Új privát üzeneted érkezett!

Hibernia,ha megkérdezik tőlem van-e elég tejem,csak annyit mondok,van.Ezzel le is tudtam a sok fáncsit. :D :wink: Magyarázkodjon boldog-boldogtalannak az akinek hat anyja van!!!

Kép

KépKép
mayday
 
 


Sziasztok!
Én is vagyok! Nálunk az idő megint szuper! Úgyhogy eldöntöttem ma is elsétálunk anyukámhoz, remélem marad is ilyen klassz az idő!
Egyébként egyet értek Mayday-el. Én is meghallgatom ki mit mond, aztán eldöntöm, hogy megfogadom-e vagy sem! Azt viszont én is utálom, ha valaki rám akarja erőltetni a véleményét, a tapasztalatát. Attól mert esetleg neki bevált, nem biztos, hogy másnak is beválik, hiszen minden gyerkőc más és más! Csak ezekkel az emberekkel az a baj, hogy azt nem tudják elfogadni, hogy Te igenis úgy csinálod, és úgy teszed, ahogyan nektek már bevált! De hát ez van!
És remélem ezzel nem sértettem meg senkit, nem ez volt a szándék!

Csöpplány!
Balázs tényleg irtó aranyos abban a nagyfiús ruciban! És te se hergeld magad. Szerintem úgyis mindenki úgy nevel, és úgy csinálja a dolgokat, ahogyan neki kényelmes, ahogyan neki és a babának megfelel! Kíváncsi vagyok, hogy Kismami írni fog-e vissza! Vajon tényleg mi lehet velük!?

Mayday!
Neked mikor lenne jó a tali? Mikor tudnátok feljönni Pestre?! Egyébként a hely ahová megyünk - vagyis eddig még úgy van - nincs bent a városban egyáltalán a Lágymányosi hídnál van. Szóval könnyen be lehet jutni! Csak azért kérdem, mert veled is szeretnék megismerkedni akárcsak a többiekkel!

Amúgy este bekentem Kendra arcát a doki néni által felírt krémmel, és láthatóan szebb lett a kis arca! :D Most olyan békésen alszik! A legújabb, hogy a kiságy oldalához tettünk egy igazi babás plüss takarót, hogy ha elfordul akkor a rácsok között nehogy elakadjon a kis keze, vagy lába, na ehhez a takaróhoz nyomja a kis fejét és úgy alszik! Néha elfordítja a fejét, de akkor a keze és a lába ér a takaróhoz! Annyira édes! :D

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Ja! És magyarázkodás! Tőlem is amikor megkérdik, hogy szopik-e rendesen, azt mondom persze! Van hogy megeszik 130-140-et! Nem magyarázom, hogy cumisüvegből eszik. Minek? Meg egyébként kinek mi köze hozzá? Szóval én is így vagyok ezzel! A doki néni is azt mondta, hogy teljesen mindegy, hogy a gyerek miből, és hogyan "eszi" a tejcsit, a lényeg, hogy tejcsi, és más nem számít! :lol:
Szóval Te se foglalkozz ilyenekkel! :D

Kép

KépKép
ercsikati
 
 

 
 

Mayday!
Természetesen ment a szavazat! :D

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


tényleg Kati, lemaradtam, ti miért cumiztattok? bizti mondtad már csak lemaradtam... nem cikizésből kérdezem,. csak kíváncsi vagyok, ha nem titok. :)

mi voltunk ortopédián, minden oké. :) :) :) (és megint nem sírtunk, viszont lepisiltük az öltöztető asztalkát... :lol:)

hibernia
 
 
 


Kati,köszi a szavit!!! :D

A tali nekem mindenhogyan csak aug végén jó,sajnos.Nem merem bevállalni az utat a nagy melegben. :cry: Még akkor sem,ha Pesten belül nincs kating.Málé vagyok. :oops:

Bálint 2 napja igen nyűgös...Bár belelátnék a fejébe.

Kép

KépKép
mayday
 
 


Sziasztok!!!

Hát csajok én is így vagyok ezzel a témával.Mindenki úgy neveli a saját gyermekét,ahogy akarja,azán az ember a hibáiból tanul,lehet hoy a második gyerkőcnél már kétszer meggondolod,mit és hogyan csinálsz,de még senki nem ott tart közülünk :lol:

Voltunk ma védőnéninél 4110 g.Gyarapoduk :D
Vettem ma Márkónak infacolt,remélem beválik,mert nagyon rossz nézni ahogy szenved és sír,a hasfájástól.

Használ valaki mecsek(baba) teát??Bevált??

És a kettőt együtt használja valaki?Szerintetek nem árt neki,ha egyszere használnám a kettőt?

Az éjszakánk jó volt,már 9-kor elaludt,éjjel egyszer kelt fel enni,azután szunya megint reggelig :lol:

Hibernia ortopédiára ti mért mentetek?Nekünk is kell majd menni(kötöttebb csípőizület miatt)de azt mondta a doktornéni,hogy ne agódjak,mert a babák többségénél ez előfordul..

Na megyek,mert levisszük sétálni.

Puszika

Kép

KépKép
torpilla
 
 


A taliról én nem is nyilatkozom,mert egyedül elmenni Bp-re,hát ez elég gázos!!!

Egyedül még soha nem voltam Pesten,tuti hogy eltévednék,azt se tudom hogy hol kéne leszálni a vonatról,honnan lenne közelebb az a hely.

Na meg a pesti közlekedés áh én nem merek felmenni egyedül :?
Nem merem ezt beválalni,mi van ha eltévedünk???

Ne nézzetek hülyének,de ez tényleg így van nem merek felmenni,mert biztos,hogy úgyse találok oda egyedül. :roll:

Kép

KépKép
torpilla
 
 


Hali..olvaslak titeket de eh szar napőunk van..gondolom a szél..pontosabban remélem.

Na ez a nevelés dolog..bőven nem tartok még ott, hogy tudjam az amit csinálok jó-e majd a fiam elmondja 20 évesen :D Az biztos, hogy szeretem, és a legjobb tudásom, ösztönöm szerint cselekszem ahogy erőmböl telik..remélem ez elég lesz neki :D

Nyügi van...

Ja barba, mi is csak 1 betéttel használjuk mert túl nagy lenne a pakk de ez így elég is..

Megyek remélem még tudok jönni

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Hibernia!
Hogy miért cumisüveg? Mert Kendra volt hogy 2 órán keresztül szopizott, aztán bealudt. Kicseréltem a pelust, betettem a kiságyba és kb. 5 perc múlva már nyüszi volt. Kiderült éhes! Aztán a következő 2 órás szopi után lemértem 30 gr-ot evett a kislányom! Játszott a cicimmel, folyton bealudt. Aztán egyszer lefejtem a tejcsit, és üvegből adtam neki. Rájöttem, hogy 30 perc alatt megkajcsizunk és minden szuper! Hát így álltam rá a fejés dologra! De volt már, hogy a tesóméknál voltunk, és nem volt elég amit vittem üvegbe tejcsi, és cicire tettem, és simán cicizett is!
Miért kellett mennetek ortopédiára? Küldött valaki? Vagy miért?

Mayday!
Olyan jó lenne, ha Te is ott tudnál lenni a talin! Szerintem akár két taláit is lehetne csinálni, hogy azért mindenki ott tudjon lenni, és megismerjük egymást! :D Azt hiszem ezt már valaki felvetette, én nem vagyok ellene! :D

Törpilla!
Gratula a gyarapodáshoz! Ma én is lemértem Kendrát egy szál pelusban 3520 gr- volt, de ebből a pelus 20 gr, szóval tisztán 3500gr. Mi is gyarapodunk! :D:D:D Tea ügyben nem tudok segíteni neked! De szerintem lesz itt valaki biztos, aki profi ebben is! :D

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Sziasztok!

Mi jól,bár Balu ma kicsit nyűgi,nem sokat aludt.6kor kelt aztán nem akart visszaaludni,bevettem magam mellé az ágyban és jót beszélgettünk,mosolygott sokat,bemúlta meredten az éjjeli lámpát.Aztán fél8kor bealudt,persze én is,majd fél9kor ébredtem hogy hoppá,áttettem a kiságyába,aludt még 20 percet és felkelt hogy éhes,onnantól kezdve kb 3 órát aludt délután fél5ig.Azóta viszont alszik,most kelt fel enni fél 7kor,és durmol tovább.Babakocsiztunk jó nagyot,biztos azért is alszik most ilyen jól.

Ercsikati:szerintem se gáz ha cumisüvegeztek,főleg ha mellette ugyanolyan ügyesen cicizik is.Kismami még mindig nem írt,fogalmam nincs mi lehet vele/velük :? Örülök hogy alakul Kendra pofikája is!Dupla taliba én is benne vagyok.

Mayday:nálunk is nyűgi volt ma,lehet valami időváltozás,vagy a hol vagy a csillagok állása,már fogalmam nincs mi lehet,én is szívesen belelátnék a kis fejükbe.Szavazok! ;)

Köszönöm csajok a dícséretet :oops:

Törpi:szájpenésszel hogy álltok?Nekünk szépen múlik,kenjük neki minden kaja előtt.

Hibernia:én bevallom az őszintén ezért hagytam abba a szoptatást.Bármit bevetettem nem lett több tejem 40 milinél egy ciciből,ha mindkettőt kiszívta akkor estére nem maradt egy fikarcnyi se.Belefáradtam a mérlegelésbe,már tök ideges is voltam,ráadásul én is állandóan szoptattam.Lehet hogy kicsit kényelmesebb is így,de idegileg kész lettem volna ha így folytatom.Tápszerről is felnőttek már a gyerekek.És már komolyan mondom leszarom ki mit mond és hogy néznek hogy nem szoptatom.Ha megkérdezik hogy nincs tejem akkor megmondom hogy egy hangyapöcsnyi sincs aztán ezzel el van intézve.Bár volt aki mondta hogy miért nem veszek anyatejet.Annak elmagyaráztam hogy nem tudnám más anya tejét odaadni Balunak,ez egy heppem ez van.Nem fog Balu belehalni a tápszerbe.Sőt!Ha felnő meg se fog látszani rajta.
Na megint felhúztam magam! :lol:

Megyek vacsizni :D

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Az ortopédia nem kötelező? Mi a dokinőtől kaptunk beutalót a két uh-ra (hasi / koponya) meg erre.. Nem mondta, hogy gondot lát, azt hittem, ez mindenkinek kötelező... :shock:

Akkor most mi a kötelező tényleg? Megszületik a baba, és? Utána mikor és hová kötelező menni??? :shock:

Megvettük a repjegyeket, júli 14-én húzunk vissza... egyik szemem sír, a másik nevet... mintha álmodnám ezt az egészet, komolyan, csak nem tudom, azt álmodom-e, hogy hazajöttünk vagy azt hogy kinn élünk... Tök furi... :roll:

Voltam ma a 6 hetes saját kontrollon is, minden oké, mindenki dicsérte a vágásom. :shock: Nekem is tetszik... :) talán csak ez a 15 cm pirosas csík meg Peti emlékeztet arra, hogy egyszer terhes voltam...

Hát ma ilyen filozofálós vagyok, bocsi... :?

hibernia
 
 
 


Most nézem,boldog 1 hót Kendrának!!! :D

Csöpplány,köszike a szavit!!Nem értem miért parázzák túl egyesek a tápszer-témát. :? Tényleg sokan felnőttek már rajta.Ott van ugye az Egyesült Államok,rengeteg baba tápis.És élnek,köszönik,jól vannak. :D Nem azt mondom,hogy ez a követendő példa,de nem kell belőle olyan nagy ügyet csinálni.Szerintem.

Hibernia,filozofálj nyugodtan,én vevő vagyok rá (szintén zenész :D ).A kötelezőket is kórház válogatja.Én csak kedden tudom meg,nálunk mi az.Kicsit irigy Ír miatt.Szeretem,olyan szép...

Csajok,én örülnék,ha lenne még egy tali,és így még Ti is tudnátok talizni mielőtt Hibernia visszarepül.Szóval én kampányolok a kettő mellett. :wink:

Kép

KépKép
mayday
 
 


Sziasztok lányok,

elöször is bocsánat,ha ráerőltetősnek tünt a hsz-em,én csak a tapasztalataimat próbáltam leírni nektek és megosztani azokat a dolgokat amik nálunk bejöttek.
Tudom ,hogy minden baba más,de úgy gondoltam,ha közülük,csak egynél jön be az ami nálunk,már megérte.

Olvastam,hogy majdnem mindenkinél eléggé nehéz és megterhelő az első időszak,mint ahogy ez nálunk is hasonlóképpen volt,kialvatlanok,fáradtak vagytok és ezért írtam vagy "erőltettem" azt a tényt,hogy a mérlegelés-fejés szinte mindenkinél fölösleges,mert azt az időt inkább magatokra,pihenésre fordíthatnátok.
Nem beszélve arról,hogy a folyamatos stressz,ami a mérlegeléssel keletkezik senkinek nem hiányzik ebben az amúgy is megterhelő időszakban.
Szóval ettől függetlenül tudom,hogy mindenki azt és úgy csinálja,ahogy neki meg a babájának a legjobb,vagy legalábbis úgy gondolja,de érdemes végig gondolni a dolgokat,mert úgy hiszem,hogy semmi rosszat nem írtam ezzel kapcsolatosan.

Az,hogy egy pár hetes babának a bőrére mindenféle kencét rákenünk,mikor tudjuk,hogy az a probléma éppen magától is elmúlik,szerintem egyértelmű,hogy butaság.
Az orvosok előszeretettel írnak fel mindent,hisz az a cél,hogy pikk pakk megnyugtassa a túlaggodó kismamát és mielőbb szabaduljon tőle,de ha egyszer mi magunk is tudjuk,hogy annélkül is elmúlik és ezt a dokinő is megerősítette,akkor minek!?

Tehát én egy NAGYON PICIKE több tapasztalattal(kiemeltem,hogy nagyon picike,mert messze vagyok én attól,hogy mindent tudjak vagy helyesen cselekedjek) csak próbáltam felhívni a figyelmeteket olyan dolgokra amiket esetleg később ti is elkerülnétek,csak most esetleg a kimerültség miatt bizonyos dolgokra nem terjed ki a figyelmetek vagy át sem gondoljátok.

A tápszerrel nekem nincs semmi gondom,én is azon nőttem fel és akinek nincs teje vagy éppen brutálisan fájdalmas a szoptatás és az anyuka semmi örömét nem leli benne,akkor egyértelmű,hogy a tápszerhez nyúl.
De akinek van teje,annak is szíve joga tápszert adni a babájának.

Hibernia,az,hogy bekapja a cicit és ordít,lehet simán attól is,hogy picit lustácska ( és itt félre ne érts,de nagyon okosak is ám ezek a csöppségek) és ha már erősebben meg kell dolgozni a hátsótej elérésehez,- nálad valószínű gyengébb a tejleadó reflex,ezt az is bizonyítja,hogy írod sírásra nem indul be,nem csöpög a tejed stb. - az nem tetszik neki és követeli a cumisüveget,ahonnan a cicihez képest ömlik a tej.
És ha benyakal 120 ml tápszert,amitől eltelítődik a kis gyomra,ugye a tápszert sokkal később is dolgozzák fel,hát azzal elvan egy ideig és még el sem fáradt.
A tej folyamatosan termelődik,olyan soha nincs,hogy teljesen kiürül,hidd el.

Az első hetekben volt egy nap,amikor elég durván belázzasodtam,ezért a tejem is picit kevesebb lett ,rögtön a legegyszerűbbnek tünő,a szoptatós teának meg tejserkentő homeos bogyónak ugrottam neki,sőt elég nagy dózisban,ami később kiderült,hogy több rosszat tettem vele,mint jót (már említettem,hogy ez okozta kislányomnál a hasfájást),majd több könyvben és cikkben is azt olvastam,hogy a megoldás a minnél több szoptatás.Így nem foglalkozva semmivel napokat szinte csak az ágyban töltöttünk,amikor kérte mellre tettem,volt,hogy csak 5 percig szopizott,volt,hogy fél órát,közben meg szundikáltunk,én is pihentem,hittem benne,hogy minden rendben lesz és egyre több lett a tejem.
De el tudom képzelni,hogy ez sem mindenkinél jön be.
És az,hogy naponta annyiszor teszed mellre ahányszor igényli és annyi ideig,emddig ő szeretné,azzal csak jót teszel a babádnak és első körben most ő a legfontosabb,hisz egy védtelen kis teremtés és senki más nem létezik számára,csak az ANYUKÁJA,akiben 9 hónapon keresztül fejlődött és aki az életet adta neki.
És azt ti is tudjátok,hogy nem csak akkor kér cicit,ha éhes,hisz egyedül az édesanyja karjaiban érzi magát biztonságban.

Mindenkinek további boldog babázós perceket,órákat kívánok és kitartást,mert hétről hétre könnyebb és könnyebb lesz.

üdv.
H

Kép
hanyatka
 
 


Hanyattka, Peti nem lustácska! Lusta a javából... :lol: Iszonyú erős a szopóreflexe viszont van, hogy két perc után bealszik, aztán ha leteszem, felébred, mint Kendra. Sír, visszateszem, 5 perc után elalszik és így tovább... De néha tényleg nincs tejem... :roll: Pl ma reggel 4.45-kor keltünk, 5.15-ig leszipkázott 70-et, aztán még 45 percet cumizott kitartóan, 6kor mértem és 0-t szívott... Aztán elkezdett üvölteni és most 90 tápszerrel itt durmol... Ha lett volna hátsótej, 45 perc alatt csak kiszívja, nem? Szegény 5.15-6-ig csak stimulált 0 eredménnyel... :?

Mayday, apuka nálatok hogy van most otthon? Aug. 20-ig dolgozik minden nap? De este van, nem? Vagy hogy? Hát igen, én is vágyom már kicsit Írországba... Nem ilyen extrém az idő, nincsenek viharok, de nincs kánikula sem... Konstans 20-22 fok van ilyenkor és szerintem nem is esik gyakran.. mondjuk kíváncsi vagyok, hogy bírjuk egyedül majd... meg sajna a gyerekorvosok is jobbak itthon... (mondjuk léteznek)

hibernia
 
 
 


Halihó..tegnap írtó metálbrutál napunk volt, de túl vagyunk rajta :D
+ fájt a fejem is estére hányingerem is lett de azon is túl vagyunk :D

Jajj és tegnap túl estünk mi is a nyakig fosáson. Persze eldobható pelus volt rajta ez a moshatóval igen ritkán történik, de legalább átélhettem... ki hitte volna, hogy ilyeneknek is örül az ember :D

Ez a tejci kontra tápszer meg hasonlók..biztos egy két ember elítél ezért de szerintem túl van idealizálva a szoptatás..persze-persze jó az anya-gyermek kapcsolatnak, de a fájdalom, és mikor a baba már 2 hete olyan nyugtalan hogy alig tud szopizni, vagy ami hiberniánál van, na meg nálunk is elő szokott fordulni, eszik bealszik, sír eszik bealszik sír és ez így már órákon keresztül és sorolhatnám.. szóval akinek a szoptatás megy zökkenő mentesen áldja meg azt akiben hisz, mert ez nem alapvető sajna..és én spéci alig várom a hozzátáplálást..persze mikor épp jó napunk van és szépen szopizik, nekem sem fáj annyira stb akkor élvezem..jó dolog de sjana ritkák nálunk az ilyen napok.
Ercsikati téged is tök megértelek csak nekem nincs idegem lefejni/tárolni/melegíteni inkább szenvedek a cicivel ameddig bírom.

Tali lehet 2 nyugodtan..hétköznap vagy hétvége? Nekem kell a férjem ehhez mert nincs autóm + nem vállalnám be a vezetést mert fosok rendesen. Szóval én egy hétvégi talit jobban prefelálnék. annyi, hogy júli 17-n nem vagyunk itthon amúgy jó.

Nadina, nekem a bal mellem a jobb elvileg de van hogy az sem :?
Mérlegelésről nem tudok lecuppani, megnyugtat hogy látom mennyit evett és így ha már bekajált 110-et a csöppöm tudom, hogy nem kell ráetetni ha nem muszáj, csak nyugtatni akarja magát és akkor inkább próbálom elringatni. Sajna a sírásaiból én még nem jöttem rá mi micsoda..de lehet sajna nem is mindíg figyelek eléggé..sebaj,még csak 1 hónapja kezdtük, van időnk beleszokni :D

Kiváncsi vagyok én is nagyon mi lehet a többiekkel..

Elkezdtük az infacolt...kiváncsi leszek. Bár ez a minden étkezés előtt be kell adni, nálunk van hogy 1 óra alatt 4x kap cicit és zuhan le róla..ugye ilyenkor nem kell minden alkalommal beledigtálnom azt a szörnyűséget?

Barba, na hogyan vált be a pop in? És hgy vannak az ikrek? :D

Bocsi, hogy hosszú lettem..
Csók

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Sziasztok !

Kértünk hettekel ezelött időpontot az SZTK Ortopédiára, legkorábbi időpont augusztus 17-e volt. Mikor voltunk mosta h éten az 1 hónapos viszgálaton a gyerekorvosnál, azt mondta, hogy ad egy beutalót a Rókus Kórházba, ott van egy ismerőse és ott megnézik. Kaptunk is időpontot mára reggelre. Így ma voltunk az ortopédián a Rókus Kórházban. rendes is volt az orvos, rögtön fogadott, de adott egy másik beutalót a Bethesda Kórházba, ahol a Ultrahangot megcsinálják. Oda mentünk időpontot kérni, gondoltuk, haza felé úgy is útba esik. Kijön egy külföldi orvos, senki nem volt előttünk. Nézi a beosztását, hogy 17-re lenne időpont. Gondoltam az jó, mert július 17-e , mindjárt itt van, erre kijelenti, hogy augusztus 17 a legkorábbi időpontja.
Kértem az orvost, hogy ha lehet keressünk már egy korábbi időpontott, ki is fizetem ha ezen múllik, bár van a kicsinek TB kártyája. mert nekem ezzel a lelettel majd vissza kell mennem a Rókus Kórházba és oda megint időpont kérés...stb. És el kéne kezdeni kezelni a kicsi csípőjét. azt mondta agresszívan, nem tud mit csinálni. Más gyereknek is van.
Ezen annyira felháborodtam, hogy elküldtem a sóhivatalba az orvost, és megkérdeztem tőle, hogy az ortopédián gondolja, hogy ha sürgősen ad beutalót az orvos és azt kéri, hogy mielőbb csinálják meg az uh-t, akkor az ember jókedvében és unalmában járkál ide ??? !!!!
Válasza csak annyi, hogy nem tud mit csinálni.
Erre felhívtam a Rókus Kórházat, hogy mi volt. Azt mondták akkor menjek el magán rendelőbe és azt a leletet is elfogadják. Hozzáteszem, hogy bár ez persze óriási pénz.
Kérdem én, hogy a mai világban mikor az ember fizeti a TB-t és a belvárosban kifizettem 800 Ft / órás parkolási díjat + egyébb költségek, hogy ide-oda küldözgetnek + telefon költség, hogy merik egy ártatlan kis emberrel ezt megcsinálni, és ő még védekezni sem tud. És ha még nagyobb baj lenne, akkor persze mossa kezeit az orvos, hogy ő nem tehet róla...stb. Ő nem vállal felelősséget érte. Holott nem tudom mért kell megvárni míg nagyobb lesz a baj, nem az ő gyereke, persze, hogy nem érdekli.
Mért kell ezt csinálni, nagyon tönkre tették az egészségügyet ebben az országban.
Így csak egyet tudok csinálni addig is, tornáztatom minden nap és megvárom inkább az augusztus 17-t és ide hozom inkább az SZTK-ba, közel is van. Nem fizetek ki parkolási díjat és itt helyben megcsinálják az uh-t is.

Felébredt a kicsi, megyek etetni, később felnézek még.
cyntia2009
 
 


természtesen én is ugy gondolom, h mindenki ugy csinalja, ahogy jonak latja. senkire nem akarok semmit raeroltetni. nem is lehet. én is pont azért irok, amit Hanyatka olyan szépen megfogalmazott ujra, mert érezni a hsz-aitokon, h bizonytalanok vagytok és szerintem emiatt olyan faraszto ez a kezdeti idoszak. Minden gyerek mas, de abban az egyben megegyeznek, h csak akkor érzik biztonsagban magukat, ha a korulotte levok nagy turelemmel és magabiztossaggal csinalnak mindent. ez a kulcs a nyugodt babahoz. csak "segiteni" probalok a sajat tapasztalatom (és a korulottem elo kismamik tapasztalata) alapjan. Gondolom a tobbség tervez min 2. babat, akkor mar profik lesztek minden kérdésben és jobban el tudjatok majd donteni, kire érdemes hallgatni. A legbiztonsagosabb, ha mindig magatokra hallgattok.

A nyakig kakis babaknal nem lehet, h tul kicsi a pelenka vagy nem elég szorosan van ratéve?
s.orsi
 
 


Sziasztok!

Engedjétek meg, h megszólítsalak Titeket, szeretnék egy kis segítséget kérni.Kezdetektől olvaslak Titeket, nekem áprilisi lett volna a kisfiam, de hamarabb jött, s sem márciusi, sem áprilisi topik nincs, s a Ti babáitok állnak legközelebb korban az enyémhez, s ezért itt ragadtam..sok gondunk, örömünk ugyanz ,jó olvasni ,h nem vagyok egyedül.

Ahogy olvasom többeteknél készült koponya uh is,itt FEjérben ez nem protokoll, csak a "problémás" babáknál készül.Az én kisfiam 36 hétre született, 2310 gr, intrauterin dystrophiás koraszülött.Az Ő koponya uh-ján 6 mm-es CSP ábrázolható, de egyéb eltérs nincs, normál szerkezetű agy.
Megkérdezhetem ,h akinek készült koponya uh, van -e vhol ilyen eredmény.?(CSP) ez tulajdonképpen egy ciszta, ami általában az agy fejlődésével születéskor már nem látszik,v legkésőbb egy éves korra eltűnik..de azért aggódom, mert sajnos nem megy minden zökkenőmentesen.Megnyugtató lenne ,ha tudnám h ez nem "ritkaság", s ha más gyermek kezelőorvosa sem "pánikol" miatta.

Egyébként:szoptatás, fejés, mérlegelés, tápszer..épp ilyen zűrzavar volt a fejemben..három hónap kellett mire el tudtam dönteni ,h kettőnknek mi a jó.Ha szeretném mérem, ha úgy érzem kap tápot, ha akarok fejek,ha úgy a jó egész nap kézben van..és mostanra, mikorra már CSAK ŐRÁ figyelek és a megérzéseimre, nyugodtak, pihentek és booldogok vagyunk..megszűnt a sok sírás,(az enyém is..) az én idegességem, a nyugtalan éjszakák..de három hónap kellett mire képes voltam disztingválni jótanács és jótanács között.

Előre is köszönöm ,ha megtiszteltek a válasszal!

Üdv:Tünde

KépKépKép
tünci28
 
 
 


Hali!!!

Nem tom mennyi időm lesz írni,Bálint már nyüszizik.

Tünde szia!Előkerestem Bálint záróját a koponya UH miatt,de a miénken semmilyen CSP nincs.Bocsi,hogy nem tudtam segélni,de szerintem ha a doki nem mondja,hogy baj van,akkor nincs is.De megértem,hogy aggódsz.Megkérdezhetem mit takar a intrauterin dystrophiás koraszülött?

Orsi,már én is gondoltam arra,hogy kicsi a pelus,pedig 3-6 kilosat használunk és Bálint kb 4kilo.De valahogy olyan kicsinek látom rajta a pelenkát.. :? Lehet mert már nem ér a nyakáig. :roll:

Cyntia,hát ez bosszantó!!!Magyar eü... :roll:

Hibernia,apa reggel 7-fél8 fele elmegy és éjfél körül ér haza minden nap.Jó,most sz@r idő volt,úh csak 4re ment,de olyan hamar elment az a fél nap...

Kép

KépKép
mayday
 
 


Lányok,Ti vérezgettek még?Én még igen,elég ingerlő.Igaz,hogy lightos,de már a f@szom tele van vele.Azt olvastam,hogy volt olyan,aki szoptatás alatt végig... :? Na,akkor befonom a hajam.

Kép

KépKép
mayday
 
 


A kis villás targonca száguld hegyen-völgyön át. :D :D Imádom a targoncákat!!! :D :oops:

Kép

KépKép
mayday
 
 


De ráérek...Lesz még böjtje.

Kép

KépKép
mayday
 
 


Kismamit láttam iwiwen,de ez egy szomorú sztori.Kiírta egy haverom üzifalra,hogy meghalt egy ismerőse.Megnéztem szegény lány adatlapját és az egyik képe alatt Kismami egy hsz-e volt.Kicsi a világ.

Kép

KépKép
mayday
 
 


cyntia: mi ugyanígy jártunk, csak mi ugye júliusban repülünk úgyhogy elmentünk fizetősre, 7000 Ft volt a Madarász utcában. Szintén külföldi orvos volt, de rendes és legalább tuti, hogy nincs gond. Ja és taxira kifizettünk oda-vissza 7500 ft-ot. :?

tünci helloooooooooo. üdv itt is! :) remélem jól vagytok!!! Nekem egy sor a lelet, negatív, semmi más nincs rajta.

hibernia
 
 
 


mayday: jó ez a befonom a hajam a végére... :lol: jót röhögtem rajta...
szar lehet apuka nélkül és télen ez hogy néz ki?
Én már nem vérzek, de én elég keveset véreztem alapból is, most is + mensinél is...

hibernia
 
 
 


Cyntia!

Ne várj augusztus 17-ig. A Heim Pál Gyermekkórház körül ingyen lehet parkolni. Minden hétköznap van ortopédiai szakrendelés. És 11-12-ig a csecsemőket vizsgálják.

Ha szemben állsz a kórház épületével, az az "A" épület. Azon a bejáraton kell bemenni, amelyik a metró aluljárótól távolabb van. Ott be kell jelentkezni. Legyen beutalótok! Aztán az első emeleten van az ortopédia. De ezt a bejelentkezésnél a hölgy is elmondja a pontos ajtószámmal együtt.

Üdv:

Zita
pzita
 
 


Sziasztok!

S.orsi,hanyatka:nem baj ha leírjátok a tapasztalataitokat,mert lehet hogy tényleg segít valakinek.Csak tényleg olyan erőltetős volt az egész.Mi se megbántani akartunk titeket,csak tényleg főleg ebben az első érzékeny időszakban nagyon sok kéretlen tanácsot,illetve ferde nézést kap az ember,ha valamit nem úgy csinál,mint más.

Hibernia:elvileg a csípőszűrés,hasi koponya uh kötelező nálunk.De lehet hogy ez is mindenhol más.Mi mind3an voltunk.

Tali:szerintem akkor megszavaztuk a dupla talit!Akkor kövi kérdés,hogy kinek jó most júliusban?Mert akkor legyen egy most,aztán majd aug 20 után még egy.Szerintem.Szerintetek? :D

Zsu:miért volt "írtó metálbrutál"(tetszik ez a szó :lol: ) napotok?Balu is elég nyűgi volt tegnap.Lehet hogy megint az idő.

Cinti:hát ez tényleg felháborító.És ha addig rosszabbodik a helyzet?Áááá,én is kiakadtam volna.Tényleg olyan szar hogy így állnak a dolgokhoz.
Figyelj,itt pesten a Heim Pál kórházba bármelyik nap be lehet menni csípőszúrésre,csak ide kell az orvostól kérni a beutalót.Reggel 8tól van rendelés.Sorszámos a dolog,40ig osztanak sorszámot,de 11től soron kívül behívják a csecsemőket.Mert egyébként oda minden korosztály jár,de 11től csakis csecsemőket hívnak be és ahhoz nem kell sorszám csak odamész és beállsz az ajtóba.Na persze ezt nekünk elfelejtették mondani,így már reggel negyed 8kor ott voltunk hogy kapjunk sorszámot,3.ak lettünk.Ha esetleg gondolod és nem akarsz várni aug. 17.-éig.Ja és persze nem fizetős.

Tünci:szia,üdv közöttünk.Nyugodtan írhatsz máskor is,szívesen fogadunk tagokat! :D És persze segítünk ahol tudunk.Mi is voltunk koponya uh-n de nekünk se írtak rá semmi iylesmit,sajna ebben nem tudok segíteni.Tényleg,mit takar ez a intrauterin dystrophiás koraszülött?Persze ha nem titok,vagy nem túl indiszkrét a kérdés.

Mayday:én 4 hétig barnáztam utána pár nap szünet és újabb vérezgetés 6 hetes korunkig.Azóta "tiszta" vagyok.

Sziasztok!

Nálunk minden rendben.Balázs ma sokat volt fent de általában elvolt magával a pihiszékben.Szépen aludt este is,fél9kor evett utána csak fél 2kor kelt,aztán aludt tovább,és 6kor kelt megint.Utána viszont nem nagyon akart aludni,bár kis sírás után mégiscsak bealudt.Aludt 9ig,aztán jött apum levinni a szemetet,mert holnapután lomtalanítás lesz nálunk és én meg párom nem tudtuk volna ketten levinni.Lementem végre a 6 hetes kontrollra,erre fel pont most van szabin a doki Mázlim van....Balázs otthon volt apával,de nem aludt.Most nagy neheze sikerült elaludnia,szegénykém annyira fáradt volt,hogy már a szeme is fel-fel fordult,mintha fennakadna.Aztán nagy nehezen beájult,de csak a karomba sikerült neki elaludni.De olyan szinten bealudt 5 perc alatt hogy simán letettem anélkül hogy felébredt volna.Pedig hasra kell tennem mert másképp nem tud aludni,és simán ébredés nélkül meg tudtam fordítani.Remélem sikerül kialudnia magát kis Manómnak.
Most virágot ültetek,aztán pakolászok az erkélyen.
Rendeltem hordozókendőt,elvileg kedden vagy szerdán hozzák.Annyira várom már,felbuzdúltam a képeken! Nandu szövött hordozókendőt választottam,remélem jó lesz.6680 lesz postaköltséggel együtt.5,2 m-eset választottam,hogy páromnak is jó legyen.Ti mennyiért vettétek?Remélem én nem drágát választottam.Bár ahol néztem ettől drágábban voltak.

Na megyek,jó hosszú lettem.Pusszi

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Sziasztok!
Egy egy pár szóra jöttem, mert lassan jön haza Laci! Már alig várom! A dupla taliban természetesen benne vagyok! Juhéjjjj! Már alig várom! Nekem személy szerint a vasárnap lenne a legideálisabb, mert nálunk apa hétfőtől - szombatig robot, vagyis munka! Szóval ha mondhatom, akkor én a vasárnapra szavaznék! :D

Tünci!
Üdvözöllek én is köztünk! Gyere bátran, hiszen a gyerkőcök majdnem egy idősek! :D Sőt, köztünk is van, aki nem májusban született, mégis "velünk" van, és nagyon örülünk nekik! :D Mi is Fejér-megyében lakunk, és nálunk is kötelező a hasi-, koponya- és csípő ultrahang. Mi a Királyhágó utcába megyünk, az Országos Gerincközpontba! Tavaly a tesóm ugyanitt volt, akkor még nem kellett fizetni, most meg ez az "újszülött csomag" - mert így hívják - 6.000,-Ft. Szóval nem tudom, hogy Fejérben pontosan hol laksz, de szerintem ez a három UH. kötelező! Kérdezz utána!

Mayday!
Én kb. 3-4 napja fejeztem be a vérezgetést! Nekem a doki azt mondta, hogy addig fogok vérezni, míg a belső varratok fel nem szívódnak, és ez egyénenként változik! Nálam pl. változó volt, mert volt, hogy két nap nem volt semmi, gondoltam HURRÁ, aztán harmad nap meg elöntött, úgy rendesen! Szóval én csak azt tudom mondani, hogy türelem! Megkerestem én is iwiw-en Kismamit, és úgy látom, hogy oda feljár! Akkor ide miért nem? Talán megbántódott volna? :?: :shock: :roll: Azért sajnálom, hogy ide nem jön, csak tudnám miért nem?!

Zsu!
Ha esetleg az Infacolt nem segíteni, az Angol vizet ajánlanám! Mikey-nak bejött! És ha jól emlékszem talán Hibernia - de lehet Mayday - bocsi nem emlékszem :oops: - neki is ajánlottam, és lehet Náluk is bejön! Lehet nálad is! De lehet, hogy nem is kell, mert Infacolt mindent megold! :D

Most megyek, de este lehet jövök még! :D

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


Nekünk is bejött a GW. :) :)

Illetve lehet, segített a 6 hét... 2 napja tök jófej Peti... :lol: Rengeteget nevet, fogatlanul elég mókásan néz ki, megzabálom. Anyukám épp tornáztatja és itt gügyög neki, nagyon édi...

hibernia
 
 
 


Nagyon aranyosak vagytok köszönöm a válaszokat.

Az intrauterin.dystrpohia méhen belüli sorvadást, növekedésbeli elmaradást jelent.Azt tudjuk ,h a 29 hetes uh-n már 1400 gr volt a súlya, a 32 hetesen kb 2 kilo, majd a 36.hetin pedig 2400-ra becsülte az orvosom, amin meglepődtünk ,h hát elég picike, meg minden mérete szerint 34 hetesnek felelt meg, pedig korábban mindig picit idősebbnek tűnt.Nem táplálta már a lepény é s azt mondják, h ilyenkor van vmennyi oxigénhiány is ,mert a lepényből kapja.Két nap múlva meg is indult a szülés és jól tippelt a dokim, 2310 gr lett.Azt mondták ez elég kis súly a 36.héten, kb 2600-2800 kellene legyen.
Születése után hetekig volt kis be-bermegés a lábában(pár másodperc) és néha a szájánál, ezért a háziorvos sűrgősben beutalt minket neurológiai vizsgálatra, ahol hat hetes korában mindent rendben találtak, de most 3 hós kontrollon már mozgásfejlődésbeli elmaradást állapított meg a doki, ezért tornáztatnom kell.A remegése mostanra megszűnt, de azt mondják h ez az idegrendszer irritábilitása(fokozott érzékenysége) is hátráltatta eddig.
Mivel koraszülött és kis súlyú ezért fokozott területi gondozás van,lesz most kontroll koponya uh is, meg havonta járunk neurológia kontrollra, h biztos rendben legyen mniden.

a csípőszűrés itt nagyon flottul megy, amikor a kórházból kiadnak, akkor mondják, h kb 3 hetes korban kérjünk a háziorvostól beutalót, rögtönk érjünk időpontot, így kaptam 6 hetes korára és percre pontosan be is hívtak minket.
A székesfehérvári SZt.Gy. Kórházba-ba járunk.

Én hasfájásra az infacolt használtam, az pont ugyanaz még hatóanyag mennyiségben is mint az espumisan , kb annyit használt, mnit amikor egész nap elfelejtettem adni neki..:).
A gripe w-t nagyon drágálltam.
Nálunk igazán az vált be, mikor nagyon görcsölt a hasa, h magam mellé vettem az ágyba és addig simogattam, masszíroztam a hasát, míg elaldut.(volt, h egy órán át)

Viszont lehet vmi ebben a három hósságban,(nem hittem el) h akkor múlik, mert pont ma gondltam végig ,h naponta talán ha fél órát sír.Ezek mnid felismerhető sírások:éhes,álmos, nyűgös vagyok-ezeken mind tudok segíteni, ezért csak egy-egy percig tart, mert nyílván ezeket az igényeit kielégítem.Ami továb tart, az a követelőző:vegyél ki az ágyból/unatkozom/ játszál velem sírása, mert akkor gyorsan befejezem ami munkát csinálok és utána foglalkozom vele rögtön.

Amikor nekem azt mondták, h ennyi idősen már nagyon fogom ismerni és kevésbé esek kétségbe, el se akartam hinni, de tényleg így van.

KépKépKép
tünci28
 
 
 


tünci hát nem semmi történet, nem tudtam én sem, hogy ilyenek voltak veletek... de most már minden oké lesz, tuti! :)

tök jó, hogy ilyen nyugis napjaitok vannak mostanság. most mekkora Bátorka?

a gw télleg drága sajna, de mondom, Petit megnyugtatja valamelyest és ennek örülünk.

pár napja új sírás van nálunk képzeljétek ilyen lassú, halk, szinte gágogás... lehet nem is sírás... :lol: beszélni készül... :shock:

hibernia
 
 
 


Halika...

Mayday, én már nem vérzek..igazábóla 2. óta nem vérzek illetve épp hogy ez engem inkább aggaszt... amúgy 6 hétig ált véreznek a nők..persze én csaszis vagyok..nekem más, még hülye ergam cseppet is szedhettem /méh összehúzó/ jövőhét kedden megyünk dokihoz a kontrolra..remélem rendben lesz minden...

Védőnéni max pesten vállal masszázs tanítást ha nincs messze..na ez nem tudom mit jelent, gondolom 3. kerület krnyéke, de kérdezzétek meg a védőnöket nincs e nálatok ilyen lehetőség, pl barátnőmnél is egy védőnő csinálta.

Tünci, sajna nekem sincs semmi tudásom a témában, így nem tudok segíteni, de örülök, hogy írtál és ne csak olvass ha tudsz gyere is és írj :D

Orsi, nyugodtan írjátok le a tapasztalatokat nincs azzal baj minden info jól jön! De megértem Csöplányt is mindenkinek vannak témák amik fölidegesítik, nekem a van e tejcsi téma...

Na most ennyi rohanok így is du 4 óta írom a bejegyzést :?

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Gabinak boldog 1 hófordulót! :)

hibernia
 
 
 


Hahó Csajok!

Én is itt. Olvasok, de ennyi, sajna :(
Voltak durva napjaink. Ma egy csomót alszik Ádi, nekem ez gyanús. Mi lesz itt éccaka?
Mit is írjak? Ja, én nem fejek. Mert ha még azt is kellene nekem annyi lenne. Viszont ami időt megspórolok, azt szoptatásra fordítom. Ugyanis szinte egész nap eszik Ádi. Ez van. Éjszakák ehhez képest elég jók. Igaz az a 6 óra alvás két részletben nekem édes kevés.
Nekem asszem a 6 hetes kontroll 12 hetes lesz.
El ne felejtsem, üdv az újaknak.
Most ennyit tudtam.
Puszi
kriszta15
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan benéztem.
Hibernia, hol voltatok pontosan hasi és koponya uh-n? A madarász utcai gyermekkórházban? Oda lehet menni akkor úgy is, ha fizet az ember és akkor sorra kerül előbb? Mert a legelső időpont, amit kaptunk az augusztus 30 :shock: Kicsit nyugtalanít, hogy akkorra már 3 hónapos lesz Gréti....szóval talán előbb kéne esetleg megcsináltatni ezeket a vizsgálatokat.
Peti új sírás féléje érdekes lehet :D azért figyeljél, mert lehet tényleg lassan megszólal :D
Nálunk Gréti még csak most kezdett el néha gagyarászni, általában akkor teszi, ha kiszedem a kakis pelusból :lol: az tetszik neki.

Tünci, üdv köztünk!

Csöpplány, kíváncsi vagyok hogy jön be neked majd a hordozó kendő. Én is gondolkodom egyen, mert már leszakad néha a vállam, hogy azon hordozgatom Grétit, és persze 1 kézzel meg nem nagyon tudok közben csinálni semmit. Ha neked bejön, azt hiszem veszek én is. Ja és megnéztem a picassán a fotókat! Nagyon édik!!! A cumisüveges a legjobb szerintem :-)

Mayday, jó az új vonalzód! Nem irigyellek a hosszú egyedüllét miatt, de már belejöttél, nem? Nálunk jövő héttől kezdődik....már előre félek.

Cyntia, tényleg idegesítő ez az egészségügyi helyzet. Esetleg a Máv kórházban is megpróbálhatod, ha oda kéred a beutalót, akkor simán mehettek oda is. Mi is 1 hét múlva már kaptunk is időpontot, bár a parkolás fizetős, de azt mondták telefonon, hogy nem lesz sok idő....remélem. Amúgy totál megértelek, én is jól kiosztottam volna az idióta orvost! Persze, nekik nem lényeg, mert nem az ő gyerekükről van szó..... de szerintem se várj augusztusig!

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Ja és lenne egy kérdésem! Tapasztaltabb anyukák írták, hogy szoptatnak állandóan, ha sír a baba. Na most nálunk Gréti hasfájós, és a védőnő és gyerekorvos szerint is minimum 2 órának el kell telnie két szopi között, mert a félig megemésztett tejre, ha ráetetem a frisset, az is hasfájást okozhat! Akkor mit tegyek, ha esetleg kevesebbet szopizott és bealudt, de 1-1,5 óra múlva felkel és ordít, hogy éhes???

Előre is köszi a választ.

Infacolt mi is használjuk. Talán 1 fokkal javult a hasfájás, de nem igazán... Nálunk is ez a hassimogatás jön be, meg a lábemelgetés, ja és a gyakori átpelusozás, akkor van hogy sugárban lekakil, de legalább utána nem fáj tovább neki. De van, hogy fél éjszaka küzdünk és semmi sem használ :evil: :evil: :evil:

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Nadina,én nem mindig várom meg a két órát,mivel Bálint úgy üvölt,ha éhes,hogy húúúú. :roll: Utána viszont megnyugszik,néha be is ájul.Bár Bálint nem hasfájós(eddig,de lehet leírom és azzá válik,mert nem is mi lennénk,ha nem így lenne :? ),szóval,ha úgy van megetetem másfél óránként.
Az egyedüllétbe lassan-lassan belejövök,csak sz@r,mert hiányzik apa.Azt szeretem,ha mind a hárman együtt vagyunk.Mindegy,majd télen. :D Te is biztos belejössz hamar!!! :wink:

Zsu,bódog első hót little Gabinak!!! :D
Azt olvastam,hogy a vérezgetés a 2-6 hét között szűnik meg,úh szerintem no para.

Hibernia,Peti egy kis zseni lesz!!! :wink: Amúgy már Bálint is gügyörészik(de hülye szó),annyira cukipofa tud olyankor lenni!!!
Apa télen csak 7végente melózik,P-Sz-V+ha hétköznap törzsvendég jön,akkor menni kő.

Egyetértek Csöpplánnyal,nem megbántás akart lenni,úh tessék jönni és tanácsolni,nohát!! :D

Kérdés:hasatok lement már teljesen?Nekem még van gyohám,ami tök jó,mert majdnem minden nyári felsőm szolíd haskivillantós,szóval szexi vagyok,mint állat. :lol:

Kép

KépKép
mayday
 
 


Sziasztok!
Bocsánat, hogy kéretlenül betörök ide, de remélem, hogy lesz, akinek segítség lesz.
Angol (alig) használt ruháim vannak nagyon nagyon olcsón. Márkák Next, George, MarksandSpencer, Mothercare, Ladybird és hasonlók.
Az árak kb: body 100-200ft, rugi 200-300ft, póló 100-200ft, rövidnadrág 100-200ft, kocsikabát 200-300ft, nadrágocska 100-400ft
Érdemes körülnézni! A képek alatt ott a konkrét ár, állapot és márka is. Nagyrészt néhányszor mosott, egy gyerek által hordott dolgokról van szó.

http://picasaweb.google.com/gabikikocs

Ha tetszik valami, írj privit vagy e-mailt a gabikikocs kukac gmail pont com e-mail címre.
Köszönöm!

kikocska
 
 


Készülök a holnapi vízválasztóra,betöltjük a 6 hetet.Fáncsi leszek!!! :roll:

Kép

KépKép
mayday
 
 


Igen, Madarász utcában voltunk, a Duna Plázával szemben. Mi szept. 17-re kaptunk időpontot a Heim Pálba, ahová tartozunk és senkit sem zavart, hogy akkor a 6 hetes kontroll 3 hósan lenne... Így 7 ezer volt, ez van... :? De időre mentünk, 10 perc alatt végeztünk. Kedden hívtuk őket, szerdára kaptunk időpontot. Amúgy hivatalosan 8-2ig van rendelés, 2 után kezdődik a fizetős buli, mi azt beszéltünk, talán ha 4-ig vagy 5-ig lenne a fogadóóra, akkor beférne mindenki időben és nem kéne fizetni... eh...

Peti is hasfájós, de nekünk nem mondták, hogy várjunk ki min. 2 órát... Én tuti adnék neki kajcsit, ha éhes, de ugye nem vagyok tapasztalt és lehet van benne valami, hogy a ráetetés nem jó... Fene tudja. Az Infacol nálunk semmit sem javított, a GW hatékonyabb azért. Mi is masszírozunk, emelgetünk, büfiztetünk, ált. idővel elmúlik, eddig asszem max. egy órán át sírt hasfájás miatt. Mondjuk az is sok volt. :(

hibernia
 
 
 


mayday figyeld meg, Bálint is elkezd gágogni holnaptól... :lol:

nekem kb lement a hasam, a régi cuccaimat hordom végre hálistennek. persze van egy béna "bőrredő" a hasamnál, de nem feltűnő csak puccosan. majd küldök fotót. :D

hibernia
 
 
 


Mayday!
Aki kíváncsi hamar megöregszik! :D :):D:)
Nekem egyébként a nagyonbabás vonalzóm csak a heteket mutatja, de úgy látom Neked is! Szerinted miért?

Zsu!
Kicsi Gabinak Boldog 1 hóst! Hogy megy az idő! Kendra tegnap volt 1 hós, el sem hiszem! 1 hónappal ez előtt még alig mertem megfogni, mára meg már el sem tudom képzelni a napokat nélküle! :D

Kép

KépKép
ercsikati
 
 


óóó mondjuk az tök király, hogy télen hétvégente dolgozik csak... :) szeptembertől májusig vagy hogy?

nálunk augusztusban két hétre elmegy apus "kiküldetésre"... :( előre fosok. a szüleim kijönnek segíteni, de ugye az nem ugyanaz. :( :(

hibernia
 
 
 


Igen, ezt is akartam, Kendrának is boldog 1 hót!!!

hibernia
 
 
 


Zsu, Ercsikati, Boldog 1 hós fordulót a babuciknak!!! :D :D :D

Hibernia, köszi, azt hiszem 7ezret nekem is megér, hogy megnyugodjak és előbb meglegyen az uh. De azért ez tényleg felháborító, hogy ha pár órával tovább rendelnének talán nem kéne fizetni...na mindegy.

Hasam nekem is van még sajna....nem is kicsi...azért még húzódik vissza, végül is csak 3 hét telt el a császár óta. Ja és a vérzés is még elég gázos.... na meg a vágás is jó nagy... :? de ezekkel a dolgokkal még nem volt időm foglalkozni egyenlőre. Pedig már gondoltam, hogy el kéne kezdeni valami csodaszerrel kenegetni, hátha szebben gyógyulna...

Mayday, akkor nálatok viszont a téli időszak lesz tök jó, akkor együtt lehettek egy csomót. Remélem, hogy én is belejövök ez egyedül létbe, mondjuk nagyon más választásom nem lesz :roll:

Csigaby is iszonyú rég jelentkezett! Hahó eltűntek, adjatok jelet magatokról, babákról!

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Kati,asszem(be nem fix),hogy a miénk csak 2hótol számol hónapokban.

Hibernia,akkor Neked se lesz egyszerű az a két hét.Milyen kiküldetés?Titkos?James Bond? :D
Azon a melóhelyen "csak" júni-szept van mindennapozás.Elvileg így jó lenne a maradék idő,de apa arra is megtalálja a munkát.

Kép

KépKép
mayday
 
 


Tényleg,mi lehet a többiekkel?

Megvolt a vacsim,füstölt házi sonka kenyérrel,hagymával és parival,desszert dupla csokis Magnum.És itt rinyálok a hasam miatt... :oops:

Kép

KépKép
mayday
 
 


Sziasztok!

Boldog 1 hót az 1 hósoknak! :lol:

Mayday:tényleg cuki a targoncás vonalzód!

Vonalzó,én pont ezért csináltam anyuci.hu-s vonalzót is,mert a nagyonbabás csak a heteket mutatta.

Tünci:nálunk ugyanez volt Balázzsal!A 28. héten egy héttel volt lemaradva a súlya,de a többi adata stimmelt a korának.A 31 hetes uh-meg már 11 nappal volt lemaradva,akkor volt 1650 gramm.36 hétre született ő is, 1900 grammal.Ez a remegés nálunk is volt,de nekünk az orvos azt mondta ez tök természetes,gyakorol az izmaival.De most hogy írtad ezt a dolgot nálatok eléggé beparáztam.Bár Balázsnál nem találtak semmit,voltunk koponya uh-n is,semmi elváltozás.Mindent tud,amit ennyi idősen tudnia kell.Remélem a 3 hósan is így lesz.

Nadi:én először nem akartam venni,de sok kismamán láttam és mindenki isteníti.Nekem is tetszett régen,csak valahogy mégse vettem.Aztán most is van pár hely ahova nem mennék babakocsival,de muszáj,így viszont meg lesz oldva.Anyu vart egy mai-tai-t nekem,csak abban csak akkor lehet hordozni amikor már tud ülni.Ebbe meg már most is.Szoptatáshoz nem tudok hozzászólni.

Mayday:én semmit se vettem észre a 6 hetes vízválasztónál,de remélem nálatok lesz valami! :D Én a 3 hónapot várom,állítólag akkor elmúlik a pocakfájósság,bár egyre ritkább nálunk,és sokkal rövidebb is, a kezdeti 4-5 órához képest most maximum 4-5 perc!!!!I love infacol és gripe water :lol:

Na most,ennyi,vacsi time van.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Has:nekem már úgy ahogy visszament,bár a megnyúlt bőr ráflöttyed a vágásra :? Pedig nekem nem is volt nagy hasam,nem is értem mi ez a megnyúlás.

Nadi:nem próbálod meg a Heim Pált?Ingyenes és bármelyik nap mehetsz.11 től csak csecsemőket fogadnak soron kivül.Egyedül annyi hogy beutaló kell hozzá,de szerintem a gyerekdokid simán ad egyet oda.

Esetleg küldjek sms-t Csigabynak?Meg Anita is eltűnt nagyon.Kismami se volt ezer éve,és az sms-re se válaszolt semmit.Na meg Kovmarti is!!Mi lehet velük?Elhagytak minket? :( Barba mikor írt utóljára,nem túl régen ha jól emlékszem,csak ma még nem láttam,remélem ő is jön.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?