Új privát üzeneted érkezett!

Nyufó köszönöm :D bizti jól sikerült :D a húgom még itt van, majd hétfőn megy vissza reggel. De augusztus 5 től megint jön 2 hónapra :wink: már alig várom :D nem mondtam még el nekik, mert úgy beszéltük meg apával, hogy inkább még megvárom a 9. heti UH-t és eredményeket és majd utána, mert anya rettenetesen szeretne már unokát és kicsit megnyugtatóbb lenne még megvárni ezt a két hetet. Az már nem olyan sok idő :roll: De a húgomnak néha voltak babás beszólásai :lol: de még megvárom ezt a két hetet

Ti mikor mondtátok el a családnak?

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


bolygó: köszi, aranyos vagy! én is örülök, hogy előrébb vagyok :)

bettike: én is allergiás vagyok, de most kicsit elviselhetőbb.
én is kislányt érzek :) de majd meglátjuk!

monka: nyugodtan mehetsz védőnőhöz, én már akkor voltam mikor 6 hetesen megmondta a doki, hogy babám lesz. nekem ő intézte a beutalókat is. nyugodtan menj!

nyufó: nekem légyszi írd át a táblázatot, 10+1-re és a szülés várható idejét meg 2011.01.19-re. a méretet meg majd kedden mondom :) köszii!!!

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


Bettike valami gyógynövényes boltba kéne megpróbálkozni, ott lehet tudnak adni valamit

Nyufó ti mikor indultok?

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 

 
 

monka: mi rögtön mikor megcsináltam a tesztet és voltam dokinál, mert én nem tudtam volna magamba tartani :lol: :oops: :lol:

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


Köszi Timi hát most kicsit sokasodtak a teendőim, mert nem volt időm semmire, de ha megvan a 9. heti eredmény, akkor már megyek is :wink:

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


Hát Timi nekem is elég nehéz visszatartani, de egy hős leszek és még várok :lol: Remélem nekem is valami kedves védőnéni lesz :D
Mintha olvastam volna valakinél, hogy kicsit ideges lett a babásodás alatt, hát én is olyan vagyok mint egy anyaoroszlán :lol: aztán meg mint egy hímes tojás :lol: :lol: :lol:

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


monka: akkor már csak 2 hét, ügyes vagy ha kibírod addig!
nekem nagyon aranyos a védőnőm :lol: örülök is neki!
én is olyan vagyok, mint az időjárás, hol mérges hol meg semmi bajom, de ez rám amúgyis jellemző egy kicsit :oops:
apa örül a babának?? hugod hol lakik hogy csak kis időre jön haza?

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


Bolygo: a rendelö menüben van egy csomó kérdés allergiával kapcsolatban, Dr. Nagy László válaszol rájuk. Sztem érdemes a válaszok között szemezgetned..... :wink:

Kép
zsuzs35
 
 


Monka he-he, aug. 5-én van a szülinapom :lol: Nem semmi hogy meg bírtad állni hogy ne mond el, nekem nem menne. Mi Regit is rögtön ahogy pozitív lett a teszt már mondtuk a szülőkenk és a picurt is ugyanúgy. Persze tágabb körben később mondtuk mi is. Holnap este indulunk, szombat este megszállunk Németországban és vasárnap este érünk haza.

T.timi átírtalak a táblázatban :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


nyufó: hát nem irigyellek, hány km-t is tesztek meg?
nekem eddig a legtöbb 2000 km volt Barcelonába, azt hittem soha nem érünk oda.

Kép
zsuzs35
 
 


nyufó: köszi :lol: én is rögtön elmondtam, meg apa is mindenkinek mondta már az elején, édes volt mennyire örült :lol:

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


egyszer én is voltam Angliába busszal mikor még versenyeztem és 3 napig mentünk nagyon durva volt, avégén már sehogy nem tudtunk ülni, hogy kényelmes legyen, de így is nagyon jóó élmény volt, és az is maradt :)

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


monka

majd benézek :)

timi

és te mit kezdesz az allergiával mikor nagyon elöjön?

KépKép
bettike83
 
 


monka én csak akkor mentem el védőnőhöz, amikor megvolt a labor és az EKG, mert ezeket egyből bevezeti a kiskönyvbe, azzal is beljebb vagy. Aztán a kiskönyvvel mentem vissza a háziorvoshoz a belgyógyászati pecsétért, a fogorvoshoz a "kezelve" pecsétért.

nyufó irigyellek, én is úgy szeretek vezetni, meg kocsival utazni, bár én, ha tehetem repcsivel megyek, mert kicsit szakmai ártalom is és azt is imádom.

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő
 
 
 
 


t.timi: az tényleg durva lehetett, 2 éjszaka buszban alvás. Mondjuk autóval kénylemesebb, ott állsz meg és annyiszor, amennyire szükséges. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én állandóan pisilni járok, egy ilyen hosszu úton lenne pár pisiszünet :D

Kép
zsuzs35
 
 


Húú, már megint Lányok, alig bírlak végigolvasni bennetek, lehet hogy kihagyok valakit.

Avrenim, nagyon sajnállak, hogy a nagy öröm mellett, ilyen üröm van az életedben, fura a férjed hozzáállása, pedig téged kicsit ismerve, biztos próbáltad jobb belátásra bírni, de ha a baba sem téríti észre az elég baj.

Msi, MOST MINDEN RENDBEN LESZ, CSAK A JÓRA TESSÉK GONDOLNI!, anyukám szerint a gondolatnak nagy ereje van!

Nálunk meg inkább a férjem jegyzi a dátumokat és lep meg egy rajzzal, vagy virággal, de nem szoktunk nagy dolgokat adni egymásnak.
Tegnap este pl.: mondtam, hogy nagyon kívánom a sárgadinnyét, erre ma reggel kelek fel, kint az asztalon a fényképezőgép és egy cetli: nézzd meg az utolsó képet: a képen sárgadinnye a virágosra kifaragott héjában felkockázva és alatta a következő cetli, s most már tudod, hol találod. Nagyon édes ugye, úgy kéyeztet, ezért is megéri terhesnek lenni.

Spumilla , igen az az amnió és anekem a kombináltra mondta, hogy gyorsan megjön
Nyufó, te a magzati központba mész ott hamar megvan, én is azt olvastam, nálunk nem így mondta a doki, de majd rákérdezek megint.

1 hete voltunk a 12 hetes uh.-on, (messzebnek tűnik), de a férjem nyaggat, hogy mikor megyünk már megint, Ő nem bír ki még 3 hetet és jelentkezzek be a jövő hétre megint, Ő szeretné 2 hetente látni. Szerintetek elküld a doki, ha bejelentkezek és nem lehet káros a babára? Jövő vasárnap megyünk a Balatonra 1 hétre és előtte látni szeretné.

Bolygó, gratulálok, képed nincs? szívesen látnánk

Ildikó üdv köztünk, csak bírj követni minket!

Kép
nlzs
 
 


Timi várja már a kis drágánkat, mindig simizi a pocim és Koppánynak hívja, de mondtam neki, hogy kislány lesz....erre ő: én is azt szeretnék, de úgy érzem fiút készítettem :lol: ne erre mit lehet mondani?

Nyufó nagyon vigyázzatok ám magatokra :!: hosszú út vár rátok! én is már mentek egyszer kétszer lengyelbe meg spanyolba kocsival, de nem bírtam aludni közben, mert ha becsuktam a szemem, akkor is csak az utat láttam :lol: anyumék is mindig kocsival jönnek mennek és mindig szétizgulom magam, hogy mikor érnek már ide vagy vissza....kész agyrém, főleg mert már én is mentem így. Én ha egyedül megyek vagy párommal, akkor inkább a repcsit választom (bár néha az is para :lol: ) Bár a vicces, hogy az a 2000 km egész jól megtehető, inkább akkor kapsz agyi infarktust, ha belépsz a magyar határon, mert ugye az utak.... :lol: :cry:

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


Nlzs annyira aranyos ez a dinnye sztori, akkorát nevettem...nagyon jó ember lehet a párod :D szerencsés vagy :wink:

Dalmicsek én is ezért gondoltam, hogy akkor megyek védőnőhöz, ha a hét hét múlva megyek a 9. heti vizsgálatokra, mert akkor már lesz mit beírnia :D nekem is ez a szimpi ötlet :D nekem ilyen terhes csomagom van, és asszem ott mindent megnézek egy helye (ha jól értettem a dokit), na de majd kiderül :D de már úgy várom, hogy megint lássam a manómat, már tuti kis emberibb formája lesz :lol:

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


nyufo: azt hiszem a többiek nevében is kérlek, ha megérkeztek dobj meg minket egy rövid kommentel, hogy tudjuk szerencsésen odaértetek!

Kép
zsuzs35
 
 


Monka most már többet írsz, ha vissza megy a tesód, minden jól sikerült, kicsit irigyellek, az én tesóm nem nagyon törődik velem, de a férjem kárpótol.

Zsuzs, druszám, mostantól élvezd szorongások nélkül, nőjön nagyra a babód, de ne túl nagyra!

Timi, miért vonzódsza repcsikhez?

Alig bírlak követni bennetek annyian vagyunk ma!

SZERETNÉK VALAMIT IRNI, DE NEM AKAROM ELKIABÁLNI!

Kép
nlzs
 
 


BOCSI BELEKEVEREDTEM

Dalmicsek szereti a repülőt, miért?
Timi, Te mit versenyeztél?
BOCSI

Kép
nlzs
 
 


LÁTTAM A BABÁM MOZGÁSÁT MA REGGEL ELŐSZÖR!!!

Kép
nlzs
 
 


Nlzs én nagyon szeretem a húgom, annyira jo közöttünk a kapcsolat. Bár 8 évvel fiatalabb, de tökéletesen jó a kapcsolatunk. Csak nagyon hiányoznak ilyenkor :( Ha megkérdezhetem, a tesód miért nem foglalkozik veled? Hát az tuti, hogy egy ilyen társ, mint a párod, csak boldogság lehet :D Csak nem a baba nemét kiabálnád el??? :D

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


Nlzs de jó neked :D tornázott a manókád :D hát szerencse, hogy láttad, irigyellek :D

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


Nizs: kedves druszám! Egy ilyen hírt nem lehet eltitkolni. :lol:
nagyon-nagy öröm!

Kép
zsuzs35
 
 


Reggel feküdtem hanyadtés ahogy behorpadt a hasam feltünően kidudorodott a szeméremdomb felett, megsimogattam, mondtam neki jó reggelt kis babám, erre a dudor megmozdult és lassan átúszott a másik oldara!!! vagy 20-30 percen keresztül hol bal oldalon, hol a jobb oldalon jött ki a dudor, gyorsan hívtam az apát rohanjon haza, ha tud, mint a villám itthon termett és még Ő is látta, nagyon jó érzés volt, elég korai, bár azt mondják a 3.-dik gyereknél hamarabb érzi az ember.
Meg talán reggel mikor még üres a hasam, jobban látszik, a 2. gyereknél volt háj a hasamon, nem feszült ki, így nem láthattuk ilyen korán.
Ti nem láttátok még hanytfekve?

Kép
nlzs
 
 


bettike: sajnos semmit, szenvedek :? de most még nem olyan vészes, csak az orrom tudnám lecsavarni, de majd augusztusban :?

monka: nagyon aranyos a párod :) miért nem mondtad neki, hogy ha kislányt szeretne, miért nem készített kislányt :lol:

zsuzs: én az elején pisiltem olyan sokat, mostmár nem annyira.

nlzs:mazsoretteztem.

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


nlzs ez nagyon izgalmas! holnap reggel tuti kipróbálom! Bár nekem első baba, nem biztos, hogy látni fogom. Mi azt szoktuk játszani apával, hogy meghallgatja a babát. Azt mondja halványan kivehetően lehet hallani, de szerintem csak hallani akarja :)

A repülést aztért szeretem, mert hihetetlen, hogy egy ekkora vasdarab a levegőben képes maradni és gyönyörű a látvány odafent. Amúgy a reptéren dolgozok, így közelebb is áll hozzám a repülés.

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő
 
 
 
 


Zsuzs 2400 km, elindulunk este pénteken, szombat este Németországban szállás, vasárnap este érünk. Évente 3x megcsináljuk, télen is karácsonykor, na azért az már érdekesebb az útviszonyok miatt. Idén most nem megyünk, most a szülők jönnek :lol:

T.timi azért busszal kemény lehet, alkalmazkodni mindenkihez, kényelmetlenebb, lassabb is. Az nem lehetett semmi. Kocsival ahol vezetsz, meg ott állsz meg ahol akarsz, stb., azért jobb az biztos.

Dalmicsek mi meg ahova el lehet jutni kocsival, mi azzal megyünk, én nem nagyon vagyok oda a repülésért, de van hogy elkerülhetetlen. Nálad hogy-hogy szakmai ártalom?

Nlzs nem semmi férjed van, ritka azért az ennyire figyelmes!Hogy láttad a babád mozgását? Mert ha úgy hogy feküdtél hanyat és ugrált a hasad, azt befigyeltem én is. Megkértem apát feküdjön ő is úgy és neki is ugrált, aztán rájöttem hogy az nem a baba :oops:

Monka hát igen, így van amit írsz. Magyarországig szinte végig 3 sávos autópályák, aztán belépsz Magyarországra és egyből ez a tipikus kamion előz kamiont és fél órát döcögsz mögöttük, azért az bosszantó, de a magyar levegő, magyar táblák az utakon kárpótolnak azért. Meg amikor először van kiírva a nagy H nyíllal egy idegen országban hogy arra, az is nagyon klassz érzés.

Zsuzs, Monka jól esik az aggódás, és amint tudok jelentkezem. Azt mondta apa a szállóban van internet, ha tényleg van a szobában, akkor már lehet hogy szombat este tudok írni Németországból, ha nem akkor vasárnap este igyekszem bejelentkezni :D

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


:lol: Timi mondtam neki, hogy olyat csináljon, de azt mondta, hogy hát ez egy ilyen éjszaka volt :lol: (a kis tudós :lol: )
Nlzs de izgi, szuper, hogy már láttad mozogni :wink: én is már várom a pillanatot, de még messze vagyok :(

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


dalmicsek: nálunk is igy van apa, hogy hallgatja a babát, de szerintem sem hall semmit, csak szeretné.

nyufó: az biztos, de versenyre mentünk egy emeletes busznyi ember. hosszú volt, de nagyon jóó.

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


monka: remélem nekünk lányt csinált :lol:
hát még nekem sem most fog mozogni :?

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


Nlzs akkor te tényleg a babát láttad, tök jóóó!!!! :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


Nyufó az is tuti, ha már szombaton is írsz,de vasárnap is tényleg :!: az is jó, ha csak egy szót, de tudjuk, hogy minden oké :wink: Na igen :lol: az tuti kárpótlás, amikor látsz magyar táblát, én is szeretem (bár én többet repülök, mint kocsizom), de főleg azt imádtam 2500 km után, hogy a magyar határt átlépve azonnal egy kátyúba mentünk :lol: :lol: és eszembe jutott, hogy milyen régen is éreztem már ezt :lol: :lol:

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


hát Timi[b úgy látszik itt a férfiak nagy szakértői a baba nemének elkészítésében és az nőgyógyászatban :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: annyira édesek[/b]

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


igen :lol:

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


nyufó csak szegről végről szakmai az ártalom, mert a reptéren dolgozok.

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő
 
 
 
 


Nyufó, Tényleg jelentkezz, ha épségben megérkeztek, akkor itt fogtok elmenni melletünk, mert mi a Hegyeshalmi határ után az első városban Mosonmagyaróváron lakunk. Mikor értek ide a határra kb.?
A babamozgásról utoljára, először én is úgy gondoltam nem lehet a baba, de aztán mikor finoman simiztem a dudort és lassan odébbúszott és éreztem egy kis nyomást odébb, azok nem lehetettek a beleim, főleg nem többször, s ahogy apa elkezte puszilgatni, Ő is érezte ahogy a keményedés puhul, s egy kicsit odébb keményedik. Van ott egy műtéti heg a hasamon és akörül ahogy ott befeszül jobban látszik. Sajna most, hogy már ettem és állva nem látszik.

Timi az szép nőies sport, és ha utazhattál is miatta, az nagyon jó.

Dalmicsek mit dolgozol a reptéren?

Monka én is nagyon lányt szeretnék, s akaratlanul is mindig lány babaként van a szemeim előtt, aztán mindig hessegetem a gondolatot, hogy ne éljem bele magam. Nem is mertem még kimondani, hogy úgy érzem, vagy csak nagyon azt szeretném, hogy lányka legyen.

Kép
nlzs
 
 


Vasalnom kéne!!!!, deén csak veletek csevegek, fiam szerint ez már kóros

Kép
nlzs
 
 


nlzs: igen, sok helyen voltunk és nagyon nagyon imádtam csinálni. vissza sírom még most is!! :cry:

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


nlzs: én utálok vasalni, megmondom őszíntén nem is igen szoktam, pedig majd a baba ruhák miatt jobb lesz ha hozzá szokom, de az vigasztal, hogy a babáért ezt is megteszem, meg azért azokat a tündéri ruhákat csak jóó vasalni.
Ne hallgass a fiadra, egy kicsit neked is kell netezni! :)

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


De ez már nem kicsi, tényleg

Kép
nlzs
 
 


Nlzs aranyos a fiad aggódása :D de hát én is sokszor csak itt lógok, ahelyett, hogy dolgoznék :lol: azért reménykedem, hogy kislány lesz, de persze a kisfiúnak is örülni fogok, csak tartsam már a kezemben :D csak azért fogadásból is vitázunk ezen (viccből) apával :D hogy én tudom, hogy lányt csinált, ő meg tudja, hogy fiút, de mégis lányt szeretne ő is :lol:
Vasalni én se szeretek túlzottan, de hát azok a mini ruhákra csak ráteszem a vasalót és már el is takarja :lol: nem kell húzogatni rajta :lol: [/b]

Kép
doki UH: szeptember 28.
Fogdoki: október 7.
Babamozi: október 9.
védőnő: október 21.
monka1
 
 


monka: úgy látom te is olyan lány párti vagy mint én :lol:
hát igen, azokat a rucikat nem lesz nehéz vasalni, meg hát szerintem azt az ember szeretettel vasaja :)

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


én szeretek vasalni, csak a kutyám ugatja a vasalódeszkát, emiatt szökőévben egyszer veszem elő :)

Kép
Kép
dalmicsek
Gyömrő
 
 
 
 


Csatlakozom a vasalni utálók táborába, de a babaruhákat elég sokáig becsülettel vasaltam, különben én se nagyon szoktam. Mi nagyon kislányt szeretnénk, de most valahogy egy ideje nagyon fügyisnek érzem (gondolom, mert most több szempontból is más ez a terhességem, bár azt mondják minden terhesség más) és barátkozgatok a gondolattal, de azért hajrá lány :lol:

Monka igen a magyar táblának nagy a varázsa, főleg több hónap kihagyás után, de egy év múlva meg már nagyon nagy! A szombat nem biztos, de ha lesz netem akkor írok, vasárnap tuti beköszönök, de visszaolvasni valószínű csak hétfőn tudok.

Nlzs ott szoktunk megállni a mosonmagyaróvári benzinkútnál a pályán. Délután leszünk arra valamikor. T.timi mellett is el fogunk suhanni, mert ő meg Tatabánya közelében lakik. Annyira klassz hogy érezted a babót!!!

T.timi miért hagytad abba ha így szeretted?

KépKép

KépKép
nyufó8
 
 


MICSODA NAP,LÁNYOK MOST KAPTAM MEG A KOMBINÁLT TESZT EREDMÉNYÉT :D :D : NEGATÍV!!!

Kép
nlzs
 
 


nyufó: igen, akkor mellettem is el fogtok menni :) tök jó!!
Azért hagytam abba, mert felbomlott a csoportunk, mert sok 20-22 éves volt már akkor a csoportban és mindenki ment melózni, babázni és mi maradtunk csak, mi akkor voltunk 17 évesek, és egy verseny csapatra kevesen maradtunk a kisebbekhez képest meg sokat tudtunk és ezért nem tudtuk tovább csinálni, pedig imádtam, szerintem még most is csinálnám, na jó babásan már nem :)

nlzs: nagyon gratulálok, akkor már teljes az öröm :)
mennyi idő alatt lett meg az eredmény?

KépKép

KépKép
t.timi
 
 


BEMÁSOLOM A LELETET:

A vizsgálathoz szükséges adatok:
Korábbi, idegcsőzáródási rendellenességgel sújtott terhesség: nem
Korábbi, Down-kórral sújtott terhesség: nem
Inzulinfüggő cukorbetegség: nem
Anyai életkor (terminuskor): 38 év
Asszisztált terhesség: nem
Ikerterhesség: nem
Az eredményhez használt ultrahangvizsgálat dátuma: 2010. június 17.
Az ultrahangvizsgálatot végző szakember neve: Dr. Marton Péter
Ultrahangvizsgálat szempontja a terhességi kor megállapításához: CRL
Terhességi kor a vérvételkor:
11 hét 4 nap (utolsó mensesből számítva)
11 hét 6 nap (ultrahang/biometria alapján)
A vizsgálathoz használt terhességi kor: biometria alapján
Testsúly: 66.00 kg
Etnikai eredet: európai

A vizsgált markerek eredménye:
PAPP-A szint:
434.80
miu/L
0.66
MoM
Szabad ß-hCG szint:
31.10
Ng/ml
0.74
MoM
Tarkóredő vastagsága (NT):
2.00
mm
1.38
MoM

A szűrővizsgálat eredménye: negatív
Kockázat a Down-kór előfordulására: 1 : 590
Kozkázat a 18-as triszómia (Edwards-kór) előfordulására: 1 : 11 000

Kép
nlzs
 
 


Akkor, azt hiszem mától én is tartom magam ehhez az időmeghatározáshoz, Nyufó légyszi ha még lesz időd javísd a táblába a mai időmet 12+6-ra.
Bettike, ha tudod javítanád a vonalzómat, légyszí!
Köszi mindkettőtöknek!!!

Kép
nlzs
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?