelejtettem:
gratula Alexának a mászáshoz! Innentől szabad az út mindenhová :-)

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Timi! Szuper, hogy nincs nagyobb gond. Nagyon helyes a csakazértis kép. :-)

Nyulasz! Nem sok, képekből mindig jöhet. Nagyon nagyot nőttek. Te vágtad már a hajukat?

Enyémek ma mentek a teraszra: egy szőnyegre ráterítettem egy plédet és azon volt a délutáni héderezés. Bementem kaját melegíteni, ekkor hallom, hogy Lili sírdogál, futok ki, hát a Kata az orrát eszi és markolja a kezét, miközben Lili feje tiszta nyál. Mindezt fél perc alatt. Ja és a lényeg eredetileg kb egy méter távolságra voltak egymástól (Kata hason volt).
Altatás: nekünk este teljesen jól megy az önállóan alvás, de napközben, hát az szörnyű. Még a két kisebb cumival úgy ahogy elalszik, de Zita csak nagyon ritkán, így mostanában napi 3szor 20 percet alszik és ébreszti a másik kettőt is.
Napok óta nagyon sokat sírnak, de úgy, hogyha nem veszem fel őket, akkor jön a fuldoklás, lila fej. Lehet, hogy az idő? Vagy a foguk? Ja és a legjobb, hogy csak én vagyok a jó, apánál, mamánál nem hallgatnak el, de amint az én ölembe kerülnek csönd lesz. Leszámítva a fürdés előtti műsor, mert akkor csak az énekléstől lesz csend. :lol:

Kép
tigriske1978
 
 


Timi,dejó,tényleg ha csak ennyi lenne mindig.Nekünk jól kijutott február-március :x Örülök,hogy kutya baja :D És gratu a mászáshoz!A kúszást most örökítsétek meg,mert ha belejön a mászásba,1-2 nap,utána nem fog többet kúszni...pedig olyan édik olyankor is.Dehát ez a normális.

Lpemóni,hű,akkor marad még a 2 alvás.
Mármint a nyálát nyei félre a spray-től? :roll: Mert azt evés-ivás után adod,így mást nem tud félrenyelni.Hááát,én nem tudom elképzelni...és nem is volt ilyen :roll:

Törpi,tényleg ne emészd magad,én is beadtam volna az antibiót...adtál normaflort is?
Ja,nálunk viszont nincs karnevál :wink: Igen,élvezték,mindent élveznek,akárhova megyünk.
Ma rengeteget aludtak,ugye 8.30-kor keltek,aztán 11-13-ig aludtak,és 16-18-ig.Este 21 órakor vittük be őket,10 perc alatt elaludtak.Pedig napközben csak 1.5 órákat szoktak aludni.

Na,asszem megyek én is csucsukálni :lol:
Vendég
 


Tigriske,hű,nyügit sajnálom.Nem tudom lehet-e fog,végülis miért ne.Próbáld ki,hogy bekened az ínyüket,és akkor javul-e a helyzet.Egyébként úgy emlékszem ez a korszak nehéz,mert már nem igazán vannak el egyhelyben,de még nem tudnak kúszni-mászni...bár úgy látom Kata mégis :lol:

Balázsnak már másodjára lett nyírva a haja,neki sűrű,és nagyon nől.Noéminek csak picit vágtak most,még az első hajból volt a feje tetején,azt hozzáigazították a többihez.
Vendég
 


Jó reggelt!

Naná, hogy akkor alszanak a lányok sokáig és nagyon mélyen, amikor nem kéne! Így ma nem vettem pisit Hangától és gyanítom, hogy este fogok inkább, hogy holnap el tudja vinni. Ma úgysem tudtam volna, apa éjszakás volt-alszik és megy vissza, holnap reggel meg már olyan mindegy mikor fekszik le. (szegény)


Tigriske: sajnálom a nyűglődést! Ez tényleg egy nehéz időszak, mert még nem tudnak helyet változtatni. Meg a foguk is beindulhat már simán. Egymás evése nálunk is nagyon ment, Hanga ette Alexa fejét, de most gyanítom visszakapja az örökös rámászással-tépéssel. Ezzel csak halkan célozgatok ám, igaz a mondás: kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond! :wink:

Nyulasz kezem ügyében a kamera, felveszem a kúszást, meg ha sikerül a mászást is. Hihetetlenül édes. Még a szeme is nevet, annyira örül, én meg jókat bőgök rajta. Az én kicsi lányom. :D Alig várom, hogy Hanga is rájöjjön a technikára!

Tényleg, már akartam kérdezni, hogy jó gondolom-e, hogy ők húzzák egymást, mert ha az egyik valamit csinál, akkor nagyon hamar megtanulja a másik is. :?

Na, megyek reggeliztetni, mert Hanga már nagyon kiabál, hogy "nem-nem" . :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi,
igen, nagyon igaz, hogy az egyik húzza a másikat, nálunk viszont a majmolás is jó szó: Matyi bármit csinál, Fanni azonnal utánozza :-) Még a cumisüveget is kiköpi, ha Matyinak már nem kell.
És nem akarom felhánytorgatni, hogy "ugye megmondtam": ahogy nőnek a törpök, egyre kevesebb az ember ideje és több az ősz hajszála :-)

Nyulasz,
igen, a nyálát nyelheti félre, mert van benne valami zsibbasztó. Érdekes, mondom, nekünk nem is nagyon akarták kiadni a gyógyszertárban... Mindegy.
Csavargás: jó is az, enyémek is nagyon élvezik.
Csütörtökön megyünk is a Balcsira, úgy néz ki, jó idő is lesz, kíváncsi leszek, mit szólnak majd a nagy vízhez!

Nálunk tegnap este képzeljétek, mi történt:
bolognai tésztát főztem, azt ettek már ebédre is, de aztán a mi vacsinknál is lakmároztak még belőle. Matyi vacsitól kezdve egyfolytában tüsszögött, folyt az orra, köhögött, pedig már múlóban a megfázása. Fürcsi után gondoltuk, azért kiszívjuk az orrát, hát képzeljétek, egy jó nagy darab tésztát hozott ki az orrszívó! Istenem, úgy sajnáltam utána szegénykét! De jó is lesz, ha már meg tudják mondani, mi is a bajuk!!!

Szép nyári napot mindenkinek!

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Lpemoni: ja, szegény Matyi! Azért egy kicsit horror lehetett. :?

Hangának 3 napos láza volt. Megérkeztek a pöttyök. Most megint olyan aluszékony szegényem, meg nyafi és csak 100 tápot evett reggel, utána ivott sok vizet :shock: , a tápot hiába kínálgattam később, nem kellett. Remélem nem ment rá a gyomrára is ez a vírus.

Ja! Reggel majdnem megütött a halál szele, Hangának "tiszta vér" volt a széklete. Aztán leesett, hogy tegnap céklát ettek. Hát levert a víz rendesen.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok!

Timi,hétalvók :lol: Már nem is értem,kell még az a pisi? :roll: Erre a 3 napos lázra egyébként,vagy a pöttyökre adnak valamit?Kencefice vagy egyebek?Viszket vajon neki?
Dokibácsim mindig azt mondja,ha beteg egy gyerek,akkor ne b@sztassam a kajával....de inni,innni,inni!Úgyhogy pici lány jól csinálja :wink: Jobbulást neki!

Lpemóni,Hát akkor max köhög egy kicsit,ha félrenyel...mi is szoktunk néha,jó car érzés,de a torokgyuszi nagyon fáj,én biztos legközelebb is fújok neki. :roll:
Csütörtök balcsi?De jó nektek! :D Szerintem is jó idő lesz!
Hú,ez a tésztás dolog :shock: szegénykém.

Törpi,ugye nem azt akarod mondani,hogy nálatok nincsenek szúnyogok??? :shock: Mert akkor máris csomagolok,és utazunk hozzátok :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Timi,cékla :lol: nekem sógornőm előre szólt,hogy majd ne ijedjek meg,bár enyémek 3-3 kanállal ettek csak,aztán öklendeztek...neked ették?
Vendég
 


Nyulasz: Hangának nagyon bejött a cékla, Alexa öklendezett tőle, úgyhogy neki csak 2-3 kanállal ment. Hát Hanga nem eszik, viszont iszik sokat. 3 naposra nem adnak semmit, ahogy kijönnek a pöttyök, már gyógyul és 1-2 nap múlva el van felejtve a dolog, szerintem nem viszket, legalábbis nem veszem észre, hogy zavarná.

Törpi: nincs szúnyog? Akkor mi is megyünk!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Hmmmm.... Hová tűntetek? Mindenki nyaral?

Hanga felült. Nem láttam, csak a végeredményt, de valahogy oldalfekvésből csinálta állítólag. Csóri babám nem látszik a pöttyöktől, de már nagyon elemébe volt este.
Alexa meg úgy gondolta, hogy tegnap kipróbálta a mászást ma már a tenyér- talp változatot adja elő, amikor a feneke az égnek mered. Volt is belőle pofára esés, de csak rövid ideig zavarta. Ebben a korban tényleg minden nap valami újjal jönnek? Nem gyors ez egy kicsit? Vagy csak én vagyok lassult-fáradt-öreg?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi, ügyik a bébik! :) Bizony ilyenkor már minden nap újat hoz! ;) Nekem is mondta a gyógytornász, hogy tök jó, hogy ikrek, mert egymást segítik a mozgásfejlődésben. L. pl már le tud mászni az ágyunkról (csak 25-30 cm magas), és A. azonnal megy (menne) utána, és már neki is tök jól sikerül. :D Tegnapelőtt az ágyon voltak, és kiszaladtam egy negyed másodpercre, mire megyek vissza, látom, hogy L. lejött az ágyról, ki a szobából utánam a folyosóra, és rágja az apja papucsát. :lol: :lol: Én is állandóan meghatódom, buta anya-hormonok! :lol:
Ja és Ajsi is olyasmit mondhat, mint Hanga, csak ő lehagyja a n betűt: állandóan "emm", "emm", ez megy, ha panaszkodik. (Vagy csak én nem hallom ki az "n" betűt?) És L is eltanulta tőle. :lol:


Tigriske, lehet hogy már a foguk jön... De ahogy itt az előbb nagy bölcsen megállapítottuk, minden nap újat hoz, úgyhogy bármelyik pillanatban elkezdhetnek kúszni-mászni! ;)

Állást azért kérdeztem, mert azt mondta a gyógytornász, hogy ha egy gyerek terpeszben áll (lábfejei kifelé néznek), az tönkreteszi a csípőjét, és hogy igazgassam. Na igazgatom én szorgosan: beigazítom szépen, erre felemeli, és megint leteszi, "rosszul". :?

L. mostanában megint sokat sír, főleg este-éjszaka. (most is) Fogat még sehol sem látok, mi lehet ez??? :cry: :roll:

Na még sok mindent akartam, de most csak ennyire futotta. :roll:
Jó éjt mindenkinek!

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Szizzsófi: céklát a saját kertünkből szedtem, úgyhogy piacon is biztos van. :wink: Ja. Tényleg úgy lesz, hamar itt az idő, amikor ők vezetik öreg anyjukat. :lol:

Rana: Letti nagyon ügyi! Akkor nálatok is az a felállás, mint nálunk, van egy gyakorlati és egy elméleti emberkénk. Legalább mindenből kijut! :wink: Fotóztam A. állását, de ma már nincs erőm felrakni.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok!

Timi,felülés,mászás :D Tényleg napról-napra ügyesednek :D

Szizzsófi,téli kabátot? :shock: És a méretet saccoltad? :roll:
Nálunk itt a camponában nagyon vacak a c und a (még mindig nem megy az und helyére a jel :oops: )

Rana,nálunk magasabb az ágy,majd ha fel bírnak mászni rá,akkor megtanítom nekik,hogy hogyan kell lejönni :lol:

Tegnap elővettem a pihiszéket,hogy visszaviszem akitől kaptam,letettem az ágy mellé,teljesen laposra hajtva,Noémi rámászott,és 1 órán keresztül nem jött le róla :lol: játszott a csatjával,elfeküdt bene,felült,lemászott,visszamászott :lol:

Ja,ebéd...csináltam nekik brokkolit,cukkinit és répát megfőztem,bele egy agyagedénybe,tejföl és reszelt sajt a tetejére,húsi a zöldség közé,és átsütöttem.Nagyon fincsi lett,nem is merem lebotmixerelni az egészet,mert ha nem eszik,akkor a többit befalom én :lol:

Viszont krumplit nem raktam bele,nekem a krumpli a botmixertől nyúlós lesz :evil: Valamit rosszul csinálok?
Vendég
 


ja,szerintem is mindenki nyaral :lol:

Szizzsófi,ti hova mentek?
Vendég
 


Nyulasz: Noémi biztos emlékszik, hogy milyen jó volt neki a pihiszékben! Aranyos lehetett.
Nagyon fincsi ebédet kapnak! Milyen krumplit használsz? A sárga nekünk bevált, nem nyúlik-mondjuk én kevés kajájukba rakok, olyan finik a zöldségek anélkül! :wink:

Mi úgy másfél hét múlva megyünk nyaralni és jó lenne legalább leírni, hogy a csajoknak mit kell vinni, mert tuti valami itthon marad, de nem vagyok az az írogatós típus. :? Nincs valakinek egy listája véletlenül? :oops:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi,hát mikor milyen krumplit :roll: A sárga nem nyúlik?Kipróbálom köszi.
A listát csak egyszer kell leírni,és mindig előveszed.Én úgy csináltam,hogy evéshez mi kell,fürdéshez,alváshoz,ébrenléthez,tehát csoportokat alkottam,és írtam ami eszembe jutott.Aztán ha napközben beugrott még valami,akkor hozzáírtam.
Te már biztos írtad :oops: ,hova is mentek?

Szizzsófi,hát,reméljük bejön a méret.
Füred király hely,nagyon szeretm.Szállodába,vagy apartman?

Törpiék is nemsoká utaznak,ugye?
Vendég
 


Timi!
Nem felelek érte, hogy nem marad ki semmi, de:
utazóágy
babakocsi
takaró, alvóállat
pelenka
popótörlő, popókence
ruhák
úszópelus, karúszó/úszógumi
tányér, kanál
igény szerint babakaja (tápszer is)
cumisüvegek
mosogatószer, szivacs
pár játék
lázmérő
lázcsillapító
Fenistil csepp
szúnyog/kullancsriasztó (szerintem elektromos is, a szobába)
Daedalonetta kúp
Hirtelen ennyi.
vovanda
 
 


Vanda: köszi! Mire van a Daedalonetta kúp? Alvóállat hihi :lol: Fenistilt és Calcimuscot már írattam fel. Elektromos riasztóra nem is gondoltam! Jó ötlet! Asszem írok listát.

Nyulasz: most Felsőtárkányba, Eger mellé. Aztán majd nyár végén Harkányba, de oda anyuékkal és az talán pihentetőbb is lesz ezáltal.
Ízlett a csapatnak az ebéd? Ha nem és maradt, akkor megyek! :wink:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi,gyere enni :evil: 70-70 gramm csúszot le.Jó,sűrűbb is volt,mint egy főzelék,meg picit darabosabb,meg picit savanykásabb a tejföl miatt(nem volt romlott :lol: ),és való igaz,mixerelés után annyira nekem sem izlett,valahogy nem úgy jöttek ki az ízek.Mindegy,ettek még 100-100 tejpépet.

A listához még(enyémet sehol nem találom,csak ami hirtelen most beugrik,bocs Vanda,ha valamelyiket esetleg te is írtad,csak nem láttam):
törölköző,
vízhőmérő,
fürdető,
sampon,
naptej,
(mi jana vizet is vittünk),
előke,
eldobható pelenkázóalátét(ez itthon maradt),
bébiőr,elemtöltő,
ha éjjeli fénynél alszanak,akkor vidd azt is.

Na,hirtelen nekem is ennyi jutott még eszembe :D

megyek alszom velük egyet.
Vendég
 


Sziasztok!

Huh, most van egy szusszanásnyi időm. Tegnap őrültek háza volt minálunk, egészen hajnalig túráztattak a srácok. Gergő egészen nehéz eset lett mostanság, így ma elhatároztam, hogy ha törik, ha szakad, már pedig egyedül fog elaludni. Már hiába ringattuk, akkor is nyügi volt. Azt hittem beteg, mert csütörtökön este belázasodott, de hétfőn látta doki, és füle torka rendben. Nekem piros volt a torkom, még picit érzem, de már egyre jobban van.
Vissza térve Gergőre, ma leraktam, és kétszer úgy aludt el. Mindkétszer hosszas nyünnyögés után, másodszor sírás is volt a végén, de amint ráraktam a kezemet a pocijára, elszuszkázott.
Bálint ha fáradt, csak be kell hogy rakjam az ágyba, és a kezébe adom a takaróját, aztán alszik is. Mindketten dudóval a szájukban.
Gergő most is elaludt cicizés közben a nagy ágyon, míg Bálint itt nyüstöli a csörgő gömbjét :D

Na próbálom átfutni mi a helyzet itten :)

Starton egyenlőre nem nyitunk. Mindenképp cél most hogy kiszálljunk valahogy svájci frankon futó autó hitelünkből, és vegyünk forint alapú hitelre egy hétszemélyes kocsit. Wolksvagen tourant vagy sharant szeretnénk használtan. Azaz én kattantam rá nagyon erre a példányra. Azért mégis megbízható márka, még ha csak egy hat éves darabot is sikerülne vennünk! De ez még a jövő titka.

Tejem van elég a srácoknak. Mostanság be is érik vele, de ma ügyesen kanalaztak mind a ketten. Gergő úgy tűnik kedveli a répát, mert ebédre egy fél üveggel benyomott, holott mostanság jó ha 2-3 kanállal lenyel valamit, aztán szájzár, és nem nyit egy mosolyra se! Nekem jobban bejött, ha külön etetem őket. Igaz időben több, de így jobban tudom őket ösztökélni arra, hogy egyenek is valamit.

Veszekedések náluk is vannak. Jobbára ha lestrapálnak minket a gyerekek. Amúgy gyerektelenül alig voltak vitáink. Néha jobban, néha kevésbé kapunk össze. Sajna nem tudom félre tenni az indulatomat későbbre, hogy a gyerekek ne lássák... Tanulnom kell uralkodni az indulataimon!!!

Timi: édes álló Alexa. Akkor kb egy hónapom van még nyugi, aztán a srácok is beindulnak!!!

Pasik: nem gondolatolvasók. Olyanok, akiknek meg kell mondani, hogy mit akarunk. Ezen már nem akadok ki - na jó néha azért szoktam!

Öltöztetés: Néha adok egyformát a srácokra, de nálunk is csak az ajándékba kapott ruhák egyformák. Inkább akkor, ha kiöltöztetem őket. De amúgy többnyire különbözőt adok rájuk. Ugye nálunk nem ezer százalék, hogy egypetéjűek. Én különbséget is látok közöttük. De a már említett okok miatt sem szeretném - és néha nekem is jól jön, hogy ránézek a ruhára, és tudom ki van benne :D

Vanda: Balu vieo nagyon aranyos :)

Kormi: üdv itt, és ne foglalkozz a félelmekkel. Minden rosszat ír a net is, bízz a legjobbakban!!!

Na jött férji, és amúgy is nyüszög Bálint, ki akarja lökni a falat szerintem :roll: :lol: :lol: :lol:

Kata
labkat
 
 


Timi!
Daedalonetta kúp hányásra való. nekem mindig van itthon, és nem is indulok el nélküle sehova. Soha nem lehet tudni. Ráadásul receptes, idegen helyen meg egy esetleg hányó gyerekkel vadásszál dokit, aki felírja vagy gyógyszertárat, ahol kiadják... Na ezt nem kérem.

Nyuszikám!
VÍZHŐMÉRŐ???? Ne már. :lol: :lol: :lol: :lol: Életemben nem volt olyanom. Beletettem a kezem a kádba, se nem hideg, se nem meleg, akkor jó. :D
Naptejet, fürdetőt nem szoktam felírni a listára, az olyan evidencia nálam, de én elég sokat utaztam már velük, lista is csak azért van, hogy kihúzgáljam, amit már elraktam, ne maradjon itthon semmi (azért valami mindig sikerül).
vovanda
 
 


Vanda, :oops: :oops: :oops: én mérem a vízhőfokot :oops: ...na de törölközőt csak használtok? :lol: :lol: :lol: ja,nem téged akartalak ám felülbírálni,én nem is mertem elkezdeni a listát leírni Timinek,mert enyém nem találom,és tuti fele lemaradt volna,de így,hogy te leírtad,már könnyebb.

Kata,mi is 7személyest nézegetünk.Apa vw fun,neki transporter van,5 személyes,de csak egy oldalon van tolóajtó,így az én autómmal megyünk,ha gyerekekkel megyünk.Ez volvo v40,kombi,de a babakocsival tele is a csomagtartó.Így mi is lecserélnénk.Szerintem a touran kicsi,a sharan jobb,de én tolóajtóst szeretnék.A mazda mpv tuti lenne,de állítólag a motorja nem bírja,ugyanaz mint a mazda 6-ban,csak nagyobb kaszni.A mazda 5-van a családban,de az még drága nekünk,2.8m körül mozog.Voyagert imádtam,6 évig cégautum volt saját használatra is,de az újabbaknak a töréstesztje katasztrófális.Szóval nem egyszerű :roll: Szólj,ha megtaáltad az ideális autót :lol:

Szizzsófi,nekünk is jó lenne egy nyaraló füreden :lol:

Meggyet még nem adtam.Hámozni és magozni kell,gesztenyével állítólag nagyon szeretik.Esetleg hámozz nekünk is,akkor kapnak az enyémek is :lol:
Vendég
 


Sziasztok,

elég nagy lemaradásom van :oops: Olvastam, de a memóriám nem az igazi, így estefelé különösen :oops:

Vanda, köszi, hogy megosztottad velünk Balu első éveinek történetét. Nem lehetett szegény apróságnak egyszerű. Na de pasi előtt is le a kalappal. Vér szerinti meg jobban is tette, hogy lemondott :evil: Az egy dolog, hogy a kapcsolatotokra nem vigyázott, majd még Téged okolt, de hogy ezt a pici, védtelen babát is ilyen ostobán eldobja magától. De ebben akkor is ő lett a legnagyobb vesztes végül, ebben biztos vagyok!!!

Timi, gratulálok Alexának! Igen, ezek akár a kismajmok. Én meg vagyok győződve, ha Míra nem lenne ilyen aktív, Emma még sehol sem tartana mozgásfejlődésben. Van egy ikres ismerős, ahol mindkét gyerek maga a megtestesült nyugalom, és 16 hónaposan még mindig nem mennek önállóan. Nem mernek elindulni, nem látnak maguk elött törpét totyogni. Jó hatással vannak ezek a porontyok egymásra :lol: Hanga gyógyulásának örülök!

Rana, én is azt hittem eleinte, hogy Emma lesz, aki korábban fog dumálni, mert állandóan mondja a magáét és közben mint egy olasz gesztikulál - dőlünk a röhögéstől rajta, Míra meg aki mozgásügyileg ügyesebb. És mégis megtörtént a fordítottja, Míra mondja a szavakat (tessék, szia, papu - ez a papucs, baba, ba - ez a labda, pő - ez a cipő, apa, ana/aja - ez vagyok én...), Emma meg csak halandzsázik még mindig, csak pár szót mond Míra után. De, az "Erdő szélén házikó" című dalocskát viszont végigmutogatja velem, sőt, előre kalimpálja már a következő részt a kis husi kezeivel :) Én ilyenkor homályosodok el szemügyileg :oops: hogy milyen okos az én nagylányom :oops:

Nyuszi, Vanda, köszi a listát, használni fogom én is. Mi a hónap végén, 24-én megyünk, de pont ma jártam sógornőnél, akik holnap indulnak, és már bejelentettem igényemet a listájára. Ha valami extra fontosat találok rajta, megírom, bár nem hinném.
Sajnálom, hogy nem jött be nekik szakácsművészeted újabb csodája, én tuti megettem volna Timivel :wink: Na majd találkozón! Noémi édes lehetett nosztalgiázva :lol:
Ágy nekünk is magasabb, nappaliban kanapé is, a héten le is pottyantak mindketten róla. Míra hatalmas magabiztossággal közlekedik le-föl, akkor épp begőzölt és rontott a nedves törlőskendős doboz után. Ráesett. Sunyiban eltorzult az arca, de mivel tudta, hogy tilosban járt, meg sem mert nyikkanni :roll: Emma meg szerencsésen a szőnyegre gurult le, kicsit nyafizott, de hamar meg lehet őket vigasztalni. Amúgy is rengeteget esik ő, olyan kis suta tud lenni néha :( És mindig a kis kobakja hátulja koppan, valahogy a levegőben mindig úgy pördül, akárhogy is indult az esés :shock:

Vanda, Dorcsi, Babusok, Móni, tudtok nekem tippeket adni, mit lehet ilyen korú gézengúzokkal már játszani? Nem kinti dologra gondoltam, hanem bentire. A csajok már unják a régi játékokat, de a gyurmát még ennék, a ceruzát szintén és nem maradnak az asztalnál, én meg félek, hogy egy esésnél rossz helyen landolna. A kreatív boltban csak nagyobbaknak való dolgok vannak. De hát a nap-tilos órákban - és az idei csodás nyarunkban számolni kell pár lakásban tölött órával is. Vannak ötleteitek, tanácsaitok?

Sok voltam, pedig még tudnék :oops: Megyek is, szép álmokat Mindenkinek!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Nyuszi, Te aztán otthon vagy a kocsikban. Én csak hápogom a dolgot. Max a márkát ismerem a leírtaknak, na de a típust :shock: :oops: :oops:

Meggy gesztenyéven? Hm, jól hangzik, jó ötlet. Én eddig csak tejszínhabbal adtam az enyémből nekik :oops:

Ja, és tegnap vacsira rántottát ettek sajtoskiflivel, ma betöröltek másfél virslit fejenként, majd kinéztek fél palacsintát házi lekvárral a kezemből :shock: Kezdenek ráérezni a darabos kajára? :shock: Tény, pépes kajával már csak menet közben lehet Mírát etetni, a székben harcol ellenem. Érdekes, vicces látvány lehetünk. :roll: :lol: De ebédre azért még nem megy a sajtoshús, mint Móniéknak :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Sziasztok!

Törpi,én meg azt hittem már hálidéjeztek :lol:
Hú de irigy a darabos kajálásért :oops: már tartanék ott én is,olyan jó lenne...és minek adsz még pépes kaját?
Na,én a környezetemben megtanultam,enni csak az asztalnál,a sógornőm még ha csak pár szem kekszet ad,azt is ott kell megenniük,a barátnőm meg a szendvicskatonákkal rohangált a fia után,hogy legalább pár falatot egyen.Aztán egész nap takarította az ételmaradványokat :lol: Nehogy te is elrontsd Mírát! :wink:

...esések nem semmik,nálunk már nagyon ritkán koppan a buksi,Noémi ha hátraesik,akkor valahogy próbál ülésbe érkezni,és szépen előredől,Balázs meg valahogy könyékkel tompít,és inkább fordul egyet,így végül hason érkezik az esésből.Persze néha azért nem sikerül,főleg,mikor egymást borítják fel ülésből,van,hogy egyszerre borulnak,és koppannak :lol:
Vendég
 


Jó reggelt!
Törpi: mostanság nagy kedvenc duploooo, imádják, formabedobo, babázás és vauvauzás ezerrel (etetik, itatják, pelusozzák :lol: babakocsiban tolják) pakolás százezerrel de ez nélkülem is megy, labdázás, még szeretik a zenebonás játékokat is pl, zongora, mesekönyvezés ez egyre jobban megy már nem izlik nekik a papir :lol:
mi még nem kreativkodunk, de lassan jo lenne :D (csak nagy mindentszájbaveszekmegrágokesetlegmegiseszem Csajok vagyunk :oops: )

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Nyuszi!
Törölközőt csak strandolósat viszünk, adnak a szállodában. Meg az magától értetődő. listát arról írok, ami nem tuti, hogy kapásból eszembe jut. de mondom: én rutinból csomagolok, egy sporttáskába meg egy nagy bőröndbe ötünk egyheti pakkja bent van. Ja, egy apróság: ruhát vékonyat és melegebbet is mindig két váltással többet viszek a felnőtteknek is. mert a gyerek leönt, leesz, lekakál és a többi. :lol: :lol: :lol: :lol:

Törpi!
Lego Duplo, nagytesó nyúzás, Thomas a gőzmozdony, és Réka is imád autót tologatni. Rámolás ezerrel (nálunk minden játék kosarakban van, így egyszerű rendet rakni, kiöntik-visszapakolják, esti rendrakásnál már segítenek). Konyhaszekrény alsó részébe érdemes olyan cuccokat tenni, amivel vacakolhatnak, egy tállal meg egy fakanállal fél órákig játszanak. Sátoroztunk esőben (lehet rendes játszósátor, vagy akár az asztal, pléddel letakarva).
ha só-liszt gyurmát csinálsz, azt meg is ehetik. (már ha van idegzeted a romeltakarításhoz)
vovanda
 
 


Babus,azt hittem a ti korotokban már nem esznek meg mindent :shock: ajajjjj,akkor mikortól jön már jó világ? :lol:

Vanda,lekakál? :lol: még nem volt benne részem :lol: Én eddig nagy bőrönd+sporttáskába apa és én 1 heti cuccát csomagoltam :oops: :lol: Aztán mikor mentünk Zalába,akkor magunknak bugyi-zokni,meg egy-egy nadrág-poló 8) Gyerekeknek meg az összes body :lol:
Vendég
 


Nyulaszkám!
Ami késik, nem múlik. Lepisil, lekakál, lerókáz, és ha peched van, a tesója jót fog röhögni rajtad. Rajtam balu röhögött irdatlan jókat az ilyen baleseteknél. de jól jött ki, mert agybaj helyett én is röhögtem. :D
vovanda
 
 


Vanda: azta! Tudsz csomagolni! Eddíg mi is ketten mentünk 1 bőrönd+ 1 sporttáska kíséretében. Nem is tudom most mi lesz, de a tetőboxot megvettük, 320 l-es! Csak elférünk! :lol:

Tegnap strandoltunk itthon-végre felavattuk a gyerekmedencét, hát estére ki voltak ütve rendesen, egy nyikk nélkül aludták végig az éjszakát (legalábbis én nem keltem rájuk, csak az átok tacsinkra). Ma meg voltunk megint "ringatón". Jó volt. Hanga nagyon élvezi, Alexa meg fapofa, mint minden újjal és a 2. alkalom még annak számít. Jövő hétre már várok némi reakciót, bár azért már ma is kaptam huncut-mosolyt.
Kép
Rana: így áll A.
Kép
Ami nem tetszik nekem, az Hanga lábtartása. A lábfejét nagyon befordítja, a bal lábán látszik is, de ortopédus azt mondta, hogy majd rendeződik. Lehet meg kéne mutatnom másnak. :?
Kép

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Nyulasz: téged nem kakáltak még le???? Ez nem ér! Engem már a legelső pelenkacserénél, de Alexa 3 m-t is lazán elfosott amikor még édes pindurmanci volt. Most is édes, de már nem "ápolja" a bőrömet bölcsőzsírral!

Vanda: nálunk apa a nagy gyerek, mi is hatalmasakat röhögtünk. :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


[quote="nyulasz"]B írta:nyulaszabus,azt hittem a ti korotokban már nem esznek meg mindent :shock: ajajjjj,akkor mikortól jön már jó világ? :lol:

sztem csak mi vagyunk ilyen zabagépek :oops: :oops: :lol: :lol: na persze csak azzal ami elvileg nem ehetö :oops: :oops: :lol: :lol:
hát én már nagyon várom... :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Timi,szerintem vasárnap nekünk is sikerül a kerti medenceparty 8)
Alexa szebben áll,mint mi :shock: Hanga lábfeje tényleg érdekes...mindig így tartja?Bár volt,hogy Noéminek a kézfeje volt kicsavarodva,amikor elkezdtek hasalásból feltámaszkodni,aztán egyszercsak már nem tartotta olyan furán.
Tetőboxot használtat,vagy újat vettetek?Mennyiért?Mi kölcsönkértük egy barátunktól amikor Zalába mentünk,de gondolkodtunk,hogy kéne venni.Mondjuk a sogoromékkal közösen is lehetne,ők most olaszországhoz bérelnek,de az nagyon nem éri meg.2500/nap :shock:

Babus, :lol: az más :lol:
A herkinek van karfája?

Vanda,azt hittem ez pici korban szokás :lol: Akkor majd résen leszek :wink:
Vendég
 


[quote="nyulasz"]A írta:nyulasz herkinek van karfája?

igen :wink: nagy kedvenc :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Nyulasz: Auchanban vettük 17 ezerért a múlt héten. Akciós volt. Hát bérelni tényleg nem éri meg.
Hanga így tartja a lábát, de ha megcsikizik a talpát szépen kiegyenesíti. Ezért mondta az ortopédus, hogy semmi baja, majd kiegyenesedik, ha állni fog. Ez állítólag még a magzati tartás. És majdnem olyan szépen fog a lábaival, mint a kezeivel. :lol: Kis majmom. Nagyon szoktunk röhögni-főleg én :twisted: -amikor apa mellkasszőrét tépi a lábával. :lol: :lol: :lol: :lol:

Na, bevásároltam a gyógyszertárban a nyaraláshoz, meg ugye itthon sem volt semmi, még sebtapasz sem. Egy vagyont hagytam ott. :(

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Segítsetek:

Jázmin hátán, a csípője felett találtunk egy kis csomót, ez 3 hete volt. voltunk 2szer uh, ott azt mondták, hogy valószínű egy kis izom vagy zsír csomó, figyeljük, a gyerek doki is azt mondta, hogy figyelgessük...
Na most a 2. uh-án, azt mondta a doki, hogy esetleg mutassuk meg sebésznek, biztos, ami biztos alapon.
Ma voltunk: a második mondata a köszönés után (szinte), az volt hogy ki kell venni. Vigyük be, 1 napot ott kell hagyni és már vihetjük is, mint ha ez a világ legtermészetesebb dolga lett volna. azt mondta, hogy nem rossz indulatú, de az a biztos, ha kivesszük, mert annak semmi keresni valója ott (még az uh eredményt se nézte meg). ...
(Arról most inkább nem írok, hogy mi hogy volt, mert az kiakasztott, de majd ha valakit érdekel leírom)

Azóta beszéltem a gyerekdokinkkal, aki azt mondta, hogy szó se lehet még róla, max ha 20 orvosból 19 azt mondja, addig nem, keressünk más módszereket, hogy ki lehessen mutatni, hogy mi az ott. Jövő héten viszem egy "hőtérkép szerű" valamilyen vizsgálatra...

Esetleg hallottatok már ilyenről? Kinek lehetne még megmutatni? ami biztos, hogy még egy gyereksebésznek meg szeretnénk mutatni. Nem tudtok ajánlani valakit? Akár magán klinikát vagy bármit?

t-pk
 
 


Timi: Zita is így tartja a lábát (és Kata lába is ilyen volt). Nekem a Dévényen masszírozzák, illetve én is itthon tornásztatom és masszírozom. Katáé már rendben van, de Zitáé súlyosabb. A kórházban nekem is ezt a simit javasolták, aztán a dévényes mondta, hogy lehet, hogy kevés lesz.

Mindenkire irigy vagyok aki megy nyaralni. Én is akarok.... :twisted:

Kép
tigriske1978
 
 


Timi!
Az ilyen lábtartások általában állással-járással rendeződnek. Valószínűleg pocakban volt egy pici kényszertartás.
Nyugodtan várd meg, amíg elindul, simizd, igazgasd, mint eddig. Ha a járás nem rendezi, akkor érdemes visszavinni szakemberhez.

T-pk!
Sebészék sajna nagyon sokszor kapásból szabdalnának. Sajnos nem tudok segíteni, arrafelé nincs ismeretség. Mindenképpen mutasd meg másik sebésznek.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Babus,köszi...szétnézek :D Az esprit ezért esett ki a "kosárból",mert nincs neki,enyémek meg szeretnek csak úgy 3 pontosan bekötve,egész elöl ücsörögni,és karfa nélkül nem merném :roll: Most néztem az easy go -nak is van,de nem ismerem,hogy az mennyire jó kocsi vajon :roll:

T-pk,szegénykém,elhiszem,hogy kiakadtál,írd ám le nyugodtan,én már attól is kilennék,hogy azt mondja ott kell hagyni.Soha sehol nem tudnám őket otthagyni,nem is értem,hogy hogyan gondolta :evil: Sajna sebész ügyben én sem tudok segíteni,védőnő,gyerekorvos esetleg nem tud ajánlani?
Ahogy Vanda írta,a legtöbb sebész vágna ha kell,ha nem :?

Timi,mellkasszőr :lol: :lol: :lol: Jó áron volt a box.
Vendég
 


Jó reggelt!
Nyulasz: ez is vmi uj, ennek is van
http://www.richkids.eu/magyarorszag/chi ... kocsi.html
tényleg jol néz ki ez az easy go-s is :wink:
http://aprosagokboltja.hu/spd/bezsduo/E ... ocsi_Drapp
hááát megnézni vhol kiprobálni :wink: hihetetlen, h egyre olcsobban lehet kapni uj ikerbabakocsit, 1 éve a használtak voltak ilyen árban :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


T-pk: nekem is jár az agyam, sajnos nem tudok dokit, de vannak magánklinikák, neten rákeresni esetleg? vagy "ismeretlen" helyre nem mennétek?
drukkolok, de bizti nem lesz semmi komoly :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


T-pk: én is csak drukkolni tudok, segíteni nem. Ha az a sebész anélkül akar vágni, hogy meg sem nézte a leletet, akkor az annyi, mintha nem mondott volna semmit sem. Legalábbis én úgy venném, hogy ott sem jártam. Elmehet a sóhivatalba!

Hű, de jó babakocsik! Ma már én is a karfásat venném, de már nem variálok. De tuti az easy go-t venném.

Lányok két napja nem kelnek hajnalban, egyhuzamban alszanak reggelig. Kicsit talán kipihentebb vagyok, bár nap közben azért egyre nehezebb. Tegnap Alexa megmutatta hogyan tud leülni állásból. :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


az elsö kocsi sokkal könnyebb hmmm :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Tényleg könnyebb, de nekem akkor is a második a nyerő! :wink: Párom megőrülne, ha most le akarnám cserélni az espritet, pedig ha most lenne egy kis dugipénzem, tuti megvenném.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Babus,köszi.Csak attól félek,hogy úgy járok,mint itt többen a chippolinóval,hogy mégsem olyan jó,mint gondolták :roll: Mert van annak is,ami tetszik,de bizonytalan vagyok :roll:

http://babaszafari.hu/spl/832936,2/IKER_Babakocsi

Timi,szerintem simán 8-10 babakocsit is tudnánk venni,mert mindig valami újabb megtetszik :lol: Apa tegnap közölte,úgy nézzem meg a babakocsit,hogy ne járjak úgy,mint az etetőszékkel...na,mintha direkt csinálná az ember. :evil:
Vendég
 


Nyulasz: inkább az easy go!!! Eleve jár hozzá a lábzsák, ha jó láttam!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?