syl:drukk az uh-hoz.
kis-csillag:örülök,hogy jól alakulnak dolgok,drukk a 2babához,hogy minden rendben legyen
spumilla:írtam privit,a másik táblázathoz,köszi.
rebeka85:nemrég kérdezted 12hetes uh-ot,hogy ott mit néznek,mennyi idő stb,kórházanként változó,hogy hüvelyi,vagy hasi uh-ot csinálnak-e,Levivel régen hüvelyi volt,Noémivel most nemrég,szerencsére már hasi,de ilyenkor már jól látszik baba hasin is
(ugyanott szültem pedig).Megmérik baba tarkóredővastagságát 3mm alatti érték jó,orrcsont ábrázolódik-e,mérik crl-t baba hossz fejtől-popsiig,bpd a fejátmérő,fl a combcsont hossza,ezek az értékek alapján ad meg az uh is egy időpontot,hogy mikorra várható a baba(melyik érték hány napos terhességnek felel meg).
Megnézik,hol tapad a méhlepény,meg ilyesmik...
Sztk-ban kb 2-5perc alatt megnézik,magán,fizetős helyen nyilván tovább
Fogadott doki kérdés,eddig 2-szer magándokihoz jártam,most kipróbálom sztk-t,eddig minden szuperül működik,semmiben nem érzem hátrányát...2gyerekkel már szempont,hogy ne kelljen sokat utazgatnom,vizsgálatokra,mondjuk szerencsére jó kórház van a közelben
Ha olyat lehet,akkor akihez járok, felkérem szülésre,ha elvállal és attól is függ van-e fix tarifája stb,olyat többé nem...)
1.szülés fogadott doki,nem volt szülésznőm,ott volt dolga dokinak,elfolyt magzatvíz,de nem voltak fájások,nem tágultam,így oxitocin infúzió,mindenféle segítséggel született meg Levi.reggel fél6-ra értünk be,este fél7 előtt született...Más kórházban,más doki valószínű rég császározott volna,ezért jó volt "bababarát" kórházban szülni
2.szülés: fogadott doki,fogadott szülésznő,szülésznő nagyon szuper volt,hozzá jártam ctg-re,Ő vizsgált, bármi volt hívhattam,doki dolga annyi volt,hogy bejött átöltözött,aztán hazament
Álomszülés volt beértünk hajnali 4körül,fél6kor már rajtam szuszogott Noémi(igaz,hogy előtte hetekig volt jóslófájásom,meg még előző este is hazaküldtek,szóval mondhatni itthon vajúdtam,bementem szülni),de minden természetes úton ment magától,se varrás,se semmi
Ildi