Új privát üzeneted érkezett!

Zazzy, lázat sajnálom, ez nem a foga, az tuutti.Életmódváltás?so-so. én a pcost nagyon komolyan veszem, de pl most a diétába beleuntam, ugye lement a 40 kg és az utolsó 10 ragaszkodik, tornázni nem tornázom, isten pénze nem lenne elég, így marad a napi 5x kaja és odafigyelés és 3*1000 met és valseg marad a 10 kg is, de üsse kavics.
egyébiránt meg sztem tök jól vagyok, mert a 3 cn eredményem szinte tökéletes, minden hormon tökéletes, teszto, progi egyebek tökéletesek, cukor tökéletes, fogytam, szóval nagyjából jó.
igaz, én tényleg marha komolyan vettem ezt a diétát és az egészet, ami velejár a terhesség előtt-alatt-és után is, csak a tornát nem :?

Bettica, mi is 2.kúrán vagyunk, legalábbis egy hét alatt, egyébként vagy 10 kóra április óta :cry:
Vendég
 


Jaj, okés, hogy tökéletes, "gyerekcsinálós" eredményeim vannak, de kösz nem, most karrier :lol: laptető átadva 8)
Vendég
 


Zazzy: Szinte sehogy :( Annyiban jó, hogy én alapból nem használok semmihez cukrot, mindent édesÍtővel iszok (kávé, tea, limonádé), sütit nem édesÍtek, ha nem muszáj, ha igen, akkor is inkább mézzel vagy fruktózzal. Nem nassolok, édességet keveset eszem. A mozgás viszont kimerül abban, hogy Bencét emelgetem, sétálunk nagyokat vagy futok utána. 5x-i étkezés? Hjaj, jó ha a 3at sikerül... mondjuk ha dolgozom, akkor nincs gond, lazán megy a 4 alkalom is, de ha Bencézek, akkor ki-ki marad egy-egy étkezés... Néha olyan evési rohamaim vannak, hogy csak lesek utána, hogy fáj a hasam :( Pl tegnap is :(

Remélem Lara azóta láztalan. Mentek dokihoz? Az Ínyére kenj vmi zsibbasztót, hátha segÍt rajta... Nem ébred sokszor? Jól eszik?

Kép

Kép
bettica
 
 

 
 

Bettica, hogyan kell feltenni a kuksira a pisigyűjtőt????Mikor érdemes????Műtétre holnap reggelre kellene vinni, de amikor a kezembe vettem a zacsit, kb a forgatásig jutottam el.se haszn-útmutató, semmi, nem is értem...
Vendég
 


Sziasztok!

Hunci, én is elég sokáig agyaltam a zacsin, lánynál sokkal könnnyebb...
Én úgy csináltam, hogy csak a kukacát lógattam bele, úgy, hogy a keskenyebb fele legyen a kukija alatt, a teljesen "koppanásig (zacsira ragasztottam) viszont így felül is folyt, de annyi a zacsiban is maradt amennyi kellett. Annyira nem nagy a lyuk hogy az egész berendezése beleférjen...
Rögtön ébredés után tedd rá szerintem - nekünk ez bejött, kb. 10 percen belül volt pisi.
nagyon szorítok Nektek holnapra!!!! ++++++++

Zazzy, hogy vagytok?!

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Hunci!
Igen,tudom,te tök ügyes és kitartó vagy a kajálással,irigyellek is érte.És ha az eredményeid ilyen jók,akkor tényleg oké!Legközelebb csak gondolnotok kell egyet és már itt is lesz a kistesó! :wink:
Műtéthez drukk!

Bettica!
Na a mozgás nekem is kb ennyi :?
Valamelyik teherbeesős lánynak most mondta Tűű,hogy édesítőt ne,csak méreg,de akkor tényleg már mit???

Érdeklődéseket köszi,hát apát alig tudtam nyugton marasztalni,hogy várjunk,nem megyünk sehová.Hétvégén ugye gyerekkórházas ügyelet,és engem sajna még mindig kiráz a gondolattól is a hideg,hogy oda visszamenjek :cry:
DE!Akkor kapott utoljára lázcsillapítót,amikor írtam(vasárnap 3kor)azóta nem volt láz,viszont a vasárnap éjjel katasztrófa volt.Éjfélig fél óránként kelt sírva,ezalatt kétszer dentinoxoztam,segített.Már érzem bal oldalt a hegyét,de szerintem még mindig nem tört át. :(
Mára lett érdekes piros foltos a feje,először megijedtem,mert ti pöttyöket mondtatok,aztán az jutott eszembe,hogy ha nem ilyen rövid lenne a haja,akkor lehet hogy ezt észre sem vettem volna.Viszont most délután már a háta is pöttyös volt,és tegnap is ma is sokat alszik,gondolom azért csak megkínozta szegényt.7 óra szokott neki a max.lenni,most meg két napja 9ig alszik,de fél 11kor meg kidől újra.De mostmár majdcsak kiheveri!
zazzy
 
 


Ja!És én tartom a lapaljás formámat! :lol:
zazzy
 
 


Zazzy akkor ez 3 napos láz volt.

Anyóm, köszi, de még mindig nem értem, sztem marhára bonyolult ez az egész, hát majd csak lesz egy-két csepp :lol:
Vendég
 


Zazzy akkor jól gondoltuk! :) 3 napos láz volt.

Hunci, valahogy így... Kép bocsi, gyors szabadkézi ábra, Ádám meg közben itt ugrál rajtam :)

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Ó a fene, hogy tegnap nem tudtam jönni :(

Hunci, ha legközelebb kell vizelet, akkor Anyoo nagyon jól leÍrta a módszert. Ha egy picit másképp akarnám leÍrni, akkor azt mondanám Neked, hogy a gyűjtő tasak lyuknál lévő hátulját csippensd meg 2 ujjaddal. Így elemelkedik a két oldala egymástól a zacskónak (könnyebb a szerszámot beleilleszteni). Eztán a kukacot illeszd be a zacsiba, ügyelve hogy a lehető legjobban le kerüljön a zacskóba! A kukac töve legyen a zacsi lyukának aljánál (Anyoo rajza szerint), Így nem tud belőle kicsúszni és nehezebben jön ki belőle a pisi is. Ha a kukac benne van, akkor már csak rá kell ragasztani a bőrére a tasakot a lehető legjobban (lentről felfelé ragaszd, úgy egyszerűbb). Arra vigyázni kell, hogy a bőre, ahova ragasztod a zacsit, tiszta és zsÍrmentes legyen. Popsitőrlővel tilos zacsi ragasztás előtt megtörölni, mert nem fog odaragadni (viszont a makkot érdemes jól letörölni pisi előtt, Így kevesebb baci fog belekerülni onnan a vizeletbe - ezt sztem lehet popsitörlővel csinálni).
Ha a gyerek nem idegenkedik annyira a bilitől, akkor érdemes lehet ráültetni, talán könnyebb összegyűjteni a pisit, mint zacsival...
Milliónyi drukk nektek mára, tudom, már késő, hogy el is olvasd...

Zazzy: Én is hallottam, hogy az édesÍtőszer méreg, de én napi 2x3 szemet használok belőle, teát Bencére tekintettel inkább mézzel isszuk mostanság, Így nem kell külön főzni neki. Azért bÍzom benne, hogy ez Így nem akkora mennyiség, ami árthatna. Most hÍzókúrán vagyok, ezért próbáltam a kávét cukorral inni (ez az egyetlen cukorforrás lenne, mert annyira nem használunk cukrot, hogy nem is volt itthon), de egyszerűen nem megy :( Azzal vÍgasztalom magam, hogy legalább ennyivel kevesebb a cukorbevitelem ;)
Larának akkor tényleg 3 napos láza volt... Mindig reménykedem, amikor Bence lázas, hogy ez "csak" a 3 napos láz lesz, de sosincs szerencsém :( A fogzás sajnos ilyen :( Úgy sajnálom őket ilyenkor...

Kép

Kép
bettica
 
 


Hunci, már biztos túl vagytok rajta, remélem, minden a legnagyobb rendben van!!!!

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Lányok!
hogy néznek ki ezek a láz utáni pöttyök?És meddig tart?Mert a férjem megint paráztat,már allergiától rózsahimlőig minden volt :(
A háta és a hasa olyan,de nem is igazán pöttyök(persze vannak azok is)szinte be van terítve az egész.
Beszéltem egy félig meddig ismerős gyerekorvossal,calcimuscot,fenistil cseppet javasolt,ha nem múlik,mutassam meg.Himlőt kizárta,azt mondta,az mindenhol lenne,szerinte is a vírus hozadéka.

Bocsi,hogy most csak ennyi,megyek kutakodok egy kicsit,hátha okosabb leszek.
zazzy
 
 


Na azt hiszem,meg is nyugodtam valamelyest :lol: :wink: Csupa olyan leírásokat olvastam,ami ráillik.
Sosem gondoltam volna,hogy így reagálom le a dolgokat egyébként.Ha nem lenne,aki fölöslegesen paráztat,akkor egész nyugis lennék :lol: Pedig annó azt hittem,hogy majd minden aprósággal egyből orvoshoz rohanok :roll:
zazzy
 
 


Nálunk igy néztek ki a pöttyök a 3napos után. Kép

üdv szepm
szepm
 
 


Anyóm, köszi.

Bettica, neked is.

Leírva bonyolultabb, pikk-pakk felraktam és kész. mire beértünk a kh-ba már ott volt 10 ml pisi :lol:

Most jöttünk haza.Minden rendben ment.Az első órát nem kívánom senkinek, ahogy sírtak a gyerekek, ahogy üvöltöttek az ébredés után, szörnyű volt, de 1 óra után már mintha nem történt volna semmi olyan szinten hogy gyerekem 6tól fent volt, 945-kor bevitték, 10.10kor kihozták, fél óra keserves sírás, majd fél óra szuinya után este 10ig ugrált énekelt és játszott, már én kivoltam tőle. Alapítványi szobát kértem, 3000 ft ebéd, vacsi és két ágyas szoba egy-egyfotalággyal, a sima ingyé szoba no comment. Nagyon fáradt vagyok de megérte, remélem :lol:
Vendég
 


Hunci!
örülök,hogy viszonylag könnyen túl vagytok rajta!

Szepm!
Köszi! :wink: A miénk is ilyesmi volt,csak tegnap már erősebb,de szerintem tegnap már a meleg is bejátszott,ügyintézkedtünk 9től kb.2ig és bár kint nem sokat voltunk,nem volt éppen hideg.Az autóban sem.Klímázni csak nagyon óvatosan és picit merünk vele.
No,de lényeg,hogy ma már szinte sehol semmi! :P
A védőnőnk no comment,3 hívásra sem vette fel a telefont,és azóta se meg se csörget vagy valami :evil:
zazzy
 
 


Sziasztok!

Hunci, nagyon örülök, hogy minden rendben ment. Reméljük, nem volt hiába. Drukk! Gyere majd, ha lesz időd...

Zazzy: Védőnő :evil: Jut eszembe, a mienk is Ígérte hogy jön, mikor vége a bölcsinek. Azóta sem hallottam felőle :twisted: Nem mintha hiányozna...

Nem jöttem, mert most én vagyok itthon a héten Bencével, és szó mi szó sokat nem ülhetek a gép előtt. Csak ha alszik, de akkor is csak annyi időre ülök ide, hogy megnézzem a leveleimet. Próbálok én is pihenni, mert ez idő megvisel mindannyiunkat :(

További szép napot/hetet!

Kép

Kép
bettica
 
 


Lányok, ne haragudjatok az offért, de nagy segítségre lenne szükségem: ismer valamelyikőtök egy jó onkológust (ha lehet olyan helyen, ahol van célzott biológiai terápia), vagy jó kezelési lehetőségek?) esetleg olyan természetgyógyászt, aki foglalkozik daganatokkal alternatív megoldásban? (Budapesten.) írjatok privit, ha tudtok valamit! egy közeli családtagom beteg (valószínű tüdődaganat, de nem egyértelmű pedig nem dohányos!!!) és nem igazán tudunk merre indulni. köszönöm szépen előre is.

Kép

Kép
csillagfény
 
 


Csillag: Sajnos én nem tudok :( Sok daganatos ismerősöm volt, de nem volt lehetőségük sajnos semmi ilyesmire már :( Remélem, nektek sikerül!!!

Kép

Kép
bettica
 
 


Hunci, örülök, hogy rendben zajlott a műtét.

Velünk minden oké, gyermek a szerdai uh alapján 13 hetes volt. Mindene meg van és egészséges.
mókica
 
 


Sziasztok!

Mókica: Nagyon örülök, hogy minden rendben! Csöppről nem kaptatok fotót? Esetleg tippeltek valamit, hogy a lába között mi van? Nevetek van már?

Hunci, hogy vagytok? Sikerült túltenni magatokat a műtéten? Hogy megy a lábadozás?

Kandi: Nálatok minden rendben?

Ezo, Rami, Dimet, Zsizsik, Apple, Zazzy, Mona, Monee, Kir, Anyooo, Mamint, Barthalis és a többiek?

Kép

Kép
bettica
 
 


Sziasztok!

Mókica, nagyon örülök hogy minden rendben van! Vigyázz Magatokra, nőjetek szépen! :wink:

Hunci, hogy van a fiad? Minden OK? Írok majd privit!

Bettica, vagyok, olvasgatok is kutyafuttában, csak nem nagyon van időm írni. Dobozolok, ami nem kell az albiba majd, azt apránként hordjuk haza anyuékhoz, albit keresünk, házat keresünk... Sűrű a program.. :)

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Bettica, Te vagy itt a számonkérő. Jól is teszed, hanem akkor túlzottan ellustulnánk. :)


Én elvagyok, mint a befőtt. Kaptam még cseresznyét, pedig azt hittem, h már lekéstem, de hála istennek roppant finom fekete-ropogós cserenyét sikerült ma beszerezni a piacról és eltettem pár üveg kompótot. Fruktózt tettem cukor helyett, ami tudom, h nem a legtökéletesebb megoldás, de már egy fokocskával jobb, mint a cukker, ugye?

Hol lehetne s kivel ilyen eltevős dolgokról beszélgetni? Mármint cukker nélkül v valami alternatívával... kíváncsi lennék. Én imádom a lekvárokat, kompótokat és alig merem megkóstolni, mert persze midnenki csak a cukros verziót ismeri.



Most kezdek jobban lenni, nagyon kiborultam egy horror sztoritól, ami egy személyes ismerős családdal történt, a szülővárosomban. Alig tudtam létezni egy hétig. Ha a kiscsajom hóttt ideg lesz, akkor ne csodálkozzatok, roppant sok idegeskedésen mentem keresztül. Fizikailag jól vagyok hálistennek, elég jól is bírom, de valahogy össze kell szedjem magam, mert annyi a rossz hír: fizum negyede levonva, GYES sokkal kevesebb lesz úgy néz ki, mint Tibikével volt (az is qrva kevés volt), nőtt az ÁFA 19-ről 24%-ra...
És akkor még a horror sztorik a tetejébe. Aludni sem tudtam vagy 3-4 éjszaka emiatt, meg amiatt is, hogy lüktetett az egész fejem. Valami fogam begennyesedett vagy mi a fenét csinált, lényeg az, hogy nyitva hagyta a fogdokibácsi a kanálisokat, h ott valami dieg haljon el, vagy nemtom, mert nem lehet gyógyszert izé. Te Rami, erre tényleg nicnsen semmi emberibb megoldás? Pénteken majd betömi, vagy befedi vagy mi a fenét csinál vele...

A fiam ott van Medgyesen a szüleimnél, a múlthéten még behívtak érettségiztetni, de nem vizsgáztatni konkrétan, hanem a bizottság titkára voltam... Hát csak azért vállaltam el, mert adnak érte egy kis plusz pénzt...

Most már alig várom, hogy újra magamhoz ölelgethessem a kissrácomat. Hiányzik erősen!!!

De ezen a héten még maradok Kolozsváron, mert ugye el kell intézzem a fogaimat, plsuz egy csomó járnivalóm van bankba, vodafone-hoz, s ilyen helyekre kell elzarándokoljak, h minden cuccomat rendbe vágassam. T.i. 3 hetet zeretnék otthon maradni Tibikével együtt a szüleimnél.

Aztán aug. 2-án feljövök nődokihoz, és utoljára fogom látni a kedvenc nődokimat, akihez vagy 8-10 éve járok. Éppen eldöntöttem, h nem fogok Vele szülni, pedig szeretnék. Csak az a baj, hogy épített 4 doki egy magánkórházat és az én dokim már csak ott dolgozik. Tehát ha Vele szeretnék szülni, akkor az 1000 eurómba fájna abban az esetben, ha midnen simán megy, ti. midnen beavatkozás v császár v egyéb még ehhez hozzáadnivaló plusz.

Tehát lila gőzöm sincsen, h kivel fogok szülni, de most állítólag kaptam egy fiatalabbacska magyar csajt, aki remélem elvállal... A napokban szeretnék Vele is beszélni. Ha nem, akkor mint a cigánynék (na bocsi, ez senki ellen nem szól!) mikor rámjönnek a fájások akkor bevonulok és az adott gárdás dokival majd szülök és kész.
Csak ha úgy járok, mint pl. Tibikével, h nem jön ki a placenta és el kell kaparni, akkor vajon valami kezdő rezis-doki fog rajtam kísérletezni? vagy mia szösz?

No, majd meglátom, de nem vagyok hajlandó 1000 eurót fizetni egy szülésért. Az állami kórházban is adnak csúszópénzt, de hát az 100 v 150 euro és mégsem 1000.

Jaaaa, hogy aakörülmények sokkal szarabbak azt elhiszem, de én már egyzser kibírtam ott 3 napot, úgyhgy mégegyszer ki fogok bírni s kész.


No, elkeseregtem magam, jövőhéttől elhúzok Medgyesre s nem érdekel semmi egyéb. ALszom és kész.


No, legyetek jók!

Pusszok!

Lehet máskor nem is kérditek meg, h hogy vagyok, olyan negatív voltam ma. Bocs :(

Kép
k.ir
 
 


Kir: Én is éppen 2 hete vetettem magam rá a a befőzésre, gondolván, hogy a telken majd jól megszedjük magunkat meggyel meg cserkóval és milyen jó is lesz, ha szánok rá egy kis időt és teszek el befőttet, lekvárt. Hát úgy jártam, hogy semmi sem volt a fákon, elverte tavasszal a jég meg a fagy elvitte a virágokat és nem lett egy szem gyümölcs sem :( A piacon meg valahogy nem akaródzott pár százért venni ilyeneket.
Szóval azt olvastam, hogy pl a meggylekvárba nem kell cukor! Egy 14 kilós meggyhez (ami kb nettó 10 kiló ugye) a végén fél kiló fruktózt kell tenni, de el is hagyható, ha elég sűrűre tudod főzni és a meggy nem az a brutál savanyú fajta! Van aki málnát tesz bele, mert attól sűrűbb és édesebb lesz, Így a fruktóz is kihagyható.
A meggybefőttnél viszont gondolom jobban kell édesÍteni, ugye? Ebben nem vagyok olyan tájékozott ;)
Tök jó, hogy kiokosodtam, csak kipróbálni nem tudtam :( Na de talán majd jövőre...

Ja és sztem gyere nyugodtan áradozni, akár jó, akár rossz történik, mert én tuti nem foglak emiatt legközelebb kihagyni a felsorolásból, nem úszod meg :twisted:

Egyébként amikor hallottam, hogy nálatok milyen megszorÍtások lesznek, hát eszembe is jutottál... Nem irigyellek. Azért reméljük, hogy ezek az intézkedések megteszik a hozzáfűzött reményeket, mert nincs is annál idegesÍtőbb, mint hogy feleslegesen történik az emberrel ilyesmi.
A szülést meg túl fogod élni, akármilyen orvosnál is fogsz szülni. Nem tudsz bemenni a kórházba és körbekérdezni, hátha van normális doki, akinél szülhetsz? De talán ez a nődoki akit ajánlottak, elvállal és máris feleslegesen idegeskedtél emiatt ;)

Jó pihenést, ne hajtsd magad túl!

Kép

Kép
bettica
 
 


Kedves lányok!

Ha megengeditek csatlakoznék. Mi még csak várjuk babókánkat, de mivel én is pcos vagyok, biztosan tudtok tanácsokat adni.
Most a legnagyobb baj a súlyom, nagyon nekilódult most.
Próbálok visszarázódni a diétába!!!! :?
Így kismamiként, ez pokoli nehéz. Időszakosan falási rohamaim voltak, és nem gondoltam hogy a kilók így felszaporodnak.
Én egy jó hónapja heti 5x kismamatornázok, és pont ez idő alatt jött fel a legtöbb kiló!!! :shock:
Olyan mintha mamutot reggeliznék, mármint a súlygyarapodásom.??!!

Hunci!
Kérlek öntsél belém lelket hogy mennyi idő alatt ment le a 40 kiló?
Nekem is kéne annyi mínusz. És terhesség alatt mennyit híztál?
Ha nem vagyok indiszkrét?!!!

Kép
mók
 
 


Kir, sajnálom ami most veled van.kitartás!én is gondoltam rád, amikor hallottam, mi lesz nálatok. a ti kormányotok sem egyszerű.Befőtt:hát passz....életemben nem csináltam, de enni eszem.

Bettica, hogy van Bence?

Anyóm, hajrá költözés!

Mók, örülök,hogy itt vagy!
röviden:
2006 dec lapar és met kezdete
2007 áprilisig lement kb 10 kg
2007 május poz teszt
terhesség alatt fogytam kb 1 kg-t, azaz amikor megszültem még lement 10 kg.150 g ch diétát tartottam plusz szedtem a metet. nem hízhattam, nem engedték, max 10 kg-ot ehhez képest végigfogytam a terhességet, én nagyon féltem,hogy ártok, ha hízok és nagyon szigorú diétát csináltam. gyerek elveszi amit kell, el is vette tőlem.
2008 január-dec nem volt kedvem diétázni, tartottam a súlyom
2009 jan-2010 jan még 20 kg
2010 jan óta stagnálok

kemény diéta immáron 3 éve....menni fog, csak kitartás, akaraterő kell.mozogni nem mozogtam,nincs az a pénz, hogy mozogjak :oops: még van hátra 10 kg, de mivel nem mozgok, ez a diéta már nem elég, így ez rajtam marad.
felül 36-os méretem van, alul, gatyára 38-40-es méret kell. 80 kg vagyok.de nagyon átalakultam, mert amikor ezer éve voltam 80 kg, akkor "kövérebb" voltam mint most.
Vendég
 


Hunci!

Nagyon köszönöm a tájékoztatást. Kedves tőled!!! :D

Kép
mók
 
 


No, az én Anyukám receptje, cseresznye, meggy, szilva, ribizli, egres és minden létező más kompótra (asszem, h ti befőttnek a kompótot nevezitek :D )...

Befőttesövegekbe (borkánokba :))) ) beleteszi a megmosott gyümölcsöt. AKkor tesz bele cukrot. A nagyobb fajtákba egy evőkanállal, a kisebbekbe egy teáskanállal. Utána egy késhegynyi szalicit. Aztán feltölti színültig vízzel az üvegeket és lezárja. Régeben nem volt ennyi csavaros fedelű, akkor celofánnal kötötte le.
S ezek után beteszi dunsztolni (megdöglök, ha erre is valami más szót használtok :))) )
Olyan dunszt, hogy beteszi az üvegeket egy nagy lábosba, derékig vízbe. S felteszi a kályhára írtó icipici tűzre, s ott egy picikét megrotyogtatja. Majd lezárja atüzet és ott abban avízben kell kihűllniük.

Hát kb. ennyi.
Aztán megtörölgeti az üvegeket és beteszi a kamrába.

Én tegnap így tettem el a cseresznyét, azzal az eltéréssel, hogy cukor helyett egy kis fruktózt tettem minden üvegbe.

Most találtam egy blogon valami cukor és szalicil és midnen nélküli recit meggyből, ki akarom próbálni.


A lekvárokhoz amúgy anyukám is írtó kevés cukkert tesz. Pl. ősszel a szilvalekvárhoz tett 1 kg cukrot 22-25 kg szilvához (sosem méri meg, mert a kertből behozzák, oszt addig teszi, míg tele lesz a fazék.

No, pusszok, jó befőzést, aki ezzel van elfoglalva... :D
Kir

Köszi az együttérzést, de ne aggódjak túlzottan miattunk, legalábbis egyelőre úgy tűnik, h túl fogjuk élni. A kormányunk sosem volt normális, de ennyire gyenge kormány ejsze nem volt az elmúlt 20 évben. Ha nagy a gáz, akkor hazamegyünk anyukámékhoz és murkot meg pityókát kapálgatunk, valahogy megleszünk :D
(szándékosan írtam a murkot és pityókát :)) )

(murok=sárgarépa; pityóka=krumpli)

Kép
k.ir
 
 


Sziasztok!

Bettica, gyermekről sajna nem kaptam képet. Hogy mi van a lába közt azt pedig nem néztük. Név választás azt hiszem egyszerű lesz. Fiúnál férjem ragaszkodik a saját nevéhez, lánynál az enyémet szeretné, de itt még + 2 névből választhatok. :)

Anyoooka, köszi. Igyekszem hogy nőjön a picike.

Hunci, nagyon nagy akarat erőt van, csodállak is érte. Remélem nekem is lesz ennyi, hogy tartsam a diétát most.
Szerencsére nem vagyok kívánós.
mókica
 
 


Mók: Nem lehet, hogy túl sok az a mozgás? Mármint, hogy nagyon megéhezel miatta? Persze a mozgás nagyon jó és abba ne hagyd!
Esetleg más ételeket kellene enned, amik tovább tudnak jóllakottság érzéssel tölteni...
Itt sokan tudják, hogy mikor milyen ételeket enni (mikor lassú, mikor gyors felszívódásút) ahhoz, hogy egyrészt a cukor szint ne emelkedjen hirtelen, ugyanakkor ne legyél folyamatosan éhes. A cukrodat méred? Esetleg még az lehet a baj, ha hirtelen emelkedik majd csökken az étkezés után, mert akkor ismét megéhezhetsz...
Hú mindenkinek elismerésem, aki terhesen tudja tartani a diétát... Láttam egy-két gdm-es kismamát, akiknek diétával kellett tartani a súlyát (+ kordában a cukrát) és hát láttam rajtuk, hogy nagyon nem egyszerű...

Kép

Kép
bettica
 
 


No, közben meg már írogattatok és én meg elfelejtettem frissíteni az oldalt....

Kir lehet, hogy ugyanazt a receptet találtuk meg? :lol: Kompót=befőtt, igen :D nekem annyira tetszik ez a különbözőség :D Olvasva a blogod, gyakran felteszem a kérdést magamban, hogy mennyi ilyen szó lehet, amit Ti ott másképp mondtok, mint mi itt (vagy akár 100km-el arrébb)...

Hunci: köszi, jól van Bence. Most Apás hete van :lol: Csak remélni tudom, hogy nem lesz annyira szabadjára engedve Bence, mint 2 hete :D

Kép

Kép
bettica
 
 


Sziasztok!

Találtam egy jó kis oldalt:
http://csiribiri4.blogspot.com/
Kreatívkodás gyerekekkel.

Kir!

Nálunk a kompót az a frissen főzött és azonnal elfogyasztott gyümölcsöt jelenti. A befőtt meg a dunsztosüvegben eltettet.

Én a szilvarösztlit nem értettem sokáig, míg ki nem derült, h. amolyan azonnali szilvalekvár féle, de máig nem tudom, h. mi is valójában.

Na majd még visszaolvasok, csak eddig nem volt gépem, most keresem vissza a kedvenc oldalaimat.

Most meg megyek az oviba......

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!

Hétfőre beutalt a nőgyógyász a sote-ra egy cukorspecialistához.
Nagyon félek hogy inzulin lesz a vége!!!!! :cry:
Terheléses cukrom katasztrófa:
90 perces 9 körül
120 perces 7,8,
vicc az éhgyomri 3,3 /béka segge alatt/

Majd beszámolok mi volt.

Kép
mók
 
 


mók, nem szeded a metet ugye?ha nem, nem.mindegy már.ha meg inzulin, hát inzulin.nyugi.evvan.csak tartsd be a diétát!
Vendég
 


Tanácsért jöttem,profikhoz :wink: :D szobatisztaság-kérdésben.
Mikor vettetek bilit?
Rambóka,emlékszem arra a könyvre,amit ajánlottál,azt hiszem,"A bili tudománya" volt a címe,ebben az egész szoktatás folyamata jól le van írva?
Elég tanácstalan vagyok,hogy mit csináljak,ugyanis az a helyzet,hogy Lara egy ideje(ha csak nincs túlzottan belemerülve valamibe éppen,akkor szól(folyamat KÖZBEN),hogy pisi,illetve kaka :shock: Nagyon sokat van bugyiban,de peluscserekor is kezdetektől megbeszéljük,hogy most nincs kaka,most csak pisi van,és a kakát meg mindig jól szemügyre kell venni,hogy hogyan is néz ki :lol: Szóval tisztában van vele,hogy mi micsoda,ha meg bugyiban van,és meglátja maga alatt a tócsát,már automatikusan mondja,hogy pisi.
Bár tegnap pl.megkérdeztem,hogy Ki pisilt ide?Erre az volt a válasz,hogy anya! :lol:

Amúgy is kész vagyok tőle,a védőnőnek már mondtam,hogy nem szeretném,ha olyan "okostojás" típus lenne,tudjátok,akit utálnak osztálytársai,de nem tudok mit csinálni.Ragad rá minden.Esküszöm egy szál könyv,semmi nem volt a kezemben,mióta megszületett,csak non-stop vele vagyok,játszunk,megbeszélünk mindent és ez van.A strandon a minap már én éreztem magam hülyén,mert úgy néztek szegényre,mintha másik bolygóról jött volna,hogy 15 hónapos és beszél.Mikor megkérdezik,miket mond,nem igazán tudok válaszolni,mert mindent mostmár.A nehezebb szavakkal nyilván csak próbálkozik,de rengeteg dolgot mond.És már pakolja is egymás mellé.Pl Esik eső :shock: Apa nincs stb.
Na de megint jól elkanyarodtam,szóval bilis kérdésben várnék tanácsokat.Hagyjam még,vagy próbálkozzunk?

És még eg fantasztikus hírt hadd újságoljak el:Július 2-a óta nincs cici éjszaka :D és többnyire nem is kel egyáltalán!6kor cici és még alvás 8ig :shock: Aaaaaaaaaaaaaaaaannyira jóóóóóóóóóóóóóóóóó :lol: És mindez magától,egyik napról a másikra :shock: Azért írtam csak most,mert remélem ez már elég hosszú idő,hogy nem változik.
zazzy
 
 


Zazzy, én vártam, hogy ő szóljon.
Ez úgy történt, hogy műtét előtti kedd szólt, hogy nem kell pelus, este kellett még, ott nem akarta levenni, de délutánra levettük, jött a műtét, pelus vissza.műtét másnapján haza, megint szólt délután.
és 2 napja szólt este is, első este 4ből két pisit biliztünk, többi ágyba, ma este 9kor pisi bilibe, reggel 6kor szólt, hogy pisilni kell, teáh t este9 és reggel 6 között nem volt pisi, most meg egy órája szólt hogy kaki kell és kaki ment a bilibe.egy hét alatt lett teljesen szobatiszta.

másik dolog, ha egy gyerek szívja magába a tudást, akkor szívja, nem ettől fogják a suliban utálni...én sem voltam hülye, mégis mindig a kp-ban voltam, mert bár tanultam mint állat mégis gyerek maradtam...
Hunor nagyon okos, le sem merem írni, miket tud, nagyon sokat...de mivel tanulni akar, tanítom, nem ezen múlik, hogy később utálják-e majd.

(tudja mindkét nyelven:csomó dalt, mondókát, mesét, számol 60ig,utána meg 100ig felismeri a számokat, 15ig egyesével összead és kivon, tudja az ábct, felismeri a betűket, társasjátékozik, dobókockázik, minden színt ismer, nem csak az alapszíneket már)

lehet, hogy sokat tud, de fontos, ő akarja tudni, és ha akarja én tanítom, neki ez játék most.és ez a fontos, nem kötelező tanulnia hanem ő akarja, játszva tanul, élvezi, és én meg hagyom.aztán meglátjuk, mi lesz belőle.
Vendég
 


Zazzy:Szerintem is hagyd, ha szól, örülj neki, vegyél nyugodtan egy bilit, ha akar bele pisilni vagy kakilni, majd szól... Én Bencénél nem eröltetem a dolgot. Most kezd rájönni, hogy pisi-kaki milyen érzés, melyik honnan jön. Ha pisilnie kell és bugyiban van éppen, akkor néha jön és mondja, hogy "pejus" és visszatartja addig, amÍg ráadom. Én ennek örülök, mert addig is visszatartja és legalább szól. Ez az alapja a szobatisztaságnak is, nem? Persze azért ez nem mindig van Így, de hetente 2-3 alkalommal szokott előfordulni.
Az pedig nálunk is alapból Így van már egy jó ideje, hogy Bence jön a WC-re velem és mondja, hogy éppen mit csinálok :D

Az okosságról: az a jó, ha tanul és ezt ő is akarja! Én is beszélek ezerrel Bencéhez, nagyon sokat játszunk együtt, mégis most kezd csak igazán belelendülni a dumába. Különbözőek és ez Így jó! Nehogy visszafogd magad! Ettől még nem biztos, hogy okostojás lesz ;) Örülj neki, hogy ilyen könnyen megy. Meg sem merem kérdezni, hogy Hunci fia mit tud, mert tuti irigykednék rendesen :) Aki meg ufóként néz rátok, azért mert a csemete ilyen sokat tud már, az elmehet a fenébe! Nagyon sok múlik a szülőn is, nem csak a gyereken!
Zazzy, ha meglepődötten néznek majd rád, hogy tényleg ezt is tudja Lara?, akkor húzd ki magad és légy rá nagyon büszke! Semmiképpen se érezd magad kellemetlenül miatta.

Kép

Kép
bettica
 
 


Mók, gyere majd mesélni, hogy mit mondott a diabos doki!!

Kép

Kép
bettica
 
 


Mók, mi volt a diabetológián????

Nekem is hasonló lett a terhelt cukrom,csak éhgyomrim is emelkedett kicsit. Nekem 160gr ch diétát írtak elő, augusztusban kontroll.
mókica
 
 


Sziasztok!

Én azt hittem, h. Fruzsi kakilása rendeződni fog, de sajnos nem így van.
Kap aszalt gyümölcsöt, zabpelyhet, tönkölybúzapelyhet, joghurtot, gyümölcsöt, magos barna kenyeret, lenmagot, baracklekvárt, mikor mit hajlandó megenni, ezzel elértük, h. 2 naponta kakil, de senkinek nem kívánom ezt a hacacárét!
Ha jön az inger, akkor közli, h. jaj, és összeszorítja a fenekét, fonja a lábát, kapkod a pelusához. Annyira fél a kakilástól, h. nem mer kakilni.
Aztán ezek az ingerek egyre gyakoribbak lesznek és egyre jobban gyötrődik. A végén már sikoltozik és sír és nem mer szaladni sem, nehogy a kaki kijöjjön.
Amikor aztán már nem tudja visszatartani, akkor csak áll, kiabál és potyognak a könnyei, kapaszkodik belém és próbál nem nyomni. Még nézni is rettenetes. És van, amikor még ekkor is sikerül neki visszatartania.
És persze minél tovább sikerül visszatartania, annál keményebb lesz a kaki, és annál nehezebb kinyomni, annál jobban fáj.
Most adok neki minden étkezésnél egy kiskanál Laevolacot, és kaja után labdázunk, amíg az inger elég erős nem lesz, de tegnap nem jött össze a dolog, csak ma. Ő kéri a bilit, de csak leül, felugrik, lenyomni nem akarom, úgyhogy mondtam neki, h. bárhova odakakilhat, csak nyomjon.
Ma már beígértem neki matricákat is, amiket meg is kapott, nem tudom, h. ez bejön-e majd.
Tegnap végigolvastam egy csomó ilyen topikot és kétségbeejtő, h. ez akár hónapokig vagy évekig is folytatódhat.
A dokik meg csak a Laevolac-glicerines kúp kombóban tudnak gondolkodni, miközben az anyukák elmondják, h. a glicerines kúpot a gyerek úgy éli meg, mint a nemi erőszakot, ketten kell hozzá lefogni, ráadásul nagyon irritálja a végbelet is, így aztán újabb negatív élmény kapcsolódik a kakiláshoz.
Ezért nem is merem neki adni. Jó lenne, ha a pszichés részére nem erősítenénk rá.
Így is nehéz, mert amint kiszúrja, h. vmi kaját a kaki miatt adok, onnantól az nem kell.
Meg az ember lavíroz a "ne csináljunk ügyet a dologból, mert felhasználja a kis dackorszakos és még jobban visszatartja, h. anyuka csak ezzel foglalkozzon" és a "kedves, barátságos légkört biztosítsunk és pozitív megerősítéssel próbáljuk ösztönözni" közt. Tudja a fene, h. mit kéne csinálni, mi lenne a jó, mivel rontok rajta, mivel használok.
Mindenesetre bíztatom, h. engedje el a kakit, és fogom a kezét, amikor kakil, és hozzám bújik a fájdalmával.
Ma hőmérővel óvatosan bekentem a végbélnyílását Lidocain kenőccsel, hátha az segít, ha lenne vmi berepedés, ami miatt fájna neki (már ettől is üvöltött), de szerintem már attól is fáj a kakilás, h. minden izmát összeszorítva próbálja megakadályozni.
Hosszas labdakergetés és többszöri visszatartás után végül már nem tudta tartani és odakakilt a parkettára állva, miközben ott jajveszékelt a nyakamba borulva, de szerintem így is csak a fele jött ki, amint oldódott az inger a többit benntartotta.
A végén megnéztük a végterméket és megmutattam, h. olyan, mint a gyurma. Nem bánt, nem szúr, nem kemény. Nagy nehezen összeszedte a bátorságát és bele is nyúlt.
Remélem idővel megbékél vele, mert ez hosszabb távon őrület lesz.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!

Rambóka, ezt még olvasni is borzasztó volt, hát még nap mint nap átélni! :cry: :cry: :cry: Fogalmam sincs, hogy hogy tudnál segíteni neki - Dorkának is volt egy ilyen kaki-visszatartós időszaka, de ő már idősebb volt, és szerencsére gyorsan megértette, hogy minél inkább visszatartja annál rosszabbat csinál magának.
Sok erőt kívánok és remélem, hogy mielőbb megoldódik a dolog.

Zazzy, szerintem vegyél nyugodtan bilit! Hadd ismerkedjen vele. Ádám most ott tart, hogy ha leveszem róla a pelust és mondom, hogy próbáljunk pisilni, akkor koncentrál ezerrel és sikerül is pisilnie. Sőt, hét végén anyuéknál pelus nélkül volt, ott is kértem, hgoy "locsoljuk meg" a füvet és az is ment. De még nem jelzi, ha pisilni kell, kakit is csak akkor, ha már bent van a pelusban.
Én előszedtem Dorka bilijét, minden este fürdés előtt ráöltetem, csak hogy szokja, de oda nem pisil még, ráül, felpattan, ezt is megcsinálom, mert ezt kéritek-stílusban :lol:
Néha napközben is megkérdezem tőle, hogy pisilünk-e bilibe, akkor nagyon lelkes, hozza is a bilit, de produktum csak a pelusba megy illetve az az egy kinti eset volt.
Én sem siettetem a dolgot, bőven ráér még.

Mók, gyere, mesélj!!

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Rambóka

Ha elfogadsz tőlem egy tanácsot...mi most mentünk ezen végig,jártunk gyermek gasztroenterológusnál is,bár nálunk úgy néz ki h van neki egy kicsi étel allergiája is.Lényeg ne a glicerines kúpot használd,hanem reporon kúpot 2* felet,nagyon zsiros kúp,nyugtatja a popót,könnyebben csúszik ki a kaki is, és laevolacot addig add neki amig nem lesz normális a széklete.
jobbulást Fruzsinak!
ella-
 
 


Rambóka!
A várandós topikomban van egy kisfiúnak ugyanilyen problémája,ő ugye 16 hónapos,mint Lara.Pont ugyanezeket írja az anyukája,ez valami szörnyű :cry: Nagyon sajnálom Fruzsit is.Ők valami érdekes helyen voltak orvosnál,én arról a szakágról még életemben nem hallottam,és most hirtelen nem is jut eszembe.Nem magánba mentek,szakrendelésre,és jellemzően csak azt kapták,hogy rostdús étkezés,stb.Hiába mondta,hogy nem azzal van baj,hogy nincs kaka,vagy nem jó az állaga,hanem hogy nem meri kinyomni :(
Utána keresek,hogy hol is voltak.

Anyooka!
Vettünk bilit,a boltban rögtön kipróbálta mindet :lol: én egy tök egyszerűt vettem,nekem ezek a zenélő,mindent tudó kütyük olyan természetellenesek.
Mondtam neki,hogy abba kell majd pisilni,ráült és 10 másodpercenként felugrált,hogy van-e benne már pisi,olyan édes volt,annyira várta.Aztán még aznap délután sikerült is,kb.5en örömködtünk és ujjongtunk meg tapsikoltunk körülötte,ő meg nézett minket hülyének,hogy mi a fene bajunk van :lol:
De amúgy én sem siettetem,van,ráül néha,aztán majd alakul.De én már ezért is irtó büszke vagyok rá,hogy csomószor szól,ha pisil(t) vagy kakál(t). :D
zazzy
 
 


Sziasztok!

Kakivisszatartás ügyben bújom a netet napok óta.
Kipróbáltam minden ötletet.
Az instant zabpehely egyszer ment le joghurttal, azóta a joghurtot alig lehet belediktálni. Mondjuk nem csodálom, mert az instant zabpehelytől olyan lesz a joghurt állaga, mint a takony. Ergo zabpehely ott fog megkukacosodni.
A tönkölybúzapelyhet a fiam eszegeti.
A mézzel összekevert darált lenmagot a fiam imádja, a lányom persze nem eszi.
Narancslét sem issza.
Marad a nyers v. aszalt gyümölcs, gyümölcsleves, gyümölcsmártás, főzelék.
Új felfedezés a csemegeuborka. Kétpofára tömi!
És a matrica!
Vmikor nagyon régen vettem a Lidl-ben matricákat, h. ha majd visszamegyek dolgozni, akkor legyen mit adnom a kis hősöknek.
Hát kiderült, h. itthon is el fog fogyni! :)
Megbeszéltük, h. ha kakil, akkor kap matricát.
És lehúzhatja a kakit a wc-n.
És úgy tűnik bevált. Legalábbis ma 3X kakilt és végre nyom.
Még van egy kis kiabálás, h. "kaki, kaki!", de úgy tűnik, h. egyre inkább annak szól, h. vegyem észre, h. VAN KAKI A PELUSBAN!
Meg olyan, mintha az zavarná, h. a pelusban van a kaki és próbál úgy járni, mint a cowboyok, h. ne érjen a fenekéhez.
De a biliről meg felpattog, lenyomkodni meg nem akarom.
Úgyhogy egyenlőre marad a pelus, amíg eljutunk odáig, h. már mer kakilni.
Mindenesetre ma már jóval kisebb szenvedések árán produkált, (szaporodnak is a matricák az ágyán rendesen), lehet, h. az aszaltgyümölcs-csemegeuborka-Laevolac combó a nyerő?
Ja, meg minden ebédhez kap egy kiskanál étolajat is. Talán az is használ.
A harmadik ösztönző, h. ha kakil, akkor mesélek neki a nagytesó Bob-os mesekönyvéből. Annyira számontartja! Még éppen csak a fenékmosásnál járunk, már mondogatja magában, h. "Bob, Bob!", aztán a wc lehúzás és a matricakiosztás közt már követeli is a könyvet és alig bírja kivárni, h. elhelyezkedjünk a fotelban.
Mert neki JÁR a Bob! :)
Édes kis bogyó, remélem ezek beválnak végre. :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Ella!

A Reparon kúp jó ötlet! De most úgy tűnik, h. a minapi Bepanthenes hőmérőzés megtette a hatását. Legalábbis remélem.


Zazzy!

Köszi! Azt hiszem vmi manomeriás rendelésen lehettek a Kószó főorvosnál. Már mentettem magamnak vhonnan az infót.

Tudjátok mi a hihetetlen? Az "orvos válaszol"-os fórumokon a dokik semmit nem tudnak segíteni. Elképesztő!
Azt hiszem az a baj, h. ők csak a Guttalax-Laevolac-glicerines kúp kombót ismerik, az anyukák pedig nem mennek vissza elmondani, h. nem vált be, hanem inkább körülnéznek a neten és onnan próbálják megoldani a gondot (mint én is). A nyerő infó pedig nem jut el a dokikig.

Mindenesetre az biztos, h. ha tudom, h. ebből ekkora probléma lesz, akkor jobban odafigyelek az elején, és nem hagyom, h. beszoruljon. De utólag már könnyű okosnak lenni.....

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Mókica!
Bocsi, nem jöttem mert el vagyok kenődve. Természetesen terhességi cukorbetegséget diagnosztizáltak!!!! :cry:
Viszont hála az égnek, nem inzulin még.
150 g szénhidrátdiéta!!!!!! :x Időre beosztva mikor mennyit ehetek!!!!
Napjaimat a méricskélés tölti ki. Ja és hetente kért labor a doki éhgyomrival, meg reggelizőssel+, hetente kellene mennem hozzá!
Azt mondta így vállal!!!!
A 120 percesem egyébként 7,8 lett, az éhgyomri 3,4??!!!! :shock
Holnap labor. Szerdán vissza dokihoz. Na de a baj az hogy e mellett
járok endokrinológushoz, és nőgyógyászhoz, és védőnőhöz, és a háziorvoshoz is havi szinten. Nem hiszem hogy hetente tudom vállani a dokit meg a labort plusszban.
Megpróbálok vele szerdán beszélni.......Otthagyni meg nem akarom mert az endos doki csak éhgyomri cukit néz, meg a pajzsmirigyemet gyógyszerezi, őt nem érdekli a terheléses.
A másik topikon láttam hogy pl.:Lucusznál nem is kérték a terhelést, mert az nagy teher a mi szervezetünknek?!!
:?:
Na mindegy, majd jelentkezem mindenképp.
Neked mennyi lett a cukrod?

Kép
mók
 
 


Mók!
Bár nem vagyok nagy szakértő,de szerintem ezt a cukrot,ilyen terhességi kornál tényleg szigorú diétával kordában lehet tartani!Mókicának azt hiszem 8 fölött volt,és így is csak diétáztatják egyelőre.
Terhelgetni szerintem is gáz(a cukros verzióval),többet árt,mint használ.Ellenőrizni kell magadnak nagyon sűrűn.De nyilván ezt teszed.
Ha szedted volna a metet(tudom,mostmár mindegy :( )szerintem nem lett volna gáz.Nem olyan drasztikus ez az eredmény.Nyilván nem jó,de nem tragikus.Szerintem.De okosabb lányok majd mondanak valamit.
Kitartás a diétához!

Rambóka!
Ami még nekem eszembe jutott,a kineziológia.Tudom,hogy te sem hiszel a természetgyógyászat és társaiban,én sem.De valamiért erre decemberben azt mondtam,kipróbálom.Több ismerősnek volt olyan pozitív tapasztalata,a mi életünk meg már olyan szinten volt gáz,hogy úgy döntöttem,lesz ami lesz,kipróbálom.Ha más mesélné nekem,én sem hinném el az egészet,de tényleg valami hihetetlenül működik!És ez nem hit kérdése(anélkül is működik :wink: )(kétszer voltam,de készülök újra) egyszer sem engem oldottunk,a változás pedig hihetetlen volt!És egy konkrét dologra lehet,hogy egyetlen oldás is elég(ez nem hókuszpókuszos varázslás,izomteszteléssel működik,hullafáradt voltam a végére)és ha ez pszichés gond,szerintem működne!De ez csak egy vélemény! :wink:
zazzy
 
 


Mók, sajnálom, hogy ilyen sűrűn kell menned nézetni a cukrod. Otthoni ellenőrzésre nincs lehetőséged?

Nekem tényleg 8,3 volt a 120 percesem terhelés után. De az éhgyomrim is emelkedett súrolja a felső határt. Itthon mérem a cukrom(nem minden nap), de sokszor, és írom mit eszek. Azt már látom, hogy a fehér lisztes dolgok, krumpli egyáltalán nem jó(előbbit alapból tiltó listára tette diabos doki), és ma kiderült a narancslé se jó...Pedig nem volt dőzsőlés reggelinél, 2 tükörtojás, 1 szelet korpás kenyérrel és 2,5dl narancslé. Reggeli előtt nem mértem, de reggeli után nagyon gáz lett a cukrom. :cry: most gondolkodom a tízórain, de azt hiszem kefír lesz.

Kitartás és fel a fejjel! Azt mondom amíg nem kell inzulin örülj neki. én is ezt teszem, csak nagyon odafigyelek mit eszem.

Írtad heti 5* kismama tornázol. Ez szerintem jó dolog, én is szeretnék. Otthon csinálod, vagy eljársz valahova?

Sajna a többi témához még nem tudok hozzászólni.
mókica
 
 


A terheléses cukorral kapcsolatban a saját tapasztalataim: a 15. héten 7,8 lett a terhelt cukrom. Egy hétig méregetnem kellett itthon, de mindig 7 felett mértem. Innentől 4 nap kórház inzulinbeállításra és a terhességem végéig napi háromszori inzulin. És 160, majd 200gr. szénhidrát (a végén egyre jobb lett). Nem elkeseríteni akarok senkit, de erre is fel kell készülni. De én elég jól megszoktam, még az Olaszországi nyaralásomat és az ünnepeket sem tette tönkre. A fehér lisztet én sem bírtam, de pl. nekem a tészták nem vitték fel a cukrom. De azért drukk a diétához.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Mókica!

Itthon tornázok,de a múlt heti forróság áthúzta a napjaimat. Kaptam kismama dvd-t.
Meg is lett a múlt hét eredménye, mert elkezdtem vizesedni, legalábbis a lábfejem. Mármint ritkítottam a tornát, és szerintem azért.
Holnap reggel cukros doki, a reggelizős eredményeimért is akkor megyünk, majd jelentkezem délután, hogy mi volt.....

Én a diéta ellenére félek még ettől az inzulinos dologtól nagyon... :oops:
Remélem jó eredményeim lesznek, legalábbis erre hajtok nagyon.

Kép
mók
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?