Új privát üzeneted érkezett!

A hússal még hadilábon állok, nem tudom mikor legyen előszőr, és abból nem akarok adni bébiételt, hanem inkább a húslevesből, vagy ilyesmi, ha azt lehet már akkor kezdeném,
pont tegnap ettem fagyasztott rántott húst mert most elég sz@r koszton vagyunk, amig nem találjuk ki hogy legyen a főzés, és pont az jutott eszembe, hogy kb ennyi köze lehet a bébikajának a húshoz mint annak a préselt fűrészpornak a rántott szelethez :shock:

és mostmár ha elfogy a bébikaja (zöldség, gyümölcs) azt sem veszek többet, itt a piac mellettünk, mindent be tudok szerezni, csak keresni kellene egy jó kofát és mindig tőle vásárolni, hogy tudjam mit veszek meg

Anyum már régóta mondogatja, hogy mi már ilyenkor ezt meg ezt ettünk, még májat is emlegeti, de azt még később lehet nem ?
Alig bírom visszafogni,
na mostmár nem kell hallgatnom

Móni
KépKép
reunion
 
 


Rana: nekem a védőnő inkább a csirke- és pulykacombot javasolta. Ennek ellenére ha én készitem, akkor mellet adok nekik. Nálunk az Univer almaszósz csirkehússal most nagyon megy, de a sütőtök pulykával is. A mennyiség, mármint a teljes adag husi, az kb. 1 evőkanálnyi, én is kevesebbel kezdtem....Nyulasz ezeket a dolgokat olyan jól tudja!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Hús: kb. fél éves kortól mehet, a máj később, de azt eleinte nem is nagyon szeretik.
Én is csirkét főztem nekik. RANA: a comb kevésbé nyírja ki a turmixot. 8)

Reunion!
Én is főztem nekik, két turmix ment tönkre a kotyvasztásban, de megérte.
Anyukád: az ő idejükben erőteljesen másképp mentek a dolgok... Csináld úgy, ahogy te helyesnek érzed, te vagy az anyjuk.

Óriási vihar volt itt is, Baluért a párom ment, elmaradt a délutáni sétánk.
ma meg a délelőttit hagyjuk ki, már megint fél 5kor keltünk, nyűgösek...
vovanda
 
 

 
 

Vanda: fél 5? Irigykedem! Először párom kelt Alexához fél 2-kor, aztán én 4-től folyamatosan és 5-kor fogtam a gyereket, az orrszívót, orrcseppet, mindenkire rácsuktam az ajtót és szívtam, aztán vittem magam mellé tudván itt alvás már nem lesz. Mindjárt leborulok a székről.

Alexa nagyon taknyos, vízszerű és egyfolytában folyik, szörcsög, truttyog. Ezen kívűl semmi baja, továbbra is hét ördög üzemmódban működik és kiröhög, ha valamiért rászólok, csak nagyon rág. Én még mindíg a fogzásra gondolok, de már lassan 1 hete taknyol. Ja, és egy kérdés! Meddíg tart az az állapot, hogy rámászik a Hanga hátára és nekiáll tépni, vagy csak egyszerűen lenyomja a fejét és dumál vigyorog ezerrel. Persze mindezt úgy, hogy teljesen a hátán héderel. Szegény Hangát már úgy sajnálom, de olyan kis tehetetlen ilyenkor. Nem győzöm Alexát leszedni róla.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok!

Törpikém,ez nem hangzik jól :( Gyógypuszikat küldöm,és remélem nem kapja el Emma!

Timi,nektek is gyógypuszik mennek!

Én a húst úgy adtam,hogy megfőztem nekik csirkemellet,és szilikonos jégkockatartóba fagyasztottam le,abból 1-1 megy nekik.
Amikor megfagyott,kiszedem hűtőzacsiba,és megy a következő adag a jégkockatartóba.

Jó dolog húslevesből adni,de azt ugye nem csinál mindennap az ember.A csirkemájat szoktuk levesből adni,azt heti egyszer lehet adni,de tényleg nem rajonganak érte.
Vendég
 


Timi!
Orrfolyás lehet fogzás miatt meggyengült immunrendszer miatt. Éjszakára próbálj meg neki Fenistil/Cetirizin/Zyrtec cseppet adni. Alapból allergiára való szerek, de ilyen vizes takonynál nekünk mindig felírja doki néni. Éjszakára kapnak belőle, csökkenti a váladékképződést, kap levegőt a gyerek, és nyugodtabban alszik.
Egymás gyepálása: naaagyon sokáig. :D
vovanda
 
 


Borsó:
én először héj nélkül adtam: jól megfőztem és után szemenként kinyomta a belsejét a héjból ~ á, csak 1 óra volt és persze nem ették meg, azóta csak bébi ételből kapnak borsót...

t-pk
 
 


Vanda, Fenistiles tipp jól hangzik, remélem nem lesz rá gyakran szükség.

Timi, gyepálás mai napig megy, nagyon gyilkos módon néha. Nálunk Emma volt az elnyomott, sajnos én sem tudtam nem beleszólni, az eredmény, ha csak egy újjal hozzáér Míra, már ordít teli torokból, sokszor könnyezve :shock: Tudja, hogy azonnal rohan anya reagálni. :? Míra leszúrva a csapásért, Emma a nebáncsvirágságért :roll:

Zsófi, én kezdetektől héjastul adtam a borsót, enyém is zsenge, hazai volt. Aztán Emma pocibántalmai miatt megpároltam, megturixoltam, utána sűrű lyuku szűrőn átpaszíroztam. Talán egy fokkal gyorsabb, mint szemenként pucolni :wink:

T-pk, az a pucolás gyilkos lehetett :? :wink:

Husi-porciózás, ahogy Nyuszi írta, jégkockatartóba, vasárnapi levessel pürésítve, extra finom íze van úgy. De vonatkozhat ez a krumplira és a répára is. Habár én már 3-4 16-18grammos kockákat adok nekik. Darabosan még mindig nem eszik azt. (Csak a szülinapjukkor grillezve :roll: Az meg évente csak egyszer van :lol: )

Mírának este két kúp vitte csak le a lázát, de aztán átaludta az éjjelt, fél ötkor anya víz-erőszakára ébredt (féltem, hogy kiszárad), ekkor evett is, majd aludt tovább fél 8-ig. Persze Emmának is kelni kellett Mírával hajnalban, ő apával a vendégszobában aludt vissza. Lassan teljesen elvadul a gyerek tőlem :(

Timi, Vanda, sajnálom az éjszakát - hajnalt. Kiborító tud lenni, én már csak tudom.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Ja, és a máj. Nekem répával, krumplival nagyon bejött. Mármint a lányoknak :roll: Nem is próbáltam mással. A heti egy így épp megvolt.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Én még nem adtam nekik se sajtot és túrót, se t.sárgáját...
Joghurtot és kefirt próbáltam, de nem aratott túl nagy sikert.
Ugye nem gond?
Sajtból milyet adtok nekik?

t-pk
 
 


Zsófi: én nem hámoztam a borsót. elsőre bébiételt kaptak, aztán már én főztem és turmixoltam jó alaposan.

Mennyi húst kell, hogy egyenek a babák mondjuk heti lebontásban? Én azért elég ritkásan adok húst, nem mondhatni, hogy rendszer van benne.

Ma cseresznyelevest ettünk mi nagyok és a lányok megkóstolták a levét, mert akkorákat nyeltek, hogy nem bírtam nem adni. Hát utána nem akaródzott a saját kajájukat enni.

Törpi: jobbulást Mírának. Doki mit mondott?

Én holnap leviszem őket a védőnőhöz mérésre, mert Alexára egyre nagyobb a pelenka, bár még mindíg nem úgy néz ki, mint aki éhezik és jó az étvágya is mostanában.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Szizzsófi: Univer- zsenge zöldborsó főzelék névre hallgat. Szerintem finom és a gyártó szerint bió, de ezt manapság mindenre ráírják. Mint tudjuk az a bió, amit a gazda éjjel permetez. :wink:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Törpikém,
itt vagyok! Nyaralni voltunk a gyerekekkel a Dunánál, szüleim nyaralójában, míg szegény Apa idehaza megszakadt....
Egyszerűen imádták a kölkök: hintáztak, homokoztak, pancsoltak a kertben, másztak mindenhol: fűben, betonon, kövön, tök mindegy volt... néha pelus helyett csak bugyiban :-)
Ott az éjszakáink egészen jók voltak, és képzeld:
egyedül alszunk el, már vagy 5-6. napja minden alvásnál leteszem őket: egy nyekk nélkül úgy maradnak és alszanak!!!! Remélem nem kiabálom el és ez már így is marad! Biztos, hogy a jó alvás összefügg a mozgással: enyémek is piszokul ki vannak mostanság: ma du. pl. 2,5 órát aludtak, ilyen még sosem volt és estére is teljesen kész volt mindkettő...

Kaja téma:
enyémek már nagyon sokféle felnőtt kaját is kapnak, a minap pl. megettek 1 egész rántott csirkecombot, persze bőr és bunda nélkül, olíva olajban sütve. De mi már nagyok vagyunk, mi már csaknem mindent ehetünk és nincs is gondunk a darabossal.

Most csak ennyire futotta, de üdv mindenkinek!

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Törpi!
Ha nagyon lázas a gyerek, különböző hatóanyagú lázcsillapítót nyomhatsz neki egyszerre. nálunk Nurofen+Germicid kombó jár olyankor. Eltérő hatóanyagút adhatsz akár egyszerre is, ugynolyan hatóanyagút 5 óra különbséggel.

Bocsánat, a többire nincs erőm reagálni, alig látok ki a fejemből, Réka 1-3ig cirkuszolt. Persze minden ügyeskedésünk ellenére felverte Danit is, úgyhogy 3 után a két ágy között csöveztem a földön. kényelmes volt. 8)
vovanda
 
 


Hali!

Törpikém,gyógyuljatok!

Szizzsófi,én is úgy adtam a borsót,hogy megfőztem,és szűrőn átpaszíroztam...pepecs munka,és nem sok fogyott belőle.De most kaptunk rokontól,valószínű majd megpróbálom újra...ha valamelyik nap nem jövök,akkor borsót paszírozok éppen :lol:

Lpemóni,de jó,nyaralás is,alvás is :D Ügyesek vagytok!

Vanda,szegénykém...és mi volt Rékával? :roll:

Mondjuk mi se sokat aludtunk,éjfél körül feküdtünk volna le,akkor nyitjuk ki az ajtajukat,na Noémi egyből elkezdett fészkelődni,végül felült az ágyban...gondoltam akkor most megetetem,még mindigjobb,mintha épp elalszom,és úgy ver fel.Megevett 180 tápot,és visszatettem aludni.Elég sokáig dünnyögött magában,olyan édes,hangot ad ilyenkor az ujjszopizáshoz,ajdajdajdajdajdajdaj,vagy valami hasonlót :lol: Aztán 4.30-ig bírta.Sírva ébredt,ez elég ritka.Még egy órát húztam a dolgot,peluscsere,játék,aztán kaptak kaját,és 7-kor elájultak.Persze én meg a alig 4 óra alvásommal iszom a kávékat egymás után.
Vendég
 


jó reggelt!
Hjajj nem tudom mi van ma, fél kettő óta fenn vagyok, fél hétig bírtam a forgolódást, azóta itt kókadozok, zöld teát iszok kávéval

Kislányok még húzzák a lóbőrt, kajájuk már 4X kihült
10-kor meg jön az új védőnő
gondolom kíváncsi hogy lakunk, hát biztos beleköt majd pár dologba, mert hiányos a berendezés

Fenistilt mi is kaptunk a náthánál dokinénitől, néztem is miért kell nekik

Móni
KépKép
reunion
 
 


[quote="nyulasz"]u írta:nyulaszjjszopizáshoz,ajdajdajdajdajdajdaj,vagy valami hasonlót :lol:

nálunk is ilyesmit csinál Réka nagyon édesek ilyenkor :D
és a legjobb amikor még azt is hozzáteszi hogy jjjajjjjjj

Móni
KépKép
reunion
 
 


T-pk,még én sem adtam sajtot meg túrot :roll: Mondjuk a túrorúdi túróját már kóstolták :oops:

Törpi,miért érzed úgy,hogy elvadul tőled? :roll: Azért mert apa viszi a másik szobába altatni?
Mondjuk mi nem szoktuk,ha felébred,hát felébred a másikra,bár általában nem szokott,igaz nagyon nem is tudnánk hova különrakni őket. :?
Már nektek is kijárna néhány nyugis éjszaka :?
Vendég
 


Reunion, :lol:
fenistil cseppet mi is kaptunk.
Milyen berendezés hiányos?

Timi,nem lehet,hogy nyúlt,és azért érzed nagyobbnak a pelenkát?Otthon nincs mérleg?
Vendég
 


Reunion: a berendezéshez semmi köze a védőnőnek! :wink:

Nyulasz: nem tudom, biztos nyúlt, mert megint rövidek a nadrágszárak, de attól még a fenekének nem kéne összemenni. Nem? :? Meg a nadrágok dereka, hát hogy is mondjam, ami hosszra jó, abba szélességre 2x beleférne. És nem sovány, mert nem az, olyan kis izmos-husis. Rengeteget mozog. Gyakorlatilag elaludni is úgy alszik el, hogy négykézláb hintáztatja magát.

Ja, és nem is dicsekedtem! Tegnap kifeküdtünk családilag a fűre, Alexa jött, felmászott a hasamra és térdelésből felállt. Azt a nevetést amit leadott! Annyira örült az új tudományának! :D

Kár, hogy Fenistil cseppet csak receptre lehet, de ha nem múlik úgyis felhívom a dokit.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi,Alexa nagyon ügyi :D édes lehetett ahogy örült :lol:
Hát már csak nem fogyott? :roll:

Na,most ébrednek.7 óta alszanak,ha ezt tudom,én is alszom velük. :?
Vendég
 


Nyuszi!
Szerintem szimplán úgy gondolta, hogy ennyi volt a szunya. Legalábbis mindig olyankor tekert egyet a seggén, amikor majdnem bealudt.
vovanda
 
 


Gajgajgajgaj is ismerős :lol:
Vendég
 


Vanda,eltévedt ez a kiscsaj :lol: 1-kor még a kakasok sem kelnek :lol:
Vendég
 


Tényleg nem nézett szét a védőnő, vagy legalábbis nem feltünően csinálta,
a hiányosságok olyan dolgok mint pl. pelenkázó szekrény meg ilyesmi
amit még át kell gondolnom, hogy felhozzuk, újat vegyünk, vagy már esetleg nem is lesz rá szükség
(pl. fürdőkádállvány már biztos nem lesz itt)
csak a kajákról beszélt, meg az oltásokról

Móni
KépKép
reunion
 
 


Sziasztok!

Most meg itt ez a pocsék idő, szegény gyerekek meg ne zavarodjanak meg!
Lehet, hogy az enyémek ettől lettek ilyen mormoták, de ma délelőtt is csaknem két órát aludtak, úgyhogy mindent meg tudtam csinálni mellettük, sütöttem nekik finom sajtos csirkemellet ebédre krumplipürével!

Timi,
gratula Alexának!

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Lpemoni: én is mehetek ebédelni? Megígérem, nagyon szépen eszek és önállóan! :lol: :lol: :lol: Gratula az egyedül alváshoz, na meg a pihentető éjszakákért!

Reunion: a pelenkázószekrény nem szükséglet, mondhatni extra és a kádállvány is. Én már sokkal jobban szeretek a földön pelenkázni, mert onnan nem lehet nagyot esni a nagy pörgés-forgásban, az más kérdés, hogy szökni is lehet szaros fenékkel, mint a villám! :wink: :lol:

Nyulasz: nincs mérlegünk, kölcsönbe volt, amikor hazajöttünk, de gyorsan visszaadtam, hogy ne stresszeljem magam még azzal is. :wink: Felnőtt mérleg van, de az minden csak nem pontos.

És még dicsekszem, mert most jutott eszembe! Hétvégén az usziban elengedtük a babákat a víz alatt és egyedül jöttek föl. És vigyorogtak! :D Bezzeg én alig emlékszem magára a merülésre, mert nekem volt rossz érzés, hogy el kell engedni. Annyi rémlik, hogy az oktató húzkodja a kezemet, hogy engedjem már el. :oops:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Kép Manó a víz alatt

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Vanda, sajnálom az éjszakát! Én a kórházban voltam hasonló körülmények között, hát nem irigylésreméltó! Remélem a következő jobb lesz, sé kiphened magadat!
Germicidet 3és fél óra elteltével adtam újra. Először én is csak Panadollal spékeltem meg a kúpot, de egy óra után még mindig forró volt a gyerek. Ezért jött az extra adag kúp.

Nyuszi, azért érzem, mert már nem igényli a kézben altatást, kifordul, ha magamhoz ölelem, mert ne tartsam fel, neki fontos mehetnékje van..., meg úgy nem annyira bújós már, mint régen. Különösen most, hogy Míra folyamatosan rajtam lóg, teljesen jól elvan egyedül. Játszik, mókázik, dumálgat, nem igényli a társaágot/m. Bár ha meg odajutok, akkor akkorákat göcög, ahogy játszunk, dagonyázom...
Az éjsazkákat illetően nincs okom mostanában panaszra. Nekem ezek a rövid ébrenlétek nem megerőltetőek Emma órás műsorai után. Ma is felkeletek fél5-kor, dumálgattak egy kicsit, aztán megetettük őket. Míra azonnal, Emma 10 perc küzdelem után 8-ig aludt. Az ilyeneket én már fel sem veszem. Ez nekem jó éjszaka :D :roll:

Azonban Míra fél10-től ordított. Láza nincsen. Nem tudom, mi lehet a baja. Dokit felhívtam, elküldött fül-orr-gégészetre. Délután viszem a csöppöt. Valamilye tuti nagyon fáj, mert így még nem láttam ordítani. Ebéd szinte nuku, majd mikor betettem a kiságyba, rövid sirdogálás után azonnal elaludt. Fáradt lett volna? Vagy csak a sírásba merült már ki? Próbáltam én 10-kor elringatni, nem ment. Meg hát nehogy már 2 órával kelés után ordítani kell a fáradságtól? Vagy igen? :oops: :?

Reunion, egyetértek Timivel, teljesen felesleges a pelenkázó asztal. Én fél éves koruk óta a földön pelenkázok. A védőnőnk meg születésükkor látta a lányok szobáját, azóta sem. A nappaliban vagyunk, ott fogadjuk. A gyerekek jól tápláltak, van rajtuk elegendő ruha, láthatóan szeretettel viszonyulnak Hozzád... ennyinek szerintem elégnek kell lennie. Nem kritikusként kell érkeznie, hanem kérdésekre válaszolni, tanácsot adni. Borsóra kiváncsi vagyok, hogy reagálnak, majd írd meg.

Timi, gratulálok Alexának! Mind a felálláshoz, mind pedig az úszáshoz. Teljesen, mint egy kétéltű :roll: ügyes csajaod vannak!

Sajtot én már nagyon régóta adok nekik, szerintem 9 hónaposan már azzal ízesítettem a brokkolit. Imádják! Túrót csak Emma evett, Míra kiköpködte. Vanda javaslatára mézzel és tejföllel kevertem.

Móni, nem semmi gyerekeid vannak! Kicsit irigykedek a kaja miatt, enyémek nem épp egyszerűek ebből a szempontból. Alvás remélem itthon is folytatódik!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Dorcsi, eltűntél! Jól vagytok? Voltatok azóta pénteki Gyerekmuzsikán?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Timi,
gyere nyugodtan, bár a gyerekek adagjából nem sok maradt, úgy ették, mint a gép, aztán utána ki is dőltek.
Az usziért én nagyon irigyellek, nagyon helyes és ügyes a kiscsaj!

Törpi,
valóban, evés terén egyáltalán nincs okom panaszra: a gulyáslevestől a rántott csirkecombig ők már tényleg nagyon sok mindent esznek! Elalvás egyenlőre nagyon jól működik, de az éjszakák azért nálunk sem teljes csendben telnek, de én már egy ilyen éjtől mint a mai (össz.2-szer vagy 3-szor keltem) nekem már maga a tökély! (mondjuk Fanni 5 óra előtt fent volt és 1 óra nagyágyban vergődés és ordítás után aludt vissza kb. 30 percre) De nem vagyok telhetetlen! Remélem Ti nem lesztek még jobban betegebbek!!!!!

Túrót enyémek sem eszik magában (kőrözöttként sem), túrórudi formájában ill. krémtúróként viszont szeretik.

Móni

Kép
lpemoni
 
 


Túró: én nem akarok még cukrot adni nekik, mézet és tejfölt meg 1 éves korukig nem lehet, így talán majd gyümivel összekeverve megpróbálom.

t-pk
 
 


Gyors bekukk.

Vanda, kössz, akkor combot fogok nekik adni.

Timi, Ügyes a kiscsaj, hát ő is korán kezdi! :) És az a merülés!!! Húúúúúúúúúúú, de jóóóóóóóóóóóóóóó! :D

Törpi, mézet nem szabad egy éves kor alatt adni! (Súlyos bajt okozhat) :shock: Vagy úgy értetted, hogy egyéves koruk után adtad? :roll:

Enyémek most tök éberek, csak dumálnak a kiságyban meg játszadoznak. Front...? :roll:

Betegeskedőknek jobbulást!

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Kata, az orvosunk azt mondta, 12%-os tejfölt adhatok. :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


T-pk: tejföl helyett lazítsd joghurttal-talán még finomabb is! :wink:

Alexa a szívbajt hozta rám. Mostanában egymás után etetek, mert egyszerre valahogy macerásabb, Alexa volt az első, utána beleültettem a hordozóba, ami az asztalon volt, hogy addíg is mellettünk van (etetőszékben nem szeret ücsörögni) és egyszercsak ezt látom:
Kép

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Szizzsófi: nem mentünk le, mert zuhogott, úgyhogy nem tudom a súlyukat.
Hát eddíg nem kötöttük be őket, mert nyugton elvoltak. Mostantól kötözök!
Most meg meg megyek, mert hangverseny van, Alexa a nyerőbb, ahogy hallom.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Rana: én úgy tudom, hogy 1 éves kór előtt nem szabad tejfölt adni, az ikresen Anna is ezt írta és az összes hozzátáplálási táblában is ez van.
Én nem adnék neki a helyedben, főleg, hogy nagyon oda is figyelsz, hogy mit kapjanak. Inkább joghurtot adj helyette, én ezt szoktam rakni pl: főzelékbe is, ha nagyon hiányzik belőle a tejföl (legalábbis az én szájízemnek)

t-pk
 
 


Hát ez a lányzó tényleg nagyon ügyes!

t-pk
 
 


Zsófi, nagyon ügyes!!!

Timi :shock: :shock: :shock: Ez a csaj nem semmi!

Rana, én is elhatároltam amagm egy éves korukig még csak a gondolatától is a méznek. Utána kaptak csak, de össz-vissz kétszer. Annyira nem jött be a dolog, így nem erőltettem.

Vanda, help! Míra fülének semmi baja, orrából is csak minimális váladékot szívtak le, az is csak egy icipicit volt gyennyes. Torkát leecsetelték, még két napig megyünk ismét ecseteltetni. DE, és itt a gondom, írtak fel neki antibiót. Én nem vagyok nagyon ennek a híve, és már két hónapja is szedtek. Ha nincs láza, nem köhög, nem taknyos, max egy kicsit bágyadtabb, na meg ordított délelőtt, szerintem fájt a torka. Tudom, felelősség ilyet mondani, ezért felmentelek miden ilyen alól, csak a véleményedet szeretném kérni. Te adnád neki? Én nagyon nem akaródzom :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Kata, jó, inkább nem adok. (Amúgy is csodálkoztam, amikor mondta). Meg mondta, hogy MINDENT adhatok, és sózzam, borsozzam meg, hogy finom legyen. :shock: (SZÁMUNKRA finom :? )

Zsófi, jól látom, áll :?: :?: :?: :?: :?: :shock: És le is tud ülni állásból?? (Letti még mindig nem :( )

Timi, én is mindig mindenkit bekötözök, (Még Apát is, hihi) egy másodpercre se hagyom őket bekötés nélkül. Sose tudhatod, a következő percben mire lesz képes...

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Édesek a képek. Bizony, művelnek váratlan dolgokat...

Törpi!
A doki valószínűleg olyan állapotban találta a torkát, hogy indokolt az antibigyó. Balunak pl. úgy volt tüszős mandulája, hogy egyáltalán nem folyt az orra, és ugye arra is jár az AB. Ha olyan a dokid, hogy nem ad minden köhintésre antibiotikumot, akkor nyugodtan kezdd el neki adni. A mi doki nénink is olyan, hogy ha felírja, annak oka van.
vovanda
 
 


Vanda, a gond az, hogy az AB-t nem a saját dolink, hanem a fül-orr-gégész írta fel. aki viszont, ha jól tudom, hajlamos szíre szóra AB.t adni. :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi!
Szerintem akkor értekezd meg a saját dokitokkal.
vovanda
 
 


Zsófi, nekem barátnőm fürdetett dézsában, az nem ez a fajta volt, ezt nem ismerem. De lassan 7 hónaposak. Nagy kádban nem akarod még? Nem kell ülni hagyni, tartani kell a kis hátukat, és elég fárasztó, de 9-10 hónaposan meg már simán mehetnek oda. Bár ahogy Katádat elnézem, még előbb is :D Azt hiszem Vanda volt az, aki mindig nagykádban fürösztött. Bocs, ha tévedek :oops:

Este nem adtam Mírának AB-t, de iszonyú nehezen aludt el. Végül a kezembe kis tápszer iszogatása közben hunyt be :( (Pedig már rég nem aludt úgy el, az utóbbi időben kiságyban aludtak el) Úgy sajnálom szegényt. Éjjel kelt, éhes volt, utána egy órán át vergődött közöttünk, de mindig rám akart mászni. Persze ott se tudott nyugodni, hagytam, hadd találja meg a pozíciót. Végül a combomon keresztbe feküdve, lógó fejjel aludt el. Délelőtt ordítás folyamatosan, csak kézben cipelve nyugodott meg. Akármennyire is 8 kiló csak, már iszonyú fáradt volt a karom. Leültem, ordított :? Végül hintába ültettem, ott csenben elbabázott. És majdnem elaludt. Ja, és adtam neki az antibioból, mert már annyira sajnáltam. Aztán ebéd után puffancs zabálás közben be is hunyt. Most már alszik egy ideje (tegnap 3 órát :shock: aludt ebéd után), de be-bejelez a babyphone, forgolódik most is segénykém. Nem tudom, egy szimpla torokgyuszi fájhat ennyire? Vagy valami komolyabb lehet? Ha nem változik holnapra sem a helyzet, nem várom meg a doki hétfői kontrollját, kihívom előbb.

Többiek merre vagytok? Mindenkit elnyomott ez a lökött idő? De nálunk most leglább nem esik.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Zsófi, bocs, fáradt vagyok. Most olvasom újra, hogy csak zuhanyzótok van :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi: nagyon sajnálom Mírát,gyógypuszik neki!

Szizzsófi: lányod nagyon korán kezdi! nem semmi, amit művel!

Tegnap ugye az eső miatt nem jutottunk le védőnőhöz, de este itthon lemértük őket a felnőtt mérlegen. Hát nem fogyott a kisasszony, sőt hízott is, de Hanga már így is 1 kg-al nehezebb nála. Valószínű, hogy ezért éreztem Manót túl könnyűnek. Eddíg tartották a születési fél kg-ot, de most Manó lemaradt.

Ma saját termesztésű cukkinit kapnak ebédre. Olyan jó, hogy csak kimegyek a kertbe és leszedem! Ezt vártam! :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Törpi!
Igen, én fürdettem kezdettől nagy kádban. :D
Jobbulást a csajócának. Igen, fájhat ennyire a torokgyuszi.

Zsófi!
Nem ismerem sajna, de így ránézésre jónak tűnik.
vovanda
 
 


Zsófi: hát a cukkini husival nagyon bejött. A boltit is szerették, csak az üveges bébiételt nem. Hiába na, anya főztje verhetetlen! :oops: :wink: Már tényleg alig vártam, hogy a kertből szedhessem a zöldségeket. Ez tuti, hogy mindenféle vegyszertől mentes, a kajájukba meg tényleg csak az van, amit én belerakok.

Kint voltunk fél 3-tól, Alexa még mindíg alszik, de be kellett raknom a babakocsiba, mert a pléden olyan sokminden érdekesség van, hogy ott nem lehet aludni. Főként anya, akit meg lehet mászni és rá támaszkodva állni is lehet.

Ma borult az egyetlen nagy cserepesük, amit nem tudunk máshová tenni. Hanga volt a tettes, Alexa ment segíteni széthordani a földet, na meg enni is! Azt hiszem vége a jó világnak!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Kíváncsi lennék a véleményetekre! Sokat leszünk vízközelben-vízben és nem tudom, hogy érdemes-e megvenni a beleülős úszógumit. Már csak azért is, mert az én lányaim még nem ülnek és nem tudom az mennyire tart. Ismeri esetleg valaki?

http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... &pageno=17

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok!

Hú, voltak izgalmas napjaink! Furcsán éreztem magam, és mivel még nem jött meg, csak kicsit, azt hittem terhes vagyok. Férj vett egy tesztet, ami fura eredményt adott, és ma reggel megint teszteltem, hát NEGATÍV és ennek örülünk. Persze szeplőtelen fogantatás lett volna, mert hát mi már azért nagy odafigyeléssel védekezünk, de azért mégis vannak még érdekes esetek!

Másrészt annyit témáztatok a cukros löttyökről, hogy nekiláttam a lányokat vízre átszoktatni. Egész jól megy. Már csak anyagi megfontolásból is jó, mert rengeteg szörpit megittak. Mondjuk Verával nincs baj - ahogy sejtettem is - mert ő így is sokat iszik, de Johanna jóval kevesebbet. Mondjuk így kevesebb az esélye, hogy bepisil. De azért majd figyelnem kell, mennyit iszik, mert ha túl keveset, akkor nem érdekel semmi elv, megy megint a szörpi!

Gergő nagyon nyügi. Többször felsír éjjel, a fogcsírák mocoroghatnak :?

majd próbálok visszaolvasni is, de most felkelt G

Kata
labkat
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?