Új privát üzeneted érkezett!

Azta, Peti már 1 hónapos?! Isten éltesse! :wink:

Nadi, de örülök Neked! Végre újra együtt a csapat! Nagyon gratulálok a kis Grétához! Várjuk a képeket!

Szüléstörténet... Neki kéne ülni... Pedig nem is lenne hosszú, de akkor is. :)

Samu is folyton enne/inna. Én szoktam neki teát is adni közben, mert ha nincs tele a didim, csillagokat látok, amikor jó erősen megszívja, hogy jöjjön már valami. :D
Kaptam kölcsönbe egy hordozókendőt. Tegnap kipróbáltuk, most is abban húzza a lóbőrt. Egyszerűen ahogy magamra kötöm, bealszik. Hallgatja a szívverésem... És hát az anyaillatú didipárna sem egy utolsó szempont, gondolom. :lol: Nagyon élvezi. :) Majd küldök róla képet.

Apa nálunk is pelenkáz (bár nincs sok türelme hozzá a sok szökőkút miatt), büfiztet, etet cumiból és ringat. Tegnap kifejlesztett egy nagyon menő taktikát. Betette Samut a függőágyba, rákötött a függőágyra egy hosszú madzagot, lefeküdt a kanapéra tévézni, és a madzaggal hintáztatta a babát. :lol: Fő a kényelem... :D

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


ti szoktátok napközben fürdetni a babákat?nálunk is sok a szopi de még így is szakad a gyerekről a víz
nem tudom mit csináljak!

Kép

KépKép
torpilla
 
 


raktam fel képeket tegnap a g-mail-ra

Kép

KépKép
torpilla
 
 

 
 

Jaj, tényleg, én néztem is! Nagyon cuki a kis Márk! Milyen pici Samuhoz képest!!! :)

VB... Rég nem néztem focit. De a szabályokra még emlékszem. Talán egy-két meccset látni fogok, de már nem köt le annyira, mint régen.

Büfiztetni én sem szeretek. Nulla türelem... :)

Mayday, azért tök jó fej a párod, hogy ilyen hosszú munkaidő mellett bevállalja az éjszakai etetést! :wink: Barnus is megteszi, ha kérem, de ha fáradt, húzza a száját... Mondjuk ha meg azt látja, hogy nagyon fáradt vagyok, magától ajánlja fel a segítséget. Kiszámíthatatlan... :)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Halihó!

Először is,Nadina,Üdv közöttünk ismét,már hiányoztál nekünk! :D Várjuk a képeket a kis csajról! :D

Charlott:nálunk Balázs teljes mértékben beállt a 3 órás kajálásokra.Éjjelente 4 órás.Függőséggel én is így vagyok! :lol: Párommal azon szoktunk veszekedni éppen ki tolja Balázst :lol:

Apás megbizatás:apa nálunk éjjelente segít az etetésnél.Kétszer kelünk este,ebből az egyik az övé,kivéve ha másnap dolgozik.Ezen kivül büfiztet,dajkál.Egyszer rávettem a fürdetésre,de mindig én csinálom.Meg ha mennem kell valahova akkor vigyáz rá.De leginkább a háztartásba segít,abban többet tud.

Hibernia:Boldog 1 hónapot nektek! :lol: Repül az idő!
Én annyira nem hiszek ebben a pszichológiába.De ez is olyan hogy kinek a pap kinek a papné.Akárhány embert megkérdezel mindenki másképp csinálja,látja a dolgot,vagy csak hasonlóképpen.Én hagyom sírni Balázst néha,de max 10 perc.De nem hinném hogy ettől lelkisérült lesz a későbbiekben.Szerintem elég szeretetet kap tőlünk anélkül is hogy folyton ölbe lenne.De szerintem ne menjünk ebbe bele,mert úgyis csak veszekedés lenne belőle,pedig azt nem szeretném :wink: Mindenki csinálja úgy ahogy jónak látja.

VB:utálom a focit. :lol: Úgyhogy mint minden évben,idén is kihagyom :lol: Azt sajnálom hogy sokszor lesz hogy emiatt nem lesz este semmi jó a tv-ben,mert meccs lesz :?

Öltözés:nálunk csak body van Balázson és még abban is melege van de nem merem pelusban hagyni.
Barba:Apa jól nyomja :lol: Kis kényelmes.A férfiaknak milyen ötleteik nincsenek ha a saját kényelmükről van szó :lol: :lol: :lol:

Törpi:én nem fürdetem napközben,mert alapból utál fürdeni,nem kinzom a melegen kivül még ezzel is :lol: Annyit csinálok ha nagyon nem bírja hogy vizes zsepivel áttörlöm a kis testét.
Márk nagyon cuki! :D

Tegnap Balázs úgy rámijesztett,hogy csak na.Tiszta nyügi volt este,fájt a pocija,elkezdett enni,aztán habzsolta rá a vizet.Nem akartam hogy sokat igyon mert féltem hogy vissza fog jönni a kaja,de ha kivettem a szájából csak sírt.Hagytam inni amennyi jólesett neki,aztán büfi helyett nagy sugárba visszahányta a kaját.Aztán meg persze üvöltött.Azán nagy nehezen megnyugodott,aztán elkezdett megint fájni a pocija.Hallottam ahogy tekeregnek a belei,kurtyogott a kis hasa,görcsösen összehúzta magát.Fél 2.-ig voltunk fent vele kb 9-től.Azóta nem volt ilyen hányása,remélem hogy tényleg csak a sok víztől volt.Kaka az most rendszereződött másfél napra.Nem örülök neki,de így nem kell "stimulálnom" neki hogy legyen.Szerintetek nem gáz hogy ilyen ritkán van székletet?Normál állagú és nem is görcsöl rajta,nyom és jön.Csak úgy látszik gyűjtögeti

Megyek,mert lassan ébred,aztán megkínzom egy fürcsivel( :lol: ),aztán kaja és gyanítom hogy kínlódni fogunk megint éjfélig.Tegnap is ez volt.fél 2.-ig nem tudott elaludni,olyan meleg volt a szobába.Most is 31 fok van( :shock: ).
Pusszanat

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Jó reggelt!

Először is köszi mindenkinek a gratulációkat, nagyjából sikerült félig-meddig visszaolvasnom. A gmailt is néztem, minden baba nagyon édi!!!

Jaj de sz@r éjszakánk volt megint. Most már totál megértek mindenkit :? Annyira jó lenne minden, ha ez az éjszakai kínlódás nem lenne. Na de mindegy, lesz ez még jobb is talán. Kitartok :D

Fotót majd küldök én is, ha lesz kis időm.
CSináltam vonalzót.
Most mennem kell..

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Nektek nem száraz nagyon a baba bőre? Grétáé olyan száraz, mintha ekcémás lenne. Eléggé aggódom emiatt. A védőnő meg csak szerdán jön legközelebb. Nem merek használni neki semmi krémet a felírt gyógyszertári kenőcsökön kívül.

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Sziasztok!!!!

Nadina üdv újra köztünk.
Hát látod juniusi babák lettünk :D
Az én kis fiacskám bőre is nagyon száraz,én babaolajjal kenem napközben egyszer,meg fürdés után.
A dokinéni azt mondta azért nem szabad napközben sokszor bekenni,mert elzárja a pólusokat és nem szellőzik rendesen a bőre.
Várjuk a képeket!!!!!!!Kíváncsiak vagyunk már Grétára.

Ti azért kilódtok,mert nagyon nyűgösek a babák.Lekopogom(kopp-kopp)gyugis baba.Éjjszaka is csak 1x kelt fel 2-kor,még aggódtam is,hogy mi van már mért nem ébred enni,de óramú pontossággal 6-kor ébred és egyből kérte a cicit,persze utánna már nem aludt,bámészkodott,nézte anyát és apát meg a zöld függönyt,de azt úgy mintha megbabonázták volna vele :lol: :lol:

Aztán voltunk sétálni és egy jó nagyot alukált,délben evett és azóta is alszik.

Na jól van most megyek,mert egy kicsit össze kéne pakolni.

Kép

KépKép
torpilla
 
 


Hello!!!

Nadina,Bálint bőre is nagyon száraz volt,főleg a hasa,keze,lába(kb. ennyi az egész gyerek :lol: ) és a doktornéni írt fel valami speckó fürdetőkrémet.Azóta rendben van. :D Nektek nem azt írtak fel?Gyógyszertári,tégelyes.

Éjszakáink nekünk is elég gázosak,éjféltől fél 3-ig ébren volt,nehezen beájult,fél 5kor kelt enni,aztán 5től 7ig alvás,utána kaja,végül 8-tól 11ig még visszaaludtunk.Azóta játszószőnyeg és leköti.(kopp-kopp)

Törpi,nagyon édes Márk. :D

Megyek,sír a gyermekem.

Kép

KépKép
mayday
 
 


Mayday: nálunk is eléggé nyűgős napok zajlanak, Krisz állandóan a karomban szeretne lenni, de hol cicit kér, hol csak figyelmet, de nem pihenünk, alszunk...és ha már fent vagyunk, gondoltam hasznosan kellene tölteni ezt időt.
De hogyan játszunk egy csecsemővel? :?: Ringatás, mozgatás jobbról-balra, hasra tenni, simogatni, énekelgetni, mondókázni....de ezek max 5 percig köti le figyelmét... :roll:
Olvastam, hogy Bálint már játszószőnyegezik, mi egyszer rátettük, de még nem tudta élvezni az ott létet... :(

Csöpplány: sajnálom, hogy ilyen fárasztó, ijesztő éjszakán vagyok túl.... :? biztos, ez a fránya meleg okozza a nyugtalanságukat. Nálunk is volt ok nélküli hiszti és annyira felidegesítette magát Krisz, hogy ő is kiöklendezte a vacsiját! :? Alig tudtam álomba ringatni. :roll:

Ja, foci vb-t nézem és élvezem! :shock: Eddig nem túlzottan érdekelt, de ciciztetés alatt igazán jó szórakozást nyújt! :wink:

KépKép
charlott
 
 


Charlott,pont ma próbáltuk ki a játszósz.-t,nem mondom,hogy órákig,de olyan fél-háromnegyed órát elvolt.Nézegette a lógó cuccost és ózott,hangokat adott.Édes volt!!!! :D :D :D :D

Foci:ne nézzetek beteg anyának,de én szeretném,ha Bálint majd komolyabb szinten focizna... :oops: Persze csak,ha ő is szívesen játszana és ugye tudna.Szerintem a focisták a legjobb pasik,plussz olyan férfias sport. :oops: :D

Kép

KépKép
mayday
 
 


Sziasztok!

Csöplány..ez durva lehetett átérzem nekünk ma volt visszahányás szegény Gabira egyzserre jött rá a hapci meg a büfi..a kaja bánta meg anya pólója

Amúgy nagy kop-kop nekünk az éjszakák elmennek de a nappalok egyre zűrösebbek és megint kevesebbet alszik..hihetetlen egy fazon + ma másfél órát csak szórakozott a cicikkel mindíg sírt, hoyg éhes de ha rajta volt nem evett, pedig le tudtam fejni utána 100 ml-t szóval csak lusta volt.

Amúgy nálunk én este is szoptatok... de szerencsére csak 2x kell kelni hozzá, és 4-5 körül indul a nap eltart este 8 ig aztán hajnali 1-2 körül van kajcsi + benéz néha még 1 valamikor este

VB-t nézem, mert apa is nézi

1 hónaposoknak gratula! Rohan az idő !

Jaj nálunk tegnap volt meztelen mérés 3920 g Gabi 2 hét alatt 600 grammot hízott... pedig csak anyatejezik.. ki tudja mi lehet a tejemben :)

Melegkapcsán meg annyi jutott eszembe hogy azért nem rossz, hogy májusban ez nem volt..nem tudom pocakkal hogy bírtuk volna.
Persze szegény csöppöket sem könnyű éppen hűteni

Fürdetés: nekem védőnő azt tanácsolta többször fürdessük egy nap ha meleg van de még nem volt rá példa.

Na puszika, megyek alszom egyet :)

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Jó reggelt!

Ezen a héten apa ithon van, mostanra időzítette a születési szabiját! :lol: Így rögtön ráhagytam Kriszt, reggeli szopi után alukáljanak együtt tovább! :D

Mayday: láttad a német-ausztrál meccset??? Nagyon jó volt, tudnak ezek a németek játszani, futbalozni! 4-0, és végig küzdöttek, nem lazultak el az első gólok után. :wink:
Én is szeretném, ha gyermekem valamilyen sportot űzne rendszeresen, akár foci is lehetne az. :)

Zsu: gratula Gabi súlygyarapodásához, szépen növekszik a kg! :-)
Zök jó, hogy beállt a rendszeres evésre Gabi, főleg este tudja a mamát kímélni, ha nem kell fél óránként kipattani az ágyból etetés miatt.
Dörög itt (Békáson) az ég, no ennyit a délelőtti sétáról... :?

KépKép
charlott
 
 


Jó reggelt mindenkinek !

Itt is dörög az ég, jó nagy zuhi jön. Nekünk az éjszakánk nyugis volt, csak 21-23 óra között volt nyűgös a kis drágám. Kira is hízott , már 4,50 gramm.
Vettünk még Tescos pelust, igaz rá volt írva, hogy 4-9 kg-ra való, de óriási nagy. Nem baj, majd ha még nő a picur akkor elfogy az.
Én már napközben, ha lehet csak akkor keltem fel a picurt, ha fel kell és éhes. Nem akarom, hogy kitáguljon a gyomra. Napi 6 alkalommal így is eszik és 90 ml-t/ alkalommal megeszik. + víz.

Reggel majdnem keresztben találtam meg a kiságyában. Ma vagyunk 3 hetesek, de már úgy mozog, mintha nagyobb lenne. Nagyon oda kell figyelnem. Egyre többet van fent nekünk is, apa is élvezte tegnap is a pelenkázást.

Lassan megyek elindulok a családi pótlékot és a többit elintézni, végre megjött a kicsi taj kártyája.

Majd még jelentkezem.

Üdv.

Cyntia
cyntia2009
 
 


Halihó!

Itt ürömön leszakadt az ég, de jól jött mert Gabi be is aludt. Amúgy hajnali 5 óta fenn volt és most 8:15kor ájult be..épp itt volt az ieje. Gondolom érezte a zuhit.

Éjszakánk megint okés volt, remélem ez már így lesz :D

Puszika

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Hali!!!

Megkezdődött az uccsó hetünk,hogy apa itthon van. :cry: Bár most is rohangál,Tecó,város...stb.Bálint most alszik,remélem 1-2 óráig így is marad. :roll:

Zsu,ez már majdnem 4 kilo!! :shock: Tényleg valami spéci tejed lehet. :wink: Meséld el miket eszel. :D Amúgy én is gratu a jó súlyhoz.

Charlott,csak bele-bele kukenyáztam a meccsbe,de szép kezdés,4-0.Bár a németekért annyira nem vagyok oda.Spanyol,Portugál a bestem.Kicsit Argentína,Anglia.4 éve még Brazil,sajnáltam,mikor kiestek.Ja,meg még az olaszok se rosszak,este játszanak. :D

Cyntia,4-9 kg-s pelus?Az már valami. :wink: Mi még a 3-6kg-sat koptatjuk.Most tartunk ott,hogy több mint jó Bálintra.

Eső?Vihar?Égzengés?Földindulás?Jó Nektek.Itt semmi. :cry: Pedig de jó lenne egy kis frissítés. :roll:

Kép

KépKép
mayday
 
 


Taliról valakinek valami ötlet?

Kép

KépKép
mayday
 
 


Én mindenképp szeretnék Veled is találkozni. Bizti nem tudsz júliusban eljönni? Mondjuk én szívesen mennék kétszer is, ha ezen múlik, hogy mindenkit megismerjünk. :wink:

Itt is jó idő van. Kétszer elkezdett csöpörögni az eső, de ennyivel be is érte. Azért sokkal jobb, mint a hétvége...

Látom, a szombat éjjel nem csak nálunk volt zűrös... Samu 10 körül fölkelt, és hajnal 2-ig semmi sem volt jó neki. Sírt, nyűglődött,... Aztán másfél-két óránként felébredt enni. Mázli, hogy másnap vasárnap volt, így felváltva tudtunk aludni mi is Barnussal. :)

A száraz bőrre nekem azt mondta a védőnő, hogy a gyógyszertári fürdetőkrémmel kenjem be, nem kell lemosni. De nekünk tubusos, nem tégelyes.

Holnap kell mennünk az egy hónapos felmérésre. Aki volt már: mire számítsak? Most lesz szuri is? Vagy mikor van az első? Amikor a védőnő erről beszélt két hete, elég kómás voltam a majdnem 39 fokos láztól... :oops: Arra emlékszem, hogy majd egy fél lázcsillapító kúpot kell adni neki az első oltásnál. De hogy az mikor lesz...?! És oda kell vinni, vagy itthon kell csak beadni neki...??? Segítség!!! :D

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Sziastok!

üdvNadina! Én is sorstársnak érezlek indítás, császár...

Szerencsére nekünk még mindig tök jók az éjszakáink, reméljük így is marad. 20-21 óra körül alvás és fél4-fél5 körül szopi, majd alvás tovább 6-7ig. A mai délelőtt viszont elég nyügi volt, biztos az idő.

Apa nálunk is sokat segít. Pelusozás, fürdetésnél segítés, dajkálgatás, babakocsiztatás, és éjszaka-hjnalban ő kell hozzá, és ágyba hozza nekem a gyereket szopizni;) aztán meg megbüfizteti. És olyan szívesen csinálja. Ezt tök jó ltni. Persze ha reggel megy dolgozni, akkor én kelek.

A sszáraz bőrre, meg úgy egyébként is nekünk a védőnő azt ajánlotta, hogy fürcsi előtt olivaolajjal kenjük át a hajlatokat, meg a kényes területeket a kis testén, és szerintem tök jó neki.

Kép
klaccc
 
 


Jó reggelt !

Az éjszakánk zűrős volt. 18 órától egészen 23 óráig hiszti volt.
Megint csak nem tudott megnyugodni. Bár éjszaka elég nagy vihar volt itt Zugló faluban. Lehet, hogy attól. Ma elintézzük a családi pótlékot és az egyszeri anyasági támogatást. A tgyást a munkahelyemen már intézik.
mayday: igen, de csak tescos pelusból ilyen volt, az ennél kisebb is lehet, hogy jó lett volna rá, de apa egyedül ment el vásárolni, így ilyet hozott. Majd elfogy.

Megyek etetni.

pusza mindenkinek

majd még jövök.
cyntia2009
 
 


Sziasztok!
A mi éjszakánk is gáz volt, ordítás, nyűglődés, stb. Szerintem Gréti hasfájós és ez lehet a baj. Csak ez így gáz lesz, mert most nappal sem tudok aludni, ugyanis férjem nincs ma itthon :( Na de ez van.
Köszi a bőrszárazság kezeléses tippeket, próbálkozom. Holnap jön a védőnő is szerencsére, így neki is felteszem az ezer kérdésemet :lol:
Aztán látom a többieknél is van ilyen nem alvásos éjszaka, akkor az is lehet, hogy az időjárás befolyásolja szegény babákat... erre eddig nem is nagyon gondoltam. Nálunk este elég szar idő volt, lehet az volt a gondja... Olyan szar, hogy nem tudja megmondani mi a baja, én meg hát próbálom kitalálni, kisebb- nagyobb sikerrel. Egyenlőre inkább kisebb...

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Na hallo!!!

Eléggé belassult a topic. :cry:

Mi ma voltunk az egy hós vizsgálaton,Bálint szépen nő,tiszta súly 3720(3150-nel született,2960-al hoztuk haza),buksi 35-36,hossz 54cm(elvileg 53 volt szüléskor,de szerintem elmérték,mert már olyan hosszú :D :oops: ).Megjártuk a bababoltot is,kapott a Csöpp egy kis satyit meg pár ujjatlan bodyt ezekre a forró napokra.Felugrottunk még a papához is,úgyhogy a fiam most durmol. :D Délután még dédi,plussz apa volt melóhelyére is benézünk,meglátogatjuk a régi kollegákat.Szóval ez egy ilyen pörgős nap,remélem Bálint bírni fogja. :wink:

Nadina,én inkább az időre tippelnék,minthogy hasfájós lenne Gréti.Általában a hasfájós babák kora este sírnak (csak olvastam) pár órát.
Amúgy már én is azt várom,hogy el tudja mondani Bálint,hogy mi a baja,de akkor meg az lesz a baj,mert "de jó volt gyermekem,amíg csak bömbölni tudtál..." :roll: :D

Barbazso,első(illetve második) oltás nem most van.Mi nem kaptunk,csak a kórházban a BCG-t(vagy mit).
A talit én sajna nem tom megoldani júliusban.Felautózni Pestre még csak hagyján,de városon belül én már elvesznék.És persze útközben is meg kéne állni ezért-azért.Szóval oda kell plussz egy fő. :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép

KépKép
mayday
 
 


sziasztok

csak rohanvást, gáz időket élünk, ma van némi alvás, de vasárnaptól máig kb 15 órát aludt összesen szegény. végigüvöltötte a napokat, reggel-este. :?

1 hós vizsgálat?? nálunk ilyen nincs is--- :(

mayday gratula a jó eredményekhez!!! :) ügyes fiú bálint, tuti bírni fogja a pörgést. :wink:

én is szeretnék veletek talizni, de nem szeretném, ha miattam nem tudnának többen jönni. :( jövünk mi még haza... :) elég sok baba kicsike még júliusban... :?

mit is akartam még, hát elfelejtettem. :(

csigaby, csöpplány, kismami, többiek hol vagytok? megvisel a meleg mint minket?

képzeljétek azt mondta tegnap egy doki, peti azért eszik ilyen sokat, mert lehet, nem sok anyag van a tejemben és nem telíti el. :shock:

hibernia
 
 
 


Mayday, gratula a szép súlyhoz! Hogy telik az idő, már 1 hós vizsgálat...
igazad lehet ezzel a dologgal kapcsolatban, hogy lehet jobb, ha nem mondja a gyerek mi a baja :lol: :lol: :lol: de jót nevettem azért. Vagyis jót nem, mert a hasamba még varratok vannak, holnap szedik ki és így elég gáz mozogni, nevetni, de már csak 1 nap! Ja és a legjobb, hogy dróttal van összeöltve, a végén pedig kiáll egy darab drótocska, átszúrta a kötést és konkrétan tényleg kiáll. Majdnem rosszul lettem, mikor észrevettem :shock:

Zsu, olvastam a szüléstörténeted. Azért gondolom Te is meghatódtál mikor láttad aput az üvegablak mögött a babával :D Én akkor kezdtem el sírni. Nálam is amúgy tök hasonló volt a helyzet, mint nálad, csak nekem nem is indultak be rendesen a fájások az oxitocintól, így kb. 1 óra után már császároztak is. De lehet, hogy jobb volt így, mert Gréti feje se illeszkedett volna be szerintem, mert végig fent volt. Tényleg brutál az az érzés, mikor kiemelik a babát, na meg utána, hogy semmit sem érez az ember melltől lefelé.... de persze mára már megszépülnek a dolgok. Én sajnálom nagyon, hogy nem tudtam megölelgetni a picit, bár egyik kezemet kiszabadították a lekötésből és az arcomhoz is tették a babát, hogy adjak neki puszit, de azért jobb lett volna, ha rám lehetett volna tenni, dehát ez így alakult.
Végül akkor nem volt Gabi nyaka köré tekeredve a köldökzsinór, ugye? Azért a dokid ezt mondjuk mondhatta volna finomabban is...jól bepánikoltatják az embert még a végére...Ja és a Máv kórház nekem se lesz a kedvenc helyem! A csecsemősök iszonyatosak! Nekem is odahozták másnap hajnalban a babát, azt ennyi. Grétivel néztük egymást fél napig, aztán rájöttem, hogy itt nem lesz semmi segítség, így behozattam anyuval a csecsemős könyvem és könyvből néztem mit hogyan kell csinálni :lol: Most már röhögök ezen, de akkor ott nagyon be voltam tojva. Még felemelni se tudtam először normálisan.

Mayday, mindenképp akkor kéne a tali, mikor mindenki ott tud lenni szerintem. Akkor időzítsük augusztusra, vagy az sem jó?

Megyek alsom egy kicsit, mert ki tudja ma milyen éjszakánk lesz :?
Délután meg jön anyósom.

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Tettem fel pár fotót a gmailre.

Hibernia, ez érdekes, hogy nincs sok anyag a tejben, ezért eszik sokat :shock: Ilyet még nem is hallottam.
Aha, most már értem, gondolom Ti mentek vissza már augusztusban és ezért kéne júliusban a tali.

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


sziasztok

hát most úgy tűnik, ha lesz útlevél, 14-e körül megyünk... július... az azért elég közel van... :?

nadina, nekem a mellkasomra tették petit a császár közben, de én sem tudtam sok mindent kezdeni szegénnyel, csak néztük egymást nagy riadtan... :roll:

hibernia
 
 
 


Halika..brutál este + nap eh nem tudom mi lesz+ fáj a fejem
Volt este sírás gyerek + anya, meg már ma is, de szerencsére apa itthon van és most már segít hogy rászóltam :D

Most épp felfedező úton vannak a kertben :D

Tali nekem bármikor jó és szeretnék én is mindenkivel talizni, tehát Mayday és Hibernia is jó lenne ha ott tudna lenni, de szerintem ha aug 20 után talizunk az sem gáz..sőt szeptemberben is vannak még meleg napok így tudunk piknikelni....
Hibernia ha hazamentek mikor jöttök legközelebb?

Nadina igen, én is akkor sírtam el magam mikor láttam az üvegfalon túli dolgokat...
De tény idővel minden szebb lesz :D

Képek nagyokcukik!!
Gréti is nagyon szép baba lett! :wink:

NA megyek hiányoznak a gáboraim :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Sziasztok!

Gyorsan írok,mert ez a szar már egyszer eltűnt,pedig tök sokat írtam már.

Szal a lényeg:

Balázs szerintem kettős front érzékeny mert folyton akkor dinka.nekem a legtöbb amit Balázs aludt az max 4,5 óra volt.Éjszaka 4 óránként kel,napközben 3 óránként.Egy adagja olyan 100 körül van.Viszont sokat bukik,de általában büfivel együtt jön vissza neki,vagy ha csuklásnál.Azért holnap viszem orvoshoz,megkérdezem mitől lehet ez.Szerintem a tápi miatt,mert mióta ezt az újat eszi azóta szaporodott meg a bukás nála,na meg a hasfájás is.Hiába adom neki az infacolt,minden másnap kinlódunk vele.Szegényt úgy sajnálom,lelkiismeretfurdalásom van hogy nem tudok rajta segíteni pedig mindent megteszek.Már speciális cumisüveget is vettem neki,speciális cumival,de szerintem ez is csak kamu hogy segít.
Azért is viszem orvoshoz,mert sajnos a köldökünk eléggé kifelé fordul és kicsit lilás.Remélem nem sérv.Nem kemény neki,csak amikor erőlködik akkor nagyon kidudorodik.Majd meglátjuk mint mond a dokibácsi holnap.Holnap megyünk uh-ra is.Remélem ott is minden rendben lesz.
Egyébként jól vagyunk,Balázs alapból nagyon jó baba még mindig,ha nem fáj a pocija akkor eszik alszik nézelődik.Nálunk átfordulás még nincs,de ha megfogom a kezét akkor már húzza magát.félis oldalra tud fordulni de tovább még nem megy neki.Ha elkezdi magát húzni felfelé,akkor segítek neki egy kicsit,és szépen tartja a fejét közben,már nem bicsaklik hátra.Persze csak kb 10 másodpercig tudja tartani,de én így is nagyon büszke vagyok rá.Védőnő mondta hogy nyugodtan gyakorolhatjuk ezt vele,csak vigyázzunk azért,nehogy nagyon hátraessen a kis feje.Fürdést is egyre jobban viseli,gondolom még jól is esik neki ebben a nagy melegbe.Öltöztetést szintén,szeret puccoskodni most már! Kaki az még mindig másfél két naponta van,de szép puha neki,nem is erőlködik rajta.


Nadi:legalább láthattad miután kivették,nézd pozitivan.Meg ott volt az érzés is.Nekem pl egyik se adatott meg.Csak másnap reggel láthattam,és altattak,szal egyik pillanatban volt hasam a másikba mikor felkeltem már semmi.És ami még nagyon pozitiv,hogy Gréta nagyon szép kicsi lány :D

Hibernia:ilyet már én is hallottam hogy valakinek nem elég tápláló a teje.Van akinek meg tök zsíros és tök hamar jólakik vele a baba.Ez ellen szerintem nem lehet tenni,ez testi adottság.És javasoltak valamit erre?

Száraz bőr:én olajjal kenem minden pancsi után és nagyon szép a bőre,de hallottam hogy az is jó,ha fürdetővel bekened a babát.

Barba:az első oltást elvileg már a kórházban megkapják,bcg a neve.A második 2 hónapos korban van(nálunk ez csúszni fog,mert Balázs nem fogja elérni a 4,5 kg-ot,ami kell hozzá).Nekünk a bcg oltás már elkezdett pirosodni,pulisodni.Már kezdtem megijedni,hogy meg kell ismételni.Nektek hogy áll?

Na most ennyi,annyit irtatok reagálni se tudok mindenre.

Ercsi,anita,kismami,csigaby?????Gyertek csajok!!!

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Igen, köszi! Úgy értettem, hogy az első oltás, amit nekünk kell intézni.
A védőnő nekünk is szólt, hogy egyre csúnyább lesz a bcg helye, ne ijedjünk meg.
Reméljük, nem lesz baj Balázs köldökével! Milyen UH-ra mentek? Én ma rákérdeztem, és azt mondták, csak indokolt esetben kell menni. Azóta rájöttem, hogy legalább koponya UH -ra kellett volna beutalót kérnem azután, hogy így beszorult szegénykém a szülésnél... Hülye vagyok, hogy nem kapcsoltam gyorsabban, mert ha kérek, adott volna. Meddig lehet ezt a vizsgálatot elvégezni?
Ja, Balázs már elmúlt egy hónapos. Nem próbáljátok ki az angol vizet, amit Kata is írt? Az a hivatalos neve, hogy Gripe water, és állítólag az a legjobb! Gyógyszertárban lehet kapni. Mi vettünk, de csak jövő héttől használhatjuk, mert 1 hónap alatt nem szabad.

Gréti tényleg nagyon szépséges baba! És a többiek is! Jaj, a kis vigyori Balázs! És Krisz! Meg a kép a Gabikról a szüléstörténet után...

Tiszteletem a császárosoknak! Engem jobban megviselt volna lelkileg. Olyan erősek vagytok!

Mennem kell, mert nyügi van, és nekünk is enni kéne már valamit... :)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Barba:elvileg 6 hetes korban kell menni csípőszűrésre,meg hasi uh-ra meg koponya uh-ra is.Mi kaptunk a dokitól beutalót.
Néztem én is,csak kicsit drágállottam a gripe water-t.Megkérdezem holnap a dokit,hogy lehet e a tápi miatt a pocakfájás,mert azóta van,mióta ezt az újat kapja.Ha a tápitól van akkor megpróbálok más tápit kérni,mert nem akarok szenvedni vele.Ha nem attól van,akkor kipróbálom azt a vizet.

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Jó reggelt!

Merre vagytok csajok??Gondolom nem kint,mert errefelé ritka fos idő van.Esik az eső.Most igyekszünk keríteni valakit aki levisz minket uh-ra,mert gyalog nem merünk elindulni.Ha meg nem megyünk ki tudja mikorra kapnánk új időpontot.Grrrr....Ilyenkor sajnálom hogy nincs kocsink.
Éjszaka jól megtréfált a fiam.Fél 9kor evett,fél 10kor elaludt.Ugye fél 12-kor kellett volna kelnie enni,ezért le se feküdtem,gondoltam majd utána.Erre a fiam aludt fél2-ig :shock: Én meg addig nem mertem lefeküdni mert tuti akkor kezdett volna el üvölteni mire elalszom(Murphy törvénye).Aztán kajolt és elaludt úgy 2 kor.Végre letettem én is magam.Erre fél 5kor megint sírt hogy éhes,úgy evett mint akit éheztetnek.Azóta meg fent volt :? Így már 7:30-ra kész volt a húsleves,muszáj volt lekötnöm magam,csoda hogy nem estem bele a levesbe.Balázs meg vígan gőgicsélt a pihiszékben.Fél8kor kelett volna ennie,errefel 7kor bealudt és fél 9kor kelt.Ezt a gyereket...... :? Most is fent volt 9-ig,nagy nehezen elaludt,volt nyöszi ezerrel.Most meg legkésőbb 10:20kor keltenem kell,hogy egyen,meg felöltöztetem és megyünk le uh-ra,úgy néz ki húgom tud szerezni fuvart nekünk.
Lehet hogy ez az időjárás miatt ilyen dinka Balázs?
Ráadásul a mai napom elég zsúfi.Most megyünk uh-ra,ha már ott vok az sztk-ba elszaladok nőgyógyihoz a 6 hetesre,onnan megyünk a gyerekdokihoz.Apu hoz haza minket,szereli fel a bambuszrolót,meg a pihiszékemet az erkélyre(Bár ez még nem biztos,ha ilyen idő lesz).Aztán délután jön a légkondis terepszemlére.És még uncsitesómék is ma akartak jönni babanézőbe.De lebeszéltük őket róla,majd holnap jönnek.

na megyek..pusza

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


sziasztok,

jelentkezem egy rövidkére... :?
sajnos eléggé zűrös napokat élünk mostanában. volt a meleg, aztán megint elapadt a tejem, így Krisz sosem lakik jól, azaz mindig sír az adagjáért. Ezért én nem tudok pihizni, aludni, így fáradt és türelmetlen vagyok. :cry:
homo bogyót szedem, és milupanak egy tejsekentőjét , hátha :roll:
Ti mennyi tejet tudtok lefejni szptatás után?

KépKép
charlott
 
 


Szoptatás után... Általában egy ciciből eszik, és utána max 10-20ml jön le abból. A teliből meg napszaktól függően 40-70ml kb. De én tegnap feladtam. Elegem lett a fejésből. Talán az esti hosszú fejést megtartom, de azt sem biztos. Annyi időt elvesz ez az egész! És idegesít, hogy ha esetleg nem lakott jól, én meg fejtem, akkor utána már cumiból kell adnom neki, mert üresek a didik. Aztán hosszan alszik, én meg durranok, emiatt megint fejnem kell, és megint cumi lesz... Ördögi kör. :evil: Ja, ráadásul tegnap a dokinéni szinte megtiltotta, hogy üvegből adjak neki tejet, mert ha eddig nem is zavarta meg, majd ezután meg fogja, nekem meg emiatt nem lesz tejem. :roll: Hát annyira azért nem vagyok ősanya, hogy bevállaljak 100ml tej kiskanállal való adagolását. Akkor már inkább a szoptatás még akkor is, ha néha fáj. :)

Csöpplány, jó kis éjszaka...! Amúgy tényleg, ha lefeküdtél volna, tuti abban a pillanatban felébred Balázs! :D Mi volt a dokiknál?

Charlott, szerinte munka után kérd meg a férjedet, hogy kicsit ringassa, amíg pihensz. Ha csak fél órát tudsz aludni, az is nagy segítség!

Többiek?

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Sziasztok!

Lenne egy kérdésem a családi és az anyasági intézéséhez kell az adókártya is vagy csak elég a tajkártya.

Kép

KépKép
torpilla
 
 


Sziasztok!

Ma éjszaka is elég szar volt.Gyerek elaludt fél9-kor,fél 12 helyett kelt fél 2kor.Na most ezzel nem is lenne probléma,ha mondjuk lefeküdtem volna aludni.11kor akartam lefeküdni,de gondoltam ha mindjárt kel fél12-kor akkor minek feküdjek le.És csak vártam és vártam.Tuti ha lefeküdtem volna 10 perc múlva üvöltött volna,Murphy törvénye.Utána meg fél2 után elaludt és kelt fél5kor.Tehát aludtam 2 és fél órát.utána nem akart elaludni semmiképp.Aztán kimentem vele a konyhába,megfőztem a húslevest,8ra kész is lett.Fél8kor mikor kelnie kellett volna a kövi etetéshez meg elaludt.és kelt majdnem 9kor.Na de majd ma :lol: Próbálok mindig pozitívan állni az éjszakákhoz,hátha ma lesz amikor végigalussza! :lol: De amikor elkezd vigyorogni rám akkor elmúlik minden fáradtságom :)
Egyébként képzeljétek,valamelyik nap mosolyogtam Balázsra és ő visszamosolygott!!!!! :D Büszke vagyok rá! :)

Gyerekdoki:kis köldöksérvünk van,de nem csinálunk vele semmit,majd visszahúzódik,doki szerint.Fél éves korában megint megnézi és ha addig nem változik majd akkor lépünk.Remélem nem durvul majd neki.

Uh:kis vesetágulata van,de az is elmúlik magától állítólag,nem kell vele foglalkozni,nem fáj neki.Oda is fél éves korában megyünk kontrollra.
Koponya uh-n is minden rendben volt.

Apu felszerelte a bambuszrolót.Jövő héten feltesszük a függőfotelomat is,már alig várom.
Szombaton jön a légkondis beszerelni a klímát.
Holnap meg uncsitesóm jön babanézőbe.

Tejcsiproblémásokkal együttérzek.Én is kipróbáltam majdnem mindent,aztán feladtam.Kicsit már kezdtem bekattanni a folyamatos mérésektől,meg hogy láttam hogy mennyire kevés tejcsi van.Alig várom hogy 4 hónapos legyen és elkezdhessem a hozzátáplálást.

Na megyek...vacsizok,ha engedi Őurasága! :D

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Családi pótlék (MÁK)

* családi pótlék igénybejelentés űrlap
* igénylő lakcímkártya
* gyermek anyakönyvi kivonata
* gyermek taj kártya


Tgyás (OEP)

* szülést igazoló kórházi támogatás
* gyermek anyakönyvi kivonata
* foglalkoztatói igazolás
* igénybejelentő lap
* kórházi igazolás a szülésről (a zárójelentéshez adják)


Egyszeri anyasági támogatás (MÁK)

* kérelem anyasági támogatás megállapítására űrlap
* anya lakcímkártya
* anya taj kártya
* igazolás a dokitól, hogy járt az anya terhesgondozásra
* gyermek anyakönyvi kivonata
* gyermek taj kártya


Start számla (MÁK)

* nyilatkozat a szülőtől
* gyermek anyakönyvi kivonata
* gyermek adóigazolványa
* igazolás a családi pótlékról (30 napnál nem régebbi)


Adóazonosító (APEH)

* Formanyomtatvány
* gyermek lakcímkártya
* gyermek anyakönyvi kivonata


Életkezdési támogatás (Önkorm.)

* gyermek anyakönyvi kivonata
* start számla igazolás


Anyakönyvi kivonat

* kórház intézi hivatalból


TB kártya

* kórház intézi (postán küldik ki)


Lakcím kártya

* kórház intézi

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Sziasztok!!!

Csöplány nagyon szépen köszönöm,hogy leírtad ezeket.
Már hétfőn megjött a pici taj kártyája,de az egyik anyuka azt mondta,hog kell az adókártya is az igényléshez.Szóval halasztottuk az intézést,de furcsa volt,mert sehol nem kérték az igénylőlapon az adókártya számát.
Gondoltam megkérdezem tőletek mert ti már úgyis igényeltétek.

Rólunk:Úgy látszik kár volt mondani,hogy az éjszakáink jól telnek,miután írtam nektek már meg is bántam :lol: nem kellett volna elszólni magam.
Na de nem olyan vészes a helyzet,csak egy kicsit nyűgösek vagyunk,szerintem ettől az időtől van éjjel kb 3 órát van fent a drága,utánna nagy nehezen alszik vissza.

Képzeljétek el éjjel meg arra keltem fel fél 5-kor,hogy sír,hát emelem fel és érzem,hogy összepisilte magát,az összes ruhája tiszta pisikés lett, :lol:hát ez nem tetszett neki,de megértem :lol:
Aztán kicseréltük a pelust,kapott egy kis cickót utánna pedig vissza is alukált.

Most van egy kis időm megyek megnézem a g-mailt,már ezer éve nem néztem meg.

Kép

KépKép
torpilla
 
 


hali

mi ma teszteljük a gripe watert... :) végre elértük az egy hónapot ugye.

furcsa időket élünk, Peti tök keveset eszik manapság (3 napja)... :shock: lehet megunta a zabát. vidám, de olyan kis keveset evő. tápszert 2 napja alig kapott, pedig a tejem nem több.

sírás-rívás van, megint ezer éve volt kakkanat, fene tudja, ezért sír-e, ha sír. a hétfő volt ultragáz, azóta egész okésan viselkedik, csak az alvásritmusa is változott, kevesebbeket alszik sűrűbben..

charlott én nem tudok fejni, de ez nem hírértékű már gondolom. :)

csöpplány balázs ultraaranyosan mosolyog!!! kajcsi után? kemény napotok lehetett ennyi ügyintézéssel...

ja és ti mit adnátok nátha ellen? nem tudom, náthás-e, de éjjel iszonyatosan szürcsögött, el sem tudott aludni. ha már elaludt, elmúlt, de ha fenn van még most is hörög. sterimar vizet vettünk + orrszívót, de nem szívatnám (szó szerint) ha ez okés, szóval ha a korral jár.

uh ilyesmi nálatok hogyhogy volt? nem értem én ezt... nekünk sehová sem kell menni. :shock:

más: cumit lehet szerintetek forralással fertőtleníteni? nem "revül" el?

többiek? ercsikati? mayday? barbazsó? stb? :) :)

hibernia
 
 
 


Sziasztok!

Csöplány nem semmi éjszaka de megértelek én sem mertem volna lefeküdni :D

Nálunk, hát megvagyunk éjszakák kezdenek zűrösödni de reménykedem, hogy az idő teszi.
Nappalok még mindíg nehezebbek bár a héten apa itthon van, íyg könnyebb de nem árom, hogy visszamenjen dolgozni, olyan rossz egyedül bár anyósom jön segíteni de csak elviszi a türelmem...

Barba, neked hogy váltak be a mosható pelusok? Mi napközben már azt használjuk. Annyi, hogy abban mintha nem tudnak annyira jól aludni/mozogni mert nagy a pakk de szerintem csak hozzá kell szoknia. + a fehér színűben benne maradt a kakaifolt :(

Akik már kialakítottak napirendet hogyan csináltátok? Én bevallom akkor adok enni mikor éhesnek/szomjasnak látszik és ez néha 2 óránként néha 1 óránként van és szegénykém alig tud megnyugodni két szopi között. Na de a kérdésem, hopgy hagytátok sírni? ÉS aztán beállt? Csak mert nálam pl az evés is olyan hogy hol csak 40-et eszik, hol 10 perc alatt 100-at hol 60-at hol 80-at szóval azt sem tudom mi az elég neki..lehet le kéne szállnom a mérlegről..kezdek tőle bekattanni :?

Hibernia, Csöplány nem lehet egyszerű ez a kiegészítő táplálás na meg a tápszer és a hozzá tartozó gondok, le a kalappal... nagyon örülök, hogy van tejcsim.

Ja fejés nálam ez változó ált 20-30 jön ki még a ciciből néga meg csak 10 attól függ kiskópé mennyire volt éhes :D
Amúgy nem fejek minden nap mert rohadtul fáj és csak szoptatás után mindíg abból a mellből amelyikből a többet ette így otta másik ha szükség van rá :D Igazából csak azért fejek hogy ha gáz van legyen mihez nyúlni mert néha estére kiapadok.

Charlott tudom nehéz, de ne add fel a tejcsi dolgot én amúgy naponta kb 3 üveg 1,5 -es vizet iszom +1 liter laktoherbet és próbálok sokat pihenni. So-so így an tejem.

Ja Baraba köszia tejgyűjtő tippet, vettünk és ma már 40 ml-t felfogott..azért ez nem mindegy hova megy.

Ja csöplány a császárra visszatérve az elejétől fogva becsüllek titeket, akiket altattak... egy normális császár is lelkileg megterhelő de ez..és ahogy viselted..szóval legyél büszke magadra!!! :D

NA megyek puszi nektek és kitartst!!!

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Sziasztok!

Hihetetlen, de most jutottam el ma odáig, hogy leüljek pár percre netezni :?
Kicsit vissza is olvastam. Látom ez a fejés dologgal mindenki küzd, hát én is. Én már nem mérem mennyit fejek, mert könnyebb úgy fejni, hogy kézzel és a csapba megy, meg mindenhova, ruhámra, folyik a könyökömön, stb. De a mellszívót nem használom egyenlőre, mert tökre kisebesíti a mellbimbómat :( Viszont, mikor azzal csináltam, akkor is csak max.10-20gramm jött 1 mellből. Nekem védőnő azt mondta egy szoptatás 1 mell és utána még azt kifejni, ha jön belőle. Ti minden szoptatáskor mindkét mellből etettek?
Mindig attól parázom, hogy nem lesz elég tejem, vagy elapad. De látom ezzel sem vagyok egyedül. Egyenlőre én nem iszom teákat rá, csak ezt a maláta sör szerűséget, a Karamalzot. Egész fincsi.

Csöpplány, köszi, hogy leírtad ezt az ügyintézéses dolgot, most már akkor nekem is világos, mihez milyen papírok kellenek.
Ja a legjobb: tegnap bement a férjem az önkormányzathoz Gréti papírjaiért, erre kiderül, hogy rosszul anyakönyvezték!!! Totál kiakadt. Bement a kórházba, leordította a fejüket, így soron kívül korrigálták, mert hát ők rontották el, viszont a TB-be telefonáltam és a TB kártyája is rossz névvel fog kijönni, így azzal is lesz még egy menet a Tb-be :x Szóval ez is a Máv kórház hibája....tényleg senkinek sem ajánlom azt a helyet!!!

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Akinek császár volt, mekkora a vágásotok? Tegnap voltam varrat szedésen és azóta nincs rajtam kötés...hááát elég gázosan néz ki, igaz teljesen lent van, de jó hosszút vágtak, a hüvelyk és mutató ujjamat, ha szétnyitom még annál is hosszabb a vágás :( És egyenlőre jó vastag. Remélem tényleg begyógyul úgy, hogy nem nagyon látszódik majd.

Csöpplány, irigyellek, hogy Te ilyen strapás éjszaka után is képes vagy főzni. Én egyenlőre a konyhát kerülöm, mióta itthon vagyok. Szerencsére anyu hoz kaját, vagy férjem csinál néha valamit. De lassan vissza kéne szoknom a főzésre, csak nem tudom mikor lesz nekem arra időm :roll:
Kár, hogy a nap csak 24 órából áll!

Barbazso, végül voltatok koponya uh-n? Szerintem ezt lehet csinálni még simán, de nem hiszem, hogy baj lenne, mert akkor tutira küldtek volna rá.

Na megyek mert azt hiszem sírni fog megint.

KépKép

KépKép
nadina01
 
 


Csak gyorsan, csaszinál az én sebem gyönyörű, kb olyan 10 és 15 cm között lehet szép vékony, plasztikai öltéseknek mondanám, gyönyörűen gyógyul. Szóval szavam sincs. Ki császározott Téged?

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Helló!!!!

Na ma megjártam Tatabányát.Elintéztem az anyaságit és a családit.

Ma voltunk megint a védőnéninél az én kis vasgyúróm szó szerint zabál szerintem!!!!! :D Már hétfőn a doktornővel megbeszéltem,hogy a szoptatási időt rövidítjük egy kicsit 10-15 percre,de szerintem így még többet eszik a drágaságom
Ma volt 3870 g.Kérdeztem mit csináljak,hogy ne hízzon ennyit de azt mondta a védőnő,hogy nem igazán tudok mit csinálni,mert ha előbb leveszem a ciciről akkor meg sírunk,mert éhes.Inkább ez minthogy keveset egyen.Jó a tejem :D

A fejésről:én már nem minden szopi után fejek,mert ez egy ördögi kör minél többet fejek annál több lesz.
Napi max 2x-3x fejek.

Kép

KépKép
torpilla
 
 


Kedd óta én sem fejek, mert nincs türelmem foglalkozni vele. Azóta mondjuk éjjel sem kap cumiból már... Pedig nem volt rossz rendszer, hogy egy kaja Apáé... :D És hát ugye így talán sűrűbben is kér, de tökre változó. Pont, mint Zsunál. Egyszer 40 perc múlva kér, máskor 4 és fél óra múlva. Ki érti ezt?! :?

Hibernia, bevált a csodaszer? :) Már nagyon várom a jövő hetet!
Szerintem forralhatod a cumit. Amúgy szilikon vagy latex? Ha szilikon (átlátszó), tuti nem lesz baja.
Nem lehet, hogy Peti nem is náthás, csak az anyatej átfolyik az orrába szopi közben? Samunál ez van, és ilyenkor úgy tud szörcsögni, mint egy varacskos disznó. De a védőnő szerint ez normális, nem kell vele semmit csinálni.

Zsu, én úgy döntöttem, ráérek a moshatóval a gyerekágy után foglalkozni. :) Mondjuk ha hamarabb elfogy az eldobható pelus, akkor inkább moshatózok, mint újat vegyek. Eddig egyszer használtam, és Caola mosószappannal kimostam belőle a kakifoltot, mielőtt a gépbe tettem. Akarok majd venni olyan anyatejes kakihoz való papírbetétet.
A napirendet nálunk is Samu diktálja. Én nem keltem fel, ha végre alszik, és sírni se hagyom, ha éhes. Viszont nem mérem mérlegen, csak hetente egyszer, így nem tudom, hogy mikor mennyit eszik. Szóval ha sír, az az első, hogy biztos éhes. Ilyenkor az ujját is vadul szopni kezdi. Ha hasfájás miatt sír, az látszik a mozgásán és az arcán. Én egyelőre kivárok, hátha magától kialakul valami rendszer. Már látom a fejlődést... :)
Ja, ugye milyen jó a tejgyűjtő?! :D

Nadi, még nem voltunk UH-on, mert még nincs beutalónk. Majd a legközelebbi dokilátogatásnál akarok kérni.
Banyek! Elírták Gréti nevét?! De dühítő lehet! :evil:
Általában én is egy mellből etetek, de délben szerintem éhesebb, akkor mindennap sűrűbben felsír, és 20-30 perccel szopi után nem az üreset adom oda neki. Bár az is lehet, hogy más miatt nyűglődik, mert ma bukott utána, amit nem szokott. :) Szegény pára! Fáj a hasa, én meg a szájába tolom a didim. :D :D :D Bár ha nem lenne éhes, nem cuppanna rá, mert olyankor be szokta csukni a száját, és elfordul. Édeském! Egyszer csak megértem már a jelzéseit! :)

Törpi, jövő szerdán nem kell dokihoz menned? Mi akkor megyünk Tatabányára fülészetre. :) Életemben nem voltam ott, azt sem tudom, hova kell menni, kit kell keresni. Nagyon menő! Persze rávettem Barnust, hogy vegyen ki egy szabadnapot... :) Valahogy kicsit húzós lenne vonattal menni, aztán eltévedni a babával... :)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


barbazso, nem náthás ja, tejci volt.. :lol:

még nem adtunk gw-t, nem kellett. :shock:

ez az anyakönyv gááááz...

a vágásommal én is büszkélkedem, szerintem jól néz ki, kicsit puklis felette, de minimálisan. és egyre világosabb is, alig látszik. na jó, szemcsi nélkül. :)

voltunk orosnál mi is, 3,9 kg Peti, szépen fejlődik, de ez a szorulásosság cinkes. megint nem volt 4 napja. :( sajna én dettó ilyen voltam (vagyok), tök sajnálom, hogy tőlem örökölte ezt. :?

nekünk irtó sűrű lesz a jövő hét, millió helyre kell mennünk + eladjuk a lakásunkat, azzal is lesz intéznivaló. :(

a cumink latex, ez ilyen játszócummancs.

hibernia
 
 
 


Sziasztok!

Ma Balázs nagyon ügyes fiú volt este.Fél 9kor evett,elaludt fél11kor és csak fél4kor kelt újra.Apa aranyos volt,mert mondtam neki milyen kimerítő éjszakám volt,és bevállalta hogy egész éjjel kel a gyerekhez.Fél4kor megetette,elaludt és fél7kor kelt megint és innentől 3 óránként.Így aludtunk fél10ig.Remélem ma is ilyen jó fiú lesz,mert ma egész este én kelek hozzá,mivel apa megy dolgozni holnap.Szurkoljatok!

Csajok,nagyon szívesen!Így áttekinthető hova mit kell magatokkal vinni.

Hibernia:nézted az orrát,nem taknyos?Nekem is szokott Balázs szürcsögni,akkor megnézem és orrszívóval kiszedem neki ha van.Sima kézi orrszívó,ez kevésbé kellemetlen neki.Olyan kis pumpás.Összenyomom beteszema nozijába és elengedem,az meg kiszippantja a cuccost.Balázst abszolút nem zavarta,csak nagyra nyílt szemekkel nézett :lol:
Uh:neked nem mondta a gyerekorvos?Ő ad beutalót rá.Ez is egy kötelező vizsgálat amit megcsinálnak.Mint pl terhesgondozáson is voltak a kötelező vizsgálatok.Nem semmi gyerekdokid van :? Nem próbáltál mást keresni?
Cumi-sterilizálás:Nekem gumi van,én simán betettem gőz-sterilizálóba,nem lett semmi baja.

Zsu:én a legelején 3 óránként keltettem Balázst,aztán valahogy ráállt erre.De nekem a súlya miatt muszáj volt.Meg nálam a tápi miatt egyszerűbb,látom mikor mennyit eszik mérés nélkül,nem össze vissza evett.Fogalmam sincs hogy akik szoptatnak hogyan tudnának rendszert kialakítani.Én nem hagynám sírni Balázst,ha éhes lenne,csak azért hogy rendszer legyen.Volt már hogy korábban követelt volna kaját,de adtam neki egy kis vizet,vagy teát,és akkor még húzta arra a fél órára ami hiányzott neki.

Tápszer:hát megvan az előnye is,meg a hátránya is.A cici mindig kéznél van.Jártunk már úgy hogy rohantunk haza mert elfelejtettünk tápszert vinni,Balázs meg ugye megéhezett.Ha ciciztetsz nem kell kimenni még a konyhába,melegíteni vizet,kimérni a tápszert,meg stb.Viszont hamarabb jóllakik így mint ciciből.Ott változó mikor mennyit menyi idő alatt eszik.
Balázs most már csak tápszeres.

Császár:nem azért írtam,hogy dícsérjetek,csak hogy mindig arra kell gondolni,hogy lehetett volna rosszabb is.Én pl örülök hogy Balázs csak 3 napot volt inkubátorba,mert pl ott van Csigaby,akié minden tiszteletem hogy ezt az 50 napot így végigcsinálta.Én már ettől a 11 naptól kivoltam.Nem hogy 50-től.

Nadi:hihetetlen hogy elszúrták!Mit írtak el?Remélem azért hamar helyrehozzák.És így addig nem is tudsz semmit intézni míg ki nem cserélik a dolgokat.

Vágás:nekem 13 cm,viszonylag vékony,már kívül teljesen felpuhult és már nem olyan piros,inkább rózsaszines.

Törpi:szerintem se fogd vissza a kaját,had egyen az a gyerek annyit amennyi jólesik neki.

Megyek fürdetni..pussz

KépKép
Kép
csöpplány
 
 


Helló!!!

Csöpplány nem éheztetem ám a gyereket,eszem ágába sem lenne
csak már 10-15 perc alatt tényleg jól lakik,mert utánna simán kidöl a cicin :lol: és alszik.
Viszont van úgy,hogy kell neki még adni,mert sír és van olyan is,hogy 2,5 óra múlva kér kajcsit,de van úgy,hogy 4 óra múlva kel fel(addig alszik)és akkor kéri.
Annak viszont nagyon örülök,hogy van tejem,és nem kell tápszert adni neki.
De ha esetleg arra kerülne sor,az se lenne nagy tragédia,de még azért szeretném egy darabig szopiztatni a drágaságom.

Barba én jövőhét utáni héten megyek Tatabányára azt hiszem fülészetre kell menni vagy szemészetre már nem tudom,1 hónaposan kell visszavinni.

Tegnap úgy lekakilta magát Márkó,hogy le kellett mosdatni és ahogy tartottam a fürdőbe ég jól le is pisilt 2x,folyt le a hasamon a pisi.Nagyon vicces volt :lol:
Na most megyek

Puszi mindenkinek

Kép

KépKép
torpilla
 
 


Sziasztok!

Elnézést a bepofátlonkodásért!!!

Eladó utazóágy 10e-ftért, kb.5x használtuk, nagyszülöknél hevert idáig. Eredeti ára 46e volt, sajnálom hogy itt áll használat nélkül. A pohártartója tönkrement és a macis logója is a nagy állásban. Sad
Továbbá autósülés 13kg-ig ujszülött kortól, 5000ft-ért. Teljesen jó állapotban van, narancssárga a huzata.
Akit érdekel priviben küldök tel.számot.

Üdv. B

Képet tudok csatolni.
bendi
 
 


sziasztok!

eloszor is mindenkinek gratulalok a babakhoz!

talan még paran emlékeznek, télen néha irogattam ebbe a topikba, aztan ellaposult a dolog, sok volt a munkam, stb... majus végén néha ujra olvastalak benneteket és ha nem veszitek zokon, nem tudom megallni, h irjak nektek, foleg a szoptatassal kapcsolatban.

Elképedve olvasom, h szinte midannyian fejitek a tejet (az okos védonok tanacsara!) és allandoan méricskélitek a babakat.

Szerintem a szoptatasnak az a titka, h igény szerint szoptassunk és ne hagyjuk magunkban elhatalmasodni azt a gondolatot, h "nincs elég tejem" vagy " az én tejem nem taplalao" . A szoptatas sikere az anya fejében dol el. Bizzatok magatokban, ne hallgassatok fure fara, akik a jobbnal jobb "tanacsaikkal" elbizonytalanitanak benneteket. Csak magatokra hallgassatok. Ha a baba oranként kér enni, akkor oranként. A fejéssel toltott idot forditsatok inkabb magatokra, pihenjetek, egyetek. és foleg, ne méregessétek a babat allandoan. ez egy olyan teljesitménykényszert szul, hogy borzaszto. ha a pici naponta minimum 6x jol bepisil, akkor elég a tej. és a normalis sulyu babakat elég hetente egyszer mérni! nekunk sincs minden nap minden orajaban azonos mértéku étvagyunk, igy a csecsemoknek sem.

ezeket csak azért irom, mert a szoptatasnak elsosorban oromtudattal kell eltolteni a kismamamkat és nem buntudattal. én most szultem a 3. gyerekemet, SOHA nem fejtem le a tejet, az elso ketto fiamat tobb mint egy évig szoptattam és ezt most is igy tervezem. Szoptatni mindenki tud, aki AKAR és bizik magaban (tisztelet annak a par kivételnek, aki ezek ellenére sem tud...)

egyébként nekem majus 31-én szuletett a kislanyom, 5 nap tulhordassal, de spontan. 49 cm és 3500 gr volt. egy végtelen nyugodt baba, rengeteget alszik. O az élo példaja, h minden gyerek mas. az elsonél még én is bizonytalan voltam sok mindenben, de szerencsére egy olyan védonom volt, aki atsegitett a kezdeti akadalyokon.

Tovabbi jo babazast és nyugisabb éjjeleket nektek!
s.orsi
 
 


Sziasztok!
Bocsi, hogy eddig nem jöttem, de ez a klassz idő, ami eddig volt, nem tudtunk bent maradni! Csomót voltunk anyunál, és a 7végén még kerti partyztunk tesóméknál egyet! :D Még tavaly vettünk egy jó nagy medencét, azt most felállítottuk, és fel is avattuk! Mondjuk én nem fürödtem, mert még azért néha napján vérzek kicsit - ami mára szinte teljesen megszűnt - és nem akartam volna kockáztatni! Kendra a friss levegőn képes elaludni - teli pocakkal - 5-6 órát is! :D A születési súlyunkat már meghaladtuk 2 nappal ez előtt voltunk 3140 gr.! Hát szerintem ez tökre szuper ahhoz képest, hogy 3 hete jöttünk haza 2570 gr-mal! Mára időzítettem a doki nénihez menést, mert szerettem volna kiíratni pár dolgot ami már elfogyott, vagyis fogyóban van, de ilyen kaka időben nem szeretnék kimenni! Hát lehet eltolom a dolgot a jövő 7re!

Kaja: Én lefejem a tejcsit és úgy adom Kendrának! Nagyon ügyesen kajál cumis üvegből is! Mondjuk ennek a Tommee Tippee-nek olyanok az üvegei, mint az anya cicije, vagyis úgy van kialakítva. Lehet Kendra ezért szereti annyira! :D Egy fejésnél általában a két ciciből 120-170ml-t tudok lefejni! Ebből Kendra adagja 110-130 között, ez változó! Kelteni nem keltem, úgy vagyok vele, hogy ő úgyis "szól" ha éhes! :D

Nadina!
Ez hihetetlen, hogy elírták Gréti nevét! :evil: És pontosan mit írtak el? Amikor a kórházban voltatok a karján lévő szalagot nem nézted meg? Mert elvileg ugyanúgy anyakönyvezik a gyerkőcöt! Egyébként felháborító! Sikerült elintézni mindent egyébként ami ezzel kapcsolatos? Most akkor addig se anyaságit, se családit se semmit nem tudsz intézni amíg a "jó" papírok meg nem érkeznek?

Csöpplány!
Azért szuper, hogy így beállt Balázs erre a 3 órás kelésre! :D A tápszer miatt meg nem irigyellek! Én egy csomót sz@rakodok a mikróval mire a "megfelelő" hőmérsékletre felmelegítem éjszaka a tejcsit, akkor gondolom Neked mennyire macerás lehet a tápival!

Törpilla!
Igaza van Csöpp-nek! Nem kell éheztetni azt a gyereket! :D Nálam például tegnap este volt úgy, hogy Kendra evett 1/2 6-kor 110-et, aztán gondoltam fürdésig alszik egy jót! Tévedtem! Apjával jól elvoltak a nagy ágyon! Akkor mondtam, hogy most már ne is aludjon 1/4 8-kor fürdetés, és gondoltam mivel "most" evett, leteszem aludni! Laci mondta is, hogy ne tömjem, mint egy libát! :D Hát letettem, vagyis szerettem volna! 1/4 9-kor visítás, hogy ő éhes! Gondoltam jó ha megeszik 30-at, aztán képzeld majdnem 50-et evett meg! Aztán az első riasztás hajnali 1/2 3-kor volt! Szóval tényleg kiszámíthatatlanok ezek a csöppségek! De annyira imádnivalóak! :D

Most megyek! De még jövök! És ígérem többször, ha már ilyen tré idő van kint! Egyébként mindenhol ilyen sz@r az idő?

Kép

KépKép
ercsikati
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?