Új privát üzeneted érkezett!

Viki, a sütőtököt többnyire párolva adják a babáknak... :D

Edit, Viki és a többi hozzátápis!

Nem megbántani akarok senkit! Illetve ha muszáj, akkor igen! Én felvállalom, hogy megmondom a véleményem. Nem sunnyogok, vigyorgok más pofájába és beszélem ki a háta mögött. Szóval ami a szívemen, az a számon. Osztom is a véleményt, mindenki azt ad a saját gyerekének, amit akar.
DE! Amikor olyanokról esik szó, mint a málna és a háztartási keksz egy 4hónapos babának, ott kinyílik a bicska a zsebemben. Ha most ezt szó nélkül hagynám (már nem azt hagynám, hogy ezt kapnak a babáitok, mert az a saját dolgotok!) akkor még 5-6 másik lány is adná, mert Ti adjátok. Nem tudva a kockázatokról. Tudom, hogy Viki nem azért adott málnás kaját, hogy pöttyös legyen Barbus és azt is tudom, hogy azt hitte, a mag miatt van az allergia és cseppet sem akart ártani a lányának.
Tudom, hogy Csanád brutális hízása mekkora nyomás. Volt nekem is ilyen gyerekem, 210-et tápolt 2hósan! Akkora volt, mint egy elefánt. még lány is volt! Mindenki basztatott!
3hósan 8kg, 1évesen 9,8kg volt. Én is majdnem bármit megtettem volna, hogy ne hízzon. 5hósan kezdtem barackot adni, aminek egy durva bélfertőzés lett az eredménye.

A háztartási keksz összetétele a következő:
búzaliszt, cukor, növényi olaj, glükóz (cukor) szirup, térfogatnövelő szerek, só, aromák, lisztkezelőszer.

Van benne egy darab hozzávaló, ami egy 5hós gyereknek kell? Azon kívül, hogy anyám is ezt tömte belém? Én csak el akarom mondani, hogy lehet adni mást! Kölest, kölespépet, RIZST és egyebeket, amikkel ugyanúgy elérhető a sűrítő hatás, nem hizlal.

Valóban tapló vagyok. Meg van köztünk néhány "rejtett tapló" aki hasonlóan vélekedik, de nem meri elmondani! Én merem. Akár ilyen stílusban! Én nem mondom, hogy engem mindenki szeret! Sőt! :D
Plusz írásban mindenki bátrabb. Élőben páran már tapasztalták, hogy nem hülyézek le senkit! :D
Ha valakit megbántottam, elnézést érte!
A legrosszabb fajtából vagyok, beszólok kíméletlenül, de ha nekem beszól valaki, hát megsértődöm! Ez van! Próbáltam változtatni, de nem megy! Vagy itt vagyok bunkón, vagy nem vagyok itt! Abba ugyan belebetegszem, de ez már mind1...

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo
 
 


nóri: Én nem igazán sértődtem meg a málnán, azt hittem az elég ha a védőnőtől megkérdezem. Most reménykedem benne, hogy nem okoztam bajt. Annyi félét ehet Barbus, majd kap mást. Én a sütőtököt eddig csak sütve hallottam, így belegondolva tényleg elég bizar lett volna a füstös ízű sütőtök.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Nem tudom mikor voltam utoljára, de azt igen, hogy nagyon lemaradtam. Még vissza se olvastam.

Koviki úgy megfertőzött a "hülye" Becojával, hogy már ott tartok, hogy van nálam egy Manduca, egy Beco és egy Magyarinda.. de Babbinkát még mindig nem próbáltam és hogy fogok így választani?? ÁÁÁÁ már nem tudom mit csináljak és talán a Gremese a legkényelmesebb, csak azt meg kötni kell... :roll:
Vendég
 

 
 

Funky, hordozó halmozó leszel? :lol: :lol: :lol: :lol:
zuzmooo
 
 


Funky, a bekót meg csatolni kell! :lol: :lol:

Valaki aki ért a szgépekhez: tele van a vinyóm és ebből 50GB a kép. Egyesével nem akarnám megnézni, hol van még a többi rengeteg adatmennyiség, van valami, ahol ki tudom nézni? Szóval ahol nem kell minden mappánál egyesével megkukkolni... Érthető vagyok???

Boriférj? Valaki Hm?

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo
 
 


Norc!
Talán tudok segíteni! Fel tudsz híni?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


ehh, kösz, de megtaláltam a régi vinyómat tükrözve. Szóval minden szar duplán volt meg egy ideig! :lol: Köszköszkösz!
Amúgy is kezdődik a mentalista és van egy adag somlóim, dehogy hívlak! :lol:

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo
 
 


nóri: Én total commanderben szoktam a space billentyűvel rákattintani a mappákra és utána ami nagy azt tovább bontom. De biztos van erre program. Talán keress a szoftverbázison rá.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Nekem olyan fura még ez a hozzátápi, mármint messzinek tűnik. Igaz, hogy Réka március eleji, és itt vannak januári babák is. Nem sokat tudok még róla, nekem Anyukám lesz a mankóm (azt írtam már, hogy ő védőnő), meg persze Ti. :) Amire emlékszem, hogy csak anyatejes babáknál 6 hónaposan, tápszer mellett 5 hónaposan kell elkezdeni. Lehet, hogy ez sem így van, már összezavarodtam, de én egyenlőre ezt fogom követni.

Más kérdés: Rékának kb. három hete csak híg széklete van, szinte tartalom nélkül. Mintha pisilné, szinte minden kakinál át kell öltöztetni, mert kifolyik. Már kapott 10 napig Normaflore-t, az elején kezdett jó lenne, aztán maradt híg. Azt mondta két gyerekorvos is, hogy nem kell vele foglalkozni, mert nem hasmenés, naponta egy-két széklete van. Valakinek volt már hasonló?

Ági

KépKép
agci
 
 


Huh, ez a hozzátáplálás téma szerintem minden topikban nagy vihart kavar. Én Míránál is szeretném kivárni a 6hót, ahogy anno Jázminnál tettem – na jó 5hó 3 hetes volt az első kóstolásnál. Aztán a sorrend nagyjából az lesz, amit Kakti feltett; valahol nekem is megvan a táblázat, amit követni fogok.
Persze mindenki úgy csinálja, ahogy érzi, de amiket Nóri írt azzal egyetértek.

Zsuzsa,
Anitáékról van valami híred?

Kattkat,
Sejtettem, hogy ez lesz a programod... Domót nagyon megviselte az oltás?

Monyo,
Igen febr. 1-jén született Míra. Nagyon igyekezett a kisasszony :lol:

Kép
Kép
szana80
 
 


Reni: én hallgattam a védőnőre. 3-szor. Hüpp-hüpp meg is lett az eredménye. Akkor megfogadtam, hogy énnekem többet ne ossza az észt. (no, én már csak ilyen vagyok) Ha jön jön, ha nem nem. Nem tétel. Szerintem érzi, tudja, hogy nem kommunikálok vele. Április közepén találkoztunk utoljára, akkor is azért, hogy aláírjam, hogy elmondta a védőoltások kötelezőjét. Azóta nem is beszéltünk. Viszont azért így a nagy dacomban marha egyedül érzem magam. Adjak e inni, vagy sem, mit hogyan adjak enni neki, mi van, ha nem kakil, mi van, ha nem hízik annyit ezernyi apró kérdés, amit jó lenne megtudakolni. Akinek a szavára adok, nos az ő babájuk anyatejes; így sok kérdésre nem tudnak válaszolni, mert nem kerültek ilyen helyzetbe. Megyek a saját fejem után illetve nézem Bulcsút.

Hozzátápi: szegény Kaktit egyszer már kiakasztottam az elméletemmel, de most közzéteszem:
A minket körülvevő világ tele van szellemmel (energiával kinek hogy tetszik), és az ember által keltett legnagyobb energiacsapda (khm szex) fogságba ejti a szellemet és testtel ajándékozzák meg. De csak azt a szellemet tudod befogadni amelyik téged és apját akarja szülőknek. Tehát a babák szelleme már a fogantatáskor pontosan tudja, hogy TI milyenek vagytok és Titeket választott. Tehát TI vagytok a tökéletes szülők számára. Akármit bénázol ő ezt előre tudta, DE ennek ellenére téged választott.
A lényeg: ha betartasz néhány alapszabályt, ami évszázadok alatt kikristályosodott (pl nem pörkölttel indítunk), jó pár szabályt fenntartással kezelsz és a babát figyelve alkalmazod (pl mikor kezded meg, hogyan vezeted be, mennyit adsz) akkor nem lehet helyrehozhatatlanul elrontani.
Mellesleg, ha nem jó, akkor úgyis kihányja, nem?

Zuzmoo: almából én laikus vagy 10 fajtát tudok felsorolni. (mellesleg 1800-as években 400 MAGYAR almafajtát tartottak nyilván. (és ezek csak a magyar almák…) Anyatej is ilyen olyan ízű, alma is ilyen olyan ízű.

Csajok: balf*sz vagyok:
Ezen a blogon nézzétek meg a Babies videofilm bemutatót. Sírósra röhögöm magam azóta is, a kecske beleiszik a gyerek fürdőjébe… http://www.businessmami.blogspot.com/
És itt van a filmről még néhány videó: http://www.kismamablog.hu/csalad/anyak- ... n-a-babies
Meg akarom nézniiiii!

Hozátápi2: khm, 6 hóig anyatej. Ok. De 6 hóig fehér port adjak a kölöknek, csak azért mert szikkadt kút az anyja??? A természetesség híve vagyok, nem hiszek a tömegnövelőben, ízfokozóban és társaiban. Tápolok, mert nincs más választásom. Utálom, minden egyes etetéssel szembesülök a saját kudarcommal. Többre tartom az élőt: friss alma, meggy. Sose jön el a barackszezon az idén!!! Már alig várom, hogy magam szedte friss élő anyagot adjak Életem virágának, ne egy döglött anyagot. Most tömöm bele a fehér port, 15 év múlva meg rettegek nehogy pár grammba beleszagoljon. (tudom, szar poén volt)

Edit! No para, mind írtam Csanád Téged választott anyjának, így tökéletesen csinálod! És – asszem mindenki nevében írhatom – szeretünk téged. Igen, ilyen zizzentnek, hevesnek és aktívnak. Részemről egy forró ölelés

Khm, természetesen nevelem: szal a gyerek azt fog enni amit az apja és az anyja. Ha minden hétvégén sütit sütsz cukorral és liszttel, akkor persze, hogy édesszájú lesz. Ha minden hétvégén elmentek gyümölcsöt szüretelni, akkor azt fogja enni. Olyanra tudod nevelni a babát, amilyenre nevelted magadat.

Basszus ma este dolgozni akartam: apa dolgozik, baba alszik, erre én itt töltöm az időt veletek. Uh, hosszú lesz még az este…

zarja
 
 


Na két oldalt csak visszaolvastam.

Azt hiszem Zarja utóbbi hozzászólásából pontosan látszik mennyire mások vagyunk mindnyájan..

Annyi mindent írnék most ezzel a hozzátáplálással kapcsolatban, hogy nem is tudom hol kezdjem. Talán inkább bele se megyek..

De azt hiszem nem érdemes senkinek sem megsértődni. Itt mindenki csak azért írja le a véleményét mert jót akar. Viszont abban is biztos vagyok, hogy senki nem csinál mindent tökéletesen.
Nem is lehet!!!!!!
Valaki üveges kaját ad, valaki háztartási kekszet, cukrozza a teát és van aki colát iszik és mekis kaját eszik szoptatás alatt. :roll: Sőt, még olyat is ismerek aki szoptat és antibiotikumot szed, (ok ez muszáj) de ezalatt még alkoholos sörrel nyeli le a cataflamot.. Mindenki hibázik valahol még akkor is ha a legjobbra törekszik.

Innen hoztam a hordozókat. Elég lazák, kauciót sem kértek és még a nevemet sem írták fel.. :)
http://hordozo.hu/hordozokendo/programo ... olcsonzese
Vendég
 


Lányok!

Múltkor emlegettem, hogy ha a gyerekorvos elküldi, közzéteszem, hogy milyen homeopátiás cuccokat érdemes otthon tartani - és melyik mire jó.
Nos, épp most kaptam meg, így feldobom a g-mailre a HASZNOSSÁGOK közé, egy word doksiban. Onnan szabadon letölthető!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Kakti: engem érdekelne ez a homeopátiás cucc de nincs elérhetőségem a gmailre, el tudnád küldeni, hogy tudok belépni?
ramiolgi
 
 


hozzátáplálás: én tegnap adtam először egy kis kanál krumplit a lánynak egy kevés anyatejjel meg ma is csak ennyit. szívesen pepecselek majd vele de biztos lesz olyan is, hogy üveges kaját fog kapni, ha esetleg nem tudom valamiért elkészíteni.
ramiolgi
 
 


Nah, most olvastam at a napi termest. Nem semmi, az biztos.

Azzal kezdenem, hogy kicsit banom, hogy megkerdeztem Edittol, hogy mennyi tapszert eszik Csanad, mert az erre adott valasz robbantotta a hozzataplalasi temat (kicsit ideje koran szerintem, mert a legtobb baba meg nem tart itt es a legtobb anyukat akkor fogja foglalkoztatni a tema, amikor mar az o gyerekuk is odaer).
Pedig en tenyleg csak a mennyisegre voltam kivancsi osszehasonlitaskeppen, mert talan Csanad all meretben a legkozelebb Erikhez a tapszeres babak kozul es ugye szerintem az en fiam viszonylag keveset eszik.

Azutan azzal folytatom, hogy en egyik konkret taborhoz sem tudok csatlakozni, mert en mindig onfeju kismalac voltam, ugyanakkor nem is tul bator, vagy vakmero. Ez annyit tesz, hogy minel tobb utasitast kapok (az igencsak eros magyar hozzataplalasi tablak altal pl), annal jobban felhaborodok es annal inkabb jarok utana a dolgoknak, majd alkotom meg a sajat listamat, sajat szabalyaimat. Igy kezdtem Kristofnak is. Mi az, amit SZERINTEM nem jo adni, mi az, ami SZERINTEM tulbonyolitas egy egeszseges babanal es mi az, ami SZERINTEM alap es boven belefer.
De ez csak az elgondolas volt, mert a legfontosabb, amit figyelembe vettem a sajat fiam volt, hogy az o nyala mire spriccel, mi az, amiert oda van meg vissza, mi az, amit nem hajlando meg sem kostolni (konyhamalac funkcioju is a gyerekem, szoval ez a halmaz ures maradt).
Igy alakulgatott hat nalunk a hozzataplalas es igen, roppant buszke vagyok magamra, mert SZERINTEM jol csinaltam. Mondana valaki az ellenkezojet, akkor lenne aztan haboru. :lol: :lol:
Szoval nalunk az lett a jo, hogy kb mindig en fozok, kiveve ha kimozdulunk, de az elejetol idonkent (kb heti egyszer) adtam uvegeset is, mert nem szerettem volna akkor radobbenni, hogy a fiam nem eszi meg az uveges kajat, csak az en foztomet, amikor mondjuk nekivagunk egy 24 oras autoutnak es en csak boltit tudok neki biztonsagosan vinni.
Ezert van az, hogy Kristof imadja kb az osszes gyumolcsot, zoldseget, amivel mar talalkozott, nem igazan igenyel csokit, nasinak max abbol kap, amit en sutok, illetve akkor kap bolti nasit, amikor valakitol ajandekba kap. Mert ha hoznak neki mondjuk dormi mackot, akkor eszem agaban sincs orrot huzgalni, hogy az en fiam azt nem kaphatja meg. Megkaphatja, nem gondolom, hogy ket hetente egyszeri alkalomtol baja lesz. Es mindenki boldog. O is, az ajandekozo is es en is.
Ezert van az is, hogy hala Istennek egy nagyon jo etvagyu, nem valogatos gyermekem van, aki meg a tyukszart is szivesen megenne, ha az anyja nem latna.
Ugyanakkor vagyok annyira gaz, hogy egy eves kor alatt o mar evett majkremet, virslit, felvagottat, rendszeresen kapott sajtot, turot, tejfolt is hasznaltam fozeskor, gyakran mar nem foztem neki kulon, hanem azt ette, amit mi, max erosebb izesites elott kivettem neki egy adagot.
Ugyanakkor meg voltam annyira szelsoseges, hogy eleg sokaig meg babakekszet sem voltam hajlando adni neki (nem a gluten miatt, azt en hamar bevezettem), hanem kepes voltam neki kukoricalisztbol kekszeket sutni ugy, hogy banannal edesitettem, hogy ne hasznaljak cukrot. Rajta kivul senki mas nem ette volna meg (nah jo, en igen),de o nagyon elvezte, hogy majd beleszakad, annyira kell ragni. :D
Nem adnek a gyerekemnek rendszeresen bolti dobozos gyumolcslevet (talan havonta egyszer kap szinten ajandekba), nem kap cukros teat, de nem is vagom at Feri torkat, ha megitatja egy enye szorppel nagy ritkan, mert a gyerek nyalcsorgatva nezi, ahogy az apja azt issza. Jah, es nem mostam ki a szajat, amikor anyaeknal egy ovatlan pillanatban meghuzta a vendegunk soret. Inkabb vicces volt es meg buszke is voltam ra, hogy milyen elelmes.

Tisztaban vagyok azzal, hogy ezeket olvasva van, aki tulzasnak tart egy-ket dolgot, de en meg ezt vallalom.

A gyerek etetese egy ilyen tema, talan ez osztja legjobban az anyukakat. Merthogy mingen nezopont kerdese. Nagyon erdekes volt szamomra az, hogy Kristof het honapos koraban mar egyedul tudott enni (katonakat, kezzel, de egyedul, nem pepesitettem, max apritottam, mert nem szerette a pepes kajakat, sok foga volt es mar szepen ragott), akkor paran ossze-vissza oromkodtek az ismeroseim kozul, de kaptam olyan velemenyt is, hogy azert hagyom egyedul enni a gyermekemet, mert lusta diszno vagyok es nekem kenyelmesebb elebaszni a kaja "oszt egye fijam", mint megetetni a gyereket. Ha ugy nezzuk meg igaz is, mert ez tenyleg kenyelmesebb volt, en meg tenyleg lusta diszno (is) tudok lenni, de speciel ezt nem ezert csinaltam, hanem azert, mert Kristof sokkal boldogabb volt, hogy o eszik egyedul. Azota sem igazan dijazza, ha etetem (mazgasabb kajakkal szoktam), de en meg tok buszke vagyok ra, hogy ilyen ugyes.

Termeszetesen ha valaki tud valamilyen fontos infot az egyes dolgok arto hatasarol, akkor irja le. Akit nem erdekel ugy is csak legyinteni fog (mint ahogy en legyintgeteg a bananos idokorlatozasra), aki fogenyony ra, annak meg jol johet.

Edit!
Tenyleg ne tunj el emiatt. Van, aki elmondta a velemenyet a modszerrol, ami alkalmazol, vannak sokan, akik nem mondtak el, mert nincs is, vannak, akiknek van, de nem mondtak el, mert senkinek semmi koze ahhoz, hogy te Csanadot hogyan eteted. Te vagy az anyja, te latod, hogy mi jo neki. Ugyanugy, ahogy Ildi latja, hogy mi jo Leninek, Nori latja, hogy mi jo Noncsinak, en latom, hogy mi jo Eriknek. Ha nekik az jo, akkor csinaljak ugy, ha nekem ez jo, akkor en csinalom igy. Nem fogom Nori kezebol kirangatni Noncsit es megtomni darabos mangoval augusztus vegen, meg gondolom o sem akarja majd lenyulni tolem Eriket es megvonni tole a bananat szeptemberben, amihez mar hozza lesz szokva a fiam. :lol: :lol:
Ha valamivel nem ertesz egyet, akkor
1. ugord at es ne is foglalkozz vele, legyints egyet kepzeletben
2. ird le, hogy nem ertesz vele egyet es miert nem, SZERINTED.
Legalabbis en igy csinalom es eddig meg asszem csak egyszer sikerult megemelni a vernyomasomat vmelyik forumtarsunknak. :lol: :lol:
Vendég
 


Tökéletesen egyetértek Beával!!!! Ezért írtam én is, hogy szerintem mindenki hallgasson az ösztöneire. És pont!
Edit! Ezért meg ne próbálj eltűnni közülünk, mert téged is megfenyegetlek, mint valamelyik nap Esztert! :wink: :lol:

Na joccakát!

bellerreni
Eger
 
 


Eszter, érdekes amit írsz. Emberem hús és süti és süti és hús. Amikor rámjön, akkor rengeteget sütök, de Beni nagyon sokáig oda se szagolt a sütiknek. Néhány éve eszi csak meg. :wink:

Tényleg, valakinek van ötlete nagy gyerek pattanásos bőrproblémájára, ami tej vagy csoki fogyasztásakor romlik? Egyszer majd a szívem szakadt meg amikor azt mondta: "anya, tudod milyen jó lenne nekem is gondolkodás nélkül tejet inni és csokit enni?". Ráadásul sajnos imádja/imádná a tejet...

Bea, enyémgyerek evett is tyúxart anno. :lol:

Nóri, Start menü, keresés, képet vagy zenét.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs
 
 


Na, lehet rágni a gittet hozzátápiról :lol: . Nekem van egy többé kevésbé normál testalakatú nagyfiam. Egy gizda második fiam (Michlen-baba volt félévesen, most meg egy ruhafogas) és egy túlsúlyos lányom. (Levi simán nagy egyenlőre.) Az egyik nem eszik húst, a másik odáig van érte. Van édesség és cukor mániásom. :?:. Alma fan, halutáló stb. És minden gyerekemet ugyanúgy etettem. Nem ezen fog múlni :D . És ebben a topikban senki nem fogja elrontani, mert foglalkoztok a témával és ésszel csináljátok.
Én csak átsuhantam jópár oldalon, mint könnyű ( :lol: :lol: :lol: ) tavaszi szellő, mert ez a téma nem zaklat fel. Take it easy. Annyit nem ér, hogy valakit megint elveszítsünk. És EDIT-nek nagyobb szüksége van a támogatásunkra, mint bárkinek közülünk. Minden téren. Tehát tessék nem ledorongolni senkit, hanem szépen úgy kezdeni: "én azt olvastam" "én úgy tudom". Még a forgószél Norcogónak is :D . Még akkor is, ha jól tudja :wink: (és általában jól tudja). Még a felnőtt táplálkozás is baromi bonyolult, mert az egyik erre esküszik, a másik meg arra. A harmadik meg megeszi, ami finom :D . Lehet egy hosszú életen át éhezni és görcsölni és lehet egy rövidebb (?) életen át élvezkedni. Egyéni ízlés dolga.
pammut
 
 


Jó estét!

Én lelkesen olvasom mindenki hozzátápos irományát és raktározom magamban az infokat.
Már körvonalazódik, hogy én hogy szeretném, de ha majd itt lesz az idő, úgyis beleásom magam a témába, és utána nézek mindennek, mit lehet, mit nem, mikortól. Az biztos, hogy az allergizáló dolgok adásában szigorú leszek! Nekem nagyon korrekt, felkészült és alapos védőnőt dobott a gép. Őt is meg fogom hallgatni ez ügyben.
Az alter megoldások is érdekelnek (Zuzmooo, én linkeltem be a múltkor a BLW-s mamai oldalt), de nem csak a hozzátápoltatásban, hanem egyéb területen is(szobatisztaságra nevelés pl).

Kis Levente!
Gyógyulj meg hamar!!!
Sokat jársz a fejemben és mindig összeszorul a szívem, hogy már megint kórházban vagy, nem beszélve az újabb beriasztásról...:cry:
Anita++++++++++++++++++++++++++++

Zuzmooo!
Azzal háláld meg, hogy majd lefotózod Bendét az új szerzeményben! :wink: és persze meg is mutatod

Szana!
Köszi az érdeklődést!
Domó elég nyűgi volt ma, vagyis hullámzott a kedélyállapota.
37,6 (-0,5) volt a legmagasabb hője, de csak Viburcolt adtam neki. Hőmérséklete nem változott tőle, de nem volt olyan nyugtalan.
Végre alszik, ráadásul hanyatt. A végén még megszereti. Én csak azért nem csipázom, mert így könnyebben lerugdalja a takarást.

Még szerencse, hogy tegnap kimostam, mert ma egész nap rozsdás "csőlé" folyt a csapokból. :evil:

Zsizell!
Én csak bevizionálni szoktam időnként, hogy ilyesmi történik és még úgy is nagyon para.
Elhiszem, hogy megijedtél.
Nem vagy szaranya!

Kattkat

Kép
kattkat
 
 


Kakti,
Kép

Boldog Szulinapot

Kép

Kép
editmk
 
 


Először is nagyon köszönöm mindenkinek a köszöntést! Nagyon aranyosak vagytok, igazán jó barátnők! Köszi!!!!!!!!!!!!

Még a talin ígértem, hogy megmutatom, hol keressétek a babacsomagos kupont. Ebben: http://www.felicitas.hu/hu/index.php?pa ... tanacsado/

Hozzátáplálás: nekem a legfontosabb elvem, hogy akkor kezdem, ha Emő már tud ülni!!!!!!!!!!!!!!!! Bori csak 9 hónaposan ült, 6 hósan kezdtem a hozzátápit, addig kész kínszenvedés volt a dolog. Ezt még egyszer nem kérem. Tej van, hízás van, s bár nagyon érdeklődne az ételek iránt, várnia kell. :roll:

Dalika, Zsizell, válasz ment.

Védőnőkről nekem sok jó tapasztalatom nincs... :( Megkérdezem azért erről-arról, de nem az ő válasza lesz a mérvadó.

Jaj, sok minden lenne még, amit írnék, de lefordulok mindjárt a székről. Emőke nyugtalan, valszeg fogzik ő is,nem hagy aludni, mert gyakorta nyösszen, felsír, sokat van rajtam, szopizik, kézben van. Hülye idő nem segít a dolgon. Bori délelőttönként oviban, szar időben is visszük, hogy ne itthon nyűgöljön. Próbálom újra nagyon szeretni őt, elviselni a hülyeségeit, de fáradtságom miatt ez nem mindig megy. Aztán jön a lelkiismeret-furdalás.

Na, Emő felsírt. megyek. Jó éjt!
ktc
 
 


Jó reggelt!

Kakti! Boldogságos születésnapot! Legyen nagyon szép napod! :wink:

Na mizu csajok! Sehun senki? Tegnap mindenki "beppukkadt" vagy még mindenki lustizik? :lol:

Az én családom még alszik! Az embőc is :lol: Én a reggel 6 órás szopi óta nem feküdtem vissza, mert ha visszafekszem olyan vagyok, mint akit agyonvertek :shock: Gyönyörűen süt a napocska. Vééééégre. De azért remélem nem lesz egyből 40 fok, mint a múltkor...

Kokonya Móni! Merre vagy? Segíts homeóban légyszike. Fogzásra te esetleg nem tudsz valami okosságot a Chamomillán kívül? Na persze nem csak ezért gyere :roll: hanem amúgyis tessék visszatérni közénk. Jah és amúgy senki másnak nem hiányzik mondjuk Lara? Annyira nagyon régen írt.

Szép napot mindenkinek.

bellerreni
Eger
 
 


Eszter! én is látni akarom ezt a filmet!!!!! :lol:

Kép
Kép
ronci
 
 


Sziasztok!

Hozzátápi ügyben,én mind kezdő anyuka,csak infokat gyűjtök.Szép lassan körvonalazódik,mit szeretnék,de ez nagyban függ a gyerkőctől is.Mindenki mást mond,mindenki másképp csinálja,mindenkinek más a gyereke,mindenkinek más válik be,más elvei vannak stb.Úgyhogy én még gyűjtögetek,tapasztalat csak ezután jön.Azért köszönöm mindenkinek,aki leírta a tapasztalatait,sok hasznos tanácsot kapunk,mint első babás anycik. :)

Lilypie Pregnancy tickers
erika87
 
 


Anitáékról annyi hírem van most, hogy tegnap végre szabadult fel VIP szoba, így nem csak egy széken kell Anitának nyomorogni és van külön fürdőjük is. Rossz hír, hogy a kisebbik lánya, Szandika is hasonló tüneteket mutat, mint Levi :(
zuzmooo
 
 


Hahó!

Eszter, ez a babás film nagyon édi lehet, én is, én is! - letöltetem a Zapával, abban jó.

Kakti, tápis kérdésre már egy csomó választ kaptál, én csak annyit teszek hozzá, hogy nálunk Humana volt először, amitől rettenetesen fájt a hasa, és így a tejérzékenyeknek való Milupa Peptit kapja, mondjuk nem tejérzékeny vszeg, de így fel lehet írni marha olcsón, az én doktornőm meg nagyon rendi, és ilyen kóddal írja fel, kb 250 ft egy doboz, azért nem mindegy.
Ezzel a Milupa Pepti 1-gye max az lehet a baja más babának, hogy nem vmi finom, kicsit keserűnek érezhetik, de az én Berkóm nagy örömmel falja. A Bebát sokan dícsérik, mi nem próbáltuk.

Kaktinak sok boldog grillázsos-tejszínhabos szülinapot!!

Bubus felébredt az éjszaka, kicsit meglázasodott az oltástó, kapott kúpot és visszaaltattam, most látszólag semmi baja, kicsit bágyadt, de boldogan gagyarászik. Én viszont naon sz*rul aludtam most is, állandóan fent voltam, kissé tökkelütöttnek érzem magam.

Végre itt is süt a nap, mehetünk végre sétikálni, alig volt levegőn ez a gyerek ezekben az esős napokban, rohadt lusta az anyja :)

Aki már menstruál: Edit, talán Te mesélted, hogy elég durván jött meg. Hát, most nekem is, ill. a hasam fáj, ami régen max 1 napig tartott, most már a negyedik nap van, és még mindig hasogat, nem király :(

boruska
 
 


bea: Teljesen egyetértek, én is a te etetési elveiddel, igazad van. Csak lazán.

csuppancs: Nagynak esetleg szójatej?

reni: Én még lustiztam, bár Barbus 4:30-kor kelt. Orrát csak 7 után szívtam a porszívóval, hagytam aludni a szomszédokat. Az úti meg nem volt a leghatékonyabb. Larát én is emlegettem valamelyik nap. Írni kéne neki privit hogy hiányzik.

kakti: Boldog szülinapot.

stephie: Kitartás. Mi jöhet még? :(
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Jaj, szegény Anita és gyerkőcök! Belefoglalom őket egy fohászba, hátha eljut odáig...

boruska
 
 


boruska: Mensim nekem is durva volt mennyiségre, de nekem elég hamar elmúlt szerencsére.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Bori!
Az elso mensi lehet kemenyebb, eltero a szokasostol, de siman visszaallhat a szervezeted a regire.
Nekem is erosebb volt a mensim most a 2. szules utan, illetve fajt a pocakom is az elso harom napban, pedig alapban nekem 3 napig tarto enyhe mensim van nulla fajdalommal. De meg mindig jobb volt ez, mint a Kristof szuletese utani elso: az tobb, mint egy hetig tartott es az elso negy napban felkelni alig birtam, nagyon durvan gorcsoltem, eros volt a verzes es gyenge voltam, mint a golyafos, fajt az osszes izmom, izuletem. De az azt koveto mar a regi volt. Utana meg mar nem volt, mert terhes voltam. :lol:
Vendég
 


Isten eltessen teged DRAGA KAKTINK meg jo sokszor! :D
Vendég
 


Kakti! Boldogságos szülinapot! :D

Kép

Kép
koviki
 
 


Bea, jelöltelek wiwen, nem akarsz visszajelölni? ;)

Kép


Ági
agic83
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a koránkelőknek a köszöntéseket! :)

Vicky: szerintem ha szívni kell Barbus orrát, szarjál magasról a szomszédokra! A gyerek fontosabb! Majd visszaalszanak, ha esetleg felébrednek rá! :) Egyébként meg nyaljanak nyulat, ha ilyenért beszólnak! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Kakti Boldog születésnapot kivánok!

Reni! Itt van olcsó pelus! Vagyis hát viszonylag olcsó... :
http://www.tesz-vesz.hu/item1078912503_ ... _midi.html

Molmar! ha megérkezik hozzám a mei tai akkor jövőhéten neked küldöm, ugye? a címedet küldd már el, ha nincs benne a tábliban! Megmondom öszintén, még nem néztem meg! :oops:

Kép
Kép
ronci
 
 


Boldog születésnapot Kakti!

Lilypie Pregnancy tickers
erika87
 
 


Viki! Kaktinak igaza van. Szerintem is szarj a szomszédokra. Én is szarni szoktam és még 1x sem szóltak. És ha szólnának még én baszarintanám le őket az tuti, hogy mit képzelnek...A gyerek a legfontosabb! :wink:

Ronci! Köszönöm szépen a tippet. Mi ezt használtuk születése óta, de a 3-asnak nem gumis a dereka és sokminden kifolyt belőle aminek nem kellett volna, úgyhogy áttértünk az active baby-re annak gumis a dereka. Mindenféle kuponokat meg kedvezményeket felhasználva bevásároltunk belőle úgyhogy most van itthon 210 db 3-as, meg 1 csomag (azt hiszem 54 db-os) 4-es. Egy darabig nem kell pelus :lol: Egyébként a Tesco-ban a Sleep&Play 2000 Ft és nincs szállítási díj :roll: , úgyhogy nem sokkal drágább ott sem, de azért köszike mégegyszer.

Tízórai: Banánturmix (jó sok mézzel :roll: ) babapiskótával :lol: Ettől hízok én :P

bellerreni
Eger
 
 


Reni, én még csak most fogok reggelizni ;) Nutellás kenyér kakaóval :P

Kép


Ági
agic83
 
 


Ja orrszívás:én éjjel 3-4-kor is szívom neki,ha épp akkor kell bármikor!A szomszédoknak sorry! :oops:

Lilypie Pregnancy tickers
erika87
 
 


Köszi Reni! az ötletet!!
Én málnaturmixot csinálok minnyá!!! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Anita írt: "Szandinak tegnap este már láza volt, holnap néz rá a doki. Levinek kivették a fejéből a branült mert begyulladt, most a kezében van. Ma vettek vért, megnézik az enzimeit és hogy nincs-e kiszáradva a sok hányástól. A hangulata kicsit jobb, mióta VIPbe vagyunk. Nincs is olyan hideg és csak akkor zargatnak, ha muszáj"

:( :( :(
zuzmooo
 
 


Sziasztok!

Kakti! BOLDOGSÁGOS SZÜLINAPOT!!!

Köszönöm szépen a hozzászólásokat. Így, hogy aludtam rá egyet, már nem látom olyan szörnyűségesen a dolgot, mert ugye nem lett semmi baj.
Vártam, hogy majd Nóri jól megaszondja nekem a frankót, de nem mondta :D

Hozzátápi: én beszari vagyok, határozatlan, meginogó, szóval annyifélét hallottam, és a dokim és a védőnőm is mást mond, és ti is annyifélék vagytok. Teljesen összezavarodtam. Csak azt tudom, hogy mit nem akarok, a többi bizonytalan. Nem akarok kekszet, édességet, szalonnát, meg ilyesmit. Én inkább az alma vagy barack, zöldség vagy gyümölcs kezdés, 4vagy 5 hónap, ilyeneken vagyok leragadva. De ezen a hónap kérdésen addig leszek szerintem leragadva míg a végén 6 hónap lesz belőle :D

Viki: szomszédok mondjanak le. Nekünk Athomer márkájú izotóniás tengervíz van. Mióta azt fújom úgy 2-3 naponta az orrába, azóta olyan szépen veszi a levegőt, és fikusz sincs.

Már megint nem alszik Mikkamakka éjjel rendesen. A múltkor már megörültem egy hétig aludt kb. Azt hittem a Chamomilla hatása, de ezek szerint csak véletlen egybeesés volt. Nem látok összefüggést. Minden ugyanúgy történik az esti rutinban, a napokban, és mégis egy-másfél hétig végig alussza az éjszakát, aztán másfél hétig megint nem, és 2kor kel mindig. Én ezt már nem értem. :shock:

Kép
zsizell
 
 


Nagyon Boldog Szülinapot kívánok Kakti!

Mi ma megyünk a három hónapos oltásra (a két hós után hat héttel adja a doktornő a három hósat). Ma még fülhőmérőt kell vennünk, mert a keresztlányom eltörte hétfőn.
Kattkat, azt hiszem mi egy rendelőbe járunk, ha Ti is az Izabella utcába, csak mert írtad, hogy a VI. kerületben laktok. :)

Ági

KépKép
agci
 
 


Szegény Levike! Most, hogy tegnap láttam Samukát elkeseredetten sírni a "baleset" után... Hát elképzeltem a kis Levikét... :( Sok pozitív energia megy!!! Szandinak is!

Kép
zsizell
 
 


Anita, kitartáááás! Levi meg egy kis hős, hogy ennyi mindent kibír! Csak vége lesz most már ennek a rossz szériának... Imádkozom értetek :oops:

Kép


Ági
agic83
 
 


Kakti, nagyon boldog születésnapot!


Szegény Anitáék! Nagyon rájuk jár a rúd. Jobbulást mindkét gyerkőcnek!

Larát folyamatosan hiányolják/hiányolták többen is mióta eltűnt. :roll:
És Csipike is régen írt például.

Viki, szójatejre még nem gondoltam, de majd megkérdezem tőle kipróbálná-e. Köszi az ötletet. Igazából jó lenne rájönni hogy mi van a tejben és csokiban közös amit nem bír, hova kell az ilyennel menni?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs
 
 


homeo-tudorok!
Mennyi ideig állhat a bogyó ha már feloldottam vízben? Ugyanis mikor szükség lenne rá egy örökkévalóságnak tűnik mire feloldódik az 5 bogyesz.
zuzmooo
 
 


Zuzmooo:
én bevezettem egy új szokást:
pici, asszem 20 vagy 25 milis vecskendőbe beledobálom a bogyókat, felszívok rá 10-15 mili meleg vizet és hagyom állni. Szerintem egy órát kibír. A feloldott cucc tuti nem párolog ki belőle. Így viszont (hogy zárt térben van), nem megy bele semmi szennyeződés.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Lányok!

Főleg Vicky!
Ez csúúúcs! Most kaptam:
http://www.webkresz.hu/mozgo/mozgo.php
(bocs, ha vki már ismerte)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?