Új privát üzeneted érkezett!

Csá csumi csá...........Bogi :) :)
olyan jót nevettem hogy segítesz te is szivesen anyósodnak a helyére kerülni......... :) :)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nita en meg azon rotyogtem jokat amit anyosodra irtal 1-2 napja! hat az halali volt!:):)
Vendég
 


Bogárka én már túl vagyok a PÉ-n, iszom azóta a teát!!! Nekem is két nap volt + a teszt, az első alkalommal, nem volt betonozás, mert api kicsit dilis volt....:), aztán másnap...na akkor volt....remélem jól sikerült!:) Kb. két hét és kiderül! Mondjuk én már ennek is örülök, hogy volt PÉ!!!

Kép
Kép

Moncsi
monalux
 
 

 
 

Bogárka, egyébként Veled kapcsolatban valamiért én is az október érzem!!!

Kép
Kép

Moncsi
monalux
 
 


Nita, Bogárka és a többiek....nem irigyelek senkit anyós ügyileg...mondjuk nálunk nincs semmi gáz az Anyóssal, jól elvagyunk, jókat beszélgetünk...na de mi a férjem mamájával lakunk....na ő azt egy igazi boszorkány, ránézésre is:) neki mindig ugyanolyan kell ami nekem, nem tudja elviselni, hogy nem körülötte forog a világ, és nem ő irányít bennünket!! Néha azon gondolkodom, hogy mi a bűnöm, hogy ezt érdemlem....???

Kép
Kép

Moncsi
monalux
 
 


Mona, hat...nemtom. Az az egy eset lehet nem volt eleg de ha van Nalatok lelek akkor egy fel "keksz" is eleg szoval... sosem tudni!
Jajjjuuuujjjj! Ne is mondd az oreglanyt!! Tudod mi a baja!!? Hogy mar nem fiatal, mint Te es azt hiszi, hogy ha neki is olyan van, mint Neked akkor olyan lesz, mint Te! Kerdezd mar meg Tole, hogy egy fiatal pasit nem akar, egy ujat??! Az is dukal am, hiszen Neked fiatal pasid van am! Vagy egy kis botoxot a ket szeme koze, esetleg??!:)
Vendég
 


CSILLAGBOSZI :):):) : úgy legyen :)

Mia: húzzatok bele ma is meg holnap is aztán pár nap szünet :)

Bogárka: sajnálom a hogy rosszul érzed magad a munkahelyeden.a főnök nem gondolja hogyha ennyi munka van legalább egy kisegítőt felvenne?Ha a cigány asszony látatlanban is azt mondta hagyd ott a munkát akkor go bogi go

Szegénykém még mi is nyúzunk téged hogy érezd meg mindenkinél mi lesz :):):)imádlak,nagyon jó fej vagy hogy ennyire törődsz mindannyiunkkal :)
amúgy nekem egy ismerősöm még tavaly azt mondta hogy van mellettem két kis lélek csak anyukám nem engedte hogy jöjjenek le hozzánk :( anyut állítólag elküldtük hogy nyugodjon békében. szóval tőlem már jöhet is a baba :) hiszen betöltöttem a 40-et sokáig már én sem ugrálhatok :)

nika70
Salgótarján
 
 


Nika, ne viccelj, orulok, hogy ide johetek Hozzatok, en koszonom Nektek, hogy tartjatok bennem a lelket. Virtualis kavekat fozok Nektek. Kismamiknak koffeinmenteset. En tobbnyire torodom mindenkivel mert tudom milyen jol tud esni egy-egy szo, stb. Magambol kiindulva tudom ezt. A meloval meg majd lesz vmi. Orokke nem akarom ezt csinalni. Kemeny is es nincs benne perspektiva.
Viszont annyira varom mar a 2 hetet, hogy tesztelj meg ugy egyaltalan az elkovetkezendo napokat, hogy lesznek e jelek Nalad.
Komolyan ket kis lelek volt melletted? Akkor lehet ikrek is lehetnek? Vagy csak az egyik fog jonni? huuu, de izgi vagy ocsem!!:)
38 evesen szulted Gergot? Akkor meg en is raerek! 36 leszek oktoberban. Mondjuk nagyon tudnek orulni, ha szulinapomra beviritana egy zebra!:)
Vendég
 


Katttttiiiiiiii!!!
Minden rendben?
Vendég
 


Szijjja Bogaram! :lol: :lol: te kis laptetűs :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Betti: szerencsére nálunk apa segíteni szokott a parkolásnál,mindig mondja hogy merre tekerjem a kormányt hogy jó legyen :wink: Hogy vagytok?
Vendég
 


Csillagvirág: jah hát így könnyű hogy van saját kis kocsid,és minden nap vezetsz :wink:
Én is mostmár minden nap vezetek,de 1 év kimaradt,az akkori traktorunkat utáltam,nembírtam vezetni :? semmi sem volt jó nekem azon a tragacson,még az ülést sem bírtam beállítani hogy jó legyen...hú örülök hogy megszabadultunk tőle :)
A mostani kocsinkat imádom, szeretem vezetni nagyon,parkolni sosem bírtam,tolatni meg pláne :lol: :lol: :lol: :lol: na majd belejövök,legalábbis remélem :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:
Akkor nemvetted sokért a gatyót,bizti jó lehet :wink: Már én is jól bekészültem a nyárra rucikkal,de eddig még nem nagyon bírtam használni őket... :roll:
Vendég
 


Mia, e, tenyleg! Megint laptetyu!:)

Kapjad el Apat! Ha nem tul faradt! Ha ma nem, holnap! Had` kuldjem a ragacsokat!
Vendég
 


Bogárkám: küldjed már a ragacsokat,hiszen még délután elkaptam apát :) :lol:
Vendég
 


Jjjjjjaaaa!!! Akkor jooooo!! Valamit nem olvastam! Felre vettem az adast! Ragacs, ragacs!!!!:):)
Vendég
 


semmi baj :lol: Nemvagyok egy haragtartó típus ezért megbocsátok :D mizujs veled?holnap mit fogsz csinálni?
Vendég
 


Jol van akkor mert mar kezdtem azt hinni, hogy nem szolsz hozzam!:):) :lol: :wink:

En, holnap? Koszi a kerdest, orommel valaszolok ugyanis holnap off vagyok!! Csak kedden megyek melodiaba de akkor hajnal 6kor.:( Nem baj, le van sz@rva meg a sz@r is, addig van meg 1 nap ami csak az enyem. Este pedig megyunk bogracsozasba ide a szomszedba!:) Babgulyas lesz! Yess!

Es Te? Mi a program?
Vendég
 


Az tök jó,én is mehetek veletek bográcsozni????naaaaa légyszi-légyszi-légysziiiiiiiii :) imádom :wink:

Holnap :?: passz.... gondolom itthon leszünk,max csak délelőtt az oviba szaladok el leadom a biztosítási papírt meg befizetem a pízt :lol:

Te mit is dolgozol?
Vendég
 


nem vagy msn-n?
Vendég
 


Gyere Mia!! Virtualisan mindenkeppen!!:) Varlak!!:)

Nem vagyok msn-en, megyek mar aludni, hulla vagyok.
En kerlek szepen nagyon nagy melot vegzek am, huhhh! Egy kavezoban dolgozom. Utalom!

Akkor Neked sincs holnapra nagy program. Nekem mondjuk takaritani, fozni kell, mosni, ilyesmi.:(

Jo ejt, megyek mert ledolok a szekrol.:( :x :cry:
Vendég
 


na végre kajáltam egy jót! :D Fürdésnél mondtam Bencének, hogy "kilyukad anya gyomra, olyan éhes", erre mit mondott a drágám...., hogy "kilyukad anya pólója"... :D Akkorát röhögtem rajta :D :D :D egyem a kis szívét!

Nita, tudom, hogy tudod, hogy tudom, hogy tudod, hogy... na szóval tényleg nem Neked, hanem NIKÁnak írtam azt, hogy én is úgy érzem, hogy náluk hamarosan baba lesz. :D :D :D

Bogárka, Aranyanyám... hát hun van a kend optimizmusa amikor dógozik????????? Jóóóóó, tudom, hogy sz@r a melő, főleg azok után amit csináltál... szerintem az én lelkem is ilyen hullámvasúton csücsülne, ha azt kellene csinálnom amit most Neked.... Nagyon sajnálom, hogy most csak ez van... A cigányasszony azért nem véletlenül mondta azt, amit mondott... fontold meg... PLÍZ!

Mia, az új gatyám tényleg szupi, H&M-es és khakizöld. Imádom ezt a színt!
A kocsim meg nem ám valami hiper járgány, egy nagyon pici Suzuki Alto. De büszke vagyok magamra, mert én vettem újan 5 évvel ezelőtt. Természetesen hitelre, de aztán sikerült összetanítanom annyi money-t, hogy már ki van fizetve. Van benne légkondi, szervokormány, ABS, elektromos ablak... keveset fogyaszt és még SOHA nem volt semmi baja!
Egyébként olyan helyen lakunk, hogy még boltba is csak kocsival tudok lemenni, így nem volt választásom, hogy veszek-e kocsit vagy sem...

Mona, hát ez a mamával lakás nagyon gáz lehet... Annak idején, mikor összekerültünk a férjemmel és lakást kerestünk, mi is anyós közelében nézegettünk kégliket, de aztán végül messzebbre kerültünk. Mivel hozzánk csak kocsival lehet kijönni, anyós meg nem tudott vezetni, így soha nem jött el "csak úgy". Általában csak akkor jöttek apóssal, ha valamilyen családi összejövetel volt.

Mindjárt folytatom, mert ez így egyben már kisregény lett... :shock:

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Bogárka: Szép álmokat!!!!

Csillag: jó az a kocsi,és szerintem büszke is lehetsz magadra,hogy megtudtad venni és főleg hogy már ki is van fizetve,ez tök jóóóó :wink: Ügyes vagy!

Kilyukadt anya pólója,ezen jót nevettem :lol: :lol:

Nekünk peugeot 306 van,fehér olyan mint a taxi filmben :D Mi tavaly cseréltük le,pont 1 éve van nálunk,szeretem!
Vendég
 


Én is megyek alukálni! Jó éjszakát! pussszzzzz
Vendég
 


Na, akkor itt a folytatás...

Bogárka, Győrben nem tudom, hogy melyik téren volta Bochkorék... :oops: Ha egy forgalmas autóút volt mellette, akkor nem arról beszéltem, ha csak sétálóutcák, akkor igen. Ez a tér a Széchenyi tér, ami a belváros szívében van és tényleg csak sétálóutcák veszik körbe. Igazából most lett kész az egész sétálóövezet meg a tér is. Mindent gyönyörűen felújítottak, sok programot szerveznek, így zajlik az élet. Ma is ott voltunk délután, ettünk fagyit, voltunk játszótéren, megnéztünk egy egyházi Szent László napi körmenetet... szóval nem unatkoztunk.
A másik kérdésed a zenével kapcsolatos volt... Bence tényleg örökölhetett némi zenei vénát, de az is lehet, hogy mégse... Ezt mondjuk nagyon sajnálnám... A kis "büdös" ne akar énekelni. A dalok szövegét fújja kívülről, a ritmusérzéke is nagyon jó, de nem énekel... :cry: Azért nem adom fel a dolgot, és én bizony rendületlenül danolászok neki. Mondjuk baromira igényli is.
A férjemmel is a zene hozott össze bennünket. A kórussal, ahol sokáig énekeltem, egy olaszországi versenyen voltunk és mivel kevés hapsi volt a tagok között, a kórusvezetőnk hívott kisegítőket... Na, az egyik ilyen Apa volt... Az út után 3 hónappal már azon agyaltunk, hogy hol tudnánk közösen élni... :lol:

de elég most már belőlem...

Zsuzsi, köszi a cuki fánkocskáidat! Jó, hogy nem anorexiás pipikék gyűltek itt össze a tyúkólban! :lol: :lol: :lol:

Kati, adj életjelet!!! remélem minden ok Veletek!!!!!!

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Mona akkor téged is megáldott a sors csak nem gonoaz anyóssal.......
Virág persze tudom hogy Nikának írtad:))))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Bogárka nem :)36 voltam :)mikor Gergőt szültem :) aki azt mondta hogy két kis lélek van mellettem azt mondta hogy nem biztos hogy mindkettő lejön hozzám vagy hogy egyszerre jönnek .

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

mizujs?
Vendég
 


ahh!! Ki koran kel, Mia-t lel!!:) Te mit csinalsz ilyen koran?:-))) Ertem en, hianyzunk!:)

Nika, tenyleg, most latom mennyi idos a cseppfiad!:) Jo, hat akkor is van meg kis idom, no, nem mintha mar most nem lennek szivesen anyuka csak ugy latszik mellettem egyetlen lelek sincs. Mondjuk ezt mondta a kinezes no is. Ragacs,ragacs,ragacsNika!!!!!:) DrukkDrukk!!!

Virag koszi a regenyt! En szeretem olvasni amit irsz akkor is ha hosszu!! Asszem nem ott jartam Gyorben ahol oszt.talid volt.:( Nem baj. Csak oda akartam kepzelni magam de nem jott ossze.:( Jo ido van mar, lehet napozni?

Milyen az idojaras csajok?

Zsuzsi, porgos salalaaa Zsuzsi, hogy vagy ma? Minden okes? Pocid? Fejed? Panka?

Katikam gyere mar! Mi lehet Katival? Nem szokott O nem irni! Remelem csak elfoglalt!

Beze meselj Veled is mizus?

Pampalini!!!! Hahoooo!!!!
Vendég
 


Sziasztok!
jó reggelt!

Katival tényleg mi lehet......rég nem volt:(((((

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Szijjaaa Bogarantyúm!!!! :lol: :lol: hááát nembírok aludni,és igen eltaláltad Hiányoztatok!!!!!! :oops: Úgyérzem tiszta függő lettem :lol: :lol: :oops:
Vendég
 


Mia ennek örülök,hogy te is függő lettél........én is az vagyok...........:)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nita: akkor már ketten vagyunk :lol: :lol: :lol: De szerintem többen,csak sokan nem vállalják fel a függőséget igaz Bogaram????? :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Bogaram, Bogaram, Bogaram!! Bogaram is fuggo!! De hat ez rajtam latszik!!:):):)
No, most viszont mennem kell mert var a Tesco vagyis tusko. Aztan mosok, fozok majd fapapucs es jovok. Addig puszi mindenkinek, legyen szep napotok!! Itt sutik a nap csak az a problema, hogy a szobaban is 28 fok van am!!

Nita, hogy egesse meg anyossod a nap! Csak ne a fejen mert akkor meg esznelkulibb lesz!
Vendég
 


Sziasztok!

Majd később jövök bővebben, addig is szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd
 
 
 
 
 
 


Bogarka én most akkorát röhögtem................ :D :D :D
Beze várunk:)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Jó reggelt! :D

Bence 9-ig nyomta a szunyát, én is csak fél 9-kor nyitottam ki a csipáimat, süt a nap... kell ennél több???? :D :D :D :D :D

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Virááááááááááááááááááááág...az igen.......mi általában 8 -ig alszunk de ma valamiért Barnikám fél 7-kor kinyitotta a csipáit.......... :? :?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nita, nem szokott ám ennyi ideig aludni, csak tegnap nagyon sűrű volt a program és este 9-kor került csak ágyba... :roll: Amúgy fél 8-8 körül szokott elaludni.. :D fél 8-8 körül ébredni... Szóval most így volt meg a kb 12 órás szunya. :D

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Sziasztok! élek és virulok, itt vagyok/vagyunk!
remélem hiányoltatok egy kicsit, de majd mindjárt visszaolvasok és minden kiderül. egyébként minden oké velünk. a gyerekeim nevelnek, de keményen. azt mondták: anya, felejtsd el az a sz@r tejeskávét. ha leküldöd, mi visszalökjük, mert mi ketten vagyunk és kicsi a bors, de erős!!!!
tehát! nincs tejeskávé reggelente! helyette van gyümölcslé! egyébként nincsenek fájó tüneteim. vagyis a cicijeim. de ezek inkább már nem cicik, hanem, ahogy a férjem mondta csöcsikék!!!!na! azok óborzalmasan nagyok! melltertó csere következik, mert nem nagyon férek el bennük. de mi lesz még?
azon kívül az álandó alvás. este már fél8körül pihike. nagyon szeretném már tudni, hogy végülis hány hetes kismami vagyok. brita vonalzóját szoktam megnézni, és abból veszek le kb 10 napot.
egyébként a hétvégén még mindig a házzal voltunk elfoglalva. vettünk mosogatót, meg szőnyeget, meg csapokat.meg nem kaptunk megfelelő páraelszívót! :twisted:
na, most velem ennyi, mindjárt visszaolvasok, mert éppen ráérek. dolgozok, de szerencsére nincs gyerek nekem ma már.

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


nita: BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!!!!!!

beze, mia, betti, csillag: mennyi finomságot sütöttetek itt a hétvégén. sajnálom, h lemaradtam róluk, de hátha ahoyg a fényposta repül, mondjuk london felé (bocsi bogár :lol: ), leenged a gravitáció egyet, s mást! mindent szeretek azok közül, amiket sütöttetek. én nem sütötte és főztem semmit a hétvégén, pedig szeretek, de most az anyósom remekelt.-tudjátok nekem van az a rendes anyósom!

bogár!!!!! édes, aranyos pofa!!!! tényleg hiányzott a társaságom, vagy csak elég illedelmesen neveltek :lol: . na jó, hiszek neked!!!! tényleg jól vagyunk!!! de szerintem amit az a cigány nő jósolt, fogadd el!!!! az egészség mindennél fontosabb.
kitaláltam valamit! mi lenne, ha az anyósodat most még kibírnátok, de aztán egy rossz gépre tennétek fel, és mondjuk meg sem állna ausztráliáig! hátha nem találna vissza. mindent vegyetek el tőle, mondván, h a gépen nincs szükség semmire-papírok, telefon, kézi táska, étel, ital... hátha valami kenguru bedugja az erszényébe és felmászik vele az operaház tetejére, majd leejti!

nita: az előzőeket nektek is ajánlanám. küldjétek el vakációzni az öreglányt. de ne melegre, mert lehet, h tényleg csak az agyát süti meg a nap! a tiétek menjen grönlandra! hátha talál magának valami jóképű eszkimókát!

MINDENKINEK MENNEK A RAGACSOK!!!!!!!!!!!
jó, hogy mindenkinek sikerült elkapni apát!-nika, mona, mia....remélem mindenkit írtam.

csillag: milyen mázlista vagy, h ma bencus aludt és így frissen mehettetek napozni!-ez nagy hülyeség volt, de mindegy! tök jó lehetett az osztálytali. mit szóltak a pocakodhoz? más is volt, aki egy személyre foglalt, de ketten mentek?? :lol:

parkolás!!!!! lányok. ne hozzátok ránk a szégyent!!!! én jól tudok parkolni. állítólag jól is vezetek. nekem is van egy autóm. egy ford fiestám-fekete és firos a belseje. olyan KATIbogaras. és van is benne egy csomó katicabogár. én is minden nap vezetek, kb 60km-t, mert 30ra van a munkahelyem. és még parkolni is tudok. nálunk apa az, aki nem nagyon remekel rutinból. neki egy nagyobb terepjárója van, amivel mindig valahol a város szélén áll meg, mert BÉNA!!!!én sokat piszkálom.
én azzal is be tudok állni oda, ahol elfér.

azt hisze elég a hülyeségből!!!! most nézegetek mást is, puszi!!!

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


hol van mimnenki????
bogár: tkkóba lehet menni éjjel is, amikor én alszok!!!!! vagy ez most egy bosszúúú, lányok??????!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

csillag: a déli nap nem tesz jóóóót!!!! gyere írni!!!

MINDENKI!!!! HELLLLÓ!!!

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


sziasztok, akkor én is elmentem ebédelni, ha seni nem kíváncsi a szövegemre!!!

Kép

Kép
@ka(ti)
 
 


Szijjja Kati!!!!

Örülök hogy jólvagytok és minden oké :wink: A parkolással gondolom rám céloztál :lol: :lol: :lol: Én is úgy szoktam parkolni,hogy jó messze megállok, inkább gyalogolok :lol: :lol: :lol: jólvan,hát ez van,nemtok parkolni aztán ennyi!!!!!!! :roll:
Vendég
 


Én kíváncsi vok a szövegedre,de most jöttem be kintről,kapáltam,locsoltam ilyesmi :wink:
Vendég
 


Katiiiii!!! Micsoda feltetelezes! Meg, hogy engem csak jol neveltek!!:) Na, varjal csak, visszakapado Te meg ezt!!! :lol: :lol: :D :lol:
Tenyleg hianyoztal mar! Olyan jo olvasni soraid, aterezni a Beloled arado boldogsagot! En is boldog lettem, ejjj de szep az elet!!:)
Meloban felmondok, ma eldontottem. Es megyek haza 2-3 hetre, at kell gondolnom az eletem es ez itt nem megy. Szuksegem van a regi eletemre, az orszagunkra, a barataimra es egy kis nyugira amikor magamban tudok szallni. Ez itt nem mukodik, itt allandoan azon agyalok, hogyan tovabb de nem jutok dulore. Otthon higgadtabb vagyok. Most ugy erzem itt nincs jovom. Egyre rosszabb munkam van es kevesebbet is keresek, mint amikor kijottem ide. Ez igy nincs jol. Azt gondolom ezek egi jelek, nincs itt semmi keresnivalom. Nem boldogulok-ezt kell mondjam, ha nagyon oszinte akarok lenni.

Mia! Te kapalsz???Locsolsz??? Kismami jeloltnek pihenni kolllll!!!! A kutyafajat, macskabajszat neki!:)

Sorry lanyok de en meg vezetni sem tudok. Van jogsim, amikor tanultam tok jol ment, most meg felek a volan mogott, igy apajee a palya. Szerencsere imad vezetni.
Vendég
 


én is vagyok, csak ebédet főztem meg az elsőszülöttet szórakoztattam amíg Aptyuk a kertben szöszmötölt... :D Még nem is voltam kint... de majd délután bepótolom!

Kati, ezek szerint már Vuk is meglátogatott????? Akkor megnyugodhat az Urad :lol: :lol: :lol: Tök jóóóóó, hogy jeleznek a kis "albérlők"... (hihihi)
Uh-ra elmész a héten vagy kibírod a két hetet, amikorra a dokker visszahívott??????

Kép

Kép
csillagvirág14
 
 


Bogár: figyelj már,helyettem senki sem csinálja meg,így igen kapálok és locsolok is! :roll:

Igen,lehet jobb tényleg ha felmondassz!Én is felmondtam,és annyi ideg lement rólam mióta nemkell oda a gedvás helyre bejárni :x Persze érthető hogy hiányzik a régi életed, én szerintem tuti nembírtam volna még 2 hetet sem külföldön,honvágyam lett volna nagyon!Ide születtem,hát én itt is fogok meghalni... :)
Párod mit szól?ő is jönne haza?
Vendég
 


Csillag: mi jót főztél???? :P küldhetnél,mert én még nemfőztem semmit :)
Vendég
 


na megvolt az uh


12 hetesnek vagyok irva a méretei alapján.

crl:51mm(hatalmas:D)

nt:1mm

nb:1.9mm


négy végtag ábr,ennyi:)

ellemezzétek ki nekem:)


ja és jan 10 a kiirás időpontja :)

és a kombinált teszthez levették a vért..

KépKép
bettike83
 
 


Kati JAJ DE JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!gratula a picikhez!!!!!!!!!!!!!!
köszönöm a felköszöntést is:)))))))
Bettike szuperek a méretei a kis tökmagnak!!!
az nt: a tarkóredőt jelenti.......jó az eredmény.......
az nb:az orrcsontot jelenti..........


Bettike ezt neked kerestem..........:

Az Ultrahang lelet rövidítései

EFW Hadlock a magzat súlya (az UH leleten szereplő adatok és a terhességi kor alapján számolt)
Average US GA az ultrahangos mérések szerint a hetek száma átlagolva
CRL ülőmagasság (a fejtető és fartávolság közti méret ülő állapotban)
BPD koponya harántátmérője
OFD a koponya hosszanti átmérője
HC a koponya kerülete
APD a gerinctől a hasfalig mért távolság
TAD mellkas átmérője
AC haskörfogat
FL combcsont hossza
APAD has hosszirányú átmérője
APTD has keresztirányú átmérője
FL combcsont
TIB sípcsont
FIB szárkapocscsont
HUM felkarcsont
RAD orsócsont (alkarcsont)
NT nyaki redő vastagsága
NB orrcsont
ANB hiányzó orrcsont
YS szikhólyag
AS petezsák
HR magzati szívfrekvencia

A terhesség utolsó heteiben (3. harmadban) megnézik az alábbi értékeket is
AFI magzatvíz index

Flowmetria (áramlásmérés):
RI rezisztencia index
PI pulzatilitási index

Lepény érettsége:
0: sima magzati felszín, egynemű szerkezet
1: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez
2: közepes fokban érett lepény, a lebenyek határain is mészlerakódás
3: kiérett lepény, fészkes mészlerakódások

Méhszáj értékei:
3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi
2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi
1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi
3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?