Jó reggelt!
Vezetés: nálam fosósabb ember kevés van a földön!!!! Kreszből jó voltam (2001-es a jogsim, 17éves voltam) abból tudtam, hogy átmegyek. Hibapont nélkül. Így az oktatóm már a vizsga napján kivitt a rutinpályára. Megbeszéltük: ez a motor, ez az index...stb. Sokat ültem már autóban, de vezetni semmit előtte.
Na akkor tettünk egy kört a pályán, majd közölte, hogy akkor irány a kapu, megyünk Vácdukára! A 2/A-n!!! Ehhh! Izzadtam mint a ló! Alig vártam, hogy átüljön a másik srác.
Aztán vissza emelkedőt gyakorolni. 2nap múlva vizsga. Minden ment remekül. Utolsó: emelkedő. Tökéletes lett, átmentem.
3hét múlva viszont mennem kellett Horvátországba és én azt már jogsival akartam. (mármint nem én vezetni, csak utána nem akartam volna vizsgázni) Szóval kb 15-17órát vehettem (előzésnél remegett a lábam és nem szívesen mentem 40-nél többet)
Eljött a vizsga reggele: mi bementünk megnézni ki a vizsgabiztos. Csak egy embertől rettegett az oktató: Liszt Ferenc (hosszú, ősz haja volt) Naná, hogy ő volt. Végigmentünk az általa szeretett útvonalon, majd irány a vizsga!
Oktatóm mondta, ha nem megyünk végig az útvonalon, tuti bukás!
Hát engem az út negyedénél visszafordított. Már majdnem bőgtem, mire közölte, hogy ő ilyen ügyes lányt még nem látott!!! Kiderült, hogy ő a sebességhatárokra megy rá, az útvonala tele volt vasúti átkelővel, 20-as övezettel, 30-as táblával. Én meg úgy fostam, hogy 10nél többel nem mentem volna! Na ez bejött!
Utána csak azon rettegtem, hogy be tudjak állni a felügyelet kapuján (kb 50m széles
) és le tudjak parkolni!
EÜ vizsgán meg kihúztam az égést. Egyből eszembe jutottak az eü oktató szavai: "égési sérülés, szomszéd jön tejföllel meg olajjal, mit csinálsz? Felkéred, hozzon lisztet is, süthetnénk lángost!"
Pffff
Egyébként általában annyi órát szoktak venni, ahány éves a delikvens...