Bettica!
Thomas tortához egy kis irányadó:
http://thomasthetankenginecake.blogspot.com/
Én ez alapján csináltam meg az arcát.
(Teljes Thomas torta azért nem lett, mert helyette lett egy full Márkus markoló a Bob-ból. Na az szép meló volt!)
Egyébként én piskótát sütök, tejszínes-pudingos főzött gesztenyekrémmel töltöm (anyám tudja a receptjét, sőt általában a krémet ő főzi), és marcipánnal burkolom.
A marcipánhoz cukrász boltokban kapsz színező zselét (Wilton paszta), az nagyon jól színez és nem lesz folyós tőle a marcipán (csak a feketéhez célszerű gumikesztyűt venni, mert az fog!).
Ami a trükk és a leglényegesebb, h. a tortát előző este össze kell állítani, készrefaragni, aztán feltekerni a hűtőben a hűtést és betenni egy éjszakára a tortát a marcipánnal való bevonás előtt. Különben a krém nedvessége átizzad a marcipánon és ilyen lesz a torta, mint a lányom katicabogara lett (ennél nem volt idő egy éjszakát hűteni, meg is látszik!)
(Ennek a katicának az eredetijét egyébként asszem Vezsuzsi egyebes blogján láttam, ami azóta sajnos eltűnt, pedig a gyík nagyon szuper volt.)
A NLC-s 'sütik képpel' topikon a csajok vajkrémmel kenik be a tejszínes krémmel töltött tortákat is, az a legjobb megoldás a marcipán átnedvesedése ellen, csak én utálom a vajkrémet.
Azon a topikon kering egyébként egy diós tortaalap is, amit ki fogok próbálni, mert a magas tortáknál a piskóta már túl puha, és beroskad, szétcsúszik.
A másik hibaforrás, h. a krém túl puha, ezt is megelőzi a kész torta behűtése, de ha nem tudod behűteni, akkor legalább a krémet előző nap csináld, h. a lapok ne csúszkáljanak egymáson.
A díszítés meg olyan dolog, h. el kell kezdeni, aztán belejön az ember. A gyerek meg hálistennek nem pampog, ha a markoló kanala egy icipicit csálé.
Egyébként elsőre célszerű egyszerűbb tortákkal kezdeni, pl. a kisvakond-torta tuti siker és semmi más nem kell hozzá, mint egy bolti vakondtúrás-torta por alap és egy kész kisvakond marcipán figura.
De itt egy icipicit bonyolultabb verzió:
http://www.nosalty.hu/gesztenyes_vakond ... ecept_5756
Fondant még soha nem csináltam, úgyhogy abban Monee tud segíteni.
Egyébként egy csomó fogást a youtube-ról is el lehet lesni "cake icing" keresőszóval.
Az én gyerekorvosom meg mindig kételkedett, h. a fiam a fogzástól lázas. Pedig minden egyes fognál belázasodott. Igaz nem 40 fokig.
Na asszem bőven túlléptem az 5 percemet.