Új privát üzeneted érkezett!

Na még gyorsan én is írok. :D

Én sem teszek már alá pelust, a rácsvédő meg úgy van feltéve,hogy a fejénél nincs, az ágyból így rálátok. :D Ő álmában nem vándorol a kiságyban. :D
Van hogy nappal is ott van (nem egész nap),de az ágyunkon nem merem ott hagyni,mert próbál hasra fordulni, és félek, hogy legurul.

Andi Laurának megy a gyógypuszi!++++++:D

Fanni köszi a tippet, én a sutigyar.hu-ról néztem. :D

Akartam még valamit, de elfelejtettem. Na majd holnap.

Jóéjt Nektek:D

Kép
Kép
szilvancska
 
 


Anna igen az NUK-os cumi,szilikon és fogszabályzós. Én szerettem, de most kék Aventos van. Azt azért szeretem,mert van kupakja. De a NUK-os is jó szerintem. Azt Barni minig úgy beszívta, hogy a nyoma ott maradt a szája körül :lol: :lol:
Aventossal ez nem megy, mert azon ott a 6 db lyuk. :lol: :lol: :lol:

Na tényleg lépek. :)

Kép
Kép
szilvancska
 
 


Köszönöm mindenkinek a gyógypuszikat :)
Nálunk Panna hol a cumit, Nuk-os, hol a kezét használja, de sokszor elalszik mindenféle segítség nélkül. Pontosabban elalszik vagy a cicin, vagy a kézben, de ahogy leteszem, rögtön megébred. Ált-ban simogatom egy kicsit és akkor megnyugszik, mégha nem is alszik el.

Pelust már én sem teszek a feje alá, hanem van egy színes kis párnája, az van Panna feje alatt. A rácsvédő a fejénél van, de felém a lába van és látom, ha mászkál. Én nappal is hagyom az ágyában, főleg ha el van a forgókája nézegetésével. A bébicsősz be van kapcsolva, így tudok rohanni, ha baj lenne.
Panna nem nagyon szeret tévézni, de ha nézi, akkor a mesecsatornát szereti (Minimax, mert már csak ez van). Nem vettem észre én sem, hogy nyügisebb lenne utána.
Én ebéd után mindig kiteszem a levegőre és ott a legtöbbször el is alszik, de mostanában elég sokat van kint, meg lent a földszinten. Egyelőre még ott merem hagyni az ágyon a játszóján, de egyre jobban gyakorolja a forgást, így hamarosan be kell lent üzemelni a járókát, mert nem tudok mellette lenni állandóan. Még jó, hogy a járókának kerekei vannak és azt tudom húzni a lakásban :)

Cumi még: Panna a Nuk-ost fogadja csak el, az Aventest nem. És nála is mindig ott a cuminyoma a szája körül :lol: :lol: :lol:

Andi


Kép

Kép
denesandi
 
 

 
 

Sziasztok!
Én végzos pszichológushallgató vagyok a Pázmányon, a babanetes Flór Ferenc Kórház topikba írok rendszeresen, és most készítem a szakdolgozatomat, amihez olyan kismamákat keresek, akik 2-7 hónapja szülték elso gyermeküket.
Egy kérdoív kitöltésére szeretnélek kérni Benneteket, hozzávetolegesen 15-25 percet vesz igénybe.
Nagyon nagy segítség lenne számomra, és az érdeklodokkel szívesen megosztanám az összesített eredményeket, amennyiben ezt jelzi nekem.

A kérdőív az alábbi linkre kattintva letöltheto:
http://www.mediafire.com/?mgwq3omordj
És erre az e-mail címre lehet visszaküldeni: szantai.reka@gmail.com

Hálás köszönet!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre
 
 


"Kérdés:
5 hónapos kislányomnak jön a foga és emiatt rengeteget sír az utóbbi időben. Az egyetlen dolog, ami ilyenkor leköti és elhallgat az a televízió. Általában kb. 4 méterre ülünk a tv-től, de így sem vagyok biztos abban, hogy nem árthat a szemének.

Válasz:
5 hónapos kislányának valóban nem tesz jót a TV előtti tartózkodás, ill. a Válasz:"tévénézés". Nem elsősorban a szemének árt -bár annak sem használ- hanem az idegrendszert meríti ki. Állítólag a csecsemő érzékenyebb a képernyő vibrálására , mint ahogy egyes idegrendszeri megbetegedéseknél ez későbbi életkorban is észlelhető. Mindenképpen azt tanácsolom, hogy egyéb módon , közös játékkal, még egy kinti sétával, sőt ha kell, fogzásra való folyadék, vagy gél használatával, akár fájdalomcsillapító baby szirup adásával essenek túl ezen az időszakon.
Dr. Gömöri Ágnes"
Vendég
 


Mi is NUK-os cumit használunk, már amikor elfogadja, bár egy fél órája a MAM-os nyugtató cumival aludt lel 2 perc alatt és azóta is szunyál. :lol:

Én sem szeretem, hogy TV-zik, én is gondoltam már rá, hogy nem tesz jót neki, és eleinte pl nem is tv-ztünk mellette, sőt még a konnektorból is ki volt húzva z elektromos kisugárzás miatt, de megőrülök idebent egyedül, mostmár muszáj vmi, meg este is, kb 7-ől 10ig leköt a gyerek, mert fürcsi előtt ordít, aztán fürcsi, kaja, közben elalszik 3x, felkel, megint eszik és utána altatás, nem bírnám ki addig egy sötét szobában. :? Bár lehet akkor hamarabb elaludna.

Ja, a múltkor írtam, hogy lelkifurkám van a fertőtlenítés megritkítása miatt, hogy már nem minden használat után mikrózom a dolgokat, erre a védőnő mondja, hogy mostmár elég lenne heti 1x, akkor én a napi 1x-ivel jó vagyok :lol:

Kép
ire81
 
 


na eddig tartott az alvás :cry:

Kép
ire81
 
 


Anna végül felkeltettem Barnit 11-kor, evett,és már büfiztetés közben vissza is aludt, reggel fél 8-kor kelt. :) Még jó, hogy felkeltettem, különben tuti kelt volna 4 fele enni.

Na itt szakad az eső. Már megint. :x :x :x Este ideért a vihar,olyanokat villámlott meg dörgött. :(

Fanni te a macikonyháról a sima zebratortát vagy a túrós zebratortát csináltad? :)

Most már csak esik, és tisztul az ég is, még a végén kisüt a napocska!!! :D

Tökre unatkozom.... :?

Amúgy azt már én is szerettem volna kérdezni, hogy előbb nem lehet elkezdeni a hozzátápit, mert én is úgy vok vele mint Reni, hogy inkább a gyümiket, zöldségeket egye mint azt a mesterséges tápszert.
Anyám mondta,hogy húgomnak már 3 hetesen! almalevet adott!!! :shock: :shock: Én azt még korainak tartom, de Barni mindjárt 3 hónapos,ha 1 hónappal előbb elkezdenénk,szerintetek gáz lenne? :oops: :oops:


Iszom egy kávét,és visszanézek miújság. 8)

Kép
Kép
szilvancska
 
 


Én itt vagyok.

Közben megetettem Barnust is. :)

De senki nem írt azóta a topikba. :(

Megyek megcsinálom újra a túrótortát, de most vaj nélkül. :lol:

Kép
Kép
szilvancska
 
 


Én itt vagyok, néhány perc erejéig!

Nálunk de. volt esőre hajló idő, de megúsztuk legalábbis eddig :)

Szilvi: Irigy, irigy, irigy :oops: :oops: :oops:
Nálam ma a rekord: fél 10-től fél 6-ig volt, :lol: :lol: aztán meg nézett körbe a világba Panna a kiságyából :)
Kivenni nem akartam, mert még tettem-vettem rossz formámat és nem akartam, hogy felébressze a család többi tagját.

Ma voltunk de. dokinál Pannával a súlya miatt, és elégedett volt a doki: 5100 g :wink: :wink: a súlya. Mondta, hogy szépen gyarapszik és ha minden O.K., akkor a jövő héttől áttérhetek a 4 órás etetésekre :) Már nagyon várom ezt az időszakot is :)

Laurát meg rásóztam az apjára, hogy vigye el ő a dokihoz, ha már olyan nagy a szája. Most éppen ott vannak a dokinál, kiváncsi vagyok, hogy mi lesz az eredmény, de szerintem a héten marad itthon Laura.
Na, akkor jön nekem a feketeleves: még nem voltam hosszabb ideig itthon a két gyerkőccel, de mondtam Zolinak, hogy ha maradnia kell Laurának itthon, ő akkor is menjen dolgozni, mert vmikor el kell kezdeni, hogy egyedül vagyok velük itthon.

Véget ért a nyugi, megjöttek Lauráék a dokitól és persze Panna is akkor ébredt fel :roll: :roll:

Andi


Kép

Kép
denesandi
 
 


Szilvi! Jó sütögetést:-))))

Andi


Kép

Kép
denesandi
 
 


Lauránál én a hozzátáplálást 3 hósan kezdtem krumplival, majd almával és így folyamatosan. És ha jól emlékszem, kb. 4 hós volt, amikor már az ebédet kiváltottam teljesen főzelékkel a tápszer helyett.

Andi


Kép

Kép
denesandi
 
 


Laurának torokgyuszija van :( :( :( és ahogy gondoltam a héten nem megy már bölcsibe.
Így valszeg a héten már nem nagyon tudok jönni, max. olvasóüzemmódba. De lehet, hogy benézek mindennap már egyre kevesebb hajjal, mert a hétvégére már kitépem az egészet :lol: :lol: :lol:

Andi


Kép

Kép
denesandi
 
 


Sziasztok!

Laurának sok-sok gyógypuszi!!!!!!!!!!!!
Nekem is alig van hangom, nem bírok nyelni sem.... :cry: :cry: :cry:

Reni, én ultra-brutál sterilizálós vagyok.... :oops: :oops: :oops: És túl tudok aggódni, mindent, bár már gondolom rájöttetrek... :lol: :lol: :lol:
Én az alsószintet is napi 2x takarítom nyaranta... :oops: :oops: :oops: És nem látszik... :roll: :evil: :evil: :evil: vki mindig végig rongyol rajta koszos lábbal.... :evil: :evil: :evil:

Csajok, cumiban, nekünk van:chicco, Mam, Nuk, Aventos és még egy, de ha most meggebedek sem jut eszembe... :oops: És mindegyiket fogszabályosként vettük. :lol: :lol: :lol: Szóval ez is csak szöveg.... :lol: :lol: :lol:

Szilvi, de jó neked, hogy unatkozol!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Fanni, érdekes, amit a tv-ről írtál. Nekem Bibut lekötötte, bár nagyon messziről nézte, Lillus sz...k rá.... :lol: :lol: :lol:
Én anno, örültem, legalább addig nem sírt... :oops: :roll: Bibu nem volt el egymaga, és még wc-re se tudzam kimenni.... :roll:
Na megyek, nálunk nagyon fos az idő.... :x
Vendég
 


Sziasztok!

Sok gyógypuszi+++Laurának. Ja az nagyon fájdalmas :( sajnálom a kislányt. Én amikor kicsi voltam nagyon fájt a torkom, nem tudtam nyelni és enni, inni sem és anyum mondta a dokinak, hogy jó lenne penicillin, de injekcióba nem gyógyszerbe. Hát az úgy fáj. Jaj az úgy fáj. Sosem szabad fekve felvenni, csak állva és úgy a popsiba, mert ha fekszel összesűrűsödik. Amikor szóltak a nővérnek, hogy állva adja be nem is fájt. Ezt a 91 éves nagyapám mondta akkoriban :)

Jázmin elég jól alszik ma. Sztem ez az idő. Tegnap jégeső volt+most meg szakadt! Nem semmi. Ez az idő!!

Eszti nekünk is van rengeteg cumink, aventos 2db, chicco, nuk. :)
Egyik sem jön be neki valahogy. A fogszabályzós, hát én vettem ami nem az chicco és esőcsepp formájú, de nem tetszik neki :(

Ma úgy összesz**ta magát, hogy meg kellett reggel fürdetnem. A nyakáig tiszta sz**r volt :S
Ma nagyon sokat kakkant! :)

Ma volt a védőnő és mondta, hogy Jázmin egy 4 hós babára hasonlít :S :S nagyon fejlett :)

Andi várunk vissza, azért írj, hogy bírod otthon! Kell a kikapcs!!!
Laura hány éves is???

Reni igen anyu nekünk is már 3-4 hetesen adott gyümölcslét. Tesómnak apa adott baracklevet, de úgy fo**ott tőle, hogy be kellett vinni a kórházba!

Kép
Vendég
 


Most, hogy jobban utána olvastam, 6 hónapos korig javasolják a kizárólagos anyetejes/tápszeres táplálást, és ha minden kötél szakad, kivételes esetben, betöltött 4 hótól. :? :? :?
De szerintem ez gyerek-függő is, mindenesetre sztem túl későre sem érdemes hagyni, mert a védőnéni szerint ha annál nehezebb megszokatni, minél később kezdem el.

Eszti, Te tényleg brutál vagy a takaírtással :lol: :shock: napi 2x :shock:

Laurának jobbulást, innen is mennek a ++++++++++++++++++ energiák, és Anyukának meg kitartást a hétre a két gyerkőchöz. azért remélem, Andi, hajad marad :lol:

Engem ma a változatosság kedvéért az apósom akasztott ki, neki is beszóltam ma, úgy érzem 2 nap alatt sikerült tönkretennem a jó kapcsolatot velük :? , ami persze eddig főképp azért volt jó, mert én nyeltem, meg szorgalmasan bólogattam, helyeseltem mindent, de most besokalltam. Feljött délután és a gyerek elkezdett sírni, és akkor csóválja a fejét és megkérdezi, hogy miért sír a gyerek, mi baja lehet? Mindig ez a mi baja lehet??? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Mondom neki, azért mert gyerek, leginkább én sem tudom, lehet éhes vagy fáradt vagy unja magát, és mondtam neki, hogy fejezze már be ezt az ultra aggódást, meg hogy azt képzeli, hogy mit-tudom-én mit csinálunk a gyerekkel, biztos azért sír. Erre megsértődött, hogy ő nem feltételez semmit, csak ANNYIRA sajnálja, amikor sír. Ja, engem kisajnál, hogy nekem meg egész nap a sírást kell hallgatnom meg közben az okoskodásokat????!!!!!! :twisted:

Meg vagyok áldva, de leginkább csak most szakadt el a cérna, az egész múlt heti kötelező jópofizás miatt.

Szilvi, remélem, most jobban sikerül a sütike, már én is szeretnék sütni vmit, de én nem tudom, Ti hogy csináljátok, hogy jut rá időtök én leginkább annak örülök, ha el tudok mosogatni maagam után.

Na megjöttek a sétából, kb 10 perce mentek el, jó sokáig tartott. :?

Kép
ire81
 
 


Ja, Fanni, eddig azért éreztem, hogy kevés a tejcsi, mert sokszor nem látom Esztin azt a jóllakottság érzést, hanem mindig még néz rá, hogy "mi van, nincs már több?" Bár mondjuk ha nem lenne lusta a kisasszony, hanem kitartóaan szopizna. lenne még ott neki, ha nem is túl sok, csak elcsesztem sztem a cumisüveggel, a jóhoz könnyű hozzászokni. :?
Meg ugye az a baj, hogy este már nagyon nyüzögéskedik a cicin, tegnap este pl. 1 grammot nem volt hajlandó kiszívni, elkezdett sírni :shock:, aztán cumisüvegből nagy nehezen, kb 3szorra megevett 120-at 1 óra alatt, féltem is, hogy már 1-kor kukorékolni fog, de fél 5-ig bírta. Úgy látom, mindannyiunknak eljön ez az időszak. Nem aggódom túl magam, amíg egyébként jókedvű, meg csütörtökön fogom megmérni, ha hízik vagy legalábbis nem fogy, nem aggódom túl magam rajta, ezt kétszer írtam, hogy nem aggódom túl magam rajta, sőt már 3x, de nem törlöm ki. :lol:

Kép
ire81
 
 


Anna, ez egyszerre ment, az első üzi :lol:

Kép
ire81
 
 


Kép Kép Kép Kép
Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Anna, szerencsére Lillus sem cumis, bár néha jó lenne, ha ez megnyugtatná...
Nekem Bibu cumis volt, de Őt is könnyen letudtuk szoktatni.

Reni, igen, amint elkezded a kiegészítést, rögtön apadni fog...

Annyit szeretnék nektek írni, hogy én tavaly végig csináltam ezt a tápos mizériát és rettegtem, mert annyi baromságot olvastam, hogy mennyire gáz a táp. Ehhez képest Bibu egészséges, semmivel sem betegesebb, sőt (ez sztem nem ettől függ) és még csak kövérebb sem lett. Ehhez képest, én sose ittam tápot, mégis betegebb vagyok, int egy 70éves.... Örökösen benyelek vmit, allergiás, asztmás vagok, mindig is sokat betegeskedtem. Szóval én nem tudom miért féltek annyira a tápitól. Én is azt vallom, hogy az anyatej a legjobb, félre ne értsetek, de azért a mai tápok már sokkal, de sokkal jobbak, mint régen. Én most spec. antirefluxos tápit kersek, mert talán attól jobban lesz....a többi módszer nem jó, mert Lillus eleve is hason alszik(éjszaka nincs is baj), és Ő nem bukik, nekki nem sűrítő kell, hanem savlekötő kéne. Csak nem tudom felíratni, mert a házidoki annyira elzárkózik tőlünk....Szte túl aggódom magam, pedig nem, csak, ha egész nap sír szegény, miért nem segítünk rajta???!!!!Na, mindegy.

Ismét frankó időnk van, Bibu meg lesz bolondulva... :? Remek lesz....
Vendég
 


Szivi, a túrósat csináltam meg 2x, elsőre tök jó lett, de másodjára összefolytak a színek..

Eszti, gyönyörűek a lányok!!! :D Remélem nekünk is jön egy kislány majd Bazsu után! :)

Folyt. köv.
Vendég
 


Sziasztok!

Nagyon szépek a lányok!!! Jaj de szép a szemük :)

Én elmentem a fogorvoshoz, persze semmit nem tudtam intézni. Kiírt a röntgenre, persze, hogy több hónap a várakozás addig kirohad a fogam!!! Most megyek egy másikhoz....na mindegy hátha az jobb. Bár nem a körzetembe tartozik, de hátha elvállal. Ja mondta, hogy 2500 vagy 4500Ft-ért tud egy két röntgenest. Mondom jó, de nekem nincs pénzem!
Akkor fintorgott egyet. A lyukas fogam meg nem csinálták volna.....Ááááááááááááááááááááááááá kész vagyok.

Jázminnak fáj a hasa. Felírattam megint a kis görcsoldót, amiben nincs szinte csak szőlőcukor szirup. De eddig ez hatott a legjobban. Nem vittem eddig sem túlzásba az adását, de hát ez van. Ma is úgy sírt, hogy bedagadt a szeme szegénynek a könnytől. Ne tudjátok meg ilyenkor mit érzek!!!!!!!!!!

Észrevettem, hogy aki azt mondja könnyű a gyerekével bánni vagy amikor kicsi volt, ott nincs második! Akinek meg kín szenvedés, a babájával annak meg kell második. Ezt nem értem!! Ti nem vettétek ezt észre. Vagy csak az én környezetemben vannak ilyen emberek???

Nő a bölcsességfogam!!! :S :S :S

A NUTRITONRÓL tudtok valamit?? Mert ezt ajánlotta az orvosom még, hogy hátha jó, de a székletnél meg nem tud annyit kakilni mint eddig!! :S
A bukás miatt javasolta!

Szilvi, hogy sikerült a torta???

Fanni gyere sűrűbben :)

Kép
Vendég
 


Anna, Marcsi is ezt ajánlotta nekem, meg gyerekdokis ismi is, állítólag nagyon jó. Sajna nekem Lillus nem bukik, csak savaz.... :cry: :cry: :cry:

Anna, na akkor van egy ismid, akinek könnyű volt az elsővel, viszont annál nehezebb a másodikkkal....
Bibu 10-11hós koráig mintababa volt....azóta viszont kisördög....Remélem Lillus utána lesz mintabasba... :roll:

Lillus is már megint 4-5 napja ordít! Én ezt már tényleg nem bírom!!!! És úgy érze,m a gyerekdoki leszarja.... :evil: :evil: :evil:
Ráadásul nagyon szarul is vagyok......
Vendég
 


Marcsi??????????????? Már 2napja nem volt...

Vagy csak akkor nem írtok, ha én írok.... :cry: :shock: :? :evil:

Köszi a dícséreteket! Láttátok milyen fejet vág Lillus Bibu ölében???? Már meglátja, hogy közelít felé, néha torzul a kis arca " Ó, csak ezt a diliset vigyétek innen.." :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Na,legalább egyvalakinek hiányzom... :( :lol:

Nagyon édesek a csajok és tényleg fantasztikusan gyönyörű szemük van,mindkettőnek. :lol:
Lillucinak tényleg van egy arca a Bibu karjai között! :lol: :lol: :lol:

A laptopom még mindig nem 100%,ezért nem nagyon jöttem,most is az Andris gépéről potyázom egy picit.
Ma voltunk szívultrahangon Pankával,szerencsére minden a legnagyobb rendben,nem is kell mennünk többet. :lol: :lol: :lol:

Nekem most alig van tejem,az összes praktika ellenére...50-60 milliket fejek,ami lófütty,Panka tegnap és ma este is 140-et tolt be...persze napközben meg alig evett valamit,azt is ezer részletben.Ettől a gyík időtől olyan nyüzüge,hogy csak na... :twisted:

A táptól szerintem se féljen senki.Először én is bele voltam betegedve,amikor pótolni kellett,de semmi értelme ezen görcsölni...ma már a legtermészetesebb módon adom neki,szereti,minden benne van,ami szükséges,mi kell még? :lol:
A hozzátápit mi is 4 hós kora után picivel kezdtük,most már nagyon sok mindent eszik,szépen kanalaz,élvezi az egészet,ettől se kell tartani első gyerekes mamik! :lol: :lol: :lol:

Cumi témához nem nagyon tudok hozzászólni,az üvegén Tommee Tippee van,ami leginkább a cicire hasonlít,alvós-játszós cumit pedig azóta sem fogad el... :lol:

Sütisütögetőkhöz megyek vendégségbe holnap! :lol:

piki
 
 


Sziasztok!

Túléltem a gyerkőcökkel az első napot :D :D
Most tök "jól" érzem magam :cry: :cry: , mert beolvastam a kedves férjemnek: az a legújabb szokása, h. hazajön a munkából és ált-ban lepasszolja nekem Laurát és ő vagy elvonul dolgozni vagy leül játszani a számítógép elé, én meg csináljak a két gyerekkel valamit. Na, ezt ma is megcsinálta, ezért még nem szóltam, bár lehet, hogy kellett volna. Este Laura kért még tőle teát a lefekvéshez, ő mondta, hogy rögtön hozza. Én közben megetettem Pannát és lefektettem, lefektettem Laurát és hoztam neki teát. Szóval a kedves apuci jól elfelejtette :roll: :roll:
Alig vagyok rá mérges :twisted: :twisted: :twisted:
Még neki állt feljebb, hogy miért nem szóltunk neki még egyszer :shock: Aztán mondtam neki, hogy azért ez nem így van.
Mostanában megfordul a fejemben, hogy én ezt a két gyereket nem magunknak, hanem csak MAGAMNAK szültem? :shock: :shock: :shock:

Nem tudom, hogy ez másoknál ilyen előfordul-e ez, de én egyre többször érzem ezt.

Andi


Kép

Kép
denesandi
 
 


Marcsi, de jó, hogy ti is rendben vagytok!!!!
Ma már én is itt vaciláltam, hogy kóstoltassam meg vele az almát, de nem találtam az alamreszelőt... :lol: :lol: :lol: Így marad júli 1. Remélem addig megtalálom... :lol: :lol: :lol:

Andi, én csak így érzem magam.... :roll: :?
Remélem összekapja megát a férjed!!!!!
Laura hogy van? Jobban?

Megyek aludni, nagyon tréül bagyok!!!!
Vendég
 


Marcsi mindenkinek hiányoztál. A gépednek sok ++++++++++ :)

Andi sajnállak :( hm remélem a férjed összeszedi magát! Sok helyen van ez így! Az én férjem is néha kiakaszt, bár azért sokat segít (amikor itthon van).
Pl. a múltkor elvitte Jázmint sétálni babakocsival és, hogy ne haljon szomjan a gyerek csapvizet öntött a cumisüvegbe és úgy mentek el. Persze én ezt nem vettem észre azonnal. Visszajönnek és dicsekszik, hogy Ő vitt vizet is nehogy szomjas legyen :S mondom Te forraltál neki vizet? Mondta nem a csapból. A másik kérdésem az volt, hogy ugye elaludt? Mondta igen és nem is adott neki.

Érdekes nem vette észre, hogy vagy 10 percet forralom a vizet a teának...ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ magas lett volna!

Amúgy nem toltam le, mert gondolt Jázminra az Ő maga módján :) :)

Itt nagyon fázok :S majd szét fagyok :S :S hideg van.
Ez lenne a nyár???

A múltkor békaeső hullott, úgy mint régen! Lehet ez egy jel lenne?? :S :S :? :? :shock: :shock:

Lehet megyünk nyaralni....passz...még majd erről írok!

Kép
Vendég
 


Na ma földobom a pacskert, tuti....
Olyan fosul vagyok!!!! Egész nap az ágyban feküdnék.... :cry: :cry: :cry:

Nyaralás? Mi is mennénk, de én nem akarok apartamanba, mert akkor az nekem már megint nem pihenés....
Ti hova tervezitek? Ja, és nálunk szempont a repülő, mert másfél-2óránál többet nem bírnak ki... :evil:
Vendég
 


Eszti mi Harkányba megyünk. Eddig úgy volt, hogy anyuék mennek tesómmal mi meg nem, mert ugye anyám pihenni akar és nem Jázmin sírását hallgatni.
Tesóm meg ragaszkodik hozzám, hogy menjek, meg itt leszek egyedül reggeltől éjfélig, mert a kedves férjem melózik és hát le se tudom vinni az emeletről sétálni a babakocsival (ami igaz is). Szóval lett egy jó nagy botrány belőle. Most a legújabb, hogy mi is megyünk kocsival, anyuék meg busszal.
Csak az a sza**, hogy a kocsi hátuljába alig fér be a babakocsi és a többi cuccot hová teszem???!!!!!! Szóval elég gatya, de valahogy megoldható!

300km-ert én fogok elvileg levezetni :S tök jó. Még ennyit nem is vezettem :S :S :S

De még addig mi lesz. 9-16-ig lennénk!

Sajnálom, hogy rosszul vagy! Mi a baj? Csak nem megfáztál??

Mennem kell etetni.

Voltunk Jázminnal ma védőnőnél. 6160 gramm és 61 cm. Kis zsurmi, de nem hízott már annyit mint eddig!! Egy hónapja volt 5400 gramm!

Kép
Vendég
 


Nyaralás...hmmmm...de szép is lenne... :?
Én is nagyon mennék valahová,de szerintem ebből az idén (se) nem lesz semmi... :( :( :(
Tavaly nyáron végig dolgoztam,aztán augusztusban még az intézetis csoportommal voltunk egy hetet a Balcsin,de akkor már terhes voltam pár hete,így nem igazán tudtam élvezni a rosszullétek miatt.
Most ráadásul egy csomót itt lesznek Andris unokahugai a nagyinál,szerintem nekünk az lesz a nyaralás,ha majd ők elmennek valahová nagyistól egy kicsit. :lol: :lol: :lol:

Eszti,mi a baj,beteg vagy??? :(

piki
 
 


Panka hízása is igencsak lelassult,de ezt írtam is.Kb.5,5 kilóig iszonytató tempóban hízott,aztán az utolsó hónapban alig 200 grammot...előtte meg havonta egy kilót... :shock:
Mi még mindig a 6 kilóra gyúrunk...bár már csak pár deka kell hozzá. :oops: :oops: :lol:
Hosszra viszont nagyon nyúlik,már a 62es cuccok igencsak feszülnek rajta... :oops: :lol:

piki
 
 


Marcsi, jó, hogy vagy megint.
Eszti, mi a baj?? Remélem, tudtál kicsit pihenni és jobban vagy.

Nyaralni mi sem megyünk, nekem ez a szívfájdalmam, de belátom, hogy egyelőre mostmég nagyobb nyűg lenne, mint pihenés, itthon legalább letudom bárhova tenni, csak jobban elvagyunk, arról nem is beszélve, hogy egyelőre fürdőruhát nem szívesen öltenék. :? :cry:

Eszti múlt hét csüt-ön, 11 hetesen volt 6390 g, meg ma megmérte az apja a pelenkázón, elvileg 65 cm, de sztem még nincs annyi, az biztos, hogy a 62-es rugik kicsik rá, a 68-asokban meg egyelőre elég bohócos, de úgy vagyok vele, hogy inkább ne szorítsa. Kiváncsi vagyok, holnap mennyit fog mutatni a mérleg, mert ezen a héten elég szarul evett és mintha most nekünk is vissza jött volna a hasfájás.

Ma reggel is teljesen elszomorodtam, hajnali 4kor megszoptattam egy ciciből, visszaaludtunk és reggel 8 előtt keltünk és szomorúan tapasztaltam, hogy a másik cicim, amiből már elvileg 12-13 órája nem evett, nem robban szét a tejtől, nem mondom volt benne, de már régen éreztem az a nagyon feszítő érzést, erre persze megint beparáztam ezen. Lehet fel fogok kelni éjszaka vagy 1kor vagy 2 kor fejni, hátha megszaporodik egy kicsit megint a tejcsi. Már biztos unjátok, de nekem ez akkora para, legonkább azért, mert nem tudom, hogy lehetne eltitikolni apósomék elől, ha tápit kellene neki adnom, mivel egyfolytában itt lógnak és természetesen én lennék a hibás sztük. Bár fingjuk nincs, hogy működnek a dolgok, de biztos engem hoznának ki hibásnak. :? Sztetek segítene ez a plusz fejéses dolog? Felébreszteni nem akarom a kicsi lányt, mert utána már egyáltalán nem alszik mélyen, inkább nyugtalanul.

Na megyek, mert felkelt és megint fáj a hasa sztem, pedig nemrég úgy bekakált, hogy ruhát is kellett cserélni. :? :shock:

Kép
ire81
 
 


Ja, Bibuci tiszta anyja és nagyon cukik együtt Lillussal. :lol:

Kép
ire81
 
 


Azt olvastam, hogy addig híznak nagyon, amíg el nem érik a születési súlyuk dupláját, utána már lassabban, sztem senki neparázzon! :lol: Kár, hogy ez rám nem vonatkozik. :lol: :lol: :lol:

Kép
ire81
 
 


Köszi az aggódást, meg a jobbuilást kívánást! Fáj a torkom, fülem, zsibong a fejem, bedugultam. Ennyi!

Köszi a dícséreteket! :oops: :oops: :oops: Lillus is kezd szőküölni, láttátok??? :lol:
Amúgy szombaton megyünk modellügynökséghez velük...Na majd meglátom...

Én se vállaltam tavaly, de idén már nagyon igénylem, csak az a nyomi pénz... :roll: :? :shock:

Marcsi, mi is a 6-ra nyomnánk, de előző hét még nekem is csak 5,6 volt... :roll: Én már beletörődtem. Kis étkü....Hugom is az volt világ életében és én is alig ettem babónak... Most eszek sokat...

Reni, ne harim de én totál szarnék az Ő véleményükre. Én csak sógornőmtől kaptam meg idén, hogy az én hibám, marha szarul esett, de végülis sztem Ő is belátta, hogy ha akartam volna se lett volna erőm/időm/szabad kezem + fejni.....
De ne foglalkozz senki véleményével. Hétvégén nekem is mondták, hogy miért nem szoptatom inkább, de leszerewltem a rokonokat.
Az ellen ők se tudnak mit tenni, ha nincs....kérdezd meg, hogy inkább haljon éhen?! Inkmább tápot kapjon, mit éhezzen!!!!
Én fölnem kelnék, de le akalappal elötted!
Marcsi elött, meg Anna elött is, akik éjszaka fejnek.... :D
Vendég
 


Sziasztok!

Eszti jobbulást! És köszi a dícséretet. Én sem kelnék fel, ha a gyerek nem keltene éjjel az is 100%!

Reni őszintén hmhm magasból lesz***nám a fejüket. Esetleg, ha beszólnának elküldeném őket a fa***ba:) Elég nőies mi :D :S
Szóval sztem ne foglalkozz velük, pláne, hogy semmit nem segítenek még pelenkát sem cserélnek. Én úgy elküldeném őket a hidegebb éghajlatra mint a franc. Őszintén úgysem segítenek akkor meg minek kell jó pofizni!

Nekem elegem van az emberekből :S már bocsi nem rólatok van szó!

Mondta a gáztűzhelyet aki beszerelte, hogy a csöpögés gátlót megnézi és ad árajánlatot e-mailbe. Azóta is!

A szúnyoghálós hétfőn az eső miatt sztem nem jött, de azóta nem is hívott :S

Akkor az egyik barátnőmnek született gyereke és küldtem neki egy ajándékot. Fel sem hívott. Azért nem mentünk el, mert betegek...és nem akartam, hogy kinője a cuccokat ezért elküldettem a csajjal, de fel sem hívtak, hogy jó-e vagy valami! Sztetek nem illett volna???????????????????

Kép
Vendég
 


Megmértem Lillust! 70cm!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Hát ekkora lesz?! :? :roll:

Anna, ne haragudj, de sztem nagyon bunkó a barinőd. Legalább fölhívhatott volna!!!!!
A mesteremberek meg sajna ilyenek...
Meséltem, hogy nálunk tavaly, aki csinálta, elment ebédelni, aztán nem jött vissza... :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: És napokig nem tudtuk utolérni... :lol: :lol: :lol:
Mondanom sem kell, hogy más fejezte be a munkát...
Vendég
 


Elszállt amit írtam :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: A hajamat tépem ki, de rögtön....

Eszti! Jobbulást neked!!! Gyönyörűek a lányok a képeken :) :) :)

Reni! Ezt én is átéltem Laurával, hogy miért nem szoptatom, miért adtam fel ilyen hamar., stb. Akkor nagyon sz...ul esett, de most már visszagondolva, tök hülye voltam, hogy felvettem a dolgokat :oops:

Súly: hát mi nem dicsekedhetünk ilyen szép méretekkel: 54 cm, 4980 g. Panna.

Laura már jobban van, és szerencsére most már eszik is, bár nem annyit amennyit én szeretnék, de legalább eszik :lol: :lol: :lol:

Anna! Tényleg durva, amit a barátnőd csinált. Ezt velem is egyszer eljátszották, de ott az anyós szólt be nekem, hogy miért is nem vele küldtem el az ajikat, miért a barátnőm anyukájával, akit hozzáteszek, már gyerekkorom óta ismerek.

Ma jó napunk volt: itt volt a barátnőm két fiával, így a két nagyobb egész jól el volt egymással. Igaz szegény Laura csak nézett nagy, könnybelábadt szemekkel, hogy miért is kell az ő babaházát szétrombolni, de aztán ő is sikeresen tönkretette Ferkó egyik játékautóját :) :( Nem voltam tőle nagyon boldog, de legalább rájött, hogy ő is tud valami rosszat tenni.

Na, ezt most gyorsan elküldöm mielőbb megint elszáll.

Andi


Kép

Kép
denesandi
 
 


Sziasztok!

Sehol senki??

Nagyon fájnak a fogaim már kb. 2 hete. Úgy érzem, hogy amióta szoptatok valahogy rosszabb a dolog. Kálcium hiányra gyanakszom.

Ti szedtek valamit. Én a béresre gondoltam! Ott azt írja, hogy D3 vitaminnal nem nagyon lehet alkalmazni, az Elevitbe pedig van 500 NE!
Holnap elmegyek a házidokimhoz sztem, csak kíváncsi vagyok, hogy szerintetek szopi alatt a kálcium jobban megy el a szervezetből?!

Már alig bírok enni. A fogorvosom 6-ra adott időpontot, és az messze van. De nem lyukasak meg nincs nagy baj velük én szerintem, mert én azért ellenőriztem a terhesség alatt is és csak a kálciumra tudok gondolni.

Nem ehetek tejterméket nagyon, mert allergiás vagyok rá:S
De azért joghurtot eszem...néha, de az nem elég.

Szóval sztetek mi a fenét csináljak.
Max. calcium sandoz vagy béres tabi. és elevit mellé!!!

Kép
Vendég
 


Eszti ez az ebéd. Bocs, de felháborító + nagyon vicces :D

Kép
Vendég
 


Fogorvos: én a jövő héten megyek hozzá, mivel elkezdett mozogni az első fogam :( :( :( baromira nem örülnék neki, ha koronát kellene rá húzni, de nem akarom elhanyagolni, mivel nem jók, és nem akarom még este magam mellett tudni egy pohár vízben őket :oops: :oops: :oops:

Ma voltunk vásárolni és utána elvittem Laurát egy játszóházba. Anyum is jött, ő volt Panna pesztonkája, nekem meg Laurával kellett mászkálni. Őszintén bevallom, rettentően élveztem a dolgot :P :P :P

Teszek fel néhány képet, amik mostanában készültek

Ballagó nagylányom
Kép

Végletek embere - vidáman
Kép

Végletek embere - sírósan
Kép

Jó testvérek
Kép

Laura leendő férjével:-)
Kép

Ha még tudok, akkor este jövök.

Andi


Kép

Kép
denesandi
 
 


Cukik a gyerkőcök! :lol: :lol: :lol: :lol:

Panka kis nyafis lett,nem bír magától elaludni,halál álmos és fáradt,de csak küszködik órák hosszat,mire bepunnyad végre...néha kicsit fárasztó. :? :(
Az étvágy viszont egyre jobb! :lol: :lol: :lol:
120-140 milliket eszik végre a 60-70 helyett és ebédre simán bevág egy normál adag főzeléket/gyümölcsöt... :shock: :lol:

Anna,szoptatás alatt tényleg megnövekszik a kalcium-igény,ezt jól gondolod és tutira hatással van a fogakra is:a szervezet onnan vonja el,ahonnan tudja. :(
Fogdokihoz nekem is menni kéne,de sürgősen,csak olyan nehezen szánom rá magam...pedig nem jó halogatni... :?

Ti még babakádban fürdettek?
Panka pár napja a nagy fürdőkádban pancsol,azóta baromira élvezi megint a fürcsit! :lol:

piki
 
 


Sziasztok!

Hulla vagyok, éjszaka rázott a hideg a takaró alatt, 25fokban... :roll: :cry: Most meg bedugultam... :?

Anna, mi most már csak így emlegetjük, hogy a hosszú ebédelős... :lol: :lol: :lol: De már ismerjük az összes barom mestert itt a környéken, szóval ebben már tudok segíteni a kerületben lakóknak... :lol: :lol: :lol: Én amúgy is vonzok minden hibás árút/terméket. Pl. Anno voltunk egy autószalonban és nem működött az autó elektronikája, ha ott álltam... :lol: :lol: :lol: Nálam minden bedöglik, az én első kérdésem, hogy mennyi a gari rá. No persze a ikro karácsonykor döglött be és megvárta, hogy leteljen a gari 1-2 nappal.... :lol: :lol: :lol:
Igen, a szoptatás nagyon is hat a fogakra, kalcium hiány. Nekem csak a hajam hullik, de az ne, gond, így is túl sok van.... :lol: :lol: :lol:

Andi, annyira édesek a fotelben!!!!Hogy figyel a nővérére!!!!!Nagyon drágák!!!!!

Marcsi, azta szép adag... :lol: Ügyi csaj ez a Pankóc-babó :lol: :lol: :lol:
Én tegnap mértem Lillust és 70cm, "enyhén" kilóg a babakádból, de amíg nem ül stabilan én nem fürdetem a nagyban....Nem bírrom derékügyileg... :? :? :?

Többiek?
Vendég
 


Sziasztok!

Most keltem, pedig hulla vagyok.

Jaj ma annyit kell rohanni :S már most fáradt vagyok :S

Elviszem ha minden jól megy a csípőficam szűrésre, utána az okmányirodába útlevelet csinálni!

Utána az én dokimhoz, hogy a kálciummal kapcsolatban kikérjem a véleményét és ezt mind délelőtt :S

Megyek ledőlök még egy kicsit!!!

Nagyon aranyosak a csajok!

70 cm Lillus? Az elég komoly :) Kis hosszú lány :) Egyem is meg!

Én sem fürdetem a nagyban amíg nem ül stabilan!!

Kép
Vendég
 


Gondolom, Lillus akkor örökké az esőn van, hogy ilyen nagy lány már? :) :) :)
Nekem Panna most éppen a hízás terén stagnál, eddig ezen a héten csak 20 g-ot hízott :( :( :( pedig, megvolt eddig a heti 140-160 g. Nem tudom, mi van vele, de egyelőre nem izgatom magam miatta.

Anna! Küldöm a sok gyógyenergiát, hogy legyél jobban :) :)

Marcsi, örülök Panka evésének :lol: :lol: :lol: gratulálok hozzá.
Panna eddig evett ennyiket ált-ban, de mostanában megelégszik a 100-zal vagy kevesebbel. Viszont azt vettem észre, hogy hiába fejek majdnem minden etetés után, egyre kevesebbet tudok lefejni. De ha ez a tejcsökkenést jelenti, akkor kapja a csaj a tápit, hiszen Laura is felnőtt azon és nem lett semmi baja, nem lett nagyfejű, elhízott :P :P
Most vitte vissza az apja a dokihoz, Panna még alszik, kíváncsi leszek, hogy mit mond a doki, mehet-e bölcsibe.

Többiek merre vagytok?

Andi


Kép

Kép
denesandi
 
 


WWWWWWWWWWÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Panka kelt 2kor,aztán ébren volt 4ig,aludt egy félórát,kelt fél5kor,6kor bepunnyadt,aztán kelt 7kor... :evil: :evil: :evil:
Olyan vagyok,mint a mosott sz@r...ráadásul persze még meg is jött,hogy teljes legyen az összhatás...estére elpusztulok... :(

A babakádban csak vergődött,ezért tettük át a nagyba.Csak annyi vizet engedünk,hogy a fülébe már ne menjen bele,letesszük és kész... :lol: Derékkal én se bírnám,ha tartani kéne! :lol:
Így fel-le "úszkál",valamelyikünk mindig ott ül a kád szélén és felügyeli,meg az elején természetesen lemosdatja. :lol:
Mindenki nagyon élvezi...ha belegondolok,mikor fog ő még ülni...addig igencsak megutálná a vizet a pici kádban,amiben már ki se tud nyújtózni... :shock: :D

piki
 
 



Marcsi! Húúúúúhhhhhhhhhh, hát ez nem semmi éjszaka lehetett !!! Szoptatás alatt nem úgy van, hogy nem jöhet meg? Nekem egyelőre még nem kopogott a mikulás, de remélem, még egy darabig nem is fog...

Akkor én tegyem össze a két kezem, hogy Panna csak reggel fél 5 fele kel enni. Igaz, Laura is néha-néha felébred pisilni, de az nem tart csak 5 percig :)

Laura mehet hétfőn bölcsibe, doki egészségesnek nyilvánította. :P :P :P
Mostanában azzal visz a sírba, hogy kiteszem elé a kaját, leülünk vele együtt enni, de ő csak nyamnyog a kaján. Az egy dolog, hogy keveset eszik, de a múltkor a reggelije 50 percig tartott. Alig voltam rá kiakadva :twisted: :twisted: :twisted: Én meg közben 5 percenként mondom, hogy egyen, egyen. De gondolom ez sem lehet a legjobb. Már nem tudom mi tévő legyek, hogy gyorsabban egyen, mert ezzel a pokolba visz.

Nálunk Panna még a kis fürdőkádban fürdik, bár most már egyre kisebb lesz neki, de a mienk az olyan, hogy a másik oldalára is át lehet ültetni, így még tudjuk addig használni, amíg nem ül stabilan. De már tartok a nagykádban való fürdetéstől, mert akkor már egyszerre akarom Laurával és ő meg imád pancsolni és mocorogni a vízben, majd akkor ott is vissza kell, hogy vegyen az iramából.

Andi


Kép

Kép
denesandi
 
 


Vagyok én is, bár 2 napja megint nem engedett a kisasszony gépközelbe.

Andi, örülök, hogy jól eltelt ez a nehéz hét Nektek, meg hogy lAURA IS JOBBAN van( hülye caps lock, de nincs erőm kitörölni és újra beírni ), cukik a képek.

Marcsi, részvétem az éjszaka miatt, nekem tegnap előtt kelt hajnali 2kor, rég csinált ilyet, és sajna - már akartam is mondani Nektek - hogy nekem is megjött végérvényesen, annak ellenére, hogy szoptatok+ gyógyszert is szedek, na ezt tegyétek össze :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Kedd hajnalban várt a meglepi, aztán azt gondoltam, hogy biztos azért, mert elfelejtettem a bogyót bevenni 2 napig, gondoltam emiatt egy kis közti vérzés, de azóta is tart, és így Esztinek megint fájt a hasa, a múltkor mondta a gyerekdoki, hogy simán lehet ettől hasfájás, mert ilyenkor megváltozik a tej összetétele.
Tegnap estétől végre viszonylag rendesebben szopizik, már az utóbbi időben előfordult, hogy elutasította a cicit, sajna.

Eszti, remélem, jobban vagy már! Szép hosszú csajszi lesz Lillus!

Anna, igyál Calcium Sandoz +C-t, azt én is iszogatom, szerencsére nem a fogam miatt kell, a gyerekdoki az Eszti arcán kijött tejcsi pöttyökre javasolta.

Ti voltatok koszmósak? Mi sajna nagyon is, még most kezd a fejéről elmúladozni végre, a Babe sampont vettem a védőnő tanácsára, először nem használt, majd a neten olvastam, hogy rajta kell hagyni 5-8 percig, azóta nagyon szépen kezd eltűnni.

Fanni és Bea teljesen eltűntek az utóbbi időben és Szilvi is elég rég jelentkezett. De lehet inkább 3asban msn-elnek! :lol:

Jó 7 végét, jövök még, de egyelőre kiélvezem , hogy még van egy szabad fél órám. :lol:

Kép
ire81
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?