Új privát üzeneted érkezett!

Hát ha itt boncolgatjuk az eper allergiát... vagy intoleranciát :lol:
Lilla két hetes volt, amikor sütemény krémjébe turmixolt epret ettem, tudtom nélkül... max. pár szem lehetett a mennyiség.
Lillát pár órával a szopi után kiütötte, először Csilla által leírt göbök az arcán majd az egész törzse pirosban lángolt. Hát nevezzük allergiának vagy vagy csak érzékenységnek mindegy, brutál volt.
Azóta eltelt két nyár, kevés epret próbálgattunk piros pöttyös lett tőle. Elég a pöttyökhöz egy epres joghurt is :cry:
Szóval mi már nem kísérletezünk. Az allergia vizsgálat majd megmondja a tutit, de az eredmény sajna borítékolható. Nem tudom, hogy az újszülött kori epres szopi rontott-e a helyzeten vagy ez amúgy is kialakult volna, mindenesetre szívem szakad meg, hogy Lillus nem ehet epret.
Csilla én Nórival ellentétben nem kísérleteznék, majd ha Milán eszik epret meglátjátok mi a szitu :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Juti! Akkor megnyugodtam. Egyébként hason aluszkál és az előbb volt egy jó nagy büfőke. Azt hittem más is jött, de csak a levegő :lol:

Nóri! És más többgyerekes anyuka vagy autósüléstudor... Mire kell odafigyelni a vásárlásnál?

bellerreni
Eger

Hát én epres joghurtot pedig eszek és szerencsére nincs baja. Akkor ez azt jelenti, hogy az epret is ehetem?

bellerreni
Eger

Ildi, köszi Neked is még egyszer. Amúgy más ilyen "durva" gyümölcs van még? Én nagy evő vagyok szezonban, úgyhogy jó lenne előre tudnom mit nem lehet.

Valaki kérdezte a napszemüveget (talán Zsuzsa?), csak elfelejtettem reagálni.
BabyBanz-ot vettünk, ebben a hónapban akciós a Brendonban ahogy valaki írta. Viszont vigyázat, ugyanolyan dobozban (és egy kosárban) van, mint a KidBanz.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Reni, nagyon szívesen, sajnálom hogy nem sikerült. Legközelebb majd korábban kapcsolunk, sógornőm minden nap tud Auchanba menni, ott dolgozik mellette.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Ildi!

A tejallergiát is úgy diagnosztizálják, hogy megvonják a tejet, majd ha enyhülnek a tünetek, újra terhelnek. Ha előjönnek, tuti a baj!

Én csak azt próbáltam mondani, hogy ha Lillusnak 1-2szemtől ilyen heves reakciói lettek, az gáz! De akkor sem lett volna sokkal hevesebb, ha 1kg-t eszel. Szóval Milán szempontjából ha a pöttyök az epertől vannak, akkor több epertől sem dagadt volna fel az arca és lett volna kiütésesebb a teste.
A tejallergiás gyerekes bnőm gyerekeit úgy terhelték, hogy ml-ként adagoltak tejet. A először 1ml, 2, 5, 10, 50, 100stb. A nagynak a 100ml-s adag után jelentkeztek a tünetek, a kicsinél 1ml!!! után. Így a kicsit azóta sem terhelték, mert ilyen fokú allergia esetén nincs értelme. Gondolom így van Lillus is az eperrel.
Alapvetően én is konzervatív felfogású vagyok kajában! Semmi szalonnabőr 3hósan! :lol: De én ennék epret (eszem is) és ha pöttyös lesz, hát nem eszem. Ha meg nem, akkor hajrá! De ez csak az én véleményem! :!:

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo

Reni, én nem tenném, de ugye módjával nyúlsz a tűzbe, ha már egyszer megégetted magad. Nyilván sokan esznek és nem lesz a babának semmi baja. Mi nem voltunk ilyen szerencsések.

Autósülés:
nekünk ez van 9-18 kg-os:
http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... 2&pageno=3

- én nem szeretem a több kategóriás azaz a 9-36-kg-os gyereküléseket, mert öszvér megoldás és nem olyan biztonságos...
- Isofix - egyrészt meghatározza, van a kocsitokban ill. ha több kocsi van mindegyikben ill. azokéban akik vinni fogják a gyereket legyen ez nagypapa akárki... nekünk ez nem Isofixes, mert én Lillust amíg egyedül vittem sokszor ült középen hátul... most Isofixeset vettünk neki. (mondjuk én 9-18-asban nem érzem annyira fontosnak az Isofixet, mint 15-36 kilónál, mert a kis ülés amúgy is be van kötve, a nagy, ha nem Isofixes és nincs benne gyerek simán agyonvághat egy ütközésnél...
- gyerekkel vegyétek, neki legyen kényelmes...
- én szeretem, hogy utazás közben is meg lehet dönteni, hogy tudjon aludni benne...
- mi 9 hósan ültettük át Lillust, most már lassan átül a 15-36-osba, így Lénának ez szabad lesz... november-decemberre akarom áttenni.
- én a Römerrel elégedett vagyok, most a Cybex-et vettünk, azt még nem tudom milyen a gyakorlatban.
csak a teljesség kedvéért, szóval ez a 15-36-os ülésünk:
http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... 2&pageno=3

Ja és az ár. Nem mindegy mennyit szánsz rá és hol veszed. Én mondjuk nagyon spórolós vagyok és nem ragaszkodom annyira márkához, de ezen pl. nem szeretek spórolni, előbb nem veszek meg magamnak valamit, mint a gyerekem életét kockáztassam.

KépKép

KépKép
beneildi

Ezzel a mennyiség meglátásoddal én is egyetértek Nóri :lol: Lillunál a kevés is gáz, de lehet a többtől is ennyi lett volna, mindenesetre kimeríti a tiltás kategóriát.

Sajnos a tejallergia nálunk is porondon van, így tudom hogy tesztelik :D :oops: :oops: :oops: miért kell nekem szakértőnek lenni ebben a kérdésben :twisted: :roll: inkább lenék tudatlan és nem allergiás gyerek anyukája...
Ami szomorú, hogy Lilla valószínűleg nem bírja a tejfehérjét sem. Viszont itt úgy tűnik, hogy talán a csökkentett mennyiség elég ahhoz, hogy ne legyen pöttyös. Van még egy bőrgyógyász látogatásunk, utána csinálják neki a vérvételt, addig csak ezzel a megvonással kísérletezünk :shock: remélem Lénus jobban bírja majd, de ezek után talán meglepő, hogy kajálásban én is konzervatív és szigorú vagyok :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Most olvastam vissza, Anita én írtam, amit Jucinak tulajdonítottál és úgy értettem, hogy én is így fokozatosan csinálnám és nem venném el a szopit teljesen Levitől :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi!

Szóról szóra egyetértek Veled gyerekülés témában! Ugyanilyen ülésünk van. Luca apáéban a nagyban ül már, enyémben még a kicsiben (Römer king plus, 9hós kora óta használja, akkor adtam el a nagyobb babakocsit és a tartozékait, az árából lett a kisebb babakocsi és az ülés)
Nekünk az Isofixes is Römer, de a Cybex ugyanolyan jó. Főleg, hogy kap huzatot és mind1 hogy néz ki...
http://www1.adac.de/Tests/Kindersicheru ... h=aktuelle
http://www1.adac.de/Tests/Kindersicheru ... efault.asp

Az első a 2010-es teszteredmény, a 2.-nál ki lehet választani az üléseket fajtánként. Ha vki nem tud németül, szívesen segítek egy-egy ülésfaja lefordításánál!

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo

Sziasztok!

Köszi a megnyugtatásos hsz-ket a bőrpöttyösödéssel kapcsolatban.Ugylátszik rosszul tudtam egy-két dolgot, de ez így jó, mert nem rohanok majd a dokhoz h. ekcémás.
Ma próbáltam a krumplipépet, ahogy a nagykönyvben megvagyon írva, levével és anyatejjel higítva.

5 kanál után már nem kellett neki.
viszont megkóstoltam és nagyon xar íze volt azóta azon agyalok, hogy ok, h. a babák nem kívánják az olyan intenzív ízeket mint mi és más az ízviláguk,de..... :?
hát arra jutottam, h. ebbe ugyanúgy mindkettőnknek bele kell rázódnunk mint a szoptatásba
hogy mi ízlik..
mikor elég..
végül
használ valaki BEBA 1-es tápot?
mert én azt adok, viszont az nagyon édes
szerintem indokolatlanul nagyon édes íze van a többi táphoz és az anyatejhez képest annakidején örültem, hogy elfogadja a Mirc, de most félek, h. megzavarja az ízérzékét, és csak az édes(tul édes) ízeket fogja elfogadni
nem akarok cukrozni semmit(így is gömböc, bár nem tudom, mitől, a levegővételtől is mint az anyja?)
na elkezdődött megint, Zsófi csak az etetésről tud írni
befogom
jók a talis képek(..irigy...)

zsó
Kép
pcd1985

Na lányok!

http://liberoarcai.liberoklub.hu/kepek? ... r&page=115

Ez a 3fiú vezeti a Libero Arca versenyt! Akartok nevezni szépségversenyen ezek után???? (3 kis kobold...)

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo

Zsó, az öt kanál nagyon jó eredmény :lol: ha olyan babát fog ki valaki, mint enyim Lilla, akkor még később is örülni fog neki :oops:
de pár hét és a krumplit nem magában fogod adni. Lillus sütőtökkel, almával, majd csirkehusival is szerette.

És aki főzni akar a babának, az kezdjen fagyasztani. Nálunk már hűtőben a házi bio borsó Lénának :lol:
Éés nem írok többet, mert mára elég volt belőlem, de én mindenkit biztatok a főzésre annyira finom babakajákat lehet készíteni, hogy a bolti cuccok kanyarban sincsenek és válogatott anyagok esetén kb. felébe kerül.
Ha lesz időm egyszer leírok egy-két alapelvet és praktikát ehhez is :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

......és valóban Ildi :)

Ráadásul ma a gyerekorvosunk meggyőzött, hogy ha most elkezdtem a gyümölcsöket, zöldségeket, akkor ne zavarjam meg a tápszerrel, ráadásul nagy melegben egyszerűbb, higiénikusabb és jobb az anyatej.

Zsó: kár, hogy Mirci nem evett 5 kanálnál többet, de lehet, hogy elsőre nem is olyan nagy baj.

Levente valószínüleg nem egy finnyás fajta, mert ami egy kicsit is anytej ízű azt nyeli mint kacsa a nokedlit. :)

Tegnap az uram kapott egy minőségi pálinkát és amikor hazahozta akkor láttuk,hogy a zacsiban benne figyelt egy boríték 100E Ft-tal :shock: :shock:
Egy apuka adta, aki nagyon megörült, hogy átengedte a fiát év végén matekból... Na mondtam is neki, hogy szépen apukának adjuk vissza a zsét, mert ebből csak baj lehet. Ma reggel mesélte, hogy azért aludt szarul az éjjel, mert azon filózott, hogy az orvosok közül is és persze sokan mások is simán megtartották volna, bezzeg ő meg itt azon stresszel, hogy hogyan adja vissza úgy, hogy senkinek ne legyen kínos.
stephie

Niki hozott epret, csak egy kicsit megviselődött, úgyhogy csináltam belőle friss lekvárt, hát nagyon finom lett! Azt reggeliztem piritóson, nyamm-nyamm - bocs az izgatásért, de ha már nincs szopi, használjuk ki az előnyeit.

Anyám elmondára szerint én csecsemőkoromban egy szem epertől kipöttyösödtem (mármint ha ő evett), de aztán kinőttem teljesen. Ami fura, hogy a körte volt még ilyen veszélyes gyümöcs: a húsában lévő pici magok miatt fájt a hasam (szintén anyatejes átvitelnél). Borsóról meg ne is beszéljünk. Szóval nagy macera lehetett.

Főzés: én szívesen veszek tippeket! Főleg olyat, amit nem anyatejjel kell csinálni, mert van ugyan pár adag lefagyasztva, de azok már lassan 4 hónaposak...

Anita, ez a pénz téma nagyon gáz lehet, mármint akármit is csináltok, kellemetlen... Pedig milyen jól jön ennyi pénz bármelyik háztatásban...

Na, látom, sokan megnéztétek a videót :)

boruska

Sziasztok!

Megnéztem a gmail-en a képeket. Jó lehetett a tali, szépek a babák! :)

Ma voltam Botival a 4 hós oltáson. Ma egyébként is nyűgös volt szegénykém, de ez a szuri, ráadásul kettő is egyszerre, még rátett egy lapáttal. Most éppen alszik, de előtte össze-vissza evett, kb. félóránként egy kicsit, majd nyöszörgés ezerrel, illetve a mostanság szokásos hasra fordulás, majd sírás, hogy nem tud visszafordulni... :? Ma totál fáradt vagyok én is, mert éjszaka is volt vele valami, nagyon nehezen aludt vissza kétszer is... Szerintem fájt a hasa, azért tekergett az ágyban... (hülye vas...) De lehet, hogy egy kis fogzás megindulás is bejátszik a dologba. Már olyan kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a kis pofija fogacskákkal! :)

Anita, nem semmi ez a "hálapénzes" dolog... Megértem, hogy nem fogadtátok el. Magam is nagyon kínosan éreztem volna egy ilyen helyzetben. (egy éves tanári tapasztalattal a hátam mögött nekem még senki sem akarta így megköszönni, hogy nem buktattam meg a gyerekét... :roll: :))

Kép
erusverus

Bocsi, előző: szóval én is nagyon kínosan éreztem volna magam... :oops:

Kép
erusverus

Lányok!
Ezt most találtam, hátha valakit érdekel:
http://adozona.hu/kalkulator_tgyas_gyed_gyes.aspx

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Én most ittam meg fél liter eperturmixot, de már nem először. Bazsunak az epertől semmi baja, de ha sok tejterméket eszem, attól pöttyös lesz.. különösen a túrótól, rudi kizárva.. :( (mármint a pöttyös :lol: ) na jó inkább nem magyarázom tovább..
Szóval az eperturmix is csak szójatejjel, fele vaníliás, fele sima szójatej+ két kanál méz. Hmmm, de finom. :D
Vendég

kakti, tök jó ez a kalkulátor!
amúgy meg egyértelműen húzni kell vissza dolgozni... :(

öcsém átjött, hogy ne legyek árva, ő etette a gyereket, most játszik vele (meg focit néznek közben), olyan drágák együtt - komolyan, jobb fej vele, mint azt apja...

boruska

Funky, az jutott eszembe, hogy a 'kekszmorzsában' is van fehérje... állati :) Ha már rudi :)

boruska

Hát Bori!
Ha csak az anyagiakat nézzük, akkor valóban, húzni vissza melózni. DE! Szerintem egy ilyen pici manónak kell az anyukája! És csak akkor érdemes visszamenni, ha nem akarsz kis korkülönbséget a tesók közt. És nálunk ugye itt a nagy kérdés, még ha vissza is akarnék menni: HOVÁ??? :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

hát, én tudod 3 évet különbséget akarok, meg visszavesznek, meg lehet itthonról félállásban dolgozni, meg a nagyamama kártyát két oldalról is ki lehet játszani - világos, hogy nincs mindenkinek ilyen mákja... :?

boruska

ez nem is igazán "hálapénz" hiszen attól a perctől hogy átveszi, akkor már bármikor mondhatta volna, hogy bezzeg a pénzt eltette ha valaha a 4 év alatt bármi gond alakulna a gyerekkel...
Na én ennek nem akarnám se magam se a férjem kitenni.
Ez épp olyan, hogy én pl elvből nem vállalok saját diákot. nehogy bárki azt mondhassa, hogy azért nem tanítok órán, hogy magánórára jöjjenek.... de ismerek olyat aki simán megmondja, hogy neki egy aranylánc kell, vagy Görögországba akar menni nyaralni, vagy épp milyen ital a kedvence... no comment
stephie

Anita, ez pofátlanság. Komolyan van, aki ilyeneket kér?? Hol éltem én eddig?! :? :shock: Bakker...

Kép
erusverus

Nekem sincs már munkahelyem... Most azon agyalok, hogy míg itthon vagyok, elvégzek egy OKJ-s képzést vagy beiratkozom fősulira, levelezőre...

Kép
erusverus

Hát a volt pasim apja szponzorálta a gimit. Mikor mi kellett, kakaó a koleszba, több tonna csoki, pia...stb. Meg mivel én osztályelső voltam, és szerettek a tanárok, sokszor rám való tekintettel ment át. (külföldi volt, nem hülye, kint járt általánosba) Most van egy nagyon korrekt helyről diplomája! Meg nyelvvizsgái. Kíváncsi lennék, mennyi kakaóba került? :lol:
Az (amúgy Ézsónéval közös) egyházi, fullpénzes giminkben meg úgy kezdődött minden fogadó óra, hogy felírták a számlaszámot, meg kiosztották a csekket az "alapítvány" javára! Muhaha!
De ez a pénzes szitu nagyon bizarr... Lehet odanyomnám a gyerek kezébe, hogy "vidd vissza apádnak!!!!" :roll:

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo

Vagy bedobnám a postaládájukba?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

sziasztok!
Nagyon edesek a babak es a mamak is a talirol! Mar mondtam, de nagyon iriiiiigy...
A ti babaitok esznek rendesen ebben a melegben? Abel, mikor szopizni kene, csak dumal, meg nevet, rosszabb esetben csak nyuglodik. Nappal szinte csak a kis almat eszi meg, bezzeg ejjel 3-4-szer szopizna. De mivel nappal nem eszik, tejmennyiseg jelentosen megcsappant. Mivel nappal nem evett, es nem nagyon akart elfogadni semmit, en is kiprobaltam a banant, amit vegre megevett, meg a huslevebe fott repat egy kis husmaszattal, amit vszinten elfogadott- nem hulye, csak inyenc. szerencsere semmilyen negativ reakcio nem volt, csak a banan utan fel oraig hangosan sikongatott oromeben, ugy felporgette a sok fruktoz. Most nem tudom mit kezdjek, kezdjek el szorgalmasan fejni- hatha visszakap az izere, vagy folytassam a hozzatapit, ejjel meg szopizik amennyi van.
geri79

Hello!

Hát ez a pénzes dolog.... hm, mit szeretett volna apuci ezzel megvásárolni?

Bori, azt hiszem nálad felejtettünk egy zöld mintás MAM-os cumisüveget :S
Köszönjük a vendéglátást, nagyszerű volt, bár a jégesőt kihagytam volna szívesen, bár Eszter, azt hiszem, kárpótolva érezte magát babák társaságában (én is, bár,mint a képeken is látszik, elég megroggyant állapotban voltam.) Este kidőltünk mindketten mint a rohadt nád... (bocs a kifejezésért).
A babák gyönyörűek :)
Ma a Minimanó nagyon nyűgös, enni sem akar...

Vissza dolgozni... Én is azt kérdem, hová? Szeptemberől befejezem a fősulit, aztán gyorsan elkezdek egy másik szakot, pszichológiával kacérkodom, jól jönne a mostani mellé;). Jelenleg egy munkaügyi per van a nyakamban, ki tudja,mikor lesz vége.
Namidegy.

Baba alszik, mint a bunda,pedig elmúlt a kajaidő... Lassan csak felébred:)
Ja és Bori, jó étvágyat az eperlekvárhoz!;)
Niki
Vendég

Hú, Niki, tényleg itt maradt... Majd vmikor kicseréljük a túszainkat :)

Berkó is kevesebbet eszik a melegben

boruska

Lányok!
Segítsetek!

Tudom, nem kéne már ennyit paráznom ezen a kajakérdésen, hiszen Lili holnap 4 hónapos lesz, de azért csak nem tudom, mit tegyek!
A helyzet a következő:
alapvetően szerintem nem hízik eleget Lili - gyanítom, hogy azért, mert nem elég neki, amit kap. Vagyis nem tudom. Most este is szopizott, abbahagyta, aztán sírt, hogy mééééég! A szájába dugtam a „csutorát”, szívott kb. kettőt, majd bőgött tovább. Mindkét cicivel ezt csinálta. Nyomáspróba alapján jön belőlük tejcsi. Gondoltam, akkor fáradt - váltott a sírás módján. Letettem az ágyába, (kb. fél órája), azóta szenved. Bementem hozzá, megnyugtattam, adtam neki cicit, de nem kell. Nem tudom, mit csináljak! Az elmúlt két nap alatt 4 dekát hízott! Nem elírás, négy dekával mutat többet a mérleg.)
Jó, hogy van két hónapja, hogy megduplázza a születési súlyát, amihez még egy kilót kell híznia, de ezzel a tempóval az nem lesz meg! És tartok tőle, hogy vagy nincs elég tejem, vagy nem ad elég tápanyagot neki!
Segítsetek! Mit csináljunk?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

köszi a szemüveges válaszokat.
Csilla, Milánnak hogy tetszik a babybanz?

Anita: remélem jól haladtok a hozzátápival és hamarosan meggyógyul Levi (a hurutból is)

Kakti, szuper ez a gyes-gyed kalkulátor!
zuzmooo

Kakti: nálunk is van ilyen, hogy Lilien szív kettőt elrántja a fejét, szív megint kettőt és ránt. Hízás most nálunk sincs, sőt enyém mérleg szerint fogyott viszont jókedvű, mosolygós és nem néz ki éhesnek. Én is gondolkoztam már rajta, hogy valamit csinálni kellene, de nálunk apjuk mindig leállít, hogy biztos ordítana egész nap ha éhes lenne. :?
Vendég

Ja, meg lebaszarint, hogy minek méregetem annyit.
Vendég

Botond is kevesebbet eszik, és szerintem ez is a meleg miatt van...

Kakti, Botit kb. 20 perce etettem, egy ciciből, azt úgy kiszívta, hogy nyomásra nekem már csak épphogy jött valami... Másikra nem tettem át, mert majdnem bealudt, de mikor letettem az ágyába, kipattantak a szemei és most nézelődik bent, nem sír, de szerintem mindjárt jelez, hogy ő még éhes. No, ezzel csak azt akarom mondani, hogy olykor velem is előfordul, hogy kevesebbnek érzem a tejmennyiséget, de utána megpróbálok többet inni és enni, és akkor kb. fél/egy nap alatt megnő a mennyiség. Az nem lehet egyébként, hogy ebben a melegben mi is inkább több folyadékot viszünk be és kevesebb szilárdat, tehát kevesebb táplálót, és emiatt "gyengébb" a tej? Ez a kánikula senkinek sem használ... :?
(Bezzeg jövőhétre már 10 fokkal kevesebbet írt a köpönyeg, mi meg pont akkor leszünk a szüleimnél... :? )

No, az előbbi okfejtésemhez igazodva most magamhoz veszek valami édességet! ;) :)

Kép
erusverus

Kakti, Kismaki! Nálam is dettó ugyanez a helyzet! Én még gondolok a frontokra, időjárásra is. :? Mérni viszont nem tudom. Oké, tegnap méretkeztünk, de őszintén szólva picit többre számítottam a mért hetek hízási üteméből számolva. De valamikor csak lassul a hízási ütem, nálunk gondolom most érkezett el. :? Viszont a kiscsaj elég nyugodt, derűs, így szerintem nem kell aggódni. Bár rákérdezhettek a védőnőnél. Én most lemaradtam róla, meg egyébként sem volt rá idő.

Lányok! Kivel, mivel és hol fúrattátok a pici fülét? Szeretnénk berakatni a fülbevalóját és nem ismerek ilyen helyeket. :(

Kép
Kép
molmar

Kakaós nápolyi... :D Reni? ;) :)
Boti meg alszik. :)
Kismaki, amit írtál, olyat is csinál Boti... És szerintem is jelzi, ha éhes, szóval szerintem ne aggódj a súlya miatt! A védőnő tuti szólna, ha valami gond lenne a gyarapodásával.

Kép
erusverus

Mi még a kórházban fúrattuk ki a fülét. A védőnő nem vállal nálatok lyukasztást?

Ági

KépKép
agci

Mariann!
Ha egyszer PEsten járnátok a sógoréknál:
http://fulcimpalyukasztas.hu/csecsmo_fu ... apest.html

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

lányok, a nem evés nem feltétlenül szopi probléma, és a tápot alig bírom belediktálni... ilyen idő, ilyen fázis

nincs mérlegem, de nem aggódom :)

most este viszont úgy üvöltötte végig a fürdést és az öltözködést a kajéárt, mintha nyúztam volna elevenen... idegek szétcincáva, apa leüvöltözve :(

boruska

MA INDULTAM EL ELŐSZÖR AUTÓVAL!!! Nagyon paráztam, de az oktató szerint jól ment. Persze hátrafelé az egyenes az nem annyira egyenes :D És én sosem fogok 20-nál többel menni!!! :?Mikor az ürge felkapcsolt 2-esbe azt hittem végem. És persze úgy harapnak a pedálok, hogy majdnem lestukkoltuk a betonfalat. Persze nem, de erősen közeledett. :) Csak az árnyékolta be hogy annyira fájt a térdem, hogy amikor a kuplungot benyomtam azt hittem csillagokat látok. A bokámig zsibbadt az egész lábam. És a héten még kétszer megyek.

Kérdés ha még emlékeznek rá a jogsisok: hány pótórát vettetek a járműkezelési vizsga előtt? Már aki már azután csinálta a jogsit hogy ezt a vizsgát ketté szedték.

Lányok: van még 5 hósan oltás? Mármint kötelező.

molmar: Ma voltam vérvételen, várjuk a választ a lázra. Ma már nem volt. Gratula a forgáshoz, az elsők még csak véletlenek, aztán jön a többi. Nálunk a fülbevalót a védőnő szúrta 5 hetes korában. Nem fogadott el érte semmit.

juti: Nekem az aranyeres készítményből a kúp vált be. Lehet hogy brutálisabb, de nekem hatásosabb volt.

nóri: Én is láttam ám a képeidet és én sem láttam hogy annyira szörnyen néznél ki, bár nem ismertelek fénykorodban. :D

zsó: Mi Beba ha startot használtunk, most nem tudom mi a neve. Én megmondom őszintén sem az anyatejet sem a tápokat nem kóstolgattam.

stephie: Szerintem a párod nem várt érte pénzt, hogy a gyerek átment. Az illetőnek meg biztos nincs rá szüksége, ha képes ennyit fizetni egy 2-esért. Én szégyen/nem szégyen azt hiszem megtartanám. Betenném Barbus számlájára vagy ilyesmi. Bár az tény hogy mindig erre hivatkozna és hol a határ. A párom javasolta hogy a párod adja vissza és mondja meg hogyha ennyire nem kell akkor utalja át az árvíz károsultaknak.

boruska: Én is vissza akarok menni a két gyerek között dolgozni legalább 1 évet, hogy a pénzt az alapján számolják majd.
vicky79
Budapest III. kerület

kakti: Én is kicsit aggódom Barbus evészete miatt, de már majdnem 1 egész üveg bébiételt megeszik, csak a tápból eszik kevesebbet. Holnap lemázsáltatom hol is tartunk, de anyósom is azt mondta hogy lelassul a növekedési ütemük.
vicky79
Budapest III. kerület

Kakti! Ezen már gondolkoztam, csak nemtom mennyibe kerülhet. Valaki dolgozott már vele?

Kép
Kép
molmar

Kakti! Szerintem Lili annyira jókedvű és erős baba, hogy biztos, hogy nem éhes. Ha éhes lenne, annak tuti hangot adna, és nem tudna két órán keresztül hason kúszni, fejecskét tartani, sőt szinte négykézlábra állni. Akik nem voltak a talin, azoknak írom, hogy tényleg ezt csinálta a kiscsaj. :) Szóval én nem izgulnék a helyedben.

Kép

Kép
koviki

Csak azért gondolkodok ennyit ezen a fülbelövésen, mert nekem szimpatikusabb a pisztolyos megoldás. És a védőnő szerintem tűvel csinálná. :?

Vicky, hajrá vezetés! Ne félj annyira, az oktatód majd úgyis beletapos a vészfékbe, ha gond lenne. :wink: Az autókezelési vagy mi, a rutin lenne? Mert ha igen, akkor a régebbieknek is volt. Én még 96-ban szereztem meg a jogsit. Újra megcsinálnám, annyira jó volt!

Kép
Kép
molmar

molmar: A védőnő tűvel csinálja, de akkor már bent maradhat a rendes fülbevaló, még a lövésnél azt rakják be aminek a hátulja nyomhatja a füle mögött a fejét. Azt mondta a védőnő, hogy azt inkább 6 hónapos kor után, mert akkor már nem zavarja annyira. A vezetésnél meg az van most, hogy van egy járműkezelési vizsga a tanpályán, ebben kérdeznek ha jól tudom műszaki dolgokat is. Utána meg van a forgalmi vizsga.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky, még azt elfelejtettem, hogy nincs 5 hósan kötelező oltás. Nekem legalábbis ezt mondta tegnap a doki és majd csak 6 hósan kell mennünk tanácsadásra, oltásra.

Kép
Kép
molmar

Halihó!

Hát én nem tom mi van az én gyermekemmel az elmúlt napokban. Ma is végigüvöltötte a sétát is meg a fürdést is. :shock: Séta közben csak akkor nem ordított amikor aludt. :? Ölben sem jó, játszani sem jó, aludni is nehezen alszik el, semmi sem jó. Pedig ma nem is volt az a nagy meleg, mint az elmúlt napokban. Lehet, hogy a foga :roll: Igaz, hogy megy az ökölrágás meg a nyáladzás, de ha ráharap akkor nem sír, pedig a fognál úgy szokott lenni. Hát nem tudom mi lelte. :shock:

Na megyek nézek a neten valami csini rucit a lakodáréra :lol:

Joccakát.

bellerreni
Eger

Szerintem ha tűvel átszúrják az sem fáj. Én kamaszkoromban átszúrtam magamnak.. :oops:

Kakti, volt már hogy Balázs 12 nap alatt hízott összesen 60g-ot.. Szerintem tedd többször cicire, ha attól tartasz hogy kevés a tej. Ha nagyon éhes biztos éjszaka is felébred majd.
Talán a talin is meséltem már, hogy Bazsu is sokszor sír szopi közben, párat szív majd sír, újra bekapja, megint elengedi, sír...újra és újra.. és tuti nem azért mert kevés, mert van hogy közben ömlik a tej az arcába, a ruhájára, folyik végig a hasamon. Egyik este már csak úgy tudtam megetetni, hogy felváltva kapta a cicit és a cumit. Cumitól megnyugodott és újra evett egy kicsit. :?
Ma az egyik kajánál annyira nem akart enni, hogy még szopi után 120milit lefejtem, délután meg már mindkét cici kellett..
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?