Új privát üzeneted érkezett!

Szintus,édesek a lánykáid!

Lilypie Pregnancy tickers
erika87

Kakti, Tesóbabával és Lilivel ugyanez a mutatvány még cifrább lesz :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Köszi Ildi! Bíztass még! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Mi a második babát két-három év korkülönbséggel tervezzük, aztán majd meglátjuk. :) Meg hát az is kérdés, hogy mikor jön össze az én össze-vissza ciklusom mellett. Rékával nagy szerencsénk volt, második próbálkozásra összejött. Harmadik babócát is tervezünk, de még nem biztos, meg akkor már nagyobb lakás is kellene.

Engem szerintem nem vesznek vissza a munkahelyemre. Nem is szokás, valahogy mindig megegyeznek a kismamákkal. Meg azóta átalakítások is voltak azon a területen, ahol dolgoztam. De ki tudja, hátha szerencsém lesz. Viki, Te ne izgulj, szerintem Téged jobban visszavesznek.

Köszi Viki, aranyos vagy. Tényleg, hova mentek nyaralni?

Ági

KépKép
agci

Szintus: nagyon édesek a kislányaid. :)

Ági

KépKép
agci

Sziasztok,
tesóbabáról annyit, hogy én ma voltam a dokimnál kontrollon. Titkon abban reménykedtem, hogy az uh-ra nézve azt mondja majd: nini, egy baba!

Hiába tudja az eszem, hogy nem kéne egyelőre harmadik :D

dalika

Kakti ügyes csaj vagy, majd azt is megoldod :lol: csak jelezni akartam, hogy lesz még rosszabb :lol:

nem panaszkodás, mert marhára elégedett vagyok a két szép kislányommal, de amiért egyszer Nóri törölte magát az sajna így van, hogy egy gyerekkel ennél sokkal pihentebb voltam, rend és tisztaság magasabb fokon és főzve-sütve sem sajtos tészta meg egyéb ilyen dolgok voltak :oops: :oops: :oops: Ennek ellenére látjátok Dalika már 3. babát akar :lol: szóval jelentem itt az összes két vagy több gyerekes nevében, hogy túl fogjuk élni és nem is akarunk sajnálatot, mert marha jó minél több gyerekesnek lenni :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi!

Igen, nekem ez nem tetszett, hogy Edit írta, hogy ő is egyedül van, ő IS panaszkodhatna, de vannak MÁS TÍPUSÚ emberek! Hát bassza meg a rigó, de reggeltől pörgök 4-5órás alvással, takarítok, sütök-főzök. Van vasalt inge az uramnak. Én sem vagyok más típus, csak a 3éves, jó alvóm is csak max 2órát alszik. Ha hagyom többet, éjfélig pörög. Ha meg a kicsi ébren van akkor, akkor vele is foglalkozni kell.

Elvégre attól, hogy a nagy már NAGY, még vele is kell törődni. Enni adni, játszani vele, öltöztetni. Pedig nála az altatás annyi, hogy mondom, hogy menjen aludni! :oops:

Ennek ellenére alakul a rend és tisztaság. Kel a csokis kalács, Luca alszik, Noémi magyaráz a hintában! Vannak szarabb napok, de összességében egyre jobb.

*
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára norcogomorcogo 2010.06.16 17:20-kor.

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo

Ok, köszi, akkor megnyugodtam, hogy nem vagyok teljesen bolond. :) Erika, oké. :lol:

Kakti, izgalmas séta lehetett. Nekem egy kutyával eső nélkül is néha sok(k) szokott lenni...

Ildi: én is nagyon örülnék ha írnál a babakajás praktikákról. meg arról is, hogy miket érdemes lefagyasztani.

Ági, nem biztos, hogy vissza akarok menni a bankba, pont azért mert annyi változás volt. Már nem venné be a gyomrom, ami ott megy (és itt még nincs is akkora gáz mint a konkurenciáknál). Tényleg csajok, ha bankba mentek, nagyon nagyon nézzetek utána, hogy biztosan jó-e nektek, amit ajánl az ügyintéző. Óriási az elvárás, és, hogy megmaradjon az állásod, muszáj mindent lenyomni az ügyfél torkán...sajnos. Persze vannak, nagyon lekiismeretes ügyinézők is.

Kép

Kép
koviki

Na igen!
Bori dobozai engem is kicsit elgondolkodtattak. Én nem vagyok egy rendbuzi (bocs), ha a zuram nem lenne, nagy sz@rban lennék. De kezdek - talán - belejönni (remélem, Zoli is így gondolja :lol:). Viszont Bori katalogizált cuccai nagyon tetszenek - épp csak nálunk nincs hely erre. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Éppen a nagyon nagyon nagyon sokadik inget vasalom (tudom, nem kellene megvárni míg ílyen sok lesz, meg közben írogatni sem kellene), csak egy gyerekem van, nem kel a csokis kalács se, de néha pöcs kivan még így is. Estére tud lógni a belem(annak ellenére is, hogy 9-10 órákat alszik a gyerekem éjszaka). Jó, mondjuk nálam is rend van. :) És nem panaszkodom. :wink: :lol: De minden elismerésem a többgyerekeseknek, akik főznek is takarítanak is, és még este tudnak mosolyogni az embörre is. :)

Kép

Kép
koviki

Babakaja ügyben írhatnék regényeket, de Csillus már írt:
http://babakaja.gportal.hu/

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo

Boritól nekem is van mit tanulnom ;) Én aki " a zseni átlát a káoszon" elvet vallom, kivel élek együtt?! Egy rendmániás pasival, aki, ha ideges, fusztrált, unatkozik, agyal valamin, akkor mit csinál? Takarít... Egyik nap fülig érőmosollyal állít haza, hogy: "Nézd mit szereztem... Nagyon profi cucc.... Alig hagy vizet maga után... Ezentúl csakis ilyet veszünk... és röpke negyedórás bemutatót tartott frissen zsákmányolt felmosójával, Herkulessel. A porszívónknak laza napja van, ha csak 3x kerül elő... :D

Tesóügyben csak egyrészt az az oka, hogy nem szeretnék még egy, babát, amit írtam. Az igazsághoz egészségügyi és egzisztenciális okok is hozzátartoznak.
A terhesség és a szülés viszont összességében kifejezetten kellemes élmény volt, de komolyan. Imádtam pocakosnak lenni :)

Blogkészítés ügyben segítene nekem valaki? Lenne pár technikai kérdésem...
Vendég

Kakti! Nálunk meg pont fordítva van. Az embőc nem igényli igazából a rendet és tisztaságot. Mármint ne értsetek félre azért a nagy koszt már ő sem bírná :oops: de ő nem igazán látja meg mondjuk ha le van törölgetve vagy ki van pucolva a wc vagy le van vízkőtelenítve a csap. Huhh engem ezek idegesítenek és ha tudnék minden nap csinálnám, de erről azért már leszoktatott, meg a gyerkőc mellett nem is érdekel annyira. Inkább vele vagyok. Elég törölgetni csak 2-3 naponta :wink: Mindenesetre nekem is minden elismerésem a többgyerekes tipp-topp anyukáknak

bellerreni
Eger

Dobozok?? Imádom őket. Nálam is minden dobozokban van kategorizálva, csak épp felirat nincs rajtuk, akkor nekem is van még fejlődni valóm. A dobozokat meg saját magam készítem. És ha valaki ajándékot hoz nekem, az mindig tudja, hogy a doboz a lényeg :lol:
sajnos, mióta Samuka is köztünk van, a rendszerem felborult. Egy 15 m2-es szobában elég nehéz rendszert bevezetni 3 ember részére. Ezért is akartam elköltözni- utálom, ha valaminek nincs meg a helye, és most úgy érzem semminek nincs helye. A költözés viszont egyelőre ugrott :(

Nóri: emlékszem én is erre az Edit, Te, majd mindenki reagálására. Nekem igazából azért rossz egyedül, mert nincs kihez szólnom Samun kívül- az én panaszom erre irányul. Mondjuk az első pár hétben nem sok semmit tudtam csinálni itthon, Zsolti meg állandóan baszogatott, aztán rájött, hogy mihelyst lett egy kis szabadságom, mindent megcsinálok. Bocsánatot is kért.
Erről jut eszembe, a "szar anya vagyok, mert éheztetem a gyerekét" szép mondatáért is bocsánatért esedezett, sőt már ő száll a védelmembe, ha valaki a tej kérdéssel csesztet. :)

Kép
zsizell

Nori, en nem azt irtam, hogy vannak mas tipusu emberek, hanem azt, hogy mindenkinek mas jelent problemat, termeszetesen az egy gyerekes anyukanak mas jellegu problemai is vannak a 2 vagy tobb gyerekes anyukanal, es ezt itt ezen a forumon meg lehet beszelni. Nem is ertem miert vetted magadra. No mindegy.

A gyerek tema, nalunk meg biztosan lesz egy lurko kb 2 ev mulva, es hat Tamas szeretne harmadikat, de azt meg meglatjuk. En inkabb egy arvahazat segitnek, ha tudok majd, mind munkaval, mind penzzel. Mar regebben is foglalkoztatott a dolog, de amiota anya lettem meg tobbet gondolok a szulok nelkul felnovo gyerekekre.

Kép

Kép
editmk

Nálunk is tisztaság és rendmániás apa.Szerencsére segít is,ha kell,nem csak elvárja a rendet.Nem kell szólnom neki semmit,ha valamit lát,ami nem tetszik neki,már meg is csinálta.Amíg dolgoztam ő többet takarított,mint én. :oops:

erika87

Sziasztok!

A lányom sokat sír, többet, mint amit én még hajégnekállás nélkül kibírok, de még bírom.Mitől?Kaja?Fog?Időjárás...???
Rend:az albérletemben patinás rend volt, székfeltevős felporszívózós felmosásokat tartottam.a párom azt hitte a gyereket is domestossal fogom etetni, de ez megváltozott..
itthon az asztal szélén hagyom az almacsutkát, anyám ugyis elrakja
de komolyan!!leépültem :P
remélem az utolsó mondat most senkit nem fog megbotránkoztatni..amugy komolyan gondolkodunk egy lakáson a betondzsungel közepén,csak nem akarom elkiabálni, sok érv szól ellene és mellette

zsó
Kép
pcd1985

Sziasztok!

Egy elveszett jelentkezik...:oops:

Bori,
Megérkezett a mei tai, még nem próbáltuk, mert Mirus alszik, de alig várom, hogy magamra kössem. Jippijééééé!

Geri,
Természetesen tovább küldöm - hacsak meg nem veszem - Neked!
Majd küldd a címet.

Amúgy bocsi, hogy így eltűntem, több oka is van; az egyik épp most volt téma... :oops:
Vizsgaidőszak is húzós volt és volt/van más is. :cry:
Azért, ha nem bánjátok írnék néha. Bár még most is akkora a pörgés, hogy kétlem lépést tudnék tartani veletek.
Míra amúgy jól van, kis óriásbébi: 7130g, kb. 71cm Tejdiétáznom kell, mert volt néhány véres széklete a kisasszonynak. Ez kb. 1-1 vérpöttyöt jelent egyébként, nem durva. Irtó nyugodt gyermek, ez nagyon fura nekem, tulajdonképpen mindenben az ellentéte Jázminnak. Nem is értem...
Jázmin viszont dacol ezerrel, elég nehezen bírok vele sajna. Most is mennem kell kreatívkodni vele...:lol: :lol:

Kép
Kép
szana80

örökbefogadás:
itt van egy örökbefogadó pár egy kislánnyal aki kb. 1 hónappal idősebb mint a Mirc.
ööö hát én akárhányszor ránézek, elszorul a szívem olyan kis aranyos, persze nem tudhatom a háttérsztorit, nem is kérezősködök, nem rám tartozik
de felnézek a szülőkre mert mit küzdhettek ök a gyerekért, és ezért a piciért és mit cívódhat a lelkük 1000 más dolgokon, mint nekünk...
nem is folytatom mert bőgök(ezek még a hormonok:) ?

zsó
Kép
pcd1985

Boruska :shock: :shock: :shock: én akkor tőled fogok időbeosztási tanácsokat kérni, ha ilyen tip-top nálad minden :lol:

gyors amíg kihűl a kajám :lol:
(nálunk még csak mosva, főzve van, rend és vasalás hátra, viszont Lillával festettem egy órát :lol: )

Szóval én most fagyasztottam borsót, amit még szeretnék:
meggy, barack, spenót, sóska, bab, tök, kapor, petrezselyem, sütőtök, sárga, fehérrépa, cékla...

krumpli, alma és végül banán (nálam 8-10 hós kor alatt elképzelhetetlen :oops: ) mindig van, nem kell fagyasztani.

majd idővel kis csirkehusi mell kis darabokban.

Én kb. 100 gr zöldség, gyümi adagokat csinálok, felkockázva, pucolva, magozva. Husit kb. jégkockányi darabban, de azzal még ráérsz csak kell megbízható helyet keresni.

Én csak anyósom házi cuccaiban és bio élelmiszerekben bízom. Ezen lehet vitatkozni, de én így szoktam. Sőt répák és cékla tekintetében csak bio, mert pl. monori talaj annyira nitrites, hogy babának nem adható.

Ami még kelleni fog szerintem: Holle rizspép, majd 7 hó után jó minőségű olaj v. más zsiradék ill. egy jó botmixer, meg a babának egy külön lábos, üveg almareszelő, egy külön vágódeszka (műanyag) és szűrő. Én finnyás vagyok (nem használom a baba vágódeszkáját másra), néhány avent pohár etetéshez, tárolásra ill. később tányér, meg pár kiskanál.

Ez untig elég, semmi más hókuszpók nem kell.

HA benne vannak a lányok, itt többen leírhatjuk a bevezetés sorrendünket és abból szerintem mindenki kigondolhatja a magáét, nyilván sokan sokfélék vagyunk és más az ízlésünk.

Egy-két egyszerű alapelv betartásával ha elő vagy készítve (lsd. fagyasztás) kb. 15-20 perc a babakaját elkészíteni. Pofonegyszerű. És ha összehasonlítod a bolti cuccokkal (főleg zöldségeseket) ordítani fog a különbség a hazai javára.
Ja nálunk anyós és anyu is fagyaszt, mert Lénára is külön főznek, ha megyünk, szóval nekem mázlim van. Léna boltit csak csavargáskor eszik majd ill. ha nagyon nincs időm.

Ja és nem bonyolult dolog, senki vissza ne tartson, mert nagyon-nagyon jót teszel a babáddal, ha nem üvegeseket adsz neki.

KépKép

KépKép
beneildi

Nálunk is feliratozott dobozok vannak, a pincében lévők még fényképesen katalogizálva is vannak, de nem olyan szépen, mint Boruskánál. Még férjecskémtől vettem át azt a rossz szokást, hogy gyakorta a ruhákat, elpakolni valókat egy helyre gyűjtöm, s amikor már nagy a halom, pakolni kezdem ezerrel. :oops: Szóval a pakolás nálunk külön program...

Hát csajok, ramatyul vagyok. Lehet, hétfőn kicsit megfáztam a viharban... Bori sincs még teljesen jól, de ma reggel apjuk is jelezte, hogy érzi a manduláit, így lehet, mégsem megfázás. Azt egyébként úgy igyekeztem elkerülni, hogy múlt hét közepétől direkt nem voltunk boltban, mivel ott légkondi van, a kinti 40 fokból nem akartam a lányokkal bemenni. Inkább apát küldtem vásárolni. :lol:

Ja, gmailen egy érdekesség...
ktc

Ha lesz időm beszkennelem a legutóbbi Kismama néhány oldalát, s átdobom gmailra, az üveges babakajákról van szó benne.
ktc

ktc:durvaaa

zsó
Kép
pcd1985

nálunk én vok az egyetlen aki még nem akarok üveges kaját adni, a haveranyukák, anyámék meg a párom minden nap azzal csesztetnek h. etessem már, úgy fogja szeretni
mivel nem vagyok egy főzős tipus és az első krumplim is elég xar lett amit csináltam anyatejjel..hát...szerintem előbb utóbb ráállok az üvegesre
anyám már vett is egy párat a tesóméknak(össze vissza mindenfélét, hadd szokja a gyerek-én ezt nem is értem, miért csinálják így....)
ja és elolvastam h. mik vannak ráírva hogy ilyen-olyan jó és bio, és ellenőrzött és stb...
hát gondolom, kb mint ahogy a maggi leveskocka :D :D :D CSAK VICCELEK!!!
megyek mert sír :(

zsó
Kép
pcd1985

Hahó, lányok!

Na, ezekkel a dobozokkal most jól kinevethettek - nem vagyok ám rendmániás (nálunk is inkább a Zuram az), egyszer csináltam meg, amikor sz@rrá untam magam terhesség vége felé, oszt azóta rend van :)

Babót elvittem mei-taiban vásárolni, kelett pár cucc, hát persze ránkszakadt az ég, de csak én áztam meg, őt betakartam (nem tudok megbarátkozni az esernyőve, mint intézménnyel).

Alig aludt napközben, de 2kor elkezdett üvölteni, és mivel egy órán belül evett, gyanítottam, hogy csak álmos. Fekötöttem magamra, de most még ez a csodaszer sem használt (túl sokat volt benne délelőtt) - szóval ment az anyakoca módszer: mellékucorodtam a nagyágyon, cumi be (oda kell fogni, mert kiköpi, és sír érte), arcsimi, és szépen bealudt.

Most megpróbálok kicsit dolgozni, mert el vagyok maradva... :(

boruska

Probalok visszacsatlakozni.
Nem egyszeru, tobb okbol.
Sok mindenrol es mindenkirol (udv a frissen csatlakozottaknak) lemaradtam. Azt sem tudom, hogy ki kivel van.
Masreszt Feri epp szabin van maig, igy sokat csavargunk, aminek nagyon orulok, de nem is ulok gephez.
Harmadreszt a forumozas olyan nekem, mint az eves: minel tobb idot szanok ra, annal nehezebb elhagyni, minel jobban kiiktatom, annal kevesbe kivanom vissza. Es most az utobbi van.

Valaszolnek, reagalnek, de assemtom hol kezdjem.

Vezetes: 6 eve van jogsim (ugy emlekszem), de 4 eve egyaltalan nem vezetek.
Egyebkent a jogsiszerzes nekem is konnyen ment, gyorstalpalon voltam, a kreszre be sem jartam, csak vizsgazni mentem, tiz perces max pontszamos lett. Hat, nem volt eppen egy agytekervenytornaztato dolog a vizsgaidoszak kozepen...
Rutinbol ket orat vettem egy tanarnal, majd valtottam, az uj nocinel ismert ket orat vettem es mentunk is vizsgazni, ugy latta, hogy eleg, igaza lett (igaz, en elotte mar vezetgettem sunyiban).
Forgalombol sem vezettem le mind a husz orat, jol is ment, megis elvagtak eloszor. Vicces volt. Az egyik leggazabb biztost kaptuk (az oktatom velemenye volt ez). Reggel volt a vizsgam. Az oktatom elaludt, majd egy orat kesett. A vizsgabiztos tajtekzott, mert igy belecsusztunk a reggelizo idejebe. Meg be sem ultunk a kocsiba, amikor az oktatom mar sugta, hogy nem lesz meg, ne izguljak, ez bukta lesz, bocsi.
Hat, az is lett. Szerintunk hiba nem volt. De sebaj, az oktatom tudta, hogy ez az o hibaja, igy o fizette ki a potdijamat es kovheten mar mentem is. Es sikerult.
Imadtam egyebkent vezetni, igaz, hogy fiatal voltam, akkor alkalmam volt heti szinten mas kocsit probalni, nem voltam tul ovatos, sot, kifejezetten vadul es felelotlenul vezettem.
Nah, azutan torte az exem ripityara a kocsijat, nem en vezettem (ot perccel elotte csereltunk), hanem o, de megis en lettem lebaszva, merthogy miattam nem figyelt. Egybol vett masik autot, de a tores plusz a lebaszarintas emleke olyan elevenen elt bennem, hogy nem voltam hajlando mas kocsijat vezetni, sajatra meg nem szantam penzt, mert akkor nem volt ra szuksegem. Eltelt egy-ket ev es akkor mar a vezetes gondolatatol is razott a hideg. Feri azota is ragja a fulem, hogy vezessek, de nem vagyok hajlando. Annyira nem, hogy egyaltalan nem.
Bar tegnap poenbol azt mondtam neki, hogyha kapok egy X6-os bomost, ami csak az enyem, akkor volan melle ulok. De asszem ettol jelenleg nem kell felnem. :lol: :lol:

Tesotema: en meg mindig hulye vagyok, ugyanis a kis korkulonbseg megprobaltatasai ellenere meg mindig szeretnek harmadik gyereket. Ha nem nyerunk lotto otost, akkor 7-10 ev mulva szeretnem, ha nyerunk, akkor 2-3 ev mulva, vagy ismet pici korkulonbseggel. Ha csak rajtam mulna, akkor a klimaxig szulnek ket evente. :lol:
Nekem ugye a terhesseg sem volt rossz, legalabbis egyaltalan nem volt idom a kellemetlensegekkel foglalkozni, a szulesek is jok voltak, megusztam a hasfajast es az extra nyugos babat is eddig. A tejmizeriam meg csak elsore hatott meg, masodjara mar egyaltalan nem eltem meg rossz dologkent.
Annyi oromom van a ket kolyokben, hogy elmondani nem tudom, teljesen becsavarodtam, szoval en meg rengeteg gyereket bevallalnek almaimban.
Teny, hogy a sajat testem amortizacioja (nem a sulyra gondolok, azon konnyen lehet segiteni), a narancsbor, a visszer, a kialvatlan arc, a sotetedo szemek, ezek mind figyelmeztetnek arra, hogy nem kell azert futball csapat, mert en sem vagyok robot, sem orok fiatal.

Kinek nehezebb: teny es valo, hogy most nehezebbnek erzem a dolgom ket gyerekkel. De amikor egy gyerekes voltam, akkor is voltak nehez pillanatok, akkor sem volt minden moka es kacagas, de egyreszt az ido szepiti az emlekeket, masreszt most tenyleg nehezebb.
Akkor tobb idom volt magamra. Amig Kristofot nem taplaltam hozza, addig kb mindegy volt, hogy mikorra fozom meg az ebedet, vagy fozok-e egyaltalan. Hozzataplalas utan is meg sokat csavarogtunk, akkor kapott uvegeset. Mentunk mindenhova, sok szabadidom volt, kicsi lakas, rovid takaritas. Tobb idom volt magamra, altalaban szep volt a hajam, mosolygosabb voltam, szep volt a kormom, volt penzem vasarolni, idom is, tornaztam mindennap, jobban neztem ki, a kondiciom is jobb volt. Jah, igen, penzunk is tobb volt.
Most sokszor olyan a napom, mint egy kikepzotabor. Hetfotol pentekig csak azt varom, hogy ujra elteljen egy nap. Annyi az eletcelom reggel ebredeskor, hogy este legyen. Tudom, gaz, de sokszor igaz. Otszor akkora helyet kell rendben tartanom, Kristof miatt pontosan kell, hogy az asztalra keruljon az ebed, mindket gyereket szorakoztatni kell, ket gyerekkel egyedul nehezen indulok el, mert egyreszt mar nem varoskozpontban lakok, magyarul itt nincs hova menni, masreszt minimalis esely van arra, hogy mindketto egyszerre legyen nem almos, nem ehes, nem unatkozo, nem nyafogo.

Gyanitom, hogy tobb gyerekkel meg nehezebb lesz.
En attol felek a legjobban, hogy mi lesz, ha vissza kell mennem dolgozni. Ugye Kristof 9 honapos volt, amikor ket honapra visszamentem meloba. Es nem volt konnyu. Merthogy ugyanugy guriztem, mint elotte, gyermektelenul. Annyi volt a kulonbseg, hogy korabban melo utan hazamentem, lezuhanyoztam, tomtunk arcot, pihentunk. Esetleg foztem, vagy elmosogattam harom tanyert.
Gyerekkel mindez: hazamegyek faradtan, majd megcsinalom az osszes munkat, amit kell. Plusz ejszakazok a gyerekkel, ha kell. Es hajnalban mosolygosan ebredek. Olyan volt az egesz mint egy mokuskerek.
Halvany lila gozom nincs, hogyan fogom megoldani a ket gyerek munka utani begyujteset, bevasarlast, fozest, mosast, takaritast, vasalast, furdetest, altatast, magam rendezeset, kapcsolattartast a ferjjel ugy, hogy mondjuk reggel nyolctol delutan otig dolgozom.
Pedig lassan el kell ezen gondolkodnom, mert szeptembertol nekem nincs bevetelem, valszeg meg telen munkat kell keresnem.
Vendég

Ildi, köszi amiket írtál a kajával kapcsolatban. Elmentettem. :)

Rend. Hmmm... Én is a zseni uralkodik a káoszon elv híve vagyok sajnos. :oops:
Nehezítésként meg itt van még egy rendetlen férj és gyerek. Utóbbi részben az én bűnöm is, de sajnos apjától is sokat tanult ilyen téren. Kosz azért nincs, de időnként hagyom elhatalmasodni a vasalnivalókat és elrakni való ruhákat például. Azt viszont néhány éve megtanultam, hogy selejtezzek. Most már rutinból megy. :D
Ja, WC-t és fürdőt rajtam kívül senkisenemszeret takarítani. Bár szeretni én sem, csak én szoktam.

Gyermek megérett, azt mondja jó tételeket húzott, eredmény pénteken.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

[quote="ananácska"]
írta:
ananácskaMost sokszor olyan a napom, mint egy kikepzotabor. Hetfotol pentekig csak azt varom, hogy ujra elteljen egy nap. Annyi az eletcelom reggel ebredeskor, hogy este legyen.

:lol: :lol: :lol: de jót nevettem. Bocsi :oops:
Vendég

Nekem az üveges kajákkal nem a minőség a fő bajom, hanem az, ami benne van... a banán, az ananász és stb. amiket én sokkal később adok :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Meg jöttünk a dokitól: Barbus 5560 gr. szóval 3 hét alatt 20 dkg-ot hízott csak. Állítólag a meleg miatt kevesebbet esznek a babák, meg a sok mozgás miatt is lehet hogy csak ennyi. Dokinő nem mondta hogy bármit is kéne tenni, legfeljebb többször kínáljam meg táppal vagy kajával. Nekem két csillagos lett a leletemben, az egyiknél 5 alatt kéne lennie az értéknek és nálam 59,5, a másik 15 helyett 28. Valami gyulladás van a szervezetemben, a párom netes orvosos tudása szerint valami reumatológiai dolog. Holnap meglátjuk mit mond a dokinénim.

kakti: Nekem is nagyon tetszik a vezetés, de azért tegnap be voltam fosva kissé. :D Ilyen térdrögzítőt lehet hogy vennem kéne, de holnap meglátjuk mit mond a doki a leleteimre. Köszi a doki számát, meg fogom keresni. Gratula a 4 hónaposoknak.

zuzmoo: Küldtem képet Barbusról. Biztos szép lesz. Mivel lehet ilyet csinálni? Power pointtal?

erika: Nekem egész aranyos idősebb pasi jutott, csak kicsit hülyének néz és ettől hülyének is érzem magam. De majd bebizonyítom én neki. :D Mi még egy babát szeretnénk, ha összejön. Ha megint ikrek lennének és mind a kettő velünk maradna akkor lehetnek hárman.

koviki: Erre szokták a pasik mondani, hogy a női vezető attól hogy balra indexel még nem biztos hogy jobbra fog kanyarodni. :D Szép dolog az örökbe fogadás, csak én sem tudnék úgy szeretni talán egy "idegen" gyereket, mint a sajátomat. Amikor a meddőségibe jártunk, akkor szóba került hogy mi van ha egyáltalán nem sikerül és nem hiszem hogy belevágtunk volna egy ilyen procedúrába.

stephie: Szerintem a suli már nincs gyes alatt ingyen. Ha jól tudom.

ramiolgi: Nekem is meg van a járműkezelési vizsgalap, de azért köszi. Nálunk is 9 a kötelező. Forgalomnál mennyi pótórát vettél? Nálunk is hason szeret Barbus aludni, de ha mondjuk 5 percig hisztizik és nem tudok bemenni, akkor ha átfordult elalszik háton is. De nálunk úgy 1 hete megy a hátról forgás jobban. Amióta csupasz volt a térde meg a tappancsa, azóta jobban ment neki.

nóri: Akkor neked nagyon jó érzéked van a vezetéshez, irigyellek. Nem biztos hogy nekem nem lesz, de tegnap még nem ment olyan jól. De majd fog. Az is baj szerintem, hogy nálunk nincs autó a családban és Tamáséknál sincs. Egy haverom van akinek a bkv-s jogsiai vannak, de kocsija neki is csak tavaly óta van. Az égéses sztori aranyos, pedig nekem is volt napégésem amire tejfölt tettünk régen. Büdös volt mint a bront, de használt. Hűtötte a hátamat.

funky: Az oktatóm mondta, hogy van Szentendrén egy tanpálya féleség. Nem tudod pontosan hogy hol lehet? Állítólag ez nem lezárt és így lehetne gyakorolni rajta.

zsizell: Szülésnél én is azt mondtam hogy soha többé nem szülök, de most úgy gondolom egyszer még igen.

Tesót én is 2013 körülre tervezek, majd meglátjuk mi lesz belőle. Anyagiak még nálunk is közbe szólhatnak.
vicky79
Budapest III. kerület

Én még semmit nem adok Eszternek Anyatejen kívúl, néha tápszert, semmi mást. Ráérünk még, úgy érzem. Pedig a család felől jön a nyomás, de akkor sem.

Viszont ha elkezdjük a hozzátáplálást, csak főzött kaját kap, itthoni termésből, vagy bio-t. Már beszereztem 2 babaszakácskönyvet. ;) Még fagyasztót kell vennünk, a mostaniak (3 is van) bekrepáltak, (nem kevés kaja lett az enyészeté). :? :evil: Most van először konyhakertünk, és megy ez nekünk, nő minden, nem csak a gaz :)
Vendég

Nos, mióta elrendeztem a lelkemben, hogy nem kell tökéletesnek lennem, azóta én jól vagyok. Szépen megbeszéltem magammal, hogy nem attól leszek jó anya és feleség, ha mindennap sütit sütök és hogy enni lehet a padlóról. Természetesen mindennap friss főtt étel van és tisztaság, de az előbb fikarcnyi bűntudatot sem éreztem, hogy leültem a mosogatnivaló mellé olvasni (a két gyerek egyszerrre aludt :lol: ).

Úgy gondolom, hogy felnőtt korukban úgysem arra fognak emlékezni, hogy milyen sütit sütöttem nekik nap, mint nap. De a most kiépített kapcsolatunk bízom benne megmarad.

Persze ez csak rám érvényes, hiszen mindenkinek más a szükséglete és mindenkinek más a jó. Tökéletes pedig úgy sincs (bár erre magamat is emlékeztetni kell néha...)

dalika

Sok kep nem keszult, ami van, az sem a legjobb, de ugyis epp most masoltam fel oket. Megmutatom.

Ebredes utani almos arcok:
Kép

Igy neznek ki a babakocsiban (meg veletlenul sem olyan kep keszult, hogy legalabb az egyik gyerek jo helyre nezzen, raadasul en is a hatterben pucsitok, de sebaj):
Kép

Es Kristof megkapta elete elso fagyijat. Ez volt a vegeredmeny:

Kép
Vendég

Ananácska!Nagyon aranyosak a fiaid!Két kis szőkeség! :)

erika87

Ananácsaka: csatlakozom az előttem szólóhoz.Gyönyörű kisfiaid vannak!! És az a fagyis kép... :lol:

Kép
zsizell

itt egy újabb caranya.
már a vakáció első napjának délelőttjén leordítottam a fejüket :roll: :roll: :roll:
mondjuk a szakadó esőzés nem javít a helyzeten.

most elmentünk és a nagyok kaptak kis játékot. (a nagynak ígértem be tegnap mert élete első bizije nagyon jó lett.)

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Ildi, Te monori vagy? 23 évig én is az voltam, meg még most is annak érzem magam. :)

Kép

Kép
koviki

Annácska!
Nagyon édesek a gyerekek!
N
Vendég

Vicky:
oh, Barbus majd egy hónappal idősebb Lilinél, de kb. egy súlyban vannak. Én meg itt nyafogok, hogy nem hízik rendesen a bige. :) Na jó, azért Barbusnak közel egy kilóval kevesebb is volt a születési súlya...

A netes utánanézés a leleteknek elég csalóka! Szóval szerintem nem véletlenül tanulnak az orvosin sok-sok évig. Azokat az adatokat mi úgysem tudjuk helyesen értelmezni.

Örökbefogadás:
szerintem pont ugyanannyira lehet szeretni egy adoptált gyereket is - nyilván attól is függően, hogy mennyi idősen kerül a családba.

Bea:
Feri nem is hasonlít magára a képeken! :) Na jó, hasonlít, de csak egy kicsit...
És ne sírjon a szád magad miatt, mert a lábad olyan vékony, mint a csuklóm! :)
Kristóf sárga kocsija milyen fajta is?

Vezetés:
imádok vezetni! Nálunk mindig azon megy a vita, hogy ki vezessen. És nem azért, mert senki nem akar, hanem mert mindketten szeretünk vezetni! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

A sracok koszonik a dicsereteket! :D

Kakti!
Abc design Take off a babakocsi teljes neve.
Vendég

kakti: Tudom hogy nem diagnosztizáljuk magunkat net alapján, de a térdfájásomat még be sem írta és az értékeim alapján azt hozta ki, hogy láz, ízületi fájdalom ami gyakran a térdben jelentkezik. Ez azért elgondolkodtató. De persze megvárom mit mond a doki.
vicky79
Budapest III. kerület

bea: Ez nagyon szuper babakocsi. Mit kóstál egy ilyen itthon?
vicky79
Budapest III. kerület

Már megint. Tesó baba már kiválasztott magának? :D
vicky79
Budapest III. kerület

Hú, de sok mindent írtatok, kavarog a fejemben a sok új dolog. Egy párra megpróbálok reagálni.

A gyerkőcképek tündériek! Mazsola nálunk épp alszik, de szerintem nemsoká ébred, úgyhogy ha mennem, majd félbehagyom az írást.

Én komolyan nem tudom, hogy tudtok ilyen sokat netezni (irigykedős szmájli), nekem, ha a kölök ébren van, nem engedi. Mindig kiköveteli, hogy szórakoztassam, ezért csak este szoktam visszaolvasni, ha épp nem alszik. Védőnő épp ma járt itt, és javasolta, hogy mivel a kengyel már lekerült, itt az ideje, hogy kicsit neveljem, szokja meg, hogy nem kéredzkedhet annyit fel, amennyit ő akar. Doki néni meg javasolta, hogy ne törődjek a sírással, rakjam csak hasra. (bár nem csípi) Húúú, kemény lesz :shock: Viszont tök érdekeset mondott (legalább is nekem): az mondja, azért tegyem hasra, mert ha ott küzd, akkor a mozgás révén fejlődik az agya. Én pont fordítva gondoltam, vagyis ahogy nő és egyre okosabb, úgy lesz koordináltabb a mozgása. De nem. Állítólag a Pethő és a Dévény módszer is arra épül, hogy pl. az agysérült gyerekeknél mozgással igyekeznek fejleszteni a sérült területet. Apjának is elmondtam, hogy azért legyen vele tisztában, nem kínzom a gyereket, ha hagyom kicsit vergődni, hanem barázdálom az agyacskáját :lol:

Jövő kedden viszem a tündért a babakutatóba, majd beszámolok a tapasztalatokról, hátha valaki kedvet kap a tudomány támogatásához.

Rend: tegnap voltak itt régi kolléganőim és nevettek, hogy a lakások egyértelműen látszik, mi az, ami Apát jellemzi (rendszerető) és mi az én közreműködésem eredménye. Én sajnos meglehetősen rendetlen vagyok, nem ártana kicsit javulnom, hogy majd jóra tanítsam a kölköt. Érdekes, mert egyetemista koromig kis pedáns voltam, ott kanászodtam el, de nagyon. (Bori, nem ér majd szörnyülködni, ha egyszer jössz hozzánk :D )

Jogsi: nekem harmadszor lett meg a forgalmi, nem akármilyen körülmények között. Elég vicces, majd talin elmesélem. Az első oktatóm egy vén komcsi volt, aki a nézeteivel traktált, a második meg rámmászott (volna), örültem, mikor végre kezemben volt a papír.

Örökbefogadás: iszonyú nehéz téma. Ha nem lehetne gyerekem, biztosan megpróbálkoznék vele. Ha lehet (mint a jelen ábra mutatja), akkor tuti szülnék még, ha gyerkőcre vágynék (mint ahogy fogok is), bár nagyon szép dolognak tartom, ha családhoz juttatnak valakit örökbefogadással. Nekem több okból sem menne. Mo-n ugye amúgy sincs gyerektöbblet, gyermektelen családok is évekig várnak csecsemőre, tehát csak idősebbet lehetne, akiben feltehetően már olyan nyomokat hagyott a pár éves múltja, amik kitörölhetetlenek. Lehet, hogy csúnya dolog és biztos sokan nem értenek velem egyet, de én egy hatéves, lelkisérült gyereket, aki megjárt már több árvaházat, önszántanból nem vennék magamhoz. Pláne nem egy egészséges környezetben felnőtt, kiegyensúlyzott saját gyerek mellé. A magyar társadalom nem toleráns a mássággal szemben, így kis kínaiak nevelését sem vállalnám. Abban sem vagyok biztos, sőt, inkább az ellenkezőjéről vagyok meggyőződve, hogy ugyanúgy tudnám szeretni, mint azt, akit kilenc hónapon keresztül a testemből tápláltam és minden kis rezdülését együtt éltük át. De mondjuk egy tragédia esetén ismerős gyerekeket szó nélkül fogadnék be és nevelnék fel az összes problémájukkal, lelki sérülésükkel együtt.

Kép
juci-77

Bea!
Ugye Ti csak ideiglenesen jöttetek haza?
Ha igen, mikor terveztek visszamenni?

Én csak más koszát nem bírom, ezért ha nyaralni megyek vagy hosszabban tartózkodom valahol, első nap lefertőtlenítek mindent.
Otthon naponta 5x lehetne porszittyózni a kutya-macska miatt, anyós finoman szólva nem egy rendmániás, nekem meg se időm, se kedvem folyton a lakást nyalni, így próbálok a saját szobánkban elfogadható állapotokat fenntartani, csakhogy attól még a papucsommal behordom a koszt, szőrt.:twisted:
Amióta megszületett Domi, árgus szemekkel figyelem ki, mihez nyúlt és ha ezek után hozzá akar érni a gyerekemhez, rászólok.
Most itt a Balcsin velünk van Dédipapi.
Ő már régóta kerekes székes, de most már totál önállótlan. Emelővel kell mozgatni, ha ki akar ülni a székbe, mert egyáltalán nem tud segíteni.
Voltak itt kérem cifra dolgok amióta lent vagyunk. Mindegy, ezekkel most nem szórakoztatlak titeket.
Szóval Papi nem igen jut el a csapig kezet mosni, hetente vagy kéthetente egyszer fürdetik, úgyhogy gyakorlatilag ekkor éri víz a kezét is. Vettünk neki nedves kéztörlőt, de nem szereti, így Domót 2 méterről mutogatom neki, nehogy átugorjon róla valami baci.
Totál rápörögtem már, hogy azt figyelem, mihez ért hozzá a Papi (távirányító, tálca, toll, evőeszközök stb), amit aztán megfogott anyós és utána meg fogná meg a gyerekem. Ilyenkor hevesen tiltakozom.
Kimostam D. gúnyáit és kérdem, hogy hol egy lavór, erre nyújtja azt, amiben az a gumikesztyű és rongy figyelt, amivel Papit megtörölgetik tisztába tevés után...Mert hogy estére pelenkázni kell. Ehhh..
Úgy hogy mentem a saját gumikesztyűmért és fertőtlenítő löttyömért.

Nekem 15 éve van jogsim. Mindenen elsőre átmentem, pedig kevesebbet vezettem a kelleténél, mert akkoriban épp be akarták vezetni az ideiglenes jogosítványt, amit tán 2 évre kapott volna az ember és ezt el akartam kerülni, szorított az idő, így csengettem 5ezret az oktatómnak, hogy tekintsen el pár órától.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat, ez ismerős.. én is ilyen mániákus vagyok.. :oops:
A páromtól naponta 10x kérdezem meg mikor Bazsut átveszi, hogy mosott e kezet és 10-ből kétszer NEM. :roll:
Még azt is utálom ha a kezét fogdossák ismerősök, miután elmentek megyek Balázzsal kezet mosni. :oops: :roll:
Dávid szerint legszívesebben valami burokba zárnám a gyerekem ahonnan még a játékait is csak kívülről nézhetné.

Én szívesen örökbefogadnék, de csak ha már a saját gyerekeim felnőttek.
Viki, milyen hordozód van? Nem emlékszem a nevére..
Nagyon gondolkozom, az az igazság, hogy eszméletlen lusta vagyok és azt sehol nem kell kötözgetni. Plusz ha kocsiból kiszállunk gyorsabban fel tudnám venni a csatosat és annak nem ér a pántja a földre. :roll: Szóval legközelebb felpróbálnám a tiédet és ha van olyan kényelmes mint a Mei-tai akkor eladnám a Gremesét és vennék egy olyat. Nekem Gica III. van ha valakit érdekel... :oops: :oops:
Vendég

Fanni!

Kvikinek Beco-ja van! Nekem ERGO, de az jobb sztem! :lol:

Ja, és én nem mosok kezet, mielőtt felveszem a gyereket!!! :shock: Naponta 100szor nem is akarok. Jó, takarítás közben mosok, meg főzés közben is. Meg WC után is.

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo

Viki, közben megtaláltam! Beco.. azért köszi!

Kakti, majd mutasd meg mit csináltatok a "kezeslábasból"!! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy sikerül ez otthon! A páromnak szeretnék ilyet szülinapjára, csak nem tudom hogy meg tudnám e én csinálni, vagy menjek el a céghez.. :roll:
Vendég

Köszi Nóri! Akkor most a Beco a jobb?? Húúú lányok én már kész vagyok. :oops: Kezdtem a Babaslingel, majd a kendő, majd Gremese... most meg ez. Mindig rá kell jönnöm, hogy van jobb. Pedig azt hittem a Mei-Tainál lesz a tökéletes nekem. :roll: és teljesen jó is!! Nagyon jó minőség, extra kényelmes!! Csak én ne lennék ilyen lusta, szeretem ha valami egyszerű, gyors.. :oops:

Én azt vettem észre, hogy még Borinál voltunk vagy 10x kezet mostam.. :oops:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?