Új privát üzeneted érkezett!

Csöpplány,I love infacol és gripe water. :lol: :lol: :lol: :lol: Ez nagyon tetszett!!!

Nem tom miért tűntek el csomóan,gondolom lefoglalja őket a baba.Végülis lehet nem ártana dobni egy sms-t.Csöpplány,Te olyan jólelkű vagy! :D :oops:

Kép

KépKép
mayday
 
 


Barba pár napja írt asszem.

Kép

KépKép
mayday
 
 


Mayday:tényleg csipem őket,mert azóta végre tudok aludni este :lol: Na de persze ettől sokkal fontosabb hogy nem fáj szegény Balunak az a fránya pocak.Mert ilyenkor aztán a világ összes fájdalmát magamra venném csak hogy neki jobb legyen.Mindig vicceskedünk hogy egye meg a fene azt aki kitalálta a fürdést meg a pocakfájást :lol: Biztos foroghat a sírjába :lol: Bálint mit csinál amikor fürdeted?Mondtad hogy neked se bírja a dolgot.
Holnap dobok akkor egy smst.Akkor Csigabynak,anitának,és kovmartinak?
Jajj ne hozz zavarba :oops: :lol: De úgy hozzámnőtt itt mindenki,és tényleg kezdek aggódni az eltűntekért.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 

 
 

Jó reggelt!

Jelentem: itt vagyok és jól vagyunk :lol: , de azért még is csak 24 órás ez az anyaság! :) Etetés, ringatás, sétálás, alvás...enni alig marad néha időm, mert mindig anyát akarja - attól félek, hogy elkényeztetem! :roll:

Most hogy itt a nyár!!! az jutott az eszembe, hogy érdemes, lehet-e ilyen csöppséggel nyaralni menni? Pár napra gondolok (hosszú hétvégére), de azt sem tudom, hogy milyen messzire és helyre utazzunk el?
Ti viszitiek valamerre babáitokat ebben a 2 hónapban?

KépKép
charlott
 
 


Jó reggelt!

Charlott:mi tervezünk egy hétvégét a Balcsin,de én messzebbre most biztos nem mennék és hosszabb időre se.De szerintem ez is egyén függő,láttam már olyat aki pár hetes babával külföldre utazik nyaralni.Én nem mernék,alig szoktunk még össze,meg azt se tudom hogy hogy viselné Balu.Lehet hogy utálná,és úgy döntünk hazajövünk inkább.Balcsiról könnyebb megoldani.
Látom ti is nemrég voltatok 1 hósak,boldog 1 hósat Krisz-nek:)))

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Sziasztok Lányok!

Ismét itt vagyunk :oops:

Kicsit sűrű heteken vagyunk túl és úgy tűnik még mindig nincs vége.
Az utóbbi hetekben többször töltöttünk 1-2 napot kórházban különböző okok miatt.


Próbáltam kicsit visszaolvasni Titeket, de nagyon le vagyok maradva :oops:
Köszönjük az aggódást, nagyon jól esett.

Ha valakinek nem gratuláltam a babához, annak most pótolnám.

Mi papíron jövő héten leszünk 3 hónaposak, de a korrigált kor szerint csak 6 hetesek. Kicsit zavaros, mert sok mindenben úgy kell nézni, kezelni, mintha nagyon pici lenne, ugyanakkor van, amiben már 3 hós babának megfelelő igényei vannak. Ez eléggé megzavar.
Még csak 1 hónapja vagyunk itthon és közben sokat kellett rohangálni orvoshoz, kórházba stb., úgyhogy még a mai napig nincs egy kialakult napirendünk. :oops:
Nálatok ez már rendben van?

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület
 
 


Sajnos Anna is nagyon hasfájós lett, egyszer emiatt voltunk kórházban. A tejem nagyon lecsökkent, de még van egy kevés. Napi 1-2-szer szopik, de az anyatejtől nagyon fáj a hasa :-(

Többféle tápszert kipróbáltunk, de egyik sem volt az igazi. Közben kiderült, h a koraszülés miatt túl gyenge még a gyomorszája és refluxos (3 hete derült ki), de csak annyit mondtak, hogy tovább büfiztessük és döntött helyzetben altassuk ne teljesen fektetve. Volt, h 2 órával evés után még bukott vissza. 2 napja mondom a dokinak, hogy én ezt már nem bírom nézni ahogy szenved a gyerek, sokszor álmában is felkiált és ökölbe szorítja a kezét a fájdalomtól.
Erre doki: "hát van tápszer kifejezetten refluxos babáknak, próbáljuk ki hátha jobb lesz..."
Esküszöm néztem a homlokán azt a pontot, ahova fejelhetek :twisted:
Nem akarom elkiabálni, de talán használ...

Örülök, hogy nagyjából mindenki jól van, megyek szavazok én is a babákra :-)

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület
 
 


Nagyon sokat irtatok, az eszem meg rovid. azt hiszem Nadina irta a min 2 orat varni a szopik kozott. igen, ezt mar én is hallottam, bar van aki meg azt allitja, h az anyatejet egy ora alatt megemésztik a babak... biztos embere is vallogatja. Viszont a min 2 orat én is kivarom most mar a kozel egy honapos kislanyommal.
Pl nekem nem hasfajos, de tegnap hatarozottan lattam, hogy egész nap fajt a hasa (eloszor miota megszuletett), kb 12szer tettem tisztaba és estére mégis kipirosodott a feneke is. szoval tegnap én is gyakrabban szoptattam. estére mar kevesebb tejem volt, de szerencsére mara megemelkedett a tejhozam.

Nyaralas
a babaknak ott jo, ahol ott van anya (és apa) és jol érzik magukat. szoval akinek kedve van, menjen nyugodtan. Mi voltunk a két hos babaval kulfoldon, pl az elso fiam akkor aludta at eloszor az éjszakat este 9tol reggel 7ig. most is készulunk nyaralni augisztusban. Viszont szervezés kérdése. Meg kell probalni nem kétségbe esni, ha vmi kozbejon... és sajnos mindig kozbe jon vmi...

Hibernia
igen, a kisfiad mar "beszélget", nalunk is van ilyen, olyan aranyos! de az is lehet, h panaszkodik... legalabbis nekem néha ugy tunik.
s.orsi
 
 


Hali, most nem tudok nagyon reagálni bocsi!

Kendrának is gratula az 1 hóhoz és köszönjük a köszöntéseket :D

Nadina, én ha olyan van nem várom meg a 2 órát, ha kér kajcit kap sajna volt, hogy óránként evett 40-et. Ált ha min 80-100 között eszik akkor -talán- kibírja a 2 órát

Hotdozókendő - nekünk is van, de Gabi nem bír befelé lenni és minden hordozós weboldal azt mondja, hogy kifelé nem szabad tenni a ababákat..de nekünk meg pont olyan hordozó/kenguru kéne ahol kifelé is lehet a baba..nem tudtok olyat????
Csak mert pelussal ruhával Gabi 4800 gramm és már leszakad a kezünk mikor kifele fordítva cipeljük mindenhova, hogy nézelődhessen..

előre is kszi, rohanok, sírás van!

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


mayday, megy Amerikába 2 hétre... :? mondjuk munka, nem nyaralás, de akkor is... :)

csigaby, Petire is mondták, hogy refluxos, ő is szokott 1 óra múlva is felöklendezni cuccokat... :( sajnálom a kórházat... :?

charlott, hát mi hazarepülünk, az elég nyaralás lesz... :lol: én októberre tervezek egy hosszú hétvégét, addigra 5 hónaposak leszünk... vagy esetleg szeptemberben... 8)

és mi oltárit szívunk, ugyanis a férjem ugye csapot-papot ott hagyva jött haza hozzám, mert úgy volt, hogy később jön, úgyhogy se kiskádunk, se matracunk... :lol: elég necccccc... azt sem tudom, miben fog aludni első éjjel, mert 11re ér haza a gép... na mindegy, mi már csak ilyenek vagyunk, zajlik az élet.

hibernia
 
 
 


Sziasztok!
Én is vagyok, köszi az aggódást! Tegnap hajnal óta Anyuéknál voltunk, mert Barnus valahol Zalában dolgozott, és csak 3/4 1-kor ért haza. Akkor már Samuval aludtunk, és inkább nem indultunk el Bicskére.

Samu is tele lett pöttyökkel, remélem, hamar elmúlik!

Csigaby, jó hallani Rólatok! Folyton nyüstölöm a rokonságom, hogy írjanak már Neked. A sógornőm attól tart, hogy tolakodásnak veszed. Mondta, hogy adjam meg a címét, hogy kérdezz néhányat, mert nem tudja hogyan kezdeni a levelet. Majd priviben küldöm. A szüléstörténeted átküldtem, sok a hasonlóság... A sérvműtét júliusban lesz? Vagy megvolt már? :oops:

Zsu, az ikrek... :) Banyek, tényleg sokkal jobb, pedig csak 1-2 napja nincs melltartóbetét!!! Azért még mindig érzem a tejtermelést, de már nem kerülget a sírás közben... Az is valami. :) Ha a 2 nappal ezelőtti fájdalom 10-es erősségű volt, akkor a mostani kb. 3-4. Szóval jelentős a javulás. Köszi Hanyatka! Ugye Te írtad?! :oops: Agyam szita...

Tünci, üdv a megyéből! :D Én kicsit meglepődtem, amikor kértem az uh beutalókat, és közölte a dokinéni, hogy nem kötelező. Hülye vagyok, hogy nem voltam erőszakosabb, talán még nem késő kérni... Minket fülészetre és csípőszűrésre küldtek.

A találkozóra nekünk Írországig csak a 11-e vasárnap lenne jó. De ha nem jön össze, akkor megyünk mi is a másodikra.

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


barbazsó: Írországig hhehehe, ezen jót röhögtem!!!! :lol: :lol: aranyos!

hibernia
 
 
 


Estét!!!

Vagyok én is.Sajnálatos módon a 6 hét nem hozott nekünk csendes gyermeket.Oké,duán pár órát szépen elvolt,nézegetett,gagyorászott(idézem:eeee :D ),aztán az én drága fiam hozta a formáját,sugárba lefosott.De nagyon durván.A pelenkázó,a padló,a pelusos kuka,én és természetesen ő maga fosban ázott.Király volt,boldog voltam,nagyon. :roll: :?

Hibernia,Amerika?Az már valami.Oda én is vágyom,nagyon.New York,Manhattan,Central Park,stb...Férjed merre megy?

Csigaby,én is sajnálom a sok kórházba futkozást.Kitartás Nektek!!! :wink:

Barba,örülök a gyógyult ikreidnek!!! :lol:

B@sszus,most jövök rá mekkora egy analfabélus vagyok.Ilyen sokan Fejériek vagytok?Én azt hittem szinte mindenki Pesttől pár kmre lakik.Orvos vagyok,nagyon. :oops:

Nyaralás:mi is terveztük,de félő,hogy semmi nem lesz belőle. :cry:

Meglátogatott ma apa nagyija és látta,hogy apa ingei nincsenek ki vasalva,csak hevernek a szobában.Nem volt időm,no.Erre beszól,hogy ez az én szégyenem. :? Mondom nem érdekel.

Csöpplány,ne gyere zavarba,de Te tényleg nagyon jólelkű lyány volnál,no!!! :D Sms reakció volt?

Kép

KépKép
mayday
 
 


A naonbabás vonalzóm részeg.Bálint ma 6 hetes. :roll:

Kép

KépKép
mayday
 
 


sziasztok,

Barbazso,épp most kukkantottam be,mert nagyon kiváncsi voltam,hogy javulgat-e a melled és örömmel olvasom,hogy már most sokkal jobb.
Remélem teljesen megszünik a fájdalom és örömöd leled a szoptatásban.

jó babázást Nektek.
üdv.
H

Kép
hanyatka
 
 


Jó reggelt mindenkinek !

Köszönöm szépen, megpróbáljuk a Heim Pál kórházat. Hátha előbb fogadnak.

Péntek esténk elég nyügis volt, alig aludtunk. A tegnap már jobb volt 1 fokkal. Lehet megint ez az időjárás, egyik nap meleg van másik nap hideg. Nekem is fáj a fejem egy pár napja.
Nekünk is az angol víz jött be, bár amikor meg nem adok neki akkor úgyanúgy görcsöl a kis pocikája. Olyankor végig sírja az egész napot.

Vérezgetésem nekem már megszűnt, jövő héten megyek vissza az orvoshoz kontrollra. De folyásom az van.

Ki megyünk egy kicsit a telekre.
További szép napot mindenkinek.
Addig is töltöttem fel én egy vonalzót és küldök képet.


Kép Kép
cyntia2009
 
 


mayday, San Franciscoba megy, én is irigylem... :? mondjuk munka, de kit érdekel... egy hétvégéje min. lesz ott... :)
Nagyanyós nem normális, szard le. Mondjuk nálunk is volt már: Jajjj kisfiam, de gyűrött az inged! megjegyzés és én is azt hittem, hogy ütök... :roll:

Nálunk pl nappal nincs alvás... Már a baba nem alszik, ezért mi sem... Nem az van, hogy napközben van 1-2 óránk, mikor szabadok vagyunk... Neeeem. Mondjuk lehet, akkor sem vasalnék, hanem hunynék egyet, de bizti lusta vagyok... :? :?

lehet el kéne vinni Petit hiperaktivitás vizsgálatra, ezen filózom... :? olyan nincs, hogy nappal kb 4x15 percet alszik egy hat hetes baba, nem?? éjjel szunyál, 6-7-8 órákat, de nappal is kéne azt hiszem...

hibernia
 
 
 


cyntia, jó szórakozást, nagyon édes baba!! nem csinálsz vonalzót?

küldtem képet a vágásomról, büszke vagyok rá (pontosabban a dokira...)... :lol:

hibernia
 
 
 


Bocs, most láttam a vonalzót, hülye vagyok... :D

hibernia
 
 
 


Hibernia,Bálint ugyanez.Cseszik aludni nappal,max fél órát,de az is ilyen felületes,helyezkedik,nyűglődik és előbb-utóbb sírás a vége.De legalább éjjel alszik,egyszer felkel enni,aztán már csak 6-7 körül.Végülis nincs ezzel bajom,csak felmerül a kérdés,hogy mivel szórakoztassam egész nap a gyereket.Séta kétszer összesen 2 óra,robotozás,duma neki,lakás mutogatás.Aztán ha elaludt van egy kis időm magamra,de így se kerülök ágyba 1 előtt.
Nagyanyós nem köt,csak nem esnek jól az ilyen beszólások.Ez van,most mér csak azért se vasalok,sőt,nem is mosok,koszosan fogunk járni.Azt kész. :lol:

Létezik hiperaktivitás vizsgálat ekkoráknak?Vagy csak poén volt?Alap vagyok... :oops:

Cyntia,édes a kiscsajod!!! :D

Kép

KépKép
mayday
 
 


Hú,de látszik,hogy vasárnap van és jó idő.Irigy mindenkire...

Kép

KépKép
mayday
 
 


oké, legalább nem vagyunk egyedül... :lol: csak nálunk Peti sír is, nyűglődik... :? a szórakoztatás sokszor ringatásban merül ki, de akkor sincs szunya. :evil:

nem tudom, van-e hiperaktivitás vizsgálat, még most keresek rá. :lol: nem akarom gyógyszerezni, csak jó lenne tudni, mi a pálya.

ti mennétek metrón ekkora gyerekkel?? csak nem lesz baja, nem? el akarok menni az Europarkba nézelődni... :roll:

hibernia
 
 
 


Most gyüvök gmailről és jók az új képek!!! :wink:

Hibernia,tényleg szép vágás és szép has.Irigy a hasra,nagyon. :roll: Majd küldök én is enyiméről,de az csunya. :cry: :cry: :cry: :cry:

Baluról meg már meg nem mondanám,hogy előbb jött.És már csajozik is,jól nyomja!!Kis macsó!!! :D Milyen hamar felnőnek!! :lol:

Kép

KépKép
mayday
 
 


Metrón?Én nem hiszem,de én egyedül se.De Te f@szább csaj vagy nálam.Babakocsival gondolod,iga?

Kép

KépKép
mayday
 
 


küldtem még képet, apuci kezében van a baba, látszik, ráérek... :lol:

de már kezdődik a tombi... 8)

hibernia
 
 
 


Óóóó,micsoda szemek!!!Nekünk még mindig se színű. :? Mintha barnulna,bár a széle meg kék.Na,ebből mi lesz?

Kép

KépKép
mayday
 
 


Hm...

Melyik életkorban miben nyilvánul meg a hiperaktivitás?

Csecsemőkor
Kevesen gondolnák, hogy a hiperaktivitás kórképe már csecsemőkorban is észrevehető. Jellemző tünete az alvászavar. A csecsemő nagyon keveset alszik, vagy csak nagyon rövid ideig. Gondok vannak a táplálással, a gyermek alig szopik, és eközben is sokat sír. Ezeket a kicsinyeket igen gyakran kell etetni. Általában "túl mozgékonyak", ingerlékenyek, nyugtalanok. Szinte simogatni sem lehet őket, mert sírással reagálnak. Gyakori betegségük a hasi kólika.

hibernia
 
 
 


Fotóóóóót a szemről!!! :) (Meg a hasról...)

hibernia
 
 
 


Ha tudnék szerezni kocsit,lemennénk apához a dógozóba.Biztos örülne,ha meglepnénk.De honnan szerezzek kocsit...?

Kép

KépKép
mayday
 
 


Hááát,fene tudja így szemüveg nélkül. :lol: Lehet benne valami.Bár 1-2 dolgot szerintem minden babára rá lehet mondani,nem?

Szemről küldök,hasról nem tok,nincs fotómasinám,laptopon meg nincs kép.

Kép

KépKép
mayday
 
 


Balf@sz óóóó... :D :D :D :D

hibernia
 
 
 


Lányok, olyan cukik vagytok, hogy így aggódtok az ütközőimért! :D

Hibernia, Neked tényleg nincs is hasad!!! Állati nagy mázlista vagy! A vágás is szép, Peti meg... nagyon helyes! Én bevállalnám a metrót, de azért pelussal takarnám a babakocsit. Akinek nincs autója és pénze taxira, az már fiatalabb babát is kénytelen bkv-val vinni a vizsgálatokra. Pénteken már Samu is plázázott egy jót. Elég gázos volt mondjuk a szoptatós "szoba" (alig fértünk el benne) az alle-ban ahhoz képest, hogy még egyéves sincs a hely. Szakadt a pelenkázólap,... Ja, és kakaón megy a pelenkázó fölött a légkondi a pucér babára!!! És ami még jobb, nem zárható az ajtó, és a biztonsági őr kopogás nélkül ránk nyitott!!!! Még jó, hogy húgom ott állt az ajtóban, és nem látott semmit!!! Nagyon gáz, nem?!?! Annyit sem mondott, hogy elnézést! Szerintem egész nap azt sasolja, hogy mikor megy be valaki, kivár pár percet, hogy tutira fedetlen didkóval legyen, aztán ráront... :D :D :D

Szinti is cuki, mekkora haja van! Nagyon csajos! Remélem, jó időtök lesz a telken!

A hasamra tegnap vettem az Yves Rocher-ban egy 14 napos karcsúsító-feszesítő program krémet. :D :D Mindjárt le is mérem az indulási méreteket... :) Mondjuk nekem is napról napra szebb és kisebb a hasam, de még mindig elmennék egy első trimeszteres kismamának. :oops: És a széttágult csípőcsontomra nem jönnek fel a tavalyi gatyák... Nem baj, kivárok. :D Addig meg van indokom a költekezésre. :D

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Bálint is mekkora fej! Nagyon jó csávó! Olyan szép tiszta az arcuk! Samu most tele van kiütéssel, nagyon várom, hogy elmúljon!

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Hali...ezer év után megnéztem a g-mailt

Hibernia szép vágás, az enyémis hasonló..a a pocakom sajna már kevésbé :(

Pasik állati édesek, Balázs, Peti meg Bálint is. Én is megpróbálok küldeni friss képeket.

Nálunk anyósom vasal..bár mondtam nem kell de leszarja :D
Persze az összes családi összejövetelen hallgathatom, hogy ő mekkora király nagyi, és hogy amin én kiakadtam közli a fiammal én vagyok az aki énekelni szokott neked... he? Napi 2-3 órát énekelek/gagyarászok a tökimnek erre ilyet beszól tök kiakadtam... az, hogy a gyereknek van egy anyja szeretik elfelejteni na de sebaj..túlélem valahogyés remélem egyszer lesz pénzünk innen elhúzni anyósom közvetlen közeléből.

Ja ezt még elmesélem.. szopiztatok, ő is nálunk volt leüll mellénk a kanapéra közvetlen közel a fejét szinte a vállamra hajtja és simogatja a fiamat.. miközben én szoptatom... ááááááá ki voltam rendesen de nehéz vele szót érteni, ha ráripakodsz jön a te ne beszélj velem így . Ha finoman szólsz lepereg róla..eh szóval van műsor nálunk, de nem untatlak titeket :D

Barba örülök, hogy javulgattok, csak így tovább :D

Képzeljétek, ma egy cicből 150-et illetve 160-at evett ki Gabi..az állam is leesett hogy ilyet egyáltalán lehet? 3x lemértem :D Eleve nem szokott ennyit enni max 110 volt egyszerre amit benyakalt most meg... remélem ez este érződni fog :D


Jajj meg voltunk ma templomban és szeptemberben kereszteljük Gabit..vagy utána, attól függ a a családot hogyan tudjuk összerántani :D

Jajj most azt se tudom ki mit írt még :oops: :oops:
Bocsika....

Ja ez a GW -t hol lehet kapni? Nekünk az infacol so-so bejött de azért nem épp tökéletes az eredmény

Hiperaktivitásról meg bár nálunk az elmúlt 2 nap nappal rendes volt Gabi éjszaka kevésbé..engem nem érdekelne ha nem aludna nappal..csak az esték..azok nekem nagyon kellenének...

Na csók, kezdünk nyügizni...

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Mi is őszre tervezzük a keresztelőt, és pont ma akartam vele először templomba menni, de halál volt az éjszakánk, inkább aludtam... :oops:
Persze most meg 4 órája nem evett, alszik... És az előző kajálás is 4 óra után volt. De miért nappal?!? :D
Elég hanyag voltam a moshatókkal, nem szedtem ki a kakát rögtön, hát pár napig úgy maradt... De ez a caola mosószappan csodákat művelt! Teljesen kijött minden! :)
Anyós nagyon kemény!!! Engem az is zavart, hogy odaállt szoptatásnál nézni, és tanácsokat osztogatott, hogy ha majd bedurran a mellem, mit csináljak... (Ez 3 nappal a szülés után volt.) De banyek, ha a meztelen mellem mellett simogatná a gyereket, rosszul lennék! :D Hú, de nagyon nem irigyellek!
Gratula Gabi nagy kajálásához! :D

GW gyógyszertárban van, de nálunk nem vált be. Lehet, hogy valami fejlődési ugrás miatt változott a helyzet, és nem a GW számlájára írható, de Samu pont onnantól kezdve lett nyűgösebb, hígabb lett a kakija, jobban szenvedett a távozáskor (büfi, puki, kaki), a popsija is piros lett kicsit... Ráadásul minden alkalommal öklendezett pár perccel a bevétel után, pedig mindent bevesz kanállal, pohárból, infacolos adagolóval,... Szóval nem a beadás zavarta meg, az tuti. Még a K vitamint is "megemészti", pedig az ultra szar ízű állítólag. Na jó, húzza rá a száját, fanyalog, de nem öklendezik tőle. :? Szóval leálltam vele. Talán valamikor újra próbálkozom vele, hátha nem attól voltak a kellemetlen tünetek...

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Barba - köszönöm nagyon aranyosak vagytok. A kerületi Dévényes csajnál voltunk egyszer felmérésen, utána a kezelésre nem tudtunk menni, mert pont akkor szakadt a jég, én meg nem mertem elindulni a gyerekkel. Hívtam, de sem akkor, sem azóta nem veszi fel a telefont. Pénteken voltunk a Dévény központban, ahol személyesen Dévény Anna vizsgálta meg. Ő maga akarta kezelni a druszáját, de tele vannak, több hetes a várólistájuk (mindenkinek) és nem tudott senkinek átadni beteget így meg mi nem fértünk be csak hetek múlva, így azt javasolta, hogy próbálkozzunk újra a kerületi csajjal, illetve a szomszéd kerületi elérhetőségeit is megadta. Hétfőn hívom őket...

Hibernia - az utóbbi időben nálunk sem nagyon megy az alvás, szinte állandóan fent van és sokszor nyűgös is.
Nem semmi amit találtál, Annára nagyon ráillik, de akkor sem akarom elhinni, hogy már ilyen picik is lehetnek hiperaktívak. :?

KépKép
csigaby
Budapest XVI. kerület
 
 


barba: nem semmi ez a babaszoba... :? mondjuk jó, hogy van, de nem tudom, miért nem tudják normálisan fenntartani...

zsu: én is rühellem, ha néz vki szoptatás közben, nemhogy még simizze is a babát... :( nekem a legelső szoptatásom még a kórházban volt ilyen horror, kismillióan voltak benn épp... :( :( nem csoda, hogy a mai napig nem szeretem a szopizást...
tök jók képek, kis szöszke fiú... :) :)

csigaby: hát nekem is furi... de végülis ha "veleszületett" kórkép a hiperaktivitás, lehet ilyen pici korban is, max. más a neve... nem tudom, mi okozza, szóval nem tudom, reális-e a "veszély"...

mindenkinek köszi a vágás dicséreteket. :) először puklis volt + lila, de most már szerintem is jól néz ki.

hibernia
 
 
 


ja és ne irigyeljetek, nekem a combom + fenekem lett hájas... :( :( akkora elefánt combjaim vannak még mindig, hogy ihajj... mondjuk alapból nem volt vékony a lábam, de a fenn ragadt 3 kg ott van... :?

hibernia
 
 
 


Barba, mi még a templomot nem merjük bevállalni... egyenlőre csakbejelntkeztünk majd talán 6 hét után. Nekem nagyon azt mondják a 6 hét vízválasztó de se csöpplány se mayday nem tapasztalta így azthiszem nem várok csodát :D Bár én a 3 hónapos vízválasztóban hiszek az meg még messze van..

Hibernia, combom dettó, de remélem a szopi majd lehozza a felesleget :D

Anyós hát ja nem elég a babó meg a sírás meg egyebek még ő is..és hétfő/kedden itthon van ergo velünk van...de remélem valahogy sikerül leépíteni. De közben akkor tök jó ha beszélgetünk pl, de aludni sem merek ha itt van mert ha Gabi csak felemeli a fejét már rohan, engem beelőzve.. kicsit kivagyok, ő mindíg akart 3. gyereket de nem lett.. Gabi első unoka és azthiszem ezt a 3. gyereket pótolja..de sebaj inkább ez minthogy Gabinak baja legyen..anyóssal megküzdök :D
Csak néha attól félek, ha ő dudolászik neki vagy vele van akkor engem nem fog szeretni a gyerek..lökött vagyok, mi?? :oops:

Csigaby, nem is írtam, örülök hogy jelentkeztél és kitartást a sok kórházhoz, na meg sajnálom is, hogy ilyen napjaitok vannak..

Hiperaktivitás: Gabira is ráillik de én nem hiszek a hiperaktivitásban inkább csak okos a gyerek és érdeklődő és túl pörgeti magát, ha nagyobb lesz meg majd jár fociedzésre minden nap :D

Húú már megin telfelejtettem a felét annak amit írni akartam.. eh ez van.

Ja Ti hogy bírjátok a nem alvást? Én annyira ki vagyok néha de valahogy úgy érzem csak én vagyok így ezzel.. reggeli felkelésnél pl néha a sírás gerülget aztán kb 15-30 perc és felébredek de az a 15-30 perc brutál... na meg ha éjszakázni kell...na persze tudom, ez ilyen csak nyugtassatok meg nem én vagyok lusta, vagy gyenge... legalább is remélem :D

Na megyek alszom ameddig lehet :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Lányok,segéljetek nekem,légyszi!Mi a menete a keresztelő elintézésének?Megkeresztelve megvagyunk,de egyikőnk se jár templomba,nem fizetünk egyházi adót,se semmi ilyesmi.Hm?

Zsu,anyósod mega-giga brutál!!! :shock: Részvétem.
Gabi nagyon szép szöszke pasi!!! :wink: Érthető a szerelem.Bár én az én barnámba vagyok az,de naggyon!!!Gratu a szép kajához!!

Kép

KépKép
mayday
 
 


Alvás:úgy kelek minden reggel,mint akit sz@rrá vertek. :?

Kép

KépKép
mayday
 
 


Hibernia Te 3 kilod vs én 14em.Győző vagyok. :?

Kép

KépKép
mayday
 
 


Sziasztok!

Mi jól vagyunk,holnap megyünk oltásra.remélem meg kapja és nem kell csúsztatni a súlya miatt.Most esti pancsinál 3910 gramm volt.Balázs ebben a 3 napban önmagához képest rossz baba volt.Nagyon nyugtalan,alig tud elaludni,viszont ha sikerül akkor simán húzza 4-5-6 órát egyhuzamban.Nekem két ötletem van.Vagy az időjárás,mert kb 3-4 napja ilyen fos az idő.A másik tippem meg hogy lappang benne a betegség.Ezt abból gondolom,mert én most kicsit náthás vagyok,és elkerülhetetlen hogy érintkezzek vele,alapból egy szobába vagyunk,kb 1 méterre alszik az ágyam mellett.Ma is apa dolgozik,velem volt egész nap Balu.Tegnap este visszahányta a kaját,nagyon megijedtem,de utána 10 percre már szépen evett és bent is maradt a kaja,azóta nem volt ilyen gond.Éjszaka csak mellettem volt hajlandó elaludni,és olyan kis bújós volt.Szinte belém akart bújni a gyerek.Aztán hajnalba arra ébredtem hogy verejtékezik a gyerek,de a verejtéke tök hideg.Mint mikor mi izzadjuk ki a betegséget.Nem volt rajta csak egy rugi,meg kicsit betakartam a takarómmal,nem hiszem hogy melege lett volna.Láza az nem volt,37,1 volt popsiba.Reggelre be is taknyosodott,de azon kivül nem volt ma taknyos.Remélem hogy nem lesz beteg:(Én már kezelem magam,meg megpróbálok mindig kezet mosni.
Lehet rájöttem miért sírt folyton Balu fürdetés közben.Mindig kaja előtt etettük.Ma meg tegnap kaja után volt pancsi és szépen tűrte.Nem volt sírás maximum kis kapálózás.Aztán a törölkőzést is szépen viselte,meg a masszázst is.Amikor masszirozom a hátát,mindig kitolja magát fekvőtámaszba és forgatja a fejét,olyan édes:)

Csigaby:de jó hogy jelentkeztél!Örülök hogy azért jól vagytok.Vizsgálatoknál találtak valamit vagy minden rendben van?Remélem az utóbbi.Engem érdekelne hogy mi az amiben 3 hónaposnak kellene hogy megfeleljen és miben csak 6 hetesnek?Gondolom nem lehet egyszerű.Megkérdezhetem hogy súlyban hol tartotok?
Napirend nekünk kezdetek óta működik.Mondjuk ebben Balu is partner és ha valami miatt kizökken akkor tiszta dinka,lásd mint amit fentebb írtam.Nekünk a kórház is besegített,mert már ott kialakítottak nála egy rendszert és mi azt folytattuk,aztán Balu kicsit átszabta a saját igényei szerint.Az odabenti etetésekhez képet csúsztunk úgy egy órát,és van hogy csak 4 óra múlva kér enni,de tök kiszámítható,így viszonylag könnyen tudunk vele mozogni.
Képet kaphatunk a kis Hercegnőről?Ha már maholnap 3 hónapos a legfiatalabb topikbabánk :)
Dokit én is megfejeltem volna.No comment.Mi speciális tápszert kaptunk Balázs hasfájására.Milupa Komfort 1 a neve.Kifejezetten hasfájós és székrekedésre hajlamos babáknak van.Kakit nem hozta meg,így is csak másfél két naponta van de a hasa nem fáj.Bár kapja mellé a GW-t is,lehet az is segít,de a tápszerváltás kicsit előbb volt,úgyhogy szerinte inkább az a megváltónk! :lol:

Na ezt elküldöm mielőtt még elszállna.

Folyt. köv.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Zsu:kendőbe nem próbáltad a bölcsőtartást?Vagy esetleg ha oldalra kötöd?Meg olvastam hogy ha beteszed a lábát a kendőn belülre békatartásba akkor úgy is lehet hordozni a babát csak nem javasoltnak titulálják.

Hibernia:amerika?De jó,oda én is szeretnék egyszer eljutni!Mi lenne ha a mózesben altatnátok arra az éjszakára?Vagy legrosszabb esetben magatok mellett?ár az veszélyes.Bár Balu tegnap mellettem aludt és olyan mozdulatlanul aludtam és mégis jól,hogy magam is meglepődtem.

Mayday:érdekes hogy ez a 6 hét senkinek nem hozott változást eddig.Hát ezt a sugárban lefosást megnéztem volna! :D Kismami azóta se válaszolt,ma meg nem volt időm semmire :( Holnap küldök sms-t Anitának,meg kovmartinak,mert látom időközben előkerült Csigaby :) .
Anyós:pfff.micsoda beszólás.nc....Nálam néha szalad a ház,és amikor anyu átjön babázni akkor kapom gyorsan össze a dolgokat.De anyum igazából lesz@rja mi van nálunk.Míg otthon laktam addig mindennek csili-villinek kellett hogy legyen és mondta hogy a saját lakásomba az se fogja zavarni ha nyakig mászunk a koszba meg szemétbe.Na ez így is van,nem szól bele semmibe.

Cinthi:nagyon cuki a vonalzód,meg a lánykád is!Irigy a telek miatt,néha nekem is úgy hiányzik egy kis kertes ház,ahova ki tudnánk menni.

Hiperaktivitás:huu,fogalmam sincs hogy ilyen létezne-e csecsemőknél.Fogalmam nincs.Nekem Balu alszik nappal is.Általában éjjelente alszik 2* 4-5 órát,aztán nappal 2-3 szor 3 órát.

Mayday:itt ma is fos idő volt még,remélem holnapra már ideér a jó idő.Elegem van ebből a felhős-esős időből.

Hibernia:én simán utaznék vele bkv-n.Végülis akinek nincs autója,és nincs pénze taxira az is megoldja valahogy.Szerintem is csak takard le egy pelussal amíg a tömegben vagy,nehogy elkapjon valamit.

Barba:örülök hogy alakulnak az ikrek :lol: Szoptatós szoba meg szintén nc....az a biztonsági őr.....áááá...felbasznak az ilyenek.Samu kiütése tejkiütés?Vagy melegkiütés?Vagy csak sima tisztulás?

Has:hát szóval......nekem nem volt nagy hasam,nem is nyúlt meg rajta a bőr,mégis rálóg a vágásomra,nagyon gáz,mintha semmit nem ment volna vissza szülés óta..Létezne ez?
Na majd küldök én is képet.Van egy képem ami másnap reggel készült,meg csinálok a mostani helyzetről is képet.Holnap csinálok.
Hibernia:neked aztán tényleg nem sok hasad maradt,pedig neked aztán volt pocak rendesen.Tök szerencsés vagy...irigy :lol:

Zsu:ne beszélj butaságot....úgyis téged fog szeretni a világon a legjobban,hiszen te vagy az anyukája! :)

Éjszakázás:hát nálunk ilyen téren jó a helyzet,Balu egyszer kel éjjel,általában 3 körül,aztán szunyál tovább 6-7 ig.És eszik alszik ilyenkor.Néha nehezemre esik felkelni de abszolút nem vészes az első hetekhez képest.Na meg nálunk van hogy apa etet éjszaka,az is megkönnyíti a dolgomat.
Na meg ha úgy van akkor alszom reggel tovább a gyerkőccel,ma is 10kor keltem,előtte valamelyik nap 11-12 körül keltem.Napközben vagy délután is be lehet ütemezni egy kis szunyát.Bár ahogy látom nektek nappal nagyon aktivak a bébijeitek.(ez de hülye szó,jól írtam le egyáltalán? :lol:

Keresztelő nálunk nem lesz,úgyhogy fogalmam nincs mi a menete.

Pasik eszméletlen aranyosak,hihetetlen hogy nemrég még a 4d-s fotókban gyönyörködtünk most meg itt vannak teljes valójukban ezek a kis tündérek! :D Bálintnak az a nézése,nagyon macsó! :D Hibernia:nem csodálom hogy imádjátok ezt a nézést mert tényleg zabálnivaló! :D Gabi meg igazi szőke herceg,hihetetlenül szőke! :D

Na megyek aludni,jó sokat írtatok ma! :D

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Halihó!

Mi reformátusoknál keresztelünk. Gabi meg én sem vagyunk megkeresztelve de majd szeretném pótolni, Kis Gabit meg mindenképp szerettem volna nálunk felvették az adatokat aztán annyi. Annyit kértek, hogy keresztelő előtt min 1 istentiszteleten vegyünk részt, de mi azért szeretnénk eljárni "gyakrabban" 1-2 havonta csak egyenlőre a gyerekkel nem merem bevállalni.
Amúgy szept 26-án lesz :D

Ja és végre itt a jó idő..jajj de vártam már viszont most a meleg miatt nem merem kivinni majd csak délután...
De itt a terasz ott meg van árnyék szerencsére

Na azért örülök, hogy ez a felkelésdi nem csak nekem megy nehezen :D Bizti majd ez is változik...

Csöplány, lehet benne valami, hogy Balázs megfázott bár a nátha nem fertőző azthiszem. De ha mentek oltásra bizti megnézi a doki is. Majd számolj be. Drukkolok, hogy ne legyen bajotok.

Na megyek mert ma még nem volt sok hozzászólás, biztos a jó idő :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


sziasztok

mi már voltunk útlevelet csináltatni... :lol: az istennek nem nézett a kamerába Peti, de legalább nem sírt. :) majdnem teljes a siker.

csöpplány, reméljük, hogy nem kapta el Balu a náthát, én múlt vasárnap-hétfőn szoptattam maszkban, mert iszonyú taknyos voltam. :? szerencsére nem adtam át neki, pedig nem mostam kezet minden orrfújás után, miután kb hozzám nőtt a zsepi... csodálkozom is, hogy úszta meg, de a lényeg, hogy megúszta. gyógyszert szedsz? nálunk ez volt a gáz, hogy semmit nem mertem bevenni, mert ugye bekerül minden az anyatejbe... :( (na jó, két fél Algopyrin lecsúszott, mert szét akart esni a fejem is)

ami a kelést illeti, mi el vagyunk kényeztetve... :oops: ha nincs extra szar nap, Peti a nappali ébrenlétekért cserébe este 8-9-10-től alszik 4-5-6-ig, attól függően, mikor tesszük le... (az igazat megvallva igyekszünk minél később letenni, pl 10 körül, akkor 6-ig szunya van...) ha 8kor tesszük le, sajna 4kor kel, és akkor van, hogy nem alszik vissza... :?

nálatok mennyi idő egy kajcsi? mi most limitáltuk egy órára... amit kiszív, az az övé, ha utána sír, ki kell várnia a következő etetés kezdetét... pl 8-9-ig eszik, bealszik, 9.30-kor kel, sír, hogy éhes, nem adunk neki, hanem várunk 10.30-ig kb... szokjon egy kis rendet. :) persze, ha csak 50-et evett 8-9-ig, akkor csak 10-ig várunk, de ha 150-et, akkor 11-ig. értitek... :) :)

folyt.

hibernia
 
 
 


ti mindig büfiztettek? most pl szopizott 15 percet - kiszaladtam wc-re, mert nagyon kellett, csak úgy ledobtam az ágyra - erre mire 2 perc múlva visszaértem, bealudt... :shock:

most keltsem fel??? :roll:

ja és képzeljétek, csomó cuccát kinőtte hosszban! volt, ami 1x sem volt rajta. :shock: széltében jók rá a rucik, de hosszban kb már semmi... a rugik talprésze pl abszolút kicsi rá, így össze kell görbítenie a lábujjait... 48-as lába lesz vagy mi? :lol:

hibernia
 
 
 


Hibernia, én nem szoktam mindíg büfiztetni..sőt ha az esti lefekvésnél bealszik cicin /szinte mindíg/ büfi nélkül megyünk aludni és nincs belőle gond. Amúgy hogy álltok szopizással? Megyeget?
Nekünk tegnap a végeredmény 800 ml volt ami csúcs..lehet a kapacitásom vége is, de hálából 9-4ig aludt a drága..de ma minden megy a régiben..ez van, azért hálás vagyok ezért az 1 éjszakáért is :D
Ez meg, hogy nem kap rögtön enni..igazad lehet nálunk is néha szigor van mert azért az nem járja hogy hülyét csinálunk anyuból és 20 percenként rákérem magam :D Ami a legdurvább, hogy 100 ml után 1 óra múlva kérte a kaját 40 ml után 2 órát szunyált...na ezen igazodjon ki valaki....

Csöplány, a kendőt kipróbálom ezekben a pózokban is, köszike!! De kenguru mindenképp kell majd nekünk, néztem a manduca-t igaz nagyon drága de megéri mert vagy 5 éves koráig jó a gyereknek, csak azt nem tudom arcal kifele bele lehet e tenni. Persze tudom, nem tanácsolják, de ha technikailag megoldható már jó :D

Ja és igen tényleg szőke kék szemű herceg a csöppség köszönjük a dícséreteket..de kezd kicsit barnulni a haja de nem vészes még, és Mayday..természetes, hogy mindenki a saját gyermekébe szerelmes a leginkább :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Sziasztok!

Hibernia, ezen olyan jót röhögtem, hogy "csak ledobtad az ágyra" :lol: Amúgy ez az én kérdésem is lenne, mert nálunk is van ilyen, hogy szopi után bealszik édesen és akkor keltsem fel büfiztetni? Azt olvastam a babakönyvben, hogy elvileg minden kaja után kéne büfi, de van, hogy fél órát hordozgatom a vállamon és úgyse produkál semmit....

A keresztelő nálunk szigorú dolog :oops: csak úgy lehetne, ha a szülőknek volt templomi esküvője. Nekünk nem volt, de a nagymamám nagy templomjárós, ő próbál egyezkedni a pappal :D így valószínű nekünk is lesz augusztus körül, nekem ez annyira nem is lenne fontos, de a nagyszülőknek igen, így ha ők elintézik, akkor természetesen keresztelődjön meg ez a gyerek :D

Szerencsére mégsem voltam ma totál egyedül, anyósom átjött délelőttre, most ment el, örültem most neki nagyon, mert reggel jó nagy parában voltam. Képzeljétek besípolt a légzésfigyelő!!! Azt hittem szívbajt kapok. Rohantam a kiságyhoz, de akkor már Gréti is felkelt a nagy sípolásra, mert a nála lévő egység is sípolt rendesen. Nem tudom mi történhetett, tényleg nem vett volna levegőt..... na de én jól beparáztam, aztán anyósomat odaültettem az ágy mellé, hogy figyelje :)
Valakinél volt már ilyen?

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Megnéztem a gmailt, nagyon édik a babucik!!! :D :D :D
Ja és a vágásra irigy vagyok én is, meg a hasra is! Az én vágásom elég brutál ehhez képest, azért bízom benne, hogy javul.... Nem tudtok valami jó cuccot rá, amitől esetleg szebben gyógyulna?

A reggeli kelések nálam is dettó. "Mint akit agyonvertek" :? De akkor megnyugodtam, hogy nem én vagyok gyenge, hanem ez a normális. Mert már kezdtem megijedni, hogy ilyen nehezen viselném.... azért én bízom benne, hogy hamarosan beáll a dolog és nem kell össze-vissza kelni éjszakánként. Bár ahogy látom a többieknél is ez van :?

Végül a rota oltással ki hogyan áll? Nálunk már felvetődött a kérdés, hogy kérjük-e. Dokinénit kérdeztem, hogy mit ajánl, válasza: Közepesen ajánlja :shock: na ezzel sokra megyek! Szóval tanácstalan vagyok egyenlőre.

KépKép

KépKép
nadina01
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?