Mi annó amikor bejelentkeztünk a SOTE-ra nem kértek, nem végeztek el nálam ilyen vizsgálatot.
Pajzsmirigy vizsgálatom volt, vérvétel vizsgálat alapján megnézték, az jó volt!
IR vizsgálatot nem végeztek és őszintén szólva én nem is nagyon tudtam, hogy ilyen van és hogy ez mennyire fontos. Aztán a netet böngészve kíváncsiságból és mert egyes tünetek elolvasásakor magamra ismertem, elhatároztam, hogy elmegyek megnézetem magamat.
Elhatározni, könnyen határoztam el magamat, de sok időbe telt mire eljutottam odáig, hogy el is mennyek. Igazság szerint egy kicsit vacilláltam, mert azt olvastam, hogy a magas inzulin érték befolyásolhatja a baba megtapadását, így átfutott az agyamon, hogy hogyha a klinika ezt az inzulin vizsgálatot is elakarja majd végeztetni, akkor majd valamikor elvégezteti, de ha most elmegyek rá akkor megkerülöm őket és azt nem akartam. Így vártam, hogy elküldenek-e erre a vizsgálatra vagy sem. Mivel nem küldtek el, elmentem és még jó, hogy elmentem, mert kiderült, hogy az éhgyomi értékem 125.10 volt.
Diétázni, tornázni, gyógyszert szedni kezdtem el ezerrel, szerencsére 3 hónap múlva az értéket letudtam vinni 65.78-ra majd mivel ez még nem volt elég, a doki más gyógyszer adagot írt fel + még folytatnom kellett a diétát és a mozgást is. Legközelebb amikor visszamentünk az értékem 62.4-re lement és akkor a Sote-n, a prof. kérésére tudtam már kérni a belgyógyász orvosomtól egy igazolást, hogy a lombikprogramban való részvételt engedélyezi. Amíg nem szereztem meg az igazolást, addig nem kezdődhetett el a program
Én egyébként szoba bicikliztem meg tornáztam.
Neked mennyi az inzulin értéked?